xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

يکشنبه ، 7 آذر 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

پناهجویان ایرانی در اربیل عراق را دریابید



عکس / ادامه آتش و دود در جنگلهای گلستان




مقایسه دیه بیضه یک مرد با دیه کامل یک زن مسلمان ـ بدون شرح


اجرای چند حکم قطع در روزهای آینده در ملاء عام

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه اعلام کرده است که ظرف چند روز آینده چند حکم قطع دست در ملاء عام اجرا خواهد شد تا درس عبرتی باشد برای سارقین. وی در پایان به برخورد جدی با سارقین اشاره کرد و گفت: در روزهای آینده چند حکم قطع ید اجرا خواهد شد که بعضی از این احکام برای درس عبرت گرفتن سایر مجرمین در ملاء‌عام اجرا می‌شود.

به گزارش ایسنا، دادستان عمومی و انقلاب کرمانشاه گفت: قوه قضائیه با توجه به دغدغه جدی مردم در بحث مواد مخدر، با تهیه‌کنندگان و فروشندگان مواد مخدر به‌شدت برخورد می‌کند.

مجتبی ملکی در حاشیه بازدید از کشفیات مواد مخدر نیروی انتظامی استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به اینکه مواد مخدر جزء جرایم سازمان‌یافته تلقی می‌شود، مصمم هستیم احکام خوبی را در برخورد جدی و همه جانبه با این مجرمین صادر کنیم. وی گفت: مواد مخدر بلای خانمان‌سوزی است که از معضلات اجتماعی جامعه است.

ملکی در ادامه با قدردانی از زحمات نیروی انتظامی در برخورد با مجرمین، گفت: این کشفیات و موفقیت‌ها حاصل تلاش شبانه‌روزی زحمت کشان نیروی انتظامی در برقراری امنیت است.

وی در پایان به برخورد جدی با سارقین اشاره کرد و گفت: در روزهای آینده چند حکم قطع ید در استان اجرا خواهد شد که بعضی از این احکام برای درس عبرت گرفتن سایر مجرمین در ملاء‌عام اجرا می‌شود.


«دلایلی جدید مبنی بر بی‌گناهی شهلا جاهد»

گفت‌و‌گوی دویچه وله با محمد مصطفایی، از کمیته بین‌المللی وکلای حقوق بشر

کمیته بین‌المللی وکلای حقوق بشر خواستار توقف فوری حکم اعدام شهلا جاهد شد. در بیانیه این سازمان برای اولین‌بار از افرادی همچون سرگرد ابهریان و سرهنگ کشفی که هر یک به نحوی در پرونده نقش داشته‌اند، نام برده شده است.

کمیته بین‌المللی وکلای حقوق‌بشر با انتشار بیانیه‌ای مدعی شد، «دلایل جدیدی مبنی بر بی‌گناهی شهلا جاهد وجود دارد». در بخش‌هایی از این بیانیه که سه‌شنبه ۲ آذر ۱۳۸۹ منتشر شده از فردی به‌نام سرگرد ابهریان، یکی از ماموران امنیتی سابق پلیس آگاهی تهران، نام برده شده است. او که جزو اولین افسران تحقیق پرونده قتل لاله سحرخیزان بوده، در گفت‌وگو با کمیته بین‌المللی وکلای حقوق بشر گفته است: «دلايلی به نفع متهم "شهلا جاهد" وجود داشت که به عمد جمع‌آوری نشد. در همان ابتدای تحقيقات مقدماتی صحنه جرم از بين رفت و آثار جرم پاکسازی شد. دلايلی که نشان می داد شهلا جاهد بی گناه است، توسط عده‌ای از مامورين لباس شخصی با نظارت سرهنگ کشفی، معاون آگاهی تهران، از بین رفت.»

افسر سابق پرونده قتل لاله سحرخیزان در گفت‌و‌گوی تلفنی با کمیته بین‌المللی وکلای حقوق بشر اعلام کرده، بعد از جمع‌آوری شواهدی مبنی بر بی‌گناهی شهلا جاهد مسئولیت رسیدگی به این پرونده از او گرفته شده است. او همچنین به کمیته بین‌المللی وکلای حقوق بشر گفته است: «قصد ماموران امنيتی و اداره آگاهی تهران بر آن بود تا قتل لاله سحرخيزان که توسط دستگاه‌های امنيتی به وقوع پيوسته است را به گردن شهلا جاهد بیاندازند.»

ماه گذشته (۱۶ آبان ۱۳۸۹)، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، مجوز اجرای حکم اعدام شهلا جاهد را صادر کرد. یک هفته بعد از صدور مجوز اعدام شهلا جاهد توسط بالاترین مقام قضایی ایران، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان کل ایران نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری‌های داخل ایران گفت: «با وجود اینکه رئیس قوه قضائیه دستور اجرای این حکم را صادر کرده، این حکم به‌طور شفاهی به دادستانی تنفیذ شده و هنوز به‌شکل رسمی ابلاغ نشده است. در صورت ابلاغ این حکم به دادستانی تهران اجرای این حکم سریعا اجرا خواهد شد.»

«شهلا جاهد نمی‌تواند قاتل باشد»

در همین زمینه محمد مصطفایی، وکیل دادگستری و عضو کمیته بین‌المللی وکلای حقوق بشر که به تازگی به کشور نروژ پناهنده شده است، در برابر این سوال که کمیته بین‌المللی وکلای حقوق بشر چگونه این اطلاعات را درباره پرونده شهلا جاهد به‌دست آورده به دویچه وله می‌گوید: «سال ۱۳۸۵ و در یک بازجویی که از خانم شهلا جاهد صورت گرفت او اعلام کرد، "سرگرد ابهریان‌که افسر این پرونده است اطلاعات زیادی به‌دست آورده مبنی بر این‌که من بی‌گناهم، اما به یکباره سرگرد ابهریان را برکنار کردند و اجازه ندادند که در مورد این پرونده به تحقیقات‌اش ادامه دهد". این صحبت‌ها ذهن من و همکارانم را مشغول کرد. آقای ابهریان را پیدا کردیم. تلفنی با او چندین ساعت درباره زوایای مختلف پرونده صحبت کردم. از آن‌جا که در ایران وکالت صدها مورد پرونده قتل را برعهده داشتم و آگاهی‌های کافی در این زمینه داشتم، وقتی با سرگرد ابهریان صحبت کردم متوجه شدم خانم شهلا جاهد نمی‌تواند قاتل باشد. آقای ابهریان هم باصراحت اعلام کرد خانم جاهد بی‌گناه است. به همان دلایلی که در بیانیه کمیته بین‌المللی حقوق بشر ذکر کردیم.»

وکیل سابق سکینه محمدی آشتیانی، زنی که در ایران به سنگسار محکوم شده است، درباره محتوای صحبت‌های تلفنی سرگرد ابهریان با کمیته بین‌المللی وکلای حقوق بشر می‌گوید: «یکی از مهم‌ترین دلایل سرگرد ابهریان مبنی بر بی‌گناهی خانم جاهد این است که خانم جاهد تا وقتی در اداره آگاهی بوده اقرار به ارتکاب جرم نکرده و نگفته که خانم لاله سحرخیزان را او به قتل رسانده است بلکه اعلام کرده که اشخاص دیگری این کار را کرده‌اند.»

محمد مصطفایی در توضیح فضای اداره‌های آگاهی تهران می‌گوید: «در ادارات آگاهی به‌خصوص اداره ۱۰ آگاهی برای گرفتن اقرار از افراد آن‌ها را تحت شکنجه قرار می‌دهند. خانم شهلا جاهد در اداره ۱۰ آگاهی بازجویی شد. ایشان مدت‌ها در این دایره آگاهی بود و هیچ‌گونه اقراری علیه خودش انجام نداد. بعد از اتمام تحقیقات، بازجو یا افسر تحقیق پرونده دستور انتقال خانم جاهد به زندان را داد و خانم جاهد به زندان رفت. مرحله رفتن اشخاص به زندان مرحله دوم تحقیقات مقدماتی است.»

«عشق دلیل پذیرفتن اتهام قتل»

پرونده قتل لاله سحرخیزان یکی از جنجالی‌ترین پرونده‌های قتل در تاریخ قضایی ایران به شمار می‌رود. ۱۷ مهر ماه ۱۳۸۱ لاله سحرخیزان در حالی که فرزندانش در مدرسه بودند و همسرش ناصر محمدخانی با تیم فوتبال پرسپولیس در اردوی آلمان به‌سر می‌برد به قتل رسید. شهلا جاهد در آبان ۱۳۸۱ به جرم قتل لاله سحرخیزان توسط پلیس ایران دستگیر شد. او یازده ماه بعد در اداره آگاهی تهران اتهام قتل لاله سحرخیزان را پذیرفت.

عضو کمیته بین‌المللی وکلای حقوق بشر درباره اعتراف شهلا جاهد به قتل لاله سحرخیزان می‌گوید: «بعد از مدتی طولانی آقای ناصر محمدخانی به زندان آمد و گفت می‌خواهد با خانم شهلا جاهد به صورت محرمانه و خصوصی ملاقات کند. بازپرس پرونده این اجازه را داد و خانم شهلا جاهد و آقای ناصر محمدخانی به‌صورت خصوصی با هم صحبت کردند. در این زمان مجددا خانم شهلا جاهد را از زندان به اداره آگاهی آوردند و تحقیقات مجددی صورت گرفت. آن‌جا بود که خانم جاهد اعلام کرد که قتل انجام داده‌است. این اقرار به انجام دادن قتل تحت تاثیر اظهاراتی بود که آقای ناصر محمدخانی به شهلا جاهد گفته بود. خانم جاهد به دلیل عشق و علاقه‌ای که به ناصر محمدخانی داشت قتل را پذیرفت و به گردن گرفت.»

شهلا جاهد از زمستان سال ۱۳۸۱ که به اتهام قتل لاله سحرخیزان، همسر ناصر محمدخانی، فوتبالیست سابق و مربی فعلی مشهور ایرانی، دستگیر شد، بارها تا پای چوبه دار رفته، اما هر بار اجرای حکم اعدام او متوقف شده است. وجود نقاط مبهم در پرونده و حساسیت افکار عمومی مهم‌ترین مواردی است که در ۸ سال گذشته قوه قضاییه ایران برای عدم اجرای حکم اعدام شهلا جاهد اعلام می‌کرد.

روسای قوه قضاییه و پرونده شهلا جاهد

محمد مصطفایی نحوه رسیدگی به پرونده شهلا جاهد در دوره هاشمی شاهرودی، رئیس پیشین قوه قضائیه ایران را دلیلی دیگر بر بی‌گناهی شهلا جاهد می‌داند و می‌گوید :«در زمان ریاست آقای شاهرودی بر قوه قضائیه چندین‌بار پرونده خانم شهلا جاهد به دادگاه‌های هم‌عرض فرستاده شد تا تحقیقات مجددی صورت بگیرد. آقای شاهرودی و مشاوران قضایی ایشان دقیقا می‌دانستند که این قتل کار شهلا جاهد نیست. به همین دلیل بر روند رسیدگی به پرونده ایراد می‌گرفتند و صدور حکم را "برخلاف شرع" می‌دانستند. رئیس قوه قضاییه فقط می‌تواند از این زاویه که یک حکمی "برخلاف شرع" است آن را نقض کند و پرونده را برای رسیدگی مجدد به شعبه هم‌عرض دیگری ارجاع دهد. آقای شاهرودی چندین‌بار این کار را کردند و همین دلیل بسیار محکم و قاطعی است مبنی بر این‌که خانم جاهد بی‌گناه است.»

اما نگاه رئیس فعلی قوه قضاییه ایران به پرونده شهلا جاهد با رئیس پیشین قوه قضاییه تفاوت دارد. آقای مصطفایی معتقد است در اجرای حکم اعدام شهلا جاهد نهادهای امنیتی نقش دارند. او می‌گوید: «از زمانی که آقای لاریجانی روی کار آمدند، ایشان خودشان را خیلی با دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی وفق می‌دهند. هر آن‌چه دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی عنوان کنند آقای لاریجانی انجام می‌دهند. به عبارت دیگر، آقای لاریجانی در اعمال خودشان استقلال عمل ندارند. نه‌تنها آقای لاریجانی، بلکه دادستان هم به همین صورت است. عباس جعفری دولت آبادی، دادستان کل کشور، کسی است که قبلا در وزارت اطلاعات بوده است. اگر شما این مهره‌ها را کنار هم بچینید، خواهید دید که چه دست‌هایی وجود دارد برای این‌که حکم اعدام را در مورد یک شخص بی‌گناه اجرا کنند.»

قرار مجرميت براي 20 متهم حوادث كوي دانشگاه

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: يك مقام مسوول در سازمان قضايي نيروهاي مسلح درباره‌ي پرونده حوادث كوي دانشگاه گفت: تاكنون حدود 10 جلسه از محاكمه 27 متهم پرونده حوادث كوي دانشگاه برگزار شده و قرار مجرميت درخصوص 20 متهم ديگر پرونده صادر شده كه در صورت تاييد، پرونده اين افراد به زودي با صدور كيفرخواست به دادگاه ارسال مي‌شود.

به گزارش ایسنا این مقام مسئول اضافه کرد: در جلسه اول دادگاه نماينده‌ي حقوقي وزارت علوم و نماينده حقوقي دانشگاه تهران و وكلاي شاكيان شكايت خود را مطرح كردند.

اين مسوول قضايي همچنين گفت: اخيرا قرار مجرميت درخصوص 20 متهم ديگر پرونده صادر شده كه در صورت تاييد، پرونده اين افراد به زودي با صدور كيفرخواست به دادگاه ارسال مي‌شود.

اين درحالي است كه پيش از اين رييس قوه قضاييه با انتقاد از عدم همكاري برخي نيرو‌هاي امنيتي در پرونده‌ي كوي دانشگاه از احضار بيش از 30 نفر در اين‌باره خبر داده بود.

به گفته رئیس قوه قضائیه صادق آملي لاريجاني در همايش پيام ماندگار به مناسبت سالروز تاسيس بسيج دانشجويي در رابطه با رسيدگي به پرونده كوي دانشگاه اظهار كرده بود: متاسفانه در پرونده كوي دانشگاه نيروهاي امنيتي هيچ كمكي به ما نكردند و اشاره‌ايي مبني بر اينكه هيچ كمكي ارائه نشده، به ما نبود، بلكه به نيروهاي امنيتي بود و در جلسه‌اي اين موضوع را خدمت مقام معظم رهبري مطرح كردم.

وي با بيان اينكه اقدامات ما براساس اطلاعاتي بود كه از ساير طريق به دست آورديم، اعلام كرد: در رابطه با اين پرونده بيش از 30 و چند نفر احضار شدند و براي برخي از آنها كيفرخواست قطعي صادر كرديم. اين پرونده بايد به صورت دقيق مورد رسيدگي شود از ما انتظار تعجيل نداشته باشيد زيرا ما براساس قانون فعاليت مي‌كنيم و نمي‌توانيم براساس اتهام كار كنيم. اميدواريم اين پرونده به صورت خوبي به انتها برسد.

منع تماس با زندانیان بهایی در زندان رجایی شهر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مسئولان و نیروهای امنیتی زندان رجایی شهر کرج طی روزهای اخیر اقدام به منع دیگر زندانیان بند 6 این زندان از تماس با زندانیان بهایی این بند نمودند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، مسئولان و نیروهای امنیتی زندان رجایی شهر کرج (گوهردشت) در اقدامی عجیب اقدام به تنبیه و انتقال و تهدید زندانیانی می نمایند که با زندانیان بهایی این زندان ارتباط برقرار کرده و صحبت می کنند.


لازم به یادآوری است که هم اکنون 5 تن از رهبران جامعه بهایی به نام های جمال الدين خانجانی، عفيف نعيمی، سعيد رضايی، بهروز توکلی و وحيد تيز فهم در بند 6 زندان رجایی شهر بسر می برند.

بنیاد بین المللی روزنامه نگاران زن محکومیت ژیلا بنی یعقوب را محکوم کرد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بنیاد بین المللی روزنامه نگاران زن تصمیم دادگاه تجدید نظر در تهران را که منجر به تایید حکم روزنامه نگار ایرانی، ژیلا بنی یعقوب شده به شدت محکوم کرد. ژیلا بنی یعقوب روزنامه نگار و فعال جنبش زنان و برنده سال 2009 جایزه «شجاعت در روزنامه نگاری» به یک سال حبس تعزیری و سی سال ممنوعیت از حرفه روزنامه نگاری محکوم شده است.

به گزارش سایت روزنامه نگاران زندانی «لیزا گراس»، مدیر اجرایی این بنیاد اعلام کرد: «ما نسبت به رای صادره بسیار خشمگین هستیم چرا که درباره این روزنامه نگار عدالت محقق نشده است.بنا به گزارش وب سایت های خبری ایران تاکنون در تاریخ جمهوری اسلامی ایران هیچ روزنامه نگاری با چنین حکم عجیبی روبرو نشده است.»

در بیانیه بنیاد بین المللی روزنامه نگاران زن همچنین آمده است: «وکیل ژیلا بنی یعقوب، فریده غیرت، معتقد است که بنی یعقوب پیش از این نیز دو بار در پرونده هایی این چنینی و با اتهاماتی مشابه محاکمه شده بود که هر دوبار بی گناه تشخیص و تبرئه شد. او استدلال کرده بود که رفتار حرفه ای ژیلا هم درباره تهیه گزارش بی طرفانه از مردم و یا وقایع جاری کشور در طی این مدت تغییری نکرده است. وی هیچ گونه عمل خلافی بر علیه جمهوری اسلامی ایران مرتکب نشده است و بنا به گفته وکیل وی، حکم صادره برای او ناعادلانه است.»

بنیاد بین المللی روزنامه نگاران زن (رسانه زنان) در بیانیه خود افزوده است: «بنی یعقوب برنده جایزه شجاعت در خبرنگاری سال ۲۰۰۹ بنیاد رسانه زنان است. این جایزه به خاطر جسارت و شجاعت وی در تهیه گزارشهایش به وی اهدا شده است. او نتوانست برای دریافت جایزه اش در مراسم ویژه این روز حاضر شود. چرا که در جریان اعتراضها به نتیجه انتخابات سال ۸۸ بازداشت و زندانی بود. چهل نفر از روزنامه نگاران ایرانی در این مدت زندانی شده اند که ژیلا بنی یعقوب نیز یکی از آنان است. همچنین یکی دیگر از این روزنامه نگاران زندانی همسر ژیلا، بهمن احمدی امویی است که اکنون در حال گذراندن دوران حبس پنج ساله خود در بند ۳۵۰ زندان اوین در تهران است. ژیلا بنی یعقوب یک هفته بعد از انتخابات ریاست جمهوری دستگیر و به زندان اوین منتقل شد او به تبلیغ علیه جمهوری اسلامی از طریق نوشتن گزارش در مورد انتخابات و اعتراضات پس از آن به یک سال حبس قطعی و سی سال محرومیت از شغل روزنامه نگاری محکوم شده است.»

افزایش حکم زندان عبدالله شهبازی در دادگاه تجدید نظر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم 5 ماه زندان عبدالله شهبازی، مورخ و بنيانگذار دو مؤسسه مطالعات و پژوهش‌هاي سياسي و مؤسسه مطالعات تاريخ معاصر که پیشتر در دادگاه بدوی و به اتهام «تهمت و افترا و توهين و نشر اکاذيب» صادر گردیده بود، در شعبه 16 دادگاه تجديد نظر استان فارس، به رياست کريم افضل و محمد وحيد ذاکرني به یک سال و نیم زندان افزایش یافت.

بنا به گزارش وبسایت شخصی عبدالله شهبازی، طبق اطلاع موثق، شعبه 16 دادگاه تجديد نظر استان فارس، به رياست کريم افضل و محمد وحيد ذاکرنيا، حکم دادگاه بدوي عليه عبدالله شهبازي را به يک سال و نيم زندان افزايش داد و هم‌زمان تحرکاتي براي قطعي کردن محکوميت برخي دانشجويان دانشگاه‌هاي شيراز و اجراي هم‌زمان اين احکام در جريان است. به اين ترتيب، حکم دادگاه بدوي شعبه 102، به رياست روح‌الله قهرماني نمدي، که شهبازي را به پنج ماه زندان محکوم کرده بود، افزايشي چشمگير يافته است. معهذا، تاکنون حکم دادگاه تجديد نظر به شهبازي يا وکلاي وي ابلاغ نشده است.

اتهام عبدالله شهبازي نگارش کتاب «زمين و انباشت ثروت: تکوين اليگارشي جديد در ايران امروز» در بيش از 1400 صفحه است که در فروردين 1387 در وبگاه شهبازي انتشار يافت. انتشار اين کتاب در زمان خود جنجالي بزرگ برانگيخت و به استعفاي شيخ محي‌الدين حائري شيرازي، امام جمعه شيراز، و برکناري سردار عبدالعلي نجفي، فرمانده سپاه حفاظت انصارالمهدي، انجاميد. شهبازي نيز بازداشت شد ولي به دليل جنجال رسانه‌اي که دستگيري وي برانگيخت پس از يک شب آزاد شد. پرونده اتهام شهبازي، تحت عناوين «تهمت و افترا و توهين و نشر اکاذيب» در مرحله دادسرا، بدون طي روال عادي قانوني، از جمله احضار شهود و استعلام از مراجع ذيربط درباره صحت و سقم مدارک و مستندات وي، در شعبه چهار دادياري دادسراي عمومي و انقلاب شيراز، به ريآست حسن قائد جدول، به صدور قرار مجرميت انجاميد و پرونده به شعبه 102 دادگاه عمومي شيراز، به رياست روح‌الله قهرماني نمدي، ارجاع شد. دادگاه فوق نيز، بدون اعتنا به دفاعيات و درخواست‌هاي قانوني شهبازي، از جمله احضار شهود و استعلام درباره صحت و سقم دعاوي و مستندات و مدارک شهبازي، او را به پنج ماه حبس تعزيري محکوم کرد. شهبازي به حکم صادره اعتراض نمود و پرونده به دادگاه‌ تجديد نظر رفت. دادگاه تجديد نظر، طبق همان رويه يکجانبه پيشين، حتي بدون احضار شهبازي و استماع دفاعيات و مستندات وي، حکم فوق را به يک سال و نيم زندان افزايش داد.

عبدالله شهبازي در اینباره مي‌گويد: «مطالبي که در کتابم عنوان کردم، شايد به جز برخي لغزش‌هاي جزيي، کاملاً صحت دارد و مردم شيراز اين مسائل را بعينه مي‌ديدند و در محافل خصوصي و عمومي بيان مي‌کردند. تنها کاري که من کردم مستند کردن و انتشار مفاسدي بود که در دوران 27 ساله اقتدار آيت‌الله حائري شيرازي در فارس به‌تدريج گسترش يافت. در همين جا اعلام مي‌کنم که کم‌ترين عقب‌نشيني نخواهم کرد و اگر محکمه صالحه‌اي بطور علني برگزار مي‌شد از بند بند مندرجات کتابم دفاع مي‌کردم و از جمله نقش مخرب آقاي حائري و کارگزاران او، از جمله سردار عبدالعلي نجفي، را در گسترش تباهي و فساد اقتصادي و اخلاقي در فارس ثابت مي‌کردم. افسوس، که برخي مقامات متنفذ قضايي فارس با کانون‌هاي فاسد مالي، که در کتاب من نام‌شان ذکر شده، پيوند عميق دارند و در سه سال اخير اين امر برايم به يقين بدل شده است.»

وی همچنین فزود: «مقدمات صدور اين حکم از حدود شش ماه پيش مشهود بود زيرا با ميدان‌داري محمد طاهر حائري، پسر امام جمعه سابق، که داراي پرونده‌هاي متعدد فساد مالي دهها ميليارد توماني در شعب مختلف دادسراي شيراز است ولي متأسفانه مورد رسيدگي قرار نمي‌گيرد، آزارها و ايذاء قضايي عليه من شدت گرفته بود و با اعمال نفوذ جابر بانشي، دادستان عمومي و انقلاب شيراز، پرونده‌اي عليه من در شعبه 20 بازپرسي، به رياست کورش مهربان جهرمي، ايجاد شده بود که فاقد هر گونه وجاهت قانوني و برخلاف رويه جاري قضايي است. در مقابل، در سه سال اخير هيچگاه به شکايت‌هاي مکرر من رسيدگي نشد از جمله شکايت عليه کساني که سي. دي. و سايت موهني را عليه من منتشر کرده بودند و همچنين شکايت مفتوح من عليه شيخ جابر بانشي، دادستان شيراز، به اتهام توهين و افترا و نشر اکاذيب در دادسراي انتظامي قضات.

از سوي ديگر، با اعمال نفوذ کانون فوق مصادره اموال و ارثيه پدري اينجانب نيز به شدت در جريان بود با دستاويزهاي به اصطلاح قانوني و البته بدون ذکر عنوان مصادره، در حدي که من به کلي اموال شخصي خود را بر بادرفته ديده و اين خسارت را با جان و دل پذيرفتم.

آزارهاي قضايي در دو سه ماه اخير شدت گرفت و احساس مي‌کردم مي‌خواهند ابتدا مرا زنداني کنند و سپس در زندان با سيل اتهامات مواجه نمايند و به اين ترتيب مرا در وضعيتي غيرقابل دفاع قرار داده و شخصيتم را تخريب کنند و رويه‌اي را در پيش گيرند که به دليل سابقه بيماري حاد قلبي منجر به مرگ من شود. اين سناريو براي نابود کردن من کاملاً مشهود بوده است. تشديد حکم از پنج ماه به يک سال و نيم نيز با انتشار مطالب تحقيقي در سايتم در يک سال اخير در زمينه نقش کانون‌هاي مرموز پنهان مؤثر در حوادث سي ساله پس از انقلاب، که با عنوان «سرويسهاي اطلاعاتي و انقلاب اسلامي ايران» انتشار آن را آغاز کردم، بي‌ارتباط نيست.»

بازداشت هفت تن از فعالان مدنی در مریوان

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در ادامه بازداشت های خودسرانه در کردستان هفت تن دیگرازفعالین مدنی شهر مریوان در طی چنر روز گذشته از سوی نهادی امنیتی دستگیر و روانه بازداشتگاه شده اند.

منابع خبری در کردستان در حالی از بازداشت هفت نفر از جوانان کرد در مریوان خبر می دهند که طی ماههای گذشته شمار زیادی از فعالان سیاسی، مدنی، فرهنگی و ادبی در این شهر از سوی نهادهای امنیتی دستگیر شده و برخی از آنان همچنان در بلاتکیفی به سر می برند.

به گزارش آژانس فرات، صبح روز پنج شنبه، چهارم آذر ماه، چهار نفر از اهالی روستای "گوگجه" از توابع منطقه سرشیو مریوان توسط نیروهای امنیتی حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و به مریوان منتقل شدند.

اسامی دستگیر شدگان، ابراهیم سلیمانی، برهان راست خدیو، حمید مریمی، و امید نوری اعلام شده است.

از سوی دیگر پایگاه اطلاع رسانی نوروزی تی وی نیز از بازداشت سه تن دیگر به نامهای ابوبکر یگانه، عادل سهرابی و رفیق سهرابی در همین شهر خبر داد.

گفته می شود که از محل نگهداری و وضعیت این سه نفر تاکنون هیچ اطلاعی حاصل نشده است.

مختار هوشمند، بهزاد کردستانی، عزیز ناصری، بهمن فتاح زاده، برهان درخشانی، بریار کاوه، برهان خسروی، امیر کاوه، مصلح بدخش، مختار افرا، محمود مردانی، کیوان نیک پی، جمال پروازه، فرزاد بدخش، قانع کاوه، زانا کسرایی، هیوا مینوی، مجيد بختياری، هژير ابراهيمی، لقمان مرادی و زانيار مرادی اسامی شماری از دستگیر شدگان مریوانی در چند ماه گذشته می باشد که برخی از آنان با احکام سنگین زندان روبەرو شدەاند.

منبع: کردیش پرسپکتیو

افزایش بی رویه جمعیت، و نبود امکانات بهداشتی درمانی در زندان رجایی شهر کرج

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: زندان رجایی شهر کرج (گوهردشت) با وجود جمعیت بیش از ظرفیت، همچنان روزانه شاهد ورود زندانیان بی شمار جدید است. بنا به گزارش های رسیده از این زندان، هر شب و به علت ازدیاد جمعیت، تعداد زیادی از زندانیان این زندان در راهروها و در مقابل سرویس های بهداشتی این زندان و بر روی کاشی های کف شب را به صبح می رسانند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، زندان رجایی شهر کرج که هم اکنون با حداقل امکانات بهاشتی، رفاهی و پزشکی جمعیت چندین برابر ظرفیت اصلی اش را در خود جای داده است، این روزها و بصورت هر روزه شاهد ورود زندانیان جدید است. علیرغم اظهارات اخیر وزیر دادگستری، رئیس سازمان زندان ها و مدیرکل پیشگیری امنیتی و انتظامی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه جمهوری اسلامی مبنی بر جمعیت دو برابری زندانیان نسبت به ظرفیت زندان ها، اما در برخی از بندهای این زندان شاهد جمعیت 4 تا 5 برابری زندانیان نسبت به ظرفیت آنها هستیم.

تنها در بند 4 این زندان که تا پیش از این، ورود زندانیان جدید تنها 1 روز در هفته، روزهای یکشنبه و به میزان 40 تا 60 نفر از قرنطینه به بند صورت می گرفت، هم اکنون و بصورت روزانه در هر نوبت به 40 تا 80 نفر افزایش یافته است. افزایش ورود زندانیان جدید به حدی است که هر شب جمعیتی بالغ بر 90 تا 180 نفر در کریدور و حتی در مقابل سرویس های بهداشتی و کاشی های کف آن، شب را به صبح رسانیده و می خوابند.

با این وجود امکانات بهداشتی و رفاهی و پزشکی این زندان مانند گذشته و با توجه به ظرفیت پیشین این زندان می باشد. هم اینک هر یک از سالن های بند 4 زندان رجایی شهر کرج در مجموع 5 دستگاه سرویس بهداشتی دارد که بطور معمول 2 تا 3 دستگاه از این تعداد خراب بوده و قابل استفاده نمی باشند.

همچنین با وجود افزایش بی رویه جمعیت، وضعیت اسفبار بهداشتی و شیوع گسترده بیماری هایی همچون گال و شپش، به علت بی توجهی مسئولان مربوطه، این زندان همچنان با کمبود امکانات مناسب درمانی و پزشکی مواجه بوده و این امکانات تنها برای حل مشکلات ابتدایی زندانیان بیمار بوده و از آن جمله می توان به حق دسترسی 45 روز یکبار زندانیان به بهداری این زندان نام برد.

سه شنبه هفته گذشته دوم آذرماه بازرسان سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور نیز با حضور در زندان رجایی شهر کرج اقدام به عکسبرداری و فیلمبرداری از شرایط موجود نمودند که تا لحظه تنظیم این گزارش واکنشی را از جانب مسئولان این سازمان در پی نداشته است.

ورود بی رویه زندانیان جدید و افزایش جمعیت بند 4 زندان رجایی شهر که محل نگهداری تعداد زیادی از زندانیان سیاسی تبعید شده به این زندان نیز می باشد، در حالی است که اکثر زندانیان جدیدالورود، بیمار و یا از معتادینی هستند که در خیابان ها و سطح شهر دستگیر شده اند و مسئولان این زندان و نهادهای ذیربط، بدون توجه به اصل تفکیک جرایم، به نگهداری زندانیان سیاسی با زندانیان خطرناک و زندانیان سایر جرایم می پردازند.

درخواست جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی از اعضای شورای شهر

چه کسی می داند پشت دیوارها با سیم های خاردار چه می گذرد؟
جرس: جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی، با نگارش نامه‌ای به اعضای شورای شهر تهران، از آنان خواسته‌اند تا با استفاده از اختیارات قانونی خود، از محل‌های نگهداری زندانیان سیاسی بازدید کنند و با تحقیق در این باره به عنوان نمایندگان مردم، از شرایط زیست زندانیان و رفتار مسئولان زندان خانواده‌ها را مطلع سازند.

بنا به اخبار رسیده به جرس، در بخشی از این نامه آمده است: چه کسی می داند پشت دیوار ها با سیم های خاردار، ساختمان اوین240 که محل نگهداری و بازجویی از زندانیان خاص است، ساختمان 209 که محل نگهداری از زندانیان تازه وارد، بازجویی ها و وادار کردنشان به اعترافات است، سلول‌های اتفرادی و انفرادی‌هایی که محل نگهداری چندین نفر می‌شوند، و نیز سالن‌های عمومی زنان و مردان چه می گذرد؟

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

اعضای محترم شوراهای اسلامی شهر تهران

با سلام،
ما جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی به این وسیله از شما نمایندگان ملت در شوراهای اسلامی شهر تهران می خواهیم، با استفاده از اختیارات قانونی خود، از بخش‌های مختلف زندان‌های محل نگهداری زندانیان سیاسی ، دیدن نموده و از شرایط زیست و رفتار با زندانیان تحقیق به عمل آورید.

در ادامه سخن خویش با شما می گوییم، چه کسی می داند پشت دیوار ها با سیم های خاردار، ساختمان اوین240 که محل نگهداری و بازجویی از زندانیان خاص است، ساختمان 209 که محل محل نگهداری از زندانیان تازه وارد، بازجویی ها و وادار کردنشان به اعترافات است، سلول‌های اتفرادی و انفرادی‌هایی که محل نگهداری چندین نفر می‌شوند، و نیز سالن‌های عمومی زنان و مردان چه می گذرد؟

چه کسی می داند جوانان و سالخوردگان را که به جرم دیگرگونه اندیشیدن از خانواده‌هایشان جدا کرده اند، چگونه روز و شب می‌گذرانند. مقاومتی که در وجودشان است، چگونه تحت فشار قرار می گیرد تا روح یک انسان را بشکند، یک آزاد مرد یا آزاده زن را به ستوه آورد.

فشاری که بر هر کدام از منتخبان در بند شده وارد می آید، همان فشاری است که بر تمامی ایرانیانی که دیگرگونه می اندیشند و دیگرگونه پرسش می کنند؛ این درد، دردی از آن انسان است، این درد همان دردی است که سعدی علیه الرحمه 5 قرن پیش سرود: چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضو ها را نماند قرار.

امروز درد شرایط زندانیان سیاسی، بر پیکر همه جامعه ایرانی فرود می آید، امروز که جای اینان است، و نیز معلوم نیست فردا، جای چه کسی و چه کسانی از جامعه ایران باشد. پس بر ماست که این درد را حس کنیم و ابعادش را بشکافیم، و بدانیم که در صورت ادامه این روند معیوب، هر روز پشت این دیوارها جای کسی و کسانی ، فارغ از هر حزب و اندیشه و گروهی خواهد بود.

بادا که زندان ها به گلستان تبدیل شود و گلها به خانه هایشان برگردند، و کشورمان هرگز مهد زنجیر ها نباشد و عزیزانمان را در پله های موفقیت، و ایرانمان را پیکره پیشرفت ببینیم.

امروز که به نیمه پاییز 89 رسیده ایم، امروز با شما که منتخبان مردم در شوراهای شهر تهران می خوانیم، سخن می گوییم و می خواهیم به نمایندگی از مردمی که به نام شما رای بر صندوق ها ریخته اند، به نمایندگی از خانواده زندانیان سیاسی، راهی آن سوی دیوارهای موهومی شوید، که قانون از پشت آن بی خبر است.

زندان اوین و نیز تمامی زندان های گمنام تر، که هر روز اخبار ضد انسانی بیشتری از آن ها به گوش می رسد که باز سعدی زمزمه می کند :چو عضو‌ی به درد آورد روزگار/ دگر عضو ها را نماند قرار.

جمعی از خانواده‌های زندانیان سیاسی

جاسوسي زنی در مراسم مادران عزادار و خانواده هاي جان باختگان

كانون حمايت ازخانواده هاي جان باختگان و بازداشتي ها : بنا به گزارشات رسيده از خانواده هاي جان باختگان،وزارت اطلاعات يك زن را به درون جلسات و يا تجمعات خانواده ها كه به همراه مادران و.... مراسم يادبود عزيزانشان را برگزار ميكردند،براي خبرچيني گمارده بوده كه اين مزدور با وانمود به همدردي وهمراهي كردن با سايرمادران خودش را نزديك به اين خانواده ها نشان ميداده است.
اين مزدور خودش را بنام خانم نويد معرفي ميكرده است.وي اقدام به جمع آوري اطلاعات از خانواده ها مينمود،از جمله بين مادران جانباختگان و... مجلات اهدايي دانشجويان دانشگاه تهران و يا سي دي هاي مربوط به تصاويري از جانباختگان و يا كليپهايي كه در رابطه با زندگي آنان در اين سي دي ها داشتند،را تحويل گرفته و ديگر ردي از اين زن پيدا نميشود. بعد از مدتي از ناپديد شدن اين مزدور تعدادي از مادران و خانواده هاي جانباختگان ويا نفرات مرتبط با آنان... دستگير ميگردند گفته ميشود،عناصر حكومتي با چنين تشبثاتي ميخواهند در بين خانواده هاي جانباختگان و ساير اقشار همراه انان بذر بي اعتمادي بكارند و از اتحاد و همبستگي سايرين با آنان جلوگيري نمايند. خانواده هاي جانباختگان اتفاقاً در رابطه با توطئه هاي دشمنان خود و فرزندانشان هوشيار ترشده و در اين مسير خللي بر اتحاد و همبستگي آنان ايجاد نخواهد شد.

دستگیری سه جوان در مریوان

آژانس خبری موکریان : براساس اخبار رسیده از مریوان، روز گذشته سه جوان اهل این شهر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند. خبرنگار آژانس خبری موکریان، اسامی سه شهروند بازداشتی در مریوان را ابوبکر یگانه، عادل سهرابی و رفیق سهرابی اعلام نمود. گفته می شود موبایل این افراد پس از دستگیری خاموش نشده و از همین طریق خانواده افراد مذکور توانستەاند از دستگیری فرزندان خود آگاه شوند. تاکنون هیچ علت یا عللی برای بازداشت این افراد از طرف مقامات قضایی شهر مریوان اعلام نشده است.

اعتصاب ۱۷۰۰ نفر ازکارگران شرکت دیلم استان بوشهر و بستن جاده

سايت اشتراك : بنا به اخبار دریافتی از فعالین کارگری داخل کشور، در پی‌ پرداخت نشدن ۸ ماه حقوق معوقه توسط کارفرمایان شرکت جهان فارس در مناطق نفت خیز جنوب در شهرستان دیلم در استان بوشهر از روز چهار شنبه ۱۷۰۰ نفر از کارگران این شرکت که اکثرا از شهر دیلم و روستاهای اطراف میباشند دست به اعتصاب گسترده زده اند و مسیر‌های چهار راه دیلم…سه راه گناوه…چهار راه بی‌ بی‌ حکیمه و چهار راه سیاه مکان را به روی تمام ماشین‌های شرکت و دیگر خودرو‌ها بستند.

۱۶هزار شکایات از دولت به سازمان بازرسی کل کشور/ میزان سلامت اداری معلوم نیست

خبر آنلاين : رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه "سالی ۱۶ هزار شکایت از دولت، به سازمان بازرسی کل کشور ارجاع می شود"، خاطرنشان کرد "در حال حاضر پرونده های زیادی از تخلفات دولت مطرح است و از مدیران دولتی خواسته ایم هر چه زودتر برای شفاف سازی عملکرد خود اقدام کنند."

این مقام مسئول، درباره افزایش میزان شکایات مردم به سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: "۶۰ تا ٧۰ درصد شکایاتی که از طرف مردم به سازمان می رسد، ارتباطی با ما ندارد. برای همین، شاهد افزایش شکایات در حدود ۱۵ تا ۱۶هزار عنوان شکایت هستیم."

میزان سلامت اداری معلوم نیست
پورمحمدی در مقابل پرسشی که درباره میزان سلامت اداری کشور عنوان شده بود، اظهار داشت: "میزان سلامت اداری در کشور معلوم نیست، چون یک امر کلی است و اندازه گیری دقیقی در سالهای گذشته از میزان تخلفات در دست نداریم." با این حال، وی به دولت هشدار داد حجم قابل توجهی از شکایات مردم به سازمان بازرسی کل کشور و دیوان عدالت اداری را شکایت مردم از دستگاه های دولتی تشکیل می دهد به همین خاطر، روند سلامت اداری باید تحول اساسی کند.

وزیر اسبق کشور در توضیح اینکه چه دستگاه هایی بیشترین شکایات مردم را دارند، تنها به این توضیح اکتفا کرد که: "بیشتر دستگاه ها از دستگاه هایی است که بیشترین خدمات را ارائه می دهند. البته این موضوع، به دلیل این نیست که کار انجام نمی شود، بلکه مسئله را باید به طور نسبی سنجید، ولی می توان مطلقا اظهار کرد دستگاه های پرمراجعه، پر شکایت هستند."

امین حسن نژاد به دو سال و شش ماه حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا - امین حسن نژاد فشخامی توسط دادگاه انقلاب به 2 سال و 6 ماه حبس محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" امین حسن نژاد فخامی در تاریخ 18 بهمن ماه سال گذشته بازداشت و به انفرادی بند 240 زندان اوین منتقل شد.
وی در تاریخ 14 اسفند ماه به قید وثیقه از زندان آزاد و بعد از برگزاری دادگاه بدوی به 2 سال و شش ماه حبس محکوم گردید.

فراخوان جمعی از فعالین دانشجویی به مناسبت ۱۶ آذر: " تاکنون ایستادگی کرده ایم، از این پس نیزخواهیم ایستاد"

جمعی از فعالین دانشجویی فراخوانی را به منظور برگزاری مراسم روز دانشجو صادر کرده اند.
به گزارش دانشجونیوز این دانشجویان در فراخوان خود ضمن تاکید بر اهمیت برگزاری مراسمات اعتراضی در این روز آورده اند: " برما دانشجویان آزادی خواه است که در روز 16 آذر سکوت نکنیم و به انحا مختلف اعتراض خود را به استبداد نشان دهیم. بر مبارزین دانشجویی است که با توجه شرایط دانشگاه محل تحصیل خود برنامه های مستقل اعتراضی برگزار کنند. در حال حاضر تجویز یک شکل از حرکت های اعتراضی برای دانشگاه های مختلف با شرایط متفاوت نمی تواند نتیجه یکسانی داشته باشد. فعالین دانشجویی در دانشگاه محل تحصیل خود می بایست با در نظرگرفتن امکانات و محدودیت ها، ایده های جدید برای گرامی داشت روز دانشجو بپرورانند. برپایی تجمع و تحصن اعتراضی موثرترین راه برای تزریق روحیه مبارزه طلبی به شریان جنبش دانشجویی است. در صورت عدم امکان برگزاری تجمع، حرکات اعتراضی همه گیرتر و کم هزینه تر چون تعطیلی کلاس های درس و حتی تعطیلی دانشگاه و نیز شعار نویسی و پخش شب نامه های اعتراضی می تواند توسط فعالین دانشجویی در دانشگاه ها مورد توجه قرار گیرد."

در بخش ديگری از اين بیانيه آمده است : هنوز هم زخم ددمنشی شان در حمله به کوی دانشگاه تهران، دانشگاه شیراز، دانشگاه اصفهان، دانشگاه آزاد مشهد و ... جان و روح مان را می آزارد.
با این خیال باطل که روح آزادگی در دانشگاه ها خشک خواهد شد، ده هاتن از جوانان و دانشجویان را در مقابل دانشگاه به گلوله بستند، صدها دانشجو را راهی زندان کردند و شکنجه گران را مزد مزید دادند تا اعتراف ناروا و مضحک اخذ کنند، هزاران دانشجو از تحصیل در دانشگاه محروم شدند تا فرمایش پیامبر اسلام(ص) که گفتند "طلب العلم فریضة علی كل مسلم" در نظام جمهوری اسلامی به معنای کامل خویش تحقق یابد. اما ما با وجود این همه بدکاریها تاکنون ایستادگی کرده ایم. از این پس نیزخواهیم ایستاد

پلمب باشگاه ورزشي بانوان به دليل آموزش رقص

آتي نيوز : به گزارش خبرنگار اجتماعي شبكه خبري آتي نيوز، در پي دريافت گزارش‌هاي مردمي، پيگيري ماموران براي شناسايي باشگاه ورزشي متخلف آغاز و در تحقيقات گسترده و کنترل نامحسوس اين مسئله تاييد شد.
بازرسان زن پليس هنگام ورود به باشگاه متوجه برگزاري کلاس‌هاي رقص در اين باشگاه شدند و بر اساس گزارش اين بازرسان 30دختر و زن جوان در اين کلاس‌ها با پوششي بسيار نامناسب مشغول تمرين رقص با نظارت مربي فاقد کارت مباشرت بودند.
با پي‌گيري‌هاي انجام شده در حال حاضر باشگاه مذكور پلمپ شده است تا به موارد تخلف رسيدگي شود.
مدير اين باشگاه به اداره اماکن عمومي احضار و پس از تفهيم اتهام باشگاه ورزشي پلمب شد.

تجمع مجدد کامیون‌داران مقابل مجلس

برای دومين روز پياپی خريداران كاميون‌های تی 300 مقابل مجلس تجمع كردند.
به گزارش فارس، جمعی از خريداران كاميون‌های تی 300 از شركت خودروسازی سايپا ديزل برای دومين روز پياپی در تجمعی اعتراض‌آميز نسبت به غيراستاندارد بودن اين خودروها مقابل مجلس تجمع كردند.
تجمع‌كنندگان پارچه‌نوشته‌هايی را در اعتراض به غيراستاندارد بودن اين كاميون‌ها مقابل مجلس نصب كردند.
اين عده روز گذشته نيز مقابل مجلس حضور داشتند.

ایوب قنبر پوریان زندانی گمنام حوادث انتخابات،چند بار خودکشی در ماههای اخیر

کلمه :ایوب قنبرپوریان یکی از زندانیان گمنام حوادث پس از انتخابات، اقدام به خودکشی کرد . این زندانی این بار با کمک هم بندانش و مراجعه سریع به بیمارستان از مرگ حتمی نجات یافت . این اولین بار نیست که این زندانی در زندان اوین اقدام به خودکشی می کند .وی در ماههای اخیر چندین بار دست به خودکشی زده که هر بار با تلاش هم بندان و پزشکان اوین از مرگ حتمی نجات یافته است.

سایت کلمه در چند ماه گذشته، بارها از شرایط بسیار نامناسب جسمی و روحی این زندانی خبر داده بود اما مشخص نیست که مسوولان قضایی چرا بر تدوام نگهداری چنین زندانی ای اصرار می ورزند .

جمعی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ تاکنون چندین نامه به مسوولان قضایی نوشته و با توجه به وضع وخیم ایوب قنبرپوریان، خواستار آزادی هرچه سریع تر وی شده اند.آنها در نامه های خود تاکید کرده اند که ایوب از نظر جسمی و روحی به شدت بیمار شده است و هرچند هم بندانش تمام سعی خود را برای محافظت از وی به کار گرفته اند اما مراقبت از وی در ماههای اخیر خیلی دشوار شده و مسوولیت هرگونه اتفاقی که برای وی بیفتد با مسوولان قوه قضاییه ایران است. آنها همچنین پرسیده اند او چگونه با چنین شرایطی قادر است امنیت ملی یک نظام را تهدید کند که از آزادی اش ممانعت می کنید؟

ایوب قنبرپوریان ، ۲۰ ساله و اهل یکی از روستاهای کوهدشت لرستان است که در تهران به عنوان کارگر ساختمان مشغول به کار بوده است . او در یکی از تظاهرات های مسالمت آمیز مردم در اعتراض به نتیجه انتخابات ۲۲ خرداد ۱۳۸۸ شرکت داشته و به همین دلیل بازداشت و روانه زندان شده است .

وضعیت جسمانی و روحی او در این یک سال اخیر بسیار نامناسب بوده است اما با این حال دادستان تهران و مسوولان زندان با مرخصی او هر بار مخالفت کرده اند . همچنین نام او در میان زندانیان بند ۳۵۰که چند روز پیش آزاد شدند دیده نشد. با اینکه زندانیان این بند بیش از هر کس دیگری با توجه به شرایط روحی و جسمی ایوب انتظار آزادی اش را داشتند،این اتفاق نیفتاد. وضعیت روحی ایوب بعد از دیدن آزادی هم بندانش بسیار بدتر شده است .مسوولان زندان در ماههای اخیر بارها به ایوب وعده آزادی سریع را داده اند که با عدم تحقق اش، شرایط روحی وی بدتر شده است.وعده هایی که به نظر می رسد برای آزار روحی و روانی این زندانی عنوان می شود.

او که بیش از یک سال است زندانی است تنها چند بار توانسته با خانواده و بستگان خود ملاقات کند، چرا که خانواده اش در شهرستان زندگی می کنند و به خاطر مشکلات شدید مالی به سختی امکان سفر به تهران را پیدا می کنند. قنبرپوریان به دلیل از دست دادن پدرش، سرپرست خانواده بوده و در تمام ماه های گذشته ،خانواده او با مشکلات مالی فراوان دست به گریبان بوده اند.

او پس از ماه ها بلاتکلیفی و زندانی بودن در بند ۳۵۰ و ۲۰۹ به پنج سال حبس تعزیری محکوم شد ه است .

وی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به همراه بسیاری دیگر زندانیان سیاسی به سر می برد. خانواده قنبر پوریان و هم بندی های او نسبت به وضعیت جسمی و روحی او به شدت اظهار نگرانی می کنند تا جایی که هر روز چند نفر از زندانیان سیاسی این بند مسئولیت مراقبت از او را در زندان به عهده می گیرند.

جنگلهای عباس آباد و رامسر هم طعمه حریق شد

خبرگزاری مهر: مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران نوشهر گفت: بدلیل گرمای هوا و وجود برگ‌های خشک، دو هکتار از جنگل‌های رامسر و عباس آباد دچار حریق شد.

سید ابوطالب وهابی دقایقی پیش در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: جنگل‌های دالیخانی واقع در رامسر آتش گرفت و حدود یک هکتار از جنگل‌های منطقه طعمه حریق شد.

وی اظهار داشت: این آتش سوزی از نوع سطحی بوده و با تلاش نیروهای یگان حفاظت، بسیج و نیروهای مردمی عملیات اطفاء آن ادامه دارد.

وهابی ادامه داد: آتش سوزی دیگری نیز در جنگل‌های عباس آباد به وقوع پیوست که با همکاری نیروی انتظامی، بسیج، شهرداری، هلال احمر و نیروهای مردمی، آتش کاملا مهار شده و نیروهای اداره کل منابع طبیعی وآبخیزداری نوشهر در حال کنترل منطقه هستند.

وی خاطر نشان کرد: به خاطر موقعیت جغرافیایی منطقه و عدم دسترسی مناسب به محل آتش سوزی توسط نیروهای انسانی، با هماهنگی ستاد مدیریت بحران استان عملیات اطفاء حریق توسط بالگردهای هلال احمر حمایت شده بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری نوشهر بیان داشت: در این آتش سوزی دو هکتار از جنگل‌های منطقه آتش گرفت در حالی که پیش از این نیز در اینمنطقه 50 هکتار از جنگل‌ها دچار حریق شده بود .

آخرین اخبار آتش سوزی جنگل دالخانی رامسر

شمال فردا : بخشی از عرصه های جنگلی دالخانی رامسر طعمه حریق شد. رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان رامسر گفت: ۷ غروب روز گذشته بخشی از عرصه های جنگلی دالخانی رامسر در منطقه مازی بن طرح بنشکی طعمه حریق شد.

« مهندس سیدقاسم ریاضی» با اعلام این مطلب به خبرنگار ما گفت: تا ۵/۳ بامداد امروز نیز کار اطفاء حریق ادامه داشت.

وی افزود: مـجدداً از ساعت ۵ صبح امروز دوباره زبانه های آتش شـعله کشیده اما شدت شب گذشته را نداشنته است. وی افزود: حدود یک هکتار دچار آتش سوزی شده که درختان راش، بلوط و ممرز از جمله گونه درختان این جنگل می باشد.

وی افزود: اطفاء حریق به کمک نیروهـای مردمی، بسیج، انتظامی، آتش نشانی و شـوراهای اسلامی بوده و مسئولان نیز حضور داشته اند.

وی گفت: آتش سوزی سطحی بوده هنوز برآوردی از خسارات احتمالی نشده و موضوع در دست بررسی است. البته این منطقه محل گذر شکارچیان است.

وی گفت: کل مساحت بنشکی تحت مدیریت مجری طرح بنشکی ۲۱ هزار و ۲۰۰ هکتار است.

فرماندار و رئیس ستاد حوادث غیرمترقبه شهرستان رامسر نیز گفت: آتش سوزی بخشی از عرصه های جنگلی دالخانی رامسر با حضور مؤثر نیروهای مردمی تا بسیج، شوراهای اسلامی، انتظامی اطفاء حریق گردید اما با توجه به گستردگی عرصه جنگلی و خشک بودن شاخ و برگ درختان، عملیات نهایی همچنان ادامه دارد تا بطور کامل اطمینان حاصل گردد.

« عبدالصمد صفرنژاد » با اعلام این مطلب افزود: آتش سوزی از ساعت ۸ شب گذشته آغاز گردید و تا ۵/۳ صبح امروز با تلاش خستگی ناپذیر همه دست اندرکاران و نیروهای بسیج اطفاء گردید.

وی گفت: زبانه های آتش دوباره از ساعت ۵ صبح امروز شعله کشید و با توجه به صعب العبور بودن و سخت گذر بودن با همکاری مدیریت بحران استانداری مازندران هلی کوپتر جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی نیز به کمک نیروهای امدادی آمد.

وی در بخش دیگری گفت: با توجه به وجود عرصه های جنگلی بکر و زیبا در مناطق غرب استان بویژه رامسر تجهیزات مناسب از جمله بالگرد در زمان حوادث ضروری است.

وی افزود: دهستانهای تابعه نیز نیازمند راه اندازی ایستگاه آتش نشانی، تأمین ماشین های مورد نیاز می باشند.

وی گفت: برآورد خسارت آتش سوزی در دست بررسی است.

دومای روسیه: استالین مسئول کشتار هزاران لهستانی

رادیو آلمان: هفتاد سال پس از کشتار هزارن لهستانی توسط سربازان شوروی سابق دومای روسیه رسما این جنایت را محکوم کرد. کشتار جمعی لهستانی‌ها در غرب روسیه به دستور استالین انجام شده. تاکنون نازی‌های آلمان مسئول این اقدام معرفی می‌شدند.

 در تاریخ رسمی اتحاد جماهیر شوروی مسئول کشتار هزاران نظامی و غیرنظامی لهستانی در سال ۱۹۴۰ نیروهای ارتش آلمان هیتلری معرفی می‌شدند. خودداری روسیه از پذیرش مسئولیت جنایاتی که در دوران استالین رخ داده همواره بر روابط دو کشور سایه انداخته بود. بیانیه‌ای که روز جمعه، ششم آذر ۱۳۸۹ (۲۷ نوامبر) از سوی اکثریت نمایندگان دومای روسیه به امضا رسید گام مهمی در راه بهبود مناسبات مسکو ـ ورشو تلقی می‌شود.

گامی در راه عادی سازی روابط

بیانیه‌ی محکومیت کشتار لهستانی‌ها به رغم مخالفت نمایندگان کمونیست دومای روسیه به تصویب رسید. بیست و یک سال پیش رئیس جمهور سابق شوروی میخاییل گورباچف بر نقش مسکو در کشته شدن ۲۲ هزار لهستانی در منطقه‌ی "کاتین" تاکید کرده بود. با این همه پذیرش رسمی آن در دستور کار قرار نمی‌گرفت. بیانیه‌ی دوما در حالی انتشار یافت که رئیس جمهور روسیه، دمیتری مدودف خود را برای سفر به ورشو آماده می‌کند.

ناظران بیانیه‌ی دوما را نشانه‌ی دیگری از تمایل مسکو به عادی‌سازی روابط با لهستان ارزیابی می‌کنند. این بیانیه در ورشو نیز با استقابل روبرو شده است. میخاییل فدوتوف نماینده‌ی حقوق بشر کاخ کرملین گفته است دولت روسیه نیز جنایات حکومت استالین را رسما محکوم می‌کند.

دست دوستی مسکو به سوی ورشو

خبرگزاری "اینترفاکس" از قول فدوتوف نوشت، روسیه بایستی مانند آلمان با گذشته‌ی خود تسویه حساب کند. در بیانیه‌ی دوما تاکید می‌شود نمایندگان روسیه پس از گذشته‌ای که با بدبینی و سوء‌تفاهم همراه بوده، اکنون دست دوستی به سوی لهستان دراز می‌کنند. انتظار می‌رود این بیانیه سرآغاز روابط تازه‌ای میان مسکو و ورشو باشد.

بنا بر گزارش‌ها فعالان حقوق بشر روسیه پشتیبانی خود را از اقدام دومای این کشور اعلام کرده‌اند. زادوسلاو زیکورسکی، وزیر خارجه لهستان نیز بیانیه را مثبت ارزیابی کرده است. او می‌گوید مفاد این بیانیه که بر حقیقت تکیه دارد حرکتی در جهت رفع کدورت‌هاست. زیکورسکی می‌افزاید تصمیم اکثریت نمایندگان روسیه تاییدی بر خواست دولت و ملت دو کشور برای عادی‌سازی روابط و کنار گذاشتن اختلاف‌هاست. او ابراز امیدواری کرده این حرکت سیاسی مسکو با اقدام‌های مشخصی پیگیری شود. لهستان خواستار روشن شدن جزییات کشتارها و اعاده‌ی حیثیت از کشته شدگان است.

کشتار به دستور استالین

اندکی پس از آغاز جنگ دوم جهانی و حمله آلمان به لهستان هزاران نفر از نظامیان و شهروندان عادی این کشور در "کاتین" و مناطق اطراف آن به قتل رسیدند. این منطقه در غرب روسیه و نزدیک مرز آلمان قرار دارد. اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهد این کشتارها به دستور مستقیم استالین انجام شده است. رئیس جمهور روسیه چندی پیش مقداری از این اسناد را در اختیار دولت لهستان قرار داد.

رئیس جمهور لهستان لخ کازینسکی فروردین ماه سال جاری اندکی پیش از شرکت در مراسم یادبود کشتار کاتین بر اثر سقوط هواپیما در گذشت. این سانخه که در غرب روسیه اتفاق افتاد و اعلام همدردی مسکو با مردم لهستان و بازماندگان کازینسکی یکی از نقطه عطف‌های روابط سرد دو کشور محسوب می‌شود. در ده ماه گذشته مقام‌های ارشد دو کشور دیدارهای متقابل فراوانی داشته‌اند.

مرد بیکار برای فرار از مشکلات مالی فرزندش را فروخت

سایت خبرآنلاین: مرد بیکار که برای فرار از مشکلات مالی پسر 8 ماهه‌اش را فروخته بود با شکایت همسرش دستگیر شد.

روزنامه ایران در این باره نوشت: اوایل هفته گذشته زن جوانی با حضور در شعبه دوم دادیاری دادسرای جنایی تهران در حالی که از ربودن پسر 8 ماهه‌اش خبر می‌داد به قاضی سلیمانی گفت: عصر دیروز همراه شوهر و دو فرزند 5 ساله‌ و 8 ماهه‌ام برای خرید از خانه بیرون رفتیم. در بین راه همراه دخترم وارد داروخانه‌ای شدیم اما شوهرم بیرون منتظر ماند. پسر کوچولویمان نیز داخل کالسکه و در کنار پدرش بود. دقایقی بعد با شنیدن صدای فریادهای همسرم وحشتزده بیرون دویده و همان موقع شوهرم را دیدم که فریاد می‌زد «بچه را دزدیدند»!

همان موقع با دیدن کالسکه خالی پسرم از هوش رفتم و وقتی به هوش آمدم شوهرم گفت: زمانی که سرگرم تماشای ویترین مغازه‌ها بوده مردی بچه را بغل کرده و سوار بر خودرویی با سرعت گریخته است. به دنبال این حادثه خود را به کلانتری رسانده و شکایت کردیم. حالا هم عاجزانه از شما می‌خواهم کمکم کنید.

پس از شکایت زن جوان پرونده برای رسیدگی در اختیار کارآگاهان اداره یازدهم پلیس آگاهی قرار گرفت. با شروع تحقیقات مشخص شد پدر نوزاد از مدتی قبل بیکار بوده و به همین خاطر نیز درگیری خانوادگی شدیدی با همسرش داشته است.

کارآگاهان که در بازجویی‌ها متوجه تناقض‌گویی‌های وی شده بودند برای کشف سرنخ به تحقیق از زن جوان پرداختند. وی گفت: از مدتی قبل همزمان با تولد پسر کوچولویمان به دلیل این‌که مشکلات مالی ما بیشتر شده بود همسرم بارها از فروش فرزندمان به یک خانواده ثروتمند حرف می‌زد. اما من با شنیدن این حرف‌ها بدنم می‌لرزید و وحشت می‌کردم. ولی حالا به شوهرم مظنون هستم!

بدین‌ترتیب قاضی پرونده دستور بازداشت مرد جوان را صادر کرد.

بهنام - 35 ساله - که در بازجویی‌ها همچنان منکر اطلاع از سرنوشت فرزندش بود سرانجام پس از یک هفته لب به اعتراف گشود و گفت: پسرش را طی نقشه حساب‌شده‌ای به خاطر مشکلات شدید مالی فروخته است.

وی که به شدت پشیمان بود گفت: «مجبور به این کار بودم. ضمن این‌که عاشق فرزندانم هستم اما به خاطر بیکاری و بی‌پولی به شدت درمانده بودم و قادر به تأمین هزینه‌های زندگی و نگهداری از خانواده‌ام نبودم. به همین خاطر به فکر فروش بچه افتادم. پس از مدتی با پیدا کردن یک خانواده ثروتمند که فرزندی نداشته و خواهان خرید نوزاد بودند تصمیم به فروش پسرم گرفتم. فکر می‌کردم با این کار آینده بچه نیز تضمین خواهد شد. بنابراین با دریافت 11 میلیون تومان پول نقد بچه را فروختم اما از آنجا که همسرم به شدت با این موضوع مخالف بود باید نقشه‌ای می‌ریختم که همسرم متوجه ماجرا نشود. به ناچار سناریوی تحویل بچه را طوری طراحی کردم که همسرم فکر کند بچه را از من دزدیده‌اند.»

متهم پس از اعترافات هولناکش بازداشت شد و تحقیقات برای شناسایی خریدار نوزاد همچنان ادامه دارد.

موج سوم انتقال ایدز نگران کننده است

خبرگزاری مهر: رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت، تغییر الگوی انتقال ایدز به ارتباط جنسی در بین جوانان که به موج سوم موسوم است را نگران کننده خواند.

دکترعباس صداقت شامگاه شنبه در همایش ایدز در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس با ابراز نگرانی از موج سوم ایدز در دنیا و کشور گفت: برنامه کاهش آسیب با مداخله دانشجویان و جوانان بسیار تاثیر گذار است.

صداقت افزود: اگر بحرانها را در جوانان و نوجوانان مدیریت نشود در رفتارهای پرخطر اعتیاد و ارتباط جنسی قرار می گیرند.

رئیس اداره ایدز وزارت بهداشت با هشدار به رسیدن موج سوم انتقال ایدز بیان داشت: اگر تا پنج سال برنامه و مداخلات صورت نگیرد باید منتظر رسیدن موج سوم انتقال ایدز از ارتباط جنسی غیر ایمن باشیم.

وی دانشجویان را در اصلاح ناهنجاریها تاثیرگذار دانست و افزود: با تغییر نگرش و سالم سازی رفتار دانشجویان و جوانان می توانند خود را واکسینه کنند و باید راههای توانمندسازی در مقابل ناهنجاریها را آموزش ببیند و به دیگران در این زمینه اطلاع رسانی کنند.

هشدار نسبت به افزایش 5 برابری شیوع ایدز در کشور
وزیر بهداشت گفت: آنچه برای ما خطر جدی است مسائل مربوط به ارتباطات اخلاقی است که منجر به بیماری ایدز شده و پیش بینی می کنیم با روندی که پیش رو داریم تعداد مبتلایان در چند سال آینده پنج برابر شود.

دستجردی با توصیه به مردم مبنی بر رعایت مسائل اخلاقی و دوری از رفتارهایی که ممکن است ابتلا به این بیماری را به دنبال داشته باشد، افزود: توصیه ما به نسل جوان این است که مسائل اخلاقی و بهداشتی را رعایت بکنند و خانواده ها مراقبت لازم را داشته باشند و این موضوع را جدی بگیرند و بدانند که جان شان در خطر است. اگر این موضوع از این طرق بخواهد شعله ور شود احتمالا آتشفشانی از ایدز را در کشور خواهیم داشت.

وزیر بهداشت در خصوص آخرین آمار مبتلایان به ایدز در کشور گفت: با توجه به شناسایی بیش از 20 هزار مبتلا به ایدز در کشور حدس می زنیم که سه تا چهار برابر این تعداد از مبتلایان باشند که هنوز شناسایی نشده اند.

مرگ مشکوک یک زندانی در زندان مرکزی ارومیه

خبرگزاری هرانا - فرشید نوری زندانی محبوس در زندان مرکزی ارومیه به طرز مشکوکی جان خود را از دست داد.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" فرشید نوری زندانی 18 ساله محبوس در زندان مرکزی ارومیه که در بند مالی این زندان نگهداری میشود به طرز مشکوکی جان سپرد.

لازم به ذکر است علیرغم سابقه متعدد مرگهای مشکوک در زندانها و بازداشتگاههای مختلف ایران هیچگاه تحقیقات منجر به کشف حقیقتی از سوی مسئولان امر در این پرونده ها صورت نگرفته است.

سرکرده بسیج: فتنه‌های پيچيده تر از 88 در راه است

ایلنا: فتنه‌هاي پيچيده‌تر از فتنه سال گذشته در راه است.

به گزارش خبرگزاري ايلنا، سردار نقدي در مانور بزرگ ولايت؛ ايمني در برابر حوادث، ضمن اعلام مطلب فوق افزود: ما نياز به بصيرت و و هوشياري داريم تا بتوانيم فتنه‌هايي كه در حال طراحي هستند را خنثي كنيم.

فرمانده بسيج با اشاره به اين كه بعضي‌ها به طرح هدفمندي و تحول اقتصادي دل بسته‌اند تا در كارها اخلال ايجاد كنند، گفت: اين بحران‌ها در پوشش‌هاي پيچيده‌تري اجرا مي‌شوند و قصد دارند با جلوه‌هاي مذهبي عوامفريبي كنند كه ملت انشاالله اين بار نيز مقابل آنها خواهد ايستاد.

فیلم دیگری از وضعیت اسفبار پناهجویان ایرانی در اربیل عراق

گزارش دریافتی: پناهندگان تحصن کننده در اربیل عراق را دریابیم . بیشتر از2 ماه است که چند خانواده ایرانی درمقابل دفتر سازمان ملل مستقر در اربیل عراق تحصن کرده اند. یکی از این خانواده ها در شرایط بسیار اسفناکی بسر میبرد. خانم قمری طبسی مبتلا به عفونت کلیوی شده و بشدت در رنج است.


 

استفاده از زنان برای ترانزيت ماده مخدر شيشه

روزنامه خراسان: رئيس پليس مبارزه با موادمخدر ناجا با انتقاد از ابلاغ نشدن قانون جديد مبارزه با مواد مخدر بر لزوم ابلاغ اين قانون تاکيد کرد و نسبت به استفاده از زنان براي ترانزيت ماده مخدر«شيشه» هشدار داد.سردار حميد رضا حسين‌آبادي در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار کرد: در حالي که هر روز شاهد دستگيري افراد مختلف به خصوص خانم‌ها به عنوان حاملان موادمخدر شيشه ايم و با آن‌که قانون جديد مبارزه با مواد مخدر تصويب شده، تاکنون اين قانون از سوي مجمع تشخيص مصلحت نظام ابلاغ نشده است که علت اين موضوع براي ما هم مشخص نيست. وي با بيان اين که در قانون جديد مبارزه با موادمخدر مجازات درقبال حاملان موادمخدر تشديد مي‌شود، افزود: اخيرا مشاهده شده است که قاچاقچيان خانم‌هاي ايراني را به عنوان حاملان مواد مخدر شيشه انتخاب مي‌کنند و آن‌ها به وسيله خودرو به سوريه مي روند و از آن جا موادمخدر شيشه را به مالزي ترانزيت مي کنند. حسين آبادي با بيان اين که موضوع ترانزيت موادمخدر شيشه و به کارگيري خانم ها در اين زمينه يکي از مشکلات جدي است، افزود: پليس در چندين مرحله در مرز بازرگان چند نفر از زناني را که اقدام به حمل مواد مخدر شيشه کرده بودند دستگير کرد اين درحالي است که چندي پيش نيز 6 نفر از زناني که حامل 6 کيلو مواد مخدر شيشه بودند و قصد داشتند پس از رفتن به سوريه اين مواد را به مالزي برسانند از سوي پليس شناسايي و دستگير شدند. رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا دليل به کارگيري زنان را به عنوان حاملان مواد مخدر از سوي قاچاقچيان حساسيت کمتر به زنان نسبت به مردان از سوي پليس کشورهاي خارجي عنوان کرد و افزود: در صورت ادامه اين روند، مشکلاتي براي زناني که به منظور گردشگري به کشورهاي ديگر سفر مي کنند به وجود مي آيد به طوري که به زنان ايراني به عنوان قاچاقچي نگاه مي‌شود و آن‌ها مورد آزار و اذيت قرار مي‌گيرند.

زلزله‌ های پی ‌در پی در سیزده استان كشور

روزنامه دنیای اقتصاد: مركز لرزه‌نگاري كشور جزئيات 19 زلزله طي 35 روز اخير در 13 استان كشور را به ثبت رسانده كه نشان مي‌دهد از ابتداي آبان‌ماه تا بامداد روز گذشته در حدود نيمي از استان‌ها تكان‌هايي با متوسط بزرگي 5/4 ريشتر رخ داده است.

اين در حالي است كه مركز لرزه‌نگاري فقط زلزله‌هاي بزرگتر از 4 ريشتر را ثبت مي‌كند و به‌طور قطع تعداد پس‌لرزه‌ها در اين مناطق بيشتر از اين بوده است.به گزارش دنياي‌اقتصاد از 19 زلزله ثبت‌شده اخير، 10 زلزله در ساعات بامدادي –حوالي 12 شب الي 5 صبح- رخ داده است.اما آيا اين تعداد تكان‌هاي دروني زمين در كشور طبيعي است؟ آيا ارتباطي بين گرماي كنوني زمين با زلزله‌هاي پي‌درپي وجود دارد؟دكتر نوربخش ميرزايي رييس مركز لرزه‌نگاري موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران در گفت‌وگو با دنياي‌اقتصاد و در پاسخ به اين پرسش‌ها تصريح كرد: در ايران سالانه حدود 10 هزار زلزله خفيف و بزرگ به ثبت مي‌رسد. اين اواخر تعداد ايستگاه‌هاي ثبت زلزله در مناطق مختلف كشور افزايش يافته و به اين ترتيب افزايش تعداد زلزله‌هاي به ثبت رسيده در مركز لرزه‌نگاري كشور الزاما به معني افزايش تحركات دروني زمين و حركت گسل‌ها نيست.رييس مركز لرزه‌نگاري موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران همچنين افزود: گرم شدن غيرطبيعي هوا هنوز به لحاظ علمي به عنوان ‌پيش‌نشانه زلزله معرفي نشده است و نمي‌توان دماي بالاي هوا در اين روزها را عامل وقوع زلزله دانست.ليست زلزله‌هاي اخير و مناطق آن در جدول زير آمده است.

گنبد دوره ايلخانی در زواره اصفهان تخريب شد

روزنامه مردمسالاری: گنبد تاريخي امامزاده يحيي زواره متعلق به دروه ايلخانيان به دست هيئت امناي امامزاده براي ساخت گنبد جديد تخريب شد. به گزارش مهر، شهرستان اردستان و شهر زواره از منابع تاريخي کشور به شمار مي روند به طوري که بيش از چهار هزار اثر تاريخي در اين شهرستان شناسايي شده و بيش از 70 آثار تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي را در کارنامه درخشان خود دارد. چندي پيش به دور از چشم حافظان ميراث تاريخي هيئت امناي امامزاده يحيي زواره جهت ساخت گنبد بزرگتر و فني گنبد تاريخي و قديمي اين امامزاده را که متعلق به بيش از 600 سال پيش بود به آوار تبديل کردند. رئيس اداره ميراث فرهنگي و گردشگري اردستان گفت: از سالها پيش براي تخريب اين گنبد تاريخي مقاومتهاي بسياري شد ولي چند شب گذشته پس از اتمام جلسه مشترک با برخي از اعضاي هيئت امنا خبر تخريب کامل گنبد به اعضاي جلسه رسيد. محمدرضا صدوقي افزود: تخريب کنندگان اين گنبد ايلخاني با همکاري و مشارکت هيئت امنا و استفاده از تاريکي شب اقدام به تخريب کامل اين گنبد کردند. وي اظهار داشت: در زمان تخريب فرماندار و مامورين نيروي انتظامي در محل حاضر شدند و سعي به مقاومت داشتند که عاملين تخريب حتي با نيروهاي انتظامي درگير و با جسارت خاصي اقدام به پاشيدن نفت به روي ماموران نيروي انتظامي کردند. صدوقي تصريح کرد: با توجه به گزارشات ارسالي اداره ميراث فرهنگي استان اصفهان به دادگستري اردستان خواستار تعقيب و مجازات هيئت امنا امامزاده يحيي شده است. صدوقي گفت: پرونده تخريب اين گنبد ايلخاني نيز در دادگستري منتظر صدورحکم توسط قاضي پرونده است.

صورت بهاره و آرزو را با اسید سوزاندند

سایت آفتاب: فرمانده انتظامی شهرستان میانه آذربایجان شرقی از شناسائی و دستگیری عاملان فاجعه غیرانسانی اسید‌پاشی بر صورت دو دختر جوان به دلیل داشتن روابط ناسالم در این شهرستان خبر داد.

به پلیس، سرهنگ" مجید نارهی" اعلام کرد: در پی دریافت خبر مبنی‌بر اینکه دو نفر موتورسوار به‌صورت ناجوانمردانه اقدام به اسیدپاشی بر سر و صورت دو خواهرجوان به نام" آرزو " 21 ساله و "بهاره " 18 ساله مأموران کلانتری 11 شهرستان میانه به محل حادثه اعزام و بلافاصله مصدومان را به بیمارستان منتقل نمودند.

وی ادامه داد: با توجه به حساسیت موضوع رسیدگی به این امر در دستور کار پلیس آگاهی شهرستان قرار گرفت و مأموران پلیس آگاهی با انجام مراقبت‌های ویژه و نامحسوس و با استفاده از شگردهای خاص پلیسی موفق شدند مظنون اصلی به نام خانم" فاطمه - ر" 33 ساله را دستگیر و جهت انجام بازجوئی به محل پلیس آگاهی انتقال دادند.

سرهنگ نارهی خاطر‌نشان کرد: متهم در بازجوئی‌ها ضمن قبول اتهام وارده اظهار نمود که شخصی به نام" جعفر" معروف به جواد 43 ساله اهل تهران را اجیر نموده تا با همکاری شخصی به نام" میثم ا" 17 ساله که از بستگان وی می‌باشد طبق برنامه‌ریزی‌های قبلی در قبال دریافت مبلغ 500 هزار تومان وجه نقد این عمل غیر‌انسانی را مرتکب شوند.

وی خاطر نشان کرد: متهم در بازجوئی‌های تکمیلی اذعان داشت که محرک اصلی وی در این تصمیم‌گیری فردی به نام سینا - ش معروف به آذر می‌باشد که از قبل با بنده رابطه پنهانی داشته و سپس با خانم بهاره نیز رابطه دوستی برقرار کرده بود.

فرمانده انتظامی شهرستان گفت: با تلاش مأموران" میثم - ا" نیز شناسائی و دستگیر شد و در بازجوئی‌ها ضمن قبول اتهام وارده اقرار نمود که بنده راکب موتورسیکلت بودم و جعفر اقدام به اسید پاشی نموده است که بلافاصله نامبرده و سینا نیز دستگیر و همه دستگیر‌شدگان جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی اعزام شدند.

حکم شرعی کار کردن در کارخانه آبجوسازی

سوال شرعی ازآیت الله العظمی وحید خراسانی:
من در کشور کانادا در يک کارخانه آبجوسازي کار ميکنم، پولي را که ميگيرم آيا از ديدگاه اسلام اشکال دارد؟
جواب) عمل و پولى كه در مقابل اين عمل اخذ مى شود حرام مى باشد.

دو برابر شدن كشورهای فقير جهان در 30 سال اخير

ایسنا: سازمان ملل متحد در گزارشي اعلام كرد كه در 30 سال گذشته تاكنون، تعداد ملل فقير در جهان 2 برابر شده است.

در گزارش سالانه اين سازمان بين‌المللي آمده است: تنها 49 كشور در جهان هستند كه جزو ملل توسعه يافته و پيشرفته محسوب مي‌شوند.

مديركل كنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد ـ در اين باره به خبرگزاري فرانسه، گفت: كشورهاي توسعه يافته كه هم اكنون تعدادشان كمتر از 50 مورد است، بايد براي پيشرفت و ارتقاي ملل فقير كه طي سه دهه گذشته تعدادشان 2 برابر شده است، فعاليت كنند، چرا كه سرمايه‌گذاري‌ در اين كشورها مي‌تواند، مردم فقير را نسبت به زندگي خوشبين كند.

وي خاطر نشان كرد: بر اساس تحقيقات انجام شده، تعداد افرادي كه در فقر شديد زندگي مي‌كنند، طي سال‌هاي 2002 و 2007 ميلادي هر ساله سه ميليون افزايش داشته است، به طوري كه تنها در سال 2007 ميلادي، اين رقم به 421 ميليون رسيده بود.

وي افزود: البته بايد به اين نكته اشاره كرد كه طي 30 سال گذشته افزايش دو برابري اين رقم، به دليل رشد جمعيت در اكثر كشورهاي جهان اتفاق افتاده است.

قیمت برخی کالاهای خوراکی همچنان رو به افزایش است

سایت کلمه: در آستانه اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، گزارش بانک مرکزی از نوسان قیمت ۴۴ کالای خوراکی در هفته گذشته نشان می دهد قیمت ۱۶ کالا از جمله گوشت مرغ و انواع سبزیجات افزایش و قیمت ۱۳ کالا از جمله تخم مرغ، روغن نباتی مایع و میوه کاهش یافته و قیمت ۱۵ کالا از جمله لبنیات، قند و شکر، چای، روغن نباتی جامد و حبوبات ثابت مانده است.

این تغییرات قیمتی در شرایطی صورت گرفته است که با توجه به بالا گرفتن تب هدفمندی یارانه‌ها، تلاش دولت برای کنترل بازار نیز بیشتر شده و به ویژه با دستور احمدی نژاد برای کنترل قیمت‌ها، مسئولان دولتی تلاش می‌کنند علاوه بر کنترل قیمت‌ها، با متخلفین هم برخورد کنند.

در هفته گذشته اگرچه رشد کلی قیمت سبزی‌ها ۲٫۸ درصد افزایش داشت اما برخی مانند گوجه‌فرنگی رشد جهشی به خود گرفت به طوری که قیمت در خرده‌فروشی‌ها به ۱۵۰۰ تومان و بالاتر هم رسید.

در این گروه سبزی‌هایی مانند خیار(۴٫۴ درصد)، کدو سبز(۰٫۵ درصد) و لوبیا سبز(۳ درصد) و سبزی‌های برگی(۱٫۷ درصد) کاهش داشتند و به ترتیب به قیمت‌های ۱۰۹۷، ۱۰۲۵، ۱۰۹۰ و ۵۲۳ تومان عرضه شد در این میان گوجه‌فرنگی( ۱۲۴۱تومان)، بادنجان(۱۰۴۲تومان)، سیب‌زمینی(۶۶۹تومان)، پیاز(۶۳۵تومان) عرضه شد.

در هفته گذشته قیمت گوشت مرغ نیز نسبت به هفته قبل با افزایش ۱٫۶ درصدی مواجه بود و به قیمت ۲۹۶۰ تومان عرضه شد.

در هفته گذشته در کل میوه‌ها نسبت به هفته گذشته یک درصد کاهش قیمت داشت، پرتقال درجه یک با ۳ درصد، پرتقال درجه دو ۸٫۲ درصد، لیمو شیرین ۴٫۳ درصد، انار یک درصد و هندوانه ۱٫۱ درصد کاهش داشت که به ترتیب به قیمت ۲۰۷۱،۱۰۳۵،۱۳۴۸،۲۰۱۶ و ۳۴۸ تو مان عرضه شد. اما میوه‌هایی هم مانند سیب، خربزه و انگور هم رشد نسبی قیمت داشتند.

همچنین در هفته گذشته تخم مرغ با ۰٫۸ کاهش نسبت به هفته قبل شانه‌ای ۳۴۴۰ تومان عرضه شد. در گروه حبوبات نیز نوسان بسیار جزئی قیمت داشت که نسبت به هفته قبل تقریبا در خط مستقیم سیر کرد، اما قیمت‌ها به این ترتیب بود که نخود ۲۱۰۶ تومان، لپه نخود ۲۲۱۶ تومان ( ۰٫۷ درصد کاهش)،عدس ۲۲۷۵تومان(۰٫۲ درصد افزایش)، لوبیا چیتی ۲۵۲۹تومان(۰) لوبیا چشم بلبلی ۲۵۱۰(۰٫۹ درصد افزایش)، لوبیا سفید ۲۱۹۷ تومان(۰٫۲ افزایش)،‌ لوبیا قرمز ۲۷۰۶ تومان(۰٫۸ افزایش) داشت.

در گروه روغن نباتی هم روغن مایع با ۰٫۲ کاهش همراه بود که به قیمت هر لیتر ۱۹۵۳ تومان عرضه شد و روغن نباتی جامد نیز بدون تفاوت به هفته قبل به قیمت هر حلب ۵ کیلوگرمی ۱۰ هزارو۵۵۴ تومان فروخته شد.

گوشت گوساله بی استخوان با ۰٫۳ درصد کاهش هر کیلوگرم ۱۱ هزارو ۵۶۰ تومان و گوشت گوسفندی هم بدون تفاوت به قیمت ۱۷ هزار و ۳۶۰ تومان عرضه شد.

لبنیات، برنج داخلی درجه دو، برخی میوه‌ها، گوشت گوسفندی،قند(۱۴۲۱تومان) و شکر (۱۲۲۶تومان) و چای خارجی(۵۲۸۰ تومان هر بسته ۵۰۰ گرمی) و روغن نباتی جامد(۱۰ هزار و ۵۵۰تومان هر حلب ۵ کیلوگرمی) بود که نسبت به هفته گذشته افزایش یا کاهش قیمتی نداشتند.

این گزارش نشان می دهد که اقدامات ذخیره‌سازی و سیاست تنظیم بازار دولت در کوتاه‌مدت نتیجه داده و باعث ثبات موقت قیمت‌ کالاهای استراتژیک مانند تخم مرغ، گوشت قرمز، قند و شکر، روغن نباتی و چای شده است.

هرچند در خصوص سبزی‌ها، برخی میوه‌ها، گوشت مرغ و برخی اقلام دیگر، دولت هنوز هم نتوانسته است افزایش قیمت‌ها را مهار کند.

درخواست یک زندانی جانباز از کمیسرعالی حقوق بشر

درخواست یک زندانی جانباز 70در صدی شیمیایی از کمیسر عالی حقوق بشر

انتشار: فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

اینجانب بهروز شیرمحمدی جانباز 70 درصد شیمیایی سی. وی. آر و در نوبت پیوند ریه می باشم که در تمام طول 8 سال جنگ ایران و عراق در خط مقدم جبهه حضور داشتم و در منطقه حلبچه توسط گاز خردل مجروح گردیدم و همچنین در موارد متعدد دیگر مجروح گردیدم که ماحصل آن آسیب از ناحیۀ اعصاب و روان ،قلب،ریه ،پوست ،معده و چشم می باشد.
بنده از سن 13 سالگی در جبهه ها حضور داشتم و جزء کودک سربازانی که یک بار نیز اسیر شدم ولی به دلیل سن کم سریع به دولت ایران تحویل داده شدم.
کمیسر محترم حقوق بشر خانم ناوی پیلای با خبر شدیم که شما تا چند ماه دیگر برای بازرسی از وضعیت حقوق بشر کشور عزیز مان ایران راهی تهران می شوید. پس به رسم ادب به شما خیر مقدم عرض می کنم.لازم به یاد آوری نیست که شما چه مسئولیت سنگین و خطیری را بر عهده دارید مسئولیتی که زیرکی،تیزهوشی و وجدان بسیاری را طلب می نماید بی شک مسئولین و سردمداران دولت ایران که در فریبکاری و صحنه سازی ید طولایی دارند .سعی در پنهان کاریها و وارونه نماییهایی بسیاری خواهند زد که بی شک شما با فراصت و هوشیاری این فرصت را از ایشان خواهید گرفت.
بنده با شرایط بد جسمی و روحی که در طول 8 سال جنگ به عنوان یک کودک سرباز بر من عارض گردید.اکنون مدت بیش از 3 سال است که در بدترین زندان ایران یعنی زندان مخوفی رجایی شهر کرج به اتهام واهی سوء استفاده مالی و در اصل بدلیل سیاسی تحمل کیفر می نمایم. شاید من را به عنوان یک زندانی سیاسی به ثبت نرسیده باشد ولی علت تمام گرفتاریهای من از آنجا شروع شد که عده ای از مدیران با نفوذ دولتی برای سرکوب من دست به پرونده سازیهایی دروغین زدند مورد دیگری از نقض حقوق بشر که در مورد بنده دیده می شود این است که طی سالیان تمامی دکترهای معالج بنده و همچنین پزشکی قانونی ایران ماندن بنده را در زندان بسیار خطرناک دانسته و تاکید کرده اند که من برای پیشگیری از پیشرفت بیماری به اکسیژن مداوم نیاز دارم و باید در یک بیمارستان مجهز مخصوص جانبازان شیمیایی بستری گردم ولی متاسفانه مسئولین قوۀ قضاییه و سازمان زندانها به نظریه پزشکان متخصصان معالج بنده و همچنین پزشکی قانونی وقعی نگذاشته و همچنین بنده را در شرایط بسیار بد و غیر بهداشتی بین زندانیان خطرناک و بدور از تمامی امکانات درمانی و پزشکی محبوس کرده اند.
لازم به ذکر است که اسناد مربوط به ادعاهای بنده تماما در پرونده بهداری اینجانب در زندان موجود است اینک از شما از تقاضا دارم در صورتی که به ایران سفر نمودید یا خود و یا یکی از نمایندگانتان از زندان مخوف رجایی شهر کرج و شکنجه گاههای آن نیز دیدن فرمایید و حتما حقیر را نیز احضار نمایید تا اسنادی بیشماری از موارد نقض حقوق بشر توسط دولت ایران به شما ارائه نمایم.
شاید به طاهر جرم بند جرم سیاسی نباشد ولی بی شک من یکی از قربانیان حقوق بشر و سرکوب مخالفین در ایران می باشم که در پای بندی به اصول علمی و وطن پرستی و التزام به قانون جایی سئوالی حتی برای مخالفین خود نیز باقی نگذارده ام
با تشکر
بهروز شیر محمدی
زندان زجایی شهر کرج بند 2 سالن 4
7/9/89

کودک آزاری در تمام سطوح اجتماع وجود دارد

سایت برنا: معاون اجتماعي پلیس تهران بزرگ اظهار داشت: هر گونه فعل يا ترک فعلي که باعث آزار روحي، جسمي و ايجاد آثار ماندگار در وجود يک طفل شود، از جمله سوء استفاده جنسي يا بهره كشي و عدم رسيدگي به نيازهاي اساسي افراد زير 18 سال توسط افراد ديگر، بصورتي كه تصادفي نباشد، كودك آزاري تلقي مي شود.

اين مقام مسوول در خصوص پيمان نامه جهاني حقوق کودک گفت: ايران اسفند ماه 1372 پيمان نامه جهاني حقوق کودک را پذيرفت، يکي از شرايط اساسي اجراي درست اين پيمان نامه، آشنايي همه افراد جامعه به ويژه مقامات مربوط به امور کودکان، والدين، سرپرستان کودک با اين پيمان نامه است.

وي ادامه داد: بر اساس ماده 3 پيمان نامه جهاني کودک منافع عاليه کودک بايد در هر اقدامي از سوي سرپرستان و والدين مورد توجه قرار گيرد؛ بر اساس اين ماده، دولت ها نيز موظف شده اند در صورت کوتاهي والدين نسبت به فرزندان، حمايت ها و مراقبتهاي لازم را از آنان انجام دهند.

اين مقام مسوول خاطر نشان کرد : بر اساس ماده 19 اين پيمان نامه کشورهاي عضو براي حمايت از کودکان در برابر خشونتهاي جسمي و رواني هر گونه آزار، بي توجهي و سهل انگاري بايد اقدامات قانوني، اجتماعي و آموزشي لازم را به عمل آورند.

سرهنگ بني اسد در ادامه تشريح اين پيمان نامه گفت : دولت هاي امضاء کننده پيمان نامه جهاني حقوق کودک موظف شده اند که اقدامات لازم براي محافظت از کودکان در برابر استفاده غير مجاز از مواد مخدر، داروهاي روانگردان و قاچاق اين مواد را انجام دهند.

وي تصريح کرد : بر اساس اين پيمان نامه هيچ کودکي نبايد مورد شکنجه، رفتار ستمگرانه و بازداشت غير قانوني قرار گيرد و مجازات اعدام و حبس ابد در مورد خلافکاري‌هاي کودکان زير 18 سال ممنوع است.

معاون اجتماعي پايتخت نقض قوانين را مهمترين عامل افزايش و عدم مهار کودک آزاري عنوان کرد و گفت : براي رفع اين مشکل نياز به حمايت جدي دستگاه‌هاي قانوني و اجتماعي است که نقض‌هاي قانون را شناخته، اصلاح و قوانين جايگزين را وضع کنند.

اين مقام آگاه با بيان اينكه جامعه بايد سطح علمي مردم را افزايش دهد، اظهار داشت: بايد ميزان اطلاعات خانواده‌ها را از نظر علمي و سواد بينشي در خصوص كودكان بالا ببريم همچنين بايد از طريق مختلف در خصوص آموزش خانواده براي والدين جلسات متعدد گذاشته شود تا معلومات علمي آنها ارتقاء يابد.

سرهنگ بني اسد با بيان اينكه جامعه بايد مشكلات والديني كه اقدام به كودك آزاري مي‌كنند را شناسايي كند، گفت: "کودک آزاري" مربوط به طبقه خاصي نمي‌شود و فقر فرهنگي به اندازه فقر اقتصادي مي‌تواند در آن خطر آفرين باشد، به نحوي که مسئله کودک آزاري در بين افراد تحصيلکرده و با بضاعت مالي خوب هم ديده مي‌شود.

اين مقام مسوول با بيان اينكه موضوع تنبيه بدني با كودك‌آزاري متفاوت است، اظهارداشت: گاهي اوقات، روش تربيت فرزندان از تنبيه بدني به كودك آزاري تبديل مي‌شود، به طور مثال برخي از پدران يا مادران دست فرزند خود را با آتش سيگار مي‌سوزانند يا اينكه مادري به دليل عدم آگاهي از تربيت صحيح، كودكش را با ابزار مختلف داغ مي‌كند.

وي با اشاره به اينكه كودك آزاري به دليل تخليه عقده‌هاي رواني و مشكلات عاطفي صورت مي‌گيرد، افزود: گاهي اوقات بين روابط زناشويي و ارتباط عاطفي آنها مشكلات وجود دارد و در اين راستا كودك راهي براي تخليه اين مشكلات رواني است.

معاون اجتماعي تهران بزرگ افزود : به طور کلي مي‌توان کودک آزاري را به سه بخش مي توان تقسيم کرد. "کودک آزاري جسمي"، يعني تنبيه بدني سخت و محروم کردن کودک از غذا و پوشاک، "کودک آزاري جنسي" يعني سوء استفاده جنسي توسط اطرافيان و همچنين بي‌توجهي به نيازهاي کودکان و آفرينش خلاقيت توسط آنها.

سرهنگ بني اسد در ادامه خشونت فيزيکي را يک نوع از خشونت‌ها عليه کودکان ذكر كرد و افزود : اگرچه اين نوع كودك آزاري رواج بسياري دارد؛ اما نبايد انواع خشونت‌هاي کلامي و روحي را نيز ناديده گرفت. تحقيرکردن، سرکوفت زدن، مقايسه نادرست با همسالان، ناسزا گفتن و ... اگر تداوم داشته باشد، مي‌تواند جزو انواع کودک آزاري شمرده شود.

سرهنگ بني اسد افزود :مهمترين عاملي که مي‌تواند جلو "کودک آزاري" را در جامعه بگيرد افزايش مجازات‌ها در برابر چنين تخلفاتي است .

معاون اجتماعي پايتخت تصريح كرد: آموزش نيز در كاهش كودك آزاري تاثير به سزايي دارد زيرا از يک طرف مي‌تواند کودکان را به اين موضوع آشنا کند تا والدين آنها ديگر اجازه نداشته باشند تا هر گونه رفتاري را که مي‌خواهند با آنان داشته باشند و از طرف ديگر مي‌تواند والدين را با شيوه‌هاي صحيح آموزش براي جلوگيري از تنبيه بدني آگاه كنند .

اين مقام مسوول در خاتمه با اشاره به اينكه آموزش و پرورش و مدارس مي‌توانند با آگاه سازي نقش مهمي را در كاهش كودك آزاري ايفا كنند گفت: شهروندان مي توانند در صورت مشاهده هر نوع كودك آزاري موضوع را به اورژانس اجتماعي"123"و حفاظت اجتماعي دادگستري اطلاع دهند.

افزایش آمار خودسوزی به دلیل فقر وحشتناک

بر اثر فشار وحشتناک اقتصادی در تهران آمار خودکشی از طریق خودسوزی هر روز افزایش می ‌یابد. گزارشهای رسیده حاکی است که در یک هفته گذشته در تهران چندین نفر خودسوزی کرده‌ اند که اکثر آنها را زنان تشکیل می ‌دهند.

همچنین در خبرهای امروز گزارشی تکاندهنده درج شده مبنی براینکه مردی به دلیل فقر و تنگدستی کودک هشت ماهه ‌خود را فروخته است. این فرد پس از دستگیری گفته : مجبور به این کار بودم ضمن اینکه عاشق فرزندانم هستم اما به‌ خاطر بیکاری و بی‌ پولی به ‌شدت درمانده بودم و قادر به تامین هزینه‌ های زندگی و نگهداری از خانواده ‌ام نبودم.

نشست سران آمريکا، شوروي و انگلستان در تهران و تصميماتي که گرفته شد, 28 نوامبر سال 1943

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
چرچيل، روزولت و استالين در تهران

28 نوامبر سال 1943 روزولت، استالين و چرچيل رهبران سه کشور آمريکا، شوروي و انگلستان مذاكرات چهار روزه خود را در تهران آغاز كردند تا استراتژي مشترک پس از جنگ را تعيين کنند. اين نخستين بار بود که استالين در چنين کنفرانسي شرکت مي کرد. قبلا وزيران امور خارجه سه کشور در مسکو مقدمات کار و زمينه مذاکرات را آماده کرده بودند که بايد در آن سرنوشت جهان پس از شکست آلمان و روابط في مابين قدرتهاي فاتح تعيين و ترسيم مي شد.

طبق اسنادي که سالها بعد انتشار يافت در اين مذاکرات که اول دسامبر پايان يافت و اعلاميه پاياني آن هشت روز بعد انتشار يافت قرار شد لهستان تحت نفوذ شوروي قرار گيرد و قسمتي از آلمان به لهستان داده شود. بر سر جزاير واقع در شمال ژاپن که استالين خواهان آنها بود توافق صورت گرفت. استالين نقشه جغرافيايي بالکان پس از عقب نشيني آلمانيها را مطرح ساخت و قرار شد که در اين منطقه حرف اول را شوروي بزند. استالين در مذاکرات تهران تاکيد کرد که شکست آلمان، مگر در صورت دستيابي به سلاحهاي جديدتر حتمي است و قبل از 15 ماه ديگر از ميان مي رود و از شرکاء نظامي خود خواست که با گشودن جبهه تازه اي در غرب، بار جنگي روسيه را کاهش دهند که تا اين لحظه ميليونها تن تلفات داشته است. استالين پافشاري کرد که آلمان پس از جنگ ميان نيروهاي فاتح تقسيم شود که شرکاء او موافقت ضمني کردند. طبق اسناد ديگر، در کنفرانس تهران توافق بر سر انهدام آلمان شد، نه وادار کردن اين کشور به تسليم شدن و استدلال اين بود که به دليل عدم انهدام آلمان در پايان جنگ جهاني اول، اين کشور موفق شد که آتش جنگ دوم را روشن سازد.

در اعلاميه (علني) پاياني مذاکرات، سه رهبر بار ديگر استقلال و حاکميت ايران را تضمين و تاکيد کردند که پس از جنگ، نظاميان سه کشور ايران را ترک خواهند گفت. سران سه كشور در اعلاميه خود اعتراف كردند كه جنگ، براي ايرانيان مشكلات اقتصادي فراوان به بار آورده كه بايد به صورتي جبران شود. در اين اعلاميه از ايران به عنوان يكي از كشورهاي متفق نام برده شده بود و بكار بردن اين عبارت به اين معنا بود كه ايران از آن پس يك كشور اشغالي نيست، متحد است و حاكميت ملي دارد.

مطالب غير محرمانه كه در اعلاميه پايان كنفرانس آمده بود (كه سالها بعد اسناد تازه آنها را تكميل كرد) از اين قرار بود: كمك همه جانبه به پارتيزانهاي يوگوسلاوي، تشويق تركيه به پيوستن به مساعي متفقين، و تحكيم تماس دائمي كه سران ستادهاي نيروهاي مسلح سه كشور. در اين اعلاميه همچنين اشاره مبهم به مرزهاي لهستان، گشايش جبهه زميني در فرانسه و غرب اروپا، ورود شوروي به جنگ برضد ژاپن شده بود. سالها بعد معلوم شد كه در كنفرانس تهران بر سر مرز اودر ـ نايسه و كرزن لاين ميان آلمان و لهستان و نيز آغاز حمله زميني از فرانسه از مه 1944 توافق شده بود. تا گشايش اين جبهه، شوروي به تنهايي در زمين با آلمان مي جنگيد.
اين بزرگترين کنفرانسي بود که تا آن تاريخ در ايران تشکيل شده بود و به همين مناسبت شهرداري تهران 3 خيابان را در پايتخت به نام رهبران 3 کشور نامگذاري کرد. سران سه کشور شاه را که جواني 23 ساله بود براي دو - سه دقيقه پذيرفتند که ضمن بيان خير مقدم به آنان، درخواست کرد که تبعيدگاه پدرش را تغيير دهند زيرا که آب و هواي جزيره موريس براي او سازگار نيست. اين درخواست پذيرفته شد و رضا شاه به يوهانسبورگ آفريقاي جنوبي انتقال يافت و در همانجا درگذشت

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : بهروز

من کی هستم؟!

این متن نوشته ء " بلقیس سلیمانی" یکی از نویسندگان معاصر است


من« دوشيزه مکرمه» هستم
وقتي زن ها روي سرم قند مي سابند و همزمان قند توي دلم آب مي شود.
============ ========= =====
من «مرحومه مغفوره» هستم
وقتي زير يک سنگ سياه گرانيت قشنگ خوابيده ام و احتمالاً هيچ خوابي نمي بينم .
============ ========= ========= =
من «والده مکرمه» هستم
وقتي اعضاي هيات مديره شرکت پسرم براي خودشيريني 20 آگهي تسليت در 20 روزنامه معتبر چاپ مي کنند ..
============ ========= ========= ===
من «همسري مهربان و مادري فداکار» هستم،
وقتي شوهرم براي اثبات وفاداري اش البته تا چهلم- آگهي وفات مرا در صفحه اول پرتيراژترين روزنامه شهر به چاپ مي رساند
============ ========= ========= ===
من «زوجه» هستم،
وقتي شوهرم پس از چهار سال و دو ماه و سه روز به حکم قاضي دادگاه خانواده قبول مي کند به من و دختر شش ساله ام ماهيانه فقط بيست و پنج هزار تومان ، بدهد
============ ========= ========= ===
من «سرپرست خانوار» هستم،
وقتي شوهرم چهار سال پيش با کاميون قراضه اش از گردنه حيران رد نشدو براي هميشه در ته دره خوابيد.
============ ========= ========= ===
من «خوشگله» هستم،
وقتي پسرهاي جوان محله زير تير چراغ برق وقت شان را بيهوده مي گذرانند.
============ ========= ========= ===
من «مجيد» هستم،
وقتي در ايستگاه چراغ برق، اتوبوس خط واحد مي ايستد و شوهرم مرا از پياده رو مقابل صدا مي زند.
============ ========= ========= ===
من «ضعيفه» هستم،
وقتي ريش سفيدهاي فاميل مي خواهند از برادر بزرگم حق ارثم را بگيرند..
============ ========= ========= ===
من «بي بي» هستم،
وقتي تبديل به يک شيء آرکائيک مي شوم و نوه و نتيجه هايم تيک تيک از من عکس مي گيرند.
============ ========= ========= ===
من «مامي» هستم،
وقتي دختر نوجوانم در جشن تولد دوستش دروغ پردازي مي کند..
============ ========= ========= ===
من «مادر» هستم،
وقتي مورد شماتت همسرم قرار مي گيرم چون آن روز به يک مهماني زنانه رفته بودم و غذاي بچه ها را درست نکرده بودم.
============ ========= ========= ===
من «زنيکه» هستم،
وقتي مرد همسايه، تذکرم را در خصوص درست گذاشت ماشينش در پارکينگ مي شنود.
============ ========= ========= ===
من «ماماني» هستم،
وقتي بچه هايم خرم مي کنند تا خلاف هايشان را به پدرشان نگويم.
============ ========= ========= ===
من «ننه» هستم،
وقتي شليته مي پوشم و چارقدم را با سنجاق زير گلويم محکم مي کنم و نوه ام خجالت مي کشد به دوستانش بگويد من مادربزرگش هستم... به آنها مي گويد من خدمتکار پير مادرش هستم.
============ ========= ========= ===
من «يک کدبانوي تمام عيار» هستم،
وقتي شوهرم آروغ هاي بودار مي زند و کمربندش را روي شکم برآمده اش جابه جا مي کند.
============ ========= ========= ===
من «بانو» هستم،
وقتي از مرز پنجاه سالگي گذشته ام و هيچ مردي دلش نمي خواهد وقتش را با من تلف بکند.
============ ========= ========= ===
من در ماه اول عروسي ام؛ «خانم کوچولو، عروسک، ملوسک، خانمي ، عزيزم،عشق من، پيشي، قشنگم، عسلم، ويتامين و...» هستم.
============ ========= ========= ===
من در فريادهاي شبانه شوهرم، وقتي دير به خانه مي آيد، چند تار موي زنانه روي یقه کتش است و دهانش بوي سگ مرده مي دهد، «سليطه» هستم.
============ ========= ========= ===
من در محاوره ی ديرپاي اين کهن بوم ؛ «دليله محتاله، نفس محيله مکاره،مار، ابليس، شجره مثمره، اثيري، لکاته و....» هستم.
============ ========= ========= ===
دامادم به من «وروره جادو» مي گويد.
============ ========= ========= ===
حاج آقا مرا «والده» آقا مصطفي صدا مي زند.
============ ========= ========= ===
من «مادر فولادزره» هستم، وقتي بر سر حقوقم با اين و آن مي جنگم.
============ ========= ========= ===
مادرم مرا به خان روستا «کنيز» شما معرفي مي کند...

بالای صفحه

... بیشتر