xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr         

                  

  

صفحه اول | در باره ما تماس با ما

هرگز خاموش نخواهم شد


تسلیمه نسرین

 می خواهم امتنان قلبی ام را برای دعوت من به پارلمان اروپا در گرامیداشت سالروز دریافت جایزه ساخاروف در سال 1994 اعلام کنم. از اینکه یکی از گیرندگان جایزه ساخاروف هستم احساس افتخار می کنم. دریافت چنین جایزه ارزشمندی کمک بزرگی در الهام و شجاعت بخشیدن به تلاش من در جهت برابری و عدالت برای همه مستقل از مذهب و جنسیت آنهاست.

همه باید از حق آزادی اندیشه بهره مند باشند. این البته حق پایه ای انسان است. اما تکان دهنده این است که تعداد بسیار کمی در برخی از کشورها از این آزادی برخوردارند. اکثریت مردم نمی توانند آزادانه بیاندیشند و مجاز نیستند آنطور که می خواهند عمل کنند. 

من از کشوری می آیم که در آن بنیادگرایان مذهبی منجمله مقامات دولتی حق من به اینکه متفاوت از آنها بیاندیشم را پایمال کردند. آنها بعنوان مجازات خواهان اعدام من با چوبه دار شدند. من ناچار به ترک کشورم شدم. بهای سنگینی فقط به این دلیل که به حقوق انسان وآزادی بیان معتقدم پرداختم. بیش از یک دهه تلاش کردم به مردم کمک کنم تا اهمیت آزادی اندیشه که جز اساسی حقوق انسان و دمکراسی است را بدانند. هزاران نفر مانند من که از این وضعیت در رنج هستند برای ازادی بیان و حقوق انسانی تقلا و تلاش می کنند. برخی در زندان هستند وبرخی در تبعید.

بنیادگرایان مذهبی در حال افزایش هستند. مردم از ترس در مخالفت با آنها حرفی نمی زنند. بسیار دشوار است مردم را علیه مساله حساسی مانند دین بحرکت درآورد. و این دین است که منشا بنیادگرایی است. محتملا ما شاهد تغییرات زیادی در جامعه مسلمان نخواهیم بود چون این جامعه در عقب تاریخ مدرن قرار گرفته است. اما نباید از آن دست بشوئیم. باید با بنیادگرایان بجنگیم تا بتوانیم دنیای بهتری خلق کنیم. 

کلیه ادیان به زنان ستم می کنند. کلیه ادیان علیه دمکراسی و حقوق انسان و آزادی بیان هستند. از این رو ما در غرب شاهد جدائی کلیسا و دولت هستیم. اما بسیاری از کشورهای مسلمان هنوز تحت قانون اسلامی قرن هفتم زندگی می کنند که طبق آن زنان ستم می کشند و حقوق انسانی پایمال می شوند و آزادی بیان رعایت نمی شود. امروز سکولاریزه کردن کشورهای اسلامی و آموزش سکولار بجای آموزش مذهبی یک ضرورت فوری است. با بمب درست کردن چیزی تغییر نخواهد کرد.

من بدبین نیستم. معتقدم که اگر اکثریت خاموش علیه کسانی که به ایمان کور و نابخردانه دینی عقیده دارند و می خواهند بجای پیشرفت بجلو به عقب بازگردند – آنهایی که به سنت پایبندند نه به نوآوری- کسانی که علیه حقوق فردی و تنوع افکار و آرا هستند آنگاه جهان مکانی حقیقتا متمدن برای زندگی کردن خواهد شد. برای ریشه کردن فقر و بیسوادی و برای خلاصی از دگم ها و خرافات و برای آوردن روشنی به جای تاریکی ما به جنبش روشنگری  در سطح جهان شدیدا نیاز داریم.

آزادی بیان فقط برای عده ای در جهان کافی نیست. ما باید برای آزادی بیان همگان در جهان تلاش کنیم.

حقوق انسانی فقط برای عده ای در جهان کافی نیست. ما باید برای حقوق انسانی همه در جهان کار کنیم.

عدالت فقط برای تعدادی در جهان کافی نیست. ما باید برای عدالت برای همه تلاش کنیم.

صلح برای فقط بعضی ها کافی نیست. همه باید از خشونت و تعرض خلاص شوند.

هرچه که بشود و هرچه به سرم بیاید من خاموش نخواهم شد. هرچه که بشود و هرچه که به سرم بیاید نبردم برای برابری و عدالت را بدون سازش تا مرگ ادامه خواهم داد. هرچه که بشود و هر اتفاقی بیفتد من هرگز خاموش نخواهم شد.

ترجمه: اعظم کم گویان


 


 

شنبه، 6 بهمن ماه 1386 برابر با 2008 Saturday 26 January

جایزه سیمون دو بووار برای تسلیمه نسرین

سفارت فرانسه در هند اعلام كرد نیكولاس سركوزی، رئیس جمهور فرانسه قرار است در پاریس به تسلیمه نسرین، نویسنده شجاع بنگلادشی جایزه سیمون دو بووار اعطا كند.

تسلیمه نسرین، از چند سال پیش به نبرد با بنیادگرایان اسلامی برخاسته و فاشیستهای اسلامی او را به مرگ تهدید کرده اند.

به گفته سفارت فرانسه در هند، سرکوزی از دولت دهلی نو به دلیل فراهم كردن مقدمات سفر تسلیمه نسرین به پاریس قدردانی کرده است.

رئیس جمهور فرانسه قرار بود در سفر اخیر خود به هند با تسلیمه نسرین دیدار کرده و جایزه را به او اعطا کند، اما مقامات هندی گفتند بهتر است برای جلوگیری از اعتراض مسلمانان افراطی، این جایزه در پاریس به وی داده شود.

تسلیمه نسرین چندی پیش هنگام سخنرانی در باشگاه مطبوعات حیدرآباد در هند از سوی گروهی از فاشیستهای اسلامی مورد حمله قرار گرفت.

فاشیستهای اسلامی فریاد می زنند "این زن مرتد و فرستاده شیطان است و باید مجازات شود".