xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

پنجشنبه ، 4 آذر 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net


اعتراض جوانان انگلیس به افزایش شهریه دانشگاهها


تولید گل رز رنگین کمان در هلند



 

رنگ گل رز رنگین کمان دقیقا به رنگ های رنگین کمان است. آنها توسط پیتر فان. د. ورکن ، که صاحب یک شرکت گل در جنوب هلند است طراحی شده اند. این گل های رز رنگین کمان واقعی هستند. ساقه این گل های ویژه را در حالی که رشد می کنند در رنگ مخصوصی قرار می دهند ، که در نتیجه آن رنگ توسط گلبرگ جذب می شود. تولید آنها آسان نیست و نیاز به کمی مهندسی دارد. گل های رنگین کمان هدیه خوبی برای جشن عروسی است. قیمت خورده فروشی 5 شاخه گل رنگین کمان 55 دلار و 2 دوجین رز رنگین کمان بالغ بره 325 دلار است. روزانه این شرکت بیش از ٢ میلیون شاخه گل به ارزش ٢ میلیون یورو از هلند به سراسر جهان ارسال می نماید و در روزهای خاص نظیر والنتاین این تعداد به بیش از ٢ برابر می رسد.


عکس / ناپلئون نيز خواهان حکومت اسلامی بود



سیاوش حاتم، فعال دانشجویی بازداشت شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سیاوش حاتم، فعال دانشجویی و دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه بوعلی همدان روز سه شنبه این هفته توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش دانشجونیوز، سیاوش حاتم دبیرسابق انجمن اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان است که پیش از این و در پی اعتراضات انتخاباتی سال گذشته بازداشت و پس از مدتی با قید ضمانت آزاد شده بود. این فعال دانشجویی به درخواست نیروهای امنیتی و توسط مسئولین دانشگاه بوعلی از دانشگاه محل تحصیل خود اجبارا به دانشگاه شهید بهشتی تهران منتقل شده بود.

بنابه گفته نزدیکان این فعال دانشجویی، وی در حالی که در جلسه رسمی امتحان در دانشگاه شهیدبهشتی حضور داشته توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به خارج از دانشگاه منتقل شده است. سپس مامورین وزارت اطلاعات وی را به منزل شخصی اش برده و پس ازتفتیش منزل و ضبط کامپیوتر و وسائل شخصی اش، او را به مکان نامعلومی منتقل کرده اند. مامورین اطلاعاتی در پاسخ به اعضا خانواده سیاوش حاتم، علت بازداشت وی را تنها "پرسیدن چند سوال" عنوان کرده اند.


لازم به ذکر است که در هفته های پیش نیز 4 عضو منتخب شورای مرکزی دفترتحکیم وحدت یعنی علی قلیزاده، علیرضا کیانی، محسن برزگر و محمد حیدرزاده بازداشت شده بودند. گمانه زنی می شود این بازداشت ها در آستانه 16 آذر و با هدف ایجاد رعب در میان فعالین دانشجویی صورت می گیرد.

هجده ماه حبس قطعی برای مهدی یارمحمدی، فعال سیاسی در شهرستان محلات

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مهدی یارمحمدی، فعال و زندانی سیاسی و از فعالان جوان ستاد مهندس میرحسین موسوی در شهرستان محلات، به یک سال و شش ماه حبس تعزیری قطعی محکوم شد. در حکم دادگاه تجدیدنظر، علت محکومیت یارمحمدی، "اقدام علیه امنیت ملی بوسیله تبلیغ علیه نظام و شعار نویسی و ارسال پیامک" ذکر شده است.

به گزارش ندای سبز آزادی در حالي كه در جلسه رسيدگي به پرونده وی، قاضي دادگاه صراحتا به ایشان ادغان داشته بود كه از نظر او يك ساعت زنداني هم حق مهدی یار محمدی نمي باشد و اين حكم خواست ديگران است با صدور حكمي در تاريخ 88/12/15 وی را به يك سال و شش ماه حبس تعزيري محكوم کرد.


پس از اعتراض مهدي يارمحمدي به راي صادره دردادگاه بدوي، چندي پيش و زماني كه او به خاطر پرونده دوم خود در بازداشتگاه اطلاعات به سر مي برد و تحت باز جويي قرار داشت، دادگاه تجديد نظر در استان مركزي تشكيل و او را به اتهام تبليغ عليه نظام و اهانت به رهبري به تحمل يك سال حبس تعزيري محكوم كرد.

شایان ذکر است اين حكم چندي پيش به خانواده وي ابلاغ گرديد.

گفتنی است پس از انتشار حكم دادگاه بدوي در سايت ها و رسانه هاي خارجي دومين پرونده اين فعال سياسي در فروردين ماه سال جاري تشكيل شد و مهدی یار محمدی مجددا تحت تعقيب قرار گرفت، اين امر موجب بازداشت وی و همسرش در تاريخ 20 فروردين ماه 89 در شهر وان تركيه توسط نيروهاي ناشناس امنيتي شده بود و در نهايت به دور چشمان پليس تركيه از مرز غير رسمي وشبانه با تهديد اسلحه بعد گذشت 13 ساعت پياده روي از مسيرهاي صعب العبور به ايران و بازداشت گاه اطلاعات اروميه وسپس اراك منتقل گرديد و پس از تشخيص عدم صلاحيت رسيدگي به پرونده دوم ايشان توسط دادگاه انقلاب اراك اين پرونده در تاريخ 16 تيرماه 88 به دادسراي تهران ارجاع وايشان نيز به بند امنيتي 209 زندان اوين منتقل ميشود لازم به ذكر است پدر ايشان كه در جريان اين دستگيري ها در شرائط روحي بسيار بدي قرار گرفته بود و زماني كه رئيس اداره اطلاعات شهر محلات او را متهم به دادن لقمه حرام به فرزندانش كرده بود در اثر فشارها و تهمت ها دچار حادثه سكته مغزي شده كه منجر به فوت اين پدر ستم ديده و مظلوم شده است.

اين فعال سياسي هم اكنون در انتظار حكم دومين پرونده اش كه به اتهامات، همكاري با رسانه ها وسايت هاي خارجي، تبليغ عليه نظام و همكاري با گروهك هاي خارجي تشكيل شده به سر مي برد.

صدور حکم اخراج برای سیامک امین دانشجوی آزادی خواه و برابری طلب

سیامک امین از دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب و دانشجوی اقتصاد دانشگاه ارومیه پس از احضار به کمیته انضباطی دانشگاه، بر طبق حکمی از سوی کمیسیون موارد خاص از دانشگاه اخراج شد.

به گزارش دانشجو نیوز، این فعال دانشجویی طیف چپ در تاریخ ۵ آبان ماه به کمیته انضباطی دانشگاه احضار گردیده و موارد اتهامی "پخش بیانیه های دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب در دانشگاه"، "درج اخبار دانشگاه در وبسایت خبرنامه آزادی برابری"، و "ایجاد اغتشاش در مراسم ۱۶ آذر سال ۸۷" به وی تفهیم شده و از او خواسته می شود تا دفاعیه خود را تنظیم کند. در ادامه در تاریخ ۲۴ آبان ماه، در حالیکه این دانشجو به کمیته انضباطی احضار شده بود، حکم اخراج قطعی وی از سوی کمیسیون موارد خاص و بدون ارائه هیچ توضیحی صادر گردید.

گفتنی است که از خرداد ماه سال جاری پرونده آموزشی سیامک امین به حال تعلیق درآمده بود و آموزش دانشگاه از ثبت نمرات وی امتناع می ورزید. و حکم اخیر در شرایطی صادر می شود که این دانشجو کلیه واحد های درسی خود را گذرانده و بلحاظ آموزشی فارغ التحصیل محسوب می شود.

حکم یک دادگاه آمریکا :

ایران محکوم به پرداخت جریمه 44 میليون دلاری به شرکت دارویی مک کسون شد
مردمک: براساس حکم یک قاضی فدرال دادگاه آمریکا ایران باید به شرکت دارویی مک کسون، 44 میلیون دلار جریمه بپردازد.

ریچارد لئون، قاضی بخش دادگاه واشنگتن دی‌سی در این حکم اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران زمانی که کنترل شرکت محصولات پاک را در دست گرفت و سود سهام این محصولات را از شرکت مک کسون گرفت، قوانین خود و قوانین بین‌المللی را نقض کرد.

شرکت مک کسون برسر منافع مالی خود در شرکت محصولات پاک، علیه ایران اقامه دعوا کرده بود.

مک کسون، بزرگ‌ترین شرکت تولید و پخش وسایل پزشکی، سیستم‌های بهداشتی، فن‌آوری بهداشت، خدمات بهداشتی و محصولات دارویی در آمریکا است. دفتر مرکزی این شرکت در سانفرانسیسکو در ایالت کالیفرنیا قرار دارد.

براساس گزارش بلومبرگ، ایران و شرکت مک کسون از سال 1982 برسر شرکت محصولات پاک اختلاف داشته‌اند.

بلومبرگ افزود که طبق اسناد و مدارکی که در این دادگاه ارائه داده است شرکت محصولات پاک در سال 1960 (برابر با 1339 شمسی) به‌وسیله مک کسون و یک گروه از سرمایه‌گذاران ایرانی دایر شد.

پس از انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 مک کسون از ایران شکایت کرد با این ادعا که ایران به‌طور غیرقانونی سود سهام شرکت محصولات پاک را در اختیار خود گرفته است و 31 درصد از سود شرکت پاک را به شخص سوم واگذار کرده است.

اقامه دعوای مک کسون علیه ایران از سال 1982 شروع شده بود و پس از 28 سال دادگاه به نفع این شرکت آمریکایی و جریمه ایران رای داد.

قاضی لئون که از سال 2002 این پرونده را در اختیار گرفته، گفته است که مک کسون به موجب قوانین ایران و قوانین بین‌المللی گمرک حق اقامه دعوا علیه ایران را داشته است.

این در شرایطی است که در جریان بررسی این پرونده در سال 2001 در آمریکا مشاور حقوقی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که به موجب «پیمان حسن تفاهم میان ایران و آمریکا» مصوب سال 1955 ، شرکت مک کسون دلایل حقوقی برای اقامه دعوا علیه ایران ندارد.

هم‌زمان با اعلام حکم دادگاه علیه ایران، توماس کورکوران، وکیل ایران در این پرونده گفته است که از درخواست موکل خود برای تجدیدنظر در این حکم جریمه خبر ندارد.

آقای کورکوران درعین حال تاکید کرده است: ما فرجام خواهی خواهیم کرد زیرا به نظر می‌رسد که ایران درحال حاضر به هیچ مدرکی دسترسی ندارد.

مارک براوین، وکیل شرکت مک کسون هم گفته است که درحال حاضر نمی‌تواند درمورد حکم دادگاه اظهارنظر کند زیرا موکل او یعنی شرکت مک کسون هنوز از این حکم خبر ندارد.

حكم اعدام يك ايراني در مالزي

روزنامه ايران : يك ايراني به جرم قاچاق بيش از يك كيلوگرم ماده مخدر شيشه، محكوم به اعدام شد. روح‌الله- الف تبعه 50 ساله ايراني روز 14 ماه ژوئن سال گذشته در فرودگاه بين‌المللي مالزي مجرم شناخته شد و پس از محاكمه به اعدام محكوم شد.به گفته قاضي دادگاه عالي مالزي، متهم در دفاعياتش حمل چمدان حاوي مواد مخدر را انكار كرده و مدعي شده كه چمدان متعلق به دوستش بوده كه هنگام بازرسي و به دنبال مشكوك شدن مأموران، فرودگاه را به بهانه كشيدن سيگار ترك كرده است.

همسر نخست وزير کانادا در مبارزه برای حقوق زنان در ايران سنت شکنی می کند

صدای آمریکا : گلوب اند ميل زيرعنوان "نقش جديد لورين هارپر در مبارزه برای زنان ايران" می نويسد همسر نخست وزير کانادا با خروج از محدوده آرام خود پا به دنيای پيچيده و غامض حقوق بشر گذاشته است.
خانم هارپر، نظيرهمسران نخست وزيران پيشين، می توانست از مسائل و آرمان های بحث انگيز اجتناب کند.

اما مخمصه سکينه آشتيانی محمدی ، زن ايرانی محکوم به مجازات اعدام از طريق سنگسار برای اتهام زنا، او را برآن داشته است که وارد صحنه سياست شود.
خانم هارپر روز سه شنبه در خانه دولتی محل سکونت خانواده نخست وزير ميزبان ميزگردی بود که فعالان جامعه ايرانی مقيم کانادا، کارشناسان حقوق بشر و جمعی از ژورناليست ها اعضای آن بودند.

هيدر رايسمن رئيس بزرگترين کتابفروشی های زنجيره ای کانادا، بنام اينديگو نيز که تابستان گذشته طومار نجات دادن خانم آشتيانی را ترتيب داده بود، در برگزاری اين ميزگرد به خانم هارپر ملحق شد.
اين گروه ۱۴ نفری قريب دو ساعت در باره راههائی بحث و تبادل نظر کردند که بتواند مخمصه خانم آشتيانی را درافکار عمومی زنده نگاه دارد.

تام فلانگان استاد علوم سياسی در دانشگاه کلگری، که پيشتر رئيس دفتر مخصوص استيفن هارپر نخست وزير کاناد بود، می گويد " مسلما خانم هارپر اين کار را بدون تائيد نخست وزير انجام نداده است.

اين دو زن، اوايل اين ماه هنگامی که بنظر می رسيد اعدام خانم آشتيانی قريب الوقوع است، نامه مشترکی منتشر ساختند که قويا از دولت ايران خواستار آزادی خانم آشتيانی است.

ايران اجرای حکم سنگسار را به تعليق انداخته است و ديوان عالی کشور اکنون پرونده را بازبينی می کند، هرچند که دولت گفته است خانم آشتيانی برای قتل شوهرش کماکان ممکن است به دار آويخته شود.

آنچه که در جلسه روز سه شنبه مطرح شد نامه ای سرگشاده به رئيس جمهوری ايران بود که اين دوزن خواستار منع مجازات بی رحمانه و غير انسانی سنگسار برای هميشه شده اند.

آنها در نامه خود می گويند ما با افزودن صدای خود به خشم و اعتراض بين المللی اميدواريم زنان در ايران نيز از همان حقوق و آزادی هائی برخوردار شوند که ما در کانادا شانس برخورداری از آنها را داريم.

در ایران «وضعیت زنان فاجعه‌بار است»

دویچه وله : به مناسبت روز بین‌المللی اعتراض به کاربرد خشونت علیه زنان، نهادها و جمعیت‌های مدنی همگان را به حمایت از زنان و دختران دعوت می‌کنند. در کشورهای بسیاری زنان همچنان دستخوش ستم و خشونت هستند. ایران یکی از بدترین نمونه‌هاست.

روز ۲۵ نوامبر (۴ آذر) از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز مقابله با خشونت علیه زنان تعیین شده است. بدین مناسبت چندین سازمان بین‌المللی جهانیان را به مقابله با فشارهای خشونت‌بار علیه زنان فرا خواندند.

سازمان امداد Care در بیانیه‌ای توجه افکار عمومی را به فشارهای هولناکی توجه کرده است که در بوسنی - هرزگوین بر زنان وارد می‌آید. به گفته این نهاد مدنی، در قرن بیست و یکم و در مرکز اروپا فجایعی باورنکردنی روی می‌دهد: دلالان انسان، دختران جوان را از کشورهای همسایه مانند صربستان و کرواسی می‌ربایند و با خود به بوسنی می‌برند و آنها را در شرایطی وحشیانه به تن فروشی وادار می‌کنند.

چندین سازمان بین‌المللی وضعیت زنان را در ایران «فاجعه‌بار» توصیف کرده‌اند. در ایران زنان تنها قربانی فشارهای غیرقانونی نیستند. واقعیت تلخ این است که قوانین جمهوری اسلامی، که بر پایه شریعت استوار است، تبعیض بر زنان را توجیه می‌کند و مقامات این حکومت به برابری حقوقی زنان با مردان اعتقاد ندارند. در ایران نه تنها زنان به خاطر جرم‌های "ناموسی" به مجازات‌های شدید مانند مرگ محکوم می‌شوند، بلکه این امر با شیوه‌هایی بیرحمانه مانند سنگسار اعمال می‌شود.

زنان، همچنان قربانی تجاوز

در برخی از مناطق مانند برمه یا دارفور (جنوب سودان) نظامیان تجاوز به زنان را به سادگی به عنوان یک حربه جنگی به کار می‌برند. دختران و زنان جوان در برابر این تعرض وحشیانه و غیرانسانی هیچ افزاری برای دفاع از خود ندارند. جامعه جهانی باید شدیدترین مجازات‌ها را برای این عمل شنیع در نظر بگیرد.

در دارفور تجاوز جنسی، شیوه‌ای رایج برای تحقیر زنان قوم "مغلوب" است. در برمه نیز سربازان رژیم نظامی در سرکوب اقلیت‌های قومی از تجاوز جنسی به زنان استفاده می‌کنند.

سازمان‌های مدافع حقوق زنان از مواردی هولناک در کنگو گزارش داده‌اند. در این کشور آفریقایی زنان در هر سن و سالی، از سه تا هفتاد سالگی در معرض تجاوز جنسی قرار دارند. در کنگو سازمان‌های امداد بین‌المللی به بیش از ۴۹ هزار نفر از زنان و دختران خدمات پرستاری و درمانی عرضه کرده‌اند.

وزیر امور خارجه آلمان : جهان اجازه نمی دهد ایران به جنگ‌افزارهای هسته‌ای دست یابد

رادیو فردا : تنها یک روز پس از انتشار تازه‌ترین گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان تاکید کرده است، جهان اجازه نخواهد داد که ایران به جنگ‌افزارهای هسته‌ای دست یابد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان،‌ روز چهارشنبه گفته است: «جهان نمی‌خواهد،‌ شاهد مسلح شدن ایران به جنگ‌افزارهای هسته‌ای باشد.»

وی که در جلسه پارلمان آلمان سخن می‌گفت،‌ تاکید کرده است، هر چه بر شمار کشورهایی که جنگ‌افزارهای هسته‌ای در اختیار دارند، بیشتر شود، جهان نیز بی‌ثبات‌تر خواهد شد.

این سخنان تنها یک روز پس از انتشار تازه‌ترین گزارش یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در باره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران بیان شده است.

آقای آمانو،‌ در گزارش خود که در اختیار کشورهای عضو شورای حکام آژانس‌ بین‌المللی انرژی اتمی و نیز شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفته،‌ یک بار دیگر نسبت به «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه اتمی جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرده است.

در بخشی از این گزارش آمده است، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با استناد به اطلاعات موجود همچنان نسبت به «فعالیت‌های هسته‌ای احتمالی ایران در گذشته یا حال با مشارکت سازمان‌های نظامی شامل فعالیت‌های مرتبط با ساخت یک کلاهک هسته‌ای» نگران است.

مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش همچنین اضافه کرده است: «شواهدی در دست است که نشان می‌دهد،‌ برخی از این فعالیت‌ها پس از سال ۲۰۰۴ نیز ادامه داشته است.»

کشورهای غربی و به ویژه ایالات متحده آمریکا جمهوری اسلامی ایران را متهم می‌کنند، که در پوشش برنامه هسته‌ای خود به دنبال ساخت جنگ‌افزارهای هسته‌ای یا دستیابی به قابلیت ساخت این گونه جنگ‌افزارهای است.

هر چند تهران همواره چنین اتهام‌هایی را رد کرده است، اما در تازه‌ترین گزارش مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تصریح شده است که مقام‌های ایرانی همچنان از ارایه توضیحات بیشتر درباره سوال‌های باقی مانده به ویژه در باره ماهیت احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای خود سرباز می‌زنند.

شورای امنیت سازمان ملل متحد تاکنون با تصویب چهار قطعنامه، تحریم‌هایی علیه ایران وضع کرده و از این کشور خواسته است، به فعالیت‌های حساس هسته‌ای خود که قابلیت استفاده در تولید جنگ‌افزارهای هسته‌ای را نیز دارد، پایان بخشد.

در این میان گیدو وستروله، وزیر امور خارجه آلمان از رای مثبت روسیه و جمهوری خلق چین از تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد استقبال کرده و آن را نشانه وجود «رفتار احتیاط آمیز و متعادل بسیاری از طرف‌های درگیر» در بحران هسته‌ای ایران دانسته است.

«دو خبرنگار آلمانی باید هرچه زودتر به آلمان بازگردند»

وزیر امور خارجه آلمان در بخش دیگری از سخنان خود یک بار دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی ایران خواسته است، «هر چه زودتر» دو خبرنگار بازداشت شده آلمانی در این کشور را آزاد و امکان بازگشت آنها را به آلمان فراهم کنند.

در روز هجدهم مهر ماه سال جاری دو خبرنگار آلمانی در حالی که در تبریز سرگرم انجام مصاحبه با پسر سکینه محمدی‌آشتیانی، زن ایرانی محکوم به سنگسار بودند، بازداشت شدند.

در حالی که مقام‌های آلمانی از جمله گیدو وستروله،‌ وزیر امور خارجه آلمان، بارها از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته‌اند، این دو نفر را آزاد کنند، تاکنون این درخواست‌ها راه به جایی نبرده و به تازگی نیز مالک اژدرشریفی، رییس کل دادگستری استان آذربایجان شرقی، دو خبرنگار آلمانی را به جاسوسی متهم کرده است.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین یک بار دیگر از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است، امکان رسیدگی کنسولی به وضعیت این دو شهروند بازداشت شده آلمانی را فراهم کنند.

محاکمه احمد قابل به دلیل اطلاع رسانی در مورداعدام های وکیل آباد، ادامه ناپاسخگویی مسوولان قضایی

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران : درحالی که مقامات قضایی از هرگونه اطلاع رسانی در مورد اعدام های مشهد خودداری می کنند، احمد قابل پژوهشگر دینی و زندانی عقیدتی، در مورد سخنانی که در مورد اعدام های یاد شده در خارج از زندان مطرح کرده باید پاسخگو باشد. همسر این زندانی عقیدتی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت وی شنبه در حالی راهی شعبه ۵ دادسرای مشهد، جلسه سوم دادگاه، شد که به دلیل بی احترامی های ماموران زندان در زمان بازرسی بدنی از او در هنگام ورود از قاضی خواست که جلسه بعدی دیگر او را به دادسرا نیاورند. اتهام های این زندانی عقیدتی و یکی از افشا کننده های اعدام های دست جمعی زندان وکیل آباد مشهد و گفتگوهای او با سایت های خبری بوده است.

مرضیه پاسدار ، همسر احمد قابل در خصوص وضعیت دادگاه به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت : « متاسفانه من را حتی به محوطه دادسرا هم راه ندادند و از ساعت ۹ صبح که حاج آقا را به دادسرا آوردند من جلوی در ورودی دادسرا منتظر ایستادم تا ساعت ۱۲:۲۰ ظهر که جلسه دادگاه آقای قابل تمام شد و به من اجازه ورود دادند ، ما فقط توانستیم ۵ دقیقه با هم حرف بزنیم و بقیه اطلاعات را تلفنی بعد از آقای قابل پرسیدم .»

مرضیه پاسدار ، درباره اظهارات احمد قابل گفت: « حاج آقا گفتند که اتهام ها بیشتر درباره نشر کاذیب و مطالبی بوده که از سوی احمد قابل در سایت ها منتشر شده است و افشاگری های اعدام های زندان مشهد وگفته های دیگر ایشان را شامل می شود . اما ظاهرا صحبت های دیگری نیز که به نقل از « یک زندانی » در سایت ها منتشر شده به ایشان نسبت داده اند که حاج آقا نیز از خود دفاع کرده و گفته است که من فقط درباره صحبت های که به نقل از خودم منتشرشده پاسخگو هستم.»
همسر این زندانی در ادامه گفت : « یکی دیگر از اتهامات قابل توهین به بنیان گذار جمهوری اسلامی بود که ایشان در جلسه دادگاه این اتهام را نپذیرفتند و گفتند در هیچکدام از حرف هایشان به رهبر توهین نکردند . در همان جلسه اول قاضی دادگاه خواست تا او برای اثبات حرف هایش سند بیاورد . ما هم گشیتم و سی دی مربوط به تمام سوال و جواب های که از حاج آقا شده بود و قاضی دادگاه مد نظرش همان بود را پیدا کردیم و همراه با نوشته مکتوبش از طریق وکیل آقا به دادگاه تحویل دادیم.»

مرضیه پاسدار اما به مطلب دیگری هم اشاره کرد ، او گفت: « حاج آقا به من گفتند که به دلیل رفتار ناشایست ماموران زندان در زمان بازرسی بدنی در هنگام خروج و ورود به زندان که باعث ناراحتی ایشان شده است از قاضی دادگاه خواسته است که دیگر برای جلسه بعدی او را به دادسرا نیاورند و خودشان غیابی حکم بدهند و ایشان از طریق نوشتاری از خود دفاع می کنند. قابل قبلا هم به دلیل این رفتارها معترض شده بود که ظاهرا تاثیری نداشته است.»

همسر این زندانی در ملاقات کوتاهش با احمد قابل وضعیت جسمی و روحی او را خوب توصیف کرد و گفت: «بد نبود به حمدالله روحیه اش خوب بود ، البته دارو مصرف می کند چون دفعه قبل به محض اینکه از زندان آزاد شد مریض شد و تحت معالجه و درمان قرار گرفت ولی با قرص ها بیماری قلبیش در کنترل است.»

احمد قابل از منتقدین سیاسی تاکنون چندین نامه انتقادی خطاب به رهبر نوشته است. سال گذشته او در مسیر رفتن به مراسم تشیع جنازه آیت الله حسین علی منتظری بازداشت شد. او ۲۱ خرداد ۱۳۸۹ پس از تحمل حدود ۱۷۰ روز زندان، با قرار وثیقه ۵۰۰ میلیون ریالی و با حکم رییس شعبه ۵ دادگاه انقلاب مشهد آزاد شد اما به علت اینکه در زمان آزادی در خصوص اعدام های دست جمعی و پنهانی زندان وکیل آباد مشهد چندین گفتگو داشت دوباره اوایل شهریور ماه به زندان برگشت.

نامه سرگشاده زهرا رهنورد به رئیس قوه قضائیه

تاریخ کشور این‌همه خشونت سیاسی نسبت به مردم و خصوصا زنان را یاد ندارد

کلمه : بیست و پنج نوامبر(مصادف با چهارم آذرماه) ۱۹۶۰ خواهران میرابل که از مخالفان رژیم دیکتاتوری حاکم بر جمهوری دومینیکن بودند، در روزگاری که سرزمین‌های آمریکای لاتین بهشت برین دیکتاتورها بود‌، به دست ماموران تروخیو(دیکتاتور دومینیکن) به قتل رسیدند‌‌. این سه خواهر، نه فقط خود مدتی زندانی سیاسی بودند که همسران شان نیز زندانی سیاسی بودند .آنها پس از آزادی هر هفته با شوق و ذوق زیاد به ملاقات همسران دربند خود می رفتند تا سرانجام در یکی از همین روزهای ملاقات و در مسیر منتهی به زندان، توسط نیروهای امنیتی دومینیکن کشته شدند . این سه خواهر( میرابل) پس از مرگشان تبدیل به نماد مبارزه با دیکتاتوری در سراسر جهان شدند.بیست سال بعد روز کشته شدن این خواهران جوان «روز مبارزه با خشونت علیه زنان»نام گرفت.

زهرا رهنورد به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان که امسال با عید سعید غدیر تقارن دارد، نامه ای سرگشاده در باره زنان مبارز ایران، خطاب به ریاست قوه قضاییه ایران نوشته است. زنانی که یا خود به جرم آزادی خواهی این روزها در زندان اند و یا همسران و فرزندان مبارزشان در بند هستند.

به گزارش کلمه، متن کامل نامه زهرا رهنورد به رئیس قوه قضائیه به شرح زیر است :

جناب آقای صادق لاریجانی آملی، قاضی القضات و رئیس قوه قضائیه

با سلام

این بار هم به عنوان زنی که دلسوز ملت ایران است ،برای شما نامه می نویسم .

اگر سودای ذهنی ام ،ایده آل نظامی عادل متکی برآراء ملت و تفکیک قوا نبود ،این ایده آلی که میراث به خون خفتگان و آزادیخواهان مشروطه و تاکید انقلاب اسلامی است ،آنقدر واقع بین بوده ام که به دست بسته بودن قوه قضائیه و اعمال قدرت و نفوذ نیروهای فوق قانون امنیتی و سپاهی اذعان کنم ،اما آن ایده ال سیاسی ملت ایران هم چنان وعده امید بخش و بلند مرتبت ، قرار گرفتن امور در مجاری قانونی و تفکیک قوا را می دهد و می دانم آن روز خوب دور نیست .

امسال ،عید مبارک غدیر همزمان شده است با روز جهانی مبارزه با خشونت بر زنان .با تمام وجود از خداوند مسئلت دارم که علی علیه السلام آن اسطوره عدالت و آزادگی بتواند پیشوای نظر و عمل در ابعاد زندگی فردی و اجتماعیمان باشد .

اما اصل مطلب

جناب آقای قاضی القضات

در آستانه روز بین المللی مبارزه با خشونت علیه زنان قرار داریم در حالی که هرگز تاریخ کشور ما این همه خشونت سیاسی نسبت به همه مردم به خصوص نسبت به زنان را که توسط بخشی از حاکمیت بر آنان اعمال می شود، به خاطر ندارد .

البته به طور معمول، همیشه ما زنان از تبعیض های متعدد خشونت آفرین در زمینه های فرهنگی ،حقوقی و ارزشی در سطح جامعه و خانواده رنج برده ایم و این جانب ازسی سال پیش یعنی آن زمان که قلم به دست گرفتم و با مصائب زنان آشنا شدم ، تبعیض ها ،اجبارها و خشونت های جنسیتی را متذکر شده ام اما این بار و این سالها علاوه بر آن همه مصائب محنت آفرین خشونت سیاسی و نظامی به زنان، برگ جدیدی ست که بر این کتاب قطور افزوده شده است.

اکنون از این همه خشونت، سیاهه ای پیش روی ماست :

زنانی که به جرم آزادیخواهی، دموکراسی طلبی، حمایت از حقوق زنان و کودکان و فعالیت علیه تبعیض جنسیتی و فعالیت برای تصحیح قوانین ناقص و یا غلط خانواده که فرسنگها از دین و دنیای مدرن دور است، طرفدرارن حقوق بشر، به جرم روزنامه نگاری، به جرم دفاع از حق تحصیل ،به جرم های ساختگی و من درآوردی و اتهامات قومی، فکری و اعتقادی و تهمت و افترا و پرونده سازی و به جرم سوال رای من کجاست به جرم سوال فرزند من کجاست؟گرفتار خشونت سیاسی شده اند .

اما قرار نیست همیشه زبان سرخ سر سبز را به باد دهد ،زیرا مولایمان علی (ع) جان برکف نهاد و سر به تیغ دشمن سپرد که چنین نباشد .

این سیاهه حاکی از ضرب و شتم و شکنجه واحتمال تجاوز و اعدام و ترور شخصیتی و فیزیکی و زندانهای طویل المدت بر زنان زندانی با ادعاهایی نظیر محارب و اقدام علیه امنیت ملی است .

این زنان کیانند؟

دخترانی که در آرزوی سعادت ملت و تحقق آزادی ،دخمه های سیاه زندان را بر رخت سپید عروسی و شادیها و هلهله ها و چراغانی ها ترجیح داده اند، از یار و محبوبشان دور مانده اند .

مادرانی در فراق فرزندانشان که اینک تنها درخیال، کودکان خردسالشان را به آغوش می کشند .در همان حال هم بچه های بی پناه اشک ریزان و ضجه زنان درپی دامان پرمهر مادر این سو و آن سو سرگردانند.

زنانی که فقدانشان ، اسارتشان به خاموش شدن روشنایی کاشانه اشان منجر شده و همسران رشیدشان بی صبرانه انتظار دیدنشان را دارند و دلهاشان نگران پاکی و معصومیتی است که به اسارت بازجویان در آمده است . بسیاری از آنها را، با انواع قرص ها و مخدرها و داروهای روانگردان به اعترافاتی پوچ و غیرواقع وادار کرده اند و ره اورد این همه رفتار خارج از قوانین انسانی و اخلاقی انواع بیماریها مانند فلج شدن و… بوده است .

البته واضح است که چنین اعترافاتی اگر هم به ظاهر با موفقیت برای خشونت طلبان همراه باشد فاقد ارزش است . بانوان وکیل که در عین مصونیت وکالت در حین انجام وظایف شغلی از آن وظایف باز مانده و موکلانشان سرگردان و فرزندان خردسالشان بی پناه و همسرانشان سرگردان دادگاه و زندان . و چنین است فهرستی بزرگ از همه اقشار دیگر دانشجو و استاد و محقق و معلم و کارمند وکارگر و خانه دار…،زنان گمنام بی پناهی که خودشان هم نمی دانند چرا دستگیر،زندانی و یا تبعید شده اند؟ چرا ترور شده اند؟چرا زیر ماشین رفته اند؟

و متاسفانه این قصه واقعی است، واقعیتی جانسوز که به زندان ها ختم نمی شود.

آقای قاضی القضات

بیرون این زندانهای کوچک و مخوف چون اوین و کهریزک، گوهر دشت و بهبهان و ایذه و بابل و ساری و کرمانشاه و مشهد و شیراز واهواز سایر زندانهای ریز و درشت و پنهان و آشکار دیگر ، که در گوشه و کنار مملکت برپا کرده اند ایران سرتاسر زندانی بزرگ با شنودها و تعقیبها و مراقبتها و محیط سرتاسر پلیسی تبدیل شده است .

در پرده ای دیگر از این روایت محنت بار دردآور در کشوری که قرنها پایمال شدن حقوق زنان بوده است این فشار بر آنان شدید تر است، هنگامی که خود با چشمانشان نظاره گر زندان های طویل المدت ، شکنجه ها، توهین ها و بازجویی ها و تازیانه های بی رحم و تماس کاسه توالت با دهان حق گو و ذکر گوو ویا بدتر ازآن ، درحق همسران دلاور و فرزندان سلحشور و حق طلب شان اند .

آقای قاضی القضات

این شقشقه عریضه واررا از آن روی می نویسم که بر این باورم اگر امور به طور طبیعی و درچارچوب آرمانهای مشروطه و ارزشهای فراموش شده آغازانقلاب اسلامی جریان داشت این همه انحراف و ظلم و ستم اتفاق نمی افتاد و اگر هم به طور نسبی جنایت و جرمی بود، باید قوه قضائیه پاسخگوی آن می بود .

در عین حال تقارن عید غدیر با روز مبارزه با خشونت علیه زنان می تواند اتفاق تقدیر باشد تا به مبارکی و عظمت آن ، فرصتها از دست نروند و همه اقشار مردم به خصوص زنان این معلمین بزرگ انسانیت و سرچشمه های لطف ومحبت از خشونت سیاسی نجات یابند .

زهرا رهنورد

احضار اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت استان خراسان برای دادگاه روز ۱۵ آذر

جرس: به گزارش منابع خبری جرس، در آستانه ۱۶ آذر و روز دانشجو، گروهی از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت استان خراسان رضوی، به دادگاه انقلاب احضار شدند.

منابع خبری جرس خاطرنشان کردند این فعالان اصلاح طلب، که با قرارهای وثیقه و کفالت منتظر برگزاری دادگاه و رسیدگی به اتهامات وارده به خود در جریان حوادث بعد از انتخابات بوده اند، می بایستی روز دوشنبه ۱۵ آذر ماه ٨٩، خود را به دادگاه انقلاب مشهد معرفی نموده و مورد محاکمه قرار گیرند.

دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه بوعلی همدان بازداشت شد

سیاوش حاتم، فعال دانشجویی و دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه بوعلی همدان روز سه شنبه این هفته توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش دانشجونیوز، سیاوش حاتم دبیرسابق انجمن اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان است که پیش از این و در پی اعتراضات انتخاباتی سال گذشته بازداشت و پس از مدتی با قید ضمانت آزاد شده بود. این فعال دانشجویی به درخواست نیروهای امنیتی و توسط مسئولین دانشگاه بوعلی از دانشگاه محل تحصیل خود اجبارا به دانشگاه شهید بهشتی تهران منتقل شده بود.

بنابه گفته نزدیکان این فعال دانشجویی، وی در حالی که در جلسه رسمی امتحان در دانشگاه شهیدبهشتی حضور داشته توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به خارج از دانشگاه منتقل شده است. سپس مامورین وزارت اطلاعات وی را به منزل شخصی اش برده و پس ازتفتیش منزل و ضبط کامپیوتر و وسائل شخصی اش، او را به مکان نامعلومی منتقل کرده اند. مامورین اطلاعاتی در پاسخ به اعضا خانواده سیاوش حاتم، علت بازداشت وی را تنها "پرسیدن چند سوال" عنوان کرده اند.

لازم به ذکر است که در هفته های پیش نیز 4 عضو منتخب شورای مرکزی دفترتحکیم وحدت یعنی علی قلیزاده، علیرضا کیانی، محسن برزگر و محمد حیدرزاده بازداشت شده بودند. گمانه زنی می شود این بازداشت ها در آستانه 16 آذر و با هدف ایجاد رعب در میان فعالین دانشجویی صورت می گیرد.

در ایران وضعیت زنان فاجعه‌ بار است

رادیو آلمان: روز ۲۵ نوامبر (۴ آذر) از سوی سازمان ملل متحد به عنوان روز مقابله با خشونت علیه زنان تعیین شده است. بدین مناسبت چندین سازمان بین‌المللی جهانیان را به مقابله با فشارهای خشونت‌بار علیه زنان فرا خواندند.

در کشورهای بسیاری زنان همچنان دستخوش ستم و خشونت هستند. ایران یکی از بدترین نمونه‌هاست. سازمان های بین‌المللی وضعیت زنان را در ایران «فاجعه‌بار» توصیف کرده‌اند.

در ایران زنان تنها قربانی فشارهای غیرقانونی نیستند. واقعیت تلخ این است که قوانین جمهوری اسلامی، که بر پایه شریعت استوار است، تبعیض بر زنان را توجیه می‌کند و مقامات این حکومت به برابری حقوقی زنان با مردان اعتقاد ندارند.

در ایران نه تنها زنان به خاطر جرم‌های "ناموسی" به مجازات‌های شدید مانند مرگ محکوم می‌شوند، بلکه این امر با شیوه‌هایی بیرحمانه مانند سنگسار اعمال می‌شود.

حرف زدن به زبان كردی در سقز ممنوع شد

گزارش دریافتی: مظفر رستمی رئیس اداره آموزش و پرورش شهرستان سقز، طی یك بخشنامه نژادپرستانه كه به تمامی مدارس این شهرستان ارسال داشته‌ است، اعلام كرده‌ كه از این به بعد حرف زدن به زبان كردی در تمامی مدارس سقز ممنوع می‌باشد و هیچ دانش آموز و معلمی حق ندارد كه به زبان كردی سخن بگوید.

بنا به گزارش سایت كردی (ناوه‌ندی هه‌والنیریی سه‌قز) كه یك كپی از بخشنامه فوق را با امضای رئیس آموزش و پرورش سقز درج كرده‌ است، این بخشنامه با مخالفت و عكس العمل شدید معلمان و دانش آموزان مقاطع مختلف تحصیلی در شهرستان سقز مواجه شده است.

مجلس سهمیه متاهلین را در کارشناسی ارشد منتفی کرد

سایت خبرآنلاین: ریئس جمهور سال گذشته از اختصاص 20 درصدی سهمیه در کنکور کارشناسی ارشد برای متاهلین خبر داده بود و این مسئله را سیاستی برای بالا بردن آمار ازدواج و تشویق جوانان به ازدواج دانسته بود.

امیر طاهرخانی نماینده تاکستان و عضو کمسیون آموزش مجلس که در حال حاضر مهمان کافه خبر است او در ارتباط با سهمیه در نظر گرفته شده توسط دولت در کنکور کارشناسی ارشد برای متاهلین میگوید که این سهمیه بندی بدون موافقت مجلس و خلاف قانون بوده است و به همین دلیل هم با مخالفت نمایندگان روبه رو شد و جلوی اختصاص این سهمیه گرفته شد .

ریئس جمهور سال گذشته از اختصاص 20 درصدی سهمیه در کنکور کارشناسی ارشد برای متاهلین خبر داده بود و این مسئله را سیاستی برای بالا بردن آمار ازدواج و تشویق جوانان به ازدواج دانسته بود.

پخش گسترده تراکت "دانشگاه زنده است" در آستانه ۱۶ آذر
دانشجونیوز: در آستانه ی فرارسیدن دومین ۱۶ آذر سبز، جمعی از دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت با پخش تراکت های "دانشگاه زنده است" در سطح وسیع در خوابگاه های دانشجویی از دانشجویان برای حضور در مراسم این روز در دانشگاه دعوت کرده اند.

خشونتگران علیه زنان نباید مصونیت جزایی داشته باشند

شهرزادنیوز: پیام بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل به مناسبت روز بین‌المللی محو خشونت علیه زنان در سال 2010, ٤ آذر ١٣٨٩

در آستانه گرامیداشت روز جهانی محو خشونت علیه زنان بیایید در سال 2010، به تلاش‌های گسترده و فزاینده‌ای ارج بگذاریم که درباره این موضوع مهم انجام می‌شوند. سازمان‌های زنان دیگر تنها نیستند. از آمریکای لاتین تا ایالات متحده، از آسیا تا آفریقا، مردان و پسران، جوان و پیر، موسیقیدانان، چهره‌های سرشناس و ورزشکاران معروف، رسانه‌ها، افکار عمومی، سازمان‌های غیر دولتی و شهروندان عادی برای حمایت از زنان و دختران و بهبود توانمندسازی و رعایت حقوق آنان تلاش بیش‌تری می‌کنند.

پلاتفرم بسیج اجتماعی "بگویید نه - اتحاد برای پایان دادن به خشونت علیه زنان" در سراسر جهان با به کارگیری جامعه مدنی و افراد، بیش از یک میلیون فعالیت را ثبت کرده است. در ماه اوت امسال در پنجمین کنفرانس جهانی جوانان در مکزیک، فعالان جوان از سراسر جهان در پیام‌شان به روشنی گفتند: "زمان پایان بخشیدن به خشونت علیه زنان و دختران فرا رسیده است!" دولت‌های عضو نیز به این تلاش پیوسته‌اند. در بانک اطلاعاتی من درباره دامنه، ماهیت و عواقب خشونت علیه زنان که شامل سیاست‌ها و برنامه‌هایی برای مبارزه با این بلای جهانگیر است، بیش از 100 گزارش از کشورهای مختلف ثبت شده است.

سالگرد امسال نشان‌دهنده نقشی است که شرکت‌های تجاری می‌توانند ایفا کنند - از راه‌اندازی پروژه‌هایی در این زمینه گرفته تا حمایت مالی مستقیم سازمان‌هایی که برای پایان بخشیدن به خشونت فعالیت می‌کنند، و نیز پذیرش اصول مسئولیت‌ اجتماعی شرکت‌ها. "اصول توانمندسازی زنان"، اقدام ابتکاری مشترک "پیمان نامه جهانی سازمان ملل" و "یونیفم"، از کمک مالی شرکت‌ها برای مبارزه با خشونت علیه زنان بهره‌مند می‌شوند و اکنون مورد حمایت بیش از 120 کمپانی پیشرو قرار دارند. رسانه‌های هر چه بیش‌تری قتل‌های به اصطلاح "ناموسی"، تجارت دختران و خشونت علیه زنان در مناطق جنگی را تحت پوشش خبری قرار می‌دهند و آگاهی بر منافع توانمندسازی زنان برای جامعه را ارتقا می‌دهند. با وجود این، لازم است کارهای بیش‌تری انجام گیرند. در خانه‌ها، در مدارس و ادارات، در اردوگاه‌های پناهنگی و شرایط جنگی، بخش تجاری می‌تواند به ما در پیشگیری از بسیاری از اشکال خشونت که زنان و دختران همچنان با آن‌ها مواجه‌اند، یاری رسانند.

کارزار "اتحاد برای پایان بخشیدن به خشونت علیه زنان" و "شبکه رهبران مرد" که سال پیش آغاز کردم، شتاب و همیاری های مغتنمی را به وجود آورده‌اند. این کلمه در حال گسترش است: خشونت علیه زنان و دختران در هیچ جامعه‌ای جایی ندارد و دیگر نباید مصونیت جزایی خشونت‌گران تحمل شود. در این روز جهانی، از همه - حکومت‌ها، جامعه مدنی، بخش‌های تجاری، افراد - می‌خواهم که مسئولیت محو خشونت علیه زنان و دختران را پذیرا شوند.

حکم اخراج برای فعال دانشجويی دانشگاه ارومیه

دانشجونیوز: سیامک امین از دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب و دانشجوی اقتصاد دانشگاه ارومیه پس از احضار به کمیته ی انضباطی دانشگاه، بر طبق حکمی از سوی کمیسیون موارد خاص از دانشگاه اخراج شد.

این فعال دانشجویی طیف چپ در تاریخ ۵ آبان ماه به کمیته انضباطی دانشگاه احضار گردیده و موارد اتهامی "پخش بیانیه های دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب در دانشگاه"، "درج اخبار دانشگاه در وبسایت خبرنامه آزادی برابری"، و "ایجاد اغتشاش در مراسم ۱۶ آذر سال ۸۷" به وی تفهیم شده و از او خواسته می شود تا دفاعیه خود را تنظیم کند. در ادامه در تاریخ ۲۴ آبان ماه، در حالیکه این دانشجو به کمیته انضباطی احضار شده بود، حکم اخراج قطعی وی از سوی کمیسیون موارد خاص و بدون ارائه هیچ توضیحی صادر گردید.

گفتنی است که از خرداد ماه سال جاری پرونده آموزشی سیامک امین به حال تعلیق درآمده بود و آموزش دانشگاه از ثبت نمرات وی امتناع می ورزید. و حکم اخیر در شرایطی صادر می شود که این دانشجو کلیه واحد های درسی خود را گذرانده و بلحاظ آموزشی فارغ التحصیل محسوب می شود.

سه زمین لرزه کرمان را لرزاند

خبرگزاری مهر: استان کرمان طی ماه گذشته به کررات شاهد بروز زمین لرزه در مناطق مختلف بوده است که نشان از فعالیت گسلهای کرمان در مناطق مختلف به خصوص در مناطق زلزله خیز دارد.

این زمین لرزه ها طی هفته گذشته روی گسل فاریاب در جنوب کرمان و همچنین گسل زرند که امتداد گسل بزرگ کوهبنان است متمرکز شده است.

طی ساعات گذشته نیز دو زمین لرزه روی گسله های زرند در مناطق هجدک با شدت 3.1 ریشتر و چترود با شدت 3.3 ریشتر روی داد.

زمین لرزه هجدک ساعت 18 و 1 دقیقه عصر چهارشنبه و زمین لرزه چترود ساعت 19 و 12 دقیقه روی داد این دو منطقه در فاصله نزدیکی نسبت به یکدیگر قرار دارند.

همچنین ساعت یک و 10 دقیقه صبح پنجشنبه نیز زمین لرزه ای 3.3 ریشتری بار دیگر فاریاب را لرزاند.

گزارشی از خسارات این زمین لرزه ها دریافت نشده است.

عملیات ساخت و ساز فرودگاه سقز متوقف شد

خبرگزاری مهر: عضو شورای اسلامی استان کردستان از تعطیل شدن عملیات ساخت و ساز فرودگاه سقز بدلیل کمبود اعتبار در سال جاری خبر داد.

اسماعیل احمد زاده در حاشیه نشست اعضای شورای اسلامی استان کردستان که با حضور معاون برنامه ریزی استاندار و مدیر کل راه و ترابری برگزار شد در گفتگو با خبرنگار مهر در سنندج، اظهار داشت: عملیات ساخت و ساز فرودگاه سقز در سال جاری و بدلیل نبود اعتبار مورد نیاز تعطیل شده است.

وی عنوان کرد: در حالیکه ساخت فرودگاه سقز به عنوان یکی از نیازهای اصلی استان کردستان در حوزه توسعه حمل و نقل هوایی در جریان مصوبات دور اول و دوم سفر هیئت دولت به کردستان تصویب و تلاش بسیاری برای جذب اعتبار برای ساخت این پروژه صورت گرفت ولی متاسفانه از چندین روز قبل عملیات اجرایی و ساخت این پروژه متوقف شده است.

عضو شورای اسلامی استان کردستان گفت: ساخت فرودگاه در شهر سقز می توانست علاوه بر تامین تمامی نیازهای استان کردستان، نیاز مردم بعضی از شهرستانهای استان آذربایجان غربی را نیز تامین کند که برغم اهمیت این موضوع اعتبار مورد نیاز برای این پروژه در نظر گرفته نشد و امروز تمامی فعالیت های عمرانی در محل ساخت این فرودگاه به صورت کامل متوقف شده است.

احمد زاده با اشاره به زمان آغاز عملیات ساخت فرودگاه سقز بیان داشت: عملیات اجرایی پروژه در سال 85 آغاز شد و برغم گذشت بیش از چهار سال از کلنگ زنی میزان پیشرفت پروژه هم مناسب نیست و می طلبد که مسئولان استان و نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی تلاش جدی تری در راستای جذب اعتبار مورد نیاز و از سرگرفتن عملیات ساخت و ساز این پروژه مهم را در دستور کار قرار دهند.

ساخت فرودگاه سقز از سال 85 و با استفاده از اعتبارات استانی آغاز شد و بنا به گفته مدیر کل راه و ترابری استان کردستان، مجوز کمیسیون ماده 32 برای این پروژه اخذ و در ردیف اعتبارات ملی قرار گرفت که قرار بود در سال گذشته اعتباری به این پروژه اختصاص پیدا کند که میزان جذب اعتبار منظور شد صفر ریال بود و به همین دلیل عملیات ساخت آن متوقف شده است.

عملیات اجرایی ساخت فرودگاه سقز در حالی متوقف شده است که در حال حاضر تنها فرودگاه فعال در استان کردستان در شهر سنندج واقع شده و روزانه دو پرواز رفت و برگشت به شهر تهران انجام می شود و با توجه به ضعف زیرساخت های حمل و نقل زمینی در استان ساخت و راه اندازی فرودگاه سقز یکی از نیازهای مبرم کردستان در این بخش به شمار می رود.

مدرسین حوزه های قم و نجف: خامنه ‌ای باید عزل شود

تلویزیون العربیه در گزارشی اعلام کرد، مدرسین دو حوزه علمیه قم و نجف از مجلس خبرگان خواستند که خامنه ‌ای را برکنار کند.

بنابراین گزارش، مدرسین دو حوزه قم و نجف اعلام کردند که جمهوری اسلامی سخت ‌ترین مراحل خود را از بدو تاسیسش طی می ‌کند و مردم اعتماد خود را نسبت به نهادهای دولتی به‌ طور کامل از دست داده ‌اند و بخش زیادی از برگزیدگان نسل اول انقلاب و فرزندانشان یا کشته و یا به زندان انداخته شده ‌اند.

احضار اعضای جبهه مشارکت به دادگاه انقلاب

خبرگزاری هرانا - در آستانه ۱۶ آذر و روز دانشجو، گروهی از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت استان خراسان رضوی، به دادگاه انقلاب احضار شدند.

به گزارش جرس، این فعالان اصلاح طلب، که با قرارهای وثیقه و کفالت منتظر برگزاری دادگاه و رسیدگی به اتهامات وارده به خود در جریان حوادث بعد از انتخابات بوده اند، می بایستی روز دوشنبه ۱۵ آذر ماه ٨٩، خود را به دادگاه انقلاب مشهد معرفی نموده و مورد محاکمه قرار گیرند.

بازداشت فعال دانشجویی دانشگاه بوعلی همدان

دانشجونیوز: سیاوش حاتم، فعال دانشجویی و دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه بوعلی همدان روز سه شنبه این هفته توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

سیاوش حاتم دبیرسابق انجمن اسلامی دانشگاه بوعلی سینا همدان است که پیش از این و در پی اعتراضات انتخاباتی سال گذشته بازداشت و پس از مدتی با قید ضمانت آزاد شده بود. این فعال دانشجویی به درخواست نیروهای امنیتی و توسط مسئولین دانشگاه بوعلی از دانشگاه محل تحصیل خود اجبارا به دانشگاه شهید بهشتی تهران منتقل شده بود.

بنابه گفته نزدیکان این فعال دانشجویی، وی در حالی که در جلسه رسمی امتحان در دانشگاه شهیدبهشتی حضور داشته توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت و به خارج از دانشگاه منتقل شده است. سپس مامورین وزارت اطلاعات وی را به منزل شخصی اش برده و پس ازتفتیش منزل و ضبط کامپیوتر و وسائل شخصی اش، او را به مکان نامعلومی منتقل کرده اند. مامورین اطلاعاتی در پاسخ به اعضا خانواده سیاوش حاتم، علت بازداشت وی را تنها "پرسیدن چند سوال" عنوان کرده اند.

لازم به ذکر است که در هفته های پیش نیز 4 عضو منتخب شورای مرکزی دفترتحکیم وحدت یعنی علی قلیزاده، علیرضا کیانی، محسن برزگر و محمد حیدرزاده بازداشت شده بودند. گمانه زنی می شود این بازداشت ها در آستانه 16 آذر و با هدف ایجاد رعب در میان فعالین دانشجویی صورت می گیرد.

تهدید دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به بهانه حجاب و عفاف
جرس:
در آستانه روز دانشجو و تداوم فشار بر فعالان دانشجویی و همچنین حاکمیت جو پلیسی- امنیتی در دانشگاهها، گروهی از حامیان دولت و بسیجیان، با راه اندازی تشکیلاتی موسوم به "جنبش حیا" در دانشگاه علم و صنعت"، که زیر نظر "گروه سایبری ترویج حجاب و عفاف" فعالیت می کند، با صدور بیانیه‌ای شدید اللحن در مورد مسأله‌ حجاب، دانشجویان را به برخورد در سطح دانشگاه تهدید کردند.

این تهدیدات پس از پخش شبنامه‌های تهدیدآمیز از سوی بسیج دانشگاه علم و صنعت درباره‌ حجاب، صورت عملی به خود گرفت.

به گزارش کلمه، دفاتر فرهنگی دانشکده‌های برق، مواد و متالورژی، مکانیک و معماری و شهرسازی، طی هفته‌ جاری به صورت رسمی با صدور بیانیه‌ای مشترک و پخش آن در سطح دانشگاه به حمایت از شبنامه‌های پخش شده‌ قبلی پرداخته و اعلام داشتند: "تا امروز کم‌توجهی مدیران دانشگاهی همراه با کوتاهی ما در مطالبه از مسئولین باعث ایجاد چنین فضای آلوده‌ای در دانشگاه شده است، ولی دوران خمودی به پایان رسیده و اینک زمانه جور دیگری است و با عنایت خداوند متعال، خون انقلابی دانشجویان به جوش آمده و همراه با منطق اسلامی تا خاموش کردن آتش فساد و فحشا در دانشگاه با قاطعیت پیش خواهند رفت."

جریانات تندرو در دانشگاه علم و صنعت که به طور سازماندهی شده در آستانه‌ی فرارسیدن ۱۶ آذر و از ترس اعتراضات احتمالی، اقدام به تهدید دانشجویان به بهانه‌ی حجاب و ایجاد فضای رعب و وحشت بین آنها می‌کند، با همکاری حراست دانشگاه در آخرین اظهارات خود ضمن حمایت از افرادی که خود را جمعی از دانشجویان نامیده بودند، آورده‌اند: امروز متأسفانه شاهد آن هستیم که فضای دانشگاه در حال نزدیک شدن به مرزهای بحرانی است و قطعا با ادامه این روند به فضایی غیرقابل تحمل تبدیل می‌شود که علاوه بر خارج ساختن دانشگاه از فضای علمی و دانش‌اندوزی، موجب شرمساری ما در برابر کسانی که تمامی هستی خود را برای آرمان‌های اسلامی ایران فدا کرده‌اند، می‌شود.

این تشکل تندروی حامی دولت در دانشگاه علم و صنعت، ادعا کرده که دغدغه‌ی احیای ارزش‌های دینی و اخلاقی دارد و ابراز امیدواری کرده که سیل عظیم تشکل‌ها، اساتید و دانشجویان و مسئولین همکاری خود را با این جنبش اعلام کنند. آن ها همچنین در بیانیه‌ی خود آورده‌اند در صورت کم‌کاری مسئولین دانشگاهی، خود موظف به ادای تکلیف انقلابی هستند!

لازم به ذکر است که با شروع نیمسال تحصیلی جدید در دانشگاه علم و صنعت، کمیته‌ی انضباطی دانشگاه اقدام به احضار تعداد زیادی از دانشجویان دختر به بهانه‌ی بدحجابی کرده و برای تعدادی از آنها نیز حکم محرومیت از تحصیل صادر کرده است. همچنین نیروهای حراست و انتظامات دانشگاه در صحن دانشگاه و نیز هنگام ورود و خروج دانشجویان، برخوردهای زننده و تحریک‌آمیزی با دانشجویان دارند که این مسئله موجب نارضایتی دانشجویان شده است.

از آغاز سال تحصیلی جدید، دانشجویان دانشگاههای مختلف کشور، به بهانه هایی مختلف و واهی "حجاب"، "مختلط بودن کلاس ها"، وضعیت ظاهری" و موارد مشابه، تحت فشارها و تهدیدات گستردۀ نیروهای حکومتی و افراطی مستقر در دانشگاه قرار داشته و در آستانه روز دانشجو نیز، این فشارها ابعاد گسترده تری به خود گرفته است

دمکراسي فارابي - بهترين مدير جامعه از ديدگاه فارابي و طرز انتخاب او

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
طبق منابعي كه در دست است از جمله نتيجه تحقيقات پروفسور ديويدسون، ابو نصر (محمد) فارابي بنيادگذار دمكراسي اسلامي 25 نوامبر سال870 ميلادي (259هجري خورشيدي) در شهرك فاراب در خراسان بزرگتر به دنيا آمد و پدرش يك افسرايراني ارتش (سامانيان) بود. در آن زمان، تازه مهاجرت قبايل آلتائيك به فرارود (ماور النهر) با عبور از سيردريا (سيحون) در مقياسي كم آغاز شده بود.

از فارابي 117 كتاب و رساله از جمله كتاب معروف مدينه فاضله باقي مانده است. اين آثار در همه زمينه ها از جمله موسيقي است. وي بر همه دانش عصر خود به ويژه فلسفه، رياضيات، ادبيات و چند زبان خارجي مسلط بود و به همين لحاظ به معلم ثاني ملقب شده بود.

مورخان اروپايي وي را از طبقه فلاسفه نئو پلاتونيست = افلاتونيان نوين مي دانند كه تحصيلات خود را در بخارا، كانون فرهنگ ايراني و ادبيات فارسي آغاز كرد و به تكميل آن در بغداد، حلب و دمشق پرداخت.

در زمينه دمكراسي، وي بمانند افلاتون و ارسطو نگران سوء استفاده از انتخابات در يك حكومت مردمسالاري بود. در نظر فارابي بهترين زمامدار بايد يك مرد فكر و عمل (دانا و توانا)، قادر به ترغيب و رهبري ديگران، داراي توان فراوان در تفكر و قواي دماغي و خرد كامل و به حدكافي نيرومند باشد كه بتواند در لحظه لازم، فرمان جنگ دهد. از شرايط ديگر زمامدار آگاهي كامل از تجربه گذشتگان، جغرافيا، اصول و قوانين است (منظور؛ رسوم و قوانين كلي و طبيعي، نه قوانين موضوعه)؛ به گونه اي كه بايد به مثابه يك دائرةالمعارف متحرك باشد و شرايط عدل و داد و قدرت اعمال خردمندانه آن نيز در او جمع باشد.

فارابي گويد كه اگر چنين فردي با اين شرايط ويژه يافت نشود، تا زمان پيدايش او، حكومت بايد به يك شورا مركب از افرادي سپرده شود كه مجموع آنان اين كيفيت را داشته باشد. با اين بيان، فارابي با نامزد شدن هركس براي زمامداري مخالف است؛ مگر اين كه شرايط لازم را داشته باشد. فارابي يافتن چنين فردي را برعهده بزرگان، آگاهان و دلسوزان جامعه گذارده است. به اين ترتيب، اين مردمند كه بايد بروند و بگردند و براي خود زمامدار واجد شرايط لازم بيايند و انتخاب كنند، نه اين كه (همانند دمكراسي هاي ناقص فعلي) متقاضيان بروند و از مردم بخواهند كه به آنان راي بدهند تا زمامدار شوند.
به تفسير اصحاب نظر، فارابي انتخابات دو مرحله اي را پيشنهاد كرده است و انتخابات مستقيم را نپذيرفته است.

انتخابات دو مرحله اي از نظر فارابي اينست كه در مرحله اول؛ آگاهان، پاك نظران و دلسوزان جامعه از ميان داوطلبان و يا به دعوت خود افرادي را برگزينند و به جامعه معرفي كنند و در مرحله دوم؛ مردم از ميان اين افراد گزينش شده و واجد شرايط مديريت يكي را انتخاب كنند و در اين مرحله، شرط انتخاب شدن به دست آوردن اكثريت آراء است (نظر فارابي درست عكس قاعده اي است كه در آمريكا به آن عمل مي شود). به نظر فارابي، يك جامعه با انتخاب زمامدار خوب براي تمشيت امور؛ رفاه و پيشرفت و سعادت خود را تضمين خواهد كرد.

فارابي زياد وارد بحث مجالس قانونگذاري نشده است و قرآن را قانون اساسي اسلام (ام القوانين) خوانده است. طبق تفسيرهايي كه بر اين نظر فارابي شده است بنظر مي رسد كه وي براي جوامع اسلامي، تعاليم قرآن را قوانيني كافي تشخيص داده است.

فارابي كه بر زبانهاي يوناني و عربي مسلط بود آثار فلاسفه يونان قديم را ترجمه كرده است. ازميان آثار فارابي 43 اثر زمينه فلسفه و منطق دارد، هفت اثر درباره اخلاق، هفت اثر درزمينه علوم سياسي، يك كتاب در باره موسيقي و مابقي در زمينه هاي مختلف از جمله رياضي و نجوم است.

فارابي سفر بسيار كرد و در 80 سالگي بسال 950 ميلادي (339 هجري) در دمشق در گذشت. وي ازدواج نكرده بود

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : م.ش.

تلویزیون العربیه در گزارشی اعلام کرد، مدرسین دو حوزه علمیه قم و نجف از مجلس خبرگان خواستند که خامنه ‌ای را برکنار کند.

بنابراین گزارش، مدرسین دو حوزه قم و نجف اعلام کردند که جمهوری اسلامی سخت ‌ترین مراحل خود را از بدو تاسیسش طی می ‌کند و مردم اعتماد خود را نسبت به نهادهای دولتی به‌ طور کامل از دست داده ‌اند و بخش زیادی از برگزیدگان نسل اول انقلاب و فرزندانشان یا کشته و یا به زندان انداخته شده ‌اند

: http://www.iranpressnews.com/source/087441.htm

شهرزادنیوز: جمعی از دانشجویان دانشگاه‌ تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه علم وصنعت، دانشگاه امیر كبیر، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تربیت معلم تهران اعلام کردند به مناسبت فرارسیدن 16 اذر روز دانشجو، از 15 تا 17 آذر به مدت سه روز دست به اعتصاب زده و از حضور در کلاس‌های درس خودداری خواهند کرد.

در بیانیه‌ی شماره‌ی 2 این دانشجویان اعلام شده است که این اعتصاب در اعتراض به جو امنیتی و پلیسی حاکم بر جامعه، امنیتی شدن محیط دانشگاه‌ها و زندانی شدن فعالان دانشجویی صورت خواهد گرفت. بیانیه روز 15 آذر را روز خودداری از رفتن به کلاس‌ها و اجتماع در محیط دانشگاه، روز 16 آذر را روز اجتماع در دانشگاه و سردادن فریاد حق‌طلبی، و 17 آذر را تجمع در دانشگاه و سپس راهپیمایی آرام اعلام کرده است. در بیانیه از دانشجویان خواسته شده است تا برای جلوگیری از هرگونه سوء استفاده، در طول اعتراضات هشیاری و آرامش خود را حفظ کنند.

خواست‌های اعتراضات روز 16 آذر در بیانیه به این شکل تبیین شده است:

"در این روز دانشجویان باید خواستار آزادی بی قید و شرط همه زندانیان سیاسی و عقیدتی شده و محاكمه عاملین این جنایت ضد بشری را خواستار شوند. دانشجویان باید بر مسأله استقلال و آزادی دانشگاه تاكید كرده و خواستار بازگشت اساتید دلسوز و گرانقدر بازداشت شده و اخراج شده به جمع دانشگاه شوند. در این روز همچنین باید یاد شهدای سبز گرامی داشته شود تا نشان بدهیم كه یاد آنها هنوز زنده است و جنبش مردمی سبز زنده تر".

http://www.iranpressnews.com/source/087461.htm

بالای صفحه

... بیشتر