xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

دوشنبه ، 11 بهمن 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس/ روستای خفر در مسیر دنا

روستای خفر در دامنه کوه دنا در 84 کیلومتری شهر سمیرم قرار دارد




عکس / تخریب باغ های سنتی در قزوین

ایرنا: بیش از 500 هکتار از باغ های سنتی قزوین طی پنج سال گذشته تا کنون تخریب شده است.

در زندانهای تهران چه می گذرد؟ اوین; زندانی با ۶ هزار سکنه

سازمان زندانهای کشور از رئیس شورای شهر تهران، درخواست کمک کرده و می گوید زندانیان تهرانی، باید به عنوان شهروند محاسبه گردند و از سرانه های شهری مانند سایرین، سهمی داشته باشند. زیرا حضور ۳۰ هزار زندانی پایتخت که در این شهر و سایر استانهای همجوار نگهداری می شوند، باعث مشکلات خاصی شده است.

در نامه غلامحسین اسماعیلی، به مهدی چمران آمده زندانها به منزله شهرکهایی هستند که درون آن، ده ها هزار نفر ساکنند و محل مراجعه ده ها هزار نفر دیگر از شهروندان، شمرده می شود و باید اراضی و مکانهای بیشتری در تهران جهت ایجاد بازداتشگاه های جدید اختصاص یابد.

در این نامه که به شماره ۴۲/۴۱۰/۰۱ صادر شده، اطلاعاتی درباره وضعیت زندانهای تهران آمده که خواندن آن خالی از لطف نیست. در این سند، علاوه بر اینکه، آماری از زندانیان و وضعیت زندانی شدن آنها ارائه می شود، فرآیندهای پذیرش و حبس افراد نیز مورد بررسی و آسیب شناسی قرار گرفته است.

بنا به نوشته اسماعیلی، در محدوده شهر تهران، دو بازداشتگاه، یک کانون اصلاح و تربیت و مراکز مراقبت بعد از خروج و انجمنهای حمایت از زندانیان وجود دارد که محکومین و متهمان در دوره بازداشت، در آنها به سر می برند.

روند پذیرش محکومین در زندان اوین به گفته سازمان زندانها:
زندانیان جدید‌الورود به مدت چند روز در قرنطینه زندان نگهداری و پس از انجام معاینات پزشکی و بیماریابی بر حسب نوع جرم، سن، جنس، محکوم یا متهم طبقه‌بندی می‌شوند. بیماریابی بدو ورود، درمان سوءمصرف مواد با متادون و سایر روش‌ها، مبارزه با بیماری سل،‌ شناسایی و در صورت لزوم درمان بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی از طریق کلینیک‌های مثلثی موجود در زندان انجام می‌گیرد.

رئیس سازمان زندانها در نامه اش درباره این شهرک ۶ هزار نفره می نویسد: روزانه حدود شش هزار نفر غذا جهت پرسنل، سربازان و زندانیان در آشپزخانه زندان طبخ می‌شود و پخت نان مورد نیاز زندان در زندان توسط مددجویان انجام می‌شود و روزانه حدود ۱۰ تن زباله زندان توسط خودرو شهرداری حمل می‌شود.

نگهداری مجرمان در استان البرز و نارضایتی مردم
در این نامه همچنین آمده است: نکته مهم اینکه آمار زندانیان تهران بزرگ حدود ۳۰ هزار نفر می‌باشند که مابقی- غیر از ساکنان اوین- به جای تحمل حبس در محدوده شهر تهران عموماً در زندان‌های کرج (استان‌ جدید‌التاسیس البرز) نگهداری می‌شوند که علاوه بر نارضایتی و مخالفت‌های مردم کرج موضوع اعزام و بدرقه آنان بین زندان و مراجع قضایی و ایاب و ذهاب خانواده‌ها جهت ملاقات از مشکلات خاص این افراد می‌باشد
در این نامه، مشخصات بازداشتگاه های مختلف تهران آورده شده که در جداول زیر، به برخی از این مشخصات اشاره می شود:

بازداشتگاه اوین: شهرک ۶ هزار نفره
نشانی:شمال غرب تهران در محدوده شهرداری منطقه ۲
جرایم محبوسین:مالی و امنیتی
تعداد زندانی: ۵ هزار و ۲۰۰ نفر
تعداد زنان زندانی: ۸۰۰ نفر
درصد زندانیان زن اوین: ۴/۱۵ درصد از کل زندانیان

بازداشتگاه موقت استان تهران: یک خانه مسکونی
نشانی: بزرگراه رسالت
جرایم محبوسین:جرایم مالی و غیر عمد
تعداد بازداشتی:‌۱۵۰ نفر
نوع بازداشت:تحت قرار (اعم از موقت یا وثیقه یا)
توصیف بازداشتگاه در نامه:بازداشتگاه در قالب ساختمان مسکونی است

کانون اصلاح و تربیت تهران
نشانی:منطقه ۵ شهرداری تهران (شهر زیبا)
سن محبوسین:نوجوانان زیر ۱۸ ساله و اطفال
تعداد کل بازداشتی:۳۵۴ نفر
تعداد بازداشتیهای مرتبط با جرایم مالی: ۲۹ نفر
مشکلات زندانها از دید رئیس سازمان زندانها
سازمان زندان‌ها در گزارش خود به شورای شهر تهران، مشکلات موجود مرتبط با حوزه مسائل شهری و اجتماعی و فرهنگی را به این شرح بیان کرده:
شرح مشکل از نگاه سازمان زندانها:

جمعیت زیاد زندانیان: کثرت آمار زندانیان تهران بزرگ، عدم وجود فضای بازداشتگاهی مناسب و کافی در محدوده شهر تهران جهت نگهداری افراد در انتظار محاکمه، عدم وجوه فضای مناسب و کافی جهت نگهداری زندانیان در حومه شهر تهران متناسب با جمعیت کیفری کلانشهر تهران، کمبود فضاهای سبز، فرهنگی، ورزشی و بهداشتی (به ویژه سرویس‌های بهداشتی مورد نیاز زندانیان)
خانواده زندانیان: مشکل ایاب و ذهاب خانواده زندانیان جهت ملاقات با وجود حداقل ۲۰ هزار زندانی تهران در کرج و با فرض یک نوبت ملاقات در هفته جهت اعضای خانواده (پدر، مادر، همسر، فرزندان، خواهران و برادران) میانگین پنج نفر، در هر هفته و با احتساب ایاب و ذهاب جمعاً در هفته ۲۰۰ هزار ایاب و ذهاب توسط خانواده‌ها صورت می‌گیرد، وضعیت معیشتی (ضعیف) خانواده زندانیان که در غیاب سرپرست خانواده تشدید می‌شود

مشکلات اجتماعی زندانیان:وابستگی بسیاری از زندانیان به مصرف مواد مخدر، فقر و تنگدستی دور بودن زندانها از تهران (خصوصا بازداشتگاه های کرج):عدم وجود فضای بازداشتگاهی مناسب و کافی در محدوده شهر تهران جهت نگهداری افراد در انتظار محاکمه، عدم وجوه فضای مناسب و کافی جهت نگهداری زندانیان در حومه شهر تهران متناسب با جمعیت کیفری کلانشهر تهران، مشکل اعزام و بدرقه و رفت و آمد زندانیان در مراحل مختلف رسیدگی و محاکمه در حد فاصل تهران و کرج روزانه حدود ۵۰۰ نفر زندانی از زندان‌های کرج به مجتمع‌های قضایی ۲۷گانه شهر تهران اعزام و در پایان وقت اداری به کرج عودت می‌شوند.

درخواست کمک از شورای شهر
رئیس سازمان زندانهای کشور برای سامان دهی به اوضاع زندانهای تهران از چمران، درخواست کمک کرده که اهم آنها آورده شده:

شرح درخواست:
مشکلات فضای فیزیکی زندانها:اختصاص برخی اماکن یا اراضی موجود در حوزه شهری جهت ایجاد بازداشتگاه به منظور تسهیل شرایط نگهداری افراد در انتظار محاکمه و حذف ایاب و ذهاب‌های مکرر، مساعدت و مشارکت در جهت ایجاد پایگاه‌های ملاقات سمعی و بصری و از راه دور خانواده‌ها با زندانیان، مساعدت در توسعه و بهسازی فضاهای سبز، فرهنگی، ورزشی و بهداشتی زندان‌ها، به علت وسعت زیاد زندان اوین، این مرکز نیازمند جدول‌بندی، آسفالت قسمت‌هایی از زندان و زیباسازی محوطه است.

حمل و نقل:ایجاد تسهیلات لازم جهت ایاب و ذهاب خانواده زندانیان در برنامه ملاقات زندانی،

مشکلات فرهنگی:مشارکت در اجرای طرح‌های مشترک فرهنگی، ورزشی، هنری و آموزشی، مساعدت در جهت آموزش مهارت‌های فنی و حرفه‌ای زندانیان
مشکلات اقتصادی:تخصیص سبد کالا و مساعدت‌های مالی برای خانواده زندانیان نیازمند، کمک جهت اشتغال زندانیان و به کارگیری زندانیان در طرح‌های مختلف عمرانی و خدماتی شهر تهران

فراخوان فوری به تجمع ایرانیان هلند

فراخوان فوری به تجمع ایرانیان هلند همزمان با جلسه پارلمانی درباره ایران

برای اعتراض به اوجگیری احکام غیر انسانی اعدام در ایران و اعدام وحشیانه زهرا بهرامی و اعاده حق امنیت شهروندی خود بعنوان "شهروند برابر" برخیزیم

...در حالیکه اوج گیری اعدامها در ایران در هفته های اخیر نگرانی همگان را برانگیخته، روز گذشته ناگهان زهرا بهرامی شهروند هلندی-ایرانی بدون اطلاع وکیل و خانواده به دار آویخته شد.

(1) جامعه هلندی-ایرانی بشدت برانگیخته و از جمله خواستار واکنش جدی دولت هلند شد.(2) روابط اداری به عنوان واکنشی روتین به تعلیق درآمد و پیگیری ادامه موضوع به اتحادیه اروپا محول شد. (3) این واکنش مطلقا پاسخگوی نگرانیهای شدید جامعه هلندی-ایرانی در زمینه امنیت آنها بعنوان شهروند برابر در هلند نیست.

ما در گام اول خواستار واکنش مستقل هلند و فراخواندن سفیر هلند در ایران هستیم. پس از پیگیریهای مکرر نمایندگان احزاب اطمینان دادند که در جلسه سه شنبه آینده پارلمان، دولت هلند را در این رابطه مورد سوال قرار خواهند داد.

برای ابراز و بیان نگرانی شدید خود و اطمینان از پیگیری جدی احزاب و واکنش مناسب دولت، حضور فعال ما امری فوق العاده ضروری و اجتناب ناپذیر است. در این رابطه مسئولین روابط خارجی اغلب احزاب با ما خواهند بود و در اعتراض ما شرکت و سخنرانی خواهند. پس از تجمع، شرکت بعنوان ناظر در جلسه پارلمانی برای علاقمندان امکانپذیر است

در اطلاع رسانی وسیع این تجمع بکوشید

زمان: سه شنبه 1 فوریه ساعت 11.30
مکان: دنهاخ، مقابل پارلمان

***توجه داشته باشید از آنجائی که جلسه پارلمان ساعت 13 روز سه شنبه شروع میشود، ما باید از ساعت 11.30 تا 13 برای بیان نگرانی خود حضور فعال داشته باشیم. اولین سخنرانی از ساعت 12 شروع و ساعت 13 به پایان میرسد

(1) http://persian2english.com/?p=19565
(2) http://iranpy.net/articles/1011
(3) http://nos.nl/video/215144-rosenthal-over-executie-bahrami.html

نگذارید فرزندانمان را یکی یکی اعدام کنند

روزآنلاین: لقمان و زانیار مرادی دو زندانی سیاسی کرد که به اتهام "محاربه" و "مفسد فی الارض" به اعدام در ملاءعام محکوم شده اند، از محل نگهداری خود به سایر بندهای زندان رجایی شهر و مکان نامعلومی منتقل شده اند. خانواده این دو زندانی محکوم به اعدام، با تائید این خبر در مصاحبه با روز نسبت به اجرای مخفیانه حکم فرزندانشان ابراز نگرانی کرده اند.

این خانواده ها در حالی به سخن گفتن در باره وضعیت فرزندشان لب گشوده اند که موج جدید اعدام ها در ایران همچنان ادامه دارد و دستگاه قضائی روزانه آمارهایی تازه ای در این زمینه منتشر می کند. بیشتر این اعدامهاو آن طور که مسئولان می گویند در ارتباط با اتهاماتی نظیر "حمل"، "نگهداری" و "خرید و فروش" مواد مخدر صورت گرفته است.

ملاقات ممنوع، وکیل پاسخ نمی دهد

لقمان مرادی، 25 ساله، همراه دو جوان دیگر به نامهای هادی و عبدالله متهم به دست داشتن در ترور سعدی، پسر امام جمعه‌ی شهر مریوان در تیرماه سال ۱۳۸۸ و همچنین "جاسوسی برای دولت انگلستان" است.

این زندانی سیاسی به همراه زنیار مرادی، دیگر زندانی محکوم به اعدام کرد اخیرا با انتشار نامه‌ای خطاب به مردم اعلام کرده بودند که اعترافات آنان زیر شکنجه بوده و از سوی بازجویان در زندان تهدید به تجاوز جنسی شده اند.

پرس تی وی، شبکه برون مرزی جمهوری اسلامی روز پنجشنبه 13 آبان، به نقل از وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی، از بازداشت چهار تروريست مرتبط با دولت بريتانيا در شهر مريوان خبر دادند. براساس گزارش اين رسانه ها دستگیرشدگان طی دو سال گذشته، مرتکب پنج ترور شده بودند. آنها همچنین خبر داده بودند که از مجيد بختياری، هژير ابراهيمی، لقمان مرادی و زنيار مرادی، اسلحه، اسناد و مدارکی به دست آمده که نشانگر رابطه آنها با اعضای کومله در کردستان است.

اینک پس از گذشت چهار ماه از اخذ اعترافات و انتقال آنها از زندان مریوان به زندان رجایی شهر به خانواده هایشان خبر رسیده که فرزندان در بند آنها از محل نگهداری خود به مکانی نا معلوم منتقل شده اند.

آمنه مرادی، مادر زانیار، با تائید این خبر به روز می گوید: "روز یکشنبه یکی از هم بندی های پسرم از طریق تماس با بستگان ما در داخل ایران گفته است که زانیار به همراه 60 زندانی دیگر از بند عمومی زندانی رجایی شهر کرج به یکی دیگر از بندهای این زندان منتقل شده است. زانیار به هم بندی اش گفته علاوه بر خبر انتقال، این موضوع هم به خانواده اطلاع داده شود که تا مدتی امکان تماس تلفنی برایش مقدور نخواهد بود.

از اقبال مرادی، پدر زانیار که ساکن کردستان عراق است می پرسیم که نظرش در مورد انتقال فرزندش چیست؟ می گوید: "تا جایی که ما اطلاع داریم زانیار به بند اطفال که یکی از بدترین بندهای زندان رجایی شهر به لحاظ امکانات رفاهی است منتقل شده. تصور می کنم این اقدام در واکنش به نامه هایی باشد که زانیار و هم پرونده ای اش چندی پیش درخصوص وضعیتشان از زندان منتشر کردند. از طرفی این نگرانی نیز و جود دارد که انتقال آنها به نوعی جهت اجرای حکم صورت گرفه باشد. این گمانه با توجه به اجرای مخفیانه و بدون اطلاع قبلی شماری از زندانیان محکوم شده به اعدام در ماه گذشته شدت می گیرد."

حسین خضری، فرهاد تارم دو زندانی سیاسی کرد و زهرا بهرامی، شهروند ایرانی - هلندی از جمله افرادی هستند که طی ماه گذشته مخفیانه و بدون اطلاع وکلا و خانواده به دار آویخته شدند.

سراغ عثمان مرادی، پدر لقمان دیگر هم پرونده ای زانیار می رویم و از وی در مورد اخبار برخی از سایت های خبری در خصوص انتقال فرزندش به مکان نا معلومی می پرسیم. او با تائید این خبر می گوید: "ما از طریق تماس کوتاه تلفنی یکی از هم بندهای لقمان متوجه شدیم که چند روز پیش او را از زندان رجایی شهر به مکان نامشخصی منتقل کرده اند."

به گفته آقای مرادی، لقمان از هشت روز پیش هیچ گونه تماسی با خانواده نداشته است. او می گوید: "در آخرین تماس لقمان در مورد احتمال اجرای حکم ابراز نگرانی نکرده بود. اما تا نتیجه قطعی دادرسی مشخص نشود ما همچنان نگران اجرای حکم فرزندمان هستیم. به ویژه که این روزها اغلب پرونده های مربوط به اعدام بدون اطلاع قبلی و به صورت غیر منتظره به اجرا در می آید."

او در مورد تلاش های وکیل می گوید: "وکیل به حکم دادگاه اعتراض کرده است، اما آنطور که می گوید مقامات قضایی تاکنون در خصوص پذیرفتن یا عدم پذیرفتن این حکم جوابی به او نداده اند.

حسین پایدار، وکیل مدافع زانیار و لقمان مرادی هنوز موفق به ملاقات موکلانش نشده است. عثمان مرادی می گوید: "در حالی که ملاقات حق طبیعی و قانونی هر وکیلی محسوب می شود، اما این امکان را تا این لحظه از وکیل پسرم سلب کرده اند. به همین خاطر ما در نظر داریم روز پنج شنبه که روز ملاقات هست جهت پیگیری وضعیت فرزندمان به تهران برویم."

جهت ارائه توضیحات بیشتر با آقای حسن پایدار، وکیل دادگستری تماس گرفتیم، او اما بحث در این مورد را به فرصت مناسبتری موکول و از هر گونه توضیحی در خصوص پرونده موکلانش خودداری کرد.

خانم آمنه مرادی، مادر زانیار، اتهامات مطرح شده برای فرزندش را بی اساس عنوان می کند. او می گوید: "این اتهامات تحت هیچ شرایطی به زانیار نمی چسپد. پسر من سر به زیر و آرام بود. او به علت خروج من و پدرش ناچار به ترک تحصیل شد و در تمام این مدت سرش به کار و کاسبی گرم بود. کاری به حواشی زندگی اجتماعی وسیاسی مردم نداشت. اتهامات مطرح شده و صدور حکم برای ما واقعا شوک آور و دور از انتظار بود. از آن روز هم تنها کانال ارتباطی ما خانواده همسرم در داخل ایران بوده، و نمی دانیم چه چیزی در حال وقوع است. گاهی حتی اخبار مربوط به زانیار را از طریق رسانه ها می شنویم."

مادراین زندانی کرد، از رسانه ها و فعالان حقوق بشر می خواهد از اقدامات برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام حمایت کنند: "صحبت تنها بر سر فرزند من نیست. در کردستان بیش از 16 زندانی دیگر به اعدام محکوم شده اند. بیشتر محکوم شدگان از خانواده های آسیب دیده و قشرهای پایین اجتماعی هستند و به آن صورت به امکانات ارتباطی دسترسی ندارند. از همه شما می خواهم که نگذارید پسر بی گناه من و دیگر مادران اعدام شوند."

پدر لقمان مرادی هم گوید: "ما چاره ای جز اطلاع رسانی نداریم. اینک نیز از انتقال پسرمان و عدم اجازه ملاقات خانواده و وکیل با وی به شدت نگران هستیم. با این روندی که مقامات قضایی در خصوص اجرای احکام اعدام پیش گرفته اند، هیچ گونه تضمینی وجود ندارد. از افکار عمومی داخلی و خارجی می خواهیم نسبت به اعدام ها سکوت نکنند. از هر طریق ممکن به خانواده ها کمک کنند. این بچه ها هیچ گناهی ندارند. گناه آنها تنها فقر و محرومیت اجتماعی است. لقمان فرزند من قربانی نابرابری های اجتماعی و برنامه ریزی های مقامات قضایی در کردستان است. او بی گناه است و تحت هیچ شرایطی نباید پای چوبه دار برود. نگذاریم فرزندان مملکتمان را یکی پس از دیگری اعدام کنند."

قربانی نابرابری ها

نگرانی این خانواده ها از اجرای مخفیانه حکم فرزندانشان در شرایطی صورت می گیرد که در حال حاضر دست کم 16 زندانی کرد دیگر، به نامهای زینب جلالیان، شیرکو معارفی، رستم ارکیا، مصطفی سلیمی، انور رستمی، رشید آخکندی، سید سامی حسینی، سید جمال محمدی، حسن طالعی، ایرج محمدی، محمد امین عبداللهی، و قادر محمد زاده، زانیار مرادی، لقمان مرادی و حبیب الله لطیفی در خطر اعدام قرار دارند.

موج جدید اعدام ها و به ویژه اعدام فعالان سیاسی کرد که از ابتدای سال جدید میلادی شدت گرفته واکنش بسیاری از نهادهای بین المللی را به دنبال داشته است.

سازمان عفو بین الملل، سازمان دیده بان حقوق بشر، کمیپن بین المللی حقوق بشر در ایران و همچنین اتحادیه اروپا ضمن محکوم کردن موج جدید اعدامها در ایران تاکید کرده اند: "تعداد اعدام‌ها در ايران به مرز هشدار رسيده است."

مهدی حسین زاده، روزنامه نگار و تحلیلگر اقتصادی به زندان بازگشت

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مهدی حسین زاده، روزنامه نگار و تحلیلگر اقصادی، در پی تائید محکومیت یک سال حبس وی، روز دوشنبه یازدهم بهمن ماه برای گذراندن باقیمانده دوران محکومیت خود به زندان اوین بازگشت.

به گزارش جرس، حسین زاده که مرداد ماه سال گذشته بازداشت، و بیش از هفت ماه تحت فشارهای شدید بازجویان برای اقرار به جرایمی مانند جاسوسی و فعالیت علیه نظام قرار داشت، در دادگاه به اتهام تشویش اذهان عمومی به یکسال حبس محکوم شده بود.

اعتراض كميته بين المللی وكلای مدافع حقوق بشر به محكوميت وكلای دراويش گنابادي

به دنبال شکایت وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی از آقایان فرشید یداللهی، امیر اسلامی و مصطفی دانشجو، این سه وکیل دراویش طريقت نعمت اللهی گنابادی در دادگاه‌هایی جداگانه به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به تحمل زندان محکوم شدند.

سایت مجذوبان نور پايگاه خبری دراويش اعلام کرد، یداللهی و اسلامی وکالت پرونده‌ی تعدادی از دراویش جزیره کیش را به عهده داشتند و در حالی که موکلین آنها از اتهام اقدام علیه امنیت ملی برائت حاصل کردند، خود از سوی دادگاه کیش به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

مصطفی دانشجو نیز در جریان وکالت پرونده‌ی دو نفر از دراویش ساکن شهرستان نکا، با همین اتهام به حکم قطعی دادگاه تجدید نظر استان مازندران به هفت ماه زندان محکوم شد. اين احکام در حالی صادر شده است كه این سه وکیل، به اقدامات غیر قانونی مقامات و مأموران وزارت اطلاعات در برخورد با موکلین خود، به مراجع قضایی شکایت کرده بودند، اما به خواسته‌های قانونی آنها نه تنها رسيدگی عادلانه نشد بلکه به شکایت وزارت اطلاعات و محکومیت آنها منجر گردید.

اساساً مصونیت وکیل در مقام دفاع، امتیاز، صدقه یا بخششی نیست که از سوی قانون یا دستگاه قضایی ایران به وکلا اعطا شده باشد، بلکه ضرورت و لازمه‌ی شغل وکالت برای تحقق عدالت است. وکیل در دفاع از موکل خود می‌بایستی، آزاد، شجاع و بی هراس، توانایی بیان حقیقت و هرگونه اقدام قانونی را داشته باشد.

آنگاه که احقاق حق مظلوم، امنیت جانی و حرفه‌ای وکیل را دچار مخاطره و در معرض تهدید اربابان قدرت قرار دهد، به حتم و بی تردید، می‌توان گفت نظام قضایی بیمار و ادعای عدالت صرفاً شعار و نقابی مردم فریب به منظور استتار ستم‌ها‌‌ی حاکمیت است. به بیان دیگر اگر این حق مسلم از وکلا ساقط شود، مشروعیت قانون، محکمه و عدالت زیر سئوال خواهد رفت. محدود نمودن وکلای دراویش و ترسیم خطوط قرمز برای آنها و تنها ماندن و بی پناهی در برابر مراکز امنیتی و تهدید به زندان و شلاق و ابطال پروانه وکالت، به واسطه‌ی عدم حمایت دستگاه قضایی، در واقع ایجاد تنگنا و محاصره دراویش برای عدم بهرمندی از حقوق قانونیشان است و مصداق بارز بایکوت قضایی آنهاست. بایکوت قضایی به جهت اعتقادات دینی و مذهبی، امنیت را از وکیل و حتا استقلال را از قاضی سلب کرده و تحکم نیروهای فراقانونی و تحمیل اراده‌ی آنها بر دستگاه قضایی را به امری معمول و مشهود تبدیل کرده است.

متأسفانه در سال‌های اخیر، شماری از وکلای دادگستری که به دفاع از اقلیت های دینی و مذهبی و دگر اندیشان فکری پرداخته اند، خود نیز به سبب دفاع و اظهارنظر راجع به نحوه‌ی داوری ها در نظام قضایی ایران، به اتهاماتی مشابه با موکلینشان، مورد تهدید و تعقیب قرار گرفته اند و بعضاً محکوم نیز شده اند.

"كميته" ضمن اعتراض قاطع به محكوميت سه تن از وكلای دراويش نعمت اللهی، از مقامات قضايی جمهوری اسلامی می‌خواهد تا در اسرع وقت، موجبابت برائت اين سه وكيل دادگستری را از اتهام‌های وارده فراهم سازند.

به نقل از تارنمای مجذوبان نور

اجرای حکم اعدام یکی از متهمان به شرارت در استان ایلام

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی، عصر دیروز، دوشنبه 12 بهمن از اجرای حکم قطعی اعدام یک تن در استان ایلام طی هفته های اخیر به اتهام آنچه که وی «شرارت های زیاد» نامید خبر داد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی روز گذشته و در هشتمین نشست خود با رسانه های خبری از اجرای حکم قطعی اعدام یکی از به زعم وی اشرار استان ایلام به اتهام شرارت خبر داد اما به جزئیات این پرونده اشاره ای نکرد.

محسنی اژه ای همچنین با تکرار گفته های عباس جعفری دولت آبادی دادستان عمومی و انقلاب تهران، با اشاره ضمنی به حکم اعدام دو تن از متهمان جرایم رایانه ای (سعید ملک پور و وحید اصغری) گفت: «همچنین دو مورد مجرم به عنوان مفسد فی الارض که در قالب سایت‌های مستهجن به صورت تشکیلاتی و شبکه‌ای فعالیت می‌کردند توسط کار تشکیلاتی و منظم اطلاعات سپاه پاسداران شناسایی و پرونده آنها در دادگاه بدوی در دست اقدام است که به زودی حکم آنها اجرایی می‌شود.»

جمعی از فعالین سیاسی، مدنی خواستار آزادی حسین رونقی ملکی شدند

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بیش از صد تن از فعالان مدنی، سیاسی و حقوق بشر با صدور بیانیه ای با هشدار نسبت به وضعیت نامناسب جسمی حسین رونقی ملکی وبلاگ نویس زندانی، خواستار آزادی فوری وی شدند.

متن این بیانیه به شرح زیر می باشد:

حسین رونقی ملکی را آزاد کنید!

در حالی بیش از ۴۰۰ روز از بازداشت آقای حسین رونقی می‌گذرد که وی در طی این زمان حتی از حق داشتن یک ساعت مرخصی نیز محروم بوده است.

این وبلاگ نویس سر‌شناس، در طی ماه‌های اولیهٔ بازداشت که در بند ۲ الف زندان اوین نگهداری می‌شد، تحت فشار شدید بازجویان وزارت اطلاعات جهت اخذ اعترافات دروغین قرار داشت و این روند تا جایی بود که روزنامهٔ کیهان و حسین شریعتمداری نیز به پرونده سازی علیه وی اقدام کردند.

این فعال حقوق بشر که اکنون در بند امنیتی ۳۵۰ زندان اوین محبوس است، از حق برقراری هرگونه تماس تلفنی، ملاقات حضوری با خانواده، ملاقات با وکیل، ارسال نامه به دادستانی و. . . محروم است.

حسین رونقی ملکی که یکی از مسئولان کمیتهٔ ایران پروکسی ست، در حالی حکم ۱۵ سال حبس تعزیری‌اش به تایید دادگاه تجدید نظر نیز رسیده که بر اساس گفتهٔ خانواده‌اش، وی را مجبور به امضا در برگهٔ حکمش می‌کنند.

جا دارد که از حاکمیت اقتدارگرا بپرسیم که دلیل این همه ظلمی که بر این جوان تاکنون روا داشته و وی را از حداقل حقوق نیز محروم کرده چیست که او مجبور شده است در اعتراض به آن، بار‌ها دست به اعتصاب غذا بزند؟

این دانشجوی دانشگاه آزاد اراک، اکنون علی رغم اینکه از لحاظ روحی و جسمی به شدت مشکل دارد، تا جایی که یکی از کلیه‌های وی عفونت کرده و بایستی هرچه سریع‌تر به بیمارستانی مجهز به منظور عمل جراحی منتقل شود، مسئولان از رسیدگی به وی و قبول قرار وثیقه سرباز می‌زنند.

ما امضا کنندگان این بیانیه، ضمن محکوم کردن صدور احکام سنگین از سوی دادگاه انقلاب، خواستار آزادی هرچه سریع‌تر وی هستیم:


احمد احمدیان (فعال دانشجویی)، احمد باطبی (فعال حقوق بشر)، اردشیر زارع‌زاده (فعال مدنی)، اکرم پدرام نیا (پژوهشگر)، امیر امیرقلی (فعال چپ)، امیر جواهری لنگرودی (فعال سیاسی)، امیر عزتی (کارگردان)، امیر یونس (فعال مدنی)، الیا تابش (فعال سیاسی)، اختای حسینی (فعال مدنی)، ایرج مصداقی (فعال سیاسی)، آریس قادری (وبلاگ نویس)، آزاده پارسی (فعال مدنی)، آزاده دواچی (فعال زنان)، آیدا قجر (روزنامه نگار)، بابک اجلالی (فعال حقوق بشر)، بابک کامگران (فعال مدنی)، بهارک اعتمادی (فعال مدنی)، بهروز علوی (فعال دانشجویی)، بهزاد مهرانی (روزنامه نگار)، بهناز مهرانی (فعال حقوق بشر)، بهنام دارایی‌زاده (وکیل دادگستری)، بیتا نادری (فعال مدنی)، پویا عزیزی (فعال سیاسی)، پویش عزیزالدین (فعال اجتماعی)، تارا نیازی (فعال حقوق بشر)، حامد هنرخواه (فعال دانشجویی)، حسن رنجبر (فعال مدنی)، حسین کیا روستا (فعال دانشجویی)، حسین ماهوتی ها، دنیا اکبری (فعال سیاسی)، رحیم همتی (فعال سیاسی و مدنی)، رضا تلخابی (فعال دانشجویی)، سارو خلیقی (فعال فرهنگی)، ساقی صالحی مجد (فعال حقوق بشر)، سامان شاه محمدی (فعال دانشجویی)، سامان کامور (فعال حقوق بشر)، سحر دیناروند (فعال مدنی)، سمانه شاملو (فعال زنان)، سلمان سیما (فعال دانشجویی)، سوسن طهماسبی (فعال مدنی)، سیاوش بهمن (فعال حقوق بشر)، سیمین روزگرد (فعال چپ)، سینا نیک پندار (فعال مدنی)، شادی شاهی (فعال مدنی)، شاهد علوی (فعال مدنی)، شراره نوری (فعال سیاسی)، شکوفه منتظری، شوبیر شیدا (فعال مدنی)، شهاب‌الدین شیخی (روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر)، شیوا سخن (فعال مدنی)، صبا واصفی (فعال حقوق بشر و زنان)، صیاد زراعت پیما (فعال مدنی)، عسل اخوان (فعال سیاسی)، عفت ماهباز (نویسنده و فعال حقوق بشرو زنان) علیرضا حسن‌پور (فعال مدنی)، علیرضا رضایی (طنز‌پرداز)، علی زمردی (فعال مدنی)، علی مهتدی (روزنامه نگار)، عماد بنی خلیفی (فعال حقوق بشر)، فائز احیا (فعال مدنی)، فرشاد محمدی (روزنامه نگار)، فرشید آذرنیوش (فعال دانشجویی و حقوق بشر)، فرهاد حاجی میرزایی (فعال سیاسی)، فرهاد صدقی (فعال مدنی)، کامبیز سلطانین (روزنامه نگار)، کاوه قریشی (روزنامه نگار)، کاوه کرمانشاهی (فعال حقوق بشر)، کاویان صادق‌زاده میلانی (فعال حقوق بشر)، کوروش راستین (فعال حقوق بشر)، کوروش صحتی (فعال دانشجویی)، کوهیار گودرزی (روزنامه نگار و فعال حقوق بشر)، کیانوش دل زنده (فعال دانشجویی) کیوان رفیعی (فعال حقوق بشر)، کیوان شفیعی (فعال چپ)، لیلا صحت (فعال زنان)، مازیار یادگاری (فعال حقوق بشر)، متین سال مه (فعال مدنی)، محسن قبادی (فعال سیاسی)، محمد الموتی، (فعال مدنی) محمدجواد اکبرین (روزنامه نگار)، محمد رنجبر (فعال مدنی)، محمد مصطفایی (وکیل دادگستری)، مرتضی اصلاحچی (فعال سیاسی و روزنامه نگار)، مرتضی خسروی (کاریکاتوریست)، مزدک عبدی‌پور (فعال مدنی)، مریم افشاری (فعال سیاسی)، مریم حیدری (فعال مدنی)، مریم شفیع‌پور (فعال دانشجویی)، ملودی تزری (فعال مدنی)، مهدی برزگر (فعال مدنی)، مهسا امرآبادی (روزنامه نگار)، میلاد فدایی اصل (فعال حقوق بشر) نادر بازرگان (فعال حقوق بشر)، ناصر اشجاری (فعال سیاسی)، نوشابه امیری (روزنامه نگار)، نوید خانجانی (فعال حقوق بشر)، هژیر پلاسچی (فعال سیاسی)، هستی یزدان پناه (فعال مدنی)، یاسر عزیزی (فعال سیاسی، مدنی)

اجرای احکام 15 نفر از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی صبح امروز از اجرای احکام 15 نفر از معترضان نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال 88 خبر داد و اعلام کرد که احکام این متهمان قطعی شد و بزودی اجرا خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامحسین محسنی اژه‌ای عصر دوشنبه در هشتمین نشست خبری خود با بیان اینکه دادگاه تجدید نظر حکم 15 نفر از «مجرمین فتنه» سال گذشته را قطعی کرده است گفت: در این حکم مجرمان به 6 ماه تا 4 سال حبس، محرومیت در برخی موارد و همچنین حبس تعزیری و شلاق محکوم شده‌اند.

در جریان ناآرامی هایسال گذشته در ایران نمایندگان بسیج که موظف به تأمین امنیت بودند، از اسلحه گرم علیه تظاهر کنندگان استفاده کردند. بعد از این حوادث صدها فعال سیاسی و معترض روانه زندان شدند. آقای مهدی کروبی و میر حسین موسوی رقبای احمدی نژاد، دولت و سپاه پاسداران را به تقلب در انتخابات متهم کردند.

محکومیت سنگین 12 سال زندان برای نوید خانجانی فعال حقوق یشر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: نوید خانجانی، دانشجوی محروم از تحصیل بهایی و فعال حقوق‌ بشر از سوی شعبه 26 دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی پیرعباس، به تحمل 12 سال حبس تعزیری و جریمه نقدی محکوم شد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، حکم مذکور که سنگین ترین حکم در میان فعالان حقوق بشر به شمار می آید، روز یک شنبه، 10 بهمن ماه جاری، طی 4 صفحه به شیما قوشه، وکیل نوید خانجانی ابلاغ شده است. دادگاه نوید خانجانی روز 29 آذرماه سال جاری تشکیل شده بود.

اتهامات نویدخانجانی در این حکم، «نشر اکاذیب»، «تشویش اذهان و تبلیغ علیه نظام به واسطه‌ی انتشار اخبار و گزارش‌ها و انجام مصاحبه با تلویزیون و رادیوهای بیگانه»، «عضویت در شورای مرکزی کمیته گزارشگران حقوق بشر» و همچنین «تشکیل گروه محرومین از تحصیل» عنوان شده است.

این دانشجوی محروم از تحصیل بهایی پیشتر نیز، طی حکم کتبی که به وکیل وی ابلاغ شده بود ممنوع الخروج شده بود.

نوید خانجانی 11 اسفند ماه سال گذشته در اصفهان بازداشت و پس از گذراندن 65 روز حبس موقت در (بند دو الف سپاه) زندان اوین که 25 روز نخست آن را در سلول انفرادی به سر کرد، 13 اریبهشت سال جاری با قرار وثیقه‌ی 100 میلیون تومانی آزاد شد. خانجانی، طی دوران بازداشت خود، علاوه بر بازجویی های سنگین، برای انجام مصاحبه ویدیویی تحت فشار قرار داشت.

تائید حکم دو سال زندان هاله سحابی دختر مهندس سحابی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم دو سال حبس تعزیری و جریمه نقدی هاله سحابی عضو شورای مادران صلح و فرزند مهندس عزت الله سحابی که پیش از این و در شعبه 26 دادگاه انقلاب صادر گردیده بود، به تائید دادگاه تجدیدنظر رسید.

به گزارش «میزان خبر»، فرزند مهندس سحابی در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی به دو سال حبس تعزیری و پرداخت جریمه نقدی محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدید نظر تایید شده بود.

هاله سحابی سال گذشته و زمانی که برای اعتراض به تحلیف محمود احمدی‌نژاد در مجلس شورا در میدان بهارستان حاضر شده بود، توسط نیروهای امنیتی و با ضرب و شتم بازداشت شد و مدتی را در بازداشت به سر برده بود.

هاله سحابی فرزند مهندس عزت الله سحابی از چهره‌های مبارز در نیم قرن اخیر و رییس شورای فعالان ملی مذهبی است. همچنین او یک قرآن پژوه و عضو شورای مادران صلح است.

گفتنی است دو تن از فرزندان مهندس محمد توسلی نیز سال گذشته در شعبهٔ ۲۶ دادگاه انقلاب محکوم به دو و شش سال زندان شدند که حکم دو سال حبس مهندس لیلا توسلی به اجرا گذاشته شد و او در حال سپری کردن حبس خود در زندان اوین به سر می‌برد.

همچنین حکم شش سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق دکتر سارا توسلی هم اکنون در مرحلهٔ تجدید نظر است.

محبوبه کرمی به تحمل سه سال حبس تعزیری محکوم شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: محبوبه کرمی، فعال حقوق بشر و عضو کمپین یک میلیون امضا، در شعبه 54 تجدید نظر دادگاه انقلاب به ریاست قاضی موحد به سه سال حبس تعزیری محکوم شد.

این حکم به وکیل وی، محمد شریف، ابلاغ شده است. کرمی پیش از این در دادگاه بدوی در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباسی، به تحمل چهار سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

به گزارش تغییر برای برابری، اتهامات محبوبه کرمی “عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران”، “فعالیت تبلیغی علیه نظام”، “اجتماع و تبانی با قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور” و “نشر اکاذیب” عنوان شده بود.
وی از اتهام “نشر اکاذیب” مبرا شده و برای عضویت در “مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران” به تحمل دو سال حبس و به اتهام “فعالیت تبلیغی علیه نظام”، “اجتماع و تبانی با قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور” نیز به تحمل دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
محبوبه کرمی، در روز 11 اسفند ماه با هجوم ماموران امنیتی به منزلش بازداشت شد. این در حالی بود که به گفته برادرش، محسن کرمی تاریخ حکم صادره 5 اسفند ماه بوده و اتهام مطرح شده، اغتشاش و شرکت در تجمعات ذکر شده بود در حالی که محبوبه کرمی، سال گذشته بعد از فوت مادرش، تمام وقت خود را به پرستاری از پدر بیمارش گذرانده بود.
محبوبه کرمی پیش از این هم پنج بار بازداشت شده بود. بار اول و دوم در رابطه با درگیری های 18 تیر، بار سوم24 خرداد 1387 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی که پس از 70 روز آزاد شد. باردیگر، 6 فروردین 1388 به همراه 11 تن از اعضای کمپین و مادران صلح که قصد دیدار نوروزی با خانواده زهرا بنی یعقوب را داشتند به اتهام اخلال در نظم عمومی دستگیر و پس از 13 روز آزاد شد. در همه پرونده های فوق، حکم تبرئه برای وی صادر شده بود.

پلمپ انجمن اسلامی دانشكده نفت آبادان توسط حراست

دفتر انجمن اسلامی دانشگاه نفت آبادان با توجه به عدم حضور شورای مرکزی توسط حراست این دانشگاه تعطیل شد.

به گزارش دانشجو نیوز، بعد از ناپدید شدن و بازداشت حجت عربی، دانشجوی دانشگاه نفت آبادان و عضو انجمن اسلامی دانشجويان اين دانشگاه، شورای مرکزی انجمن اسلامی موقتا تعطیل شد. در میان این کشمکش ها حراست دانشگاه نفت آبادان از این فرصت استفاده کرد و دفتر انجمن اسلامی را پلمپ و تعطیل کرد.

گفتنی است حجت عربی از روز پنجشنبه ۲۳ دی ماه و بعد از یورش مامورین امنیتی به محل سکونت وی ناپدید شد. این دانشجو چند روز بعد در تماسی تلفنی با خانواده اش از بازداشت و نگهداری خود در بازداشتگاه اطلاعات آبادان خبر داد.

بعد از بازداشت حجت عربی، شورای دفاع از حق تحصيل با انتشار بیانیه ای این بازداشت را محکوم کرد و نوشت: "به نظر ميرسد بازداشت غيرقانوني ، خودسرانه و غيراخلاقي این دانشجوي محروم از تحصيل و ستاره دار همزمان با برگزاري امتحانات پايان ترم دانشجويان ، اقدامي در جهت اجراي محکومیت غيرقانوني كميته انضباطي دانشگاه آبادان است که حتي با معیار‌ آئین نامهٔ فعلی کمیته های انضباطی نیز، غیرقانونی‌ ميباشد."

آقای عربی پیش از این نیز از سوی مسئولین كمیته انضباطی دانشگاه آبادان در اقدامی غیرقانونی، حكم اخراج و محرومیت از تحصیل برای سه سال را دریافت کرده است. این حكم در حالی از سوی كمیته انضباطی دانشگاه آبادان صادر شده است كه طبق آیین نامه پر اشكال كمیته انضباطی دانشگاه ها صدور چنین حكمی در صلاحیت كمیته انضباطی دانشگاه نمی باشد. در آیین نامه كمیته انضباطی دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی صدور حكم اخراج از دانشگاه فقط برای كسانی در نظر گرفته شده كه در محیط دانشگاه اقدام به قتل نمایند و یا دست به مبارزه مسلحانه بزنند. در این صورت نیز تنها كمیته مركزی انضباطی مستقر در وزارت علوم صلاحیت صدور چنین حكمی را دارا میباشد.

لازم به ذکر است که در حال حاضر نزدیک به ۵۰ دانشجو در زندان های کشور وجود دارد.

کاوه کرمانشاهی، فعال حقوق بشر به 5 سال حبس تعزیری محکوم شد

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران کاوه قاسمی کرمانشاهی روزنامه‌نگار و فعال حقوق‌ بشر از سوی قاضی مرادی رئیس شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب اسلامی کرمانشاه به تحمل 5 سال حبس تعزیری در زندان دیزل‌آباد این شهر محکوم شد.
وی پیش از این طی دو جلسه دادگاه به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان و تبلیغ علیه نظام به واسطه‌ی انتشار اخبار و گزارش‌ها و انجام مصاحبه با رسانه‌ها، همچنین ارتباط با خانواده زندانیان و جان‌باختگان سیاسی مورد محاکمه قرار گرفته بود.
در حکم مزبور که روز یکشنبه 10 بهمن 1389 بدون ارائه‌ی نسخه‌ی مکتوب، تنها به صورت شفاهی (حضوری) به مصطفی احمدیان وکیل وی ابلاغ گردید. با استناد به مواد 499 و 500 قانون مجازات اسلامی، بالاترین میزان تعیین شده در مواد مذکور برای این فعال کُرد در نظر گرفته شده است. همچنین در اقدامی کم‌سابقه علاوه بر توقیف گذرنامه و تعدادی از اسناد و مدارک شخصی، طبق رأی صادره تمامی وسایل ضبط شده هنگام بازداشت، شامل یک دستگاه لپ‌تاپ، کیس کامپیوتر، گوشی موبایل، دوربین عکاسی، پرینتر و اقلام دیگر به عنوان آلات و ابزار جرم به نفع دولت جمهوری اسلامی مصادره گردیده است.
مصطفی احمدیان وکیل کاوه قاسمی با تایید محکومیت موکل خود به 5 سال حبس تعزیری گفت: صدور این حکم برای من غیرمنتظره و برای موکلم بسیار سنگین است. ضمن این‌که هر متهمی در پناه اصل برائت بوده و مادامی که اتهام وی به طرق مصرح در قانون و طی دادگاه صالح به اثبات نرسد، افعال و اعمال وی مورد حرمت و حمایت خواهد بود؛ هیچ یک از اقداماتی نیز که از سوی موکل من با نیت خیر و در راستای اهداف انسان دوستانه صورت گرفته، مصداق اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام نبوده و آن‌چه در دادنامه به عنوان مستند قانونی ذکر شده به حدی نیست که مفاد اصل برائت را از اعتبار بیاندازد.

فرار ورزشکاران به کشورهای دیگر

فردا: کوچ ورزشکاران ایرانی و بازی کردن زیر پرچم های دیگر کشورها در حالی به سوی عادی شدن می رود که مسئولان ورزش کشور هیچ اقدامی برای رفع این معضل ورزش انجام نداده اند.

به گزارش خبرنگار سرویس ورزشی «فردا» در پاییز 1389 و پیش از آغاز بازی های آسیایی گوانگجو محمد حسن ابراهیمی، شمشیر باز اسلحه فلوره که به همراه تیم ملی ایران برای مسابقات جهانی راهی فرانسه شده بود با این تیم به تهران بازنگشت و تلاش مسئولان برای پیدا کردن وی به جایی نرسید.

از سوی دیگر همین چند وقت پیش بود که سامان طهماسبی کشتی گیر تیم ملی فرنگی ایران به دلیل بی توجهی مسئولان در غالب تیم ملی آذربایجان روی تشک رفت و روز گذشته در رقابتهای بین المللی کشتی فرنگی جام وهبی امره ترکیه کشتی گیر ایرانی الاصل تیم آذربایجان به مدال طلا دست یافت.

در آخرین مورد و بعد از مینا علی زاده پاروزن دراگون بوت، مهدی جعفر زاده کاراته کار، محمد حسین ابراهیمی شمشیر باز،‌احسان رجبی جودوکار و سامان طهماسبی کشتی گیر نوبت به وحید سرلک رسید که از جودوکاران وزن -68 کیلوگرم کشورمان بود.

وحید سرلک در حالی به کشور آلمان پناهنده شد که می گوید بی مهری مسئولان و قول های عملی نشده آنان موجب چنین حرکتی شد. وی همچنین معتقد است در تمرین ها و ترکیب ها چیزی جز مسائل فنی مهم بود و چاپلوسی و تملق گویی حرف اول را می زد.

سرلک طی اظهاراتی در شبکه ای در آمریکا عنوان می کند که مربیان و مسئولان فدراسیون روز به روز وضعشان بهتر و ماشین های مدل بالا خریداری می کردند. در حالی که ماه ها می شده که این ورزشکار پول خود را از فدراسیون جودو دریافت نمی کرده است.

وحيد سرلك جودوكار ملي پوش ايران كه در مسابقات جهاني سال گذشته در وزن -60 كيلو گرم بهترين نتيجه تيم ملي ايران را با كسب مقام پنجم مشترك بدست آورده بود طي سخناني در این شبکه مدعي شد با اجازه فدراسيون جودوي ايران در مسابقات بين المللي هامبورگ آلمان شركت و بعنوان اولين جودوكار ايران با جودو كار صهيونيستي مسابقه داده است.

اين جودوكار تيم ملي مدتي را بعنوان مدير رستوران تحت مالكيت يكي از مديران ارشد فدراسيون جودومشغول به كار بوده و جامعه جودو وي را نزديكترين ملي پوش به برخي مسئولان مي دانستند .

بنابراین گزارش پناهنده شدن ورزشکاران ایران که به نوعی آن را به فرار عضله ها می توان تعبیر کرد معضل جدید ورزش ایران است که به نظر می رسد در بی توجهی مسئولان در آینده نیز شاهد حضور ورزشکاران ایرانی زیر پرچم کشورهای بیگانه باشیم.

واکنش احزاب سیاسی هلند به اعدام زهرا بهرامی

شهرزاد نیوز: اعدام زهرا بهرامی هلندی ایرانی تبار در روز 9 بهمن به قطع موقت روابط دیپلملتیک هلند با ایران منجر شد.

خبر تعلیق روابط دیپلماتیک بین دو کشور با واکنش های مختلفی از سوی احزاب سیاسی هلند مواجه شده است.

حزب دمکرات مسیحی که با داشتن 20 کرسی یکی از دو حزب تشکیل دهنده دولت ائتلافی می باشد، خواستار آن شده است که سفیر هلند در ایران به عنوان اعتراض ایران را ترک کند.

حزب آزادی، (24 کرسی) خواهان اخراج سفیر ایران از هلند شده است. حزب کارگر (30 کرسی) از تعلیق روابط دفاع کرده است.

حزب "دمکرات های 66" که 10 کرسی در پارلمان هلند دارند، از دولت هلند خواسته است تا از طریق اتحادیه اروپا فشار بیشتری به ایران وارد آورد.

دبيراجرايي‌خانه كارگرتهران : پاداش‌هاي ميليوني مديران برخي ‌كارخانه ها

ايلنا: دبيراجرايي‌خانه كارگرتهران مي‌گويد: متاسفانه در برخي‌كارخانه‌ها مديران وكارفرمايان با تعيين پاداش‌هاي ميليوني براي خود ازذخيره منابع اعتباري و نقديندگي‌خودداري مي‌كنند.
اسماعيل حق‌‌پرستي درگفتگو با خبرنگار ايلنا، گفت: اين وضع درحالي است كه بيشتر كارخانه‌ها بابت پرداخت بدهيهاي معوقه، خريد مواد خام ياعدم وصول مطالبات خود با تشكيل تامين اعتبار يا كمبود نقدينگي مواجه هستند.
وي تصريح كرد: اين مسئله بيشتر دركارخانه‌هاي مشاهده مي‌شود كه بصورت اجرتي و با اجاره دادن خطوط توليدخود فعاليت مي‌كنند.
حق پرستي‌گفت: دراين‌كارخانه‌ها كه نمونه آن كارخانه علاالدين است 50 درصد درآمد كارخانه بابت مطالبات كارگران و مابقي بابت حقوق و پاداش مديريت هزينه مي‌شود.

دیده بان حقوق بشر: ایران رکورددار اعدام‌ در سال ۲۰۱۱ می شود

رادیو فردا: سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز یکشنبه نسبت به افزایش اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد و تخمین زد که در سال ۲۰۱۱، تعداد افراد اعدام شده در ایران می‌تواند به «بیش از هزار تن» برسد.

سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه این سازمان به خبرگزاری فرانسه گفت که اگر اعدام‌ها در ایران با سرعت کنونی پیش برود، مقامات «به راحتی» تا پیش از به پایان رسیدن سال ۲۰۱۱، «بیش از هزار نفر» را در ایران اعدام خواهند کرد.

این آمار در حالی ارائه شده است که بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه در سال ۲۰۱۰ دستکم ۱۷۹ نفر اعدام شده‌اند.

همچنین بر اساس گزارش سازمان عفو بین‌الملل، ایران در سال ۲۰۰۹، با اعدام دستکم ۳۸۸ نفر، پس از چین و عربستان سعودی بیشترین حکم اعدام در جهان را به اجرا رسانده بود.

خبرگزاری فرانسه می‌نویسد که گروه‌های حقوق بشری بر این باورند اعدام‌های ایران در سال ۲۰۱۱، سرعت گرفته است.

تنها در یک هفته گذشته ۱۷ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

زهرا بهرامی، زن ایرانی-‌هلندی در تاریخ ۹ بهمن به اتهام «قاچاق مواد مخدر» اعدام شد.

پیش از آن و در تاریخ ۷ بهمن ۱۰ نفر از محکومان جرایم مواد مخد به دار آویخته شدند.

در تاریخ ۴ بهمن نیز، جعفر کاظمی و محمدعلی حاج‌آقایی به اتهام «همکاری با سازمان مجاهدین» در تهران اعدام شدند. این در حالی است که در همین روز سه نفر دیگر به اتهام «تجاوز به عنف» به دار آویخته شدند و یک نفر نیز به اتهام چندین فقره «قتل» اعدام شد.

با این احتساب، بر اساس اخبار منتشر شده در خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی، در ۴۰ روز گذشته ۶۸ نفر در ایران اعدام شده‌اند.

این در حالی است که سازمان دیده‌بان حقوق بشر تخمین می‌زند که در این مدت دست‌کم ۷۴ نفر به دار آویخته شده باشند.

این سازمان در گزارش جهانی سال ۲۰۱۱ خود که در روزهای اولیه بهمن‌ماه منتشر شد، اعلام کرد که نقض حقوق بشر در ایران، در سال گذشته‌ میلادی، با افزایش اعدام، شکنجه و ارعاب، بحرانی‌تر از گذشته شده است.

اجرای حکم شلاق ۳ شهروند به اتهام «ارتباط نامشروع» در ملاءعام

رهانا: حسین عشقی» در حاشیه‌ی اجرای حکم شلاق در میدان طالقانی قائمشهر در گفت‌وگویی در تشریح جزییات دستگیری و اعمال حکم برای سه شهروند اظهارکرد: در مردادماه سال جاری با مراجعه خانمی به دادسرای قائمشهر مبنی بر اینکه توسط سه نفر در پارک تلار واقع در جاده نظامی این شهرستان «ربوده» و مورد «تجاوز به عنف» قرار گرفته است پرونده‌ای درباره این اتهام تشکیل شد.

به گزارش منابع خبری دولتی، عشقی افزود: چون رسیدگی به اتهام تجاوز به عنف مستقیماً در صلاحیت دادگاه کیفری استان بوده با صدور قرار عدم صلاحیت به دادگاه کیفری استان مازندران مستقر در دادگستری قائمشهر ارسال و این «متهمان» در دادگاه کیفری استان مورد محاکمه قرار گرفته و سرانجام از اتهام «تجاوز به عنف» با استدلالات مندرج در رای آن دادگاه تبرئه و به «جرم ارتباط نامشروع» محکوم شدند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد بر اساس «جرم ارتباط نامشروع» به تحمل ۹۹ ضربه شلاق تعزیری در ملاعام محکوم و پس از قطعیت حکم، ظهر امروز حکم شلاق آنان در میدان طالقانی قائمشهر به اجرا درآمد.

عشقی درباره اتهام «آدم‌ربایی محکومان» گفت: پرونده آدم‌ربایی پس از ارجاع به شعبه سوم بازپرسی این دادسرا انجام و تحقیقات لازم با صدور قرار مجرمیت و صدور کیفر خواست برای هر سه «متهم» به دادگاه جزایی این شهرستان ارسال و پرونده راجع به آدم‌ربایی در این دادگاه در حال رسیدگی است.

این در حالی است که اجرای این‌گونه احکام در ایران، همواره از سوی سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری با مخالفت روبه رو می‌شود و این سازمان‌ها بارها در خصوص اجرای این‌گونه احکام هشدار داده‌اند.

كارگران نئوپان شموشک تجمع كردند

ایلنا: : دبير اجرايی خانه كارگر گلستان از تجمع كارگران نئوپان شموشک در مقابل اداره كل كار و امور اجتماعی استان گلستان خبر می‌دهد.
هادی رضازاده، 300 كارگر اين كارخانه نزديک به 20 ماه حقوق و مزايای معوقه طلبكار هستند.
وی يادآور شد: اين كارگران 3 روز پيش نيز در مقابل استانداری گلستان نيز تجمع كرده بودند.

جان سه زندانی سیاسی در خطر جدی قرار دارد

جان سه زندانی سیاسی که به اتهام هواداری و یا ارتباط با یک سازمان سیاسی در زندان بسر می‌برند در خطر جدی قرار دارد.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران "هرانا"، آقای محسن دکمه چی به دلیل ابتلا به سرطان، شیر محمد رضایی به دلیل چسبندگی روده و ماشالله حائری به دلیل بیماری قلبی، سه زندانی سیاسی محبوس در بند ۴ زندان رجایی شهر کرج‌اند که به دلیل عدم رسیدگی پزشکی جانشان در خطر است.

آقای محسن دکمه چی بازاری که به اتهام کمک مالی به خانواده‌های زندانیان سیاسی مرتبط با سازمان مجاهدین خلق بازداشت شده، به دلیل ابتلا به بیماری سرطان روده می‌بایست در بیمارستان مجهز، مورد درمان قرار گیرد.

وی از زندانیان سیاسی دهه ۶۰ است که گفته می‌شود به دلیل اعتصاب غذاهای طولانی مدت در آن زمان، دچار این بیماری شده است. نامبرده از سوی دادگاه انقلاب به تحمل ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم است.

شیر محمد رضایی از زندانیان سیاسی دهه ۵۰ و ۶۰ نیز به دلیل بیماری دستگاه گوارشی (چسبندگی روده) قادر به تحمل شرایط زندان نیست و می‌بایست فورا مورد عمل جراحی قرار گیرد. وی تا کنون جهت درمان این بیماری دوبار عمل جراحی انجام داده که پس از بازداشت ادامه درمان این زندانی متوقف شده است.

هم چنین ماشالله حائری دیگر زندانی سیاسی محبوس در این بند به دلیل مشکلات حاد قلبی می‌بایست مورد عمل «قلب باز» قرار گیرد که تا کنون با مخالفت مسئولین زندان و وزارت اطلاعات از درمان وی جلوگیری شده است.

ماموران وزارت اطلاعات در حین بازداشت ایشان موجب شکستگی پای وی شده‌اند که هم اکنون در زندان تنها به کمک عصا قادر به حرکت است.

زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر به حالت قرنطینه در بند ۴ این زندان نگهداری می‌شوند؛ این زندانیان خواهان رعایت حقوق خود هستند و از مسئولین زندان می‌خواهند حقوق برابر با زندانیان عادی داشته باشند.

دستور سرکوب زندانیان سیاسی توسط شورای عالی امنیت و وزارت اطلاعات

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" دستور سرکوب زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج توسط شورای عالی امنیت و وزارت اطلاعات صورت می گیرد.
زندانیان سیاسی سالن 12 بند 4 زندان گوهردشت کرج که بیش از 60 نفری می باشند و در این سالن کاملا ایزوله شده اند از داشتن ارتباط تلفنی و ملاقات با خانواده هایشان محروم هستند. رئیس بند4 فردی بنام تالیوردی همراه با پاسداربندها که شکنجه و ضرب وشتم و ایجاد محدیودیتهای غیر انسانی را علیه زندانیان سیاسی به اجرا در می آورد به زندانیان سیاسی اعلام کرده اند که مسئولیت این بند در دست شواری عالی امنیت و وزارت اطلاعات می باشد و من مجری دستورات آنها هستم.

وزارت اطلاعات از تحویل دادن پیکر زهرا بهرامی به خانواده اش خوداری می کند

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" وزارت اطلاعات پیکر زندانی سیاسی زهرا بهرامی شهروند ایرانی- هلندی را حاضر نیست به خانواده اش تحویل دهد.
روز دوشنبه 11 بهمن ماه فرزند خانم بهرامی برای تحویل گرفتن پیکر مادرش به اجرای احکام و سایر ارگانها مراجعه کردند و خواستار تحویل گرفتن پیکیر مادرش بود ولی وزارت اطلاعات از تحویل دادن پیکر زنده یاد زهرا بهرامی خوداری می کند.

زهرا بهرامی جمعه شب 8 بهمن ماه تحت عنوان اینکه باید در مسجد زندان استراحت کند او را از بند متادون خارج کردند و نیمه های شب به او گفته شد که می خواهند حکم اعدامش را اجرا کنند . به او کاغذ و قلمی داده شد تا وصیت نامه خود را بنویسید.خانم بهرامی ابتدا از شنیدن خبر اجرای حکم جنایتکارانۀ اعدام شوکه شده بود. اما هنگامی که به پای چوبۀ دار برده می شد از روحیۀ بالایی برخودار بود.

از طرفی دیگر صبح روز جمعه 8 بهمن ماه بازجویان وزارت اطلاعات بنفشه نایب پور فرزند خانم بهرامی را احضار کردند و او را مورد تهدید و تحت فشار قرار دادند که از مصاحبه با رسانه ها و فعالین حقوق بشری خوداری نماید در غیر این صورت بازداشت خواهد شد. بازجویان وزارت اطلاعات از فرزند خانم بهرامی می خواهند که لوازم شخصی بازمانده از مادرش را به آنها تحویل دهد و زمانی که با مخالفت او مواجه می شوند فرزندش را مورد تهدید قرار می دهند. بازجویان وزارت اطلاعات در انتها به او شماره حساب بانکی می دهند که باید لوازم شخصی بازمانده از مادرش را بصورت نقدی به آن حساب واریز نماید.

ممنوعیت ورود کتاب به بند ۳۵۰ زندان اوین

به گزارش کلمه، مدت کوتاهی بود که ماموران زندان اوین از خانواده های زندانیان سیاسی این بند کتابهای درسی از قبیل کتابهای آموزش زبان را می پذیرفتند . این در حالی است که در همین زمان آنها از پذیرش هر گونه رمان و کتابهای رشته علوم سیاسی و جامعه شناسی از خانواده زندانیان خودداری می کردند .

در همین مدت کوتاه خانواده ها با ارسال کتابهای آموزشی و تعداد محدودی کتابهای اقتصادی و تاریخی برای زندانی شان، سعی کردند برای زندانیان بند ۳۵۰ که از هر گونه امکانات رفاهی در این بند محروم هستند اوقات بهتری فراهم کنند،اما چند روز قبل مسوولان زندان اوین به خانواده ها اعلام کردند که از این پس همین کتابها را نیز از خانواده ها تحویل نخواهند گرفت و ورود هر گونه کتابی به این بند ممنوع شده است.

پیش از این نیز ورود روزنامه به بند ۳۵۰ ممنوع شده بود.روزنامه هایی که قبل از این تصمیم در اختیار زندانی ها قرار می گرفت روزنامه های حامی دولت بود که حتی ورود این روزنامه ها نیز بعد از چند ماه ممنوع شد.

بند ۳۵۰ زندان اوین کتابخانه کوچکی دارد که در آن تنها چند ده جلد کتاب نگهداری می شود. در این بند بر خلاف بندهای زندانیان عادی امکانات و رزشی و کلاسهای آموزشی وجود ندارد و زندانیان سیاسی مجبورند بیشتر اوقات فراغت خود را در حیاط خیلی کوچک این بند سپری کنند .

هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین بیش از ۱۵۰ نفر از بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات نگهداری می شوند .این بند با دارا بودن بیشترین زندانیان حوادث پس از انتخابات اکنون به عنوان اصلی ترین بند نگهداری زندانیان جنبش سبز شناخته می شود.

خاطره یک "روحانی" از زندان: فقط این وسط ۵۰۰-۴۰۰ نفر اعدام می‌شوند!

سید جعفر اسحاقی، از روحانیون مبلغ حوزه علمیه، در یادداشتی که در سایت حوزوی روات حدیث منتشر شد، نوشت:

چند سال پیش دوستی که زندان ها را برای تبلیغ انتخاب کرده بود برایم تعریف کرد که رییس یکی از زندان های جنوب شرقی کشور به او گفته اعدام مرتکبین جرایم مواد مخدر معمولا در یکی دو سال اول ریاست روسای قوه قضاییه تشدید می شود. زیرا این آقایان وقتی تازه وارد سیستم قضائی می شوند فکر می کنند قبلی ها می توانستند ولی قاطعانه برخورد نکردند و قاطعیت هم به نظرشان همان مجازات گرایی و تشدید مجازات ها است. ولی پس از مدتی که رییس جدید از بی فایده بودن و پرهزینه بودن این عمل اطمینان حاصل می کند، روند اعدام ها سیر نزولی می یابد! این وسط فقط ۴۰۰- ۵۰۰ نفر اعدام می شوند. آن زمان از خودم پرسیدم مگر این آقایان روسای جدید از روند کاری روسای قبلی مطلع نیستند. مگر تجربیات منتقل نمی شود که رییس جدید تصمیم می گیرد راه رفته را دوباره بپیماید؟

خبر رکورد زدن ایران در اعدام مجرمان مواد مخدر از اول تا شانزدهم ژوئیه ۲۰۱۱ به گزارش سازمان های حقوق بشری که از قضا مورد تکذیب مسوولان قوه قضاییه هم قرار نگرفته، و در مجامع حقوق بشری جهان سر و صدای زیادی به پا کرده است، مرا به یاد آن خاطره انداخت. خاطره تلخی که گویا دوباره دارد تکرار می شود! ۴۷ نفر ظرف ۱۶ روز اعدام شدند! و گویا فقط درپاییز گذشته در زندان وکیل آباد مشهد ۶۳ نفر به همین جرم اعدام شده بودند.

پرسش این است آیا این اعدام ها جز بی اعتبار کردن سیمای نظام اسلامی در جهان و خشن و اعدام محور جلوه دادن مقررات اسلامی اثری هم داشته است؟

دستگيری تعدادی سلفی در سقز

آتی: از سلفي‌هاي دستگير شده حدود ۳ هزار اعلاميه مبني بر ترويج سلفي‌گري که براي پخش در سطح استان آماده شده بود کشف و ضبط شده است .

چندي پيش تعدادي از افراد تندرو و مشهور به سلفي‌گري در سقز دستگير شده و پس از مدتي ۱۰ نفر از آنان از زندان آزاد شدند .

از سلفي‌هاي دستگير شده حدود ۳ هزار اعلاميه مبني بر ترويج سلفي‌گري که براي پخش در سطح استان آماده شده بود کشف و ضبط شده است .

براساس اين گزارش ۲ نفر از اين افراد قبل از تاسوعا دستگير شده بودند که از آنان يک قبضه اسلحه کمري و مقاديري مواد انفجاري کشف شد .

اين دو که به گفته خود آماده "جهاد" و عمليات انتحاري بودند قصد داشتند به هنگام تاسوعا و عاشورا در سنندج عمليات انتحاري انجام دهند .

تحركات و اقدامات اين افراد از سوي مراجع ذيربط در حال پيگيري است و اين در حالي است كه برخي از اين افراد به ارتباط با عوامل خارجي اعتراف كرده اند.

آمریکا از ایران خواست به اعدام ها پایان دهد

آمریکا روز دوشنبه از ایران خواست که به اعدام ها پایان دهد.

به گزارش رادیو فردا، وزارت خارجه آمریکا با ابراز «نگرانی ویژه» نسبت به اعدام زهرا بهرامی، شهروند ایرانی-هلندی، از جمهوری اسلامی خواست که به اعدام ها در ایران پایان دهد.

فیلیپ کرولی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در بیانیه ای در روز دوشنبه اعلام کرد: «آمریکا از تداوم اعدام شهروندان ایرانی و عدم برخورداری آنها از حقوق بشر عمیقا نگران است» .

سازمان های حقوق بشری معتقدند که شمار اعدام ها در ایران از سال گذشته میلادی تاکنون رشد چشمگیری داشته است.
در همین راستا، سازمان دیده بان حقوق بشر تعداد اعدام های انجام شده در ایران در طول یک ماه گذشته را ۷۴ نفر تخمین زده است.

كارخانه علاءالدين در جاده کرج طعمه آتش شد

ایسنا: آتش‌سوزي در كارخانه علاءالدين در جاده مخصوص کرج مهار شد.

كارگران كارخانه علاءالدين در ساعت 32 دقيقه بامداد امروز (دوشنبه) آتش‌سوزي در اين حادثه را به ستاد فرماندهي آتش‌نشاني تهران گزارش دادند و آتش‌نشانان ايستگاه‌هاي 20، 45، 34 و 44 به همراه تانكرهاي آبرسان ايستگاه‌هاي 20، 44 و 55 با همراهي خاور دستگاه تنفسي به محل حادثه در كيلومتر 10 جاده مخصوص كرج، بعد از سه راه پارس خودرو اعزام شدند.

فتح الله تيموري، معاون عمليات سازمان آتش‌نشاني تهران درباره اين حادثه اظهار كرد: يکي از سوله‌هاي اين كارخانه به وسعت 500 متر مربع در ضلع شمال كارخانه شامل قسمت‌هاي انبار پوشال، آزمايشگاه موادشيميايي، انبار محصولات كارخانه علاءالدين و دفتر بخش اداري به همراه قسمت آتش‌نشاني كاملا شعله‌ور بود.

وي ادامه داد: آتش‌نشانان از چند جهت به كانون آتش‌سوزي وارد شده و با تدابير مختلف در كوتاه‌ترين زمان ممكن توانستند آتش‌سوزي كارخانه را خاموش و با عمليات لكه‌گيري اقدام به جداسازي اقلام سوخته در كارخانه بکنند.

معاون عمليات سازمان درباره علت آتش‌سوزي گفت: كارشناسان مشغول بررسي و پيگيري علت اين آتش‌سوزي هستند.

تبعید یک زندانی سیاسی از سقز به سیرجان

آژانس خبری موکریان » سرویس حقوق بشر

بختیار خوشنام زندانی سقزی به شهر سیرجان واقع در استان کرمان تبعید شد.
به گزارش خبرنگار سایت خبری موکریان در سقز، روز گذشته بختیار خوشنام دانش آموخته علوم سیاسی دانشگاه زنجان، که پیشتر توسط دادگاه انقلاب سقز به یک سال زندان و دوسال تبعید به سیرجان محکوم شده بود، پس از اتمام دوران محکومیت یکساله حبس برای سپری نمودن دوران تبعید به صورت تحت الحفظ به شهر سیرجان اعزام گردید.
لازم به ذکر است اتهام بختیار خوشنام همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام اعلام شده است.

رئیس پارلمان اروپا: حلق‌آویز زهرا بهرامی اقدامی نفرت ‌انگیز

رئیس پارلمان اروپا گفت، حلق ‌آویز زهرا بهرامی توسط رژیم خودکامه تهران اقدامی بزدلانه و نفرت ‌انگیز است

جرزی بوزک، رئیس پارلمان اروپا، با انتشار بیانیه ای، حلق ‌آویز زهرا بهرامی، تبعه هلندی ایرانی تبار را بشدت محکوم کرد و گفت، حلق ‌آویز این زن که یک هلندی و در نتیجه یک شهروند اروپایی محسوب می ‌شد، یک اقدام بزدلانه توسط دستگاه قضایی رژیم خودکامه ایران بود.

وی افزود، این اقدام وحشت ‌آور و نفرت ‌انگیز است.

سخنگوی وزارت خارجه هلند نیز با اعلام اینکه تمام تماس های دیپلماتیک این کشور با رژیم تهران به حالت تعلیق در آمده است، گفت، فقط یک رژیم وحشی می تواند به چنین اقدام هولناکی (اعدام زهرا بهرامی) دست بزند.

به گفته این سخنگو، موضوع اعدام زهرا بهرامی قرار است در جلسه امروز وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل بررسی شود.

بازداشت نه نفر از هموطنان اهل سنت در سردشت

سایت میزان خبر: تنها در یکماه گذشته بیش از نه نفر از هموطنان اهل سنت در شهرستان سردشت بازداشت شده‌اند.

بنابه گزارش پایگاه‌های خبری اتهام این افراد عضویت در القاعده و تبلیغ وهابیت عنوان شده است در حالیکه اهل سنت کرمانشاه همواره به تفکرات مبتنی بر تساهل و تسامح مذهبی شهره بوده‌اند و تا کنون هیچ موردی از نفوذ وهابیت در این مناطق سابقه نداشته است.

سردشت یکی از شهرستان‌های مرزی و کردنشین استان آذربایجان غربی است و در جنوب این استان قرار دارد و با شمال کشور عراق و دقیقا با شهر حلبچه همسایه است. جمعیت ۱۵۰ هزار نفری این شهرستان صد درصد سنی مذهب هستند.

تماس آیت اله بیات زنجانی با خانواده زندانی سیاسی

خبرگزاری هرانا - آیت اله بیات زنجانی طی تماس تلفنی با خانواده سعید متین پور پیگیر آخرین وضعیت این فعال حقوق بشر و روزنامه نگار آذربایجانی شد.
در این تماس تلفنی که روز جمعه ٨ بهمن ٨۹ صورت گرفت خانم عطیه طاهری همسر سعید متین پور ضمن تشریح وضعیت همسرش در بند ۳۵۰ زندان اوین، از حمایتهای معنوی و دلگرم کننده آیت اله بیات زنجانی و نیز پیگیری های ایشان از وضعیت زندانیان سیاسی تقدیر نمود.
آیت اله بیات زنجانی نیز با آرزوی سلامتی و آزادی هر چه سریعتر سعید متین پور، از بستگان وی خواست تا با توکل به خداوند،در برابر سختی ها و ناملایمات صبر پیشه سازند.

گفتنی است سعید متین پور چهارم خرداد ۱۳۸۶ در زنجان بازداشت و به مدت نه ماه تحت بازجویی توام با شکنجه قرار داشت. وی چند ماهی به قید وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد بود اما شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی طی حکمی در خرداد ۸۷ این روزنامه نگار آذربایجانی را به هشت سال زندان محکوم کرد.

متین پور تیرماه ۸۸ برای اجرای حکم هشت ساله زندان بازداشت و به بند ۳۵۰زندان اوین منتقل شده است و مدت ۱۹ ماه است که بدون استفاده از مرخصی در زندان بسر می برد و علیرغم گواهی پزشکان، از دادن مرخصی درمانی به او خودداری می کنند.

سازمانهای بین المللی حقوق بشر از جمله عفو بین الملل و گزارشگران بدون مرز متین پور را زندانی عقیده و وجدان نامیده و خواهان آزادی بی قید و شرط وی می باشند.

کشف روستايی با قدمت هفت هزار سال در مرودشت

ایرنا: سرپرست گروه كاوش منطقه باستاني ميانرودبخش درودزن ازتوابع شهرستان مرودشت استان فارس گفت: همزمان بااجراي فصل سوم كاوش هاي باستان شناسي درتپه ميانرود مرودشت، آثار باستاني روستايي با پيشينه اي بيش از هفت هزار سال در اين منطقه كشف شد.

موسي زارع، دوشنبه در گفت و گو با ايرنا ، يافته هاي باستان شناسي در اين تپه را فوق العاده دانست وافزود:آثار و شواهد به دست آمده حاكي از اين است كه ساكنين تپه ميانرود درهفت هزار سال پيش علاوه بر كشاورزي و شكار به پخت سفال نيز اشتغال داشته اند به نحوي كه در حين كاوش يكي از قديمي ترين كوره هاي سفال پزي مربوط به پنج هزار و 900 سال قبل از ميلاد از دل خاك بيرون آمد.
وي اضافه كرد: اين كوره داراي يك قسمت تحتاني براي آتش دان و قسمت فوقاني براي قرار دادن سفال است.
زارع با بيان اينكه ،مردمان اين دوره خانه هاي خود را با كاه گل و بصورت چينه بنا مي كردند اظهار داشت:در اين خانه ها،تعدادي مهره هاي تزييني از جنس سنگ ، پيكره هاي حيواني ، آثاراستخواني وچاله هاي آتش و ظروف سفالي مربوط به فرهنگ شمس آباد به دست آمد.
وي افزود: تاكنون درهيچ يك ازكاوش هايي كه در استان فارس و به ويژه در منطقه شمس آباد در نزديكي تخت جمشيد صورت گرفته است، گزارشي مبني بر وجود معماري،گزارش نشده و اين براي نخستين باراست كه در تپه ميانرود يك سازه معماري مربوط به اين دوره كشف شده است.
روستاي كنوني ميانرود دربخش درودزن ازتوابع شهرستان مرودشت ودرفاصله 50 كيلومتري مجموعه جهاني تخت جمشيد قرار دارد.
شهرستان مرودشت در فاصله 45 كيلومتري شمال شيراز، واقع شده است.

روز شمار نقض حقوق شهروندان بهایی (دیماه)

خبرگزاری هرانا - در تدوام سرکوب اقلیت مذهبی بهایی گزارشی ماهانه از سوی واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر می شود که گزارش مذبور نقض حقوق بهائیان در دی ماه است.

متن این گزارش به قرار زیر است:

۱ دی: «فتانه نوری» (قنبری) شهروند بهایی ساکن ساری پس از مراجعه به ستاد خبری بازداشت شد. نامبرده پس از ۲۴ ساعت به قید ضمانت آزاد شد.

- جلسه دادگاه یک شهروند بهایی ساکن کاشان به نام «وحید حقیقی» طی روزهای گذشته (۲۷ آذر) تشکیل و مقرر شد حکم نامبرده به زودی اعلام گردد.

- منزل مسکونی یک شهروند بهایی اهل اصفهان به نام خانم گندم پاک کن را پس از فوت به دلیل آنکه پیش از انقلاب متعلق به یک شرکت خیریه وابسته به جامعه بهایی بوده است در تاریخ ۱ آبان ماه به حکم دادگاه انقلاب مصادره شد.

- طی روزهای گذشته دو دانشجوی بهایی به نام‌های وفا پروینی و شهروز شهید‌زاده به ترتیب در تاریخ‌های ۲۱ و ۲۹ آذر ماه ۸۹ از دانشگاه پیام نور علویچه اصفهان و دانشکده مهندسی منابع طبیعی دانشگاه یزد اخراج شدند.

- طی روزهای گذشته (۱۶ آذر) درب منزل یک شهروند بهایی ساکن گرگان به نام آقای عقیقیان توسط عناصر خودسر آتش زده شد.

۲ دی: «رویا قنبری» شهروند بهایی ساکن ساری که در ۲۹ آذر ماه بازداشت شده بود به قید ضمانت آزاد شد.

- فرانه منصوری دانشجوی بهایی رشته مهندسی پزشکی دانشگاه سهند تبریز در ۲۲ آذر ماه از دانشگاه اخراج شد.

۴ دی: منزل یک شهروند بهایی ساکن ساری به نام «مهین تاج روحانی» مورد تفتیش ماموران امنیتی قرار گرفت و بعضی وسایل شخصی و مذهبی نامبرده ضبط گردید در ضمن از نامبرده تعهد گرفته می‌شود که در ۸ دی ماه خود را به ستاد خبری معرفی کنند.

۵ دی: «بشیر احسانی» فعال حق تحصیل بهایی که سال گذشته پس از حوادث عاشورا دستگیر و به قید وثیقه آزاد شده بود در این روز برای پاسخگویی به پاره‌ای سوالات در دادسرای اوین حاضر شد اتهام نامبرده اخلال در نظم عمومی از طریق تجمع و تبانی عنوان شد.

۶ دی: «درسا سبحانی» فعال حق تحصیل بهایی ساکن ساری به اتهام عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر، شرکت در جلسات کمیته حق تحصیل، امضا کمپین یک میلیون امضاء، اعتقاد به آئین بهایی و ارسال ایمیل و ارائه چگونگی دسترسی به سایت‌های بهایی به یک سال حبس تعزیری محکوم شد.

- دو شهروند بهایی ساکن رامسر به نام‌های «سراج کیان» و «مجید صفری» که در تاریخ ۱ آذر ماه سال جاری هنگام اجرای مراسم مذهبی بازداشت شده بودند به قید وثیقه آزاد شدند.

۷ دی: ماموران امنیتی در شهرستان ارومیه به نازل پنج شهروند بهایی ساکن ارومیه مراجعه کرده که پس از تفتیش و توقیف بعضی وسایل شخصی و مذهبی ایشان سه شهروند بهایی به نام‌های حمیرا پرویزی، شیوا کریمی و نوید مرغی را هم بازداشت کردند.

۸ دی: مهین تاج روحانی شهروند بهایی ساکن ساری در این روز بنا به احضار قبلی خود را به ستاد خبری اطلاعات معرفی می‌کند پس از پاره‌ای سوالات از نامبرده تعهد گرفته می‌شود که روز شنبه ۱۱ دی ماه بار دیگرخود را به ستاد خبری معرفی می‌کند.

۹ دی: «ادیب حق پژوه» شهروند بهایی ساکن شیراز توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

۱۰ دی: ماموران اداره اطلاعات ارومیه پس از تفتیش منزل و ضبط بعضی وسایل شخصی و مذهبی «مسرور فضلی» شهروند بهایی ساکن شهر مزبور، نامبرده را نیز بازداشت می‌کنند.

- در بامداد این روز مغازه عینک فروشی متعلق به دو شهروند بهایی ساکن رفسنجان به نام‌های شاهرخ و فرخ بندی به آتش کشیده شد.

- «حشمت الله فروتن» شهروند بهایی ساکن آباده پس از ۴۰ سال کار در آموزشگاهی در شهر مذکور به دلیل اعتقاد به آئین بهایی به دستور اداره اماکن از کار اخراج شد.

۱۱ دی: «شعله طائف» شهروند بهایی ساکن سمنان برای سپری کردن محکومیت یک ساله راهی زندان اوین شد.

- مهین تاج روحانی شهروند بهایی ساکن ساری پس از احضار به اداره اطلاعات شهر مزبور بازداشت شد.

- دو شهروند بهایی ساکن مشهد به نام‌های «بهمن یزدانی» و «وصال محمدی» در یک دادگاه غیر علنی در مشهد به اتهام تبلیغ آئین بهایی محاکمه شدند.

- دو دانشجوی بهایی به نام‌های «بصیر هروی» و «هاله سالاری» که در حال تحصیل در رشته مهندسی عمران دانشگاه شمس گنبد (استان گلستان) بودند به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از این دانشگاه اخراج شدند.

- انیسا صفریان دانشجوی محروم از تحصیل بهایی ساکن بابلسرکه اواخر آذر ماه گذشته بازداشت شده بود در این روز به قید وثیقه آزاد شد.

۱۲ دی: در بامداد این روز بار دیگر در طی ۵۰ روز گذشته محل کسب «ایرج پاینده» شهروند بهایی ساکن رفسنجان به آتش کشیده شد. قابل ذکر است در همین روز نامه‌هایی به منازل تعدادی از شهروندان بهایی رفسنجان انداخته می‌شود که طی آن از ایشان خواسته می‌شود تعهدی مبنی بر عدم تبلیغ آئین بهایی وعدم ارتباط دوستانه با مسلمانان امضاء کنند تا جان ومال ایشان از تعرض مصون ماند در غیر اینصورت از هیچگونه امنیتی برخوردار نخواهند بود.

- «فواد خانجانی» دانشجوی محروم از تحصیل بهایی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ۴ سال حبس تعزیری محکوم شد.

۱۳ دی: «بهمن مختاری» دانشجوی دانشگاه بیرجند پس از ۹ ترم تحصیل در حالیکه فقط ۶ واحد از فارغ التحصیلی کم داشت به دلیل انتساب به آئین بهایی از این دانشگاه اخراج شدند. نامبرده ماههاست که توسط حراست دانشگاه و اداره اطلاعات تحت فشار قرار دارد تا برائت خود را از آئین بهایی اعلام کند که به دلیل عدم تمکین این دستور از دانشگاه اخراج شد. قابل ذکر است پدر و مادر نامبرده پیرو آئین بهایی می‌باشند.

۱۵ دی: «مونا مودت» دانشجوی بهایی مقطع کار‌شناسی رشته زبان انگلیسی دانشگاه مازندران واحد بابلسر به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از ادامه تحصیل محروم شد.

۱۸ دی: «طره تقی‌زاده» شهروند بهایی ساکن ساری که به ۲۲اتهام تبلیغ علیه نظام و تبلیغ آئین بهایی به ۲۲ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود در این روز پس از خود را به دایره اجرای احکام معرفی و برای گذراندن دوران محکومیت راهی زندان ساری شد.

- ماموران امنیتی به منزل یک شهروند بهایی ساکن کرج به نام «روح الله زیبایی» مراجعه کرده که پس از تفتیش منزل و ضبط بعضی وسایل شخصی و مذهبی نامبرده محل را ترک کردند.

۱۹ دی: یک دانشجوی بهایی به نام «بهار ایقانی» که در حال تحصیل در رشته فیزیک دانشگاه کرمان بود به دلیل اعتقاد به آئین بهایی از از این دانشگاه اخراج گردید.

۲۰ دی: امید قنبری شهروند بهایی ساکن ساری پس از۳۲ روز بازداشت در اداره اطلاعات به قید وثیقه آزاد شد.

۲۱ دی: دو شهروند بهایی ساکن شیراز به نام‌های روح الله اخلاقی و ادیب حق پژوه به قید وثیقه آزاد شدند. قابل ذکر است روح الله اخلاقی پس از ۴۳ روز و ادیب حق پژوه پس از ۱۲ روز بازداشت، آزاد شدند.

۲۲ دی: یک شهروند بهایی ساکن قائم شهر به نام «فیروزه یگان (اسدی)» که در حال گذراندن محکومیت ۶ ماهه در زندان شهر مزبور بود طبق عفو مشروط پس از ۴ ماه از زندان آزاد شد.

- جلسه دادگاه دو شهروند بهایی ساکن مشهد به نام‌های «شهاب طائفی» و «افشین نیک آئین» برگزار شد نامبردگان متهم به تبلیغ آئین بهایی می‌باشند.

۲۴ دی: رای دادگاه پنج شهروند بهایی ساکن ویلاشهر (اصفهان) صادر شد طبق این حکم افروز روحی، مژگان عبادی، ژینوس جوشنیان و نسیم روحی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری و فراز روحی به اتهام معاونت در تبلیغ علیه نظام به سه ماه و یک روز حبس تعزیری محکوم شد.

۲۵ دی: یک شهروند بهایی ساکن ساری به نام «فیض الله روشن» پس از احضار به اداره اطلاعات شهر مزبور بازداشت شد.

۲۶ دی: ماموران بهشت رضا مشهد از تحویل جسد یک شهروند بهایی به نام خانم روشنی به بهانه اینکه دیگر اجازه دفن در قبرستان فعلی بهاییان وجود ندارد و باید متوفی در مکان دیگری دفن گردد به خانواده‌اش خودداری کردند. قابل ذکر است ماموران پس از سه روز بدون اطلاع خانواده متوفی، جسد نامبرده را بدون انجام مراسم مذهبی در مکان دیگری دفن نمودند.

۲۷ دی: «نعیم باغی» دانشجوی بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان طی حکمی شفاهی از سوی سازمان سنجش از دانشگاه مزبور اخراج شد.

۲۹ دی: نوید مرغی و مسرور فضلی دو شهروند بهایی ساکن ارومیه پس از ۲۲ روز بازداشت به قید وثیقه آزاد شدند.

- بشیر احسانی فعال حق تحصیل طبق احضاریه‌ای جهت شرکت در جلسه دادگاه در تاریخ ۲۰ بهمن ماه به دادگاه انقلاب تهران احضار شد.

۳۰ دی: حمیرا پرویزی و شیوا کریمی دو شهروند بهایی ساکن ارومیه پس از ۲۳ روز بازداشت آزاد شدند.

سفیر سابق انگلیس؛ حکومت ترور و وحشت در ایران

ریچارد دالتون، سفیر سابق انگلیس در تهران که در حال حاضر در موسسه مطالعاتی "چتهام هاوس" فعالیت می ‌کند، طی سخنانی در باره وقایع پس از انتخابات سال 88 در ایران گفت، رژیم حاکم با استفاده از زور حداکثر در خیابانها و بازداشتگاهها ترس واقعی ایجاد کرده است. آنها با استفاده از مذهب، اتهامات دروغ، دشمنان خارجی و دعاوی آشوبگری، دور معترضین یک دیوار ایدئولوژیک ایجاد کردند.

قتل زهرا بهرامی به پرونده جنائی رژیم اضافه شد

ماشین آدمکشی رژیم جمهوری اسلامی یک بار دیگر بامداد روز شنبه نهم بهمن١۳٨٩به کار افتاد و زهرا بهرامی را در زندان اوین به دار آویخت. زهرا بهرامی ٤۵ ساله و مادر دو فرزند، در تظاهرات عاشورای ۸٨ دستگیر و روانه شکنجه گاه اوین شد. ابتدا به او اتهام عضویت در" انجمن پادشاهی" زدند، بعد او را به همکاری با سازمان مجاهدین خلق ایران متهم کردند و سپس حمل و نگه داری ٤۵٠ گرم کوکائین را به پرونده وی اضافه کردند. اعدام این زن اسیر مانند اعدام های سیاسی اخیر در نهان و پنهان به اجرا در آمد.

ماشین آدمکشی حاکم چند روز پیش از آن، در سحرگاه روز چهارشنبه شش بهمن ۱٣٨۹، یک زندانی سیاسی کرد را به اتهام عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخت.

شتاب تبهکاران حاکم برای کشتار زندانیان سیاسی را باید در بحران فزاینده و وضعیت بحرانی که رژیم جمهوری اسلامی در آن قرار گرفته است، جستجو کرد. قیام مردم در کشورهای عربی رژیم را بیش از پیش به وحشت انداخته است. رژیم برای غلبه بر وحشت خود و برای جلوگیری از شعله ور شدن اعتراضات در ایران، از میان مردمی که دستگیر و اسیر کرده است، قربانیانی را بر می گزیند و به اتهامات ساختگی آنان را به جوخه مرگ می سپارد. می کشد برای اینکه در دل میلیون ها مردم رنج دیده و ستم کشیده ایرانی ترس و خوف ایجاد کند. می کشد برای اینکه از انفجار خشم و انزجار مردم آماده قیام جلوگیری کند.

تاریخ سی و دو ساله گذشته ایران داستانی پر درد و رنج و خون است. باید هزاران پرونده خونین را آماده محاکمه رژیم جمهوری اسلامی به جرم جنایت علیه بشریت کرد و قتل و کشتار بیش از سه دهه تبه کاران حاکم را در سیاه ترین دوران تاریخ معاصر ایران به ثبت رساند.

کارزار تدارک دادگاه بین المللی برای محاکمه رژیم جمهوری اسلامی ایران به جرم جنایت علیه بشریت - ایران تریبونال

ده بهمن١۳٨٩برابر با ۳٠ژانویه ١۳۸۹

کتک زدن کارگران زن به دستور نماینده مجلس رژیم

سایت آینده نیوز: یکی از شنوندگان بخش صبحگاهی رادیو جوان با مجری‌گری فاطمه صداقتی دست به اقدام در خور توجهی زد که شاید نظیرش را در رسانه ملی مشاهده نکرده بودیم.
در این بخش رادیویی، یک کارگر زن کارخانه نساجی قائم‌شهر که با صدایی بغض‌آلود با این شبکه تماس گرفته بود، با اعلام این‌که ۹ماه است که کارگران این کارخانه حقوق دریافت نکرده‌اند از بداخلاقی معاون وزیر صنایع که مدعی شده بود مطالبات معوقه کارگران کارخانه نساجی قائم‌شهر ۳ماه است نه ۹ماه، انتقاد کرد و گفت: ما برای پیگیری این موضوع حتی به سراغ نماینده قائم‌شهر در مجلس رفتیم اما وی نیز به این خواسته ما بی‌اعتنایی کرد و حتی افرادی را اجیر کرد تا ما را کتک بزنند.
این زن هم‌چنین با حالتی بغض‌گرفته گفت که به‌دلیل تاخیر در دریافت حقوقش، چند ماهی است که نتوانسته قسط بانک مسکن را پرداخت کند.

اجرای چند حکم اعدام در شهرهای مختلف ایران

سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل ایران، محسنی اژه ای در نشست خبری امروز از اعدام چند نفر در تهران، کرج و بیرجند خبر داد.

به گزارش واحد مرکزی خبر اژه ای گفت: صبح امروز(دوشنبه) حکم اعدام چند شهروند به اتهام «قاچاق مواد مخدر» در کرج و بیرجند اجرا و دیروز نیز یک شهروند به همین اتهام در تهران اعدام شد.

این گزارش اشاره ای به تعداد دقیق افراد اعدام شده و نام آنها نکرده است.

این در حالی است که خانه حقوق بشر ایران، در دی ماه آمار ۸۰ مورد اعدام در ایران را منتشر کرد که نشان‌دهنده‌ی افزایش چشمگیر اجرای حکم اعدام در ایران بود.

روزي که مصريان اتباع ايران شدند

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
بهبه نوشته مورخان عهد باستان و محاسبات تقويمي قرن بيستم، در فوریه سال 523 پيش از ميلاد برجستگان مصر ـ کشوری که صدها سال استقلال كامل داشت پذيرفتند كه از آن پس اتباع و سرزمين شان يك ساتراپي (ايالت) ايران باشد.
دور اول حكومت ايران بر مصر (زمان هخامنشيان) 121 سال طول كشيد. پس از اين مدت هم تا ساليان دراز، يهوديان مصري خودرا از اتباع ايران معرفي مي كردند. در زمان پادشاهي خسروپرويز نیز ارتش ايران شمال مصر را فتح كرد و در اسكندريه مستقر شد

بازگشت آيت الله خميني

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
12 بهمن 1357 (يكم فوريه 1979) آية الله العظمي خميني پس از 14 سال و 29 روز اقامت اجباري در خارج و عمدتا در عراق، از پاريس به ايران بازگشت و مورد استقبال ميليوني قرارگرفت. وي نزديك به چهارماه در فرانسه اقامت داشت.

با هواپيماي فرانسوي حامل او، يكصد و پنجاه روزنامه نگار نيز به تهران آمده بودند تا شاهد تحولات باشند. آية الله خميني از فرودگاه عازم گورستان بهشت زهرا محل دفن جان باختگان انقلاب شد و در آنجا ضمن سخناني، مجلسين و دولت شاه را غير قانوني اعلام و از ارتش خواست كه با چنين افرادي (ازجمله شاپور بختيار نخست وزير وقت) همكاري نكند.

ده روز بعد، انقلاب پيروز شد و دولت موقت كه قبلا از جانب آية الله خميني تعيين شده بود زمام امور كشور و شورای انقلاب کار تنظیم ضوابط و آیین نامه هارا به دست گرفتند.

بالای صفحه

... بیشتر