xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان ( "اوتانس" : http://www.rudarru.net ) از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

يکشنبه 9 آبان 89


ملاقات مجید دری با خانواده‌اش پس از تبعید به زندان بهبهان

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: خانواده مجید دری، فعال دانشجویی دربند، برای اولین بار پس از تبعید وی، در زندان بهبهان خوزستان با فرزندشان به صورت حضوری ملاقات کردند. خانواده دری برای این ملاقات ۲۰ دقیقه‌ای که از هفته آینده کابینی خواهد شد، سه روز را در مسیر رفت و آمد طی کرده‌اند و همچنان خواستار بازگرداندن مجید دری به زندان اوین هستند.

به گزارش جرس، مادر مجید دری درباره سفر به بهبهان و شرایط دشوار پیمودن این راه گفت: از صبح چهارشنبه تا ساعت یازده شب بدون توقف در راه بهبهان بودیم. پیموندن هر هفته این مسیر برای من و پدر مجید که سنی ازمان گذشته واقعا سخت است.

وی که جمعه شب در راه بازگشت به منزل‌شان در کرج بود، ادامه داد: پنج شنبه توانستیم با مجید ملاقات حضوری کنیم. حال‌اش بد نبود، اگر هم باشد به ما چیزی نمی‌گوید. اما از وضع بهداشت زندان خیلی شکایت داشت. شکایت دیگرش هم از تفکیک نکردن زندانی‌ها بر اساس جرم بود. دزد و قاتل و قاچاقچی را با مجید در یک جا ساکن کرده بودند.

خانواده دری برای این ملاقات ۲۰ دقیقه‌ای که از هفته آینده کابینی خواهد شد، سه روز را در مسیر رفت‌وآمد طی کرده‌اند و همچنان خواستار بازگرداندن مجید به زندان اوین هستند.

مادر این فعال دانشجویی در این باره گفت: به مرگ می‌گیرند که به تب راضی شویم. دیگر حرف‌ام این نیست که مجیدم را آزاد کنند. برش گردانند زندان اوین. تنها دل‌خوشی من دیدن هفته‌ای یک بار پسرم است.

مجید دری، فعال دانشجویی و عضو شورای دفاع از حق تحصیل، 26 مهر ماه با دستبند و پابند به زندان بهبهان در استان خوزستان منتقل شد.

وی ۱۸ تیرماه در منزل خواهرش بازداشت شد و دادگاه وی در شعبه 26 دادگاه توسط قاضی پیرعباس و به جرم محاربه آغاز برپا شد. در این جلسه و به هنگام طرح اتهامات، قاضی اتهام محاربه از طریق ارتباط با سازمان مجاهدین را به دلیل عدم وجود مارک کافی منتفی دانسته و وقت و اجازه ای برای دفاع به وی و وکلایش نداد.

با این حال سه ماه بعد دادگاه بدوی این دانشجو را با اتهام‌هایی از جمله محاربه، اقدام علیه امنیت ملی و بر هم زدن نظم عمومی به یازده سال زندان محکوم کرد. این حکم در دادگاه تجدید نظر به شش سال حبس کاهش پیدا کرد، اما حکم تبعید وی به زندان ایذه همچنان در حکم باقی ماند.

این دانشجوی دربند در سال ۸۶ و در اعتراض به سوء مدیریت و فضای امنیتی دانشگاه علامه، ابتدا چند ترم از تحصیل تعلیق و سپس به طور کلی از ادامه تحصیل محروم شد.

در جریان مناظره کاندیداهای ریاست جمهوری و پس از آنکه رئیس‌جمهوری وقت، محمود احمدی‌نژاد، وجود دانشجویان ستاره‌دار را انکار کرد و گفت که چنین دانشجویانی وجود خارجی ندارند، مجید دری نیز به همراه سایر اعضای این شورا در تجمع‌های اعتراض‌آمیزی که به منظور آگاهی افکار عمومی برگزار شد، شرکت کرد تا نشان دهد که این دانشجویان وجود خارجی دارند؛ دانشجویانی که بی‌دلیل از حق تحصیل محروم شده‌اند.

مجید دری در طول ۱۵ ماه بازداشت خود، نامه‌ها و درخواست‌های متعددی را از طریق خانواده خود برای مراجع قضایی ارسال کرده که تاکنون پاسخی از طرف مسئولان به آنها داده نشده است.

پیش از مجید دری، ضیا نبوی عضو دیگر شورای دفاع از حق تحصیل به زندان کارون اهواز منتقل شد.

ادوار تحکیم وحدت؛ محکومیت صدور حکم علی جمالی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: 9 شعبه استانی سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت)، با صدور بیانیه‌ای صدور حکم 4 سال زندان برای علی جمالی، عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته سیاسی این سازمان و همچنین فشار بر دیگر اعضای سازمان را محکوم کردند.

ادوار نیوز: شعب استانی سازمان ادوار تحکیم در قسمتی از بیانیه خود آورده‌اند:«ادامه فشار بر سازمان و اعضای دربند آن چون احمد زیدآبادی، دبیرکل، عبدالله مومنی،سخنگو و رییس شورای مرکزی، حسن اسدی‌زیدآبادی، عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته حقوق بشر، علی جمالی، عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته سیاسی و علی ملیحی، عضو شورای سیاست گذاری و مسوول روابط عمومی سازمان، تنها پرونده ننگین کودتاچیان را سیاه‌تر و سازمان ادوار را در پیشگاه ملت، سربلندتر و اعضای این سازمان را در پیگیری حقوق و مطالبات جنبش دموکراسی خواهی مردم ایران، مصمم‌تر و استوارتر از پیش می سازد.»

متن کامل بیانیه شعب استانی سازمان ادوار تحکیم وحدت به شرح ذیل است:

به‌نام خداوند جان و خرد

چنین به نظر می‌رسد با گذشت حدود یک سال‌و‌نیم از کودتای ننگین نهادهای نظامی – امنیتی، علی‌رغم سرکوب و شکنجه و حتی کشتار مردم بی دفاع، کودتاچیان، ناتوان از توقف خواست و اراده شهروندان ایرانی برای تغییر وضع موجود، همچنان ناامیدانه، عصبانی و مستاصل، آب در هاون می‌کوبند و پنجه بر دیوار می‌کشند و هوا در غربال می‌زنند تا به هر شکل ممکن، در مقابل خواست عمومی مردم ایران بایستند. باند نظامی – امنیتی حاکم بر ایران، بر این تصور است که با مسدود کردن تمامی فضاهای تنفس احزاب، گروه‌های سیاسی، دانشجویی، مدنی و بازداشت، سرکوب و صدور احکام فرمایشی، قادر خواهند بود اقتدار از دست رفته خود را، باز یابند.

حاکمان امروز جامعه ایران، که با تقلب و دروغ بر سر کار آمده‌اند، اکنون به هر ریسمانی چنگ می‌زنند تا قدرت نامشروع خود را چند روزی بیشتر حفظ کنند و در این راه از قربانی کردن دین و وطن و شرف و آبرو و ... هم نمی‌گذرند.

این رسم تاریخی است که هیچ قدرتی تاکنون با یتیم کردن فرزندان و بیوه کردن زنان و مردان، برانگیختن آه مظلومان و نشاندن اشک بر چشم مادران، قادر به حفظ بقای خود نبوده و نخواهد بود. غمگنانه آن است که حفظ قدرت در نظامي که داعيه‌دار اخلاق و منش اسلامي و الهي است، کار را به جايي کشانده که استفاده از روش‌های استالينيستي برای حفظ قدرت، به جزء جدایی‌ناپذیر آن مبدل گشته است.

نکته مضحک نمایش تراژیک – کمیک حاکمان فعلی ایران، آن است که علی‌رغم آزمودن تمامی روش‌های سرکوب مشابه در حکومت‌های دیکتاتور تاریخ، نظیر بازداشت، شکنجه، دادگاه فرمایشی، اعدام و پروژه‌های اعتراف‌گیری و انگ و تهمت و اتهامات غیراخلاقی و ... به قصد فریب افکار عمومی، باز هم کودتاچیان، به این روش‌های نخ نما شده چنگ زده و بر ادامه آن اصرار دارند. غافل از آن‌که اگر چنین روش‌هایی موثر بود، اکنون تمامی دیکتاتورهای تاریخ، در صندلی‌های خود، نشسته بودند.

هفته گذشته، دستگاه سابقا قضایی در ادامه پروژه سرکوب سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت)، رای به محکومیت یکی دیگر از اعضای پرتلاش و برجسته این سازمان داد. علی جمالی، عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته سیاسی سازمان، در شرایطی از زندان بدنام اوین به بیدادگاه منتقل و حکم چهارسال زندان برای‌اش صادر شد که جرمی جز حق‌طلبی و آزادی‌خواهی آن هم از طریق فعالیت در سازمانی قانونی و رسمی، نداشته است.

دادگاه این عضو ارشد سازمان در حالی برگزار شد که فردی چون مقیسه، رییس شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی، بار دیگر عمق کینه و نفرت نهادهای امنیتی - قضایی از سازمان ادوار تحکیم را نشان داد و با صدور حکمی ننگین – که پیش از این نیز، برای دیگر اعضای سازمان از سوی این شعبه تحت اختیار و هدایت بازجویان، سابقه داشته است – سرسپردگی خود به این نهادها را عیان‌تر ساخت.

اعضای دربند سازمان، در حالی یکی پس از دیگری از سوی محاکم قضایی به اتهام واهی عضویت در سازمانی غیرقانونی (!) به زندان‌های طویل المدت، تبعید و محرومیت‌های سنگین اجتماعی محکوم می‌‌شوند که سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت)، هنوز از سوی هیچ یک از نهادها و مراجع ذی‌صلاح، غیرقانونی اعلام نشده است.

غاصبان حقوق ملت باید بدانند این شهروندان هستند که مشروعیت و مقبولیت حاکمان، نظام سیاسی، احزاب و سازمان ها را تعیین می‌کنند. همان‌طور که این شهروندان با خروش خود در 22 خرداد و حضور بی نظیر در مراسم درگذشت مرجع عالی‌قدر، حضرت آیت‌الله العظمی منتظری (رحمه الله)، این مساله را نشان دادند. اینان باید بدانند مشروعیت مردمی، با شعبده و نمایش‌های استقبال با حضور نیروهای سرکوب‌گر و مزدبگیران داخلی و خارجی، به دست نمی‌آید.

ادامه فشار بر سازمان و اعضای دربند آن چون احمد زیدآبادی، دبیرکل، عبدالله مومنی،سخنگو و رییس شورای مرکزی، حسن اسدی‌زیدآبادی، عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته حقوق بشر، علی جمالی، عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته سیاسی و علی ملیحی، عضو شورای سیاست گذاری و مسوول روابط عمومی سازمان، تنها پرونده ننگین کودتاچیان را سیاه‌تر و سازمان ادوار را در پیشگاه ملت، سربلندتر و اعضای این سازمان را در پیگیری حقوق و مطالبات جنبش دموکراسی خواهی مردم ایران، مصمم‌تر و استوارتر از پیش می سازد.

شعب استانی سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت)، همچنین اعلام می‌دارند که خواستار لغو احکام قضایی غیرقانونی صادره برای همه زندانیان سیاسی و عقیدتی و آزادی بی قید و شرط تمامی آنان، از جمله اعضای دربند خود، است.

شعب استانی سازمان دانش آموختگان ایران – ادوارتحکیم وحدت

1- شعبه استان آذربایجان غربی

2- شعبه اردبیل

3- شعبه استان اصفهان

4- شعبه استان بوشهر

5- شعبه استان خراسان

6- شعبه استان زنجان

7- شعبه استان کرمانشاه

8- شعبه استان گیلان

9- شعبه استان همدان

شنبه، 8 آبان ماه 1389شمسی

ادامه اعدام های دسته جمعی و مخفیانه در مشهد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بنا به اخبار منتشره در رسانه ها طی مهرماه 89 بیست و سه زندانی در زندان وکیل آباد مشهد بطور گروهی و به صورت مخفیانه اعدام شده اند. چندی پیش نیز چند تن از زندانیان سابق زندان وکیل اباد مشهد از اعدام گروهی و پنهانی دست کم ۵۰۰ تن در این زندان از ابتدای سال ۸۸ تا پایان مرداد ماه سال جاری خبر داده بودند.

در ادامه گزارش هایی که منابع موثق در اختیار کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در خصوص اعدام های گسترده، دسته جمعی و مخفیانه صدها متهم به حمل و نگهداری مواد مخدر در زندان وکیل اباد مشهد قرار داده اند کمپین اطلاع حاصل کرده است که در دو نوبت اعدام در تاریخ های ۱۳ و ۲۰ مهر ۱۳۸۹ در زندان وکیل آباد مشهد اجرا شده است که در این دو نوبت جمعا ۲۳ زندانی، اعدام شده اند. منابع موثق از شهر مشهد به کمپین گفته اند در روز سیزدهم مهر ۱۳ نفر و بیستم مهر ۱۰ نفر در این زندان به صورت گروهی و بدون اعلام قبلی اعدام شده اند. این اعدام ها نیز بدون رعایت قوانین رسمی جمهوری اسلامی و بدون رعایت ایین دادرسی عادلانه اجرا شده است. اعدام ها بدون اطلاع و حضور وکلا و خانواده متهمان و حتی بدون اطلاع قبلی اعدام شدگان صورت گرفته است. همچنین تعدادی از زندانیان سابق این زندان از اخذ اعتراف از این متهمان تحت شکنجه وفشار خبر داده اند.

افراد اعدامی تنها چند ساعت قبل از اعدام از بند های مختلف زندان وکیل اباد مشهد جمع آوری شده و به راهرو اعدام در ورودی سالن ملاقات های این زندان منتقل و در یک ردیف اعدام شده اند.

طی هفته های گذشته مقامات رسمی در چند نوبت از اعدام متمان مواد مخدر در زندان های مختلف ایران خبر داده د ولی در مورد اعدام های صورت گرفته در زندان مشهد هیچ اظهار نظری نکرده اند. تنها منوچهر متکی در ماه گذشته و در مصاحبه با خبرنگار اشپیگل به طور تلویحی آن را تایید نمود. در تاریخ ۲۰ مهر ماه گذشته غلامحسین محسنی ا‍ژه ای دادستان کل کشور در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد که وی به دادستان های کل کشور دستور داده است که متهمان مربوط به مواد مخدر در کوتاهترین زمان ممکن محاکمه شوند و در اجرای احکام هیچگونه رحمی به انان نشود. وی حتی در این کنفرانس تلویحا اظهار داشت که بعضا افراد بیگناهی در این پرونده ها اعدام شده اند.

وی گفته است :« بعضی از افرادی که مواد مخدر از انها کشف میشوند قاچاقچی اصلی نیستند و بهره مادی از این بابت نمیبرند، بلکه قاقچاقچی اصلی این افراد را فریب میدهد در حالی که خودش در جای امنی نشسته است و فرد دیگری به جای او محاکمه و حتی اعدام میشود. » (لینک به خبرگزاری فارس)

در مرداد ماه گذشته یک فعال حقوق بشری شهر مشهد در مصاحبه با کمپین از بخشنامه محسنی اژه ای برای اعدام گسترده متهمان مربوط به مواد مخدر خبر داده بود. زندانیان سابق زندان وکیل اباد مشهد از اعدام گروهی و پنهانی دست کم ۵۰۰ تن در این زندان از ابتدای سال ۸۸ تا پایان مرداد ۸۹ خبر داده بودند. و با شروع مجدد این اعدام ها در مهر و ابان ۸۹ به نظر می اید این امار در حال افزایش میباشد. کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران بارها از مقامات ایرانی خواسته است در خصوص تعداد آمار زندانیانی که دراین زندان اعدام شده اند اطلاعات دقیقی در اختیار افکار عمومی قراردهند اما تاکنون مقامات ایرانی از اطلاع رسانی در این زمینه خودداری کرده اند.

بنا به گفته چند زندانی سابق زندان وکیل آباد مشهد در فاصله ی بین تیرماه ۸۸ الی فروردین ۸۹ نزدیک به ۲۵۰ نفر در زندان وکیل آباد مشهد اعدام گشته اند. مرداد ماه سال هشتاد وهشت ۶۸ نفر، آبان ماه سال هشتاد وهشت ۴۰ نفر، دی ماه سال هشتاد وهشت ۳۰ نفر، اواخر بهمن ماه سال هشتاد وهشت ۸۸ تقریبا ۲۰ نفر و فروردین ۸۹ بیشتر از ۵۰ نفر. این ارقام جدای زنانی است که در هر سری از بند نسوان اعدام می شوند که از رقم حقیقی آن اطلاعی در دست نیست و همچنین جدای از تعداد زندانیانی است که از شهرستان های اطراف مشهد خصوصا تربت حیدریه و فریمان که جهت اجرای حکم اعدام به زندان وکیل آباد مشهد در این مدت منتقل شده اند. همچنین به گفته منابع یاد شده در مرداد سال ۸۹ هر هفته و در ۴ نوبت اعدام گروهی و دسته جمعی در رقمی حدود ۷۰ نفر در هر سری اعدام شده اند: در تاریخ چهارشنبه ۱۳ مرداد هشتاد و نه ۷۰ نفر و تاریخ چهرشنبه ۲۷ مرداد ۶۷ نفر اعدام شده اند. در دو تاریخ ۶ و ۱۹ مرداد نیز رقمی بین ۶۰ تا ۷۰ نفر اعدام شده اند که البته آمار دقیق همچنان نامشخص است.

احمد قابل، محقق دینی و از شاگردان شناخته شده آیت الله منتظری پیش از این گفته بود که در مدت سه ماهی که از اسفند ۸۸ تا اردیبهشت ۸۹ که در بند ۶٫۱ زندان وکیل آباد زندانی بوده است، ۵۰ اعدام را از نزدیک شاهد بوده است و حتی یک بار خودکارش را برای نوشتن وصین نامه به این اعدام شدگان داده است. وی همچنین در گفتگو با رسانه های مختلف گفته بود که این اعدام ها غیر شرعی و دور از عدالت است. و اگر این احکام اعدام بدون اشکال بود، چرا به صورت مخفیانه اجرا میشوند.

این افشاگری های آقای قابل در مورد اعدام های گسترده، گروهی و مخفیانه در زندان مشهد منجر به بازداشت مجدد وی در شهریور ماه گذشته و انتقال مجدد وی به زندان وکیل آباد مشهد شد.

گفته میشود هم اکنون صدها زندانی محکوم به اعدام هم اکنون در زندان وکیل آباد مشهد در انتظار اجرای حکم میباشند.

محمد سیف زاده، وکیل دادگستری، به 9 سال زندان محکوم شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سید محمد سیف زاده، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر که دادگاه محاکمه وی روز شنبه هفدهم مهرماه و به اتهام «تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر» در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران و به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی برگزار گردیده بود، به 9 سال زندان و 10 سال محرومیت از وکالت محکوم گردید.

آقای سیف زاده در گفت و گو با رادیو فردا اتهام خود را تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر اعلام کرد و افزود به حکم صادر شده علیه خود اعتراض خواهد کرد.

وی که طی سالیان گذشته وکالت صدها تن از فعالان سیاسی و عقیدتی و پرونده های حقوق بشری را بر عهده داشته است در جریان اعتراضات پس از انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه ۱۳۸۸ به شعبه امنیت دادگاه انقلاب تهران احضار شد و تهدید شد که دیگر اجازه ادامه فعالیت های حقوقی را نخواهد داشت.

جمعی از وکلای دادگستری خواستار آزادی بی قید و شرط نسرین ستوده شدند

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: جمعی از وکلای دادگستری با صدور بیانیه ای ضمن اعتراض به بازداشت غير قانوني نسرين ستوده و محروميت ايشان از ملاقات با وكلاي مدافع و خانواده خود خواهان آزادي سريع و بي قيد و شرط ايشان شدند. در این بیانیه آمده است: «نه نوع اتهام مطروحه عليه نسرين ستوده از نظر اهميت و شدت مجازات از جرائمي است كه تأمين متناسب ايشان، بازداشت موقت باشد و نه از نظر شخصی یعنی سابقه، شخصیت وحیثیتی تامین متناسب ایشان قرار بازداشت موقت است !! بويژه آنكه نسرين ستوده مادر 2 فرزند خردسال 10 ساله و 3 ساله بوده و نگهداري ايشان در بازداشت موقت، موجب ورود آسيب جدي به فرزندان ايشان مي باشد.»

گويا بازداشت و نگهداري وكلاي آزاده و مستقل دادگستري سنتي شده افتخار آفرين براي برخي قضات، كه هر از گاهي ستاره اي از ستارگان آسمان وكالت به بنده كشيده شده و بي آنكه از كمترين حقوق مسلم و قانوني يك متهم بر خوردار باشند در بازداشت نگهداري مي شوند. اين بار نوبت همكار آزاده و مدافع حقوق زنان، كودكان، دانشجويان، كارگران، معلمان و در يك كلام مدافع حقوق بشري ما خانم نسرين ستوده است؛ وی پيرو دريافت احضاريه اي از ناحيه داديار اظهار نظر مستقر در زندان اوين در تاريخ 13/6/89 به دادسراي مستقر در زندان اوين مراجعه و ديگر بازنگشت !!!

ما جمعي از وكلاي دادگستري بازداشت و نگهداري نسرين ستوده را محكوم مي نمائيم. چرا كه :

1- با توجه به اصل 22 قانون اساسي كه تصريح مي دارد: «حيثيت، جان، مال، مسكن و شغل و اشخاص از تعرض مصون است مگر به حكم و ترتيبي كه قانون تجويز كند» و با عنايت به ماده 134 قانون آئين دادرسي كيفري كه مقرر مي دارد: « تأمين بايد با اهميت و شدت مجازات و دلائل و اسباب اتهام و احتمال فرار متهم و از بين رفتن آثار جرم و سابقه متهم و وضعيت مزاج و سن و حيثيت او متناسب باشد» و با توجه به مفاد احضاريه ارسالي به نسرين ستوده كه حاكي از طرح اتهامات موضوع مواد 610 و 500 قانون مجازات اسلامي است، صدور قرار بازداشت موقت و نگهداري ايشان در بازداشت خلاف صريح قانون اساسي و مقررات آمره قانون آئين دادرسي كيفري است.

نه نوع اتهام مطروحه عليه نسرين ستوده از نظر اهميت و شدت مجازات از جرائمي است كه تأمين متناسب ايشان، بازداشت موقت باشد و نه از نظر شخصی یعنی سابقه، شخصیت وحیثیتی تامین متناسب ایشان قرار بازداشت موقت است !! بويژه آنكه نسرين ستوده مادر 2 فرزند خردسال 10 ساله و 3 ساله بوده و نگهداري ايشان در بازداشت موقت، موجب ورود آسيب جدي به فرزندان ايشان مي باشد.

2- نگهداري فرد بازداشتي به صورت يكنفره و جداي از ساير متهمين تخلف از راي وحدت رويه شماره 435 مورخ 28/10/82 ديوان عدالت اداري و از مصاديق بازر شدت عمل و غير قانوني است و بر اساس آنچه كه نسرين ستوده در تماس تلفني كوتاه خود اظهار داشته ايشان از 13/6/89 در سلول انفرادي و به صورت تكنفره نگهداري مي شود.

3- طبق مقررات آئين نامه سازمان زندانها كليه متهمين و زندانيان حق دارند كه با خانواده و وكلاي خود ملاقات داشته باشند. از تاریخ13/6/89 نسرین ستوده از هر گونه ملاقات با خانواده ووکلای خود محروم مي باشد.

بويژه آنكه وی دو فرزند خردسال دارد كه حق دارند مادر خود را ديدار و در آغوش بگيرند.

4- پدر سالخورده نسرين ستوده در ايام بازداشت ايشان فوت نمود بي آنكه اجازه حضور در مراسم تشييع جنازه و ختم پدر و آخرين وداع با پدر به ايشان داده شود!

ما جمعي از وكلاي دادگستري ضمن اعتراض به بازداشت غير قانوني نسرين ستوده و محروميت ايشان از ملاقات با وكلاي مدافع و خانواده خود خواهان آزادي سريع و بي قيد و شرط ايشان هستيم.

غلام حسین رییسی، یحیی ریگانی، رزا قراچور لو، لیلا حیدری،سعید دهقان، نازنین کیانی فرد، نوری فخری، فرخ فروزان کرمانی، فرشید یداللهی، حسن آقا خانی، نسیم غنوی، پوپک شغفی، مینا جعفری، میترا آزرم، مصطفی دانشجو، سارا صباغیان، گیتی پور فاضل، مریم کرباسی، فریده غیرت، افروزمغزی، ژینوس شریف رازی، زهرا مینویی، مریم کیان ارثی، مریم دارایی، معصومه طهماسبی، مینو ایمانی، شهره اسفندیارپور، شهین حاجیان، مهناز پراکند، مانلی کاتوزیان، گیتا نجاتیان، عبدالفتاح سلطانی، ربابه عابدینی، زهره ارزنی، آرش کیخسروی، پرویز جهانگیر راد، مرضیه فلاح، مهوش شاکری، خلود علم،شیما قوشه
 

محاکمه سعید شمسایی، از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سعید (غلامرضا) شمسایی از دراویش سلسله نعمت اللهی گنابادی که بیست و هشتم تیرماه سال جاری در جریان تحصن دراویش در مقابل دادگستری شهرستان گناباد دستگیر شده بود، روز پنج شنبه ششم آبان ماه به اتهام اخلال در نظم عمومی و تمرد از دستور پلیس، در شعبه 101 دادگاه جزایی آن شهرستان محاکمه شد.

به گزارش سایت مجذوبان نور، در 28 تیرماه سال جاری، جمعی از دروایش گنابادی که در اعتراض به بازداشت غیرقانونی متولی مزار سلطانی مقابل دادگستری شهرستان گناباد تحمع کرده بودند، در پی برخورد خشونت آمیز پلیس و گارد ویژه دستگیر و تحویل مقامات قضایی شدند اما شمسایی که نام او در آن دادگاه از قلم افتاده بود، پس از گذشت 5 ماه به شعبه 101 دادگاه جزایی گناباد احضار و محاکمه شد.

گفتنی است شماری از دراویش گنابادی که در جریان این اقدام خشونت آمیز و غیرقانونی دولت بازداشت شده بودند، به حبس تعزیری، جزای نقدی و در مواردی تبعید به مناطق محروم و بد آب و هوا محکوم شدند.

بازجویی های غیرقانونی از ۱۴ زندانی سیاسی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: ۱۴ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که چندی پیش در بیانیه ای خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای کشف حقایق مربوط به انتخابات و حوادث پس از آن شدند در هفته های اخیر توسط بازجویان وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته و پس از بازجویی های طولانی تهدید شدند که به زندان های دور از مرکز تبعید خواهند شد.

بر اساس گزارش های رسیده از زندان اوین به کلمه، همه این زندانیان در حال گذراندن دوران حبس خود هستند و بازجویی از آنها کاملا غیرقانونی محسوب می شود. این زندانیان تحت نظر سازمان زندانها نگه داری می شوند و بازجویان وزارت اطلاعات حق احضار و بازجویی از آنها را نداشته اند. این زندانیان در این خصوص به مقامات سازمان زندانها و نماینده دادستان تهران شکایت کرده اند که هنوز از پاسخ این مقامات اطلاعی در دست نیست.

این زندانیان بیانیه شان را در واکنش به سخنان محمود احمدی نژاد، رییس دولت دهم که در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کرده بود یک گروه مستقل حقیقت‌یاب بین المللی حادثه حمله تروریستی یازدهم سپتامبر را بررسی کند، صادر کردند و خواستار آن شدند تا کمیته ای حقیقت‌یاب برای کشف حقایق مربوط به انتخابات و حوادث پس از آن تشکیل شود.

این زندانیان پس از صدور این بیانیه و انتشار آن درسایتهای خبری بارها از سوی مسوولان زندان تهدید شده اند. این زندانیان که همگی شان حکم های تایید شده دارند و دوران محکومیت شان را می گذرانند بدون تفهیم اتهام جدید ساعتها بازجویی می شوند، موضوعی که موجب اعتراض آنها شده است.

مسوولان زندان از این زندانیان سیاسی می خواهند تا امضای شان را تکذیب کنند اما آنها این خواسته را نپذیرفته و نسبت به برخوردهای غیر قانونی مسولان زندان و به ویژه بازجوهای وزارت اطلاعات شکایت دارند. آنها تاکید می کنند که بدون تفهمیم اتهام جدید بازجویی از آنها که در حال گذراندن حکم شان هستند به هیچ عنوان قانونی نیست.

بهمن احمدی امویی – سید میلاد اسدی – محسن امین زاده – علی پرویز – علی تاجر نیا – محمد داوری – مجید دری – امیر خسرو دلیر ثانی – محمد فرید طاهری قزوینی – کیوان صمیمی – کوهیار گودرزی – علی ملیحی – عبدالله مومنی و محسن میردامادی از امضا کنندگان این بیانیه بودند که در هفته گذشته ساعت ها توسط بازجویان وزارت اطلاعات تحت بازجویی قرار گرفته اند.

مجید دری چند روز پیش از تبعید به بهبهان و علی پرویز پیش از آزادی از زندان مورد بازجویی قرار گرفته اند. کوهیار گودرزی نیز چند روز پس از این بازجویی ها به زندان رجایی شهر کرج تبعید شد و اکنون بیم تبعید یا پرونده سازی های جدید برای سایر نویسندگان این بیانیه می رود.

در بخشی از این بیانیه همچنین آمده بود : «ما به عنوان بخشی از قربانیان بی گناه و در بند این حوادث که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به همان شیوه مورد اشاره آقای احمدی نژاد متهم، دستگیر و با احکام ناعادلانه زندانی شده ایم، پیشنهاد می کنیم یک گروه حقیقت یاب مستقل ملی، متشکل از افرادی معتبر و مورد اعتماد جامعه برای کشف حقایق مربوط به این انتخابات و حوادث پس از آن تشکیل شود. »

اخراج دو تن از فعالین دانشجوئی مازندران

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در آستانه ی فرارسیدن ١٣ آبان، دو تن دیگر از فعالین سیاسی-دانشجویی استان مازندران به نام های کاوه دانشور و بهنام فرازمند حکم اخراج خود را دریافت کردند.

به گزارش دانشجونیوز کاوه دانشور دانشجوی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و بهنام فرازمند دانشجوی دانشگاه مازندران با دریافت حکم اخراج خود به جمع ۵ دانشجوی اخراجی دیگر این دو دانشگاه پیوستند. عماد بهاور، اشکان ذهابیان، سارا خادمی، سیاوش سلیمی نژاد و ایمان صدیقی ۵ دیگر فعالین سیاسی-دانشجویی این دو دانشگاه می باشند که از ابتدای سال ۸۹ حکم اخراج خود را دریافت نموده اند.

گفتنی است با شروع سال تحصیلی جدید، فشار ها و سرکوب ها در این دو دانشگاه شدت گرفته است به طوری که دکتر جانعلیزاده و دکتر احمدپور رؤسای جدید این دو دانشگاه از آغاز سال تحصیلی جدید ۷ تن از دانشجویان سیاسی این دانشگاه را اخراج و تعداد کثیری را به حراست دانشگاه ها احضار نموده اند.

چکیده ای از فعالیت های این دو فعال سیاسی-دانشجویی در ذیل آمده است:

۱- بهنام فرازمند: فعال دانشجویی دانشگاه مازندران می باشد. وی که ۲ بار توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود، حکم محرومیت از تحصیل به مدت یک سال و نیم دریافت کرد. بهنام فرازمند که با آغاز سال تحصیلی جدید به پایان دوره ی محرومیت خود رسیده بود اجازه ی انتخاب واحد و ثبت نام در ترم جدید را پیدا نکرد و پس از مراجعه به حراست دانشگاه به اداره ی اطلاعات بابل فرستاده شد، اما پس از پایان بازجویی هایش اجازه ی ادامه ی تحصیل نیافت و از دانشگاه اخراج گردید. او که کماکان پیگیر تجدید نظر در حکم اخراج خود می باشد با وثیقه ۳۰ میلیون تومانی به طور موقف آزاد است و در انتظار حکم دادگاه خود به سر می برد.

۲- کاوه دانشور: وی فعال دانشجویی و دانشجوی سابق رشته کارشناسی عمران از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل است. وی با ورود به دانشگاه فعالیت خود را در شورای صنفی، انجمن های علمی، کانون های فرهنگی و. . . آغاز نمود. کاوه دانشور عضو شورای متحصنین دانشگاه در اعتراضات ۲۲ فروردین ماه سال ۸۶ که منجر به دستگیری ۱۳ از دانشجویان و عزل دکتر جانعلیزاده از سرپرستی دانشگاه بود. وی پس از وقایع انتخابات سال ۸۸ رهبری دانشجویان این دانشگاه را برای تعطیلی و به تأخیر انداختن امتحانات به عنوان دبیر شورای صنفی این دانشگاه به عهده گرفت. این دانشجوی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که در مرداد ماه همان سال به اداره اطلاعات بابل احضار شد به یک ترم محرومیت از تحصیل از سوی کمیته انضباطی دانشگاه محکوم گشت، اما با به پایان رسیدن دوره ی محکومیت خود، مجددا در اسفند ماه همان سال به کمیته انضباطی دانشگاه خواسته شد. وی حکم قطعی اخراج خود را در آبان ماه سال ۸۹ از سوی وزارت علوم دریافت کرد.

دادگاه وحید لعلی‌پور برگزار شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: روز گذشته، هشتم آبان ماه، دادگاه وحید لعلی‌پور همسر مهدیه گلرو که آبان ماه سال گذشته و برای تحت فشار قرار دادن همسرش به همراه وی و با اتهاماتی نظیر «تبلیغ علیه نظام» بازداشت گردیده بود، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب و به ریاست قاضی مقیسه برگزار شد.

به گزارش جرس، دادگاه وحید لعلی پور بدون حضور وکیل و کاملا مشابه دادگاه همسر وی مهدیه گلرو برپا شد و علی رغم نبود مستندات معتبر، اتهاماتی از جمله "تبلیغ علیه نظام" و تجمع و تبانی و اتهامات دیگر به وی تفهیم شد.

قاضی به وی اعلام کرده است که طی ده روز آینده حکم وی صادر خواهد شد.

لعلی‌پور ۱۲ آبان ماه سال گذشته همراه همسرش مهدیه گلرو در یورش ماموران انتظامی به منزل‌شان بازداشت شد و اسفند ماه با قرار وثیقه ۵۰ میلیونی از زندان به طور موقت آزاد شد.

وی تا پیش از بازداشت هیچ گونه فعالیت سیاسی نداشته است و صرفا برای تحت فشار قرار دادن همسرش، مهدیه گلرو که از فعالان دانشجویی و عضو شورای دفاع از حق تحصیل است، بازداشت شد.

انتقال محمدرضا مقیسه به بند 350

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: محمدرضا مقیسه عضو کمیته پیگیری امور بازداشت شدگان و آسیب‌دیدگان پس از انتخابات ریاست جمهوری و روزنامه نگار و سردبیر مجله بیست ساله ها که روز دوم آبانماه با یورش تعدادی از ماموران امنیتی و اطلاعاتی به محل کار و منزلش بازداشت شده بود به بند عمومي زندانيان سياسي بند 350 زندان اوين منتقل شد.

به گزارش «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» او كه از حلقه اصلی یاران میرحسین موسوی به شمار می رود و چندی پیش با قید وثیقه از زندان ازاد شده بود، غروب روز یکشنبه دوم ابانماه با یورش تعدادی از ماموران امنیتی به محل کار و سپس منزلش بازداشت شد.

محمدرضا مقیسه، رزمنده دوران جنگ تحمیلی و عضو کمیته پیگیری امور بازداشت شدگان و آسیب‌دیدگان پس از انتخابات ریاست جمهوری دواست.

اين بار وي بدون بازجويي مجدد به بند 350 منتقل شده است. دليل بازداشت دوباره او هنوز مشخص نيست.

تحصن دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در پی منحل شدن این دانشگاه

دانشجو نیوز: پس از انحلال ناگهانی دانشگاه علوم پزشکی ایران از روز شنبه ۸ آبان ماه ۸۹ توسط "معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور" دانشجویان این دانشگاه دست به تجمع و اعتراض زدند.

به گزارش فارس، حدود ۸۰۰ نفر از دانشجويان دانشگاه علوم‌پزشكي ايران در واكنش به انحلال اين دانشگاه از ساعت ۹:۳۰ امروز يكشنبه ۹ آبان در مقابل دانشگاه علوم‌پزشكي ايران واقع در بزرگراه "شهيد همت" تجمع كردند.

این خبر گذاری در ادامه نوشته است که اين دانشجويان با سر دادن شعار "نه تهران، نه بهشتي، فقط علوم‌پزشكي ايران " نسبت به انحلال دانشگاه علوم‌پزشكي ايران اعتراض كردند.

دانشگاه تهران، دانشجويان دانشگاه منحل شده علوم‌پزشكي ايران را نپذيرفت

خبرگزاری ایلنا، انحلال دانشگاه علوم پزشکی را "شوک بزرگی" به دانشجویان این دانشگاه تعبیر کرده است به طوریکه دانشجويان دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشكي ايران صبح امروز با شنيدن انحلال دانشكده‌اي كه در آن تحصيل مي‌كنند، در محوطه اين دانشگاه تحصن كرده و اعتراض خود را نسبت به اين اتفاق ابراز مي‌كنند.

اين در حالي است كه دانشكده علوم پزشكي تهران كه قرار است طبق گفته وزير بهداشت و درمان بخشي از واحدهاي آموزشي دانشگاه علوم پزشكي ايران را در خود ادغام كند نيز نتوانسته به راحتي با اين ادغام كنار بيايد، چرا كه دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تهران در حال حاضر اين گروه از دانشجويان دانشگاه ادغام شده را براي پذيرش قبول نكرده است.

به نظر مي‌رسد اين ادغام در صورتي اتفاق افتاده كه هماهنگي‌هاي لازم براي آن از قبل انجام نشده است و دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه‌ها را سر در گم كرده است تا جايي كه دانشجويان اين دانشگاه‌ها را مجبور به تحصن و اعتراض كرده است.

پلیس ضدشورش ساختمان دانشگاه منحل شده‌ی علوم پزشکی ایران را محاصره کرد

به گزارش فرارو، نیروهای پلیس ضد شورش نیز اطراف ساختمان مرکزی دانشگاه منحل شده‌ی علوم پزشکی ایران، واقع در بزرگراه همت، را به محاصره در آورده‌اند.

انحلال غیر قانونی

برخی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اعتراض نسبت ناگهانی بودن اعلام انحلال دانشگاه این موضوع را غیرقانونی دانستند.

به گزارش مهر، یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه که مدیریت یکی از گروههای آموزشی را نیز برعهده دارد گفت: "انحلال دانشگاه غیرقانونی است چرا که در هیچ جای دنیا این موضوع سابقه ندارد که به این شکل یک دانشگاه منحل شود."

دولت بی‌خبر از مجلس، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران را منحل کرده است

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از جلسه فوق العاده کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران خبر داد و تاکید کرد که این انحلال ایراد دارد. یکی دیگر از اعضای این کمیسیون گفته است که دولت بی‌خبر از مجلس دانشگاه علوم‌پزشکی ایران را منحل کرده است.

گفتنی است که در پی انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران، کلیه فعالیتهای بهداشتی، درمانی این دانشگاه واقع در استان البرز به دانشکده علوم پزشکی کرج، کلیه واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کلیه واحدهای آموزشی و پژوهشی و دانشجویی به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شد.

تریبون آزاد و تعطیلی کلاسهای دانشکده داروسازی شیراز

دانشجویان دانشکده داروسازی شیراز در هفته گذشته و به دنبال زمزمه‌هایی مبنی بر طرح حذف "حق فنی داروخانه‌ها" توسط دیوان عدالت اداری، با تعطیلی کلاس‌های درس اقدام به برگزاری تریبون آزاد در سالن دانشکده خود كردند.

به گزارش دانشجونیوز، در این تریبون آزاد اساتید دانشکده داروسازی به همراه دانشجویان حضور داشته و دانشجویان در قالب تریبون آزاد به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

این تریبون آزاد با تعطیلی کلاس های درس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شیراز و تجمع اعتراضی دانشجویان همراه بود.

در پایان این تریبون آزاد، تعدادی از دانشجویان به نمایندگی از دانشجویان دانشکده داروسازی، جهت پیگیری خواسته های دانشجویان در نظر گرفته شدند.

حق فنی داروخانه‌ها چیست؟

در زمان جنگ ۸ ساله ایران و عراق، برای جبران پایین بودن سود فروش دارو در داروخانه ها و همچنین کنترل قیمت دارو، مبلغی تحت عنوان "حق فنی" برای داروخانه ها در نظر گرفته شد اما تابستان امسال و همزمان با مطرح شدن طرح حذف یارانه ها، زمزمه‌هایی مبنی بر حذف "حق فنی" داروخانه ها به گوش رسید. در سال های قبل نیز خبرهای مبنی بر حذف این طرح منتشر شده بود ولی به نظر میرسد که اینبار و با توجه به شرایط اقتصادی مبهم کنونی، این مساله جدی تر شده است.

یکی از مخالفان طرح مذکور یعنی دكتر رهبر مژدهی آذر، مسوول شورای عالی داروخانه ها، معتقد است که "دریافت حق مشاوره دارویی حقی قانونی است كه با حذف آن به بهانه كاهش هزینه های درمان، دارو نیز مانند دیگر كالاها در نظر گرفته شده و داروخانه به داروفروشی تبدیل می شود كه به این ترتیب نیازی به تحصیلات دانشگاهی نیست."

صهبا شیروی، رییس انجمن داروسازان دزفول، نیز در این زمینه گفته است: "با توجه به مصادف شدن حذف حق فنی با طرح هدفمندی یارانه‌ها، فشار مالی بسیاری به داروخانه‌ها وارد می‌شود و بسیاری از داروخانه‌ها در آستانه تعطیلی قرار می‌گیرند."

اما موافقان طرح حذف "حق فنی داروخانه ها" معتقدند که این مبلغ مربوط به دوران جنگ است كه بعدها با سپری شدن دوران بحرانی و آزاد شدن قیمت ها، قیمت دارو نیز ده ها برابر رشد كرد و به تبع آن سود فروش دارو نیز به طور چشمگیری افزایش یافت، ولی "حق فنی" داروخانه ها با وجود رفع علل ایجاد كننده آن همچنان از بیماران دریافت شد.

اما اکنون مشخص نیست که آیا با عملی شدن حذف یارانه ها، "حق فنی داروخانه ها" نیز حذف میشود یا خیر.

200 ایرانی سرگردان در زندان های جمهوری آذربایجان

به گزارش آخرین نیوز، نزديک به دويست ايراني در زندانهاي جمهوري آذربايجان بسر مي برند و منتظر اجرای قانون استرداد مجرمان هستند.

یک منبع مطلع در گفتگو با خبرنگار ما با اعلام این خبر گفت: این افراد به جرم عبور غير قانوني از مرز، قاچاق مواد مخدر و کالا و درگيري بر سرمسائل مالي در زندانهای جمهوري آذربايجان به سر می برند.

به گفته وی با توجه به توافقنامه استرداد مجرمان بين دو کشور، گفتگوهايي با دادگستري جمهوري آذربايجان در حال انجام است تا اين 200ايراني زندانی با 18 شهروند آذري زنداني درايران مبادله شوند و اقداماتی هم از سوی مسئولان ایرانی درجریان است. در عین حال طرف اذربایجانی جدیتی در اجرای این قانون و استرداد زندانیان ایرانی ندارد .

این درحالی است که طرف ایرانی بارها بطور یکجانبه اقدام به آزادی اتباع جمهوری آذربایجان کرده است.

آمار رو به رشد زندانیان و ناتوانی مقامات قضایی از ادامه روند موجود

جـــرس: در پی تراکم بیش از اندازه زندانهای کشور، رئیس کل دادگستری استان تهران طی نامه ای خطاب به مجتمع های قضایی، ضمن اشاره به "آمار رو به تزاید زندانیان" و "سه برابر ظرفیت بودن آمار" آنها، خواستار تعیین مجازات های جایگزین و صدور قرارهایی شد، که "حتی المقدور منتهی به بازداشت متهمین نگردد."

به گزارش منبع خبری جرس، علیرضا آوایی در نامه ای که اخیرا به سرپرست های مجتمع های قضایی ارسال و ابلاغ کرده، به "نتایج بررسی های بعمل آمده پیرامون زندان های مختلف" اشاره کرده و خاطرنشان نموده است:

"گزارش های واصله و نتایج بازرسی های به عمل آمده از برخی ندامتگاه ها توسط هیات نظارت و بازرسی حفظ حقوق شهروندی و بازدید دادستان ها و روسای محترم داگستری های تابعه در معیت معاونت قضایی و مسئول دفتر امور زندانیان که شرح تفصیلی مشاهدات عینی خود را برای قضات محترم بازگو خواهند نمود، حاکی از رشد رو به تزاید آمار زندانیان است به نحوی که در برخی از ندامتگاه ها آمار زندانیان به بیش از سه برابر ظرفیت اسمی آن رسیده و به دلیل کمبود فضا و متناسب نبودن امکانات، نگهداری آنان مخاطره آمیز شده است و بیم آسیب های جدی و جبران ناپذیر می رود، با این وضع پر واضح است که نتیجه ی کیفر حبس، تنها سلب آزادی نیست و از هدف اصلی خود دور شده است، بلکه تبعات ناگوار و مجازات های نانوشته و ناخواسته ی دیگری را در بر می گیرد.
بنابراین توصیه می گردد تا آنجایی که در اثر آزادی متهمین، به امنیت استان لطمه ای وارد نمی گردد، از مجازات های جایگزین استفاده شود مهم تر آنکه در خصوص قرار های تامین صادره نیز به نحوی اقدام شود که حتی المقدور منتهی به بازداشت متهمین نگردد تا علاوه برمشکلات و معضلات یاد شده به دلیل تراکم زندانیان اعزام به موقع آنان متعسر نگردد."

لازم به ذکر است چند روز پیش مسئولان سازمان زندانهای کشور از تراکم فوق العاده زیاد زندانیان در زندانهای کشور خبر داده و گفته بودند تعداد زندانیان، نسبت به سال گذشته، بیش از ٣۵ درصد افزایش یافته است.
آنها همچنین خاطرنشان کردند "متوسط جهانی حضور شهروندان در زندان، ١٣٣ نفر در هر یکصدهزار نفر است، در حالی که آمار نشان می دهد در برخی استانهای ایران، تعداد زندانیان بیش از سه برابر، حد معمول در جهان است.

خبرگزاری های رسمی کشور اوایل پاییز امسال گزارش داده بودند که یکی از مقامات سازمان زندانها درباره آخرین آمار تعداد زندانیان کشور گفته است "تا پایان شهریور ماه امسال، بیش از ٢۰۴ هزار نفر در زندانهای کشور محبوس بودند.

محمد علی زنجیره ای، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، در گفتگو با ایسنا، آمار کل زندانیان کشور را نسبت به سال قبل با افزایش ٣۵ درصدی اعلام کرده و گفته بود "در نیمه نخست سال ٨٩، تعداد زندانیان به طور مداوم در حال افزایش بوده است."

با توجه به روند موجود و آمار زندانیان و وضعیت زندانها، شاید پیش بینی آینده ای با مشکلات فراوان برای مسئولان، چندان مشکل نباشد.

برگزاری دادگاه احسان عبده تبریزی دانشجوی دربند

دادگاه احسان عبده تبریزی ، دانشجوی دربند،دیروز، هشتم آبان ماه سال جاری به ریاست قاضی مقیسه در دادگاه انقلاب برگزار شد .
به گزارش کلمه، وی که یکی از زندانیان حوادث پس از انتخابات محسوب می شود ده ماه قبل و هنگام بازگشت از انگلستان ، کشور محل تحصیلش ، در فرودگاه بین المللی امام بازداشت و روانه زندان اوین شد .
وی اکنون ده ماه تمام است که بلاتکلیف در زندان اوین به سر می برد و دیروز نیز قاضی پرونده با آزادی با وثیقه وی مخالفت کرد.
احسان عبده تبریزی پس از دستگیری حدود ۵۰ روز را در سلول انفرادی گذراند و دوبار نیز در اعتراض به بلاتکلیف بودنش دست به اعتصاب غذا زد .او چهار ماه پیش در پی آخرین اعتصاب غذایش از بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات به بند ۳۵۰ زندان اوین انتقال یافت .
احسان عبده تبریزی دانشجوی دکترای علوم سیاسی دانشگاه دورهام انگلستان است . مسولان این دانشگاه نیز چندی قبل در نامه ای به رهبر انقلاب خواستار آن شدند که هرچه زودتر وضعیت وی را مشخص کنند چرا که تحصیل او ناتمام مانده است .
حسین عبده تبریزی، پدر احسان یکی از منتقدان سیاست های اقتصادی دولت احمدی نژاد و دبیر اسبق بورس تهران بوده است. وی بارها با نقدهای جامع اقتصادی در روزنامه سرمایه واکنش های دولتیان را برانگیخته بود. او از جمله ۷۰ اقتصاد دانی بود که در نامه هایی سرگشاده رفتار و عملکرد اقتصادی دولت را به نقد کشیده بودند.
خانواده احسان که امیدوار بودند با برگزاری دادگاه فرزندشان و تبدیل قرار بازداشت به وثیقه، شرایط آزادی پسرشان فراهم شود اکنون از عدم تبدیل قرار متعجب شده اند و از مسولان می خواهند که فکری به حال فرزندشان بکنند .او حتی در مدت ده ماه از بازداشتش از حق مرخصی نیز بی بهره بوده است .

کمپین بین المللی حقوق بشر: ۲۳ نفر در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شدند

رادیو فردا : کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران روز یکشنبه گزارش داد که در مهرماه سال جاری ۲۳ نفر به اتهام «حمل و نگهداری مواد مخدر» در زندان وکیل آباد مشهد اعدام شده‌اند.

به گزارش وبسایت رسمی این سازمان مدافع حقوق بشر، این اعدام‌ها در ماه گذشته و در دو نوبت صورت گرفته است. در روز ۱۳ مهرماه، ۱۳ نفر و در ۲۰ مهرماه ۱۰ نفر در این زندان «به صورت گروهی و بدون اعلام قبلی» اعدام شده‌اند.

این نهاد حقوق بشری که مقر آن در نیویورک است، گزارش کرده است که افراد اعدامی «تنها چند ساعت قبل از اعدام از بندهای مختلف زندان وکیل آباد مشهد جمع‌‌آوری شده و به راهرو اعدام در ورودی سالن ملاقات‌های این زندان منتقل و در یک ردیف اعدام شده‌اند.»

این اعدام‌ها در حالی صورت گرفته است که به نوشته این وبسایت، وکلا و خانواده متهمان از این اعدام‌ها اطلاع نداشته و در محل حضور نداشتند.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران پیش از این در گزارشی ضمن اعتراض به «روند غیرقانونی» اعدام‌های زندان وکیل آباد مشهد اعلام کرده بود که «دستکم ۶۰۰ نفر دیگر» نیز در این زندان در انتظار اجرای حکم اعدام هستند.

هادی قائمی، سخنگوی این کمپین پیش از این در گفت و گو با رادیو فردا در توضیح «غیرقانونی بودن اجرای این احکام»، اعلام کرده بود: «وقتی دیوان عالی کشور حکم اعدام را تأیید می‌کند،‌این تأییدیه باید به وکلا و خانواده ابلاغ شود. وقتی این حکم به دایره اجرای احکام می‌رود، باید دوباره زمان اعدام به خانواده اعلام شود و خانواده‌ها باید بتوانند با زندانی‌ها دیدار کنند و حتی در زمان اعدام حضور داشته باشند، ولی هیچ‌یک از این سلسله مراتب طی نشده است و تنها روز بعد از اعدام با خانواده‌ها تماس می‌گیرند تا برای پرداخت قیمت طناب به زندان مراجعه و جسد عزیزان خود را دریافت کنند.»

غلامحسین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشور روز ۲۰ مهرماه با اعلام ارجاع تمامی پرونده‌های مربوط به مواد مخدر به دادستانی کل کشور اعلام کرد: «بدون هیچ اغماضی با قاچاقچیان برخورد کرده و ضمن تعقیب آنان، با جدیت تمام آنها را مجازات می‌کنیم.»

در چند ماه اخیر مقامات رسمی کشور در چند نوبت از اعدام متهمان مواد مخدر در نقاط مختلف کشور خبر داده و بر برخورد قاطع با این افراد تأکید کرده‌اند.

اخراج دو تن از فعالین دانشجوئی دانشگاه مازندران و صنعتی نوشیروانی بابِل

در آستانه ی فرارسیدن ١٣ آبان دو تن دیگر از فعالین سیاسی-دانشجویی استان مازندران حکم اخراج خود را دریافت کردند.

به گزارش دانشجونیوز کاوه دانشور دانشجوی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و بهنام فرازمند دانشجوی دانشگاه مازندران با دریافت حکم اخراج خود به جمع ۵ دانشجوی اخراجی دیگر این دو دانشگاه پیوستند. عماد بهاور، اشکان ذهابیان، سارا خادمی، سیاوش سلیمی نژاد و ایمان صدیقی ۵ دیگر فعالین سیاسی-دانشجویی این دو دانشگاه می باشند که از ابتدای سال ۸۹ حکم اخراج خود را دریافت نموده اند.

گفتنی است با شروع سال تحصیلی جدید، فشار ها و سرکوب ها در این دو دانشگاه شدت گرفته است به طوری که دکتر جانعلیزاده و دکتر احمدپور رؤسای جدید این دو دانشگاه از آغاز سال تحصیلی جدید ۷ تن از دانشجویان سیاسی این دانشگاه را اخراج و تعداد کثیری را به حراست دانشگاه ها احضار نموده اند.

احضارمولوي عبدالمجيد اسماعيل زهي به دادگاه ويژه روحانيت

خبرگزاری هرانا - در ادامه فشارهاي دولتی بر علماي اهل سنت، مولوي عبدالمجيد اسماعيل زهي (ابو عمار) به دادگاه ویژه روحانیت مشهد احضار شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، مدير وبلاگ خاطرات روزانه ابوعمار و مدرس حوزه ي علميه دارالعلوم زاهدان بار ديگر براي چندمين بار به دادگاه ويژه روحانيت مشهد احضار شد و ايشان بايد روز يكشنبه اين هفته در دادگاه حاضر شود.

شایان ذکر است، در هفته های اخیر با بازداشت داماد امام جمعه اهل سنت زاهدان و ممنوع الخروجی چند تن از علمای اهل سنت فشار ها بر ایشان افزایش یافته است.

غرفه نشريه "آيين" تعطيل شد

غرفه نشريه "آيين" در نمايشگاه مطبوعات تعطيل شد.
به گزارش آفتاب، در روزهاي اخير برخي با اشاره به نزديکي اين نشريه به يک حزب سياسي اصلاح طلب خواستار برخورد با آن در نمايشگاه مطبوعات شده بودند.

حکم اعدام بازیکن سرشناس فوتبال به جرم حمل و نگه‌داری مواد مخدر

زهانا : برخی خبرگزاری‌ها از صدور حکم اعدام برای ع.الف، بازیکن سابق تیم فوتبال استقلال خبر می‌دهند.

بر اساس این گزارش‌ها، یکی از بازیکنان تیم فوتبال پرسپولیس در این زمینه گفته است که حکم اعدام این بازیکن صادر شده و او به‌زودی اعدام خواهد شد.

این بازیکن و ستاره سابق فوتبال، مرداد ماه سال جاری با ۴۰ گرم کراک بازداشت شده بود و از آن‌جا که حمل و نگه‌داری مواد مخدر در قوانین جمهوری اسلامی جرم محسوب می‌شود، از همان ابتدا، گمانه زنی‌هایی مبنی بر احتمال صدور حکم اعدام برای این بازیکن وجود داشت.

پس از حدود دو هفته سپری کردن در زندان گزارش شد که او روزهای سختی را دارد. به‌طوری که هم سلولی‌اش در زندان رجایی‌شهر کرج در موردش گفته بود:«از وقتی که به زندان آمده موهای‌اش کاملا سفید شده، استرس دارد و مدام گریه می‌کند.او نمی‌دانسته که حکم همراه داشتن ۴۰ گرم شیشه چه چیزی بوده و حالا که قاضی پرونده او را مطلع کرده کاملا بی‌تاب است».

دانشگاه تهران، دانشجويان دانشگاه منحل شده علوم‌پزشكي ايران را نپذيرفت

ايلنا: دانشگاه علوم پزشكي ايران نه با پيشنهاد دانشگاه‌هاي علوم پزشكي، دانشجويان و وزارت بهداشت بلكه با ابلاغيه معاونت انساني رياست جمهوري منحل شد كه اين اتفاق شوك بزرگي را به دانشجويان اين دانشگاه وارد كرده است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، دانشجويان دانشكده پرستاري و مامايي دانشگاه علوم پزشكي ايران صبح امروز با شنيدن انحلال دانشكده‌اي كه در آن تحصيل مي‌كنند، در محوطه اين دانشگاه تحصن كرده و اعتراض خود را نسبت به اين اتفاق ابراز مي‌كنند.
اين در حالي است كه دانشكده علوم پزشكي تهران كه قرار است طبق گفته وزير بهداشت و درمان بخشي از واحدهاي آموزشي دانشگاه علوم پزشكي ايران را در خود ادغام كند نيز نتوانسته به راحتي با اين ادغام كنار بيايد، چرا كه دانشكده پرستاري دانشگاه علوم پزشكي تهران در حال حاضر اين گروه از دانشجويان دانشگاه ادغام شده را براي پذيرش قبول نكرده است.
به نظر مي‌رسد اين ادغام در صورتي اتفاق افتاده كه هماهنگي‌هاي لازم براي آن از قبل انجام نشده است و دانشجويان و اساتيد اين دانشگاه‌ها را سر در گم كرده است تا جايي كه دانشجويان اين دانشگاه‌ها را مجبور به تحصن و اعتراض كرده است.

پرونده سازی علیه زنان زندانی که با زندانیان سیاسی زن در ارتباط هستند

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" تهدید به پرونده سازی وتحت فشار قرار دادن زندانیان عادی زن به دلیل داشتن ارتباط با زندانیان سیاسی توسط عباس جعفری دولت آبادی و معاون وی رشته احمدی صورت می گیرد.
در طی چند روز گذشته خانم راحله زکایی 27 ساله یکی از زندانیان بند زنان زندان اوین به دلیل داشتن ارتباط با زندانی سیاسی زن زندان اوین به دادسرای اوین برده شد و چندین ساعت مورد بازجویی و تهدید به پرونده سازی قرار شد. او توسط فردی بنام رشته احمدی که خود را معاون دادستان معرفی می کرد با اتهام داشتن ارتباط با سازمان مجاهدین و به دلیل تبلیغ علیه نظام علیه وی پرونده سازی نمودد.عباس جعفری دولت آبادی دادستان تهران خطاب به خانم زکایی گفت : تو همان منافقی هستی که می گویند.خانم زکایی تا به حال 3 بار مورد بازجویی قرار گرفته است و هر بار این بازجویی ها چندین ساعت ادامه داشته است.
زندانی راحله زکایی در سال 1381 در حالی که 19 سال سن داشت و فرزند او 1 ساله بود توسط مامورین اطلاعات نیروی انتظامی مشهد همراه با پدر و دائیهایش دستگیر شد. او 6 ماه در سلولهای انفرادی اطلاعات نیروی انتظامی مشهد در بازداشت بسرد و تحت شکنجه های جسمی و روحی آنها قرار گرفت برای گرفتن اعتراف از آنها پدرش را مقابل وی و وی را مقابل پدرش مورد شکنجه قرار می دادند تا آنها را وادار به اعتراف شرکت در سرقت مسلحانه نمایند. کسانی که او را در زندان اطلاعات نیروی انتظامی مشهد مورد شکنجه قرار می دادند پاسدار منفرد،قنبری و معاون اطلاعات نیروی انتظامی مشهد علی اکبر یوسف زاده بودند. خانم زکایی در طی مدت بازداشت از ملاقات با فرزند یک ساله اش و خانواده محروم بود.


پلیس ضدشورش ساختمان دانشگاه منحل شده‌ی علوم پزشکی ایران را محاصره کرد

آفتاب: دانشگاه علوم پزشكی ايران نه با پيشنهاد دانشگاه‌های علوم پزشكی، دانشجويان و وزارت بهداشت بلكه با ابلاغيه معاونت انسانی رياست‌جمهوری منحل شد كه اين اتفاق شوک بزرگی را به دانشجويان اين دانشگاه وارد كرده است.

دانشجويان دانشكده پرستاری و مامايی دانشگاه علوم پزشكی ايران صبح امروز یکشنبه با شنيدن انحلال دانشكده‌ای كه در آن تحصيل می‌كنند، در محوطه اين دانشگاه تحصن كرده‌اند.

به گزارش فرارو، نیروهای پلیس ضد شورش نیز اطراف ساختمان مرکزی دانشگاه منحل شده‌ی علوم پزشکی ایران، واقع در بزرگراه همت، را به محاصره در آورده‌اند.

به گزارش ایلنا، دانشكده علوم پزشكی تهران كه قرار است طبق گفته وزير بهداشت و درمان بخشی از واحدهای آموزشی دانشگاه علوم پزشكی ايران را در خود ادغام كند نتوانسته به راحتی با اين ادغام كنار بيايد، چرا كه دانشكده پرستاری دانشگاه علوم پزشكی تهران در حال حاضر اين گروه از دانشجويان دانشگاه ادغام شده را برای پذيرش قبول نكرده است.

همسر محمد نوری زاد:
آقای رئیس قوه قضائیه! همسرم را به نام شما به زندان بردند

کلمه - محمد نوری زاد اخیرأ دچار عفونت فک و دهان گردیده و در مریضی بسر می برد، اما مسئولان زندان بر خلاف قانون اساسی توجهی بدان نکرده اند. این مستندساز و روزنامه نگار به اتهام فعالیت تبلیغی و توهین علیه نظام ۳ سال و نیم حبس و تحمل ۵۰ ضربه شلاق محکوم شده و پس از طی کردن مرخصی چند ماه مجددا به زندان اوین بازگردانده شد و هم اکنون به همراه مصطفی تاجزاده در قرنطینه زندان اوین به سر می برد. فاطمه ملکی همسر نوری زاد در رابطه وضعیت جسمانی همسرش می گوید: ” ایشان چندین هفته است که نمی توانند به علت عفونت و لقی دندانها غذا بخورد و در نتیجه بنیه ی ضعیفی پیدا کرده اند . سوالم تنها از آنها که نامشان مسوول است این است که آیا فقط یکشب توانسته اند با درد دندان بخوابند که اینطور راحت از عفونت دهان یک انسان می گذرند؟”

متن کامل این مصاحبه به نقل از سایت رسمی محمد نوری زاد “گاه نوشت” به شرح زیر است :

خانم ملکی , مدتی ست که از آقای نوری زاد خبری در رسانه ها دیده نمی شود و شایعه ای مبنی بر بیماری ایشان در جریان است که مایه ی نگرانی ست.شما این خبر را تایید می کنید؟
بله.تایید می کنم و شایعه بودن این خبر را تکذیب. طی آخرین ملاقاتی که طبق روال چهارشنبه ها داشتیم ایشان را بسیار رنگ پریده و ناتوان یافتم.البته اخلاق ایشان طوری ست که اصلا به ما چیزی را منتقل نمی کنند و همیشه در پاسخ ما می گویند: شکر خدا.همه چیز عالیست!اما این دو دفعه ی آخر نتوانستند رنگ پریده گیشان را پنهان کنند و چهارشنبه گذشته از عفونت فک و دهان بسیار بسیار در آزار بودند.

آیا ایشان تحت معاینه یا مداوای پزشکان اوین قرار نگرفته اند؟
چرا.ولی مثل اینکه دندانپزشک اوین تنها کاری که گفته است می تواند در مورد ایشان انجام دهد تجویز مسکن است که خب مشکلی را حل نمی کند.به هر به ایشان گفته اند با امکانات داخل زندان امکان مداوا ندارند و ایشان چندین هفته است که نمی توانند به علت عفونت و لقی دندانها غذا بخورد و در نتیجه بنیه ی ضعیفی پیدا کرده اند . سوالم تنها از آنها که نامشان مسوول است این است که آیا فقط یکشب توانسته اند با درد دندان بخوابند که اینطور راحت از عفونت دهان یک انسان می گذرند؟
من نمی دانم چرا همه ی مسائل را سیاسی می بینیم.ایشان با همه ی جنایت های قلمی!!! که به زعم خودشان مرتکب شده اند یک انسانند.با همان ظرفیت و آستانه تحمل آدمی.کاش آقای رئیس قوه قضائیه صدای من را بشنوند : آقای رئیس قوه قضائیه, همسرم را روزی که بردند به نام شما از ما جدا کردند و به خاطر توهین به شما, نامه اش هم در دفاترتان موجود است.شش ماه به خاطر شما حکم گرفت. بحثی نیست اما من ایشان را با تنی و روحی سالم به داد گاه تان فرستادم و فقط می خواستم ایشان را با بیست کیلو کاهش وزن و تنی ضعیف وقتی برای مرخصی آمده بودند می دیدید! من برگه های معالجه پزشکی ایشان را فرستادم خدمت دکتر دادستان.تا شاید اگر لازم باشد بررسی کنند و فرصت بدهند ایشان به تیمار بپردازد که متاسفانه برادران صبوری نکردند.
حالا هم دست ما کوتاه است آقای لاریجانی ولی یادتان باشد همسر من شش ماه برای شما حکم گرفت و گذراند ولی شما شش سال از سلامتی او را تراشیدید و حالا حتی اجازه درمان هم نمی دهید.

خانم نوری زاد توانسته اید با ریاست زندان یا مقام مسوولی در این رابطه صحبت کنید؟
مشکل این است که همه فکر می کنند مسولی نشسته است تا به صحبتهای ما گوش کند. رئیس سابق زندان به آقای نوری زاد گفته بودند که دندانپزشکی را از خارج اوین برای تعیین وضعیت می فرستند که همانطور که گفتم این دو پزشک متخصص عفونت شدید را تایید و در پرونده ایشان در تاریخ ۴/۸/۸۹ درج کردند.در خبرها هم خواندید که رئیس زندان عوض شد و ما هم درخواست ملاقات دادیم که جوابی نگرفتیم ولی متاسفم که هرچه ما تلاش می کنیم داد و بیداد نکنیم کسی جوابمان را نمی دهد.ما اهل حاشیه نیستیم! تا امروز سکوت کرده ایم.نمونه اش را هم خودشان می دانند.آقای نوری زاد به تشخیص اشتباه پزشک زندان دچار اگزما و عفونت پوستی شدید شدند به طوری که تمام پوستشان لزج و فاسد شده بود.این را امروز از ما می شنوید که بیشتر از دو ماه از ماجرا می گذرد.گرچه به تمهید معالج بعدی وضعیت اورژانسی ایشان حل شد ولی هنوز عارضه ی آن در چهره ی ایشان مشخص است.چهره ای که روزی مردم ما به نام راوی روایت فتح می شناختند, بسیار سرخ و ملتهب است. ایشان بیشتر از سه ماه است در قرنطینه اند.بیشتر از دو ماه هواخوری نداشتند و تنها برای ملاقات از سلول بیرون می آمدند .همه ی این رفتارها غیر قانونی که هیچ ضد بشری است.منظور اینکه ما سکوت کردیم ولی عفونت دهان چیزی نیست که من ساکت بمانم.کجای دنیا که ما ادعای مدیریت آن را داریم با مرد شصت ساله به خاطر نوشتن چنین می کنند؟با کسی که جوانی اش را وقف مردم محروم کرد و هیچ وقت نخواست که پشت میز نشین باشد و عافیت طلب.مرخصی برای درمان حق مسلم ایشان است .
کاش آقای رئیس قوه قضائیه صدای من را بشنوند : آقای رئیس قوه قضائیه, همسرم را روزی که بردند به نام شما از ما جدا کردند و به خاطر توهین به شما, نامه اش هم در دفاترتان موجود است.شش ماه به خاطر شما حکم گرفت. بحثی نیست اما من ایشان را با تنی و روحی سالم به داد گاه تان فرستادم و فقط می خواستم ایشان را با بیست کیلو کاهش وزن و تنی ضعیف وقتی برای مرخصی آمده بودند می دیدید!

خبر جدیدتری از وضعیت ایشان دارید؟
نه خیر.ملاقات به ملاقات. دسترسی به تلفن نداریم.بیشتر از هفتاد روز است که ملاقات حضوری نداشته ایم.تلفن هم که ندارند .می گویند باید صبر کنید چهارشنبه به چهارشنبه. ولی به خدا قسم اگر کسی بتواند فقط و فقط یک هفته با عفونت دهان سر کند که ایشان طی این یکماه. و اگر پیگیری نشود هم ایشان اعتصاب می کنند و هم ما ساکت نمی نشینیم. تمام دادم این است که آقای نوری زاد بنیه اعتصاب جدید را ندارد و همین وضعیت جسمی شان هم حاصل انفرادی طولانی مدت و فضای نامناسب و اعتصاب قبلی ایشان است.
من نمی دانم طرف مسوول کیست.اطلاعات یا قوه قضائیه؟دادستان یا رئیس زندان؟نمی دانم .ولی تک تک آنها می دانند که آقای نوری زاد فردی متعهد است.با یک احضار تلفنی! خودش را تحویل سیستم قضایی داد.آنها می دانند که اگر در زندان را سالها باز بگذارند ایشان یک قدم آنطرفتر نخواهند رفت! و حالا به خدا قسم برای سلامتی ایشان نگرانیم.بگذارید به درمان ایشان بپردازیم تا تنشان در زندان جمهوری اسلامی! تلف نشود .بگذارید لحظه ای با خودمان به باور برسیم که هنوز کسی برای آدمی برای انسانیت ارزشی قائل است.همین!

«بحران حقوق بشر» در ایران

دویچه وله : ادامه فشار بر فعالان مدنی و سیاسی، دادخواهی خانواده‌ها و نبود پاسخ از سوی مقامی مسئول، تاییدگر "بحران حقوق بشر" در ایران‌اند. این مفهوم را سازمان‌های حقوق بشر در توصیف وضعیت کنونی حقوق بشر در ایران به کار گرفته‌اند.

روز جمعه (۲۹ اکتبر / ۷ آبان) چند سازمان ایرانی و بین‌المللی مدافع حقوق بشر در بیانیه‌ای خطاب به مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از "بحران حقوق بشر" در ایران سخن گفتند و از این نهاد خواستند، به طور مرتب در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران گزارش تهیه و به شورای حقوق بشر سازمان ملل عرضه کند.

بیانیه این سازمان‌ها به دستگیری‌ها و تحدید آزادی‌های اساسی در ایران، بویژه پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، پرداخته است؛ روندی که هنوز هم در جریان است.

اعتراض مهدی کروبی به ادامه پیگردها

مهدی کروبی، از رهبران منتقدان دولت در ایران، در دیداری که با خانواده‌های علی جمالی و حسن اسدی زیدآبادی، از اعضای زندانی سازمان ادوار تحکیم وحدت، داشت، وضعیت موجود را «بسیار بد و نگران‌کننده» توصیف کرد.

کروبی گفت، عملکرد نهادهای امنیتی و قضایی توجیه قانونی ندارد و بازجوی امنیتی تصمیم‌گیرنده است و نه قاضی. وی ادامه دستگیری‌ها و فشارها را نشانگر هراس حاکمیت از جنبش اعتراضی مردم دانست. کروبی همچنین در این باره گفت: «آنها مدعی هستند جنبش را مهار کرده‌اند. اگر اینچنین است، پس چرا هر روز از فتنه سخن می‌گویید؟ [...] پس چرا بگیر و ببندهایتان تمامی ندارد؟»

در روزهای اخیر تنها خبر آزادی علی پرویز، فعال دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، انتشار یافته که پس از گذراندن دوران محکومیت یک ساله از زندان اوین آزاد شده است.

علی جمالی، از اعضای ادوار تحکیم وحدت، از سوی دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده و به این حکم اعتراض کرده است. به گزارش "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"، مهدی خزعلی که از ۲۱ مهر به خاطر انتشار نوشته‌های انتقادی در مورد دولت در وب‌سایت‌اش بازداشت شده، در اعتراض به بازداشت غیرقانونی خود از دوشنبه (۳ ابان) دست به اعتصاب غذا زده است.

ادامه فشار بر وکلای دادگستری

فشار بر وکلای مدافع فعالان سیاسی و اجتماعی نیز ادامه دارد. برای محمد سیف‌زاده، از اعضای مؤسس کانون مدافعان حقوق بشر ایران، به اتهام تاسیس این سازمان، حکم ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از کار صادر شده است. دیگر اعضای این سازمان نیز، از جمله شیرین عبادی، عبدالفتاح سلطانی و محمدعلی دادخواه، در یک سال اخیر به شدت زیر فشار مقامات امنیتی بوده‌اند.

همچنین نسرین ستوده، که عهده‌دار دفاع از چندین فعال سیاسی و مدنی بوده و خود از فعالان حقوق بشر است، از ۱۳ شهریور در زندان اوین در سلول انفرادی به سر می‌برد. وی که دو فرزند خردسال دارد، در اعتراض به بازداشت غیرقانونی‌اش مدتی دست به اعتصاب غذا زد.

گروهی از وکلای دادگستری ایران ضمن محکوم کردن بازداشت و نگهداری نسرین ستوده و محروم کردن وی از دیدار با خانواده و وکلای مدافع‌اش، خواستار آزادی بی‌قید و شرط وی شده‌اند. این وکلا در نامه خود می‌نویسند، فرزندان خردسال نسرین ستوده از دیدار مادر خود محروم شده‌اند و پدر سالخورده وی در ایام بازداشت او فوت کرده و به او اجازه حضور در مراسم تشییع جنازه و مجلس ترحیم پدر داده نشده است.

همچنین مادران کمپین یک میلیون امضا درخواست‌‌نامه‌ای را برای رسیدگی به وضعیت نسرین ستوده تنظیم و تحویل ستاد حقوق بشر قوه قضاییه داده‌اند. آنان در نامه خود از جمله آورده‌اند: «می‌خواهیم از شما بپرسیم چرا زنی حقوقدان و وکیل دلسوز زنان و کودکان و انسان‌های بی‌پناه باید از حقوق اولیه یک زندانی محروم باشد. به کدامین مجوز با او و فرزندانش این چنین رفتار می‌شود؟»

اعمال فشار بر زندانیان و خانواده‌های آنان

اخباری دیگر حاکی از ادامه فشار بر زندانیان و خانواده‌های آنهاست. خانواده‌های گروهی از زندانیان سیاسی به برخی از این فشارها در بیانیه‌ای اشاره کرده‌اند. آنان از جمله از "نقض گستاخانه ابتدایی‌ترین حقوق انسان‌ها" نام برده، می‌نویسند: «به جای این‌که قوه قضائیه به شکایت شاکیان رسیدگی کند، به عکس رفتار می‌کند. شاکیان را به زندان برمی‌گرداند، خانواده‌ها را در فشار مضاعف قرار می‌دهد و همسران آزادگان دربند را احضار و بازجویی و تهدید می‌کنند، عزیزانی را که پرونده دارند و حکم برایشان صادر شده تهدید به اجرای احکام می‌کنند، همسران و دختران بعضی را تهدید و حتی بازداشت می‌کنند و به طرق مختلف سعی در از هم پاشیدن جمع صمیمی خانواده‌های زندانیان سیاسی دارند [...]»

یک نمونه مشخص چنین فشاری را همسر علی جمالی به بیان درآورده، آنجا که خبر از اخراج خود بعد از ۶ سال از آموزش و پرورش می‌دهد، بدون آنکه حکمی کتبی دریافت کرده باشد.

همچنین مادر مهدی محمودیان، روزنامه‌نگار زندانی و عضو جبهه مشارکت، در نامه‌ای به صادق لاریجانی،‌ رئیس قوه قضاییه، به فشاری که از هم‌پاشاننده خانواده است اشاره دارد. وی در نامه خود به دوره زندانی پرشکنجه و حکم پنج سال حبس برای فرزندش می‌پردازد و می‌نویسد، به وی که از بیماری تنگی نفس رنج می‌برد مرخصی نداده‌اند. این مادر خطاب به رئیس قوه قضائیه می‌گوید: «به داد ما برسید. خانواده فرزندم از هم پاشیده‌اند.»

به گزارش سایت "کلمه"، ۱۴ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که چندی پیش در بیانیه‌ای خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای کشف حقایق مربوط به انتخابات و حوادث پس از آن شده بودند، در هفته‌های اخیر توسط بازجویان وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفته‌اند. این زندانیان را تهدید کرده‌اند که به زندان‌های دور از مرکز تبعید خواهند شد. این زندانیان سیاسی عبارتند از بهمن احمدی امویی، سید میلاد اسدی، محسن امین‌زاده، علی پرویز، علی تاجرنیا، محمد داوری، مجید دری، امیر خسرو دلیر ثانی، محمد فرید طاهری قزوینی، کیوان صمیمی، کوهیار گودرزی، علی ملیحی، عبدالله مومنی و محسن میردامادی.

تبعید به شهرهای دور از خانواده

تبعید به شهرهای دور از خانواده از حربه‌های شناخته شده فشار بر زندانیان سیاسی است. خانواده مجید دری، فعال دانشجویی که به زندان بهبهان تبعید شده، از کرج به دیدن وی رفته است. مادر وی در مصاحبه با سایت "جرس" از سختی راه برای خانواده گفته و افزوده است: «به مرگ می‌گیرند که به تب راضی شویم. دیگر حرفم نیست که مجیدم را آزاد کنند. برش گردانند اوین. تنها دلخوشی من دیدن هفته‌ای یک بار پسرم است.»

مجید دری، عضو شورای دفاع از حق تحصیل، در روز ۲۶ مهر ماه با دستبند و پابند به زندان بهبهان در استان خوزستان انتقال یافت. پیش از او، ضیاء نبوی، عضو دیگر این نهاد دانشجویی، به زندان کارون در اهواز تبعید شد.

حمله لباس شخصی ها به سید حسن خمینی در اختیاریه

در ادامه درگیری باندها در درون رژیم، روز شنبه لباس شخصی ها در مسجد صاحب الزمان در اختیاریه به وی حمله کردند. به نوشته رسانه حکومتی عصر ایران، در این درگیری، تعدادی مجروح شدند.
عصرایران: مخالفان سید حسن خمینی با حضور در مجلس ختم پدر امیر عابدینی مدیر اسبق پرسپولیس در مسجد صاحب الزمان محله اختیاریه علیه وی شعار دادند. سید حسن خمینی برای عرض تسلیت به عابدینی به این مراسم رفته بود.
در پی اقدام این افراد که فریاد می زدند: "سیدحسن سیدحسن بصیرت بصیرت" بین طرفین درگیری رخ داد.
در این زد و خورد، چند نفر جراحت برداشتند.


صدور حکم قطع ید برای یکی از زندانیان محبوس در زندان مرکزی ارومیه

خبرگزاری هرانا - یکی از زندانیان محبوس در زندان مرکزی ارومیه از سوی شعبه 102 دادگاه عمومی ارومیه با حکم غیرانسانی قطع دست مواجه شده است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، مسئولان حکم قطع 4 انگشت دست راست صیف الدین صالحی، زندانی اهل بانه را به اتهام "سرقت مسلحانه" صادر کرده اند.

این زندانی که شصت سال سن دارد، بیش از 3 سال است که در زندان مرکزی ارومیه محبوس می باشد.

شایان ذکر است که طی ماه های اخیر صدور و اجرای احکام قطع ید توسط مسئولان قضایی افزایش چشمگیری داشته است.

کشف معدنی از سیاره های شبه زمینی در جهان

دانشمندان می گویند در جهان معدنی عظیم از سیاره های شبه زمینی و بیگانه وجود دارد، به طوریکه از میان هر چهار ستاره شبه خورشیدی، یکی سیاره ای به اندازه زمین دارد که در مداری نزدیک به ستاره در حرکت است.
به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس این مطالعه جدید شاید سیاره هایی که ابعاد آنها در محدوده 5 تا 30 برابر زمین است به هیچ وجه در جهان کمیاب نباشند، فرضیه ای که می تواند با مدلهای پیشین سیاره ای به مقابله برخیزد. این یافته ها همچنین نشان می دهند سامانه های خورشیدی مشابه سامانه خورشیدی زمین به همراه سیاره های شبه زمینی نیز می توانند در جهان هستی پدیده های بسیار رایجی باشند.
اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ قدرتمند کک در هاوایی به مدت پنج سال دو دسته ستاره ای به نامهای G و K را در فاصله 80 سال نوری از زمین مورد مطالعه قرار دادند. ستاره زمین مشهورترین و شناخته شده ترین نمونه از ستاره های زرد رنگ دسته G است در حالیکه کوتوله های دسته K ستاره های زرد-نارنجی و کوچکتری هستند به طور کلی در این مطالعه 5 ساله 166 نمونه از این ستاره ها مورد بررسی قرار گرفتند.
محققان کوچکترین تغییراتی که به واسطه حرکت سیاره هایی در ابعاد 3 تا هزار برابر زمین که در مداری نزدیک به ستاره، در سطح ستاره ها به وجود می آمد را بررسی کرده و تخمین زدند در حدود 1.6 درصد از ستاره های شبه خورشیدی در نمونه های انتخابی دارای سیاره هایی به اندازه سیاره مشتری هستند در حالیکه 12 درصد از این ستاره ها از سیاره هایی سه تا 10 برابر زمین برخوردار هستند.
این یافته نشان دهنده روند رو به رشد حضور سیاره های کوچکتر است و به این شکل سیاره هایی در ابعاد نپتون یا کوچکتر، نسبت به سیاره های عظیمی مانند ژوپیتر در سامانه های خورشیدی فراوانی بیشتری دارند.
برای قابل لمس تر شدن این موضوع اخترشناسان در دانشگاه کالیفرنیا برکلی اعلام کردند از میان 100 ستاره شبه خورشیدی، یک یا دو ستاره از سیاره هایی به اندازه مشتری برخوردارند، 6 ستاره سیاره های به اندازه نپتون دارند و 12 ستاره سیاره هایی در ابعاد سه تا 12 برابر زمین را در مدار خود حفظ کرده اند. همچنین در صورتی که سیاره های شبه زمینی با ابعادی نیم برابر یا دو برابر را مورد توجه قرار دهیم، برای هر 100 ستاره می توان 23 سیاره با ویژگی های گفته شده یافت.
به گفته اخترشناسان یافته جدید بر خلاف مدلهای رایج سیاره ای بوده و می تواند دیدگاه انسان را نسبت به چگونگی شکل گیری سیاره ها متحول کند.
بر اساس یافته های جدید اخترشناسان پیش بینی می کنند تلسکوپ کپلر ناسا که به منظور رصد 156 هزار جرم کم نور آغاز شده است، قادر خواهد بود 120 تا 260 جهان خاکی و شبه زمینی که در مدار 10 هزار ستاره دسته G و K در گردش اند را رصد کند.
بر اساس گزارش ان بی سی، از سویی دیگر از آنجایی که اخترشناسان تنها قادرند سیاره هایی که در نزدیک ستاره های شبه خورشیدی در حرکتند را ردیابی کنند، احتمال وجود سیاره های شبه زمینی در فواصلی دور دست تر افزایش پیدا می کند، فواصلی که منطقه قابل سکونت، قلمروی در فاصله مشابه زمین از خورشید، نیز بخشی از آنها است.

كشف فرهنگ 7000 ساله در كجور مازندران

شمال نیوز: مدير پايگاه پژوهشي محور تاريخي فرهنگي كجور از كشف فرهنگ 7 هزار ساله در كجور نوشهر خبر داد .

به گزارش روابط عمومي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري مازندران، سيد رضا موسوي ميركلا بيان داشت: آثار يافت شده از محوطه شامل يافته‌هايي مانند دست افزار و ابزارهاي سنگي شامل تيغه و تراشه و همچنين قطعات سفالي منقوش مربوط به دوره فرهنگي معروف به چشمه علي است كه در حاشيه دشت كجور و در امتداد شيب كوه‌هاي شمالي دشت در ارتفاع يك هزار و 500 متري از سطح آب‌هاي آزاد قرار گرفته است.
مدير پايگاه پژوهشي محور تاريخي فرهنگي كجور خاطرنشان كرد: علاوه بر اينكه اين دستاورد باستان‌شناسي از حيث موقعيت جغرافيايي جزء موارد نادر و كمياب است و از نظر مطالعات و پژوهش‌هاي باستان‌شناسي نيز با اهميت است.
كارشناس ارشد باستان‌شناسي تصريح كرد: دوره فرهنگي چشمه علي از لحاظ گاه‌نگاري و تقسيم‌بندي زماني دوره مس و سنگ و حدفاصل 5 هزار و 400 تا 4 هزار و 700 سال قبل از ميلاد را در بر مي‌گيرد.
موسوي ميركلا بيان داشت: بيشتر محوطه‌هاي شناسايي شده مربوطه به اين دوره فرهنگي در بخش شمالي فلات مركزي بوده به‌طوري‌كه گسترش آن به سمت شمال شرق ايران است.
وي گفت: كشف شواهد مربوط به اين دوره در ارتفاعات غرب مازندران افق جديدي در پژوهش‌هاي مربوط به دوره چشمه علي خواهد گشود.
مدير پايگاه پژوهشي محور تاريخي فرهنگي كجور اظهار اميدواري كرد؛ با توجه به شناسايي اين محوطه مهم باستاني در منطقه كجور شهرستان نوشهر ضرورت انجام مطالعات و كاوش علمي در محوطه‌هاي باستاني غرب استان مازندران بيش از پيش اجتناب‌ناپذير است و كاووش و لايه‌نگاري علمي در اين محوطه تاريخي شايد بتواند به بخشي از سؤالات و ابهامات موجود مربوط به اين دوره پاسخ دهد.
وي با اشاره به استعدادها و ظرفيت‌هاي ويژه فرهنگي، طبيعي و تاريخي بخش كجور آن را مقصد مهم گردشگري فرهنگي كشور دانست.

فاجعه در يک قدمی پارک ملی کوير

روزنامه مردمسالاری: صدور مجوز عمليات اکتشاف نفت در بزرگترين پارک حفاظت شده ايران در حالي از سوي نماينده سازمان محيط زيست در کميسيون زيربنايي دولت به تصويب رسيده که معاونت محيط طبيعي اين سازمان به عنوان مرجع رسمي صدور يا عدم صدور مجوز از اين اقدام به شدت انتقاد و خواستار لغو مجوز اکتشاف نفت در پارک ملي کوير شده است.
به گزارش مهر، خبر صدور مجوز اکتشاف و استخراج نفت در پارک ملي کوير از سوي محمد جواد محمدي زاده رئيس سازمان محيط زيست ايران در روز محيط بان در حالي اعلام شده که پيش از اين مسئولان محيط زيست از دهه هفتاد تا قبل از اين، صدور هر گونه مجوزي را انکار مي کردند.
دکتر محمد باقر صدوق در گفت وگو با مهر با همراهي با متخصصان و کارشناسان محيط زيست بر اين باور است که پارک ملي کوير مانند همه پارکهاي ملي در جهان قوانين و مقرارات مشخصي دارد و درباره صدور مجوز اکتشاف نفت هر بار به من مراجعه شده با اين مساله مخالفت کرده ام.
معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست ايران با تاکيد بر مخالفت خود با هر گونه عمليات آلاينده در پارک ملي کوير گفت: نقد جدي به اين اقدام غير محيط زيستي وارد است و هيچ موافقتي از سوي معاونت محيط طبيعي سازمان با اين پروژه صورت نگرفته است.
اين در حالي است که نماينده سازمان محيط زيست در کميسيون زيربنايي دولت با امضاي موافقت سازمان محيط زيست ايران با عمليات اکتشاف نفت در پارک ملي کوير اين فرصت را براي تخريب بزرگترين پارک ملي کشور فراهم آورده است.
نمايندگان سازمان محيط زيست در نشست امضاي توافق نامه بين وزارت نفت و محيط زيست علي محمد نوريان معاون محيط زيست انساني سازمان و امير عبدوست مديرکل سابق دفتر زيستگاه هاي معاونت محيط طبيعي بودند.البته بعد از امضاي اين سند عبدوست به مديرکلي محيط زيست استان گيلان منصوب شد.
بسياري از متخصصان محيط زيست همراه با محمد باقر صدوق معاون سازمان محيط زيست که معترض به عمليات اکتشاف نفت در پارک ملي است، معتقدند به سبب فرايند پيچيده آلودگيهاي نفتي و نياز به احداث اماکن و تجهيزات گسترده در منطقه و ترافيک رفت و آمد ماشينهاي سنگين و سبک و انفجارهاي پي در پي و همچنين آلودگي هاي شديد نفتي چه بسا پارک ملي کوير به سرنوشت ساير مناطق آلوده به نفت در کشور دچار شود.
با اين حال مديرکل دفتر امور زيستگاههاي سازمان محيط زيست اعلام مجوز اکتشاف نفت در پارک ملي کوير از سوي رئيس سازمان را مجوزي کلي خواند و گفت: اين اعلام دليلي براي انجام هر نوع عملياتي در پارک ملي کوير نيست و وزارت نفت موظف به رعايت الزامات زيست محيطي است.
مرتضي فريد در گفت وگو با مهر ضمن تائيد مجوز براي استخراج نفت در پارک ملي کوير، صدور اين مجوز کلي را منوط به مطالعه و پايشهاي ميداني و ارزيابي زيست محيطي دانست و گفت: اين ميدان نفتي در دو بخش منطقه و پارک ملي واقع است و در يکسال گذشته بررسي شده است.
وي با بيان اينکه نظر سازمان محيط زيست بر مديريت صحيح پروژه با لحاظ استاندارهاي محيط زيست است تاکيد کرد: اين مجوز هر نوع فعاليتي را توجيه نمي کند بلکه فقط بحث اکتشاف است.
به عقيده فريد، تمامي ضوابط قانوني براي حفاظت از پارک ملي کوير به دفتر ارزيابي سازمان ارائه شده و تمهيدات لازم براي اين پروژ لحاظ شده است.
وي اضافه کرد: مجوز اکتشاف نفت در پارک ملي کوير طبق نظر کارشناسي سازمان محيط زيست بر اساس شرايط زماني و مکاني و نحوه اجرا کلي صادر شده و نياز به هماهنگي بيش از پيش با محيط زيست دارد چرا که منطقه حساسيت هاي بالايي به لحاظ ارزش هاي حفاظتي دارد.
از سوي ديگر مديرکل محيط زيست استان سمنان ضمن اظهار بي اطلاعي از تصويب چنين مصوبه اي به خبرنگار مهر گفت: پارک ملي کوير با ارزش ترين زيستگاه حيات وحش ايران است که اگر در آن عمليات اکتشافي صورت نمي گرفت بهتر بود.
محمد ظهرابي تاکيد کرد: اين تصميم گيري خارج از حوزه اختيارات استاني گرفته شده و بر اساس برنامه ريزي مديريت کلان سازمان محيط زيست ايران است و هيچ اطلاعي از جزئيات آن ندارم.
براي اولين بار در دهه هفتاد سازمان حفاظت محيط زيست مجوز حضور وزارت نفت را در پارک ملي کوير صادر کرد و وزارت نفت نيز عمليات لرزه نگاري دو بعدي خود را در منطقه به انجام رساند و مجوز لرزه نگاري سه بعدي که با انفجار همراه بود نيز صادر شد.
طبق گفته کارشناسان، امور آلودگي هاي نفتي بعد از لرزه نگاري هاي سه بعدي حفر چاه هاي اکتشافي آغاز مي شود و بعد از آن حفر چاه هاي استخراجي در دستور کار است که بعد از آن فرايند پيچيده شبکه استخراج طراحي مي شود که عملا تهديدي براي پارک ملي کوير است.
پارک ملي کوير 430 هزار هکتار وسعت دارد و تنها منطقه محيط زيست در ايران است که هيچ مشکلي معارضاتي شامل مستثنيات و حتي مجوز چراي دام ندارد و به عنوان ناموس مناطق حفاظت شده ايران لقب گرفته است. در پارک ملي کوير انواع گونه هاي حيات وحش زندگي مي کنند که حياتشان با آغاز عمليات لرزه نگاري و اکتشاف به خطر مي افتد.
اين منطقه به دليل ويژگيهاي خاص جغرافيايي قابليت احيا ندارد و گونه هاي جانوري و گياهي کوير به شدت متاثر از فرسايش محيطي هستند و با کوچکترين تخريب به شدت آسيب مي بينند. همچنين اين پارک به نسبت پارک ملي گلستان از حساسيت بيشتري بر خوردار است.
با اين حال دلاور نجفي حاجي پور که قبل از محمد باقر صدق مسووليت معاونت محيط طبيعي سازمان محيط زيست را بر عهده داشت در گفت وگو با خبرنگار مهر ضمن انتقاد از موافقت صورت گرفته براي اکتشاف و اظهارات ضمني رئيس سازمان مبني بر فراهم بودن شرايط براي استخراج نفت در پارک ملي کوير گفت: با مخالفت هايي که در دوره مديريت خانم جوادي از سوي ما صورت گرفت طرح با وجود اصرار نمايندگان استان متوقف ماند.
وي با اشاره به اينکه مصوبه در سفر دوم هيئت دولت به استان سمنان تصويب شده تاکيد کرد: با رايزني هاي انجام شده با وزير نفت وقت (نوذري) و نمايندگان استاني توانسيتم هيات دولت را براي متوقف کردن تصويب آغاز عمليات اکتشاف در پارک ملي کوير قانع کنيم و رئيس جمهوري در همان جلسه گفت فعلا اين مصوبه تصويب نشود تا وزارت نفت و محيط زيست به يک جمع بندي برسند.
نجفي اظهار داشت: فاجعه محيط زيستي بر اثر اکتشاف و استخراج نفت در عسلويه در انتظار پارک ملي کوير است و اگر سازمان محيط زيست با عمليات اکتشاف موافقت کند بايد تا ته ماجرا برود و در آن صورت بايد منتظر حفر چندين حلقه چاه تا عمق دو تا سه هزار متر و سپس آغاز عمليات جاده سازي و حفر دکلهاي عظيم و عبور و مرور کاميون ها و هزارن نوع تحرک ديگر در منطقه باشيم.
وي با اشاره به اينکه سابقه فعاليت در عمليات اکتشاف نفت را دارد افزود: رهاسازي آب شور چاه هاي حفر شده در منطقه، احداث حوضچه هاي آب براي حفاري و لوله گذاري بعد از عمليات اکتشاف با همراهي حساسيت منطقه پارک ملي کوير موجب پديد آمدن فاجعه اي محيط زيستي در اين منطقه بي نظير مي شود.
دکتر محمد باقر صدوق معاون فعلي محيط طبيعي سازمان محيط زيست در نامه اي خطاب به دلاور نجفي که انتقاداتي را در قالب پرسش هاي از صدوق مطرح کرده بود، تاکيد کرده است "قصد ندارم سوالات شما را با طرح پرسش هاي ديگري جواب دهم اما مي دانيد که بسيار زيادند مواردي که پارک هاي ملي و ديگر مناطق حفاظت شده، قرباني برخي مصالحات سياسي و اقتصادي کشور شده باشند که شرح يک به يک آنها در اين نوشتار نمي گنجد و پارک ملي کوير نيز يکي از اين نمونه هاست."
وي در اين واکنش که در رسانه ها منتشر شده تاکيد کرده: " نکته مهم و اساسي که متاسفانه هيچ وقت از سوي ما مديران فعلي و پيشين سازمان محيط زيست مورد توجه واقع نشده، صراحت ماده 8 آيين نامه اجرايي قانون حفاظت و بهسازي محيط زيست مبني بر ممنوع بودن هرگونه عمليات عمراني در داخل پارکهاي ملي است."
صدوق اضافه کرده: "پارکهاي ملي، در اصطلاح به آن دسته از مناطق طبيعي گويند که داراي ويژگي هاي خاص زمين شناسي، بوم شناسي، جغرافياي زيستي و چشم انداز و... باشد. لذا به همان اندازه که پارک ملي کوير مي تواند به تعبير شما "ناموس مناطق چهارگانه محيط زيست ايران" تلقي شود، تمامي پارک هاي ملي ايران از گلستان و نايبند و اروميه گرفته تا خجير و سرخه حصار و موته و توران و... هر يک به تنهايي واجد ارزش هاي مشترک و مشابهي همچون پارک ملي کوير هستند."
با اين حال عبدالرضا ترابي نماينده مردم گرمسار در مجلس شوراي اسلامي که بيش از همه پيگير اين مصوبه بوده اعلام کرده محمدي زاده با احداث چاه نفت در پارک کوير موافقت کرده است.
به گفته ترابي، در جلسه شوراي عالي محيط زيست در چند ماه گذشته اکتشاف چاه نفت در پارک ملي کوير به تصويب رسيده است و زماني که رئيس جمهور اين مسئله را امضا کرده مخالفان نمي توانند مخالفت کنند.

افزايش قبض آب علی‌الاصول به اندازه برق خواهد بود

روزنامه نورخوزستان: معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا گفت: در مورد افزايش دقيق قيمت آب و ميزان اعمال قيمت بر روي قبوض فعلا نمي توان اظهار نظر كرد اما علي الاصول افزايش آن به اندازه قيمت برق خواهد بود به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، چندي پيش نامجو وزير نيرو ميزان رشد قيمت برق در قبوض براي 70 درصد مشتركان را حدود 4 هزار تومان اعلام كرد و گفت كه قرار است صدور قبض برق ماهانه انجام شود. به همين منظور با محمد رضا عطارزاده معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا در خصوص اينكه ميزان افزايش قيمت آب بر روي قبوض چگونه خواهد بود گفت و گو كرديم كه در ادمه مي آيد: فارس:ميزان احتمالي رشد قيمت آب بر روي قبوض چه ميزان خواهد بود؟ عطارزاده: سياست‌ها چون مشخص نيست نمي‌‌توان در مورد افزايش دقيق قيمت آب اظهار نظر كرد و گفت كه در انتهاي كار چه خواهيم كرد پس بايد كمي صبر كرد. هيچ راهي نداريم و نمي‌دانيم چه وضعيتي خواهيم داشت اما در حال حاضر وضعيت برق مشخص شده است منتهي در آب روشن نشده است و نمي‌توان اظهار نظر كرد. فارس: وزير نيرو افزايش قيمت را براي هر قبض در ماه حدود 4 هزار تومان براي 70 درصد مشتركان عنوان كرد قيمت آب هم به نظر مي‌رسد در همين حد باشد. عطارزاده: علي‌الاصول همين حدودها بايد باشد منتهي چون نمي‌توانيم چيزي بگوييم صبر مي‌كنيم تا اعلام كنند. فارس: وزير نيرو مي‌گويد كه قرار است صدور قبض برق ماهانه انجام شود آيا براي قبض آب هم اينگونه خواهد بود چون به گفته نامجو وزير نيرو بايد هماهنگي صورت گيرد. عطارزاده: مشكلي نداريم منتهي يك مقدار سنگين است شايد چون سازمان‌هاي زيادي را بايد به كار بگيريم. فارس: شما پيشنهاد صدور ماهانه قبض آب را داده ايد عطارزاده: هنوز ما نگفتيم احتمالا تدبيري است كه ماهانه انجام شود تا مبلغ جمع نشود منتهي يك مقدار سخت است بايد تمهيدات لازم انديشيده شود. فارس: يعني چي مبلغ جمع نشود؟ عطارزاده: يعني پول دو ماه جمع نشود يك ماهه پرداخت شود تا كمتر شود. فارس: فرقي نمي‌كند دو ماه با يك ماه منظور فشار كمتر به مردم است؟ عطارزاده: بله مي خواهيم به مردم فشار كمتري وارد شود. فارس: پس با اين حساب اين بحث صدور ماهانه قبض آب و برق از طرف كارگروه اقتصادي مطرح شده يا وزارت نيرو پيشنهاد داده است؟ عطارزاده: خود وزارت نيرو هم اين نظر را داشت اما آب و برقي‌ها مي‌گفتند نمي‌توانيم اين كار را بكنيم چون معاونت‌هاي ديگر هم داريم كه كمتر درگير كار اجرايي هستند آنها اين نظر را مي‌دادند. فارس: پس بحث صدور ماهانه قبض آب و برق جدي است. عطارزاده: اگر وزير نيرو گفتند كه خب حتما گفتند اين به عنوان يك موضوع ضروري ما نبوده است.

حیات وحش جنگلهای زاگرس در معرض تهدید آتش

خبرگزاری مهر: گستردگی آتش سوزی در جنگلهای بلوط زار غرب ایران به اندازه ای شدت یافته که 30 سازمان غیردولتی با ارائه گزارشهای مستند از آتش سوزیهای پی در پی از رسانه ها، مجلس و دولت خواستند برای جلوگیری از تخریب بیش از پیش این ذخیرگاههای طبیعی وارد عمل شوند.

با ادامه آتش سوزی در جنگلهای غرب ایران به خصوص در استانهای کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد و لرستان فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها مراتع و آبخیز داری ایران در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: تغییرات اقلیمی و افزایش گرمایش زمین تاثیر زیادی بر ایجاد بحران در جنگلهای غرب کشور داشته است به طوری که گرم شدن کره زمین تمامی مناطق جهان را متاثر کرده است.

وی با بیان اینکه اقلیم دنیا در حال تغییر است و آتش سوزی در تمام جهان به شیوه ای باور نکردنی گسترش یافته تصریح کرد: برای نمونه آتش سوزی در جنگلهای روسیه برای چندین روز زندگی در مسکو را مختل کرد و در بسیاری دیگر از مناطق دنیا این حادثه به شکل جدی رخ داده است.

تقی ایروانی در پاسخ به اینکه آیا این آتش سوزیها که از سوی حفاظت سازمان جنگلها در ماههای قبل پیش بینی شده بود، قابل مهار و کنترل نبوده اند تصریح کرد: پیش بینی ما این بود که وضعیت از این که هست بحرانی تر شود ولی باید دلایل متعدد این آتش سوزیها بررسی شود.

در آخرین مورد این گزارشها که در روز 9 آبان به خبرگزاری مهر ارائه شده بیش از 569 مورد آتش سوزی تنها در جنگلهای مریوان و سروآباد کردستان گزارش شده است.

با این حال دبیر انجمن محیط زیستی "سبز چیا" در مریوان با استمداد از رسانه ها و نمایندگان مردم در دولت و مجلس خواست به جنگلهای زاگرس به طور جدی توجه کنند.

وی گفت: از سال 86 آتش سوزی به شکلی سازمان یافته و تصاعدی در کردستان به خصوص شهر مریوان در حال گسترش است و این گمان را در ذهن متبادر می کند که تعمدی در کار است و دستهایی به عمد جنگلها را به آتش می کشند.

قادری با اشاره به ثبت بیش از 569 مورد آتش سوزی تا شب یکشنبه 9 آبان ماه در این منطقه اظهار داشت: هزاران هکتار از جنگلهای زاداور بلوط از اواخر خرداد تا امروز طعمه حریق شده که تمهیداتی برای کنترل و مهار آن اندیشیده نشده و هر روز شاهد این آتش سوزی ها هستیم.

این فعال محیط زیست در کردستان تاکید کرد: آتش سوزی ها در بلوط زاران منطقه به حدی است که قاچاقچیان گونه های بی نظیر حیات وحش مثل سنجابها، به راحتی روزانه تعداد زیادی از آنها را شکار و به شهرهایی مانند تهران قاچاق می کنند و این بزرگترین خطر برای نابودی جنگلهای بلوط است.

وی اضافه کرد: بلوط های زاداور به حدی به سنجابهای وابسته است که قابل تصور نیست و با کاهش جمعیت جنگلها و سنجابها باید فاتحه جنگلهای کهنسال زاگرسی را خواند به طوری که آمارهای غیر رسمی از مرگ نزدیک به 35 هزار هکتار بلوط در مریوان حکایت دارد.

همچنین فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگها تاکید کرد: تعمدی در ایجاد آتش سوزی نیست ولی نمی توان حضور قاچاقچیان سنجاب و گونه های وحشی را منکر شد که با آتش زدن جنگلها به سودای تجارت حیات وحش اشتغال دارند.

به باور وی، شکل گیری ستاد حوادث غیر مترقبه در استان کردستان درک این وضعیت را نشان می دهد و برگزاری مانورهای متعدد در منطقه راهی برای کم هزینه تر کردن چالشها و عبور از مشکلاتی مانند آتش سوزی در این مناطق است.

تقی ایروانی افزود: در برابر بحران نمی توان ایستادگی کرد ولی می توان از شدت آسیبها کاست و شدت آن را کم کرد. امسال سال پر کاری را داشتیم و مشکلات بسیاری نیز در مناطق غربی کشور بوجود آمده که تنها توانسته ایم آتش سوزی ها را در سطح مهار کنیم.

وی با اشاره به نیاز یگان حفاظت به تجهیزات هوایی بیشتر در مناطق با تخریب بالا و احتمال آتش سوزی گفت: دنبال جذب اعتبار برای تجهیز خود به سیستمهای روز و امکاناتی مانند هواپیماهای مخصوص مهار آتش سوزی هستیم.

دبیر انجمن غیر دولتی شوکا در کرمانشاه نیز با تاکید بر شدت آتش سوزی در جنگلهای شهرستان پاوه خواهان حمایت بیشتر دستگاههای دولتی برای ریشه یابی علت آتش سوزی شد و به خبرنگار مهر گفت: در طول تابستان بارها و بارها آتش سوزی در مناطق مختلف این شهرستان گزارش شده که بخش وسیعی از جنگلهای بلوط را به کام مرگ برده است.

امیر خسروزاده تاکید کرد: مردم محلی معتقدند تعمدی در آتش سوزی وجود دارد اما باید این مسئله از سوی متخصصان و مدیران کلان رسیدگی تا دست سودجویان نیز کوتاه شود.

وی به منطقه حفاظت شده لوزین و مرخیل در کرمانشاه اشاره کرد و افزود: این منطقه بکر و دست نخورده است و یکی مهمترین پناهگاههای حیات وحش در کرمانشاه است که طعمه حریق می شود و مهمترین زیستگاه شوکا به عنوان کوچکترین گوزن ایرانی است که نام موسسه ما نیز از این گونه گرفته شده است.

خسرو زاده تاکید کرد: برای خاموش کردن آتشی که معلوم نیست به چه بهانه ای به جان جنگلهای بلوط زاگرس افتاده است باید بالگرد از تهران بیاید که زمان زیادی طول می کشد و گاهی هم اینقدر بی توجهی می شود که دیگر ناامید می شویم.

به نظر می رسد توجه به سلامت بلوط زاران زاگرس به عنانوان سدی مخملین در برابر جریانهای هوایی و طوفانهای گرد و غبار از غرب به فلات مرکزی ایران، دیگر یک ضرورت ملی شده است چرا که با به خطر افتادن زیستگاهها و ذخیرگاههای بلوط در زاگرس احتمال تغییرات جدی در ساختار اکولوژیک منطقه و مناطق مرکزی ایران بوجود می آید چنانچه در این باره متخصصان محیط زیست بارها نسبت به تغییر ماهیت زاگرس هشدار داده اند.

با این همه فعالیت سازمانهای غیر دولتی محیط زیست در مناطق آسیب دیده زاگرس به اندازه ای اهمیت دارد که می توان آنها را به عنوان آخرین سنگرداران تنوع زیستی و حیات در زاگرس بزرگ مورد توجه و حمایت قرار داد.

این سازمانهای مردم نهاد در بیانیه ای مشترک با امضای"انجمن های زیست محیطی غرب و جنوب غرب ایران" در رابطه با بحران آتش سوزی جنگل های زاگرس، خواستار بررسی دقیق علل آتش سوزی و ارائه راهکار برای مقابله با این معضل خسارت بار شدند.

دریاچه ارومیه تا سه سال آینده کاملا نابود خواهد شد

خبرگزاری مهر: مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی پیش از ظهر یکشنبه با اشاره به پیش بینی کارشناسان در سال 78 مبنی بر خشک شدن دریاچه ارومیه تا 15 سال آینده افزود: متاسفانه این پیش بینی در حال تحقق است و با وضعیت فعلی باید تا سه سال آینده و در حالت خوش بین تا پنج سال آینده شاهد نابودی این زیست بوم با ارزش خواهیم بود.

حسن عباس نژاد با هشدار جدی نسبت به مرگ دریاچه ارومیه افزود: هم اکنون این تالاب ارزشمند روزهای بسیار بحرانی را طی می کند و ادامه این روند مشکلات زیست محیطی زیادی را برای منطقه به ارمغان خواهد آورد.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از خشک شدن کامل 60 درصد دریاچه ارومیه خبرداد و گفت: در حال حاضر به دلیل بالا بودن تبخیر بالای آب 60 درصد از مساحت این دریاچه شامل سه هزار هکتار خشک و تبدیل به شوره زار شده است.

عباس نژاد میزان غلظت نمک دریاچه ارومیه را بالای 360 گرم بر لیتر عنوان کرد و بیان داشت: متاسفانه عمیق ترین نقطه دریاچه ارومیه در حال حاضر دو متر آب دارد.

وی با بیان اینکه اکسیژن محلول در آب دریاچه ارومیه به شدت کاهش یافته است اظهار داشت: این امر موجب شده است حیات تنها موجود زنده این تالاب آرتمیا ارومیانا با خطر جدی مواجه شود به گونه ای در حال حاضر میزان آرتمیا در آب دریاچه ارومیه به صفر رسیده است.

عباس نژاد با اشاره به اینکه تمامی جزایر دریاچه ارومیه به هم چسبیده اند گفت: سواحل این دریاچه نیز به خشکی متصل شده است.

این مسئول تبخیر بسیار بالای آب، کاهش شدید آب ورودی به دریاچه، شرایط اقیلمی منطقه، کاهش نزولات آسمانی، عدم استفاده اصولی از منابع آب زیرزمینی به همراه عوامل انسان ساز را از اهم دلایل بحرانی شدن دریاچه ارومیه دانست و افزود: براساس پیش بینی کارشناسان و با توجه به افزایش شش تا پنج درجه ای دمای هوا در سالجاری دریاچه ارومیه تا سه یا پنج سال آینده کاملا نابود و از بین خواهد رفت.

فیلم؛ پلیس ضد شورش دانشگاه علوم پزشکی را محاصره کرد

نیروهای پلیس ضد شورش روز یکشنبه اطراف ساختمان مرکزی دانشگاه منحل شده علوم پزشکی ایران، واقع در بزرگراه همت را به محاصره درآوردند. این اقدام پس از تجمع اعتراضی دانشجویان صورت گرفت.
 



ممانعت از ملاقات نسرین ستوده با خانواده اش

خبرگزاری هرانا - مسئولان زندان اوین بعد از ظهر امروز از ملاقات نسرین ستوده، وکیل دادگستری با خانواده اش جلوگیری کردند.

به گزارش مدرسه فمینیستی، ممانعت ماموران امنیتی در حالی صورت گرفت که نسرین ستوده در تماس تلفنی به همسرش، به وی اطلاع داده بود که ماموران گفته اند امروز او می تواند به همراه دو فرزندش برای ملاقات به زندان اوین مراجعه کند.

بر اساس این گزارش، هنگام مراجعت همسر ستوده به زندان اوین برای ملاقات همسرش، ماموران امنیتی به رضا خندان گفتند که تنها دو فرزند خردسال نسرین ستوده می توانند به ملاقات مادرشان بروند و رضا خندان و بقیه خویشاوندان حق ملاقات ندارد.

به گفته رضا خندان فرزندانش کوچکتر از آنی بودند که بتوانند به تنهایی به همراه ماموران زندان به دیدار مادر بروند.

خندان درباره آخرین تماس این وکیل زندانی گفت: "هنگامی که نسرین ستوده با من تماس گرفت به او گفتم که پرونده اش به دادگاه فرستاده شده است، اما در کمال تعجب متوجه شدم که او اصلا در جریان نیست و نمی دانست که پرونده اش به این مراحل رسیده است."

لازم به یادآوری است که نسرین ستوده، 13 شهریورماه در پی احضار کتبی به دادسرای اوین بازداشت شد و از روز 3 مهرماه تا اول آبان ماه در اعتصاب غذا بود و از آن زمان تاکنون تنها خواهر نسرین ستوده یک بار حق ملاقات با وی را داشته است.

تاجر بابلی و اعضای خانواده اش قتل عام شدند

صدا و سیمای رژیم: فرمانده انتظامی شهرستان بابل گفت افراد ناشناس دیشب با ورود به خانه یکی از تجار برنج در بابل او و همسر 36 ساله ، دختر 7 ساله و پسر 14 ساله اش را به قتل رساندند . وی با اشاره به اینکه علت و انگیزه قتل در دست بررسی است از نام خانواده مقتول و جزئیات بیشتر این حادثه خودداری کرد .

جنگل‌های مریوان هرشب کابوس آتش می‌بینند

ایلنا:
ماجرا از سال ۸۶ آغاز شد درخت‌ها اول یکی‌یکی طعمه می‌شدند و این مساله مردم محلی را زیاد نگران نمی‌کرد، اما به ناگاه هکتار به هکتار جنگل شروع به از بین رفتن کرد تا امروز که هزار‌هزار هکتار جنگل خاکستر می‌شود. آتش اکنون کابوس جنگل‌های‌ بلوط مریوان است.

۵۶۹ بار آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس، طی ۵ ماه گذشته آن هم تنها در مریوان و سروآباد آمار به شدت نگران‌کننده‌ای است این در حالی است که آمار تخریب آتش از ۲۰ هکتار تا پنج هزار هکتار در هر بار آتش‌سوزی متغیر است.

ایرج قادری از اعضای انجمن سبزچیا در مریوان می‌گوید: زمانی در مریوان نگران همه چیز بودیم به جز آتش‌سوزی جنگل اما حالا هر شب کابوس آتش می‌بینیم. تمام انرژی‌مان صرف خاموش کردن آتش می‌شود.

او ادامه می‌دهد: آن اوایل تعداد و وسعت آتش‌سوزی‌ها خیلی کم بود. نهایتا یک آتش‌سوزی کوچک در هر ماه اما اکنون اوضاع خیلی فرق کرده و حتی گاهی پنج آتش‌سوزی در یک روز رخ می دهد.

قادری در پاسخ به اینکه هر بار چقدر جنگل طعمه آتش می‌شود، می‌گوید: به طور متوسط در هر بار آتش‌سوزی ده تا ۲۰ هکتار از جنگل‌های بلوط طعمه حریق می‌شود، بعضی وقت‌ها ۲۰ هکتار و حتی تا پنج هزارهکتارجنگل در آتش می‌سوزد.

اگر این روزها به مریوان بیایید، گوشه به گوشه می‌توان ردپای آتش‌سوزی‌های امسال یا پارسال را مشاهده کرد، شاید باورکردنی نباشد ولی واقعیت دارد، اوضاع جنگل‌ها اینجا خیلی وخیم است.

پایان رویای شیرین پرستاران؛ امسال از استخدام خبری نیست

مهر:
سرانجام همانطور که روند پیگیریهای خبرگزاری مهر و تناقض گوییهای مسئولان وزارت بهداشت نشان می داد، موضوع استخدام 23 هزار پرستار جدید که از روز پرستار امسال تا کنون وعده داده شده بود با اظهارات یکی از مدیران ارشد این وزارتخانه به طور رسمی منتفی شد.

موضوع استخدام 23 هزار نیروی جدید پرستاری به دنبال تصویب قانون ارتقای بهره وری نیروهای بالینی نظام سلامت و کاهش ساعت کار پرستاران مطرح شد. به طوری که رئیس جمهوری در روز پرستار امسال (31 فروردین) خطاب به وزیر بهداشت گفت که از همین فردا به دنبال آگهی استخدام پرستار باشید.

به دنبال خبر خوش رئیس جمهوری که با استقبال جامعه پرستاری و سازمانهای مربوطه همراه شد، موضوع استخدام 23 هزار نیروی جدید برای کاهش ساعت کار پرستاران در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت و دکتر مرضیه وحید دستجردی در هر فرصتی که با حضور خبرنگاران همراه می شد، از اجرایی شدن این وعده رئیس جمهور خبر می داد و اصرار داشت که این موضوع امسال حتما اجرایی می شود.

این در حالی بود که موضوع استخدام پرستاران در کمیسیون تلفیق مجلس که نماینده دولت نیز در آن حاضر بود، رد شد و همین مسئله دولت و جامعه پرستاری را در مقابل یکدیگر قرار داد اما وزیر بهداشت (به رغم اینکه تمامی راههای استخدام پرستاران حداقل برای امسال بسته شده بود) به هیچ وجه نمی خواست قبول کند استخدام پرستاران در سال جاری محقق نخواهد شد چنانچه در همایش بررسی مسائل پرستاری کشور که 19 مهر در تالار وزارت کشور برگزار شد، بار دیگر تاکید کرد که " استخدام پرستاران قطعا انجام می شود و هیچ مقام دولتی نمی تواند در مقابل دستور رئیس جمهور ایستادگی کند."

وزیر بهداشت با عنوان این مطلب که جذب 23 هزار نیروی جدید و کاهش ساعت کار پرستاران باید امسال اجرا شود، در ارتباط با موضع وزارت بهداشت در صورت عدم اجرای این قانون اظهارداشت: دولت بایستی بار مالی و نیروی انسانی ناشی از اجرای این قانون را تامین کند.

از سوی دیگر، نمایندگان مجلس هم به ویژه اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هیچ مشکلی را بابت استخدام پرستاران پیش روی دولت نمی دیدند و عنوان می داشتند که دست دولت برای استخدام باز است و می تواند با تامین بار مالی آن، این مصوبه را اجرایی کند.

دکتر انوشیروان محسنی بندپی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اجرا نشدن استخدام 23 هزار پرستار، گفت: زمانی که نماینده دولت با آن مخالفت کرد نمایندگان کمیسیون تلفیق نتوانستند آن را به تصویب برسانند چرا که بار مالی زیادی داشت. اما ما معتقدیم زمانی که طرحی مصوب شد باید ساز و کارهای قانونی آن نیز در نظرگرفته و تامین شود.

وی افزود: نظام سلامت کشور با استخدام نشدن پرستاران دچار نقصان و خسارات مادی و معنوی بسیاری می شود که این زیانها چند برابر بودجه و بار مالی ناشی از بکارگیری این نیروهاست.

محمد شریفی مقدم، دبیرکل خانه پرستار نیز با تاکید بر اینکه عزم و ارداه ای برای جذب 23 هزار پرستار وجود ندارد، به خبرنگار مهر گفت: "به نظر می رسد موضوع استخدام پرستاران در سال جاری به بهانه مخالفت کمیسیون تلفیق مجلس منتفی شده است."

وی با بیان اینکه دادن وعده هایی که محقق نمی شود باعث بی انگیزه شدن جامعه پرستاری شده است، افزود: "وزارت بهداشت می خواهد مجلس را مقصر جلوه دهد در صورتی که مجلس همواره از جامعه پرستاری حمایت کرده است."

سرانجام حسین مبارکی، مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی وزارت بهداشت در تازه ترین اظهارنظر مسئولان و مدیران وزارت بهداشت، عنوان داشت که این استخدام سال آینده اجرایی می شود. یعنی اینکه موضوع استخدام 23 هزار پرستار حداقل برای امسال منتفی است.

این اظهارنظر از سوی این مدیر ارشد وزارت بهداشت، تیر خلاصی است به رویاهای جامعه پرستاری که همچنان در انتظار وعده کاهش ساعت کار بودند. اما این اتفاق نیافتاد تا جامعه پرستاری همچنان گرفتار آسیبها و دشواریهایی همچون اضافه کار اجباری، شب کاری و خشونتهای فیزیکی و لفظی باشد که بعضا از سوی برخی بیماران و همراهان آنها متوجه پرستاران می شود.

نهم آبان 1354دولتي شدن مدارس عالي غير دولتي ايران و قطع دريافت شهريه از دانشجويان

مهمترين رويدادهاي ايران:
يك سال پس از دولتي و مطلقا رايگان و يكنواخت شدن مدارس ابتدايي، راهنمايي و متوسطه در ايران، انحلال مدارس غير دولتي وقت و به استخدام دولت در آمدن كاركنان آنها و خريداري شدن اموالشان؛ از 31 اكتبر 1975 (نهم آبان 1354) مدارس تعليمات عالي (دانشگاهها) غيردولتي ايران نيز دولتي شدند و دانشجويان به شرط سپردن تعهد خدمت به كشور، نه تنها از پرداخت شهريه معاف شدند بلكه امكان گرفتن كمك مالي بلا عوض دولتي هم به دست آوردند.

پروانه مدارس عالي غير دولتي كه تعداد آنها 29 واحد بود هفتم آبان (دو روز پيش از آن) لغو شده بود. از آغاز سال تحصيلي 53 ـ 54 برنامه تغذيه رايگان دانش آموزان ابتدايي و راهنمايي نيز به اجرا گذارده شده بود.

امر آموزش و پرورش رايگان در ايران در دهه 1970 در حقيقت تعميم قانون تعليمات اجباري و يكنواخت مصوب دهه 1940 (اوايل دهه 1320) بود كه تا آن زمان تنها دانش آموزان تعليمات عمومي (ابتدايي و بعدا راهنمايي) را شامل مي شد. يك سال پيش از رايگان شدن آموزش و پرورش در ايران، دانشسراهاي متعدد تربيت مربي كودك تاسيس شده بود تا آموزش پيش دبستاني هم غيردولتي و رايگان شود.

براي اين كه امر آموزش رايگان در ايران به صورت دائمي درآيد و تغييرناپذير شود، موضوع به طور واضح و صريح به گونه اي كه نياز به شرح و تفسير نداشته باشد، از سوي مصوبان قانون اساسي جمهوري اسلامي در اصل 30 اين قانون آورده شده است، ولي مشاهده مي شود كه برغم صراحت اين اصل و افزايش درآمد ايران از نفت، از دهه 1990 ايجاد مدارس پولي در ايران از سر گرفته شده است.

همچنين در مهرماه 1384 گزارش شده بود كه اين مدارس پولي (غير انتفاعي؟!) هم طبقه بندي مي شوند كه اين عمل به معناي پايان يافتن امر يكنواخت بودن تعليمات عمومي تلقي شده بود.

با طبقه بندي كردن مدارس پولي بر حسب كيفيت تدريس، ترديد نيست كه پولدارها فرزندان خود را به مدارس طبقه بالا مي فرستند و بديهي است كه اين كار در نوجوانان توليد عقده ناشي از وجود طبقه در جامعه (بر حسب ميزان ثروت والدين) مي كند كه مغاير فرضيه هاي عدالت است.

مسئله شهريه در مدارس عالي ايران (به ويژه در دانشگاه آزاد اسلامي) در سال هاي اخير (به ويژه سال 1385)، يكي از اخبار رسانه هاي تهران شده است

روزي كه به سلطنت قاجارها پايان داده شد ـ اشاره اي به قرارداد هرات

مهمترين رويدادهاي ايران:

احمد شاه رفت ـ رضا شاه آمد

در پي يك رشته تظاهرات در تهران و شهرهاي ديگر كه چهار روز طول کشيده بود و تظاهركنندگان خلع قاجاريه از سلطنت را درخواست كرده بودند، نهم آبان 1304 (در آن سال مصادف با 31 اكتبر 1925 ميلادي)، مجلس شوراي ملي طرح نمايندگان را مبني بر خلع قاجاريه تصويب كرد كه متن طرح با جمله به منظور تامين سعادت ملت ايران ... آغاز شده بود. طبق تحقيق برخي از مورخان برپايه خاطرات رجال وقت، تظاهرات چهار روزه با نقشه قبلي و طبق برنامه! صورت گرفته بود.

نمايندگان در همين جلسه سردار سپه، ژنرال رضاخان پهلوي، را با لقب والاحضرت اقدس به عنوان رئيس موقت كشور تعيين كردند و كار اصلاح قانون اساسي و تعيين تكليف قطعي رياست كشور را برعهده مجلس موسسان قرار دادند.
در جلسه نهم آبانماه مجلس شوراي ملي، دكتر مصدق نماينده تهران با دادن سمت رياست موقت كشور به سردار سپه (رضاخان پهلوي) به دليل داشتن سابقه قلدري کردن و بي اعتنايي به برخي از نظامات مخالفت كرده بود و اصولا سپردن چنين مقامي را در آن وضعيت (درجريان اصلاح و بازنگري قانون اساسي و احتمال اعمال نفوذ و فشار) به يك نظامي، به مصلحت ندانسته بود. با وجود اين مخالفت، اين طرح فوري فقط پنج راي مخالف داشت. قبلا هم دولت با بازگشت سلطان احمدشاه قاجار كه در اروپا بود به وطن، مخالفت كرده بود. در آن روز ميان مردم شايع كرده بودند كه با خلع قاجاريه، نظام حکومتي ايران جمهوري و رئيس کشور انتخابي خواهد شد. قبلا ژنرال رضاخان هم از جمهوري شدن ايران جانبداري كرده بود.

در همين روز و اندكي پس از راي گيري در مجلس، اين قضيه به سفارتخانه ها اعلام شد و بوذرجمهري شهردار وقت تهران تلفنهاي كاخ گلستان ( ميدان ارگ ــ 15 خرداد ) محل اقامت محمد حسن ميرزا وليعهد را قطع و پس از اخراج زنان احمدشاه و خانواده سلطنتي از آنجا، درها را مهر و موم كرد.

بعدا شهرباني (پليس تهران) درباريان را بازداشت و دولت با تامين پنج هزار تومان هزينه، محمد حسن ميرزا را روانه اروپا كرد. احمد شاه كه در فرانسه بود پس از آگاه شدن از خلع قاجاريه؛ به عمل مجلس اعتراض كرد، ولي تا آن زمان بسياري از دولتهاي اروپايي و ساير ملل دولت موقت تهران را به رسميت شناخته بودند و براي احمدشاه و همراهانش راهي جز درخواست پناهندگي باقي نمانده بود و به اين ترتيب سلسله اي كه در طول حكومت 130 ساله خود (از تاجگذاري آغامحمدخان در سال 1795ميلادي) براي ايران چيزي جز بدبختي به بار نياورده بود منقرض شد.

قاجارها از يک ايل مغول تبار بودند و نام اين ايل از اسم قاجار نويان امير زاده مغول گرفته شده بود. با وجود انقراض دودمان قاجارها، مقامات بالاي دولتي تقريبا دست نخورده باقي ماندند! و بنا براين، حل مسائل ايران به درازا كشيد و ....

در دوران قاجاريه بود كه ايران به قهقرا رفت، از قافله پيشرفت عقب افتاد و از لحاظ ارضي، خيلي كوچك شد. دو قرارداد تركمنچاي و هرات كه مورخان آنها را ننگين مي خوانند در زمان همين دودمان امضا شد.

هر استاد تاريخ معاصر ايران و هر نويسنده تاريخ عهد قاجاريه در بيانات و نوشته هايش از قرارداد چهارم مارس 1857 انگلستان با ايران كه در پاريس تنظيم و امضا و در بغداد مبادله شد به عنوان نمونه بارزي از تحميلات عصر استعمار (به سبك قديم) و منحوستر از عهدنامه تركمن چاي نام برده و از ايرانيان خواسته است كه آن را به دقت بخوانند و از ياد نبرند كه ضعف نظامي و نداشتن مديران و رجال دلسوز بدبختي بزرگي برايشان بود. گرچه فصل هفتم اين قرارداد كه منجر به جدايي هرات و مناطق اطراف آن شد به دولت ايران اين حق را داده است كه اگر از ناحيت افغانستان احساس خطر كند بتواند لشكر به افغانستان بكشد و منطقه خطر را متصرف و اصحاب خطر را تنبيه و مجازات كند. دراين قرارداد 15 فصلي، تنها همين امتياز به ايران داده شده بود و اين كوتاه آمدن لندن هم به اين سبب بود كه سربازان ايراني سريعا مناطق غربي افغانستان امروز را كه انگليسي ها مي خواستند براي جلوگيري از پيشروي روسها به سوي آسياي جنوبي در اختيار گيرند تخليه كنند. انگليسي ها كه به منظور فشار وارد آوردن بر ايران جهت تخليه هرات و مناطق غربي افغانستان؛ بوشهر، چند جزيره و مناطق ديگري در جنوب وطن ما را تصرف كرده بودند نيروي زميني كافي در هندوستان نداشتند كه براي خلع يد از ايران به افغانستان بفرستند. به علاوه احتمال كمك نظامي روسيه هم به ايران مي رفت. اشاره به ساير فصول قرارداد دردآور است ازجمله اصل چهارم قرارداد مبني بر مجبور كردن ايران به عفو ايرانياني كه در اين جريانات از انگليسي ها حمايت كرده بودند و ....

بالای صفحه

... بیشتر