xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

                         

با اتهام به اپوزيسيون خارج از کشور ،

نتوان بر قانون شکني مقامات حاکم سرپوش گذاشت!!!

چرا اپوزيسيون خارج کشور مي خواهد انتخابات را کمرنگ جلوه دهد؟

حسين منتظر حقيقي

Fm-jmi@gmx.net

دورهء چهار ساله ء مجلس اصولگراي هفتم رو به پايان است و جنب جوش براي انتخابات مجلس هشتم در ميان گرايش هاي درون حاکميت با اميد ها و آرزوهاي متفاوت اما بسيار زياد. زياد از اين رو که گرايش همسو با دولت احمدي نژاد ،جنتي، خامنه اي براي تشکيل مجلسي همسوتر از مجلس هفتم  به غير از قوانين  خودساخته ، به هر چيز ديگري که بتوانند متوسل ميشوند تا به  مقصود  خويش برسند. در اين مسير اگر لازم بوده است که معاون وزير کشور و فرمانداران تغيير کنند ،اين اقدام را کرده اند. اگر لازم بوده است که اعضاء معتمد تشکيل دهنده هيأت هاي اجرائي از معتمدين فرمانداري ها و نه مردم  تعيين شوند ،اين کار صورت گرفته است. اگر بايد کساني که در پست هاي مختلف ستادي و يا اجرائي در نظام اشتغال داشته اند  ،متهم به نداشتن التزام عملي به اسلام و قانون اساسي شده و به اين وسيله افراد  تازه و مورد نظرتري را جايگزين آنها کنند ، اين کار را نيز کرده اند و بسياري کار هاي ديگر که چون آنها مورد بحث من نيست بيش از اين به آنها نميپردازم و اين چند مورد را بعنوان نمونه آوردم.در برابر اين گرايش ، گرايش ديگر حاکميت معروف به «اصلاح طلب »ها هستند که آنها در عين حال که اقدامات غير قانوني جناح احمدي نژاد ؛ جنتي و خامنه اي را افشا ميکنند ، کوشش کرده اند بهر شيوه اي که شده از تضييع حقوق انتخاباتي خود جلوگيري کرده و اگر بتوانند آنرا به دست آورند که  دفاع از حق هميشه يک امر پسنديده اي است. مهم ، اما اينجاست که  براي رسيدن به حق خويش از چه ابزارهائي بايد استفاده کرده و از چه مسير هائي بايد عبور نمود ؟  ما ميدانيم در نظام هاي استبدادي جائي براي عرض اندام «حاکميت قانون» وجود ندارد.زيرا ، وجود قانون و اجراي آن بدون آنکه بخواهيم به ماهيت قانون توجه کنيم، با وجود يک مستبد در حکم « جن و بسم الله » ميباشد و نميتوانند در يک جا جمع شوند . وقتي قانون از يک در وارد شود ، حاکم مستبد بايد از در ديگر خارج شود . با توجه به اين نکته است که گرايشات اصلاح طلب  چنان که مايل باشند بايد پاسخ دهند که آيا مي خواهند با تکيه بر قانون «حق خويش » را وصول نمايند و يا اينکه براي آنان نيز مانند گروه رقيب ، هدف وسيله را توجيه مينمايد؟. ما مي دانيم که گرايش اصلاح طلب ،  منهاي جريان حزب اعتماد ملي به دبير کلي آقاي مهدي کروبي ، ائتلافي را براي انتخابات تشکيل داده اند. تشکيل دهندگان اين ائتلاف پذيرفته اند که آقاي سيد محمد خاتمي  در رأس اين ائتلاف قرار داشته باشد. ايشان نيز قبول کرده اند که با اين ائتلاف همکاري نمايند. بنا بر اين سخنان و مواضع آقاي خاتمي  نشان دهندهء ماهيت حرکت جريانات اصلاح طلب خواهد بود .

باز گشت آقاي خاتمي از کنفرانس اقتصادي و جهاني داووس سويس هم زمان بود با اعلام  احراز صلاحيت ها و يا عدم احراز صلاحيت هاي  داوطلبين  کانديداتوري مجلس از سوي هيأت هاي اجرائي انتخاباتي وزارت کشور. ايشان در اولين واکنش خود به رد صلاحيت ها چنين ميگويند

«اعضاي ستاد ائتلاف اصلاح طلبان صبح روز شنبه با حجت الاسلام و المسلمين سيدمحمد خاتمي ديدار و ضمن ارائه گزارشي ازروند بررسي صلاحيت‌ها درهيات هاي اجرايي،ازاتفاقات پيش آمده ابراز گلايه و نگراني كردند.

بر اساس اين گزارش به نقل از بهارستان، سيدمحمد خاتمي در اين ديدار گفت: هيات‌هاي اجرايي در اين مرحله از انتخابات به تسويه عجيبي در نيروهاي مومن، شايسته و داراي شانس پيروزي در انتخابات دست زدند.

وي با بيان اين‌كه " پيش از اين نيز نسبت به نوعي تنگ‌نظري و اقدام براي محروم كردن بسياري ازنيروهاي مومن مجرب و روشن از حضور در صحنه انتخابات هشدار دادم" افزود: اقدامات هيات‌هاي اجرايي نه تنها شامل نيروهاي اصلاح‌طلب مي‌شود، بلكه بسياري از نيروه‌هاي مستقل و مجرب نيز تاكنون از امكان حضور در انتخابات محروم مانده‌اند.

وي ادامه داد: در وضعيت فعلي نه تنها در اكثر حوزه‌ها امكان رقابت بين گروه‌‌هاي سياسي وجود ندارد، بلكه وضعيت به گونه‌اي است كه نيرو‌هاي مستقل هم امكان رقابت ندارند. بدين ترتيب مهم‌ترين شرط انتخابات خوب و ارزشمند يعني رقابت منتفي شده، امري كه يقينا مورد نظر مقامات عالي‌رتبه نظام نخواهد بود.

خاتمي همچنين اظهار اميد واري كرد: مسوولان برگزاري انتخابات با تجديد نظر در آن‌چه پيش آمده، به سمت برگزاري انتخاباتي رقابتي و قابل قبول حركت كنند تا و خداي ناخواسته شاهد رفتاري نباشيم كه به بخش مهمي از نيروهاي ارزنده و بالاتر از آن به كل جامعه جفا شود.

وي همچنين تاكيد كرد: اميدوارم امكان شركت همه جريانات و جناح‌هاي سياسي معتقد به نظام ، ملت و كشور فراهم شود.»   (1)

در اين اظهار نظر شما خواننده محترم  ملاحظه  ميکنيد  که  کلمهء  « رقابتي » جايگزين  کلمهء «قانوني » شده است.رقابتي يعني چه؟ رقابتي يعني اينکه اگر با تمهيداتي که صورت ميگيرد  در هر حوزهء انتخاباتي و يا برخي از آنها افرادي از گرايش ما ( گرايش اصلاح طلبان مورد نظر آقاي خاتمي)  نيز موفق شوند تا حضور داشته باشند ،مسأله انتخابات از نظر ما صحيح برگزار شده است . تفاوتي نمي کند که نظارت استصوابي  از سوي شوراي نگهبان  تا چه مقدار حقوق آحاد ملت را زير پا گذاشته باشد و يا چه آدمهاي ناصالحي را بر مقدرات اين ملت مسلط کرده باشد. تفاوتي نمي کند که در اين راستا چه حيثيت هائي از مردم صدمه خورده باشد و يا چه مقدار به بي قانوني  و يا قانون گريزي کمک کرده باشد. تفاوتي نميکند. مهم اما اين است که افرادي از گرايش هاي مارايش اصلاح طلبان مورد نظر آقاي خاتمي) نيز از اين خان يغما سهمي داشته باشد.

پس، اکنون هنگامي فرا رسيده است که تلاشها آغاز گردد. ابتدا بايد به سراغ کساني رفت که آنان نيز رقيب گرايش حاکم هستند ودر اين تصفيه حساب به آنها هم جفا شده است .ترتيب ملاقات و رايزني ميان اقايان هاشمي رفسنجاني ، کروبي (دبير کل حزب اعتماد ملي ) و  سيد محمد خاتمي داده ميشود . اين ملاقات صورت ميگيرد اما  به جز مختصري که بوسيلهء سخنگوي حزب اعتماد ملي  اعلام شد ، گزارش مفصلي از اين ملاقات به بيرون درز نميکند. اين گزارش مختصر را با يکديگر ميخوانيم:

« سخنگوي حزب اعتماد ملي با بيان اينكه در نشست شب گذشته "هاشمي، خاتمي و كروبي " بر حضور حداكثري مردم درانتخابات مجلس تاكيد شد ، گفت كه اصلاح طلبان خواست دشمنان نظام را تامين نمي‌كنند.

اسماعيل گرامي‌مقدم روز يكشنبه و در حاشيه جلسه علني مجلس در گفت‌وگو با خبرنگاران نتايج نشست آيت‌الله اكبر هاشمي رفسنجاني،سيد محمد خاتمي و مهدي كروبي درباره بررسي صلاحيت‌ها ازسوي هيات‌هاي اجرايي را تشريح كرد.

وي افزود: از جمله تصميمات اين نشست اين بود كه تمام جريان‌هاي اصلاح طلب با حمايت اين سه شخصيت، تمام تلاش خود را براي مشاركت حداكثري مردم در انتخابات انجام دهند تا زمينه برگزاري انتخاباتي پرشور فراهم گردد و اپوزسيون خارج از كشور كه خواستار كمرنگ برگزارشدن انتخابات هستند، مايوس شوند.

عضو فراكسيون اقليت مجلس هفتم اضافه‌كرد: قرار براين شد كه اصلاح طلبان به جاي نااميد كردن مردم كه خواست دشمنان است ، اقدامات گسترده‌اي را براي حضور پرانگيزه مردم در انتخابات مجلس هشتم فراهم آورند.

گرامي مقدم همچنين گفت كه در اين نشست كه در منزل آقاي هاشمي برگزار شد، گزارش مربوط به رد صلاحيت شده‌ها از سوي آقايان‌كروبي و خاتمي ارايه شد.

وي همچنين از گفت‌وگوهايي در خصوص بررسي صلاحيت داوطلبان نمايندگي مجلس هشتم با علي‌اكبر ناطق نوري" از شخصيت‌هاي برجسته جريان اصولگرا خبر داد.

عضو فراكسيون اقليت مجلس گفت : آقايان هاشمي، خاتمي و كروبي قرار است ديدارهايي را با آيت الله جنتي دبير شوراي نگهبان و ديگر اعضاي اين شورا داشته باشند.  » (2)

خوانندگان گرامي در اينجا نيز ملاحظه مي کنند که آنچه  که  سخنگوي حزبي که هم کلمه ء « اعتماد» را يدک ميکشد و هم از کلمه « ملي»  سوء استفاده مي نمايد ، مطرح ميکند  آنست که چه تلاشهائي صورت گرفته و يا بايد صورت گيرد تا سهم اين آقايان  حتي الامکان تأمين شود. تا انتخابات قابل قبول و رقابتي صورت گيرد. در اين ميان آنچه بايد بعنوان « اسم شب » مطرح شود و رقبا و ديگر مقامات داخل نظام آنرا دريافت کنند  آنست که

« وي افزود: از جمله تصميمات اين نشست اين بود كه تمام جريان‌هاي اصلاح طلب با حمايت اين سه شخصيت، تمام تلاش خود را براي مشاركت حداكثري مردم در انتخابات انجام دهند تا زمينه برگزاري انتخاباتي پرشور فراهم گردد و اپوزسيون خارج از كشور كه خواستار كمرنگ برگزارشدن انتخابات هستند، مايوس شوند.» (3)

من هيچگاه بر اين باور نبوده ام که موضع  برخي از فعالان و يا جريانهاي سياسي که بخاطر استبداد حاکم بر وطنمان ايران ، مجبور به اقامت در خارج از کشور شده اند، درست است. هيچگاه بر اين باور نبوده ام که در ميان ايراني هاي خارج از کشور افرادي خود فروخته و حقير سياسي وجود ندارند. هيچگاه براين باور نبوده ام  که در ميان ايرانيان مقيم خارج از کشور، افرادي جدائي طلب نيست و ... اما هيچگاه نمي توانم قسم بخورم که در ميان نيروهاي مومن به انقلاب ( از نظر اين آقايان ) افراد خود فروخته وجود ندارد. هيچگاه نمي توانم با قاطعيت بگويم که در ميان دست اندر کاران حکومتي ، کساني نيستند که خود فروخته و حقيرند وبه جريان جدائي طلبي دامن  مي زنند .هيچگاه نمي توانم باور داشته باشم  که اين همه خرابکاري هائي که در زمينهء به باد دادن ثروت ملي ، حيف وميل و چپاول هاي مالي ، نا به ساماني هاي اقتصادي ،تصميمات مغاير با منافع و مصالح ملي ، تخريب تمام زير بنا ها و باور هاي  فکري و سياسي مردم ،  که صورت مي گيرد  ناشي از ندانم کاري است و  افراد نفوذي در کسوت افراد مورد اعتماد و مؤمن به انقلاب چه روحاني و چه غير روحاني نقشي در آن نداشته و ندارند . نه ، من هيچگاه چنين نمي انديشم.  اما مگر ايران فقط  متعلق به عده اي  از روحانيت و دولتي ها شده است که  براي تسلط بر آن هر روز وحي تازه اي در يافت مي کنند!!؟. مگر هر ايراني در هر کجاي اين کره خاکي که زندگي مي کند نمي تواند در انديشه وطن خود هم باشد وبه آن عشق بورزد ؟ با خوشي هاي آن شاد باشد وبا ديدن و شنيدن اينهمه مشکلاتي که براي هموطنانش بوجود ميآيد اندوهگين شود؟

چرا اپوزيسيون خارج کشور مي خواهد انتخابات را کمرنگ جلوه دهد؟

 آيا شما نيستيد که از دخالت ايرانيها ي خارج ا ز کشور  در سرنوشتشان که هيچ ،  از دخالت  هموطنان ما ، نيروهائي همچون نهضت آزادي ، جبهه ملي ، حزب ملت ايران ، نيروهاي ملي ـ مذهبي ...، نيروهائي که برپايه اسناد و مدارک تاريخ معاصر ايران ، اصولا بدون فعاليت هاي آن نيروها در جهت افشاي ماهيت و عملکرد رژيم وابسته به امپرياليسم شاه در سطح جهان، پيروزي انقلاب در آن مقطع تاريخي اصولا امکان پذير نمي شد ، جلو گيري مي کنيد.؟

 شما دست از تجاوز به حقوق اين ملت برداريد ، شما ملت را بالغ بدانيد ، شما مردم  را با شعور و با اخلاق قبول کنيد،  و  هر کسي از راه مي رسد ، افرادي همچون سردار سپاهي آقاي افشار، معاون سياسي وزارت کشور، نخواهد به اين ملت درس سياست و اخلاق بدهد و با وقاحت  «منشور اخلاقي» (4)  تدوين کند، آنوقت مي بينيد که  همين ايرانيها چگونه کشور خودشان را از اينهمه مشکلاتي  که برايشان به وجود آورديد نجات خواهند داد.

 اما تا همين جا ، هنوز هم مسأله روشن نيست که چرا اين بخش از گفتگوي آقايان رفسنجاني ، کروبي و خاتمي ،« که مشارکت حد اکثري مردم به منظور رو کم کردن اپوزيسيون خارج از کشور» است با خبر نگار انتخاب مطرح ميشود ؟

چرا اين آقايان تصميم نه گرفته اند  تا با مشارکت حد اکثري مردم در انتخابات ، بساط دزدي و چپاول ثروت ملي   به وسيله  افراد مؤمن  به امام و انقلاب را جمع کنند .؟

 چرا تصميم نه گرفته اند تا با مشارکت حد اکثري مردم  ابزار نظارت استصوابي که هم ناقض قانون اساسي است و هم حقوق شهروندي آحاد ملت را زير پا ميگذارد ، لغو شود.؟

چرا و چرا ؟

 يکي از پاسخها اما  ميتواند اين باشد که ديوار رقبا بلند است و از پشتوانه قوي سياسي و نظامي حکومتي  برخوردارند ويا اينکه بنا بر ضرب المثل رايج « چاقو دسته خودش را نمي برد»، کدام يک  از آنها  و يا هر دوي آنها؟ من نميدانم.

بنا بر اين و بنا بر تصور اين آقايان ، در رابطه با رقبا بايد سياست « آهسته برو که گربه شاخت نزند» را  در پيش گرفت .

 ولي از آنجا که ديوار اپوزيسيون خارج از کشور کوتاه است ، پس ميتوان خطر آنها را عمده کرد.و مردم را در برابر خطر آنان  به حرکت در آورد . از اين رو  ميتوان و بايد همه اپوزيسيون خارج از کشور را در يک قالب ريخت و بدروغ و وقاحت و بيشرمي، همه آنها را عوامل استکبار جهاني خواند. و البته در اين خصوص مقامات استعمارگر آمريکائي هم با اظهاراتي که تماما" با «سوء نيت » و شايد هم براي براي تقويت نهاد هاي استبداي  و تضعيف و سرکوب حرکت هاي دمکراتيک در داخل  ايران ايراد ميکنند  بر امکانات رسانه اي  اين آقايان مي افزايند.  اما بايد به عرض آقايان برسانم که اشتباه مي کنيد که مي خواهيد سمت و سوي مسائل را منحرف کنيد. اين شيوهء کار ، مشکلات و نا بساماني هاي کشور را حل نمي کند. آدرس هاي اشتباهي هم به مردم ندهيد زيرا دوستان شما در حاکميت دست شما را رو مي کنند. بد نيست آقايان محترم به سخنان خطيب موقت نماز جمعه تهران و مسؤل اجراي نظارت استصوابي نظام مردم سالاري ديني دقت بيشتري فرمايند.

« ملت بايد توطئه هاي دشمنان و نقشه هاي آنان را بشناسد و از کساني که در خط مستقيم حرکت مي کنند حمايت کند و کساني را که در خط آمريکا، رژيم صهيونيستي، اروپايي ها و فرهنگ غربي حرکت مي کنند از خود نداند و آن ها را از خود براند و صف هاي خود را از آنان جدا کند.»  (5)

با توجه به گفته هاي آقاي جنتي ، آقايان محترم بايد توجه کنند که آقاي جنتي با اپوزيسيون خارج از کشور هيچ رو دربايستي اي نداشته و ندارد و اگر  منظور ايشان  د ر اين اشارات ، اپوزيسيون خارج از  کشور بود با صراحت و تفصيل هر چه بيشتر  در بارهء آن  سخن مي گفت . منظور او طرفداران آقايان هاشمي رفسنجاني، مهدي کروبي و محمد خاتمي ... است!!!

مي بينيد آقاي جنتي نيز براي توجيه طرد مخالفين خود از شرکت در انتخابات مجلس شوراي اسلامي بدون ارائه کوچکترين مدرکي و ذکر نامي همچون سنت هميشگي خود متوسل به اتهام و دروغ و ناسزاگوئي  مي شود!  

جالب تر اينجاست که که آقاي موسوي لاري وزير کشور آقاي خاتمي و عضو مجمع روحانيون مبارز  در رابطه با  قلع و قمع متقاضيان کانديداتوري نمايندگي مجلس هشتم  نتيجه مي گيرند و مي فرمايند:

 « سيد عبد الواحد موسوي لاري رييس شوراي سياستگذاري ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در اين گرد همايي با ابراز نگراني از بدعت ها در كشوربويژه در انتخابات گفت : آنچه از رد صلاحيت ها خطرناك تر است اينكه مردم سالاري نظام زير سوال رفته است .» (6)

 روشن نيست که آقاي موسوي لاري، کدام  « مردم سالاري ديني » را مي فرمايند ؟

مگر« مردم سالاري ديني » که  ايشان منظورشان هست ، همين« صغير سالاري» نيست  که  در نظام جمهوري اسلامي قانوني شده است؟ 

يعني انسانها بايد از مهم ترين ويژگي خدادادي که همانا داشتن اراده و اختيار است دست بکشند و «ذوب در ولايت»، شوند!!

مگر در اين مردم سالاري ديني ، ابتدا حقوق شهروندان را زير پا نمي گذارند و هر نوع تجاوزي را به آن روا نميدارند ، سپس عده اي به رايزني مي نشينند و در نهايت به سراغ رهبر ي تشرف حاصل ميکنند تا بخشي از آن حقوق مسلم را از جناب رهبري « گدائي » کنند ؟

غير از اين است آقاي لاري؟

مگر شما مجري انتخاباتي نبوديد  که آنرا  باور نداشتيد؟

 انتخابات مجلس هفتم را مي گويم. مگر آقايان خاتمي و کروبي عريضه شکوائيه براي رهبري ننوشتند و از ايشان نخواستند که دستور فرمايند مسؤلين  نظارت استصوابي گوشه ء چشمي هم به دوستان شما بيندازند و اجازه دهند تعدادي از آنان هم از حق کانديداتوري بهره مند شوند که البته فايده اي در بر نداشت ؟

مگر مردم سالاري ديني نظام در دوران وزارت شما زير سؤال رفته بود که حالا ميرود .؟

 مردم سالاري ديني يعني همين و بس. در مردم سالاري ديني، « اصل فرديت » و حقوق دگرانديش جائي ندارد!!  چرا شوخي مي فرمائيد  آقاي موسوي لاري؟

با توجه به مطا لب بالا ، بر اساس ياد آور ي به همهء انهائي که ميخواهند بازيگران پيش و پس صحنهء انتخابات باشند  بار ديگر تکرار مي کنم که بيش از اين مردم را به بازي نگيريد و  مصالح مقامات را با منافع و مصالح ملت و کشور يکي قلمداد نفرمائيد. اگر مي خواهيد ديگران به شما بعنوان مسؤلين مملکتي احترام به گذارند ، به ملت احترام بگذاريد. به شعور آنها احترام بگذاريد .  شما مجبوريد حد اقل به قوانيني که خود تدوين کرده ايد احترام بگذاريد و آنها را به اجرا در آوريد. شما مطمئن باشيد تا هنگامي که قانون شکني و حق کشي ها و تجاوز  به حقوق شهروندي آحاد جامعه توسط مسؤلين حکومتي صورت مي گيرد نيازي به آن نيست که به دنبال توطئهء بيگانگان عليه مصالح کشور و نظام بگرديد که گرايش به بيگانه در ميان خود حکومتيان جاي خوش کرده است. اپوزيسيون خارج از کشور فاقد چنين امکاناتي است که بتواند انتخابات چند درجه اي شما را کمرنگ نمايد اما بمسؤلين و دست اندر کاران انتخاباتي شما بايد دست مريزاد گفت  که اين وظيفه را به نحو شايسته اي انجام ميدهند.

3.2.2008  برابر با  14.11.1386

پانويس :
1 ـ نخستين واکنش  خاتمي  به رد صلاحيت گسترده اصلاح طلبان ؛ رقابت در انتخابات منتفي شده است.

به نقل از سايت انتخاب

http://www.tiknews.net/display/?ID=54368&page=1

2 ـ سخنگوي حزب اعتماد ملي : ديدار خاتمي ، هاشمي و کروبي با جنتي

به نقل از سايت انتخاب

http://www.tiknews.net/display/?ID=54368&page=1

3 ـ  همان

4 ـ پيش نويس منشور اخلاق انتخاباتي تدوين شد

به نقل ازسايت خبرگزاري فارس

http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=8610240626

 5ـ جنتي : دستيابي به حکومت اسلامي ، بالاترين دستاورد ملت ايران است/عاشوراي ديگري در فلسطين در حال وقوع است 

به نقل از سايت انتخاب

http://www.tiknews.net/display/?ID=54196

6ـ موسوي لاري : مردم سالاري نظام زير سوال رفته است 

به نقل از سايت امروز

http://emruz.biz/ShowItem.aspx?ID=12778&p=1