xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان ( "اوتانس" : http://www.rudarru.net ) از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

چهار شنبه ، 5 آبان 89

حمله نیروهای امنیتی زندان رجایی شهر به زندانیان بند چهار

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: صبح روز گذشته چهارم آبان ماه، ماموران امنیتی و حراست زندان رجایی شهر کرج با حمایت رئیس و معاون اطلاعات این زندان، با یورش به سلول زندانیان سیاسی بند چهار این زندان، ضمن برخورد وحشیانه و تخریب اموال این زندانیان، با انتقال آنان به محوطه زندان، به بازرسی سلول ها پرداخته و دست نوشته های برخی از این زندانیان را ضبط کردند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، ماموران امنیتی مستقر در زندان رجایی شهر کرج، روز سه شنبه چهارم آبان ماه با حمایت و همراهی رئیس و معاون اطلاعات این زندان به سلول زندانیان سیاسی بند چهار یورش برده و با انتقال ایشان به محوطه زندان، ضمن بازرسی سلول ها به تخریب اموال زندانیان پرداخته و محمدعلی منصوری، از زندانیان سیاسی این بند را به نقطه نامعلومی انتقال دادند.

در ادامه ماموران امنیتی به ضبط برخی دست نوشته های زندانیان از جمله محمدعلی صارمی، محمدعلی منصوری، حسین شهریاری و رضا شریفی بوکانی پرداختند.

طی روزهای گذشته برخی از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر تهدیدهایی مبنی بر انتقال ایشان به سلول انفرادی، قطع ملاقات، تشکیل پرونده های جدید و همچنین محروم شدن از امکان مرخصی و آزادی مشروط را به خاطر انتشار بیانیه های سیاسی، دریافت کرده بودند که ظاهرا تهاجم اخیر به بند چهار زندان رجایی شهر نیز به منظور جلوگیری از این روند می باشد.

این چندمین باری است که در طول ماه های اخیر مامورین اطلاعات این زندان، با یورش به سلول زندانیان سیاسی بند چهار، اقدام به بازرسی های وحشیانه، ضرب و شتم و تخریب اموال این زندانیان می نمایند.

وخامت اوضاع جسمی حسین شهریاری در زندان رجایی شهر کرج

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حسین شهریاری از اعضای قدیمی و عضو شورای رهبری حزب پان ایرانیست که در زندان رجایی شهر کرج در حال سپری کردن دوران محکومیت خود می باشد به علت نامساعد بودن وضعیت جسمانی اش به بهداری این زندان منتقل گردید.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، حسین شهریاری عصر روز سه شنبه و طی تماس تلفنی با خانواده خود با اعلام این خبر گفت که نیمه شب دوشنبه شب به علت نامساعد بودن وضعیت جسمانی اش به بهداری زندان رجایی شهر منتقل گردیده است.

همچنین روز گذشته، سه شنبه، و در جریان حمله نیروهای امنیتی و حراست این زندان به به سلول زندانیان سیاسی دست نوشته های آقای شهریاری نیز ضبط گردید.

وخامت اوضاع جسمانی این زندانی سیاسی هفتاد و چهار ساله از یک سو، و از سوی دیگر اخبار نگران کننده منتشره از این زندان بیش از پیش بر نگرانی خانواده این فعال سیاسی دربند افزوده است.

وی چندی پیش نیز به علت بیماری و نبود امکانات تخصصی درمانی، با توصیه پزشکان این زندان برای انجام درمان های تخصصی خارج از زندان بطور موقت آزاد شده بود.

حسین شهریاری از اعضای قدیمی و عضو شورای رهبری حزب پان ایرانیست می باشد که از مهرماه سال گذشته و به جرم «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت در حزب پان ایرانیست» به هجده ماه زندان محکوم و هم اکنون نیز دوران حبس خود را در زندان رجایی شهر کرج سپری می نماید. وی در تاریخ پنجم مهر ماه ۱۳۸۸ در منزل مسکونی خود دستگیر، و حکم 18 ماه زندان وی که در سال 86 توسط شعبه یک دادگاه انقلاب کرج صادر گردیده بود به اجرا گذاشته شد.

تایید حکم کوهیار گودرزی در دادگاه تجدیدنظر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم یکسال حبس کوهیار گودرزی دانشجوی اخراجی دانشگاه صنعتی شریف و فعال حقوق بشر، تایید شد.

به گزارش «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» حکم اولیه کوهیار گودرزی عینا در شعبه 36 دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی برزگر، تایید شد.

به گفته مینا جعفری وکیل مدافع وی، اتهام این روزنامه نگار و فعال حقوق بشر زندانی، "فعالیت تبلیغی علیه نظام" عنوان شده است.

لازم به ذکر است که گودرزی، در تاریخ 29 آذرماه سال گذشته درحالیکه برای شرکت در مراسم تشییع آیت‌الله منتظری عازم قم بود بازداشت و روانه زندان شد. وی تا کنون از حق مرخصی استفاده نکرده است.

آمار خروج فارغ التحصیلان تعیین می‌شود

دانشجو نیوز: محمدرضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در ایران می گوید که "دبیرخانه شورای ‌عالی انقلاب فرهنگی" با همکاری سایر نهادهای مرتبط گزارشی مستند و به روز از تعداد فارغ‌التحصیلان، میزان خروج و تغییر شیب آن تهیه می کند.

به گزارش خبرگزاری ها، مخبر دزفولی با اشاره به آخرین جلسه "شورای عالی انقلاب فرهنگی" از قول وزیر علوم گفت که گزارشهای ارائه شده درباره مهاجرت نخبگان توسط صندوق جهانی پول مربوط به گذشته است و "معلوم نیست اکنون با چه هدفی منتشر می‌شود."

بنابر گزارش سال ۱۹۹۹ صندوق جهانی پول، ایران با ۱۵ درصد مهاجرت نخبگان به آمریکا و ۲۵ درصد مهاجرت نخبگان به دیگر کشورهای توسعه یافته، یکی از بالاترین آمار فرار مغزها در جهان را به خود اختصاص داده است.

این در حالی است که کامران دانشجو، وزیر علوم، پیش از این نیز "فرار مغزها" را تکذیب کرده و گفته بود "ما به هیچ عنوان در کشور فرار مغزها نداریم و تکرا این جمله از سوی برخی از افراد، توهین به جامعه دانشگاهی است."

اخیرا آماری از سوی برخی از سایت ها در مورد مهاجرت نخبگان منتشر شده است که در آن میگوید " ایران دارای رتبه اول در میان ۹۱ کشور توسعه یافته یا در حال توسعه در جهان به منظور مهاجرت نخبگان است." سایت "خبرآنلاین" با انتشار این مطلب، منبع این آمار را صندوق جهانی پول و اداره گذرنامه کشور معرفی کرده است. در این خبر همچنین در مورد مهاجرت دارندگان تحصیلات عالیه در سال ۱۳۸۷ آماده است که "روزانه از ایران ۱۵ نفر کارشناس ارشد، ۲ تا ۳ نفر دکترا و سالانه ۵۴۷۵ نفر لیسانسیه خارج میشوند."

با وجود آمارهای مختلف از مهاجرت نخبگان از ایران، برخی از مسئولان آن را تایید کرده اند و برخی دیگر مانند وزیر علوم آن را "جنجال رسانه ای" نامیده اند. از اینرو دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفته است که این شورا با همکاری سایر نهادهای مرتبط گزارشی مستند و به روز را از تعداد فارغ‌التحصیلان، میزان خروج و تغییر شیب آن تهیه کرده و بعد از بررسی در کارگروه‌های تخصصی به افکار عمومی ارائه دهد.

نامه تظلم خواهی جمعی از دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد

جمعی از دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد، با انتشار نامه ای به برسی آنچه بر دانشجو و دانشگاه و اهداف آنها در یک سال و نیم اخیر رفته است پرداخته اند. در این نامه دانشجویان همچنین اشاره ای به حادثه ی ۴ آبان ماه سال ۸۸ در دانشگاه پیام نور مشهد کرده اند.
به گزارش دانشجو نیوز، در روز ۴ آبان ماه، حمید رسایی نماينده حامی دولت احمدی نژاد طی سخنرانی در این دانشگاه، دانشجویان مخالفان دولت را به "دم سگ" تشبيه كرد. رسايی همچنين در اين مراسم به مرجع عاليقدر شيعه آية الله العظمی منتظری توهين های مکرری کرد که این سخنان وی موجب اعتراض گسترده دانشجويان با شعارهای "مرگ بر دولت كودتاچی" و "مرگ بر ديكتاتور" شد. گفتنی است که در جریان سخنرانی رسایی و بعد از ان درگیری های بین دانشجویان و نیروهای بسیجی رخ داد که در نهایت چند تن از دانشجویان این دانشگاه بازداشت و با محرومیت از تحصیل مواجه شدند.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:
"یحب الله الجهر بالسوء من القول الا من ظلم “النساء(۱۴۸)
“خداوند علنى كردن سخن در باره‏ى بدى [ديگران‏] را دوست ندارد مگر كسى كه بر او ستم رفته باشد"

جنبش دانشجویی، کوششی است در راستای تحقق اهداف و آرمانهای مشترک، که با شبکه‌های تعامل غیررسمی انجام می پذیرد.ازتفاوت جنبش های دانشجویی با سایرجنبش های مدنی عدم توجه به منافع شخصی و گروهی و حرکت مستقل بدون توجه به کسب منافع گروه خاصی است. جنبش دانشجویی خواستگاه قدرت نبوده، بلکه منتقد قدرت و مخالف تمامیت خواهی و قانون گریزی است ویکی از مشی های خود را ادای قانون مندی دقیق و نقد منصفانه قدرت- برای جلوگیری از توزیع نامتوازن قدرت سیاسی- می داند.

خردادماه ۸۸ براین بودیم که می توانیم گونه های مردم سالاری و دموکراسی را در کشورمان ایفاگر باشیم، پس با ورود به عرصه ی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی در یک حاشیه امن اجتماع که به زعم خویش آن را دانشگاه می پنداشتیم به سمت اهداف و برنامه هایمان که همانا بر پایه مردم سالاری ودموکراسی و در چهارچوبی از قانون مداری است شتافتیم بی خبر از آنکه چه بی عدالتی در انتظارمان به کمین نشسته. گذشت یک سال از حادثه ی ۴ آبان ماه در" دانشگاه پیام نور مشهد" وقلع و قمع دانشجویان معترض در ۵ ماهگی کودتای خردادماه ۸۸ مارا بر آن داشت که گوشه ای از آنچه طی سال گذشته از بی عدالتی و نابرابری و ظلم و ستم که بر ما روا شد را بازگو کنیم. شاید هوشیاران ناشنوا و بینندگان کور این حادثه وحوادث مشابه که در سرتاسر این مرز پرگهر کم اتفاق نیافتاده است را تلنگری باشد، چرا که نه گفتند و نه شنیدند و نخواستند بگویند و نخواستند بشنوند! و از آنجا که تاب شنیدن صدای مخالف نداشتند کمر بستند به از میان بر داشتن مخالفان، پا نهادند بر روی اندیشه پاک "زنده باد مخالف من"

آنان که سنگ آزادی بیان به سینه میزنند و مدعی کرسی آزاد اندیشی بودند، چه شد که تاب انتقاد به جا و بحق دانشجویان مسلمان خویش را از کف بدادند!؟ گمان بردند با محرومیت های ظالمانه شان که دامان پاک چندین دانشجو را گرفت توانستند دانشگاه را یکدست وهمفکرخویش کنند.

وه، که چه خیال باطل و موهومی!

در بیدادگاه های خود دادخواهانی چون زیدآبادی، مومنی، تاج زاده و... را محاکمه کردند وجلوی دیدگان مردم ندای مردم را به خون غلطانیدند، آری اینان همانانی بودند که قرآن به نیزه کردند وخود را منادی حق گمان برده!

" بَلِ اتَّبَعَ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَهْوَاءهُم بِغَيْرِ عِلْمٍ فَمَن يَهْدِي مَنْ أَضَلَّ اللَّهُ وَمَا لَهُم مِّن نَّاصِرِينَ " نه بلكه كسانى كه ستم كرده‏اند بدون هيچ گونه دانشى هوسهاى خود را پيروى كرده‏اند پس آن كس را كه خدا گمراه كرده چه كسى هدايت مى‏كند و براى آنان ياورانى نخواهد بود.(روم/۲۹)

حال با گذشت یک سال از روزی که در تاریخ دانشگاه و دانشگاهیان جاودان خواهد ماند، کماکان زنده ایم و ایستاده ایم تا فریاد برآوریم: " دانشگاه زنده است".

جمعی از فعالان دانشجویی دانشگاه پیام نور مشهد مقدس

مرکزی پژوهشی لگاتوم، لندن :
۴۰ درصد مردم ايران حس می‌کنند پشت و پناهی ندارند

رادیو فردا، آرش البرزی : مؤسسه لگاتوم،مرکزی پژوهشی در لندن است که هر سال شاخص رفاه کشورهای جهان را منتشر می‌کند. این مؤسسه روز سه‌شنبه شاخص رفاه ۱۱۰ کشور جهان را منتشر کرد که در آن نروژ و زیمبابوه به ترتیب مکان‌های نخست و آخر این رده‌بندی را از آن خود کرده‌اند و ایران در مکان نود و دوم جای گرفته‌است.

رادیو فردا با «اشلی لنیهن» و «جیاهی چو» دو نفر از پژوهشگران این مؤسسه در مورد شیوه تحقیقاتی این موسسه و جایگاه ایران در میان یافته‌های این پژوهش، گفت‌وگو کرده‌است:

در سال ۲۰۰۸ نیکلا سرکوزی، رئیس‌جمهوری فرانسه کمیته‌ای برای بررسی و اندازه‌گیری پیشرفت اقتصادی و اجتماعی در فرانسه تشکیل داد زیرا معتقد بود که عامل رشد ناخالص داخلی به تنهایی برای بررسی پیشرفت یک کشور کافی نیست و آموزش و آزادی بیان را نیز در این میانه باید به شمار آورد. به نظر می‌رسد مؤسسه شما نیز در همین راستا فعال است. می‌توانید توضیح دهید به جز رشد ناخالص داخلی، روش شما برای اندازه‌گیری پیشرفت یک کشور چیست؟

کاری که ما می‌کنیم اینست که همچنان‌که شما گفتید سعی می‌کنیم خود را از شیوه درک مادی پیشرفت رها کنیم. به این خاطر کوشش ما این است که مجموعه رفاه شهروندان را با رضایت کلی آنها در هم بیامیزیم و آن را از این دیدگاه بررسی کنیم. به همین دلیل ما پیشرفت را با هشت معیار که از دیدگاه ما «پایه‌های پیشرفت» هستند می‌سنجیم. این هشت معیار عبارتند از اقتصاد، فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری، آموزش، مشارکت در اداره امور، بهداشت، آزادی‌های فردی، منابع مالی اجتماع و امنیت.

این فکر سرکوزی اساساً از یک طرح و فکر قبلی می‌آید که سال‌ها پیش توسط رابرت اف. کندی مطرح شده بود. آن زمان این فکر مطرح شد که رشد ناخالص داخلی برای اندازه‌گیری میزان خوشبختی یا رشد کودکان کافی نیست. کاری که ما با شاخصه‌های پیشرفت می‌کنیم، اینست که معدل عمومی یک کشور را از میانگین این هشت مورد به دست می‌آوریم.

در بروشور شما از یک طرف می‌بینیم که شما درباره رشد اقتصادی صحبت می‌کنید و از طرف دیگر درباره شادی مردم. رشد اقتصادی یک حقیقت ملموس یا یک سری ارقام و آمار مشخص است که می‌توان درباره‌شان صحبت کرد. اما مفهوم شادی می‌تواند از یک کشور به کشور دیگر متفاوت باشد. چگونه این عوامل متفاوت را با هم در یک جا می‌آورید؟

ما اطمینان حاصل می‌کنیم که پاسخ‌ها را از خود شهروندان اخذ کنیم. برای شاخص‌هایی که درباره اقتصاد است به رشد ناخالص داخلی سرانه کشورها مراجعه می‌کنیم و درباره خوشبختی و رفاه به نظرسنجی‌های مؤسسه گالوپ نظر داریم. برای نمونه در سؤال‌های این نظرسنجی‌ها پرسیده می‌شود که در مقیاس صفر تا ۱۰ وقتی صفر بدترین شرایط زندگی قابل تصور را نمایندگی کند و ۱۰ بهترین شرایط تصورشدنی را، وضعیت خود را با چه شماره‌ای می‌سنجید؟

بنابراین، بررسی ما متناسب با درک هر فرد از امکانات قابل تصور و وضعیت زندگی است. پایه کار ما اینست و البته همانطور که شما گفتید این می‌تواند امری نسبی باشد و استانداردهای به‌کاررفته و انتظارات مردم و دریافت و برداشت آنها از وضعیت‌شان می‌تواند متفاوت باشد. اما آنچه که اهمیت دارد درک خود فرد از موقعیت خودش است.

از ۱۱۰ کشوری که در فهرست شما آمده بسیاری‌شان دارای جوامع بسته‌اند. شما آمارهای خود را از چه راهی به دست می‌آورید؟

شاخص‌های غیر آماری‌تر را از نظرسنجی‌های گالوپ به دست می‌آوریم که حاصل مراجعه مستقیم یا نظرسنجی تلفنی از مردم در این گونه کشورهاست. بسیاری از مواقع رژیم‌های سرکوبگر ممکن است از اجرای نظرسنجی گالوپ یا اجرای بخشی از آن در این کشورها جلوگیری کنند. در مورد ایران مثلا گالوپ مجاز نبود از مردم بپرسد که آیا فکر می‌کنید مردم ایران در ابراز عقاید سیاسی‌شان آزادند یا خیر. گالوپ مجاز به پرسیدن این سئوال نبود و به همین دلیل ما آماری در این مورد از ایران نداریم.

از نظر اقتصادی می‌بینیم که ایران در میان کشورهای میانی فهرست قرار گرفته. شما این اطلاعات را از کجا به دست آورده‌اید؟ این را برای این می‌پرسم که اگر شما در جمع‌آوری این آمار به منابع دولتی ایران اکتفا کرده‌باشید، این اطلاعات جای بحث خواهد داشت. آمارهای دولتی ایران هربار عوض می‌شود و خیلی‌ها به این آمار باور ندارند. از سوی دیگر اطلاعات قابل اعتمادی در مورد وضعیت اقتصادی ایران وجود ندارد. چگونه ایران را در میانه این فهرست قرار می‌دهیم؟

ما اطلاعات را از دولت ایران به دست نمی‌آوریم بلکه از بانک جهانی می‌گیریم که برای برخورداری آمارش از ارزش و اعتبار، استانداردهای جدی و سختگیرانه‌ای را اعمال می‌کند و برای کنترل این کار روش‌های آماری دارد.

از طرف دیگر ما متغیرهای مختلف و گسترده‌ای را در مورد اقتصاد بررسی می‌کنیم و با این کار متوجه می‌شویم که آیا شاخص‌های آماری با توجه به تورم بالا و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی تا چه میزان درست یا ضعیف هستند و برای نمونه، این که می‌بینیم یک چهارم از این سرمایه‌گذاری، سرمایه راکد است این را هم در محاسبات خود در نظر می‌گیرم.

اما در مواردی مانند اشتغال، ضمن نگاه کردن به آمارهای گزارش شده به آمارهایی که از راه‌های مستقیم به‌دست آمده‌اند نیز نگاه کنیم. برای نمونه فقط ۳۸ درصد ایرانیان گزارش داده‌اند که یا کار می‌کنند و یا مشغول کارهای بدون دستمزد هستند، اما در عین حال دو سوم ایرانیان گزارش داده‌اند که نسبت به بخش مالی اطمینان دارند. بنابراین کاری که می‌کنیم ایجاد تعادل است و به این وسیله یک گستره وسیع‌تری از اقتصاد را در نظر می‌گیریم که به یک یا دو فاکتور محدود نیست.

وقتی می‌گویید دو سوم ایرانیان می‌گویند که به وضعیت مالی اعتماد دارند، آیا این داده‌ها از طریق تلفن کسب شده است؟

داده‌ها از نظرسنجی‌های جهانی گالوپ است.

با مقایسه فهرست سال پیش متوجه می‌شویم که ایران از رده ۹۴ به ۹۲ صعود کرده‌است. در همین حال می‌بینیم که هم‌اینک وضعیت اقتصادی و همینطور وضعیت آزادی‌های فردی در ایران بدتر شده‌است. این چگونه ممکن است؟ آیا کشورهای دیگر هم به همین نسبت بدتر شده‌اند؟

بله. شاخص‌های عمومی کشورها مانند شاخص‌های فرعی آنها نسبی است. بستگی به این دارد که ایران توانسته باشد چگونه با گروه اصلی‌اش همگام شده باشد. مجموعاً آنچه دیدیم، ایران با اینکه در رده ۷۸ قرار گرفته اما به جز اقتصاد در بقیه موارد در میان ۳۰ کشور پائین جدول قرار دارد.

در جدول تازه، ایران در مقوله آموزش در رده ۵۷ و در مقوله بهداشت با اندکی سقوط نسبت به قبل در رده ۶۰ ایستاد. بنابراین به طور کلی به نظر می‌رسد که در طول سال گذشته شاخص‌های فرعی ایران تغییر چندانی نکرده. بیشترین تغییری که دیدیم در زمینه آموزش بود که پنج رتبه به دست آورد و به مقام ۵۷ صعود کرد. در زمینه فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری با از دست دادن ۴ رتبه به مقام ۸۶ سقوط کرد.

یکی از یافته‌های این بررسی این بود که در میان پایه‌های پیشرفت، فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری نزدیک‌ترین پیوند را با هم دارند. به همین دلیل از نظر ما این عامل یک سنجه و معیار مهمی در بررسی رشد در آینده است و چیزی است که باید با دقت بررسی شود.

در فهرست شما، ایران از نظر آنچه سرمایه اجتماعی نامیده شده در میان ۳۰ یا ۲۰ کشور پائین فهرست جای گرفته و این در حالی است که در ایران وابستگی‌های خانوادگی و اجتماعی مهم هستند. این وسط چه اشکالی وجود دارد؟

تقریباً اندکی بیش از ۶۳ درصد از ایرانیان می‌گویند که می‌توانند در موارد نیاز، روی دوستان و خویشان خود حساب کنند. این همان بافت اجتماعی است که تا اندازه‌ای به‌جای شبکه‌های پشتیبان خانوادگی و مذهبی کار می‌کند. اما ضعف ایران در آنجاست که در آن سطح پائینی از همکاری و مشارکت اجتماعی دیده می‌شود به این معنی که تنها ۱۰ درصد از ایرانیان به دیگران اعتماد دارند و این باعث شده تا ایران در این شاخص در رده بیستم پائین جدول قرار بگیرد.

از سوی دیگر ۵۳ درصد از ایرانیان گفته‌اند در موارد لزوم به دوستان و خویشان متکی هستند. این عدد در نظر اول نقطه متعادلی به نظر می‌آید، اما در مقایسه با دیگر کشورهای جهان این رقم خیلی پائین است، برای اینکه اگر به این عدد درست دقت کنید می‌بینید که از هر ۱۰ ایرانی، چهار نفر احساس می‌کنند به هنگام احتیاج کسی را ندارند و نمی‌توانند به کسی اتکا کنند. این رقم بزرگی است. مطمئنم همه ما که اینجا هستیم احساس می‌کنیم در صورت نیاز کسی را داریم که به کمک‌مان بیاید. به نظر من رقم هشتاد درصد برای اعتماد و اتکا به دیگران یک میانگین است و درصد به‌دست آمده از ایران خیلی پائین است.

شما از هشت پایه و ستون برای پیشرفت نام بردید. تکنولوژی در کجا قرار می‌گیرد؟

تکنولوژی خودش را در پس شاخص‌های دیگر نشان می‌دهد. برای مثال در شاخص فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری یک زیرساخت وجود دارد که به سرمایه‌گذاران فرصت می‌دهد کسب‌وکاری را شروع کنند. پس ما اینجا یک زیرساخت فناوری اطلاعات و ارتباطات هم داریم چیزهایی مانند تعداد تلفن‌های همراه، امنیت سرورهای اینترنتی و غیره.

در واقع ایران متاسفانه در این شاخص وضع خوبی ندارد. بخشی از این به دلیل عدم تحرک اجتماعی و درک ناکافی از مسائل مربوط به فرصت‌های شغلی است. تنها سه‌چهارم ایرانیان معتقدند که اگر خوب کار کنند به خواسته‌های خود می‌رسند.

حال که به بخش زیرساخت توجه کردیم خوب است به عناصر غیر ملموس هم توجه کنیم. جالب این است که در ایران موانع ورود به کسب‌وکار و هزینه‌های اولیه به راه انداختن کسب‌وکار نسبتاً پائین است ولی وقتی کسی کسبی را به راه انداخت شانس اینکه بتواند کارش را ادامه بدهد خیلی کم است. زیرا بستر کار در ایران فاقد آن زیرساخت‌هایی است که برای ادامه کسب‌وکار ضروری هستند.

نکته جالب دیگر در اقتصاد ایران این است که ایران دارای رقم نسبتاً بالایی در زمینه پس‌اندازهای ناخالص ملی است ولی این تاثیری در بهبود خرسندی مردم ندارد و درجه رضایت مردم از سطح زندگی خود هم‌چنان بسیار پائین است. داده‌ها نشان می‌دهد که انتظار ایرانی‌ها از رشد اقتصادی نیز پائین است.

البته در کل می‌شود گفت که ایران شروع خوبی دارد اما لازم است که تلاش بیشتری کند و مردم هم درک کنند که می‌توان بهتر زندگی کرد.

در صفحه ۱۸ این گزارش می‌خوانیم که کشورهای بزرگ در راستای پیشرفت مشکلاتی دارند. ما یاد گرفته‌ایم که کشورهای بزرگ مانند چین و ایالات متحده دارای یک بازار داخلی بزرگ هستند که می‌تواند پاسخگوی نیازهای داخلی اقتصاد خودشان باشد و این کشورها می‌تواند از نظر اقتصادی روی مردم خود حساب کنند. آیا شما این اعتقاد پذیرفته شده را به چالش می‌کشید؟

فکر می‌کنم یکی از نتایجی که در این بررسی‌ها به آن رسیدیم این است که کشورهای بزرگ با یک چالش خاص ناشی از بزرگ بودن هم مواجه‌اند.

کشورهایی مانند برزیل، روسیه و چین با تمام این که دارای یک فرصت داخلی برای رشد هستند، که در درازمدت می‌تواند کمکی به رشد ناخالص داخلی آنها باشد، اما با مشکلاتی مانند تأمین بهداشت در یک سطح بزرگ هم روبه‌رو هستند.

تأمین بهداشت در کشورهای بزرگ با جمعیتی که در سطوح مختلف رفاه اجتماعی‌اند و هم‌چنین اعمال قانون در این گونه سرزمین‌های پهناور می‌تواند برای دولت‌های آنها چالش‌برانگیز باشد.

درست است کشوری مانند آمریکا دارای پیشینه دموکراسی تثبیت شده‌ای است اما هنوز این کشورها با مشکلات بهداشت و آموزش روبه‌رو هستند. این یکی از مسائل عمده‌ای است که باید به آن توجه کرد.

آنچه در این بررسی می‌بینید توصیه یا نسخه‌پیچی سیاسی برای کشورها نیست بلکه نمایه‌ای است برای اموری که در درازمدت باید مورد توجه قرار بگیرند و می‌تواند به کشورهای بزرگ نشان دهد که چگونه مشکلات و چالش‌هایی در برابرشان قرار دارد.

هشدار یک عضو کمیسیون انرژی مجلس:

بنزین تولید شده در کشور، سرطان‌زا و پرهزینه است / با شعار خودکفایی، مردم را به کشتن می‌دهیم

کلمه – گروه اقتصادی: در حالی که روز گذشته نامه‌ای با امضای ۲۰۴ نماینده با موضوع تقدیر از عملکرد وزارت نفت در تولید ضربتی بنزین منتشر شد، اظهارات یک عضو کمیسیون انرژی مجلس نشان می‌دهد که بنزین تولید شده با شعار خودکفایی، جان مردم را به خاطر می‌اندازد و در عین حال به لحاظ اقتصادی هم به صرفه نیست.

عسگر جلالیان در یادداشتی که در خبرآنلاین منتشر شده، تصریح کرده که: «بنزینی که در پالایشگاه ها به شکل غیر استاندارد تولید میشود سرطانزا است واگر این بنزین سرطان‌زا در اختیار مردم قرار بگیرد مردم را به صورت حاد تری درگیر می‌کند و هزینه تمام شده آن برای کشور نیز بالاتر است.»

وی می‌افزاید: «مسائل این چنینی را که در مورد آن جان مردم در خطر است را نمی‌توان با ژست گرفتن در عرصه داخلی و خارجی و شعار دادن توجیه کرد. در شرایطی که می‌دانیم سرطانی‌ها هیچ حمایتی نمی‌شوند و هزینه‌های این بیماری کمرشکن است و بیشتر هم در اقشار پایین بروز می‌کند ادامه این روند به هیچ روی جایز نیست . دولت اگر قرار است بنزین تأمین کند نباید به بهای مرگ و سرطان تمام شود.»

پیش از این هم برخی نمایندگان به طور سربسته در این باره سخن گفته بودند، اما کمتر کسی تاکنون اینگونه از تبعات واکنش شعارزده دولت به تحریم بنزین و خطرات جانی محصول آن چیزی گفته بود.

اما این صداهای مخالف، به دلایلی که مشخص نیست، ساکت شده و پژواک آنها نیز در حجم عظیم تبلیغات دولتی در خصوص خودکفایی بنزین و ادعای گزاف صادرات این فرآورده، گم شده بود. تبلیغاتی که اکثریت مجلس نیز با آن همراهی می‌کند؛ به طوری که در همین روز گذشته، ۲۰۴ نماینده در بیانیه‌ای نوشتند: «با استعانت از خداوند متعال و با تکیه بر تعهد و تخصص مدیران و کارکنان صنعت نفت، شاهد دستاوردی درخشان در تولید ضربتی بنزین مورد نیاز کشور هستیم. این موفقیت بی‌بدیل که حربه ناکارآمد کشورهای سلطه‌گر به منظور تحریم فروش بنزین به جمهوری اسلامی ایران را بی‌اثر و تولید آن را در داخل کشور به مرز خودکفایی رساند باتلاش خستگی‌ناپذیر و تشریک مساعی مجموعه وزارت نفت به دست آمده است و نشان از اقتدار و صلابت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و دلالت بر پایمردی فرزندان انقلاب اسلامی در صنعت نفت کشور دارد!»

اما جلالیان درباره کیفیت این دستاورد درخشان می‌گوید: «کیفیت و استاندارد بنزین تولیدی در در پالایشگاه های داخل کشور و واحد هایی که برای آنها در زمان ساخت کاربری غیر از تولید بنزین تعریف شده است، جدا از بحث هزینه آن و توجیه اقتصادی، زیر سوال است.»

او همچنین خبر می‌دهد: «همچنین اینکه این بنزین چقدر با معیارهای اچ اس سی همخوانی دارد نیز سوالی بود که برای پاسخ گویی به آن معاون پتروشیمی و معاون پخش در کمیسیون حضور پیدا کردند، اما پاسخ‌ها ی آنها در باره ایراد های وارده به این موضوع از طرف نمایندگان قانع‌کننده نبود.»

جلالیان همچنین در اظهاراتی هشداردهنده، تصریح می‌کند: «تماس فیزیکی و استشمام این بنزین غیر استاندارد موجب بیماری میشود و این در شرایطی است که در مناطقی مثل حوزه انتخابیه من مردم به راحتی بنزین را جابه‌جا می‌کنند و به خاطر مصرف سوخت قایق‌ها آن‌را در منزل نگهداری می‌کنند. تماس این بنزین با دست بسیار خطرناک است و این موضوع به‌صورت جدی در کمیسیون با مسئولین مطرح شده است. کمیسیون انرژی در مورد این قضیه پیگیر است.»

این نماینده مجلس، درباره توجیه اقتصادی این طرح نیز می‌گوید: «علی ایحال هر کاری باید در چارچوب خودش صورت بگیرد و توجیه منطقی و اقتصادی خودش را داشته باشد. هزینه تمام شده این‌طور طرح ها بسیار بالاست،و به هر روی اگر بحث استاندارد، کیفیت و بهداشت مرتفع شود ، معتقدیم تولید بنزین در پالایشگاه ها به جای نفع، ضرر دارد.»

به گفته وی، «اگرچه تلاش دولت در مسیر خودکفایی بنزین، ستودنی است اما پر واضح است که این طرح باید هرچه سریع‌تر متوقف شود. چون نه از لحاظ هزینه به صرفه است و نه اچ اس سی دارد و تبعات زیست‌محیطی آن‌را نمی‌توان نادیده گرفت.»

این نماینده درباره راه حل صحیح مواجهه با احتمال تحریم بنزینی ایران نیز می‌گوید: «دولت باید به جای تغییر غیر کاربری غیر معقول پالایشگاه های موجود به فکر سرمایه‌گذری در ساخت پالایشگاه ها باشد و معتقدم اگر با کمبود بنزین مواجه شویم به مردم فشار می‌آید و با نارضایتی آنها مواجه خواهیم شد. اما بحران نارضایتی مردم قابل مدیریت و کنترل است و نهایتا باعصبانیت آن ها روبرو هستیم که خطرش کمتر از این است که مردم را در معرض خطر سرطان و مرگ قرار دهیم.»


درگیری خانواده شهدا در شهرک فجر تهران

ندای سبز آزادی: خبر ها حاکی از درگیری خانواده شهدا با مسئولان بنیاد شهید است ، این اختلافات و اعتراضات خانواده های شهدا از مراسم سخنرانی احمد اسماعیلی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران صورت علنی به خود گرفت.

به گزارش ندای سبز آزادی احمد اسماعیلی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان تهران در جلسه ای در سالن منطقه 2 شهر تهران با حضور خانواده های شهدا و جانبازان 70درصد و خانواده های آنها در جلسه ای شرکت کرده بود که با اعتراض شدید خانواده های شهدا و جانبازان مواجه شد

گفتنیست وی موفق به قرار گرفتن پشت تریبون و سخنرانی نشده اند و هربار که قصد صحبت داشته است با صلوات،فریاد،سوت،کف و هو کشیدن مردم مواجهه شده است. در همین حال یکی از خانواده های شهدا در جمع فریاد سر داد و گفت: شما همگی خائن هستید،به خون شهدا خیانت کردید،مردم و خانواده های شهدا را ذلیل و خوار کردید حالا برای چه سخنرانی می کنید. همسر یکی دیگر از شهدا با فریاد اظهار داشت: من همسر شهید هستم و 3 فرزند معلول دارم،خدا شما را لعنت کند،سر پل صراط جلوی شما و احمدی نژاد و خامنه ای را خواهم گرفت ، جواب خون شهدا را باید بدهید.

شایان ذکر است فضای جلسه آن چنان متشنج و اعتراض آمیز بوده است که شهردار منطقه 2 تهران نیز نتوانست فضا را آرام نماید تا جلسه برگزار شود ، پس از درگیری های لفظی و فیزیکی شدید بدون هیچ سخنرانی ای مراسم خاتمه یافت.

در همین حال چند روز پس از این مراسم خانواده های شهدای شهرک فجر واقع در اتوبان کردستان روبروی پارک ملت تمام شیشه های ساختمان بنیاد و جانبازان در شهرک را شکستند و شیشه های ساختمان بنیاد شهید در خیابان طالقانی را به دلیل اعتراض به عملکرد بنیاد شهید شکستند.

گفتنیست درگیری خانواده شهدا در شهرک فجر با بنیاد شهید همچنان به شدت ادامه دارد به شکلی که امام جماعت آن مسجد را که مورد تائید و منتخب بنیاد شهید بوده است ، از مسجد و شهرک اخراج کرده اند.

مقاله ایندیپندنت درباره اعتراف کارزای به گرفتن پول از تهران
کیسه های پول دروغ نبود، ایران دروغ گفت

روز آنلاین : حامد کرزاي، رئیس جمهور افغانستان روز گذشته تصدیق کرد که ایران صدها هزار پوند به حسابي با عنوان ذخیره عمر که در اختیاردفتر ریاست جمهوري افغانستان قرار دارد واریز کرده است. وی با خشم زیاد اتهام پول های سیاسي را تکذیب کرد و اعلام کرد که این پرداخت ها بسیار "شفاف" است.

افشاگري عمر داودزي، رئیس دفتر آقاي کرزاي، درمورد تحویل گرفتن " کیسه هاي پول" از ایران، آن هم حدود 700 هزار یورو که سالي یک یا دوبار پرداخت مي شده کار را به جنجال کشانده است اما آقاي کرزاي معتقدست این پول ها به شکل "کمک رسمي" بوده. اما به هر حال یاد آور یکي دیگر از نحوه های تلاش خارجیان برای نفوذ در افغانستان است.

آقاي کرزاي در یک کنفرانس خبري پذیرفت که دفتر ریاست جمهوري دسته هاي اسکناس نقد را از دیگر کشورهاي دوست از جمله آمریکا، دریافت مي کند.

او گفت: "این ها با هم هیچ فرقي ندارند، بهتر است از آن داستان درست نکنیم." وقتي از او پرسیدند که ایران در مقابل این پول از تو چه انتظاری دارد، گفت که ایران به دنبال " روابط خوب" و "بسیاري چیزهاي دیگر" است.

رئیس جمهور افغانستان گفت: "ما هم در این رابطه دوجانبه، درخواست هاي زیادي داریم، به همین دلیل این یک رابطه بین دو کشور همسایه است و ادامه خواهد داشت و ما به خواستن کمک نقدي از ایران ادامه خواهیم داد."

خبر دریافت پول نقد ایران توسط رئیس دفتر حامد کرزاي، روز یکشنبه در نیویورک تایمز منتشر شد اما ایران آن را تکذیب کرد و گفت که یک شایعه شیطاني است که توسط غرب منتشر شده است و هدف آن زیر سووال بردن سیاست هاي ایران در مورد افغانستان است. سفارت ایران در کابل این اظهارات را "مسخره و توهین آمیز" خواند، اگرچه حامد کرزاي در اظهاراتش این پاسخ را به گونه اي زیر سووال برد.

در نیویورک تایمز نوشته شده است که آقاي کرزاي از این پول براي پرداخت پول به نمایندگان مجلس، روساي قبایل و حتي فرماندهان طالبان براي جلب اعتمادشان استفاده می کند، اما رئیس جمهور افغانستان گفته است که از این پول براي مخارج و حقوق و وام مردمي که خارج از دفتر ریاست جمهوري هستند، استفاده کرده است.

نیویورک تایمز همچنین گزارش داده است که آقاي داودزي، سفیر سابق افغانستان در ایران، با تشویق رئیس جمهور قصد دارد که به هزینه آمریکا روابط نزدیکي با ایران برقرار کند و بین دولت کابل و مهم ترین حامی افغانستان، یعنی آمریکا شکاف بیاندازد.

نیویورک تایمز نوشته است: "داودزي سرچشمه همه مشکلات آمریکا است. او به شکل سیستماتیک اطلاعات غلط به کرزاي مي دهد." یکي از همکاران داودزي این اظهارات تکذیب کرد و گفت که این اظهارات "بی پایه" است.

به نظر مي رسد که ایران در افغانستان نقش دوگانه اي بازي مي کند، از یک سو به طالبان پول و تعلیمات نظامي مي دهد و از سوي دیگر با حامد کرزاي روابط نزدیک برقرار کرده است. در این میان گزارش شده است که جاسوسان ایراني مخارج تبلیغاتي تعدادي از کاندیداهاي انتخابات مجلس را که ماه گذشته برگزار شد، به عهده داشته اند.

محمود احمدي نژاد، رئیس جمهور ایران، گزارش منابع اطلاعاتي آمریکا را مبني بر اینکه دولت او طالبان را تقویت مي کند، انکار کرده. به گفته وی کمک هاي ایران به طالبان هر چقدر هم که باشد، در مقایسه با حمایت هایي که آنها از پاکستان، همسایه دیگري که نفع زیادي در آینده افغانستان دارد، دریافت مي کنند، رنگ مي بازد.

بیش از هر چیز افسانه "کیسه هاي پول" غم انگیز است و ما را به یاد دلال هاي شرطبندی مسابقه هاي بکس مي اندازد.

ایندیپندنت، 26 اکتبر
جولیوس کاوندیش، قندهار

ممنوعیت ساخت‌وساز با معماری غربی در تهران !

به گزارش آخرین نیوز معاون شهردار تهران از بازنگری در قوانین بلند مرتبه‌سازی خبر داد و گفت: بر این اساس به‌کارگیری معماری غربی در شکل و شمایل ساختمان‌های جدید ممنوع است.

هیربد معصومي‌در گفت‌وگو با دنیای اقتصاد اعلام کرد در حال حاضر بازنگری ضوابط بلندمرتبه سازی در تهران در قالب بخشی از طرح تفصیلی پایتخت آغاز شده که براساس آن، احداث برج‌های هرمي‌شکل ممنوع مي‌شود.

وی با تاکید بر لزوم پیروی از سبک معماری اسلامي ‌و ایرانی در ساختمان‌های شهر تهران، خاطر نشان کرد بخشنامه ممنوعیت صدور پروانه ساخت برای ساختمان‌هایی که شکل «هرم» دارند، تهیه شده و در حال ارسال آن به شهرداری‌های مناطق 22 گانه تهران هستیم.

به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران ساختمان‌های هرمي ‌که نماد تفکر فراماسیونی است، هیچ تناسبی با معماری ایرانی و اسلامي‌ندارد که به همین دلیل شهرداری و شورای شهر پایتخت به شدت به دنبال حذف این دسته از ساختمان‌ها از سطح شهر هستند.

معصومي‌در عین حال تاکید کرد متاسفانه در حال حاضر اغلب ساختمان‌های بلندمرتبه تهران که بیشتر در منطقه یک قرار دارند به شکل هرمي‌هستند. معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران از سوی دیگر به تدوین طرح تفصیلی تهران تا 2 ماه آینده اشاره و اعلام کرد: با نهایی شدن این طرح ضوابط بلند مرتبه‌سازی نیز به‌طور کامل بازنگری مي‌شوند و از آن زمان به بعد تمام ساختمان‌های بلند پایتخت باید بر اساس ضوابط جدید ساخته شوند.

به گفته معصومي، ‌در حال حاضر قوانین فعلی بلند مرتبه‌سازی بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری کشور تدوین شده است اما بعد از پایان بازنگری این قوانین، شهرداری بر اساس مصوبه شورای شهر تهران عمل خواهد کرد.

تاکید شورای شهر بر معماری ایرانی و اسلامی

معاون شهردار تهران در حالی از بازنگری در قوانین ساخت و ساز در تهران خبر داد که اعضای شورای شهر به تازگی در جریان بررسی و تدوین طرح تفصیلی شهر تهران بر لزوم توجه به معماری ایرانی و اسلامي ‌تاکید کردند.

مرتضی طلایی، رییس کمیسیون اجتماعی شورای شهر در این باره به دنیای اقتصاد گفت: «در کشوری که معماری غنی ایرانی و اسلامي‌وجود دارد، به کارگیری معماری غربی نیابد در هیچ یک از شهرهای آن انجام شود.»

وی بر لزوم حذف ساختمان‌های هرمي‌ شکل از سطح شهر تهران تاکید کرد و گفت: «گاهی اوقات برخی از معماران بدون آگاهی کافی و نیت خاصی از طراحی‌های غربی تقلید مي‌کنند، در حالی که نمي‌دانند بسیاری از طراحی‌های غربی نماد مکتب‌های فکری خاص و گاهی ضداسلامي ‌است.»

به گفته این عضو شهر تهران، بر این اساس باید شهرداری تهران با تدوین قواعدی بر معماری ساختمان‌های پایتخت نظارت کند.

گزارش ال پائیس از خذف درس های دانشگاهی
اتاق های خالی علوم انسانی

روز آنلاين : جمهوری اسلامی گام دیگری برای جدا سازی جامعه ایران از فرهنگ جهانی برداشته است. دانشگاه های ایران اجازه گشایش واحدهای جدید در رشته های فلسفه، حقوق، علوم سیاسی، دروس مربوط به زنان و علوم انسانی ندارند؛ ۱۲ رشته تحصیلی عالیه که سران محافظه کار جمهوری اسلامی آنها را اساس تفکرات غربی می دانند. ازطرف دیگر، کرسی های مربوط به این رشته ها که از قبل در دانشگاه ها وجود داشته، باید محتویات خود را با اصول اسلامی، به آن شیوه ای که برای حکومت ایران قابل درک است، تطبیق دهند.

ابوالفضل حسنی، مدیر دفتر گسترش وزارت علوم، در این رابطه به رسانه های محلی گفت: "برنامه درسی فعلی در ۱۲ رشته علوم انسانی با اصول اسلامی همخوانی ندارند و پایه آنها تفکرات غربی است."

این تصمیم، تردید رؤسای دپارتمان های علوم انسانی را به یقین تبدیل کرد. سال گذشته در جریان گشایش سال تحصیلی جدید، رهبر انقلاب علی خامنه ای با محتوای رشته های علوم انسانی مخالفت کرد و اظهار داشت که تدریس این مواد می تواند باعث به وجود آمدن شک و تردیدهای مذهبی شود. سپس اکثر سران جمهوری اسلامی از مسؤولان وزارت علوم خواستند محتوای این دروس را مورد بازبینی قرار دهند.

در ماه ژوئیه م.ز. یکی از استادان روابط بین المللی در این رابطه گفت: "در دانشگاه ما بلافاصله واحدهای مربوط به حقوق انسان را حذف کردند." وی خاطرنشان می سازد که در چنین شرایطی که نه آزادی بیان وجود دارد و نه آزادی کرسی، کار کردن بسیار مشکل است.

یکی از پیشگامان درج دروس زنان طی مصاحبه ای در بهار امسال اظهار داشت: "دروس مربوط به زنان از برنامه ها حذف شده اند. من سعی کردم موادی را در دروس دیگر اضافه کنم، ولی این کار سختی است، چون همیشه در یک کلاس یک دانشجوی بسیجی حضور دارد که برای یادگیری نیامده، بلکه مأموریتش خبرچینی است که مبادا از مسیر ایدئولوژی خارج شده باشیم." به گفته این استاد، اخراج اساتید لائیک و لیبرال در سال ۲۰۰۶ یعنی کمی پس از به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد آغاز شد.

جدا از مسایل ایدئولوژیک، ناظران معتقدند که دلیل دیگر آن، مشارکت چشمگیر دانشگاهیان در اعتراضات پس از انتخابات سال گذشته می باشد. براساس آمارهای رسمی منتشر شده، تعجبی ندارد که از ۳ و نیم میلیون نفر، ۲ میلیون نفر در رشته های علوم انسانی و اجتماعی ثبت نام کرده باشند.

منبع: ال پائیس، ۲۶ اکتبر
آنخلس اسپینوسا

مردم نگران قیمت نان شده اند

روزنامه قدس: این روزها هر چیزی که به نوعی با هدفمندی یارانه ها در ارتباط باشد برای مردم جذاب ودرعین حال نگران کننده است، حال اگر این کالا یا محصول قوت روزانه آنها باشد هم جذاب و هم مهم می شود و مردم می خواهند بدانند چه بر سر نان آنها خواهد آمد و قرار است آن را به چه قیمتی پس از هدفمندی بخرند، بویژه اکنون که مبلغ یارانه نقدی در حساب مردم قرار گرفته و همه به نوعی در حال محاسبه مخارجی هستند که پس از هدفمندی به آنها تحمیل خواهد شد .

در روزهای اخیر اخبار متفاوت وگاه متضادی درباره قیمت نان پس از هدفمندی مخابره شد، معاون وزیر بازرگانی در پاسخ این سئوال که اگر با اجرای قانون هدفمندسازی، گندم با نرخ میانگین دو هزار و 400 تا سه هزار ریال عرضه می شود، قیمت نهایی نان چقدر خواهد بود؟ گفته است کمتر از مقدار کنونی آن در آزادپزی ها.

وزارت بازرگانی اعلام کرده قیمت گذاری نان در اختیار استانداری هر استان خواهد بود و این قیمت با توجه به شرایط محلی تعیین خواهد شد. وی پیش بینی کرده که پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها، قیمت نان در واحدهای نانوایی آزادپز 18 تا 20 درصد کاهش یابد.

محکومیت منصور فرجی به سه سال حبس تعلیقی و ۳۰ ضربه شلاق

کمیته گزارشگران حقوق بشر - شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، منصور فرجی فعال سیاسی را به سه سال حبس تعلیقی، ۳۰ ضربه شلاق و پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.

این فعال سیاسی حزب دموکرات ایران، به اتهام «اقدام علیه امنیت» به دو سال حبس تعلیقی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام با انتشار بیانیه و تشکیل حزب دموکرات ایران و عضویت در آن» به یک سال حبس تعلیقی به مدت پنج سال و ۱۰ میلیون جزای نقدی و به اتهام «خروج غیرقانونی از کشور، استفاده از سند مجعول و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره» به تحمل ۳۰ ضربه شلاق و پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.

پیش از این، شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب، این فعال سیاسی را به یک سال حبس تعزیری و پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرده بود.

منصور فرجی، ۱۸ شهریورماه سال ۸۶ بازداشت شده و پس از تحمل ۸۰ روز حبس، با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

بحران آب و انرژی در ایران

دویچه له : کاهش خرید نفت از سوی اروپا و افزایش خرید از سوی بازارهای آسیا، ذخیره نفت شناور ایران را به ۱۶ میلیون بشکه کاهش داده است. رسانه‌ها در هفته گذشته از بحران کمبود آب و استاندارد نبودن بنزین تولید داخل نیز خبر داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز (۲ آبان/ ۲۴ اکتبر) کاهش خرید نفت بازار اروپا و افزایش خرید بازارهای آسیاسی از ایران باعث کاهش ذخیره نفت شناور ایران شده است.

رویترز اعلام کرد که در ماه گذشته ایران، ۲۰ میلیون بشکه از نفت خام را در نفت‌کش‌های خود نگه‌داری می‌کرده که در ماه جاری به علت افزایش خرید از سوی بازارهای آسیا به ۱۶ میلیون بشکه کاهش یافته است.

تحریم‌های بین‌المللی باعث شده که صدور نفت ایران به اروپا کاهش یابد و تنها چند شرکت نفتی از جمله «رویال داچ شل» و «توتال» و «انی» خریدار نفت ایران هستند.

یکی از بازرگانان اروپایی در گفت‌وگو با رویترز اعلام کرده است: «هم‌اکنون روزانه درحدود ۵۵۰ هزار بشکه از نفت خام ایران وارد اروپا می‌شود که این میزان در اکتبر کمتر از سپتامبر و در سپتامبر کمتر از اوت بود».

رویترز در گزارش خود نوشته است که ایران به عنوان دومین تولید کننده نفت در سازمان اوپک، روزانه حدود ۲ میلیون بشکه نفت صادر می‌کند و کشورهای آسیایی برای جبران کاهش خرید اروپا، میزان واردات نفت خود از ایران را افزایش داده‌اند.

از سوی دیگر ایران بخشی از ذخیره نفتی خود را، در نفت‌کش‌های شناور سواحل خود نگه‌داری می‌کند که بر اساس گزارش رویترز این میزان طی یک‌ماه اخیر ۴ میلیون بشکه کاهش یافته است. ایران برای نفت استخراج شده در میدان‌های نفتی «سروش» و «نوروز» در خلیج فارس مخزن ذخیره ساحلی ندارد.

بحران بنزین تولید داخل در ایران

پس از تصویب تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، مسئولان دولتی مدعی شدند که این تحریم‌ها تاثیری بر ایران نداشته و ایران در زمینه‌های انرژی و اقتصاد به خودکفائی رسیده‌است.

اما روز دوشنبه (۳ آبان، ۲۵ اکتبر) سیروس سازدار، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم مرند در گفت‌وگو با سایت تابناک گفته است :«بنزین تولید داخل، استاندارد نیست و از نظر اقتصادی هم به صرفه نیست».

وی در ادامه مصاحبه ضمن اشاره به موقتی بودن طرح خودکفایی در تولید بنزین، بر استاندارد نبودن بنزین تولید کشور تاکید کرد و افزوده است: «برای افزایش کیفیت بنزین تولید داخلی ۲۰ میلیون لیتر بنزین وارداتی را با آن مخلوط می‌کنند».

سازدار با انتقاد از عملکرد دولت، اظهارات مسئولان را «بلوف» خوانده و گفته است:«چه علتی باعث شد تحریم شویم؟ اگر در عرصه بین‌الملل با کشوری مشکل داشته باشیم، باید با تدبیر عمل کنیم. آیا دانش و بودجه تولید بنزین مورد نیاز خود را نداریم؟ چرا به‌جای ساخت اتوبان حرم تا حرم،‌ پالایشگاه احداث نمی‌کنند؟»

عضو کمیسیون انرژی مجلس، ضمن اشاره به عملکرد میدان گازی مشترک پارس جنوبی، یاد آور شده که «۲۸ فاز پارس جنوبی باید تا سال ۱۴۰۰ خورشیدی به بهره‌برداری برسد. اما از برنامه عقب هستیم و با هر روز دیرکرد این پروژه، یک میلیون دلار منفعت و سرمایه کشور را از دست می‌دهیم».

وی در پایان با انتقاد از کاستی‌های دولت خاطر نشان کرده که با گذشت ۱۰۰ سال از آغاز تولید نفت، ایران نمی‌تواند تجهیزات مورد نیاز خود را تولید کند و در «نیروی انسانی» و «متخصصان» هنوز وابسته به دیگر کشورها است.

بحران آب در راه است

در هفته گذشته خبر احتمال بحران آب نیز در کنار اخبار نابسامانی‌های نفت و بنزین در کشور منتشر شد.

بر اساس گزارش سایت‌های خبری داخلی، مسئولان ایرانی از جمله محمدجواد محمدی‌زاده، معاون محمود احمدی‌نژاد، بحث بحران آب در استان‌ها و شهرهای مختلف ایران را مطرح کرده و گفته است:«هر ایرانی حدود ۴۰ لیتر بیشتر از سرانه جهانی آب مصرف می‌کند.»

این مقام دولتی معتقد است ایران در آینده‌ای نزدیک همراه با افزایش جمعیت با بحران کمبود آب در استان‌ها و شهرهای بیشتری مواجه خواهد شد.

وبسایت های خبری مخالف دولت، با پوشش این اخبار، نگرانی خود را از درگیر شدن ایران با بحران آب، و انرژی ابراز کرده‌اند.

تشكر چاوز از ده هزار آپارتمان اهدایی ایران

هوگو چاوز رییس جمهوری ونزوئلا كه از سفر دوره ای به چند كشور متحد ونزوئلا به كشورش بازگشته در گزارشی كه از تلویزیون دولتی این كشور درباره دستاوردهای سفر منطقه ای خود ارایه كرد گفت كه ایران به همراه روسیه، بلاروس و پرتغال بیش از 37 هزار خانه در ونزوئلا خواهند ساخت.

به گزارش عصر ایران؛ چاوز با اشاره به دستاوردهای سفرش گفت: ساخت خانه شركت های این چهار كشور برای ما به صرفه تر از ساخت خانه از سوی شركت های داخلی ما است.

چاوز كه مدعی بود انعقاد قرار داد ساخت این واحدهای مسكونی یكی از مهم ترین دستاوردهای سفر منطقه ای خود به كشورهای روسیه، بلاروس، اوكراین، ایران، سوریه، لیبی و پرتغال بوده است، افزود: روسیه قرار شده 10 هزار واحد مسكونی در زمین های متعلق به ارتش در كاراكاس بسازد، شركت های ایرانی نیز قرار است در ساخت 10 هزار واحد مسكونی یاری مان دهند، پرتغال 12 هزار و 512 واحد مسكونی خواهد ساخت و بلاروس نیز تعهد داده تا 5 هزار واحد مسكونی برایمان بسازد.

چاوز به شهروندان آسیب دیده از طوفان و رانش زمین اخیر در كاراكاس وعده داد كه 520 واحد از این خانه ها به شهروندانی تحویل خواهد شد كه خانه هایشان در اثر رانش زمین اخیز در كاراكاس از بین رفته است.

به گفته چاوز آپارتمان ها 3 خواب، دو حمام، یك هال و یك آشپرخانه خواهند داشت.

یكی از تكنیك های تبلیغی چاوز در 10 سال گذشته اختصاص زمین و واحدهای مسكونی به بی خانمان ها و فقرای ونزوئلایی بوده است و حامیان اصلی چاوز در ونزوئلا نیز از میان همین طبقه هستند.
 

12 میلیون جوان در سن ازدواج

رئیس ستاد هفته ازدواج با بیان اینکه امسال از تعداد یک میلیون و 200 هزار جوان در سن ازدواج، 200 هزار نفر ازدواج نکردند گفت: باید این هشدار را به مسئولان و جامعه داد که در سال جاری و سال آینده میزان جوانان در آستانه ازدواج بیشتر می شود.

پرویز کرمی در گفتگو با مهر با اشاره به اقدامات انجام شده و برنامه‌های اجرایی سازمان ملی جوانان در هفته ازدواج گفت: طی جلساتی که با مسئولان سازمانهای مرتبط با امور ازدواج جوانان داشتیم پیش بینی می کنیم با اجرای برنامه‌های هفته ازدواج شاهد کاهش قابل توجهی از آمار جوانان مجرد در جامعه باشیم.

وی یکی از وظایف سازمان ملی جوانان را هماهنگی و مدیریت ازدواج آسان میان جوانان جامعه عنوان کرد و افزود: فرهنگسازی طرح‌ها و برنامه‌های سازمان ملی جوانان در جامعه مستلزم همکاری و تعامل رسانه‌ها است.

رئیس ستاد هفته ازدواج با اشاره به جمعیت 12 میلیون نفری جوانان در سن ازدواج اظهار داشت: با توجه به اینکه سالیانه تنها یک میلیون ازدواج در کشور انجام می‌شود، باید این هشدار را به مسئولان و جامعه داد که در سال جاری و سال آینده میزان جوانان در آستانه ازدواج بیشتر می شود.

ایران دارای پائین ترین نرخ رشد اقتصادی را در خاورمیانه دارد

رادیوفردا: صندوق بین‌المللی پول دو روز پیش گزارشی منتشر کرد درباره چشم‌انداز اقتصادی خاورمیانه و آسیای مرکزی. در مجموع به نظر می‌رسد که کارشناسان صندوق در مورد وضعیت اقتصادی این منطقه طی سال جاری و سال آینده نسبتا خوش‌بین هستند. آیا این خوش‌بینی شامل ایران هم می‌شود؟

فریدون خاوند: گزارش تازه صندوق بین‌المللی پول شامل منطقه‌ای می‌شود مرکب از خاورمیانه، آسیای مرکزی، قفقاز، آفریقای شمالی و پاکستان، در مجموع سی کشوری که شماری از کارشناسان روابط بین‌الملل به آن می‌گویند «خاورمیانه بزرگ».

ایران، در این گزارش، در گروهی قرار می‌گیرد در بردارنده ۱۲ کشور صادرکننده نفت در خاورمیانه و آفریقای شمالی و ما هم در اینجا از همین طبقه‌بندی استفاده می‌کنیم.

همان طور که گفتید، گزارش در مجموع به وضعیت منطقه در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ خوش‌بین است. ولی وقتی جدول‌ها را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم شاخص‌های اقتصاد کلان ایران، در مقایسه با یازده کشور هم‌گروهش، صادرکننده‌های نفت در خاورمیانه و آفریقای شمالی، به هیچ وجه مناسب نیست. صندوق بین‌المللی پول نرخ رشد ایران را در سال جاری ۱.۶ درصد پیش‌بینی می‌کند که پایین‌ترین نرخ رشد است در میان دوازده کشور و در سال ۲۰۱۲ هم نرخ رشد ایران به پیش‌بینی همان سازمان می‌رسد به سه درصد که باز در میان کشورهای مورد نظر از همه کمتر است.

از لحاظ نرخ تورم هم ایران، در میان همان دوازده کشور، امسال بعد از سودان و یمن بالاترین نرخ تورم را دارد و سال آینده هم، در میان کشورهای هم‌گروهش، رکورددار تورم خواهد بود.


محمود بهمنی، رئیس کل بانک مرکزی، به تازگی حجم ذخایر ارزی ایران را صد میلیارد دلار ارزیابی کرد. آیا این رقم در گزارش صندوق بین‌المللی پول مورد تایید قرار گرفته است؟

صندوق در گزارش خودش حجم ذخایر ارزی ایران را در سال ۲۰۰۹ هفتاد و پنج میلیارد دلار ذکر می‌کند و می‌گوید که این ذخایر در سال جاری می‌رسد به هشتاد و نه میلیارد.

با توجه به رونق بازار نفت، داشتن هفتاد و پنج یا هشتاد میلیارد دلار ذخایر ارزی برای ایران چندان افتخارآمیز نیست. در همان گزارش حجم ذخایر ارزی الجزایر در سال ۲۰۰۹ صد و چهل و نه میلیارد دلار ذکر شده که درست دو برابر ایران است.

به علاوه همان گزارش نشان می‌دهد که ایران حدود هشتاد میلیارد دلار کالا و خدمات در سال وارد می‌کند و بنابراین کل ذخایر ارزی ایران معادل یک سال واردات کشور است.

در گزارش تازه صندوق بین‌المللی پول، چه داده‌های تازه‌ای دیده می‌شود درباره تولید و صادرات نفت ایران؟
این گزارش تایید می‌کند که تولید نفت ایران در حال افول است، چون که از ۴.۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۰۷ میلادی رسیده است به ۳.۷ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۰۹. گزارش صندوق نشان می‌دهد که این افول مقطعی نیست و در سال ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱ همچنان پیرامون ۳.۷ میلیون بشکه در روز درجا خواهد زد.

نتیجه این در جا زدن کاهش صادرات روزانه نفت ایران است که از ۲.۵ میلیون بشکه در ۲۰۰۷ رسیده است به ۲.۱ میلیون بشکه در ۲۰۰۹، هم‌تراز امارات. به پیش‌بینی صندوق، صادرات نفت ایران در سال آینده میلادی به دو میلیون بشکه در روز محدود می‌شود، حال آن که امارات و عراق با ۲.۲ میلیون بشکه از ایران جلو می‌افتند. اگر پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به تحقق بپیوندد، ایران بعد از عربستان، امارات و عراق چهارمین صادرکننده اوپک خواهد شد.

پرونده سازی علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" بازجویان وزارت اطلاعات قصد پرونده سازی علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی را دارند.
روز دوشنبه 3 آبان ماه زندانی سیاسی ارژنگ داودی برای محاکمه به دادگاه انقلاب منتقل شد ولی بنابه دلیل نامعلومی از میان راه او را بازگرداند و دادگاه وی را به زمان دیگری موکول کردند.هنگام بازگشت از دادگاه انقلاب منشی علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت کرج خطاب به آقای داودی گفت :شما بر علیه علی حاج کاظم شکایت کرده اید و این کار عواقبی دارد.
بازجویان وزارت اطلاعات با پرونده سازی جدید قصد دارند که محکومیت جدیدی علیه او بکار ببرند. اتهاماتی که به آقای داودی نسبت داده شد عبارتند از؛ توهین به مقامات مملکتی،اخلال در نظم زندان و غیره می باشد.


شیرین عبادی در رابطه با حکم ژیلا بنی یعقوب :

 آیا قاضی اطمینان دارد که قوه قضائیه جمهوری اسلامی ۳۰ سال باقی خواهد ماند که بخواهد این حکم را اجرا کند؟

بی بی سی : یک دادگاه تجدید نظر در ایران حکم یک سال حبس تعزیری و ۳۰ سال محرومیت از روزنامه‌نگاری برای ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان در ایران را تأیید کرد.

بر اساس خبری که روز دوشنبه ۳ آبان ماه (۲۵ اکتبر) منتشر شده است، شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران، رای دادگاه بدوی برای خانم بنی یعقوب را تایید کرد.

خانم بنی یعقوب، روزنامه نگار و از فعالان حقوق زنان، به همراه همسرش، بهمن احمدی امویی در جریان وقایع پس از انتخابات سال گذشته ایران دستگیر و مدتی بعد با سپردن وثیقه آزاد شد.

شیرین عبادی حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل در گفت و گو با بی بی سی فارسی با اشاره به "احکام عجیبی" که در دادگاه های مربوط به رویدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران صادر شده است، صدور چنین احکامی را در تاریخ دادگستری ایران بی سابقه خواند.

خانم عبادی درباره حکم محرومیت ۳۰ ساله از کار روزنامه نگاری برای خانم بنی یعقوب گفت: "سوال من از قاضی صادر کننده این حکم این است که آیا اطمینان دارد که قوه قضائیه جمهوری اسلامی ۳۰ سال باقی خواهد ماند که بخواهد این حکم را اجرا کند؟"

او با اشاره به اینکه این حکم حتی با قوانین جاری ایران هم همخوانی ندارد، گفت: "بر اساس قوانین، محرومیت از بخشی از حقوق اجتماعی باید مدت معقولی داشته باشد، مثلا یک، دو یا سه سال. این که فردی را که در آستانه ۴۰ سالگی است بخواهند برای ۳۰ سال از نوشتن محروم کنند، بیشتر به یک شوخی شبیه است تا به یک حکم قضایی."

خانم عبادی صدور چنین احکامی را نشانه از دست رفتن استقلال قوه قضائیه ایران دانست و گفت که قضات مسئول رسیدگی به پرونده متهمان سیاسی به "آلت دست ماموران امنیتی" تبدیل شده اند.

او گفت که چند تن از موکلانش در جریان بازجویی هایشان از سوی بازجویان خود تهدید شده اند که "به قاضی می گوییم تو را به فلان مدت محکوم کند" و بعدها قاضی در دادگاه همان محکومیت را برایشان صادر کرده است.

خانم بنی یعقوب به جرم "تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و توهین به رئیس جمهوری" محاکمه و محکوم شده است.

پیش از این نیز احمد زید آبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی به تحمل ۶ سال زندان، ۵ سال تبعید به گناباد و محرومیت دائمی از فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی محکوم شده بود.

به خاطر افطاری دادن مقابل اوین، حکم به تبانی علیه نظام دادند

کلمه : علی جمالی، عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته سیاسی سازمان دانش‌آموختگان ایران، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد. براساس این حکم علی جمالی، که به اتهام توهین به رهبری، توهین به رییس جمهور، تبلیغ علیه نظام و همچنین تجمع و تبانی برای بر هم زدن امنیت داخلی، محاکمه شده بود، در مجموع به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است. همه اینها پس از ملاقات جمالی از منزل مومنی رخ داد.

سمیرا صدری، همسر این زندانی سیاسی، که یک معلم است، در گفت و گو با کلمه درباره فشارهایی که بر خود او آورده اند می گوید: من را تهدید کردند که از کار اخراج می شوم و متوجه شدم دو هفته بعد نیروی جایگزین آوردند و حراست آموزش و پرورش گفت که وزارت اطلاعات نامه زده است شما صلاحیت تدریس ندارید. هرچه من اصرار کردم که لااقل این را کتبی بنویسید، قبول نکردند . هیچ نامه یا دستور کتبی به من ندادند و به صورت شفاهی من را اخراج کردند و من ننتوانستم پیگیری کنم و بعد از ۶ سال سابقه کار به راحتی من را اخراج کردند، بدون اینکه حتی بتوانم اعتراضی کنم.

سمیرا صدری، در مصاحبه با سایت کلمه در مورد اتهامات علی جمالی، همسرش, گفت :
ایشان تنها در چارچوب سازمان دانشجویی تحکیم وحدت فعالیت می کردند و در واقع در خارج از این چارچوب فعالیتی نداشتند. البته مثل بسیاری از مردم و دیگر اعضای تحکیم نسیت به دستگیری ها و حوادث یک سال گذشته اعتراض کرده بودند. مصادیق اتهامات خیلی مبهم بود و اصلا ارتباطی با موضوع اتهامی نداشت . مثلا مصداق اجتماع و تبانی علیه نظام را دادن افطاری جلوی زندان اوین عنوان کرده بودند که وکیل پرونده هم به شدت نسبت به عدم تناسب مضوعات اتهامی و موارد جرم اعتراض کرد، اما توجهی نشد.

خوابيدن زن در کنار ديوار بدلیل مذکر بودن دیوار حرام است

شیعه آنلاین : براساس جدیدترین فتوای یک چهره وهابی، خوابيدن زنان در کنار ديوار به دلیل مذکر بودن کلمه "دیوار" در ادبیات عرب، حرام است.

با اينکه اين فتوا در روزنامه "الوطن" يک روزنامه غير رسمي و محلي در سوريه منتشر شده است، اما جار و جنجال نسبتا وسيعي را در سطح محافل ديني و اجتماعي سوريه در ردّ و محکوميت اين فتواي احمقانه و غير درست برانگيخته است. اين فتوا توسط يک زن مفتي «منيره القبيسی» صادر شده است.

دکتر «توفيق رمضان» رئيس گروه فقه اسلامي دانشکده ديني دانشگاه دمشق در رد اين فتوا اعلام کرد: اين سخني بي ارزش است. من پناه مي برم به خدا از آنچه خانم «منيره القبيسی» بر زبان آورده است.

این فتوا معضل بزرگي را در محافل ديني سوريه پديد آورده است. عده اي او را کافر خطاب مي کنند و عده اي ديگر با اهتمام زياد به جستجو در زندگي او پرداخته اند که بدست چه کساني وي تربيت و رشد يافته است که چنين فتوايي را صادر نموده!

«توفيق رمضان» در مقاله خود به خانم «القبيسي» و پيروانش حمله کرده و مي گويد: «او يک جمعيت ديني افراطي زنان» را اداره مي کند که برخي اعضايش افکار بشدّت افراط گرايانه دارند.

شايان ذکر است «منيره القبيسي» از چهل سال پيش مکتب فکري تربيتي ديني بزرگي را به وجود آورده که هم اکنون تبديل به سازماني شده که ارتباطات هندسي مستقيم خود را دارد، بنابراين اين استاد تأثير زيادي بر طبقه فرهنگي وسيعي از دختران و زنان جامعه اسلامي سوريه دارد و تعداد زيادي از زنان و دختران و مادران مسئول در سوريه شاگرد مکتب فکري او هستند و بخش وسيعي از آنها متآثر از اين مکتب فکري هستند.

مخالفان وی معتقدند اين مسأله بر پايه وحدت وجود و تقديس خانم «قبيسي» است به طوري که آنها در بوسيدن دست و پاي وي بر يکديگر سبقت مي گيرند و معتقدند هر چه که او فکر مي کند، در ذات خدا موجود است.

در همین حال «مجمع احمد کفتارو» از شیوخ سرشناس ديني سوريه نيز ضمن محکوم کردن فتواي مذکور، مي گويد: اين تفکر عجيبي است که تاکنون در تاريخ شريعت اسلامي اصلاً وجود نداشته است و نشأت گرفته از بت هاي فکري و ضلالت عقل است و هدف آن ايجاد فتنه در جهان عربي اسلامي از طريق تشويش حقائق ديني است.

گفتني است خانم «القبيسي» که جنبش "القبيسيات" را تأسيس کرده است، در سال 1933 در دمشق متولد شد و لقب "آنسه" (دوشيزه) را بر خود نهاد. وي در مدارس پايتخت سوريه تحصيل کرد و در علوم طبيعي فارغ التحصيل شد و در اوايل دهه شصت فعاليت هاي تبليغي و آموزشي خود را با هم همراه کرد.

در طول دو دهه اخير وی فعاليت خود را به صورت علني و سري ادامه داد و توانست با همراه کردن دو بخش تبليغي و آموزشي، فعاليت هاي خود را در مرحله اول در استان هاي مختلف سوريه گسترش دهد و سپس در مرحله بعد از مرزهاي سوريه هم گذشت و به جهان عرب رسيد، تا آنکه هم اکنون - و براساس ارزيابي هاي پيروان و شيوخ - پيروان او شامل 75 هزار دختر جوان مي شوند.

مادر سهراب :بچه ۱۹ ساله را کشته اند، سناریو هم می نویسند

خانواده سهرابی اعرابی در مصاحبه با "روز" به ادعاهای روز گذشته رسانه های حکومتی واکنش نشان دادند و اعلام کردند این دروغ ها و فشارها آنها را از پی گیری پرونده قتل فرزندشان منصرف نخواهد کرد.

در حالیکه با گذشت یک سال و 4 ماه از جان باختن سهراب اعرابی، عاملان و آمران قتل او معرفی نشده و شکایت خانواده او مسکوت مانده است، رسانه های حکومتی با طرح ادعاهایی تلاش دارند خانواده اعرابی را به سازمان مجاهدین خلق وصل کنند.

سهراب اعرابی، جوان 19 ساله ای بود که در راهپیمایی 25 خرداد ناپدید شد و در حالیکه مادر وی در 16 تیرماه با گذاشتن کفالت در دادگاه انقلاب در انتظار آزادی فرزندش بود، در تماسی به خانواده اعرابی گفته شد فرزندشان جان باخته و برای تحویل جسد به پزشکی قانونی کهریزک مراجعه کنند.

رسانه های حکومتی دیروز به صورت هماهنگ و تحت عنوان "انتشار اطلاعات مهم در مورد خانواده یکی از کشته شدگان حوادث بعد از انتخابات" مدعی شدند که "مادر سهراب در گذشته هوادار گروهك تروريستي منافقين بوده است و دايي او هم اكنون دراردوگاه ضد ايراني منافقين در اشرف مستقر است، دايي ديگر سهراب اعرابي در داخل كشور سابقه همكاري با اين گروهك تروريستي را دارد".

پروین فهیمی، مادر سهراب اعرابی در مصاحبه با "روز" ضمن تکذیب ادعاهای فوق می گوید: "میخواهند سناریوی جدیدی بسازند و خون یک بچه 19 ساله را پایمال کنند برای همین متوسل به این دروغ ها شده اند اما من اجازه نمی دهم. بچه من از جنبش سبز بود و من همه جا این را می گویم و خواهم گفت. هر گروهی هم بخواهد سهراب را به خودش بچسباند من اجازه نخواهم داد."

او سپس می پرسد: "اگر برادر من عضو دسته ای بوده به من و سهراب چه ارتباطی دارد؟ مگر برادر را به جای برادر مجازات می کنند؟"

رسانه های حکومتی در ادامه ادعای خود نوشته اند: "برادر سهراب هم اكنون يكي از عناصر مهم منافقين در ارتباط با داخل كشور مي‌باشد، همچنين پسر عموي مادرش نيز طي ‌سالهاي گذشته به جرم همكاري با گروهك نفاق دستگير شده است و منافقين براي سهراب مراسم شب هفت برگزار كرده‌اند و متن وصيت نامه‌ اعرابي بار‌ها از تلويزيون‌ منافقين پخش شده است اين گروهك تروريستي همچنين پس از كشته شدن سهراب براي خانوادۀ او پيام تسليت فرستاده است".

مادر سهراب اعرابی که عضو گروه مادران صلح است، در پاسخ به این ادعا می گوید: "وصیت نامه کجا بود؟ کدام وصیت نامه؟ بچه من اصلا وصیت نامه ای نداشت. یک بچه 19 ساله برای یک اعتراض مدنی بیرون رفته و او را کشته اند حالا میخواهند خون او را پایمال کنند اما خوب میدانند که با این سناریو سازی ها و دروغ پراکنی ها من ساکت نمی شوم و دست از پی گیری بر نمیدارم و اجازه نخواهم داد خون بچه ام را پایمال کنند."

خانم فهیمی می افزاید: "اینکارها نشان میدهد که واقعا دین و ایمان و وجدان و همه چیز را زیر پا گذاشته اند. من رای دادم، پسرم رای داد؛ ما فقط برای یک اعتراض مسالمت آمیز بیرون رفته بودیم؛ نه اسلحه ای داشتیم و نه کاری کردیم. سهراب را کشتند و حال دروغ می گویند اما عیبی ندارد. طلا که پاک است، چه منتش به خاک است. هیچ ترس و واهمه ای نداریم هر سناریویی میخواهند بسازند. ما در این مدت از این چیزها زیاد دیدیم اینقدر بگویند و بنویسند تا خسته شوند ما هم به خدا واگذارشان کرده ایم."

رسانه های حکومتی در بخش دیگری از ادعاهای خود به دیدار میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی با مادر سهراب اعرابی اشاره کرده اند. خانم فهیمی با بیان اینکه "از نظر آقایان همه مردم ایران یا اغتشاشگرهستند یا وابستگی سیاسی دارند" می افزاید: "گویا هر کاری بخواهیم بکنیم یا با هر کسی بخواهیم دیداری داشته باشیم باید از آقایان اجازه بگیریم. خب این چه کاریست بروند یک قانونی تصویب کنند و بگویند که مردم حق دیدار با کسی را ندارند و باید در خانه هایشان بنشینند. آخر این چه وضعیتی است؟ رسما اینجا را تبدیل به زندان کرده اند و در این مملکت ما زندانی هستیم که برای هر کاری باید اجازه بگیریم در غیر این صورت نقشه ای برایمان می چینند."

از مادر سهراب اعرابی درباره سرنوشت شکایت شان می پرسم. می گوید: "هنوز دادگاه نرفته ایم. اخیرا برگه ای برای دادگاه فرستاده بودند که من مسافرت بودم و از طرفی برگه نیز دیر به منزل ما فرستاده شده بود. نمیدانیم قضیه چی است و چه کرده اند. برگشتیم برگه را دیدیم و هنوز نمیدانیم دادگاه برگزار شده یا نشده."
پروین-فهیمی سهراب-اعرابی

اتهام جاسوسی برای اسرائیل به دو شهروند ایرانی

رادیو فرانسه: درتهران اعلام شد که دوشهروند ایرانی به زودی به اتهام جاسوسی به نفع اسرائیل محاکمه خواهند شد.
عباس جعفری دولت آباده دادستان عمومی تهران و انقلاب با اعلام این خبردر رادیوی دولتی این کشور از اعلام نام این دو شهروند ایرانی خودداری کرد.
براساس قانون جزایی ایران درصورت احراز جرم، مجازات جاسوسی در ایران اعدام تعیین شده است.
درروزهای آغازین ماه جاری میلادی مقامات ایرانی از اتهامات جاسوسی پنج شهروند ایرانی به نفع اسرائیل خبرداده بودند . هنوزمعلوم نیست که این دوتن از گروه همان پنج نفرهستند و یا دادستان تهران ازمورد تازه ای سخن می گوید.

هزینه هر آمپول برای بیماران ام.اس 5 میلیون تومان است

ایلنا: ضو کمیته علمی انجمن ام.اس ایران گفت: داروهای گران قیمت بیمارن ام.اس بیمه نیستند و این درحالی است که هر آمپول برای مصرف یک‌ماه وقتی به ایران برسد حدود 5 میلیون تومان می‌شود بنابراین تنها تعداد کمی از بیماران توانایی تهیه آن را دارند.

سعید شاه‌بیگی در نشست خبری افزود: هر چقدر از خط استوا به سمت قطب بالا می‌رویم شیوع بیماری ام.اس افزایش می‌یابد، بیشترین میزان شیوع این بیماری در کشورهای کانادا و آمریکای شمالی مشاهده می‌شود به‌طوری که از جمعیت 30 میلیونی کانادا بیش از 75 هزار مبتلا به ام اس هستند و در انگلستان به ازای هر هزار نفر یک نفر به ام اس مبتلا است.

وی ادامه داد: در گذشته به نظر می‌رسید که شیوع این بیماری در کشور کم باشد اما در دهه گذشته مشاهده شده که به نسبت برخی کشورها ام اس در ایران شیوع بالایی دارد و پیش‌بینی می‌شود که حدود 40 هزار نفر در ایران به ام اس مبتلا باشند در حالیکه نزدیک به 20 هزار نفر آنان عضو انجمن هستند و بیش از 15 هزار بیمار به ام اس در تهران هستند که تاکنون در انجمن ثبت نام کرده اند.

عضو کمیته علمی انجمن ام اس ایران گفت: بیماری ام اس به طور عمده سنین 20 تا 40 سال را درگیر می‌کند و شیوع آن در زنان 5/2 تا 3 برابر مردان است.

شاه بیگی با اعلام اینکه هنوز علت دقیق ابتلا به ام اس در دنیا شناخته نشده تصریح کرد: دلایل ژنتیکی، محیطی و تغییرات سیستم ایمنی بدن و عفونت‌ها از جمله عللی هستند که در ابتلا به این بیماری تاثیرگذار است. به طوری که گفته می شود کاهش تماس افراد با نور خورشید در ابتلا به ام اس تاثیر دارد.

وی در مورد وضعیت داروهای بیماران ام اس افزود: شش داروی جهانی برای این بیماران وجود دارد که همگی آنها تائیدیه سازمان غذا و داروی آمریکا را دارند. از چهار نوع داروی اینترفرون، کوپاکسون، میتوکسانترول و تای سابری تنها یک نوع به ایران نیامده و مابقی داروها موجود هستند. البته به دلیل گران بودن قیمت برخی از این داروها، قدرت تهیه آنها برای همه بیماران کشور وجود ندارد.

این متخصص مغز و اعصاب از تولید دو داروی جدید خوراکی برای بیماران ام اس خبر داد و گفت: این داروها توسط سوئیس و آلمان تهیه شده اند و در مراحل نهایی تائیدیه هستند اما به دلیل اینکه قیمت بالایی دارند نمی توان آنها را وارد کرد. در کشور نیز وزارت بهداشت هر سال حدود 80 میلیارد تومان بابت داروهای ام اس یارانه می دهد اما تهیه این داروها از توان وزارت بهداشت خارج است.

بازداشت دو تن از کارمندان دفتر نماینده سنندج در مجلس

آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر

روز گذشته دو تن از کارمندان دفتر نماینده سنندج در مجلس شورای اسلامی توسط افراد ناشناس بازداشت شدند.

عبدالجبار کرمی نماینده سنندج در مجلس شورا اسلامی ضمن تایید این خبر اظهار داشت : دو نفر از کارمندان دفتر ارتباط مردمی اینجانب در سنندج حین پخش بریده روزنامه های رسمی کشور در بین دانشجویان دستگیر شدند.

وی افزود : مصاحبه اینجانب با نام «یک وزیر علوم را از توهم بیرون آورد» که بازتاب آن در نشریات محلی و کشوری نیز آمده، از جمله مواردی بوده که به بازداشت دو کارگر بنده ـ که روزمزد در استخدام دفتر بنده بودند ـ منجر شده است.

گفتنی است تالحظه مخابره این خبر از سرنوشت و اتهام احتمالی این دو شهروند سنندجی اطلاعی در دست نیست.

بازداشت سه نفر به اتهام عضویت در گروه جندالله

خبرگزاری هرانا - سه نفر در زاهدان، به اتهام عضویت در گروه جندالله بازداشت شدند.

اداره اطلاعات سیستان و بلوچستان اعلام داشت که این 3 نفر در جریان انفجار مسجد جامع زاهدان نقش اساسی داشتند.

در این گزارش، به نام این سه نفر اشاره‌ای نشده و به گفته مدیرکل اداره اطلاعات سیستان و بلوچستان، آنها چند بار به‌صورت غیرمجاز به یکی از کشورهای همسایه رفته و آموزش دیده‌اند.

ماموران پاسگاه انتظامی بمپور دو بلوچ را بقتل رساندند

خبرگزاری هرانا - روز یکشنبه دوم آبان ماه ماموران پاسگاه انتظامی بمپور با آتش گشودن به طرف یکدستگاه خودروی سواری پژو 405 حامل مقداری گازوئیل که از دلگان عازم ایرانشهر بود دو نفر سرنشین خودروی فوق به نامهای الیاس بامری 47 ساله و محمد بامری 20 ساله را بقتل رساندند.

به گزارش انجمن فعالان حقوق بشر بلوچستان، هنگامی که ماموران این پاسگاه متوجه عبور این خودرو میشوند ضمن تعقیب به سمت آن شلیک میکنند در نتیجه خودرو منفجر و محمد بامری در شعله هاي آتش جزغاله و الیاس بامری از داخل خودرو به بيرون پرت و بشدت زخمی میشود

بستگان الیاس پس از اطلاع , وي را به زاهدان به بیمارستان امام علی منتقل ميکنند اما بعلت تاخير و شدت زياد سوختگي او هم جان خود را از دست ميدهد و جنازه او بعد از ظهرامروز دوشنبه در محل زندگی او دامن ایرانشهر دفن شده است

گفتنيست جوانان بلوچ بدلايل تبعيضات قومي و مذهبي از شغلهای مختلف محروم هستند, بهمين بدليل تعداد زيادي برای امرار معاش خود و خانواده به حمل و فروش مواد سوختی روي آورده اند و متاسفانه صدها تن آنها در اثر تيراندازي نيروهاي انتظامي در اين راه جان خود را از دست داده اند

انتقال فعال دربند سیاسی به سلول انفرادی

خبرگزاری هرانا – در یورش روز گذشته گارد زندان به بند 4 زندان گوهردشت محمدی علی منصوری زندانی سیاسی به سلول انفرادی منتقل شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در راستای برخورد با نامه ها و بیانیه های زندانیان روز گذشته گارد زندان بصورت غیر منتظره به بند 4 زندان گوهردشت کرج یورش برده و کلیه لوازم زندانیان را مورد تفتیش قرار داده و ضمن ضبط دفتر خاطرات محمد علی منصوری وی را به سلول های انفرادی بند سپاه منتقل نمودند.

محمد علی منصوری که در 11 شهریور ماه سال گذشته بازداشت شده است به اتهام ارتباط با گروه های معاند نظام به 17 سال حبس تعزیری محکوم شده است.

وضعیت نامناسب چهارتن از زنان بهایی در زندان

کمیته گزارشگران حقوق بشر- اعمال فشار و تنبیهات غیرقانونی بر چهارتن از زنان زندانی سیاسی در زندان وکیل آباد مشهد شدت گرفته است.

بر اساس گزارش‌های رسیده نسرین قدیری، ناهید قدیری، سیما رجبیان و رزیتا واثقی که پیشتر در اتاقی که بند سیاسی بوده است زندانی بودند به «تنبیه خانه‌ی زندان» منتقل شده‌اند.

بنا بر گزارش‌های دریافتی از خانواده این چهار زن زندانی، آنان ضمن محرومیت از حضور در کلاس‌های بند عمومی، به بند جدیدی منتقل شده‌اند که درهای آن برخلاف بندهای دیگر به صورت مداوم بسته است و امکانات مناسبی ندارد. این زندانیان حق استفاده از کتابخانه و امکانات فرهنگی را ندارند و محدودیت‌ها تا حدی افزایش یافته است که سایر زندانیان شکایت کرده‌اند که چرا این افراد را زندانی کرده‌اند.

این چهارتن در هفته یک تا دو ساعت هواخوری دارند و حق خرید از فروشگاه زندان نیز از آنها سلب شده است و برای آنان مامور خرید در نظر گرفته‌اند.علاوه بر تمامی این موارد به آنان گفته شده که قانون مرخصی یک ششم شامل حال آنها نمی‌شود و تنها پس از گذراندن نیمی از مدت حبس خود امکان ارائه درخواست مرخصی را خواهند داشت.

بر اساس احکامی که پیشتر برای این زنان زندانی بهایی صادر شده است، نسرین قدیری و سیما رجبیان هر یک به دو سال حبس تعزیری و ناهید قدیری و رزیتا واثقی هر یک به پنج سال حبس تعزیری محکوم و در زندان وکیل آباد مشهد زندانی هستند. پیش از این نیز ناهید قدیری مدت چهارماه و رزیتا واثقی به مدت شش ماه را در سلول انفرادی زندان سپری کرده‌اند.

محکومیت فعال سیاسی به حبس و شلاق

کمیته گزارشگران حقوق بشر - شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، منصور فرجی فعال سیاسی را به سه سال حبس تعلیقی، ۳۰ ضربه شلاق و پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرد.

این فعال سیاسی حزب دموکرات ایران، به اتهام «اقدام علیه امنیت» به دو سال حبس تعلیقی، به اتهام «تبلیغ علیه نظام با انتشار بیانیه و تشکیل حزب دموکرات ایران و عضویت در آن» به یک سال حبس تعلیقی به مدت پنج سال و ۱۰ میلیون جزای نقدی و به اتهام «خروج غیرقانونی از کشور، استفاده از سند مجعول و نگهداری تجهیزات دریافت از ماهواره» به تحمل ۳۰ ضربه شلاق و پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.

پیش از این، شعبه ۱۳ دادگاه انقلاب، این فعال سیاسی را به یک سال حبس تعزیری و پرداخت سه میلیون ریال جزای نقدی محکوم کرده بود.

منصور فرجی، ۱۸ شهریورماه سال ۸۶ بازداشت شده و پس از تحمل ۸۰ روز حبس، با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.

وزیر: قیمت برق را می دانم، احمدی ‌نژاد گفته نگو

سایت شفاف : در حالیکه بسیاری از نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی از دولت میخواهند هر چه سریع تر نسبت به اطلاع رسانی درباره هندفمندی یارانه ها اقدام کند ، مسئولان دولتی همچنان از ارائه اطلاعات خودداری می کنند . این در حالی است که همین مردمی که اطلاعات به آنها داده نمی شود قرار است با دولت همکاری کنند تا دولت بتواند از پس این جراحی بزرگ اقتصادی برآید .

اما پرسش این است که مگر قرار نیست همین مردم قیمت بنزین ، برق ، آب و گاز را بپردازند ؟ پس چرا باید ناگهان مردم را شوکه کرد و ناگهان همه قیمت ها را با هم و در یک شب اعلام کرد ؟

این رفتار دولت در حالی است که به عقیده برخی کارشناسان اقتصادی تورم هفته های اخیر در بازار ناشی از انتظار تورمی است و مناسب ترین راه در این زمینه اطلاع رسانی دولت است . اما وقتی دولت و مسئولان دولتی هیچ اطلاعی به رسانه ها و مردم نمی دهند واقعا توقع دارند که رسانه ها چگونه دولت را در این زمینه یاری کنند ؟ جالب این است که حتما مطابق روال معمول اگر مشکلی در کار پیش آمد همه چیز می افتد تقصیر همین رسانه هایی که اساسا به بازی گرفته نشدند!

در همین حال مجید نامجو در گفت و گو بافارس در پاسخ به این سؤال كه امروز شنیده شد دو قیمت 43 تومان و 40 تومان برای هر كیلو وات ساعت برق پس از هدفمندی یارانه ها نهایی شد، آیا این قیمت ها را تائید می كنید، گفت: این خبرها را تكذیب كنید.

وی گفت: قیمتهای نهایی برق تعیین شده اما قرار شده كه این قیمتها فعلاً اعلام نشود و هنوز رئیس جمهور اجازه اعلام قیمت‌ها را نداده است.

نامجو خاطرنشان كرد: خبر دقیق هر كیلووات ساعت برق به زودی توسط كارگروه طرح تحول اقتصادی اعلام خواهد شد.

وی درباره دلایل عدم اعلام قیمت نهایی برق گفت: حتماً رئیس جمهور مصلحتی دانسته است كه گفته است این را اعلام نكنید من خودم از افرادی هستم كه به رئیس جمهور گفتم قیمت برق را اعلام كنیم اما حتما رئیس جمهور مصلحتی دیده كه كسی بدون هماهنگی با كار گروه تحول اقتصادی این كار را انجام ندهد.

نامجو در پایان تاكید كرد: قیمتهای اعلام شده از سوی برخی رسانه ها را تكذیب می كنم و بزودی قیمت واقعی برق برای هدفمندی یارانه‌ در 5 ماه باقیمانده سال جاری اعلام خواهد شد.

پیشتر وزیر اقتصاد نیز در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره میزان یارانه نقدی پرداختی به مردم گفته بود می دانم اما نمی گویم ! وی در پاسخ به این پرسش که آیا بنزین 400 تومان عرضه خواهد شد نیز گفته بود : حتما، شاید !

درخواست اشد مجازات برای سه نفر به اتهام محاربه

روزنامه سیاست روز: حكم اعدام سه عضو يك شبكه مخوف آدمكشي ، آدم‌ربايي و دستبرد مسلحانه ، در دادگاه انقلاب شيراز صادر شد.
به گزارش خبرنگار ما ، در پرونده سياه «رضا – ر» 28 ساله ، «ركن‌الدين- ك» 26 ساله و «ابوالفضل- ف» 25 ساله ، سه فقره آدمكشي ، چهار آدم‌ربايي ، 10 دستبرد مسلحانه و ... به چشم مي خورد.
در نشست رسيدگي به اين پرونده در شعبه اول دادگاه انقلاب شيراز تشكيل شد ابتدا نماينده دادستان براي جانيان اشد مجازات خواست و افزود : «رضا – ر» ، «ركن‌الدين- ك» و «ابوالفضل- ف» گروهبان يكم مجيد قاسمي ، سرهنگ عبدالرسول قرباني - رييس پيشين اداره مبارزه با جرم هاي جنايي آگاهي شيراز- و يك كارمند بازنشسته را بي رحمانه از پا درآوردند. وي اضافه كرد : طبق مدرك‌هاي موجود ، اعضاي اين شبكه مخوف ، محارب (مفسد في الارض) هستند و البته به پرونده آدمكشي هاي آنان در دادگاه كيفري استان فارس رسيدگي خواهد شد.
سپس «رضا» گفت: همه چيز از يك دروغ شروع شد.وقتي با ماشين پدرم تصادف كردم به او گفتم با پولي كه از دوستم طلب دارم يك ماشين مدل بالا برايش مي‌خرم.
وي افزود : همان موقع به فكرغارت پول هاي موجود در بانك صادرات افتادم و نقشه ام را 19 دي 83 با همدستي دوستانم «ركن‌الدين» و« ابوالفضل» اجرا كردم.آن روز به ماشين ويژه حمل پول دستبرد زديم و 130 ميليون تومان به چنگ آورديم.سپس براي نقد كردن چك‌ پولها به اصفهان رفتيم كه يك مامور- گروهبان يكم مجيد قاسمي- به ما شك كرد و درگير شديم.با كلت كمري ، گلوله اي به او شليك كرديم و گروهبان جان باخت. «رضا» ادامه داد : چندي بعد «ركن‌الدين» پيشنهاد آدم‌ربايي و اخاذي را مطرح كرد. من و «ابوالفضل» هم پيشنهاد «ركن‌الدين» را پذيرفتيم و مردي را كه قبلا خانه اش را اجاره كرده بوديم ربوديم.براي آزادي‌اش 10 ميليون تومان باج از خانواده‌اش گرفتيم و رفته رفته آدمكش حرفه اي شديم.
«ركن‌الدين» نيز اظهار داشت: با «رضا» و «ابوالفضل» در دوران دبيرستان آشنا شدم.پدرم پزشك است و مادرم ليسانس ادبيات دارد.وضعيت مالي خوبي داشتم اما طمع يك شبه ميليونر شدن و همنشيني با دوستان ناباب باعث شد تا خلافكار كاركشته شوم.
وي درباره نحوه شهادت رييس پيشين اداره مبارزه با جرم هاي جنايي آگاهي شيراز توضيح داد: 24 اسفند 88 پسر 10 ساله اي را به گروگان گرفته گرفتيم و وقتي سرهنگ «قرباني» براي نجات او دست به كار شد طي درگيري خونين با شليك گلوله از پا درآمد.
همچنين «ابوالفضل» تمامي جرم هايش را گردن گرفت و گفت : از نظر مالي مشكلي نداشتم و به تحريك دوستم «ركن‌الدين» وارد باند شدم.
در پايان اين نشست «رضا – ر» ، «ركن‌الدين- ك» و «ابوالفضل- ف» به اعدام و زندان محكوم شدند.راي پس از تاييد ديوان عالي كشور به قطعيت مي رسد.اين خلافكاران بي رحم ، هنگام خروج از ايران و پناهندگي به يكي از كشورهاي اروپايي به محاصره پليس استان فارس درآمدند و بازداشت شدند.

افزایش ناگهانی قیمت بلیت هواپیما و مشکلات تورها

همشهری آنلاین: درحالی که معاون وزیر بازرگانی از عدم‌اختیار در افزایش قیمت بلیت هواپیما خبر می‌دهد و با این جمله که «اختیار قیمت‌گذاری بلیت هواپیما بر‌عهده شورای‌عالی هواپیمایی است و ما در این زمینه هیچ‌گونه قیمت‌گذاری نکرده‌ایم اما کارشناسان ما در حال بررسی مستندات شورای هواپیمایی برای افزایش قیمت بلیت هستند» توپ را در زمین سازمان هواپیمایی می‌اندازد، به‌نظر می‌رسد آنچه در این افزایش 30درصدی بیش از پیش دچار ضرر و زیان می‌شود، صنعت توریسم ایران است که به گفته فعالان گردشگری، این روند افزایشی سبب فراموشی آن خواهد شد!

افزایش 30درصدی بهای سفر هوایی به همراه رشد 8 تا 10درصدی قیمت بلیت قطار، این دغدغه را برای فعالان حوزه گردشگری پدید آورده که این افزایش در فصل غیرپیک سفر، اثراتی منفی بر صنعت گردشگری خواهد گذاشت.

رضا خادم‌الرضا در مورد این افزایش معتقد است که افزایش ناگهانی قیمت بلیت، مشکلاتی را در تورهای داخلی ایجاد خواهد کرد.
این عضو جامعه‌ تورگردانان ایران با بیان اینکه این افزایش قیمت شاید در تعداد مسافران بلیتی(انفرادی) تأثیری نداشته باشد اما تورها را با مشکل مواجه می‌کند، اظهار می‌دارد: در هر صورت لازم است افزایش قیمت بلیت هواپیما براساس تورم سالانه‌ باشد‌ تا شرکت‌های هواپیمایی از عهده‌ هزینه‌های جاری خود برآیند.

اما یک فعال طبیعت‌گردی نیز با لفظ «وحشتناک» به استقبال این افزایش می‌رود.
فخر‌السادات غنی با بیان اینکه افزایش قیمت بلیت‌ هواپیما، نرخ تورها را 100درصد افزایش می‌دهد، یادآور می‌شود: در همین گام اول، هزینه غذا در تورها 60درصد اضافه شده و اگر 30درصد هم به نرخ حمل‌ونقل افزوده شود، با این اوصاف دیگر کسی با تور سفر نمی‌کند!

یکی دیگر از کارشناسان گردشگری نیز در گفت‌وگو با همشهری درباره این افزایش، این‌گونه نظر می‌دهد: ما می‌خواهیم نرخ‌هایمان را به نرخ‌های دنیا نزدیک کنیم درصورتی که درآمدهای ما حتی به اندازه درآمدهای منطقه هم نیست!
هوشنگ غفارپور می‌افزاید: امروز نرخ بلیت یکسره تهران- مشهد 66هزار و 100تومان است که با نرخ این روزهای دلار، با رقم 61 دلار همخوانی دارد، در حقیقت این نرخ یک نرخ جهانی است (میانگین هر ساعت پرواز بین 70-60دلار است).

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر تأثیر این افزایش بر تعداد گردشگران نیز اظهار می‌دارد: متأسفانه باید به این نکته توجه داشت که حجم مبادلات توریستی در ایران قابل‌توجه نیست اما قطعا بی‌تأثیر هم نخواهد بود.

طبق آمار معاونت برنامه ریزی سازمان هواپیمایی کشوری در سال گذشته، 37میلیون اعزام و پذیرش مسافر انجام شده اما آنچه در این افزایش مدنظر قرار نگرفته، آن است که در پروازهای داخلی، بنزین به ریال و با نرخ ارزان مورد استفاده قرار می‌گیرد و هزینه‌های جانبی پروازهای خارجی را ندارد.

غفارپور تصریح می‌کند: این افزایش می‌توانست به میزان 15درصد و از پروازهای خارجی آغاز شود زیرا هزینه‌های برون مرزی شرکت‌های هواپیمایی بیش از داخلی است.

قرار بود زمینه رقابت فراهم شود

اما برخلاف عقیده این فعالان صنعت گردشگری کشور، دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران معتقد است که این افزایش تغییری در روند تورهای داخلی ایجاد نخواهد کرد.

ناصر گلدوست در گفت‌وگو با میراث خبر این‌گونه اظهار می‌دارد: این افزایش، تأثیر چندانی بر گردشگری داخلی ندارد زیرا به جز یک سری تورهای خاص- که آن هم مسافر خود را دارد- تورهای داخلی عمدتا با اتوبوس برگزار می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: افزایش 30درصدی دردی را دوا نمی‌کند زیرا مربوط به حذف یارانه‌ها می‌شود و به نفع دولت است. در این میان تنها منبع پرداخت تغییر می‌کند و به جای دولت، مردم هزینه را پرداخت می‌کنند.

حرف ما این بوده که قیمت بلیت هواپیما آزاد باشد؛ یعنی اجازه بدهند که شرکت‌های هواپیمایی براساس داشته‌ها و نداشته‌ها، هزینه و درآمد، قیمت بدهند که به این ترتیب زمینه رقابت مهیا شود.

البته همسو با نظر دبیر انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی ایران، یک کارشناس گردشگری نیز بر این باور است که افزایش قیمت بلیت هواپیما اثری در سفرهای داخلی ندارد و این افزایش نرخ، نوع خدمات و هواپیما را تغییر نمی‌دهد!

امیر حسین اخلاقی پور در گفت‌وگو با همشهری بیان می‌دارد: افزایش قیمت بلیت‌ هواپیما کاملا طبیعی است اما باید انتظارهایی را در بخش خدمات هوایی تأمین کرد و به عبارتی باید استاندارد سفر را در نظر گرفت.

وی اضافه می‌کند: در تمام دنیا، مسافران هواپیما خاص هستند و این امکان برایشان فراهم است تا خط هوایی موردنظرشان را انتخاب کنند. باید به این نکته توجه کرد که در مقابل افزایش نرخ‌ها، خدمات هم باید ارتقا یابد تا استانداردها را بتوان حفظ کرد.
این کارشناس گردشگری همچنین با تأکید بر اینکه افزایش 30درصدی قیمت بلیت هواپیماها اثری در گردشگران خروجی ندارد، اظهار می‌دارد: تا پیش از افزایش قیمت‌ها نیز تعداد مسافران خروجی بیش از ورودی یا داخلی بود که قطعا این امر به قیمت بلیت مربوط نمی‌شود.

در صنعت گردشگری، حمل‌ونقل یکی از زیرساخت‌ها محسوب می‌شود اما وقتی خدمات گردشگری در کشور مناسب نیست و هزینه سفرهای داخلی در مقایسه با سفر به امارات، ارمنستان و ترکیه بالاست، مردم سفر خارج از کشور را ترجیح می‌دهند.

آژانس‌های خارجی از قیمت‌ تورهای ایران استقبال نمی‌کنند

نظر یک عضو جامعه‌ تورگردانان ایران نیز درباره افزایش قیمت بلیت‌ پروازها قابل تأمل است. حسین احمدی با اشاره به این موضوع که این نخستین افزایش قیمت پیش از حذف یارانه‌هاست و ما باید منتظر افزایش نرخ در بخش‌های دیگر هم باشیم، خاطرنشان می‌کند: با توجه به تورم موجود، دیگر از بخش ورود گردشگران خارجی نباید انتظار معجزه داشت.وی با بیان اینکه افزایش قیمت بلیت هواپیما درصورت ارتقای خدمات شرکت‌های هواپیمایی، مشکل خاصی نیست، ادامه می‌دهد: در هر صورت، این اتفاق تأثیر خود را بر نرخ تورهای گردشگری می‌گذارد. پیش از این، ما انتظار افزایش قیمت‌ها را از 30 تا 40درصد داشتیم. برای همین، بسته‌ تورهای 2011میلادی را با در نظر گرفتن این قیمت‌ها به آژانس‌های خارجی اعلام کردیم که متأسفانه تا کنون هیچ‌یک استقبال نکرده‌اند.

این تورگردان اضافه می‌کند: تورهای ورودی با دو موضوع امنیت روانی و قیمت مواجهند و با این شرایط، بعید می‌دانم سال آینده بتوانیم تور به ایران بیاوریم، چون برای بسیاری از آژانس‌های خارجی در بحران جهانی اقتصاد، این افزایش نرخ قابل‌قبول نیست.

عضوگیری تشکلی بنام «سوسیالیست» در یکی از دانشگاهها

جوان آنلاین (اطلاعات سپاه پاسداران): تعدادی از دانشجویان یکی از دانشگاه های استان«...» که عمدتاً از حامیان جریان فتنه می‌باشند، با صدور بیانیه ای خواستار راه اندازی تشکلی تحت عنوان «سوسیالیست» شده اند. تشکل مذکور همچنین در حال عضوگیری از بین دانشجویان جدیدالورود می باشد

افسردگی بر چهره جوانان بيكار

کارمندنیوز: بر اساس اعلام مركز آمار ايران، ميزان نرخ فعاليت اقتصادي جمعيت 10 ساله‌ها و بيشتر، 39 درصد كل جمعيت كشور يعني بيش از 24 ميليون و 204 هزار نفر است كه از اين جمعيت 26.1 درصد را جوانان 15 تا 29 ساله كشور با جمعيت 2 ميليون و 229 هزار نفر تشكيل مي‌دهند كه بيكار هستند. زنان 44درصد و مردان 20 درصد اين گروه هستند.

سرزنش والدين مهمترين دغدغه بيكاران پرويز مظاهري، دبير انجمن روانپزشكان ايران مي‌گويد: در اختلالات روانپزشكي عوامل زيستي، رواني و اجتماعي مؤثر هستند كه از بين عوامل اجتماعي بيكاري از مهمترين عواملي است كه مي‌تواند اختلالات رواني را به خصوص افسردگي را در بين افراد بيكار شايع كند.

وي مي‌افزايد: شغل يك عامل تثبيت رواني افراد است و كسي كه شغل داشته باشد، درآمد، موقعيت اجتماعي و مقبوليت جامعه و خانواده را دارد.

مظاهري ادامه مي‌دهد: مسئله بيكاري به چند دليل مي‌تواند موجب اين اختلالات روانپزشكي به خصوص در جوانان و نوجوانان شود كه يكي از اين عوامل اين است كه شغل عاملي براي تثبيت شخصيت و ابراز وجود افراد در جامعه و خانواده است.

اين متخصص روانپزشكي اضافه مي‌كند: داشتن شغل همچنين مي‌تواند موجب ايجاد اميد براي آينده در جوانان شود و با داشتن شغل افراد امكان ازدواج و تشكيل خانواده را هم به دست مي‌آورند كه آن هم از عوامل بهبود روحيه و سلامت روان است.

وي مي‌گويد: مسئله اقتصادي هم مهم است چرا كه فردي كه شغل دارد درآمد هم دارد و نياز نيست احتياجاتش را از خانواده تأمين كند اما متأسفانه آمار بيكاري در كشور بالاست و اكثر اين افراد سربار خانواده هستند.

مظاهري اضافه مي‌كند: نداشتن شغل براي جوانان در برخي موارد موجب سرزنش آنها توسط والدين به خصوص پدر مي‌شود. اين موضوع نيز تنش بين روابط جوانان و پدران را بيشتر مي‌كند. در خانواده‌اي هم كه مشكلات اقتصادي وجود دارد اين موضوع بيشتر ديده مي‌شود.

وي تصريح مي‌كند: بايد افرادي كه سالها سابقه كار دارند و كارمندان قديمي اداره‌ها را تشكيل مي‌دهند بازنشست شوند و جوانان را جايگزين آنها كنيم و از فكر باسابقه‌ها به عنوان مشاور استفاده كينم.
جوان بيكار مانند جوان بي‌نام است مصطفي تبريزي، روانشناس و عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي نيز در اين زمينه مي‌گويد: بيكاري از پررنگ‌ترين مسائل تأثيرگذار بر سلامت جامعه است.
وي افزود: از سن12 سالگي تا 21 سالگي كه مهمترين زمان كسب هويت اجتماعي در افراد است و شغل نيز يكي از مباحثي است كه در شكل گيري شغل يك جوان دخيل است. فردي كه 20 ساله است و شغل ندارد هويتش هم در جامعه مشكل پيدا مي‌كند و مانند كسي مي‌ماند كه به دنيا آمده استاما كسي او را به رسميت نمي‌شناسد.
وي گفت: نداشتن شغل يقيناً اثرات رواني زيادي روي فرد مي‌گذارد و به تبع آن هويت فرد تشكيل نمي‌شود. فرد افسرده مي‌شود، احساس بي‌معنايي و كاهش عزت نفس مي‌كند و پرخاشگر، بهانه گير مي‌شود.
كارمندان دولت 50 ساله بازنشست و جوانان جايگزين آنها شوند علي زنچاني حسنلويي، نماينده مردم نقده در مجلس شوراي اسلامي مي‌گويد: جوان يك نيروي شاداب و پويا است يعني يك پتانسيل بالقوه‌اي دارد به شرطي كه بتوان از آن استفاده كرد و برنامه‌اي مدون براي او داشت.
زنچاني يادآور مي‌شود: بيكاري 100در صد در از بين رفتن روحيه و نشاط جوانان تأثير دارد و جواني كه شغل ندارد با يكسري تنش‌هايي روبه‌رو است كه قابل جبران نيست و امكان دارد چند سال بعد به مسائلي مانند اعتياد و خلاف‌هاي ديگر رو آورد.
وي مي‌گويد: متأسفانه تا امروز در شعار زياد گفتيم كه بايد براي جوانان كاري كرد اما در عمل نتوانستيم كاري كنيم و جوانان نيازمند كمك هستند.
زنچاني اضافه مي‌كند: پيشنهاد داديم كارمندان دولت با 25 سال سابقه بازنشست شوند. بسياري از اين كارمندان راضي هم هستند كه زودتر بازنشسته شوند و اين به نفع جامعه است. البته شايد مقداري پول براي پاداش آنها متحمل شويم اما پس از مدتي جوانان جايگزين شده مي‌توانند اين پول را برگردانند.
وي خاطرنشان مي‌كند: امروز بحث اشتغال‌زايي، كارخانه سازي و افزايش بنگاه‌هاي زودبازده در كشور مطرح است اما در واقع برنامه‌ مدوني كه بتواند به صورت ريشه اي مشكل بيكاري و به تبع آن بيماري‌هاي رواني نسل جوان را درمان كند وجود ندارد.

صدور قرار 150 میلیونی برای یک زندانی سیاسی کرد

خبرگزاری هرانا - دادگاه شهر سنندج برای وریا منصوری زندانی سیاسی کرد قرار 150 میلیون تومانی صادر کرد.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" وریا منصوری شهروند سنندجی که در تاریخ 19 مردادماه از سوی نیروهای امینتی شهر سنندج بازداشت شده بود بعد از 40 روز تحمل انفرادی در سلولهای اداره اطلاعات شهر سنندج به زندان مرکزی این شهر منتقل می شود، که در طی روزهای گذشته دادگاه شهر سنندج برای آزادی وی وثیقه سنگین 150 میلیونی صادر می کند.

پرونده سازی علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی

قصد بازجویان وزارت اطلاعات برای پرونده سازی علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" بازجویان وزارت اطلاعات قصد پرونده سازی علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی را دارند.
روز دوشنبه 3 آبان ماه زندانی سیاسی ارژنگ داودی برای محاکمه به دادگاه انقلاب منتقل شد ولی بنابه دلیل نامعلومی از میان راه او را بازگرداند و دادگاه وی را به زمان دیگری موکول کردند.هنگام بازگشت از دادگاه انقلاب منشی علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت کرج خطاب به آقای داودی گفت :شما بر علیه علی حاج کاظم شکایت کرده اید و این کار عواقبی دارد.
بازجویان وزارت اطلاعات با پرونده سازی جدید قصد دارند که محکومیت جدیدی علیه او بکار ببرند. اتهاماتی که به آقای داودی نسبت داده شد عبارتند از؛ توهین به مقامات مملکتی،اخلال در نظم زندان و غیره می باشد.
زندانی سیاسی ارژنگ داودی مدتی پیش در اعتراض به رفتارها و برخوردها و محدودیتها غیر انسانی 74 روز در اعتصاب غذا بسر برد و یکی از خواسته های او رسیدگی به شکایتی که علیه علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت کرج کرده بود می باشد.آقای داودی پس از برآورده شدن خواسته هایش و از جمله رسیدگی به شکایت علیه علی حاج کاظم پیروزمندانه اقدام به پایان اعتصاب غذا نمود.
بازجویان وزارت اطلاعات حتی علیه زندانیان سیاسی که در اسارت بسر می برند اقدام به پرونده سازی و صدور حکم می نمایند تا به حال علیه منصور رادپور،منصور اسالو و افشین بایمانی اقدام به پرونده سازی نمودند و محکومیتهای غیر قانونی و غیر انسانی علیه آنها بکار برده اند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، پرونده سازی بازجویان وزارت اطلاعات علیه زندانیان سیاسی که در اسارت بسر می برند را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه به شورای امنیت سازمان ملل متحد برای گرفتن تصمیمات لازم اجرا می باشد.

05 آبان 1389 برابر با 27 اکتبر 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

افزایش جمعیت، بحرانی که کمتر به آن توجه می شود

سایت سیماب: در حوزه ی مطالعات آماری جمعیت، یکی از پدیده هایی که مورد توجه جامعه شناسان و کارشناسان آمار است، رشد خارج از آهنگ رشد جمعیت معمول جوامع است.

به عقیده برخی از صاحبنظران، جامعه ایده آل جامعه ای است که روند رشد جمعیت در آن به صفر نزدیک شود، یعنی در هر روز میزان زاد و ولد با مرگ میر برابر باشد. البته جمعی از صاحب نظران مسائل جمعیتی به موضوع رشد جمعیت دیدی اقتضایی دارند، یعنی بر اساس شرایط موجود و پیش بینی های به عمل آمده نسبت به شرایط آینده کشور و با نگاه به مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی، آموزشی، فرهنگی و .. . نسبت به افزایش یا کاهش نرخ رشد جمعیت در جوامع اعمال نظر می نمایند.

با مطالعه بر روی آهنگ و نرخ رشد جمعیت در کشورهای مختلف می توان به یک نتیجه گیری کلی رسید و آن این است که اصولاً در کشورهایی که درگیر جنگ می شوند نرخ رشد جمعیت روند رو به افزایشی به خود می گیرد، در اصطلاح آماری به افزایش ناگهانی اینچنینی در جمعیت " قوز جمعیتی " می گویند .

قوزهای جمعیتی مسائل جدیدی را از قبیل کمبود امکانات بهداشتی و درمانی، کمبود فضای آموزشی، بی کاری و ... برای جوامع بوجود می آورند و در صورت عدم آینده نگری و برنامه ریزی دقیق این مسائل شکل بحران به خود می گیرد.

به عنوان مثال پس از جنگ جهانی دوم در دهه 40 میلادی، اقتصاد آمریکا به عنوان اولین اقتصاد جهان دارای تولید ناخالصی برابر با 50% تولید ناخالص جهان بود، یعنی از هر 2 دلار درآمدی که در جهان بوجود می آمد یک دلار آن در آمدی بود که آمریکا کسب کرده بود. با چنین قدرت اقتصادی عظیمی، ناگهان دولت مردان ایالات متحده متوجه قوز جمعیتی بوجود آمده پس از جنگ جهانی دوم شدند و شروع به برنامه ریزی های بلند مدت برای مواجهه با این افزایش جمعیت ناگهانی نمودند. روند این برنامه ریزی ها را می توان به راحتی مشاهده نمود. برنامه های توسعه اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و... بلند مدتی در کشور آمریکا طراحی شده و به دقت به اجرا گذاشته شد.

بر اساس همین برنامه ریزی ها بود که به عنوان مثال شاهد فعالیت کمپانی والت دیزنی به منظورغنا بخشیدن به اوقات فراغت و آماده سازی فکری کودکان آمریکایی که در این قوز جمعیتی قرار گرفته بودند می باشیم. مجموعه کارتون های معروف میکی موس، پلنگ صورتی و ... برنامه هایی است که در دهه های 50 -60 میلادی تهیه شده اند. یعنی بازه زمانی که نوزادان به دنیا آمده در طول جنگ جهانی دوم، به سن کودکی رسیده اند و یا پس از آن در سالهای بعد، شاهد فعالیت گسترده هالیوود در همین راستا هستیم.

با این تفاصیل اقتصاد آمریکا در اثر مواجهه با این رشد بی رویه جمعیت دچار بحران های گوناگون گردید و امروزه بر اساس آخرین آمار بدست آمده، تولید ناخالص داخلی ایالات متحده آمریکا با بیش از 13 تریلیون دلار، تنها 20 % تولید ناخالص جهان است، یعنی در سالهای گذار از این بحران با تمام برنامه ریزی های به عمل آمده، اقتصاد آمریکا در تولید ناخالص خود نسبت به به تولید ناخالص جهان 30% تنزل داشته است.

در مطالعه آمار رشد جمعیت در ایران نیز، شاهد بوجود آمدن چنین قوز جمعیتی در سال های جنگ تحمیلی یعنی دهه 60 خورشیدی هستیم. البته در ایران نیز به منظور مواجهه با این رشد بی رویه جمعیت، برنامه ریزی ها و تصمیم گیری های متعددی شده است. از جمله می توان به تشکیل مدارس غیر انتفاعی، تأسیس دانشگاه های آزاد اسلامی، پیام نور، غیر انتفاعی و علمی کاربردی، تأسیس سازمان ملی جوانان و تدوین برنامه های توسعه و سند چشم انداز بیست ساله اشاره نمود.

اما با نظر به عملکرد برخی از این سازمان ها و ارگان های تازه تأسیس متوجه می شویم که برخی از آنها مثل سازمان ملی جوانان در صحنه عمل نسبت به شرح وظایف تعریف شده در زمان تأسیس کاستی هایی داشته اند.

از سوی دیگر الزام عملی لازم در اجرای بسیاری از این برنامه ها که بعضاً بشکل قانون ابلاغ شده اند نیز وجود نداشته است؛ به عنوان مثال در اجرای برنامه های توسعه علی الخصوص برنامه چهارم شاهد تخلف های به عمل آمده از سوی مجریان و دولت مردان هستیم که گزارش سالانه آن توسط سازمان بازرسی کل کشور منتشر می شود. همچنین با نظر به پشت سر گذاشتن یک چهارم از بازه زمانی تعریف شده برای اجرای سند چشم انداز بیست ساله ایران اسلامی براساس اتفاق نظر بسیاری از کارشناسان در عرصه های مختلف، میزان عملکرد در پنج سال گذشته نسبت به اهداف مندرج در سند چشم انداز در بسیاری از حوزه ها قابل قبول نبوده است.

به راستی در صورت عدم توجه لازم و دقیق در اجرای برنامه های کوتاه مدت (نظیر بودجه های سالانه، توسعه و ...) و برنامه های بلند مدت (سند چشم انداز)، آیا ساختار اجتماعی، اقتصادی، و فرهنگی ایران توان مقابله با عواقب ناشی از بوجود آمدن چنین بحران جمعیتی را دارد؟ یادمان نرود که کشور آمریکا با آن قدرت و توان اقتصادی و با اجرای دقیق برنامه های تنظیم شده جهت مواجهه با این بحران، از ضربه های مهلک آن در امان نماند.

اینجاست که وظیفه خطیر قوه مقننه در قانون گذاری و نظارت به اجرای بند بند قوانین بیش از پیش مورد توجه قرار می گیرد.

نمایندگان محترم ملت در صورت کوچکترین اغماض و بی توجهی نسبت به اجرای دقیق قوانین مصوب و مقدم دانستن نابجای مسائل و بازی های سیاسی کوتاه مدت به برنامه های جامع و بلند مدت کشور، می توانند باعث تسریع در گسترش آفات بوجود آمده در اثر مواجهه با بحران جمعیت بوجود آمده شوند و از سوی دیگر با قانون گذاری دقیق همراه با نگرشی استراتژیک و جامع نگر به مسائل و نظارت کامل و سختگیرانه در اجرای قوانین، می توانند آینده روشنی را برای نسل حاضر و نسل های بعدی ایران اسلامی تضمین نمایند.


آمریکا 37 شرکت دیگر وابسته به رژیم را تحریم کرد

به گزارش خبرگزاری فرانسه از واشنگتن، وزارت خزانه داری آمریکا امروز 37 شرکت دیگر وابسته به رژیم تهران را در اروپا در لیست سیاه تحریمهای خود گنجانده است.

این شرکتها که در کشورهای آلمان، مالت و قبرس مستقر هستند به خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی سرویس می دادند.

گفته می شود این شرکتها پس از قرار گرفتن خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی و کشتی هایش در لیست سیاه آمریکا تشکیل شده اند و اغلب نام های انگلیسی دارند.

پیش تر برخی منابع گفته بودند که خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم های بین المللی اقدام به تغییر نام و حتی مالکیت کشتی هایش می کند.

دزدان شهر تهران هنوز در کمينند؛ شناسنامه مجسمه شهريار هم مفقود شد

روزنامه ابتکار:

شناسنامه مجسمه محمد حسين شهريار در مقابل تئاتر شهر نيز مفقود شد.

به گزارش فارس، مجسمه نيم‌تنه استاد شهريار اثر علي قهاري كه در كنار مجسمه‌هاي كمال‌الملك و اميركبير در بوستان دانشجو و مقابل ساختمان تئاتر شهر نصب شده بود،‌ توسط سارقان حدود 8 ماه پيش به سرقت رفت
.
بعد از جريان سرقت سريالي تعدادي از مجسمه‌هاي شهر تهران، مسئولان شهري تصميم گرفتند مجسمه‌هاي بدل از جنس فايبر گلاس با روكش برنز ساخته و جايگزين مجسمه‌هاي سرقتي كنند.اما نكته قابل توجه در مورد مجسمه شهريار اين است كه نه تنها بدل اين مجسمه ساخته نشد و هنوز پايه اين مجسمه خالي است؛ بلكه چند روزي است شناسنامه اين مجسمه نيز مفقود شده و پايه مجسمه به محلي براي تبليغات تبديل شده است.

به گزارش فارس، ماه‌ها از سرقت سريالي مجسمه‌هاي شهر تهران مي‌گذرد و تاكنون سارقي دستگير نشده است. مسئولان شهري وجود هرگونه فيلم از سرقت مجسمه‌ها را تكذيب مي‌كنند؛ اين در حالي است كه پليس رسماً اعلام مي‌كند كه تصاويري از سرقت مجسمه‌ها در اختيار دارد.

قاليباف: سارقان به صورت باندي عمل كرده‌اند
بعد از سرقت مجسمه‌هاي شهر تهران برخي از مسئولان اعلام كردند اين سرقت‌ها به صورت سازمان يافته بوده است
.
محمد باقر قاليباف شهردار تهران با تأكيد بر اين موضوع كه شهرداري مسئول امنيت شهر نيست، تصريح مي‌كند: نگهبان‌هاي پارك‌ها بايد حساسيت بيشتري داشته باشند و اين موضوع نيز در حال پيگيري است.وي در ادامه مي‌گويد: نيروي انتظامي اطلاعات خوبي در اين زمينه به دست آورده است.

شهردار تهران تصريح مي‌كند: دزديدن مجسمه‌ها اقدامي سازماندهي شده است و سارقان به صورت باندي عمل كرده‌اند.

البته به گفته نادر نوروزي مدير كل حقوقي شهرداري تهران، در باره سرقت مجسمه‌ها شكايت كرده‌ايم. شهرداري بحث حقوقي اين موضوع را پيگيري كرده و منتظريم تا پليس اقدامات لازم را انجام دهد.

انتقال برخي از مجسمه‌ها نياز به جرثقيل داشت
برخي مجسمه‌هايي كه از سطح شهر ربوده شد، بيش از 400 كيلوگرم وزن داشت و به راحتي امكان جابجايي آن وجود نداشت و بايد سارقان براي حمل اين مجسمه‌ها از ابزارهاي خاص استفاده مي‌كردند.

حسين كلخوراني معاون خدمات شهري شهرداري تهران در باره سرقت مجسمه‌ها گفت: مجسمه‌ها را با پيچ و مهره بر روي پايه‌ها نصب كرده و قابليت باز كردن داشته است، ولي بايد اين را بگويم كه براي انتقال برخي از آنها احتياج به جرثقيل بوده است.
وي بعد از نصب مجسمه برنزي امير كبير در پارك ملت در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس مبني بر اينكه چه تدابيري كرده‌ايد تا ديگر اين مجسمه‌ها به سرقت نرود، گفت: در مجسمه‌هاي جديد تهران از يك شرايط سازه‌اي استفاده كرده‌ايم كه امكان ربودن مجسمه‌ها وجود ندارد.معاون خدمات شهري شهرداري تهران ادامه داد: با اين روش به كار برده در نصب مجسمه‌ها امكان ربودن آنها امكان پذير نيست.

به گزارش فارس، طي 8 ماه گذشته در تهران مجسمه ستارخان واقع در خيابان ستارخان اثر شهريار ضرابي،‌ باقرخان واقع در خيابان شهرآرا اثر شهريار ضرابي، صنيع‌ خاتم واقع در پارك ملت اثر حميد شانس، دو مجسمه در خانه هنرمندان ايران از آثار محمد مددي و فاطمه امداديان، استاد شهريار در مقابل تئاتر شهر اثر علي قهاري، دو مجسمه شريعتي در پارك شريعتي اثر حميد شانس و مادر و فرزند اثر هژبر ابراهيمي واقع در شهرك غرب و مجسمه ابن سينا، نظامي گنجوي و دادمان به سرقت رفته است و تاكنون سارقان دستگير نشده‌اند.

اعمال فشار و تنبیهات غیرقانونی بر چهارتن از زنان زندانی سیاسی در زندان وکیل آباد مشهد شدت گرفته است

کمیته گزارشگران حقوق بشر:

بر اساس گزارش‌های رسیده نسرین قدیری، ناهید قدیری، سیما رجبیان و رزیتا واثقی که پیشتر در اتاقی که بند سیاسی بوده است زندانی بودند به تنبیه خانه‌ی زندان منتقل شده‌اند.

بنا بر گزارش‌های دریافتی از خانواده این چهار زن زندانی، آنان ضمن محرومیت از حضور در کلاس‌های بند عمومی، به بند جدیدی منتقل شده‌اند که درهای آن برخلاف بندهای دیگر به صورت مداوم بسته است و امکانات مناسبی ندارد. این زندانیان حق استفاده از کتابخانه و امکانات فرهنگی را ندارند و محدودیت‌ها تا حدی افزایش یافته است که سایر زندانیان شکایت کرده‌اند که چرا این افراد را زندانی کرده‌اند.

این چهارتن در هفته یک تا دو ساعت هواخوری دارند و حق خرید از فروشگاه زندان نیز از آنها سلب شده است و برای آنان مامور خرید در نظر گرفته‌اند.علاوه بر تمامی این موارد به آنان گفته شده که قانون مرخصی یک ششم شامل حال آنها نمی‌شود و تنها پس از گذراندن نیمی از مدت حبس خود امکان ارائه درخواست مرخصی را خواهند داشت.

بر اساس احکامی که پیشتر برای این زنان زندانی بهایی صادر شده است، نسرین قدیری و سیما رجبیان هر یک به دو سال حبس تعزیری و ناهید قدیری و رزیتا واثقی هر یک به پنج سال حبس تعزیری محکوم و در زندان وکیل آباد مشهد زندانی هستند. پیش از این نیز ناهید قدیری مدت چهارماه

بازداشت مقيسه، محكوميت بني‌يعقوب

خودنویس:
سروش پاكنهاد
محمد‌رضا مقيسه كه سايت كلمه از او به عنوان يكي از ياران اصلي ميرحسين موسوي ياد مي‌كند بار ديگر بازداشت شد. همچنين دادگاه تجديد نظر، حكم يك سال حبس تعزيري و ۳۰ محروميت از روزنامه‌نگاري ژيلا بني‌يعقوب روزنامه‌نگار و فعال سياسي را تاييد كرد.

اخبار بازداشت يكي از اصلي‌ترين ياران ميرحسين موسوي و محروم كردن روزنامه‌نگاري از كارهاي مطبوعاتي و رسانه‌اي پس از آن كه مقام رهبري جمهوري اسلامي، معترضان به انتخابات را ميكروب ناميد صورت گرفت.

اگر چه سايت رسمي رهبري پس از سخنراني وي در قم اعلام کرد همه منتقدان و معترضان به نتیجه انتخابات میکروب سیاسی نیستند و تعمیم دادن و برجسته كردن این عبارت كار بیگانگان است. این سایت نوشته که بیگانگان با برجسته کردن میکروب سیاسی تلاش داشته‌اند آثار سفر آيت‌الله خامنه‌ای به قم را خنثی کنند. وب‌سایت دفتر رهبری افزوده رسانه‌های بیگانگان با تأكید بر نكته‌ای مبهم برای طرح تفسیرهای مناقشه‌آمیز، بر كلیدواژه‌ میكروب‌های سیاسی تأكید كرده‌اند تا تصور غلطی از سخنان او به مخاطبان القاء کنند.

در چنين شرايطي محمدرضا مقيسه از نمایندگان میرحسین موسوی در کمیته پیگیری وضعیت آسیب‌دیدگان حوادث بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته که سال پیش مدتی در زندان بود، بار دیگر در تهران بازداشت شد.

به گزارش بي‌بي‌سي فارسي، وب سایت‌های نزدیک به معترضان دولت گزارش دادند که محمدرضا مقیسه، غروب روز یکشنبه، توسط ماموران امنیتی بازداشت شده است.
محمدرضا مقیسه، سابقه سردبیری مجله بیست ساله‌ها و عضویت در هیات مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران را نیز دارد.

وي پيش از اين یک بار روز ۲۲ مهر ۱۳۸۸ در محل کارش بازداشت شده و روز ۱۰ اسفند ۱۳۸۸ با سپردن وثیقه ۵۰۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شده بود. اين گزارش مي‌افزايد محمدرضا مقیسه در دادگاه بدوی به تحمل شش سال زندان محکوم شده است.

همچنين به گزارش سایت‌های خبری، حکم یک سال حبس تعزیری و ۳۰ سال محرومیت از روزنامه‌نگاری برای ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه‌نگار و فعال جنبش زنان در شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران تایید شد. ژیلا بنی‌یعقوب، روزنامه نگار مستقل طی سال‌های اخیر چند جایزه بین‌المللی در حوزه روزنامه‌نگاری را از آن خود کرده است، که از جمله مي‌توان به جایزه شجاعت در روزنامه‌نگاری، جایزه بین‌المللی آزادی بیان و جایزه بهترین وبلاگ‌نویس گزارشگران بدون مرز اشاره كرد. بهمن احمدی امویی، همسر ژیلا بنی‌یعقوب، نیز به دلیل فعالیت‌های رسانه‌ای و روزنامه‌نگاری‌اش اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین زندانی است و دوران محکومیت ۵ ساله خود را می‌گذراند.

ویژگی های ایرانی اصیل

در تصاویرحکاکی شده بر سنگهای تخت جمشید هیچکس عصبانی نیست
هیچکس سوار بر اسب نیست
هیچکس را در حال تعظیم نمی بینید
در بین این صدها پیکر تراشیده شده حتی یک تصویر برهنه وجود ندارد.
این ادب اصیلمان است:نجابت - قدرت- احترام- مهربانی- خوشرویی

برای همه ایرانیان بفرست تا یادمان بماند چه بودیم و چه شدیم

 

بالای صفحه

... بیشتر