xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

يکشنبه  ، 19 دی 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net


عکس/ نخستین بارش برف و باران در تهران


دو زندانی سیاسی احتمالا روز سه شنبه اعدام می شوند

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" رژیم ولی فقیه قصد دارد حکم ضد بشری اعدام زندانیان سیاسی جعفر کاظمی و محمد علی آقایی را روز سه شنبه آینده به اجرا در آورد.
تمام دلایل و شواهد حاکی از آن است که اجرای حکم اعدام این دو زندانیان سیاسی قرار است روز سه شنبه 21 دی ماه به اجرا گذاشته شود.
خانواده آقای کاظمی هفتۀ گذشته مطلع شدند که پرونده زندانی سیاسی جعفر کاظمی به اجرای احکام دادگاه انقلاب منتقل شده است و در انتظار صدور دستور اجرا ی حکم اعدام می باشد. آنها از هفته گذشته تابه حال خواستار پاسخگویی عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران در این باره هستند اما جعفری دولت آبادی از روبرو شدن با این خانواده خوداری می کند و حاضر به پاسخگویی نیست و هربارکه این خانواده پیگیری وضعیت عزیزاشان می شوند پاسخ دادن در این باره را به روز دیگری احاله می دهد.
جان این دو زندانی سیاسی در معرض خطر جدی قرار گرفته است لذا از تمامی هموطنان در داخل وبخصوص هموطنان خارج از کشور استمداد می طلبیم تا با فعالیتهای گسترده و بی وقفۀ خود مانع اجرای این جنایت شوند و با تلاشهای خود به دفاع از جان زندانیان سیاسی در ایران برخیزند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،قصد به اجرا در آوردن حکم اعدام این زندانی سیاسی را به عنوان یک جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از دبیرکل ،کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار دخالت بیدرنگ خود برای پایان دادن به موج اعدام ها توسط رژیم ولی فقیه در ایران است.

18 دی 1389 برابر با 08 ژانویه 2011
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
گزارشگران ویژه اعدام سازمان ملل متحد

حکم سنگین ده سال زندان عماد بهاور رییس شاخه جوانان نهضت آزادی تائید شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم ده سال حبس تعزیری و ده سال محرومیت از فعالیت در احزاب، رسانه ها و فضای مجازی عماد بهاور رییس شاخه جوانان نهضت آزادی ایران که پیشتر در شعبه 15 دادگاه انقلاب صادر گردیده بود عینا تایید شد.

به گزارش میزان خبر، این حکم در حالی صادر شده است که مادر عماد بهاور هفته ی گذشته و در یک مصاحبه گفته بود که دفاعیات وی به دست قاضی نرسیده و در پروسه اداری زندان اوین است.

گفتنی است حکم این فعال سیاسی یکی از سنگین ترین احکام صادره توسط دادگاه انقلاب به شمار می آید.

عماد بهاور دهم مهرماه در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی شهر تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی"، "تبلیغ علیه نظام" و "شرکت در اجتماعات بعد از انتخابات" به تحمل ده سال حبس تعزیری محکوم گردید و در حال حاضر در بند 350 زندان اوین می باشد.

محکومیت سنگین 11 سال زندان و 20 سال محرومیت برای نسرین ستوده

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: نسرین ستوده توسط شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی پیرعباسی به محکومیت سنگین و ناعادلانه 11 سال زندان، 20 سال محرومیت از وکالت و 20 سال محرومیت از خروج از کشور محکوم گردید.

همسر وی، رضا خندان دراین‌باره به کمیته گزارشگران حقوق بشر گفت:‌ «این حکم به وکیل ایشان، نسیم غنوی ابلاغ شده و برای درخواست تجدیدنظر، ۲۰ روز فرصت خواهیم داشت.»

این حکم درحالی صادر شده که به گفته‌ی همسر ستوده، وی در آخرین ملاقات حضوری صدور حکم «سبک‌تری» را پیش‌بینی کرده بود و در وضعیت روحی «بسیار مناسبی» قرار داشت.

خندان، در ادامه با اشاره به این نکته که در رابطه با تمامی اتهامات، سنگین‌ترین میزان حبس برای همسرش صادر شده، اضافه کرد: «برای یک اتهام، (تبلیغ علیه نظام) یک سال حبس و برای دو اتهام دیگر، (اقدام علیه امنیت ملی و عدم رعایت حجاب اسلامی در فیلم سخنرانی) هر یک پنج سال حبس صادر شده است.»

از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی از احضار کتبی نسیم غنوی، وکیل و رضا خندان، همسر نسرین ستوده به دادگاه انقلاب است. همسر نسرین ستوده در این‌باره ابراز داشت: «بنده باید به شعبه اول دادگاه انقلاب مراجعه کنم و در احضاریه کتبی، دقیقا واژه‌ی متهم در مورد من ذکر شده است. البته یک‌بار هم ۱۰ الی ۱۲ روز پس از بازداشت خانم ستوده احضار شدم و تذکراتی در مورد مصاحبه با رسانه‌ها دریافت کردم.»

نسرین ستوده از روز سیزدهم شهریورماه در سلول انفرادی زندان اوین در بازداشت است. دادگاه او ۲۴ آبان ماه، در شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی پیرعباسی و با تفهیم اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» برگزار شد. وی در ادامه به اتهام دیگری در رابطه با «عدم رعایت حجاب رسمی در فیلم سخنرانی» متهم شد. ستوده مدت زیادی از زمان بازداشت خود را در اعتصاب غذا به‌سر برده است.

این حقوقدان، وکیل دادگستری و برنده جایزه حقوق بشر "سازمان حقوق بشر بین‌الملل"، ضمن عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان، و انجمن حمایت از کودکان، وکالت پرونده‌های بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان قربانیِ کودک آزاری و کودکان در معرض اعدام را برعهده داشته‌است. ستوده در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۸م) برنده جایزه حقوق بشر «سازمان حقوق بشر بین‌الملل» شد. او پیش از بازداشت، بارها به‌خاطر فعالیت‌های حقوقی‌اش مورد تهدید قرار گرفته بود و به وی هشدار داده بودند که از وکالت شیرین عبادی دست بردارد.

کمیته گزارشگران حقوق بشر

حبس و جریمه برای چهار فعال دانشجویی گلستان

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: دادگاه تجدید نظر استان گلستان، احکام حبس و جریمه چهارتن از اعضای ستاد میرحسین موسوی در این استان را صادر کرد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، بر اساس این احکام، مبین میرعرب به ۲ سال حبس تعزیری و ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی؛ حسین مطلوبی ۴ ماه حبس تعزیری و ۱۰ میلیون ریال جریمه نقدی، علیرضا رهنمایی ۴ ماه حبس تعزیری و ۱۰ میلیون ریال جریمه نقدی و همچنین سامان بزرگی به ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شدند.

ابن فعالین دانشجویی که پیش تر به مدت ده روز بازداشت شده بودند، از سوی دادگاه انقلاب شهر گرگان به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام، احکام حبس دریافت کرده بودند. بر اساس حکم دادگاه بدوی مبین میرعرب به ۴ سال، حسین مطلوبی به ۱۸ ماه، علیرضا رهنمایی به ۱۵ ماه و سامان بزرگی به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بودند.




گفتگوی حسن اردشیر زارع زاده با تلویزیون اندیشه در رابطه با اعدام های اخیر در جمهوری اسلامی

http://www.komitedefa.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1904:1389-10-19-18-53-44&catid=37:1389-10-14-01-46-53&Itemid=573

احضار رضا خندان، همسر نسرین ستوده به دادسرای زندان اوین

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: رضا خندان، همسر نسرین ستوده وکیل دادگستری و عضو کانون مدافعان حقوق بشر، برای دومین بار طی چهار ماه گذشته به شعبه اول دادسرای ویژه مستقر در زندان اوین تهران احضار شد.

رضا خندان، همسر نسرین ستوده، حقوقدان و فعال حقوق بشر به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از احضارش به شعبه یک دادسرای اوین خبر داد و با اظهار اینکه هفت روزمهلت دارد تا خودش را به این شعبه معرفی کند، گفت: «این همان شعبه ای است که دو هفته پس از بازداشت خانم ستوده من به آنجا احضار شدم که بیشتر صحبت ها در خصوص پیگیری های من درباره بازداشت خانم ستوده و مصاحبه با رسانه ها بود و حالا نمی دانم علت احضار دوباره ام همان مسئله است یا دلیل دیگری دارد.»

رضا خندان همچنین در خصوص آخرین وضعیت نسرین ستوده به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «خوشبختانه ملاقات های کابینی و تماس های تلفنی برقرار است و حال روحی خانم ستوده هم خوب است تنها مشکل این است که ملاقات حضوری برای دیدن بچه ها و مادرشان داده نمی شود. ملاقات های ما همگی کابینی است که در آن شرایط نسرین دوست ندارد بچه ها او راببینند.»

رضا خندان ادامه داد: «در تمام این چهار ماه فقط بچه ها یکبار به اندازه ۵ دقیقه مادرشان را دیده اند. من و خانواده نسرین او را در ملاقات های کابینی و یا در دادگاهش دیده ایم اما بچه هایم این فرصت را پیدا نکردند. پنج شنبه هفته گذشته من پسرم را نیز با خودم برده بودم که اگر اجازه داده شود چند دقیقه ای بچه مادرش را ببینند اما آنها گفتند امکان ملاقات حضوری نیست، گفتم ما داخل نمی رویم فقط بچه برود تنهایی مادرش را چند دقیقه ببیند اما باز هم اجازه ندادند. دیدن مادر در وضعیت ملاقات کابینی به صلاح هیچکدامشان نیست ومسلما در روحیه بچه تاثیر می گذارد.»

همچنین نسیم غنوی یکی از وکلای نسرین ستوده به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران خبر داد ظاهرا حکم خانم ستوده صادر شده اما هنوز به وکلایش ابلاغ نشده است.

نسرین ستوده روز ۳۱ شهریور ماه امسال بازداشت شد و تا کنون در سلول انفرادی این زندان به سر می برد. همچنین او سه بار در مدت بازداشت خود در اعتراض به شرایطش در زندان دست به اعتصاب های طولانی مدت تر و خشک زد.

محاکمه چهارده زندانی سیاسی خواستار تشکیل گروه حقیقت یاب مستقل ملی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: چهارده زندانی سیاسی که چندی پیش و طی بیانیه ای خواستار تشکیل گروه حقیقت یاب مستقل ملی برای کشف حقایق مربوط حوادث انتخابات شده بودند به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق نوشتن بیانیه محاکمه خواهند شد.

به گزارش کلمه، مسوولان زندان اوین با تاکید براین نکته به زندانیان یادآور شده اند که تک تک این زندانیان را به جرم امضای بیانیه و انتشار آن محاکمه خواهند کرد، حتی اگر این زندانیان اکنون آزاد شده باشند.

همچنین بازپرس شعبه پنج دادسرای اوین در جلسه بازپرسی یکی از زندانیان امضا کننده این بیانیه به او یاد آور شده است که حتی زندانیان تبعید شده یا آزاد شده نیز از این محاکمه در امان نخواهند بود. او به کیوان صمیمی گفته است که برای همه امضا کنندگان بیانیه حکم زندان صادر می کند.

گفته می شود افزایش فشارها بر زندانیانی که بیانیه و یا نامه می نویسند به این دلیل است که از این پس کسی از درون زندان بیانیه و یا نامه به بیرون نفرستد.

چندماه پیش چهارده زندانی بند ۳۵۰ زندان اوین با نوشتن بیانیه ای خواهان تشکیل کمیته حقیقت یاب از سوی سازمان ملل برای بررسی حوادث پس از انتخابات شده بودند. این بیانیه پس از سخنان محمود احمدی نژاد، رییس دولت دهم در سازمان ملل منتشر شد زمانی که او در سخنرانی اش خواسته بود که کمیته ای حقیقت یاب برای بررسی حوادث ۱۱ سپتامبر تشکیل شود.

کیوان صمیمی، روزنامه نگار به همین دلیل چند روز پیش از زندان رجایی شهر به دادسرای اوین فراخوانده شد. علت احضار و تشکیل پرونده مجدد برای وی امضای بیانیه از درون زندان و انتشار آن اعلام شده است.

چندی پس از انتشار این بیانیه کوهیار گودرزی، علی پرویز و علی تاجر نیا با اتمام زمان محکومیت شان از زندان آزاد شدند و مجید دری و ضیا نبوی، دانشجویان ستاره دار نیز به ترتیب به زندان های شهر بهبهان و اهواز تبعید شدند تا دوران حبس شان را در تبعید بگذرانند.اما با این همه مسوولان تهدید می کنند که همه امضا کنندگان این بیانیه را محاکمه می کنند.این در حالی است که پیش از این نیز این زندانیان را ساعتها به دلیل امضای این بیانیه مورد بازجویی قرارداده بودند. آنها در این بازجویی ها هر بار از زندانیان سیاسی می خواستند تا امضای شان را تکذیب کنند.

مسوولان زندان اوین از مدتها پیش تماسهای تلفنی بند ۳۵۰ زندان اوین که اکنون بیشترین تعداد زندانیان سیاسی را در خود جای داده است قطع کرده اند. همچنین آنها مدتهاست اجازه ملاقات حضوری زندانیان با خانواده هایشان را نمی دهند. برخی از تحلیلگران سیاسی می گویند که قطع این تماسها تنها به دلیل قطع ارتباط زندانیان با دنیای خارج و انتقال اخبار و اطلاعات بوده است، اما هنگامی که این راه ها نیز برای قطع این ارتباط به نتیجه ای نرسید و باز هم بیانیه های زندانیان سیاسی به خارج از زندان راه یافت، آنها به فکر محاکمه و پرونده سازی جدید برای زندانیانی افتاده اند که اکنون در زندان محبوس و در حال گذراندن احکام سنگین شان هستند.

این محاکمه ها با تشکیل پرونده جدید برای کیوان صمیمی آغاز شده و در روزهای آینده طبق گفته مسوولان زندان و دادسرای اوین با احضار و محاکمه دیگر امضا کنندگان بیانیه از جمله میلاد اسدی، عبدالله مومنی، بهمن احمدی امویی،محسن میردامادی، محسن امین زاده،محمد داوری، امیر خسرو دلیر ثانی، محمد فرید طاهری قزوینی و علی ملیحی نیز ادامه پیدا خواهد کرد.

مسوولان زندان و دادسرای اوین در باره زمان دقیق احضار زندانیان تبعید شده و یا آزاد شده که این بیانیه را امضا کرده بودند، چیزی نگفته اند.

در بخشی از این بیانیه آمده بود : «ما به عنوان بخشی از قربانیان بی گناه و در بند این حوادث که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به همان شیوه مورد اشاره آقای احمدی نژاد متهم، دستگیر و با احکام ناعادلانه زندانی شده ایم، پیشنهاد می کنیم یک گروه حقیقت یاب مستقل ملی، متشکل از افرادی معتبر و مورد اعتماد جامعه برای کشف حقایق مربوط به این انتخابات و حوادث پس از آن تشکیل شود.»

بیش از ۷۰ کشته در سانحه هواپیمای مسافربری در نزدیکی ارومیه

دانشجو نیوز: یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت ایران‌ایر با حدود صد نفر مسافر و خدمه در نزدیکی ارومیه سقوط کرد. بنا بر گزارشها این هواپیما که از تهران به مقصد ارومیه در پرواز بوده در ساعت ۱۹:۴۵ به وقت محلی دچار سانحه شده است.

به گزارش ایرنا، این هواپیما برای فرود در موقعیت فرودگاه ارومیه قرار گرفته اما به دلیل شرایط نامساعد جوی موفق به فرود نشده، و پس از دور شدن از فرودگاه برای قرار گرفتن در موقعیت فرود مجدد، به ناگاه از صفحه رادار محو شده‌است.

عباس مصیبی، مدیرکل روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری در گفت‌وگوی زنده با اخبار ۲۱ شبکه اول سیما این هواپیما را یک فروند هواپیمای بوئینگ ۷۲۷ ایران‌ایر و تعداد مسافران و خدمه این هواپیما را ۱۰۶ نفر اعلام کرد ولی در مورد تعداد تلفات ناشی از این سانحه سخنی به میان نیاورد.

به گزارش مهر: رئيس اورژانس کل کشور از خارج کردن ۵۰ تا ۶۰ مصدوم حادثه سقوط هواپيما در نزديکی اروميه خبر داد و گفت: آخرين اخبار حاکی از اين است که بعد از سقوط هواپيما خوشبختانه هواپيما منفجر نشده و احتمالا اين اتفاق در ارتفاع پائين رخ داده است.
غلامرضا معصومی، رئيس اورژانس کل کشور درباره سایر سرنشینان این هواپیما ابراز بی اطلاعی کرده است. وی همچنین تنها مشکل در امدادرسانی به مصدومان این حادثه را برف سنگین عنوان کرده که حدود ۷۰ سانتی متر در محل حادثه بر زمین نشسته‌است.

گفتنی است که در چند سال اخیر آمار سوانح هوایی در ایران افزایش یافته است بطوریکه پیش از این، هواپیما های توپولوف روسی اکثرا دچار سانحه می شدند.

خبر تکمیلی:

وحید جلال‌زاده، استاندار آذربایجان غربی شمار کشته‌شدگان این سانحه را ۷۱ نفر ذکر کرده و مدیرکل پزشکی قانونی استان آذربایجان غربی شمار جان‌باختگان را نزدیک به ۷۰ نفر ذکر کرده‌است

به گزارش خبرنگار مهر، علی افتخاری، مدیرکل پزشکی قانونی این استان با بیان این خبر افزود: با توجه به وخامت حال بعضی از مصدومان امکان افزایش آمار تلفات وجود دارد.

زهرا رهنورد خطاب به صادق لاریجانی: زندانیان سیاسی بر تارک آبروی کشور نشسته اند

زهرا رهنورد، نویسنده و استاد دانشگاه در نامه ای خطاب به رییس قوه قضاییه با توجه به فرا رسیدن ماه صفر که آن را ماه غم افزا نامیده، از وی درخواست کرده است که به خاطر رضایت پیامبر گرامی اسلام و به احترام همه آزادگان جهان تلاش کند که همه زندانیان سیاسی زودتر آزاد شوند.

به گزارش کلمه، متن کامل نامه زهرا رهنورد خطاب به آیت الله صادق لاریجانی به شرح زیر است:

جناب آقای آیت الله صادق لاریجانی

در آستانه ماه صفر همان ماهی که به دلیل تلخی ها و مصائب آن بر اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام پیامبر مصطفی(ص) فرمود که« ماه صفر کمر مرا شکست »، انتظار می رود در حکومتی که ادعای تشیع را دارد و همیشه تاریخ داغ حبس و درفش ائمه علیهم السلام را زنده نگهداشته استبرای رضایت رسوال الله و به احترام همه آزادگان جهان تلاش کنید تا بهر نحو ممکن زندانیان سیاسی آزاد شوند.زیرا زندانیان سیاسی آزادگانی هستند که نه خواهان براندازی ونه خواهان انقلاب نرم و نه خواهان انقلاب سخت نه مخملین نه هیچ جنس دیگر و نه خواهان مقام و موقعیت بوده اند، بلکه فقط آرزوی بهبود و ترمیم شرایطی را داشته و دارند که در پناه آن ملت ایران سرفراز و مرفه، شاد و آزاد زندگی کند و درسطح بین الملل برخود ببالد که از جامعه ای قدرتمند، پویا و دموکراتیک برخوردار بوده است .

اما در میان جمع زندانیان سیاسی زنان وضعیت خاصی دارند شرایط سخت زندان زنان و انتظارات محیط بیرون از زندان و عواطف ملت ، عرف ،اخلاق و دین که به نحوی خاص متوجه آنان است زنان را درموقعیتی خاص قرار داده است .

آنها چه آزادی خواه و فعال سیاسی به معنای مطلق کلمه باشند چه طرفدار حقوق بشر یا روزنامه نگار، یا خواهان رفع تبعیض جنسیتی یا دانشجو و معلم، کارگر و هنرمند و فعال صنفی، هرچه که باشند،بیش از هرچیز بر تارک آبروی کشور نشسته اند.

در میان آنها مادرانی هستند که فرزندانشان در فراق آنها اشک می ریزند و اضطرابهای روانی و ب پناهی، سلامتشان را تهدید می کند.

در میان زنان زندانی دختران جوانی هستند که پدر و مادر و خانواده اشان وحشت زده از این زندان به آن زندان و از تهران تا تبعیدگاه‌های دور هاجر وار سعی می کنند تاکمی اضطراب خود و فرزندانشان را فرو نشانند.

اینان همه زنانی هستند از کارمند، دانشجو و معلم، هنرمند، حقوقدان و خانه دار و کارگر که دور از شغل و کار و مدرسه و دانشگاه و خانه سالهای جوانی خود را می بینند که به خاکستر پیری در کنج غم افزای زندانهای بی دلیل ، بدل می شود .

این زنان بی شک زینب پیشگانی سلحشورند که در عصر ما ظهور کرده اند .آیا سزاوار است چنین استعدادهای درخشان آزادگی و قابلیت های زندگی و کاری و علمی در زندان باشند و جامعه به جای بهره بردن از توان از وجود چنین انسانهای متعهدی، دستش تهی باشد؟

بنابراین انتظار می رود تا باتلاش برای آزادی تمامی زندانیان سیاسی، در این ماه غم افزای صفر نه تنها ملت و خانواده های زندانیان سیاسی که بلکه پیامبر ص و ائمه علیهم السلام را از خود راضی کنید.

زهرا رهنورد

نوزدهم دی ماه۱۳۸۹

کلمه

پدر رامین رمضانی همچنان در بازداشت است

بیش از یک ماه و نیم از بازداشت مهدی رمضانی ،پدر یکی از شهدای جنبش سبز می گذرد اما او هنوز از زندان آزاد نشده است.

به گزارش کلمه با وجود صدور قرار وثیقه دویست میلیون تومانی، پدر این شهید جنبش سبز که به دلیل شرکت در مراسم جشن تولد یکی دیگر از شهدای حوادث پس از انتخابات که به صورت نمادین یک ماه قبل در بهشت زهرای تهران برگزار شد، دستگیر شده و همچنان در بازداشت یه سر می برد .

خانواده رمضانی هفته گذشته با تهیه یک سند ملکی برای تودیع وثیقه مهدی رمضانی اقدام کردند اما به دلایل اداری دادگاه از پذیرفتن این سند خودداری کرد و اکنون آنها تهیه سند دیگری را برای تودیع وثیقه بر عهده گرفته اند . این در حالی است که تا این درجه سخت گیری برای خانواده یکی از شهدای حوادث پس از انتخابات عجیب به نظر می رسد . این اولین بار است که یکی از بستگان نزدیک شهدای جنبش سبز این گونه بازداشت و در زندان نگهداری می شود . موضوعی که موجب نگرانی دیگر خانواده های شهدای جنبش نیز شده است .

مهدی رمضانی یک ماه و نیم پیش بر سر مزار فرزند۲۲ ساله اش ،رامین، در بهشت زهرای تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد . این حادثه در پی حضور تعدادی از خانواده های شهدای حوادث پس از انتخابات به دلیل شرکت در مراسم سالروز تولد امیر تاجمیر، یکی دیگر از شهدای جنبش سبز رخ داد..

رامین رمضانی، بیست و پنجم خرداد ماه سال گذشته در روز راهپیمایی مسالمت آمیز مردم به ضرب گلوله به شهادت رسید.

اکنون پدر رامین که در تمام این یک سال و نیم پس از شهادت پسرش یک روز را هم لحظه ای بدون غم و اندوه پشت سر در زندان اوین به سر می برد .

مهدی رمضانی در طول مدت بازداشتش فقط دوبار با خانواده اش تماس تلفنی داشته و خانواده موفق نشده اند وی را ملاقات کنند.

یک ناشر ورشکسته: کارم شده بود خمیر کتاب!

کسانی که وارد کار نشر آن هم چاپ کتاب‌های فرهنگی می‌شوند، زمین می‌خورند. یک کتاب عامه‌پسند یا آشپزی چاپ کن، خرچ 10، 20 بار چاپ دیوان حافظ را درمی‌آورد. من زمین خورده‌ام ولی حسرت می‌خورم که ناشران دیگر هم به این سرنوشت مبتلا می‌شوند.
خبرگزاری مهر - گروه فرهنگ و ادب: "سرنوشت من شبیه شخصیت اصلی رمان تنهایی پرهیاهو بود؛ کارم شده بود خمیر کتاب". این بخشی از درد دل‌های مدیر ورشکسته انتشارات ماکان است. ناشری که در فاصله 11 سال 60 عنوان کتاب در حوزه‌های ادبیات، سینما، تئاتر و فلسفه چاپ کرد و حتی یک بار برنده جایزه کتاب سال شد اما الان دو سالی است که تعطیل شده است؛ اتفاقی که حتی به گوش منِ خبرنگار کتاب هم نرسیده بود. گفتگوی زیر را با ماکان مهرپویا بخوانید..

گویا انتشارات ماکان مدتی است فعالیت نمی‌کند؟

بله. دو سالی هست که تعطیل شده است. من همان حدودها بود که در دفتر را بستم و با کار نشر خداحافظی کردم.

چرا تعطیل شد؟

حوزه کار ما کتاب‌های ادبیات و هنر بود و قانون بقای حوزه نشر هم می‌گوید که ناشران کوچکتر نمی‌توانند با ناشران بزرگتر رقابت کنند و در واقع ناشران گردن کلفت شاید بدون اینکه خودشان هم بخواهند جلو کار ناشران کوچکتر را می‌گیرند. البته خیلی از عوامل دست به دست هم داد که ما به آخر خط رسیدیم.

الان توان اینکه دوباره نشر ماکان را راه بیندازید ندارید یا خودتان مایل به این کار نیستید؟

توان روحی‌اش را ندارم. واقعاً نمی‌دانم بتوانم این کار را دوباره انجام دهم یا نه. من آن زمان مجوز همه کتاب‌هایم را دادم به ناشرهای مختلف؛ بخشی از آنها را فروختم و بخشی را هم به ناشرهای دیگر هدیه دادم بلکه کتاب‌ها را منتشر کنند. البته می‌دانم برای ناشرهای دیگر هم ادامه کار در این شرایط اقتصادی خیلی سخت است. کار برایم خسته‌کننده شده بود؛ شما تصور کنید یک کتاب آموزشی تخصصی در حوزه سینما و تئاتر می‌خواستیم دربیاوریم، در دوره آقای مسجدجامعی مدتی طولانی آن را نگه داشتند و در پایان دولت آن زمان مجوز گرفت. بعد که آقای صفارهرندی آمد، گفتند باید دوباره برایش مجوز بگیرید. از این مثال‌ها زیاد است. شاید هم من مثل بقیه همکارانم صبر ایوب نداشته‌ام!

بعد از اینکه انتشارت ماکان تعطیل شد، از نظر مالی هم متضرر شدید؟

من خانه‌ام را فروختم که در اصل ملک پدری بود، ماشینم را فروختم، 20 میلیون تومان از یکی از اقوام قرض کردم. در کل حدود 60 میلیون تومان بدهکار شده بودم.

این مبالغ را باید به چه کسانی پرداخت می‌کردید؟ نویسنده‌ها یا ...

داستان ماکان داستان وحشتناکی است! فیلمی هست به نام "تنهایی پرهیاهو" که یک کارگردان بر اساس همان داستان معروف بهومیل هرابال (تنهایی پرهیاهو) ساخته است. این فیلم در اصل درباره انتشارات ماکان و شخص من است و اینکه چطور شد ماکان تعطیل شد. در آن فیلم گفته شده که اصلاً چرا مردم کتاب نمی‌خوانند و ناشر (ماکان) مجبور است هر روز کتاب‌هایش را خمیر کنند درست مانند شخصیت اول کتاب هرابال. گذشته از این فیلم، این اتفاق به صورت واقعی هم رخ می‌داد؛ یعنی من هر روز مجبور بودم کتاب‌هایم را خمیر کنم. واقعیت این است که توزیع کتاب در ایران بسیار جانفرسا است چون تعداد زیادی از توزیع‌کنندگان کتاب برایشان هیچ فرقی نمی‌کند که کتاب توزیع کنند یا هر کالای دیگری.

من از صحبت‌های شما اینطور برداشت می‌کنم که کار نشر آنقدر برای شما سخت بوده که دیگر هیچ تمایلی به فعالیت در این زمینه ندارید. درست است؟

من فقط یک مثال از این دشواری‌ها بزنم؛ زمانی صدا و سیما از ما دعوت کردند که چهار کتاب برایشان چاپ کنیم. وقتی کتاب‌ها منتشر شد، به ما گفتند فعالیت شما غیرقانونی است. گفتم چرا؟ گفتند صدا و سیما موظف است فقط با انتشارات سروش قرارداد ببندد. به آنها گفتم این شما بودید که من را برای چاپ کتاب‌های مورد نظرتان دعوت کردید ولی جوابی ندادند. خلاصه نتیجه این شد که هزینه چاپ چهار کتاب حجیم را به من ندادند و در عوض همه مجلدات مربوط به این کتاب‌ها را از من گرفتند و حتی به طرز بسیار بامزه و عجیب و غریبی من را تهدید کردند و ... انگار همه چیز دست به دست هم داد که ماکان تعطیل شود. سال 81 یکی از کتاب‌های ماکان که آقای پژمان رضایی ترجمه کرده بود، برنده جایزه کتاب سال شد. به نظرم کسانی که وارد کار نشر آن هم چاپ کتاب‌های فرهنگی می‌شوند، زمین می‌خورند. شما یک کتاب عامه‌پسند یا یک کتاب آشپزی چاپ کن، خرج 10، 20 بار چاپ دیوان حافظ را درمی‌آورد. من زمین خورده‌ام ولی حسرت می‌خورم که ناشران دیگر هم به این سرنوشت مبتلا می‌شوند.

ماکان مجموعاً چند سال فعالیت داشت؟

از سال 76 تا حدود 87.

در این مدت کمی بیشتر از 10 سال چند عنوان کتاب چاپ کردید؟

حدود 60 عنوان.

الان مشغول چه کاری هستید؟

من برگشته‌ام به همان حوزه‌ای که درسش را خوانده‌ام؛ سینما. الان کار فیلمسازی انجام می‌دهم و در دانشگاه هم تدریس می‌کنم.

از این کار راضی هستید؟

راضی؟! دیگر به کار نشر فکر هم نمی‌کنم..

برکناری برادر محمد نوری‌زاد از ریاست دانشگاه کرمانشاه

کلمه : طی ابلاغی توسط دکتر دستجردی وزیر بهداشت، دکتر محمد رضا نیکبخت، سرپرست فعلی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، به عنوان سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و جایگزین آقای دکتر صمد نوری زاد معرفی شد.

به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، رسانه‌های نزدیک به دولت خبر برکناری دکتر صمد نوری زاد را مرتبط با جریانات اخیر دانسته و آن را این گونه مطرح کردند: برادر یکی از عناصر فتنه که طی چند سال اخیر ریاست یکی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور را بر عهده داشت هفته گذشته از سوی مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برکنار شد.

پیش از این صمد نوری‌زاد ریاست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را برعهده داشت. نوری زاد یکی از مدیران مجموعه وزارت بهداشت است که در سال ۸۴ توسط لنکرانی به عنوان ریاست دانشگاه علوم پزشکی کاشان و در سال ۸۷ هم با ابلاغ لنکرانی به ریاست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انتخاب شد.

وی با دو دوره فعالیت سی ماهه در هر کدام از این دانشگاه ها اقدامی موثر انجام داد که ارتقا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به تیپ یک، از آن جمله بوده است.

مراسم تودیع وی صبح روز چهارشنبه ۱۵ دی ماه با حضور معاون آموزشی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و مسئولان استان و دانشگاه در مرکز آموزشی درمانی امام رضا برگزار شد.

به گزارش منابع آگاه، نوری زاد به دلایل شخصی از پذیرش پیشنهادات شغلی دیگری که از سوی وزارت بهداشت به وی شده است امتناع کرده است.

خاکسپاری مخفیانه‌ محسن پزشک‌پور

محسن پزشک‌پور محسن پزشکپور بنیانگذار حزب پان ایرانیست ایران، حقوقدان و وکیل دادگستری، روز پنج شنبه ۱۶ دی در سن ۸۳ سالگی در تهران گذشت.
به گزارش رهانا، سامانه خبری خانه حقوق بشر ایران، پیکر محسن پزشک‌پور امشب به علت این‌که با تشییع و خاکسپاری علنی وی مخالفت شده بود، به صورت مخفیانه و تحت تدابیر امنیتی در قبرستانی در کرج دفن شد.
نیروهای امنیتی به بازماندگان پزشک‌پور گفته بودند که «اگر خودتان مراسم خاکسپاری را بی‌سر و صدا امروز انجام ندهید، ما او را دفن کرده و محل خاکسپاری را ۱۰ روز بعد به شما خواهیم گفت.»
گفتنی است، پیکر پزشک‌پور امشب در حالی به خاک سپرده شد که چندین تن از ماموران وزارات اطلاعات در محل حضور داشته و بر این کار نظارت داشتند.
قرار بود پیکر موسس حزب پان ایرانیست ایران، فردا از جلوی منزل خواهر وی در قلهک تهران تشییع بشود.

تایید حکم عماد بهاور

میزان: حکم ده سال حبس تعزیری و ده سال محرومیت از فعالیت در احزاب، رسانه ها و فضای مجازی رییس شاخه جوانان نهضت آزادی ایران تایید شد.
به گزارش «میزان خبر» حکم ده سال حبس تعزیری و ده سال محرومیت از فعالیت در احزاب، رسانه ها و فضای مجازی عماد بهاور در دادگاه تجدید نظر دادگاه انقلاب تایید شد .
این حکم در حالی صادر شده است که مادر عماد بهاور هفته ی گذشته و در یک مصاحبه گفته بود که دفاعیات وی به دست قاضی نرسیده و درپروسه اداری زندان اوین است.
گفتنی است حکم این فعال سیاسی یکی از سنگین ترین احکام صادره توسط دادگاه انقلاب به شمار می آید.
بهاور در حال حاضر در بند 350 زندان اوین است .

بازداشت چهار نفر از اعضای حزب پان ایرانیست در کرج

یک‌شنبه ۱۹ دی ماه حجت کلاشی، سول سازمان جوانان حزب پان ایرانیست، رضا کرمانی، دبیر کل سابق حذب پان ایرانیست؛ آرش کیخسروی وکیل دادگستری و شاهین زینعلی فعال سیاسی، عضو سابق دفتر تحکیم وحدت و از اعضای حزب پان ایرانیست در کرج و در منزل مهندس رضا کرمانی بازداشت شدند.

به گزارش رهانا، سامانه خبری «خانه حقوق بشر ایران»، نیروهای امنیتی یک‌شنبه شب با ورود به منزل رضا کرمانی این چهار تن را بازداشت کرده و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند. از دلائل بازداشت این چهارتن اطلاعی در دست نیست، اما درگذشت محسن پزشک‌پور موسس و رهبر حزب پان ایرانیست که شب گذشته پیکرش به صورت مخفیانه و تحت تدابیر امنیتی به خاک سپرده شد بی ارتباط با بازداشت این افراد نبوده است.

بنابر اطلاع خبرنگار رهانا؛ محسن پزشک‌پور که قرار بود بامداد روز دوشنبه مراسم تشیعش در قلهک برگزار شود، یک‌شنبه شب به اجبار ماموران وزارت اطلاعات به خاک سپرده شد. همچنین گمان می‌رود که دلیل بازداشت این چهار تن نگرانی از برگزاری تجمعات در جریان مراسم ختم محسم پزشک‌پور باشد که قرار است در روزهای آینده برگزار شود.

حجت کلاشی و رضا کرمانی پیش تر در تاریخ ۲۰ شهریور ماه بازداشت و پس از چندین رو از زندان آزاد شده بودند. همچنین رضا کرمانی سال گذشته نیز در جریان درگذشت دکتر ابراهیم میرانی در فرودگاه اهواز بازداشت شده بود و با قرار وثیقه پنجاه میلیون تومانی آزاد شده بود.

شاهین زینعلی فعال سیاسی، عضو سابق دفتر تحکیم وحدت و از اعضای حزب پان ایرانیست است که در پی حوادث عاشورای سال گذشته بازداشت و به دو سال و سه ماه حبس تعزیری محکوم شده بود. قرار بوده است وی برای اجرای حکم خود روز دوشنبه، بیستم دی ماه جاری خود را به زندان معرفی کند.

آرش کیخسروی وکیل دادگستری و از دیگر اعضای حزب پان ایرانیست ایران است که وکالت مهدی خدایی فعال دانشجوی زندانی را که به هفت سال زندان محکوم شده بر عهده دارد.

مرگ تدریجی هزاران قطعه ماهی در آبهای گلستان!

خبرگزاری مهر: مرگ تدریجی و دسته جمعی هزاران قطعه انواع ماهیان از جمله ماهیان بومی آبهای حوزه خزر در غرب گلستان، موجی از نگرانی را بین صیادان و اهالی منطقه ایجاد کرده است.
به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، گلستان دارای 100 کیلومتر نوار ساحلی است و صید ماهیان استخوانی درآبهای این حوزه در جریان است.

به گفته برخی اهالی غرب گلستان از جمله شهرهای بندرگز و بندرترکمن، از چند روز گذشته، در حوزه های آبی منطقه، شاهد، مرگ و روی آب آمدن برخی گونه های ماهی از جمله کفال هستیم.

به گفته این اهالی، این ماهیان تاحدی به ساحل و کناره های رودخانه نزدیک شدند که حتی کودکان نیز می توانند آنها را با دست و بدون استفاده از ابزار صیادی صید کنند.

جعفر نظری یکی از اهالی منطقه در این زمینه می گوید: تاکنون سابقه نداشت که ماهی کفال به سواحل و حاشیه رودخانه نزدیک شود و با دست بتوان براحتی آن را صید کرد.

وی افزود: در چند روز اخیر شاهد مرگ انواع ماهی از جمله کفال در حاشیه برخی سواحل منطقه هستیم که سبب نگرانی مردم شده است.

برخی از اهالی نیز معتقدند، گوشت این ماهیان لمس بوده و ناشی از وجود بیماری است و گرنه امکان ندارد براحتی بتوان این ماهیان را صید کرد.

در عین حال کارشناسان محیط زیست نیز تاکید کرده اند: مردم از مصرف این نوع ماهیان که براحتی و بوسیله دست صید می شود خودداری کنند تا بررسی های کارشناسی به عمل آید.

به تاکید این کارشناسان، نمونه هایی از این ماهیان برای بررسی های کارشناسی به شیلات و محیط زیست ارسال شده است.

ورود سالانه پنج میلیون تن مواد آلاینده از استانهای شمالی ایران به دریای خزر، زنگ خطر ناشی از مرگ تدریجی ذخایر این دریا را به صدا درآورده و تداوم روند آلودگی، این دریا را به زباله دانی در آینده تبدیل می کند.

شناسایی 340 بیمار مبتلا به ویروس ايدز در سنندج

آژانس خبری موکریان
سرویس اجتماعی

کارشناس بيماري ايدز دانشگاه علوم پزشكي كردستان از شناسایی 434 نفر بیمار مبتلا به بیماری ایدز در کردستان خبر داد و گفت :340 نفر از این تعداد در شهرستان سنندج اسکان دارند.
رسائيان خاطرنشان كرد: در حال حاضر در كشور ايران 21 هزار و 890 نفر مبتلا به اين ويروس شناسايي كه 2 هزار و 603 نفر آنان وارد مرحله بيماري و 3 هزار و 927 نفر نيز فوت شده‌اند.
کارشناس بيماري ايدز دانشگاه علوم پزشكي كردستان با اشاره به اينكه در گذشته معتادان تزريقي بيشترين آمار مبتلايان به اين ويروس را در كشور به خود اختصاص داده‌ بودند، افزود: بر اساس آمار از سال 82 به بعد رفتارهاي جنسي پرخطر بيشترين عامل مبتلا به اين بيماري است.
به گفته وی، اعتياد تزريقي با 88.5 درصد، آميزش‌هاي جنسي با 6.3 درصد، خون و فرآورده‌هاي خوني 7 درصد، مادر به كودك يك درصد و نامشخص 3.5 درصد راه‌هاي انتقال اين بيماري در اين استان است.
این کارشناس افزود : شهرستان سنندج با 340 نفر مبتلا به ايدز و شهرستان سقز با 34 نفر به ترتيب بيشترين و كمترين مبتلايان ويروس ايدز را به خود اختصاص داده‌اند.

حذف یارانه ها؛ افزایش 30 درصدی قيمت محصولات معدنی

دبير اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدني ايران گفت : قيمت محصولات معدني 30 درصد افزايش يافت

خبرگزاري موج - با اجراي قانون هدفمند شدن يارانه ها و بالا رفتن نرخ حمل و نقل در کشور، قيمت محصولات معدني حدود 30 درصد افزايش يافته است.

کامران وکيل دبير اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدني ايران، در گفتگو با خبرنگار موج، با بيان اين مطلب اظهار داشت: بر اساس بخشنامه وزارت صنايع و معادن افزايش 15 درصدي قيمت، در اين محصولات مجاز بوده اما با گران شده کرايه حمل و نقل قيمت مواد معدني اين ميزان رشد داشته است.
وي افزود: 60 تا 70 درصد قيمت هر تن مواد معدني به کرايه حمل و نقل آن بستگي دارد و متاسفانه اين مواد تاثيرپذيري زيادي از فاکتور حمل و نقل دارند در حاليکه باربري هاي خصوصي با شرايط فعلي از بخشنامه هاي دولتي تبعيت نمي کنند.

با اجراي قانون هدفمند کرده يارانه توجيه پذيري صادرات معادن از بين مي رود
وکيل با اشاره به اينکه با اجراي قانون هدفمند کرده يارانه ها بسياري از معادني که در نقاط دور افتاده هستند توجيه پذيري اقتصادي خود را براي صادرات از دست خواهند داد، تصريح کرد: اين معادن با نرخ حمل و نقل بالا قادر به صادرات محصولات خود به خارج از کشور نخواهند بود.
وي اضافه کرد: اين قانون به نفع کشور است چرا که با آن اقتصاد کشور واقعي مي شود اما اجرايي کردن آن به صورت ناگهاني شک قوي را به کشور وارد مي کند.

فرآوري 12 ميليون و 400 هزارتن سنگ در داخل کشور
دبير اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدني ايران در خصوص وضع تعرفه براي صادرات سنگ هاي تزييني عنوان کرد: هم اکنون در کشور ما حدود 13 ميليون تن در سال سنگ تزئيني تولي مي شود که 12 ميليون و 400هزار تن آن در داخل فرآوري مي گردد.
وي ادامه داد: بسياري از سنگ هاي تزئيني موجود در کشور، در بازار داخلي متقاضي ندارند و به صورت خام صادر مي شوند، اما با وضع تعرفه 70 درصدي براي اين سنگ ها نه تنها از صادرات آن جلوگيري مي شود بلکه در بازار داخل نيز مصرف نمي گردند.
وکيل با بيان اينکه با اجراي اين مصوبه معادن تعطيل مي شوند و سرمايه گذاري هاي انجام شده در آنها از بين مي رود، ابراز داشت: از طرف ديگر تکنولوژي فرآوري در کشورهاي خارجي بسيار جديدتر از ايران است و با هزينه کمتر و سرعت بيشتر صورت مي گيرد در نتيجه به نفع توليدکنندگان سنگ مي باشد.

با وضع تعرفه براي صادرات سنگ هاي تزئيني سرمايه گذاري به حداقل ممکن مي رسد
وي اضافه کرد: کارخانجات داخلي کشور به دليل تکنولوژي قديمي، تثبيت نرخ 10 ساله ارز و افزايش سالانه تورم، شناخته نبودن سنگ ايران، تحريم و نبود بسياري از زيرساخت ها توان رقابت با همتاهاي خارجي خود را ندارند به طوريکه در ساير کشورها از هر تن سنگ خام، 15 متر مربع سنگ فرآوري شده به دست مي آورند اما در ايران اين رقم زير هشت متر مربع است.
دبير اتحاديه توليدکنندگان و صادرکنندگان محصولات معدني ايران با بيان اينکه وضع تعرفه 70 درصدي براي صادرات سنگ خام تزئيني به ضرر کشور است و موجب کاهش اشتغالزايي در ايران مي شود، بيان کرد: اين تصميم همچنين موجب افت 25 درصدي توليد سنگ بريده شده و فرآوري شده در کشور به دليل کاهش توليد مواد اوليه در معادن مي شود.
وي ادامه داد: همچنين با وضع اين تعرفه، سرمايه گذاري خارجي و داخلي در معادن کشور به حداقل ممکن مي رسد و بخش خصوصي از اينکار منصرف مي گردد.
به گفته وکيل، معادن موجب ايجاد اشتغال در مناطق محروم مي شوند، منطقه خود را رونق داده و به توزيع عادلانه ثروت کمک مي کنند چرا که در حاشيه آن خدمات عمومي زياد مي شود اما با اين اقدام تيشه به ريشه اقتصاد در مناطق محروم زده مي شود.

وبلاگ؛ شیوا نظرآهاری، مبارزی که ثابت کرد فعالیت بشردوستانه در جمهوری اسلامی جرمی نابخشودنی است

وبلاگ سخن سنج

شیوا نظرآهاری؛ مبارزی که ثابت کرد فعالیت بشردوستانه در جمهوری اسلامی جرمی نابخشودنی است

پیش از ظهور جنبش سبز خیلی ها شیوا را نمی شناختند. اسمش را به عنوان فعال حقوق بشر شنیده بودند، اما نمی دانستند فرشته ای است افتاده در میان جانوران کودتاچی. جنبش سبز باعث شد فعالیت هایش در رسانه ها منعکس شود وعکس هایش بیرون بیاید، تا او را یک فعال عمل گرا ببینیم که اگر پایش بیفتد از بنایی دیوار خانه مستمندان هم دریغ نمی کند.

بعدتر فهمیدیم شیوا بوده که تجمع میدان محسنی در شب 11 سپتامبر را ترتیب داده بود؛ تجمعی که بارها رییس جمهوران ایالات متحده با افتخار از آن یاد کرده اند و یکی از انسانی ترین حرکت های بشردوستانه در سال های پس از انقلاب بوده.

شیوا نظرآهاری با آن نگاه تیز هوشمندانه اش، یک سبز عمل گراست، کسی که از دیدن فقر آدم ها فقط اظهار تاسف نمی کند، بلکه آستین بالا می زند و به کمک شان می شتابد.

شیوا کسی است که به تنهایی اسطوره مظلومیت دیکتاتور را شکسته و ثابت کرده فعالیت بشردوستانه در کشوری که مدعی اسلام و صلح و دوستی است، یک جرم محرز محسوب می شود.

شیوای عزیز، در کنارت هستیم و تا پایان سیاهی و روز قشنگ آزادی - که خیلی نزدیک است - در کنارت خواهیم ماند.

تلف شدن مشکوک پرندگان قمری در ایران

صدا و سیمای رژیم: تلف شدن پرندگان قمری در گرمی تعجب اهالی را برانگیخته است .

اسدی رئیس مرکز تحقیقات زیست محیطی گرمی گفت : در روستاي عبابيگلو در منطقه صفر مرزي گرمي مغان از چند روز پیش ، روزانه 30 الی 40 قطعه پرنده قمری به علت نا معلومی تلف شدند.

به گفته اهالی مرگ گسترده این پرنده که در اصلاح محلی یا کریم نامیده می شود تا امروز مشهود نبوده و در مزارع روستای عبابیگلو از هیچ نوع سم یا کود استفاده نمی شود.

مواردی کم از تلف شدن پرنده قمری در شهرک ولیعصر و روستای آلیله در بخش مرکزی گرمی هم گزارش شده است .

دکتر شجاع رئیس دامپزشکی گرمی گفت : در تشخیص بالینی علت حادثه مسمومیت حاد میباشد ،که برای بررسی دقیق ، نمونه پرندگان به آزمایشگاه اداره کل دامپزشکی استان ارسال شده است.

فراخوان به توقف اعدام در ایران

رادیو آلمان: سازمان عفو بین‌الملل بیانیه‌ای برای توقف اعدام‌های احتمالی در ایران منتشر کرده است. این سازمان از همگان خواسته که از هیچ تلاشی برای پیشگیری از اعدام هفت ‌زندانی سیاسی از جمله جعفر کاظمی فروگذاری نکنند.

سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه اخیر خود خواستار آن شده که فعالان حقوق بشر با رهبر جمهوری اسلامی، رییس قوه قضاییه، دبیر کل شورای‌عالی حقوق بشر و سایر مقامات و دیپلمات‌های ایرانی تماس گرفته و مانع از اجرای احکام هفت نفری شوند که در آستانه اعدام قرار دارند.

جعفر کاظمی، جواد لاری، محمد علی حاج‌آقایی، عبدالرضا قنبری، احمد دانشپور مقدم، محسن دانشپور مقدم و فرح واضحان، زندانیانی هستند که در دستگیری‌های پس از انتخابات به زندان افتاده و متهم به محاربه و داشتن ارتباط با سازمان مجاهدین خلق شده‌اند.

در بیانیه سازمان عفو بین‌الملل قید شده که ارتباط این محکومان با سازمان نامبرده، در برخی موارد تنها محدود به تماس با اعضای خانواده‌ی خود بوده که به این سازمان وابستگی دارند.

این بیانیه از اعدام علی صارمی نیز ابراز تاسف کرده که به اتهام ارتباط با مجاهدین خلق در روز ۲۸ دسامبر ۲۰۱۰ در زندان اوین به دار آویخته شد. عفو بین‌الملل بر این باور تاکید کرده که محاکمه علی صارمی و هفت محکوم دیگر که در آستانه اعدام قرار دارند، ناعادلانه بوده است.

گزارش و فیلم؛ حکم غیرانسانی برای نسرین ستوده

کمیته گزارشگران حقوق بشر – نسرین ستوده، حقوقدان و وکیل دادگستری، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به قضاوت پیرعباسی به ۱۱ سال حبس تعزیری، ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور و ۲۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد.

همسر وی، رضا خندان دراین‌باره به کمیته گزارشگران حقوق بشر گفت:‌ «این حکم به وکیل ایشان، نسیم غنوی ابلاغ شده و برای درخواست تجدیدنظر، ۲۰ روز فرصت خواهیم داشت.»

این حکم درحالی صادر شده که به گفته‌ی همسر ستوده، وی در آخرین ملاقات حضوری صدور حکم «سبک‌تری» را پیش‌بینی کرده بود و در وضعیت روحی «بسیار مناسبی» قرار داشت.

خندان، در ادامه با اشاره به این نکته که در رابطه با تمامی اتهامات، سنگین‌ترین میزان حبس برای همسرش صادر شده، اضافه کرد: «برای یک اتهام، (تبلیغ علیه نظام) یک سال حبس و برای دو اتهام دیگر، (اقدام علیه امنیت ملی و عدم رعایت حجاب اسلامی در فیلم سخنرانی) هر یک پنج سال حبس صادر شده است.»

از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی از احضار کتبی نسیم غنوی، وکیل و رضا خندان، همسر نسرین ستوده به دادگاه انقلاب است. همسر نسرین ستوده در این‌باره ابراز داشت: «بنده باید به شعبه اول دادگاه انقلاب مراجعه کنم و در احضاریه کتبی، دقیقا واژه‌ی متهم در مورد من ذکر شده است. البته یک‌بار هم ۱۰ الی ۱۲ روز پس از بازداشت خانم ستوده احضار شدم و تذکراتی در مورد مصاحبه با رسانه‌ها دریافت کردم.»

نسرین ستوده از روز سیزدهم شهریورماه در سلول انفرادی زندان اوین در بازداشت است. دادگاه او ۲۴ آبان ماه، در شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی پیرعباسی و با تفهیم اتهامات «اقدام علیه امنیت ملی» و «تبلیغ علیه نظام» برگزار شد. وی در ادامه به اتهام دیگری در رابطه با «عدم رعایت حجاب رسمی در فیلم سخنرانی» متهم شد. ستوده مدت زیادی از زمان بازداشت خود را در اعتصاب غذا به‌سر برده است.

این حقوقدان، وکیل دادگستری و برنده جایزه حقوق بشر "سازمان حقوق بشر بین‌الملل"، ضمن عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر، کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز علیه زنان، و انجمن حمایت از کودکان، وکالت پرونده‌های بسیاری از فعالان حقوق بشر، فعالان حقوق زنان، کودکان قربانیِ کودک آزاری و کودکان در معرض اعدام را برعهده داشته‌است. ستوده در سال ۱۳۸۸ (۲۰۰۸م) برنده جایزه حقوق بشر «سازمان حقوق بشر بین‌الملل» شد. او پیش از بازداشت، بارها به‌خاطر فعالیت‌های حقوقی‌اش مورد تهدید قرار گرفته بود و به وی هشدار داده بودند که از وکالت شیرین عبادی دست بردارد.

http://www.youtube.com/watch?v=LkaWdDpov_g&feature=player_embedded

پول ايران (سكه داريك) دو هزار و 515 ساله شد

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:

طبق بررسي هاي مستشرقين اروپايي [برپایه نوشته های مورخان يونان باستان كه كارهاي داريوش بزرگ را دقيقا و وسيعا شرح داده اند] و تطبيق تقويم ها، پول رسمي ايران (سكه داريك) در ژانويه سال 504 پیش از میلاد ضرب و رایج شد و این، نخستین سکه متحد الشکل جهان که دارای وزن و عیار یکسان بود در ژانويه 2011 دوهزار و 515 ساله شده است.

داريوش دستور ضرب اين سكه را در دومین روز نخستين ماه زمستان سال 504 پيش از ميلاد (ديماه و یک روز پس از شب چله ـ یلدا) داده بود. سكه هاي داريك (گرفته شده از نام داريوش) تا پايان عهد هخامنشيان [سلطه اسکندر مقدونی] رايج بودند. نقش تصوير رئيس کشور بر يکطرف سکه نيز از زمان داريوش مرسوم شده است.

بسياري از كشورها نام پول ملي را از اسامي تاريخي گرفته اند، مثلا پول ونزوئلا از نام سيمون بوليوار، تاجيكستان از نام سامانيان (ساماني) و ... ولي نام پول ملي ما ـ ريال ـ از اسپانيا است!. چرا ما نبايد پول ملي خود را به نام باستاني اش دارا (داريك) بازگردانيم؟!.

مورّخان این بی اعتنایی هنگام نامگذاری را يكي از غفلت هاي پهلوي ها نوشته اند. پهلوی دوم مراسم دو هزار و پانصدمين سال تاسيس دولت مركزي ايران را برگزار كرد، ولي نام پول ملي را به اسم باستاني اش دارا (داريك) باز نگردانيد.

اين دودمان الفباي فارسي را تغيير نداد تا تلفظ ها يكسان شود.

فارسي يك زبان هند ـ اروپايي است كه لازم است به الفبايي نوشته شود كه داراي حروف صوتي (واول) باشد

بالای صفحه

... بیشتر