xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

چهار شنبه ، 17 آذر89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

برنامه ١۶ آذر دانشگاه صنعتی شیراز؛ نافرمانی مدنی، صفی به بلندای اعتراض
چهارشنبه, ۱۷ آذر ۱۳۸۹
دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز به پاسداشت روز دانشجو ساعت ٤۵ :١٣ به بهانه صرف غذا صف طولانی مقابل سلف سرویس دانشگاه ایجاد کردند.

به گزارش دانشجونیوز این مراسم در حرکتی خود جوش از چند روز قبل با شعار نویسی بر روی شیشه ها و آینه های خوابگاه و نصب پوسترهای مربوط به ١۶ آذر پشت درب اتاق ها آغاز شده بود که با واکنش حراست و انجام اقداماتی نظیر پاره کردن و برداشتن پوسترها و پاک کردن شعارها هممراه بود.

از آنجا که فشارهای گسترده ای در سالهای اخیر بر جنبش دانشجویی وارده شده است و همچنین جو خفقان و سرکوب در دانشگاه ها در آستانه ١۶ آذر افزایش یافت، دانشجویان صنعتی شیراز در ابتکاری نو، به صورت صفی منسجم در مقابل سلف سرویس دانشگاه گرد هم آمدند تا با نافرمانی مدنی یاد سه شهید ١۶ آذر ١٣٣٢ را زنده نگه دارند. این ابتکار دانشجویان دانشگاه صنعتی شیراز در حالی صورت گرفت که عملا برگزاری مراسم اعتراضی با ممانعت نیروهای امنیتی و مسئولین دانشگاه مواجه بود.

همچنین از آنجایی که پلمپ دفتر انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه در ابتدای سال تحصیلی جاری صورت گرفته است و تنها تشکل های حکومتی مجوز برگزاری برنامه به مناسبت ١۶ آذر را داشتند، روز قبل از ١۶ آذر، تراکت هایی در سطح دانشگاه توزیع شده بود که علاوه بر دعوت به حضور در صف اعتراضی در روز دانشجو از دانشجویان خواسته بودند برنامه بسیج دانشجویی با عنوان "١۶ آذر و دانشجویان عاشورایی" و با سخنرانی فروزانیان مسئول سابق عقیدتی سیاسی سپاه پاسداران ناحیه شیراز را تحریم کنند. این دعوت به تحریم برنامه بسیج با استقبال و پاسخ مثبت دانشجویان مواجه شده و برنامه بسیج با حضور بسیار اندک دانشجویان برگزار شد.


ضرب و شتم دانشجویان پلی‌تکنیک در دفتر پیگیری و انتقال پنج تن از آنان به اوین

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در پی برگزاری مراسم 16 آذر در دانشگاه پلی تکنیک تهران، 15 نفراز دانشجویان توسط ماموران حراست این دانشگاه و نیرو های امنیتی بازداشت شده که بلافاصله به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات منتقل شدند. 10 تن از این دانشجویان آزاد شده و بقیه راهی بازداشتگاه اوین شدند.

دانشجویانی که پس از اتمام بازجویی آزاد شدند، از ضرب و شتم و برخوردهای خشن در دفتر پیگیری خبر داده اند. لازم به ذکر است که پنج تن از آنان راهی بازداشتگاه اوین شدند.هادی شاکری و محسن محبوبیان از دانشجویانی هستند که به اوین منتقل شده اند.

به گزارش سایت تغییر، در روز ۱۶ آذر، حدود ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. این دانشجویان شعارهایی چون “مرگ بر دیکتاتور”، ” الله اکبر”، یا حسین میرحسین” و …سر دادند. همچنین این دانشجویان حلقه ای را به نشانه همبستگی با دانشجویان زندانی در محوطه دانشگاه تشکیل دادند و سرود یار دبستانی خواندند.

به گفته دانشجویان امیرکبیر، نیروهای گارد ضد شورش و لباس شخصی از صبح روز ۱۶ آذر دانشگاه امیرکبیر را در محاصره خود در آورده بودند. همچنین نیروهای لباس شخصی در تمام نقاط دانشگاه مستقر شده بودند. نیروهای بسیجی و مامورین حراست دانشگاه نیز برای برخورد با تجمعات احتمالی در آمادگی و هماهنگی کامل بوده اند و به صورت پیوسته از طریق بی سیم و موبایل با یکدیگر در تماس بوده اند. نیروهای بسیج و حراست به ضرب وشتم دانشجویان پرداخته اند و حتی گاهی نیروهای انتظامات خود راسا اقدام به دستگیری دانشجویان معترض کرده اند. بنابر گفته دانشجویان، بازداشت های صورت گرفته در خارج از محوطه دانشگاه عمدتا به صورت اتفاقی و از سر عصباینت و سردرگمی بوده است، کما اینکه بسیاری از بازداشت شدگان از دانشجویانی بوده اند که در تجمعات شرکت نداشته اند.

بازداشت دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه لرستان

حسین مهدوی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه لرستان در روز شنبه ۱۳ آذر و در آستانه روز دانشجو پس از احضار به اداره اطلاعات خرم آباد، برای بار دوم در یک سال گذشته، بازداشت شد.

به نوشته ندای سبز آزادی، ماموران اداره اطلاعات در حالی حسین مهدوی را بازداشت کرده اند که به صورت تلفنی از او خواسته بودند برای دریافت کیس کامپیوتر شخصی اش که در جریان تفتیش منزل او در بهمن ماه گذشته برده بودند به اداره اطلاعات خرم آباد مراجعه نماید.

حسین مهدوی از فعالان سیاسی استان لرستان است که بارها به نهادهای امنیتی احضار شده و در دادگاه انقلاب استان لرستان نیز پرونده دارد.

ارسلان ابدی به سه سال زندان محکوم شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم شش سال زندان ارسلان ابدی، دانشجوی دانشگاه بین‌المللی قزوین که در حوادث عاشورا ی سال گذشته بازداشت شده بود در راستای عفوی که در عید غدیر داده صورت گرفت به 3 سال کاهش پیدا کرد.

به گزارش دانشجونیوز، وی هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد. کیفرخواست ارسلان ابدی ابتدا محارب بود که پس از چندی تغییر کرد. در ابتدا به 9 سال و نیم حبس محکوم شد و بعد از آن در دادگاه تجدید نظر به 6 سال تعزیری تبدیل شد. این حکم در راستای عفوی که در عید غدیر داده شد به سه سال حبس تغییر کرده است.

گفتنی است در ابتدا مسئولین دادستانی قول آزادی را به خانواده ارسلان ابدی داده بودند و خانواده این دانشجو کماکان منتظر آزادی وی هستند.

مادر این دانشجوی زندانی که 1 سال از حبس وی می گذرد حاضر به مصاحبه با هیچ رسانه ای نیست و می گوید: "دادستان قول آزادی فرزندم را داده است و من منتظر وی هستم". لازم به ذکر است این دانشجو نه فعال دانشجویی و نه سیاسی بوده و جای سوال دارد که چرا به خاطر حضور در یک تجمع چنین آزاری به وی و خانواده اش رسیده و کماکان می رسد.

پیش از این نیز اخباری مبنی بر فشار بر خانواده ابدی با دستگیری همسر وی صدف ضیایی و دو خواهر وی المیرا و ارغوان ابدی منتشر شده بود. ارسلان ابدی که در بند امنیتی 350 اوین به سر می برد از لحاظ روحی در وضعیت بسیار نامناسبی قرار دارد.

اعدام ۲۰ تن دیگر در زندان وکیل آباد مشهد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: به گفته کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، از مهرماه سال جاری بدین سو 52 زندانی در زندان وکیل آباد مشهد بطور مخفیانه و بدون رعایت تشریفات قانونی به دار آویخته شده اند. بنا بر این گزارش اعدام های یاد شده در آمارهای رسمی که در اختیاررسانه های دولتی توسط بیانیه های رسمی دستگاه قضایی گذاشته می شود دیده نمی شود.

به دنبال گزارش های کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران از وقوع اعدام های دسته جمعی، مخفیانه که بدون رعایت تشریفات قانونی در زندان وکیل آباد مشهد صورت می گیرد منابع مطلع محلی گفتند که ۹ تن دیگر نیز در تاریخ ۹ آذرماه اعدام شده اند. به گفته منبع یاد شده در ۱۸ آبان ماه نیز ۱۱ تن دیگر از متهمان مرتبط با جرائم موادمخدری در این زندان اعدام شده بودند. با احتساب ۱۰ زندانی که در روز ۴ آبان امسال در این زندان اعدام شده بودند و پیش از این کمپین گزارش آن را منتشر کرده است، شمار اعدام های دو ماه گذشته در زندان وکیل آباد مشهد به ۳۰ تن رسید. در مهر ماه امسال نیز بنابر گزارش منابع مطلع، ۲۳ نفر دیگر در این زندان اعدام شده بودند. اعدام های یاد شده در آمارهای رسمی که در اختیاررسانه های دولتی توسط بیانیه های رسمی دستگاه قضایی گذاشته می شود دیده نمی شود.

افراد یاد شده در بندحفاظت زندان وکیل آباد به دار آویخته شدند. به گفته منبع یاد شده اعدام های روزهای ۱۸ آبان و ۹ آذر نیز بدون رعایت قوانین رسمی جمهوری اسلامی و بدون حضور و اطلاع وکلا و خانواده اعدام شدگان، اجرا شده است: « حتی خود اعدام شدگان نیز مانند موارد قبلی اعدام، تا ساعاتی قبل از اجرای حکم اعدام از تایید حکم اعدام توسط دیوان عالی و زمان اجرای آن مطلع نبوده اند. تاییدیه حکم دیوان عالی کشور به محکومان به اعدام یا وکلا و خانواده انها ابلاغ نشده است و تنها برای اجرا به دادستانی مشهد فرستاده شده است.» پیش از این منابع یاد شده گفته بودند که ابهامات زیادی در مورد شرایط دادرسی به برخی از پرونده های یاد شده وجود دارد.

این منبع یاد شده همچنین گفت: «برخی از افراد اعدام شده قاچاقچی حرفه ای بوده و برخی از آنها نیز قاچاقچی های جزیی فروش. امامقامات از اینکه وقوع چنین اعدام هایی را اعلام کنند خودداری می کنند و نحوه اعدام و اطلاع رسانی نسبت به انچه در زندان وکیل آباد رخ می دهد بیانگر این است که مقامات قضایی نمی خواهند این تعداد اعدام ها به تعداد کلی اعدام های سالیانه کشور اضافه شود.» هم اکنون ایران به همراه کشور چین بیشترین تعداد اعدام ها را در سطح جهان دارند.

درمهرماه سال جاری غلامحسین محسنی اژه ای در خصوص اعدام مجرمین مواد مخدر تلویحا از ناکارآمدی اعدام برخی از قاچاقچیان سخن گفت. او گفت: «بعضی از افرادی که مواد مخدر از آنان کشف می‌شود قاچاقچی اصلی نیستند و بهره مادی نیز از این بابت نمی‌برند بلکه قاچاقچی اصلی این افراد را اجیر کرده و فریب می‌دهد در حالی که خودش در جایی امن نشسته است و فرد دیگری به جای او محاکمه و حتی اعدام می‌شود.» ( منبع: خبرگزاری فارس)

در آبان ماه سال جاری قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: «حمل بیش از ۳۰ گرم هروئین اعدام در پی دارد و بر اساس قانون جدید حمل و توزیع روانگردان ها و محرک های صنعتی نیز همپایه هروئین شناخته شده است.» (منبع خبر)

منبع مطلع یاد شده ادعا کرد که در سال ۸۸ نزدیک به ۲۵۰ اعدام از این قبیل در این زندان انجام شده که تعداد بسیار اندکی از آن به رسانه ها گزارش شده است.

کمپین بین المللی حقوق بشر پیش از این از مقامات قوه قضاییه ایران خواسته بود تا در خصوص اعدام های گسترده مجرمان مرتبط با مواد مخدر توضیحاتی ارائه کنند و عدد واقعی اعدام های صورت گرفته در این زندان را اعلام کنند. اما تا کنون مقامات قوه قضاییه نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداده اند.

بازداشت عضو شورای مرکزی حزب جامعه ی مدنی ایران

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: جواد وفایی مسئول شاخه ی جوانان و از اعضای شورای مرکزی حزب جامعه ی مدنی ایران، ظهر روز چهارشنبه هدهم آذرماه توسط مامورین اداره ی اطلاعات شهرستان همدان در محل کار خود بازداشت گردید. مامورین پس از تفتیش منزل وی کتاب ها، کامپیوتر و وسایل شخصی وی را به محل نامعلومی منتقل نمودند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، جواد وفایی که از بیماری رماتیسم رنج می برد در طول سال های گذشته بارها از سوی نیروهای امنیتی احضار و مورد بازجویی قرار گرفته بود و پس از رخدادهای انتخابات سال گذشته نیز به همراه سه تن از اعضای حزب جامعه ی مدنی از جمله حسین مجاهد دبیر کل حزب، پيمان زيركي و معصومه چراغي از دیگر اعضای شورای مرکزی این حزب، در پانزدهم فروردین ماه سال جاری و در شعبه 106 دادگاه كيفري شهرستان همدان به اتهام تشویش اذهان عمومی به شش ماه حبس تعلیقی محکوم شده بود.

دادسراي عمومي و انقلاب تهران اعلام كرد؛ بازداشت مجدد علي شكوري‌راد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بنا بر اعلام دادستاني تهران، در پي انتشار اظهارات علي شکوري راد عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی در برخي از سايت ها و انتساب اظهارات کذب و خلاف واقع وي به رياست قوه قضائيه جمهوری اسلامی، که از سوي وی به صراحت تکذيب شده است نامبرده امروز پنج شنبه هجدهم آذرماه بازداشت و به زندان معرفي شده است.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني دادستاني تهران، در پي انتشار اظهارات علي شكوري‌راد در برخي از سايت‌ها و انتساب اظهارات كذب و خلاف واقع وي به رياست قوه قضاييه، كه از سوي ايشان به صراحت تكذيب شده است و نيز طراحي مطالب خلاف واقع عليه جمهوري اسلامي ايران كه به موجب قوانين جرم تلقي مي‌شود، در روز جاري نامبرده احضار و به اتهام تبليغ عليه نظام و نشر اكاذيب تحت تعقيب قرار گرفته و پس از انجام تحقيقات و با توجه به پرونده و اتهامات قبلي با تشديد قرار، بازداشت و به زندان معرفي شد.

علی شکوری راد، نماینده دور ششم مجلس شورای اسلامی و از اعضای جبهه مشارکت ایران اسلامی می باشد که روز بیستم مهرماه احضار و پس از مراجعه به دادسرا بازداشت شده، و ششم آبان آزاد شده بود.

نامه کنفدراسيون اتحاديه های کارگری نروژ به رهبر جمهوری اسلامی

کنفدراسيون بين المللی اتحاديه های کارگری نروژ با ارسال نامه به آيت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، شديدا به اعمال فشار بر تشکل های مستقل کارگری در ايران اعتراض کرد. اين نامه، در اعتراض به بازداشت شماری از اعضای سنديکای کارگران شرکت واحد، و نيز صدور احکام زندان برای چند تن از اعضای سنديکای کارگران نيشکر هفت تپه فرستاده شده است.

کنفدراسيون بين المللی اتحاديه های کارگری نروژ، از رهبر جمهوری اسلامی ايران خواستار پايان فوری هرگونه اعمال فشار بر فعالان کارگری در ايران و آزادی فوری منصور اسانلو، رئيس سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه و سايز فعالان کارگر زندانی شد.

رادیو فردا

نامه سرگشاده جمعی از دانشجویان ممنوع التحصیل کورد.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: چند تن از دانشجویان ممنوع التحصیل کورد با نامهای محمد صالح ایومن، آرش صالح، وحید بهرامی و دلیر اسکندری که در آزمون کارشناسی ارشد این دوره شرکت کرده و مجاز به انخاب رشته شده بودند، با مشکل عدم ارائه کارنامه از سوی سازمان سنجش کشور مواجه شده و پیگیری آنها جهت رفع موانع بر سر راه انتخاب رشته و شرکت در دانشگاه بی نتیجه مانده است.

نامبردگان از فعالین سابق دانشجویی بوده و سابقه فعالیت در اتحادیه دموکراتیک دانشجویان کورد را دارند.

این فعالین دانشجویی با نوشتن این نامه خطاب به وزیر علوم، خاطر نشان کرده اند که پیگیری های خود را در این خصوص ادامه خواهند داد.

متن کامل نامه به نقل از کمیته گزارشگران حقوق بشر به شرح زیر می باشد.

وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری

جناب آقای کامران دانشجو

با سلام

احتراما، اینجانبان، جمعی از داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه های آزاد و دولتی در سال 89، به استحضار می رسانیم در زمان اعلام نتایج آزمون متاسفانه با عدم اعلام نتایج خود مواجه شدیم که در سایت سازمان سنجش به جای کارنامه، عبارت "درصورت تمایل در تاریخ مقرر به هسته گزینش سازمان سنجش مراجعه نمایید"، درج شده بود. به هنگام مراجعه با برگه ای حاوی سوالاتی در مورد اعتقادات و فعالیت های سیاسی، اجتماعی و دانشجویی، مشابه بازجویی های معمول نهادهای امنیتی مواجه گردیدیم و جالب تر از آن اعلام نتیجه آزمون دانشگاه آزاد برخی از ما بود که به جای کارنامه، عبارت "داوطلبی با چنین مشخصاتی وجود ندارد" درج شده بود.

این در حالی است که چندسالی است، مقامات عالی کشور در سطوح مختلف در تکذیب و انکار وجود پدیده دانشجوی ستاره دار و ممنوعیت ادامه تحصیل فعالین دانشجویی اهتمام جدی داشته اند و این تناقض در اعمال و اقوال، بسی تامل برانگیز می نماید.

با این اوصاف، از جنابعالی به عنوان مسئول ذیربط در کسوت وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، مصراً و موکداً تقاضای پیگیری و اقدام عاجل جهت روشن شدن وضعیت خود را داریم و در ضمن با توجه به گذشت 4 ماه از مراجعه به هسته گزینش سازمان سنجش و عدم دریافت پاسخ و بلاتکلیفی و اهمیت موضوع و ارتباط غیرقابل انکار آن با آینده مان، حق پیگیری این امر را از تمامی مجاری قانونی در صورت عدم رسیدگی تا حصور نتیجه برای خود محفوظ می دانیم.

محمدصالح ایومن وحید بهرامی آرش صالح دلیر اسکندری

رونوشت جهت اطلاع:

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی، جناب اقای لاریجانی

فراکسیون محترم نمایندگان کورد مجلس شورای اسلامی نمایندگان محترم شهرستان های سنندج و مریوان در مجلس شورای اسلامی

جمعی از دانشجویان منع شده از تحصیل کورد

محکومیت مهندس امیر خرم، عضو نهضت آزادی، به هفت سال حبس تعزیری

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مهندس سید امیر خرم عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران توسط شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی و به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در نهضت آزادی ایران، نوشتن مقالات و انجام مصاحبه با رادیوهای بیگانه و نیز حضور در تجمعات غیرقانونی، به هفت سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

به گزارش میزان خبر، پس از محکومیت عماد بهاور مسئول شاخه جوانان نهضت آزادی ایران به ده سال حبس تعزیری، یک عضو دیگر این حزب باسابقه هم در یک محکومیت سنگین، به تحمل هفت سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

حکم بدوی این عضو دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران که در ۲۶ مهر ماه محاکمه شده بود، روز ۱۶ آذر به وکیل وی ابلاغ شد. آقای خرم سال گذشته و در پی وقایع عاشورا به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار و بازداشت شد و مدت ۵۰ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برد. همچنین او از سال گذشته ممنوع الخروج است.

این فعال سیاسی، در سال ۸۰ نیز همراه با دیگر اعضای نهضت آزادی و نیروهای ملی مذهبی بازداشت شد و ۱۳۵ روز را در سلولهای انفرادی بازداشتگاه ۵۹ سپاه گذراند و در نهایت در شعبه ۲۰ دادگاه انقلاب به چهار سال و هشت ماه زندان محکوم شد. این حکم که با اعتراض او مواجه شد، همچنان در دادگاه تجدیدنظر به سر می برد.

محکومیت یک فعال دانشجویی در کرمانشاه

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم شش ماه زندان آریا حامدی فعال دانشجویی شهر سقز توسط دادگاه تجدید نظر استان کرمانشاه تائید و نامبرده روز گذشته جهت گذراندن دوران محکومیت، خود را به زندان کرمانشاه معرفی نمود.

به آژانس خبری موکریان، این دانشجو که در حوادث پس از انتخابات سال گذشته بازداشت و سپس با قرار وثیقه از زندان آزاد شده بود از سوی دادگاه تجدید نظر استان کرمانشاه به 6 ماه حبس قطعی محکوم شد.

در سکوت جامعه جهانی چهار روزنامه نگار دیگر دستگیر شدند

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: به گفته سازمان گزارشگران بدون مرز، با آغاز دور جدید مذاکرات هسته ای میان جمهوری اسلامی و کشورهای غربی، رهبران جمهوری اسلامی از این مذاکرات و سکوت جامعه جهانی سود می جویند، تا سانسور و سرکوب علیه رسانه‌ها و حرفه‌کاران مطبوعات را گسترش دهند.

به گفته این سازمان، جمهوری اسلامی ایران همزمان با آغاز دور تازه‌ی مذاکرات در باره برنامه‌ی هسته‌ای با جامعه جهانی، سرکوب روزنامه‌نگاران و شهروند وب‌نگاران را تشدید کرده است. از روز شنبه و اغاز این مذاکرات دست کم ٥ روزنامه نگار بازداشت و زندانی شده اند.

«در تاریخ ١٦ آذر ماه ماموران وزارت اطلاعات با محاصره و حمله به دفتر روزنامه شرق، مدیر و سرمایه گذار روزنامه علی خدابخش، احمد غلامی سردبیر، فرزانه روستایی دبیر سرویس بین‌المللی و کیوان مهرگان مسئول سرویس سیاسی روزنامه را بازداشت کردند و به محل نامعلومی منتقل کردند. روزنامه شرق از بدو تاسیس چندین بار از سوی هیات نطارت بر مطبوعات توقیف شده است. این روزنامه در اسفند ماه سال گذشته انتشار مجدد خود را اغاز کرده است.»

گزارش‌گران بدون مرز یادآور می‌شود که روز یکشنبه ١٤ آذر ماه عمادالدین باقی چهره نامی روزنامه نگاری و مدافع حقوق بشر در ایران و از جمله یکی از فعالان برای لغو حکم اعدام در ایران روانه زندان شد.وی به شش سال زندان محکوم شده است.

«از سوی دیگر سعید ملک پور برنامه نویس سایت های اینترنتی از سوی دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اعدام محکوم شده است. وی دو سال پیش از سوی مرکز بررسی جرایم سازمان یافته دستگیر شده است و بنا بر گفته ی خانواده اش پس از دستگیری در شرایطی غیر انسانی در سلول‌های انفرادی و تحت شکنجه مجبور به اعتراف و پذیرش اتهامات مختلف علیه خود شده است. این اعترافات در دادگاه بعنوان مدرک جرم برای محکومیت وی استفاده شده است.»

ممانعت مسوولین قضایی از دریافت شکایتنامه همسر رضا شهابی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: ظهر امروز و در پی مراجعه حضوری همسر رضا شهابی عضو هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به بازپرسی ویژه ی امنیت مستقر در زندان اوین جهت تسلیم شکایت از بازداشت غیر قانونی همسرش، مسئولان قضایی از ورود ایشان به دفتر بازپرسی و پذیرفتن شکایتنامه وی ممانعت به عمل آورند.

به گزارش وبسایت کمیته پیگیری، مسوولین قضایی در بازپرسی ویژه ی امنیت مستقر در زندان اوین از اولین ساعات اداری روز چهارشنبه 17 آذر تا ساعت 12 ظهر، از راه دادن همسر رضا شهابی به دفتر بازپرسی جلوگیری به عمل اوردند و نیز از پذیرفتن شکایت نامه ی همسر رضا خوددداری کردند.

شخصی به نام امجد که به عنوان مسوول دفتر بازپرسی شعبه 2 معرفی میشود نیز اعلام کرده اجازه ی ورود خانم رضایی همسر رضا را به ساختمان بازپرسی نمیدهد و حتا در صورت دریافت شکایت نامه، هیچ اقدام و پاسخی به نامه داده نخواهد شد زیرا اصلا اینچنین پرونده ای در این شعبه وجود ندارد.

در این شکایت نامه که به اعتصاب غذای رضا شهابی به قصد ازادی فوری او اشاره شده است، اعلام گردیده هر گونه خسارت جانی که به رضا شهابی کارگر زندانی محبوس در بند 209 اوین وارد آید مسوولیت آن مستقیما بر عهده ی دستگاه قضایی است.

با وجود اینکه دو ماه از صدور نامه ی ازادی رضا میگذرد مقامات قضایی از هرگونه اظهار نظر در باره ی سرنوشت پرونده ی رضا طفره میروند. این در حالی است که دادگاه انقلاب خیابان معلم نیز از ثبت و در اختیار داشتن هرگونه پرونده ای از رضا شهابی اظهار بی اطلاعی میکند. همسر شهابی پس از ناامیدی از امکان تحویل نامه به دادگاه انقلاب و یا بازپرسی اوین، برای تحویل نامه به دادستانی کل در 15 خرداد عزیمت کرده است.

رضا شهابی اکنون در شرایط بسیار حاد جسمی است و از روز شنبه 13 آذر دست به اعتصاب غذای خشک زده است وسلامت و جان او در خطر جدی است.

دیده بان حقوق بشر: به سرکوب دانشجویان پایان دهید

روز گذشته سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که همزمان با برگزاری مراسم بزرگداشت روز دانشجو سراسر کشور تعداد زیادی از دانشجویان در زندان به سر می برند و تعدادی دیگر از ادامه تحصیلات به دلیل فعالیتهای سیاسی و یا اعتقادات مذهبی خود محروم شده اند. تعداد زیادی از افرادی که دربند می باشند مقامات عالیرتبه تشکلهای منتقد دانشجویی می باشند.

هدف قرار دادن دانشگاه های ایران توسط دولت جهت تحکیم قدرت و سرکوب مخالفت اخیرا رو به افزایش یافته است. در طی سال 2005، دولت محمود احمدی نژاد برنامه ای پیاده کرده است تا مخالفت در دانشگاه ها را خنثی نموده و سیستم تحصیلاتی کشور را اسلامی تر کند. اقدامات این کمپین که توسط وزارتهای آموزش و پرورش، علوم، و اطلاعات برنامه ریزی شده شامل بازداشت تعدادی از دانشجویان، محرومیت دانشجویانی که فعالیت سیاسی می کنند و یا اعضای جامعه بهاییان می باشند از ادامه تحصیل، استفاده از کمیته های انضباطی جهت تحت نظر قرار دادن، تعلیق و یا اخراج دانشجویان، افزایش حضور گروه های طرفدار دولت وابسته به بسیجیان، و محدود کردن فعالیتهای جنبش دانشجویی می باشد.

جو استورک معاون بخش خاورمیانه دیده بان حقوق بشر اظهار داشت: «دولت ایران تحت پوشش اقدام علیه امنیت کشور و فریب خوردن توسط «عوامل بیگانه» فعالین دانشجویی را متهم می کند تا به کمپین خود جهت حذف جنبش دانشجویی و فشار بر آزادی تحصیل بپردازد». وی افزود: «با وجود افزایش این فشارها دانشجویان همچنین در خط مقدم مبارزه جهت کسب آزادیهای بیشتر هم در عرصه دانشگاه ها و هم در کل جامعه هستند».

دوره اخیر بازداشت سران جنبش دانشجویی اوایل ماه گذشته صورت گرفت هنگامی که نیروهای امنیتی و اطلاعاتی چهار عضو دفتر اتحادیه دانشجویی تحکیم وحدت (دفتر تحکیم وحدت) را بازداشت کردند. دفتر تحکیم وحدت یکی از مهمترین تشکلهای دانشجویی در کشور محسوب می شود.

روز دانشجو همزمان با سالروز قتل سه دانشجوی دانشگاه تهران توسط نیروهای امنیتی دولت شاه به تاریخ ایرانی 16 آذر یا 7 دسامبر 1953 می باشد. طی روز دانشجوی سال گذشته، تجمعاتی در سراسر دانشگاه های کشور بروز یافت که در آنان تعداد زیادی از دانشجویان نارضایتی خود را نسبت به انتخابات بحث برانگیز ژوئن 2009 ابراز کردند.

مقامات تعدادی از معترضان را دستگیر کردند از جمله آنان مجید توکلی دانشجوی دانشگاه امیر کبیر و عضو انجمن اسلامی دانشجویان بود که در طی سخنرانی از دولت انتقاد نمود. دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی توکلی را به هشت سال و نیم زندان در رابطه با اتهامات متفاوت امنیتی از جمله «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، و «توهین به مقام رهبری و رئیس جمهوری» محکوم کرد. توکلی در حال حاضر در زندان اوین به سر می برد.

بنا به منابع نزدیک دفتر تحکیم وحدت، تا ماه نوامبر 2010 بیشتر از 70 دانشجو در سراسر کشور به دلیل فعالیتهای سیاسی و یا وابستگی خود به تشکلهای دانشجویی که توسط دولت غیر قانونی اعلام شده اند دربند بودند.

در روز 5 نوامبر 2010 هشت مامور امنیتی وارد خانه پدری علی قلی زاده در شهر مشهد شده و او را بدون حکم دادگاه و برخلاف قوانین کشور بازداشت کردند. دو روز بعد، مامورین لباس شخصی متعلق به وزارت اطلاعات علی رضا کیانی را جلوی دانشگاه مازندران دستگیر نمودند. در همان روز، مقامات محسن برزگر را در شهر بابل و محمد حیدرزاده را در شهرکرد مستقر در غرب کشور بازداشت کردند. مقامات این چهار فعال را به زندان اوین در تهران منتقل کردند، اما در اواخر ماه نوامبر و اوایل دسامبر قلی زاده، کیانی، و حیدرزاده را آزاد نمودند. برزگر همچنین در بند 240 زندان اوین به سر می برد و مقامات او را از دسترسی به وکیل و خانواده اش محروم ساخته اند.

طی بیانیه ای که در روز 8 نوامبر انشار یافت، دفتر تحکیم وحدت مقامات دولتی را متهم به هدف قرار دادن این چهار عضو کرده و ادعا نمود که دلیل اصلی این بازداشتها انتخاب آنان به عنوان عضو شورای مرکزی این تشکل بوده است. چند منبع نزدیک به دفتر تحکیم به سازمان دیده بان حقوق بشر گفتند که مقامات این دانشجویان را اندکی پیش از اعلام رسمی نتایج انتخابات سالیانه این گروه بازداشت کردند. امسال این انتخابات به دلیل عدم امنیت از طریق انیترنت برگزار گردید.

در روز 31 اکتبر رجانیوز، یک سایت فارسی زبانی که نزدیک به وزارت اطلاعات شمرده می شود، به «غیرقانونی بودن» دفتر تحکیم تاکید نمود و طی مقاله ای چند عضو این گروه را متهم به اربتاط با حزب حیات آزاد کردستان (پژاک) و سازمان مجاهدین خلق کرد. دولت ایران هر دو حزب را به عنوان گروه های تروریستی می شناسد. دفتر تحکیم وحدت و تعدادی از سایتهای فارسی زبان وابسته به گروه های دیگر جنبش دانشجویی این اتهامات را رد کرده و ادعا نموند که این بازداشتها نشانگر کمپین جدیدی از سوی دولت جهت سیاه نمایی جنبش دانشجویی و سرکوب مخالفان می باشد.

در سال 2009 وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اعلام کرد که فعالیت دفتر تحکیم وحدت غیرقانونی می باشد. طی عملیات سرکوب کننده گسترده ای که بعد از انتخابات بحث برانگیز ژوئن 2009 صورت گرفت نیروهای امنیتی بیش از 200 دانشجو از جمله تعدادی از مقامات عالیرتبه دفتر تحکیم وحدت را بازداشت کردند. تعداد چشمگیری از این بازداشتها در ماه نوامبر و اوایل ماه دسامبر 2009 رخ داد. این عملیات ماه ها بعد از حمله نیروهای امنیتی به کوی دانشگاه تهران که منجر به قتل چند دانشجو شد و چند هفته قبل از برگزاری بزرگداشت روز دانشجو صورت گرفت.

مامورین تعداد زیادی از دانشجویان را هفته ها و بدون اجازه ارتباط برقرار کردن با دنیای بیرون و پیش از اینکه مقامات قضایی کیفرخواستهای آنها را صادر کنند و یا وکلا امکان بررسی پرونده موکلین خود را داشته باشند در زندان نگه داشتند. بعضی از بازداشت شدگان نیز ادعا کردند که مامورین امنیتی و اطلاعاتی تحت شکنجه آنها را وادار به اعتراف نسبت به جرمهایی که مرتکب آنها نشده بودند نمودند. قوه قضاییه این دانشجویان را در دادگاه های غیر علنی انقلاب محاکمه کرد.

بهاره هدایت و میلاد اسدی دو عضو دیگر دفتر تحکیم وحدت هستند که در سال 2009 بازداشت شدند. آنها هم اکنون در زندان اوین به سر می برند. هدایت اولین دبیر کمیسیون زنان دفتر تحکیم وحدت و اولین (و تاکنون تنها) زن برگزیده کمیته مرکزی سازمان ملی دانشجویان بود. مقامات او را در 30 دسامبر سال 2009 دستگیر و متهم به جرایم متعدد علیه امنیت ملی شامل «تبلیغ علیه نظام»، «شرکت در تجمع های غیرقانونی»، و «توهین به رئیس جمهور» کردند. بهاره هدایت در ماه مه سال 2010 توسط دادگاه انقلاب کشور به نه سال و نیم زندان محکوم شد. نیروهای امنیتی اسدی را در روز 30 نوامبر 2009 بازداشت کردند. قاضی مغیثه قاضی شعبه 28 دادگاه انقلاب او را به هفت سال زندان به دلیل جرمهای مشابه امنیتی محکوم نمود.

دولت محمود احمدی نژاد همچنین گروه های دانشجویی دیگری و نیز اعضای این تشکلها را از جمله سازمان دانش آموختگان ایران اسلامی ادوار تحکیم وحدت (ادوار تحکیم وحدت) و شورای دفاع از حق تحصیل هدف قرار داده است. تعدادی از شورای مرکزی ادوار تحکیم وحدت از جمله احمد زیدآبادی، عبدالله مومنی،علی ملیحی، علی جمالی، و نیز حسن اسدی زیدآبادی در حال حاضر در زندان اوین به سر می برند. نیروهای امنیتی احمد زیدآبادی و مومنی دبیر کل و سخنگوی این سازمان را طی اعتراضات انتخاباتی سال گذشته دستگیر نمودند. احمد زیداآبادی، مومنی، و ملیحی هم اکنون جمعا 14 سال و 11 ماه محکومیت را در ارتباط با اتهامات امنتیی مانند «شرکت در تجمع های غیرقانونی»، «تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رئیس جمهور» سپری می کنند.

در ماه سپتامبر 2009 مومنی نامه سرگشاده ای به آیت الله سید علی خامنه ای رهبر جمهری اسلامی ارسال نمود که در آن جزئیات بدرفتاری و شکنجه هایی که توسط زندانبانان تحمل کرده بود درج شده بود. مومنی از سران معترضان دانشجویی ژوئیه سال 1999 است.

ضیاء نبوی، از تاسیسگران شورای دفاع از حق تحصیل، در حال حاضر حکم 10 ساله خود را در زندان کارون اهواز سپری می کند. مامورین وزارت اطلاعات نبوی را در روز 15 ژوئن 2009 بازداشت کردند، و مقامات قوه قضاییه او را به جرائمی مرتبط به درخطر انداختن امنیت کشور از جمله «ارتباط و همکاری با منافقین» متهم نمودند. مهدیه گلرو، فعال دانشجویی و عضو شورای دفاع از حق تحصیل، از روز 3 نوامبر سال 2009 در زندان به سر می برد. دادگاه انقلاب در آوریل سال 2010 او را به جرم «اقدام علیه امنیت ملی» محکوم به 28 ماه زندان نمود. یکی از تاسیسگران دیگر شورای ذفاع از حق تحصیل، مجید دری، هم اکنون حکم شش سال خود را در زندان به دلیل فعالیتهای دانشجویی سپری می کند.

بنا به گزارش جدید کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران دولت محمود احمدی نژاد از سال 2005 بیش از 200 دانشجو را مبنی بر عقاید سیاسی و یا مذهبی شان از ادامه تحصیل در دانشگاه ها محروم ساخته است.

در سال 2008 مقامات نبوی، گلرو، و دری را از ادامه تحصیل محروم ساختند. در واکنش به این اقدام آنها شورای دفاع از حق تحصیل را به وجود آوردند. شورای دفاع از حق تحصیل یکی از گروه های دانشجویی بود که جهت افشاگری و مبارزه با سیاست دولت مبنی بر محروم نمودن دانشجویان از ادامه تحصیل به خاطر مسائل سیاسی و یا مذهبی فعالیت می کرد. گروه دیگری به نام جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلاتی که بطور عمده به محرومیت بهاییان می پرداخت نیز در این زمینه فعال بود. سیاست فعلی دولت ایران محرومیت از ثبت نام و یا ادامه تحصیل بهاییان به مجرد کشف بهایی بودن آنان است. در سال 2009، مقامات همچنین قلی زاده و برزگر، اعضای دفتر تحکیم وحدت را که اخیرا بازداشت شده بودند از ادامه تحصیلات محروم نمود.

استورک گفت: «به جای قدردانی و تجلیل از این دانشجویان، دولت ایران بطور دائم 16 آذر را با افزایش فشار بر روی آزادی تحصیل به یادگار نگاه می دارد». وی افزود: "وقت آن رسیده است که به جای این فشارها مقامات به مناسبت این روز دانشجویانی را که به دلیل اتهامات بی اساس دربند هستند آزاد کرده و به صدها دانشجوی دیگر که از حق تحصیل محروم می باشند اجازه برگشت سر کلاسهایشان بدهد"

سایت دیده بان حقوق بشر

بی خبری از دو دانشجوی بازداشت شده دانشگاه رازی کرمانشاه

احمد غیاثوند و سید قاسم محمودی دو دانشجوی دانشگاه رازی کرمانشاه هستند که در پی اعتراض به صفار هرندی بازداشت شده اند.

به گزارش دانشجونیوز، خانواده احمد غياثوند و سيد قاسم محمودي دو دانشجوي دانشکده فني رازي كرمانشاه كه روز 15 آذر و پس از خروج از دانشگاه بازداشت شدند هنوز نتوانسته اند اطلاعي از وضعيت آنان پيدا كنند.

اين دو دانشجو پس از اعتراض دانشجويان به حضور صفارهرندي و پس از خروج از دانشگاه توسط نيروهاي امنيتي بازداشت شدند.

گفتنی است که دانشجويان دانشگاه رازي دوشنبه 15 آذر با فريادهاي مرگ بر ديكتاتور از صفار هرندي استقبال كرده بودند که خشم نیروهای امنیتی را در پی داشته است.

در همین زمینه:

استقبال دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه از صفار هرندی با شعار "مرگ بر دیکتاتور"

انتقال حداقل ۴ نفر از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر به زندان اوین

دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که در روز ۱۶ آذر توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند به زندان اوین منتقل شده اند.

به گزارش دانشجونیوز، درپی برگزاری مراسم ۱۶ آذر در دانشگاه پلی تکنیک تهران حدود ۱۵ نفر از دانشجویان این دانشگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده اند. ۱۰ تن از آنان پس از بازجویی در دفتر پی گیری وزارت اطلاعات آزاد شده اند و مابقی بازداشت شدگان به زندان اوین منتقل شده اند. دانشجویان آزاد شده از ضرب و شتم شدید خویش در دفتر پی گیری وزارت اطلاعات خبر داده اند. از دانشجویان منتقل شده به زندان اوین می توان به هادی شاکری و محسن محبوبیان اشاره کرد.

در روز ۱۶ آذر، حدود ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر اقدام به برگزاری تجمع اعتراضی کردند. این دانشجویان شعارهایی چون "مرگ بر دیکتاتور"، " الله اکبر"، یا حسین میرحسین" و ...سر دادند. همچنین این دانشجویان حلقه ای را به نشانه همبستگی با دانشجویان زندانی در محوطه دانشگاه تشکیل دادند و سرود یار دبستانی خواندند.

بنابرگزارشات ارسالی توسط دانشجویان امیرکبیر، نیروهای گارد ضد شورش و لباس شخصی از صبح روز ۱۶ آذر دانشگاه امیرکبیر را در محاصره خود در آورده بودند. همچنین نیروهای لباس شخصی در تمام نقاط دانشگاه مستقر شده بودند. نیروهای بسیجی و مامورین حراست دانشگاه نیز برای برخورد با تجمعات احتمالی در آمادگی و هماهنگی کامل بوده اند و به صورت پیوسته از طریق بی سیم و موبایل با یکدیگر در تماس بوده اند. نیروهای بسیج و حراست به ضرب وشتم دانشجویان پرداخته اند و حتی گاها نیروهای انتظامات خود راسا اقدام به دستگیری دانشجویان معترض کرده اند. همچنین بنابراین گزارشات، ذوقی از مامورین انتظامات دانشگاه در سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض نقش برجسته ای را ایفا کرده است.

بنابر گفته دانشجویان دانشگاه امیرکبیر، بازداشت های صورت گرفته در خارج از محوطه دانشگاه عمدتا به صورت اتفاقی و از سر عصباینت و سردرگمی بوده است، کماآنکه بسیاری از بازداشت شدگان از دانشجویانی بوده اند که در تجمعات شرکت نداشته اند.

16 آذر؛ تظاهرات ایرانیان در تورنتو کانادا

جبهه متحد دانشجویی در کانادا - روز گذشته سه شنبه ۱۶ آذر ۱۳۸۹، همزمان با اعتراضات دانشجویی در دانشگاه های ایران و مراسم جهانی در حمایت از جنبش دانشجویی در ایران، تعدادی از ایرانیان ساکن تورنتو در میدان مل لستمن دور هم جمع شدند و روز دانشجو را گرامی داشتند.

در این گردهمایی که با دعوت جبهه متحد دانشجویی در کانادا انجام گرفته بود، علرغم دمای پایین هوا، تعدادی از فعالان مدنی و دانشجویی با حضور در برنامه و سر دادن شعار، حمایت و همبستگی خود با جنبش دانشجویی ایران را اعلام کردند و خواستار برقراری رژیمی سکولار و دمکرات در ایران شدند. حاضران با روشن کردن شمع یاد جان باختگان راه دانشجویی را گرامی داشتند.

در این برنامه، دکتر فرخ زندی استاد دانشگاه یورک و عضو انجمن سکولارهای سبز در تورنتو، علی وکیلی فعال مدنی، اردشیر زارع زاده روزنامه نگار و فعال دانشجویی سابق در ایران، محمد باقر صمیمی روزنامه نگار، ایرج شکیبایی زندانی سیاسی دهه ۶۰، محمود صفی فعال حقوق بشر در کانادا، افشین اعرابی مدیر برنامه های جبهه متحد دانشجویی در تورنتو، همسر سعید ملک پور زندانی محکوم به اعدام، مریم بنی هاشم دبیر سایت حقوق بشری پرشین تو انگلیش، و نیز تعدادی از زندانیان سیاسی سابق در ایران حضور داشتند

جامعه جهانی بهایی خواستار آزادی رهبران بهایی شد

صدای آمریکا : «جامعه جهانی بهایی» در نامه ای سرگشاده به آیت الله صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، خواستار رعایت حقوق شهروندان بهایی در ایران و همچنین آزادی فوری ده نفر از بهاییان از جمله هفت رهبر جامعه بهایی ایران شد.

به گفته این سازمان، فریبا کمال آبادی، مهوش ثابت، بهروز توکلی، وحید تیزفهم، جمال الدین خانجانی، سعید رضایی و عفیف نعیمی از اعضای «هیئت یاران» بوده اند که مسوولیت امور روحانی و اجتماعی جامعه بهایی ایران را بر عهده داشته اند. آنان که حدود سه سال است در بازداشت به سر می برند، به تحمل ۱۰سال حبس محکوم شدند.
مقامات جمهوری اسلامی این هفت نفر را به اقدام علیه امنیت ملی متهم کرده اند. اما این اتهام از سوی جامعه جهانی بین المللی رد شده است.

جامعه جهانی بهایی در نامه خود که رو نوشتی از آن را به سفیر جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد فرستاده است، محاکمه رهبران بهایی را عاری از اصل بی طرفی دانسته است.

به گفته جامعه جهانی بهایی، هفت رهبر بهایی تقاضای محاکمه علنی کرده بودند، اما قضات دادگاه تقاضای ناظران از جمله هیئت های دیپلماتیک برای حضور در دادگاه را نپذیرفتنند و به جز فیلم برداران دولتی، مانع حضور خبرنگاران شدند.

در نامه جامعه جهانی بهایی آمده است هفت رهبر بهایی در دادگاه تجدید نظر از اتهامات جاسوسی و هم دستی با دولت اسراییل و دادن اسناد سری به اتباع خارجی تبرئه شده بودند.

در بخش دیگری از این نامه، ماموران وزارت اطلاعات به انجام شیوه های ناشایست در ارتباط با هفت رهبر بهایی متهم شده اند که از آن جمله به بازداشت غیر قانونی، محروم کردن بازداشت شدگان از دسترسی به وکیل، رفتارهای بدور از موازین رایج مدنی و مجبور کردن متهمان به اعترافات بی اساس اشاره شده است. جامعه جهانی بهایی همچنین از شرایط بد و غیر بهداشتی هفت رهبر بهایی در زندان گوهردشت انتقاد کرده است.

جامعه جهانی بهایی در نامه سرگشاده خود از آنچه پخش توهین و ناروا نسبت به عقاید بهاییان و تحریف تاریخ دینشان از رسانه دولتی ایران خوانده، انتقاد کرده و خواستار آزادی سه بهایی دیگر به نام های هاله روحی، رها ثابت و ساسان تقوا شده است. این سه تن در زندانی در شیراز هستند. جامعه جهانی بهایی می گوید آنان در سواد آموزی به کودکان مناطق فقیر فعال بودند.

تخمین زده می شود حدود ۳۰۰ هزار بهایی در ایران زندگی می کنند. وزارت امورخارجه آمریکا در گزارش سالانه خود درباره آزادی های مذهبی در جهان که اخیرا منتشر کرده است، اعلام کرده است از ژانویه سال جاری میلادی، ۵۰ بهایی در ایران دستگیر شده اند و تعداد دیگری نیز در زندان هستند.

عضو تیم ملی جودو ایران به المان پناهنده شد : بخاطر اينکه با حدوکار اسرائيل روبرو نشوم مدال خود را از دست دادم/ زمانی که تیم ملی جودو نتیجه می گرفت فقط وضع مالی رئیس فدراسیون و سرمربی تیم بهتر می شد!

مهر : عضو پیشین تیم ملی جودو ایران که برای حضور در تیم ملی با مشکلاتی از سوی کادر فنی مواجه شده بود، پس از همراهی یک تیم باشگاهی آلمان، از این کشور تقاضای پناهندگی و تاکید کرد دیگر به ایران برنمی گردد و از این پس برای تیم ملی آلمان به میدان خواهد رفت.

به گزارش مهر، وحید سرلک اسفندماه گذشته برای تمرین و حضور در تمرینات یک تیم آلمانی راهی این کشور شد و پس از گذشت سه ماه به تهران بازگشت و در تمرینات تیم ملی کشورمان شرکت کرد اما مجددا به آلمان بازگشت.

در حالی که مسئولان تیم ملی و فدراسیون جودو اصرار بر حضور سرلک در ایران و شرکت در رقابتهای انتخابی داشتند، وی از بازگشت به ایران خودداری و بارها اعلام کرد می تواند تیم را در مسابقات مختلف همراهی کند ولی به دلیل انجام امور اقامت نمی تواند به ایران بیاید.

این درخواست سرلک با مخالفت مسئولان فدراسیون مواجه شد و در نهایت هم سرلک که از زمان رقابتهای جهانی 2009 رتردام پیشنهاد حضور در تیم ملی آلمان را داشت، به این پیشنهاد ژرمن ها پاسخ مثبت داد و با ارائه درخواست پناهندگی به آلمان ها مقدمات حضور خود در تیم ملی این کشور را نیز فراهم آورد.

وحید سرلک ضمن تایید خبر پناهندگی اش به آلمان گفت: سالها برای رسیدن به تیم ملی زحمت کشیدم، درآمد دیگری جز ورزش و تیم ملی نداشتم و زمانی که به نفر اول وزن خود در تیم ملی تبدیل شدم خیلی راحت زحمات من نادیده گرفته شد.

وی افزود: شاید این داستان تکراری باشد که من سال 2005 با وعده مسئولان فدراسیون و شخص امینی و برای جلوگیری از محرومیت فدراسیون جودو مصلحتی به نماینده آذربایجان باختم تا دور بعد به نماینده اسرائیل برخورد نکنم چرا که اگر من با اسرائیلی بازی نمی کردم فدراسیون محروم می شد. در همان مسابقه می توانستم به مدال برنز برسم ولی با این تدبیر موفق به این کار نشدم و وقتی هم به ایران برگشتم همه قولهای خانه و ماشین فراموش شد.

سرلک در بخش دیگری از گفتگویش با مهر خاطرنشان کرد: زمانی که تیم ملی جودو نتیجه می گرفت نمی دانم چه اتفاقی می افتاد که فقط وضع مالی رئیس فدراسیون و سرمربی تیم بهتر می شد! ما چند ماه به چند ماه حقوق نمی گرفتیم ولی سرمربی تیم ملی ماشین مدل بالا و جدید می خرید، اینکه کسی از ما به عنوان بازیکنان تیم ملی سئوال نمی کرد که دردتان چیست خود نیز بحث دیگری است.

این ملی پوش سابق جودو گفت: مشکلات جودو ایران یکی دو تا نیست. چرا کسی سئوال نمی کند که دلیل تغییرات مداوم ترکیب چیست؟ من می دانم؛ چون به چشم خود دیده ام که سرمربی تیم ملی برای دعوت بازیکنان و حمایت در تیم ملی از جودوکاران پول می گیرد. جودوکاران شهرستانی که نمی خواهم نام ببرم عسل و پول نقد به سرمربی تیم ملی می دهد تا بی دلیل و بدون هیچ پشتوانه فنی و حتی یک قهرمانی کشور به تیم ملی دعوت شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: من را تحت فشار قراردادند که بیایم ایران و در رقابتهای انتخابی شرکت کنم. ولی یک جودوکار ناشناس را از ژاپن در مسابقات جهانی شرکت دادند؟ کسی از داخل فدراسیون بارها و بارها دردلهای مرا که حتی یکبار هم در خبرگزاری مهر منتشر شد گوش نکرد! وقتی دیدم فدراسیون به من نیازی ندارد تصمیم گرفتم آینده خود را درخارج از ایران دنبال کنم.

سرلک در پایان گفت: از سیاست های غلط فدراسیون خسته شدم و دیگر به ایران بازنخواهم گشت. درخواست پناهندگی خود را داده ام از این پس برای تیم ملی آلمان بازی خواهم کرد. یک ایرانی هستم و به ایرانی بودن خود افتخار می کنم ولی از این سیاست های غلط خسته شده و می خواهم آینده ورزشی خود را با تیم ملی آلمان که فقط مرا برای خودم می خواهد نه چاپلوسی مبارزه کنم. احسان رجبی هم که به آمریکا رفته همین وضعیت را دارد و بزودی برای تیم ملی آمریکا مبارزه خواهد کرد.

احضار اشکان ذهابیان فعال دانشجوئی مازندران

اشکان ذهابیان عضو شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت و فعال دانشجوئی مازندران در حوادث پس از انتخابات در ۲۶ خرداد ۸۸ پس از ضرب و شتم نیروهای موسوم به «انصار» دستگیر شد و مدت یک ماهه بازداشت خود را در زندان اداره اطلاعات ساری و متی کلای بابل در بند انفرادی سپری کرد. این فعال دانشجوئی برای دومین بار به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به واسطه تشکیل اتحادیه انجمن های اسلامی شمال کشور دستگیر و راهی زندان شد.
یک منبع مطلع به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که روز سه شنبه چندین مامور امنیتی و انتظامی بدون ارائه حکم با مراجعه به منزل اشکان ذهابیان قصد بازدشت این فعال دانشجوئی در مازندران را داشتند. این منبع مطلع در بابل به کمپین گفت مامورینی که قصد بازداشت اشکان ذهابیان را داشتند به خانواده وی اعلام نمودند که تا فردا او باید خود را به مقر فرماندهی انتظامی شهرستان بابل معرفی کند.

واشینگتن پست:‌ دلیل آلودگی تهران،‌ مصرف بنزین داخلی

رادیو فردا : به گفته مقامات دولت ایران، در هفته‌های اخیر آلودگی هوای شهر تهران به حد بی‌سابقه‌ای رسیده و رکورد آلودگی را در سطح جهان شکسته است. دولت به مدت چند روز برخی از ادارات را تعطیل کرده، تعداد زیادی از مدارس و دانشگاه‌ها طی هفته‌های اخیر حداقل شش روز تعطیل بوده‌اند و بیمارستان‌ها از افزایش مراجعه بیماران و سالمندان خبر می‌دهند.

خبرنگار واشینگتن پست از تهران می‌نویسد که هوای شهر تهران که در دامنه رشته کوه‌های البرز قرار گرفته و حدود چهار میلیون خودرو در آن رفت و آمد دارند در سال‌های اخیر همیشه آلودگی شدیدی داشته است. اما میزان این آلودگی در سال جاری در تهران و شهرهای بزرگ دیگر مثل اصفهان به حد بی‌سابقه‌ای بالا رفته و بسیاری دلیل این افزایش را مصرف بنزین محصول داخل می‌دانند که در ماه‌های اخیر تولید و عرضه شده است.

این بنزین محصول یک برنامه اضطراری تولید سوخت مصرفی در داخل ایران برای مقابله با تحریم‌های بین‌المللی بوده است. پس از تصویب تحریم صادرات بنزین به ایران توسط دولت آمریکا، بسیاری از شرکت‌های بزرگ نفتی فروش بنزین به ایران را متوقف کردند. وزارت نفت ایران برای جبران کمبود بنزین در بازار داخلی در مراکز پتروشیمی خود تولید این محصول با کیفیت بسیار نازل را آغاز کرد، چون ایران ازامکانات پالایشگاهی لازم برای تولید بنزین برخوردار نیست.

به نوشته واشینگتن پست، وب‌سایت خبری «آینده» که نسبت به دولت موضع انتقادی دارد چند روز پیش نوشت: «این سوخت جدید ممکن است یک برگ برنده سیاسی باشد، ولی کیفیت آن بسیار نامرغوب و آلوده‌کننده است.»

محمدهادی حیدرزاده، از مسئولان شهرداری تهران، روز یک‌شنبه به روزنامه شرق گفت که تهران برای ۲۵ روز مداوم در حالت هشدار جدی بوده و این حد از آلودگی ممتد در سطح حهان رکوردی بی‌سابقه است.

برخی از گزارشات رسانه‌های دولتی از قول مقامات مسئول می‌گویند که وجود بیش از سه و نیم میلیون خودرو در سطح شهر تهران عامل تولید ۸۰ درصد از آلودگی هوای این شهر است.

خبرنگار واشینگتن پست از تهران می‌نویسد که از دو هفته پیش با رسیدن توده‌های گسترده هوای خشک منطقه اقیانوس هند به آسمان تهران عملا امکان ریزش باران یا برف منتفی شده و به همین خاطر تشدید آلودگی تداوم یافته است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، قرار بود روز دوشنبه هواپیماهای حامل آب در آسمان شهر تهران آب پخش کنند تا به این وسیله در لایه‌های سنگین غبار آلوده شکافی ایجاد شده و بخشی از آلودگی به حرکت درآید و از آسمان شهر فاصله بگیرد.

یک طرح دیگر دولت محمود احمدی‌نژاد نصب دستگاه‌های تصفیه هوا در نقاط بسیار آلوده شهر است. اما کارشناسان می‌گویند که این دستگاه‌ها فقط در محیط‌های دربسته کارایی دارند و پرواز هواپیمهای کوچک به خاطر دود شدیدی که تولید می‌کنند بر میزان آلودگی هوای تهران خواهد افزود.

با وجود مشکل جدی آلودگی هوای تهران که حدس زده می‌شود دلیل تشدید آن بنزین تولید داخل باشد حکومت ایران در تبلیغات خود مدعی است که تولید این محصول به مرحله‌ای رسیده که قرار است به‌زودی به خارج صادر شود.

اگر مذاکرات اخیر ایران با کشورهای ۵+۱ به نتیجه نرسد آمریکا و متحدانش تحریم‌های شدیدتری علیه ایران به اجرا خواهند گذاشت و این می‌تواند مشکل بنزین و در نتیجه آلودگی هوا را تشدید کند.

احضار و تهديد گسترده فعالين دانشجويي در دانشگاه مازندران

دانشگاه مازندران و مجموعه پرديس اين دانشگاه ۱۶ آذر امسال را در فضاي به شدت امنيتي شده و به صورت نيمه تعطيل گذراند.
به گزارش دانشجو نيوز، علي رغم فراخوان گسترده فعالين دانشجويي در اين دانشگاه از طريق توزيع شبنامه و شعارنويسي، به دليل فضاي به شدت امنيتي شده در اين روز و حضور چشمگير نيروهاي امنيتي و لباس شخصي تجمع وعده داده شده صورت نپذيرفت. همچنين منابع آگاه دانشجويي از احضار و تهديد بي سابقه فعالين دانشجويي دانشگاه مازندران و اخراج چند تن ديگر از محوطه ي پرديس اين دانشگاه خبر مي دهند.
احضار و تهديد فعالين و خانواده هاي ايشان که از صبح روز دوشنبه ۱۵ آذر به صورت سيستماتيک آغاز شده بود تا ظهر روز ۱۶ آذر ادامه يافت و طي آن بيش از ۲۷ نفر از دانشجويان دانشگاه مازندران از حضور در اين دانشگاه منع شدند.
منابع آگاه دانشجويي از حضور چشمگير نيروهاي امنيتي و لباس شخصي در دانشگاه مازندران خبر مي دهند و با توجه به برگزار نشدن تعداد زيادي از کلاس هاي درس، دانشگاه مازندران را نيمه تعطيل توصيف کردند.

97 درصد مردم کشور در هیچ کتابخانه‌ای عضو نیستند!

دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور اعلام کرد: 97 درصد از جامعه عضو کتابخانه‌ها نیستند.
نخستین گردهمایی آموزشی کارشناسان امور فرهنگی کشور با سخنرانی منصور واعظی، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، سه‌شنبه، 16 آذرماه در محل سالن کنفرانس کتابخانه‌ مرکزی پارک شهر آغاز شد.
منصور واعظی در این گردهمایی با اشاره به اصلی‌ترین فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی بیان کرد: اصلی‌ترین فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی کشور باید در راستای رسیدن به هدف ارتقای مطالعه‌ی مفید در کشور باشد. مخاطبان ما در عرصه‌ی این فعالیت فراتر از اعضای کتابخانه‌های عمومی هستند و سازمان‌های اجرایی و مدیران کتابخانه‌های عمومی باید تلاش کنند تا با توجه به 97 درصد از جامعه که عضو کتابخانه‌ها نیستند، با برنامه‌ریزی و تعامل درست با آن‌ها، به بالا بردن ارتقای مطالعه‌ی مفید در کشور برسیم.

بازداشت حسین مهدوی از فعالان سیاسی خرم آباد

ماموران اداره اطلاعات در حالی حسین مهدوی را بازداشت کرده اند که به صورت تلفنی از او خواسته بودند برای دریافت کیس کامپیوتر شخصی اش که در تفتیش بهمن گذشته از منزل او برده بودند به اداره اطلاعات خرم آباد مراجعه نماید.
بنا بر اخبار ارسالی به رهانا، حسین مهدوی از فعالان سیاسی در استان لرستان است که بارها به نهادهای امنیتی احضار شده و پرونده هایی نیز در دادگاه انقلاب استان لرستان دارد.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران : نیمی از روزنامه نگاران زندانی در ایران و چین هستند

صدای آمریکا : کمیته حمایت از روزنامه نگاران می گوید شمار روزنامه نگاران زندانی در جهان به ۱۴۵ نفر رسیده است که این تعداد از سال ۱۹۹۶ که ۱۸۵ روزنامه نگار پشت میله های زندان بودند، در بالاترین سطح خود قرار دارد.

این کمیته که مقر آن در شهر نیویورک است، روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد که ادامه سرکوب صداهای منتقد از سوی جمهوری اسلامی ایران و سرکوب روزنامه نگاران اقلیت در چین، تعداد روزنامه نگاران زندانی در جهان را افزایش داده است.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران می گوید تا پایان سال ۲۰۰۹ میلادی ۱۳۶ روزنامه نگار زندانی بودند که این تعداد در سال جاری ۹ نفر افزایش یافته است.

به گفته این گروه حامی حقوق روزنامه نگاران، ایران و چین هر کدام با داشتن ۳۴ روزنامه نگار زندانی بدترین کشورهای زندانی کننده روزنامه نگاران هستند و این دو کشور، تقریبا نیمی از روزنامه نگاران زندانی در جهان را در خود جای داده اند.

این گروه همچنین گفته است که زندانی کردن روزنامه نگاران در ایران، پس از سرکوب اعتراضات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته نیز ادامه یافته است و طی دو ماه اخیر، دست کم چهار روزنامه نگار بازداشت شده اند.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران می گوید روزنامه نگاران زندانی در چین عمدتا از قوم اویغور و یا روزنامه نگاران تبتی هستند که مسائل قومی و خشونت های منطقه ای را در گزارش های خود پوشش داده اند.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران می گوید ایران و چین، هر دو از اتهامات مبهم ضد دولتی علیه روزنامه نگاران استفاده می کنند. آمار این سازمان مربوط به تعداد روزنامه نگاران زندانی در اول ماه دسامبر است.

گزارش کمیته بین المللی حمایت از روزنامه نگاران در حالی منتشر می شود که عباس جعفری دولت آبادی، دادستان تهران روز چهارشنبه ۱۷ آذرماه، خبر بازداشت شماری از روزنامه نگاران روزنامه اصلاح طلب شرق را تایید و اتهام آنان را امنیتی اعلام کرد.

تعطیلی خودجوش بازار نجف آباد و آغاز مراسم سالگرد آیت الله منتظری

جرس: به رغم محدودیتهای امنیتی امروز، روز پنجشنبه هجده آذر ماه ، مصادف با سوم محرم، سالروز رحلت آيت الله منتظري كليه مغازه هاي شهرستان نجف آباد(به جز مايحتاج و ضروري) تعطیل است.

به گزارش رسیده به جرس، كليه مغازه هاي شهرستان نجف آباد(به جز مايحتاج و ضروري)، به پاس آزادي خواهي و حق گويي و مظلوميت اين مرجع شيعه و به مناسبت رحلت ايشان و به صورت كاملا هماهنگ و خودجوش در تمام شهر تعطيل است.

در حال حاضر مردم شهر در حال شركت در مراسم عزاداري در مسجد بازار اين شهر هستند.

گفتنی است مقامات امنیتی همچون سال گذشته از برگزاری هر گونه مراسم برای بزرگداشت آن مرجع مردمی ممانعت کرده و همانند سال گذشته که از برگزاری مراسم ترحیم، سوم، شب هفت و چهلم آن مرحوم جلوگیری کرده بودند، امسال نیز مانع برگزاری هرگونه مراسمی از سوی خانواده و بیت آن مرحوم شده اند.

اما با این حال، گروهی علاقه مندان و شاگردان آن مرجع مردمی، روز پنج شنبه مورخ ۱٨ آذر ماه در شهر نجف آباد و در دو نوبت صبح (در مسجد بازار) و بعد از ظهر (درحسینیه اعظم) گرد هم آمده و یاد آن مرحوم را گرامی می دارند.

همزمان گروهی دیگر از شاگردان و علاقه مندان آیت الله منتظری اعلام کرده اند که روز پنجشنبه ۱٨ آذرماه، جهت بزرگداشت اولین سالروز درگذشت آن مرجع، با حضوری مردمی و قرائت فاتحه و تلاوت قرآن در حرم حضرت معصومۀ قم و بر سر مزار آن فقیه مجاهد اجتماع کنند. این حضور سبز از صبح آغاز و تا اذان مغرب ادامه خواهد داشت.

آتش جنگل هاي گلستان به جنگل هاي كالپوش شاهرود سرايت كرد

شاهرود - رييس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري شهرستان شاهرودگفت :گسترش وسعت آتش سوزي ها در جنگلهاي گلستان موجب سرايت آن به جنگلهاي منطقه كالپوش در شمال شاهرود شده است.

' مجيد زماني 'روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا اعلام كرد : در حال حاضر بخشي از جنگلهاي مناطق تلوبين،روستاي گلستان و نام نيك واقع در دهستان كالپوش كه در حد فاصل اين شهرستان با استان گلستان است ،در اثر سرايت آتش در حال سوختن است.
وي با ابراز نگراني از گسترش آتش با توجه به عدم بارندگي و وجود برگ هاي خشك پاييزي در جنگل خواستار اعزام نيروها و امكانات بيشتر ،جهت مهار آتش سوزي در اين جنگلها شد.
زماني گفت: هم اكنون نيروهاي مردمي،بسيج،منابع طبيعي،قرق بانها و نيروهاي امدادي ذيربط در منطقه در حال تلاش براي خاموش كردن آتش هستند .
وي خاطر نشان كرد: هماهنگي لازم نيز براي اعزام يك فروند چرخبال براي تسريع در اطفاي حريق نيز انجام شده است.
وي در خصوص آخرين وضعيت آتش سوزي جنگل ابر شاهرود افزود: اين آتش سوزي تا حدود زيادي كنترل شده و فقط در داخل محدوده بخشي از كنده هاي باقيمانده در حال سوختن است.
وي حضور شخص استاندارسمنان ،معاونين استانداري و بسيج و همكاري نيروهاي مردمي را در مهار اين آتش سوزي موثر خواند و افزود: نيروهاي امدادي و مردمي در محل آتش سوزي همچنان مستقر هستند تا از شعله ور شدن دوباره آتش جلوگيري كنند.

حکم هفت سال حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق برای مهندس امیر خرم

میزان:عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران به تحمل هفت سال حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق محکوم شد.
به گزارش «میزان خبر»، مهندس سیدامیر خرم، به حکم قاضی پیر عباسی و به اتهامهای اقدام علیه امنیت ملی از طریق عضویت در نهضت آزادی ایران، نوشتن مقالات و انجام مصاحبه با رادیوهای بیگانه و نیز حضور در تجمعات غیرقانونی، به هفت سال حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق محکوم شد.
حکم بدوی این عضو دفتر سیاسی نهضت آزادی ایران که در 26 مهر ماه محاکمه شده بود، روز 16 آذر به وکیل وی ابلاغ شد.
خرم سال گذشته و در پی وقایع عاشورا به دفتر پیگیریهای وزارت اطلاعات احضار و بازداشت شد و به مدت 50 روز در بند 209 زندان اوین به سر برد.
همچنین او از سال گذشته ممنوع الخروج است.
گفتنی است این فعال سیاسی، سال 80 نیز همراه با دیگر اعضای نهضت آزادی و نیروهای ملی مذهبی بازداشت شد و 135 روز در سلولهای انفرادی بازداشتگاه 59 سپاه به سر برد و در نهایت در شعبه ی 20 دادگاه انقلاب به چهار سال و هشت ماه زندان محکوم شد. این حکم که با اعتراض او مواجه شد، همچنان در دادگاه تجدیدنظر به سر می برد.

دادگاه زهرا بهرامی شهروند ایرانی – هلندی برگزار شد

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" روز یکشنبه 15 آذر ماه دادگاه زندانی سیاسی زهرا بهرامی شهروند ایرانی – هلندی تبار پس از نزدیگ به 11 ماه بلاتکلیفی در شعبه 15 دادگاه انقلاب توسط قاضی فرمایشی صلواتی برگزار گردید.

پس از قرائت اتهامات توسط نماینده دادستان علیه خانم بهرامی ، صلواتی قاضی فرمایشی به یکی از اتهامات او که داشتن مواد مخدر بود پرداخت. اما خانم بهرامی در دادگاه این اتهام را رد کرد و اعلام نمود که او تحت شکنجه های جسمی و روحی وادار به اعتراف شده است. پس از رد اتهام داشتن مواد مخدر توسط خانم بهرامی جلسه اول دادگاه خاتمه یافت و رسیدگی به اتهامات سیاسی او قرار شد به جلسه دوم دادگاه موکول شود. زمان تشکیل جلسه دوم دادگاه هنوز نامشخص می باشد.

بنابه گفته خانواده بهرامی با نسبت دادن اتهامات سنگین به او احتمال زیاد دارد که خانم بهرامی را محکوم به اعدام نمایند.

او در حال حاضر در بند متادون زندان اوین همراه با سایر زندانیان سیاسی زن در بازداشت بسر می برد.

خانم بهرامی سال گذشت جهت دیدار با فرزندش به ایران مسافرت کرد و در اعتراضات گسترده مردم ایران در روز عاشور شرکت نمود که توسط مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و ابتدا به بند سپاه زندان گوهردشت کرج سپس به بند 209 زندان اوین منتقل شد. او در اثر شکنجه های جسمی و روحی وادار به اعترافات تلویزیونی علیه خود شد که از تلویزیون دولتی پخش گردید.

هفتمین روز اعتصاب غذای غلامحسین عرشی

غلامحسین عرشی، از شهروندان معترض به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اواخر هفته گذشته پس از اعتراض به شرایط نامناسب بند ۳۵۰ به سلول انفرادی منتقل شد . او در اعتراض به این اقدام مسوولان زندان دست به اعتصلب غذا زد.از آغاز اعتصاب غذای وی بیش از هفت رور می گذرد.

به گزارش کلمه، وی در هفته های اخیر وضعیت جسمانی بسیار نامناسبی داشته، و بارها از مسوولان زندان خواسته است او را به بهداری زندان اوین انتقال دهند اما هربار مسوولان زندان از این کار سر باز زده اند. موضوعی که موجب اعتراض عرشی و دیگر هم بندان او به مسوولان زندان و به ویژه مسوول بند ۳۵۰ بزرگ نیا شده است .

وی که ۱۷ بهمن ماه سال گذشته بازداشت شد، روزهای زیادی را تحت شدید ترین فشارها در بند های ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین به سر برد و اکنون به دلیل ابتلا به دیسک کمر و گرفتگی عضلات در شرایط بحرانی به سر می برد .عرشی همچنین در مرداد ماه سال جاری به همراه ۱۶ نفر دیگر از زندانیان بند ۳۵۰ دست به اعتصاب غذا زد .دومین اعتصاب غذای این زندانی در سال جاری موجب نگرانی شدید خانواده این زندانی شده است .

غلامحسین عرشی توسط رییس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب ،قاضی صلواتی به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است .

خانواده این زندانی و همچنین هم بندان او تقاضای رسیدگی هر چه سریع تر به وضعیت این زندانی بیمار را دارند و خواستار آنند که او هر چه سریعتر از سلول انفرادی خارج و به بهداری زندان منتقل شود .

ابراز نگرانی شدید سندیکای کارگران شرکت واحد از وضعیت سلامت رضا شهابی و دیگر اعضای سندیکا

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت سلامت رضا شهابی خواهان رسیدگی هر چه سریعتر به پرونده ایشان و دیگر اعضای سندیکا می باشد.

به اظهار خانواده رضا شهابی، این عضو در بند سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه از روز شنبه به دلیل عدم رسیدگی به پرونده اش در اعتصاب غذا به سر می برد . رضا شهابی که از تاریخ 22 خرداد 1389 در زندان اوین به سر می برد و بعد از حدود 4 ماه در تاریخ 19 مهر ماه قرار بود با قرار وثیقه 60 میلیون تومانی از زندان آزاد شود که این امکان میسر نشد و در روزهای گذشته با امضای یک قرار جدید 100 میلیونی که توسط ایشان امضا شده است کماکان در زندان به سر می برد

قابل ذکر است در حال حاضر آقایان ابراهیم مددی رضا شهابی و مرتضی کمساری در زندان اوین ، علی اکبر نظری در زندان قزل حصار، غلامرضا غلامحسینی و منصور اسالو در زندان رجایی شهر به سر می برند

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت سلامت رضا شهابی خواهان رسیدگی هر چه سریعتر به پرونده ایشان و آزادی اعضای سندیکا می باشد.

ما یکبار دیگر از همه نهادهای کارگری و ... که اخبار سندیکا و اعضایش را از کانال سندیکا پیگیری می کنند و با انتشار اخبار غیر واقعی کار را برای ما دشوار نمی کنند کمال تشکر و قدردانی را می نماید.

سندیکای کارگران شرکت واحد

اتوبوسرانی تهران و حومه

18آذر 1389

گوجه فرنگی 3500 تومان؛ بازار سبزی‌ در اوج

همشهری آنلاین: تازه‌ترین گزارش مسئولان، از روند نزولی یا ثبات قیمت اقلام خوراکی طی چند هفته اخیر حکایت دارد؛ این در حالی است که قیمت برخی انواع میوه و سبزی که از چند هفته قبل روند صعودی به‌خود گرفته همچنان در حال افزایش بوده و وعده‌های پیشین برخی مسئولان دولتی و اتحادیه‌های صنفی برای افزایش عرضه و کاهش قیمت این محصولات محقق نشده است.

با این شرایط طی روزهای اخیر قیمت گوجه‌فرنگی، پیاز، سیب‌زمینی و برخی انواع میوه رشد چشمگیری داشته؛ گرچه قیمت برخی انواع میوه و مرکبات با رشد چندانی مواجه نشده است.

آخرین گزارش بانک مرکزی حاکی از آن است که قیمت گوجه فرنگی در هفته منتهی به 12 آذر ماه به 2هزار و 324تومان در هر کیلوگرم افزایش یافته است.

این افزایش قیمت در حالی صورت گرفته که چندی پیش حسین‌مهاجران، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران و بهروز غیبی، مدیرکل دفتر گل، گیاهان زینتی و سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی وعده کاهش قیمت‌ این محصول تا چند روز بعد و افزایش عرضه را مطرح کردند اما با گذشت بیش از 3هفته از مطرح‌شدن این وعده‌ها، قیمت این محصول نه‌تنهاکاهش نیافته بلکه قیمت برخی انواع این محصول از مرز3هزار تومان‌در هر کیلو گذشته و قیمت برخی دیگر از اقلام این گروه مانند پیاز و سیب‌زمینی نیز روند صعودی به‌خود گرفته است.

رکورددار افزایش قیمت

محقق نشدن وعده‌های افزایش عرضه و کاهش قیمت گوجه‌فرنگی موجب شده تا این روزها قیمت هر کیلو گوجه فرنگی گلخانه‌ای در سطح شهر به 3هزار و 500، معمولی 2هزار600 و انباری بی‌کیفیت به بیش از هزارتومان افزایش یابد. رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران در زمینه افزایش قیمت گوجه فرنگی گفت: سال گذشته کاهش قیمت گوجه‌فرنگی در استان بوشهر به 100تومان، موجب شد تا به تولید‌کنندگان این محصول در بندرعباس و دزفول زیان وارد شود که این امر باعث جایگزینی کشت خیار و هندوانه به جای این محصول و کاهش تولید شد.

حسین مهاجران قیمت کنونی گوجه‌فرنگی گلخانه‌ای در میدان مرکزی میوه و تره‌بار را 2هزار و 800، دزفولی 1800و انباری را بیش از هزار تومان دانست و افزود: قیمت این محصول در سطح شهر بسیار بیشتر از قیمت آن در میدان مرکزی میوه و تره‌بار است.
وی در مورد محقق نشدن وعده‌ قبلی خود برای کاهش قیمت گوجه فرنگی گفت: قبلا اعلام کرده‌ام که تا 20روز آینده قیمت‌ها کاهش می‌یابد و تا 10روز آینده و عرضه گوجه‌فرنگی تولیدی چابهار، بندرعباس و بوشهر قیمت‌ها کاهش خواهد یافت.

صادرات و افزایش قیمت پیاز

علاوه بر افزایش قیمت گوجه‌فرنگی طی هفته اخیر قیمت پیاز و سیب زمینی نیز با افزایش مواجه شده است به‌نحوی که قیمت پیاز از هر کیلو 650 به بیش از هزار تومان افزایش یافت؛ موضوعی که رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران نیز با تأیید آن به همشهری گفت: صادرات پیاز به کشورهای آسیای میانه (به‌ویژه ترکمنستان) موجب شده است تا طی چند هفته اخیر قیمت این محصول روزانه 50تومان در هر کیلو افزایش یابد به‌نحوی که قیمت پیاز در میدان مرکزی میوه و تره‌بار از 350 به 650تومان افزایش یافته و تا زمانی که از صادرات این محصول جلوگیری نشود قیمت‌ها کاهش نمی‌یابد.

پیش از این بارها به مسئولان برای تدوین برنامه منظم کشت و عرضه سبزی و صیفی هشدار داده‌ایم اما هنوز هم سود حاصل از نوسان قیمت‌ها به جیب دلال‌ها می‌رود. وی افزایش قیمت سیب زمینی در مقایسه با پیاز را کمتر دانست و افزود: طی چند هفته اخیر قیمت سیب زمینی به‌دلیل خرید برای انبارکردن افزایش یافته به‌نحوی که اکنون نرخ هر کیلوگرم سیب‌زمینی در میدان مرکزی میوه و تره‌بار به 650تومان رسیده و این قیمت در سطح شهر بالاتر است.

سبزی ارزان است

همچنین طی چند هفته اخیر قیمت برخی انواع سبزی به‌ویژه سبزی خوردن با افزایش همراه بوده است. حسین مهاجران در این زمینه گفت: ارزان‌ترین سبزی از حاشیه تهران به‌مدت 9ماه به بازار عرضه شده است اما اکنون جز ریحان که از اصفهان یا تره و تربچه که از بابل به تهران وارد شده و قیمت سبزی خوردن را 100تومان افزایش داده قیمت 500تومانی انواع سبزی خورشتی و پلویی همانند چند سال قبل همچنان ثابت مانده است. وی همچنین از افزایش قیمت برخی سبزی‌های فرنگی مانند بادنجان خبر داد و گفت: با این وجود قیمت سایر انواع اقلام این گروه مانند هویج، شلغم و چغندر کاهش 100تومانی در هر کیلو را شاهد بوده و اکنون این محصولات به نرخ 200تومان در میدان عرضه می‌شود.

کاهش قیمت سیب افزایش قیمت انار

در حالی که قیمت برخی انواع میوه و مرکبات در فروشگاه‌های سطح شهر به بیش از 2 هزار تومان افزایش یافته، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران از کاهش 100تومانی قیمت سیب با کاهش تعرفه واردات این محصول در میادین خبر داد و گفت: اکنون در میدان مرکزی میوه و تره‌بار هر کیلو پرتقال تامسون جنوب 1200تومان، پرتقال رسمی 600تومان و نارنگی انشو و نیاگاوای ساری به نرخ 600 تا 1800تومان در هر کیلو عرضه می‌شود. همچنین قیمت موز از 1400 به هزارو 100تومان کاهش یافته است. انار نیز از جمله محصولاتی است که طی چند هفته اخیر افزایش قیمت داشته است. مهاجران در این زمینه گفت: اغلب انار عرضه شده در میدان کم آب بوده و نوع مرغوب این محصول نیز 2 هزارو 500تومان قیمت دارد.

درياچه کيو خرم آباد هم خشک شد

روزنامه مردمسالاری: در حالي که درياچه کيو آخرين نفس هاي خود را مي کشد که اين روزها با خشک شدن اين درياچه توريستي ماهي هاي موجود در کف رودخانه تنها راه رهايي را رفتن به مهماني تورهاي ماهيگيري ديدند.
به گزارش مهر، درياچه کيو خرم آباد يکي از منحصر به فردترين و زيباترين درياچه هاي استان لرستان است که در شمال غربي شهرستان خرم آباد و در کنار پارک کيو قرار دارد.
در ماه هاي اخير با توجه به شدت گرفتن خشکسالي ها در کشور و در لرستان اين درياچه زيبا، تقريبا به طور کامل خشک شده و ديگر زيبايي هاي آبي رنگش را از دست داده است.
آب درياچه کيو از چشمه اي که در زير درياچه واقع شده سرچشمه مي گيرد و در برخي از فصول سال نيز اين چشمه خشک مي شود.
در سال گذشته پروژه زير گذر ميدان 22 بهمن شهر خرم آباد به شدت مورد اتهام مردم و رسانه ها قرار گرفت چرا که احداث اين پروژه در فاصله 150 متري درياچه کيو با خشک شدن کامل اين درياچه همزمان شد.
در آن زمان مديران شهري و استاني بر اين اعتقاد بودند که پروژه مذکور ارتباطي با خشک شدن اين درياچه نداشته و خشکسالي عامل اصلي اين رخداد تلخ است. سرانجام بعد از ماه ها صبر و انتظار چشمه درياچه دوباره جوشيد و باعث خوشحالي مردم شهر شد ولي ديري نپاييد که با گذشت کمتر هفت ماه از سالجاري اين درياچه دوباره خشک شد تا جاذبه روح بخش شهر خرم آباد بازهم به کويري خشک و بي آب تبديل شود.
درياچه کيو در سال هاي اخير به دليل بروز خشکسالي هاي پي در پي و کاهش نزولات جوي، بارها تا مرز خشک شدن پيش رفته و در بسياري از فصول سال نيز کاملا خشک شده است.
مطابق اظهار نظر معاون مطالعات پايه منابع آب شرکت آب منطقه اي استان لرستان درياچه کيو يک درياچه فصلي است که آب آن از يک چشمه فصلي تامين مي شود و آب اين درياچه از ذوب برف و باران تامين مي شود.
مظفر زيودار با اشاره به روند خشکسالي سال هاي اخير، ادامه داد: چشمه درياچه فصلي کيو تنها در سالهاي 72 و 73 به علت بارش برف فراوان اصلا خشک نشد و در تمام طول سال آب داشت.
اين در حالي است که شهر خرم آباد در سال جاري نسبت به سال گذشته مطابق آمار هواشناسي با کاهش 93 درصدي نزولات جوي مواجه و به ديگر سخن با خشکسالي شديد روبرو شده است.
اين خشکسالي دامنگير درياچه کيو نيز شده است; به گونه اي که از اواخر تابستان اين درياچه ارزشمند رو به خاموشي نهاده و اندک آبي در بخش جنوبي اين درياچه باقي مانده است.
درياچه کيو به دليل داشتن محيطي مملو از غذاهاي مختلف مي تواند بعد از تالاب هاي پلدختر يکي از مهم ترين زيستگاه هاي پرندگان مهاجر در استان لرستان باشد. انتخاب اين محل از سوي پرندگان مهاجري همچون اگرت از راسته لک لک سانان و ماهي خورک ابلق از راسته سبزقباسانان نشان دهنده توانايي هاي بسيار زياد اين مکان توريستي است.
در حال حاضر در همين آب اندک نيز هزاران ماهي ريز و درشت با تمامي سختي هاي موجود به حيات خود ادامه مي دادند و اميدها را براي زنده شدن دوباره درياچه باقي نگه داشته بودند که متاسفانه در روزهاي اخير برخي از افراد سودجو آخرين بازماندگان درياچه کيو را به تاراج بردند.
در چند روز اخير درياچه کيو در ميان دهها تور ماهي گيري محاصره شده بود و ماهي هايي که راه فراري نداشتند، ناگزير به مهماني تورها رفتند.
اين در حالي است که در روز اول اين امر يکي از ماموران شهرداري خرم آباد با همکاري نيروي انتظامي که اقدام اين افراد را غير قانوني مي دانستند، اقدام به جمع آوري تورها و ماهي هاي گرفته شده اين افراد کردند ولي به نظر اين برخوردها هم راه به جايي نبرد تا آخرين بازماندگان درياچه کيو نيز به قربانگاه بروند.
مطابق اظهار نظر يک کارشناس محيط زيست اقدام به ماهي گيري برخي از شهروندان خرم آبادي از چند بعد قابل بررسي است.
اين کارشناس در گفت وگو با مهر با تاکيد بر اينکه با توجه به شرايط نامناسب درياچه کيو، سرانجام ماهي هاي اين درياچه مرگ است، تصريح کرد: اما کساني که اين روزها با ساعت ها تلاش تورهاي خود را براي شکار ماهي هاي بي دفاع کيو پهن کرده بودند، بي شک خيال فروش آنها را در بازار هاي شهر در سر دارند که فروش اين ماهي ها که از سلامتشان اطلاعي در دست نيست قابل تامل است.
وي يادآور شد: از سوي ديگر اين درحاليست که پرندگان بسياري در مسير رودخانه خرم آباد و اين درياچه در حال زيستن هستند و اين ماهي ها مي توانند غذايي مناسب برايشان باشند.
اين کارشناس محيط زيست خاطر نشان کرد: به احتمال بسيار زياد در روزهاي آينده نيز برخي از افراد نا آگاه دوباره با تورهاي خود به سراغ ماهي هاي باقي مانده درياچه کيو خواهند آمد که به نظر مي رسد شهرداري خرم آباد و همچنين اداره کل حفاظت محيط زيست استان لرستان بهتر است ضمن بررسي سلامت اين ماهي ها مراقب ماهيگيران غير مجاز شهر خرم آباد باشند.
تلاش براي گفت وگو با شهردار خرم آباد و همچنين معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي لرستان بي نتيجه ماند که اميد مي رود انتشار اين گزارش واکنش اين مسوولا ن را در پي داشته باشد.

رژیم ذخيره هزار ساله آبهای زيرزمينی را 30 ساله تمام کرد

روزنامه قدس: به علت افزايش بي سابقه استفاده از منابع آب سطحي و زيرزميني، دشتهاي ايران با کمبود آب و افت شديد سفره هاي زيرزميني مواجه شده اند.کمبود آب که از چندي پيش کارشناسان نسبت به آن هشدار مي دادند اينک به معضلي جدي تبديل شده است، به طوري که شواهد نشان مي دهد در آينده اي نزديک تر از آنچه کارشناسان پيش بيني کرده اند کشور را با چالش جدي روبه رو کند.اما آنچه به اين نگراني دامن مي زند اينکه کشور ما در حال حاضر با معضل کم آبي دست به گريبان است؛ تا آنجا که مسؤولان ميانگين افت آبهاي زيرزميني کشور را سالانه 6 ميليارد متر مکعب ذکر کرده اند. اين رقم هر چند براي مردم ملموس نيست، اما در برخي مناطق کشور، آب چاه هاي کشاورزي شور شده و در برخي مناطق عمق چاه ها تا 400 متر افزايش يافته است.از سوي ديگر آمار و ارقامي که اين روزها و در پايان روزهاي پائيزي درباره ميزان بارندگي در نقاط مختلف کشور ارائه مي شود، نگراني بسياري از مسؤولان و کارشناسان را برانگيخته و اين در حالي است که مردم آن طور که بايد اين مسأله حياتي را جدي نگرفته اند.
ايرانيان ذخيره هزار ساله آبهاي زيرزميني را 30 ساله تمام کردند. اين گفته عضو هيأت علمي مؤسسه تحقيقات جنگلها و مراتع کشور است که در مصاحبه اخير خود با رسانه ها بيان کرده بود .محمد درويش معتقد است :افت 15 متري سطح آب سفره هاي زيرزميني ايران و فرو نشست دشتها، هشداري براي همه است .اين اظهارات در حالي روي مي دهد که بررسي آمار نشان مي دهد متوسط بارندگي در ايران در حدود يک سوم متوسط جهاني است .از اين رو شواهد مستند نشان مي دهد، به دليل کاهش محسوس بارندگي ها، بسياري از مناطق کشور با کمبود آب کشاورزي و حتي شرب مواجه هستند.اين بحران که در ماه هاي گذشته آثار مخرب خود را همزمان با تشديد کم آبي و استفاده از ذخاير آبي نشان داده است، به طور آشکاري بر روند توليد محصولات کشاورزي ودامداري، اشتغال و کسب درآمد مردم در مناطق مرکزي، جنوبي و شرقي کشور تأثير گذاشته است.گزارشهاي رسيده از مناطق مختلف نيز از اين حکايت دارد که بسياري از زمين هاي زيرکشت پاييزه که به کشت گندم اختصاص داشته به دليل نبود بارشهاي بهاري و کمبود آب درحال خشک شدن است.اين شرايط نه تنها فراهم کننده زمينه بيکاري و مهاجرت نيروي کار است، بلکه روندتوليد محصولات کشاورزي و دامي را که در شرايط عادي نيز دچار مشکل است، بحراني تر کرده است .
در اين باره مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران با اعلام اينکه در سال آبي جديد، کمترين ميزان بارندگي در 40 سال اخير را شاهد بوده ايم، هشدار داد: تداوم خشکسالي در ايران مشکلاتي را در تأمين آب ايجاد خواهد کرد.
عليرضا الماسوندي با بيان اينکه چنانچه مديريت مصرف در دستور کار قرار نگيرد، سال آبي سختي در انتظار کشور خواهد بود، گفت: آخرين وضع بارندگي از آن حکايت دارد که در سال آبي جديد بارش مناسبي را در کشور نداشته ايم و در حالي که بارندگي مجموع 6 حوضه اصلي کشور در سال قبل معادل 24 ميلي متر بوده، اين مقدار امسال با 53 درصد کاهش به 11 ميلي متر رسيده است.
او با اشاره به اينکه نسبت به متوسط بلندمدت 40 ساله هم 42 درصد کاهش بارندگي داشته ايم، افزود: پيش بيني هاي هواشناسي هم مبني بر اين است که جبهه باران زايي را در ايران نخواهيم داشت و تا کنون که بيش از 3 ماه از سال آبي جديد مي گذرد، شاهد کمترين بارش در مقايسه با 40 سال اخير بوده ايم.مديرعامل شرکت مديريت منابع آب ايران با اشاره به اين موضوع که وابستگي به آبهاي زيرزميني بيش از 70 درصد است، اظهار داشت: در شرايطي قرار داريم که دشتها به سمت بحراني رفته اند و از 609 منطقه مطالعاتي، 210 دشت دچار ممنوعيت هستند.
بخشی از لیست آتش سوزی های سال جاری

آتش سوزی در جنگل های گلوگاه مازندران     پنج شنبه 11 آذر 1389
آتش سوزی در جنگل های شاهرود     ۱۳۸۹/۰۹/۰۸
آتش سوزی جنگل های درفک گیلان     ۱۰ آذر ۱۳۸۹
آتش سوزی جنگل ابر     ۱۶ آذر ۱۳۸۹ -
آتش سوزی در چنیدن نقطه از جنگل های گیلان
آتش سوزی در ارتفاعات منطقه شكارممنوع «درفك» و «دیلمان» در حوزه شهرستان رودبار
آتش سوزی دیگر روز چهارشنبه ۱۰ آذرماه سال جاری در چند هكتار از جنگل های منطقه «انده چر» شهرستان ماسال
همچنین آتش سوزی دیگری روز یكشنبه ۷ آذرماه سال جاری در منطقه ییلاقی «پلشت شاندرمن»     ۱۴ آذر ۱۳۸۹
آتش سوزی در جنگل های دالخانی رامسر     شنبه 6 آذر 1389
آتش سوزی در جنگل های مازندران     ۱۱ آذر ۱۳۸۹
از 25 آبانماه تاکنون
75 مورد آتش سوزي در جنگل هاي گلستان ثبت شد     يكشنبه 14 آذر 1389
70 پرونده قضایی برای آتش‌سوزی های کردستان     ۱۳۸۹/۹/۱۵
آتش سوزی در جنگلهای سمنان     16 آذر 1389
آتش‌سوزی در جنگلهای شاهرود     8/9/1389
آتش سوزي در جنگل سياه رودبارك     ۱۵/۰۷/۸۹
آتش سوزي جنگل هاي حوزه استحفظي خراسان شمالي     دوشنبدوشنبه 1389/09/08
آتش سوزی جنگلهای استان اردبیل     دوشنبه 15 آذر ماه سال 1389
آتش سوزی در جنگل های میرآباد سردشت و پیرانشهر     ۱۳ آذر ۱۳۸۹
آتش‌سوزي در جنگل‌هاي ارسباران آذربایجان شرقی     شنبه 22 آبان1389
آتش سوزي در جنگلهاي بلوط بخش فلارد لردگان    10/9/1389
آتش سوزی در جنگلهای خوزستان     ۰۱ مرداد ۱۳۸۹
50 مورد آتش سوزي در جنگل هاي ايلام     دوشنبه 05 مهر 1389
آتش سوزی بزرگ در جنگل های شهرستان ملکشاهی     ۰۷ خرداد ۱۳۸۹
آتش سوزی درجنگلهاي كبيركوه ايلام     امروز: چهارشنبه، ۱۷ آذر ۱۳۸۹
آتش سوزی در جنگلهای بانه     1389/6/14
آتش سوزی بلوط زاران زاگرس    ۰۹ آبان ۱۳۸۹

هوای خوزستان آلوده است و صدای مسوولان درنمی آيد

روزنامه مردمسالاری: همزمان با بروز پديده آلودگي هوا در تهران و برخي از شهرهاي بزرگ کشور، شهرستان اهواز نيز اين روزها با هوايي آلوده مواجه است ولي تاکنون هيچ دستگاهي در اين خصوص اظهار نظر نکرده است.
به گزارش مهر، اين روزها و به خصوص صبح زود، هواي اهواز را مه غليظي مي پوشاند که اغلب مردم اين تصور را دارند که اين مه صبحگاهي ناشي از روزهاي زمستان است ولي با کمي کنجکاوي مي توان به اين حقيقيت پي برد که اين مه ناشي از آلودگي هوا در اهواز است.
در حالي که در روزهاي گذشته پايداري هوا تهران را احاطه کرده و باعث افزايش آلودگي هوا و شناور شدن آلاينده ها بر روي هواي تهران شده است اين وضعيت در برخي ديگر از شهرهاي نيز به گونه اي محسوس خود را نشان داده و در همين راستا شهرستان اصفهان نيز هفته قبل يک رو تعطيل شد.
با نگاهي به وضعيت آلاينده ها در شهرها به عنوان مرکز سومين قطب صنعتي کشور و فعاليت شرکت هاي بزرگ صنعتي نظير شرکت ملي مناطق نفتخيز جنوب با توليد 83 درصد نفت ايران، شرکت فولاد خوزستان، شرکت فولاد اکسين، چندين شرکت لوله سازي، چندين نيروگاه توليد برق، يک شرکت توليد کربن و وجود تاسيسات بزرگ نفتي به همراه چاه هاي نفت فراوان در آن مي توان به اين نتيجه رسيد که شهرستان اهواز همواره مستعد آلوده بودن بوده است.
با توجه به اينکه اين روزها هم هواي اهواز به شدت آرام است مي توان نسبت به بروز آلودگي در اين شهر اطمينان حاصل کرد ضمن اينکه مشاهده مردمي بهترين قضاوت در خصوص ميزان آلودگي هواي اهواز در چندين روز اخير است چرا که اين آلودگي به وضوح قابل رويت است.
البته شواهد عيني آلودگي هوا در اهواز جزو لاينفک زندگي مردم شده است چرا که شماري از مردم همواره ماسک دارند و گروهي نيز همواره تحت درمان هستند اما اين روزها همين گروه ها اظهار مي کنند که آلودگي دو چندان شده است. اين در حالي است که محمود چفقاني مديرگروه بهداشت محيط مرکز بهداشت خوزستان در خصوص اين موضوع مي گويد: ميزان آلودگي هوا را نمي توان با چشم اندازه گيري کرد و بهترين راه تشخيص اين پديده، انتشار گزارش هاي سازمان هاي مسوول در اين زمينه است. وي افزود: سازمان محيط زيست استان خوزستان مسئول ارائه گزارش کارشناسي شده در خصوص ميزان آلاينده هاي شهري در اهواز که اين سازمان تاکنون مورد قابل ذکري در خصوص آلاينده هاي شهري ارائه نکرده است.
چفقاني تصريح کرد: از سازمان محيط زيست استان خوزستان درخواست کرده ايم در سريع ترين وقت ممکن نسبت به ارائه آخرين آناليز هواي اهواز اقدام کند تا بتوانيم در اين خصوص اطلاع رساني دقيق و شفاف داشته باشيم.
همچنين موضوعي که چندي قبل در شوراي سلامت استان مطرح و باعث نگراني فراواني شد، آتش زدن مزارع نيشکر در جاده اهواز- آبادان است که به طرز خطرناکي باعث آلودگي هواي اين دو شهر و همچنين شهرستان شادگان مي شود و در اين خصوص در اين جلسه مطرح شد که علت آلودگي شهرستان اهواز شايد همين آتش سوزي ها باشد.
عجب تر اينکه اين آتش سوزي ها که هر ساله در چنين ايامي اتفاق مي افتد و هر ساله هم با واکنش مسوولين ارشد استان مواجه و تهديداتي در خصوص جلوگيري از آن صورت مي گيرد هر ساله تکرار شده و ظاهرا اين کار قابل کنترل و متوقف شدن نيست.
برخي منابع آگاه هم اعلام کرده اند به رغم تذکرات شديد الحن استاندار در شوراي سلامت استان که در هفته جاري برگزار شد، سوزاندان مزارع نيشکر در جاده اهواز- آبادان همچنان ادامه دارد و براي جلوگيري از بروز مشکل براي شهروندان لازم است هر چه سريع تر جلوي اين کار گرفته شود.
در عين حال سازمان محيط زيست استان خوزستان که متولي اصلي اعلام آلودگي هواي شهرستان هاي اهواز است اين روزها بدون رئيس روزگار مي گذراند در حالي اکنون موضوعي پيش آمده که نياز به دخالت قاطع و سريع آن براي جلوگيري از بروز خطراتي براي شهروندان پيدا شده است.
شهروندان خوزستان با وجود موضوع گردوغبار خوزستان سال هاي اخير و بي توجهي هايي که در خصوص خطرات آن از سوي مسئولين انجام مي شد اين انتظار را دارند که در صورت وجود آلودگي در هواي اين روزهاي هوا، مسوولين متولي امر حداقل نسبت به اطلاع رساني در اين خصوص اقدام کنند تا مردم براي جلوگيري از خطرات آن اقدام کنند.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : بهروز

پیام ژان فرانسوا کورب از طرف ث ژ ت به کارگر زندانی رضا شهابی

رفیق عزیز شهابی،
ما با خبر شدیم که شما وارد اعتصاب غذا شده اید. ضمن اینکه ما بخوبی به دلایل مشروع این اعتصاب آگاه هستیم و با اهداف و مبارزات شما اتفاق نظر داریم، ولی از شما تقاضا می کنیم که اعتصاب غذای خود را خاتمه دهید.

جنبش کارگری به همه مدافعینش احتیاج دارد و سندیکالیسم در ایران احتیاج به حضور، همکاری و کمک شما در این مبارزه مشترک دارد.

ث ژ ت همبستگی خود را با شما و تمامی فعالین زندانی اعلام میکند و به حمایت خود از شما و نیز آگاه نمودن افکار عمومی فرانسه از مبارزات حق طلبانه تان ادامه خواهد داد.

ژان فرانسوا کورب

cher camarade Shahabi

Nous avons appris que tu t'es engagé dans une grève de la faim.Tout en comprenant les raisons qui motivent ta démarche et en partageant avec toi les objectifs de ton combat , nous te demandons néanmoins de mettre fin à ta grève de la faim.

le mouvement syndical a besoin de tous ses défenseurs, le syndicalisme iranien a besoin de ta présence et de ton apport au combat commun.

La CGT est solidaire avec toi et tous les militants emprisonnés et nous continuerons à vous soutenir et à informer l'opinion publique française de votre juste lutte.

JFC


باز تکثیر از اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

info@workers-iran.org

.................................................

وضعیت شهابی بسیار وخیم شده است – خبر شماره 3 – پنجشنبه

بر اساس خبری که به تایید خانواده ی رضا شهابی رسیده است ،رضا هم اکنون در وضعیت بسیار وخیمی از لحاظ جسمی قرار گرفته است تا جایی که برای ملاقات با خانواده اش با کمک دو هم بندی اش و در حالی که او را کشان کشان راه میبرده اند ،به کابین شیشه ای مکالمه ی تلفنی اورده شده است.

در روزهای پیش رضا در اثر ضعف شدید بارها زمین خورده است و در نواحی از بدنش دچار کوفتگی شده است و یک پایش نیز به سختی اسیب دیده تا جایی که برای گام برداشتن با کمک نفر کمک کننده به شدت میلنگد.

در اثر اعتصاب غذا چند بار حال رضا رو به وخامت گذاشته است و مامورین سعی کرده اند به او سرم تزریق کنن و دارو بخورانند اما رضا با مقاومت از این کار ممانعت به عمل اورده است.

تا کنون چند تیم از مامورین امنیتی از او درخواست شدید کرده اند تا دست از اعتصاب غذا بردارد تا آنان به پرونده ی وی رسیدگی کنند اما رضا شهابی اعلام کرده است تا سر حد از دست دادن جانش دست از اعتصاب بر نخواهد داشت.

اعضای خانواده ی رضا در ملاقاتی که در ساعت 11 صبح پنجشنبه 18 آذر ،با وی انجام داده اند پیام افراد و تشکل های مختلف جنبش کارگری را به رضا اعلام کرده اند که به درخواست آنان دست از اعتصاب غذا بردارد و یا حداقل اعتصاب را به صورت تر ادامه دهد .اما رضا در حالی که به سختی سخن میگفته است ، با ابلاغ سلام به همه ی دوستان و آشنایان و فعالین جنبش کارگری اعلام کرده است تا زمانی که وی را آزاد نکنند دست از اعتصاب غذای خشک بر نخواهد داشت.اعضای خانواده ی رضا به دلیل مواجه شدن با وضعیت بسیار دردناک و وخیم رضا پس از ملاقات تا مدتی قادر به سخن گفتن نبوده اند.

رضا شهابی کارگر زندانی اکنون به مدت 6 ماه است که در بند 209 زندان اوین محبوس است و به مدت دو ماه است که علیرغم تودیع وثیقه 60 میلیون تومانی توسط خانواده اش ،آزاد نشده است و هم اکنون سلامت جسمی و جانی اش به شدت در معرض تهدید میباشد.

خبر شماره 3 – پنجشنبه 18 آذر ماه 89
 

نامه ی سرگشاده خانواده رضا شهابی

برای آزادی رضا تلاش کنیم

به: کارگران ،تشکل های کارگری ،نهادهای حقوق بشری و رسانه ها

همانطور که میدانید رضا شهابی ،کارگر زندانی محبوس در بند 209 زندان اوین ،از روز شنبه 13 آذرماه 89 دست به اعتصاب غذای خشک زده است و با توجه به بیماری های عدیده پیشین و نیز بیماری هایی که در دوره ی شش ماهه ی زندان به آان دچار شده است ،سلامت جانی وی شدیدا در معرض خطر است.

در حالی که در 19 مهرماه ،نامه ی آزادی وی صادر شده و ما برای آزادیش وثیقه ی 60 میلیون تومانی تودیع کرده ایم.از طرفی هم به طور همزمان یک ابلاغیه برای وثیقه ی صد میلیون تومانی به امضای رضا رسانده اند.همچنین هر دو مقام قضایی معرفی شده به ما از در دست داشتن پرونده ی قضایی رضا شهابی اظهار بی اطلاعی میکنند.

رضا شهابی به مدت شش ماه است که به دلیل دفاع از حقوق کارگران در زندان محبوس است،

دو ماه است که با وجود صدور نامه ی آزادی هنوز در بند است و اکنون نیز سلامت او در معرض خطر جدی قرار دارد و ما نمیدانیم در اثر اعتصاب غذای خشک چه صدمات دیگری بر او وارد خواهد شد.

بدین وسیله از تمامی کارگران ،تشکل های کارگری ،نهاد های حقوق بشری و رسانه ها و تمامی وجدان های بیدار خواستاریم برای آزادی بی قید و شرط رضا شهابی و همکاران زندانیش و دیگر کارگران زندانی از هیچ کوششی فروگذار نکنند.

همسر ،برادران و اعضای خانواده ی رضا شهابی

پنجشنبه 18 آذرماه 89

تهران

بالای صفحه

... بیشتر