xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

جمعه  ، 17 دی 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net


عکس/ علی رغم بارندگی شب گذشته در تهران همچنان هوای تهران آلوده است


عکس/ رفته گران زحمتکش خيابان هاي قزوين

پرونده نازنین خسروانی به دادگاه انقلاب تهران ارسال شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: پرونده نازنین خسروانی روزنامه نگار محبوس در زندان اوین تهران، که آبان ماه سال جاری و بدون اعلام هنچگونه اتهامی بازداشت شده بود، پس از دو ماه بازداشت موقت روز گذشته به دادگاه انقلاب تهران ارسال شد.

مادر این روزنامه نگار زندانی در گفتگویی با کلمه با بیان این مطلب گفت: «روزسه شنبه چهاردهم دی ماه به دادگاه انقلاب مراجعه کردیم که گفتند پرونده هنوز اینجا نیامده و ما بی اطلاعیم اما چهارشنبه که دوباره به دادسرای اوین رفتیم مسئول مربوطه به ما گفت پرونده اش امروز صبح با پیک ویژه به دادگاه انقلاب ارسال شده است. نمی دانم این به معنای در جریان قرار گرفتن پرونده است یا خیر به هر حال امیدوارم زودتر با تبدیل قرار بازداشت به وثیقه نازنین آزادشود.»

وی همچنین در مورد وضعیت روحی و جسمی نازنین خسروانی نیز کفت که به علت تعلل مسئولان این زندان در رسانده داروهای قلب این روزنامه نگار دربند، طی دوماه اخیر وی دوبار به بهداری زندان اوین منتقل گردیده است.

اعظم افشاریان با اشاره به اتمام بازجویی های نازنین خسروانی و عدم دسترسی وکیل مدافع وی به پرونده، در مورد پیگیری وضعیت فرزندش اضافه کرد: «در شرایط فعلی و با توجه به تمام شدن بازجویی های نازنین باید قرار بازداشت لغو می شد. این انتظاری است که ما داریم. یعنی از زمان اتمام بازجویی های نازنین، عملا نگهداری او در زندان و بی دلیل معنایی ندارد و در این مرحله باید امکان آزادی او مهیا باشد. ما واقعا نمی فهمیم دلیل نگهداری او به این شکل در زندان برای چیست. او بلاتکلیف در سلولش رها شده و مسوولان حاضر نیستند تکلیفش را مشخص کنند و متاسفانه تا امروز وکیل نازنین هم به پرونده دسترسی نداشته است.»

عفو بین الملل: علی صارمی اعدام، و هفت نفر همچنان در خطر اعدام

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سازمان عفو بین الملل روز گذشته با صدور بیانیه ای ضمن یادآوری این نکته که بنا بر قوانین بین المللی، مجازات مرگ تنها برای «مهمترین جنایات» و یا «جنایاتی عامدانه یا مرگبار با عواقب بی‌نهایت شدید یا مرگبار باشند» قابل اجرا می باشد، نسبت به خطر اعدام قریب الوقوع اعدام هفت زندانی سیاسی متهم به ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران هشدار داد.

زندانی سیاسی علی صارمی روز هفتم دی ماه سال جاری و بدون بدون اطلاع قبلی در زندان اوین تهران اعدام شد. بر خلاف قوانین جاری جمهوری اسلامی که می بایستی خانواده و وکیل محکومین به اعدام 48 ساعت پیش از اجرای حکم در جریان آن قرار گیرند، وکیل و خانواده آقای صارمی تا لحظه اجرای حکم مرگ در جریان آن قرار نگرفتند. آقای صارمی در آذرماه سال گذشته و به اتهام محاربه از طریق عضویت در سازمان محاهدین خلق ایران به اعدام محکوم گردیده بود.

در بیانیه امنستی اینترنشنال آمده است که هم اکنون هفت تفر دیگر نیز به اتهام ارتباط با همان سازمان زیر حکم اعدام می باشند و گمان می رود که دادگاه تمامی این هفت نفر ناعادلانه بوده است.

به گفته این سازمان علاوه بر آقای صارمی شش مرد و یگ زن دیگر در ایران، پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری در سال 88 به اتهام ارتباط با سازمان مجاهدین خلق به مرگ محکوم شده اند. جعفر کاظمی، محمدعلی حاج آقایی، عبدالرضا قنبری، احمد و محسن دانشپور مقدم (پدر و پسر)، و جواد لاری به همراه فرح (المیرا) واضحان به محاربه گناهکار شناخته شده اند. در برخی از این پرونده ها ممکن است اتهام این افراد چیزی بیش از داشتن ارتباط با یکی از افراد خانواده که از اعضای سازمان مجاهدین خلق هستند نباشد.

سازمان عفو بین الملل با یادآوری موارد فوق از همگان خواست تا با ارسال نامه به دفاتر رهبر جمهوری اسلامی، رییس قوه قضائیه و رئیس ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی، و همچنین نمایندگی های جمهوری اسلامی، ضمن ابراز تاسف عمیق از اعدام علی صارمی با یادآوری این مساله که بنا بر قوانین بین المللی، مجازات مرگ تنها برای «مهمترین جنایات» و یا «جنایاتی عامدانه یا مرگبار با عواقب بی‌نهایت شدید یا مرگبار باشند» قابل اجرا می باشد، از مقامات جمهوری اسلامی خواهان «عدم اجرای حکم اعدام این شش تن»، «تجدید نظر در احکام صادره در محاکمات غیرمنصفانه» و همچنین آزادی فوری و بی قید و شرط افرادی که صرفاً به خاطر رابطه با «اعضای خانواده عضو سازمان مجاهدین خلق» بازداشت شده و مرتکب خلافی جنایی نشده اند گردند.

ممانعت ایران از پذیرش تابعیت هلندی زهرا بهرامی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: به گفته یک رادیوی هلندی سفارت هلند در تهران برای کمک به زهرا بهرامی زن محکوم به اعدام و از بازداشت شدگان روز عاشورای تهران اعلام آمادگی کرده است اما مقامات ایرانی از پذیرش تابعیت مضاعف وی خودداری نموده اند.

زهرا بهرامی شهروند ایرانی-هلندی تبار و از شرکت کنندگان در اعتراضات خیابانی سال گذشته می باشد که از دی ماه سال گذشته و به اتهام «محاربه» و «حمل و فروش مواد مخدر» در بازداشت بسر می برد و چندی پیش از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی و به اتهام «حمل و فروش موادر مخدر» به اعدام محکوم گردیده است.

به گفته رادیو روز یکشنبه 12 دی حکم اعدام زهرا بهرامی، از زنان دستگیر شده در روز عاشورا سال گذشته و شهروند ایرانی - هلندی به وکیل وی "ژینوس شریف رازی" ابلاغ شده و به وی هشدار داده شده که از مصاحبه با رسانه ها و داشتن ارتباط با سفارت هلند در ایران پرهیز کند. به گفته "بنفشه نجیب پور" دختر زهرا بهرامی، جلسه دادرسی روز 12 دی برگزار گردید اما اجازه اعلام حکم مربوطه روز 15 دی ماه به وکیل متهم داده شد.

به گفته این رادیوی هلندی، سفارت هلند در تهران برای کمک، اعلام آمادگی کرده است اما مقامات ایرانی طبق قوانین داخلی این کشور از پذیرش تابعیت مضاعف وی خودداری نموده اند.

تائید حکم یک سال حبس تعزیری قطعی احسان مهرابی در دادگاه تجدید نظر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم یک سال حبس تعزیری احسان مهرابی، روزنامه نگار دربند که پیشتر و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» توسط شعبه 28 دادگاه انقلاب صادر گردیده بود، عینا مورد تائید شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران قرار گرفت.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، پیش از این شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه، این روزنامه نگار را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق «گفت‌وگو با بی بی سی و رادیو فردا» به یک سال حبس تعزیری محکوم کرده بود. این حکم با درخواست وکیل احسان مهرابی به دادگاه تجدیدنظر رفت که تایید شد و هم اکنون قطعی به‌شمار می‌رود.

مهرابی که در پی وقایع سال گذشته بازداشت گردیده بود پس گذراندن سه ماه در بندهای 209 و 240 اوین با سپردن وثیقه‌ 50 میلیون تومانی آزاد شد، خبرنگار پارلمانی روزنامه‌های اعتماد ملی و فرهیختگان بوده است. مهرابی روز 18 بهمن ماه سال گذشته بازداشت و بعد از نزديك به سه ماه با تودیع وثیقه از زندان اوين آزاد شد.

شعار نویسی و آخرین وضعیت امنیتی داشگاه آزاد تهران جنوب

با نزدیک شدن به ایام امتحانات پایان ترم، دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب اقدام به شعار نویسی بر روی تخته ها و دیوار های دانشکده فنی این دانشگاه کردند.

بنا به گزارش ارسالی به دانشجو نیوز، در این شعار ها و نوشته ها دانشجویان خواستار آزادی همکلاسی های در بند خود شده اند. "آگاهی بخشی،رسالت دانشجو"، "تهران جنوبی ها را آزاد کنید"، "هم کلاسی های ما را آزاد کنید"، "دانشجوی زندانی آزاد باید گردد" و نام دانشجویانی که هم اکنون احکام قضایی دارند و یا در زندان هستند از جمله شعار ها و نوشته هایی هست که بر در و دیوار و تخته ی کلاس ها به چشم می خورد.

گفتنی است دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب یکی از فعالترین و پیشروترین دانشگاه های کشور در اعتراض به تقلب صورت گرفته در انتخابات و وقایع رخ داده پس از آن بوده است که امتحانات آن نیز به تعویق افتاد. سه شنبه پنجم آبان و سه شنبه بارانی دوازدهم آبان ماه، شانزدهم آذر و سه شنبه بیست و چهارم آذر ماه سال تحصیلی گذشته چهار تجمع اعتراضی با شکوه در این دانشگاه برگزار شد. همچنین در دی ماه سال گذشته نیز دانشجویان این دانشگاه به منظور گرامیداشت مرجع فقید "آیت الله حسینعلی منتظری" مراسم یادبودی برگزار کردند.

شعار نویسی دانشجویان در حالی صورت می گیرد که فضای این دانشگاه و به خصوص دانشکده فنی به شدت امنیتی می باشد و مسؤولین این واحد دانشگاهی افرادی را برای پاک سازی این شعارها استخدام نموده اند و برای ارعاب و ایجاد ترس در بین دانشجویان بارها اقدام به صدور و نصب اطلاعیه های تهدید آمیز نموده اند.

لازم به ذکر است که "محمد خوش نیت" رییس حراست دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب که پیش از این ریاست حراست واحد شهر ری را بر عهده داشت و با پرونده سازی برای بسیاری از دانشجویان در آن واحد به دلایل واهی از جمله: رنگ مانتو و داشتن لاک ناخن برای دانشجویان دختر، و نا متعارف بودن مدل موی سر و مدل ریش برای دانشجویان پسر به طور مستقیم موجب محرومیت از تحصیل تعدادی از دانشجویان در واحد شهر ری شده بود؛ به منظور کنترل اعتراضات گسترده دانشجویی در واحد تهران جنوب از اواخر تابستان امسال و پیش از آغاز سال تحصیلی جدید به این سمت منصوب شد. "مجاور" نیز که ریاست قبلی حراست واحد تهران جنوب را بر عهده داشت هم اکنون ریاست حراست واحد علوم تحقیقات را بر عهده دارد. محمد خوش نیت بارها با تماس با دانشجویان و خانواده ایشان اقدام به تهدید دانشجویان نموده است. از جمله سوابق دیگر محمد خوش نیت در واحد شهر ری می توان به پرونده سازی و دادن گزارش های خلاف واقع علیه "مهدی خدایی" فعال حقوق بشر و از فعالان دانشجویی دانشگاه آزاد و همکاری تنگاتنگ با نیروهای امنیتی و اطلاعاتی اشاره کرد. مهدی خدایی دانشجوی دانشگاه آزاد واحد شهر ری برای بار دوم در یازده اسفند ماه سال گذشته بازداشت شد.

"ایرجی" رییس حراست دانشکده فنی این دانشگاه که قبلا از کارمندان قسمت اداری _ مالی دانشگاه بوده است و در آنجا نیز با نهاد های امنیتی و اطلاعاتی همکاری داشته است بارها دانشجویان و به خصوص دانشجویان رشته معدن را تهدید و برای ایشان پرونده سازی نموده است. ایرجی به همراه رییس خود خوش نیت با همکاری با نهاد های امنیتی و وزارت اطلاعات اقدام به پرونده سازی و ایجاد فضای امنیتی در واحد تهران جنوب نموده اند.

"قدرت الله مرادی" رییس انتظامات دانشکده فنی نیز که برادرش از بازجویان وزارت اطلاعات می باشد و همچنین منزلش در نزدیکی دانشکده فنی نیز قرار دارد پس از اعتراضات دانشجویی پاییز سال گذشته از آغاز زمستان به ریاست انتظامات دانشکده فنی گماشته شد. قدرت الله مرادی که سابقه بسیجی فعال نیز دارد جایگزین "رستم زاده" می شود که پیش از او در این سمت قرار داشت تا همکاری بیشتری با بسیج دانشجویی و سایر نهادهای نظامی و امنیتی صورت پذیرد. با روی کار آمدن مرادی در مورد نحوه پوشش دختران دانشجو سختگیری بیشتری اعمال می شود که دانشجویان علت اصلی آن را سیاست های امنیتی و خفقان آور محمد خوش نیت می دانند.

نیرو های بسیجی از دیگر عوامل سرکوب دانشجویان می باشند. بسیج دانشکده فنی این دانشگاه موسوم به بسیج "شهید چمران" همکاری نزدیکی با قرار گاه ثارالله و اطلاعات سپاه دارد و بسیار پر کار می باشد به نحوی که تا کنون با تغذیه از بودجه های کلان اقدام به بر پایی سخنرانی با حضور چهره های افراطی حامی دولت از جمله: قاسم روانبخش، محمود عباس زاده مشکینی، حسین الله کرم، مهدی طائب نموده است.احسان یزدانی با آغاز سال تحصیلی جدید به فرماندهی بسیج دانشکده فنی پس از مهدی راهی رسیده است. بسیج دانشکده فنی تا کنون چند بار اقدام به سوء استفاده از عقاید دانشجویان نموده است که از آن جمله می توان به پاره شدن عکس امام خمینی(آیت الله خمینی) و توزیع خود کاری با محوریت محو اسرائیل اشاره کرد. همچنین در تجمعات سال گذشته نیرو های بسیج اقدام به فیلمبرداری از دانشجویان می نمودند.

گفتنی است: علی ملیحی، میلاد اسدی، حسن اسدی زید آبادی، مهدی خدایی، حسین رونقی، فرزاد اسلامی، عادل محمدحسینی از دانشجویان دانشگاه آزاد هستند که هم اکنون در زندان به سر می برند. از این بین عادل محمدحسینی و فرزاد اسلامی همچنان در انفرادی های مخوف بند دو_الف سپاه در زندان اوین و زیر شدیدترین بازجویی ها به سر می برند.

محسن پزشکپور در گذشت

بنا به اطلاعیه حزب پان ایرانیست محسن پزشکپور، رهبر و بنیانگذار این حزب، پس از ۷۰ سال فعالیعت سیاسی امروز پنج شنبه ۱۶ دی ماه ۱۳۸۹ ساعت ۵ عصر، در گذشت.
محسن پزشکپور در سال 1306 خورشیدی در تهران متولد شد. وی در سال 1346 به همراه تنی چند از پان ایرانیست ها با پیروزی در انتخابات پارلمانی وارد مجلس شورای ملی شدند و فراکسیون پارلمانی پان ایرانیست را در مجلس دوره بیست و دوم تشکیل دادند.

بازداشت مامور سابق سیا که درباره ایران فعالیت می کرد

صدای آمریکا : مقامات در آمریکا یک مامور سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، را رسما به انتقال اسناد دفاعی طبقه بندی شده به یک خبرنگار متهم کردند.

وزارت دادگستری آمریکا این اقدام مامور سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا را تلاشی برای انتقام گیری توصیف کرده است. روز پنجشنبه، مقامات ده اتهام جنایی بطور علنی علیه «جفری استرلینگ» مطرح کردند.

این اتهامات شامل سرقت اسناد طبقه بندی شده، سهیم شدن آن ها با افراد فاقد صلاحیت، و پوشش این اقدامات برای جلوگیری از انجام تحقیقات در این خصوص عنوان شده است.

انتظار می رود جفری استرلینگ پنجشنبه عصر، به وقت محلی در ایالت میزوری که وی در آن دستگیر شد، در دادگاه حضور یابد.

روزنامه واشنگتن پست به نقل از وکیل استرلینگ نوشته است که او اتهامات خود را رد کرده است. استرلینگ از سال ۱۹۹۳ تا ۲۰۰۲ برای سازمان سیا کار کرد و چندین سال درباره قابلیت های سلاحی ایران تحقیق می کرد.

در آن موقعیت، او به گزارش های محرمانه دسترسی داشت و با یک خبرچین کار می کرد.
به گفته وزارت دادگستری آمریکا، استرلینگ اطلاعات طبقه بندی شده را پس از آنکه در یک پرونده قضایی در مورد تبعیض نژادی بازنده شد و از نشر خاطراتش منع شد، خیلی زود به یک خبرنگار منتقل کرد.

در متن قضایی که علیه جفری استرلینگ اعلام جرم شده است، نام این خبرنگار منتشر نشده است، اما چندین گزارش از «جیمز رایسن»، خبرنگار روزنامه «نیویورک تایمز» به عنوان فردی که اطلاعات طبقه بندی شده به او داده شده یاد کرده اند. این خبرنگار در سال ۲۰۰۶ کتابی در باره جنگ پنهان سیا با ایران منتشر کرد.

نوری زاد در بند دو الف سپاه نگهداری می شود

خبر انتقال و نگهداری محمد نوری زاد در خانه ی امن تکذیب شد.

به گزارش کلمه، محمد نوری زاد که اخیرا در خبری آمده بود به خانه ی امن منتقل شده، همچنان در زندان اوین و دربند دوالف که متعلق به سپاه است نگهداری میشود.

سایت رسمی نوری زاد که گاه نوشت های وی در آن ثبت می شود نوشته است: طبق آخرین اخبار واصله، در هفته ی های پیشین، ملاقات خانواده با این آزاده ی دربند، در زندان اوین و در بند دوالف صورت گرفته است و خبر انتقال به خانه ی امن از جانب خانواده ی جناب نوری زاد تکذیب می گردد.

محمد نوریزاد ظهر عاشورا بر اثر اعتصاب غذای خشک که در اعتراض به وضع موجود کرده بود به بیمارستان منتقل شده و تا چند روز بستری بوده است. حال وی هم اکنون پس از دیدار با خانواده اش بهتر توصیف شده است.

آکسیون عفو بین الملل علیه خطر اعدام زهرا بهرامی هلندی ایرانی تبار

شهرزاد نیوز: سخنگوی عفو بین الملل در هلند در مصاحبه با رسانه های عمومی این کشور اعلام کرد که آکسیونی در اعتراض به خطر اعدام زهرا بهرامی برگزار خواهد شد. در این آکسیون علاقمندان با نوشتن کارت پستال و ارسال به مقامات ایرانی خواهان آزادی زهرا بهرامی می شوند.

زهرا بهرامی که سال گذشته به ایران سفر کرده بود، دستگیر شده و تا کنون تلاش های دیپلماتیک و اقدامات اعتراضی سازمان های مدافع حقوق بشر به نتیجه ای نرسیده است.

اخیرا فعالین دمکراسی و حقوق بشر، خبر صدور حکم اعدام زهرا بهرامی را در دادگاهی در تهران اعلام کرده اند. این حکم تا به حال در رسانه های رسمی ایران که در مواردی احکام اعدام را منتشر می کنند، منتشر نشده است.

از جمله اتهاماتی که به زهرا بهرامی زده شده است قاچاق مواد مخدر و همکاری با یکی از جریانات سلطنت طلب است.

یوری روزنتال، وزیر امور خارجه هلند، از سفیر ایران در هلند خواسته است تا اطلاعاتی از وضعیت پرونده زهرا بهرامی بدهد. وی همچنین گفته است ایران به سفارت هلند در ایران اجازه شرکت در دادگاه زهرا بهرامی را نداده است.

چندی پیش یکی از خبرنگاران برنامه خبری "نیوز اور" (ساعت خبر) در تلویزیون سراسری هلند در مصاحبه ای با احمدی نژاد در مورد وضعیت پرونده زهرا بهرامی سوال کرده بود. احمدی نژاد در پاسخ، با اشاره به این که ایران تابعیت دوگانه را برای ایرانیان به رسمیت نمی شناسد، گفته بود که هلند نباید در امور داخلی ایران شرکت کند.

رییس پلیس امنیت عمومی تهران : هر نوع مهمانی مختلط جرم است

ایسنا: رییس پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ با اعلام اینکه برگزاری هر نوع مهمانی مختلط جرم است، گفت: پلیس با این‌گونه مجالس برخورد می‌کند.

سرهنگ علیرضا محرابی با اعلام متلاشی شدن پنج پارتی در شمال شهر تهران در روزهای اخیر، اظهار کرد: بررسی‌ها در رابطه با این پرونده‌ از سوی مرجع قضایی در حال انجام است.

وی درباره برخورد پلیس با مهمانی‌های شبانه هم اظهار کرد: هر نوع مهمانی مختلط جرم است و پلیس با این‌گونه مجالس که در آن حد و حدود شرعی را رعایت نمی‌کنند، برخورد خواهد کرد.

محرابی ادامه داد: مردم می‌توانند چنین موضوعاتی را با پلیس 110 در میان بگذارند.

کارگران كارخانه لوله سازي البرز در اعتراض دست از كار كشيدند

ايران كارگر : كارخانه لوله سازي البرز واقع در جاده قديم كرج داخل كفش ملي ٍ سابق 4 ماه است به كاركران خود حقوق برداخت ننموده است و كاركران روز يك شنبه دست از كار كشيده و اعتصاب كردند و جلوي درب دفتر مديريت تجمع نموده و خواهان حقوق خود شدند. تا كنون همچنان حقوقي برداخت نشده است و فقط به كارگران وعده آينده اي نامعلوم رادادند .

۵۰ هزار تن پسته در معرض خطر نابودی

آفتاب: نماینده زرند گفت: به دلیل کمبود بارش باران در منطقه و بروز خشکسالی، کشاورزی کرمان در معرض بحران قرارگرفته است.

حسین امیری خامکانی، نماینده زرند و کوهبنان، در گفت‌وگو با هفته‌نامه «نگارستان» کرمان گفت: استان کرمان که قطب تولید پسته، گردو و خرمای کشور می‌باشد امسال ۴۵ درصد کمتر از متوسط بارندگی کشور را داراست.

وی با ابراز تأسف از کاهش کمی و کیفی آب تصریح کرد: کیفیت آب شرب در بخش مرکزی و بخش یزدان آباد در شهرستان زرند و همینطور کوهبنان روز به روز بدتر می‌شود.

امیری اضافه کرد: کاهش کیفیت آب کشاورزی هم مشکل ساز شده به‌طوری‌که افزایش زیاد نمک باعث بستن منافذ خاک و فرسایش آن می‌شود و درختان با چندین ساله در حال خشک شدن هستند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: برای حفظ کشاورزی و نگه‌داری جنگل مصنوعی بزرگ از باغات پسته چاره‌ای جز تأمین آب از خارج از استان نداریم.

نماینده زرند خواستار توجه جدی مسئولان کشوری به مسئله بحران آب کرمان شد و تصریح کرد: حدود ۰۰۰/ ۵۰ تن پسته در معرض خطر قرار دارند به طوری‌که بیش از ۷۰۰ پمپ چاه که آبرسانی و آبدهی به بیش از ۰۰۰/ ۵۰هکتار باغات را انجام می‌دادند از هفته پیش خاموش شدند.

بازجویی و تحت فشار قرار دادن زندانی سیاسی زهرا بهرامی برای اعتراف در دادگاه انقلاب

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی سیاسی زهرا بهرامی شهروند ایرانی –هلندی تحت فشار شدید بازجویان وزارت اطلاعات و رشته احمدی معاون دادستان تهران برای اعتراف در دادگاه مبنی بر نگهداری و فروش مواد مخدر قرار دارد.
زندانی سیاسی زهرا بهرامی یکی از زنان دستگیر شده اعتراضات گسترده عاشورای سال گذشته می باشد که تقریبا بطور روزانه برای بازجویی برده می شود. او توسط بازجویانی که پیش از این وی را تحت شکنجه های جسمی و روحی وادار به اعتراف به داشتن مواد مخدر نمودند مورد بازجویی طولانی و فشار روحی قرار می دهند. بازجویان از او می خواهند که در مقابل صلواتی قاضی فرمایشی اعتراف به نگهداری و فروش مواد مخدر کند در غیر این صورت کاری خواهند کرد که حکم اعدام وی به اجرا در آید.این بازجویها از مدتی پیش آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
لازم به یاداوری زندانی سیاسی زهرا بهرامی 46 ساله شهروند ایرانی –هلندی برای دیدار با فرزندش به ایران مسافرت کرد و در جریان اعتراضات گسترده و خونین مردم ایران در روز عاشورا دستگیر شد.
صلواتی قاضی فرمایشی، هفته گذشته او را به اعدام محکوم کرد..صلواتی قرار است جلسۀ دوم دادگاه که رسیدگی به اتهامات سیاسی خانم بهرامی است ویکی از اتهامات او محاربه است رسیدگی نماید . صلواتی پیشا پیش به خانوادۀ بهرامی اعلام کرده است که حکم اعدام دیگری برای او صادر خواهد کرد.خانم بهرامی در حال حاضر در بند زنان زندان اوین زندانی است.

ادامه نابود کردن منابع طبیعی ايران

چوب حراج سازمان حفاظت محيط زيست به تالاب بين‌المللي ميانكاله

ایلنا: شايعات زيادي مبني بر احداث ‌يك جاده آن هم درست در وسط تالاب بين‌المللي ميانكاله از مدت‌ها پيش مطرح شده و اين مساله موجب نگراني فعالان و متخصصان محيط زيست شده است اما رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در مراسم توديع ومعارفه معاون محيط زيست انساني خود گفت: در سفر استاني مازندران مصوب شده است پل دسترسي پياده‌رو با سازه مورد تاييد سازمان محيط زيست كه ترجيحا چوبي است ساخته شود‏‌ و اين مسير قرار است ارتباط پياده راه را براي مردم فراهم مي‌كند. اما يك فعال محيطي زيستي كه از نزديك با شرايط تالاب ميانكاله آشنا است‏، معتقد است: کجای منابع علمی و دیدگاههای کارشناسی و محیط زیستی تأیید می‌كند که مي توان برای رسیدن به منطقه گردشگري ـ در اینجا ساحل دریا ـ مسیری حتی چوبی به طول ده کیلومتر در منطقه‌های امن (زون امن) احداث كرد،آن‌هم بدون انجام عمليات ارزيابي اثرات زيست محيطي؟
وحيد زماني كارشناس و فعال محيط زيست در گفت‌و‌گو با خبرنگار ايلنا، با ابراز تاسف از شرايط فعلي تالاب بین‌المللی میانکاله مي گويد: متاسفانه اگر شرایط فعلي حاكم بر ميانكاله به همين ترتيب ادامه يابد عن‌قریب تالاب بین‌المللی، پناهگاه حیات وحش و ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله را که به واقع بر آن بهشت پرندگان ایران نام نهاده‌اند، به ورطه تخریب جدی و غیر قابل جبران مي‌افتد.

او ادامه مي‌دهد:راستش را بخواهید هیچ‌وقت باور نمی‌کردم کسی این قدر جسارت داشته باشد که با قلب و آینده مهمترین تالاب کشور و بهشت پرندگان ایران بازی کند و حاضر شود مجوز احداث جاده‌‌ای به طول بیش از ده کیلومتر در دو منطقه‌امن آبی و خشکی خلیج و شبه جزیره میانکاله صادر کند.
زماني تاكيد مي‌كند: میانکاله پناهگاه حیات‌وحش، نقطه داغ ‌زیستی، ذخیره گاه زیست‌کره و اولین تالاب بین‌المللی ایران در فهرست کنوانسیون تالابهای حائز اهمیت جهانی است.
او توضيح مي‌دهد: چنانچه تالابهای ایران را به صورت موزاییکی کنار هم بچینیم، میانکاله از لحاظ اهمیت و تنوع پرندگان و ارزشی که در مسیر مهاجرت شمال – جنوب پرندگان دارد‏‌، يگانه است و همچنين اين تالاب با قرار گرفتن در کریدور اصلی مهاجرت و موقعیتي كه در منتهی‌الیه ضلع جنوب شرق دریای خزر دارد بخش امن (زون امن)این مجموعه تالابی‏ را به خود اختصاص می‌دهد.

اين كارشناس، تنوع زيستي تالاب ميانكاله را بي‌نظير توصيف كرد و افزود: اردک سرسفید، پلیکان خاکستری، عقاب دریایی دم‌سفید، کلنی اصلی فلامینگو( که جمعیت آن گاهی بالغ بر 70 هزار قطعه و جمعیت اصلی این گونه در کشور است)، تنجه، آووست، سیاه کاکل و بسیاری دیگر از گونه‌ها تجمع زیست‌شان در این مسیر مهم و حساس از تالاب میانکاله است.
او افزود: با وجود اهميت بي‌نظير تالاب ميانكاله، دادن مجوز احداث جاده‌ای به طول بیش از ده كيلومتر آن هم درست در زون امن يعني منطقه‌اي كه به جهت وجود گونه‌هاي جانوري و گياهي خاص در حال انقراض يا نادر ، اجازه هيچ فعاليتي در آن داده نمي‌شود، چه مفهومي دارد؟

زماني تاكيد كرد: در شرایطی که سازمان با اولین و مهمترین تالابی که به تنهایی نیمی از تنوع زیستی پرندگان کشور و یک چهارم جمعیت پرندگان کشور به خود اختصاص می‌دهد چوب حراج می‌زند دیگر چه افتخاري از داشتن تالاب میانکاله و اصولاً تالابهای بین المللی برای سازمان باقی مي‌ماند و کارشناسان و محیط‌بانان فعال در سایر مناطق تالابی به چه امیدی فعالیت کنند.

او تصريح كرد: اگر بپذیریم که ضرورت داشته باشد مسیر یا جاده گردشگری در داخل پناهگاه و تالاب بین‌المللی میانکاله داشته باشیم، مسیر این جاده را چه کسی و بر پایه چه داده‌ها و معیارهایی باید انتخاب کند؟ آیا هیچ خردمندی می‌پذیرد جاده به طول بیش از ده کیلومتر در منطقه‌های امن و حساس که اعتبار و کلیت ارزش میانکاله به این منطقه وابسته است برای رسیدن به ساحل دریا که یک منطقه تفرجی است ایجاد شود؟
اين فعال زيست محيطي ادامه داد: بر پایه همان مطالعاتی که در طرح‌های جامع و تفصیلی سازمان برای میانکاله انجام گرفته است، مسیر آبی و خشکی احداث جاده در منطقه‌های امن واقع شده‌اند.

او با انتقاداز گفته‌هاي رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: جهت اطلاع رياست سازمان حفاظت محيط زيست که گفته است "این یک پل چوبی است و با رعایت موازین زیست محیطی ساخته مي‌شود و یک مسیر گردشگری است و چنانچه شروعی برای تخریب میانکاله باشد ما جلوی هر اقدام غیر قانونی را خواهیم گرفت" باید گفت نمی توانیم بپذیریم شما ناآگاه به مسایل اکولوژی و فنون مدیریت مناطق هستید که این جمله را گفته‌اید، شاید در آن لحظه دچار غفلت و فراموشی شده‌اید که برای احداث یک جاده تحت عنوان گردشگری که سراسر عملیات و اثرات آن بر منطقه تخریبی است، مجوز صادر کرده‌اید.

زماني ادامه داد: کجای منابع علمی و دیدگاههای کارشناسی و محیط زیستی تأیید می‌كند که برای رسیدن به منطقه گردشگری، مسیری حتی چوبی به طول ده کیلومتر در منطقه‌‌هاي امن احداث كرد،آن‌هم بدون دریافت گزارش ارزیابی اثرات توسعه طرح مورد نظر؟

او افزود: آن موقعی که هیچ‌گونه مجوزی برای انجام این کار در میان نبود، مجریان جاده بدون در نظر گرفتن ملاحظات تالاب اقدام به شن‌ریزی در عمق تالاب و در محدوده قانونی پناهگاه به عرض بیش از ده متر و طول بیش از صد متر در دِل تالاب كرده‌اند، آیا این یک اقدام تخریبی نبود که جلوی آن گرفته نشد. حال که مجریان طرح مصوبه را هم در اختیار دارند، چگونه می‌توان جلوی اثرات تخریبی را گرفت.

اين فعال زيست محيطي در پايان خاطر نشان كرد:به هر حال ما اکنون امانتدار میراثی هستیم که باید نه بهتر که حداقل به همین وضع موجود، آن را به آیندگان بسپاریم و هم اکنون در مرحله امتحان بزرگی هستیم که اوراق ما را آیندگان تصحیح مي‌كنند.
گزارش: حسين جمشيديان

محرومیت ۷ ماهه خانواده عبدالله مومنی از ملاقات حضوری با وی

به گزارش رهانا مؤمنی که نامه‌اش به رهبری در رابطه با نحوه‌ی بازجویی‌ها و شکنجه‌هایش برای اعتراف گیری بی جواب مانده و از طرف دادستان محکوم به “سیاه‌نمایی” شده و گویا در حال گذراندن مراحل تنبیهی است.

لازم به ذکر است فرزندان وی به دلیل اشتغال به تحصیل نمی توانند در ساعات ملاقات کابینی پدرشان را ببیند.عبدالله مومنی، سخنگوی پیشین سازمان ادوار تحکیم وحدت و مسئول ستاد انتخاباتی شهروند آزاد مهدی کروبی در انتخابات خرداد ۱۳۸۸ چندی پیش طی نامه ای از زندان اوین خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، از شکنجه‌های شدیدی که بازجویان بر وی روا داشتند تا اعترافات اجباری از او بگیرند سخن گفت و محاکمه اش را نمایشی توصیف کرده است.

عبدالله مومنی یک هفته پس از انتخابات سال گذشته در تهران دستگیر شد. او در دادگاه بدوی به اتهام اجماع و تبانی با هدف اقدام علیه امنیت کشور و فعالیت تبلیغی علیه نظام به شش سال حبس تعزیری و دو سال حبس تعلیقی محکوم شد. این محکومیت وی سپس به ۴ سال و ۱۱ ماه حبس تعزیری تقلیل پیدا کرد.

اجراي حكم شلاق يك كيف‌قاپ در ميدان مركزي انديمشك

دادستان عمومي و انقلاب انديمشك از اجراي حكم شلاق براي يكي از كيف‌قاپ‌هاي اين شهرستان خبر داد.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، علي غياثوند با بيان اين مطلب، اظهار كرد: به دنبال گزارش‌هاي رسيده مبني بر اين ‌كه فردي به نام «ب- ز» از طريق كيف‌قاپي اقدام به ناامني در مركز شهر مي‌كند، موضوع پيگيري و متهم پس از شناسايي دستگير شد.

وي ادامه داد: پس از اقرار متهم به جرايم ارتكابي، كيفرخواست براي وي صادر و پرونده به دادگاه ارسال شد.

دادگاه فرد مذكور را به سه سال حبس و تحمل 74 ضربه شلاق در ملاءعام محكوم كرده بود.

غياثوند خبر داد كه حكم شلاق اين فرد در ميدان مركزي شهر انديمشك به اجرا درآمد.

سعيد مرتضوي خواستار حکم اعدام برای قاچاقچیان شد: در چين براي قاچاقچيان حكم اعدام در نظر گرفته شده

رييس ستاد مرکزي مبارزه با قاچاق کالا و ارز كه چند روز پيش در گردهمايي مسوولان اين ستاد از ناكارآمدي برخي قوانين در برخورد با مجرمان گلايه كرده بود، خبر داد كه پيشنهاد حكم اعدام براي قاچاقچيان ارائه شده است.

سعيد مرتضوي در پاسخ به خبرنگار بازرگاني ايسنا مبني بر اين‌كه آيا پيشنهاد حكم اعدام براي قاچاقچيان را ارائه كرده‌ايد؟ گفت:‌ اين پيشنهاد براي موارد خاص داده شده است.

وي هم‌چنين با تاكيد بر اينكه سهم نواقص قانوني در به نتيجه نرسيدن پرونده‌هاي قاچاق و قاچاقچيان تا 90 درصد است در پاسخ به اينكه اين موارد خاص چيستند؟ عنوان كرد كه در اين زمينه بعدا توضيح خواهد داد.

وي با اشاره به تجربه كشورهاي ديگر در مورد برخورد با قاچاق خاطرنشان كرد: در چين براي قاچاقچيان حكم اعدام در نظر گرفته شده و بدون ملاحظه اجرا مي‌كنند.

به گفته مرتضوي لايحه مبارزه با قاچاق كالا و ارز آماده شده و اوايل هفته آينده با نامه رسمي تقديم دولت مي‌شود.

اتحادیه اروپا نماینده‌ای برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای ایران نمی‌فرستد

بی بی سی : مقامات اتحادیه اروپا اعلام کرده‌اند که تصمیم ندارند دعوت ایران را برای حضور نماینده‌ای از طرف این اتحادیه در بازدید از تاسیسات هسته‌ای ایران بپذیرند.

هفته گذشته گزارش شد که ایران در نامه‌ای از سفرای چند کشور عضو آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین دعوت کرده است تا از تاسیسات اتمی این کشور دیدار کنند.

سفرای روسیه، چین، اتحادیه اروپا و چند کشور عرب و در حال توسعه از جمله افرادی هستند که ایران از آنها برای بازدید از تاسیسات هسته‌ای اش دعوت کرده است.

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفته است که "این، وظیفه بازرسان بین‌المللی و نه سفرای اتحادیه اروپا و دیگر کشورها است که برنامه هسته‌ای ایران را بررسی کنند."

گفته شده که علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در نامه‌ای به تاریخ ۲۷ دسامبر (۶ دی)، روزهای ۱۵ و ۱۶ ژانویه (۲۵ و ۲۶ دی) را برای این بازدید که به گفته او شامل ملاقات با "مقام‌های بسیار عالیرتبه" نیز می‌شود، پیشنهاد کرده است.

در نامه ایران از نمایندگان آمریکا دعوتی به عمل نیامده است، ولی، مقامات دولت آمریکا این دعوت را یک ترفند توصیف کرده‌اند.

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، دعوت از دیپلمات‌های خارجی را در چارچوب همکاری‌های جمهوری اسلامی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خوانده است.

این دعوتنامه چند هفته پیش از نشست اتمی ایران با کشورهای گروه ۱+۵ که قرار است اواخر ژانویه امسال در استانبول ترکیه برگزار شود، ارسال شده است.

هدف از اجلاس استانبول بررسی راه‌هایی برای شکست بن‌بست مذاکرات اتمی ایران است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اواخر ماه نوامبر گذشته در گزارشی، از امکان وجود فعالیت‌های هسته‌ای نظامی سری در ایران ابراز نگرانی کرده و خواهان تعامل "جدی" جمهوری اسلامی برای پاسخ دادن به سوالات آژانس در این‌باره شده بود.

مسيحيان برگشته از اسلام در ايران به کليساهای زير زمينی متوسل شده اند

صدای آمریکا: وال استريت جرنال زير عنوان "ايران مسيحيان را با موجی از دستگيری ها هدف گرفته است" می نويسد مقامات ايرانی دهها مسيحی را در دو هفته پس از کريسمس، در جريان جديد ترين چالش درگيرجوامع کوچک اما پويای مسيحی خاورميانه، دستگير کرده اند.

بنظر می رسد دستگيری ها در گوشه وکنار ايران متوجه افراد برگشته از اسلام، و يا کسانی است که ديگران را به برگشتن از اسلام ترغيب می کنند - اعمالی که در قوانين اسلامی ارتداد شناخته می شود، و در ايران با مجازات مرگ روبروست.

مرتضی تمدن استاندارتهران گفته است دراين دستگيری ها مسيحيان ارمنی يا کاتوليک هدف نبوده اند - که بخش اعظم جمعيت کوچک مسيحی ايران را تشکيل می دهند، بلکه به گفته او مسيحيان تبشيری هدف قرار گرفته اند، که در ديگر مناطق خاورميانه نيز به دردسر افتاده اند.

آژانس خبری مسيحيان ايرانی - تشکيلاتی از مسيحيان بشارتی مستقر در تورنتو که ناشرخبرهای مربوط به مسيحيان در ايران، افغانستان و تاجيکستان است - می گويد در دستگيری های اخير افرادی هدف قرار گرفته اند که از اسلام به مسيحيت گرويده اند، و يا سعی کرده اند چنين زمينه ای را برای ديگران فراهم کنند.

سامان کامور مدير اين آژانس می گويد کنجکاوی و علاقه به مسيحيت در ميان مسلمانان ايرانی رو به افزايش است.
اما در ايران نشر کتاب های انجيلی و برگزاری مراسم مذهبی مسيحيان به زبان فارسی ممنوع است، و حضور مسلمانان در مراسم مذهبی کليساها نيزمجاز نيست. به عنوان مثال در حالی که مسيحيان ارمنی می توانند در مراسم مذهبی کليساهای ارمنی شرکت کنند، فارسی زبانان مجبورند سراغ تشکيلاتی زير زمينی بروند که برای ايرانيان مسيحی شده مراسم مذهبی برپا می کنند.

وزير اطلاعات ايران در ماه اکتبر گفته است ماموران او صد ها گروه کليسائی زير زمينی، از جمله دويست گروه زير زمينی را در شهرمذهبی مشهد کشف کرده اند. آيت الله علی خامنه ای رهبر ارشد نيز در يک سخنرانی درهمان ماه اکتبر گفت دشمنان ايران پشت سر کليساهای زير زمينی هستند.

آقای کامور می گويد از هنگامی که مقامات چنين نظراتی را ارائه دادند، فشار بر جامعه ما نيز بيشتر و شکلی سازمان يافته تر پيدا کرده است.

سرکوبی ها در ايران با موجی نامرتبط با حملات اخير عليه مسيحيان در خاورميانه مصادف شده است که حملات به مسيحيان در عراق و مصر نمونه های بارز آن است.
بعضی از مسيحيان در کليساهای با سابقه تر در خاورميانه، از جمله در مصر و عراق، مسيحيان بشارتی را به تلاش هائی غير ضروری و منجر به تشنج و اختلافات مذهبی به سبب ترغيب به گرويدن به مسيحت متهم می کنند.

مسيحيان بشارتی چنين اتهامی را رد می کنند، و از جمله نمايندگان آنها در مصر می گويند سعی شان صرفا متوجه تبليغ برای جان بخشيدن به جامعه مسيحيان آن کشور است.

اعتصاب غذای چهار تن از زندانیان زندان مرکزی ارومیه

حبيب‌الله گلپری‌پور، حسين ميرزايی، علی‌احمد سليمان و احمد تموئی؛ سه تن از زندانیان محبوس در زندان مرکزی ارومیه، دست به اعتصاب غذا زده اند.

بنا بر گزارش "گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران"، هرانا، چهار تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه، پس از انتقال به سلول انفرادی از روز چهارشنبه پانزدهم دی ماه در اعتصاب غذا به سر می برند.

گزارش ها پیش تر حاکی از آن بود که حبيب‌الله گلپری‌پور، حسين ميرزايی، علی‌احمد سليمان و احمد تموئی به قرنطینه ی زندان ارومیه منتقل شده اند.

گفته می شود که مسئولان زندان به دلیل اعتراض این زندانیان به انتقال ناگهانی حسین خضری، زندانی محکوم به اعدامی که اجرای حکم به شدت جان وی را تهدید می کند، ایشان را به سلول انفرادی منتقل نموده اند.

يادآور می‌گردد که حبيب‌الله گلپری‌پور به اتهام همکاری با احزاب مخالف به اعدام، حسين ميرزايی به اتهام عضويت در احزاب مخالف به دو سال حبس، علی‌احمد سليمان بلاتکليف و احمد تموئی نيز به اتهام ارتباط با يکی از احزاب کُردی به پانزده سال زندان محکوم شده‌اند.



ده سوتی تاپ احمدی نژاد



افزایش نگرانیها نسبت به وضعیت حسین خضری

خبرگزاری هرانا - نگرانی ها نسبت به وضعیت حسین خضری، زندانی سیاسی محکوم به اعدام، پس از آخرین ملاقات با خانوده اش تشدید شده است.

بنا بر گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته مورخ پانزدهم دی ماه، خانواده ی این زندانی سیاسی موفق به ملاقات با وی در زندان مرکزی ارومیه شده اند.

برادر حسین خضری ضمن اعلام این مطلب به گزارشگر هرانا گفت: روز گذشته مسئولان فضای ملاقات را طوری تدارک دیده بودند که گویی آخرین ملاقات ما با حسین هست. آن ها حتی گفتند که ما حسین را به مکان دیگری منتقل می کنیم و شما دیگر او را نخواهید دید.

وی می گوید که گویا حسین طی روزهای اخیر در قرنطینه ی زندان مرکزی ارومیه، محبوس بوده است.

خانواده ی خضری پس از این ملاقات از سرنوشت و محل نگهداری فرزند دربندشان کاملا بی اطلاع هستند و مسئولان در برابر پیگیری های ایشان هیچ جواب قانع کننده ای نمی دهند.

برادر این زندانی محکوم به اعدام احتمال می دهد که مسئولان وی را به "تهران" منتقل کرده باشند.

حسین خضری، یکشنبه شب، مورخ دوازدهم دی ماه توسط ماموران وزارت اطلاعات از بند 12 زندان مرکزی ارومیه به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

با توجه به تایید حکم اعدام این زندانی سیاسی کرد و ارجاع پرونده به اجرای احکام، خطر اجرای حکم جان وی را به شدت تهدید می کند.

شایان ذکر است که چهار تن از زندانیان سیاسی محبوس در بند 12 زندان مرکزی ارومیه به نام های حبيب‌الله گلپری‌پور، حسين ميرزايی، علی‌احمد سليمان و احمد تموئی در پی اعتراض به انتقال ناگهانی حسین خضری به قرنطینه ی زندان منتقل شده اند.

ادامه اذیت و آزار بهائیان در شهر ساری

کمیته گزارشگران حقوق بشر - درحالی که امید قنبری، شهروند بهایی ساکن ساری همچنان در بازداشت به سر می‌برد، نهادهای امنیتی با مراجعه به منزل پدری وی، «قصد بازداشت خواهر او را داشته‌اند.»

به گزارش منابع آگاه، روز شنبه هفته جاری، چندتن با مراجعه به منزل خانواده قنبری، بدون داشتن «حکم بازداشت و ابلاغیه کتبی» قصد بازداشت خواهر وی، پرنیا قنبری را داشته‌اند اما تا این لحظه، پرنیا قنبری خود را به نهادهای امنیتی معرفی نکرده و بازداشت نشده است.

این درحالی است که خانواده قنبری در روزهای گذشته، بارها با مراجعه به دادگاه انقلاب خواستار رسیدگی به وضعیت پرونده‌ی امید قنبری و ملاقات با بازپرس پرونده شده‌اند اما هیچ‌گونه جوابی دریافت نکردند چرا که به گفته مسئولان «بازپرس پرونده در مرخصی به‌سر می‌برد.»

روز ۱۸ آذرماه، افرادی که خود را مامور وزارت اطلاعات معرفی کردند، با مراجعه به محل کار امید قنبری در ساری، وی را بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. در چندماه گذشته، این شهروند بهایی بارها از سوی نهادهای امنیتی احضار شده و مورد تهدید قرار گرفته بود.

سرنوشت نامعلوم یک استاد دانشگاه در قزوین

سایت به‌یانی: رضا ایزدی فارغ التحصیل و محقق دانشگاه آزاد قزوین و استاد دانشگاه غیرانتفاعی غزالی مدتی است که ناپدید شده و تا کنون خبری از ایشان در دست نیست.

البته آقای رضا ایزدی سال گذشته نیز پس از اجتماعات 16 آذر 88 در تهران بازداشت و مدتی را در زندان اوین در بند 209 در بازداشت به سر برده است که با قید وثیقه از زندان آزاد شده بود.

شایان ذکر است که اخیرا، فشارهای رژیم ایران بر قشر دانشجو و استادان دانشگاه بعد از وقایع انتخابات ریاست جمهوری گذشته که با تقلب گسترده رژیم همراه بود، دوچندان شده است.

وضعیت وخیم زندانی محکوم به اعدام در زندان سقز

کمپین حمایت از زندانیان سیاسی و مدنی

وضعیت وخیم رشید آخ کندی زندانی محکوم به اعدام در زندان سقز

رشید آخ کندی زندانی سیاسی محکوم به اعدام در شرایط امنیتی خاص و تحمیلی مسئولین زندان قرار گرفته به طوری که از درمان بیماری این زندانی و ملاقات با خانواده جلوگیری می شود.رشید آخ کندی که به اتهام محاربه در دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده از ملاقات با خانواده اش محروم شده است و علی رغم بیماری های مختلف مسئولین زندان سقز از درمان این زندانی جلوگیری میکنند.رشید آخ کندی از ناحیه چشم احساس درد میکند و کلیه های وی نیز عفونت کرده است و تا کنون هیچ مداوایی برای درمان بیماری های این زندانی لحاظ نشده است.

وضعیت کشاورزی کرمان بحرانی است

سایت کلمه: نماینده زرند گفت: به دلیل کمبود بارش باران در منطقه و بروز خشکسالی، کشاورزی کرمان در معرض بحران قرارگرفته است.

حسین امیری خامکانی، نماینده زرند و کوهبنان، در گفت‌وگو با هفته‌نامه «نگارستان» کرمان گفت: استان کرمان که قطب تولید پسته، گردو و خرمای کشور می‌باشد امسال ۴۵ درصد کمتر از متوسط بارندگی کشور را داراست.

وی با ابراز تأسف از کاهش کمی و کیفی آب تصریح کرد: کیفیت آب شرب در بخش مرکزی و بخش یزدان آباد در شهرستان زرند و همینطور کوهبنان روز به روز بدتر می‌شود.

امیری اضافه کرد: کاهش کیفیت آب کشاورزی هم مشکل ساز شده به‌طوری‌که افزایش زیاد نمک باعث بستن منافذ خاک و فرسایش آن می‌شود و درختان با چندین ساله در حال خشک شدن هستند.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: برای حفظ کشاورزی و نگهداری جنگل مصنوعی بزرگ از باغات پسته چاره‌ای جز تأمین آب از خارج از استان نداریم.

نماینده زرند خواستار توجه جدی مسئولان کشوری به مسئله بحران آب کرمان شد و تصریح کرد: حدود ۰۰۰/ ۵۰ تن پسته در معرض خطر قرار دارند به طوری‌که بیش از ۷۰۰ پمپ چاه که آبرسانی و آبدهی به بیش از ۰۰۰/ ۵۰هکتار باغات را انجام می‌دادند از هفته پیش خاموش شدند.

افزايش 23 درصدی کرايه تاکسی در کرمانشاه

به گزارش خبرگزاري آريا، مديرعامل تاکسيراني کرمانشاه گفت: با همکاري مسئولين استان و تصويب در شوراي اسلامي شهر کرمانشاه، نرخ هاي جديد کرايه تاکسي در کرمانشاه اعلام و از امروز اجرايي مي شود.
يلوه متوسط افزايش قيمت کرايه تاکسي در مسيرهاي مختلف شهر کرمانشاه را 23 درصد اعلام کرد.
وي با بيان اينکه کرايه تاکسي هاي مستقر در فرودگاه، پايانه هاي مسافربري و آژانس ها بر اساس کيلومتر سفر محاسبه مي شود و اين تاکسي ها موظفند زودتر نسبت به نصب تاکسي متر اقدام کنند، گفت: نرخ اين دسته تاکسي ها، بعلاوه سرويس هاي مدارس نيز افزايش 20 درصدي داشته است.
يلوه اظهار داشت: نرخ هاي جديد بصورت برچسب تهيه و از امروز در اختيار رانندگان قرار مي گيرد و رانندگان ملزم به نصب اين برچسب ها هستند و مسافرين نيز مي توانند بر اين اساس از نرخ جديد مسيرها مطلع شوند.
يلوه با تقدير از همکاري رانندگان تاکسي بواسطه رعايت قانون و عدم افزايش خودسرانه کرايه ها از زمان اجرا قانون هدفمند کردن يارانه ها تاکنون، از آنان خواست از اين پس نيز قانون را رعايت کنند.

زندان اروميه دچار حريق شد

ایسنا: كارگاه نجاري زندان مركزي اروميه روز گذشته به علت اتصال در سيستم برق، دچار حريق شد.

به گزارش روابط عمومي سازمان زندان‌ها، در پي آتش‌سوزي که در ساعت 2:15 دقيقه بامداد روز گذشته -16 دي ماه - رخ داد بخش‌هايي از کارگاه نجاري که در ضلع جنوبي و خارج از زندان مرکزي اروميه واقع شده بود دچار حريق شد که با دخالت نيروهاي اطفاء حريق در زندان مرکزي اروميه و همچنين ماموران آتش‌نشاني، آتش خاموش شد.

اين آتش‌سوزي هيچ‌گونه تلفات جاني به همراه نداشت و فقط خسارت مالي به بار آورد. کارشناسان اداره آتش‌نشاني علت آتش‌سوزي را اتصال در سيستم برق اين کارگاه اعلام كرده‌اند.

بیکاری چند میلیون نفری جوانان در ایران

سایت آفتاب: نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار در خصوص وضعیت بیکاری در کشور گفت، نرخ بیکاری در کشور به‌ویژه در بین فارغ‌التحصیلان دانشگاهی رو به افزایش است.

علی بیگی افزود: متاسفانه باید گفت، موضوع بیکاری چند میلیون نفری جوانان در کشور امروز یک واقعیت انکارناپذیر است.

افزایش فشارها علیه زندانیان سیاسی در زندان قم

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی سیاسی جلال نبوی در میان زندانیان عادی و خطرناک زندان قم قرار دارد که به تحریک بازجویان وزارت اطلاعات او را مورد اذیت و آزار قرار می دهند و تهدید به قتل می کنند.
این زندانی سیاسی 29 ساله در جریان اعتراضات سال گذشته دستگیر و ابتدا به بند 240 و سپس به بند 350 زندان اوین انتقال داده شد و بیش از 6 ماه در آنجا در بازداشت بسر برد. او در دادگاه انقلاب قم محل سکونتش مورد محاکمه قرار گرفت و به 4 سل زندان محکوم شد.
زندانی سیاسی سید جلال نبوی پس از محکومیت به زندان مرکزی قم منتقل شد و در میان زندانیان عادی و خطرناک قرار داده شد. بازجویان وزارت اطلاعات زندانیان عادی و خطرناک را علیه این زندانی سیاسی تحریک می کنند تا او را مورد اذیت وآزار قرار دهند و همچنین وی را تهدید به قتل کرده اند.
از طرفی دیگر مادر زندانی سیاسی سید جلال نبوی در جریان اعتراضات سال گذشته دستگیر و از آن زمان تاکنون در زندان مرکزی قم در بازداشت بسر می برد. او در شرایط سخت ،طاقت فرسا و غیر انسانی نگهداری می شود.
باز جویان وزارت اطلاعات پدر این زندانی سیاسی را تحت فشارها و تهدیدات خود قرار داده اند تا در رابطه با وضعیت و شرایط همسر و فرزندش را با سازمانهای حقوق بشری و رسانه ها اظهار نظری نکند در غیر این صورت او را هم بازداشت خواهند کرد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیری ،صدور احکام سنگین و تحت فشار قرار دادن اعضای زندانی این خانواده را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در رژیم ولی فقیه علی خامنه ای در ایران است.

17 دی 1389 برابر با 07 ژانویه 2011
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
گزارشگران ویژه دستگیری خودسرانه و شکنجه سازمان ملل متحد

یک سال حبس قطعی برای یک روزنامه نگار

کمیته گزارشگران حقوق بشر- شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر استان تهران، حکم یک سال حبس تعزیری احسان مهرابی، روزنامه‌نگار بازداشت شده در وقایع سال گذشته را تایید کرد.

پیش از این شبعه 28 دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه، این روزنامه نگار را به اتهام «تبلیغ علیه نظام» از طریق «گفت‌وگو با بی بی سی و رادیو فردا» به یک سال حبس تعزیری محکوم کرده بود. این حکم با درخواست وکیل احسان مهرابی به دادگاه تجدیدنظر رفت که تایید شد و هم اکنون قطعی به‌شمار می‌رود.

مهرابی که پس گذراندن سه ماه در بندهای 209 و 240 اوین با سپردن وثیقه‌ 50 میلیون تومانی آزاد شد، خبرنگار پارلمانی روزنامه‌های اعتماد ملی و فرهیختگان بوده است. مهرابی روز 18 بهمن ماه سال گذشته بازداشت و بعد از نزديك به سه ماه با تودیع وثیقه از زندان اوين آزاد شد.

بازداشت یک عضو کانون صنفی معلمان شهرکرد

خبرگزاری هرانا - نبی‌الله باستان فارسانی از فعالان کانون صنفی معلمان شهرکرد روز گذشته در راه بازگشت از مدرسه بازداشت شد.

به گزارش جرس، سه روز پیش از بخش اجرای احکام شهرستان فارسان با وی تماس گرفته شده و از او خواسته‌اند تا خود را برای اجرای حکم به زندان معرفی کند، اما وی با بیان این که حکم را عادلانه نمی‌داند اظهار داشته است که اگر قصد انتقال او را به زندان دارند می‌توانند برای بازداشت بیایند، اما او خودش را معرفی نخواهد کرد.

در پی این اظهارات ماموران امنیتی روز گذشته در راه مدرسه این دبیر ادبیات را بازداشت و به زندان فرخ شهر برده‌اند و امروز نیز فرزندانش‌ توانسته‌اند لوازم شخصی او را به زندان تحویل دهند.

نبی الله باستان فارسانی از فعالان کانون صنفی معلمان شهرکرد است چندی پیش به دیل بیماری در بیمارستان بستری بود. در فروردین 87 باستان در دادگاه به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم در دادگاه تجدید نظر و دیوانعالی کشور تایید و هفته گذشته از طرف دایره اجرای احکام به وی ابلاغ شد.

اعتصاب غذای چهار تن از زندانیان زندان ارومیه

خبرگزاری هرانا - حبيب‌الله گلپری‌پور، حسين ميرزايی، علی‌احمد سليمان و احمد تموئی؛ سه تن از زندانیان محبوس در زندان مرکزی ارومیه، دست به اعتصاب غذا زده اند.

بنا بر اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، چهار تن از زندانیان سیاسی محبوس در زندان مرکزی ارومیه، پس از انتقال به سلول انفرادی از روز چهارشنبه پانزدهم دی ماه در اعتصاب غذا به سر می برند.

گزارش ها پیش تر حاکی از آن بود که حبيب‌الله گلپری‌پور، حسين ميرزايی، علی‌احمد سليمان و احمد تموئی به قرنطینه ی زندان ارومیه منتقل شده اند.

گفته می شود که مسئولان زندان به دلیل اعتراض این زندانیان به انتقال ناگهانی حسین خضری، زندانی محکوم به اعدامی که اجرای حکم به شدت جان وی را تهدید می کند، ایشان را به سلول انفرادی منتقل نموده اند.

يادآور می‌گردد که حبيب‌الله گلپری‌پور به اتهام همکاری با احزاب مخالف به اعدام، حسين ميرزايی به اتهام عضويت در احزاب مخالف به دو سال حبس، علی‌احمد سليمان بلاتکليف و احمد تموئی نيز به اتهام ارتباط با يکی از احزاب کُردی به پانزده سال زندان محکوم شده‌اند.

تشدید فشار بر فعالان دانشجویی دانشگاه ارومیه

تشدید فشار بر فعالان دانشجویی دانشگاه ارومیه و صدور احکام تعلیق و اخراج

دانشجو نیوز: همزمان با فشار و صدور احکام انضابطی برای فعالان دانشجویی دانشگاههای کشور، تعدادی از فعالان دانشجویی دانشگاه ارومیه نیز، مشمول احکام تعلیق از تحصیل و اخراج از دانشگاه شدند و همزمان گزارش ها از بازداشت دو تن از دانشجویان آن دانشگاه خبر می دهد.

بر پایه برخی از گزارشات، پس از انتخابات و سرکوب اعتراضات، چندین دانشجوی دانشگاه ارومیه با احکام سنگین اخراج و تعلیق روبرو شدند، که طی ماههای اخیر نیز، فعالان دانشجویی آن دانشگاه با احکام مشابهی روبرو شدند، از جمله:

سید احمد حسینی دانشجوی کارشناسی ارشد دو ترم تعلیق با احتساب سنوات و در پی آن اخراج آوند ذاکری فردی دو ترم تعلیق با احتساب سنوات ، امیر رضایی دو ترم تعلیق با احتساب سنوات ، مسعود علوی دو ترم تعلیق با احتساب سنوات.

دیگر خبرها حاکی از آن است که دو تن از دانشجویان ارومیه توسط اطلاعات سپاه ارومیه بازداشت گردیده و هنوز از وضعیت آنان اطلاعی در دست نمی باشد. این در حالی است که بعد از کودتای انتخاباتی اطلاعات سپاه ارومیه بیش از بیست نفر از فعالان دانشگاه را بازداشت و بازجویی کرده بود و تعدادی از آنان با احکام قضایی روبرو شدند.

جوابیه استاد شجریان به اهانت امیر عاملی

_ در پی اهانت امیر عاملی به استاد شجریان توسط انتشار شعری در خبرگزاری فارس ، توجه شما را به متن این شعر و همچنین جواب استاد شجریان به این شعر جلب می نماییم :

خبرگزاری فارس، سروده امیرعاملی علیه محمدرضا شجریان را منتشر کرد.

در مقدمه این شعر آمده است: « در پاسخ به منافقانی که می‌خواهند با صدای سوخته‌ شجریان ، مردم ایران را تحقیر ‌کنند؛ مردمی که سرافراز و عاشقند مردمی که از جنس شقایقند.»


گم شدی آوازه خوان پیر ما              گم شدی آخر به زیر دست و پا

کرد بیگانه تو را ابزار خویش             خود شدی تا نور حق دیوار خویش

ربنایت چون خودت از یاد رفت          خیل شاگردان، هلا! استاد رفت

رفته‌ای از پیش ماها دور حیف          در سر پیری شدی مغرور حیف

مطرب عهد شبابم بوده‌ای              مزه نان و کبابم بوده‌ای

خوب می‌خواندی صدایت خوب بود   بعد تاج اصفهان مطلوب بود

می‏زدی چه چه برای شیخ و شاب     با نوای تار و تنبور و رباب

هست ساز اینک ولی آواز نیست    یک در گوشی به سویت باز نیست

تا نپیوندی عزیزم بر زوال                کاشکی بودی مرید اعتدال

مکر آمریکا تو را منفور کرد              زرق و برق غرب چشمت کور کرد

چونکه پیراهن دو تا شد بد شدی    مثل آن مطرب که بد می‌زد شدی

«سایه»ات فرموده بود آوازه‌خوان     که مرید پیردل باش و بمان

لیک ‌ای مطرب دریغا که غرور          کرد از مردم تو را صد سال دور

وقت پیری ناز کردی با همه           ناز را آغاز کردی با همه

ناز کم کن سوی ملت باز گرد        کم بگو از یأس ای استاد زرد»


جوابیه استاد شجریان :

مطلع گردیدم که این بنده را مور خطاب قرار دادید .
با اینکه از فن شعر سرایی بهره چندانی ندارم لیکن چند بیتی فی البداهه و بی ویرایش در جوابتان نگاشته شد ، باشد که قضاوت بین ما واگذار شود به ملت بزرگ ایران .
خاک پای ملت ایران - محمد رضا شجریان


گم نخواهد شد صدای ِ ناز من                چونکه از دل می رسد آواز من

این نه آواز من و ساز من است               این صدای سالهای میهن است

ربنا خواندم که ملت روزه بود                 روزه ی دل بود و غمها می فزود

من صدای شادی این مردمم                 من خود آزادی این مردمم

حیف عمری را که جهل آمد پدید            حیف ملت رنگ آزادی ندید

من نه پیرم آنچه را گفتی حسود           پیر راهم دان به هر بود و نبود

مطربم خواندی عزیزا ، جاهلی              جاهلی؟ نه ،نه ،بلکه عاملی

تاج را قدرش شناسی بی خرد              ای که خواندی ملتی را رنگ زرد؟

ملتی را گر ندیدی . مرده ای                 چوب رب را بی صدا تو خورده ای

این نشان است تا روی رو به زوال          هرکه شد خارج ز مرز اهتدال

قدر "سایه" می شناسی ای عدو؟         او که هجرت کرد از رفته بر او

سایه خورشید است در این آسمان       گرچه گفته است او مرا آوازه خوان

خانه ی من شد دل پیر و جوان              معبد عشاق دل شد آستان

من غرور خود ز ملت یافتم                   نی به زر یا زور قدری یافتم

ناز را بازار ملت می خرد                      ملتی نامم به عزت می برد

من اگر خاشاک باشم بهتر است         بهتر از آنکس که مخدوم زر است

خادمش افسوس نادان است و بس      کی شناسد فرق زر با جمله خس

من اگر پیرم ولی مستغنیم                 بی نیاز احترامم ،دون نیم

گوشه گوشه ،نام من آواز شد             آگهی شعرت به کین ،همساز شد

جاهلا! زین بیش تو یاوه مگو               رو ره عشق مرا ای دل بپو


درود بر استاد بزرگ موسیقی ایران زمین ، استاد محمد رضا شجريان
 

بالای صفحه

... بیشتر