xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

يکشنبه ،  30 آبان 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس / کودکان هرمز




تصویب پیش نویس قطعنامه علیه ایران و واکنش کشورهای آمریکا و کانادا

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در پی تصویب پیش نویس قطعنامه سازمان ملل متحد در رابطه با «نقض جدی حقوق بشر در جمهوری اسلامی»، کشورهای کانادا و ایالات متحده آمریکا با ابراز خشنودی و استقبال از صدور چنین قطعنامه ای، آن را هشداری جدی به مسولان جمهوری اسلامی برای پایان بخشیدن به نقض حقوق اساسی مردم ایران عنوان کردند.

روز پنج شنبه، بیست و هفتم آبان ماه، کميته سوم سازمان ملل متحد با تصویب پیش نویس قطعنامه ای از «نقض جدی حقوق بشر در جمهوری اسلامی» عميقا ابراز نگرانی کرد. اين پیش نویس، در کميته حقوق بشر سازمان ملل متحد با حمايت آمريکا، اتحاديه اروپا و کانادا مطرح شد که با ۸۰ رای موافق، در برابر ۴۴ رای مخالف و ۵۷ رای ممتنع تصويب شد.

در اين قطعنامه آمده است: سازمان ملل «عمیقا از نقض جاری حقوق بشر در جمهوری اسلامی ايران ابراز نگرانی می کند.» در اين قطعنامه از شکنجه، قطع اعضای بدن، سنگسار و «نابرابری گسترده جنسيتی و خشونت عليه زنان » به عنوان مصادیق نقض حقوق بشر یاد شده است.

در همین رابطه، وزارت امور خارجه ایالات متحده نیز با صدور بیانیه ای ضمن استقبال از این مساله، خواستار پایبندی حکومت جمهوری اسلامی به تعهدات خود به قانون اساسی این کشور و حقوق بین‌المللی و همچنین همکاری کامل دولت جمهوری اسلامی با گزارشگر ویژه سازمان ملل در رابطه با شکنجه و سایر بدرفتاری‌های غیرانسانی گردید.

همچنین لاورنس کانون، وزیر امور خارجه کشور کانادا، از این مساله به عنوان پیام آشکاری در حمایت از مدافعان حقوق بشر در ایران نام برد. به گفته وی وضعیت غیر قابل قبول حقوق بشر در ایران مورد توجه جامعه جهانی قرار گرفته است، و از مقامات ایرانیان خواسته شده تا پاسخگوی اقدامات خود باشند. وی همچنین اضافه کرد: «ما همچنان خواست خود از مقامات ایرانی مبنی بر پایان بخشیدن به نقض مهم‌ترین حقوق بنیادی بشر مردم ایران را پیگیری خواهیم کرد.»

به گفته وزیر امور خخارجه کانادا، دولت این کشور خواهان آزادی، دمکراسی، حقوق بشر و حکومت قانون بوده و انتظار دارد ایرانیان از همان آزادی‌ها و حقوقی بهره ‌مند شوند که حق تمامی مردم جهان است.

بازداشت مجدد مرتضی تقی پور، پس از نه سال بلاتکلیفی

شنبه، ۲۲ آبان ماه، مرتضی تقی پور، فعال سابق دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر، پس از ۹ سال بلاتکلیفی مجدداً بازداشت شد. وی به بند ٣۵۰ زندان اوین منتقل شده است.

تقی پور، پیش از این در سال ۱٣٨۰ به خاطر فعالیت دانشجویی اش بازداشت و به مدت ۵۴ روز در بند ۲۰۹ زندان اوین در سلول انفرادی زندانی شده بود. پس از آن با قرار وثیقه آزاد شد و تاکنون پس از گذشت حدود ۹ سال، به پرونده اش رسیدگی نشده است.

وی با درخواست رسیدگی به پرونده و کاهش قرار وثیقه اش به دادگاه مراجعه کرد. اما در مقابل به جای پاسخگویی به درخواست وی، به دستور قاضی صلواتی، قرار وثیقه وی فسخ و مجدداً قرار بازداشت برایش صادر شد. این در حالی است که هیچ تاریخ و زمان مشخصی نیز برای رسیدگی به پرونده و تشکیل جلسه دادگاه بعد از گذشت ۹ سال به وی و خانواده اش اعلام نشده است.

اخبار روز

اخراج دانشجوی بهایی دانشگاه علم و صنعت

خانم آرزو صمیمی، دانشجوی بهایی دانشگاه علم و صنعت بهشهر به علت «اعتقاد به دیانت بهایی» از این دانشگاه اخراج شد.

به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، در فرم دانشجویی این دانشجو در سایت رسمی دانشگاه، مذهب وی «اسلام» درج شده که با «پیگیری» این دانشجو برای «اصلاح» این فرم و «اعتراض» وی، مسئولین دانشگاه وی را از دانشگاه اخراج کرده اند.

اخراج دانشجویان بهایی از دانشگاه های کشور در حالی ادامه دارد که مسئولین وزارت علوم در دولت دهم، وجود هرگونه «دانشجوی محروم از تحصیل به علت اعتقادات مذهبی» و «محرومین از تحصیل» را تکذیب می کنند.

محکومیت سی تن از دراویش گنابادی به حبس و جزای نقدی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: 30 تن از دراويش گنابادی شهرستان چرمهین که شاهد تخریب محل برگزاری مجالس مذهبی خود توسط نيروهاي دولتي بودند، به جرم اخلال در نظم ‌و آسايش عمومي، تمرد از مأمورين و تخريب اموال دولتي، به تحمل 1 سال حبس تعلیقی و پرداخت 3 ميليون و پانصدهزار ريال جزاي نقدي بدل از حبس و شلاق (تعليق به مدت 5 سال) محكوم شدند.

به گزارش سایت مجذوبان نور؛ این حکم که دراویش را از حضور و رفت و آمد به جلسات مذهبی درویشی‌شان نیز منع می‌کند، در حالی صادر شده است که در 11 تیرماه 1387، شهرداری چرمهین در اقدامی غیرقانونی، به حکم ِ منافی ِ قانون ِ کمیسیون ِ صد شهرداری استناد کرده و محل برگزاری مجالس دراویش گنابادی ساکن آن شهرستان را که منزل مسکونی یکی از دراویش به نام رحمت‌الله جوادی بوده است، به طور کامل با خاک یکسان می‌کند.

طبق حکم دادگاه عمومي باغ‌بهادران اصفهان، دراويش محكوم همچنین مكلف شده‌اند در طول دوران تعليق مجازات، از برگزاري جلسات دراويش و رفت و آمد و حضور در این جلسات خودداري کنند.

یادآور می‌شود که سه نفر از خانم‌های درویش به نام‌های طوبی كائيزنژاد، زبيره شيرواني و اعظم نعمتي خويي، به دليل عدم كفايت ادله، از اتهامات منتسب شده، برائت حاصل کردند.

گفتنی‌ست رحمت‌الله جوادی که جلسات مذهبی دراویش گنابادی در منزل مسکونی وی برگزار می‌شده است،‌ از جمله معلمانی است که در جریان درگیری‌های انقلاب سال 1357،‌ معلول شد. منزل وی در حالی تخریب شد که نیروهای انتظامی زن و فرزند او را به زور از محل سکونت‌شان بیرون کشیده و در این جریان، بخشی از وسایل زندگی و شخصی وی را نیز طعمه آوار کردند.

آرش سقر؛ یک سال زندان بدون مرخصی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: آرش سقر، از فعالان سیاسی ترکمن، و از اعضای ستاد میرحسین موسوی در انتخابات سال گذشته، که در جریان ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران بازداشت و به هشت سال زندان محکوم گردید، با وجود وعده‌های مسئولان قضایی و تامین وثیقه و خودداری خانواده این زندانی از مصاحبه، همچنان بدون مرخصی در زندان بسر می برد.

به گزارش کلمه، همسر آرش سقر، زندانی سیاسی، از اینکه با وجود تامین وثیقه و خودداری خانواده این زندانی از مصاحبه، پس از یک سال همچنان از اعطای مرخصی به او جلوگیری می‌شود، ابراز نگرانی کرد و گفت: یک سال سکوت کردیم، ولی حتی یک روز هم اجازه مرخصی به همسرم ندادند تا حداقل فرزند پنج ساله ام از حق دیدن پدر محروم نماند و در این یک سال دچار افسردگی شدید روحی نشود.

این فعال سیاسی در اول آذرماه سال گذشته دستگیر، و به هشت سال زندان محکوم شده و با وجود وعده‌های مسئولان قضایی، تاکنون حتی یک روز هم به مرخصی نیامده است. آقای سقر یک کودک پنج ساله دارد که در یک سال اخیر از دیدار پدرش محروم بوده است.

آزاده قرنجی، همسر آقای سقر، در گفت‌وگو با جرس، دلیل ناشناس ماندن این زندانی سیاسی ترکمن را عدم موافقت خودشان برای مصاحبه با رسانه ها عنوان کرده و گفته است: ما نمی خواستیم ماجرای زندانی شدن همسرم را با مصاحبه های خبری پیچیده کنیم، همیشه نگران بودیم که اگر حرفی بزنیم ممکن است به ضرر همسرم تمام شود برای همین سکوت کردیم اما علی رغم همه اینها باز برای همسرم حکم هشت سال زندان صادر کرده اند و حتی با درخواست های مکرر ما برای مرخصی هم موافقت نکرده اند.

وی با ابراز بی‌اطلاعی از دلیل بهره‌مند نشدن همسرش از حق قانونی مرخصی، خاطرنشان کرده است: ما هر کاری که خواسته بودند را گوش دادیم تا پرونده همسرم دچار مشکل نشود، یعنی در این یک سال مصاحبه ای انجام ندادیم و سکوت کردیم به این امید که حسن نیت مان را نشان دهیم که جز آزادی همسرم نمی خواهیم اما هیج فرجی حاصل نشد و حتی در عید نوروز که خودشان گفته بودند که احتمال اعطای مرخصی وجود دارد باز هم ما چشم به راه ماندیم و ایشان سال نو را هم در اوین ماند.

همسر آرش سقر با اشاره به عدم اعطای مرخصی به همسرش با وجود تعیین وثیقه، می‌افزاید: به ما گفته بودند بروید وثیقه جور کنید ما هم رفتیم و نزدیک به صد میلیون وثیقه فراهم کردیم اما نشد.

همسر این زندانی سیاسی همچنین به نامه خود به قاضی صلواتی اشاره می‌کند که در آن نوشته است: من و همسرم هر دو ترکمن ایرانی و از اهل سنت (هموطنان و همدینان) شما هستیم که در پی دستگیری غیرقانونی و محاکمه ناعادلانه همسرم، بسیار مظلوم واقع شده ایم و حقوق ما به شدت و به طور گسترده پایمال شده است.

وی همچنین وضعیت تلخ و تاسف‌بار خود را در این نامه، این‌گونه گزارش داده است: من طی یک سال گذشته مصائب و مشکلات بسیار شدید مالی، جسمی و روحی را تحمل نموده ام اما اکنون توان از کف داده ام . همچنین به علت عدم توانایی پرداخت اجاره بها و بی جواب گذاشتن درخواست صاحبخانه برای اجاره اش مجبور شدم منزل مسکونی را تخلیه و اندک وسایل زندگی خود را در منزل یکی از دوستان به طور موقت جابجا نموده و به امانت بسپارم.

او افزوده است: از اول آذر ماه سال گذشته تا امروز هم پدر و مادر ایشان و هم فرزند پنج ساله ام شرایط خوبی ندارند. پسر پنج ساله ام به شدت دچار افسردگی شده است و مدام ناخن هایش را می جود. به عنوان یک مادر واقعا نمی دانم برای یک کودکی که هیچ گناهی ندارد چه باید بکنم تا از حق دیدار پدرش بهره مند شود.

پدر شبنم مدد زاده: مگر دخترم چه گناهی کرده است !

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: عبدالعلی مددزاده، پدر شبنم مددزاده نایب دبیر شورای دفتر تحکیم وحدت تهران که از ماه پیش تاکنون اجازه تماس تلفنی و ملاقات حضوری با خانواده را نداشته، در خصوص قطع ملاقات های فرزندش گفت که ظاهرا به او گفته اند چون نامه به خارج از زندان می نویسی و تماس تلفنی با آدم های خارج از زندان می گیری اجازه ملاقات و تماس تلفنی نداری.

عبدالعلی مدد زاده، پدر این دانشجوی زندانی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «هفته گذشته مادر شبنم جلوی زندان آنقدر داد و فریاد می کند که به او اجازه ملاقات می دهند، ملاقاتی با امنیت کامل. مادرش می گفت دریک کابین دو، سه نفر پشت او ایستاده بودند و دو، سه نفر پشت خود شبنم و اینطوری آنها با هم حرف زده اند، انگار زندانی می خواهد از زیر سقف آنها فرار کند. صدای آن دو هم ضبط می شده اما چون ضبط هم زمان داخل اتاق پخش می شده و صدایش بلند بوده است آن دو نمی توانستند صدای یکدیگر را بشنوند، بالاخره اعتراض می کنند و چند کلمه ای با هم راحت حرف می زنند. »

شبنم مدد زاده، عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تربیت معلم تهران که از چهار ماه گذشته به بند عمومی زندان رجایی شهر کرج منتقل شده است اکنون به گفته پدرش به دلیل بودن با معتادان و قاتلان در وضعیت روحی خوبی به سر نمی برد و بیماری قلب و چشم این زندانی نیز تشدید یافته است. برادر این زندانی، فرزاد مدد زاده نیز که هم زمان با او در اول اسفند ۷۸ بازداشت شد اکنون در همان زندان است با این تفاوت که او اجازه ملاقات وتماس با خارج از زندان را دارد. همچنین وکلای این خواهر و برادر، نسرین ستوده و محمد اولیایی فرد نیز در زندان هستند.

عبدالعلی مددزاده با اشاره به اینکه وضعیت قلب، گوارش و چشمان دخترش مساعد نیست گفت :«شبنم قبل زندان هیچ مشکلی نداشت همه بیماری ها را در این ۱۸ ماه داخل زندان گرفته است. برای مادرش دیدن شبنم در آن وضعیت خیلی سنگین تمام شده و می گوید حال شبنم اصلا خوب نیست. بهداری زندان ظاهرا متخصص ندارد و یا خوب معاینه نمی کنند. شبنم هر بار که به بهداری می رود، نمی دانم فکر کنم قرص های مثل سرما خوردگی بهش می دهند، نمی دانم آنجا چه می گذرد. شبنم و فرزاد هر دو وسط قاتل ها و معتادان هستند، وسط کسانی که به خودشان چاقو و تیغ می زنند. به شبنم و فرزاد آسیبی نرسانده اند اما بالاخره در روحیه شان تاثیر ی گذارد. نمی دانم آخرش چه می شود. »

پدر شبنم مدد زاده در خصوص پی گیری هایش برای اجازه ملاقات و مرخصی گفت: «خیلی نامه نوشتم. خیلی فرم ملاقات و در خواست مرخصی پرکردم اما جواب ندادند. ۲۰ روز پیش به دادستانی کرج در خصوص اجازه ملاقات با شبنم نامه نوشتم اما سه روز پیش که رفتم گفتند دادستان کرج جواب نوشته که ما درباره زندانیانی که از طرف دادستانی تهران فرستاده می شوند هیچ حقی جز نگهداری آنها نداریم و دادن مرخصی و ملاقاتی آنها به ما ربطی ندارد. دوباره شبیه همان نامه را به دادستانی تهران نوشتم که فعلا جوابی نگرفتم. از چهار ماه پیش که این خواهر و برادر را به کرج فرستاده اند من خیلی نامه نوشتم اما موفق به دیدن دادستان تهران، آقای دولت آبادی نشدم. »

پدر شبنم مدد زاده در خصوص وضعیت فرزاد، پسرش نیز گفت: «هفته گذشته فرزاد را دیدم، فرزاد زنگ هم می زند. او بهتر از خواهرش است و بیشتر برای خواهرش نگران است و خواب و خوراک ندارد. »

عبدالعلی مدد زاده که ساکن تبریز است به کمپین گفت: «الان نزدیک دو سال است برنامه زندگی من این شده که هر ۱۵ روز یکبار به کرج بروم. دوشنبه ها می روم که بلکه شبنم و فرزاد را بتوانم ببینم و دوباره سه شنبه برمی گردم. قبلا هم که زندان اوین تهران بودند برنامه ام همین بود. »

پدر شبنم مدد زاده درخصوص انتظارش از سازمان های حقوق بشری گفت: «من از سازمان های حقوق بشر انتظار دارم که این دو بچه ۲۴، ۲۵ ساله که هر کدام یکسال فاصله سنی با هم دارند و نزدیک به دوسال است که دربازداشت به سر می برند را دریابند. مگر آنها چه گناهی کردند. پسرم با تاکسی قراضه کار می کرد که خرج شهریه دانشگاه شبنم و خرج من ۷۵ ساله و مادرش را بدهد که به خاطر شبنم او هم به زندان افتاد. انتظار دارم که اگر می توانند باعث آزادی این دو بچه شوند و اگر هم کاری نمی خواهند بکنند که من دیگر چه بگویم. وکلای این دو بچه هم الان در زندان هستند و آنها بی وکیل مانده اند. دیگر چه کسی می تواند روی پرونده آنها کار کند. نمی دانم عاقبت چه می شود.»

شبنم مدد زاده اول اسفند ماه ۸۷ در حالیکه قصد رفتن به جلسه شورای عالی دفتر تحکیم وحدت را داشته بازداشت و به کلانتری رجایی شهر کرج منتقل می شود. برادر او نیز همان روز به دنبال تماس تلفنی شبنم در کلانتری وقتی به سراغ او می رود بازداشت و هر دو روانه زندان اوین می شوند.

شبنم و فرزاد مدد زاده هر دو به اتهام محاربه و اقدام علیه امنیت ملی به ۵ سال زندان با تبعید به زندان رجایی‌شهرکرج محکوم شدند.

"ملت ایران هرگز قتل های زنجیره ای نفرت انگیز را از یاد نخواهد برد"

دوازده سال پس از کشته شدن جمعی از روشنفکران و سیاسیون ایرانی که به "قتل های زنجیره‌ای" معروف شد، همچنان زوایای تاریکی از این جنایات در دهه ۷۰ خورشیدی در داخل و خارج ایران باقی مانده است.

به گزارش دانشجو نیوز، جبهه ملی با انتشار بیانیه ای به باز خوانی قتل های زنجیره ای پرداخته است. قتل های زنجیره‌ای با کشته شدن داریوش فروهر و همسرش پروانه اسکندری، رهبران حزب ملت ایران، در اول آذر ماه سال ۱۳۷۷ آغاز شد. این دو در منزل شخصیشان و با ضربات چاقو به شکل فجیعی به قتل رسیدند. چند روز پس از این واقعه جسدهای دو نویسنده به نه های محمد مختاری و محمدجعفر پوینده پس از چند روز بی‌خبری در جاده‌های اطراف شهر پیدا شد. با انتشار اخبار مربوط به این قتل ها، جوی پر از التهاب و انزجار و تنفر جامعه را فراگرفت و این قتل ها که تعداد واقعی آنها هیچگاه مشخص نگردید به عنوان قتل های سیاسی زنجیره ای معروف گردید. به دنبال این قتل ها سرانجام در تاریخ ۱۵ دیماه ۱۳۷۷ وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی با صدور بیانیه ای رسمی اعلام کرد که این قتل ها توسط عناصری خودسر از آن وزارت خانه صورت گرفته است وآقای سید محمد خاتمی رئیس جمهور وقت آنها را قتل های نفرت انگیز نامید و قول داد که این محفل خودسر را که چون غده ای سرطانی در پیکر وزارت اطلاعات جای گرفته است جراحی نماید.

بدنبال آن افشاگری عده ای ازاعضای وزارت اطلاعات ازجمله سعید امامی معاون آن وزارت خانه بازداشت شدند، ولی محاکمات آنها روال صحیحی را نپیمود وگفته شد که متهم ردیف اول پرونده که همان سعید امامی بود خودکشی نموده وازمیان رفته است و ظاهرا همه سرنخ ها که به او منتهی می گردید کور گردید. شگفت انگیز آنکه وکیل خانواده های قربانیان قتل های زنجیره ای آقای دکتر زرافشان نیز به جرم دفاع از حقوق موکلان خود به زندان افتاد. در اولین سالگر دقتل های پاییز ۷۷ حادثه حمله به کوی دانشگاه تهران توام با ضرب و جرح و قتل دانشجویان همراه با تخریب و به آتش گشیده شدن خوابگاه آنان اتفاق افتاد و آقای سید محمد خاتمی رئیس جمهور اظهار نمود که "می دانستم افشا کردن قتل های زنجیره ای تاوان سنگینی به دنبال دارد". در محاکمه عاملان قتلهای زنجیره ای هیچگاه از آمران و طراحان اصلی نامی برده نشد و فقط چند عامل خودفروخته که اجرای قتلها را به عهده داشتند به قصاص محکوم شدند ولی خانواده های قربانیان قتل های زنجیره ای با روشن بینی از درخواست قصاص در مورد آنها امتناع کردند زیرا که آمران و فرماندهان را مجرمین واقعی و اصلی میدانستند نه مجریان رده های پایین که برای امرار معاش جز اجرای دستورات مافوق چاره ای برای خود ندیده اند.

جبهه ملی در بیانیه خود میگوید: "در این سالها حاکمیت کوشیده است تا داستان آن قتلهای فجیع را با آن محاکمات نمایشی و قلابی پایان یافته قلمداد نماید و حتی برای آنکه آن حوادث شنیع بدست فراموشی سپرده شود از برگزاری مراسم سالگرد آن شهیدان سرافراز راه آزادی و استقلال ایران جلوگیری مینماید ولی از نظر ملت ایران پرونده قتل های زنجیره ای هیچگاه بسته نشده و روزی مجرمین اصلی آن قتل های ناجوانمردانه و نفرت انگیز باید پاسخ گوی اعمال جنایتکارانه خود باشند."

نیجریه: مقصد نهایی هروئین ارسالی از ایران اروپا بوده است

سازمان مبارزه با مواد مخدر نیجریه روز شنبه ۲۰ نوامبر ۲۰۱۰ (۲۹ آبان ۱۳۸۹) اعلام کرد مقصد نهایی ۱۳۰ کیلوگرم هروئینی که از داخل محموله ای فرستاده شده از ایران ضبط شد، اروپا بوده است.

مقام های نیجریه ای روز جمعه اعلام کرده بودند ۱۳۰ کیلوگرم هروئین به ارزش ۹/۹ میلیون دلار در بندر آپاپا در لاگوس، بزرگترین شهر نیجریه، و داخل محموله ای از قطعات خودرو که از ایران ارسال شده بود، کشف و ضبط شده است.

پیشتر مسئول اداره گمرک بندر آپاپا به روزنامه نیجریه ای ونگارد گفته بود مبدا این محموله ایران و آخرین مقصد آن نیجریه بوده است، اما بر اساس اظهارات روز شنبه مسئولان نیجریه ای، "اطلاعات کسب شده" نشان می دهد که مقصد نهایی این محموله اروپا بوده است.

نیجریه یکی از گذرگاه های اصلی قاچاق کوکائین آمریکای جنوبی و هروئین به قاره اروپاست.

رئیس سازمان مبارزه با مواد مخدر نیجریه هنگام اعلام این خبر، به کارتل های قاچاق مواد مخدر هشدار داد که دولت نیجریه با شدت با آنها برخورد خواهد کرد. او اشاره ای به دولت ایران نکرد.

ایران هم هنوز به این ماجرا واکنشی نشان نداده است.

سايت احمد شاملو نیز فيلتر شد

آفتاب: سایت رسمی بنیاد گلشیری و احمد شاملو فیلتر شده است.

سایت رسمی بنیاد گلشیری به آدرس
http://www.golshirifoundation.org/
از روز پنجشنبه 27 آبان ماه فیلتر شده و از دسترس خارج شده است.

فرزانه طاهری (رئیس بنیاد گلشیری)، با تایید این مطلب افزود: خود من هم از طریق اخبار و دوستان شنیدم که این سایت فیلتر شده است و دلیل آن را نمی‌دانم.

طاهری افزود: این سایت بسیار دیر به‌روز می‌شد و فقط در آن اخباری پیرامون جایزه بنیاد گلشیری و همچنین آثار مرحوم گلشیری منتشر می‌شد. گه‌گاهی نیز اگر ویژه‌نامه‌ای منتشر می‌شد؛ در این سایت قرار می‌گرفت.

طاهری با اشاره به اینکه درباره این وضعیت پیگیری خواهد کرد، افزود: درباره دلیل فیلتر شدن این سایت مسولان اطلاعی به ما ندادند. من نیز اصلا نمی‌دانم از چه طریقی باید پیگیر فیلتر شدن سایت باشم اما از آنجاکه توان راه‌اندازی سایت جدیدی را نداریم؛ فعالیت‌های خود را از همین سایت پیگیری خواهیم کرد.

سایت رسمی احمد شاملو به آدرس
www.shamlou.org
نیز همزمان با سایت گلشیری فیلتر شده
است.
آیدا سرکیسیان (همسر احمد شاملو) با تایید این مطلب گفت: از هفته‌ی گذشته عده‌ای از علاقمئدان تماس می‌گرفتند و اعلام می‌کردند که نمی‌توانند وارد سایت شوند. اما دلیل این موضوع را من نمی‌دانم.

کارگران لوله سازی خوزستان باردیگردرمقابل استانداری تجمع کردند

تجمع كارگران شركت لوله‌سازي خوزستان منجر به مسدود شدن خيابان فلسطين اهواز شد.

بنا به گزارش خبرگزاری فارس، کارگران لوله‌سازي خوزستان در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق آنان از 18 ماه پيش تاكنون، صبح امروز براي چندمين بار در طول ماه‌هاي اخير اقدام به برپايي تجمع اعتراض‌آميز در مقابل استانداري خوزستان واقع در خيابان فلسطين اهواز كردند.
به گفته اين كارگران، وعده‌هاي مسئولان از حدود دو سال پيش تاكنون براي حل مشكل آنان و پرداخت حقوق معوقه محقق نشده است.
تجمع كنندگان مي‌گويند: ما اوباش نيستيم و مشكلات خانوادگي متعددي از بابت پرداخت نكردن حقوق براي ما ايجاد شده است.

اين گروه خواستار حل مشكل خود در اسرع وقت شدند.

کارگران کارخانه لوله سازی خوزستان که تعدادشان به 600نفر میرسد چند سال است که با مشکل عدم پرداخت حقوقشان مواجه هستند وطی این سالها بارها دست به تجمع وراهپیمایی زده اندوهرباربا وعده مسئولان استان ونمایندگان مجلس مبنی بر رسیدگی به مشکلاتشان مواجه گشته انداما تا به امروزکماکان مشکلشان پابرجاست و18 ماه است که حقوقشان پرداخت نشده است.

تا اینکه امروز (شنبه) استاندار خوزستان پس از چندسال وعده و وعید، در ادامه سردواندن کارگران ، شکایت کارگران از صاحب کارخانه راجهت برطرف کردن مشکلات کارگران پیشنهاد کرد .

وی دررابطه با تجمع امروز (شنبه) کارگران لوله سازی خوزستان به خبر نگار فارس گفت:

مديريت كلان استان تمام راه‌هاي ممكن براي رفع اين مشكل را طي كرده اما تاكنون اين مشكل برطرف نشده است. تنها راه برخورد با صاحبان كارخانه، شكايت كارگران از آنها است، اما تاكنون شكايتي از سوي كارگران كارخانه لوله‌سازي خوزستان به مراجع قضايي ارائه نشده است.

بازداشت محمود علیزاده طباطبایی

جرس: در ادامه تحولات مربوط به پرونده مهدی هاشمی رفسنجانی، برخی از سایت های خبری نزدیک به دولت، مدعی بازداشت سیدمحمود علیزاده طباطبایی وکیل خاندان هاشمی رفسنجانی توسط مقامات امنیتی شدند.
سامانه خبری- تحلیلی «مشرق»، بدون نام بردن از وی، اتهام علیزاده را جمع آوری اطلاعات پرونده مهدی هاشمی از برخی قضات و وکلا اعلام کرده است.
گفتنی است علیزاده طباطبایی عضو اولین دوره شورای اسلامی شهر تهران و نماینده رئیس دولت اصلاحات در ستاد مبارزه با مواد مخدر بوده است.
وی همچنین در برخی پرونده ها، همچون شکایت از روزنامه کیهان، وکالت محمد خاتمی را بر عهده داشته است.

پرونده حسین رونقی به دادگاه تجدید نظر ارسال شد

رهانا : پرونده جسین رونقی برای تجدید نظر به سعبه ۵۴ دادگاه انقلاب تهران ارسال شده و خانواده او تحت کنترل شدید ماموران امنیتی قرار داد.
به گزارش رهانا، پرونده حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس آذربایجانی که در تاریخ ۱۱ مهر ماه سال جاری به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود برای تجدید نظر به شعبه ۵۴ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی لطفی ارسال شد.
یکی از تزدیکان خانواده رونقی ضمن اعلام این خبر افزود: وی همچنان در سلول انفرادی بسر میبرد و این یک نقض قانون آشکار است که وی نزدیک ۱۱ ماه در سلول انفرادی هستند و حتی بعد از محاکمه و صدور رای توسط قاضی بازهم وضعیت وی تغییر پیدا نکرده و همچنان در سلول انفرادی هستند.
او همچنین در سوالی از زمان رسیدگی به پرونده ایشان و اعلام نتیجه رای دادگاه تجدید نظر گفت: زمان دادگاه و رسیدگی به پرونده ایشان با توجه به اینکه قاضی پرونده ایشان جهت شرکت در کنفرانس حقوق بشر در خارج از کشور بسر می‌برند مشخص نشده و به خانواده ایشان و وکلای ایشان نیز ابلاغ نشده است.

نگرانی از افول مطالعه در ايران

مقاله لس آنجلس تايمز درباره وضعيت کتابخوانی
ايران ظرف 30 سال گذشته سرمايه گذاری عظيمی بر روی سوادآموزی کرده است، اما برخی از مسؤولان و روحانيون ارشد اين کشور از بی علاقه بودن ايرانی ها به کتابخوانی گلايه دارند.

آنها در سخنرانی های متعددی که در هفته جاری و در هفته کتابخوانی ايراد کردند، هشدار داده اند "فرهنگ کتابخوانی" ايرانيان اخيراً در حال افول بوده و خواستار به راه افتادن جنبشی سراسری برای بهبود وضعيت کتابخوانی شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آيت الله يوسف طباطبايی نژاد در يک سخنرانی در شهر اصفهان گفته است: "جامعه برای ساندويچ ارزش بيشتری نسبت به کتاب قائل است. برخی فقط برای منافع اقتصادی کتاب می خوانند و اين کار را به عنوان يک حرفه نگاه می کنند، که جای تأسف دارد. لازم است کتابخوانی را به نحوی ترويج کنيم که سبب بسط منطق و تفکر منطقی شود."

غلامعلی حداد عادل رئيس کميسيون فرهنگی مجلس ايران نيز در سخنرانی روز يکشنبه خود در افتتاحيه هجدمين دوره هفته کتاب در تهران، از همين نگرانی ها سخن گفت. هفته کتاب امسال از 21 نوامبر با شعار "کتابخوانی، تفکر و خرد" آغاز شده است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ايران، وی گفت: "متأسفانه برای ترويج فرهنگ کتابخوانی در ايران، راه درازی در پيش است. ما بايد حتی به زوج هايی که تازه ازدواج می کنند، کتاب هديه دهيم، درحاليکه آنها بيشتر ظروف آشپزخانه هديه می گيرند."

بهمن دری معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی نيز خواستار تحرک بيشتر برای ترويج کتابخوانی شد. خبرگزاری مهر به نقل از وی گزارش داد: "ما برای ترويج کتابخوانی به کمک رسانه ملی نياز داريم. ما بايد به نحو مؤثری مردم را با کتاب آشنا کنيم و اينکار را ادامه دهيم."

هيچ مطالعه معتبری در خصوص ميزان کتابخوانی در ايران صورت نگرفته است اما احتمالاً طباطبايی نژاد و حداد عادل برای نگرانی در اين خصوص دلايلی در اختيار دارند.

از نگاه کلی تر، فشارهای اقتصادی مانع از اختصاص اوقات فراغت به کتابخوانی از سوی ايرانی ها می شود. علی، دانشجوی مهندسی مواد در دانشگاه تهران، به لس آنجلس تايمز گفت تبديل شدن به يک روشنفکر اهل مطالعه و يا خواننده جدی رمان های تخیلی، به کسب در آمد نخواهد انجامید.

وی گفت: "خواندن کتاب هايی غير از کتب مرجع دانشگاهی بی فايده است. البته برای تبديل شدن به يک مهندس با فرهنگ به جای يک مهندس معمولی فايده دارد."

به گفته ناظران، در حال حاضر برخی از کتابفروشی های تهران تنها از طريق فتوکپی کردن کتب مرجع دانشگاهی و فروش ترجمه فارسی آنها دوام آورده اند. در عين حال، خالی کردن قفسه کتابقروشی ها از کتاب های داستانی رفته رفته دشوارتر می شود.

با اين حال، هنوز برخی از کتاب های خيالی معروف دنيا همچنان به فروش خود در ايران ادامه می دهند. به گفته يکی از فروشندگان کتاب، کتاب "کيمياگر" پائولو کوئيليو هر ساله بيش از 10,000 نسخه در ايران فروش دارد. وی گفت کتاب های مربوط به تاريخ ايران نيز فروش خوبی دارند.

ظاهراً کتاب های ممنوعه و رمان های عشقی نيز با رنگ و بویی اسلامی، از بازار خوبی برخوردار هستند.

درحاليکه کتابخوانی در ميان ايرانيان رو به افول گذاشته است، ظاهراً بساط کتاب های دائره المعارف در جمهوری اسلامی پررونق است.

به گفته حداد عادل، بالغ بر 200 دائره المعارف مختلف در ظرف 2 سال گذشته گردآوری شده اند و بنا بر توصيف وی، ايران را به "سرزمين دائره المعارف ها" تبديل کرده است.

منبع: لس آنجلس تايمز- 18 نوامبر
رامين مستقيم- آلکساندرا سندلز

آماده باش مترو، شرکت واحد اتوبوسرانی و نیروی انتظامی در راستای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها

جرس: بنا به گزارش منابع خبری، در آستانه فاز اجرایی طرح هدفمندی یارانه ها و رها سازی قیمت ها، پرسنل شرکت واحد اتوبوسرانی، مترو و همچنین نیروهای انتظامی پایتخت، به حالت آماده باش درآمدند.

به گزارش جرس، در جهت کنترل روند اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها، علاوه بر پرسنل نیروی انتظامی، به کارکنان مترو و شرکت واحد اتوبوسرانی نیز حالت آماده باش اعلام شده و ابلاغ گردیده است که تا اطلاع ثانوی هیچگونه مرخصی به پرسنل این سه بخش داده نمی شود.

بر اساس این گزارش، مسئولان این سه بخش حتی به کسانی که در مرخصی به سر می بردند، اعلام کرده اند که لغو مرخصی شده اند و هر چه سریع تر به محل کار های خود مراجعه کنند.

یک منبع آگاه در این باره به خبرنگار جرس گفت:" پس از هدفمند کردن یارانه ها پیش بینی می شود که استقبال از اتوبوس و مترو به دلیل افزایش قیمت تاکسی افزایش یابد به همین دلیل تمامی اتوبوسهای اسقاطی برای حمل و نقل مردم در دست تعمیر است".

وی همچنین افزود: " متروی تهران نیز درصدد است که هر چه سریع تر خطوط ناقص را تکمیل کند به همین دلیل بدون اینکه پله برقی و تعداد قطارهای خط کلاهدوز در مترو تکمیل باشد ، مسئولان به راه اندازی این خط اقدام کرده اند."

نیروی انتظامی نیز از اوایل آبان ماه طرح ویژه حضور در محلات را در راستای طرح هدفمند کردن یارانه ها در دستور کار قرار داده و آنرا "محله محور" نامیده است.

بازجویی و تهدید ۱۱ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین

کلمه :یازده نفر از زندانیان سیاسی اوین که بیانیه ای را با عنوان «کمیته حقیقت یاب برای بررسی حوادث انتخابات تشکیل دهید»، امضا کرده بودند، پس از احضار به دادسرای زندان اوین دوباره مورد بازجویی، بازپرسی و تفهیم اتهام قرار گرفتند . آنها همچنین تهدید شدند که در صورت تکذیب نکردن بیانیه شان به جرم تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب محاکمه و حکم زندان جدیدی بر احکام قبلی شان افزوده خواهد شد.

به گزارش کلمه، جمعی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین چندی پیش در بیانیه ای خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای کشف حقایق مربوط به انتخابات و حوادث پس از آن شدند. آنها پس از صدور این بیانیه توسط بازجویان وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفتند. این زندانیان پس از این بازجویی های طولانی حتی تهدید شدند که به زندان های دور از مرکز تبعید خواهند شد.در هفته اخیر نیز دور جدیدی از بازجویی ها و بازپرسی ها درباره امضا کنندگان این بیانیه آغازشده است.

اکنون در میان این جمع مجید دری به زندان بهبهان و کوهیار گودرزی به زندان رجایی شهر تبعید شده اند و علی پرویز نیز پس از اتمام حکم یک سال زندانش از زندان آزاد شده است. هر چند این افراد نیز قبلا مورد بازجویی قرار گرفته بودند. همچنین همه افراد امضا کننده این بیانیه در معرض محاکمه مجدد و پرونده سازی جدید قرار دارند.

این زندانیان بیانیه شان را در واکنش به سخنان محمود احمدی نژاد، رییس دولت دهم که در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کرده بود یک گروه مستقل حقیقت‌یاب بین المللی حادثه حمله تروریستی یازدهم سپتامبر را بررسی کند، نوشتند و خواستار آن شدند تا کمیته ای حقیقت‌یاب برای کشف حقایق مربوط به انتخابات و حوادث پس از آن تشکیل شود.

این زندانیان سیاسی پس از صدور این بیانیه ، بارها از سوی مسوولان امنیتی و قضایی تهدید شده اند. این زندانیان که همگی شان حکم های تایید شده دارند و دوران محکومیت شان را می گذرانند بدون تفهیم اتهام جدید ساعتها بازجویی شدند که موجب اعتراض آنها شد.

گفته می شود محسن امین زاده و محسن میردامادی از اعضای جبهه مشارکت و از امضا کنندگان این بیانیه به روند این بازجویی های غیر قانونی به شدت اعتراض کرده اند.

بهمن احمدی امویی، سید میلاد اسدی، علی تاجر نیا، محمد داوری، امیر خسرو دلیر ثانی، محمد فرید طاهری قزوینی، کیوان صمیمی، علی ملیحی و عبدالله مومنی از دیگر امضا کنندگان این بیانیه بودند که در هفته گذشته ساعت ها توسط بازجویان وزارت اطلاعات تحت بازجویی قرار گرفته اند.

در بخشی از بیانیه این زندانیان همچنین آمده بود:«ما به عنوان بخشی از قربانیان بی گناه و در بند این حوادث که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به همان شیوه مورد اشاره آقای احمدی نژاد متهم، دستگیر و با احکام ناعادلانه زندانی شده ایم، پیشنهاد می کنیم یک گروه حقیقت یاب مستقل ملی، متشکل از افرادی معتبر و مورد اعتماد جامعه برای کشف حقایق مربوط به این انتخابات و حوادث پس از آن تشکیل شود»

در حالی این فشارها بر نویسندگان نامه ها و بیانیه های زندان اوین هر روز در حال افزایش است که رییس سازمان زندانها در مصاحبه ای مدعی شده است که اطمینان دارد زندانی ها نمی توانند از داخل زندان هیچ نامه یا بیانیه ای را به خارج از زندان بفرستند.مسوولان قضایی و امنیتی همچنین بارها مدعی شده اند که چنین بیانیه هایی از نظر آنها کاملا بی ارزش است.

حال خانواده های زندانیان سیاسی اوین بعد از شنیدن این اظهارات ازسویی و تحت بازجویی قرارگرفتن عزیزان شان از سویی دیگر دلیل این تناقض ها در رفتار و عمل مسولان را مورد سوال قرار می دهند، تناقضی که آنها را متعجب کرده است :«اگر امکان بیرون آمدن نامه ای از داخل زندان وجود ندارد (امری که مدام بر آن تاکید می شود)معنای این فشارها و بازجویی ها و تهدیدها و تبعیدها چیست؟ »
همچنین اگر این نامه ها از نظر مسوولان امنیتی، نظامی و قضایی بی ارزش است، پس چرا زندانیان برای تکذیب این نامه ها و بیانیه هایی که «بی ارزش» خوانده می شود، این همه تحت فشار گذاشته می شوند و حتی تبعید می شوند؟چرا این نامه ها این قدر اسباب دردسر دستگاه زندانها و مسوولان قضایی، امنیتی و دولتی شده و آنها را به تکاپو واداشته است؟»

تشدید فضای امنیتی در خیابان انقلاب تهران در آستانه 16 آذر

جرس : در آستانه سالروز 16 آذر و نخستین سالگرد قیام خونین مردم تهران در عاشورای 88، تدابیر امنیتی در خیابان انقلاب و به خصوص اطراف دانشگاه تهران تشدید شده است.

بنا بر گزارشهای رسیده به جرس، از میدان فردوسی تا میدان انقلاب تردد عابران پیاده از پیاده رو به سمت خیابان با حفاظ های میله ای مسدود شده است.

بر اساس این گزارش، ماموران امنیتی و انتظامی نیز در حد فاصل مسیر یاد شده به صورت دو نفره و پیاده در حال گشت زنی و کنترل عبور ومرور هستند.

خاطر نشان می شود اقداماتی نظیر قطع ارتباط پیاده رو و خیابان به منظور جلوگیری از گسترش و سرایت اعتراضات احتمالی به خیابان، مسبوق به سابقه بوده و در جریان اعتراضات سال گذشته نیز مشاهده شده است.

قرار گرفتن اتوبوس های شرکت واحد به شکل قطار و پشت سر هم به منظور ممانعت از مشاهده اعتراضات دانشجویان مقابل در دانشگاهها و نصب پلاکارد های طویل در عرض پیاده روی مشرف به دانشگاه تهران برای استتار اقدامات اعتراضی دانشجویان از دیگر اقدامات کنترلی مسبوق به سابقه بوده است.

امتناع دادسرای انتظامی قضات از دریافت شکایت‌نامه مجید دری از قاضی پرونده‌اش

جرس: دادسرای انتظامی قضات از دریافت شکوائیه رسمی مجید دری از قاضی پرونده‌اش، سر باز زد و علاوه بر آن خانواده دری را که برای تحویل شکایت‌نامه مراجعه کرده بودند، تمسخر و تهدید کردند.
بنا به گزارش‌های رسیده به جرس، خانواده این دانشجوی محروم از تحصیل یک هفته به دنبال یافتن محل استقرار نهاد پیگیری کننده شکایت فرزندشان بودند و در نهایت با تمسخر فرد مسئول و تهدید به برخورد قضایی با خانواده و یا تشدید فشار بر مجید دری روبرو شدند.

مجید دری دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه علامه که چندی پیش به زندان بهبهان تبعید شد، در طی جلسات دادرسی اجازه ورود به دادگاه را نیافت و وکیل وی از دفاع نسبت به اتهام محاربه به این بهانه که سندی مبنی بر ایراد اتهام وجود ندارد، منع شد اما در نهایت با استناد به همین مورد اتهامی در دادگاه بدوی 11 سال و در دادگاه تجدید نظر وی را به 6 سال حبس در تبعید محکوم کردند.

متن این شکایتنامه این عضو شورای دفاع از حق تحصیل به شرح زیر است:

ریاست محترم دادسرای انتظامی قضات
با سلام

احتراما باستحضار می‌رساند اینجانب مجید دری فرزند حسن در تاریخ 18/4/88 توسط نیروهای امنیتی در قزوین بازداشت و به تهران منتقل گردیدم. لذا پس از مدتی بازجویی پرونده اینجانب به شعبه 3 بازپرسی دادگاه انقلاب ارسال و پس از تنظیم کیفرخواست پرونده ام جهت رسیدگی به شعبه 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی ارجاع شد که شعبه مذکور اقدام به تعیین وقت رسیدگی نموده و در موعد مقرر قانونی،جلسه دادگاه با حضور ریاست دادگاه،نماینده دادستان و وکلای اینجانب برگزار گردید.در ابتدا پس از قرائت کیفرخواست مبنی بر ورود چهار اتهام:

1.اجتماع و تبانی.2فعالیت تبلیغی.3.محاربه.4.اخلال در نظم،

اینجانب و وکلای تعیینی ام به دفاع در جهت ردّ اتهامات مطروحه اقدام نمودیم که در این زمان و در خصوص اتهام محاربه، در آغاز ِ دفاع ِ وکلا در ردّ اتهام محاربه، ریاست دادگاه با قطع دفاع وکلا، برائت از اتهام محاربه را پذیرفته و با ذکر این نکته که هیچگونه اقرار و یا مستنداتی وجود ندارد، اعلام داشت نیازی به دفاع در برابر اتهام محاربه وجود ندارد. لذا وی نیز اعتقادی به اتهام محاربه نداشته و به صراحت اذعان نمود اینجانب از این اتهام تبرئه هستم و جلسه دادگاه با بررسی سایر اتهامات و مدافعات به پایان رسید و دفاع آخر اینجانب نیز بدون ذکر اتهام محاربه و حذف آن توسط دادگاه انجام شد و دادگاه وارد مرحله اتخاذ تصمیم گردید. لیکن در کمال تعجب پس از صدور دادنامه، اینجانب به لحاظ انتساب اتهام محاربه به 5 سال حبس و تبعید به ایذه محکوم گردیدم. بنابراین با توجه به مراتب مذکور اذعان میگردد که به لحاظ اعلام برائت اینجانب از سوی ریاست دادگاه نسبت به اتهام محاربه و عدم جواز وکلا به ورود در دفاع از اتهام مذکور بواسطه وعده واهی برائت، عملا حق دفاع از اینجانب و وکلا نسبت به این اتهام سلب شده است. لذا نظر به مراتب یاد شده، از آنجا که دفاع بعنوان حق مسلم اینجانب از من گرفته شده است و از سویی ریاست دادگاه با عدم التزام به اظهار نظر قضایی مبنی بر برائت،درجه دادگاه را از اعداد عدالت قضایی خارج نموده است.بدین واسطه تقاضای بررسی پرونده و تعقیب انتظامی قاضی شعبه 26 دادگاه انقلاب – آقای پیرعباسی – را دارم.

با سپاس
مجید دری
مهرماه هشتاد و نه

ممانعت از حضور بستگان و نزدیکان فروهرها بر سر مزار آنها

رادیو فردا، رویا کریمی : مأموران امنیتی که پیش از این پرستو فروهر را از برگزاری مراسم سالگرد قتل پدر ومادرش، داریوش و پروانه فروهر منع کرده بودند، اجازه ندادند که او بر سر مزار پدر و مادرش نیز حاضر شود.

خانم فروهر که ساکن آلمان است و به روال هر سال، این بار نیز برای برگزاری مراسم دوازدهمین سالگرد قتل پدر و مادر خود در اول آذرماه به تهران رفته است، گفته بود که پس از ورود به ایران، مقامات امنیتی وی را احضار و به او اطلاع دادند که برگزاری هر گونه مراسم برای بزرگداشت داریوش و پروانه فروهر ممنوع است و هیچ اجازه‌ای برای دعوت رسانه‌ای از مردم داده نخواهد شد.

خانم فروهر در گفت‌وگو با رادیو فردا از ممانعت از حضور او و بستگان درجه یکش بر سر مزار پدر و مادرش خبر داده است.

پرستوفروهر: روز جمعه به سنت قدیم من به همراه خاله و دایی‌ام رفتیم سر مزار پدر و مادرم. من هر وقت ایران باشم صبح‌های جمعه سر مزار می‌روم و گل می‌گذارم که رسم قدیمی همه مردم ایران است.

این بار وقتی ما سه نفر سر مزار رفتیم، حضور نیروهای انتظامی در اطراف مزار شگفت‌انگیز بود و متأسفانه نوع برخوردشان درست نبود. آنها می‌گفتند زود باشید، زود باشید و کار ما با ممانعت‌هایی روبه‌رو بود و من نمی‌فهمم به چه دلیل. گویا هر بار با یک عمل کوچک بر زخم ما فشار بیشتری وارد می‌آورند.

حق هر آدمی است که به صورت خصوصی بر سر مزار عزیزانش برود، گل بگذارد، ادای احترام کند و یادشان را گرامی بدارد ولی این حق در همین حد نیز برای ما با محدودیت‌هایی همراه شده است و جای تأسف دارد.


•خانم فروهر، گویا شما فقط با اقوام نزدیک سر مزار رفته‌اید. آیا شما اعلام قبلی داشتید مبنی بر اینکه قرار است روز جمعه بر سر مزار پدر و مادرتان بروید و آیا نیروهای اطلاعاتی پیش از این برای شما ممنوعیت ایجاد کرده بودند؟
نیروی امنیتی-انتظامی اصلاٌ نمی‌تواند ممنوعیتی برای رفتن سر مزار ایجاد کند آن هم به طور خصوصی و اصلاً این مسئله جایی اعلام نشده بود. این مسئله نشان می‌دهد اینها در آنجا حضور دارند.

مردم تهران رسمشان است که روزهای جمعه سر مزار عزیزانشان می‌روند و بعضی‌ها شاید به مزار پدر و مادرم سری می‌زنند، اما از دوست دیگری هم شنیدم که اجازه ایستادن در آنجا را نداده بودند. یعنی در گورستانی که هزاران هزار قبر وجود دارد اطراف این قبر ایستاده‌اند و نمی‌گذارند کسی نزدیک برود. من نمی‌دانم این کار چه معنایی دارد.


•خانم فروهر، به رغم محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی که وجود دارد، برنامه شما برای روز دوشنبه چیست؟
بر اساس رسم تلخی که سال‌های اخیر وجود داشته من و نزدیک‌ترین اقوامم در ممنوعیت در این خانه هستیم و از آمدن هر کسی جلوگیری می‌کنند و منع کامل وجود دارد.

برای این مراسم حتی به ما اجازه ندادند یک آگهی کوچک بدهیم تا یاد آنها را گرامی بداریم. ما در حصر و ممنوعیت هستیم و دیگرانی هم که شاید امید داشتند امسال در مراسم سالگرد شرکت کنند آنها نیز با این حصر و ممنوعیت روبه‌رو هستند.

آزادی اعضای باند قاچاق بین المللی مواد مخدر مرتبط با نیروهای اطلاعاتی

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" اعضای یک باند بین المللی تولید و قاچاق مواد مخدر که با ده ها کیلو مواد مخدر دستگیر و همچنین چند لابراتور از آنها کشف و ضبط شده بود پس از چند روز بازداشت با وثیقه مالی تعدادی از آنها آزاد و بقیه در شرف آزاد شدن می باشند.

باند بین المللی تولید کننده و قاچاق مواد مخدر که دارای چند لابراتوار تولید کننده مواد مخدر مت‌آمفتامین معروف به شیشه و مواد مخدر دیگر بود و همچنین در حدود 64 کیلوگرم مواد مخدر از آنها کشف و ضبط شده بود. این باند تولید کننده و قاچاق مواد مخدر، مواد تولید شده خود را در ایران به فروش می رسانده است . آنها همچنین با کمک نیروهای اطلاعاتی و امنیتی مواد مخدر را به کشورهایی مانند مالزی و تایلند قاچاق می کردند.این باند از حمایت و پشتیبانی کافی نیروهای اطلاعاتی و انتظامی برخوردار بودند . تولید و قاچاق مواد مخدر را سالها است که بدون هیچ ممانعتی پیش می بردند.

این باند تولیدکننده و قاچاق مواد مخدر از طریق فرودگاه خمینی مواد مخدر تولید شد را به کشورهای مانند مالزی و تایلند قاچاق می کرد. مواد مخدر توسط حراست فرودگاه به هواپیما منتقل می شد و از این طریق به کشورهای مقصد قاچاق می شد. تعدادی از افراد حراست فرودگاه به دلیل رقابتهای بین باندهای صادر کننده دستگیر و به اداره اطلاعات کرج منتقل شدند.

یکی از مسئولین و بازجویان وزارت اطلا عات به نام سهراب کریم پور که بازجویی از آنها را به عهده داشت اما بعد از مدت کوتاهی آنها را از بند اطلاعات به بند عمومی زندان گوهردشت کرج منتقل کردند.آنها سپس به دادیاری شعبه 9 دادگاه کرج برده شدند و توسط فردی بنام انصاف دوست مورد بازپرسی قرار گرفتند و برای همگی آنها حکم آزادی با قرار وثیقه مالی صادر نمود.گفته می شود پشت این باند قاچاق افراد رده بالای نیروهای اطلاعاتی و انتظامی قرار دارند.

اسامی چند نفر از افراد اصلی باند تولید کننده و قاچاق مخدر به قرار زیر می باشد:

مسعود آقا جعفری معروف به مسعور صابر، جمشید دینی ،تعدادی ازافراد حراست فرودگاه خمینی که از جملۀ آنها احسان برنون و فردی بنام پیام که با قرار وثیقه آزاد شده است و سایر افراد در شرف آزادی می باشند.وثیقه های آنها بین 100 تا 350 میلیون تومان تعیین شده است.
در حالی افراد این باند بین المللی تولید و قاچاق مواد مخدر به راحتی آزاد می شوند که تعداد زیادی به صرف داشتن و یا مصرف مواد مخدر که قربانیان اصلی این باندها هستند اعدام شده اند و یا در انتظار اعدام بسر می برند.

روایتی از زنان ایرانی كه به مردان افغان فروخته می شوند

آینده : یك مستند تلخ اجتماعی كه چندی پیش تولید شده، به روایت پدیده تلخ فروش دختران و زنان ایرانی به افغانستان می پردازد.

به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی آینده؛ از گذشته تاكنون فروش زنان در افغانستان رفتاری ناپسند در تمام ملل بوده و هیچ گاه تاریخ این سنت غلط را مورد تایید قرار نداده، اما قوم خو گرفته به رفتارهای اینچنینی، این رفتار خلاف مذهب و انسانیت را به دست فراموشی نسپرده اند و اینچنین است كه در قرن بیست و یكم میلادی هنوز كالایی به نام زن توسط افغان ها خریداری می‏شود و عجبا كه بخشی از این كالا توسط هموطنان خوش غیرتمان كه گرسنگی امانشان را بریده، به این كشور صادر می‏شود و تاسف برانگیزتر، تلاش برای نادیدن و سرپوش گذاشتن بر چنین فاجعه ای است.

تصور می ‏كنید یك كارگر افغانی پس از جمع آوری چند میلیون تومان دستمزدش در ایران كه به عنوان نیروی كاری جایگزین كارگر ایرانی دریافت كرده، با رقمی كه ارزشش در افغانستان چندین برابر ایران است، چه می‏كند؟ برخی با سرمایه شان راهی اروپا می‏شوند كه بعضا به دست قاچاقچیان انسان در راه تلف ‏شده یا توسط پلیس دستگیر می‏شوند و دسته‏ای دیگر به مقصد می‏رسند. برخی دیگر با این سرمایه در ایران سرمایه گذاری می‏كنند و زن ایرانی یا افغانی اختیار می‏كنند و حتی تلاش می‏كنند تابعیت ایرانی بگیرند. گروهی دیگر اما راهی افغانستان می‏‏شوند و برای خود با حاصل كارشان در ایران، ملك و همسر تهیه می‏كنند و همسر را همان گونه تهیه می‏كنند كه ملك را می‏خرند.

بسیاری از آنها، زنان شهرستانی ایرانی (به خصوص زنان خراسانی و بلوچ) را كه ظاهری به مراتب بهتر از زنان افغان دارند، به عنوان زن اول، دوم و حتی سوم برمی‏گزینند و با مبلغی معادل چند صدهزار یا نهایتاً دو میلیون تومان به خواستگاری رفته و تحت عنوان ولیمه، زن مورد نظر را می‏خرند و در مقابل آنچه شنیده می‏شود، پاسخ مثبت پدری خوش غیرت است كه امكان سیر كردن شكم سایر اعضای خانواده‏اش را ندارد و ناچار فرزندش را می‏فروشد تا سیر بخوابد!

عموماً افغانی ها با این وعده كه دختران را از ایران خارج نمی‏كنند، پدران كم عاطفه را راضی می كنند، اما پس از مدتی، زنان ایرانی را كه چون ملكشان، متعلق به خویش می‏دانند، به افغانستان می‏برند و گاه خشونت و تبعیض بر این دختركان ایرانی پس از چند سال، چهره‏ای تكیده از این ایرانیان نشسته با افغان‏ها باقی می ماند.

فاجعه آنجاست كه این زنان همان گونه كه خریده شده ‏اند، پس از به دنیا آوردن 5 یا 6 فرزند طی 6 تا 8 سال و فرسوده شدن بر اثر شدت زاد و ولد و زندگی سخت، طبق سنت برخی اقوام افغانستان فروخته می‏شوند و شوهرانشان زنان جوان دیگری به جای ایشان می‏خرند.

البته این اوج عقب ماندگی فرهنگی این كشور را نشان می‏دهد، چرا كه اگر مردی به چنین سنتی تن در ندهد، از سوی دیگر مردان به طعنه نامرد خطاب می‏شود! این روایتی است حقیقی از دختران وطن كه در سرزمینی غریب، مظلوم واقع می‏شوند، اما مردم ایران حتی به قدر خرد شدن یك برگ پاییزی زیرپای عابرین این روزها نیز، صدایشان را نشنیده‏اند.

فاجعه ‏ای كه برایش هنوز فریادرسی یافته نشده و به دلایل غیرقابل قبول، در قبالش نیز همواره سكوتی وهم انگیز اختیار شده، در فیلم مستند گیسوی آشفته من اثر ماجد نیسی به تصویر كشیده شده است.

یكی از سوژه‏ های متعدد حاضر در این اثر فقط 22سال دارد، با چهار تولد بچه پیاپی، شوهرش قاچاقچی است و در غیاب شوهرش برادر شوهرهایش به او تجاوز می كنند و یكی از بچه‏هایشان را نیز از آنها دارد و در واقع حرامزاده است. در این شرایط، برادران شوهرش به او می گویند در صورت افشاء موضوع او را خواهند كشت!

این اثر كه برنده بهترین فیلم مستند داوران انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران در جشنواره كوثر و برنده جایزه دوم این جشنواره و جزو 16 فیلم مستند برگزیده سال 85 به انتخاب خانه سینما بوده، به دلیل آنكه به نفع برخی نیست، چندان مورد توجه قرار نگرفته و این فیلمساز جوان كه حق مطلب را در این اثر راجع به این موضوع ادا كرده، حتی نتوانسته برابر تاثیرگذاری این فیلمش، از جشنواره‏ها جایزه بگیرد.

آتش همچنان گلستان را خاکستر می ‌کند

سایت خبرآنلاین: با گذشت5روز از شروع آتش سوزی، ماموران موفق به خاموش کردن آن نشده اند. گفته می شود آتش جمعه شب تا اندازه ای مهار شد ولی از شنبه، دوباره به خاطر وزش باد، زبانه کشید

درست یکی دو روز بعد از برگزاری اجلاس سران کشورهای حاشیه دریای خزر در باکو، که با محوریت محیط زیست و امنیت برگزار شده بود، یکی از ویرانگرترین فجایع زیست محیطی در کرانه جنوبی بزرگترین دریاچه جهان، رقم خورد.

آتش، چنان به جان جنگلهای گلستان افتاد که هنوز با گذشت5 روز از شروع آتش سوزی، ماموران موفق به خاموش کردن آن نشده اند. البته گفته می شود در مراحل ابتدایی، آتشی که به خاطر بی مبالاتی شکارچیان به جان جنگلهای گلستان نشسته بود، مهار شد ولی به خاطر وزش باد شدید، دوباره حرارت جنگلها، بالا زد.

کارشناسها می گویند تاکنون به دلیل شدت آتش سوزی نتوانسته اند وسعت آن را تخمین بزنند و به زمان بیشتری نیاز دارند. با این حال، شاهدان عینی می گویند 300 نفر از نیروهای امدادی و مردم، هنوز نتوانسته اند آتش سوزی را مهار کنند. گفته می شود گروههای مختلفی از فعالان محیط زیستی، سازمانهای غیر دولتی، هلال احمر، نیروهای نظامی و بسیج و مردم معمولی در خاموش کردن آتش دخیل هستند ولی پارک ملی همچنان در آتش می سوزد.

اخبار تایید نشده ای حاکی از دخالت انسان در این فاجعه است. آتشی که گفته می شود جنگلهای بلوط منطقه گلزا در نزدیکی پل 10، را فراگرفته و بنا به اعلام معاون محیط طبیعی اداره محیط زیست گلستان علت آتش سوزی به صورت دقیق و شفاف برای مسئولان معلوم نیست، ولی گفته می شود آتش سوزی به دلیل استفاده نامعقول از طبیعت بوده به طوری که نشانه های حضور انسان و استفاده ناصحیح از جنگل در پارک ملی گلستان مشهود است.

گفته می شود آتش سوزی جنگل‌های گلستان از روز چهارشنبه در سطحی از مناطق جنگلی سیجان، ریگ چشمه، کیارام و عرصه‌های روستای ترسه از توابع شهرستان مینودشت آغاز شد.

همچنین گزارشهای فراوانی حاکی از این است که در روز پنجشنبه نیز بخش‌هایی از عرصه های جمشید آباد در حوزه شرق گلستان دچار حریق شد که تلاشهای نیروهای امدادی و ستاد حوادث غیرمترقبه تا شامگاه برای اطفای این حریق ادامه داشت.

جمعه شب گذشته مدیرکل مدیریت بحران استان گلستان با اشاره به نحوه آغاز آتش سوزی به خبرگزاریها گفته بود آتش سوزی که از روز پنجشنبه در برخی مناطق جنگلی شهرستان مینودشت و پارک ملی گلستان آغاز شده است، به دلیل سخت گذر بودن و خشکی هوا به رغم تلاش دو بالگرد و نیروهای امدادی هنوز مهار نشده است.

به گفته این مقام مسئول در روز شنبه نیز آتش‌سوزی در مناطق کوهستانی و جنگلی جنوب پارک ملی گلستان و مناطق کوهستانی کندوس کوه مینودشت و روستای دشت استان خراسان شمالی همچنان ادامه دارد.

وی از دلایل مختلفی برای عدم اطفای حریق خبر داده بود: "با توجه به اینکه منطقه صعب العبور است، در برخی نقاط امکان دسترسی نیروی انسانی نبود، به این دلیل با هماهنگی سازمان مدیریت بحران کشور برای اعزام بالگرد اقدام شده است.

در آخرین اطلاع رسانی مدیرکل مدیریت بحران گلستان با اشاره به آخرین وضعیت مناطق حادثه دیده مطرح شده بود: آتش سوزی در پنج تا شش نقطه در حوزه شهرستان مینودشت رخ داده است و در ۵ نقطه حریق تحت کنترل درآمده، ولی در منطقه پارک ملی گلستان به دلیل سخت گذر بودن و شرایط نامساعد جوی منطقه از نظر وزش باد تاکنون عملیات اطفای حریق کامل نشده است.

آخرین اخبار حاکی از این است که عرصه‌های جنگلی جنوب پارک ملی گلستان واقع در منطقه صعب العبور تنگه گل نیز دچار حریق شده که با تلاش امدادگران مهار حریق ادامه دارد.

با وجود تلاش بعضی مسئولان از جمله بخشدار گالیکش برای نشان دادن کم بودن سطح خسارات، تلاش شبانه روزی تعداد زیادی از نیروهای انسانی و اعزام بالگردهای امدادی نشان می دهد موضوع، بزرگتر از آتش سوزی سطحی است. مسئولان محلی قبلا اعلام کرده بودند آتش‌سوزی چندان آسیب زا نبوده و در حد حریقهای معمول سطحی است و بیشتر سطح علف‌زارهای عرصه‌های جنگلی دچار آتش‌سوزی شده است. ولی واضح است در حادثه ای که روزها طول کشیده، بدنه درختان نیز به عنوان سوخت، مصرف شده است.

سرقت کوبه طلایی مسجد امام اصفهان

خبرگزاری مهر: کوبه طلایی درب رویی مسجد تاریخی امام واقع در میدان نقش جهان که دارای قدمتی نزدیک به عصر پهلوی است به سرقت رفت.

مسجد تاریخی امام که از چندی پیش تاکنون به سبب بی توجهی مسئولان به مرمت کاشی‌های خود رنج می‌برد اکنون شاهد سرقت کوبه طلایی درب ورودی خود است.

یکی از فعالان در حوزه میراث فرهنگی اصفهان که در این مکان حضور داشت در خصوص سرقت کوبه درب این مسجد تاریخی گفت: این کوبه مربوط به هفتاد الی هشتاد سال قبل است که به احتمال زیاد نزدیک به 10 روز پیش به سرقت رفته است.

همچنین یکی از فعالان حوزه میراث فرهنگی استان اصفهان نیز در خصوص قدمت تاریخی این درب که در قسمت ورودی مسجد تاریخی امام واقع شده، اظهار داشت: این در مربوط به عصر پهلوی است.

حسین مقصودی ادامه داد: این در برای محافظت از درب اصلی مسجد نصب شده که به نظر می‌رسد در زمان پهلوی اول نصب آن توسط انجمن دوستداران میراث فرهنگی وقت انجام شده است.

به گزارش مهر، کوبه سمت چپ این درب تاریخی به رنگ طلایی و دارای نقش و نگارهای زیبا و در خور توجهی است که در بخش فوقانی آن نقشی از شاه عباس اول قلمزنی شده و در بخش‌های دیگر این کوبه گل و بوته‌هایی زیبا وجود دارد و در قسمت رویی این کوبه نام سازنده آن حک شده است.

در خصوص زمان سرقت این کوبه طلایی رنگ که دارای نقش و نگارهایی زیبایی است حرف و نقل‌های بسیاری است چنانچه پیرمردی که هر روز برای اقامه نماز به این مسجد می آید در این خصوص گفت: این کوبه نزدیک به 10 تا 20 روز پیش به سرقت رفته است و این نکته جای تعجب است که چگونه این کوبه از مسجدی که در محلی پرتردد واقع شده به سرقت رفته است.

متاسفانه در حال حاضر علاوه بر سازمان میراث فرهنگی دستگاه‌های دیگری چون اداره اوقاف و امور خیریه بر بناهایی چون مساجد و برخی از کاروانسراها نظارت دارد که این مدیریت می‌تواند به نوعی برای حراست هرچه بیشتر از ابنیه تاریخی زیان آور باشد.

به عنوان مثال زمانی که در هنگام نماز مغرب و عشاء از کسانی که حراست از مسجد امام را بر عهده دارند در خصوص قدمت این بنا و ... سئوال می‌شوند آنها موضوع را به کارشناسان میراث ارجاء می‌دهند و از مسائل میراثی اظهار بی‌اطلاعی می‌ کنند و در واقع نداشتن اطلاعات لازم در خصوص میراث فرهنگی خود از جمله مسائلی است که می‌تواند عاملی زیان‌آور برای حراست از ابنیه تاریخی باشد.

علاوه بر آن نباید آنگونه دور از انصاف نگاه کرد و سازمان میراث فرهنگی را نباید تنها دستگاه برای حراست و نگهداری از ابنیه تاریخی دانست این در حالیست که هم اکنون برخی از دستگاه‌های دیگر به رغم استفاده از این میراث هیچ برنامه ای برای مراقبت از آنها ندارند.

در هر صورت انتظار می‌رود تا مدیریت دوگانه‌ای که در مساجد و برخی دیگر از بناهای تاریخی اصفهان واقع شده در سریع‌ترین زمان ممکن رفع شود زیرا وجود این مدیریت دوگانه در نهایت می‌تواند به نوعی زمینه ساز چنین حوادثی باشد و وجود یک سازمان به عنوان حامی و متولی میراث فرهنگی می‌تواند حراست هرچه بیشتر آثار تاریخی را به همراه داشته باشد.

افزايش تقاضا برای تامين سرپناه

وعده‌هاي مسکن چه زماني عملي مي‌شود؟
افزايش تقاضا براي تامين سرپناه

روزنامه ابتکار: با وجود اين که مسئولان وزارت مسکن جشن خانه دار شدن مردم را حتمي مي‌دانند اما ظاهرا براي آنان تمايل متقاضيان براي سکونت در اين واحدها اهميت چنداني ندارد و تنها به فکر ساخت يک ميليون واحد مسکوني در سال هستند که البته بخش زيادي از آن به نوسازي بافتهاي فرسوده مربوط مي‌شود.
وزير مسکن و شهرسازي در حالي اخيرا برگزاري جشن خانه‌دار شدن همه ايرانيان در آينده‌اي نزديک را وعده داده که تقاضاي فزاينده موجود در اين بخش، تحقق اين وعده که بيشتر از نوع وعده‌هاي بي برنامه به نظر مي‌رسد، را با اما و اگر جدي مواجه کرده است.
“مقدمات مسکن دار شدن همه ايرانيان را مهيا کرده‌ايم.” اين وعده را چندي پيش علي نيکزاد وزير مسکن و شهرسازي ارائه کرده است.البته خبر خانه دار شدن همه ايرانيان به مدتي قبل و اوايل سال جاري بازمي گردد؛ هنگامي که معاون پارلماني وزير مسکن و شهرسازي در خانه ملت و در ميان نمايندگان مجلس اعلام کرد که دغدغه خانه دار شدن ايرانيان تا يکسال ديگر رفع مي‌شود.گرچه نيکزاد در جلسه‌اي که پس از آن با خبرنگاران برگزار کرد؛ نسبت به اين موضوع اظهار بي اطلاعي کرد و گفت که از خودشان دلايل آن را بپرسيد اما چندي نگذشت که وي در گفتگو با مهر در خصوص جشن خانه دار شدن ايرانيان صحبت کرد.در اين مدت از قول افراد مختلفي در حوزه مسکن در اين باره صحبت شد و هرکدام رقمهاي متفاوتي را از خانه دار شدن همه ايرانيان اعلام کردند که عموما اين رقمها از يکسال شروع شده و تا 5 سال هم عنوان شدند؛ اما واقعيت، بايد با توجه به قيمت مسکن، سطح درآمد مردم، تورم و همچنين ميزان رضايت مردم مطرح شود.
اين در حالي است که محمود جهاني مديرکل سابق دفتر برنامه ريزي و اقتصاد مسکن وزارت مسکن و شهرسازي از امسال و سالهاي اجراي برنامه پنجم به عنوان سالهاي اوج تقاضاي مسکن ياد کرده و گفته است: در سالهاي 91 و 92 تقاضاي سالانه مسکن از مرز 1.5 ميليون واحد فراتر مي‌رود.
امين شعباني عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي درباره وعده خانه دار شدن همه ايرانيان در آينده‌اي نزديک به مهر مي‌گويد: وعده‌هاي وزير مسکن به برنامه پنجم بستگي دارد، زيرا در اين برنامه قرار بود تا اختياراتي به وزير مسکن و شهرسازي داده شود که اين مواد در صحن علني مجلس حذف شد.وي مي‌افزايد: اين وعده‌ها زماني تحقق مي‌يابد که اختيارات بانک مسکن به وزير مسکن و شهرسازي سپرده شود و خط اعتباري ساخت مسکن مهر تامين شود.
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي ادامه مي‌دهد: اختلافات ميان وزارتخانه‌ها اجازه نمي‌دهد تا هر بانک تخصصي در اختيار وزارتخانه مربوطه باشد و وزير امور اقتصاد و دارايي به واگذاري اين بانکها راضي نمي‌شود.شعباني با اشاره به اينکه پيشنهاد واگذاري بانک مسکن به حوزه تخصصي در برنامه پنجم داده شده بود، مي‌گويد: اين ماده در کميسيون تلفيق راي نياورده است و از آنجايي که دولت در برنامه پنجم به کلي گويي پرداخته است نمي‌توان پيش بيني واقعي از اهداف داشت.نماينده مردم کردستان در مجلس شوراي اسلامي مي‌افزايد: با اين کلي گويي‌ها و نبود برنامه مشخص، وزير مسکن هم نمي‌تواند وعده جشن خانه دار شدن ايرانيان را بدهد.
وي مي‌افزايد: همانطور که در اصل 15 و 30 قانون اساسي آمده است دولت بايد براي همه شغل ايجاد کند که لازمه ايجاد شغل، خصوصي سازي است اما در عمل واگذاريهاي اصل 44 به درستي انجام نمي‌شود؛ بنابراين در چنين سياست گذاري نمي‌توان به وعده‌ها اميدوار بود.شعباني با اشاره به تخصيص وامها به مسکن مهر ادامه مي‌دهد: در حال حاضر تمامي تسهيلات سيستم بانکي به مسکن مهر اختصاص پيدا کرده است که اين ايراد بزرگي است.
عضو کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر واقعي شدن قيمت مسکن در کشور مي‌گويد: وزير در مجلس اعلام کرد که سال آينده هم مسکن مهر با قيمت هر متر مربع 285 تا 300 هزار تومان ساخته مي‌شود که با توجه به هدفمندي يارانه‌ها اين بعيد به نظرمي رسد.
رئيس مرکز تحقيقات ساختمان و مسکن با تاييد خبر وزير مسکن مي‌گويد: با برنامه ريزيهاي انجام گرفته در سال 89 و سازوکارهايي که پيش بيني شده است، به طور حتم ساخت مسکن مهر متوقف نمي‌شود.سيد محمود فاطمي عقدا با اشاره به ساخت يک ميليون واحد مسکوني درسال جاري، مي‌گويد: امسال بيش از يک ميليون واحد مسکوني در کشور ساخته شده است که با احتساب نياز سالانه يک ميليوني به مسکن، به زودي نياز اين بخش تامين مي‌شود.وي در خصوص اينکه اغلب متقاضيان مسکن تمايلي به زندگي در واحدهاي مسکن مهر ندارند، مي‌افزايد: مهم اين است که همه مردم سرپناهي داشته باشند و تعادل برقرار باشد، زيرا در اين صورت مي‌توانند واحد مسکن مهر را اجاره داده و در خانه‌اي دلخواه زندگي کنند.
معاون وزير مسکن و شهرسازي در پاسخ به اين پرسش که هنوز بسياري از واحدهاي مسکن مهر خالي از سکنه هستند و مردم تمايلي به زندگي دراين واحدها ندارند، مي‌گويد: الان فصل نقل و انتقالات نيست و بايد ارزيابي تعداد سکونت در مسکن مهر را در تابستان سال آينده انجام داد.
فاطمي عقدا بابيان اينکه دغدغه مردم با اين روند برطرف مي‌شود، ادامه مي‌دهد: ساخت و نوسازي واحدهاي مسکن روستايي با سرعت 3 برابري نسبت به شهرها به کار خود ادامه مي‌دهد و در شهرها هم اين ساخت و سازها آغاز شده و يقينا متوقف نمي‌شود.
با اين وجود که مسئولان وزارت مسکن جشن خانه دار شدن مردم را حتمي مي‌دانند اما ظاهرا براي آنان تمايل متقاضيان براي سکونت در اين واحدها اهميت چنداني ندارد و تنها به فکر ساخت يک ميليون واحد مسکوني در سال هستند که البته بخش زيادي از آن به نوسازي بافتهاي فرسوده مربوط مي‌شود.
در واقع اين واحدها مربوط به خودمالکيني است که تنها به نوسازي خانه‌هاي خود مي‌انديشند و نمي‌تواند به عنوان راه حلي براي خانه دار شدن ديگران به حساب بيايد. از سويي محدوديت اختيارات وزير مسکن و شهرسازي در تامين اعتبارات و کمبود زمين که يکي از معضلات مسکن مهر در آينده است، در کنار ديگر مشکلات اين طرح از مواردي است که جشن خانه دار شدن مردم ايران را به اين زودي‌ها فراهم نمي‌کند.

قيمت‌های جديد برق در قبوض از اسفندماه

خبرگزاری فارس: وزير نيرو با اعلام تازه ترين خبرهاي يارانه‌اي از اعلام نهايي قيمت برق از سوي دولت و امكان صدور قبض يك ماهه براي 74 درصد مصرف مشتركان خبر داد و گفت: سناريوهاي برق بسته شده است و مردم اثر هدفمندي يارانه‌ها را در قبض‌هاي برق از نيمه اسفند ‌ماه خواهند ديد.

مجيد نامجو افزود: سناريوهاي برق بسته شده است اما اينكه چه زماني سناريوي برق، گاز و حامل‌هاي انرژي با هم اعلام شود اين را هيچ كس نمي‌داند.

وي در پاسخ به اين سؤال كه قرار بود دو هفته پيش متوسط قيمت برق توسط معاون اول رئيس جمهوري به وزارتخانه‌ها ابلاغ شود گفت: به آن شكل ابلاغي نشده است اما تصميمات اخذ شده است و اينكه مكتوب كرده باشند و براي ما جهت اجرا فرستاده باشند هنوز اين كار را انجام نداده اند.

نامجو در پاسخ به اين سؤال كه مردم نگران هستند كه از چه زمان بايد صرفه‌جويي را آغاز كنند اظهار داشت: مردم صرفه‌جويي را از هر لحظه‌اي كه آغاز كنند به نفعشان است.

وي ادامه داد: صرفه‌جويي يك فرهنگ است و شما وقتي اين را در خود نهادينه كنيد هم به خود و هم به فرزندان و نسلهاي آينده منتقل مي‌شود و هر لحظه كه ما شروع كنيم اين هيچ ربطي به طرح هدفمندي يارانه‌ها ندارد و اين صرفه‌جويي يك كار فرهنگي است.

به گفته وي، مردم بايد هر كاري كه مي‌توانند براي صرفه‌جويي خود انجام دهند.

* ما هم فكر مي كرديم از آذرماه اعمال شود

وزير نيرو در پاسخ به اين سؤال كه گفته مي‌شد قيمت جديد برق از آذرماه اعمال مي‌شود گفت: ما هم فكر مي‌كرديم كه در آذرماه اين اتفاق رخ دهد اما در حال حاضر خبري از اين كه اين اتفاق در چه ماهي رقم خواهد خورد نداريم و هنوز هم كه آذرماه تمام نشده است.

نامجو گفت: مردم اثر هدفمندي يارانه‌ها را در قبض‌هاي برق از نيمه اسفند‌ماه خواهند ديد.

وي افزود: چون ما قبوض برق را دو ماهه صادر مي‌كنيم و در برنامه داريم كه يك ماهه قبوض را صادر كنيم.

*صدور قبوض يك ماهه برق براي 74 درصد مشتركان

وي تأكيد كرد: وزارت نيرو محاسبه كرده است كه 74 درصد مصرف مشتركان برق به گونه‌اي است كه مي‌توان قبض يك ماهه براي آنها صادر گردد.

وي ادامه داد: اين درخواست رئيس جمهور بوده است و وزارت نيرو بر روي آن كار كرده است.

نامجو در پاسخ به اين سوال كه 74 درصد شامل چه كساني است خاطر نشان كرد: اين 74 درصد مثلاً دهك نهم و دهم مصرف كنندگان خانگي و مصرف كنندگان بزرگ تجاري و صنعتي هستند كه مجموع اينها 74 درصد مصرف را انجام مي‌دهند.

به گفته وي، البته براي قسمت عمده اين‌ها قبوض يك ماهه برق صادر مي‌شد اما در حال حاضر هم مي‌توان دهك دهم و نهم خانگي و تجاري پرمصرف را هم به آن اضافه كنيم.

وي در پاسخ به اين سؤال كه منظورتان از اينكه مي‌گوئيد از اسفند ماه بر روي قبوض قيمت‌هاي جديد نشان داده مي‌شود چيست گفت: فرض كنيد اگر از اول آذر ماه طرح هدفمندي محاسبه شود اين قبوض كه در آذرماه ارائه مي‌شد مربوط به مصرف دوره قبل آنان است، بنابراين هر قبضي كه صادر شود مربوط به دوره‌ها و ماه‌هاي قبل مشتركان است.

موج تازه اعتیاد به‌ مخدرهای صنعتی

سایت گروه مجلات همشهری: اعتیاد از آن دست معضلات اجتماعی است که هر روز رنگ تازه‌ای به خود می‌گیرد. هر روز ماده جدیدی به بازارش وارد می‌شود و هر روز رنگ ترسناک‌تری به دیوار بی‌روزن آن می‌خورد. بر اساس آخرین آماری که در سال 86 توسط موسسه تحقیقاتی داریوش اعلام شد، آمار معتادان کشور تعداد بین 800 هزار تا یک میلیون و 700 هزار نفر بود که در این بین تریاک با 33 درصد در رتبه اول مواد مخدر مصرفی کشور قرار داشت.

اخیرا آمار به دست آمده از یک تحقیق نشان داد که از هزار و 108 معتاد درمان‌جوی بررسی شده در استان تهران، 344 نفر کراک و 327 نفر شیشه مصرف می‌کردند؛ یعنی دو سوم از معتادان تهرانی، شیشه و کراک مصرف می‌کنند.

همشهری تندرستی در شماره چهارم خود در گزارشی به بررسی آخرین وضعیت اعتیاد به مخدرهای صنعتی در ایران پرداخته است.

دو سوم معتادان تهرانی شیشه و کراک مصرف می‌کنند

دکتر آذرخش مکری، معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد، با تایید این آمار به «همشهری تندرستی» می‌گوید: «این وضعیت را نمی‌توان به همه معتادان سطح شهر تعمیم داد زیرا کسی از وضعیت آنها به درستی اطلاع ندارد. معتادان زیادی وجود دارند که بی‌آنکه کسی از اعتیاد آنها خبر داشته باشد به مصرف مواد مخدر در خانه‌های خود می‌پردازند، ضمن اینکه مصرف‌کنندگان کراک بیشتر به درمان نیاز دارند.»

وی با بیان اینکه سال‌های زیادی است که مواد مخدر سنتی در دنیا جای خود را به مواد توهم‌زا، روانگردان و به طور کلی مواد مصنوعی مدرن‌تر داده است، می‌افزاید: «گسترش شهرنشینی و مدرن‌شدن زندگی مردم دنیا بر وضعیت اعتیاد نیز اثر گذاشته و باعث تغییر الگوی مصرف از مخدرهای سنتی به سمت مواد مصنوعی شده است.»

مکری ادامه می‌دهد: «این اتفاق در کشور ما نیز با یک تاخیر 30-20 ساله در حال رخ دادن است.»

شیشه، فرد را چند ماهه به جنون می‌کشاند

وی در توضیح دلایل این تغییر الگو به دیدگاه و ایدئولوژی افراد مختلف اشاره می‌کند و می‌گوید: «عده‌ای معتقدند مبارزه و مقابله با موادمخدر سنتی گرایش معتادان را به سمت مواد صنعتی بیشتر می‌کند زیرا قاچاق این مواد راحت‌تر و مصرف آن آسان‌تر است. ضمن اینکه مواد مخدر سنتی با زندگی شهری مدرن سازگار نیست. در حالی که مواد مخدر صنعتی محرک است.»

مکری ادامه می‌دهد: «دیدگاه دیگری معتقد است به تدریج که معتاد از مواد سنتی استفاده می‌کند احتیاج به مواد قوی‌تری دارد و مواد مخدر صنعتی این نیاز را تامین می‌کنند.»

وی بر آسیب کمتر مواد سنتی نسبت به مواد صنعتی تاکید دارد و می‌گوید: «ممکن است فردی 20 سال تریاک خالص مصرف کند بی‌آنکه کار او به خودکشی، جنون یا افسردگی بکشد اما کراک و شیشه ظرف چند ماه فرد را به مرز جنون می‌رسانند و افسردگی شدید در فرد به وجود می‌آورند.»

این استاد دانشگاه در عین حال هشدار می‌دهد که ترسناکی شیشه به جنونی که در فرد به وجود می‌آورد نیست، بلکه گرفتاری اصلی آن است که ترک شیشه بسیار دشوار است و افرادی که شیشه را ترک می‌کنند در بیشتر مواقع بازهم گرفتار آن می‌شوند.

وی با بیان اینکه جنون در افراد کراکی کمتر دیده می‌شود، می‌گوید: «افسردگی شدید در مصرف‌کنندگان شیشه و کراک مشترک است اما در کراک جنون کمتراست؛ البته کوکتل مخلوط این دو از هر دو خطرناک‌تر است و انهدام آن نیز شدیدتر است.»

مکری با بیان اینکه درمان اعتیاد به سه تا پنج سال زمان نیاز دارد، می‌افزاید: «برای ترک شیشه درمان دارویی وجود ندارد اما برای ترک کراک داروی قدری همچون متادون در دسترس است که تا حدود زیادی جلوی مصرف را می‌گیرد و وسوسه را از بین می‌برد. هرچند درمان دارویی به تنهایی کافی نیست و معتاد و خانواده او باید بدانند برای ترک، باید وقت، انرژی و در برخی موارد هزینه زیادی بگذارند.»

مخدرهای صنعتی ارزان‌تر از سنتی‌ها هستند

دکتر صفاتیان، مدیرکل درمان و بازپروری ستاد مباررزه با مواد مخدر نیز به دلایل تغییر الگوی مصرف مواد مخدر در دنیا اشاره می‌کند و به همشهری تندرستی می‌گوید: «تغییر الگوی مصرف در کشورمان نیز در حال رخ دادن است و متاسفانه گرایش معتادان کشور به مواد صناعی در حال رشد است که یکی از دلایل آن می‌تواند قیمت بالاتر مواد سنتی نسبت به مواد صناعی باشد.»

وی یکی دیگر از دلایل این تغییر الگو را انرژی‌دهی مواد صناعی می‌داند و می‌افزاید: «مصرف مواد صناعی هیجان و انرژی کاذبی در فرد پدید می‌آورد که شدت زیادی دارد. جوانان هم در پارتی‌ها به دنبال موادی هستند که به قول خودشان فاز بدهد در حالی که تریاک و هروئین و کراک این حال را به شخص نمی‌دهد.»

صفاتیان همچنین به خرده فرهنگ‌ها در زمینه اعتیاد اشاره دارد و معتقد است: «کلاس بالاتر مواد صناعی یکی دیگر از دلایلی است که گرایش به سمت آنها را بیشتر می‌کند. حتی در خود این مواد برخی کلاس بالاتری نسبت به بقیه دارند.»

وی با بیان اینکه پروسه درمان اعتیاد به مواد مخدر شامل دو بخش دارویی و غیردارویی می‌شود، می‌گوید: «25درصد از درمان اعتیاد به مواد مخدر شامل درمان دارویی و 75درصد درمان غیردارویی است، این در حالی است که مواد توهم‌زا و شیشه درمان دارویی ندارند و درمان آن تنها از طریق یک پروسه طولانی مدت غیردارویی است و به همین دلیل است که شخص معتاد و خانواده وی در بیشتر موارد تمایلی به ادامه درمان نشان نمی‌دهند.»

طول عمر معتادان به مواد صناعی از معتادان به مواد سنتی کمتر است

مدیر کل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه می‌دهد: «میانگین زمانی خاصی برای درمان اعتیاد به مواد روانگردان و شیشه نمی‌توان مشخص کرد، زیرا عموما این اعتیاد با بیماری‌های روانی همراه است که باید در کنار آن درمان شوند.»

وی تعداد معتادانی را که سالانه وارد پوشش درمان می‌شوند 620 هزار تا 640 هزار نفر ذکر می‌کند و تصریح می‌کند: «از این تعداد در سال اول، تنها حدود 120 هزار نفر در پوشش درمان باقی می‌مانند که در سال دوم از این 120هزار نفر هم حدودا 90 هزار نفر مجددا به مصرف مواد روی می‌آورند.»

صفاتیان میزان برگشت‌پذیری به اعتیاد پس از درمان را در مواد مخدر کمتر از مواد روانگردان می‌داند و می‌افزاید: «طول عمر معتادان به مواد صناعی از معتادان به مواد سنتی کمتر است؛ ضمن اینکه در اعتیاد تزریقی به مواد صناعی هم طول عمر بسیار پایین‌تر از نوع خوراکی یا کشیدنی این نوع مواد است.»

بیکاری بالای ۳۰ درصد و خطرآفرین است

نماینده پاوه: مسئولان آمار غلط می‌دهند / بیکاری در استان کرمانشاه، بالای ۳۰ درصد و خطرآفرین است

سایت کلمه: نماینده پاوه با انتقاد از بیکاری تعداد زیادی از مردم و جوانان استان کرمانشاه، گفت: بر عکس گفته‌های مسئولین، نرخ بیکاری در استان بالای۳۰ درصد است و اساساً در این حوزه شرایط مطلوبی حاکم نیست.

به گزاش خانه ملت، سیدفتح‌الله حسینی، نماینده پاوه، جوانرود و ثلات باباجانی در مجلس، در گفت‌وگو با هفته‌نامه باختر کرمانشاه، با بیان این که بیکاری یکی از معضلات اصلی استان به شمار می‌رود و بسیاری شئون اجتماعی حاکم بر کرمانشاه را نیز تحت تأثیر قرار داده، افزود: بیکاری و نبود شغل مناسب برای اقشار مختلف در استان به یک معضل بزرگ تبدیل شده است به‌طوری که مهمترین دغدغه خانواده‌ها یافتن شغل برای فرزندان تحصیل‌کرده‌شان است که مدت زمان بسیاری را برای تحصیل صرف کرده‌اند اما اکنون با پایان دوران تحصیلشان شاهد آن هستند که کاری برای انجام دادن وجود ندارد و درهای اشتغالزایی در استان نیز بسته است.

این عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: بیکاری به همراه خود معضلات اجتماعی متعددی دارد که روی آوردن به شغلهای کاذب، قاچاق مواد مخدر و اعتیاد از جمله پدیده‌های شومی است که ریشه در بیکاری دارند.

آمار دولت: ۱۲ درصد؛ آمار واقعی: بالای ۳۰ درصد

وی با انتقاد از بیکاری تعداد زیادی از مردم و جوانان استان کرمانشاه گفت: برعکس گفته‌های مسئولین نرخ بیکاری در استان بالای ۳۰ درصد است و اساساً در این حوزه شرایط مطلوبی حاکم نیست.

حسینی با بیان این‌که مسئولین نرخ بیکاری در استان را ۱۲ درصد اعلام می‌کنند، افزود: نرخ بیکاری بالای ۳۰ درصد است و متأسفانه مسئولین با آمارهای غلط، خود را قانع می‌کنند و همین آمارهای نادرست باعث می‌شود که به فکر رفع مشکل نباشند اما باید به این حوزه نگاه منطقی داشت.

حسینی اضافه کرد: بیکاری منجر شده تا سن ازدواج در میان جوانان افزایش یابد و خود همین مسئله هم مشکلاتی را در جامعه ایجاد کرده است و زمینه‌ساز بروز ناهنجارهای اجتماعی شده است.

وی گفت: از دولت و مسئولین می‌خواهیم رفع بیکاری در استان و برنامه‌ریزی برای ایجاد اشتغال را صدر اولویت کار خود قرار دهند و قبل از هر کاری به این مشکل رسیدگی کنند چرا که بواقع بیکاری می‌تواند باعث فروپاشیده شدن زمام امور در یک خانواده و یا اجتماع شود.

اجرای 750 پروژه در عراق با پول ایرانی ها

خبرگزاری مهر: رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران از تاسیس بانک عراقی در ایران در آینده‌ای نزدیک خبر داد و گفت: پیمانکاران ایرانی در حال اجرای 750 پروژه در عراق هستند.

یحیی آل اسحاق امروز یکشنبه در یک نشست خبری با اشاره به سفر هیئت ایرانی به عراق برای گسترش و تعمیق روابط با این کشور، گفت: بازار عراق و شرایط اقتصادی ایران با این کشور یکی از فرصتهای گرانبهایی است که اگر به موقع در مورد آن تدبیر نشود مانند سایر شرایط اقتصادی که در رابطه با تبادلات بین المللی داریم ناخواسته آسیب جدی خواهیم دید.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران افزود: عراق علاوه بر همسایگی و سابقه تاریخی دارای شرایط ویژه ای است که به طور قطع می تواند یکی از بزرگترین محلهای سرمایه گذاری اقتصادی در خاورمیانه به شمار آید، چرا که نیازهای تاریخی در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری در این کشور وجود دارد و از 40 سال قبل تا به حال مجموعه نیازهایی به وجود آمده است که جای کار بسیاری را در تمامی حوزه های اقتصادی پیش روی سرمایه گذاران قرار داده است.

وی تصریح کرد: در عراق به لحاظ درآمدی امکانات بالایی وجود دارد و توان سرمایه گذاری با شرکای خارجی برای این کشور فراهم است ضمن اینکه عراق به لحاظ جغرافیایی نیز شرایطی دارد که علاوه بر واقع شدن در منطقه خاورمیانه می تواند حلقه اتصالی میان ایران با سایر کشورها باشد.

به گفته آل اسحاق، ایران نیز در امور زیربنایی اعم از تکنولوژی و تجربه از امکانات بالایی برخوردار است و ظرفیت ها و پتانسیل های داخلی به گونه ای است که ناچاریم به بازارهای منطقه نفوذ کنیم.

وی اظهار داشت: شرایطی که هم اکنون در عراق حاکم است فضای مناسبی برای سرمایه گذاران خارجی فراهم نکرده اما اگر فضا امن شود ایران رقبای بزرگی درعراق خواهد داشت و این، کار را سخت می کند و اگر هم اکنون حضور معناداری در عراق نداشته باشیم بعدها به مشکل بر می خوریم.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران اظهار داشت: به نظر می رسد شرایط خوب اقتصادی ایران توانسته حرکت جدیدی را برای گسترش روابط خود با عراق آغاز کند و هم اکنون وقت حضور شرکت ها، بنگاههای اصلی اقتصادی و پیمانکاران بزرگ کشور است.

آل اسحاق گفت: هم اکنون پیمانکاران ایرانی برای اجرای 750 پروژه ملی در عراق مشغول به کار هستند و سرمایه گذاری سالانه 100 میلیارد دلاری در عراق فرصت طلایی را برای ایران فراهم کرده است.

وی اظهارداشت: دولت باید زمینه حضور بانکهای ایرانی در عراق را بیش از پیش فراهم سازد چرا که اگر موضوع بیمه، بانک و فاینانس در این کشور رفع شود امکان حضور ایران قوی تر خواهد بود.

در ادامه حمید حسینی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران نیز گفت: عراق یک فرصت در روابط خارجی ایران به شمار می رود و ایران می تواند چهار سطح همکاری را برای مراودات خود با این کشور تعریف کند.

وی تصریح کرد: در حال حاضر یک مرکز تجاری بسیار مجهز در مرکز عراق وجود دارد که سرمایه گذار آن حاضر است از کالاهای ایرانی در آن نمایندگی بگیرد و خود کار توزیع آن را در بازار عراق به عهده گرفته و تضمین های کافی را به صادرکنندگان ایرانی ارائه دهد.

وی اظهار داشت: اگر صادر کنندگان ایرانی همت کنند حجم روابط تجاری میان ایران و عراق به 10میلیارد دلار خواهد رسید و این پتانسیل وجود دارد.

حسینی یکی دیگر از راهکارهای حضور شرکتهای ایرانی در عراق را مذاکره با 50 شرکتی که در آینده نزدیک از سوی وزارت صنایع عراق به ایران می آیند، دانست و گفت: فروشگاههای زنجیره ای عراق نیز آمادگی دارند تا کالاهای ایرانی را توزیع کرده و مبالغ را به صادر کنندگان برگردانند و این کار نیاز به بازاریابی ندارد.

به اعتقاد وی، عراقی ها نسبت به کالاهای ایرانی ذهنیت منفی ندارند. حسینی از تاسیس شعبه بانک اقلیمی عراق در ایران در آینده نزدیک خبر داد.

جهانبخش سنجابی دبیر کل اتاق مشترک ایران و عراق نیز گفت: از هر سه دلار صادرات غیر نفتی یک دلار روانه عراق می شود و بر این اساس امیدواریم سنگ بنای شروع تحولی در مبادلات ایران و عراق بنا گذاشته شود که در آن استراتژی، نقش دهی جدی به بخش خصوصی و مردمی سازی فعالیتها باشد.

وی سهم ایران از بازار عراق را 7 تا 13 درصد عنوان کرد و گفت: ایران باید حداقل یک چهارم سهم بازار عراق را در اختیار بگیرد.

وی ادامه داد: در هفت ماهه ابتدای امسال صادرات ایران به عراق با 6.5 درصد رشد نسبت به سال گذشته به 2 میلیارد و 733 میلیون دلار رسیده و برای سومین سال متوالی عراق اولین شریک تجاری ایران به شمار می رود.

سنجابی ادامه داد: ایران در حوزه استانداردها توافقات خوبی با عراق داشته و مهمترین اقدام استقرار دو شرکت بازرسی کالا و خدمات از کشور فرانسه است.

واکنش کیهان حکومتی به راهبرد فعالیتهای جدید دانشجویی

دانشجونیوز: چند روز پس از انتشار بیانیه تحلیلی شورای عموی دفتر تحکیم وحدت در مورد رویکردهای جدید فعالیت در شرایط حاضر در دانشگاه ها، روزنامه کیهان از رسانه‌های منعکس کننده نظرات نیروهای امنیتی کشور، در مطلبی نسبت به این بیانیه واکنش نشان داد.

روزنامه کیهان در شماره روز گذشته شنبه ۲۹ آبان ۱۳۸۹ خود با مطلبی تحت عنوان: "فتنه جديد در دانشگاه: استفاده از پتانسيل های غيررسمی" عصبانیت نیروهای امنیتی کشور از رویکردهای جدید دانشجویان برای ادامه اعتراض به خفقان و سرکوب در کشور را ابراز کرده است.

روزنامه کیهان در این باره نوشته است: "شوراي عمومي تشكل غيرقانوني، غير رسمي و برانداز دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) با انتشار تحليلي ،تحت عنوان "استفاده از پتانسيل شبكه هاي غيررسمي در دانشگاه"، به نمايندگي از جريان فتنه و دشمنان كينه توز ملت ايران، راهبردهاي جديد براندازي و جنگ نرم دشمنان انقلاب اسلامي در حوزه دانشجويي را عيان ساخت. اين تشكل غيرقانوني ضرورت اتخاذ رويكرد جديد را اين چنين اعلام كرده است: "روش ها و استراتژي هاي گذشته بعضا نه تنها در فضاي فعلي كاربردي و راهگشا نيست كه حتي مي تواند بعضا به عنوان آفت نيز مطرح شود" اتاق فكردانشجويي جريان فتنه، در ادامه تحليل خود از فضاي دانشگاه، بر ناكامي برنامه هاي اين جريان از زمان فتنه پس از انتخابات تا كنون و رخوت فعاليت هاي براندازانه در متن دانشگاه ها اعتراف كرده و آورده است " ... در پي سركوب جريانات شناسنامه دار، هسته هاي مختلف و فراوان دانشجويي به صورت نيمه علني - نيمه مخفي، وارد فعاليت هاي دانشجويي شدند و فضاي غيررسمي و خودجوش گسترش چشم گيري داشت. .. اما فقدان مطالعه و عدم تدوين استراتژي هاي جديد فعاليت از يك سو، وفضاي سنگين برخورد از سوي ديگر، موجب حاكم شدن رخوت نسبي بر فضاي فعاليت هاي دانشجويي و همچنين دشواري سازمان دهي يا سازمان گيري متداوم و مستمر گرديد."

کیهان در ادامه نوشته است: "پادوهاي دانشجويي جريان برانداز در رويكر جديد خود، فعاليت هاي صنفي و فرهنگي و حتي تفريحي دانشجويي را هدف استفاده براندازانه خود قرار داده و آورده اند:«فعالان باسابقه بايد تجربياتي چون انتشار و توزيع نشريات دانشجويي به صورت مجازي و چاپ و پخش آن در دانشگاه و خوابگاه، پديده شهروند-خبرنگار و ارتباط با رسانه هاي دانشجويي معتبر، ارتباط با فعالان ديگر دانشگاه ها و... را به فعالان جديد يادآور شوند."

افزایش فشارها بر روی دانشجویان و تشکل های دانشجویی بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، از جمله بازداشت و محکومیت صدها دانشجو و شرایط جدید به وجود آماده در دانشگاه ها و سرکوب گسترده دانشجویان منجر به انتشار مطلبی تحت عنوان "راهبرد جدید فعالیت های دانشجویی در دانشگاه ها" توسط شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت شد.

در این نوشتار تحلیلی-راهبردی، دفتر تحکیم وحدت ۸ سرفصل را به عنوان "رویکردهای جدید فعالیت" معرفی کرده است که عبارتند از: ۱ - پرهیز از خشونت ۲ - عقلانی کردن و کنترل هزینه ۳ - خلق راه های جدید و پرنشاط و امید برای فعالیت ۴ - حفظ ارتباط فعالان باسابقه، با دانشگاه ۵ - حفظ تشکل های شناسنامه دار ۶ - استفاده از پتانسیل شبکه های غیررسمی ۷ - استفاده از تمام ظرفیت های دانشگاه ۸ - ارتباط با فعالان دیگر دانشگاه ها و شبکه های اجتماعی-سیاسی.

به نظر میرسد واکنش عصبانی روزنامه کیهان، نشانه ای از نگرانی اقتدارگریان از ادامه جوشش دانشجویان برای از بین بردن جو خفقان و برقراری آزادی و دموکراسی در ایران باشد.

منبع حکومتی: کتک درمانی برای ترک معتادان

سایت حکومتی جهان: برخی از کمپ های ترک اعتیاد از کتک و زور به عناويني چون "سگ درمانی" و "کتک درمانی" برای ترک معتادین استفاده می کنند که به گفته کارشناسان این روش ها نه تنها مفید نخواهد بود بلکه می تواند اثرات روانی بسیار مخربی بر این افراد داشته باشد.

با پرس و جو از روشهای درمان برخي از این مؤسسه ها از چند تن از معتادین که فریب آنها را خورده بودند چنين دريافتيم که در کنار آگهی های رنگارنگ این کمپ ها، بعضی از آنها معتادان را به صورت گروگان و به زور برای ترک می بردند و با کتک درمانی قصد بهبودشان را داشتند.

زیرو رو کردن پرونده ای قضایی نیز حاکی از آنست که روش های ناصحیح این کمپ ها برای ترک معتادان باعث مرگ دو نفر از معتادین شده است.



افراد مسلح پدر يكی از متهمان کهریزک را ربودند

خبرگزاری فارس: افراد ناشناس مسلح پس از ربودن پدر يكي از مقامات قضايي مرتبط با پرونده كهريزك از شيراز و منتقل كردن وي به تهران پيكر نيمه جان او را مقابل خانه فرزند قاضي‌اش رها كردند.

11 صبح روز گذشته 29 آبان 1389 سه فرد مسلح پس از مراقبت‌هاي قبلي از منزل پدر يكي از مقامات قضايي مرتبط با موضوع كهريزك، هنگامي كه وي قصد خروج از منزل خود را داشت، او را با تهديد و ارعاب سوار خودروي جي ال ايكس بژ رنگ كرده و از محل متواري شدند.

آدم ربايان، پدر اين مقام قضايي را كه فردي 57 ساله است و محمد‌علي نام دارد در كف قسمت عقب اتومبيل خوابانده و تا تهران مورد شكنجه و اذيت و آزار فراوان قرار داده و پيكر نيمه جان او را در ساعت 1:30 بامداد در مقابل منزل فرزندش رها كردند.

بلافاصله پس از اين حادثه پليس 110 در محل حضور يافت و با تشكيل پرونده در اين خصوص اقدامات انتظامي و اطلاعاتي براي شناسائي عاملان اين حادثه در تهران و شيراز آغاز شد.

محمد‌علي حيدري‌فرد در بازجويي‌هاي خود به پليس گفت: آدم ربايان از من مي‌خواستند كه منزل پسرم در تهران را به آنها نشان بدهم و در سؤالات خود قصد تخليه اطلاعاتي درباره پرونده‌هايي كه فرزندم مسئول رسيدگي به آن بوده را داشته و تلاش مي‌كردند محل‌هاي رفت و آمد و فعاليت فرزندم را به انها معرفي كنم و هنگامي كه بر اثر شكنجه فراوان آنان را به منزل پسرم در تهران راهنمايي كردم از آنجا كه مي‌گفتند او مسلح است پس از مطمئن شدن از صحت نشاني مرا رها كرده و گريختند.

علي اكبر حيدري‌فرد داديار سابق ويژه امنيت دادسراي تهران در پاسخ به خبرنگار ما اين خبر را تاييد كرد و گفت: هم اكنون مقامات انتظامي و قضايي در حال بررسي و تعقيب موضوع هستند.

علي‌اكبر حيدري‌فرد داديار ويژه امنيت دادسراي تهران در جريان فتنه 88 يكي از قضات ويژه رسيدگي به پرونده اغتشاشگران بوده است.

افزایش سرسام آور قیمت شيرخشک به علت حذف یارانه

خبرگزاری فارس:
شير خشك رژيمي مدتي است كه به گفته مردم با افزايش قيمت روبه‌رو شده است اما مسئولان وزارت بهداشت درباره علت افزايش قيمت اين كالا پاسخ نمي‌دهند.

شيرخشك بعد از شير مادر از ضروري‌ترين مواد خوراكي نوزادان به حساب مي‌آيد. حال اينكه برخي از نوزادان بر اثر برخي بيماري‌ها بايد از يك نوع شيرخشك رژيمي به عنوان تغذيه كنند كه متأسفانه چندي است با افزايش چند برابري قيمت مواجه شده است.

در اين راستا يك نوع روغن نيز با عنوان نيز با افزايش قيمت سرسام‌آوري روبه‌رو شده است و خانواده‌هايي كه نوزادان مصرف كننده اين نوع مواد مكمل دارند را دچار مشكل‌هاي عديده‌اي كرده است.

برخي بيماران از افزايش قيمت‌هاي سرسام‌آور شيرخشك رژيمي كه چندي قبل در حدود 2 تا 3 هزار تومان خريداري مي‌كردند و در حال حاضر بايد حدود 26 تا 28 هزار تومان هزينه كنند گلايه‌مند هستند.

روغن نيز كه تا چندي پيش 2 هزار تومان قيمت داشت. در حال حاضر بايد 20 هزار تومان خريداري شود.

داروخانه مركزي جمعيت هلال‌احمر به عنوان تخصصي‌ترين داروخانه كشور يكي از توزيع‌كنندگان اين نوع شيرخشك رژيمي و همچنين روغن است.

* سياستگذاري قيمت‌هاي شيرخشك با هلال‌احمر نيست

فراز امامي، مدير امور داروخانه‌هاي جمعيت هلال‌احمر در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس توانا اظهار داشت: سياستگذاري قيمت شير خشك رژيمي را داروخانه مركزي جمعيت هلال‌احمر تعيين نمي‌كند زيرا اين نوع شير خشك وارد مي‌شود و قيمت آن نيز متعاقباً به داروخانه هلال‌احمر اعلام مي‌شود.

وي گفت: واردكنندگان اين نوع شيرخشك رژيمي و همچنين روغن تعيين كننده قيمت نهايي هستند و بنده نيز اطلاع خاصي از بابت علت افزايش قيمت‌هاي اين دو نوع مكمل تغذيه‌اي ندارم.

* حذف يارانه باعث افزايش قيمت شيرخشك رژيمي

علي سعادت‌فر، مدير داروخانه شماره 2 هلال‌احمر تهران اظهار داشت: توزيع كننده اصلي شيرخشك رژيمي و روغن بر عهده شركت پخش... است و اين شركت نيز علت افزايش اين دو مكمل تغذيه‌اي را حذف يارانه آن اعلام مي‌كند.

وي اضافه مي‌كند: روغن در گذشته 2 هزار تومان قيمت داشت اما حالا به 20 هزار تومان افزايش قيمت داشته است همچنين شير خشك رژيمي نيز حدود 2 تا 3 هزار تومان قيمت داشت كه هم‌اكنون خانواده‌ها بايد حدود 26 تا 28 هزار تومان بابت تهيه اين شيرخشك هزينه كنند.

* روغن با وجود افزايش قيمت موجود نيست

سعادت‌فر با اشاره به قيمت سرسام‌آور روغن گفت: متأسفانه با وجود افزايش قيمت سرسام‌آور، اين روغن حتي در داروخانه‌ها نيز يافت نمي‌شود به طوري كه شخصاً بعد از بررسي يك ماهه هنوز موفق به پيدا كردن نمونه‌اي از اين روغن نشده‌ام زيرا شركت پخش كننده نيز اين روغن را توزيع نكرده است.

وي افزود: شركت پخش مربوطه توزيع كننده اصلي اين شيرخشك رژيمي و روغن است و افزايش قيمت را نيز اين شركت بر مبناي حذف يارانه‌ آن اعلام مي‌كند.

معامله سیاسی دولت آلمان با رژیم ایران پشت درهای بسته

روز دوشنبه ٢٢ نوامبر قرار است در هامبورگ ملاقاتی بین نمایندگان رژیم جمهوری اسلامی و هیئتی از طرف دولت آلمان تحت عنوان "نشست اقتصادی ایران بین تحریم و آینده" و با پوشش معامله و دیالوگ تجاری با مناطق شمال غربی ایران انجام بگیرد.

مهمانان این نشست از جمله علیرضا شیخ عطار سرکنسول جمهوری اسلامی در آلمان که در عین حال سخنرانی افتتاحیه را نیز اجرا میکند و علیرضا بیگی استاندار آذربایجان شرقی هستند.

این نسشت درست زمانی صورت میگیرد که دولت آلمان درمورد بازداشت دو ژورنالیست آلمانی در ایران که به خاطر ملاقاتشان با سجاد پسر سکینه محمدی آشتیانی و وکیل او هوتن کیان زندانی شده اند، سکوت کرده است. این سکوت بخصوص بعد از اینکه ژورنالیستهای آلمانی تحت فشار جمهوری اسلامی در صدا و سیما ظاهر شدند بیش از پیش محسوس است و باعث عصبانیت روزنامه نگاران و مردم آلمان شده است.

این اولین بار نیست که دولت آلمان تلاش میکند دور از انظار عمومی و پشت درهای بسته زد و بندهای دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی به پیش ببرد. دولت آلمان صرفنظر از اینکه چه حزبی در راس قدرت بوده است از بدو روی کار آمدن رژیم جنایتکار اسلامی در ایران تحت هر شرایطی روابط دیپلماتیک و اقتصادی حسنه اش را با جمهوری اسلامی به پیش برده است. اما بعد از خیزشهای انقلابی مردم در ایران و خارج از کشور و همبستگی جهانی با مردم ایران، زد و بند با جمهوری اسلامی دیگر در روز روشن برای دولت آلمان به راحتی میسر نیست و با بایکوت اقتصادی رژیم این مشکلات به اوج خود رسیده اند.

با گروگان گرفتن دو ژورنالیست آلمانی اکنون جمهوری اسلامی تلاش میکند از دولت آلمان امتیاز بگیرد و دولت آلمان را تحت فشار قرار دهد. بی دلیل نیست که استاندار آذربایجان شرقی یعنی استانی که سکینه٬ سجاد٬ هوتن و دو روزنامه نگار آلمانی در زندان آن به سر میبرند نیز در این نشست حضور دارد.

حضور استاندار آذربایجان شرقی در این نشست، اهداف و نیت های این نشست را کاملا عیان میکند..

از طرف سازمان های آلمانی و ایرانی مخالف رژیم منفور اسلامی تظاهراتی در اعتراض به این نشست و افشای سیاستهای پشت پرده دولت آلمان و همچنین برای نجات سکینه و شهلا جاهد٬ آزادی دو ژورنالیست آلمانی و همه دستگیرشدگان تظاهراتی فراخوان داده شده است. همه نهادها و فعالین حقوق انسانی و مخلافین جمهوری اسلامی را به این تظاهرات که روز دوشنبه ٢٢ نوامبر ساعت ١٠ صبح مقابل هتل (محل نشست) انجام میشود دعوت میکنیم.

آدرس محل تظاهرات:

Courtyard Hamburg Airport Hotel

Flughafenstrasse 47

کمیته بین المللی علیه اعدام هامبورگ

کمیته بین المللی علیه سنگسار هامبورگ

١٨ نوامبر ٢٠١٠

منابع اطلاعاتی بیشتر

http://www.openpr.de/news/485140/Iran-Wirtschaftstag-in-Hamburg-Zwischen-Embargo-und-Zukunft-22-November-2010.html
http://www.pourkian.de/index.php?id=10

بالای صفحه

... بیشتر