xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

دوشنبه ، 6 دی 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس / سهم "كپرنشينان تي‌آب" از منابع غني نفت و گاز كشور چيست؟

ديگر واژه‌هايي همچون "فقر"، "خشكسالي" و "محروميت" هم نتوانسته است محروميت‌ها و عقب‌ماندگي‌هاي تاريخي مردم مناطق جنوبي استان كرمان را سامان ببخشد؛ به‌طوري كه نبود ابتدايي‌ترين امكانات، ساكنان بسياري از مناطق جنوبي كرمان را به شدت آزار مي‌دهد و اين مهم جاي بسي تأمل و تاسف دارد.

منطقه "تي‌آب" منوجان، در 22 كيلومتري مركز شهرستان، ‌نقطه‌اي از خاك ايران اسلامي است كه با وجود همه تلاش‌هاي دولت‌هاي نهم و دهم، هنوز هم مورد بي‌مهري قرار گرفته و محروميت و فقر مطلق حاكم بر اين منطقه بر همه اين ادعاها صحه مي‌گذارد.

"جهانگير تشكري"، فرماندار شهرستان منوجان، در گفت‌وگو با ايسنا، گفت: منطقه "تي‌آب" از توابع بخش مركزي شهرستان در گذشته يكي از مناطق بزرگ و وسيع در شهرستان بوده است كه به ندرت با توجه به خشكسالي‌هاي مكرر، مردم اين منطقه به جاهاي ديگر نقل مكان كرده‌اند.

فرماندار شهرستان منوجان افزود: يكي از مهمترين دلايلي كه اين منطقه از امكانات رفاهي برخوردار نيست،‌ پراكندگي جمعيت و كم‌بودن تعداد خانوارهاست كه اين امر موجب شده خدمات‌رساني به اين منطقه با مشكل مواجه شود.

فرماندار منوجان در پاسخ به سوال خبرنگار ايسنا مبني بر اينكه چرا هيچ‌گونه امكاناتي از قبيل آب آشاميدني، برق، خدمات بهداشتي و ساير مايحتاج ضروري مردم در اين منطقه وجود ندارد؟ گفت: دولت نمي‌تواند به مناطقي كه كمتر از 10 تا 12 خانوار باشند خدماتي مانند انتقال شبكه آب يا برق‌رساني داشته باشد و اين مهم براي دولت هزينه‌هاي ميلياردي درپي دارد!

وي اضافه كرد: به مردم اين مناطق اعلام شده است كه مي‌توانند با نقل مكان به مناطق پايين‌دست، از امكانات دولتي مانند مسكن و آب و برق بهره‌مند شوند!

تشكري همچنين اضافه كرد: از ابتداي دولت نهم و در ادامه دولت دهم تاكنون بالغ بر 7 هزار مسكن روستايي در شهرستان ساخته شده و بسياري نيز در حال ساخت‌وساز است؛ اين در حالي است كه تعداد خانوارهاي روستايي شهرستان 15 هزار خانوار است.

حجت‌الاسلام "محمدرضا اميري"، نماينده مردم چهار شهرستان جنوبي استان كرمان در مجلس شوراي اسلامي هم، در اين رابطه به خبرنگار ايسنا گفت: پراكندگي جمعيت و كم‌بودن خانوارها دليل اصلي عدم خدمات‌رساني به مردم اين مناطق است؛ چون تعداد خانوارهاي اين منطقه به حد نصاب نمي‌رسد.

اميري افزود: قطعا انتقال شبكه آب و برق به اين منطقه هزينه‌هاي بسياري براي دولت دارد كه نمي‌توان در اين رابطه اقدام كرد.

نماينده مردم منوجان در مجلس شوراي اضافه كرد: دولت موظف است به مناطقي كه بالاي 12 خانوار در آن محل وجود داشته باشد، خدمات‌رساني داشته باشد و در حال حاضر ما نيز پيگير ارائه خدمات مطلوب به اين مردم هستيم.

ولي آنچه كه معلوم است، اظهارات توجيه‌كننده مسؤولان شهرستان هرگز براي مردم قابل قبول نيست و مي‌طلبد تا متوليان امر در شهرستان منوجان و نيز ‌استان كرمان در جهت تامين حداقل نيازهاي اوليه مردم منطقه تلاش كنند.

اما در پي حضور تعدادي از خبرنگاران جنوب استان كرمان در منوجان و شاهد بودن محروميت مطلق در اين منطقه، بر آن شديم تا صداي مردم محروم و مظلوم منطقه "تي‌آب" منوجان را به گوش مسئولان برسانيم.

منطقه "تي‌آب" منوجان در همسايگي امامزاده فضل‌بن عباس، از نوادگان امام موسي كاظم(ع) قرار دارد كه حتي وجود اين بارگاه مقدس هم نتوانسته است مانع از محروميت اين منطقه شود.

فقر و محروميت در حالي در مناطق جنوبي استان كرمان و اين منطقه حاكم است كه مردم با توجه به سياست‌هاي عدالت‌محوري دولت، هرگز انتظار ندارند كه از سوي مسئولان محلي مورد بي‌مهري قرار بگيرند.

پيرزني كه "فاطمه" نام دارد به خبرنگار ايسنا گفت: وضعيت زندگي ما را ببينيد، آيا همه جا اين گونه زندگي مي‌كنند؟

در حالي كه اشك در چشمانش جمع شده است، فرزند كوچش را نشان داد و گفت: اين طفل معصوم چه گناهي كرده كه بايد به دليل نبود امكانات رنج ببرد.

يكي ديگر از اهالي اين منطقه اظهار كرد: مگر ما كافر هستيم كه بايد در دولت اسلامي اين گونه فراموش شويم؟ آيا ما بايد به دليل نبود امكانات عذاب بكشيم تا بميريم؟!

پيرزن ديگري در حالي كه خانه كپري‌اش را نشان مي‌داد، گفت: بعد از گذشت 30 سال از پيروزي انقلاب اسلامي، ما هنوز در كپر زندگي مي‌كنيم و هيچ فرقي با گذشته نكرديم، آيا اين حق‌ ما از زندگي است؟‌

از كودكي پرسيدم، آرزويت چيست؟ در پاسخ گفت، اينكه بابايم يك جفت دمپايي برايم بخرد، و وقتي كه پاهاي برهنه‌اش را ديدم دانستم واقعا كه چه آرزوي بزرگي دارد.

يكي ديگر از اهالي اين منطقه بيان كرد: دولت به ما گفته چون جمعيت‌مان كم است نمي‌توانيم براي شما خانه بسازيم، ولي اين طور نيست، امثال ما در اين منطقه چندين خانوار است آنها چگونه اين حرف‌ها را به ما مي‌گويند؟

آري منطقه "تي‌آب" يا به اصطلاح ديگر "زيارت" كه در جوار امامزاده فضل‌بن عباس قرار دارد، منطقه‌اي محروم است كه امكانات در اين منطقه صفر است و مردم نيز از اين موضوع به شدت گله دارند.

نبود آب آشاميدني سالم موجب شده است تا مردم اين منطقه از آب رودخانه‌ فصلي استفاده كنند كه جز لجن و بوي تعفن، چيز ديگري نمي‌توان در آن مشاهده كرد.

گرچه به گفته مسؤولان شهرستان منوجان، جمعيت اين منطقه كم است،‌ اما در عين حال كودكان زيادي مشاهده مي‌شوند كه به دليل نبود امكانات بهداشتي و رفاهي و گرسنگي، چشمان فرورفته آنها همه چيز را در نگاه اول به هر بيننده‌اي نشان مي‌دهد.

با اين اوصاف اگر اظهارات مسؤولان اين شهرستان حقيقت هم داشته باشد و آنها نتوانند به اين مردم خدمات‌رساني كنند، ولي باز هم حق مردم چه مي‌شود؟ آيا آنها ايراني نيستند؟ آيا آنها حق زندگي كردن ندارند؟ آيا اين مردم از منابع غني نفت و گاز كشور هيچ سهمي ندارند؟

مردم اين منطقه همچنان منتظر نشسته‌اند تا كسي پيدا شود تا آنها را از اين بدبختي و محروميت نجات دهد و اين جاي بسي تامل است كه در دولت عدالت‌محور اين وضعيت در روستاهاي جنوب كرمان حاكم باشد و اين مردم هرگز يادشان نمي‌رود كه ايراني هستند و در همه حوادث و اتفاقات، كشور را ياري كرده‌اند و توقعي جز تامين حداقل نيازهاي اوليه ندارند و اميد دارند كه روزي برسد فقر و محروميت از اين منطقه ريشه‌كن شود.

بر اساس اين گزارش، شهرستان منوجان با داشتن بالغ بر 70 هزار نفر جمعيت، در فاصله 420 كيلومتري مركز كرمان، در جنوب اين استان قرار دارد و يكي از دلايل عمده محروميت تاريخي جنوب كرمان و شهرستان منوجان، مسافت طولاني تا مركز استان است.


علی صارمی اعدام شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: علی صارمی زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج صبح امروز سه شنبه 7 دی ماه پس از انتقال به زندان اوین به همراه علی اکبر سیادت اعدام شدند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، علی صارمی روز گذشته پس از ملاقات با خانواده خود در زندان رجایی شهر بدون اطلاع قبلی برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل شد. خانواده او تا لحظه اجرای حکم اعدام در برابر زندان اوین حضور داشتند و از مقامات زندان خواسته بودند تا دلیل انتقال فوری و بدون اطلاع قبلی او به زندان اوین را توضیح دهند اما زندان حاضر به پاسخگویی نشد و انتقال علی صارمی به زندان اوین را انکار کرد.

اجرای حکم اعدام به علی صارمی، خانواده و وکیل مدافع او ابلاغ نشده بود.

علی صارمی که در سالای دهه 60 چندین بار زندانی شده بود، در شهریور ماه سال 86 به دلیل شرکت در مراسم یاد بود جانباختگان 67 در گورستان خاوران و نیز ایراد سخنرانی در آن مراسم و دعوت از مردم برای مقاومت، دستگیر شد و پس از مدتی از سوی دادگاه انقلاب حکم اعدام دریافت کرد.

علی صارمی پیشتر در گفتگو با کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی اعلام کرده بود که حاضر است اعدام شود اما درخواست عفو ندهد.

تجمع خانواده زندانی سیاسی محکوم به اعدام در مقابل اوین

كانون حمايت ازخانواده جان باختگان و بازداشتي ها:
فراخوان به ياري براي جلوگيري از اعدام علي صارمي و رضا شريفي بوكاني
تجمع خانواده علي صارمي جلوي زندان اوين برا ي تعيين تكليف شدن وضعيت علي صارمي و يك زنداني ديگر
هموطنان عزيز ،
دقايقي پيش مطلع شديم كه خانواده علي صارمي جلوي زندان اوين تجمع كرده و خواهان روشن شدن وضعيت انتقال علي صارمي شده اند . از طرف مامورين زندان اوين به آنها گفته شده است كه علي صارمي و رضا شريفي بوكاني امروز ازگوهردشت به زندان اوين منتقل شده اند . اين اقدامي بسيار مشكوك است و نيت شوم دست اندركاران وزارت اطلاعات را براي اجراي حكم اعدام در پي دارد .
ازكليه خانواده هاي زندانيان سياسي ، از مردم غيور و آگاه و دانشجويان وكليه اصناف ميخواهيم كه به تحصن خانواده علي صارمي جلوي زندان اوين بپيوندند وآنها را ياري رسانند .
نگذاريد كه دست قاتلان فرزندان اين آب وخاك براي اين نيت شوم و رذيلانه براي هر اقدامي باز باشد .

7دي1389

دختر علی صارمی: می خواهند پدرم را بکشند به دادش برسید

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: به دنبال انتقال ناگهانی علی صارمی زندانی سیاسی محکوم به اعدام به مکانی نامعلوم، خانواده او در برابر زندان اوین دست به تجمع زده و خواستار روشن شدن وضعیت او شدند. زینب صارمی در گفتگو با کمیته دفاع از زندانیان سیاسی گفت مقامات زندان حاضر به پاسخگویی نیستند و ما نگران هستیم که پدرم را اعدام کنند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی از تهران، خانواده و اقوام علی صارمی در برابر زندان اوین دست به تجمع زده و خواستار پاسخگویی مقامات زندان های تهران در مورد محل نگهداری او شده اند. زینب صارمی دختر علی صارمی در گفتگو با کمیته دفاع گفت ما روز گذشته با پدرم در زندان رجایی شهر ملاقات کردیم و پس از بازگشت به منزل به ما اطلاع دادند که او به بهداری زندان منتقل شده است. ولی الان که بامداد روز سه شنبه است او به بند خود بازنگشته است و ما به همین دلیل در برابر زندان اوین تحمع کرده ایم و خواستار روشن شدن این موضوع هستیم.

به گفته زینب صارمی، دو زندانی از زندان کرج به زندان اوین منتقل شده اند اما از هویت آنها اطلاعی در دست نیست. همچنین رفت و آمدهای مشکوکی به زندان اوین دیده می شود که نشان می دهد تدارکاتی برای اعدام تعدادی از زندانیان دیده می شود.

دختر علی صارمی می گوید ما درخواست دیدار مجدد با پدرم را به زندان تحویل داده ایم اما نه تنها پاسخ ما را نداده اند بلکه گفته اند اینجا کسی برای جواب دادن نیست. او گفت می خواهند پدرم را بکشند به دادش برسید.

علی صارمی که به دلیل شرکت در مراسم بزرگداشت قربانیان 67 در گورستان خاوران در تاریخ 14/6/85 و ایراد سخنرانی ، توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد و پس از مدتی به علت عضویت در سازمان مجاهدین به اعدام محکوم شد. او عضویت خود را تکذیب کرده و گفته است دفاع از مقاوت به معنای عضویت در سازمانی نیست.

انتقال زندانی سیاسی محکوم به اعدام علی صارمی به نقطۀ نامعلومی

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی سیاسی علی صارمی 62 ساله و محکوم به اعدام بعد از ظهر امروز از بند 2 زندان گوهردشت خارج به نقطۀ نامعلومی منتقل شد .
روز دوشنبه 6 دی ماه حوالی ساعت 13:30 زندانی سیاسی علی صارمی که محکوم به اعدام می باشد به طور ناگهانی و غیر معمول از بند 2 خارج و به نقطۀ نامعلومی منتقل شد. پیگیریهای مستمر همبندیانش از مسئولین زندان جهت اطلاع محل انتقال او تا به حال بی نتیجه بوده است و حرفهای ضد ونقیضی در این باره اظهار می دارند.
بعضی از آنها به زندانیان سیاسی گفته اند که به زندان اوین منتقل شده است. زندانیان سیاسی از نحوۀ انتقال و برخوردهای ضد و نقیض مسئولین زندان مشکوک هستند و در نگرانی فزاینده ای بسر می برند که امکان دارد او را برای اجرای حکم اعدام منتقل کرده اند. از طرفی دیگر حکم های اعدام روزهای سه شنبه معمولا به اجرا می گذارند.
رژیم ولی فقیه معمولا از ترس واکنشها بین المللی و در عمل انجام شده قرار دادن مردم ایران و جهانیان از شیوۀ ناگهانی اعدام زندانیان سیاسی استفاده می کنند همانند اعدام 5 زندانی سیاسی در 19 شهریور سال جاری می باشد.

علی مقامی بازداشت شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: علی مقامی داماد، عمادالدین باقی، غروب دوشنبه ششم دی ماه ٨٩ در تهران بازداشت شد.

شنیده‌ها حاکی از این است که وی پس از دیدار با علیرضا طاهری که ساعاتی پیش آزاد شده بود، و در راه بازگشت از منزل وی، توسط نیروهای ناشناس بازداشت شده است. امروز همچنین عادل محمد حسینی از جوانان حزب اصلاح طلب جبهه مشارکت، پس از مراجعه به دادسرای دادگاه انقلاب مستقر در زندان اوین بازداشت شد. گفتنی است نیروهای امنیتی شامگاه پنجشنبه با مراجعه به منزل این فعال اصلاح طلب، اقدام به تفتیش منزل وی کرده و احضاریه ای جهت حضور او به دادسرای مستقر در زندان اوین ارائه داده بودند. این فعال سابق ستاد میرحسین موسوی، دوشنبه شش دی ماه، پس از مراجعه به این دادسرا بازداشت و به زندان انتقال داده شد.

5 نفر از جوانان اصلاح‌طلب که چندی پیش در پی احضار و مراجعه به دادسرای مستقر در زندان اوین بازداشت شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: 5 نفر از جوانان اصلاح‌طلب که چندی پیش در پی احضار و مراجعه به دادسرای مستقر در زندان اوین بازداشت شده بودند، با تعیین قرار وثیقه آزاد شدند.

به گزارش جرس، هادی حیدری، محمد شفیعی، علیرضا طاهری با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی، ساعتی پیش از زندان اوین آزاد شدند.

این سه جوان اصلاح‌طلب به همراه فاطمه عرب سرخی روز ۲۸ آذر ماه بازداشت شدند اما از آزادی فاطمه عرب‌سرخی همچنان خبری نیست.

گفتنی است هادی حیدری ‌کاریکاتوریست و مدیر هنری روزنامه‌ اعتماد ملی است که پیش از این در آبان ماه سال گذشته، در جریان حمله ماموران امنیتی به مراسم برگزاری دعای کمیل برای آزادی زندانیان سیاسی بازداشت شده بود.
محمد شفیعی عضو شورای شاخه جوانان مشارکت مرکز و محمد طاهری نیز کارگردان و عضو شاخه جوانان این حزب است.

همچنین ماموران انتظامی ماه گذشته به منزل فاطمه عرب سرخی از جوانان اصلاح طلب یورش برده و کامپیوتر، پاسپورت، عکس، دست نوشته‌ها و وسایل شخصی او را با خود بردند. ماموران در همان روز احضاریه را برای حضور در دادسرا به وی ارائه کردند و روز ۲۸ آذر ماه در پی مراجعه وی به دادسرای اوین او را بازداشت کردند.

عادل محمد حسینی بازداشت شد

عادل محمد حسینی از جوانان حزب اصلاح طلب جبهه مشارکت ایران اسلامی امروز پس از مراجعه به دادسرای دادگاه انقلاب مستقر در زندان اوین بازداشت شد.

نیروهای امنیتی شامگاه پنجشنبه با مراجعه به منزل این فعال اصلاح طلب اقدام به تفتیش منزل وی کردند و احضاریه ای جهت حضور او به دادسرای مستقر در زندان اوین ارائه دادند.

این فعال سابق ستاد میرحسین موسوی، دوشنبه پس از مراجعه به این دادسرا بازداشت و به زندان انتقال داده شد.

چندی پیش ایمیل محمدحسینی که از بیماری کلیوی نیز رنج می‌برد، هک شده بود.

مجید توکلی و بهاره هدایت در معرض اتهامات جدید

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مجید توکلی و بهاره هدایت از فعالین با سابقه دانشجویی که هر کدام به حبس های طولانی مدتی محکوم شده بودند، مجددا در معرض اتهامات جدیدی قرار گرفته اند.

به گزارش دانشجونیوز، مجید توکلی که در١۶ آذر سال گذشته و در پی سخنرانی در مراسم بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه امیرکبیر بازداشت شده بود، به دلیل انتشار مطالبی از درون زندان چون "یادداشت های زندان" و نیز صدور بیانیه مشترک با بهاره هدایت در روز دانشجو، صبح امروز در شعبه ٤ بازپرسی دادسرای اوین مجددا مورد بازجویی قرار گرفته است.

وی که پیش از این دو بار در مراسم بزرگداشت مهندس بازرگان و نیز پروژه امنیتی جعل نشریات دانشجویی در دانشگاه امیرکبیر بازداشت شده بود بار دیگر به تبلیغ علیه نظام ، و اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت کشور متهم شده است که اجتماع و تبانی با بهاره هدایت و نیز رسانه های خارجی از مصادیق بارز اجتماع و تبانی جهت اقدام علیه امنیت کشور ذکر شده است!

از مجید توکلی خواسته شده است تا با موضع گیری علیه رهبران جنبش سبز و سایت های منتشر کننده اخبار مرتبط و اعلان رسمی آن از خود رفع اتهام نماید که با واکنش شدید مجید توکلی روبه رو شده است.

همچنین بهاره هدایت، عضو شورای مرکزی اتحادیه دانشجویی دفتر تحکیم وحدت نیز که در شرایط بسیار سختی به سر می برد و با انتقال به بند متادون از هر گونه تماس تلفنی و ملاقات محروم گشته است، به دلیل صدور پیام مشترک اخیر با مجید توکلی به دادسرای اوین احضار شده و مورد بازپرسی قرار گرفته است.

به گزارش دانشجونیوز از بهاره هدایت که از یک هفته پیش در اعتراض به ممنوع‌الملاقات شدن خود دست به اعتصاب غذا زده و در پی اوضاع نامساعد جسمی به بهداری منتقل شده، خواسته شده است در قبال رفع اتهامات جدید، علیه رهبران جنبش سبز موضع گیری نماید. این در حالی است که طبق اعلام همسر این فعال دانشجویی، وی در زندان به بیماری سنگ کیسه صفرا مبتلا شده است و طبق نظریه پزشکان حاضر در زندان نیاز به عمل جراحی دارد.

بنابر نظر فعالین سیاسی، فشار بر فعالین شناخته شده دانشجویی جهت ابراز ندامت از فعالیت های پیشین و موضع گیری علیه جنبش سبز و رهبران آن، در حالی که به احکام بلند مدت حبس در زندان محکوم شده اند، نشانه ای است از عمق کینه حاکمان جمهوری اسلامی و وضعیت اسفناک دستگاه قضایی. در حالی که افرادی چون معاون اول رییس جمهور با اتهامات سنگین مالی به دلیل "مصلحت نظام" همچنان مشغول فعالیت در مقام خود می باشند، دانشجویانی چون بهاره هدایت و مجید توکلی تنها به دلیل اعتراض به وضعیت کشور و انتقاد از وضع موجود در پشت میله های زندان به سر برده و هر روز با فشارها و محدودیت های بیشتری مواجه می شوند.

محکومیت رضا زینالی به 5 سال حبس تعزیری

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: رضا زینالی، فعال دانشجوی دانشگاه تهران در شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیر عباس به 5 سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش دانشجو نیوز، رضا زینالی دانشجوی رشته مدیریت دانشگاه تهران و دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران، که در بهمن ماه سال ۸۸ توسط نیروهای لباس شخصی در منزل خویش بازداشت شده بود، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به ۵ سال حبس تعلیقی محکوم شد.

گفتنی است که اتهامات این دانشجو تبلیغ علیه نظام و اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور عنوان شده است.

محکومیت درسا سبحانی به یک سال حبس

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: درسا سبحانی، از فعالان دانشجویی و مدافع حقوق زنان که در کمپين يک ميليون امضا و جمعيت مبارزه با تبعيض تحصيلی فعالیت میکرد، به يک سال حبس تعزيری محکوم شد.

بر اساس گزارش کميته گزارشگران حقوق بشر، قاضی مقيسه، رييس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، بر اساس اتهامات «عضويت در فرقه بهاييت»، «امضای کمپين يک ميليون امضا در اعتراض به قوانين تبعيض آميز»، «عضويت و شرکت درجلسات مجموعه فعالان حقوق بشر»، «ارايه موضوع کذب از طريق ايميل از جمله افشای سند بيگناهی سه زندانی بهايی در شهر شيراز»، درسا سبحانی را به يک سال حبس تعزيری محکوم کرد.

گفتنی است، دادگاه درسا سبحانی، دانشجوی محروم از تحصيل بهايی، روز بيست و يکم آذرماه سال جاری برگزار شده بود.

درسا سبحانی صبح روز ۱۶ اسفند ۱۳۸۸ در منزل پدری اش در ساری بازداشت و به مدت ۴۵ روز در زندان اوين در بازداشت اطلاعات سپاه بود، که ۲۷ روز آن را در سلول انفرادی به سر برد. اين دانشجوی محروم از تحصيل، در تاريخ ۱ ارديبهشت ماه ۱۳۸۹، با قيد وثيقه، از زندان آزاد شد.

پرونده سنگین دیگر برای زندانی سیاسی محکوم به اعدام

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: رضا شریفی بوکانی زندانی سیاسی کرد محکوم به اعدام که در زندان رجایی شهر کرج (گوهردشت) به سر می برد، صبح روز گذشته پنجم دی ماه و بدون اطلاع قبلی جهت تفهیم اتهاماتی جدید به شعبه 1 دادگاه انقلاب شهریار منتقل شد. رئیس شعبه 1 دادگاه انقلاب کرج با مکتوب کردن این اتهامات ، خواستار امضاء و تائید آنها از سوی آقای شریفی بوکانی شد که این امر با مخالفت و واکنش آقای بوکانی مواجه گردید.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، در این جلسه که ظاهرا تنها برای انتساب اتهامات جدیدی بر علیه این زندانی سیاسی تشکیل گردیده بود میرغفاری رئیس شعبه 1 دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان شهریار اتهامات جدیدی همچون «اقدام علیه امنیت نظام»، «مشارکت در بمب گذاری سال 86 در مسجد امیرالمومین»، «مشارکت و همکاری با احزاب کرد» و همچنین «آمریت چندین مورد ترور» را به وی تفهیم کرد و سوالاتی را نیز در این زمینه از نامبرده پرسید.

میرغفاری ضمن تهدید متهم در جلسه تفهیم اتهام اظهار نمود که قصد صدور حکم در این جلسه را داشته که آن را به بعد از مشورت (!) موکول نموده است.

یادآوری می گردد رضا شریفی بوکانی پیش از این و به اتهام ارتباط و همکاری با یکی از احزاب کرد در اواسط اردیبهشت ماه سال جاری بازداشت و در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی شهر تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اعدام محکوم گردیده است.

سلامتی این زندانی سیاسی محکوم به اعدام به دلیل بیماری تنفسی و نیز نبود فضای مناسب خواب و زندگی در زندان به شدت تهدید می شود.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی

مراسم سالگرد شبنم سهرابی، جانباخته عاشورای ٨٨، در بهشت زهرای تهران برگزار می شود

جرس: مراسم سالگرد شهادتِ شبنم سهراب، یکی از جانباختگانِ عاشورای ٨٨ تهران، روز دوشنبه ششم دی ماه ٨٩، در بهشت زهرای تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش منابع خبری جرس، جمعی از دوستان و خانوادۀ شبنم سهرابی، به مناسبت فرا رسیدنِ ششم دی ماه و سالگردِ جانباختنِ این بانوی شهیدِ جنبش سبز، مراسمی راس ساعت ٢ بعد از ظهر، در قطعه ٨۶، ردیف ۱۱ ، شماره ۴۶ بهشت زهرای تهران برگزار خواهند کرد.
شبنم سهرابی ٣۴ ساله، روز عاشورای ٨٨ توسط خودروی نیروی انتظامی زیر گرفته و کشته شد.
ششم دی ماه سال گذشته مصادف با روز عاشورا، گروهی از مردم در جریان مراسم هفتم آیت الله منتظری و اعتراضات خیابانی جان باختند، که برخی با گلوله، برخی از روی پل پرتاب شده و برخی توسط خودروهای نیروی انتظامی به زیر گرفته شدند.
سید علی موسوی(خواهر زاده میرحسین موسوی)، مهدی فرهادی نیا، محمدعلی راسخی نیا، امیر ارشدی، شهرام فرجی از جمله شهدای عاشورای پس از انتخابات هستند و شبنم سهرابی هم از آن دسته قربانیانی بود که توسط ماشین نیروی انتظامی زیر گرفته شد و جان باخت.
شاهدان عینی می گویند ماشین نیروی انتظامی با سرعت به شبنم برخورد می کند و بعد از چندین بار رد شدن از شکم شبنم، او را زیر چرخ هایش له می کند.
بعد از چند روز بی خبری از وضعیت شبنم و پس از پی گیری های مادر میانسال، جسد او در یکی از سردخانه های کهریزک پیدا می شود.
از زنده یاد شبنم سهرابی، یک دختر خردسال به یادگار مانده است، که کماکان در مورد بازگشت مادرش پرسش می کند.
دوستان شبنم سهرابی که برگزار کنندۀ مراسم روز دوشنبه (ششم دی ماه) می باشند، در رثای وی گفته اند :
ششم دیماه می رسد
آخرین روز چشم فروبستنت از ما ،
آخرین بوسه بر گونه های " نگین " کوچک ،
آخرین غلتیدن بر خاکی
که دوستش می داشتی ،
آخرین رفتن برای آزادی
و برای همیشه

شبنم ما ،
تو را باز خواهیم دید ، میعاد گاهت را ،
چنان که زنده ای و هر روز با ما تکرار می کنی ،
خوبی هایت را و آواز بلند آزادیت را

سبزمی شویم باز بر مزارت ،
در سالگرد آن وحشیانه در هم کوفتن تو
خیابان های تهران
میانه ظهر عاشورا

6 نفر در زندان‌هاى اهواز و ساوه اعدام شدند

آفتاب: صبح يكشنبه، حكم اعدام ۳ نفر در شهرستان اهواز ا جرا شد.
به گزارش روابط عمومى دادگسترى كل استان خوزستان، اين ۳ نفر به جرم قاچاق مواد مخدر و در زندان كارون اهواز به دار آويخته شدند.
هم‌زمان حكم اعدام یک نفر ديگر نيز به جرم ارتكاب «اعمال منافى عفت»، در همين زندان به اجرا درآمد.
روزنامه جوان، نيز از اجراى دو حكم اعدام ديگر در روز شنبه و در شهر ساوه، واقع در استان مركزى خبر داده است.

مسعود آقایی به زندان بازگردانده شد

کلمه / مسعود آقایی ، فعال ملی –مذهبی و دانش آموخته رشته مهندسی امروز برای اجرای حکمش به زندان اوین بازگردانده شد .
به گزارش کلمه، او پس از اینکه احضاریه کتبی برای اجرای حکم خود دریافت کرد دیروز، ششم دی ماه به زندان اوین بازگردانده شد .
او که سال گذشته به همراه همسرش بدر السادات مفیدی ، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران بازداشت شده بود ، در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است که برای گذراندن این مدت راهی زندان اوین شد .او سال گذشته پس از دو ماه از زندان آزاد شد. اما همسرش مفیدی ماه ها در زندان بود. او نیز توسط قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به شش سال حبس تعزیری محکوم شد مفیدی اکنون به قید وثیقه آزاد شده است .
مسعود آقایی از متخصصان زبده ساختمانی و از مدیران ستاد بازسازی خرمشهر در دوران نخست وزیری میرحسین موسوی بوده است . وی پیش از این نیز در سال هفتاد و هفت به اتهام های سیاسی در زندان بود که به قید وثیقه آزاد شد.

ایران یک نفر را به جرم 'جاسوسی برای اسرائیل' به اعدام محکوم کرد

بی بی سی / عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران، روز یکشنبه گفته است که یک نفر به جرم جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، آقای دولت آبادی گفت: "این جاسوس محکوم به اعدام شده که پس از تایید حکم، مشخصات جاسوس اعلام می شود."
او نگفت که دیوان عالی چه زمانی قصد بررسی این حکم را دارد. اسرائیل تاکنون به این خبر واکنش نشان نداده است.
ایران در سال 2008 علی اشتری، یک فروشنده لوازم الکترونیک را به جرم "انتقال اطلاعات مربوط به برنامه اتمی و سایر اطلاعات حساس" به سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد، اعدام کرد.
آقای دولت آبادی در کنفرانس خبری یکشنبه همچنین گفت که چند پرونده دیگر هم در مورد جاسوسی در حال رسیدگی است. اما وی جزئیات بیشتری در این مورد ارائه نکرد.
ایران مکررا اسرائیل را به انجام فعالیت های خصومت آمیز از جمله جاسوسی علیه خود متهم کرده است. مقام های جمهوری اسلامی ایران اخیرا دستگاه های امنیتی اسرائیل را در کنار آمریکا و بریتانیا به دست داشتن در ترور دو دانشمند هسته ای خود در روز 26 نوامبر متهم کردند.
مجید شهریاری و فریدون عباسی، استادان دانشگاه شهید بهشتی بودند که هر دو توسط مهاجمان موتورسوار و از طریق اتصال بمب به بدنه خودروهایشان مورد سوء قصد قرار گرفتند.
سوء قصد های انجام شده به کشته شدن دکتر مجید شهریاری انجامید. دکتر فریدون عباسی و همسرش و همچنین همسر مجید شهریاری در این بمبگذاری ها مجروح شدند.

دبیر اجرایی خانه کارگر آذربایجان شرقی:
اجرایی نشدن قانون بیمه برای کارگران ساختمانی مایه تاسف است
ایلنا: حاج کریم صادق زاده در گفتگو با خبرنگار ایلنا در تبریز توقف اجرای این قانون را غیرقابل خواند و گفت: پس از سالها انتظار قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی به تصویب رسیده استکه پس از طی یک پروسه زمانی طولانی در نهایت در ابتدای سالجاری آیین نامه اجرایی این قانون ابلاغ شد.
مشاور شورای اسلامی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه متاسفانه به دلیل برخی اشکال تراشی ها نسبت به آیین نامه اجرایی ابلاغی از اجرای این قانون خودداری شده است اظهار داشت: به اعتقاد کارشناسان باید زمینه اجرای این قانون فراهم و در کنار آن دولت موانع و ایرادات آیین نامه ابلاغی را رفع کند.
صادق زاده افزود: با این بی توجهی کارگران ساختمانی از حق قانونی که برای آنان فراهم شده محروم می شوند و باید کسانی که در این زمینه مسئولند خود را موظف به رفع ایرادات اجرای آیین نامه ابلاغی دانسته و با رفع آن بخش عظیمی از کارگران ساختمانی را از مزایای این قانون بهره مند سازند.
به گفته وی ، هم اکنون بخش اعظم کارگران ساختمانی در استان آذربایجان شرقی به صورت فصلی و بدون قرارداد و تحت پوشش قرار گرفتن بیمه تامین اجتماعی مشغول به کار هستند که اجرای این قانون می توانست بخشی از نیازهای آنان را در زمینه تامین معیشت اقتصادی یاری نماید.

یادداشتی از زهرا رهنورد، به بهانه‌ی صدور حکم زندان برای جعفر پناهی

هنرمندان هنر‌فروش، فقط چند صباحی دوام خواهند داشت
کلمه / دکتر زهرا رهنورد، هنرمند و استاد دانشگاه، در یادداشتی با ابراز تعجب از حکم ناعادلانه‌ی جعفر پناهی، کارگزدان سرشناس کشور، تصریح کرد: آیا نمی‌دانند که هنر و هنرمندی با دیکته و فرمایش کنار نمی‌آید، زیرا مخاطب هنر مردم‌اند که از کراهت دستور و باید فارغ‌اند؟ و هنر آن پرنده رهایی است که با دیکته و فرمایش کنار نمی‌آید و به بند گرفتار نمی گردد؟ و هنرمندان هنر‌فروش، حتی اگر چند صباحی با پول و رانت و حمایت دولتهای خودکامه برای خود شهرتی دست و پا کنند، مدالی بگیرند و کسانی را سرگرم سازند، اما منفور و مطرود ملت شریف ایران خواند بود؟

متن کامل این یادداشت که در اختیار کلمه قرار گرفته، به شرح زیر است:

اکنون، سخن بر سر رفتار با هنرمندان است، اما کلا بخشی از حاکمیت فعلی حیا را خورده و آبرو را تف کرده و این آبروی ریخته، از آن انقلابی است که آزادی یکی از مهم‌ترین ارکانش بوده است و خون‌بهای این آزادی، پیکر به خون خفته‌ی هزاران زن و مرد و جوان و پیری است که گلگون‌کفنی را به استبداد ترجیح داده‌اند.

شاید آنها فراموش کرده‌اند که پایه‌ی هر جمهوری، آزادی بوده است و نمی‌خواهند بپذیرند دستاوردهای این انقلاب جملگی پس از تحقق استقلال و آزادی ست.

اکنون سوال این است: آیا آقای جعفر پناهی و هنرمند دیگر آقای رسولف چه جرمی مرتکب شده‌اند؟ الا اینکه به این ترتیب مهم، یعنی به اولویت حق آزادی انسان، وفادار بوده و مثل هر هنرمند واقعی، با تنفس اکسیژن آزادی با ذهن متعالی و حق طلب خود در تمامی آثار، احترام ایران و هویت ملی و عاطفه و اخلاق و شرف و پاکدامنی را حفظ کرده و واقعیات، بودها و بایدهای زندگی اجتماعی ایران را دلسوزانه ارائه داده و برای ورود سینمای کشورش به عرصه جهانی خون دل خورده‌اند؟

آیا جعفر پناهی مجرم است و قلدرانی که او را با حکم عجیب و غریب شش سال زندان و بیست سال محرومیت از کار هنری محروم کرده‌اند، بیگناه‌اند؟ همان‌هایی که حتی تحمل سکوت را نیز نداشتند، می‌خواهند او را به سکوت وادار کنند! چرا که هر سکوتی سرشار از ناگفته‌هاست.

اگر در این جهان جعفر پناهی بی‌پناه است، آیا در روز بارپسین قاضی و حاکمیت در پناه خواهند بود؟ کدام پناه؟

آیا آنها نمی دانند که فکر و اندیشه و قلم در هیچ حصار و هیچ محکومیتی و تحت امر هیچ حاکمیتی از خلاقیت باز نمی‌ماند؟ جای آن است که به این بیت توجه کنند:

گفتم (شما بخوانید گفتند) که بر خیالش راه نظر ببندم
گفتا که شبرو است او زا راه دیگر آید

آیا نمی‌دانند که هنر و هنرمندی با دیکته و فرمایش کنار نمی‌آید، زیرا مخاطب هنر مردم‌اند که از کراهت دستور و باید فارغ‌اند؟ و هنر آن پرنده رهایی است که با دیکته و فرمایش کنار نمی‌آید و به بند گرفتار نمی گردد؟ و هنرمندان هنر‌فروش، حتی اگر چند صباحی با پول و رانت و حمایت دولتهای خودکامه برای خود شهرتی دست و پا کنند، مدالی بگیرند و کسانی را سرگرم سازند، اما منفور و مطرود ملت شریف ایران خواند بود؟

به یاد دارم زمانی که ساخت نهایی مجسمه مادر را به پایان رساندم، هنگام حرکت از آتلیه برنز‌ریزی تا محل نصب در میدان مادر، در راه به عنوان قاچاقچی محموله‌ی طلا! دستگیر شدم. ماجرا این بود که ماموری دلسوز اما ناآشنا به هنر، با بی‌سیم به همه‌ی پاسگاهها خبر داده بود یک زن همراه با محموله‌ی میراث ملی از جنس طلا و به ابعاد خیلی بزرگ، در حال خروج از شهر است! و البته این محموله‌ی طلا چیزی نبود جز مجسمه‌ی برنزی نرگس عاشقان (مادر). آن روز تا نیمه‌شب در پاسگاهی بازداشت بودم و پس از مدتی با روشن شدن اصل قضیه، به دستور رئیس‌جمهوری وقت، من و نرگس عاشقان آزاد شدیم و مجسمه را به میدان محسنی (مادر کنونی) انتقال دادیم.

اگرچه در سرزمین ما، هنر آنچنان که باید قدر ندیده و بر صدر ننشسته و این حدیث مفصلی است از سرنوشت دردناک هنرمندان از زمان فردوسی بزرگ تا کنون؛ اما در عین حال، آن رفتار آزاد‌کننده‌ی حاکمیت بیست سال یپش است و این رفتار کنونی.
امروز حاکمیت به کجا رسیده و به کجا می‌رود؟

مرگ هزار قطعه ماهي بر اثر بي‌مبالاتي در سياهکل

هزار قطعه ماهي بر اثر بي‌مبالاتي کشتارگاه پره سفيد سياهکل در رودخانه بيسام خفه شدند.
مهندس حسين ديده‌بان، مدير روابط عمومي محيط زيست گيلان در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) - منطقه خزر، از مرگ هزار قطعه ماهي بر اثر خفگي در رودخانه بيسام شهرستان سياهکل خبر داد و گفت: براي مشخص شدن علت مرگ ماهيان و آبزيان اين منطقه نمونه‌هايي براي کالبد شکافي به سازمان آبزي پروري فرستاده شده است اما آنچه که از شواهد با توجه به عمق کم آب و حجم لجن در اين رودخانه بر مي‌آيد اين خفگي‌ها بر اثر رهاسازي پساب کشتارگاه پره سفيد به اين شهرستان به رودخانه بيسام بوده است.
وي افزود: در حال حاضر پرونده قضايي اين کشتارگاه پيگيري مي‌شود و پس از اعلام نتايج منع فعاليت اين کشتارگاه صادر خواهد شد.
وي خاطر نشان کرد: تمام واحدهاي کشتارگاه‌ها در گيلان پايش مي‌شود و اين امر توسط اداره کل محيط زيست به طور مستمر در حال نظارت است و اين کشتارگاه نيز همواره پسآب‌هاي خود را پايش مي‌کرده است اما به نظر مي رسد روز گذشته اين امر به علت شستشوي تصفيه فاضلاب يا بر اثر سهل انگاري بازمانده بود.

کارگران کارخانه تبد قزوین 4 ماه حقوق نگرفته‌اند

آفتاب: عباس کشاورز معتمدی ، عضو هیات مدیره کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان قزوین اظهار کرد: کارخانه تبد با 42 سال سابقه در ریسندگی و بافندگی در حال حاضر مشکل سرمایه در گردش و نقدینگی دارد.
کشاورز معتمدی گفت: حدود 4 ماه است 230 نفر از کارگران این کارخانه حقوق دریافت نکرده‌اند و مشکلات عدیده‌ای پیدا کرده‌اند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر بهای تمام شده کالای از قیمت فروش فعلی به مراتب بالاتر است، افزود: فرسودگی ماشین آلات، فراند طولانی تولید و بالا بودن هزینه‌های سربار و... باعث بالا بودن قیمت کالای ساخته شده است.
عضو شوراهای اسلامی کار کارخانجات تبد قزوین اظهار کرد: اگر بنیاد جانبازان که این شرکت متعلق به آن است و کمک کند نیمی از کارگران آن در قالب مشاغل سخت و زیان‌آور و ماده 10 قانون نوسازی صنایع بازنشسته می‌شوند.
کشاورز معتمدی ادامه داد: اگر بنیاد بتواند به لحاظ تامین مواد اولیه به این شرکت کمک کند، شرکت تبد به حیات خود ادامه می‌دهد.

افزایش مرگ و میر سرطانی در کشور

رئیس انجمن سرطان ایران نسبت به افزایش موارد مرگ و میر در کشور به دلیل ابتلا به سرطانها در سالهای آینده هشدار داد.
دکتر عبدالله فضعلی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هم اکنون سرطانها سومین علت مرگ و میر در کشور محسوب می شود اما با روند کنونی در سالهای آینده یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در کشورمان ابتلا به سرطان است.
وی افزود: هرم جمعیتی کشور در چند دهه آینده به سمت افزایش جمعیت کهنسال پیش می رود و با توجه به اینکه 60 درصد سرطانها، افراد بالای 60 سال را مبتلا می کند ضرورت آگاه سازی خانواده ها بیش از پیش احساس می شود.
فضعلی زاده با اظهار نگرانی از رشد فزاینده بیماران سرطانی در کشور گفت: سرطان به عنوان یکی از معضلات جامعه بشری با تهدید انسانها در تمام گروههای سنی، سبب خسارات جانی و مالی فراوانی می شود که کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی از سرطان سینه به عنوان اولین و شایعترین سرطان زنان بعد از سرطان پوست در کشور نام برد و افزود: سن ابتلا به این بیماری در میان زنان ایرانی 5 تا 10 سال کمتر از دیگر کشورهاست.
رئیس انجمن سرطان ایران با اشاره به آمار سازمان جهانی بهداشت که نشان می دهد 18 تا 22 درصد مردم در طول عمرشان مبتلا به سرطان می شوند، گفت: بر همین اساس از مجموع جمعیت 75 میلیونی کشور حدود 15 میلیون بیمار سرطانی خواهیم داشت.
وی از آمار 30 درصدی مرگ و میر ناشی از سرطانها در کشور به علت مصرف سیگار خبر داد و گفت: 30 درصد مرگهای ناشی از سرطان و 90 درصد از دلایل ابتلا به سرطان ریه و سایر سرطانها ناشی از استعمال مواد دخانی است.

افزایش نگرانی ها در خصوص اجرای مخفیانه حکم اعدام حبیب الله لطیفی

خبرگزاری هرانا – از روز گذشته تا کنون کلیه تلفن های عمومی زندان مرکزی سنندج قطع شده است و نگرانی در خصوص اجرای حکم اعدام حبیب الله لطیفی افزایش یافته است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، علی رغم تلاش های گسترده صورت گرفته برای تائید سلامتی حبیب الله لطیفی تا لحظه تنظیم خبر تماس های تلفنی کلیه بندها در زندان مرکزی سنندج قطع شده است.

خانواده های سایر زندانیان سیاسی محبوس در این زندان نیز موفق به تماس با زندانیان خود نشده اند.

سازمان عفو بین الملل ضمن اعلام خبر بازداشت برخی از اعضای خانواده حبیب الله لطیفی از اجرای مخفیانه حکم اعدام این زندانی سیاسی اعلام نگرانی کرده است.

این در حالی است که روز گذشته وکیل این زندانی در گفتکو با رسانه های برون مرزی خبر از تعلیق دو ماهه اجرای حکم اعدام این زندانی سیاسی داده است.

شایان ذکر است در 19 اردی بهشت ماه سال جاری با قطع تلفن های زندان اوین 5 زندانی سیاسی به نام های فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی، علی حیدریان، شیرین علم هویی و مهدی اسلامیان در این زندان شبانه اعدام شدند.

آخرین اسامی بازداشت شدگان دیشب در سنندج

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی : در پی یورش نیروهای اطلاعاتی و امنیتی به منزل حبیب الله لطیفی دست کم بیست تن که هیجده نفر بازداشت شده به شرح زیر است بنا به تازترین خبر از سنندج ، افشین شیخ اسلامی و یحیی قوامی هم در بازداشتگاه اطلاعات بسر میبرند که اسامی دیگر دستگیر شده گان دیشب عبارت است از :به قرار زیر است:عباس لطیفی، ایرج لطیفی، اقبال لطیفی، شهین لطیفی، الهه لطیفی، بهار لطیفی، ژیان متی پور، سیمین چایچی، حمید ملک الکلانی، سعید ساعدی، محمود محمودی، ژیان ظفری ، واحد مجیدی، زاهد مرادیان، هاشم رستمی، پدرام نصرالهی گفتنی است در ساعت 22 شب گذشته دوازده تن از مهمانان به همراه هشت عضو خانواده حبیب الله لطیفی در یک یورش گسترده به منزل پدری این زندانی سیاسی بازداشت شدند.
علی رغم تلاش های گسترده صورت گرفته برای تائید سلامتی حبیب الله لطیفی تا لحظه تنظیم خبر تماس های تلفنی کلیه بندها در زندان مرکزی سنندج قطع شده است.

سه سال زندان به اتهام شعار نویسی در اوین

مصطفی (مهدی ) کامرانی چندی پیش در حالی که قصد داشت به ملاقات برادر زندانی اش برود به دلیل نوشتن شعار بر یکی از دیوارهای سالن ملاقات زندان اوین به همراه خواهر و پدرش بازداشت شد . خواهر و پدر او بعد از چند ساعت بازداشت از زندان آزاد شدند . اما وی چند روزی را در زندان گذراندو سپس به قید وثیقه آزاد شد . چند روز پیش اما حکم دادگاه برای ارتکاب شعار نویسی صادر و طبق آن مصطفی کامرانی به سه سال حبس تعزیری محکوم شد .
به گزارش تارنمای ندای سبز آزادی، این در حالی است که اتهام کامرانی پیش از این تبلیغ علیه نظام تعریف شده بود که طبق قانون اساسی اشد مجازات آن یک سال است اما قاضی مقیسه وی را به سه سال حبس قطعی محکوم کرده است .
کیارش کامرانی برادر مصطفی کامرانی یکی از بازداشت شدگان حوادث عاشورای سال گذشته در تهران است که اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد .وی به شش سال حبس تعزیری محکوم شده است .
بازداشت مصطفی کامرانی ، خواهر و پدرش چند ماه قبل هنگامی اتفاق افتاد که روی دیوارهای سالن ملاقات این شعاررا با رنگ سبز نوشتند :”عاقبت روزی اینجا را موزه خواهیم کرد.”
هنگامی که آنها از ملاقات کابینی با کیارش بازمی گشتند و در حال خروج از در اصلی سالن ملاقات با زندانیان بند ۳۵۰ اوین در میدان درکه بودند ،با یورش نیروهای امنیتی و همراه با ضرب و شتم شدید به اتهام شعار نویسی روی دیوارهای سالن ملاقات بازداشت شدند.
بعد از این ماجرا منزل خانواده کامرانی تفتیش شد و اکنون دیگر فرزند این خانواده نیز به سه سال حبس محکوم شده است.

شمار امضاکنندگان بيانيه برای آزادی فريبرز رئيس دانا به ۳۵۰ نفر رسيد

راديو فردا - شمار امضاکنندگان بيانيه کمپين آزادی فريبرز رييس دانا به حدود ۳۵۰ نفر رسيد.
فعالان مدنی و سياسی، روزنامه نگاران و پژوهشگران اقتصادی ايرانی و خارجی که اين بيانيه را امضا کرده اند، خواستار آزادی فريبرز رئيس دانا، اقتصاددان منتقد دولت، شده اند.
آقای رئيس دانا روز ۲۸ آذر ماه در منزل خود در تهران توسط تعدادی از ماموران امنيتی بازداشت شد و اکنون در بازداشت موقت در زندان اوين به سر می برد.
وی تاکنون دوبار به مدت کوتاهی با خانواده خود تماس گرفته و از خوب بودن حال خود خبر داده است.

پس از کامیون‌داران و مرغ‌داران، نوبت به نانوایان رسید: وعده کمک ۳۰ میلیون تومانی دولت به هر نانوایی

کلمه – گروه اقتصادی: پس از اعلام کمک بلاعوض دولت به کامیون‌داران و مرغ‌داران برای جلوگیری از اعتراض آنها و نیز کنتزل قیمت‌ها، اکنون به نانوایان نیز وعده داده شده که دولت برای هر واحد نانوایی، ۳۰ میلیون تومان تحت عنوان “اعتبار بهسازی در نظر گرفته است.

در این باره خبرآنلاین گزارش داد که دولت به منظور بهبود کیفیت نان در کشور، یک ردیف اعتباری ۳۰ میلیارد تومانی بمنظور تجهیز، بهسازی و بازسازی نانوایی‌ها در نظر گرفته که صاحبان واحدهای پخت نان می‌توانند با مراجعه به شرکت‌های غله از این خط اعتباری استفاده کنند.

حسین نظری رییس اتحادیه نانوایان کشور نیز گفت: هر واحد نانوایی به طور متوسط نیازمند ۳۰ میلیون تومان اعتبار برای بهسازی است. وی با تاکید بر اینکه بهسازی واحدهای نانوایی موجب ارتقاء کیفیت نان خواهد شد، گفت: هر واحد نانوایی به طور متوسط نیازمند ۳۰ میلیون تومان اعتبار برای بهسازی است.

نظری، با اشاره به ضرورت بهسازی و بازسازی اکثر نانوایی‌های کشور، ادامه داد: بهسازی نانوایی‌ها در بهبود کیفیت نان تاثیرگذار بوده و موجب افزایش سلامت نان تولیدی خواهد شد. وی، با تاکید بر اختصاص خط اعتباری ۳۰ میلیارد تومانی از سوی دولت برای بهسازی و ارتقاء فنی واحدهای پخت نان‌، افزود: با بهبود و ارتقای تجهیزات نانوایی‌ها‌ ، مصرف انرژی در این واحدها به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد یافت.

این کمک‌ها در حالی اعلام می‌شود که کارشناسان به دولت هشدار داده‌اند برای کنترل اعتراضات و مهار قیمت‌ها، منابع حاصل از هدفمندی را پیشاپیش خرج نکند و اهداف این طرح را با این سیاست غلط زیر سؤال نبرد.

برگزاری مراسم سالگرد چند تن از شهدای عاشورای ٨٨ تحت تدابیر امنیتی

جرس: مراسم اولین سالگرد شهادت چند تن از جانباختگان حوادث خونین عاشورای ٨٨، امروز دوشنبه ششم دی ماه، تحت تدابیر شدید امنیتی و اِعمال محدودیت ماموران برای خانواده ها و حضار، در بهشت زهرای تهران برگزار شد.

این درحالیست که ماموران امنیتی از روزها قبل تمهیداتی به کار گرفتند تا خانواده ها و مردم، جهت بزرگداشت آن شهدا مراسمی برگزارنكند و یا اگر مراسمی انجام شود، بدون انعكاس در رسانه ها باشد و مراسم سالگردِ شهدای عاشورا نیز در سكوت كامل برگزار شود. بر اساس گزارش منابع خبری، همچنین به رسانه های دولتی ابلاغ شده بود كه از درج هرگونه آگهیِ جهت مراسم سالگرد جان باختگان عاشورای سال ٨٨ امتناع كرده و انتشار این نوع آگهی ها ممنوع اعلام شده بود.

به گزارش كانون حمایت ازخانواده های جان باختگان و بازداشتی ها، روز دوشنبه مراسمی جهت یادبود شهرام فرج زاده كه در عاشورای ٨٨ (مطابق با ششم دیماه) جان باخت، توسط خانواده و دوستان و آشنایان وی در قطعه ٣٠۴ بهشت زهرا برگزار گردید. شركت كنندگان در مراسم بر مزار شهرام گل گذاشته و یاد و نام او را گرامی داشتند. همچنین تعدادی از خانواده های شهدای یكساله اخیر نیز در این مراسم شركت داشتند و با خانواده شهید شهرام اظهار همدردی و هبستگی نمودند. خانواده شهرام همچنین از روحیات انسانی او برای حاضرین سخن گفتند و یاد و خاطره وی را زنده نگاه داشتند.دوستان و آشنایان شهرام با احترام به خاك مزار این جانباخته راه آزادی اظهار می داشتند كه بایستی، پیام خون شهرام را كه "آزادیخواهی و ظلم ستیزی بود، به تمام مردم و اقصی نقاط جهان رساند."

این منبع حقوق بشری همچنین اعلام کرد روز دوشنبه مراسم سالگرد محمدعلی راسخ نیا، كه با گلوله نیروهای انتظامی شهید شد، با حضور خانواده، فرزندان و آشنایان وی برگزارگردید. شركت كنندگان در مراسم بر مزار وی ادای احترام نموده و با نثار گل، یاد و راه او را كه آرمان آزادیخواهی است گرامی داشتند.

كانون همچنین گزارش داد روز دوشنبه تعدادی ازخانواده های جانباختگان تحت فشارهای ماموران، مجبور به ترك مزار فرزندان و بستگان خود شدند و نتوانستند به میل خود برنامه های یادبود عزیزان خود را گرامی بدارند. مأموران حكومتی، خانواده شهید امیر ارشد تاجمیر را با انواع فشارهای مختلف تهدید نمودند تا مانع برگزاری مراسم این شهید گردند وآنان مجبور به ترك مزار فرزند و عزیزانشان شدند. در ادامه آمده است "به رغم تمام فشارها، دوستان و اقوام و آشنایان امیر ارشد، بر مزار او گل گذاشته و ادای احترام نمودند."

روز دوشنبه مراسم تعدادی ازجان باختگان عاشورای سال ٨٨ - كه مصادف با ششم دیماه شمسی بود- با حضور اعضاء خانواده و آشنایان برگزار گردید.

سید علی موسوی خواهر زاده میرحسین موسوی، مهدی فرهادی نیا، شبنم سهرابی، محمدعلی راسخی نیا، امیر ارشدی، شهرام فرج زاده، مصطفی کریم بیگی و ... از جمله شهدای عاشورای ٨٨ هستند، که پیگیری های خانواده هایِ آنان در خصوصِ یافتنِ قاتلین و ضاربین عزیزانشان بی نتیجه باقی مانده است.

در سالگرد تولد مسیح، کشیش ایرانی در معرض اعدام قرار دارد

روزنامه گاردین چاپ انگلستان نوشت، در حالی ‌که مسیحیان در سراسر جهان در این ایام تولد مسیح را جشن می‌ گیرند، مسیحیانی نیز هستند که به ‌خاطر مذهبشان زیر فشار و در ترس و هراس به‌ سر می‌ برند. از جمله اینها بهروز صادق خانجانی، کشیش ایرانی است که در سلول انفرادی بسر می برد. وی که متهم به ارتداد شده است، در معرض خطر اعدام قرار دارد.

بازداشت دو فعال فرهنگی در بوکان

آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر

به گزارش خبرنگار آژانس خبری موکریان، رحمان حسین زاده و علی اسماعیل نژاد دو فعال فرهنگی شهر بوکان توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شدند.

براساس گزارش های رسیده، رحمان حسین زاده که صاحب یک کتاب فروشی در بوکان است، حدود 20 روز پیش و علی اسماعیل نژاد هم که در بیمارستان مشغول به کار می باشد حدود یک هفته پیش بازداشت شده اند.

تا کنون هیچ علت یا عللی برای بازداشت این شهروندان از طرف مقامات قضایی شهر بوکان اعلام نشده است.

http://mukriannews.com

دادگستری رژیم از افزایش مجازات وحشیانه قطع عضو خبر داد

ایسنا: رييس کل دادگستري استان کرمانشاه در جلسه شوراي قضايي استان از برخورد جدي و قاطع با اخلالگران آسايش و امنيت مردم خبر داد.

الهيار ملکشاهي در جلسه شوراي قضايي استان کرمانشاه که شب پنجم دي ماه در محل اداره کل زندان‌هاي استان برگزار شد، اظهاركرد: در جلسه گذشته شوراي قضايي استان، در جهت هرچه بهتر اجرا شدن قانون هدفمند کردن يارانه‌ها، تصميمات مناسبي اتخاذ شد که همگي آن ها توسط دادستان و تغزيرات حکومتي به اجرا درآمدند.

وي ادامه داد: خوشبختانه مردم استان کرمانشاه از اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها استقبال ويژه‌اي کردند و ما هيچ گونه مورد تخلف خاصي در اين رابطه نديديم.

ملکشاهي در ادامه با اشاره به برخورد قاطع و قانونمند با افرادي که موجب اخلال و ناامني در جامعه مي شوند، گفت: بحث ناامني رواني که بيشتر از سرقت ناشي شده، باعث شده که مردم آرامش رواني مناسبي در اين رابطه نداشته باشند، لذا در دستگاه قضايي تصميم گرفته شد که با پديده منفي سرقت به صورت ويژه و قاطع برخورد شود.

رييس کل دادگستري استان کرمانشاه، گفت: در اين راستا در طول 20 روز گذشته احکام بسياري هم چون قطع يد يکي از سارقين سابقه دار با حضور خانواده مالباختگان و ديگر زندانيان جرايم سرقت در محل زندان مرکزي کرمانشاه اجرا شد و مجرمين بدانند که اين روند قطع يد با قاطعيت ادامه خواهد يافت.

رييس شوراي قضايي استان کرمانشاه، اظهاركرد: بحث کنترل اراذل اوباش که به شکل چاقو کشي، قمه کشي و اربده کشي انجام مي گيرد از اصلي ترين برنامه هاي در دست اجرا است، چرا که رياست قوه قضاييه عنوان داشته اند که اگر چاقو کشي موجب اخلال در نظم جامعه شود به عنوان محاربه قابل پيگيري است.

وي افزود: يکي ديگر از مباحثي که در دستور کار جدي و برخورد قاطع دستگاه قضايي قرار گرفته بحث مواد مخدر است که اصلاحيه جديد مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين خصوص بيان مي کند که هيچ ماده روان گرداني از شمول قانون خارج نيست و خوشبختانه خلاء قانوني در اين خصوص رفع شده است.

ملکشاهي يادآور شد: برخورد جدي و قاطع با قاچاقچيان مواد مخدر در دستور کار قوه قضاييه قرار گرفته و از اين پس براي اين مجرمين شديدترين نوع مجازات ها را در نظر خواهيم گرفت.

افزایش 10 تومانی قیمت دلار طی 7 روز

روزنامه دنیای اقتصاد: قیمت دلار آمریکا 7 روز پس از اجرایی شدن قانون هدفمندی یارانه‌ها 10 تومان گران شد. روز گذشته هر دلار آمریکا در بازار آزاد به 1078 تومان فروخته شد که 3 تومان افزایش قیمت روزانه را ثبت کرد .دلار آمریکا از روز 28 آذر تاكنون 10 تومان افزایش قیمت داشته است.
قیمت دلار آمریکا پس از نوسان قیمت مهر ماه امسال که با کارشکنی هایی در ارسال حواله ارزی از طریق امارات صورت گرفت، در بازار داخلی تا 1250 تومان نیز افزایش یافت.در پی آن اقدام بانک مرکزی با تزریق دلار به بازار قیمت آن را تحت کنترل در آورد. آنچنان‌که نرخ دلار به مرور تا اول آذر ماه به 1054 تومان در بازار آزاد کاهش یافت. در این مدت بانک مرکزی دلار را تا نرخ 1045 تومان پایین آورد. در افزایش قیمت دلار به غیر از افزایش تقاضای داخلی، کاهش ارزش یورو نیز مورد نظر است. در این ایام که قیمت‌ها در بازارهای مالی جهان به دلیل تعطیلات سال نو میلادی متوقف است، نرخ برابری یورو در مقابل دلار در سطح 3126/1 ثابت مانده است.
بحران مالی در اروپا و اعتصابات در یونان و فرانسه و وخامت اوضاع حمل‌ونقل به دلیل بارش برف سنگین و سرما پول واحد اروپایی را تحت فشار قرار داده است. یورو در ادامه روند نزولی قیمت در بازار داخلی دیروز با 3 تومان کاهش دیگر به نرخ 1405 تومان افت کرد. در بازار سکه، قیمت سکه بهار آزادی با 1000 تومان افزایش به 351 هزار تومان رسید. سکه طرح قدیم 2000 تومان گران شد و به نرخ 380 هزار تومان رسید. در برخی مناطق قیمت 385 هزار تومان نیز برای سکه طرح قدیم گزارش شده است. نیم سکه بدون تغییر 176 هزار تومان و ربع سکه هم مانند روز قبل 89 هزار تومان عرضه شد.قیمت هر اونس طلا کماکان روی رقم 4/1384 دلار بسته شده است.

بحران كارگری در يكی از كارخانه های بنياد جانبازان

ایلنا: عباس كشاورز معتمدي ، عضو هيات مديره كانون هماهنگي شوراهاي اسلامي كار استان قزوين اظهار كرد: كارخانه تبد با 42 سال سابقه در ريسندگي و بافندگي در حال حاضر مشكل سرمايه در گردش و نقدينگي دارد.
بكشاورز معتمدي گفت: حدود 4 ماه است 230 نفر از كارگران اين كارخانه حقوق دريافت نكرده اند و مشكلات عديده اي پيدا كرده اند.

وي با اشاره به اينكه در حال حاضر بهاي تمام شده كالاي از قيمت فروش فعلي به مراتب بالاتر است، افزود: فرسودگي ماشين آلات ، فرايند طولاني توليد و بالا بودن هزينه هاي سربار و... باعث بالا بودن قيمت كالاي ساخته شده مي باشد.

عضو شوراهاي اسلامي كار كارخانجات تبد قزوين اظهار كرد: اگر بنياد جانبازان كه اين شركت متعلق به آن است كمك كند نيمي از كارگران آن در قالب مشاغل سخت وزيان آور و ماده 10 قانون نوسازي صنايع بازنشسته مي شوند.

كشاورز معتمدي ادامه داد: اگر بنياد بتواند به لحاظ تامين مواد اوليه به اين شركت كمك كند ، شركت تبد به حيات خود ادامه مي دهد.

داماد عماد الدین باقی بازداشت شد

سایت ندای سبز آزادی: علی مقامی داماد ، عماد الدین باقی بازداشت شد.

شنیده ها حاکی از این است که وی پس از دیدار از علی رضا طاهری که ساعاتی پیش آزاد شده بود ، و در بازگشت از منزل وی توسط نیروهای ناشناس بازداشت شده است.

نامه زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ به مادران‌شان در بلندترین شب سال

کلمه:
جمعی از زندانیان بند ۳۵۰ زندان اوین در بلند ترین شب سال، شب یلدا، برای مادران شان نامه ای نوشته اند . چرا که شب یلدا در زندان به جز بلندترین شب سال برای زندانیان معنای دیگری هم دارد . این شب برای آنها یاد آور دلتنگی های شان است دلتنگی برای کسانی که دوست شان می دارند و اکنون از دیدن شان محروم شده اند .شب یلدا همچنین به انها یاد آوری می کند که حتی بلندترین شب ها نیز به پایان می رسد. زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اما دلتنگی هایشان را در این شب بر کاغذ آوردند و برای عزیزترین شان نوشتند . اکنون ماه هاست که تماس تلفنی این زندانیان با مادران شان قطع شده است و آنها تنها به دوشنبه هایی دلخوش کرده اند که چه دیر می آیند و چه زود می گذرند . آنها در این نامه از دغدغه ها یشان گفته اند : مادر عزیزم! به تو افتخار می‌کنم که با بردباری مادرانه من را روسفید کردی ، می‌دانم در این هفته‌ها که از دیدنت بی‌نصیب مانده ام، رنج بسیاری بردی، ولی نمی‌خواهم با بیان رنج‌هایم تو را بیش‌تر برنجانم

آنها همچنین خطاب به مادرشان یک بار دیگر با او تجدید پیمان می کنند: هرگز تن به خواری نمی‌دهیم چرا که نه خس و خاشاک و نه دشمن این خاک پاکیم.
به گزارش کلمه، متن نامه زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ خطاب به مادران شان به این شرح است:

به نام خدای مهربان مادران

مادر عزیزم! قلبم با شنیدن خبر سلامتی و تندرستی تو آرام می‌گیرد و زندان برایم قابل تحمل‌تر می‌شود و امید به بهاری شدن تاریخ ایران در دلم موج می‌زند، چرا‌که نام تو دیگر فقط تداعی‌گر نسبت فرزندی و مادری نیست، نام تو مام میهن ، تولد و زایش ، تحمل و صبر ، بزرگی و فداکاری را تداعی می‌کند.

وقتی تو را به یاد می‌آورم به یاد تمام مادران این مرز و بوم خواهم افتاد؛ مادرانی که قهرمانان واقعی تاریخ ایران هستند، چون اگر یک قهرمان تاریخ می‌سازد یک مادر قهرمان می‌پرورد و او در این راه، هم‌چون شمع می‌سوزد تا جهل و تاریکی رخت بر بندد و راه از نور وجودش چون روز روشن شود.

مادرم، این روزها عشق مادر در زندان چه معجزه‌ها که نمی‌کند، هر هفته مردان دربند۳۵۰ پیر و جوان انتظار می‌کشند تا زمان دیدار فرا رسد، تا از چشمه ناب محبت مادرانه سیراب شوند، چه زیباست وقتی جوانان دانشجوی رها شده از بند هواهای نفسانی و دام‌های دنیوی و گرفتار شده دربند بی‌عدالتی با شور و احساس از شعور مادرانه سخن می‌گویند، شعوری که در بردباری مادران این روزها بیش‌از پیش خودنمایی می‌کند.

اما هزاران افسوس و دریغ که بیش از ۵ ماه است تنها وسیله ارتباط این قفس با پروانه‌های زندگی شان قطع شده است و دلهره یک هفته بی‌خبری جان‌ها را به لب می‌آورد تا دوشنبه‌ها فرا رسد و هنگام فرارسیدن لحظه دیدار در لرزش دل و دست یار، فقط می‌توان از پشت شیشه چشم بر چشم یک‌دیگر دوخت و آهنگ هق‌هق شادی را به‌گوش نشست، شاد از دیدار دوباره و امید به فردایی بهاری، بهاری سبز و خرم و ایرانی آباد و آزاد.

گویا زندانبان‌ها می‌دانند درآغوشهای گرم خانواده‌ها چه مبادله می‌شود که از آن هراس دارند و دیدارهای حضوری را ممنوع و محدود کرده اند ، چه پر‌طنین است و چقدر لرزه می‌اندازد آن تپش قلب‌ها در دیدارها بر دیوارهای استبداد و بی‌رحمی و چه آتش می‌زند بر خرمن یاغیانی که از غارت و چپاول شکم فربه ساخته‌اند.

مادر عزیزم! به تو افتخار می‌کنم که با بردباری مادرانه من را روسفید کردی ، می‌دانم در این هفته‌ها که از دیدنت بی‌نصیب مانده ام رنج بسیاری بردی، ولی نمی‌خواهم با بیان رنج‌هایم تو را بیش‌تر برنجانم. هم‌چنان بردبار باش که هر خاطره دیدار تو برای یک عمر زیستن مرا توانا ساخته و تو هم‌چنان در قلبم خانه داری که با هر تپش قلب دیداری عاشقانه را تجربه می‌کنم و تو خوب می‌دانی که در عالم عاشقی رنج فراق نیز عالمی دارد، ما رندی می‌کنیم و ملامت می‌کشیم اما هرگز تن به خواری نمی‌دهیم چرا که نه خس و خاشاک و نه دشمن این خاک پاکیم.

با درود به تمام مادران ایران
گروهی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : روزبی

ايران در گذر زمان ...

بالای صفحه

... بیشتر