xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

پنجشنبه ، 2 دی 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

نان - مسکن - آزادی

عکس / کودکان در شهرستان زلزله زده ریگان در کرمان




عکس؛ شب یلدای زلزله زدگان لامرد


سایت عصر ایران: در اواخر تیرماه امسال (1389) تعدادی از روستا‌های اطراف لامرد در استان فارس دچار زلزله شد. این زمین‌لرزه باعث تخریب تعداد زیادی از منازل مسکونی منطقه شد. بنا به وعده مسئولان قرار بود زلزله‌زدگان طی 2 الی 3 ماه صاحب خانه‌هایی با زیر بنای 80 متر شوند. اما با گذشت 5 ماه و فرارسیدن سرمای زمستان هنوز از سرپناه خبری نیست.

شکایت حشمت الله طبرزدی و هنگامه شهیدی از حاکمان جمهوری اسلامی به دبیر کل سازمان ملل

به گزارش جرس، حشمت‌الله طبرزدی و هنگامه شهیدی با وکالت محمد مصطفایی با تنظیم و ارسال شکواییه‌ای به دبیر کل سازمان ملل و نیز پارلمان اروپا از حاکمان جمهوری اسلامی شکایت کرده و خواستار رسیدگی به وضعیت حقوقی و قضایی خود شده‌اند.

متن کامل این شکواییه به شرح زیر است:

دبیر محترم سازمان ملل

جناب آقای بان کی مون

از آنجایی که نهادهای حقوق بشری سازمان ملل از جمله کمیته و شورای حقوق بشر و نیز شورای امنیت، تحت نظارت حضرتعالی مشغول به فعالیت هستند و اینکه در هزاره سوم، موضوع حفظ ، احترام و ارتقاء حقوق بشر از جمله اولویت های سازمان ملل و بسیاری از کشورهای جهان بوده و نقض حقوق بشر، توسط هر شخص حقیقی و حقوقی، غیر قابل پذیرش است به وکالت از آقای حشمت الله طبرزدی و خانم هنگامه شهیدی که در حال حاضر در بدترین شرایط ممکن به صورت کاملا غیر قانونی و خودسرانه در بازداشتگاههای امنیتی جمهوری اسلامی ایران به مدت طولانی محبوس هستند مراتب اعتراض و شکایت موکلین را علیه ناقضان حقوق بشر در جمهوری اسلامی از جمله سید علی خامنه ای ، محمود احمدی نژاد، سید صادق و جواد لاریجانی، محسنی اژه ای، جعفری دولت آبادی و دیگر مسئولین جمهوری اسلامی به شرح ذیل اعلام می نمایم. امیدوارم با دلایل و مدارک موجود به دقت به شکایت اینجانب رسیدگی نموده و با ارجاع موضوع به مراجع ذیصلاح حقوق موکلین اینجانب را احقاق فرمایید:

گناه موکلین اینجانب تنها و تنها این است که تحمل ظلم و ستم های ناشی از سیاست های غلط و غیرمنطقی مسئولین جمهوری اسلامی را که بر مردمان کشور ایران تحمیل شده است را نداشته و لب به اعتراض و شکایت گشوده اند.

متاسفانه نبود آزادی بیان و عقیده در جمهوری اسلامی ایران باعث شده است تا هر کس که به انحاء مختلف لب به انتقاد یا اعتراض نسبت به قوانین یا سیاست های خرد و کلان مقامات رسمی جمهوری اسلامی بگشاید توسط مامورین امنیت در وزارت اطلاعات و سپاه بازداشت و سرکوب گردد.

احد از موکلینم به نام حشمت الله طبرزدی ۱۶ سال است که تحت فشار نیروهای امنیتی و وزرات اطلاعات جمهوری اسلامی ایران قرار دارد. وی بارها به صورت غیر قانونی و خودسرانه بازداشت و ماههای طولانی در سلول انفرادی برخی از زندانهای ایران از جمله زندان اوین و رجایی شهر محبوس بوده است. موکلم دوازده سال از دوران زندگی خود را در زندان به سر برده و مدت ۳۳ ماه را در بازداشتگاههای انفرادی گذرانده است. اخیرا نیزتوسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به اتهام واهی اقدام علیه امنیت کشور و تبلیغ علیه نظام به نه سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

موکلم در طول ۱۶ سال فعالیت مدنی خود توسط مسئولین جمهوری اسلامی – چه در دستگاههای اجرایی و امنیتی و چه در دستگاه قضایی – مورد تفتیش عقیده قرار گرفته و نشریات وی به ناحق توقیف شده است، ایشان بارها مورد ضرب و شتم و بازداشت خودسرانه و شکنجه قرار گرفته اند و خانواده وی نیز بارها تهدید شده و از حق ملاقات با موکلم برخوردار نیستند.

دیگر موکل اینجانب خانم هنگامه شهیدی، از جولای سال ۲۰۰۹ در بازداشت به سر می برد. او مشاور ارشد امور زنان آقای مهدی کروبی یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری بوده است. در دوران بازداشت ماهها در انفرادی بوده و فشارهای وارده به ایشان در زندان اوین توسط مامورین امنیت وزارت اطلاعات و سپاه به گونه ای بود که بارها وی را راهی بیمارستان نموده و هم اکنون نیز از وضعیت جسمانی خوبی برخوردار نیست مامورین وزارت اطلاعات وی را تهدید به اعدام نموده و در بازجویی های خود طناب دار را به گردن موکلم انداخته اند تا از وی اقرار به ارتکاب جرم و مصاحبه به زیان دیگری گیرند.

ایشان نیز توسط قاضی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به شش سال حبس محکوم شده اند. محکومیت ایشان و آقای طبرزدی در حالی است که کوچکترین دلیل و اماره ای بر انتساب اتهامات سیاسی و امنیتی علیه آنان وجود ندارد.

علیرغم اینکه در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مقرر شده است که متهمین سیاسی می بایست در حضور هیات منصفه و به صورت علنی محاکمه شوند؛ مسئولین جمهوری اسلامی برای لاپوشانی اقدامات برخلاف قانون و حقوق بشرخود و شکنجه‌هایی که بر موکلین و دیگر کسانی که در بازداشت هستند، تمام دادگاهها را به صورت فرمایشی و غیر علنی برگزار کرده و بدون وجود هیات منصفه با نظر ماموران امنیتی که تحت نظر مستقیم رهبر جمهوری اسلامی مشغول به فعالیت هستند؛ دست به ارتکاب اعمال برخلاف قانون زنده و موکلین را به حبس های طویل المدت محکوم نموده اند.

حال با توجه به اینکه در حال حاضر وضعیت روحی و روانی و جسمانی موکلین اینجانب به شدت وخیم بوده و از تمام حقوقی که یک متهم و محکوم می بایست طبق قوانین داخلی و بین المللی و منشور حقوق بشر از آن برخودار باشند محروم هستند؛ با بیان برخی از تخلفات مقامات جمهوری اسلامی در ذیل، تقاضای رسیدگی به موارد مطرح شده را تا آزادی آنان داشته و استدعا دارد در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران با تسامح و تساهل برخورد نکرده و دولت جمهوری اسلامی را وادار نمایید تا به اصول بدیهی و اولیه حقوق بشر احترام گذارند آنچه در ذیل مطرح می گردد تنها مشمول موکلین نبوده و مصادیق، شامل دیگر زندانیان نیز می گردد.

۱- کشف و تعقیب جرم در خصوص پرونده موکلین و اجرای تحقیقات و صدور قرار بازداشت موقت برای آنها مبتنی بر قوانین داخلی و بین المللی نبوده و دستور قضایی مشخص و شفافی در پرونده موکلین وجود نداشته است.

۲- مراجع امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی ایران، سلایق شخصی خود را در اعمال حبس برای موکلین به کار برده و از قدرت خود سوءاستفاده نموده و با موکلین با خشونت برخورد نموده ا ند.

۳- آرای صادر شده علیه موکلین مستند و مستدل نبوده و اصل برائت نسبت به آنها رعایت نشده است و از امنیت قضایی لازم برخوردار نبوده اند.

۴- فرصت استفاده از وکیل دادگستری و کارشناس به موکلین داده نشده و محروم از حق دفاع بوده اند.

۵- مامورین امنیتی و قضایی در جریان دستگیر و بازجویی و تحقیق، موکلین را مورد آزار و اذیت قرار داده و از اعمالی نظیر بستن چشم موکلین و تحقیر آنان و شکنجه استفاده می نموده اند. و اقاریری که جنبه مجرمانه نیز نداشته است به زیان موکلین مورد استناد قرار گرفته است. پرسش های مطرح شده تلقینی و القاءکننده بوده و رفتار بازجویان با موکلین برخلاف قانون صورت گرفته است.

موکلین اینجانب بی گناه بوده و مرتکب هیچ گونه تخلف و جرمی نشده اند. اما مقامات جمهوری اسلامی ایران با سوءاستفاده از قدرت خود، آنان را در حبس نگه داشته اند که نیاز به حمایت های بین المللی و رسیدگی به شکایت اینجانب در احقاق حقوق موکلین دارد.

با تقدیم احترام

محمد مصطفایی وکیل هنگامه شهیدی و حشمت الله طبرزدی

اسامی بازداشت شدگان در آذر ماه 89

خبرگزاری هرانا - در طی آذر ماه دست کم 100 تن از فعالین سیاسی، مدنی و قومی و مذهبی در ایران از سوی نهاد ها و ارگان های اطلاعاتی و امنیتی بازداشت شدند، اسامی 69 تن از این افراد توسط واحد آمار و نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران جمع آوری شده است.

شایان ذکر است، دست کم 100 تن از شهروندان نیز در طی آذر ماه به صورت فله ای تحت عناوین مختلفی بازداشت شدند.

1 . سلطان افشاری ، در تاریخ 29 آذر 89 در شهر بوکان بازداشت شد.

2 . علی افشاری ، در تاریخ 29 آذر 89 در شهر بوکان بازداشت شد.

3 . رزگار افشاری ، در تاریخ 29 آذر 89 در شهر بوکان بازداشت شد.

4 . ولی افشاری ، در تاریخ 29 آذر 89 در شهر بوکان بازداشت شد.

5 . شورش افشاری ، در تاریخ 29 آذر 89 در شهر بوکان بازداشت شد.

6 . خديجه افشاری ، در تاریخ 29 آذر 89 در شهر بوکان بازداشت شد.

7 . منصور دريانوش ، در تاریخ 29 آذر 89 در شهر مهاباد بازداشت شد.

8 . هيمن فرمان ، در تاریخ 29 آذر 89 در شهر مهاباد بازداشت شد.

9 . ثريا مام رحمان پور ، در تاریخ 29 آذر 89 در شهر مهاباد بازداشت شد.

10 . رویا قنبری ، شهروند بهایی در تاریخ 29 آذر 89 در شهر ساری بازداشت شد.

11 . هادی حیدری ، در تاریخ 28 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

12 . فاطمه عرب سرخی ، در تاریخ 28 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

13 . محمد شفیعی ، در تاریخ 28 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

14 . علیرضا طاهری ، در تاریخ 28 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

15 . ابوالفضل طبرزدی ، برادر زاده حشمت الله طبرزدی در تاریخ 28 آذر 89 در شهر اهواز بازداشت شد.

16 . هاشم صباغیان ، در تاریخ 24 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

17 . حجت الاسلام سلیمانی ، در تاریخ 24 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

18 . کاوه خليفه ای ، در تاریخ 20 آذر 89 در شهر سقز بازداشت شد.

19 . آزاد رستمی ، در تاریخ 20 آذر 89 در شهر سقز بازداشت شد.

20 . اميد محمد امينی ، در تاریخ 20 آذر 89 در شهر سقز بازداشت شد.

21 . خانم ملکی ، همسر نوری زاد در تاریخ 25 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

22 . زینب نوری زاد ، در تاریخ 25 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

23 . فائزه نوری زاد ، در تاریخ 25 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

24 . علی نوری زاد ، در تاریخ 25 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

25 . فخرالسادات محتشمی پور ، همسر سید مصطفی تاج زاده در تاریخ 25 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

26 . هاشم كریمی ، نوكیش مسیحی در تاریخ 15 آذر 89 در شهر کرج بازداشت شد.

27 . فريبرز رئيس دانا ، اقتصاددان و پژوهشگر اقتصادی در تهران در تاریخ 27 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

28 . وحید نصرتی ، فعال دانشجویی در تاریخ 16 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

29 . هومن جعفری ، فعال دانشجویی در تاریخ 16 آذر 89 در شهر نامعلوم بازداشت شد.

30 . سوین شیوا ، فعال دانشجویی در تاریخ 16 آذر 89 در شهر نامعلوم بازداشت شد.

31 . مجید صادقی ، فعال دانشجویی در تاریخ 16 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

32 . حجت صحرایی ، فعال دانشجویی در تاریخ 16 آذر 89 در شهر نامعلوم بازداشت شد.

33 . نامعلوم سعیدی ، فعال دانشجویی در تاریخ 16 آذر 89 در شهر نامعلوم بازداشت شد.

34 . شاخوان حسینی ، در تاریخ 19 آذر 89 در شهر سقز بازداشت شد.

35 . علی شكوری‌راد ، در تاریخ 18 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

36 . جواد وفایی ، مسئول شاخه جوانان حزب جامعه مدنی ایران در تاریخ 17 آذر 89 در شهر همدان بازداشت شد.

37 . امید قنبری ، شهروند بهایی در تاریخ 18 آذر 89 در شهر ساری بازداشت شد.

38 . امیر هادی انواری ، خبرنگار روزنامه شرق در تاریخ 18 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

39 . ریحانه طباطبایی ، خبرنگار سرویس سیاسی روزنامه شرق در تاریخ 21 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

40 . مهران فرجی ، روزنامه نگار حوزه اجتماعی در تاریخ 17 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

41 . حسین مهدوی ، دبیر سابق انجمن اسلامی در تاریخ 13 آذر 89 در شهر خرم آباد بازداشت شد.

42 . محمد مهمان نواز ، هوادار آیت الله بروجردی در تاریخ 15 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

43 . سراج كيان ، شهروند بهایی در تاریخ 1 آذر 89 در شهر مازندران بازداشت شد.

44 . مجيد صفری ، شهروند بهایی در تاریخ 1 آذر 89 در شهر مازندران بازداشت شد.

45 . خانم لطفي ، شهروند بهایی در تاریخ 1 آذر 89 در شهر مازندران بازداشت شد.

46 . احمد غلامی ، سردبیر روزنامه اصلاح طلب شرق در تاریخ 16 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

47 . علی خدابخش ، سرمایه گذار روزنامه اصلاح طلب شرق در تاریخ 16 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

48 . فرزانه روستایی ، دبیر گروه بین الملل روزنامه اصلاح طلب شرق در تاریخ 16 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

49 . کیوان مهرگان ، دبیر سرویس سیاسی روزنامه اصلاح طلب شرق در تاریخ 16 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

50 . رحمان رازخدیو ، اعضای شواری روستایی در مریوان در تاریخ 8 آذر 89 در شهر مریوان بازداشت شد.

51 . مجید مریمی ، اعضای شواری روستایی در مریوان در تاریخ 8 آذر 89 در شهر مریوان بازداشت شد.

52 . وحید طلایی ، عضو کمیته پیگیری حقوقی ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در تاریخ 10 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

53 . ساجده کیانوش راد ، اصلاح طلب در تاریخ 7 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

54 . عبدالله شهبازی ، مورخ و نويسنده در تاریخ 10 آذر 89 در شهر فارس بازداشت شد.

55 . خيرالله حق جويان ، پیروان اهل حق در تاریخ 3 آذر 89 در شهر کرمانشاه بازداشت شد.

56 . حجت ذنوريان ، پیروان اهل حق در تاریخ 6 آذر 89 در شهر کرمانشاه بازداشت شد.

57 . ابراهیم سلیمانی ، فعال سیاسی و مدنی در تاریخ 4 آذر 88 در شهر مریوان بازداشت شد.

58 . برهان رازخدیو ، فعال سیاسی و مدنی در تاریخ 4 آذر 88 در شهر مریوان بازداشت شد.

59 . حمید مریمی ، فعال سیاسی و مدنی در تاریخ 4 آذر 88 در شهر مریوان بازداشت شد.

60 . امید نوری ، فعال سیاسی و مدنی در تاریخ 4 آذر 88 در شهر مریوان بازداشت شد.

61 . ابوبکر یگانه ، در تاریخ 6 آذر 89 در شهر مریوان بازداشت شد.

62 . عادل سهرابی ، در تاریخ 6 آذر 89 در شهر مریوان بازداشت شد.

63 . رفیق سهرابی ، در تاریخ 6 آذر 89 در شهر مریوان بازداشت شد.

64 . مرتضی کُمساری ، عضو سندیکای شرکت واحد تهران و حومه در تاریخ 2 آذر 89 در شهر تهران بازداشت شد.

65 . سیاوش حاتم ، فعال دانشجویی در تاریخ 2 آذر 89 در شهر نامعلوم بازداشت شد.

66 . اسماعیل سلمان پور ، عضو سابق شورای عمومی انجمن اسلامی در تاریخ 14 آذر در شهر تهران بازداشت شد.

67 . فرزاد اسلامی ، دبیر سابق تشکیلات کانون دانشجویان مسلمان در تاریخ 14 آذر در شهر تهران بازداشت شد.

68 . افشین کشتکاری ، دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شیراز در تاریخ 13 آذر 89 در شهر شیراز بازداشت شد.

69 . هژیر رنجبری ، دانشجو در تاریخ 17 آذرماه 89 در شهر بانه بازداشت شد.

زمان اعدام اجرای حکم اعدام حبیب الله لطیفی پور، به وکیل مدافع وی اعلام شد.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی:حبیب الله لطیفی پور، زندانی سیاسی کرد که در سال 1387 در شعبه 1 دادگاه انقلاب سنندج به ریاست قاضی حسن بابایی به اعدام محکوم شده بود، در معرض اجرای قریب الوقوع حکم اعدام قرار گرفته است.

به گزارش روانیوز، مقامات قضایی عصر روز پنج شنبه 1 دیماه به صالح نیکبخت وکیل مدافع حبیب الله لطیفی پور گفته اند که حکم وی روز یکشنبه 5/10/89 به صورت قطعی به اجرا در خواهد آمد.

آقای نکبخت پیشتر در مصاحبه با رسانه ها ضمن اعلام نگرانی از اجرایی شدن حکم اعدام حبیب الله لطیفی گفته بود: "چنانکه حکم قطعی شود، تنها امکانی که جهت جلوگیری از اجرای شدن آن وجود دارد اعاده دادرسی است. مساله ای که سابقا نیز در راستای آن اقدام کرده بودیم اما بی نتیجه مانده بود. به غیر از این تنها عملی که ما به عنوان وکیل می توانیم انجام دهیم تقاضای عفو است " .

حبیب‏الله لطیفی در تاریخ یکم آبان ماه ۱۳۸۶ بازداشت شد. وی ۴ ماه در زندان انفرادی تحت شکنجه‌ی شدید بازجویان اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفت. لطیفی در تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۸۷ طی دادگاهی چند دقیقه ای و بدون حضور خانواده، در شعبه ی اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج از سوی قاضی حسن بابایی به جرم اقدام علیه امنیت ملی و نظام با استناد به آیه ۳۳ سوره مائده (قرآن کریم) و استناد به مسائل یکم، سوم و پنجم از فصل ششم (حد محارب) جلد چهارم کتاب تحریر الوسیله امام خمینی و مواد ۱۸۳، ۱۸۶، ۱۹۰، ۱۹۱ قانون مجازات اسلامی، محارب اعلام شده و به اعدام محکوم شد.

انتقال هفت زندانی سیاسی به بند 2 زندان رجایی شهر کرج

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: هفت تن از زندانیان سیاسی که به زندان رجایی شهر کرج تبعید شده اند، قرار بود بنا به حکم شورای زندان به بند 3 زندان مذکور منتقل شوند. اما مسئولان بند بر خلاف تصمیم شورای زندان آنها را به بند 2 منتقل کرده و همین امر سبب بروز مشکلات زیادی شده است.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، هفت تن از زندانیانی که برای گذارندان دوران محکومیت خود به زندان رجایی شهر کرج تبعید شده بودند، به بند 2 همان زندان منتقل شده و این امر بر خلاف تصمیم شورای زندان رجایی شهر صورت گرفته است.

در میان زندانیان مذکور خالد حردانی و رضا بوکانی به چشم می خورد.

خالد حردانی که از مشکلات تنفسی و رضا بوکانی از مشکلات گوش، حلق و بینی رنج می برند، در بند 2زندان رجایی شهر دچار وضعیت وخیمی شده اند.

گفته می شود انتقال نامبردگان به منظور تحمیل فشار مضاعف بر آنان بوره زیرا در بند مذکور 602 تن از زندانیان نگهداری شده و بالغ بر نیمی از آنان مبتلا به بیماری آنفلونزا هستند که شرایط بهداشتی این بند را در وضعیتی نا مطلوب قرار داده است.

لازم به ذکر است که از یک هفته قبل عده ای از زندانیان سیاسی به بند 3 منتقل شده و همین امر نکته مثبتی در مورد آنان ارزیابی می گردد. زیرا بند 3 از فضای بیشتری برخوردار بوده و زندانیان سیاسی از سایر زندانیان تفکیک شده اند.

اما عدم انتقال هفت زندانی سیاسی از جمله خالد حردانی و رضا بوکانی، بر خلاف تصمیم شورای زندان و اعمال فشار های بیشتر در مورد آنان می باشد.

اخراج دانشجوی بهایی دانشگاه سهند تبریز

فرانه منصوری، دانشجوی رشته مهندسی پزشکی دانشگاه سهند تبریز پس از 3 ترم تحصیل در تاریخ 22 آذر 1389 به علت نامشخص و به شکل شفاهی از دانشگاه سهند تبریز اخراج گردید.

به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، براساس این گزارش، برای این دانشجوی اخراجی و یکی دیگر از دانشجویان بهایی در حال تحصیل در دانشگاه سهند تبریز از ترم 2 به بعد کارت دانشجویی صادر نمی گردد، و در ادامه پیگیری های این دانشجویان مسئولین دانشگاه ابراز می دارند «کارت دانشجویی این دو نفر فعلا صادر نشده است.»

در پایان ترم 2 رئیس دانشگاه سهند تبریز به فرانه منصوری اعلام می دارد :« کاری از دست من بر نمی آید، من هیچ اطلاعی ندارم که آیا نهایتا شما را اخراج می کنند یا خیر، ممکن است یک روز با من تماس بگیرند و بگویند فلان دانشجو از حق تحصیل محروم است، من هم به آن دانشجو ابلاغ میکنم. من فقط پیام آنها را به شما می رسانم و کار بیشتری از من بر نمی آید.»

در ترم 3 این دانشجوی سهند تبریز در کلاس ها شرکت کرده و از طریق اینترنت به تحصیل خود ادامه می داده است تا زمانی که سایت برای وی کاملا مسدود گردیده، خانم منصوری در تماسی که با مسئولین دانشگاه می گیرند، به ایشان اعلام می شود «رئیس مرکز تغییر نموده است و از امروز شخصی به نام «آقای عباسی» ریاست مرکز را به عهده خواهد داشت.»

در ادامه پیگیری های این دانشجوی محروم از تحصیل، خانمی که مسئول پاسخگویی به وضعیت ایشان بوده اند با وی برخورد مناسبی نداشته و اعلام داشته است « شهریه نداده ای و سایت را برایت بسته ایم، پرداخت کن تا باز شود، این قضیه به من مربوط نیست گلویم درد می کند لطفا گوشی را قطع کن»

در ادامه پیگیری ها، در روز 22 آذر ماه 1389 ریاست دانشگاه سهند تبریز به خانم منصوری اعلام می دارند« متاسفم، شما به کارهای دیگر بپرداز، دیگر در امتحانات شرکت نکن و پیگیری نیز نکنید، منتظر بمانید خودشان در دراز مدت خبرش را به شما می دهند، بروید به دنبال کارهای دیگر و یا پذیرش در موسسات دیگر بپردازید»

از دانشجویان بهایی که در سال های اخیر از دانشگاه سهند تبریز اخراج گردیده اند می توان به «سما نورانی، سینا دانا، فراز وزیرزاده» اشاره کرد.

کميساريای عالی حقوق بشر: پيگير وضعيت نسرين ستوده هستيم

کميساريای عالی حقوق بشر در پاسخ به نامه شيرين عبادی اعلام کرد پيگير وضعيت نسرين ستوده در ايران است و نگرانی های خود در اين مسئله را به مقامات ايرانی منتقل می کند. شيرين عبادی روز دوشنبه تصميم گرفت به همراه جمعی ديگر از فعالان حقوق زنان در مقابل دفتر سازمان ملل در ژنو و در اعتراض به وضعيت نسرين ستوده، وکيل دادگستری در بند در زندان اوين، تحصن کند.

قرار بود ديگر فعالان حقوق زنان از جمله خديجه مقدم، منصوره شجاعی، پروين اردلان، شادی صدر، آسيه امينی و محبوبه عباسقلی زاده به خانم عبادی بپيوندند ولی به دليل وضعيت بد آب و هوا و سرما و برف شديد در اروپا، امکان سفر همگی آنها ميسر نشد.

شيرين عبادی در گفت وگو با راديو فردا اطلاع داد با تمامی سختی ها توانست خود را به اين مراسم برساند. خانم عبادی پس از آن نامه ای به ناوی پيلای، کميسر عالی حقوق بشر نوشت و در آن نگرانی خود از وضعيت نسرين ستوده را اعلام کرد.

در نبود خانم پيلای که در سفر به سر می برد، معاون او پاسخ کتبی به نامه خانم عبادی داد و در آن گفت که به گفت وگوی مستقيم با مقامات ايرانی ادامه می دهد و تلاش ها برای آزادی خانم ستوده ادامه دارد.

«کيونگ وا کانگ»، نايب کميسر عالی حقوق بشر در پاسخ به نامه خانم عبادی نوشته است: «از طرف کميسر عالی حقوق بشر، خانم ناوی پيلای ،که در حال حاضر در ژنو نيستند، از شما به خاطر نامه ۲۰ دسامبر و اطلاع رسانی در مورد وضعيت خانم ستوده تشکر می شود. همان طور که می دانيد در ۲۳ نوامبر ۲۰۱۰ کميسار عالی بيانيه ای در مورد وضعيت مدافعان حقوق بشر و وکلا در ايران منتشر کردند که بخشی از اين نامه به طور مشخص در مورد خانم ستوده بود. ما گفت و گوی مستقيم مان را با مقام های ايرانی ادامه می دهيم.»

در اين نامه آمده است: «همکاران من در گفت و گوی رو در رو با مقام های ايرانی مورد خانم ستوده را مطرح کردند. ساز و کارهای ويژه شورای حقوق بشر نيز با مقام های دولتی ايران در مورد خانم ستوده وارد عمل شدند.»

نايب کميسر عالی حقوق بشر در اين نامه گفته است: «مطمئن باشيد دفتر ما اين موضوع را پی گيری کرده و گام های لازم را برخواهد داشت تا نگرانی ما را در اين مورد به طور خاص (نسرين ستوده) به مقام های ايرانی منتقل کند.»

تحصن در مقابل دفتر سازمان ملل در ژنو با صدور بيانيه ای به پايان رسيد و در آن به نگرانی های شديد در مورد نسرين ستوده و ديگر فعالان زندانی در بند، اشاره شد.

در اين بيانيه گفته شده است: «نسرين ستوده، اين بار پس از دوازده روز اعتصاب غذای خود را شکسته است. او در پی بستری شدن در بهداری زندان اوين و درپاسخ به درخواست های پياپی دوستان و نزديکان اش و به خاطر پايبندی اش به «مسووليت مادرانه» به اعتصاب غذای خود پايان داده است.»

اين بيانيه می افزايد: «اما در همين حال اوضاع نابسامان زندانيان سياسی و بی توجهی مقام های قضايی به ابتدايی ترين حقوق زندانيان دو فعال ديگر حقوق زنان يعنی بهاره هدايت و مهديه گلرو را که هر دو دارای احکام سنگين زندان هستند نيز به اعتصاب غذا واداشته است.»

در اين بيانيه گفته شده است: «در طول سه روزتحصن بسياری از فعالان مدنی و نهادهای حقوق بشری از تحصن فعالان حقوق زن در ژنو اعلام حمايت کرده اند و اعتراض به شرايط نامساعد نسرين ستوده، امروز تبديل به يک درخواست عمومی برای رسيدگی به احکام ناعادلانه همه زندانيان سياسی در ايران شده است.»

رادیو فردا

نماینده ولی فقیه در دانشگاه ها، خواستار کوتاه شدن دوره کارشناسی از ۴ سال به ۲ سال شد

دانشجو نیوز: محمدیان، نماینده ولی فقیه در دانشگاه ها، خواستار کوتاه شدن دوره تحصیل در مقطع از ۴ سال به ۲ سال شد.

وی که در شصت وپنجمین اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی سخن می گفت تصریح کرد: طولانی بودن دوره تحصیل و میزان زیاد اوقات فراغت دانشجویان مشکلی است که باید به آن توجه کرد.

وی دلیل سخنانش را اینگونه عنوان کرد که: معمولا میزان واحدی که هر دانشجو در هر ترم انتخاب می‌کند، ۲۰ واحد است که یک پنجم وقت دانشجویان را هم نمی‌گیرد، بنابراین حدود ۷۰ درصد وقت دانشجویان تلف می‌شود.

شایان ذکر است که پس از انتخابات جنجال بر انگیز سال گذشته، نیروهای امنیتی و اطلاعاتی فشار خود بر نهاد دانشگاه و فعالین دانشجویی را بیشتر کرده اند که به نظر می رسد طرح کردن بحث فشرده کردن دوره تحصیل نیز در این راستا و برای تحت فشار گذاشتن مضاعف دانشجویان باشد.

در نمونه ای دیگر از این فشارها، مسئولان حکومت جمهوری اسلامی از جمله ایت الله خامنه ای، خواستار تجدید نظر کلی در رِِشته های علوم انسانی شده بودند.

محمدیان در جای دیگری از سخنانش در مورد حذف یارانه ها گفت: با آغاز طرح بزرگ هدفمندی یارانه‌ها مسولیت بزرگی بر دوش دانشگاه‌ها خواهد بود. وی با تاکید بر اینکه باید در دانشگاه‌ها برای بحث حذف یارانه ها تدابیری اجرا شود، اظهار کرد: نباید فرصتی را برای سوء استفاده‌کننده‌ها که به دنبال ایجاد ناآرامی و زنده کردن جریانات مرده هستند، ایجاد کرد که البته خوشبختانه مواردی ایجاد شد که دانشگاهیان این موضوع را مدیریت کردند.

به نظر می رسد هراس حکومت از پنانسیل بسیار زیاد دانشجویان برای اعتراض و شکل دهی به حرکات مردمی در باره حذف یارانه ها باشد. شایان ذکر است که دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در اعتراض به طرح حذف یارانه ها و حمایت از اقشار آسیب پذیر جامعه،در روز ۳۰ آذر با پخش تراکت و قاشق زنی در سلف دست به اقدام اعتراضی زدند.

در بخشی از متن تراکت پخش شده توسط دانشجویان آمده است:

صدمات طرح ضد طبقاتی حذف یارانه ها، نه فقط طبقه فرودست بلکه کل جامعه را در بر می گیرد، موجب فلج شدن تولید و صنعت داخلی می شود و جامعه را به سمت مصرف تولیدات وارداتی و غیر بومی وا می دارد. طبیعی است که دولت غیر مردمی احمدی نژاد بدون در نظر گرفتن آسیب هایی که به زندگی مردم وارد می شود بر اجرای این طرح اصرار می ورزد زیرا با اجرای آن در مقابل وجهی که به عنوان هدفمندی یارانه ها به مردم پرداخت می شود، چندین برابر آن با حذف یارانه ها از تولیدات داخلی، مصرف بنزین و ... به دولت باز می گردد.

پیرو اجرای این طرح، بیانات پوپولیستی احمدی نژاد(نماینده دولت کودتا ) در صداوسیما و ایجاد فضای رعب و وحشت با یورش نیروهای امنیتی به خیابان های تهران، ما دانشجویان آگاه دانشگاه خواجه نصیر به عنوان بخشی از مردم و در عین حال نماینده آنها اعتراض خود را فریاد میزنیم تا بار دیگر به حاکمیت بفهمانیم : "دانشگاه زنده است." و در مقابل این چنین سیاست های ضد مردمی می ایستد.

بازداشت نادر عسکری فعالین پیشین دانشجویی دانشگاه تهران

نادر عسکری فعال پیشین دانشجویی دانشگاه تهران بازداشت شد.

به گزارش دانشجو نیوز، نادر عسکری فعال پیشین دانشجویی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد تاریخ ایران پس از اسلام، روز گذشته پس از احضار به اداره اطلاعات یاسوج بازداشت شد و تاکنون باز نگشته است.

احضار این فعال پیشین دانشجویی در حالی صورت می گیرد که وی طی یکسال گذشته و پس از محرومیت از تدریس در دانشگاه ازاد اسلامی واحد گچساران، هیچ گونه فعالیت سیاسی خاصی نداشته است.

سابق بر این وی بدلیل فعالیتهای صنفی برای دفاع از معلمین در گچساران از تدریس در مدارس نیز محروم شده بود.

90 درصد مواد اولیه روغن‌ خوراکی وارداتی است

ایسنا: حدود 90 درصد از مواد اولیه روغن‌های خوراکی وارداتی است.

عباس رجایی - رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، امروز در همایش دانه‌های روغنی با بیان مطلب بالا افزود: یکی از موارد در نظر گرفته شده در برنامه پنجم توسعه، خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی است.

وی با بیان این‌که از میان دانه‌های روغنی وارداتی، بخش اعظم آن مربوط به دانه سویاست، خاطرنشان کرد: خشکسالی سال جاری تولید دانه‌های روغنی را بیش از پیش تحت تاثیر قرار خواهد داد.

وی ادامه داد: طرح تشکیل شرکت شهرک‌های کشاورزی نیز در قانون دیده شده که به این ترتیب با اجرایی شدن آن، چالش‌های سرمایه‌گذاری در این حوزه برطرف خواهد شد.

وی تصریح کرد: صندوق توسعه بخش کشاورزی نیز تشکیل خواهد شد که 49 درصد آن سهم دولت و مابقی بخش خصوصی خواهد بود.

تعطیلی کارخانه موتور سیکلت ‌سازی در استان کهگیلویه و بویراحمد

ایلنا: دبیراجرایی خانه‌کارگر استان کهگیلویه و بویراحمد از تعطیلی مجدد کارخانه موتور سیکلت ‌سازی دراین استان خبرداد.

علیرضا جنتی در گفت‌وگو با ایلنا افزود: این واحد تولیدی سال گذشته نیز تعطیل شد اما در سال‌ جاری مجددا بازگشایی و چندی است که دوباره تعطیل شده است.

وی با اشاره به مالکیت خصوصی کارخانه موتورسیکلت‌ سازی باسوج، تصریح کرد: کارفرما مدعی است به علت نداشتن مشتری و نقدینگی ناچار به تعطیلی واحد خود شده است.

جنتی تاکید کرد: موضوع کارخانه موتورسیکلت‌سازی یاسوج بارها در کمیسیون کارگری استانداری مطرح شده اما گویا تاکنون نتیجه بخش نبوده است چرا که اگر نتیجه‌ای داشت این واحد حتما بازگشایی می‌شد.

مهدی سحرخیز: جناب دادستان، دارید پدر من را اعدام میکنید!

آنچه امروز در زندان بر پدر من میگذرد، قتل عمد است

مهدی سحر خیز، فرزند عیسی سحر خیز در نامه ای به دادستان، از رفتارهای صورت گرفته با پدرش ابراز نارضایتی کرد. در بخشی از این نامه آمده است:
جناب دادستان!
پدر من امروز، دو بار در زندان شما،باز بی هوش شده و دو باره به بهداری زندان برده اند. جناب دادستان، بهداری زندان نمیتواند نوسانات فشار پدر من را کنترل کند. فشار خون پدرم، به شدت بالا رفته، و پس از آن به شدت پایین. اگر معنی این نوسانات شدید فشار خون را نمیدانید، لطف کنید از پزشکان مرتبط با حیطه مسئولتتان بپرسید!
پزشکان به شما نامه نوشته بودند و درخواست ام.آر.آی ایشان را کرده بودند، درخواست معاینه قلب ایشان را داده بودند. متخصصان گفته بودند که ایشان توانایی تحمل زندان را در این حالت وخیم جسمانی ندارند. اما دریغ از کوچک ترین بهره مندی از حقوق اولیه انسانی و قانونی.
جناب دادستان، هرچند که میدانم که خود از اخبار زندان خبر دار هستید، ولی باز به شما گفتم تا باز هم بشنوید در زندان تان بر پدر من چه میگذرد. تا دیگر عذر و بهانه ای در میان نباشد فردای روز مرگ پدرم.
شما را انذار میدهم به سرگذشت پیشینی تان، آنگاه که در زندان های تحت مسئولیتش، با جسم سخت خبرنگاری را کشتند، آنگاه که به امضایش، به جوانان در کهریزک تجاوز کردند، آن گاه که بی پناهانی با نظارت و به فرمانش کشته شدند. او فکر میکرد که ارج و قربش در نزد خدایگان قدرت، بیش از پیش میشود. خویشتن را در حال عبودیت مافوقش می دید و آن چنان مست قدرت بود که فردایش را نزدیک به مرکز قدرت و سعادت مند تر از مواهب قدرت.
اما آقای دادستان، قدرت قواعدی دارد و بر رسومی و سننی استوار. یکی از این سنن، آن است که تنها چیزی که برای قدرت اصل است، پاسداشت حریم حکمرانی ست. قدرت، برای اهتراز بیرق ولایتش، انسان ها را اجیر میکند، مسخ میکند، از خود بی خود میکند. دریغ که مسخر، خود را سهیم در قدرت می داند. اما قدرت نه وفا می شناسد، نه رسم قدردانی. قدرت ابزار میخواهد تا مرکب حرکتش شود. بر دوش مسخ شدگانش طی طریق میکند، و آنی که مرکب چموشی کند، یا لنگ زند، مرکبی دیگر میجوید، و مرکب پیشین را قربانی عوامفریبیش.

سرانجام قدرت را با او که جلاد نامیده بودندش، دیدید؟ او رسوا شد، تا قدرت بیاساید، او قربانی شد، تا قدرت، توجیه شود.
جناب دادستان، آنچه امروز در زندان بر پدر من میگذرد، قتل عمد است. اما قتلی تدریجی. اگر میل قدرت بر آن بوده که حکم اعدامش دهد، از ترس رسوایی، اعدام تدریجی را برگزیده. و این بار شما مرکب هستید و قدرت بر شما سوار. عامل قدرت اگر میشوید، مباد که فردای تان را روشن ببینید. حال امروز سحرخیزها، کیفرخواست فردای تان خواهد بود، و قدرت خود محکمه تان را برپا خواهد کرد. کیفرخواست جنایات کهریزک را که حتما خوانده اید!
جناب دادستان، امروز حجت بر شما تمام است، و در کیفرخواست تان مرقوم خواهد بود که می دانستید که یک زندانی، در زندان تحت امر شما، نیاز مبرم بر مراقبت پزشکی دارد، و شما از رخصت معالجه استنکاف میکردید، مبادا که خاطر قدرت را آزرده سازید.
در تعجبم از این که گفته بودید، برای پدرم احترام، قایل هستید. این چگونه احترام قایل شدنی است که در قتلش مباشر شوید.
قدرت هر چه ستبر باشد، و کلفتی اش افزون، اما خود دست ندارد که منتقدش را بکشد، ذره ذره آبش کند، دست های قدرت نشوید که قدرت وفا ندارد.
از داستان سعید مرتضوی عبرت بگیرید آقای دادستان! دور مپندارید روزی را که مافوق تان، شما را هم گاز بگیرد.

نماینده قائم شهر: لوازم موثر و کلیدی برای اطفای حریق جنگلها وجود ندارد

علی ادیانی‌راد در گفت‌وگو با خبرنگار آفتاب درخصوص آتش‌سوزی درجنگل‌های شمال کشور و ضعیت رسیدگی به این حادثه اظهارداشت: در آتش‌سوزی جنگل‌های شمال متاسفانه نزدیک به 200 هکتار از جنگل‌های مازندران دچار حریق شد.

نماینده قائم شهر ادامه داد: تاسف‌بارتر اینکه لوازم موثر و کلیدی برای اطفای حریق که اثر گذار باشد و هرچه سریع‌تر جلوی خسران به انفال وسرمایه ملی را بگیرد وجود ندارد.

ادیانی‌راد تصریح کرد: اطلاع دارم مدیر ارشد منابع طبیعی استان مازندران و همکارانش مستقیم به دل آتش زدند و با لوازم اندکی که داشتند و مجموع تجهیزات ابتدایی و ساده با کمک مردم توانستند آتش را مهار کنند.

وی ادامه داد: اگر باران رحمت الهی به نصرت استان نمی‌آمد بدون شک شاهد آتش‌سوزی ده‌ها هکتار دیگر از جنگل و مراتع استان مازندران بودیم.

ادیانی‌راد خاطرنشان کرد: این حادثه را باید به پای اهمال و سستی همه کسانی گذاشت که در رابطه باجنگل مسئولیت دارند. وقتی جنگل هست آتش‌سوزی هم وجود دارد و باید تدبیر کرد که بتوان جلوی آتش را آن هم باتجهیزات و تکنولوژی مناسب گرفت.

نماینده قائم‌شهر تصریح کرد: جهاد کشاورزی باید در این راه امکانات لازم را دراختیار سازمان جنگل‌ها ومراتع کشور قرار دهد و برای این‌گونه موارد پایگاه هوایی احداث کنند.

ادیانی‌راد گفت: آتش خبر نمی‌کند ما باید از قبل تجهیزات لازم رابرای مهار حوادث این‌چنینی فراهم کنیم.

وی ادامه داد: نبود امکانات و اعتبارات مالی و بی‌توجهی مسئولان در وقوع چنین حوادثی دخیل است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: ما زمانی می‌سوزیم که احساس آتش می‌کنیم تا زمانی که آتش به دامن مدیریت نیفتد گمان می‌کنیم درامان هستیم.

نماینده قائم‌شهر گفت: این آتش قبل از آنکه به جنگل‌ها برسد باید در دل مسئولان شعله‌ور شود تا نسبت به حفظ و صیانت از انفال و سرمایه ملی اقدام لازم را انجام دهند.

استوارت لوی: تحريم های جديد دولت اوباما عليه سپاه پاسداران ايران موجه است

صدای آمریکا : نيويورک تايمز نوشته است پس از آن که مسئولان امر در ايران به تازگی اذعان کردند که به پنج کارخانه عمدهء پتروشيمی دستور داده اند تا چرخه توليد را به توليد بنزين برای مصرف داخلی تغيير دهند، روشن شده است که دود غليظ، گرمای بی سابقه و آلودگی هوای پايتخت و نيز شيوع بيماری های مختلف عفونی ناشی از کيفيت پايين بنزين داخلی است که در پی تحريم های بين المللی، توليد و روانه بازار شده است.

واشنگتن پست به نقل از مسؤلان شرکت های حمل و نقل ايران، از اعتصاب کاميونداران و رانندگان کاميون در اعتراض به حذف يارانه سوخت و افزايش سرسام آور بهای گازوييل خبر داده و نوشته است به نظر می رسد رانندگان کاميون در تعدادی از شهرها، به طور خودجوش و بدون هماهنگی قبلی دست از کار کشيده اند؛ واشنگتن پست اين اقدام را يکی از نخستين نشانه های نارضايی مردم از افزايش بی رويه قيمت ها می داند و می نويسد پيش از آن که واشنگتن دور تازه تحريم ها عليه جمهوری اسلامی را به اجرا گذارد، کمربندهای اقتصادی در ايران تنگتر و تنگتر شده است.

وال استريت جورنال از قانونی شدن تحريم های جديد مالی دولت پرزيدنت اوباما عليه سپاه پاسداران ايران خبر داده و می گويد تحريم های جديد تلاشی برای تنگتر کردن حلقه سيستم مالی جهانی بر دولت تهران است.
در همين رابطه استوارت لوی، معاون وزارت خزانه داری ايالات متحده، در مصاحبه با فايننشال تايمز چاپ لندن با اشاره به تحريم های جديد مالی دولت پرزيدنت اوباما عليه سپاه پاسداران ايران می گويد از آنجا که تحريم ها فعاليت های پنهانی را هدف قرار می دهد، وارد آوردن فشار اقتصادی بر دولت جمهوری اسلامی از اين طريق موجه است.

در گزارش ديگری در وال استريت جورنال می خوانيم جمهوری اسلامی در اقدامِی از پيش اعلام نشده سه هفته است که جلوی عبور نزديک به دوهزار تانکر حامل سوخت از مرزهای شرقی کشور و ورود آنها به افغانستان را گرفته است. اين روزنامه می نويسد پيشاپيش زمستان سخت کشور افغانستان، مقامات ايران در توجيه اين اقدام مدعی شده اند که سوخت ارسالی قرار بود توسط نيروهای ائتلاف به رهبری آمريکا به مصرف برسد.

استمداد یک زندانی محکوم به سنگسار از فعالان حقوق بشر

خبرگزاری هرانا – ولی جانفشانی زندانی محکوم به سنگسار که اخیرا و برای بار دوم از سوی دستگاه قضایی به اتهام زنای محصنه به همراه ساریه عبادی به اعدام از طریق سنگسار (رجم) محکوم شده است در نامه‌ای به فعالان حقوق بشر استمداد طلبید.

حکم سنگسار وی اخیرا از سوی شعبه هم عرض صادر و حکم مذکور از سوی دیوان عالی کشور تائید و به هر دو متهم ابلاغ شده است.

متن نامه ولی جانفشانی که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته است به شرح زیر است:

بنده ولی جانفشانی، ۳۵ ساله از شهرستان ارومیه هستم از اونجایی که بنده متاهل بودم و دارای یک فرزند برای گذران زندگی و معاش خانواده‌ام با توجه به شرایط سخت اقتصادی مجبور به رانندگی با تاکسی شدم و با مسافر کشی در خیابان‌ها مشغول به کار شدم تا اینکه در سال ۸۷ با زنی بنام ساریه عبادی آشنا شدم و از انجایی هم که با هم همدرد بودیم بعد از مدتی به هم ابراز علاقه کردیم ولی چند ماهی نگذشت که توسط نیروی انتظامی ارومیه دستگیر شدیم و هر دوی ما را تحویل زندان مرکزی ارومیه دادند و بعد هم از انجا به دادگاه شعبه سه استان معرفی شدیم.

متاسفانه در کمترین از ۳ ماه به جرم رابطه نامشروع و زنای محسنه هر دو ما را محکوم به سنگسار کردند ولی به هر صورت حکم صادر شده به دیوان عالی کشور فرستاده شد و بعد از ۸ ماه نقض گردید تا دوباره برای رسیدگی به پرونده به یک شعبه دیگر ارسال گردید که متاسفانه برای بار دوم به سنگسار محکوم شدیم و حکم صادره از سوی دیوان عالی کشور تایید شد و به هر دو ما ابلاغ شد.

متاسفانه با پیگیریهای زیاد بنده و خانم عبادی و خانواده دو طرف نتوانستیم کاری بکنیم.

آیا واقعا چنین حکمی شایسته بشر هست؟ آیا ابراز علاقه و دوست داشتن یک زن و ارتباط با آن جرمی است که چنین حکمی داشته باشد؟

بدین وسیله از تمامی فعالان حقوق بشر و از تمام بشر دوستان و یا حداقل کسانی که حق و حقوقی برای انسان قائل هستند می‌خواهیم صدای ما را به گوش جهانیان برسانند و از شما تقاضای کمک داریم.

ولی جانفشانی زندانی محکوم به سنگسار
زندان ارومیه
۱ دی ماه ۸۹

لبنانی‌ها، اظهارات خامنه‌ای را «مداخله‌جویانه» می‌دانند

دويچه وله : اظهارات خامنه‌ای در این زمینه که دادگاه بین‌المللی ویژه رسیدگی به ترور رفیق حریری نخست‌وزیر اسبق لبنان «فرمایشی» و رای آن «مردود» است، واکنش‌های گسترده‌ای را در لبنان به دنبال داشت.

رفیق حریری در انفجار بیش از یک تن تی‌ان‌تی در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ به همراه ۲۲ تن دیگر در مرکز بیروت ترور شد و پس از آن سازمان ملل مسئولیت تحقیق و سپس تشکیل دادگاه بین‌المللی برای رسیدگی به این ترور را بر عهده گرفت.

اکنون چندی‌ست که گفته می‌شود دادگاه بین‌المللی در آستانه صدور رای مقدماتی خود است و در این رای، افرادی از حزب‌الله به دست داشتن در ترور حریری متهم می‌شوند.

این امر باعث واکنش تند حزب‌الله و هم‌پیمانانش شده، بطوری که حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله اعلام کرد که دادگاه یک اهرم اسراییلی برای اعمال فشار بر مقاومت است و دستی که به طرف مقاومت دراز شود را قطع خواهد کرد.

در این بین برای جلوگیری از متشنج شدن اوضاع لبنان، دو کشور سوریه و عربستان در توافق با غرب و با یکدیگر؛ تلاش‌هایی را برای آرام‌سازی وضعیت لبنان آغاز کرده‌اند.

روزانا بومنصف، تحلیلگر روزنامه لبنانی النهار، در بررسی اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای می‌نویسد: «سخنان رهبر ایران مانند طوفانی بر لبنان وزید. این اظهارات در قدم نخست، چتری آهنین بر فراز سر حزب‌الله ایجاد کرد تا بدین ترتیب بتواند به جنگ خود علیه دادگاه ادامه دهد. در عین حال اظهارات خامنه‌ای، پیامی واضح و روشن به جامعه بین‌المللی در زمینه پیامدهای خطرناک رای دادگاه بر شرایط لبنان و منطقه بود».

از نظر بومنصف، مهم‌ترین پیام اظهارات خامنه‌ای، موضعگیری صریح و شگفت‌آور ایران در قبال میانجیگری عربستان و سوریه در لبنان است؛ بدین ترتیب که آینده این میانجیگری در پرده‌ای از ابهام قرار گرفته است؛ هر چند گروه‌های لبنانی معتقد بودند که این تلاش‌ها در آستانه دستیابی به نتیجه بود.

نماینده رشت: کارخانه‌های مهم صنعتی گیلان در معرض ورشکستگی قرار دارند

یک عضو مجمع نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی، گفت: گیلان با بحران شدید کارگری مواجه است و دولت باید هرچه سریع‌تر رسیدگی بکند.

به گزارش ایلنا، جبارکوچکی‌نژاد با ابراز نگرانی شدید از وضعیت کارخانه‌های صنعتی گیلان، افزود: کارخانه‌های مهم صنعتی گیلان اعم از خاور، دخانیات، ایران پوپلین و ایران کنف در معرض ورشکستگی قراردارند و این نگرانی وجود دارد که هزاران کارگر زحمت‌کش بی‌کار بشوند.

وی با تاکید بر اینکه دولت باید هرچه سریع‌تر مشکلات بخش کارگری گیلان را حل بکند، متذکر شد: درصورت عدم توجه به موقع، دولت را مورد سوال و فشار قرار خواهیم داد.

عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس با اعلام نارضایتی شدید از عدم دریافت حدود ۶ماهه حقوق کارگران برخی از کارخانه‌های گیلان، مدعی شد: وقتی وزیر صنایع به گیلان آمد استاندار واقعیت‌ها را بیان نکرد و طوری گزارش داد که انگار همه‌جا گل‌وبلبل است و صنعت‌وکارگران وضعیت خوبی دارند.

کوچکی‌نژاد با طرح این سوال که وزیر صنایع بگوید که سفر اخیرش به گیلان چه دستاوردی داشته است؟، اذعان داشت: متاسفانه به‌جای اینکه بر تعداد کارخانه‌های گیلان افزوده بشود، به‌محض خروج محرابیان از استان، کارخانه ایران پوپلین رشت بار دیگر تعطیل شد.

وی با تاکید بر اینکه وزیر صنایع باید یک تجدید نظر در سیستم کاری خود کرده و به هیچ‌وجه به گزارشات استانی توجهی نکنند، تنها راه حل مشکلات کارخانه‌های بحران‌زده گیلان رسیدگی از نزدیک محرابیان دانست.

اجرای حکم شلاق به جرم شرابخواری در ملاءعام

ایسنا: حکم شلاق يك محکوم به شرب خمر در رامشير از توابع استان خوزستان، در ملاء عام به اجرا درآمد.

حکم شلاق محکوم عليه «م. الف» که به اتهام شرب خمر از سوي دادگاه عمومي(جزايي) صادر شده بود، روز27 آذر 89، در ميدان فرمانداري رامشير، در ملاء عام به اجرا درآمد.

نامبرده در عمليات پاکسازي مناطق آلوده رامشير توسط ماموران انتظامي دستگير و از سوي دادگاه عمومي اين شهرستان به تحمل هشتاد ضربه شلاق محکوم شد.

به گزارش روابط عمومي دادگستري استان خوزستان، درپايان مردم حاضر در محل از اقدامات قاطع دادگستري اين شهرستان در برخورد با سارقان و برهم زنندگان نظم اجتماعي قدرداني کردند.

34 درصد مردم استان تهران مبتلا به اختلالات رواني هستند

ایسنا : استاد روان پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: اختلالات رواني و رفتاري اختلالاتي شايع هستند و 25 درصد افراد دنيا در طول زندگي خود به آن دچار مي‌شوند.

به گزارش ايسنا،‌ دكتر احمد علي نوربالا در همايش سلامت روان و رسانه‌ درباره اختلالات روانپزشكي و پيامدهاي اجتماعي آن اظهار كرد: اختلالات رواني در همه كشورها و جوامع و تمام سنين و در هر دو جنس ديده مي‌شوند و افراد را در جوامع شهري و روستايي و در گروه‌هاي فقير و غني درگير مي‌كند.

وي افزود: در كشور ما بر اساس مطالعه كشوري سلامت روان كه در سال 78 انجام شد، حدود 21 درصد افراد دچار علائم و نشانه‌هاي رواني بودند و متاهلان نسبت به افراد مجرد وضع بدتري داشتند.

در مطالعه در سال 80، 10/17 درصد از مردم ايران از اختلالات رواني رنج مي‌بردند كه اين آمار در استان تهران حدود 14 درصد بود، البته قرار بود اين مطالعه هر پنج سال يك بار انجام شود، اما به علت عدم همكاري وزارت بهداشت اين مطالعه براي بار دوم در سال 87 انجام شد.

وي درباره آمار سال 87 اظهار كرد: تعداد مبتلايان به اختلالات رواني در استان تهران حدود 34 درصد بود كه نشان دهنده رشد 60 درصدي مبتلايان به اين اختلالات در طي 9 سال بود.

اين استاد روان پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران درباره عوامل تاثيرگذار بر سلامت روان اظهار كرد: در اين زمينه عوامل ژنتيك 15 درصد‌ و عوامل اجتماعي 50 درصد نقش دارند.

نوربالا ادامه داد: ‌بر اساس آمار سازمان بهداشت جهاني 150 ميليون نفر در جهان مبتلا به افسردگي هستند، 91 ميليون نفر از سوء مصرف الكل و 50 ميليون نفر از بيمار صرع رنج مي‌برند.

نوربالا افزود: در حال حاضر تقريبا ميانگين افسردگي در ايران از منطقه امرو (منطقه مديترانه شرقي)بيشتر است و در زمينه آمار اعتياد نيز ايران پيشتاز است. هرچند كه پس از پيروزي انقلاب اسلامي اقداماتي براي مبارزه با اعتياد انجام شده، اما چندان موفق نبوده است.

وي با مقايسه افراد سالم و بيمار اظهار كرد:‌ افراد سالم از نظر جسمي پيشرو و مولد و اشخاصي كه در سلامت رواني به سر مي‌برند، شاداب هستند، اما افراد كه از نظر جسمي بيمار هستند، مورد توجه و ترحم قرار مي‌گيرند، اما بيماران رواني پيچيده‌، مورد ترس‌، خشم و تنفر هستند و انگ زني باعث مراجعه نكردن آنان به پزشك مي‌شود و با اكراه اين كار را انجام مي‌دهند كه نتيجه اين گونه عملكرد برخي مواقع به معلوليت فرد مي‌انجامد.

فشار به شرکت «او ام وی» برای قطع تحویل سوخت هواپیما به ایران

دویچه وله : یک نماینده دموکرات کنگره آمریکا در نامه‌ای به رئیس کنسرن نفتی او ام وی از وی خواسته است فروش سوخت به شرکت هواپیمایی «ایران ایر» را متوقف کند. این در حالیست که این شرکت تحویل بنزین هواپیما را مغایر مقررات سازمان ملل نمی‌داند.

طبق گزارشی که نشریه اتریشی دی پرسه در شماره‌ی امروز خود (پنجشنبه، ۲۳ دسامبر) منتشر کرده، فرانک پالون ، نماینده دموکرات کنگره آمریکا نامه‌ای خطاب به ولفگانگ روتن‌اشتورفر، رئیس کنسرن نفتی اتریشی او. ام. وی. نوشته که لحنی محترمانه دارد، اما محتوای آن تند است.

به نوشته دی پرسه، فرانک پالون در همان آغاز نامه، بدون حاشیه‌پردازی به اصل موضوع پرداخته و از جمله تصریح کرده است: «من این نامه را برای آن می‌نویسم که نشان دهم که از اینکه شرکت او ام وی همچنان به هواپیماهای ایرانی بنزین می‌فروشد، نگران هستم.»

سناتور دموکرات کنگره آمریکا در نامه‌ی خود، این کنسرن اتریشی را تهدید کرده که ادامه‌ی فروش بنزین به هواپیماهای ایرانی پیامدهایی برای این کنسرن در برخواهد داشت. او در این رابطه نوشته است: براساس قوانین آمریکا، فروش بنزین به هواپیماهای ایرانی به ارزش بیش از یک میلیون دلار برای یکبار و یا مجموعا بیش از ۵ میلیون دلار در طول ۱۲ ماه، ممنوع است و مشمول تحریم‌های آمریکا علیه ایران می‌شود.

بنابر گزارش دی پرسه، پالون که عضو کمیسیون انرژی و بازرگانی کنگره نیز هست، در نامه‌ی خود شماری از پیامدها و مجازات‌هایی را بر شمرده که ممکن است کنسرن نفتی او ام وی با آنها روبرو شود. بلوکه شدن دارایی‌های کنسرن در آمریکا، ممنوعیت ورود او.ام.وی به بازارهای مالی آمریکا و ممنوعیت دسترسی به فن‌آوری آمریکا از جمله‌ی این مجازات‌ها هستند. این پیامدها می‌تواند حتی به ممنوعیت کامل فعالیت‌های شرکت او ام وی در ایالات متحده آمریکا منجر شود.

این کنسرن اتریشی مایل نیست خود را با نامه‌ی سناتور فرانک پالون درگیر کند. به گفته‌ی سخنگوی او.ام.وی، این کنسرن همچنان سوخت در اختیار هواپیماهای ایرانی قرار خواهد داد. وی اما از ذکر توضیحات درباره اینکه تحویل سوخت به ایران تا کی ادامه خواهد یافت، خودداری کرد. بنابر اظهارات این سخنگو، او ام وی قراردادی با ایران برای تامین سوخت هواپیماهای مسافربری دارد که با همه‌ی مقررات اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد هماهنگ است.

پیامده‌های تحریم

ایران به خاطر برنامه‌ی اتمی مناقشه‌برانگیر خود با تحریم‌های شدید بین‌المللی روبروست. تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل شامل بنزین و سوخت هواپیما نمی‌شود، اما کنگره ایالات متحده در تابستان گذشته در مصوبه‌ای، فروش فرآورده‌های نفتی تصفیه شده به ایران را تحریم کرد. این فراورده‌ها بنزین، گازوئیل و سوخت هواپیما را در برمی‌گیرد.

براساس مصوبه کنگره که بلافاصله به امضای باراک اوباما رسید، هر شرکتی که از طریق فروش محصولات یاد شده به ایران، درآمدی معادل یک میلیون دلار یا بیشتر کسب کند، مشمول تحریم‌های آمریکا خواهد بود. این شرکت‌ها اجازه فعالیت در بخش‌های مالی، بانکی یا بازارهای سهام آمریکا نخواهند داشت.

پیامد مصوبه کنگره آمریکا این بوده که ایران در ماه‌های اخیر در تامین بنزین و سوخت هواپیما با دشواری‌های جدی مواجه شود. رفته‌رفته به تعداد شرکت‌های نفتی اروپا که از تحویل سوخت هواپیما یا بنزین معمولی به ایران خودداری می‌کنند افزوده می‌شود. هم‌اکنون شرکت‌های بریتیش پترولیوم، شل و کیو8 قرارداد تحویل سوخت هواپیما به ایران را تمدید نکرده‌اند.

فشارها بر کنسرن اتریشی او.ام.وی. تنها از جانب واشنگتن نیست. سازمان اتریشی «بمب را متوقف کنید» نیز مدت‌هاست از این کنسرن انتقاد می‌کند. این انتقادها تنها متوجه تحویل بنزین به هواپیماهای ایران نیست، بلکه این سازمان خواستار خروج او.ام.وی. از پروژه‌های نفت و گاز ایران است.

اعتراض انجمن اقتصاددانان خاورميانه و دانشگاهيان ايرانی به بازداشت رئيس دانا

رادیو فردا : انجمن اقتصاددانان خاورميانه در آمريکا و چهل تن از دانشگاهيان ايرانی خارج از کشور، بازداشت فريبرز رئيس دانا٬ اقتصاددان و نويسنده، را محکوم کرده و خواهان آزادی فوری و بدون قيد و شرط او شده اند.

فريبرز رئيس دانا نيمه شب شنبه ۲۸ آذرماه در منزلش توسط نيروهای امنيتی بازداشت شد. هنوز اتهام یا اتهامات فریبرز رییس دانا از سوی مقامات قضایی جمهوری اسلامی اعلام نشده است.

انجمن اقتصاددانان خاورميانه در آمريکا در بيانيه خود نوشته است:«در حالی که درجوامع دموکراتيک دانشمندان و دانشگاهيان آزادند و حتی تشويق می شوند تا در گفت وگو در باره مسايل مربوط به امور سياست های عمومی مشارکت کنند، دکتر رييس دانا به دليل بيان ديدگاه تخصصی اش در مورد وضعيت اقتصادی ايران و سياست های دولت بازداشت شده است.»

انجمن اقتصاددانان خاورميانه در آمريکا که متشکل از استادان اقتصاد علاقمند به مسايل خاورميانه است، در بخش ديگری از بيانيه خود نوشته است: «بازداشت دکتر رييس دانا به دليل بيان ديدگاهايش در خصوص مسايل اقتصادی نقض حقوق بشر و آزادی دانشگاهی است.»

در همين زمينه، چهل تن از دانشگاهيان ايرانی خارج از کشور در نامه ای نوشته اند: «دکتر رييس دانا روشنفکری با شهامت است که بطور پيگير سياست های اقتصادی و اجتماعی حکومت اسلامی را به نقد کشيده است٬ و از همين رو نيز همواره هدف تعرض دستگاه های امنيتی گوناگون رژيم (جمهوری اسلامی) بوده است. رئيس دانا، به عنوان عضو هيئت اجرایی کانون نويسندگان ايران٬ تبهکاری های حکومت را افشا کرده و از حقوق اکثريت مردم کشور يعنی زحمتکشان و کارگران، دفاع کرده است.»

«يرواند آبراهاميان»، از دانشگاه نيويورک، «سهراب بهداد» از دانشگاه دنيسون، «منصور فرهنگ» از بينگتون کالج، «احمد کريمی حکاک» از داشنگاه مريلند، «فرهاد نعمانی» از دانشگاه آمريکايی پاريس، «سعيد رهنما» از دانشگاه يورک کانادا، «محمد توکلی طرقی» از دانشگاه تورنتو کانادا از جمله امضا کنندگان اين نامه هستند.

نويسندگان اين نامه همچنين نوشته اند: «دولت محمود احمدی نژاد، در برابر بحران روزافزون اقتصادی و سياسی کشور و در تدارک اجرای سياست بحث انگيز حذف يارانه ها٬ تلاش می کند تا منتقدانی همچون دکتر رئيس دانا را خاموش کند.»

نويسندگان اين نامه در پایان نوشته اند:«ما از تمامی مردم مترقی جهان و از سازمان های بين المللی می خواهيم که نقض مستمر حقوق بشر در ايران را محکوم کنند٬ و آزادی دکتر رئيس دانا و ديگر زندانيان سياسی٬ فعالان زنان٬ رهبران دانشجویی٬ رهبران کارگری٬ هنرمندان و روزنامه نگاران را خواستار شوند.»

نروژ شدیدا نگران وکیل زندانی نسرین ستوده است

ما نگران وضعیت سلامتی نسرین ستوده هستیم. دولت ایران باید امکان و شرایط یک دادگاه عالانه، برای رسیدگی به پرونده نسرین ستوده را فراهم نماید و همچنین شرایط مساعد و انسانی وی را در زندان فراهم سازد.
وکیل و فعال حقوق بشر ایرانی، نسرین ستوده اکنون بیش از صد روز است که در زندان بسر می برد و بدلیل اعتصاب غذای طولانی در وضعیت جسمی بسیارنامناسبی بسر می برد. نسرین ستوده در سلول انفرادی است، وکیل و خانواده وی به سختی و با محدودیت های فراوان می توانند با وی ملاقات کنند.
مدافعین حقوق بشر همچون خانم نسرین ستوده، نقش مهم و کلیدی درترویج حقوق اساسی بشر دارند. از این رو ما بطورجدی و قویا ازدولت ایران می خواهیم پرونده نسرین ستوده بطورعادلانه، براساس قوانین ایران و پایبندی به کنوانسیونهای بین المللی بررسی شود.
نسرین ستوده به اتهام تبلیغ علیه نظام، اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در تشکل حقوق بشری که دولت ایران معتقد است که امنیت کشور را تضعیف می کند دستگیر شده است.
وزارت امور خارجه دولت پادشاهی نروژ
Espen Barth Eide
22 دسامبر

تعطيلي بزرگترين كارخانه كاشي و سراميك

آتی نيوز : به گزارش خبرنگار اقتصادي شبكه خبري آتي نيوز، کارخانه بزرگ كاشي و سراميك که چند ماه پیش با حضور وزیر صنایع در شهرستان آباده به بهره برداری رسیده بود به دلیل عدم توانايي در تهيه نيازهاي خود تعطیل شد .

مسئولان اين كارخانه مي‌گويند كه هزينه هاي آنان براي تهيه اقلام و نيازهاي اين كارخانه به قدري سنگين شده كه ديگر قادر به تامين و پرداخت ان ندارند و به همین دلیل کارخانه تصمیم گرفت با اعلام پیش ورشکستگی کار را تعطیل کند.

قتل در چهار راه ولي‌عصر به خاطر يك جفت كتاني

خبرگزاري فارس: متهم مدتي قبل از قتل و در جريان يك درگيري، از سوي مقتول مورد اصابت چاقو قرار گرفته بود كه اختلاف آنها بعد از شكايت شاهين از ابوطالب آغاز شد.

به گزارش خبرنگار حوادث فارس، شامگاه 23 خرداد امسال، مأموران پليس شهرستان پاكدشت از وقوع يك فقره قتل در يكي از خيابان‌هاي اين شهرستان باخبر شدند.

مأموران با حضور در محل حادثه واقع در چهارراه وليعصر، با جسد مرد جواني به نام ابوطالب رو به رو شدند كه بر اثر اصابت چاقو به شكمش به قتل رسيده و ضارب هم از محل حادثه گريخته است.

اظهارات برادر مقتول نشان داد كه ابوطالب با فردي به نام شاهين از مدتي قبل اختلاف داشته است، كه اين دو، روز حادثه مجددا باهم درگير شدند كه ابوطالب به قتل رسيد.

تحقيقات براي شناسايي عامل اين جنايت آغاز شد و يك روز بعد، متهم توسط مأموران پليس و در همان شهرستان شناسايي و دستگير شد.

اطلاعات به دست آمده نشان داد كه متهم مدتي قبل از قتل و در جريان يك درگيري، از سوي مقتول مورد اصابت چاقو قرار گرفته بود كه اختلاف آنها بعد از شكايت شاهين از ابوطالب آغاز شد.

ابوطالب وقتي متوجه درگيري بين شاهين و يكي از همسايه‌هاي خود به نام مرتضي بر سر يك جفت كتاني شد، به حمايت از مرتضي كه دوست شاهين هم بود، شاهين را با چاقو زد.

بعد از اعتراف شاهين به ارتكاب قتل، قرار مجرميت وي از سوي دادسراي جنايي صادر و پرونده براي رسيدگي به دادگاه كيفري استان تهران ارجاع شد كه صبح امروز در شعبه 113 و به رياست قاضي محمدسلطان همتيار رسيدگي شد.

در ابتداي جلسه، ذبيح‌زاده، نماينده دادستان با اشاره مدارك موجود در كيفرخواست صادره، بزه انتسابي به متهم را محرز دانست و خواستار مجازات وي شد؛ اولياي‌دم نيز خواسته خود را قصاص متهم عنوان كردند.

متهم در جايگاه قرار گرفت و با بيان اينكه اتهام قتل را قبول دارد، گفت: حدود 4 ماه قبل از قتل، با دوستم كه همسايه مقتول درگير شدم و در جريان اين درگيري ابوطالب مرا با تبر زد كه 3 روز در بيمارستان بستري شدم. از او شكايت كردم و مي‌خواستم رضايت بدهم اما مقتول و برادرانش هميشه پشت سر من حرف مي‌زدند.

وي ادامه داد: روز حادثه و چند ساعت قبل از قتل، با برادرش درگير شدم كه پدرم به من سيلي زد و ما را جدا كرد؛ به من گفتند كه مقتول و برادرانش براي درگيري دنبال تو مي‌گردند كه خواستم به خانه بروم تا با آنها درگير نشوم اما مقابل خانه جلوي مرا گرفتند و درگير شديم.

شاهين گفت: 3 نفري بر سر من ريختند و موتورم را روي زمين انداختند و من هم مجبور شدم كه با چاقو او را بزنم و فرار كنم.

متهم در بيان اظهاراتش دچار تناقض شد و يك بار مدعي بود كه مقتول و همراهانش او را روي زمين انداخته‌اند ولي در ادامه اظهاراتش گفت به محض شروع درگيري چاقو كشيده است.

قاضي از متهم سؤال كرد كه چه كسي به تو پيغام داد مقتول و همراهانش به دنبال تو هستند كه متهم در جواب گفت: يادم نيست.

در ادامه جلسه، برادر مقتول كه در صحنه قتل همراه برادرش بوده در جايگاه قرار گرفت و گفت: شب قبل از حادثه متهم جلوي من و همسرم را گرفت و گفت شما را خواهم زد؛ روز حادثه به همراه برادرم به سمت پاسگاه در حال حركت بوديم كه متهم موتورش را كنار در خودرو انداخت تا من نتوانم پياده شوم و سپس با برادرم درگير شد.

وي ادامه داد: متهم بعد از فحاشي، به ماشين لگدي زد كه برادرم قصد داشت از ماشين پياده شود اما قبل از انجام هر كاري، متهم با چاقو او را زد و بلند گفت ديدي بالاخره تو را زدم؟

متهم كه طبق مدارك موجود در پرونده، 2 سابقه مربوط به سرقت و اعمال غيراخلاقي دارد، در واكنش به اين اظهارات گفت: تمام اين حرف‌ها دروغ است.

شاهين در بيان آخرين دفاع گفت: در اين كار هيچ عمدي نداشتم و از خانواده مقتول درخواست بخشش دارم.

قاضي همتيار ختم جلسه را اعلام و صدور حكم را به بعد از مشورت با مستشاران دادگاه موكول كرد.

در تخصیص ردیف های متفرقۀ سال 1388 نعلوم شد

پولی که فقط در یک سال خرج ساختمان موسسه مصباح یزدی میشود، برابر است با یارانه صد و هشتاد هزار ایرانی! آمار معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، نشان میدهد که در سال 1388، مبلغ 72000 میلیون ریال از بودجه کشور، فقط خرج ساختمانهای موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني، متعلق به مصباح یزدی، شده است. این مبلغ معادل یارانه یکصد و هشتاد هزار نفر ایرانی است. این مبلغ جدا از 50000 میلیون ریالی است که در این سال، دولت از محل اعتبارات هزينه اي دستگاه هاي اجرايي به موسسه آقای مصباح بخشیده است

فستیوال های جهانی فیلم علیه احکام صادره برای جعفر پناهی

شهرزاد نیوز: از سوی جشنواره های مهم بین المللی فیلم، کمپینی در اعتراض به احکام صادره علیه جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی، به راه افتاده است.

در بیانیه ای که با امضای فستیوال کان، سینمای فرانسه، فستویال فیلم لوکارنو، مرکز سمعی بصری دوبوآر و فستیوال فیلم ساریه و منتشر شده است، ضمن اعتراض به احکام صادره علیه جعفر پناهی خواهان لغو آنها شده اند.

دادگاه انقلاب روز 20 دسامبرعلاوه بر حکم 6 سال زندان، فیلمسازی، نوشتن، مصاحبه با رسانه ها و خروج از کشور را به مدت 20 سال برای او ممنوع کرد.

در این بیانیه ضمن اشاره به کارهای جعفر پناهی و نمایش آثارش در جشنواره های متعدد جهان، اتهامات وارده از سوی دادگاه انقلاب ایران رد شده است.

جعفر پناهی در سال های اخیر علاوه بر نمایش فیلم هایش در جشنواره های بین المللی، به عنوان عضو هیات داوران نیز با این فستیوال ها همکاری داشته است.

راه آهن شیراز – اصفهان در بهترین گمانه زنی یکبار دیگر تا آخر سال افتتاح میشود

وزیر راه و ترابری برخی مکانیابیهای اشتباه را دلیل تاخیر در راه اندازی کامل قطار شیراز به اصفهان اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، حمید بهبهانی شامگاه چهارشنبه در اولین یادواره شهدای راه و ترابری فارس با اشاره به آخرین وضعیت قطار شیراز به اصفهان با اشاره به اینکه این مکانیابی ها نیز نه در زمان وزارت وی و نه در زمان استاندار کنونی فارس انجام شدد، گفت: تاکنون بیش از 120 میلیارد تومان برای راه اندازی ایستگاه راه آهن شیراز هزینه شده است.

وی خاطرنشان کرد: زمانی توافق شد که بحث تملک زمین را استانداری انجام دهد و وزارتخانه نیز بحث راه آهن را پیگیری کند که متاسفانه چنین نشد و مدتها بحث هفت کیلومتر باقیمانده از مسیر یکی از دلایل توقف کار بود وحال ما دو راه بیشتر نداشتیم یا باید کار را متوقف می کردیم تا اینکه وضعیت زمینها مشخص شود ویا اینکه مثل تمامی دنیا از مسیر آماده شده استفاده کنیم تا مشکلات مسیر نیز برطرف شود که ما بحث دوم را انتخاب کردیم.

بهبهانی با بیان اینکه ایستگاه شیراز سه مشکل عمده دارد، تصریح کرد: اولین موضوع در مکانیابی ایستگاه بود چراکه مکان ایستگاه درست در جهت مخالف مسیر ترانزیتی به بنادر و فرودگاه شیراز است و فاصله ایستگاه قطار با فرودگاه زیاد است، مشکل بعدی طراحی ایستگاه قطار است چراکه قطار برای دور زدن احتیاج به مکانی با 200 متر عرض دارد که در حال حاضر چنین مکانی وجود ندارد وباید به فکر چاره باشیم.

وزیر راه و ترابری قرار گرفتن ایستگاه در دره را یکی از دلایل پول خور بودن ایستگاه دانست و گفت: به جای اینکه ایستگاه قطار شیراز در مکانی مثل دشت پلیس راه پل فسا ساخته شود ایستگاه در مکانی بنا شده است که دره وجود دارد در صورتیکه اگر این ایستگاه در دشت پل فسا ساخته می شد با 20 میلیارد تومان کار ایستگاه تمام شده بود و به طور یقین هیچگونه مشکلی نیز در ارتباط با وضعیت حمل ونقل بار به وجود نمی آمد.

وی با اشاره به زمان افتتاح ایستگاه راه آهن شیراز به اصفهان وراه اندازی کامل خط آهن گفت: امید واریم این استگاه نیز تا 22 بهمن به نتیجه برسد ولی حداکثر تا عید ایستگاه افتتاح خواهد شد.
راه آهن شیراز / اصفهان مثل بسیاری از پروژها چندبار افتتاح میشود. پرویز داوودی، معاون اول احمدی نژاد در ۱۳ خرداد سال ۸۸ در اوج مبارزات انتخاباتی یکبار راه آهن شیراز / اصفهان را افتتاح کرد

شکنجه های وحشیانه علیه وبلاگ نویس دربند سیامک مهر

رنجنامه وبلاگ نویس زندانی محمدرضا پورشجری (سیامک مهر) که مطالب و نوشتها ی خود را در وبلاگ شخصی اش به نام « گزارش به خاک ایران» جهت انتشار در اختیار "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" قرار گرفته است. متن رنجنامه به قرار زیر می باشد:
طرح مسائل سیامک مهر؛
در تاریخ 21 شهریور 89 ماموران اطلاعات کرج با حمله به منزل شخصی ام پس از بازداشت من هر آنچه از وسایلم نیاز داشته توقیف کردند از جمله کیس کامپیوتر ،رسیور ،سند خانه، اسناد و دفترچه های مالی و بانکی ،تمامی نوشته ها و دست نویس ها ،که تعدادی کتاب ،البوم های عکس خانوادگی ،سی دی ها ،فیلم،فلاش ،کیف پول شخصی و غیره. ماموران اطلاعات من را به بند 8 اطلاعات زندان رجایی شهر که معروف به بند سپاه منتقل کردند .
در رابطه با تهدید و فشارهای سخت و بی امان تمامی وبلاگها و ایمیل های من را گرفتند و روز بعد در سلول انفرادی بر اثر فشارهای تحمل ناپذیر با بریدن رگهای دست خود اقدام به خودکشی نمودم که موفق نشدم من را به بیمارستان زندان جهت درمان منتقل کردند.
در روز نخست بازجوییها که با فشار شدید شروع شد چند ده صفحه بازجویی گرفتند . روز سه شنبه 3 شهریور بازجویان پس از ضرب وشتم بسیار از من خواستند تا وصیت نامه ام را بنویسم سپس با بردن من بر چهار پایه اعدام نمایشی را اجرا کردند.
از روز نخست بازداشت تاکنون از بازجو و شکنجه گر و بازپرس و غیره جملگی من را به اعدام تهدید کردند و هر یک که دهان بازکردند به جای زبان طناب دار نمایان شده است .
اکنون من در حسینیه سالن 2 اندرزگاه 1 معروف به آخر دنیا محبوس هستم و از کمترین امکانات یک زندانی نیز برخوردار نیستم ،ممنوع ملاقات،ممنوع تلفن و حق تماس با وکیل را ندارم در میان مجرمین خطرناک متهمین به قتل ،جنایت محبوسم و هیچگونه امنیت جانی ندارم
از سنگ کلیه،دیسک کمر دردها ... بیماری سینوزیت در رنج هستم حداکثر درمان بهداری زندان که ارائۀ یکی دو عدد قرص مسکن محدود است که بدون اطلاع من و بستگانم من را به بازپرسی دادگاه می برند. از دست بند و پابند استفاده می کنند حقوق یک متهم سیاسی و عقیدتی و زندانی سیاسی را رعایت نمی کنند در دادگاه نیز اجازۀ حضور وکیل ،هیئت منصفه ،نمایندگان رسانه ها داده نمی شود و قاضی در واقع همان شاکی است.
سیامک مهر نویسنده وبلاگ گزارش به خاک ایران
محمدرضا پورشجره سابق
آذر 89
زندان رجایی شهر

مسدود شدن حسابهای تلویزیون رژیم در انگلیس

صدا و سیمای رژیم: برخی از رسانه های انگلیس تلاش می کنند تا فعالیتهای پرس تی وی (تلویزیون انگلیسی زبان جمهوری اسلامی) را در این کشور محدود کنند. یکی از اقدامات غیرقانونی که علیه شبکه پرس تی وی در انگلیس انجام شده است، مسدود کردن حسابهای شرکت خصوصی پرس تی وی در این کشور است. هنوز هیچ علت قانونی برای این اقدام اعلام نشده است. گفته می شود دستور مسدود شدن حسابهای این شرکت از رده های بالا صادر شده است.

محکومیت سنگین و غیر انسانی دانشجوی زندانی

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، دانشجویی زندانی احمد شاه رضایی در شرایطی سخت وغیر انسانی در زندان اوین نگهداری می شود.
فعال دانشجویی احمد شاه رضایی 28 ساله از دانشجویان رشتۀ معماری دانشگاه صدوقی یزد می باشد که در جریان اعتراضات روز 22 خرداد 89 مقابل دانشگاه تهران با یورش لباس شخصیها و بسیجیها و با ضرب و شتم وحشیانه دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل گردید.او برای مدت طولانی در سلولهای انفرادی تحت شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات قرار داشت.
فعال دانشجویی احمد شاه رضایی در دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام و سایر اتهامات محاکمه و به 2.5 سال زندان محکوم شد و مدتی پیش در دادگاه تجدید نظر حکم قطعی وی به 1.5 سال تقیلیل یافت.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیری،شکنجه ،اتهام سازی دروغین و صدور احکام سنگین و غیر انسانی را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در زندانهای این رژیم است.

02 دی 1389 برابر با 23 دسامبر 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

http://hrdai.net

وضعیت بد جسمانی یک زندانی سیاسی بیمار

خبرگزاری هرانا - وضعیت جسمی ماشاالله حائری یکی از زندانیان محبوس در زندان رجایی شهر کرج به علت عدم رسیدگی مسئولین زندان رو به وخامت گرائیده است.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا)، ماشاالله حائری بدلیل مشکل حاد جسمی نیاز به عمل جراحی "قلب باز" دارد ولی مسئولین زندان تا کنون اقدامی برای این زندانی سیاسی نکرده اند.

وی به طور دائم به خونریزی بینی و حالت تهوع دچار است و به طور جدی به پزشک متخصص نیاز دارد.

لازم به ذکر است که نیروهای امنیتی هنگام بازداشت این زندانی با خودرو با وی برخورد کرده و این زندانی از ناحیه پا دچار شکستگی شده و در حال حاضر از عصا استفاده میکند.

ماشالله حائری به جرم عضویت در یک گروه معاند نظام بازداشت و توسط دادگاه انقلاب به 15 سال زندان محکوم شد.

یک زن بهايی پس از مراجعه به اداره اطلاعات بازداشت شد

خبرگزاری هرانا - صبح روز چهارشنبه اول دی ماه ۸۹ یک شهروند بهایی ساکن ساری به نام «فتانه نوری (قنبری)» (همسر امید قنبری) پس از مراجعه به اداره اطلاعات ساری بازداشت شد.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران (هرانا)، این اقدام در حالی صورت گرفت که امید قنبری (همسر خانم نوری) بیش از دو هفته است در بازداشت اداره اطلاعات می‌باشد. از سوی دیگر ماموران اداره اطلاعات رویا قنبری (خواهر شوهر) وی را نیز چندین روز پیش بازداشت کرده و به خانواده‌اش اعلام کرده‌اند نامبرده را گروگان گرفته‌اند تا زمانی که عروس ایشان یعنی فتانه نوری خود را معرفی نماید.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : م.ر.ش.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : فرامرز دادرس

کشتار مردم بی پناه بلوچستان به بهانه جندالله

در روز 20 دسامبر 2010 ترسایی، خبر گزاری فرانسه ، اعدام یازده تن مردم بی دفاع بلوچستان را که در زندان زاهدان به چوبه ی دار آویخته شده اند، به آگاهی جهانیان و به ویژه مردم فرانسه رسانید.

این نخستین بار نیست، که حکومت استبداد دینی مردم بی دفاع را به شیوه های قرون وسطایی و بدون دادرسی در دادگاه ها روانه چوبه ی دار می کند، در حالی که به تاً یید عمال این رژیم بسیاری از اعدام شدگان پیش از بمب گذاری در چا بهار در زندان به سر می برده اند. در یک سال گذشته ، ده ها تن از مردم بلوچستان به اتهام دگراندیشی ( سنی بودن) ، به این سرنوشت هولناک گرفتار شده اند.

سردمداران حکومت اسلامی، گمان می برند که یگانه راه پایندگی آنان، سرکوب و کشتار مردم است و بر این پندارند که با دامن زدن به اختلافات شیعه و سنی، می توانند، از پشتیبانی مردمی که اسیر اوهام و خرافات فرقه شیعه هستند بهره گرفته و به هدف های خود برسند.

این کینه توزی ها و رفتارهای غیرانسانی حکومت استبداد فرقه شیعه، نسبت به مردم کردستان و بلوچستان یاد آور نامردمی های حکومت استبداد شیعه صفوی است. گسترش شیعه گری در ایران به دست اسماعیل صفوی و جانشینان او با جدا کردن سر ها و دراندن شکم ها انجام شد ولی به پایان نرسید. در گرجستان، کشتارهزاران زن ، مرد وکودک مسیحی، کمی از عطش ولی فقیه صفوی " مرشد کامل شاه عباس " را فرو نشاند، ولی گرجستان را به دامان تزار روس افکند. کوشش های صفویه برای گسترش فرقه شیعه در سراسر ایران با ناکامی مواجه شد، در نتیجه بخش بزرگی از بلوچستان، کردستان و خراسان بزرگ (سرزمین بلخ، سغدیان)، هم چنان اهل سنت ماندند.

در دوران ناصرالدین قاجار، نفوذ انگلیس در کشور افزایش می یابد و با به راه انداختن اختلاف میان شیعه و سنی و بهره گرفتن از آخوندها، بی آن که جنگی شود، سرزمین بلخ از ایران جدا می شود. در راستای همین سیاست بلوچستان نیز دو نیمه می شود و بخش شرقی آن به مستعمرات انگلیس افزوده می شود. تجزیه ی کردستان و جدایی بخش غربی آن از ایران با همین ترفند، دشمنی میان شیعه و سنی به آسانی انجام می شود.

نامردمی ها و کشتارهای حکومت خودکامه فرقه شیعه ، که با کینه توزی، دشمنی و بی ارج کردن مردم استان های کردستان و بلوچستان در درازای سی سال حاکمیت ویرانگرشیعه با ددمنشی دنبال شده است، دو پرسش به میان می آورد :

1 ـ آیا این نامردمی ها و کشتار مردم بی دفاع ، در پی تکرار تاریخ است تا بسان گذشته زمینه سازی برای جدایی کردستان و بلوچستان از ایران فراهم شود ؟

2 ـ آخوند ها که از روز برپایی فرقه شیعه در این کشور، تا به امروز نشان داده اند که کم ترین دلبستگی به ارزش های فرهنگی این کشور کهن ندارند، و پیوند های آنان از دوره صفویه تا امروز با انگلیس بر کسی پوشیده نیست، تنها مشغله ی فکری آن ها گسترش پندارهای فرقه شیعه در جهان است، آیا با این پندارهای خرافاتی به پایندگی ایران می اندیشند ؟

در درازای سی سال حاکمیت زور و مردم ستیزی، حکومت استبداد شیعه ، کم ترین گامی برای آبادانی و توسعه ی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، دواستان کردستان وبلوچستان برنداشته است، مردم این بخش ها در بینوایی و محرومیت توصیف ناشدنی زندگی می کنند و از ابتدایی ترین پیشرفت ها بی بهره مانده اند، جوانان این استان ها که با دشواری های زیاد به تحصیل دانش پرداخته اند، به لحاظ سُنی بودن از داشتن کار بی بهره مانده، و امیدی به آینده خود ندارند، در حالی که درآمدهای کشور برای شیعیان لبنان، فلسطین و دیگر جا ها به هدر می رود ویا به جیب ماجراجویان و تندرویان اسلامی، برای ایجاد تنش در منطقه و نابسامانی در کشور های دیگر واریز می شود ویا میلیون ها دلارخزانه کشوربرای سرکوب ایرانیان مخالف حکومت استبداد شیعه و باج دادن به " لابی های زالو صفت" رژیم در کشور های غربی هزینه می شود.

مدتی است، که آخوندها برای گسترش فرقه شیعه در کردستان و بلوچستان با توسل به دست آویزهای گوناگون بر آنند، پیشوایان تسنن را بد نام ونابود کرده و به مدارس آنان دست یافته و به زور مردم این سرزمین ها را به فرقه شیعه درآورند. در راستای این پندار، با صحنه سازی به هرجنایتی تن می دهند، تا مردم آزاده ی بلوچستان و پیشوایان آنان را تبهکار نشان داده و درنزد ایرانیان و جهانیان بی آبرو کنند.

در این راستا تاکنون آخوند ها از ترور، بمب گذاری و شکل گرفتن گروه های تندرویی چون جندالله در بلوچستان سود برده و بهانه ای برای درهم شکستن مقاومت مردم بلوچستان و سرکوب پیشوایان اهل تسنن به دست آورده اند.
این رویداد ها شکاف میان شیعه و سنی را عمیق تر کرده است و در این شرایط که جوانان برومند ایران زمین در بلوچستان بدون محاکمه به چوبه دار آویخته می شوند، با اندوه بسیارمی بینیم، که فعالین حقوق بشر ایرانی ( سازمان ها، فدراسیون ها ) که عموما در سازش با اصلاح طلبان دروغین درون رژیم هستند، و دایم در رسانه های داخلی و خارجی پرسه میزنند، در خاموشی فرو رفته اند.
یکم دی ماه- 22 دسامبر 2010
نیما فرمین ، دکترای حقوق از دانشگاه حقوق مونت پلیه ـ فرانسه
www.farhangiran.com

بالای صفحه

... بیشتر