xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

يکشنبه  ، 12 دی 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net


عکس / جشن آغاز سال 2011 در جهان




نامه سرگشاده حسین میرزایی به دبیر کل سازمان ملل متحد: اتصال جریان برق به مدت چند دقیقه طی 10 روز و هر روز 2 وعده یکی صبح و یکی بعدازظهر/ شلاق زدن به اکثر نقاط بدنم در دو مرحله

خبرگزاری هرانا - زندانی سیاسی حسین میرزایی که به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از سوی شعبه یکم دادگاه انقلاب شهرستان خوی به 28 ماه حبس تعزیری محکوم شده است در نامه ای سرگشاده به دبیر کل ملل متحد به شرح شکنجه های جسمی و شرایط فعلی خود پرداخته است.

متن این نامه سرگشاده که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته است به شرح زیر است:

با سلام
بنده زندانی حسین میرزایی فرزند علی متهم به اقدام علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران که از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان خوی محکوم به 28 ماه حبس تعزیری گشته ام، اکنون در اثر 2 ماه نیم شکنجه های شدید فیزیکی و روحی اداره اطلاعات ارومیه و تزریق آمپولی نامعلوم در اطلاعات تهران دچار بیماری مزمن آسم و تخریب مفاصل شده ام و تا به حال که حدود 18 ماه در زندان به سر میبرم با توجه به در خواست های بیشمارم از مسئولان قضایی در زندان آذربایجان غربی و ارومیه هیچ جواب مثبتی دریافت نکرده ام.
اینجانب به خاطر عدم پاسخگویی مسئولان نظام در مورد شکنجه های متعددام و عدم رسیدگی و قانون شکنی مسئولان زندان مرکزی ارومیه در جهت اقدام برای درمان بیماری هایم و همچنین روشن شدن افکار عمومی و همچنین اطلاع، اقدام و پیگیری آن مقام محترم از وضعیت زندانیان سیاسی در بند رژیم جمهوری اسلامی ایران به طور عام و با وضعیت وخیم سلامتی به طور خاص بنا به انکه هیچ گوش شنوایی صدای بنده را نشنیده و یا شنید و نخواست جوابی بدهد، ناچار شدم که این عرض حال را به شخص شما بنویسم که دبیر کلی سازمان را به عهده دارید که دایه دار دفاع از ملل و دفاع حقوق شهروند جهانی را نموده است ؛ با توجه با مکانیزم ها و زیر مجموعه های متعددی که در زمینه دفاع از حقوق زندانیان سیاسی و هم انکه دفاع از حقوق ابنای بشر، روح و شاکله ی فلسفه ی وجودی سازمان ملل متحد را تشکیل میدهد.
من بعد از دستگیری در تاریخ 3/3/88 توسط ماموران اداره اطلاعات شهرستان خوی و انتقالم به بازداشتگاه کل اطلاعات آذربایجان غربی واقع در ارومیه به مدت 2 ماه و نیم در بازداشتگاه مذکور متحمل انواع شکنجه های فیزیکی شدید و قرون وسطایی شدم که به صورت تیتروار عبارت بودند از:
1: بیدار نگهداشتنم تقریبا به مدت 3 شبانه روز
2. کتک زدن چند ساعته به مدت یک هفته
3. آویزان کردنم از ناحیه 2 پا و بعدا از ناحیه 2 دست از جایی به طوری که معلق در هوا میماندم
4. شلاق زدن به اکثر نقاط بدنم در دو مرحله
5. اتصال جریان برق به مدت چند دقیقه طی 10 روز و هر روز 2 وعده یکی صبح و یکی بعدازظهر
6. تهدید من مبنی بر اینکه در صورت عدم قبول القاعات بازجویان اعضای درجه یک خانواده به خصوص برادرانم که شاغل هستند را دچار مشکلات اساسی خواهند کرد.
7. تزریق آمپولی نامعلوم از ناحیه دست چپ در اداره اطلاعات تهران که بنده را بعد از بازجویی های اداره اطلاعات ارومیه چهارده روز نیز به اداره اطلاعات تهران منتقل کرده بودند.
بنده در همان شکنجه گاه اداره اطلاعات ارومیه توسط فردی که برای به هوش آوردن امده و خود را دکتر معرفی کرد، بنا به گفته همان شخص متوجه شدم که به علت شکنجه های فیزیکی و به خصوص وجود استرس شدید روحی و روانی دچار تنگی نفس شدم و این در حالی است که بنده تا آن زمان هیچگونه مشکل تنفسی و حتی هیچ ناراحتی فیزیکی و روانی نداشتم و ثانیا ورزشکار بودم.

بعدا نیز که به زندان خوی منتقلم کردند تقریبا بعد از دو ماه متوجه تورم شدید زانو و ران پای چپم شدم، بنا به انکه تورم ایجاد شده هم مانع از خم شدن و یا تا شدن زانوهایم میشد و هم درد شدیدی را به همراه داشت به دکتر زندان خوی مراجعه و ایشان با اینکه نتوانستند تشخیص درستی در مورد این موضوع بدهند، درخواست اعزام بنده به بیمارستانی در خارج از زندان برای درمان تحت نظر پزشک متخصص از ریاست وقت زندان خوی اقای سفری، نمودند ولی ایشان به دلیل اینکه جرم بنده امنیتی می باشد؛ گفت دادستان شهر خوی دستور نمی دهند که شما را به بیمارستان بیرون زندان اعزام کنیم.

وضعیت وخیم سلامتی من روز به روز بدتر می شد؛ به طوری که پای چپم اجازه نمیداد به کارهای حتی شخصیم بپردازم و تنگی نفس تشدید شده ام نیز اجازه حتی نفس کشیدن راحت هم نمی داد.
خلاصه در مورخ 25/11/88 بنده را به بهانه اعزام به بیمارستان و دکتر متخصص ساعت 10 صبح با زدن پابند و دست بند به همراه چندین مامور بد رفتار به زندان ارومیه تبعید کردند.

حال انکه بنده نه در حکم صادره از دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان خوی محکوم به تبعید شدم و نه در زندان خوی مشکلی به وجود آوردم. فقط تنها مشکل بنده درخواستم از مسئولین زندان خوی برای اعزام به بیمارستان بیرون و یا ایجاد امکانات درمانی حتی آمدن دکتر متخصص به داخل زندان با هزینه شخصیم بود و شاید درخواستی که برای درمان مریضی هایم میکردم برای ایشان غیر قانونی جلوه نموده که بنده را تبعید کردند!

خلاصه بعد از انکه در زندان ارومیه مستقرم کردند با مسئولین زندان ارومیه و مسئول بهداری زندان ارومیه در مورد مریضی هایم صحبت نمودم و چون که چند دکتر عمومی بهداری زندان مرکزی ارومیه نیز نتوانستند از شدت تنگی نفسم اسم و ناقص شدن پای چپم جلوگیری کنند باز بنده از ریاست زندان و ریاست بهداری ارومیه چندین بار تقاضای رسیدگی و اعزام به بیمارستان بیرون را کردم. حتی پدر بنده با نوشتن نامه ای به استاندار استان اذرباییجان غربی ضمن بیان عدم رسیدگی دادستان ارومیه به تشریح وضعیت شکنجه ام در سلول های اداره اطلاعات ارومیه و عدم رسیدگی مسئولان زندان ارومیه در جهت اعزامم به بیمارستان برای تشخیص درمان پرداخت اما به وی نیز هیچ جواب مثبتی داده نشد تا اینکه در مورخ 1/3/89 اداره اطلاعات ارومیه بنده را از زندان ارومیه به بازداشتگاه اطلاعات منتقل و حدود 3 ماه در سلول انفرادی تحت بازجویی قرار گرفتم و این در حالی عملی گردید که من با توجه به اینکه محکومیتم قطعی شده بود کاملا غیر قانونی بود که مرا با این وضعیت ناسالم و بیمار دوباره به شکنجه گاه اداره اطلاعات ارومیه ببرند و ایشان رسما در بازجویی هایی که از بنده در طی ان 3 ماه شد خواستار الف) عدم پیگیری پدرم در مورد شکنجه های اعمال شده بر بنده ب) عدم افشاگری من در مورد شکنجه هایی که از سوی ایشان اعمال شده بود ج) عدم تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران در داخل زندان مرکزی ارومیه؛ شدند.

باید گفت که این خود افتضاحی برای دستگاه قضایی کشور محسوب میشود که چطور فردی که قبلا دستگیر، بازداشت، شکنجه و محکوم شده و در زندان تحمل کیفر همان اتهام را میکند دوباره توسط اداره اطلاعات میتوانند او را به بهانه های واهی و همچنین تهدید تا مدت 3 ماه با آن حال وخیم در سلول انفرادی مورد شکنجه فیزیکی و روانی قرار دهند و حتی نتوانند اعترافی از او بگیرند و چیزی ثابت کنند و شرم اور که، پرونده ای تکمیل نشود و به دادگاه فرستاده نشود.
بنده بعد از انکه دوباره به زندان ارومیه منتقل شدم با توجه به اینکه اوضاع سلامتیم وخیم شده بود با پیگیری های مداوم بالاخره دوبار با هزینه خودم به بیمارستان خمینی ارومیه انتقال و با گرفتن RT و آزمایشات اولیه توسط دکتر متخصص روماتولوژی اقای کیوان پژوه که مورد اعتماد اداره اطلاعات ارومیه است بیماری رماتیسم مفصلی مضمن بر بنده مشخص و تایید شد و هم چنین تشدید اسم و استفاده از اسپری تجویز گردید ولی علت لاغر شدن پای چپم به طور غیر معمول معلوم نگردید و دکتر مذکور از علت تورم شدید ناگهانی پاهایم و بعد از آن لاغر شدنش عاجز مانده است و این روند ادامه پیدا کرد به طوری که بنده یک ماه پیش بعد از یک هفته ابتلا به تب شدید بعد از رفع تب متوجه شدم که پای راستم نیز ناگهان از ناحیه ران و زانو متورم و در 2 هفته به طور عجیبی لاغر گشت .

حال با توجه به این موضوع که دکتر مذکور نمیتواند از لاغر شدن پاهای من جلوگیری به عمل آورد و حتی از تشخیص علت بروز آن نیز عاجز است و مسئولان اداره اطلاعات ارومیه و دادستان ارومیه آقای رضایی و مسئولان زندان ارومیه با توجه به وضعیت پیش آمده ار بستری شدنم در بیمارستان بیرون برای تشخیص و درمان و یا هر اقدام قانونی دیگر به شدت سرباز میزنند؛ بنده با توجه به وضعیت موجود و با توجه به انکه کوچکترین اعتراضم و شکایتم حتی به مراجع قضایی خودشان به شدت توسط اداره اطلاعات ارومیه سرکوب میگردد دست به انشا نامه سرگشاده به دبیر کل محترم سازمان ملل متحد جناب اقای بان کی مون مینمایم تا هم وضعیت حقوق بشر در سازمان های اطلاعاتی امنیتی و زندان های ایران و هم وضعیت خود را شرح داده و به عنوان فردی که خود متحمل انواع شکنجه های فیزیکی و روانی ایشان گردیده ام و برای اثبات ان که دستگاه حکومتی رژیم ایران نتواند مجامع حقوق بشر بین المللی را به افترا و شایعه پراکنی متهم سازد، من هم اکنون این نامه را مینویسم .

در زندان مرکزی ارومیه بند 12 یعنی بند سیاسی تحمل کیفر میکنم و تمامی سازمان های بین المللی و ازاد دنیا میتوانند حتی نسبت به ادعای شکنجه و مریضی هایم و متعاقب آن از من تمامی ازمایشات طبی را به عمل آورند تا صحت و سقم ادعاهایم بر همگان معلوم میگردد لذا من در آخر چند درخواست را از دبیرکل سازمان ملل متحد اقای بان کی مون دارم که عبارت از :

1. تحقیق، درخواست و پیگیری آن سازمان از مسئولان جمهوری اسلامی ایران برای جلوگیری و ممانعت از اعمال بازداشتهای طولانی مدت و اعمال شکنجه های فیزیکی و روانی غیر قابل تصور و رعایت حقوق زندانیان سیاسی
2. درخواست از پیگیری آن سازمان بین المللی برای باز شدن درب بازداشتگاههای و ارگانهای اطلاعاتی – امنیتی و زندانهای جمهوری اسلامی ایران بخصوص بندهای سیاسی موجود در زندانها به روی بازرسان و مدافعان حقوق زندانیان سیاسی و بازرسان مدافع حقوق بشر سازمان ملل متحد
3. طرح شکایت از وزارت اطلاعات ایران و رییس سازمان زندانها به وکالت بنده به خاطر وارد اوردن تمامی شکنجه های فیزیکی غیر قابل تحمل و ایجاد استرس های شدید روانی در طول ایام بازداشت و همچنین عدم برخورد انسانی و قانونمند مسئولان زندان ارومیه در راستای درمان متهم شکنجه دیده
4. درخواست پیگیری ان ارگان بین المللی در جهت رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی در ایران بخصوص زندانیان سیاسی در زندان مرکزی ارومیه
5. درخواست و پیگیری اعزام تیم پزشکی متخصص از جمع پزشکان سازمان ملل متحد برای تشخیص و درمان عواقب شکنجه ها و عوارض امپول نامعلوم تزریقی اداره اطلاعات تهران به بنده

به دلیل آنکه جمهوری اسلامی ایران عضو سازمان ملل متحد میباشد و به اختیار خویش معاهده ها و میثاق های بین المللی را امضا نموده است مسائل مطرح شده کاملا غیر قانونی می باشد.
زندانی سیاسی حسین میرزایی
زندان مرکزی ارومیه بند 12

پیکر علی صارمی در زادگاهش به خاک سپرده شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: پیکر زندانی مبارز، علی صارمی در یکی از روستاهای اطراف شهر بروجرد به خاک سپرده شد. بعد از عدم تحویل پیکر علی صارمی و دفن وی در یکی از روستاهای اطراف شهر بروجرد، بامداد امروز، خانواده صارمی به همراه تعداد زیادی از اقوام آن زندانی سیاسی بر سر مزار وی رفته و ضمن تقدیم گل، ادای احترام کردند.

زندانی سیاسی علی صارمی، سحرگاه هفتم دی ماه، با انتقال ناگهانی به زندان اوین تهران به اتهام آنچه مقامات قضایی "انتساب به سازمان مجاهدین خلق" ذکر کرده بودند، بدون اطلاع خانواده و وکیل مدافعش به دار آویخته شد و خانواده این زندانی سیاسی زمانی که برای گرفتن جسد وی به سردخانه كهریزك مراجعه كرده بودند، به آنها گفته شده بود كه جسد ممنوع الدفن است، تا اینکه نهادهای امنیتی بدون اجازه آن خانواده، جسد را به محلی دیگر انتقال داده و دفن کردند.

به گزارش كانون حمایت ازخانواده های جان باختگان و بازداشتی ها، سحرگاه امروز خانواده زندانی سیاسی علی صارمی به همراه تعداد زیادی از اقوام ایشان كه از تهران به بروجرد رفته بودند، بر سر مزار وی در یكی از روستاهای اطراف شهرستان اشترینان رفته و بر مزار وی گل گذاری كرده و ادای احترام نمودند.

بر اساس این گزارش، ماموران وزارت اطلاعات از اقوام علی صارمی تعهد گرفته اند كه مراسم بزرگذاشت وی بدون سر و صدا و دادن شعار و… انجام گیرد.

در همین راستا صبح امروز در روستای چهار بره، در اطراف شهرستان اشترینان كه زادگاه علی صارمی بود، در حسینیه آن روستا مجلس بزرگداشتی برگزار شد و بعد از ظهر نیز این مراسم ادامه خواهد یافت.

انتقال خالد حردانی و منصور اسانلو به سلول انفرادی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در پی اعدام غیرقانونی زندانی سیاسی علی صارمی و برگزاری مراسم یادبود این زندانی مبارز در زندان رجایی شهر کرج (گوهردشت)، دو تن از زندانیان سیاسی این زندان به سلول انفرادی منتقل گردیدند. در پی برگزاری این مراسم، منصور اسانلو زندانی بند 3، و خالد حردانی زندانی بند 2 این زندان به سلول های انفرادی منتقل گردیدند.

بنا بر گزارش های منتشره در رسانه های خبری، منصور اسانلو فعال کارگری و رئیس سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، صبح امروز و به دلیل سخنرانی در مراسم یادبود علی صارمی به سلول های انفرادی بند یک زندان رجایی شهر منتقل گردید.

همچنین خالد حردانی زندانی امنیتی-سیاسی بند 2 این زندان نیز به دلیل برگزاری مراسم یادبود علی صارمی و امضای بیانیه محکومیت اعدام علی صارمی به سلول های انفرادی بند 8 (بند سپاه پاسداران) منتقل گردید.

لازم به یادآوری است که صبح امروز خالد حردانی و رضا شریفی بوکانی زندانیان سیاسی بند 2 زندان رجایی شهر کرج به دلیل صدور اطلاعیۀ محکومیت اعدام ناعادلانه علی صارمی به بند سپاه این زندان منتقل، و ساعت ها مورد بازجویی و تهدید قرار گرفته بودند.

محکومیت مدیر مسئول روزنامه ایران در شان یک فعال مطبوعاتی نیست

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در پی صدور حکم شلاق برای مدیر مسئول روزنامه ایران روابط عمومی جبهه مشارکت ایران اسلامی با صدور اطلاعیه ای ضمن غیر قابل قبول دانستن آن خواهان لغو فوری آن شد. کاوه اشتهاردی مدیر مسئول روزنامه ایران، صبح امروز و با شکایت مهدی هاشمی به شش ماه حبس تعلیقی محکوم شده بود.

«خبر بهت آور صدور حکم شلاق برای یک فعال عرصه مطبوعات بیانگر ان است که متاسفانه بخشی از قوه قضاییه کوچکترین درکی از جهان امروز و دنیای اطلاع رسانی ندارد. فارغ از خط فکری و وابستگی جناحی مدیر مسئول روزنامه ایران و ظلمی که این روزنامه در حق خیل آزاد اندیشان این مرزو بوم روا می دارد و با دروغ زنی و افترا و بهتان از همه کسانی که منتقد جناح او هستند هتک حرمت می کند، محکومیت او به چنین حکمی نه در شان نظام اسلامی و نه در شان یک فعال مطبوعاتی است.

جبهه مشارکت ایران اسلامی با محکومیت صدور چنین حکمی و غیر قابل قبول دانستن آن خواهان لغو فوری آن می باشد.»

4 نفر در زاهدان اعدام شدند

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بنا بر اعلام رئیس کل دادگستری استان سیسیتان و بلوچستان، امروز، چهار نفر در زاهدان به جرم آدم ربایی به دار آویخته شدند. این دومین مورد از اعدام های گروهی در این استان طی دو هفته گذشته می باشد. بیست و نهم آذرماه سال جاری نیز 11 نفر به اتهام افساد فی الارض و محاربه در زندان زاهدان به دار آویخته شدند.

به گزارش روابط عمومی دادگستری سیستان و بلوچستان، ابراهیم حمیدی، رئیس کل دادگستری این استان ضمن تایید این خبر، اتهامات آنها را «گروگانگیری افراد بی‌گناه در سیستان و بلوچستان و به ویژه شهر زاهدان و مخفی کردن آنها و اقدام به زورگیری از خانواده‌ها، زیر پا گذاشتن حقوق مسلم شهروندان و پراکنده کردن بذر خوف و ناامنی در جامعه» اعلام کرد.

اسامی این افراد عبارتند از: محمود براهوئی معروف به فرهاد فرزند نادر، شهرام ناروئی معروف به بی‌برگ فرزند جلال، ظهور احمد عاصف دوست فرزند محمد شریف، جهانبخش براهوئی معروف به نوربخش فرزند نادر.

ابراهیم حمیدی در مورد اتهاماتی که منجر به اعدام آنان شد، گفت: «این معدومان در سطح شهرستان زاهدان بارها اقدام به آدمربایی مسلحانه کرده و تعدادی از شهروندان را به گروگان برده و با وجود اخاذی ده‌ها میلیون تومانی از خانواده‌های آنان نهایتاً ناجوانمردانه اقدام به قتل تعدادی از گروگان‌ها از جمله شهروندان مرحومان محمود شهرکی، محمد بدخشان و جعفر کیخا کرده و با حمل و نگهداری سلاح غیرمجاز و تیراندازی در معابر عمومی و ایجاد رعب و وحشت در بین مردم و درگیری با مأموران انتظامی و سربازان گمنام امام زمان (عج) که منجر به شهادت یکی از آنان شد مرتکب افساد فی‌الارض و محاربه با خدا و رسول شدند».

حمیدی همچنین ابراز داشت که اقدامات آنان به شکل گروهی و تشکیل باند صورت میگرفته و تعدادی دیگر از افراد این باند، دستگیر شده و به زودی تحویل مقامات قضایی خواهند شد.

منبع: آفتاب

احضار آرتین غضنفری برای اجرای حکم یک سال حبس تعزیری

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: آرتین غضنفری شهروند بهایی و همسر ژینوس سبحانی منشی سابق کانون مدافعان حقوق بشر که خردادماه سال جاری و به اتهام حضور و مداخله در حوادث روز عاشورای سال گذشته به یک سال حبس تعزیری محکوم گردیده بود روز یکشنبه دوازدهم دی ماه می بایستی خود را برای اجرای حکم محکومیتش به زندان معرفی کند.

به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی این شهروند بهایی، در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۸۸ به اتهام حضور و مداخله در حوادث روز عاشورا بازداشت و در زندان اوین نگهداری شده بود.

غضنفری ابتدا در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۳۸۹ با قید وثیقه از زندان رجایی شهر آزاد شده، ولی پس از یک هفته از آزادی در ۲۲ فروردین بار دیگر احضار و بازداشت گردیده است و تا ۲۹ فروردین در بازداشت بوده و پس از آن با تودیع وثیقه از زندان آزاد شده است.

دادگاه این شهروند بهایی در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ برگزار گردیده و بر مبنای آن نامبرده به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

آرتین غضنفری همسر ژینوس سبحانی، منشی سابق کانون مدافعان حقوق بشر می باشد که در ماه های گذشته از سوی دادگاه انقلاب به ۲ سال حبس تعزیری محکوم گردیده است.

دیدار دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیل با خانواده ضیا نبوی

وبلاگ شورای دفاع از حق تحصیل از دیدار جمعی از دانشجویان محروم از تحصیل و ستاره دار با خانواده سید ضیا نبوی خبر داد. اعضای این نهاد صنفی مدافع حقوق دانشجویان محروم از تحصیل با حضور در منزل پدری ضیا نبوی در شهر سمنان، با اعضای خانواده ی سید ضیا نبوی، دانشجوی ستاره دار زندانی دیدار کردند.

به گزارش دانشجونیوز، در این دیدار دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیل ضمن همدردی با خانواده نبوی، از مقاومت جانانه ضیا نبوی در زندان کارون اهواز تقدیر کردند.

در این دیدار دوستان سید ضیا نبوی و خانواده وی، با بی اساس خواندن اتهامات وارده به این دانشجوی ستاره دار، خواستار آزادی هر چه سریعتر وی شدند.

حاضران در جلسه اتهامات وارده به ضیا نبوی را واهی خوانده و محکومیت وی به حکم سنگین ۱۰ سال حبس در تبعید را، انتقام جویی دستگاههای امنیتی از فعالیت های مسالمت جویانه ضیا نبوی در انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه بابل و شورای دفاع از حق تحصیل خواندند.

در دیدار یاد شده اعضای شورای دفاع از حق تحصیل از شهرهایی چون، شیراز، مشهد، تهران، رشت، بابل و سمنان، برای این دیدار حضور یافته بودند.

در این دیدار همچین دست نوشته هایی که افراد مختلف برای ضیا و خانواده ی مقاوم اش نوشته بودند با آنان تحویل داده شد. در ادامه خانواده ضیا و برخی از دوستان او در فضایی صمیمانه به بازگویی خاطراتی از دوران دانشجویی و فعالیتهای ضیا پرداختند. در این دیدار بارها پدر ضیا تاکید کرد که حضور در کنار هر کدام از این دانشجویان محروم از تحصیل برایش یادآور حضور شیرین فرزند دربندش است.

در این دیدار همچنین خانواده ی ضیا از سختی های هر بار سفر به اهواز، برای ملاقات چند دقیقه ای گفتند.
خانواده سید ضیا نبوی از روحیه بسیار بالای ضیا در زندان خبر دادند. خانواده وی همچنین نسبت به ایجاد محدودیت های غیر قانونی برای این دانشجوی ستاره دار هم چون محدودیت در حق تماس تلفنی، حق ملاقات، حق استفاده از کتاب و ... اعتراض کردند.

گفتنی است سید ضبا نبوی، عضو شورای دفاع از حق تحصیل و شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت به تحمل ۱۰ سال حبس در تبعید محکوم شده است و هم اکنون در زندان کارون اهواز زندانی میباشد.

سرنوشت نامعلوم دبیر ادواری اتحادیه دانشجویان کرد

پس از دستگیری دلیر اسکندری، دبیر ادواری اتحادیه دانشجویان کرد، در هفتم دی ماه در شهر سنندج سرنوشت پرونده نامبرده، نامعلوم گزارش شده است.

بنابر گزارشات رسیده به دانشجو نیوز، دلیر اسکندری، از فعالین مدنی شهر سنندج بوده که در کمپین حمایت از نجات جان حبیب الله لطیفی فعالانه مشارکت داشت. همچنین وی جزو دانشجویانی است که به مدت دوسال پیاپی برای کارشناسی ارشد پذیرفته شده اما به عنوان دانشجوی ستاره دار معرفی گردیده و از تحصیل محروم شده است. اسکندری در سال جاری همراه تنی چند از دانشجویان ستاره دار دیگر، نامه ای سرگشاده به وزیر علوم در این رابطه ارسال کردند.

دلیر اسکندری همچنین از گردانندگان انجمن "ژیانه وه" در سنندج بود و مدام از سوی نیروهای امنیتی و ستاد خبری سنندج احضار و تهدید می شد که نباید در این انجمن فعالیت داشته باشد تا بالاخره در جریان تلاش اش برای متوقف کردن حکم حبیب لطیفی بازداشت شد.

پس از بازداشت این دانشجو، وی در تماس تلفنی چند ثانیه ای، تنها اجازه یافته که به خانواده خود اطلاع دهد در اداره اطلاعات در حال بازداشت بسر میبرد.

لازم به یادآوری است که تعداد کثیری از فعالین مدنی، حقوق بشری و روزنامه نگاری و خانواده حبیب الله لطیفی که پس از تعلیق حکم اعدام حبیب توسط نیروهای امنیتی دستگیر شده اند، کماکان در بازداشت بسر میبرند.

احتمال جیره بندی دلار در ایران

صدای آمریکا : ۱۲ روز از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها که از آن به عنوان بزرگ ترین تحول اقتصادی ایران در ۳ دهه اخیر یاد می شود گذشته است.
بررسی های خبرگزاری مهر بامداد روز جمعه ۱۰ دی ماه نشان می دهد، که شهروندانی که یارانه های نقدی خود را از بانک ها بیرون کشیده اند، آن را به بازار خرده فروشی منتقل نکرده اند.
این خبرگزاری با وجود آن که این یارانه ها را، رقم بالایی برای سرمایه گذاری نمی داند، بر این موضوع اشاره دارد، که یارانه های نقدی صرف امور دیگری به غیر از مایحتاج روزانه مردم شده اند.
ورود یارانه نقدی به عنوان سرمایه های سرگردان به بازار و به وجود آمدن شوک قیمتی ناشی از ورود تقاضاهای غیر منتظره، به عنوان یکی از دل مشغولی های دولت، از آن یاد شده است.
پیش تر سایت خبری تحلیلی فردا نیوز (۳۰ آذر ماه) با ذکر این پرسش که «منبع ارانه نقدی کجاست ؟» از قول یک منبع آگاه نوشته است:
«این رقم از محل تنخواه بانک مرکزی تعیین شده است و دولت باید به گونه ای برنامه ریزی کند که تا قبل از اتمام سال این مبلغ به بانک باز گردد.»
هم زمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) بعد از ظهر روز جمعه ۱۰ دی ماه با تاکید بر افزایش نسبت منابع به تسهیلات در بانک های دولتی، اعلام کرد اختصاص این منابع به بیش از ۱۱۷ درصد رسیده است.
این در حالی است که استاندارهای کمیته بال سوئیس برای نظام بانکداری بیان می کندکه نسبت ارائه تسهیلات به منابع در بانک ها ۸۰ درصد است.
در همین حال مهدی تقوی استاد اقتصاد کلان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بامداد روز جمعه ۱۰ دی ماه در گفت و گو با خبرگزاری مهر ، دلیل اختلاف نرخ دلار بانک مرکزی و بازار آزاد را افزایش تقاضا عنوان کرد و گفت:
«با این امر دلار در بازار جیره بندی می شود و افرادی که قیمتی بیش تری برای هر دلار می پردازند می توانند آن را خریداری کنند.»
پیش تر خبر آن لاین (۷ دی ماه) از «رونق بازار طلا هم زمان با هدفمند سازی یارانه ها» خبر داد ، و در این زمینه نوشت:
«به نظر می رسد هم زمان با برداشت یارانه های نقدی بازار سکه رونق گرفته است.»

ابراهیم یزدی به خانه امن وزارت اطلاعات منتقل شد

بی بی سی / ابراهیم یزدی، وزیر خارجه پیشین و دبیرکل نهضت آزادی ایران از زندان به یک محل متعلق به وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی انتقال یافته است.
روز جمعه، یک منبع نزدیک به آقای یزدی، در گفتگو با بی بی سی فارسی گزارش های مربوط به انتقال وی از زندان اوین به یک خانه موسوم به "خانه امن" را که زیر نظر دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی است، تایید کرد.
براساس این گزارش ها، هفته گذشته بازجوی پرونده آقای یزدی در تماس با همسر وی گفته بود که برای ملاقات با وی در روز پنجشنبه به زندان اوین مراجعه نکند.
به گفته بازجوی پرونده، ابراهیم یزدی از بند 209 زندان اوین به بیمارستان منتقل شده و از آنجا به خانه حفاظت شده ای در یک منطقه نظامی انتقال خواهد یافت.
وی از همسر دبیرکل نهضت آزادی خواست تا به جای سالن ملاقات زندان اوین، برای دیدار با همسرش به این خانه مراجعه کند اما ظاهرا خانم یزدی از قبول این درخواست و مراجعه به خانه امنیتی خودداری کرده است.
چندی پیش، گزارش شده بود که ابراهیم یزدی به علت بیماری از زندان به بیمارستان منتقل شده است.
سال گذشته و در جریان اعتراضات به نتیجه انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری ایران، ماموران امنیتی ابراهیم یزدی را که در بیمارستان بستری بود، بازداشت و چند روز بعد، آزاد کردند.
آقای یزدی بار دیگر در روز عاشورا و هنگام شرکت در مراسمی در خانه یکی از اعضای نهضت آزادی بازداشت شد اما مقامات قضایی دو ماه بعد با مرخصی او برای انجام عمل قلب باز موافقت کردند.
اوایل مهرماه سال جاری، آقای یزدی که برای شرکت در یک مراسم ترحیم به اصفهان سفر کرده بود، بار دیگر در آن شهر بازداشت شد و به تهران انتقال یافته و زندانی شد.
گفته می شود که ابراهیم یزدی که هشتاد ساله است، از وضع جسمی مساعدی برخوردار نیست و ادامه بازداشت او اعتراضاتی را به دنبال داشته است.
سایت خبری جرس در گزارشی در مورد آقای یزدی یادآور شده است که در سال های پس از انقلاب، تعدادی از زندانیان سیاسی کهنسال از زندان به خانه های امنیتی و تحت حفاظت منتقل شده اند.
ابراهیم یزدی یکی از قدیمی ترین فعالان سیاسی در ایران محسوب می شود که در زمان انقلاب سال ۱۳۵۷به عنوان مترجم و یکی از مشاوران آیت الله روح الله خمینی همراه او از پاریس به ایران بازگشت.
او مدتی سرپرستی موسسه کیهان و سمت وزارت امور خارجه را در دولت موقت مهدی بازرگان به عهده داشت و در دوره اول مجلس نیز نماینده بود.
پس از آن، صلاحیت آقای یزدی برای نامزدی در انتخابات دوره های بعدی مجلس ظاهرا با استناد به اظهارات آیت الله خمینی علیه نهضت آزادی، رد شد.

ویکی‌لیکس: استفاده از رزمی‌کاران برای سرکوب معترصان و قتل‌های سیاسی در ایران

رادیو فردا : بر اساس اسناد تازه‌ای که توسط سایت اینترنتی ویکی‌لیکس منتشر شده است، و برپایه گفته‌های یک فرد «مطلع»، دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران باشگاه‌های ورزش‌های رزمی در این کشور را مجبور می‌کنند، در سرکوب معترضان سیاسی، قتل‌های سیاسی و نیز آموزش اعضای بسیج و نیروهای امنیتی با آنها همکاری کنند.

بر اساس گزارشی که در اوایل سپتامبر سال ۲۰۰۹ میلادی توسط سفارت ایالات متحده آمریکا در باکو برای وزارت امور خارجه این کشور ارسال شده است، به نقل از یک فرد «مطلع» آمده است دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی از باشگاه‌های رزمی برای سرکوب مخالفان سیاسی استفاده می‌کنند.

در گزارشی که به تازگی توسط سایت اینترنتی ویکی‌لیکس منتشر شده، به نقل از یک مربی ورزش‌های رزمی در ایران آمده است: «باشگاه‌های خصوصی ورزش‌های رزمی و مدیران آنها به شدت تحت فشار قرار دارند، تا با دستگاه‌های اطلاعاتی و سپاه پاسداران در زمینه آموزش اعضای آنها همکاری کرده و همچنین به عنوان مجری سرکوب اعتراض‌ها و قتل‌های سیاسی عمل کنند.»

بر اساس این گزارش مربیان و مدیران باشگاه‌های ورزش‌های رزمی در ایران «به سختی»‌ می‌توانند، استقلال خود را از سپاه پاسداران و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی حفظ کنند.

در گزارش سفارت آمریکا در باکو به وزارت امور خارجه آمریکا در این باره آمده است، مقام‌های امنیتی جمهوری اسلامی نسبت به فعالیت باشگاه‌های ورزش‌های رزمی در ایران بدبین هستند و آنها را «عامل بالقوه سازماندهی و آموزش اعتراض‌های بعدی» ارزیابی می‌کنند.

در بخش دیگری از این گزارش در عین حال آمده است، کنترل باشگاه‌های رزمی بیشتر از آن که به دلیل هراس دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی از آنان باشد، به دلیل تمایل دستگاه‌های امنیتی برای استفاده از اعضای آموزش دیده آنها برای انجام «عملیات ویژه» است.

بر اساس این گزارش دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی از این باشگاه‌ها انتظار دارند، علاوه بر آموزش اعضای بسیج و سپاه، ترساندن مردم و سرکوب تظاهرات در انجام قتل‌های سیاسی نیز همکاری کنند.

به گفته منبع مورد استناد سفارت آمریکا در باکو، استفاده از اعضای باشگاه‌های ورزش‌های رزمی برای انجام این گونه عملیات، به نیروهای امنیتی این امکان را می‌دهد که خود را از انجام «کارهای کثیف» کنار بکشند.

در گزارش سفارت آمریکا در باکو، این فرد «مطلع» به موردی اشاره کرده است که در آن یکی از استادان ورزش‌های رزمی دست کم شش نفر را به سفارش دستگاه‌های اطلاعاتی جمهوری اسلامی در کمتر از چند ماه کشته است؛ به گفته این فرد «مطلع» این شخص خود نیز به دست نیروهای امنیتی کشته شده، اما صحنه‌سازی قتل طوری بوده است که علت مرگ «خودکشی» جلوه کند.

به گفته این فرد «مطلع» قربانیان از جمله شامل روشنفکران و فعالان جوان طرفدار دموکراسی در ایران بوده‌اند.

تایید حکم دو سال زندان برای مسعود لدنی فعال ملی- مذهبی

جرس: مسعود لدنی فعال ملی مذهبی به اتهام تشکیک در سلامت انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و به استناد گزارش اطلاعات استان خوزستان به دوسال زندان تعزیری محکوم شد.
بنا به اخبار رسیده به جرس، شعبه سیزده دادگاه تجدید نظر استان خوزستان به قضاوت قاضی ناصر حجاریان و ماجد چنانی، مسعود لدنی از فعالان ملی مذهبی و از اعضای جمعیت توسعه سیاسی و فرهنگی استان خوزستان به دو سال حبس تعزیری محکوم شده است.
بر طبق حکم صادره لدنی به دلیل "تشکیک در سلامت انتخابات، برگزاری جلسات و تبادل عقاید و نظرات، بازتاب بازدداشت وی به عنوان فعال ملی مذهبی در رسانه های خارجی" مستحق دو سال حبس تشخیص داده شده است.
پیش از این بر طبق حکم صادره توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز، مسعود لدنی و همسر وی پروین کهزادی، به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" به ترتیب به دوسال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده‌ بودند.
در حکم دادگاه اولیه، مسعود لدنی به راه‌اندازی «جمعیت توسعه سیاسی فرهنگی خوزستان» بر پایه عدم اعتقاد به ولایت فقیه و جدایی دین از حکومت با «خط مشی براندازی نرم» متهم شده بود.
پروین کهزادی نیز متهم است که با علم به این موارد عضویت این تشکل را شده است. هم‌چنین در این حکم به علت شرایط اجتماعی و با توجه به اینکه خانم کهزادی فرزند کوچک دارند حکم او به مدت دو سال به حالت تعلیق درآمده است. پروین کهزادی از فعالان جنبش زنان است.
پیش از این نیز در آستانه ٢٢خرداد ۸۹ تعدادی از اعضای «جمعیت توسعه سیاسی فرهنگی خوزستان» توسط ستاد خبری اهواز احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند. در حکم دادگاه تجدید نظر به اظهارات این افراد در هنگام بازداشت به عنوان مدرک مورد استناد اشاره شده است.

کارگران لوله‌سازی خوزستان ۱۸ ماه حقوق و مزایا طلبکارند

دبیر اجرایی‌ خانه کارگر آبادان می‌گوید: کارگران‌ کارخانه لوله‌سازی خوزستان ۱۸ ماه حقوق و مزایا طلبکار هستند.

آقایار حسینی به ایلنا گفت: در کارخانه لوله‌سازی خوزستان نزدیک به ۵۰۰ تا ۶۰۰ کارگر مشغول کار هستند.

وی افزود: به دلیل مشکلات مدیریتی این ‌کارگران علاوه برحقوق معوقه با مشکل تاخیر در واریز حق بیمه‌های خود مواجه هستند.

دبیر اجرایی خانه کارگر آبادان تصریح کرد: کارفرما به دلیل آنچه که کمبود نقدینگی نامیده می‌شود ۵ تا ۶ ماه حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

به گفته آقایار حسینی کارخانه لوله‌سازی خوزستان دارای مشکل تولید و فروش نیست اما به دلیل بازپرداخت تسهیلات اعتباری در پرداخت مطالبات کارکنان خود تاخیرهای طولانی دارد.

محکومیت یک فعال سیاسی اهوازی به دو سال حبس، به اتهام تشکیک در انتخابات

چرس : مسعود لدنی فعال ملی مذهبی به اتهام تشکیک در سلامت انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و به استناد گزارش اطلاعات استان خوزستان به دوسال زندان تعزیری محکوم شد.

به گزارش جرس، شعبه سیزده دادگاه تجدید نظر استان خوزستان به قضاوت قاضی ناصر حجاریان و ماجد چنانی، مسعود لدنی از فعالان ملی مذهبی و از اعضای جمعیت توسعه سیاسی و فرهنگی استان خوزستان را به دو سال حبس تعزیری محکوم کرده است.

بر طبق حکم صادره، لدنی به دلیل “تشکیک در سلامت انتخابات، برگزاری جلسات و تبادل عقاید و نظرات، بازتاب بازدداشت وی به عنوان فعال ملی مذهبی در رسانه های خارجی” مستحق دو سال حبس تشخیص داده شده است.

پیش از این بر طبق حکم صادره توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز، مسعود لدنی و همسر وی پروین کهزادی، به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” به ترتیب به دوسال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده‌ بودند.

در حکم دادگاه اولیه، مسعود لدنی به راه‌اندازی «جمعیت توسعه سیاسی فرهنگی خوزستان» بر پایه عدم اعتقاد به ولایت فقیه و جدایی دین از حکومت با «خط مشی براندازی نرم» متهم شده بود.

پروین کهزادی نیز متهم است که با علم به این موارد عضویت این تشکل را شده است. هم‌چنین در این حکم به علت شرایط اجتماعی و با توجه به اینکه خانم کهزادی فرزند کوچک دارند حکم او به مدت دو سال به حالت تعلیق درآمده است. پروین کهزادی از فعالان جنبش زنان است.

پیش از این نیز در آستانه ٢٢خرداد ۸۹ تعدادی از اعضای «جمعیت توسعه سیاسی فرهنگی خوزستان» توسط ستاد خبری اهواز احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند. در حکم دادگاه تجدید نظر به اظهارات این افراد در هنگام بازداشت به عنوان مدرک مورد استناد اشاره شده است.

آخرین وضعیت پرونده امام جماعت پیشین مسجد قبای سنندج

آژانس خبری موکریان : ماموستا ایوب گنجی نویسنده و امام جماعت پیشین مسجد قبای سنندج، همچنان در زندان به سر می برد.
بنا به گزارش رسیده به آژانس خبری موکریان، چندی پیش نامه ای از طرف نماینده سنندج در مجلس شورای اسلامی به ریاست قوه قضائیه مبنی بر عنایت ایشان به درخواست خانواده ماموستا ایوب گنجی، نوشته شده بود که براساس اخبار دریافتی، پس از گذشت نزدیک به 2 ماه از ارسال این نامه سرگشاده به ریاست قوه قضائیه، تاکنون در حکم صادره تغییری حاصل نشده و ماموستا ایوب گنجی همچنان در بند نظام زندان همدان بوده و دوران محکومیت خود را سپری می نماید.
شایان ذکر است ماموستا ایوب گنجی که حدود 31 ماه است در زندان به سر می برد به اتهام اقدام علیه امنیت و نشر اکاذیب، از سوی دادگاه ویژه روحانیت همدان به تحمل 10 سال حبس و محرومیت دائم از عنوان روحانیت و10 سال تبعید به شهرستان همدان محکوم شده است.

آتش سوزی دوباره در جنگل‌هاي بهشهر

فارس: آتش‌سوزي در نقاطي از جنگل‌هاي بخش مركزي شهرستان بهشهر از عصر روز گذشته شدت گرفت.
دو هفته گذشته نقاطي از جنگل‌هاي بخش مركزي شهرستان بهشهر كه از راه‌هاي كوهستاني و صعب العبور است، طعمه حريق شد و با وجود تلاش‌هاي مردم و مسئولان براي اطفاي حريق، سرانجام باران رحمت الهي توانست اين آتش سوزي‌ها را مهار كند.
طي دو روز گذشته خبرهايي از آتش سوزي مناطق ديگري از جنگل‌هاي بخش مركزي داشتيم كه از عصر روز گذشته بر شدت اين آتش سوزي‌ها افزوده شد.
صبح امروز فرماندار بهشهر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آتش‌سوزي‌ها از عصر روز گذشته شدت يافته، عمليات اطفاي حريق با كمك اهالي روستاهاي ولم، شيرداري، رودبار، محمد آباد، شهيد آباد و كنت همچنين با كمك ادارات زير مجموعه ستاد حوادث غيرمترقبه در حال انجام است.
اما بخشدار مركزي اظهار داشت: مهار كامل و صد درصدي آتش با بارش باران رحمت الهي امكان‌پذير است.

تعطیلی كارخانه ايران‌صوف و بیکاری ۶۰ کارگر

ایلنا : دبير اجرايي خانه كارگر استان قم از تعطيلي كارخانه ايران صوف و بيكاري 60 كارگر شاغل در اين واحد توليدي خبر داد.
به گزارش ايلنا، علي طالبي با اشاره به اينكه كارخانه ايران صوف در زمينه صنعت ريسندگي و بافندگي فعاليت مي‌كرده است؛ افزود: اين واحد توليدي سابقه فعاليت زيادي داشت و شايد بتوان گفت كه 30 سال در عرصه صنعت نساجي كشور فعال بوده است.
دبير اجرايي خانه كارگر استان قم با بيان اينكه كارخانه صوف داراي حدود 60 كارگر بوده است تصريح كرد: اين واحد متعلق به به بخش خصوصي است.
اين فعال كارگري استان قم نبود نقدينگي و واردات بي‌رويه محصولات چيني را از علل اصلي ورشكستگي كارخانه ايران صوف برشمرد.

آخرین وضعیت فعالان کانون صنفی معلمان

بامدادخبر: دادگاه تجدیدنظر استان چهارمحال بختیاری، محکومیت یک سال زندان نبی‌الله باستان، عضو این کانون در شهرکرد را تایید کرده است.
به گزارش بامدادخبر، درحالی این حکم به شعبهٔ اجرای احکام ابلاغ شده است که آقای باستان به دلیل بیماری در بیمارستان به سر می‌برد و به گفتهٔ همسر وی، پس از ترخیص به زندان منتقل خواهد شد.
هم‌زمان توفیق مرتضی‌پور عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان در تبریز نیز به دلیل صدور بیانیه این کانون به مناسبت هفتهٔ معلم از سوی دادگاه بدوی به دو سال حبس تعلیقی و ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شده است. این درحالی است که در هفتهٔ گذشته اسماعیل عبدی دیگر عضو کانون صنفی معلمان که پیش‌تر مدتی را در زندان سپری کرده بود نیز به دادگاه انقلاب احضار شده است.
هم‌اکنون علی رضا هاشمی دبیر کل سازمان معلمان ایران، علی‌اکبر باغانی دبیر کل کانون صنفی معلمان، محمود بهشتی لنگرودی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، محمود باقری از اعضای کانون صنفی معلمان در تهران و مختار اسدی از اعضای کانون صنفی معلمان کردستان نیز که در ماه‌های گذشته مدتی را در انفرادی‌های زندان اوین گذرانده بودند منتظر برگزاری دادگاه خویش هستند.
محمد داوری، رسول بداغی، هاشم خواستار، عبدالرضا قنبری و عبدالله مومنی نیز پنج معلمی هستند که همچنان در زندان به سر می‌برند.

کرایه تاکسی در شهر سنندج از ۳۵ تا ۵۰ درصد افزایش یافت

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، در حالیکه نزدیک به دو هفته از اجرایی کردن قانون هدفمندی یارانه ها در کشور سپری می شود، کرایه تاکسی در شهر سنندج با پیشنهاد سازمان تاکسیرانی این شهر و با تصویب و موافقت اعضای شورای اسلامی شهر سنندج افزایش یافت.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج در گفتگو با خبرنگار مهر در سنندج اظهار داشت: در راستای بررسی های صورت گرفته و با توجه به اعلام کشوری در راستای افزایش نرخ حمل و نقل عمومی در داخل شهرها و بنا به پیشنهاد سازمان تاکسیرانی سنندج و حومه کرایه تاکسی در این شهر افزایش یافت.
جلال شریعتی عنوان کرد: متوسط ۱۵ تا ۲۰ درصد برای افزایش کرایه تاکسی به صورت کشوری اعلام شده بود که اعضای شورای اسلامی شهر سنندج نیز با تفاوتی اندک نسبت به افزایش کرایه تاکسی اقدام و قرار است که از امروز شنبه ۱۱ دی ماه قیمت های جدید اعمال شود.
وی گفت: در مسیرهای که قبلا با ۱۰۰ تومان مسافر جابجا می شد، از امروز شنبه به ۱۵۰ تومان افزایش پیدا کرده و مسیرهای ۱۵۰ تومانی در داخل شهر نیز به ۲۰۰ تومان افزایش داده شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر سنندج بیان داشت: کرایه حمل و نقل مسافر به شهرکهای اطراف سنندج و روستاهای حومه نیز از ۲۰۰ تومان به ۳۰۰ تومان افزایش پیدا کرده است و انتظار می رود که سازمان تاکسیرانی با نظارت بیشتر از افزایش و یا تخلف در زمینه کرایه تاکسی به شدت جلوگیری کند.
شریعتی با اشاره به وضعیت تردد خودروهای مسافربر شخصی خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلایل مختلف شمار مسافربرهای شخصی در سنندج بالاست و پیش بینی شود که با توجه به آزاد شدن قیمت حامل های انرژی از شمار مسافربرهای شخصی کاسته و مردم نیز رغبت بیشتری برای استفاده از وسائل نقلیه عمومی داشته باشند.

بازجویی از زندانیان سیاسی بند 2 بدلیل گرامیداشت علی صارمی

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" روز شنبه 11 دی ماه زندانی سیاسی رضا شریفی بوکانی و خالد حردانی برای بازجویی به بند سپاه زندان گوهردشت کرج منتقل شدند. آنها به دلیل صدور اطلاعیۀ محکومیت اعدام جنایتکارانه شهید راه آزادی مردم ایران علی صارمی و همچنین برگزاری مراسم گرامیداشت ساعتها مورد بازجویی و تهدید بازجویان وزارت اطلاعات قرار گرفتند.خالد حردای به بند بازگردانده شد ولی زندانی سیاسی رضا شریفی هنوز به بند بازگردانده نشده است.
در پی شهادت جانباخته راه آزادی علی صارمی که باعث خشم و برانگیختگی در میان همبندیانش شده است.زندانیان سیاسی در بندهای مختلف اقدام به انتشار بیانیه محکومیت این جنایت و برگزاری مراسم گرامیداشت نمودند. این مسئله باعث وحشت بازجویان وزارت اطلاعات و کارگزاران زندان شده است.
بازجویان وزارت اطلاعات برای مهار این خشم و برانگیختگی در میان زندانیان سیاسی اقدام به انجام اعمال جنون آمیزی مانند انتقال به سلول انفرادی ،احضار به بند سپاه ،تهدید به پرونده سازی، حضور فرجی در جمع زندانیان سیاسی و شروع به عربده کشی و تهدید به اقدامات سختگیرانه و محروم کردن زندانیان سیاسی از رفتن به هواخوری نموده اند.
تا به حال هیچ کدام از اقدامات سرکوبگرانه برای ایجاد رعب و وحشت در میان زندانیان سیاسی موثر نبوده است و زندانیان سیاسی با قاطعیت از حقوق خود دفاع می کنند.

ادامه آتش شوزی جنگلهای آمل و دستگیری فردی به اتهام آتش زدن جنگلها

مهر: رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان آمل گفت: آتش سوزی جنگلهای منطقه "زائرسر لهاش" بخش مرکزی این شهرستان همچنان ادامه دارد و ماموران اداره منابع طبیعی برای اطفاء آتش سوزی در منطقه حضور دارند.

عبدالرضا گروسی در گفتگو با خبرنگار مهر در آمل با اشاره به اینکه آتش سوزی جنگلهای منطقه زائرسرآمل از صبح جمعه آغاز شده و تاکنون خاموش نشده است، افزود: تلاش های نیروهای امدادی برای اطفای حریق آتش‌سوزی در منطقه جنگلی آمل، همچنان ادامه دارد.

وی ادامه داد: هم اکنون حدود 30 نفراز نیروهای یگان حفاظت و کارکنان منابع طبیعی و مردم محلی مشغول اطفای حریق در این منطقه صعب العبور جنگلی هستند.

رئیس اداره منابع طبیعی آمل با اشاره به اینکه درآتش‌سوزی جنگل‌های منطقه زائرسر لهاش درختان با ارزش جنگلی ازنوع ممرز، توسکا، آزاد وگونه های دیگرکه در آتش سوخت،تصریح کرد: متاسفانه تاکنون بیش از 20 هکتار از این اراضی جنگلی در آتش سوخت.

گروسی با اشاره به اینکه متاسفانه برخی نیروهای امدادی از سایر دستگاهای اجرایی که برای اطفاء حریق در منطقه حضور داشتند به علت خستگی از اوخر دیشب منطقه را ترک کردند، گفت: با وجود حضور نیروهای یگان حفاظت و کارکنان منابع طبیعی و مردم محلی، باران الهی تنها نجات بخش خاموشی آتش سوزی جنگل های منطقه است.

وی اضافه کرد: متاسفانه صعب العبورو صخره ای بودن منطقه جنگلی لهاش، اطفای حریق را برای نیروهای امدادی مشکل ساز کرده بود.

رئیس اداره منابع طبیعی آمل اضافه کرد: نیروهای امدادی درمحل آتش سوزی با قطع درختان در مسیر آتش و گودبرداری زمین از سرایت آتش به سایر مناطق اقدام کردند.

گروسی با بیان اینکه نیروهای یگان حفاظت و کارکنان منابع طبیعی یکی از عوامل محلی را که گمان می رفت عامل اصلی وقوع آتش سوز در منطقه جنگلی لهاش باشد شناسایی کردند، افزود: این فرد هم اکنون شناسایی شده و متاسفانه به آتش زدن جنگل این منطقه ونحوه و محل آن نیز اعتراف کرده واکنون با تشکیل پرونده تنظیمی به مراجع قضایی تحویل داده شد.

وی از شکارچیان ودامداران مناطق جنگلی این بخش خواست با دیدن دودی ناشی از آتش سوزی های کوچک مراتب را به دهیاران روستاهای اطراف ومنابع طبیعی اطلاع دهند.

آتش سوزی دو هفته گذشته نیز حدود 20 هکتار از جنگلهای منطقه زائرسر لهاش بخش مرکزی آمل را نابود کرده بود.

درحوزه استحفاظی شهرستان آمل حدود 295هزارهکتارجنگل ومرتع وجود دارد.

رشد 23 درصدی مرگ ناشی از مسمومیت الکل

آخرین نیوز: معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در شش ماهه اول امسال 74 نفر بر اثر مسمومیت ناشی از مصرف الکل جان خود را از دست دادند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل 23.3 درصد افزایش یافته است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان پزشکی قانونی کشور، دکتر عبدالرزاق برزگر با بیان این مطلب افزود: از کل فوت شدگان ناشی از مسمومیت الکل در شش ماهه اول امسال، 70 نفر مرد و چهار نفر زن بودند.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از استان ها هیچ مورد مرگ ناشی از مسمومیت الکل گزارش نشده است، افزود: در شش ماهه اول امسال استان تهران با 33 مورد مرگ ناشی از مصرف الکل بیشترین رقم را در این زمینه به خود اختصاص داده است.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان خاطرنشان کرد: در نیمه نخست امسال بیشترین آمار مسمومیت مربوط به ماه های فروردین و مرداد و کمترین آن در تیر ماه ثبت شده است.

اعدام 8 متهم به قاچاق مواد مخدر در قم

خبرگزاري فارس:‌ دادستان عمومي و انقلاب قم از اعدام هشت نفر از متهمان قاچاق مواد مخدر در اين استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاري فارس از قم، مصطفي برزگر گنجي بعد از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: اين افراد طي سال گذشته و سال جاري در زمينه قاچاق مواد مخدر دستگير شده بودند كه به پرونده آنها رسيدگي شده و پرونده مراحل قانوني را طي كرده بود.
وي با اشاره به اينكه هر كدام از اين قاچاقچيان مواد مخدر دو بار تقاضاي عفو كرده بودند، بيان داشت: در هر دو مرتبه تقاضاي عفو اين افراد رد شده بود و در نهايت اين هشت نفر هفته گذشته در زندان مركزي قم به دار مجازات آويخته شدند.
دادستان عمومي و انقلاب قم تصريح كرد: همچنين براي 16 نفر قاچاقچي ديگر نيز در استان قم حكم اعدام صادر شده است كه اين افراد يك مرحله تقاضاي عفو كرده‌اند كه در كميسيون عفو درخواست آنها رد شده است و در صورت رد شدن تقاضاي عفو در مرحله دوم، بايد حكم‌هاي اين قاچاقچيان مواد مخدر را نيز اجرا كنيم.
وي با اشاره به اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر بيان داشت: برخورد با مواد روان‌گردان از جمله شيشه همانند كراك و هرويين است و مجازت حمل، نگهداري و خريد و فروش بيش از 30 گرم از اين مواد اعدام است.

انتشار گزارش رسمی ۹ ماه گذشته: واردات بیش از دو برابر صادرات

کلمه : گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد که میزان واردات کشور از دو برابر صادرات هم جلو زده است.

به گزارش مهر، گمرک جمهوری اسلامی ایران گزارش داد: در نه ‌ماهه نخست سالجاری صادرات غیرنفتی با احتساب میعانات گازی به ۲۲ میلیارد و ۴۸۳ میلیون ‌دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱٫۵۹ درصد افزایش نشان می‌دهد. وزن این میزان صادرات غیرنفتی ۵۰ میلیون و ۶۳ هزار تن بود که به لحاظ وزن نیز ۵۹/۲۶ درصد رشد داشت.

در مدت یاد شده صادرات غیرنفتی کشورمان بدون احتساب میعانات گازی به۱۹ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰/۲۷ درصد رشد نشان می‌دهد، همچنین وزن صادرات غیرنفتی بدون احتساب میعانات گازی به ۴۵ میلیون و۴۵ هزار تن رسید که در مقایسه با سال قبل ۷۲/۳۵ درصد رشد داشته است.

واردات

براساس گزارش دفتر آمار و فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات گمرک ایران، واردات ایران درنه ماهه نخست سال جاری در مجموع به ۴۷ میلیارد و ۷۰ میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته۰۷/۲۶درصد افزایش یافته است.

شایان ذکر است، وزن این میزان کالای وارداتی درنه ماهه نخست سال جاری ۳۳ میلیون و۸۶۴ هزار تن بودکه از این نظر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل۰۳/۳ درصد کاهش داشت.

اقلام عمده صادراتی

درنه ماهه نخست سال جاری پروپان مایع شده عمده‌ترین کالای صادراتی ایران بود. سهم این کالا از صادرات غیرنفتی ایران در مدت یاد شده یک میلیاردو ۶ میلیون و۰۰ ۸هزار دلار بود و ۲۶/۵ درصد از کل صادرات غیرنفتی به این کالا اختصاص داشت. جایگاه بعدی نیز بهپلی اتیلن گرید فیلم اختصاص دارد که سهم این کالا از صادرات غیرنفتی در این مدت به ۹۹۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رسید.

سنگ آهن نیز سومین کالای عمده صادراتی ایران در مدت یاد شده بود و با ۷۹۸ میلیون و ۳۰۰ هزار دلارو ۱۷/۴ در صد از کل صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داد.

متانول با ۷۶۳ میلیون و ۸۰۰ هزاردلار، ۹۹/۳ درصد از کل صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داده است که در جایگاه چهارم قرار دارد.

سایر گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده با ۷۱۸ میلیون و ۱۰۰ هزار دلار پنجمین کالای عمده صادراتی کشورمان بود و ۷۵/۳ درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد.

عمده‌ترین خریداران کالای ایرانی

درنه ماهه نخست سال جاری چین با واردات ۳میلیارد و ۴۰۹ میلیون دلار انواع کالای ایرانی عمده‌ترین واردکننده کالا از ایران بود. در این مدت ۸۱/۱۷درصد از کل صادرات غیرنفتی کشورمان به کشور چین اختصاص داشت.

عراق با خرید ۳ میلیارد و ۲۱۵ میلیون دلار انواع کالای ایرانی، دومین کشور بزرگ واردکننده کالا از ایران بود. سهم عراق از کل صادرات غیرنفتی ایران در این مدت به ۷۹/۱۶ درصد رسید. امارات متحده عربی با۲ میلیاردو ۵۵۲ میلیون دلار در جایگاه سوم قرار گرفت و تنها ۳۳/۱۳ درصد از کل صادرات غیرنفتی کشورمان به این کشور اختصاص یافت. براساس این گزارش هند با یک میلیاردو ۲۷۱ میلیون دلار و افغانستان با ۹۸۵ میلیون دلار رتبه‌های چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند.

اقلام عمده وارداتی

در نه ماهه نخست سال جاری طلای خام عمده‌ترین کالای وارداتی کشورمان بود و با اختصاص ۲۶/۱۰ درصد از کل ارزش واردات جایگاه نخست را به خود اختصاص داد. شمش از آهن و فولاد غیر ممزوج با ۸۸/۳ درصد سهم ارزشی در جایگاه دوم قرار گرفت و محصولات از آهن یا فولاد غیر ممزوج تخت و گرم نورد شده با ۶۴/۱ درصد سهم از ارزش، رتبه سوم را به خود اختصاص داد.

کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران

در مدت یاد شده امارات متحده عربی۲۳/۳۲درصد از کل ارزش واردات کشورمان را به خود اختصاص داد و به عنوان بزرگترین کشور صادرکننده کالا به ایران در رتبه نخست جای گرفت .سهم امارات از واردات کشورمان در این مدت ۱۵ میلیاردو۱۷۱ میلیون دلار بود.

چین با ۴ میلیارد و۴ میلیون دلار و ۵۱/۸ درصد سهم ارزشی رتبه دوم را به خود اختصاص داد و کشور آلمان نیز با ۳ میلیارد و ۲۸۱ میلیون دلار و ۹۷/۶ درصد در رتبه سوم جای گرفت. کشورهای ترکیه و سوییس نیز به ترتیب ۳۵/۶ درصد و۲/۶ درصد از ارزش کل واردات ایران را به خود اختصاص دادند و در رتبه‌های چهارم و پنجم قرار گرفتند.

ابلاغ حکم اعدام دو زندانی سیاسی کرد

برگزاری هرانا – صبح امروز حکم اعدام در ملا عام به دو زندانی سیاسی به نامهای زانیار مرادی و لقمان مرادی ابلاغ شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در حکم ابلاغی 20 روز به متهمین مهلت داده شده است که به حکم صادره شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست صلواتی اعتراض شود.

پدر زانیار مرادی که از فعالین سیاسی سرشناس و عضو یک حزب کردی است پیشتر در مصاحبه ای با رسانه های برون مرزی اتهام فرزندش فعالیت سیاسی خودش اعلام کرد.

زنیار و لقمان مرادی هفته گذشته به زندان رجایی شهر کرج منتقل و هم اکنون در بند 2 زندان رجایی شهر کرج تحمل حبس می کنند.

اتهام این افراد از سوی دادگاه انقلاب مشارکت در ترور امام جمعه اهل سنت مریوان اعلام شده است که بدین ترتیب به اتهام محاربه و افساد فی الارض به اعدام در ملا عام محکوم شدند.

افزایش بهای سوخت رژیم ایران را با مشکل روبرو کرده است

صدای آمریکا : با توجه به فشار جامعه بین المللی در اعمال تحریم های جدی و شدید علیه جمهوری اسلامی ایران، دولت سیاست «یارانه ای» خود را کنار گزارده است. اقدامی که می تواند خطر به وجود آمدن تنش های تازه ای را در جامعه به همراه داشته باشد.

در پی اعلام اصلاحات در بهای یارانه های دولتی توسط محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران در روز یکشنبه بیست و هشتم آذر ماه ۱۳۸۹ خورشیدی (برابر با نوزدهم ماه دسامبر)، تعداد زیادی ماًمور پلیس به پمپ بنزین ها اعزام شدند تا از هر گونه اتفاق پیش بینی نشده ای پیشگیری کنند. افزایش بهای بنزین به تنش ها در تهران افزوده و بهای بنزین سهمیه ای را نیز افزایش داده است.

در حال حاضر، بهای هر لیتر بنزینی که به صورت سهمیه در اختیار مردم قرار می گیرد، از حدود یکصد تومان (معادل ده سنت در هر دلار آمریکائی) برای یک لیتر به حدود چهار صد تومان (معادل چهل سنت در هر دلار آمریکائی) یعنی چهار برابر رسیده است*. سهمیه بنزین در ماه معادل شصت (۶۰) لیتر است.

در همین حال بهای بنزین نیز افزایش یافته و به ۹ برابر رسیده و همین مسئله، یعنی افزایش بهای سوخت مصرف آن را پائین آورده است.
از سوی دیگر قیمت برق، نان و آب هم به نوبه خود اما بصورتی تصاعدی افزایش یافته است.

با این همه نه تظاهراتی در تهران صورت گرفته، نه شعاری بر روی دیوارها نوشته شده و نه حتی ترقی ناگهانی و غیر قابل انتظار بهای بنزین موجب برانگیختن مخالفتی در خیابان ها شده است. با این حال روزنامه «فیگارو بین المللی» چاپ پاریس به «اعتصاب آرام» در این مورد اشاره می کند.

در همین حال مقام های مربوطه برای محدود کردن تورم، فروشندگان و صاحبان کسب و کار را از افزایش بهای محصولات خود ممنوع کرده اند.
در تهران، علی که یک راننده تاکسی است می گوید «با این قیمت های جدید، کار من دیگر سود آور نبوده و من با از دست دادن سرمایه ام روبرو خواهم شد.» وی در همین حال نگران آن است که مخارجش حتی به وی اجازه پرداخت بهای بنزین اتومبیلش را نخواهد داد. دولت برای جلوگیری از هر گونه انفجاری، پرداخت مبلغی حدود چهل و پنج هزار تومان را ماهانه برای هر یک از شهروندان ایران در نظر گرفته و نخستین پرداخت دو ماهه آن را به حساب بانکی حدود ۶۰ میلیون و ۵۰۰ هزار شهروند ایران واریز کرده است. با این همه، علی راننده تاکسی بر این باور است که این مبلغ دردی را برای وی دوا نمی کند. وی مانند بسیاری دیگر در گروه کاری خود آرزوی بر پا کردن یک جنبش مخفی اعتصابی را در سر می پروراند. جنبشی که از سوی برخی از رانندگان کامیون نیز مطرح شده است، کسانی که نمی خواهند حداقل برای چند روز کار کنند. مهدی، راننده کامیونی که وسایل منزل را حمل می کند می گوید «یک اعتصاب خاموش و آرام، تنها چیزی است که برای ما باقی مانده است.»

در همین حال این اقدام دولت – قطع یارانه ها - محبوبیت محمود احمدی نژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران را نیز در معرض خطر قرار داده است. محبوبیتی که پس از انتخاب مجدد بحث انگیزش به سمت رئیس جمهوری اسلامی ایران در انتخابات بیست و دوم خرداد ماه ۱۳۸۸ خورشیدی به طور گسترده ای مورد پرسش قرار گرفته بود.

میر حسین موسوی و مهدی کروبی – دو رهبر اپوزیسیون – بر این عقیده اند که این اقدام یک فشار اضافی بر قشر متوسط جامعه است. این دو سیاستمدار مخالف محمود احمدی نژاد می گویند این اقدام در زمانی صورت گرفته است که کشور در برابر تحریم های بین المللی جدی و شدیدی قرار دارد، ضریب بیکاری در برخی از استان های ایران از سی در صد هم بالاتر رفته و تورم خارج از کنترل شده است.

اما آیا واکنش مردم در برابر افزایش بهای سوخت که در چهارچوب مصرف کمتر آن شکل گرفته است، خود نوعی مبارزه منفی شمرده نمی شود؟
جنگ عراق با ایران که حدود هشت سال طول کشید، کمک های دولتی را برای اطمینان از این که مواد غذائی و سایر مایحتاج بموقع در اختیار مردم قرار می گیرد، پایه گزارد. اقدامی که با یارانه های انرژی به رقمی معادل ۱۱۴ میلیارد دلار در سال رسیده و بر وضعیت مالی کشور تاًثیر گزارده است. این مسئله به همراه کمبود بنزین که ریشه در تحریم های بین المللی داشت، دولت محمود احمدی نژاد را به فعالیت واداشت تا گامی را بردارد که پیش از وی هیچیک از رؤسای جمهوری اسلامی ایران از ترس بالقوه پرداخت بهای سنگین سیاسی آن برنداشته بودند.

اکنون شهروندان کشوری که دارای سومین ذخیره منابع نفت جهان و چهارمین صادر کننده نفت جهان است، باید بهائی را برای یک لیتر بنزین بپردازند که گران تر از بهای یک لیتر بنزین در آمریکاست!
با این همه مقامات دولتی در ایران این اقدام را موفقیت آمیز خوانده اند، اقدامی که نتیجه اش تا به حال تقلیل بیست در صد مصرف بنزین، چهار برابر شدن بهای بنزین و سه برابر شدن بهای نان بوده است.

اجرای این طرح که «جراحی اقتصادی» نام گرفته است، مدت هاست که در دست مطالعه بوده اما هر بار اجرای آن به عهده تعویق افتاده است.
علی خطیبی، مدیر اوپک ایران (سازمان کشورهای صادر کننده نفت) می گوید «مسائل گوناگونی می تواند بهای نفت را درجهان افزایش دهد. وی می گوید وجود سرمای بی نظیر اخیر در اروپا، آمریکا و چین، تضعیف دلار و افزایش تقاضا برای سوخت به مناسبت فصل تعطیلات بهای نفت را در بازارها به بیش از ۹۰ دلار درهر بشکه رسانده است.»

*بهای نفت به دلار آمریکائی است و در نتیجه با توجه به تغییر مبادله ارز آزاد بین تومان و دلار این ارقام نیز تغییر پیدا می کند.
منابع مورد استفاده:

1 - Figaro International, Wednesday December 29, 2010.
2 – Associated Press, updated 12/29/2010.
3 - Wealth Wire, Oil Price Forecast 2011

خانواده های زندانیان سیاسی:یک روز در هفته را روزه سیاسی می گیریم

جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی هم چنان در هم بستگی با عزیزان دربندشان یک روز از هفته را روزه سیاسی می گیرند.
به گزارش تحول سبز، اعتصاب غذای بعضی از زندانیان و نیز روزه های اعتراضی آنان که به دلیل اقدامات غیرقانونی و ممنوعیت ها و محدودیت های غیرقانونی برای آنان، انگیزه این اقدام خانواده هاست.
فردا نیز خانواده های زندانیان سیاسی روزه دار خواهند بود و مراسم افطار را در منزل یکی از این خانواده ها برگزار خواهند کرد.
لازم به ذکر است طیق گزارشات واصله در برخی از شهرها افراد و خانواده هایی در هم بستگی با زندانیان سیاسی دست به گرفتن روزه سیاسی زده اند. و با استعانت به خداوند متعال برای رهایی این عزیزان دعا می کنند

اخراج از کار و تبعید شهروندان بهایی

کمیته گزارشگران حقوق بشر- آقای حشمت الله فروتن شهروند بهایی ساکن آباده، بدلیل اعتقاد به دیانت بهایی از کار اخراج شد.

در شرایطی که این شهروند بهایی نزدیک به 40 سال در یکی از آموزشگاه های شهر آباده مشغول به کار بوده، اداره اماکن این شهر حکم اخراج از کار را به دلیل اعتقاد به دین بهایی به وی اعلام کرده است.

لازم به توضیح است که به تازگی یکی دیگر از شهروندان بهایی شهر آباده به نام اسماعیل فروزان، بعد از گذراندن نزدیک به ۱ سال زندان، بدلیل اعتقاد به آیین بهایی به تبعید از این شهر محکوم شده است.

آلودگی نوری؛ معضل جدید تهران

ایسنا: دومین نشست کار گروه آلودگی نوری با حضور کارشناسان و اساتید دانشگاه در ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران تشکیل شد.

مهندس فرناز قبادی ـ مدیر کمیته آلودگی هوا و بهینه سازی مصرف انرژی ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به این که توجه به مقوله سلامت یکی از حساس‌ترین موضوعات در همه جوامع انسانی است، افزود: آلودگی نوری از دسته آلودگی‌هایی است که اکثریت جامعه نسبت به آن شناختی نداشته و از تاثیرات مخربی که می‌تواند بر جسم و روح انسان بگذارد بی‌اطلاع هستند.

وی خاطرنشان کرد: این کارگروه به منظور بررسی میزان آلودگی نوری در تهران تشکیل شده و یکی از اهداف آن ایجاد حساسیت در بین شهروندان و مسوولان نسبت به این مقوله است.

قبادی با بیان این که در حال حاضر هیچ گونه استانداری در زمینه آلودگی نوری در کشور وجود ندارد، اظهار امیدواری کرد که این کار گروه به دنبال بررسی وضعیت موجود آلودگی نوری در سطح شهر تهران بوده تا با همکاری موسسه ملی استاندارد و سایر ارگان‌های ذیربط ، استانداردهای لازم در زمینه فوق اتخاذ شود.

وی در ادامه اظهار کرد: دو محور آموزش و پژوهش موضوعات مورد بررسی در کار گروه فوق است و هر ارگان و سازمانی معضلات آلودگی نوری را از حیطه فعالیت خود مورد بررسی قرار می‌دهد تا همه تاثیرات روانی و امنیتی، محیط زیست ، معماری و شهرسازی ، زیبایی شناختی که آلودگی نوری در جامعه دارد، مورد تجزیه و تحلیل قرار بگیرد تا بتوان بر این اساس با در نظر گرفتن تمام شاخص‌های لازم، برنامه جامع آلودگی نوری را تدوین کرد.

مدیر کمیته آلودگی هوا و بهینه سازی مصرف انرژی ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران افزود: با توجه به این که تاکنون هیچ پژوهش جامع و کاملی در این زمینه انجام نشده نیز در آینده نزدیک به منظور هم اندیشی اساتید داخلی در زمینه آلودگی نوری نشست علمی برگزار می‌شود.

کار گروه آلودگی نوری هر دو هفته یکبار در ستاد محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با حضور کارشناسان این حوزه و اساتید دانشگاه برگزار می‌شود.

نشریه فرانسوی: زنان ایرانی دیگر از طلاق نمی ترسند

یک نشریه فرانسوی به بررسی پدیده طلاق در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی پرداخته است. به گزارش البرز نشريه فرانسوي کوريه انترناسيونال در مقاله اي نوشت، زنان ايراني ديگر از طلاق گرفتن نمی ترسند.

این نشريه برای ورود به بحث افزایش طلاق در ایران به "روز بدون طلاق" اشاره کرده که به گفته وزير دادگستري در اين روز هيچ مجوز طلاقي صادر نمي شود.

این نشریه فرانسوی وجود این روز را ناشی از نگرانی مسئولان از رواج طلاق در ایران دانسته می نویسد، نگراني مسئولان جمهوری اسلامی قابل درک است زيرا ميزان طلاق در ایران به طور شگفت انگيزي افزايش يافته است.

این نشریه نوشت، به نظر می رسد زنان ایران اين جسارت را پيدا کرده اند که به سنتها پايان دهند و به گذشته نه بگويند. آنان ديگر حاضر نيستند مشکلات شديد ناشي از ازدواج سنتی را تحمل کنند و چيز بيشتري مطالبه مي کنند که يکي از آنها برابري در روابط است.

محکومیت زندان برای دو عضو کانون صنفی معلمان

سایت کلمه: دادگاه تجدیدنظر استان چهارمحال بختیاری، محکومیت یک سال زندان نبی‌الله باستان، عضو کانون صنفی معلمان در شهرکرد را تایید کرده است.

به گزارش بامدادخبر، درحالی این حکم به شعبهٔ اجرای احکام ابلاغ شده است که آقای باستان به دلیل بیماری در بیمارستان به سر می‌برد و به گفتهٔ همسر وی، پس از ترخیص به زندان منتقل خواهد شد.

هم‌زمان توفیق مرتضی‌پور عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان در تبریز نیز به دلیل صدور بیانیه این کانون به مناسبت هفتهٔ معلم از سوی دادگاه بدوی به دو سال حبس تعلیقی و ۹۱ روز حبس تعزیری محکوم شده است. این درحالی است که در هفتهٔ گذشته اسماعیل عبدی دیگر عضو کانون صنفی معلمان که پیش‌تر مدتی را در زندان سپری کرده بود نیز به دادگاه انقلاب احضار شده است.

هم‌اکنون علی رضا هاشمی دبیر کل سازمان معلمان ایران، علی‌اکبر باغانی دبیر کل کانون صنفی معلمان، محمود بهشتی لنگرودی سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران، محمود باقری از اعضای کانون صنفی معلمان در تهران و مختار اسدی از اعضای کانون صنفی معلمان کردستان نیز که در ماه‌های گذشته مدتی را در انفرادی‌های زندان اوین گذرانده بودند منتظر برگزاری دادگاه خویش هستند.

محمد داوری، رسول بداغی، هاشم خواستار، عبدالرضا قنبری و عبدالله مومنی نیز پنج معلمی هستند که همچنان در زندان به سر می‌برند.

آتش سوزی در جنگل های شرق رودخانه هراز

پایگاه اطلاع رسانی فرمانداری آمل

آتش سوزي در جنگل هاي شرق رودخانه هراز( زيارت سر) آمل

اين آتش سوزي در جنگل زيارت سر آمل که از روزجمعه مورخ 10/10/ 1389شروع شده همچنان تا اين لحظه(ساعت 20/8يکشنبه 12 دي ماه ) ادامه دارد وکه در اثر دهها هکتار جنگل درآتش سوخت عليرغم بارندگي که ازنخستين ساعات بامداد امروز درمنطقه آمل آغاز شده باتوجه به حضورتعدادي از نيروهاي اين اداره درمحل آتش سوزي بصورت شبانه روزي تاکنون هيچگونه بارندگي درمحل مشاهده نگرديده است بعلت صعب العبور بودن منطقه حريق درصورت عدم بارش دامنه آتش سوزي گسترش خواهد يافت.

شهروند بهايی برای اجرای حکم حبس احضار شد

کمیته گزارشگران حقوق بشر- آرتین غضنفری شهروند بهایی، که به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود، برای اجرای حکم به زندان فراخوانده شد و بر همین اساس او باید روز یکشنبه ۱۲ دی خود را به زندان معرفی کند.

غضنفری در ساعت ۲:۳۰ نیمه شب ۱۳ دی ماه ۱۳۸۸ به همراه ۹ بهایی دیگر دستگیر و به زندان اوین منتقل شد. او در تاریخ ۱۴ فروردین ۱۳۸۹ با قید وثیقه آزاد شد، ولی پس از یک هفته از آزادی در ۲۲ فروردین بار دیگر بازداشت و سرانجام روز ۲۹ فروردین ماه با تودیع وثیقه از زندان آزاد شد.

وی در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۸۹ به اتهام حضور و مداخله در حوادث روز عاشورا به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

آرتین غضنفری، همسر ژینوس سبحانی، منشی سابق کانون مدافعان حقوق بشر است که در همان روز به همراه همسرش بازداشت و پس از تحمل ۵۷ روز حبس در اوین، ۱۱ اسفند ماه به قید وثیقه آزاد شد. ژینوس سبحانی نیز از سوی دادگاه انقلاب به دو سال حبس تعزیری محکوم شده است.

در دادگاه انقلاب چه مي گذرد: این سه قاضی

کلمه:
چکیده
سه شعبه دادگاه انقلاب به ریاست سه قاضی مشخص واقع در خیابان معلم تهران رسیدگی به اتهامات افرادی را که به جرایم سیاسی در کشور دستگیر می شوند، بر عهده دارند . این در حالی است که در همین دادگاه قضات بی طرفی هستند که اگر این پرونده ها به آنها ارجاع شود طور دیگری برخورد می کنند. اما نهادهای امنیتی با انحصاری کردن این پرونده ها و ارجاع آنها به این سه شعبه حکم هایی را که می خواهند از قاضی های این شعبه ها برای متهمانشان می گیرند .

سارا پردیس :چه کسانی احکام متهمان سیاسی را در تهران صادر می کنند ؟ حکم هایی که هر روز با سالهای بی شمار زندان، اعدام و محرومیت از فعالیت و تبعید صادر و اخبار آن در سایتهای مختلف منتشر می شود ؟ آیا این احکام توسط قاضی هایی عادل و بی طرف صادر می شود یا قضاتی که کاملا گوش به فرمان نهادهای امنیتی هستند ؟ به راستی در دادگاه انقلاب پس از حوادث انتخابات سال۸۸ بر متهمان سیاسی چه گذشت و آنها چگونه در دادگاه های چند دقیقه ای با احکامی طولانی مجبورشده اند سالهای زیادی از زندگی شان را پشت میله های زندان بگذرانند ؟و یا چه کسی یا کسانی حکم به گرفتن جان این متهمان داده اند؟

سه شعبه برای رسیدگی به جرایم سیاسی
سه شعبه دادگاه انقلاب به ریاست سه قاضی مشخص واقع در خیابان معلم تهران رسیدگی به اتهامات افرادی را که به جرایم سیاسی در کشور دستگیر می شوند، بر عهده دارند . این در حالی است که در همین دادگاه قاضی های بی طرفی هستند که اگر این پرونده ها به آنها ارجاع شود جور دیگری برخورد می کنند. اما نهادهای امنیتی با انحصاری کردن این پرونده ها و ارجاع آنها به این سه شعبه حکم هایی را که می خواهند از قاضی های این شعبه ها برای متهمانشان می گیرند .

به گفته منابع موثق به نقل از رییس دادگاه انقلاب، دهها قاضی دادگاه انقلاب بارها اعتراض کرده اند که چرا فقط پرونده های موادمخدر و قاچاقچی ها برای رسیدگی به آنها ارجاع می شود و نه پرونده های متهمان سیاسی و عقیدتی.گفته می شود که رییس فعلی و قبلی دادگاه انقلاب خود نیز با این اعتراض همکاران خود هم داستان اند اما کاری از دست شان بر نمی آید،چرا که ماموران امنیتی هستند که فرمان می دهند کدام پرونده به کدام شعبه برود و نه روسای دادگاه انقلاب و حتی رییس قوه قضاییه.

قاضی ابوالقاسم صلواتی رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب یکی از این قضات است که با دادن حکم های طولانی و به وی‍ژه صدور احکام اعدام به متهمان به عنوان یکی از سخت گیرترین و گوش به فرمان ترین قاضی های این دادگاه معرفی شده است . وقتی پرونده کسی به قاضی صلواتی ارجاع می شود آه از نهاد متهم بلند می شود چون می داند که با قاضی ای روبرو است که کوچکترین رحم و مروتی ندارد و با متهمان حتی سختگیرانه تر از آنچه نهادهای امنیتی از او می خواهند، رفتار می کند .

محمد مقیسه رییس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب یکی دیگر از این قضات است .او به برخوردهای تند و خشن با متهمانش معروف است. داد و فریاد و توهین به متهمان در جلسه دادگاه ،یکی از اصول اصلی قضاوت او است.

قاضی پیر عباسی رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ، از دیگر قاضی هایی است که پس از حوادث انتخابات سال ۸۸ به این جمع دونفره اضافه شد . او از دادگاه خانواده می آمد. اندکی پس از حضور او در داگاه انقلاب همه فهمیدند که پیر عباسی، قاضی حکم های اشد است و سالهای بی شمار زندان ، تبعید و محرومیت در انتظار متهمان پرونده های اوست .

گزارش تفصیلی کلمه را درباره هر یک از این قاضی ها می خوانید:

صلواتی و دادگاه های حساس
ابوالقاسم صلواتی، قاضی و رئیس شعبهٔ ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی و دادرس علی‌البدل دادگاه‌های عمومی تهران است. او در سال‌های اخیر قاضی دادگاه‌های مهم و حساس بوده است. بنابراین بعد از حوادث انتخابات در سال ۸۸ خیلی دور از انتظار نبود که دادگاه متهمان حوادث پس از انتخابات معروف به دادگاه های نمایشی به ریاست او برگزار شود .

وکلای دادگستری از صلواتی به عنوان قاضی ای یاد می کنند که از دادن حکم اعدام ابایی ندارد و حتی از صدور چنین احکامی خوشحال می شود .او بارها با شادمانی برای وکلا از صدور حکم های اعدام و تعداد زیاد شان سخن گفته است .موضوعی که گاه موجب حیرت وکلا می شود .

صدور حکم اعدام برای برخی از متهمان حوادث پس از انتخابات و اجرای آن قبل از ابلاغ حکم دادگاه به وکیل و خانواده متهم و بدون رسیدگی پرونده در دیوان عالی کشوربا دستور این قاضی بوده است .

او همچنین قاضی دادگاه معترضان ظهر عاشورا ی سال گذشته بود. او یک دانشجوی دامغانی را به دلیل در دست داشتن سنگ در این روز به اعدام محکوم کرد. در این مورد او مدعی شد که حکم اعدام را بر اساس فتوای آقای مکارم شیرازی که در دست داشتن سنگ را مساوی محاربه می داند صادر کرده است . ولی دفتر آقای مکارم شیرازی این موضوع را تکذیب کرد.بعدها این حکم در دادگاه تجدید نظر به سه سال حبس کاهش یافت

همچنین محمدرضا علی‌زمانی و آرش رحمانی‌پور، از متهمان جوان حوادث پس از انتخابات به حکم صلواتی اعدام شدند.حسین درخشان و سعید متین پور دو روزنامه نگار نیز از قاضی صلواتی حکم اعدام گرفتند. درخشان حکمش در داد گاه تجدید نظر به ۱۹ سال کاهش یافت .حکم متین پور نیز به هشت سال کاهش یافت .او قاضی پروندهٔ انفجار در شیراز (فروردین ۱۳۸۷) هم بوده است که به حکم او سه نفر اعدام شدند.

به جز احکام اعدام، صلواتی حکم زندان بسیاری از فعالان سیاسی و اجتماعی پس از حوادث انتخابات را هم صادر کرده است .تاجزاده ، امین زاده و عرب سرخی و به حکم او در زندان اوین به سر می برند .او که برای عبدالله مومنی، فعال اجتماعی و مدنی حکم پنج سال زندان را صادر کرده بارها به وی در جلسه دادگاه تاکید کرد که به حرف بازجوهای پرونده اش گوش دهد، چون هنوز بازجوها از او راضی نیستند !و تا زمانی که عبدالله آنها را از خود راضی نکند او هم به عنوان قاضی پرونده او را از زندان آزاد نمی کند . همین حرفهای صلواتی موجب شکایت مومنی علیه او شد . چندی پیش مومنی شکایت نامه ای را علیه او و بازجوهای وزارت اطلاعات تنظیم و به دادستان تهران تحویل داد .او همچنین عماد بهاور فعال اجتماعی سیاسی را چندی پیش به ده سال زندان محکوم کرد .

صلواتی قاضی پرونده برادران علایی دو پزشک متخصص ایرانی هم بوده است.همچنین او در پرونده کاری اش اقدامات عجیبی را نیز از خود به جای گذاشته است از آن جمله آنکه وقتی ابراهیم نبوی، نویسنده و طنزنویس ایرانی پس از دریافت احضاریه‌اش در دادگاه حاضر نشد .صلواتی به جای او وکیلش نعمت احمدی، را بازداشت کرد و تهدید کرد که تا نبوی نیاید او را آزاد نمی کند .

پیر عباسی قاضی تبعید ، محرومیت و زندان
قاضی پیر عباسی که سال گذشته از دادگاه خانواده به جمع دو قاضی معروف زندانیان سیاسی پیوسته است با لحنی مودب و آرام با متهمان سخن می گوید . اما خیلی زود معلوم شد که این لحن آرام او فقط برای جلب توجه متهمان پرونده اش است . او اغلب اوقات برای متهمان پرونده اش اشد مجازات را در نظر می گیرد و به دادن زندان های طولانی مدت، تبعید و محرومیت معروف است .رییس دفتر او ستاری فر از ماموران وزارت اطلاعات مستقر در دادگاه انقلاب است . گفته می شود ستاری فر به طور واضح رفتار پیر عباسی را تحت نظر دارد و به همکاران خود در وزارت اطلاعات گزارش می دهد. لابد آنها می خواهند بدانند این قاضی تازه وارد به چه میزان دستورهای آنان را اجرا می کند .

پیر عباسی همان قاضی ای است که جعفر پناهی و محمد رسول اف را به شش سال حبس و ۲۰ سال محرومیت از فیلم سازی و حتی خروج از کشور محکوم کرده است .او برای احمد زید آبادی و ژیلا بنی یعقوب روزنامه نگاران به جز صدور احکام زندان، به ترتیب به محرومیت مادام العمر و ۳۰ ساله از حرفه روزنامه نگاری محکوم کرده است . احکامی که تا پیش از این کمتر از طرف دادگاهها برای روزنامه نگاران و فعالان اجتماعی و فیلمسازان صادر می شد .

همچنین به حکم او مجید دری ، ضیا نبوی و شیوا نظر آهاری دانشجویان ستاره دار هر کدام به سالهای طولانی حبس در تبعید محکوم شده اند . ضیا نبوی بر اساس حکم پیر عباسی به ده سال زندان در تبعید محکوم وبه زندان کارون اهواز فرستاده شده است . همچنین مجید دری نیز بر همین اساس به زندان بهبهان تبعید شد.

صدور احکام سنگین برای روزنامه نگاران و فعالان اجتماعی و مدنی از جمله حکم شش سال زندان برای بدرالسادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران ، هفت سال حبس برای بهمن احمدی امویی ،روزنامه نگار اقتصادی و عماد الدین باقی ، فعال حقوق بشر از جمله عملکردهای پیر عباسی در مدت یک سال قضاوتش بوده است .

قاضی مقیسه و جنجال های روز دادگاه
محمد مقیسه، رئیس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب است که در دهه های اول انقلاب در اوین حاج ناصر نامیده می شد .او ابتدا با نام حاج ناصر دراجرای احکام اعدام همراه با مجتبی حلوایی همراه بود. .او بعدها رئیس شعبه حجاب و ماهواره شد که دفتر آن در انتهای خیابان بهشتی بود . او پس از انتخابات احکام زیادی را برای دستگیر شدگان به خصوص کسانی که در اعتراض های خیابانی بازداشت شده بودند صادر کرد . او در جلسه های دادرسی همواره با فریاد و توهین با متهمان روبرو می شود .بسیاری از وکیل ها در جلسه دادگاه به او یاد آور شده اند که شما به عنوان یک قاضی قرار است بی طرفانه بین متهم که موکل ماست و شاکی که وزارت اطلاعات است رسیدگی کنید نه اینکه آشکارا خودتان یک طرف ماجرا را بگیرید و به موکلان ما توهین کنید.قاضی مقیسه در برابر این اعتراض ها بسیاری از وکلا را از جلسه دادگاه اخراج و جتی آنها را تهدید به زندان کرده است.

او در دادگاه نظام حسن پور یکی از معترضان به نتایج انتخابات رو به او که اهل خرم آباد است، وی را دهاتی خطاب کرد و با الفاظ چنان زشتی با او سخن گفت که این جوان روستایی را به گریه انداخت .قاضی مقیسه از جمله به این جوان دانشجو گفته بود :تو که یک دهاتی() هستی،چکار به تظاهرات و اعتراض داری؟

مقیسه همچنین بهاره هدایت ، میلاد اسدی و بسیاری از فعالان دانشجویی را به زندانهای طولانی مدت محکوم کرده است . بهاره هدایت با حکم همین قاضی به نه سال و نیم حبس قطعی محکوم شده است .

مخالفت با حضور قاضی های مستقل
با اینکه در دادگاه انقلاب کسانی بارها برای حضور قاضی هایی مستقل و به دور از نفوذ وزارت اطلاعات و بازجوهایش تلاش کرده اند اما هر بار این تلاش ها ناکام مانده و افرادی که برای این کار تلاش کرده اند نیز از کار بر کنار شده اند. اکنون همه متهمان حوادث پس از انتخابات و دیگر متهمان عقیدتی و سیاسی به حکم این سه قاضی بهترین روزهای زندگی شان را در زندان می گذرانند و یا در انتظار صدور احکام شان هستند .

صعود قیمت سکه طلا تا مرز ۴٠٠ هزار تومان در بازار داخلی

جرس:
بعد از آنکه رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، از "نوسانات شدید و جدید قیمت سکه و طلا در بازار داخلی خبر داده و گفته بود "دیگر قیمتها در بازار سکه و طلا لحظه‌ای تغییر می‌کند"، گزارش منابع خبری حاکی از آن است که سکه بهار آزادی، روز شنبه ١١ دی ماه، با صعودی ناگهانی، به بالای ۳۹۸ هزار تومان رسیده است.

به گزارش مهر، محمد کشتی ‌آرای، رییس اتحادیه کشوری طلا و جواهر، اواخر هفته گذشته با اشاره به نوسانات شدید قیمت سکه و طلا در بازار داخلی، گفته بود: امروز قیمتها در بازار سکه و طلا لحظه‌ای تغییر می‌کند.

کشتی آرای همان زمان (چهارشنبه گذشته) گفته بود "قیمت فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم در بازار تا ٣٩٠ هزار تومان، سکه طرح جدید ٣۵٨ هزار تومان، نیم سکه ١٨١ هزار تومان و ربع سکه نیز ٩١ هزار تومان می باشد."

اما روز شنبه ١١ دی ماه، خبرگزاری ایسنا از افزایش بهای ۷ هزار تومانی سکه و صعود آن به بیش از ۳۹۸ هزار تومان خبر داد.

چندی پیش همزمان با چالش بین بازاریان و دولت بر سر سیستم جدید مالیاتی (مالیات بر ارزش افزوده) و بعد از اعتصاب گسترده بازاریان، قیمت طلا و ارز سیر صعودی و ناباورانه ای پیدا کرد و بعد از آن حتی با فروکش کردن تب قیمت ها- به روال گذشته باز نگشت.

کریسمس؛ به شیوه ایرانیان مهاجر

مردمک:
فتانه کیان‌ارثی
برخی از ایرانیان مهاجر در کشورهای مسیحی، کریسمس را یا به عنوان فرصتی برای شادی و یا به اقتضای همراهی با جامعه میزبان، جشن می‌گیرند.

نظراتی درباره سرچشمه ایرانی جشن کریسمس مطرح است؛ گمان‌هایی که با افسانه و اعتقادات میهن‌پرستانه نیز آمیخته است. اما از آن سو، ایرانیان مهاجر هر سال بیش از سال قبل، کریسمس را در خانه‌های خود جشن می‌گیرند؛ هرچند به شیوه خود.

در سال‌های پیش از انقلاب سال 57، به دلایل اجتماعی و سیاسی و نیز اقامت شهروندان اروپایی و امریکایی در ایران، جشن‌ کریسمس در بسیاری از شهرهای بزرگ ایران و به خصوص در هتل‌ها و کاباره‌ها و محافل خصوصی برگزار می‌شد. پس از انقلاب، جشن‌ کریسمس خانگی شد. مسیحیان ایرانی نیز آیین زادروز مسیح را در کلیساهای خود و نیز در خانه و یا سالن‌هایی که در اختیار اقلیت‌های مذهبی بود، برگزار می‌کردند.

پس از پایان جنگ و تغییرات اجتماعی در دهه‌ هفتاد خورشیدی و ورود اجناس خارجی به ایران، کم‌کم در بعضی محلات تهران و شهرهای بزرگ دیگر نشانه‌هایی از برگزاری جشن کریسمس دیده شد. اما کماکان کریسمس و سال نوی میلادی، جشنی خصوصی، بی‌سروصدا و پنهان در جامعه ایرانی داخل کشور است.

بخش بزرگی از ایرانیان مسیحی ایران، کاتولیک نیستند و کریسمس را نیز نه در روز بیست و چهارم دسامبر، که در روز ششم ژانویه جشن می‌گیرند. به جز آشوری‌ها، کلدانی‌ها و ارمنی‌های ایران، مسیحیان فارسی‌زبان هم زادروز عیسی مسیح را جشن می‌گیرند. کریسمس مسیحیان ایرانی در عین تنوع و گوناگونی آن، همیشه حاوی عناصر و عاداتی بوده است که نشان از ایران داشته است.

کریسمس مسیحیان مهاجر؛ همچنان با رنگ و بوی ایران

کلودیا اسحاق، ایرانی آشوری کاتولیک و مقیم کالیفرنیای امریکا، به مردمک از مراسم ایرانی کریسمس می‌گوید: ما آشوری‌ها، تلاش کرده‌ایم که در مهاجرت هم کریسمس را مثل سال‌هایی که در ایران بودیم جشن بگیریم. اما به هر صورت تغییراتی هم پیش آمده است. مثلاً ما در ایران درست شب عید درخت را تزیین می‌کردیم، اما خوب حالا مثل امریکایی‌ها خیلی زودتر درخت می‌خریم و تزیین‌اش می‌کنیم. اما کماکان غذاهای شب عید و روز عید، غذاهای ایرانی است. آن‌هایی که به سنت‌ها وفادارند، چند روز پیش از عید پرهیز غذایی دارند و گوشت قرمز نمی‌خورند، شب عید سبزی‌پلو با ماهی می‌خورند و صبح بیست و پنجم دسامبر حلیم می‌پزند.

خانم اسحاق توضیح می‌دهد: هنوز هم صبح 25 دسامبر به کلیسا می‌رویم و بعد از تمام‌شدن مراسم مذهبی، عید را به یک‌دیگر تبریک می‌گوییم. درخت‌مان را تا ششم ژانویه نگه می‌داریم. از کودکی کریسمس را این طور جشن گرفته‌ایم. با آن چه در امریکا انجام می‌شود فرق دارد. سعی می‌کنیم این آیین‌ها را زنده نگه داریم.

روبینا داویدیان، ایرانی ارمنی مقیم کالیفرنیا در این باره به مردمک می‌گوید: کریسمس برای من ششم ژانویه است اما به خاطر بچه‌هایم که در امریکا به دنیا آمده و بزرگ شده‌اند، 24 دسامبر را هم جشن می‌گیریم. مهاجرت باعث شده است کریسمس ما طولانی‌تر شود. حال و هوای شهر هم با ایران فرق دارد. این جا کریسمس واقعی‌تر و ملموس‌تر است.

مسیحیان ایرانی در مهاجرت، سنت عیددیدنی در روزهای پس از کریسمس را هم پاس داشته‌اند. این سنت بسیار شبیه عیددیدنی در روزهای آغازین فروردین و نوروز است. یعنی کوچکترها به دیدن بزرگترهای خانواده می‌روند و عیدی می‌گیرند.

کریسمس برای ایرانیان غیرمسیحی: به خاطر بچه‌ها

اما زندگی در کشورهای مسیحی باعث شده است که بسیاری از ایرانیان غیرمسیحی نیز کریسمس را جشن بگیرند. بسیاری از این ایرانیان مهاجر می‌گویند که حال و هوای کشورهایی که در آن زندگی می‌کنند و نیز تعطیلات زمستانی سبب شده است که آنها هم به جشن گرفتن و شادی و پایکوبی ترغیب شوند.

برخی دیگر نیز می‌گویند به خاطر فرزندان‌شان که در مهاجرت به دنیا آمده یا بزرگ شده‌اند، ناچار بوده‌اند این جشن را برگزار کنند و برای بچه‌ها هدیه بخرند تا کودکان احساس نکنند که با دوستان خارجی خود تفاوتی دارند. عده‌ای هم به اقتضای خواهی نشوی رسوا، هم‌رنگ جماعت شو جشن می‌گیرند تا در چشم نزنند و متفاوت به نظر نرسند.

انگیزه هر چه که باشد، نتیجه یکی بوده است. جشن کریسمس ایرانیان در مهاجرت، ایرانیزه شده است. کافی است به میز غذای شب کریسمس نگاهی بیاندازیم؛ در کنار بوقلمون و خوراک ماهی و گوشت خوک بریان‌شده، بساط زرشک‌پلو با مرغ و خورش فسنجان و سالاد شیرازی هم به راه است. بعد از شام هم معمولاً بزن و برقص است و اگر درخت کاج تزیین‌شده و چراغانی داخل و خارج خانه و بسته‌های کادوپیچی‌شده را نادیده بگیریم، این مراسم توفیر چندانی با یک مهمانی‌ ایرانی ندارد.

ناهید، بیست سالی است که در استکهلم پایتخت سوئد زندگی می‌کند. او به مردمک می‌گوید: در منطقه‌ای از استکهلم زندگی می‌کردیم که سوئدی‌نشین بود. سال اول تنها خانه‌ای که چراغانی و درخت کریسمس نداشت، خانه ما بود. از سال بعد درخت و چراغ و مخلفات را تدارک دیدم. از این که با همه فرق داشته باشیم، معذب بودم.

آمریکانشین‌ها بیش از اروپانشین‌ها جشن می‌گیرند

به نظر می‌رسد برگزاری جشن کریسمس با آداب و سنت‌های خاص آن در بین ایرانیان مقیم امریکای شمالی بیش از ایرانیان مقیم اروپا مرسوم است.

کلودیا اسحاق بر اساس تجربه شخصی خود می‌گوید: همه ایرانی‌های غیرمسیحی در امریکا کریسمس را جشن می‌گیرند. دست‌کم در کالیفرنیا که چنین است. آن چیزی هم که جشن گرفته می‌شود، ربط چندانی به عیسی مسیح و مسیحیت ندارد. مهمانی است و هدیه‌دادن و هدیه‌گرفتن و شام و ناهار و رقص. بیشتر اوقات به جای مری‌کریسمس هم تنها هپی هالیدی گفته می‌شود. به هر حال تعطیلات هم هست و علاقه ما ایرانیان به تجملات جشن و سرور را هم نمی‌شود ندیده گرفت. مجموعه این‌ها، کریسمس ایرانی است که پرزرق و برق و پرخرج و چشم‌گیر است.

هرچند در بین ایرانیان خارج از کشور، عده فراوانی هم جشن کریسمس را تنها در همراهی با دوستان غیرایرانی و مسیحی خود جشن می‌گیرند و در خانه‌هاشان هیچ خبری از جشن و درخت کاج و هدیه نیست؛ به سیاق همان شوخی این‌وقت‌های سال که کریسمس هیچ ربطی به شما و خانواده گرامی‌تان ندارد. لطفاً تا نوروز منتظر بمانید و بعد تبریک بگویید
 

بالای صفحه

... بیشتر