xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

شنبه ،  22 آبان 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس / برهنه شدن پنج دختر اوکراینی در مراسم فرهنگی سفارت ایران + فیلم

پنج دختر اوکراینی، پنجشنبه گذشته ، با برهنه شدن درمراسم هفته فرهنگ و هنر جمهوری اسلامی ایران در کیف پایتخت اوکراین، به حکم سنگسار سکینه محمدی آشتیانی اعتراض کردند




تجمع دانشجويان دانشگاه شاهرود در اعتراض به نبود امنيت + عکس:

به گزار ش البرز تجمع جمعي از دانشجويان دانشگاه صنعتي شاهرود كه از ساعت 12 روز گذشته در اعتراض به آنچه كه عدم وجود امنيت در مسير دانشگاه به داخل شهر عنوان كردند مقابل ساختمان سازمان مركزي اين دانشگاه آغاز شده بود پس از هشت ساعت خاتمه يافت.

علت اين تجمع بنا به گفته دانشجويان ترس و وحشت ناشي از حادثه ربودن و تجاوز به يكي از دانشجويان دختر اين دانشگاه در شامگاه دوم آبان ماه است كه طي آن هشت شيطان صفت با ربودن يكي از دانشجويان دختر اين دانشگاه از مقابل دانشگاه و انتقال وي به باغي در يكي از روستاهاي اطراف شاهرود وي را مورد تجاوز قرار دادند كه البته با تلاش ماموران پليس امنيت اخلاقي اين شيطان صفتان دستگير و تحويل مرجع قضايي شدند.

اين دانشجويان معتقدند كه با وقوع اين حادثه ديگر براي تردد در مسير دانشگاه به داخل امنيت كافي ندارند.
دانشجويان معترض كه حدود 200 نفر بودند در حالي كه پلاكارد نوشته هايي همچون «امروز ... فردا چه خواهد شد؟!» و «خانواده بزرگ صنعتي با اين وضع چه بر سر ناموست خواهد آمد» در دست داشتند با سر دادن شعارهاي «ما امنيت مي خواهيم»، «بچه ها ما چي مي خواهيم امنيت امنيت»، «دانشجوي با غيرت، تسليت تسليت» و «مرادزاده (منظور رييس دانشگاه صنعتي شاهرود) بيرون بيا وقت جوابه» خواستار حضور علي مرادزاده رييس دانشگاه صنعتي در اين تجمع براي پاسخگويي به مطالبات خود شدند كه به جاي رييس دانشگاه، احسني طهراني، مديركل امور دانشجويي به ميان دانشجويان رفت كه دانشجويان هم شعار «ما ميگيم علي بياد احسني ميآد» سر دادند.

اين دانشجويان در ساعت 16 بيانيه اي صادر كردند که در آن خواستار اشد مجازات علامان تجاوز به دختر دانشجو، افزایش تعداد سرویس های عمومي دانشگاه و استقرار ماموران نیروی انتظامی در اطراف خوابگاه دختران واقع در ميدان هفت تير شده بودند.
پس از صدور اين بيانيه، بيشتر دانشجويان تجمع كننده متفرق شدند و تنها حدود 30 نفر باقي ماندند كه همچنان بر حضور رييس دانشگاه در ميان خود اصرار داشتند كه نهايتا چند نفر از اين دانشجويان با معاون دانشجويي ملاقات كرده و مطالبات خود را در خصوص افزايش سرويس هاي عمومي و استقرار نيروي انتظامي در اطراف خوابگاه دختران را مطرح كرده بودند كه نيكوفرد در پاسخ سرويس هاي دانشگاه را كافي دانسته بود و در خصوص استقرار نيروي انتظامي هم به آنها گفته بود كه هزينه خريد يك كانكس را پرداخت كنند تا ماموران انتظامي در اين كانكس مستقر شوند.
اين تجمع در ساعت حدود 20 با متفرق شدن ساير دانشجويان معترض پايان يافت.


فردی تا چند ساعت دیگر در اهواز اعدام می شود

سایت آفتاب: قاتل قتل‌های زنجیره‌ای آبادان ـ که متهم است از سال 84 تا 87، 15 زن و دختر و یک پسربچه را در شهرهای آبادان و خرمشهر به قتل رسانده است ـ فردا مجازات می‌شود.

حکم مجازات «فرید بغلانی»، قاتل قتل‌های زنجیره‌ای آبادان، که با رای قاطع دادگاه کیفری استان خوزستان و تایید دیوان عالی کشور صادر شده است، روز شنبه 22 آبان ‌ماه در زندان کارون اهواز اجرا می‌شود.

فرید بغلانی در کمتر از سه سال در شهرستان‌های آبادان و خرمشهر 16 نفر را با شیوه‌های مشابه به قتل رساند و در آخرین ارتکاب به قتل در شهریورماه 87 پس از مجروح کردن آخرین قربانی، توسط نیروی انتظامی آبادان دستگیر شد.

دژخیمان ولی فقیه یک زندانی را کور کردند

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"در اثر یورش باندهای مافیایی تحت امر رئیس زندان علی حاج کاظم به یکی از زندانیان بند 1 زندان گوهردشت کرج منجر به کور شدن چشم راست وی شد.
زندانی زارع جواد زاده 29 ساله که در سالن 3 بند 1 زندان گوهردشت کرج زندانی است مدتی پیش توسط باند مافیایی زندان که به دستور علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت کرج تشکیل شده است و برای سرکوب زندانیان معترض و فروش مواد مخدر در زندان بکار برده می شوند مورد یورش و به قصد کشت آماج چاقو وقمه و سایر ابزار آنها قرار گرفت که یکی از چاقوها به چشم وی اصابت کرد و آسیب جدی دید.
هنگامی که او را به بهداری زندان منتقل کردند به وی گفته شد که انجام عمل جراحی بر روی چشمش نیاز به هزینۀ زیادی دارد و زندان آن را پرداخت نخواهد کرد و آنها فقط می توانند چشم وی را تخلیه کنند، در غیر اینصورت زندانی باید خود متحمل هزینه آن شود.آقای جواد زاده برای جلوگیری از نابینا شدن پذیرفت که هزینۀ عمل جراحی را خود بپردازد ولی نیاز به مدت زمانی در حدود 2 هفته بود. پاسخ مسئولین بهداری زندان به او این بود پس عمل جراحی وی را تا 2 هفته دیگر به تعویق خواهند انداخت و منتظر تهیۀ هزینۀ آن می شوند.
او پس از 2 هفته مبلغ مورد نیاز برای عمل جراحی را تهیه نمود اما پزشکان متخصص به وی اعلام کردند بدلیل دیر مراجعه کردند دیگر چشم او قابل درمان نیست و چشم راست وی نابینا می شود و چنین شد.
زندانی زارع جواد زاده در سال 1386 دستگیر شد و برای مدت طولانی در بازداشتگاههای آگاهی شاهپور تهران،اطلاعات و اردوگاه مرگ کهریزک بسر برد. او به مدت 48 روز در اردوگاه مرگ کهریزک تحت شکنجه های قرون وسطایی جسمی و روحی قرار گرفت. آقای جواد زاده 2 روز در هفته توسط شخص احمدرضا رادان و سرگرد پاسدار یاحقی همانند سایر زندانی بصورت جمعی در اردوگاه مرگ کهریزک مورد شکنجه قرار می گرفتند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، یورش باندهای مافیایی که بدستور علی حاج کاظم رئیس زندان گوهردشت برای سرکوب خونین زندانیان معترض بکار گرفته می شوند و تا به حال تعدادی کشته و معلول بر جای گذاشته است به عنوان یک جنایت محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در ایران است.

22 آبان 1389 برابر با 13 نوامبر 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

عودت پرونده مهندس طبرزدی به شعبه 26 دادگاه انقلاب

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم محکومیت 9 سال حبس و 74 ضربه شلاق حشمت الله طبرزدی، دبیر کل جبهه دموکراتیک ایران، به علت پاره ای از اشکالات، به شعبه صادر کننده رای، شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران عودت داده شد.

چندی پیش و با ارجاع حکم صادره در دادگاه بدوی به شعبه 54 دادگاه تجدیدنظر استان تهران، در تماس مسئولان قضایی با وکلای حشمت الله طبرزدی، به ایشان اعلام گردید که پرونده این فعال سیاسی به علت عدم ابطال تمبر به شعبه 26 دادگاه انقلاب بازگردانیده شده است.

مهندس حشمت الله طبرزدی، رهبر جبهه دمکراتیک ایران یازدهم مهر ماه سال جاری از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام»، «توهین به رهبری»، «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» و «اخلال در نظم عمومی» به ۹ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.

حشمت الله طبرزدی که از خردادماه سال 78 تاکنون بیش از 11 سال از عمر خویش را در زندان های مختلف جمهوری اسلامی سپری کرده، چندی پیش و با تنظیم شکایت نامه ای بر علیه سیدعلی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، از وکلای دادگستری و تمامی انسان های آزاده خواستار ارائه و پیگیری حقوقی این شکایت در دادگاه های بین المللی شد.

سی ام آبان ماه دادگاه احمد قابل برگزار می شود

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: دادگاه احمد قابل، پژوهشگر دینی و از شاگردان آیت الله منتظری 30 آبان ماه در شعبه 5 دادگاه انقلاب مشهد به ریاست قاضی کاووسی برگزار خواهد شد. وی شهریور ماه سال جاری و در پی افشای اعدام های دسته جمعی زندان وکیل آباد مشهد توسط بازپرسی شعبه 903 دادگاه انقلاب مشهد بازداشت و مجددا روانه زندان شده بود.

به گزارش جرس، طبق اظهارات قابل به نقل از ضابطان دادگاه انقلاب، علت بازداشت وی افشای اعدام های فله ای و پنهانی زندان وکیل آباد مشهد، سخنرانی ومصاحبه های انتقادی علیه رهبر جمهوری اسلامی عنوان شده است.


احمد قابل سال گذشته و در حالی که رهسپار قم برای شرکت در تشییع پیکر استادش، آیت الله منتظری بود، بازداشت و روانه بازداشتگاه اداره اطلاعات شد و بیش از 6 ماه بازداشت بود و نزدیک به سه ماه از این مدت را در بند 6/1 زندان وکیل آباد به سر برد. جایی که اعدام های پنهانی این زندان در آنجا صورت می گیرد.


وی پس از آزادی در مصاحبه های متعدد خبر از این حجم کشتار عمومی زندانیان داد و پس از یک ماه مجددا پس از احضار به دادگاه انقلاب مشهد بازداشت شد. هم اکنون قابل در بند حفاظت اطلاعات(6/1) زندان وکیل آباد مشهد زندانی است.

دادگاه نوید خانجانی بار دیگر به تعویق افتاد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: دادگاه رسیدگی به اتهامات نوید خانجانی، از اعضای جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی و کمیته گزارشگران حقوق بشر، که قرار بود صبح امروز ۲۲ آبان‌ماه ۱۳۸۹ برگزار گردد، به دلیل عدم حضور نماینده‌ی دادستان بار دیگر به تعویق افتاد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، دادگاه این فعال حق تحصیل در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، به ریاست قاضی پیر عباسی به علت «عدم حضور نماینده دادستان» به تاریخ 29 آذر ماه موکول شد. اتهامات نوید خانجانی در کیفر خواست به شرح زیر است:

۱- تشکیل و اداره گروه غیر قانونی کمیته‌ی پی جویی حق تحصیل (ابتدا محرومین از تحصیل بهائی و در ادامه محرومین از تحصیل) با هدف اخلال در امنیت کشور.

۲- عضویت در تشکیلات و گروه‌های غیرقانونی «مجموعه فعالان حقوق بشر» و «کمیته گزارشگران حقوق بشر».

۳- فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران (همانند مقالاتی چون «قدردانی از بیت العدل اعظم برای پیام ژانویه »۲۰۱۰ که سوء نیت و انگیزه مجرمانه مشارالیه را محرز می‌نماید).

۴- نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق سامانه‌های رایانه‌ای (وبلاگ و سایت‌های مختلف).

پیش از این نیز زمان دادگاه وی از تاریخ ۱۳ مهرماه به ۲۲ آبان ماه تغییر یافته بود.

این فعال حق تحصیل شامگاه ۱۱ اسفند سال گذشته در منزل پدری‌اش در اصفهان بازداشت شد و پس از دو ماه، در ۱۳ اردیبهشت با تودیع وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی به شکل موقت از بند «دو الف» متعلق به سپاه در زندان اوین آزاد شد.

بازداشت سارا صباغیان به همراه دو وکیل دیگر دادگستری

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: صبح امروز بیست و دوم آبان ماه، سارا صباغیان، حقوقدان و عضو شبکه وکلاي داوطلب، به همراه دو تن دیگر از وکلای دادگستری و در بازگشت از کشور ترکیه، در فرودگاه امام خمینی تهران توسط ماموران امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت شدند. تاکنون از محل نگهداري و علت بازداشت اين سه وكيل خبري دردست نيست.

به گزارش سايت مجذوبان نور، ساعت 4 صبح امروز، سارا صباغيان، مريم كيان ارثي و مريم كرباسي سه وكيل دادگستري در مراجعت از کشور تركيه در فرودگاه امام خميني تهران، توسط مأمورين امنيتي بازداشت شدند.


سارا صباغیان، وکیل دادگستری و از اعضای کمیته پشتیبان حقوق زنان و کودکان کانون وکلای دادگستری می باشد که وکالت پرونده های بسیاری از جمله محمدعلی دادخواه، حسین رونقی ملکی و عشا مومني را بر عهده داشته است.

شانزده ماه زندان برای چهار تن از دراویش نعمت اللهی گنابادی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: با تائید شعبه 12 دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، علی افکار، عباسعلی افکار و معصومه سالاری از دروایش گنابادی به اتهام تهدید علیه بهداشت عمومی از طریق دفن اموات در محل ممنوعه به چهار ماه حبس تعلیقی، و عباسعلی زارع حقیقی متصدی مزار سلطانی نیز به همین اتهام به 4 ماه حبس تعزیری محکوم شدند.

به گزارش سایت مجذوبان نور، بر اساس این دادنامه که در مقام تأیید و ابرام رأی صادره از شعبه 101 دادگاه جزایی شهرستان گناباد اصدار یافته، علی افکار، عباسعلی افکار، معصومه سالاری از دراویش نعمت اللهی گنابادی ساکن بیدخت به اتهام تهدید علیه بهداشت عمومی از طریق دفن اموات در مزار سلطانی به تحمل 4 ماه حبس تعلیقی (به مدت 3 سال) محکوم شدند. همچنین بر اساس این حکم عباسعلی زارع حقیقی متصدی مزار سلطانی نیز به 4 ماه حبس تعزیری محکوم شده است. آقای حقیقی در گذشته نیز به همین اتهام از سوی دادگاه گناباد به 91 روز حبس قطعی محکوم و به دستور شورای تأمین شهر گناباد، دوران محکومیت خود را در زندان وکیل آباد مشهد گذراند.


در اسفند ماه سال 1387 شبکه بهداشت گناباد بر اساس نامه های محرمانه فرمانداری و اداره اطلاعات به بهانه جلوگیری از تردد دراویش در مزار متبرک سلطانی دفن اموات در این محل را ممنوع اعلام کرد و از آن زمان تاکنون عده زیادی از دراویش پس از دفن اموات در این مکان متبرک به زندان، شلاق و تبعید محکوم شده اند.

شادی صدر جایزه حقوق بشری خود را به نازنین خسروانی و نسرین ستوده اهدا کرد

جایزه سال ۲۰۱۰ دانشگاه سانتا کلارای کالیفرنیا، امسال به شادی صدر، وکیل حقوق بشری و فعال جنبش زنان، اعطا شد. شادی صدر درسخنرانی خود در مراسم اعطای جایزه، این جایزه را به نازنین خسروانی، روزنامه نگار و فعال حقوق مدنی و نسرین ستوده، وکیل حقوق بشری تقدیم کرد و از حضار خواست با آروزی آزادی این دو زن فعال حقوق بشر از زندان، یک دقیقه سکوت کنند.

جایزه 30 هزار دلاری دانشگاه سانتاکلارا هر سال به یک وکیل اعطا می شود که از مهارت حقوقی خود برای کاهش بی عدالتی و نابرابری استفاده کرده است.

رادیو فردا


اجرای حکم یک سال زندان علیرضا مرادی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: علیرضا مرادی دانشجوی کارشناسی ارشد علوم ارتباطات دانشگاه تهران برای گذراندن حکم یک سال حبس تعزیری خود به قزل حصار منتقل گردید.

به گزارش دانشجو نیوز، علیرضا مرادی به همراه برادرش سجاد، دو دانشجوی نخبه کرد دانشگاه تهران که هر دو با فاصله يک سال با رتبه ۳ کنکور کارشناسی ارشد وارد دانشگاه شده بودند، در روز ۱۶ آذر ماه از مقابل خوابگاه دانشگاه تهران بازداشت شدند. علیرضا مرادی سپس در بهمن ماه به صورت موقت آزاد شد.

این دانشجو در دادگاه انقلاب شعبه ۱۵ از سوی قاضی صلواتی به یک سال حبس تعزیری محکوم گردید که این حکم در دادگاه تجدید نظر نیز تایید شد.

گفتنی است که زندان قزل حصار محل نگهداری مجرمان خطرناک می باشد.

نازنین خسروانی روزنامه‌نگار زندانی ممنوع‌الملاقات شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: روز گذشته بیستم آبان ماه، و در پی مراجعه حضوری خانواده نازنین خسروانی، روزنامه نگار زندانی به زندان اوین تهران، ماموران بند 209 زندان اوین از ملاقات خانواده این زندانی با وی جلوگیری کردند. نازنین خسروانی که روز دوازدهم آبان و به دلایل نامعلوم بازداشت گردید تاکنون تنها دوبار بصورت تلفنی با خانواده اش تماس داشته است.

روز پنج شنبه و در پی مراجعه خانواده نازنین خسروانی - روزنامه نگاری که توسط نیروهای امنیتی هفته گذشته بازداشت شد - به زندان اوین تهران، ماموران بند 209 این زندان با بیان اینکه وی ممنوع الملاقات است مانع از ملاقات وی با اعضای خانواده اش شدند.

همچنین ماموران بند 209 زندان اوین با وجو هوای سرد زندان اوین، از پذیرفتن هرگونه لباس گرم برای نازنین خسروانی خودداری کردند.

نازنين خسرواني، روزنامه‌نگار، که از بیماری قلبی رنج می برد، صبح روز چهارشنبه دوازدهم آبان ماه، پس از تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی اش، توسط ماموران امنیتی و بدون ارائه هیچگونه حکمی بازداشت گردید. وی پیش از این با روزنامه هایی همچون همچون نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران، سرمايه، اقبال و ... و خبرگزاری آفتاب همکاری داشته است.

انتقاد «آی تی اف» از بازداشت یک عضو سندیکای کارگران شرکت واحد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: فدراسیون جهانی کارگران حمل و نقل با انتشار بیانیه ای، با انتقاد از بازداشت همایون جابری، از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، آن را اقدامی زشت و شرم آور توصیف کرده است.

همایون جابری سه شنبه گذشته هنگامی که همراه با همسر غلامرضا غلام حسینی، دیگر عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، برای اطلاع از وضعیت او به اداره اطلاعات در شهر کرج رفته بود، بازداشت شد.

به گزارش رادیو فردا، فدراسيون جهانی کارگران حمل و نقل با اشاره به اينکه در حال حاضر، پنج تن از اعضای سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه زندانی هستند، به نقل از مک اوراتا، مسئول بخش زمينی اين فدراسيون، بازداشت همايون جابری را عملی زشت و شرم آور توصيف کرد.

آقای اوراتا در اين ارتباط از اعضای فدراسيون جهانی کارگران حمل و نقل در دنيا خواست که کمپين خود برای آزادی اين فعالان سنديکايی زندانی را ادامه دهند.

در حال حاضر، پنج تن از اعضای سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه زندانی هستند.

پس از چهارماه؛ دیدار محمد داوری با مادرش

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: محمد داوری، روزنامه نگار و سردبیر وب‌سایت سحام‌نیوز که از هفدهم شهریور ماه سال گذشته در بازداشت به سر می‌برد، سرانجام پس از چهار ماه موفق به دیدار مادر سالخورده‌اش شد. این ملاقات پس از پافشاری وی بر حق تماس تلفنی با خانواده و درخواست وی از مادرش برای آمدن به ملاقات حضوری او در تماس تلفنی روز یک‌شنبه صورت گرفت.

به گزارش بامدادخبر، داوری پیش‌تر در نامه‌ای از مادر و خانواده‌اش خواست تا در اعتراض به قطع تلفن‌های بند ۳۵۰ و عدم اجازه ملاقات حضوری، دیگر به ملاقاتش نیایند.

بدین ترتیب، روز دوشنبه، مادر این معلم دربند، پس از چهار ماه موفق به دیدار فرزندش شد.

این مادر در شرح این دیدار می‌گوید: «قول داده بودم وقتی به دیدار فرزندم می‌روم گریه نکنم اما کدام مادری است که فرزند بیمار و رنجورش را ببیند ولی بغضش را در گلو خفه کند؟! محمد با آن چه که قبلا دیده بودم خیلی فرق داشت. صورتش رنگ پریده و لاغر بود، دائم سرفه می‌کرد و از درد سینه شکایت داشت. می‌گفت که ترکش‌های زمان جنگ اذیت‌اش می‌کنند اما کاری نمی‌تواند انجام دهد، کسی هم به حرفش گوش نمی‌کند. باز هم فریاد بر می‌آورم؛ خدایا این ظلم را به کجا ببرم! منِ مادر کیلومترها راه می‌آیم تا با فرزندم به مدت ۲۰ دقیقه دیدار کنم، حتی از شنیدن صدایش به صورت تلفنی نیز محرومم. نه تنها پسرم بلکه سایر هم‌بندی‌هایش نیز وضعیت بهتری ندارند؛ خواستم گریه نکنم اما نتوانستم، مگر جز گریه کار دیگری هم از دستم بر می‌آید؟ چرا کسی صدای مرا نمی‌شنود؟ خوب می‌دانم که خدا بهترین قاضی است، شکایتم را به خدا می‌برم…»

گفتنی است محمد داوری، ۱۷ شهریورماه سال گذشته، در دفتر حزب اعتمادملی بازداشت شد و از آن تاریخ در زندان اوین به‌سر می‌برد. وی نزدیک به یک سال در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ و ۲۴۰ این زندان تحت فشار شدید برای اخذ اعتراف تلویزیونی قرار داشت و در مرداد ماه سال جاری به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد. وی از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه‌ای، به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام، اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور و اخلال در نظم عمومی» مجموعا به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده بود. که این حکم در از سوی شعبه‌ی ۵۴ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، عینا تایید شد.

بیانیه فعالین دانشجویی دانشگاه مازندران در خصوص بازداشت‌علیرضا‌کیانی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاه مازندران با صدور بیانیه ای بازداشت علی رضا کیانی دبیر سابق انجمن اسلامی دانشگاه مازندران را محکوم کردند. دانشجویان دانشگاه مازندران همچنین در این بیانیه افزایش تهدید ها، فشار ها و دستگیری های اخیر دانشجویان را نشانگر درماندگی نهاد های سرکوبگر در برابر آزادی خواهی و استبداد ستیزی جنبش دانشجویی عنوان کردند.

متن کامل این بیانیه را در زیر بخوانید:

بازداشت علیرضا کیانی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه مازندران توسط نیروهای امنیتی بغض فروخفته در گلوی ما را دوباره شکست. یار دبستانی ای که نه چماق به دست گرفت، نه عربده کشید و خامشی در برابر بیداد را هم برنگزید. جرمش این است که می فهمد و زشتی و سیاهی را بر نمی تابد.

بازداشت علیرضا کیانی، به همراه سه تن دیگر از اعضاي دفتر تحکیم وحدت ـ محسن برزگر، علی قلی زاده و محمد حیدر زاده ـ در شرایطی صورت گرفت که طی هفته های اخیر فشار های همیشگی بر جامعه دانشجویی، عملا تبدیل به دخالت مستقیم و بیش از پیش نیروهای امنیتی و اطلاعاتی در جزیی ترین مسایل صنفی و علمی دانشگاه شده است. بی تردید فضای کنونی حاکم بر دانشگاه ها نمونه روشنی از حرکت روز به روز حاکمیت از اقتدار گرایی به سوی تمامیت خواهی است. افزایش تهدید ها، فشار ها و دستگیری دانشجویان که نمونه مشخص آن بازداشت هاي اخير می باشد، آیا مفهومی به جز درماندگی نهاد های سرکوبگر در برابر آزادی خواهی و استبداد ستیزی جنبش دانشجویی دارد؟

گویی تمامیت خواهان فراموش کرده اند که تشدید فضای امنیتی در دانشگاه ها نشانه اقتدار و تسلط بر فضای دانشگاه نیست؛ بلکه به کارگیری ابزارهای عریان قدرت در برخورد با فعالین دانشجویی و همچنین ایراد اتهامات واهی مانند ارتباط با بیگانگان و گروه های مسلح، تنها و تنها نشان دهنده عدم مقبولیت و ناکارآمدی گفتمانی است که حاکمیت در پی تحمیل آن به بدنه دانشجویان برآمده است. کوتاه اینکه رویکرد جنبش دانشجویی در راستای تحقق آرمانهای جنبش از چنان عمقی در بدنه دانشجویی برخوردار است که اینگونه سرکوبها، نه تنها هیچ خللی در روند حرکت و پویایی آن نخواهد داشت بلکه بر قدرت روشنگری قشر دانشجو در جامعه خواهدافزود.

در پایان با تاکید بر اینکه اینگونه برخورد ها هیچ خللی در آرمان خواهی و آزادی خواهی جنبش دانشجویی پدید نخواهد آورد، خواستار آزادی بی قید و شرط یاران دربندمان هستیم.

آه اگر آزادي سرودي مي خواند...

محکومیت محمد مصطفایی به شش سال حبس و تبعید به ایذه

محمد مصطفایی وکیل پایه یک دادگستری و فعال حقوق بشر که پرونده بسیاری از نوجوانان بزهکار محکوم به اعدام و هم چنین سکینه محمدی را برعهده داشت به اتهام «اقدام علیه امنیت کشور از طریق مصاحبه با رسانه های فارسی زبان خارج کشور» و «تبلیغ علیه نظام» از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش جرس، این وکیل دادگستری در پی تشکیل پرونده ای از سوی دادسرا که به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب ارسال شده بود بدون حضور نامبرده و اعلام وقت دادرسی به صورت غیابی محاکمه و به پنج سال حبس تعزیری و تبعید به شهرستان ایذه به اتهام اقدام علیه امنیت کشور از طریق مصاحبه با رسانه های فارسی زبان خارج کشور و مطرح کردن پرونده سکینه محمدی آشتیانی در این رسانه ها و هم چنین به یک سال حبس تعزیری به اتهام تبلیغ علیه نظام محکوم شد.

هم چنین در خصوص اتهام تحصیل مال غیر که توسط دادستان تهران در مصاحبه با رسانه ها به کلاهبرداری تعبیر شده بود نیز به دلیل فقدان در مرحله دادسرا قرار منع تعقیب صادر و حکم برائت صادر شد.

مصطفایی پس از آنکه روز دوم مرداد سالجاری برای ارائه توضیحاتی به دادستانی تهران احضار شده بود، ناپدید شد. او صدور حکم جلب و ممنوع الخروج شدن خود را به عنوان دلایل خروجش از ایران اعلام کرد.

استقبال گرم از عباس کاظمی، استاد برکنار شده دانشگاه تهران

روز سه شنبه ۱۸ آبان دانشجویان دانشکدۀ علوم اجتماعی دانشگاه تهران، استقبال بسیار گرمی از دکتر عباس کاظمی، کردند.

به گزارش دانشجو نیوز، دکتر عباس کاظمی، استاد گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران سال گذشته و در پی شرکت در مراسم تشییع جنازه آیت الله منتظری از دانشگاه اخراج شد.

اما روز سه شنبه، دانشجویان و اساتید دانشکده علوم اجتماعی، با شنیدن خبر حضور دکتر کاظمی در جلسۀ دفاع پایان نامۀ یکی از دانشجویان کارشناسی ارشد این دانشکده، به صورت کاملاً خودجوش در جلوی درب ورودی تالار شریعتی دانشکده تجمع کردند. این تجمع به حدی بود که نیم ساعت قبل از حضور دکتر کاظمی، لابی جلوی تالار و پله های طبقات متصل به آن کاملاً پوشیده از جمعیت دانشجویان بود که انتظار ورود استاد محبوبشان را میکشیدند.

هنگام ورود دکتر کاظمی، چندی از اساتید گروه ارتباطات و سایر گروهها به استقبال وی رفتند و حضور وی را گرامی داشتند. دانشجویان نیز با مشاهدۀ دکتر، به تشویق و ابراز احساسات شدید پرداختند و دالانی از مستقبلین را شکل دادند. دکتر کاظمی به محض ورود به اتاق کار همکاران خود رفت و با آنان احوالپرسی کرد که تشویق های مدام و شدید دانشجویان در طول حضور او در اتاق همکارانش به شدت ادامه یافت. وی سپس به میان دانشجویان برگشت و با شاخه های گل از او به گرمی استقبال شد.

دکتر عباس کاظمی که تحت تأثیر این مراسم به نظر میرسید، در سخنانی کوتاه، ضمن تشکر از دانشجویان، اعلام کرد که توقع برگزاری چنین مراسم پر شوری را نداشته است.

گفتنی است که نمایندۀ انجمن علمی ارتباطات و نمایندۀ انجمن اسلامی دانشجویان دانشکدۀ علوم اجتماعی، لوحی را به دکتر کاظمی تقدیم کردند که در آن ضمن حمایت کامل از استاد، از نهادهای مسوول خواسته شده تا به خواست اعضای هیئت علمی و دانشجویان این دانشکده پاسخ مثبت دهند و استاد محبوب و ارزشمندشان را به دانشکده بازگردانند.

وی سپس برای برگزاری جلسۀ دفاع به همراه خیل دانشجویان وارد تالار شریعتی شد. جمعیت به حدی بود که تالار گنجایش دانشجویان را نداشت و بسیاری از آنان ایستاده جلسۀ دفاع را دنبال کردند.

نکتۀ جالب، حضور معنادار تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشکده در جلسۀ دفاع بود که حمایت مجدد آنان را از دکتر کاظمی نشان میداد.

لازم به ذکر است که پیش از این طی مراسمی دیگر، اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشکده خواستار حضور مجدد دکتر کاظمی و لغو حکم غیرمنطقی صادر شده بر علیه او شده بودند و نامه هایی با امضای تعداد کثیری از اساتید، نهادها و دانشجویان دانشکده خطاب به مسوولین دانشگاه و کشور نوشته و ارسال شده بود.

تجمع گسترده دانشجویان دانشگاه صنعتی شاهرود

دانشجویان دانشگاه صنعتی شاهرود ساعت ۱۲ روز سه شنبه در اعتراض به عدم وجود امنيت در مسير دانشگاه و عدم پیگیری حادثه تجاوز هشت تن از اراذل و اوباش به یکی از دانشجویان دختر مقابل ساختمان مرکزی این دانشگاه تجمع کرده و خواهان پاسخگویی مسئولین این دانشگاه به خواسته های خود شدند.

بنا بر گزارش سایت خبری البرزنیوز از این دانشگاه، در این تحصن که تا ساعت ۲۰ ادامه یافت دانشجویان ضمن در دست داشتن پلاکاردهایی که بر روی آنان نوشته شده بود «امروز ... فردا چه خواهد شد؟!» و «من اگر بنشینم، تو اگر بنشینی چه کسی برخیزد» خواهان حضور مرادزاده رئیس و نیکوفرد معاون دانشجویی دانشگاه در جمع خود شدند. در ساعت ۱۶ دانشجویان با صدور بیانیه ای خواستار اشد مجازات علامان تجاوز به دختر دانشجو، افزایش تعداد سرویس های عمومي دانشگاه و استقرار ماموران نیروی انتظامی در اطراف خوابگاه دختران شدند که در پایان این تجمع نیز تعدادی از نمایندگان دانشجویان با معاون دانشجویی ملاقات کرده و به طرح مطالبات خود پرداختند .

نیکوفرد نیز در پاسخ با تهدید دانشجویان به برخورد انضباطی،سرويس هاي دانشگاه را بیش از حدنیاز دانشجویان توصیف کرد و در خصوص استقرار نيروي انتظامي هم ضمن تمسخر دانشجویان به آنان گفت که اگر نگران تامین امنیت خود هستند هزينه خريد يك كانكس را پرداخت كنند تا ماموران انتظامي در اين كانكس مستقر شوند.

این در حالی است که ساعاتی قبل از برگزاری این تجمع ضمن امنیتی شدن فضای دانشگاه روابط عمومی دانشگاه نیز با صدور بیانیه ای به تهدید دانشجویان در مورد پیگیری وضعیت این دختر دانشجو پرداخته بود.

گفتنی است در شامگاه دوم آبان ماه هشت شيطان صفت با ربودن يكي از دانشجويان دختر اين دانشگاه از مقابل دانشگاه و انتقال وي به باغي در يكي از روستاهاي اطراف شاهرود وي را مورد تجاوز قرار دادند.

مراسم اولین سالگرد شهادت دکتر رامین پوراندرجانی برگزار شد

اولین سالگرد شهادت دکتر رامین پوراندرجانی، پزشک بازداشتگاه کهریزک، صبح امروز جمعه ، ۲۱ آبانماه برگزار شد.

به گزارش دانشجو نیوز، این مراسم در مسجد طوبی تبریز با حضور باشکوه دوستان و اساتید دوران تحصیل آن مرحوم ، پزشکان و اعضای جامعه پزشکی ، فعالین سیاسی ، فعالین دانشجویی و دیگر اقشار مردم درتبریز برپا شد.

در این مراسم دکتر مسعود پزشکیان و دکتر شکور اکبرنژاد نمایندگان تبریز در مجلس شورای اسلامی نیز حضور یافتند.

پیش از این نیز فعالین دانشجویی دانشگاه های تبریز با انتشار بیانیه ای با گرامیداشت سالگرد شهادت دکتر پوراندرجانی نسبت به مصونیت امران و عاملان اصلی حوادث "جنایتگاه کهریزک" اعتراض کرده بودند.

رامین پوراندرزجانی، پزشک بازداشتگاه کهریزک، روز ۱٩ آبان ماه ٨٨، بعد از تعطیلی آن بازداشتگاه و پس از آنکه از موارد متعدد شکنجه های منجر به مرگ بازداشت شدگان وقایع بعد از انتخابات خبر داده و مورد تهدید قرار گرفته بود، در سن ٢۶ سالگی به طرز مشکوکی جان باخت و جسد وی بدون اجازۀ کالبد شکافی به خانواده، توسط نیروی انتظامی دفن شد و علت مرگ "خودکشی" اعلام شد.

نسرین ستوده: تا رسیدن به خواسته‌هایم در اعتصاب غذا می‌مانم

مردمک - همسر نسرین ستوده، وکیل دادگستری و مدافع حقوق زنان و کودکان از ادامه اعتصاب غذای خانم ستوده در زندان خبر داد.
رضا خندان که پس از گذشت دو ماه و نیم از زمان دستگیری خانم ستوده، توانست پنجشنبه 20 آبان ماه برای نخستین بار با او 10 دقیقه ملاقات کابینی داشته باشد، گفت که همسرش قبل از زندان 57 کیلو وزن داشته، اما در مدت بازداشت حدود 13 کیلو لاغر شده است.
به گزارش پایگاه خبری مدرسه فمینیستی، آقای خندان افزود: «دیگر چهره او برایم قابل تشخیص نبود.»
خانم ستوده در ملاقات کابینی خود به همسرش گفته است که در مدت اعتصاب غذا، دو بار زیر سرم رفته است.
این وکیل دادگستری که پیش از این از سوم مهر تا اول آبان در اعتصاب غذا بود، در ملاقات با همسرش اعلام کرده است که به درخواست دوستان و وکلایش اعتصاب غذای خشک خود را شکسته ولی تا رسیدن به خواسته‌هایش، اعتصاب غذا را به صورتی که فقط از آب استفاده کند، ادامه خواهد داد.
خانم ستوده در این روز علاوه بر همسرش، خواهر و برادر خود را نیز ملاقات کرده است.
نسرین ستوده که وکالت بسیاری از فعالان سیاسی، به‌ویژه پس از انتخابات خرداد 1388 را برعهده دارد، از 13 شهریور در پی احضار کتبی به دادسرای اوین بازداشت شد.
دستگیری او موجی از اعتراض‌های نهادها و چهره‌‌های فعال حقوق بشر را به همراه داشت که همگی خواستار آزادی او شدند.
در آخرین واکنش‌ها، روز چهارشنبه 19 آبان ماه، مارکوس لونینگ، مسئول امور حقوق بشر در دولت آلمان، بازداشت این وکیل دادگستری را نمونه‌ای از «برخورد سیستماتیک دولت ایران با مدافعان حقوق بشر» در ماه‌ها‌ی گذشته توصیف کرد و از جمهوری‌اسلامی خواست که او را آزاد کند.
پیش‌تر هم کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران، با انتشار بیانیه‏‌ای از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته بود تا از مقام‌های ایرانی بخواهند سلامتی نسرین ستوده را تضمین و او را آزاد کنند.
شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل که از موکلان خانم ستوده بوده است هم از ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواسته است که در خصوص گزارش ها مبنی بر آزار او و سایر وکلای حقوق بشر ایرانی اقدام کند.
به گفته همسر نسرین ستوده، تاکنون سه مقام قضائی و امنیتی قول داده‌اند که او را با «تبدیل قرار» آزاد کنند ولی هیچ‏کدام به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند. پیش‌تر آقای خندان گفته بود پرونده همسرش شرایط عادی را طی نمی‌کند.
قرار است خانم ستوده، روز 24 آبان به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی»، «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» و «همکاری با کانون مدافعان حقوق بشر» محاکمه شود.
این فعال حقوق زنان و کودکان، برنده جایزه بین‌المللی حقوق بشر از کمیته بین‌المللی حقوق بشر ایتالیا در سال 2008 است.

شرایط قرون وسطایی در زندان گوهردشت کرج باعث خودکشی 2 زندانی گردید

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" در اثر فشارهای طاقت فرسا شب گذشته 2 زندانی در بند 2 زندان گوهردشت کرج اقدام به خودکشی نمودند که به دلیل عدم رسیدگی پزشکی به موقع یکی از آنها جان باخت.
جمعه شب 21 آبان ماه دو زندانی بی دفاع در 2 سالن بند2 زندان گوهردشت کرج به دلیل فشارهای طاقت فرسا و شرایط قرون وسطایی حاکم بر زندان و برای رهایی یافتن از این شرایط اقدام به خودکشی نمودند که یکی از آنها به دلیل عدم رسیدگی پزشکی و انتقال به موقع به بهداری زندان جان باخت.
زندانی خان علی طاران 57 ساله که در سالن 6 بند 2 زندان گوهردشت کرج بود اقدام به خودکشی نمود که منجر به مرگ وی شد.او 4 سال بود که در زندان بسر می برد و محکوم به اعدام بود.
زندانی دیگری از سالن 2 بند 2 زندان گوهردشت کرج که اخیرا دستگیر و به زندان منتقل شده بود. اقدام به خودکشی نمود او در حال حاضر در بهداری زندان در وضعیت وخیمی بسر می برد.

صدور حکم دو سال تبعید برای یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران

جرس: علی اکبر عجمی، فعال دانشجویی دانشگاه تهران، که روز ۲۱ بهمن سال گذته در محل زندگیش، روستایی از توابع سبزوار در شرق ایران با هجوم نیرو‌های امنیتی بازداشت شده بود، به دو سال تبعید محکوم شد.
به گزارش رهانا، یکی‌ از وکلای این فعال دانشجویی می گوید "به تازگی رای دادگاه تجدید نظر صادر شده است و حکم ۴ سال حبس به ۲ سال تبعید در یکی‌ از شهرستان‌های استان البرز تقلیل یافته و این حکم قطعی است ."
وی افزود: "علی‌ اکبر عجمی هنوز در زندان است ولی‌ به حکم دادگاه تجدید نظر بزودی آزاد خواند شد."
علی اکبر عجمی فعال دانشجویی طیف چپ و سردبیر نشریه دانشجویی دنیای بهتر در دانشگاه تهران است. وی در تاریخ ۲۱ بهمن ماه گذشته در روستایی از توابع سبزوار که محل زندگی‌اش است توسط ۵ مامور اطلاعات بازداشت شد و در اسفند ماه از زندان سبزوار به زندان اوین منتقل شد.
وی از جمله دانشجویانی بود که در یورش به خوابگاه دانشگاه تهران در سال ۸۸ دچار صدماتی شد.

فروش کلیه به طور قانونی در ایران + فیلم

شهرزادنیوز: فیلم کوتاه "معامله قانونی کلیه در ایران"، تولید تلویزیون بی بی سی، به چگونگی خرید و فروش قانونی کلیه در ایران پرداخته و نشان می دهد که فروش کلیه و آگهی فروش آن در ایران به امری متداول و معمول تبدیل گشته است.

تقریبا تمام کسانی که در فیلم با آنان گفتگو شده است، برای مشکلات مالی مجبور به فروش اعضای بدن خود شده اند. دختر جوان 27 ساله ای نیز یکی از مراجعه کنندگان فروش کلیه است که اظهار می دارد: با اینکه روزی 14 ساعت کار می کند، درآمدش جوابگوی هزینه شان نیست و برای بازپرداخت بدهی اش مجبور به انجام این کار شده است.

در بخشی از فیلم زنی که 37 ساله دارد، برای فروش (در فیلم: اهدا) کلیه‌اش آمده است. منشی پذیرش "انجمن حمایت از بیماران کلیوی" پس از جویا شدن علت این کار و این که چرا همسرش اقدام نکرده، تقاضای او را نمی پذیرد و می گوید سنش برا "اهدای" کلیه مناسب نیست، زیرا آنها تنها کسانی را می پذیرند که سنشان بین 23 تا 34 سال باشد.


شكايت دادستان بابلسر از علي تاري رئيس ستاد انتخاباتي مهندس موسوي

جرس: دادستان بابلسر از علي تاري رئيس ستاد انتخاباتي مهندس موسوي در بابلسر شكايت كرده است.

به گزارش جرس اتهام علي تاري نشر اكاذيب از طريق پخش اعلاميه افرادي كه در ضرب و شتم دانشجويان معترض به نتايج انتخابات در دانشگاه مازندران در 26 خرداد 88 نقش داشته اند، بوده است.

يك منبع آگاه به جرس گزارش مي دهد علي تاري كه در پرونده نشر اكاذيب داراي شاكي خصوصي بوده با حكم قاضي تبرئه شده بود و عليرغم آنكه در مرحله اعتراض به صدور حكم در مهلت تعيين شده هيچ گونه شكايتي از وي صورت نگرفته بود ولي سيفي دادستان بابلسر بعنوان مدعي العموم خارج از زمان تعيين شده براي اعتراض، از وي شكايت نموده است و پرونده وي در حال حاضر به دادگاه تجديد نظر استان مازندران ارسال شده است.

علي تاري در دادگاه انقلاب شهرستان بابل و از سوي قاضي باقريان در دو پرونده جداگانه مجموعا به يك سال و نيم حبس تعزيري محكوم شده است. مسئول سابق ستاد تبليغات سپاه مازندران به اتهام توهين به مقدسات به يك سال حبس تعزيري و اتهام توهين به مقام رهبري به 6 ماه حبس تعزيري محكوم شده است.

علي تاري رئيس ستاد انتخاباتي محمد خاتمي در انتخابات 76 و 80، رئيس ستاد انتخاباتي اكبر هاشمي رفسنجاني در سال 84 و رئيس ستاد انتخاباتي مهندس موسووي در سال 88 بوده كه در 14 فروردين سال جاري به اتهام نشر اكاذيب از سوي وزارت اطلاعات دستگير شده و دوران بازداشت 3 ماهه خود را در زندان متي كلاي بابل گذرانده بود.

وي 75 روز از ايام بازداشت سه ماهه خود را دربند انفرادي زندان متي كلاي بابل سپري كرده بود.

انتقاد فعالان دانشجویی تبریز از ادامه مصونیت حکومتی عوامل اصلی جنایات کهریزک

جرس: به مناسبت اولین سالگشت مرگ مشکوک رامین پوراندرجانی، پزشک بازداشتگاه کهریزک، جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاههای تبریز، یاد آن پزشک وظیفه شناس را گرامی داشته و ضمن انتقاد از مصونیت حکومتیِ عوامل اصلی جنایاتی چون کهریزک، بیانیه ای در این خصوص صادر نمودند.
رامین پوراندرزجانی، پزشک بازداشتگاه کهریزک، روز ۱٩ آبان ماه ٨٨، بعد از تعطیلی آن بازداشتگاه و پس از آنکه از موارد متعدد شکنجه های منجر به مرگ بازداشت شدگان وقایع بعد از انتخابات خبر داده و مورد تهدید قرار گرفته بود، در سن ٢۶ سالگی به طرز مشکوکی جان باخت و جسد وی بدون اجازۀ کالبد شکافی به خانواده، توسط نیروی انتظامی دفن شد و علت مرگ "خودکشی" اعلام شد.

به گزارش منابع خبری جرس، در حالیکه اولین سالگرد درگذشت پوراندرزجانی، روز جمعه بیست و یکم آبان ماه در تبریز برگزار می شود، پیش از آن و به مناسبت سالگشت وی، فعالین دانشجویی دانشگاههای تبریز، با صدور بیانیه ای به شرح زیر، نام و یاد او را گرامی داشتند:

ملت شریف ایران

اولین سالگرد شهادت مظلومانه دکتر رامین پوراندرجانی بدست عوامل استبداد داخلی فرا رسید اما هنوز همه ابهام ها....ناگفته ها....پرسش ها و مهمتر از همه مظلومیت و گریه های شبانه مادر این

شهید راه آزادی ایران به قوت خود باقیست.

آری چه خوش خیال و کوته فکرانند آنانی که می پندارند گذشت زمان و جور ظالمان یاد ندا ها و محسن ها و رامین ها را از دل هایمان پاک خواهد کرد.

ملت همیشه بیدار ایران
دکتر رامین پوراندرجانی عینی ترین شاهد برای جنایت های جنایتگاه کهریزک بود. دید آنچه بر پاک ترین جوانان این آب و خاک گذشت و نتوانست سکوت اختیار کند و شهادت حاصل انتخاب او بود ؛ حاصل سبز بودنش...حاصل در کنار مردم بودنش و حاصل عشق پاک او به وطن.

طی یکسال گذشته علیرغم همه درخواست ها و پیگیری های صورت گرفته از طرف خانواده این شهید عزیز و همچنین برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از جمله جناب پزشکیان، هیچ گونه جواب روشنی از سوی مسئولین مربوطه پیرامون ابهامات موجود در پرونده داده نشده وهمچنان عوامل اصلی این جنایت از جمله قاضی مرتضوی با برخورداری از مصونیت حکومتی حاضر به پاسخگویی در برابر افعال گذشته خود نیستند.در پایان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره همه شهیدان راه آزادی ایران عزیز بویژه دکتر رامین پوراندرجانی بر حمایت مجدد از رهبران جنبش سبز مردم ایران بویژه میر حسین موسوی و مهدی کروبی تاکید داریم و خواستار رسیدگی سریع به پرونده عوامل اصلی جنایت های بعد از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری هستیم.

جمعی از فعالین دانشجویی دانشگاههای سراسری، علوم پزشکی، آزاد و صنعتی سهند تبریز

اولین سالگرد درگذشت رامین پوراندرزجانی، بعد از ظهر روز جمعه بیست و یکم آبان ماه، در مسجد طوبی تبریز واقع در خیابان آزادی برپا خواهد شد.

فیلم : خشکسالی در قائنات خراسان

یکزمانی بهترین زعفران ایران و شاید دنیا از این ناحیه بدست میامد.

 




 

صدور حکم دو سال تبعید برای یکی از فعالان دانشجویی دانشگاه تهران

رهانا : علی اکبر عجمی، فعال دانشجویی دانشگاه تهران، که روز ۲۱ بهمن سال گذته در محل زندگیش، روستایی از توابع سبزوار در شرق ایران با هجوم نیرو‌های امنیتی بازداشت شده بود، به دو سال تبعید محکوم شد.
به گزارش رهانا، یکی‌ از وکلای این فعال دانشجویی می گوید "به تازگی رای دادگاه تجدید نظر صادر شده است و حکم ۴ سال حبس به ۲ سال تبعید در یکی‌ از شهرستان‌های استان البرز تقلیل یافته و این حکم قطعی است ."
وی افزود: "علی‌ اکبر عجمی هنوز در زندان است ولی‌ به حکم دادگاه تجدید نظر بزودی آزاد خواند شد."
علی اکبر عجمی فعال دانشجویی طیف چپ و سردبیر نشریه دانشجویی دنیای بهتر در دانشگاه تهران است. وی در تاریخ ۲۱ بهمن ماه گذشته در روستایی از توابع سبزوار که محل زندگی‌اش است توسط ۵ مامور اطلاعات بازداشت شد و در اسفند ماه از زندان سبزوار به زندان اوین منتقل شد.
وی از جمله دانشجویانی بود که در یورش به خوابگاه دانشگاه تهران در سال ۸۸ دچار صدماتی شد.

احتمال شیوع یک بیماری در بندرعباس

به علت وضعیت ضعیف شهر بندرعباس از لحاظ بهداشتی احتمال شیوع بیماری بومی بـاکتریایی "التور" در این شهر بسیار زیاد شده است. گفتنی ست هم اکنون بیماری ویروسی اسهال و استفراغ در برخی مناطق این شهر شهر با علائم آنفولانزا شیوع پیدا کرده است .

به گزارش شبکه خبری صداقت، مدنی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، در این خصوص از عملکرد ضعیف شهرداری بندرعباس درخصوص وضع بهداشتی شهر انتقاد کرد و گفت: با این اوضاع احتمال شیوع بیماری های بومی تا حد قابل توجهی افزایش یافته است .

وی افزود: بیماری ویروسی اسهال و استفراغ کـه اکنون در شهر با علائم آنفولانزا شیوع پیدا کرده است به علت مصرف آب آلوده نیست بلکه به علت وجود میلیاردهـا مگس در شهر بندرعباس است .

مدنی با اشاره به جمع نشدن به موقع زباله های شهری و وجود فاضلاب های روان در دریا و کانال های آب های جاری و فاضلاب شهر گفت : اگـر شهرداری عملکردش بهبود نیابد در آینده ای نـزدیک شاهـد شیوع بیماری بومی باکتریایی التور خواهیم بود .

علائم این بیماری اسهال و استفراغ بسیار شدید است .

وی افزود: با وجود نگرانی از شیوع بیماری التور، تاکنون موردی از این بیمـاری در بندرعباس گـزارش نشده است.

لازم به ذکر است بنابر استاندارد های جهانی در بیمارستان هـا ، بـه ازای هر 100تخت لازم است یک متخصص عفونی حضور داشته باشد و این در حالیست که به عنوان نمونه در استان اصفهان که از لحاظ آماری جزء استانهای با استاندارد های بالا می باشد، تنها 40 متخصص عفونی مشغول به فعالیت می باشند.

ثبت‌نام برای دریافت تجهیزات دفاع‌شخصی برای متقاضیان عضو سازمان نظام پزشکی

معاون امور رفاهی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی گفت: تجهیزات دفاع شخصی شامل افشانه اشک آور و شوکر الکتریکی از روز شنبه 22 آبان ماه به متقاضیان عضو سازمان نظام پزشکی تحویل داده می‌شود.

کتر حسن هویدا در گفتگو با مهر افزود: طبق توافق حاصل شده با نیروی انتظامی تمامی اعضای سازمان نظام پزشکی کشور که متقاضی دریافت تجهیزات دفاع شخصی هستند پس از تایید صلاحیت آنان در خصوص سلامت روانی و عدم اعتیاد و سوءپیشینه کیفری و انتظامی توسط سازمان نظام پزشکی، این تجهیزات را دریافت می‌کنند.

وی افزود: متقاضیان می‌توانند از روز شنبه 22 آبان ماه با مراجعه به معاونت رفاهی سازمان نظام پزشکی درخواست خود را ارایه و پس از بررسی‌های لازم و صدور معرفی نامه تجهیزات مورد نظر را از مراکز معرفی شده نیروی انتظامی دریافت کنند.

معاون سازمان نظام پزشکی اظهار کرد: تجهیزات دفاع شخصی قابل واگذاری به متقاضیان جامعه پزشکی، شامل افشانه اشک‌آور و شوکر الکتریکی است که به انتخاب خود متقاضیان در اختیار آنها قرار خواهد گرفت که حق واگذاری به غیر را ندارند.

به گفته هویدا، متقاضیان عضو سازمان نظام پزشکی در شهرستانهای مختلف کشور می‌توانند برای ارایه درخواست و دریافت این تجهیزات به سازمانهای نظام پزشکی مراکز استانها مراجعه و طبق دستورالعمل مربوطه که به سازمانهای نظام پزشکی مراکز استان ابلاغ شده است، در این خصوص اقدام نمایند.

تهدید خانواده های اعضای دفتر تحكیم وحدت از سوی وزارت اطلاعات

جرس: در پی بازداشت چهار تن دیگر از اعضای دفتر تحکیم وحدت و انتقال آنها به زندان اوین، گزارش های رسیده حاکیست اداره اطلاعات استان مازندران اقدام به بازداشت مرتضی کیانی برادر علیرضا كیانی عضو منتخب دفتر تحكیم وحدت - که هم اکنون در زندان می باشد - نموده است.

به گزارش رسیده به جرس، روز گذشته مامورین اداره اطلاعات پس از بازداشت مرتضی کیانی اقدام به تهدید خانواده اش نموده اند.

این گزارش افزود "بازداشت مرتضی کیانی به مدت چند ساعت به طول انجامید و وی پس از بازداشت راهی اداره اطلاعات استان مازندران شد و در آنجا تحت بازجوئی قرار گرفت. همچنین این منبع مطلع در خبری دیگر گزارش می دهد كه روز گذشته مامورین اداره اطلاعات شهرستان بابل در تماسی تلفنی با خانواده محسن برزگر دیگر عضو منتخب دفتر تحكیم وحدت اقدام به تهدید خانواده وی نموده اند.

گزارش ها حاكی از آن است كه نیروهای امنیتی با ایجاد تهدید و فشار به خانواده های اعضای بازداشت شده دفتر تحكیم وحدت خاطرنشان كرده اند: "در صورت مصاحبه و یا اطلاع رسانی از وضعیت فرزندانتان دیگر اجازه ملاقات یا تماس تلفنی فرزندانتان با شما را نخواهیم داد."

این خبر در حالی است كه در روزهای اخیر مادر علی قلی زاده عضو بازداشت شده دفتر تحكیم وحدت در مصاحبه ای با وال استریت ژورنال در خصوص تهدید نیروهای امنیتی اعلام كرد: "خانواده اش را داغان كرده اند و با این وجود تهدید می كنند در مورد پسرش با رسانه ها مصاحبه نكند. پسرم هیچ كار اشتباهی مرتكب نشده است. چرا اینها با باهوش ترین جوان این مملكت اینچنین می كنند؟ "

علی قلی زاده (دبیر انجمن اسلامی شاهرود)، علیرضا كیانی (دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشگاه مازندران)، محسن برزگر (دبیر فرهنگی انجمن اسلامی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل) و محمد حیدرزاده (عضو انجمن اسلامی دانشگاه شهركرد)، چهارعضو منتخب شورای مركزی دفتر تحكیم وحدت بوده اند كه در هفته گذشته پس از دستگیری از سوی نهادهای امنیتی به زندان اوین منتقل شده اند.

تا كنون پس از گذشت چند روز از دستگیری این فعالین دانشجوئی هیچ خبری از وضعیت سلامتی این فعالین دانشجوئی در دست نمی باشد.

درگیری شدید نیروی انتظامی با مردم روستای «گندابه شیراوند» در لرستان
شلیک تیر هوایی، نارنجک صوتی و گاز اشک‌آور

به گزارش رادیو زمانه، در ادامه‌ی اعتراض‌ ساکنان روستای «گندابه شیرآوند» نسبت به عبور لوله‌ی نفت از زمین‌های کشاورزی، دولت به جای اتخاذ رویکرد منطقی، مذاکره با کشاورزان و پرداخت حق‌ آنها از زمین‌های تصرف شده‌، به برخورد نظامی و خشونت‌آمیز با مردم این روستای محروم متوسل شده است.

از دو هفته‌ی پیش که خط انتقال لوله‌ی نفت در مسیر خود به سمت مرکز انتقال نفت «برداسپی» به مزارع کشاورزی روستای «گندابه شیراوند» در شهرستان کوهدشت استان لرستان رسید، واکنش روستایی‌ها و درگیری‌ها بین صاحبان زمین‌ها و نیروهای دولتی آغاز شد.

روز گذشته، ۱۹ آبان ۱۳۸۹، با گذشت پنج روز از بازداشت ۱۸ تن از مردان معترض روستا، جاده‌ی منتهی به روستا توسط اهالی منطقه با لوله‌های نفت و سنگ مسدود شد تا از ورود کارگران شرکت نفت و مأموران نیروی انتظامی جلوگیری شود.

در مقابل نیروی انتظامی با «به کارگیری سلاح‌های نظامی»، روستایی‌های معترضی را که جمعیت‌شان به بیش از صدنفر می‌رسید و اغلب‌شان را زنان و کودکان تشکیل می‌دادند، مورد حمله قرار داد. این خشونت منجر به وحشت اهالی و به ویژه کودکان و مصدومیت حداقل دو زن شد.

مأموران انتظامی به دستور مستقیم «کرم‌پور»، دادستان شهرستان کوهدشت که گفته می‌شود خود نیز در محل درگیری حاضر شده بود، اقدام به تیراندازی و شلیک گاز اشک‌آور به سوی مردم معترض روستا کردند.

میزان سر و صدای ناشی از تیراندازی هوایی و انفجار نارنجک صوتی به اندازه‌ای بود که جمعیتی چندصد نفری از اهالی روستاهای اطراف را نیز به صحنه‌ی درگیری کشاند.

در ادامه‌ی حملات پلیس که بارزترین نمونه‌ی آن دنبال کردن مردم با ماشین‌های شاسی بلند به قصد زیرگرفتن آنها بود، مردم نیز اقدام به سنگ‌پرانی به سمت اتومبیل‌ها و مأموران مسلحی کردند که به آنها حمله می‌کردند. در اقدامی تلافی‌جویانه یک تن از مأموران مهاجم توسط مردم برای مدت کوتاهی به گروگان درآمد و سپس با حمله‌ی پلیس آزاد شد.

اهالی روستای «گندابه شیرآوند»، از دولت می‌خواهند با در اختیار داشتن «سرمایه‌ی ملی»، در صورتی که قرار است لوله‌‌های نفت از زمین‌هایی رد شوند که تنها سرمایه‌ی زندگی ساکنان منطقه به شمار می‌روند، نسبت به پرداخت خسارت به آنها اقدام کند.

در ابتدا با وعده‌ی شرکت نفت به کشاورزان مبنی بر پرداخت مبلغی بابت تصرف زمین‌های‌شان و استخدام جوانان بی‌کار روستا در طرح احداث خط انتقال لوله‌ی نفت به سمت مرکز انتقال نفت «برداسپی»، روستایی‌ها واکنش چندانی نشان ندادند، اما پس از آنکه مشخص شد مبلغ مورد نظر به شخصی پرداخته شده که پیشترها خان منطقه بوده ورق برگشت.

فردی که از او به عنوان خان پیشین منطقه یاد می‌شود، طی سال‌های اخیر، با وجود دریافت مقداری پول برای واگذاری سند زمین‌ها به کشاورزانی که نزدیک به پنجاه سال است روی آنها کار می‌کنند، از این کار امتناع کرده است و ادعای مالکیت ثبتی بر اراضی را دارد. از سویی دیگر خبری هم از به‌کارگیری جوانان روستا در طرح دولتی مورد نظر نیست.

کشاورزانی که تنها درآمدشان از طریق کار روی این زمین‌ها تأمین می‌شود از هر طریق ممکن مانع از ادامه‌ی روند احداث خطوط انتقال لوله‌ی نفت در مزارع خود شده‌اند. اگرچه تاکنون بخش قابل توجهی از کانال‌ها حفر و آماده‌ی لوله‌گذاری شده‌اند، اما در اثر ممانعت و مقاومت کشاورزان ادامه‌ی کار متوقف شده است.

اوایل هفته‌ی جاری، ۱۸ تن از مردان روستا را به بهانه‌ی گفت‌وگو برای حل مشکل‌ به دادگاه کوهدشت فراخواندند و همه را بازداشت کردند. در پی این برخورد، زنان روستا با وجود حضور هر روزه و چشمگیر مأموران نیروی انتظامی هم‌چنان به مقاومت خود ادامه داده‌اند.

صف‌کشی روی مسیر خط انتقال لوله‌ی نفت، اقدامی بود که روز دوشنبه‌ ۱۷ آبان‌ماه از سوی زنان روستا به قصد جلوگیری از ادامه‌ی کار کارگران شرکت نفت در حضور نیروی‌های انتظامی‌ای صورت گرفت که کل منطقه را به محاصره‌ی خود درآورده بودند.

اظهار تنفر ایرانیان از سید حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان

شهرزادنیوز: در پی سخنان سید حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان، که گفته بود در ایران چیزی به نام تمدن ایرانی وجود ندارد و عدم موضع گیری دولت جمهوری اسلامی در مورد این سخنان، ایرانیان فعال در شبکه های اجتماعی و وبسایت ها را بر آن داشت تا با گشودن صفحه ای ویژه، تنفر خود را از سخنان وی اعلام کنند.

تا لحظه نگارش این خبر، ساعت 13 دیروز، بیش از 8520 نفر به آکسیون بیزاری از سید حسن نصرالله پیوستند.

وی طی سخنانی که در یوتیوب پخش شده است، گفته بود: در ایران چیزی به نام تمدن پارسی یا ایرانی وجود ندارد! آنچه که وجود دارد تمدن اسلامی است. آنچه که در ایران وجود دارد، دین حضرت محمد است. به گفته وی، موسس جمهوری اسلامی، روح الله خمینی، یک عرب فرزند عرب است و رهبر کنونی جمهوری اسلامی، علی خامنه ای، نیز یک سید قریشی است.

افزون بر شبکه اجتماعی فیس بوک، سایت های پر بیننده‌ای مانند بالاترین نیز، محل اعتراض هزاران تن از ایرانیان به سخنان سید حسن نصر الله شده است.

وزارت‌بازرگانی:گوشت گران نشده، تغییرقیمت داده!

دادنا: محمدعلی ضیغمی معاون وزیر بازرگانی درباره گزارش‌های اخیر بانك مركزی نسبت به روند افزایشی قیمت برخی از اقلام پروتئینی گفت: اقلام پروتئینی كه اخیرا بانك مركزی در گزارش‌های خود طی چند نوبت به آنها اشاره كرده روند ثابتی داشته است؛ ضمن اینكه در بخش تامین این كالاها نهایت تلاش خود را كرده‌ایم.
به گزارش ایسنا، به گفته او عوامل متفاوتی در قیمت این دسته اقلام تاثیرگذار است ولی به لحاظ تامین در شرایط مناسبی قرار داریم و پیش‌بینی‌های لازم در این خصوص صورت گرفته و جای نگرانی وجود ندارد.
وی در توضیح دلیل افزایش قیمت مرغ به بالای سه هزار تومان گفت: این افزایش را گرانی نمی‌دانم چون بحث تغییر قیمت این كالا مطرح است و نوسان قیمت به تناسب شرایط و میزان عرضه و تقاضا صورت می‌گیرد.
 

پرتاب بشقاب نماينده به سمت استاندار

آتی نيوز : در حاشيه ورود آيت الله لاريجاني به کهگيلويه و بويراحمد درگيري فيزيکي بين نماينده مردم گچساران در مجلس و استاندار بوجود آمد .
به گزارش آتي، قبل از ورود آيت الله لاريجاني به استان کهگيلويه و بويراحمد نماينده ولي فقيه، استاندار و جمعي از مسئولان استاني در فرودگاه ياسوج منتظر ورود رئيس قوه قضائيه بودند که قوام نوذري استاندار خطاب به حسيني نماينده گچساران گفت: چرا در مراسم توديع و معارفه مدير کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان دروغ گفتيد؟
اين گفته موجب عکس العمل شديد نماينده گچساران و پرت کردن بشقابي به سمت استاندار شد و طرفين در حال مشاجره بودند که هواپيماي حامل آيت الله لاريجاني به زمين نشست و بحث خاتمه يافت. پيش از اين حسيني در اعتراض شديد بر ناامن بودن فضاي مديريتي با توديع مدير کل سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان مخالفت کرده و گفته بود:از اين به بعد اجازه بي حرمتي به مديران استان را به کسي نخواهد داد و جلسه را به نشانه اعتراض ترک گفت.

محاکمه دانشجویان در دادگاه نظامی

کلمه – گروه اجتماعی: دانشجویان این روزها بعد از احضار و بازجویی در دادگاه های نظامی محاکمه می شوند. اقدامی که برای اولین بار در جمهوری اسلامی انجام می شود. دانشجویان معتقدند که جای شاکیان و متهمان در دادگاه رسیدگی به متهمان کوی دانشگاه تهران تغییر کرده و این دانشجویان هستند که به جای متهمان محاکمه و زندانی می شوند.

دانشجویان دانشگاه تهران و تعدادی دیگر از دانشگاه های کشور برای بازجویی به دادگا ه های نظامی احضار می شوند. بهانه مسوولان برای این کار این است که چون متهمان پرونده کوی دانشگاه از ماموران انتظامی بوده اند پس محاکمه دانشجویان هم باید در این دادگاه ها برگزار شود.

دانشجویان دانشگاه های کشور از این اقدام یعنی احضار دانشجویان به دادگا ههای نظامی ابراز نگرانی می کنند و می گویند که این شکل محاکمه یاد آوربرگزاری دادگاه های فعالان سیاسی در رژیم گذشته است. چرا که در زمان شاه هم دادسرای نظامی پرونده فعالان مدنی و سیاسی را بررسی می کرد.

دانشجویان به جای آمران محاکمه می شوند

اولین جلسه رسیدگی به پرونده ۲۷ نفر از متهمان حمله به کوی دانشگاه تهران در «شعبه دوم دادگاه نظامی یک تهران » در سیزدهم مهر سال جاری تشکیل شد و ۲۳ نفر از متهمان حوادث کوی دانشگاه و وکلای آنان و تعدادی از شاکیان در آن حضور یافتند.

بعد از برگزاری انتخابات پر مناقشه سال ۸۸عده ای از نیروهای انتظامی و لباس شخصی ها به خوابگاه دانشگاه تهران حمله کردند و تعداد زیادی از دانشجویان را مورد ضرب و شتم قرار دادند. چند ماهی از این حادثه گذشته بود که فیلمی از این ماجرا منتشر شد. فیلمی که نشان می داد عاملان اصلی حمله به خوابگاه دانشجویان ماموران نیروی انتظامی بوده اند.

دانشجویان به محاکمه ها معترض اند

دانشجویان این محاکمه ها را باور ندارند و از احضار و بازجویی های مکرر دانشجویان به دادگاه های نظامی به بهانه رسیدگی به پرونده متهمان حوادث روی داده ابراز نگرانی می کنند. یکی از دانشجویان دانشگاه تهران درباره این دادگا هها می گوید: «چه دادگاهی؟ این جلسات از ماه ها پیش تشکیل و منجر به صدور احکام زندان برای دانشجویان شده است. »

عباس کاکایی دانشجوی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران از ۱۶ آذر ۱۳ ۸۸ تاکنون در زندان است و امکان استفاده از مرخصی هم نیافته است. او حکم یک سال زندان اش را به جرم مشارکت در اغتشاشات کوی دانشگاه دریافت کرده است. در حالی که همه می دانند دانشجویان در این حادثه کاملا بی گناه بوده اند و عده ای بدون هیچ بهانه روشنی به آنها حمله کردند.

ایوب نعمتی، دانشجوی محروم از تحصیل دانشکده حقوق و علوم سیاسی، کاوه اکبری، دانشجوی علوم اجتماعی دانشگاه تهران و حبیب فرحزادی از دانشجویانی هستند که در ارتباط با این دادگاه دستگیر شده و تحت فشار برای اعترافات ساختگی قرارگرفته اند.

این دانشجویان تنها دانشجویانی نیستند که به داگاه های نظامی فراخوانده شده و یا حکم زندان دریافت کرده اند. دو نفر دیگر از دانشجویان همین دانشگاه نیز به اتهام مشارکت در حوادث کوی به حکم یک سال و دو سال زندان و ضربات شلاق محکوم شده اند. چندین دانشجوی دیگر نیز در هفته های اخیر بازداشت شده اند.

محاکمه دانشجویان در دادگا ههای نظامی که یادآور محاکمه های زندانیان سیاسی دوران شاه است این بار چه کسانی را قربانی می کند؟ دانشجویان می پرسند تا پایان سال تحصیلی چند دانشجوی دیگر میهمان زندان اوین خواهند شد؟

گزارشی از زندان شیروان و وضعیت غیر انسانی این زندان

کردانه، کاوه کرمانج: زندان شیروان یکی از صدها زندان ایران است که در شهر شیروان واقع در خراسان جنوبی بنا شده است. زندان شیروان در خارج شهر ساخته شده است و در حدود 500 زندانی در آن نگهداری می شود.
علاوه بر این تعداد حدود 144 زندانی در بند باز و 24 زندانی در بند کارگری زندان مشغول گذراندن دوران محکومیت خود می باشند. این زندان دارای 2 بخش مشاوره و بند یک می باشد.
بند یک به دو بخش عمومی و بند متادون تقسیم می شود. زندانیان در بدو ورود به قرنطینه برده می شوند تا بعد از ترک اعتیاد به بندهای دیگر منتقل شوند. به علت اینکه بیشتر ورودیها معتاد هستند مسئولین زندان با توجه به شکل ظاهری دستگیر شدگان را به بند یک یا مشاوره یک منتقل می کنند.

در بند یک هرنوع مواد مخدری که در بیرون وجود داشته باشد در زندان و بند یک وجود دارد .انواع کراک شیشه، تریاک و چیزهای دیگر البته به قیمت 10 برابرگران تر از بیرون . زندانیانی که پول کافی ندارند به روش ارزان تری مسئله اعتیاد خود را حل می کنند. آنها با حل کردن مقداری کراک در آب و ریختن در بینی که به اصطلاح در زندان به آن دماغی گفته می شود مشکل خود را حل می کنند.

بند مشاوره یک برای کسانی است که مواد مخدر مصرف نمی کنند و به اصطلاح خودشان پاک هستند. در این بند اگر کسی به سیگار و مواد مخدر نیاز داشته باشد به وفور وجود دارد.
زندان شیروان به ظاهریک زندان معمولی است. زندانیان از کمترین امکانات محروم هستند. پتو در فصل سرما به اندازه کافی به زندانی داده نمی شود. سهمیه غذا اگر چه کمترین کیفیت را دارد از لحاظ مقدار هم بسیار ناچیز است.زندانی که پول دارد برای زنده ماندن باید از فروشگاه زندان خرید کند که فروشگاه هم برای چپاول بیشتر زندانی است.

مواد از طریق ملاقاتها، مرخصی و توسط افسر نگهبانها وارد زندان می شود.
در زندان شیروان یک انفرادی وجود دارد که به سگدانی معروف است. کسانی که مقررات زندان را رعایت نمی کنند به آنجا منتقل می شوند. سگدانی، اتاقی با 2 متر طول و یک متر عرض و بدون امکانات سرمایشی و گرمایشی و حتی این اتاق هواکش هم ندارد.

در صورتی که زندانی اعتصاب غذا نماید . زندانی را به این اتاق منتقل می کنند. در زندان شیروان در سه ماه گذشته 3 نفر اعدام شدند.
بیشتر متهمان این زندان در ارتباطات با سرقت و به خاطر اعتیاد به مواد مخدردر زندان هستند.

منطقه شمال خراسان در مسیر ترانزیت مواد مخدر است به همین خاطر تعداد افرادی که به کار قاچاق مواد مخدر مشغول هستند در زندان بیشتر است.
در زندان قانونی وجود ندارد و بی عدالتی بیداد می کند زندانبانان هر روز در حال باج گرفتن و تهدید زندانیان هستند. در یک مورد ابوذر حیدری دژبان زندان به همسر یک مددجو که هنوزعروسی نکرده بودند و هنوز نامزد بودند وی را از مقابل درب زندان به بهانه بازرسی ربود و به او تجاوز کرد. پس از افشای این جنایت با پادرمیانی معاون زندان و حفاظت زندان و دادن وعده به همسر زندانی از وی رضایت گرفتند و موضوع را مسکوت گذاشتند .
در زندان شکنجه و آزار زندانی بسیار معمول است. در اداره آگاهی هم شکنجه بسیار معمول است در بند کارگری استفاده از زندانیان برای کارهای شخصی بسیار معمولی است. به طور مثال از زندانیان این بند برای ساختن خانه معاون زندان تا ساعت 2 بعد از نیمه شب کار کشیده می شود .

بند باز زندان در محلی بسیار نا منتاسب با قدمت 40 سال پیش است. هنگام بارندگی سقف زندان آبشار می شود . همانطور که گفتم زندان فقط ظاهر دارد کف و بدنه سرامیک ولی ازداخل تهی است.
در تابستان امسال آب زندان به مدت 7 روز قطع شد به علت نداشتن تانکر ذخیره سازی آب، زندانی ها برای آب بیشتر به جان هم افتادند. در بند نسوان هم چند روز پیش شورش شد که با حمله سربازان سرکوب شد و همه ملاقاتهای زندانیان زن لغو شد .این در صورتی است که طبق قانون خودشان اگر یک زندانی حتی در انفرادی هم باشد دارای حق ملاقات می باشد. ولی زندانیان زن که به وضع بد غذا و سو استفاده های مسولین زندان اعتراض داشتند تمامی ملاقاتهایشان لغو شد. تعداد زندانیان این زندان بیشتر از ظرفیت زندان است و زندانیان بر روی زمین و در کریدور زندان و در سرویس بهداشتی بندها می خوابند واز همه دردناکتر وضعیت خانواده زندانیان است که همیشه مورد سو استفاده قرار می گیرند.

و این قصه تلخ طولانی تر از این حرفهاست این وضعیت زندانیان عادی است حال شما تصور کنید و ضعیت زندانیان سیاسی چگونه است چند وقت پیش یک زندانی به نام رمضان باغچقی به علت عدم رسیدگی پزشکی فوت کرد نه دارویی وجود دارد و نه رسیدگی پزشکی حال خود این حدیث مجمل را بخوان.

کنسرت همایون شجریان در شیراز به دلیل عدم همکاری مسئولان لغو شد

روابط عمومی شرکت «‌دل‌آواز» در اطلاعیه‌ای اعلام کرد کنسرت همایون شجریان در شیراز برگزار نمی‌شود.

به گزارش خبرآنلاین، در اطلاعیه این شرکت آمده است: «در پی اجراهای موفق کنسرت‌های همایون شجریان و گروه «همنوازان حصار» به آهنگسازی و سرپرستی علی قمصری در اردیبهشت امسال و دریافت درخواست‌های فراوان از طرف علاقه‌مندان در سراسر ایران جهت اجرای دوباره آن، بر آن شدیم نسبت به اجرای مجدد این سری از کنسرت‌ها در تهران، شیراز و سایر شهرها برنامه‌ریزی و اقدام نماییم.»

در بخش دیگر این اطلاعیه می‌خوانیم: «به اطلاع عزیزانی که همواره پیگیر اعلام تاریخ‌های اجرای کنسرت شیراز بوده‌اند، می‌رساند ما برآن بودیم در شهر هنردوست شیراز، شهر شعر و ادب که همواره از دیرباز میزبان پرمهر هنرمندان این مرز و بوم بوده‌ است این کنسرت را اجرا نماییم، از این رو درخواستی جهت اجرای سه شب کنسرت در تالار «حافظیه» به اداره کل ارشاد استان فارس داده شد ولی متاسفانه به دلیل عدم همکاری مسئولان امر نسبت به صدور مجوز بیش از دو شب اجرای کنسرت و افزایش یکباره 200 درصدی اجاره بهای سالن که هزینه تمام شده هر صندلی را به فراتر از حد انتظار و توان تهیه بلیت از سوی علاقه‌مندان می‌رساند و نیز به دلیل مناسب تشخیص ندادن اجرای این کنسرت از سوی این مسئولان در مکانی با گنجایش بیشتر، با پوزش از مردم مهربان شیراز، ناگزیر به لغو اجرای این کنسرت شدیم.

در پایان اطلاعیه شرکت «‌دل‌آواز» آمده است: «هم‌اکنون در پی برنامه‌ریزی جهت اجرای این کنسرت در سایر شهرستان‌ها هستیم که اخبار مربوطه را پس از طی مراحل قانونی و کسب مجوز از طریق سایت «دل‌آواز»به حضور شما عزیزان اعلام می‌داریم.»

یک فعال مذهبی، اهل سنت به 13 سال حبس محکوم شد

خبرگزاری هرانا - جمال سلیمانی فرزند امین فعال مذهبی اهل سنت ساکن شهرستان جوانرود توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به 13 سال زندان محکوم گردید.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، نامبرده چندین ماه پیش به همراه چندین فعال مذهبی اهل سنت توسط نیروهای اطلاعاتی در جوانرود بازداشت شد. جمال سلیمانی به اتهام عضویت در یکی از گروه های مذهبی مخالف جمهوری اسلامی ایران و ولایت فقیه و اتهامهای دیگر که از محتوای آن اطلاعی در دست نیست به 13سال زندان محکوم شد .

این حکم روز چهارشنبه 19 آبان ماه به نامبرده ابلاغ شده است.وی از زمان دستگیری تاکنون در بازداشتگاه اوین به سر برده واکنون به بند عمومی این زندان انتقال یافته است.

تعدادی دیگر از فعالین مذهبی جوانرود که چند ماه پیش دستگیر و با قرار وثیقه آزاد شده بودند در انتظار حکم دادگاه بسر می برند، همچنین خلیل حمیدی فعال مذهبی اهل سنت و ساکن شهرستان جوانرود که برای شرکت در مراسم سالانه ختم بخاری به استان زاهدان سفر کرده بود توسط مامورین امنیتی در زاهدان بازدداشت شده وهم اکنون در زندان اوین بسر می برد.

بیش از 90 درصد کتب درسی روانشناسی بازنگری می‌شوند

ایسنا : رییس دانشکده روانشناسی وعلوم تربیتی دانشگاه تهران از بازنگری بیش از90 درصد کتاب‌های درسی روانشناسی دانشگاه در شورای بررسی متون روانشناسی خبر داد و گفت: در حال حاضر تنها بحث بازنگری دروس بر اساس اهداف و جهت‌های تعیین شده مطرح است.

دکتر غلامعلی‌افروز با بیان اینکه در حال حاضر با کمبود روانشناس و مشاور در خوابگاه‌ها و دانشگاه‌ها مواجه هستیم، گفت: خوابگاه‌ها یک دانشگاه شبانه‌روزی هستند و ما در دانشگاه تهران هر دو هفته یک بار استادان روانشناس خود را برای ارائه مشاوره به خوابگاه‌ها اعزام می‌کنیم.

وی کم اشتهایی تحصیلی و احساس نا امنی روانی را از عمدة‌ترین مشکلات مطرح شده در جلسات مشاوره از سوی دانشجویان عنوان کرد و گفت: در این راستا باید امنیت روانی دانشجویان بیشتر شود و بحث مثبت‌اندیشی در آن‌ها تقویت شود و ابهام آنان نسبت به آینده کمتر و امید آفرینی‌شان بیشتر شود.

انتقال آقای بروجردی به یک نقطه نامعلوم

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"، آیت الله بروجردی روحانی دیگر اندیش که خواهان جدایی دین از سیاست است صبح امروز از بند ویژه روحانیت به نقطه نامعلومی منتقل گردید.
روز شنبه 22 آبان ماه آیت الله بروجردی از بند ویژه روحانیت به نقطه نامعلومی منتقل گردید. به نظر می آید دور جدید فشارها و اذیت آزارها را علیه او آغاز نموده اند.او به دلیل مواضعگیریهای قاطع خود علیه اعمال دیکتاتوری معابانه و سوء استفاده مذهبی از دین اسلام توسط ولی فقیه علی خامنه ای همواره تحت فشار و اذیت و آزار مامورین وی قرار دارد.
دستور ایجاد فشارهای غیر اسنانی و طاقت فرسا علیه او و خانواده اش و یارانش توسط ولی فقیه علی خامنه ای صادر می شود و بوسیله وزارت اطلاعات،دادگاه ویژه روحانیت به اجرا در آورده می شود.

مقامات ایرانی هنگام تحریف نام خلیج فارس ورزشگاه را ترک نکرده بودند

مهر : سفیر ایران در پکن شایعه ترک اعتراض‌آمیز ورزشگاه توسط مدیران ورزش ایران را تکذیب کرد و گفت: همه مسئولان اعم ازعلی سعیدلو، محمد علی‌آبادی و دیگر مقامات ورزشی ایران تا پایان مراسم افتتاحیه حضور داشتند.
درپی استفاده از واژه جعلی ‘خلیج عربی’ به‌جای ‘خلیج فارس’ هنگام نمایش نقشه ایران در آیین افتتاحیه بازی‌های آسیایی ۲۰۱۰ گوانگجو، سفارت جمهوری اسلامی ایران در چین یادداشت اعتراض‌آمیزی را تسلیم وزارت خارجه این کشور و مسئولان برگزاری این مسابقات کرد.

حال و هوای اجاره‌ های سرسام آور پایتخت در پائیز

خبرگزاری مهرک با وجود گذشت 8 ماه از آغاز سالجاری همچنان بازار اجاره نشینی کفه سنگین ودیعه را نسبت به اجاره ماهانه به مستاجران تحمیل می‌کند و اجاره‌ها با وجود ثبات، سرسام‌آور هستند.

به گزارش مهر، در دومین ماه فصل پاییز و زمانی که پرونده اجاره بها برای مشاوران املاک بسته می شود و قیمتها به تعادل می رسند، بازهم چالش ودیعه مسکن دربازار اجاره وجود دارد ومستاجران باید بهای بیشتری را برای ودیعه بپردازند.

این موضوع در مناطق شمال شهر تهران بیشتر خود را نشان می دهد به طوری که مالکینی که خانه های آنها در مناطق شمال شهر قرار دارد و یا اینکه متراژ خانه های آنها بالاتر از 100 متر است، تمایل بیشتری به دریافت ودیعه مسکن از خود نشان می دهند.

براساس گزارش خبرنگار مهر از سطح شهر در واحدهای کوچک و تا متراژ 40 متر، برای یک واحد مسکونی در خیابان وحدت اسلامی به طور متوسط 7 میلیون تومان رهن و یکصد هزار تومان اجاره تعیین شده است، همچنین باید برای تهیه منزل مسکونی در خیابان جمالزاده 5 میلیون تومان رهن و ماهانه 300 هزار تومان پرداخت شود.

این نرخها درخیابان شهرک غرب برای یک واحد مسکونی 40 متری به طورمتوسط 5 میلیون تومان رهن و550 هزار تومان اجاره است.

مشاوران املاک قیمت منزل مسکونی 65 متری در سید خندان را 21 میلیون تومان رهن کامل و ملک 70 متری در سعادت آباد را 10 میلیون با 800 هزار تومان اجاره اعلام کردند. همچنین درشمال تهران و در منطقه فرمانیه قیمت یک واحد مسکونی 70 متری 8 میلیون تومان رهن با 850 هزار تومان اجاره تعیین شده بود که این رقم درمنطقه اقدسیه برای یک منزل مسکونی 10 میلیون با 750 هزار تومان اجاره ماهانه است.

این شرایط برای شرق تهران هم وجود دارد به طوری که یک منزل مسکونی 86 متری در تهرانپارس به طور متوسط 36 میلیون تومان رهن کامل و 65 متری در نارمک 8 میلیون با 300 هزار تومان اجاره دریافت می شود.

از سوی دیگر، بیشترین ودیعه های سنگین برای واحدهای مسکونی بالاتراز 100 متر تعیین می شود به طوریکه دراین منازل بیشترین تمایل به دریافت رهن کامل است.

براساس این گزارش، مستاجران برای اجاره یک واحد 110متری در پونک به طور متوسط باید 42 میلیون رهن کامل و برای یک واحد مسکونی 112 متری در شهران 46 میلیون رهن کامل بپردازند.

در خیابان دولت به طور متوسط یک واحد مسکونی 116 متری با 65 میلیون تومان رهن کامل اجاره داده شده می‌شود که این قیمت در فرمانیه برای یک واحد 140 متری 10 میلیون با یک میلیون و 100 هزار تومان اجاره است.

همچنین برای اجاره یک واحد مسکونی 105 متری باید 10 میلیون تومان ودیعه با ماهیانه 1 میلیون تومان اجاره و برای واحد 105 متری در خیابان فرجام 20 میلیون تومان با 500 هزار تومان اجاره پرداخت شود.

علی نیکزاد وزیر مسکن و شهرسازی با اعلام اینکه بسته سیاستی اجاره بهای مسکن تا پایان سال ارائه می‌شود، گفته است: برای بخش مسکن اجاره ای در کشور تیم کارشناسی را تعیین کرده ایم تا بر روی این موضوع کار کند.

وی خاطر نشان کرد: البته در این زمینه از نظرات همه کسانی که در این بخش صاحبنظر هستند، استفاده می کنیم تا بتوانیم یک بسته ای را به صورت عملیاتی دربیاوریم و با استفاده از مبانی قانونی، کنترلی را توسط دولت بر روی قیمت اجاره مسکن اعمال کنیم.

برخورد کامیون با کلاس درس دانشجویان در استان همدان

واحد مرکزی خبر گزارش داد: کامیونی وارد کلاس درس دانشگاه شد. فرمانده نیروی انتظامی بخش شراء قهاوند (استان همدان) گفت: این کامیون بنز به علت حمل بار بیش از حد و ناتوانی راننده آن در کنترل این وسیله نقلیه از مسیر منحرف و وارد دانشگاه پیام نور قهاوند شد . کامیون پس از برخورد با دیوار چند کلاس درسی که دانشجویان در آن حضور داشتند، متوقف شد .


لوموند: کمک‌ یک میلیارد دلاری رژیم برای بازسازی جنوب لبنان

براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول تولید سرانه در کشور لبنان ۹هزار دلار و در ایران ۴۴۰۰ دلار است. به بیان دیگر، یک ایرانی به طور متوسط نصف سطح زندگی یک لبنانی ثروت دارد.

سایت کلمه: تخصصی بودن مفاهیم افتصادی، ابهام و اغواگری آمارها و پیچ و خم‌های درک ارتباط واقعیت‌های اقتصادی با معیشت و زندگی روزمره، از جمله عواملی هستند که باعث می‌شوند در حوزه اقتصاد، امکان فریب‌کاری و دروغ‌پردازی با هدف قلب واقعیت فراهم شود. متاسفانه در چنین شرایطی، دولتمردان ناکارآمد هم به خوبی می‌توانند بی‌کفایتی‌های خود را با تبلیغات، اغواگری و فریبکاری، آمارسازی و توجیهات غیرمنطقی اما دهان‌پرکن بپوشانند.

از این رو، بیان واقعیت‌های اقتصادی به زبان ساده، هرچند تلخ و هشداردهنده یا حتی در مواردی ناامیدکننده، می‌تواند در راستای گسترش آگاهی عمومی، جلوگیری از فریبکاری‌ها و آمارسازی‌های احتمالی و ملموس کردن مفاهیم اقتصادی برای عموم مردم موثر باشد.

آنچه در ادامه می‌خوانید، دومین قسمت از مطلبی است که به قصد بیان چندین واقعیت اقتصاد امروز ایران به زبان ساده، و صرفا با استناد به آمارهای رسمی و واقعیت‌های غیر قابل انکار نوشته شده است. پیش از این، قسمت اول این مطلب با عنوان «ناگفته‌هایی از تورم، بحران ارزی و اثرات تحریم‌ها بر اقتصاد ایران» در سایت کلمه درج شد و اکنون قسمت دوم به خوانندگان علاقه‌مند عرضه می‌شود.

آیا می‌دانید درآمد سرانه مردم ونزوئلا ۱۱۴۰۰ دلار و در لبنان ۹ هزار دلار است و درآمد سرانه مردم ایران ۴۴۰۰ دلار است؟ با این اوصاف کمک‌های ایران به کشورهای مذکور، توجیه اقتصادی دارد؟

توضیح بیشتر: روزنامه لوموند میزان کمک‌های تهران برای بازسازی جنوب لبنان را یک میلیارد دلار عنوان کرده است. از جمله ۶۷۰ کیلومتر راه، ۷۳ مسجد، ۴۸ پل و ۱۹ مرکز پزشکی است. از طرف دیگر، در جریان سفر اخیر آقای احمدی‌نژاد یک وام ۴۵۰ میلیون دلاری برای انجام طرح‌هایی در زمینه‌های برق و آب در اختیار لبنان قرار داد که اینها گوشه‌ای است از کمک‌های ایران به لبنان را در بر نمی‌گیرد.

برای توجیه کمک‌های ایران به لبنان پیدا کردن دلایل اقتصادی کار بسیار دشواری است. در عرصه بین‌المللی، معمولاً کمک‌های مالی و اقتصادی از طرف کشورهای ثروتمند در اختیار کشورهای فقیر قرار می‌گیرد.

سطح ثروت مردم یک کشور، از تقسیم کل تولید ناخالص داخلی بر جمعیت آن کشور به دست می‌آید و به این شاخص تولید سرانه گفته می‌شود که معمولاً با دلار اندازه‌گیری می‌شود.

براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول تولید سرانه در کشور لبنان ۹هزار دلار و در ایران ۴۴۰۰ دلار است. به بیان دیگر، یک ایرانی به طور متوسط نصف سطح زندگی یک لبنانی ثروت دارد.

با توجه به شرایط اقتصادی و رفاه مردم ایران، کمک‌های ایران به کشورهایی مانند زیمبابوه، نیکاراگوئه، بولیوی، تانزانیا، جمهوری دموکراتیک کنگو و غیره هم نه تنها با منطق اقتصادی که با هیچ منطقی سازگاری ندارد.

آقای احمدی‌نژاد، به عنوان یک خاطره شیرین تعریف کرده که یک پیرزن ونزوئلایی وقتی خانه‌ای که ایرانی‌ها برایش ساخته بودند تحویل گرفت از اینکه رئیس جمهور ایران برایش رفاه به ارمغان آورده است تشکر کرد. بد نیست بدانیم که تولید سرانه در ایران ۴۴۰۰ دلار و در ونزوئلا ۱۱۴۰۰ دلار است.

آیا می‌دانید در سال گذشته (سال ۸۸) به طور متوسط هر خانوار شهری مبلغ ۵،۵۸۷،۹۹۲ ریال و هر خانوار روستایی ۶،۸۲۷،۰۰۰ ریال هزینه‌هایش بیشتر از درآمد سالانه‌اش بوده است؟

توضیح بیشتر: رئیس مرکز آمار ایران در آستانه هفته آمار اعلام کرد: در سال گذشته متوسط کل هزینه خالص سالانه یک خانوار در مناطق شهری ۹۹ میلیون و ۱۹۱ هزار ریال بوده است. گفت این رقم نسبت به عدد مشابه سال گذشته آن ۵٫۳ درصد (پنج و سه دهم درصد) رشد داشته است و متوسط درآمد یک خانوار شهری در سال گذشته ۹۳ میلیون و ۶۰۳ هزار ریال بوده است که نسبت به سال قبل از آن ۶٫۱ درصد (شش و یک دهم درصد) افزایش یافته است.

متوسط کل هزینه خالص سالانه یک خانوار در مناطق روستایی برای سال گذشته ۵۹ میلیون و ۲۶۴ هزار ریال بوده که رشد ۹٫۸ درصد (نه و هشت دهم درصد) نسبت به سال گذشته‌اش را نشان می‌دهد. از سوی دیگر، درآمد یک خانوار روستایی معادل ۵۲ میلیون و ۴۳۷ هزار ریال بوده که نسبت به سال قبل از آ‌ن ۸٫۳ درصد (هشت و سه دهم درصد) افزایش نشان داده است.

با این اوصاف هر خانوار شهری در سال گذشته مبلغی معادل ۵،۵۸۷،۹۹۲ ریال کسری درآمد و همچنین هر خانوار روستایی مبلغی معادل ۶،۸۲۷،۰۰۰ ریال کسری درآمد نسبت به هزینه‌هایش داشته‌اند.

آیا می‌دانید نرخ رسمی بیکاری مطلق و ناقص در کشور حدود ۳۰٫۱ درصد است؟

متأسفانه بخش عمده‌ای از بیکاران را جمعیت جوان و به خصوص تحصیلکرده کشور تشکیل می‌دهند و در این بین گروه دیگری از جوانان هم که شاغلند بعضاً در شغل‌های کاذب مشغول به کارند و یا در جایی فعالیت می‌کنندکه هیچ سنخیتی با توانایی‌ها، تحصیلات و تخصصشان ندارد یعنی نیمه‌بیکارند. (نقل از ماهنامه اقتصاد ایران، شماره ۱۴۰)

بیکاری تحصیلکردگان روز به روز وضعیت نامناسب‌تری به خود می‌گیرد و این مسئله بار بسیار سنگینی را بر دوش اقتصاد و جامعه تحمیل می‌کند.

آمار بیکاری در کشور بر حسب نوع بیکاری:
رسمی و ناقص (بهار ۸۹)

بیکاری رسمی: ۱۴٫۶
بیکاری ناقص «زمانی» (شامل نیمه بیکاران): ۹٫۵
بیکاری ناقص «مهارتی» (عمدتاً جوانان تحصیلکرده): ۷٫۵
بیکاری ناقص «پنهان» (عمدتاً دولتی و شرکت‌های دولتی): ۳٫۵
جمع بیکاری ناقص: ۲۰٫۷
کسر می‌شود تعدیل برای دوباره شماری: ۵٫۲
بیکاری کل: ۳۰٫۱
منبع آمارها:
منبع ردیف‌های ۱ و ۲ مرکز آمار ایران و سایر ردیف‌ها، برآورد ماهنامه اقتصاد ایران است.

امروزه کشورهای جهان، سرمایه‌گذاری گسترده‌ای روی قشر جوان تحصیلکرده و درحقیقت آتیه‌داران خود انجام می‌دهند، در حالی که ما بیکاری گسترده جوانان را تجربه می‌کنیم نرخ بیکاری کشورمان براساس گزارش سازمان بین‌المللی کار در پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۰۹ (حدود سه ماه دوم سال ۸۸) معادل ۱۱٫۹ درصد (یازده و نه دهم درصد) بوده است که این رقم اختلاف قابل ملاحظه‌ای با میانگین ۷٫۶ درصد (هفت و شش دهم درصد) بیکاری در منطقه خاورمیانه دارد. نکته آن که برآورد رسمی دولت از نرخ بیکاری در بهار ۸۹ براساس اعلام مرکز آمار ایران معادل ۱۴٫۶ درصد (چهارده و شش دهم درصد) می‌باشد حکایت از بدتر شدن اوضاع بیکاری در بازار کار ایران دارد.

دلایل بیکاری در ایران:
۱- فضای کسب و کار کشور و مشکلات کارآفرینی و کارآفرینان
۲- فقدان اقتصاد رقابتی و رقابت سالم میان شرکت‌ها و مؤسسات اقتصاد دولتی
۳- افزایش شرکت‌های دولتی، نیمه‌دولتی و شبه دولتی که فضا را برای بخش خصوصی واقعی و پویا تنگ‌تر می‌کنند.
۴- عملکرد ضعیف نظام‌های دولتی که باید حامی تولید باشند نظیر نظام بانکی و بازار سرمایه
۵- حرکت کند نوآوری، تکنولوژی و خلاقیت
۶- مشکلات مالیاتی – هم نفت و هم مالیات –
۷- صادراتی نبودن صنایع کشور
۸- قاچاق
و ده‌ها عامل دیگر که هر کدام در افزایش بیکاری نقش داشته و دارند.

آیا می‌دانید دولتی که چندین برابر دولت‌های گذشته کار انجام داده است ، کمترین نرخ رشد اقتصادی، بالاترین نرخ تورم و بیشترین نرخ بیکاری (خصوصاً در سطح جوانان تحصیلکرده) را در میان کشورهای هم گروهش در منطقه دارد؟!

ایران و خاورمیانه از دیدگاه صندوق بین‌المللی پول
در خاورمیانه بزرگ (که شامل ۳۰ کشور خاورمیانه، آسیای مرکزی، قفقاز، افریقای شمالی و پاکستان می‌باشد) ایران در گروهی قرار می‌گیرد که در بردارنده ۱۲ کشور صادرکننده نفت در خاورمیانه و آفریقای شمالی است.

نرخ رشد اقتصادی: گزارش صندوق بین‌المللی پول در مجموع به وضعیت منطقه در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ وضعیت خوش‌بینانه‌ای پیش‌بینی کرده است ولی متأسفانه ایران در مقایسه با ۱۱ کشور هم گروهش (صادرکنندگان نفت در خاورمیانه و آفریقای شمالی) از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.

براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، نرخ رشد ایران در سال جاری ۱٫۶ درصد (یک و شش دهم درصد) را پیش‌بینی کرده است که در مقایسه با ۱۱ کشور هم‌گروهش در کمترین نرخ رشد اقتصادی (رتبه دوازدهم) قرار دارد و در سال ۲۰۱۲ هم نرخ رشد ایران را ۳ درصد پیش‌بینی کرده است که باز هم در بین ۱۱ کشور هم گروهش رتبه آخر را به خود اختصاص داده است.

نرخ تورم: از لحاظ نرخ تورم هم ایران در میان ۱۲ کشور مذکور امسال پس از کشورهای سودان و یمن بالاترین نرخ تورم را دارد و سال آینده هم در میان کشورهای هم گروهش با بالاترین نرخ تورم رکوردار تورم خواهد بود.

نرخ بیکاری: براساس گزارش سازمان بین‌المللی کار در پایان سه ماهه سوم سال ۲۰۰۹ (حدود سه ماهه دوم سال ۸۸) نرخ بیکاری کشورمان معادل ۱۱٫۹ درصد (یازده و نه دهم درصد) بوده است که این رقم اختلاف قابل ملاحظه‌ای یا میانگین ۷٫۶ درصدی (هفت و شش دهم درصدی) بیکاری در منطقه خاورمیانه دارد حال با نرخ بیکاری رسمی ۱۴٫۶ درصدی (چهارده و شش دهم درصدی) اعلامی مرکز آمار ایران در بهار ۱۳۸۹ در میان کشورهای منطقه چه وضعیت و رتبه‌ای را پیدا کرده است؟ فقط خدا می‌داند.

آیا می‌دانید تولید و صادرات نفت ایران که تنها منبع تأمین ارز کشور است در حال کاهش و سقوط است؟

معمای ذخایر ارزی ایران
صندوق بین‌المللی پول در گزارش اخیر خود حجم ذخائر ارزی ایران در سال ۲۰۰۹ (سه ماهه سوم سال ۸۸) را ۷۵ میلیون دلار ذکر کرده است و می‌گوید که این ذخائر در سال جاری به ۸۹ میلیارد دلار می‌رسد.

با توجه به رونق بازار نفت داشتن ۷۵ یا ۸۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی برای ایران چندان افتخارآمیز نیست کما اینکه در همان گزارش حجم ذخایر ارزی الجزایر در سال ۲۰۰۹ بیش از ۱۴۹ میلیارد دلار (حدود دو برابر ایران) ذکر شده است. به علاوه همان گزارش نشان می‌دهد که ایران در همان سال (۲۰۰۹) حدود ۸۰ میلیارد دلار کالا و خدمات وارد کرده است که کل ذخائر ارزی ایران معادل واردات یک سال کشور است.

تولید نفت به عنوان تنها منبع تأمین‌کننده ذخایر ارزی ایران
گزارش صندوق بین‌المللی پول تأیید می‌کند که تولید نفت ایران در حال کاهش است چون از ۴٫۱ (چهار و یک دهم) میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۰۷ میلادی به ۳٫۷ (سه و هفت دهم) میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۰۹ کاهش یافته است و با توجه به شدت گرفتن تحریم‌های اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد و کشورهای صنعتی در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و صدور تکنولوژی و دانش فنی (خصوصاً در صنعت نفت و گاز) به ایران توان حفاری چاه‌های جدید و تولید نفت ایران باز هم کاهش خواهد یافت.

نتیجه این وضعیت در جا زدن کاهش صادرات روزانه نفت ایران است که از ۲٫۵ (دو و نیم) میلیون بشکه در سال ۲۰۰۷ به ۲٫۱ (دو و یک دهم) میلیون بشکه در سال ۲۰۰۹ کاهش یافته است.

به پیش‌بینی صندوق صادرات نفت ایران در سال آینده میلادی (۲۰۱۱) به ۲ میلیون بشکه در روز محدود می‌شود حال آن که امارات و عراق با ۲/۲ میلیون بشکه در روز از ایران جلو می‌افتند. یعنی اگر پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول تحقق یابد ایران در سال ۲۰۱۱ بعد از عربستان، امارات و عراق به چهارمین صادرکننده اوپک سقوط خواهد کرد.

حال مسئولین کشور و دولت چگونه ادعا می‌کنند که تحریم‌ها تاکنون هیچ تأثیری بر کشور نداشته و در آینده نیز نخواهد داشت؟ به عبارت دیگر، چه فاجعه اقتصادی و تولیدی دیگری باید در کشور اتفاق بیفتد که آنها را از طرح این شعارهای عوام‌فریبانه باز دارد؟ و آیا بهتر نیست از خدا شرم کرده و به سرنوشت کشور و مردمی بیندیشند که هر روز در باتلاق فقر و فساد و عقب‌ماندگی بیشتر فرو می‌روند؟

آیا می‌دانید به رغم اعلام خودکفایی در مرداد ماه سال جاری واردات بنزین در شهریور نه تنها قطع نشده است بلکه نسبت به گذشته واردات بنزین ۱۰۶ میلیون دلار افزایش یافته است؟

توضیح بیشتر: مقدار واردات کالا در سال گذشته (سال ۸۸) بیش از ۵۵ میلیارد دلار و مقدار صادرات غیرنفتی ۲۱ میلیارد بوده است و در شش ماهه نخست سال جاری نیز افزایش واردات ادامه داشته و به رقم بی‌سابقه ۲۰ میلیارد دلار رسیده است به نحوی که تنها کشور در بهار سال جاری شاهد افزایش ۱۰۰ درصدی در واردات گوشی تلفن همراه بوده است. (نقل از آمار گمرک ایران)

بانک مرکزی میزان واردات سال گذشته را حدود ۱۰ درصد بیشتر و معادل ۶۱ میلیارد دلار اعلام می‌کند از جمله صادرات غیرنفتی ایران بیش از نیمی از آن اختصاص به کالاهای شبه نفتی یعنی محصولات پتروشیمی و پالایشگاهی دارد. بنابراین، بنا بر آمار رسمی، کسری بازرگانی کشور در سال گذشته ۳۵ میلیارد دلار و بنا بر ارقام واقعی حدود ۵۰ میلیارد دلار است. در میان واردات کشور ارقام اصلی اختصاص به بنزین، فولاد و گندم است و به رغم اعلام خودکفایی بنزین در مرداد ماه گذشته، واردات بنزین در شهریور نه تنها قطع نشده است بلکه نسبت به گذشته واردات بنزین ۱۰۶ میلیون دلار افزایش یافته است.

عدم پرداخت دستمزدها و وضعیت بحرانی کارگران ایران

شهرزادنیوز: کارگران معادن رودبار و قشلاق مینودشت ده ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند. به گفته‌ی کارگران، مسئولان این معادن به جای پرداخت حق الزحمه کارگران به سرمایه‌گذاری در بخش‌هایی غیر از هدف اولیه پرداخته‌اند.

خبرگزاری اقتصادی ایران نوشته است که بخشی از کارگران این معادن در هفته‌های اخیر به دلیل پرداخت نشدن حقوق ماه‌های گذشته، چند روز سرکارشان حاضر نشدند.

همچنین کارگران استان قزوین با مشکل عدم پرداخت حقوق مواجه هستند و بیش از 6 هزار کارگر این استان که 15 تا 29 سال سابقه کار دارند، برای بازنشستگی و از کارافتادگی مدت‌هاست که در انتظار بسر می برند.

خبرگزاری ایلنا به نقل از دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین نوشت که هیات دولت در سال 1384 در قالب سفرهای استانی وعده‌ی پرداخت مطالبات معوقه کارگران این استان و حل مشکل بازنشستگی کارگران را داده، اما به آن عمل نکرده است.

محکومیت قطعی 24 درویش گنابادی به زندان، شلاق و تبعید

با رأی شعبه 12 دادگاههای تجدید نظر استان خراسان رضوی ، محکومیت 24 درویش سلسله نعمت اللهی گنابادی به تحمل حبس ، شلاق و تبعید به مناطق محروم قطعی شد.

به گزارش خبرنگار سایت مجذوبان نور ؛ براساس این رأی قطعی ، 24 نفر از دراویش به اسامی 1- عبدالرضا کاشانی 2- علیرضا عباسی 3- نظر علی مروی 4- محمد مروی شهری 5- شکرالله حسینی بیدختی 6- علی کاشانی 7-محمد کاشانی 8- سعید کاشانی 9- امیر روشن مجاور صوفی 10- علی محمد امانیان 11- روح الله صفری 12- احسان امانیان 13- علی عباسی بیدختی 14- ابراهیم عباس زاده 15- محمد علی جعفری 16-حسین مهدوی17- حسین عباس زاده بیدختی 18- رحمت حسینی 19- رامین سلطانخواه 20- رضا کاخکی 21- بهروز مجاور صوفی 22- علی میر 23- ظفر علی مقیمی 24- حسن بلوچی بیدختی ، به زندان ،شلاق و تبعید محکوم شدند.

بر اساس این گزارش ، 14 تن از دراویش به تحمل سه ماه و یک روز حبس و بیست و پنج ضربه شلاق تعلیقی ( به مدت سه سال ) محکوم شده و 10 تن دیگر به اسامی آقایان 1 – عبد الرضا کاشانی 2 – علیرضا عباسی 3 – نظر علی مروی شهری 4 – محمد مروی شهری 5 – شکرالله حسینی 6 – علی کاشانی فر 7 – محمد کاشانی 8- احسان امانیان 9 – رامین سلطانخواه 10 – ظفر علی مقیمی نیز با این بهانه که درتجمع دراویش در تیرماه سال گذشته ، نقش رهبر را ایفا و نسبت به تحریک سایر متهمین اقدام نموده اند به تحمل پنج ماه حبس و پنجاه ضربه شلاق تعزیری و اقامت اجباری به مدت یکسال در مناطق محروم ، محکوم شدند .

گفتنی است در 28 تيرماه 88 يكي از دراويش گنابادی مرحوم شد كه پيكر او عليرغم تهديد و فشار مأمورين امنيتي در آرامگاه خصوصي وي در مزار سلطاني بيدخت دفن گردید. متعاقب اين اقدام ، همسر و دو فرزند و يكي از بستگان آن مرحوم و متصدي مزار سلطاني به دستور دادستان بازداشت شدند که اعتراضات گسترده بازماندگان و دراويش را درپی داشت و با حضور در مقابل دادستاني گناباد،‌ خواستار آزادي فوري بازداشتيها شدند . اين اجتماع مسالمت آمیز وقانوني با برخورد گارد پليس و پرتاب گاز اشك آور به خشونت کشیده شد و عده ای مورد ضرب و شتم قرار گرفته و جمعی دستگير شدند .

شرکت دایلمر معاملات خود با رژیم را بطور کلی قطع کرد

رادیو آلمان: در پی ادامه تحریم‌های بین‌المللی، کنسرن دایملر نیز روابط تجاری خود با ایران را کاملاَ متوقف کرد. بیم آن می‌رود که شرکت‌های بزرگ اروپایی با پیروی از دایملر بازار ایران را ترک گفته و سبب افزایش قیمت‌ خودروهای خارجی شوند.

کنسرن دایملر مناسبات معاملاتی خود با جمهوری اسلامی را قطع کرد. دیتر تسچه، رئیس دایملر، در روز پنج‌شنبه (۲۰ آبان/ ۱۱ نوامبر) در اشتوتگارت اعلام کرد، گرچه تاکنون مناسبات معاملاتی این شرکت با جمهوری اسلامی در چارچوب‌های قانونی بوده است، اما با توجه به تحولات اخیر سیاسی در ایران و بررسی‌های لازم، دایملر به این نتیجه رسیده است که «معاملات خود با ایران را بطور کلی متوقف سازد».

در ماه‌های گذشته نیز برخی شرکت‌ها و موسسات مالی آلمان بتدریج معاملات خود با ایران را محدود یا بطور کلی متوقف کردند. در ماه سپتامبر شرکت تیسن کروپ، یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان فولاد جهان، مناسبات تجاری خود با ایران را به حالت تعطیل درآورد.

کنسرن دایملر دربرگیرنده شرکت‌های متعددی از جمله شرکت خودروسازی مرسدس بنز است.از آن میان می‌توان به قطع روابط مالی "کومرتس بانک"، "دویچه بانک" و شرکت بیمه "آلیانتس" با ایران اشاره کرد. شرکت‌های تولیدی و موسسات مالی بزرگ آلمانی اغلب دارای روابط تجاری گسترده با آمریکا هستند و هیچ‌یک از آنان به خاطر بازار ایران حاضر به خطر انداختن منافع خود در آمریکا نیست.

ترس از خروج شرکت‌های بزرگ اروپایی از بازار ایران

تصمیم اخیر دایملر بدین معناست که این کنسرن آلمانی از ۳۰ درصد مشارکت خود در تولید موتورهای دیزلی در ایران صرف‌نظر خواهد کرد. روزنامه "دنیای اقتصاد" با اشاره به خروج دایملر از بازار خودروی ایران می‌نویسد: «خبر خروج بنز (دایملر) از کشور را می‌توان بزرگترين شوک در بازار خودروهای تجاری طی چند سال گذشته دانست، چرا که از زمان تردد کاميون های بنز در کشور بيش از نيم قرن می‌گذرد و خروج اين شرکت می‌تواند بازار خودروهای تجاری را با مشکلات بسياری مواجه کند.»

بیم آن می‌رود که شرکت‌های اروپایی دیگر نیز از کنسرن دایملر آلمان پیروی کنند و با خروج اروپاییان از ایران، زمینه فعالیت شرکت‌های چینی در بازار داخلی فراهم ‌شود. به گفته کارشناسان مستقل و حتا برخی مسئولان دولتی، محصولات چینی تاکنون نتوانسته‌‌اند انتظارات مصرف‌کنندگان ایرانی را برآورده کنند.

مصطفی ممقانی، مدیر فروش شرکت "رنوتراکس"، تایید کرد که شرکت بنز از یک سال پیش روابط تجاری خود با این شرکت را محدود کرده بود. کارشناسان داخلی بر این باورند که خروج دایملر از ایران انگیزه‌ای سیاسی داشته و این امر سرانجام به خروج دیگر شرکت‌های غربی از ایران منجر خواهد شد.

به گفته ممقانی، «در آینده باید شاهد خروج شرکت‌های ولوو، اسکانیا و رنو از کشور بود». اغلب کارشناسان اقتصادی ادامه این روند را به معنای افزایش قیمت خودروهای خارجی در ایران ارزیابی می‌کنند.

كاهش 141 ميليون بشكه‌ ای توليد نفت ايران در سال 88

طي سالهاي 85 تا 88 بيش از 292 ميليارد و 191 ميليون دلار صادرات نفت و گاز داشته ايم. درآمد صادرات نفت و گاز ايران در سال گذشته با بيش از 16 ميليارد دلار كاهش مواجه شده است.

خبرگزاری حکومتی فارس: در حالي تازه‌ترين گزارش بانك مركزي با عنوان "نماگرهاي اقتصادي سه ماهه چهارم سال 88 " روز گذشته منتشر شد كه آمار نرخ رشد اقتصادي از سال 87 تاكنون همچنان نامشخص است.
در گزارش "نماگرهاي اقتصادي سه ماهه چهارم سال 88 " بانك مركزي كه روز گذشته منتشر شد، آخرين رقم از نرخ رشد اقتصادي كشور به سه ماهه دوم سال 87 برمي گردد كه نرخ رشد اقتصادي با نفت 2.3 درصد و بدون نفت 2.7 درصد اعلام شده است.
در گزارش قبلي بانك مركزي با عنوان " خلاصه تحولات اقتصادي كشور در سال 88 " نيز كه در مهرماه منتشر شده بود، نرخ رشد اقتصادي سالهاي 87 و 88 اعلام نشده بود.
تحقق نرخ رشد توليد ناخالص داخلي 2.3 درصد با نفت و 2.7 درصد بدون نفت در سه ماهه دوم سال 87 درحالي است كه هدف نرخ رشد متوسط برنامه چهارم توسعه 8 درصد و نرخ مصوب سال 87 برابر 8.4 درصد بوده است.
بر اساس آخرين آمار منتشر شده، نرخ رشد ارزش افزوده در بخش كشاورزي در سه ماهه دوم سال 87 منفي 10.3 درصد، بخش صنعت و معدن 8.3 درصد، بخش ساختمان 10.7 درصد و بخش خدمات 5.5 درصد بوده است.
به گزارش فارس، آخرين نرخ رشد اقتصادي سالانه كشور كه توسط بانك مركزي اعلام شده است، مربوط به سال 86 است كه در اين سال نرخ رشد اقتصادي با نفت 6.7 درصد و بدون نفت 7.3 درصد بوده است.

*مبادلات تجاري كالا در ايران طي 4 سال از مرز 600 ميليارد دلار گذشت

مبادلات تجاري كالا در ايران طي 4 سال گذشته به بيش از 607 ميليارد دلار رسيده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، طي سالهاي 85 تا 88 بيش از 292 ميليارد و 191 ميليون دلار صادرات نفت و گاز داشته ايم كه اين رقم در اين 4 سال به ترتيب 62011 ميليون دلار، 81567 ميليون دلار، 82403 ميليون دلار و 66210 ميليون دلار بوده است.
بنابراين گزارش، درآمد صادرات نفت و گاز ايران در سال گذشته با بيش از 16 ميليارد دلار كاهش مواجه شده است.
نماگرهاي اقتصادي بانك مركزي حاكي است: در چهار سال گذشته بيش از 70 ميليارد و 490 ميليون دلار صادرات غير نفتي داشته ايم كه اين رقم در سالهاي 85 تا 88 به ترتيب 14179 ميليون دلار، 16101 ميليون دلار، 18886 ميليون دلار و 21324 ميليون دلار بوده است كه همواره در اين سالها سير صعودي داشته است.
به گزارش فارس، جزئيات واردات 245 ميليارد دلاري كالا در اين چهارسال هم به اين ترتيب بوده است كه از 49987 ميليون دلار در سال 85 به 58240 ميليون دلار در سال 86 و 70199 ميليون دلار در سال 87 افزايش يافته؛ ولي در سال 88 با افت محسوسي به 66598 ميليون دلار كاهش يافته است.
بر اساس اين گزارش، تراز بازرگاني كشور در سالهاي مورد بررسي به ترتيب 26204 ميليون دلار، 39428 ميليون دلار، 31090 ميليون دلار و 20936 ميليون دلار اعلام شده است.

*كاهش 141 ميليون بشكه‌اي توليد نفت ايران در سال 88

بر اساس گزارش جديد بانك مركزي، مجموع توليد نفت ايران در سال 88 با كاهش 141 ميليون بشكه‌اي به يك ميليارد و 298 ميليون بشكه رسيده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، توليد روزانه نفت ايران كه در سال 87 بيش از سه ميليون و 947 هزار بشكه در روز بوده است، در سال 88 با كاهش 9.9 درصد به سه ميليون و 557 هزار بشكه در روز رسيده است.
بر اساس اين گزارش، در حالي مجموع توليد نفت ايران در سال 87 بيش از يك ميليارد و 439 ميليون بشكه بوده است كه اين رقم در سال گذشته به يك ميليارد و 298 ميليون بشكه كاهش يافته است.
اين گزارش حاكي است: صادرات روزانه نفت ايران از 2 ميليون و 309 هزار بشكه در سال 87 به 2 ميليون و 24 هزار بشكه در سال گذشته تنزل پيدا كرد.
به گزارش فارس، درحالي سال 87 بيش از 842 ميليون بشكه نفت صادر كرديم كه اين رقم در سال 88 به 738 ميليون بشكه كاهش يافته است.
بنابراين گزارش، توليد روزانه نفت ايران در سالهاي 85 و 86 به ترتيب 4052 و 4057 هزار بشكه و صادرات روزانه نفت ايران نيز در اين سالها به ترتيب 2486 و 2522 هزار بشكه بوده است.

هشتاد درصد بازنشستگان تامین اجتماعی زیر خط فقر قرار دارند

سایت کلمه: بازنشستگان تامین اجتماعی اعتراض دارند، سال‌هاست که اعتراض دارند و به اندازه تمام سال‌هایی که نسبت به وضعیت مستمری‌ و مزایایشان اعتراض کرده‌اند، جواب نشنیده‌اند. دیگر برای خیلی از آن‌ها سازمان تامین اجتماعی این یک داستان معمولی شده است که وعده بشنوند و عمل نبینند. دیگر آن‌ها مفهوم بیت « به عمل کار برآید، به سخن‌دانی نیست» را به خوبی درک کرده‌اند و در تمامی روزهای میانسالی‌شان آن را با گوشت و پوستشان لمس کرده‌اند.

سازمان تامین اجتماعی و دولت با هم اختلاف دارند؛ این را دیگر همه می‌دانند. دولت بدهکاری چند میلیاردی‌اش را به این سازمان نمی‌دهد؛ این هم دیگر بر کمتر کسی پوشیده است که سر و کارش با مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی باشد.

اما این دانستن‌ها کافی نیست. دیگر بازنشستگان تامین اجتماعی از پرداخت نشدن کامل حقوقشان که مدت‌هاست به آن‌ها پرداخت نشده، خسته‌اند. این خستگی آن‌ها به آنجا رسیده که دیگر دست از داخل خانه نشستن و غصه خوردن برداشته‌اند و تصمیم گرفته‌اند که اعتراضشان را نسبت به این وضعیت ، به دیوان عدالت اداری ببرند برسانند.

حتی همین چند روز پیش بود که تعدادی از این بازنشستگان برای علنی‌تر کردن اعتراضاتشان، به مقابل مجلس رفتند و حرف‌هایشان را با پلاکاردهایی که در دستانشان نگه داشته بودند، به نمایندگان مجلس زدند. اعتراض آن‌ها به دخالت دولت در سازمان تامین اجتماعی بود که در جریان بررسی برنامه پنجم توسعه نمایندگان به آن رای مثبت دادند.

آن‌ها روی پلاکاردهایشان نوشته بودند:« دولت به جای دخالت در امور سازمان تامین اجتماعی دین خود را نسبت به این سازمان ادا کند.»

درست بعد از گذشتن یک روز از این تجمع، رئیس کانون بازنشستگان جامعه اسلامی کارگران اعلام کرد که بازنشستگان تامین اجتماعی به دلیل بروز برخی تخلفات در تامین اجتماعی به دیوان عدالت شکایت کرده‌اند. در این شکایتنامه بیشتر به وضعیت پرداخت شدن تنها ۶ درصد افزایشی بوده که به حقوق بازنشستگان اضافه شده است اعتراض شده است.

این اعتراض‌ها در حالی صورت می‌گیرد که با اینکه قرار بود تا پایان شهریورماه گذشته این ۶ درصد افزایش، به بازنشستگان پرداخت شود، اما آنطور که بازنشستگان تامین اجتماعی می‌گویند این مبلغ با یک‌ماه تاخیر و آن هم به طور ناقص پرداخت شده است چرا که بر اساس بخشنامه ای که از سوی سازمان تامین اجتماعی صادر شده افزایش ۶ درصدی باید همراه با در نظرگیری حق مسکن، حق اولاد، بن کارگری و … باشد در حالی که هیچیک از این تعهدات به بازنشستگان تامین اجتماعی پرداخت نشده است.

نمایندگان معترض این بازنشستگان این موضوع را با توجه به تورم اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران نوعی بی عدالتی در حق مستمری‌بگیران تامین اجتماعی می‌دانند.

این اتفاق در حالی می‌افتد که ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی و ماده ۱۲۵ قانون خدمات کشوری به صراحت اعلام کرده که به دلیل افزایش هزینه ها و رشد تورم باید هر سال هزینه و درآمد بازنشستگان محاسبه و بر اساس آن مستمری و حقوق این افراد افزایش یابد.

از سوی دیگر این معترضان معتقدند که بر اساس بند ۳۰ بودجه سال ۸۸ سازمان تامین اجتماعی باید ۲۵ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته می‌شد که از این اعتبار تنها ۶ هزار میلیارد تومان تخصیص یافته در حالی که وزیر رفاه اعلام می‌کند همسان‌سازی حقوق کاملا اجرا شده است.

در حال حاضر تامین اجتماعی بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بازنشسته دارد که حداقل حقوق ۸۰ درصد بازنشستگان ۳۵۳ هزار تومان است و بنابراین با توجه به نرخ تورم در شرایط کنونی جامعه و اعلام شدن حقوق ۸۰۰ هزارتومان برای خط فقر، باید ۸۰ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی را زیر خط فقر دانست.

حق با بازنشستگان است، اما تامین اجتماعی بودجه ندارد

نصرالله ترابی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در این باره یادداشتی نوشته که در خبرآنلاین منتشر شده است. این یادداشت را ادامه می‌خوانید:

موضوع شکایت شکایت کانون بازنشستگان جامعه اسلامی کارگران به دیوان عدالت اداری از سوی نمایندگان کمیسیون اجتماعی مجلس در دست پیگیری است و هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است.

این اعتراضات از آخرین روزهای باقی‌مانده از سال ۸۸ شروع شد یعنی زمانی‌که شورای عالی کار سبد هزینه و نرخ تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی حداقل مزد کارگران را برای سال جدید ۱۵ درصد افزایش داد اما مسئولان سازمان تامین اجتماعی بدون توجه به این مصوبه مستمری بیمه شدگان خود را مانند کارمندان دولت به میزان شش‌درصد افزایش دادند.

چیزی که بازنشستگان می خواهند افزایش حقوق بر اساس تورم است در حالیکه در سال جاری ۶ درصد به حقوق آنها افزوده شده است.

بعد از اعلام شش درصدی حقوق بازنشستگی در سال ۸۹ و واکنش‌های اعتراض‌آمیز بازنشستگان، تذکرها و سوالات متعدد نمایندگان مجلس از طریق هیات رئیسه مجلس به وزارت رفاه و تامین اجتماعی مبنی بر ممانعت غیرقانونی سازمان تامین اجتماعی از اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی آغاز شد.

اما سازمان تامین اجتماعی پاسخ داد که طبق قانون بودجه سال ۸۹ هر گونه افرایش حقوق، مزایا و سایر پرداختی‌های شاغلان، بازنشستگان، موظفین و مستمری‌بگیران نهادهای عمومی غیر دولتی چون سازمان تامین اجتماعی منوط به مصوبه هیات وزیران است.

در ادامه پاسخ این سازمان آمده است که مجلس شورای اسلامی در تصویب بودجه سال ۸۹ افزایش حقوق کارکنان و بازنشستگان دستگاه‌های دولتی و غیردولتی را در اختیار دولت قرار داد و دولت نیز برابر دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها، افزایش حقوق بازنشستگان را ابلاغ می‌کند. هیات مدیره و هیات امنا و مدیریت اجرایی سازمان موظف هستند که قانون تصویب شده دولت را اجرایی کنند.

همچنین سازمان پاسخ داد که هم اکنون این سازمان ماهیانه ۷۴۰ میلیارد تومان حقوق به بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی پرداخت می کند; در حال حاضر همین ۶ درصد افزایش حقوق ۶۰ میلیارد تومان دیگر برای سازمان هزینه در بردارد. و این با بودجه کم سازمان تناسب ندارد.

بنابر این با وجودی که آیین‌نامه استخدامی و داخلی سازمان تأمین اجتماعی که در گذشته ملاک تعیین افزایش حقوق بازنشستگان این سازمان بوده تأکید دارد که افزایش حقوق بازنشستگان با تورم هر ساله باشد اما در حال حاضر با توجه به مصوبه مجلس، دولت میزان افزایش حقوق بازنشستگان را تعیین می‌کند.

از سوی دیگر در نامه کانون بازنشستگان جامعه اسلامی کارگران امده است که بر اساس بخشنامه‌ای که از سوی سازمان تامین اجتماعی صادر شده افزایش ۶ درصدی باید همراه با در نظرگیری حق مسکن، حق اولاد، بن کارگری و… باشد در حالی که هیچیک از این تعهدات به بازنشستگان تامین اجتماعی پرداخت نشد.

بازنشستگان با اتکا به ماده ۹۶ قانون خدمات کشوری که اعلام داشته به دلیل افزایش هزینه‌ها و رشد تورم باید هر سال هزینه و درآمد بازنشستگان محاسبه و بر اساس آن مستمری و حقوق این افراد افزایش یابد این شکایت را عنوان می کنند.

از طرفی همچنین بر اساس بند ۳۰ بودجه سال ۸۸ سازمان تامین اجتماعی باید ۲۵ هزار میلیارد تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته می‌شد که از این اعتبار تنها ۶ هزار میلیارد تومان تخصیص یافته در حالی که وزیر رفاه اعلام می‌کند همسان سازی حقوق کاملا اجرا شده است.

این موارد از جمله ۱۰ بندی است که در این شکایت عنوان شده است اما سازمان تامین اجتماعی کمبود بودجه را مطرح می کند که مانع تحقق رسیدن به درخواستهای بازنشستگان است.

هرچند که نمایندگان هم این افزایش ۶ درصدی را با تورم مناسب نمی دانند و در آستانه اجرای هدفمند کردن یارانه ها هستیم و روا نیست که فشار مضاعفی بر اقشار آسیب پذیر و کارگران وارد کنیم اما باید توجه داشت که افزایش این رقم با توجه به شرایط درآمدی سازمان مشکلات مالی به همراه دارد و در صورت تجدیدنظر ابتدا باید منابع درآمدی آن تأمین شود. از طرفی میزان درصد افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی ارتباطی با مجلس ندارد.

دولت باید با ارایه راهکارهایی از بروز چنین مساله ای جلوگیری کند ؛ چرا که این مساله برای بسیاری از خانواده ها و بازنشستگان بحران های جدی مالی و خانوادگی را به بار خواهد آورد که بعضا قابل جبران هم نیستند.

همچنین احقاق حقوق، احترام به کرامت انسانی و تکریم شخصیت بازنشستگانی که سرمایه عمر خود را صرف آبادانی این مملکت کرده اند از وظایف نمایندگان است و قطعا مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.

باید توجه داشت که مردم انتظاری جز اجرای صحیح قوانین را ندارند و مجلس نیز بر این امر اصرار دارد لذا این مساله با جدیت بسیار زیادی پیگیری می شود چرا که عدم اجرای قانون مذکور منجر به ‌فقیر شدن دوباره اقشار آسیب پذیر جامعه و بروز مشکلات تازه اقتصادی و اجتماعی خواهد شد.

ما حتی معتقدیم اگر بودجه این سازمان افزایش یابد باید بیش از تورم حقوق بازنشستگان را افزایش داد تا دیگر تورم بر انها پیشی نگیرد.

باید یادآور شوم که دولت و مجلس به دنبال همسان سازی حقوق بازنشستگان هستند و اگر حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بیشتر از بازنشستگان لشکری و کشوری افزایش یابد این همسان سازی در حقوق صورت نمی گیرد.

بیانیه شورای دفاع از حق تحصیل در آستانه‌ ۱۶ آذر

در پی بازداشت چهار تن از فعالین دانشجویی در هفته گذشته، ”شورای دفاع از حق تحصیل“ با انتشار بیانیه‌ای این دستگیریها را محکوم کرده و از بانیان می‌پرسد: ”چه کسی گفته است که با دستگیری این دانشجویان که تنها بخشی از ملت آگاه و معترض ایران هستند، فریادهای آزادی خواهانه جنبش دانشجویی در گلوها شکسته می‌شود و اوضاع به کام شما خواهد شد؟“

متن این بیانیه به شرح زیر است:

”علی قلی‌زاده دانشجوی ستاره‌دار محروم از تحصیل در مشهد بازداشت شد“.
خبر کوتاه است و تکراری، اما هر روز با نام تازه‌یی منتشر می‌شود؛ دیروز مجید دری بود و مجید توکلی، مهدیه گلرو بود و سید ضیاء نبوی و… امروز علی قلی زاده، محسن برزگر علی رضا کیانی و نخبه‌های دیگر این دیار پاک… .
گویی قرار بر این نهاده شده که به این مسائل عادت کنیم! اما یک سؤال اساسی در این بین هویدا است، که باید از بانیان این حوادث پرسید:
چه کسی گفته است که با دستگیری این دانشجویان که تنها بخشی از ملت آگاه و معترض ایران هستند، فریادهای آزادی خواهانه جنبش دانشجویی در گلوها شکسته می‌شود و اوضاع به کام شما خواهد شد؟
تعلیق، محرومیت از تحصیل و ستاره‌دار کردن به‌ عنوان راهکارهایی که تاکنون از جانب حاکمیت به نخبه گان این مرز و بوم تحمیل شده است گویی در خاموش کردن صدای جنبش دانشجویی بی‌اثر بوده است که اکنون و پس از گذشت بیش از یک سال از سرکوب گسترده مردم هنوز هم دانشجویان هدف اصلی سرکوب هستند. دانشجویانی که پیش از این بارها طعم مهرورزی را چشیده بودند این بار نیز در صف نخست سرکوب قرار دارند و البته به آن آگاهند و افتخار می‌کنند.
زمان آن رسیده که حاکمیت در راهبردهایش تجدید نظر کند، چرا که هیچ کدام از راه‌حل ها! به خاموشی منجر نمی‌شود. امروز قلیزاده‌ها، دری ها، گلرو ها، نبویها در دانشگاهها هزاران بار تکثیر شده‌اند و صدای آزادی خواهی ایشان هزاران بار بلندتر شنیده می‌شود.
”شورای دفاع از حق تحصیل“ به‌عنوان گروهی متشکل از دانشجویان ستاره‌دار و محروم از تحصیل، که امروز اکثر اعضای اولیه‌ی آن در زندان هستند، ضمن محکوم کردن دستگیریهای غیرقانونی ”علی قلی زاده“ دانشجوی ستاره‌دار، علی رضا کیانی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه مازندران، محسن برزگر دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و محمد حیدر زاده فعال دانشجوی دانشگاه شهر کرد و از فعالین دانشجویی عضو دفتر تحکیم وحدت (یک ترم تعلیق با احتساب سنوات)، خاطرنشان می‌کند که پروژه شکست خورده اختناق، که همه ساله در آستانه‌ی روز دانشجو با دستگیری فعالان سیاسی و دانشجویی سعی در برقراری نظم پادگانی در دانشگاهها دارد، این بار نیز گسترده‌تر و رسواتر از همیشه سناریوهای نخ نما شده خود را با خام دستی جاهلانه اجرا می‌کند. اما فریاد حق‌طلبی را سکوتی نیست.

نسرین ستوده؛ بیانیه بنیاد دموکراسی و حقوق بشر کردستان
بیانیه بنیاد دموکراسی و حقوق بشر کردستان ایران

تقاضای شکستن اعتصاب غذای نسرین ستوده وکیل شجاع مدافع حقوق بشر

جامعه و کنشگران دفاع از حقوق بشر این افتخار را دارا میباشد که شما را بعنوان یکی از موفقترین چهره های بارز این حوزه معرفی نمایند. اگرچه در عرصه تحقق حقوق بنیادین انسان در ایران همواره انسانهای والاو فرهیخته ای وجود دارند اما تاریخ از نسرین ستوده و فعالیتهای انسان دوستانه شما را که به خاطر نجات جان موکلین سیاسی و مدنی خود هزینه های بیشماری متحمل نموده است را به نیکی یاد خواهد کرد.
براساس خبرهای موثق که از سوی خانواده شما انتشار یافته است به دلیل ادامه اعتصاب غذا وضعیت جسمانی شما به وخامت شدید گراییده است. بنیاد دمکراسی وحقوق بشر کردستان دوش به دوش سایر نهاد و سازمانهای مدافع حقوق بشری بازداشت شما را کاملاغیرقانونی و ناعادلانه می داند وتقاضا مینماید در تصمیم اعتصاب غذای خویش تجدید نظرنمایید.
به صراحت باید بیان کرد که جامعه و کنشگران حقوق بشر در سراسر ایران به ادامه فعالیتهای حقوقی شما احتیاج داشته و سلامتی جسمانی شما شرط اولیه امتداد فعالیتهای بشر دوستانه میباشد.
فلذاضمن درخواست آزادی بی قید و شرط شما بار دیگر تقاضا مینماییم که اعتصاب غذای خود را شکسته تا در آینده نیز همراه و همیاری سایر کنشگران مدافع حقوق بشر باشید.
کمیته اجرایی بنیاد دمکراسی و حقوق بشر کردستان ایران

12 نوامبر 2010

بنای تاریخی گنبد آزادان در آستانه نابودی

ایران‌نامه: گنبد آزادان با 664 سال پیشینه، یکی از آثار تاریخی غرب اصفهان است که در سال 1382 به شماره 10213 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اما در حال حاضر به ‌خاطر عدم حفاظت و مرمت به شدت در حال تخریب است. گنبد آزادان در محله‌ای به همین نام در منطقه نصرآباد و در نزدیکی آتشگاه اصفهان واقع است. این بنا که در منابع مکتوب به عنوان مسجد آزادان نیز از آن نام برده شده، شامل یک فضای گنبددار در جبهه جنوبی است که یک صحن مستطیل شکل در جبهه شمالی و رواق‌هایی در دو سمت شمالی و جنوبی به آن افزوده شده است. به گواهی «دکتر بهنام پدرام»، استادیار دانشکده مرمت در دانشگاه هنر اصفهان، به استناد عکسی قدیمی، در بدنه داخلی فضای زیر گنبد کتیبه‌ای وجود داشته که اکنون تخریب شده و زمان ساخت گنبد را به سال 767 هجری قمری و دوره ایلخانی نسبت می‌داده است.

گنبد آزادان، مسجدی با پلان غیر استاندارد، دارای شبستانی مربع شکل و گنبدی خُودی شکل و یک پوسته است که در واقع با چوب کلاف‌چین شده است.

دکتر علیرضا جعفری زند، این بنا را یکی از آثار معماری منحصر به فرد اصفهان می‌داند که در سبک معماری، پیرو مکتب یزد است که سفید کردن دیوارها با اندود گچ و نقاشی‌های تزئینی به روی گچ، از ویژگی‌های آن به شمار می‌رود.

نقاشی‌های گنبد آزادان برخلاف بیشتر دیوارنگاره‌های دوره ایلخانی که شامل نقوش انتزاعی تزئینی هستند، شامل جلوهایی از مکه و مدینه در جبهه شرقی و غربی، درفش دوره مغول در دو طرف بالای محراب، شمسه‌ای در بالای محراب و تصویر شمشیر ذوالفقار در دو طرف شمسه با عبارات اسلامی است که با رنگ‌های سبز، عنابی، سیاه، زرد، سرخ و سفید بر روی گچ نقش شده‌اند.

نویسنده کتاب «اصفهان پیش از اسلام» با اشاره به نمای بیرونی معماری گنبد آزادان در ادامه گفت: معماری بیرونی این مسجد همانند چهارتاقی است و این موضوع ما را به این سمت پیش می‌برد که این مسجد در دوران پیش از اسلام، آتشکده بوده و سپس تبدیل به مسجد شده؛ چرا که چهار طرف آن باز بوده و در دوران ایلخانی به سبک کنونی درآمده و دارای دو راهرو ورودی شده است.

این بنای کوچک اما زیبا، از آثار تاریخی بازمانده در روستای نصرآباد است که دکتر علی‌رضاجعفری‌زند، باستان‌شناس، نام اصلی این روستا را «نرسی آباد» و استاد محمد مهریار «نسر آباد» می‌دانند.

گنبد آزادان، در کنار گورستان قدیمی محله آزادان واقع شده است که آرامگاه یکی از عارفان محل به نام «شیخ شهاب‌الدین آزادانی» مشهور به «بابا شهاب» نیز در آنجا قرار دارد.

بنای تاریخی گنبد آزادان در حالی که از طرف اهالی محل به عرصه و حریم آن تجاوز شده، بخش‌هایی از آن تخریب شده و ترک‌های عمیقی بر بدنه‌اش دیده می‌شود، نیاز مبرم به مرمت و حفاظت دارد و در صورت ادامه بی‌توجهی سازمان میراث فرهنگی، در آینده‌ای نه چندان دور به تلی از خاک تبدیل خواهد شد و جز خاطره‌ای از آن در یاد اهالی محل، اثری از آن باقی نخواهد ماند.

دریافت مالیات بر ارزش افزوده از طلا‌فروشان قطعی است

مرکز پژوهش‌های مجلس پس از برگزاری جلسات متعدد، طلا را جزء گروه کالاهای مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده دانسته است‌.

به گزارش واحد مرکزی خبر ، رئیس شورای اصناف کشور با بیان این مطلب گفت: در مرکز پژوهش ها جلسات متعددی با حضور تعدادی از اقتصاددانان، نمایندگان اتحادیه طلا فروشان و سازمان امور مالیاتی برگزار شد و اقتصاددانان اعلام کردند کالایی که طلا‌فروشان به مردم عرضه می‌کنند، کالاست و سرمایه نیست.

قاسم نوده فراهانی، با اشاره به اتمام زمان فعالیت کارگروه ویژه بررسی مشکلات اتحادیه طلا و جواهر در روند اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده گفت: قرار است نتیجه عملکرد این کارگروه در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

وی با تاکید بر قطعی شدن اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده، گفت: اعضای صنف طلا و جواهر اکنون تنها نسبت به چگونگی اجرای این قانون انتقاد دارند که هفته آینده در کمیسیون اقتصادی مجلس به آن رسیدگی خواهد شد.

آخرین وضعیت هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی ایران

خبرگزاری مهر: دبیر مجامع هیأت‌های امنای وزارت بهداشت درباره وضعیت هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی ایران، گفت: به دلیل اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران وجود ندارد، هیأت امنایی نیز وجود ندارد و هیأت امنای این دانشگاه همان هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران خواهد بود.

دکتر حسن امین‌لو افزود: نیازی به مصوبه جدیدی برای این تغییر لازم نیست چرا که وجود هیأت امنا به وجود دانشگاه وابسته است و هر زمان که دانشگاه تشکیل می‌شود هیأت امنا نیز طبق قانون برای آن دانشگاه تشکیل می‌شود.

وی تاکید کرد: هر زمانی که دانشگاهی در یک دانشگاه دیگر ادغام شود در نتیجه هیئت امنای آن نیز در همان دانشگاه ادغام می شود.

مشاور وزیر بهداشت اظهار داشت: در حال حاضر هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی تهران هیأت امنای این دانشگاهی است که شرایط جدیدی یافته است و هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی ایران سابق وجود ندارد.

وی گفت: طبق قانون، هیأت امنا بین 4 تا 6 نفر عضو حقیقی هستند و وزیر بهداشت، استاندار و رئیس دانشگاه از جمله اعضای حقوقی هیأت امنا هستند که اعضای حقیقی با حکم وزیر بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب می‌شوند.

در همین زمینه دکتر حسن آقاجانی مدیرکل وزارتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: ممکن است در آینده تغییراتی در زمینه هیأت امنا دانشگاه علوم پزشکی تهران به‌وجود بیاید و در این راستا از اعضای هیأت امنای دانشگاه علوم پزشکی ایران سابق نیز استفاده شود.

وی اضافه کرد: این موضوع احتمالی است و ممکن است در آینده وزیر بهداشت در این بخش تغییراتی را ایجاد کند.

به گزارش مهر، دانشگاه علوم پزشکی ایران از روز شنبه 8 آبان ماه 89 بر اساس ابلاغ مصوبه شماره 677/110 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس‌جمهوری منحل شده است. کلیه فعالیت‌های بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران واقع در استان البرز به دانشکده علوم پزشکی کرج، کلیه واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کلیه واحدهای آموزشی و پژوهشی و دانشجویی به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شد.

رشد طلاق دو برابر ازدواج

ایلنا: براساس يافته‌‌هاي پژوهشي حدود 45درصد از طلاق‌‌ها به نحوي با آشنايي هنگام ازدواج مانند دوستي يا آشنايي در محل كار و تحصيل مرتبط بوده است.

مركز مطالعات راهبردي اين سازمان بر اساس مطالعات انجام شده در مورد وضعيت ازدواج و طلاق در استان‌هاي مختلف طي سال‌هاي 83 تا 88، اعلام كرد: «اغلب استان‌ها رشد منفي در ازدواج داشته‌‌اند، اما در مجموع در چند سال گذشته نرخ رشد ازدواج در كشور در حال افزايش بوده كه البته ميزان رشد آن كم است.»

مقايسه آمار 6 ماهه اول سال 88 با سال 89 نشان مي‌دهد كه ازدواج 3.2درصد و طلاق 6.2 در صد رشد داشته است.

بر اساس آخرين آمار ثبت احوال، امسال نرخ طلاق دو برابر نرخ ازدواج در كل كشور بوده است چنان كه مطالعات انجام شده بر روي نرخ رشد3.2 درصدي ازدواج نشان داده است كه در شهرها ازدواج رشد منفي داشته، اين در حالي است كه در روستاها شاهد رشد مثبت 11.8درصدي بوديم كه در مجموع نرخ رشد 3.2درصدي ازدواج را در شهر و روستا مشاهده شده است.

بر پايه اين گزارش مولفه‌‌هاي مختلفي در مورد دلايل تاخير ازدواج قابل اشاره است و بر اساس نظرسنجي انجام شده در بين جوانان بر خلاف تصوري كه عوامل اقتصادي را عامل تاخير ازدواج مي‌دانند، اولين و مهمترين عامل تاخير ازدواج عوامل فرهنگي است.

همچنين در تحقيقات ميداني صورت گرفته مشخص شده، كه 20.1 درصد پاسخگويان علت تاخير در ازدواج را كمي سن مي‌دانند يعني معتقدند كه سن آنها براي ازدواج كم است. 16.5درصد ادامه تحصيل را عامل ازدواج نكردن دانسته و در اين بين مشكلات اقتصادي در رتبه سوم تاخير در ازدواج است. بنابراين مي‌‌توان نتيجه گرفت مشكل اول تاخير در ازدواج مسايل فرهنگي است.

طبق يافته‌هاي ديگر اين پژوهش در مورد ميزان خواستگاري در بين جوانان، دختران 61درصد سابقه خواستگاري داشتند اما پسرها تنها هفت درصد سابقه خواستگاري در سن ازدواج دارند.

همچنين براساس نظرسنجي انجام شده در شهر تهران مشخص شده كه 72 درصد اولين خواستگاري‌‌ها از دختران بين سن16 تا 20 سالگي و 11 درصد نيز قبل از سن 16 سالگي رخ داده است، به اين ترتيب 83 درصد اولين خواستگاري‌ها قبل از سن 20 سالگي رخ داده است. از اين رو اغلب خانواده‌‌ها يا دختران معتقدند كه سن‌شان براي ازدواج مناسب نيست.

اين عدم پذيرش ازدواج يك عامل فرهنگي در بين خانواده‌‌ها محسوب مي‌شود به اين معني كه در ذهن خانواده‌‌ها و دختران، ازدواج عاملي مقابل تحصيل جوان است و فرد تصور مي‌كند كه با وجود تحصيل، امكان ازدواج براي شخص ميسر نيست كه در نهايت اين نوع طرز تفكر منشاء فرهنگي داشته و البته نيازمند تحليل و بررسي است.

45 درصد طلاق‌ها با دوستي‌هاي قبل از ازدواج در ارتباط هستند
در بخش ديگر اين گزارش آمده حدود 45 درصد از طلاق‌ها به نحوي با آشنايي هنگام ازدواج مرتبط بوده كه به دو روش دوستي يا آشنايي در محل كار و تحصيل واقع شده است. يكي ديگر از مسائلي كه در نظرسنجي موردي طلاق بررسي شده بحث موفقيت خانواده با ازدواج زوج‌هاي در آستانه طلاق بوده كه بر اساس آن اغلب ازدواج‌‌هاي منجر به طلاق از ابتدا با مخالفت خانواده روبرو شده است.

هر چه دوره نامزدي طولاني‌تر باشد‏ امكان وقوع طلاق كمتر است
گزارش حاضر در مورد عوامل پايداري ازدواج نيز مشخص كرد كه هرچه طول مدت نامزدي طولاني‌‌تر شود طلاق كاهش مي‌يابد.
براساس اين تحقيقات مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه بيشترين عوامل در تاخير ازدواج و افزايش طلاق در كشور ريشه فرهنگي دارد. از اين رو مي‌توان با تقويت عوامل مثبت فرهنگي در ازدواج و خذف موانع منفي، ازدواج به هنگام و پايدار را در خانواده‌‌ها و جامعه نهادينه كرد.

بر اساس پژوهش‌هاي انجام شده در مورد وضعيت ازدواج ‏‏حدود 17 ميليون جوان در سن ازدواج در كشور وجود دارند.

يک ‌ونيم ميليون كارگر خباز از حقوق خود محرومند

ایلنا: كانون سراسري انجمن‌هاي صنفي كارگران نانواييهاي ايران در نامه‌اي از رياست جمهوري خواستار اجراي مصوبه دستمزدهاي سال 89 وزارت كار و امور اجتماعي و بهر‌مندي از مزاياي قانون بازنشستگي مشاغال سخت و زيان‌آور شدند.
به گزارش خبرنگار ايلنا، در نامه اين كانون كارگري آمده است: كارگران خباز يكي از اقشار زحمت‌كش جامعه ايران هستند كه قبل از طلوع تا بعد از غروب آفتاب در پاي كوره‌هاي آتش مشغول خدمت‌رساني به ملت شريف ايران هستند با اين حال خود از مزايا و حقوق قانوني متعلق به كارگران محروم هستند.
در ادامه اين نامه آمده استكم با و جود گذشت نيمي از سال 89 هنوز مصوبه دستمزدهاي شوراي‌عالي كار در نانوايي‌هاي سراسر كشور به اجرا درنيامده و اين كارگران هنوز از دريافت حداقل حقوق سال 89 محروم هستند.
كانون‌سراسري انجمن‌هاي صنفي كارگران نانوايي‌هاي ايران همچنين از عدم اجراي قانون مشاغل سخت زيان‌آور در محيط‌هاي كار خود انتقاد كرده و خواسته‌اند تا باتوجه به سختي كار خود بتوانند از مزاياي بازنشستگي زودهنگام استفاده كنند.
اين كارگران همچنين با اشاره به اجراي قانون هدفمند كردن يارنه‌ها يادآورشده اند: تنها در نتيجه اين اقدام حق بيمه كارگران ساختماني از 10 درصد به 30 درافزايش خواهد يافت كه مي تواند تهديدي براي امنيت شغلي و بيمه‌اي بيش از يك ميليون و پانصد هزار خانواده خباز در سراسر كشور باشد .

حمله دختر رفسنجانی به خامنه ای و احمدی نژاد

سایت آخرین نیوز: فائزه‌ هاشمي گفته احمدی نژاد درصدد نابودي کشور است.

دختر هاشمی رفسنجانی در گفتگو با یک روزنامه اسپانیايی در پاسخ به این سئوال که چرا دولت بشدت مخالف پدر شما است، گفت: اگر او را برکنار کنند کشور را زودتر نابود خواهند کرد.

وی در مورد اعتراضات مردمی هم گفته است، اعتراضات، تنفر و نارضایتی ها هنوز ادامه دارند و نه تنها کاهش نيافته بلکه گسترش يافته اند و عميق تر شده اند. هر چند که از بيرون به درون خانه ها رفته است؛ زيرا مردم نمي توانند به طور همگاني ابراز نارضايتي کنند.

فائزه‌ رفسنجانی در جای دیگری از مصاحبه خود، ولی فقیه را مورد حمله قرار داده و گفته است، يکي از خصوصيات ديکتاتوري و حکومت هاي استبدادي اين است که فرد ديکتاتور اجازه نمي دهد که افراد ديگر در قدرت سهم داشته باشند و بخواهند افکار خود را ابراز کنند. ديکتاتوري بسياري از حقوق ها را حذف کرده است و همه سرکوب مي شوند.

تهدید خبرنگار گیلانی به دلیل بیان حقیقت

سایت صنایع نیوز: گزارشی از یک بیمارستان که توسط خبرنگار سیمای مرکز گیلان تهیه شد باعث بروز مشکلاتی برای این فعال عرصه اطلاع رسانی شد.
ماجرا چه بود؟
بیمارستان سلامت رستم آباد که 18 سال پیش کلنگ خورده بود سرانجام پس از سالها انتظار در 22 مهر ماه 89 با حضور وزیر بهداشت و درمان و مسئولین استانی و شهرستانی افتتاح شد.
اما پس از مراسم افتتاح درهای بیمارستان بر روی مردم بسته شد و مردم شهر رستم آباد برای مداوای بیماران به شهرهای رودبار و منجیل و یا مرکز استان مراجعه می کردند.
این بیمارستان که قرار بود با حضور متخصصین خدمات ارزنده ای به مردم ارائه دهد اما نه تنها خدماتی به مردم ارائه نداد بلکه بازگشایی و شروع بکار آن نیز رو به فراموشی رفت.
خبرنگار سیمای مرکز گیلان در رودبار نیز با اصرار و مشاهده مشکلات دو چندان مردم این شهر برای دسترسی به پزشک، برای انجام رسالت صحیح اطلاع رسانی صادقانه خود دوربین و میکروفن خود را بدست گرفت و درجمع مردم شهر رستم آباد حضور یافت تا مشکلات مردم به اطلاع مسئولین کشور برساند.
اما پس از پخش این گزارش در بخش خبری 20:30 ماجرای تازه ای در رستم آباد رودبار رقم خورد.
شنیده شد بعد پخش این خبر بلافاصله فردای همان روز دو تن از معاونین وزیر برای بازدید از این بیمارستان به گیلان عزیمت می کنند تا مشکلات بیمارستانی که وزیر بهداشت 20 روز قبل افتتاح کرده بود را رسیدگی کنند
پیرو این رسیدگی و تهیه خبر این خبرنگار، بیمارستان روز شنبه شروع بکار کرد و بیماران در این بیمارستان بستری شدند.
اما این ماجرا به همین جا ختم نشد بعضی از افراد در شهرستان رودبار که بعد از انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی دچار برخی مسائل حاشیه ای شده بودند، تهیه خبر این خبرنگار را اقدامی سیاسی قلمداد کرده و هر روز به انحای مختلف برای این خبرنگار پیام و هشدار دادند.
شنیده ها حاکی است: مسئولین پس از افتتاح این بیمارستان قصد داشتند که چند ماهی برای تامین نیروهای لازم این بیمارستان را نیمه تعطیل نگه دارند که با این اطلاع رسانی، خواب خوش مسئولین را از آنان سلب کرد.
این گزارش می افزاید: بعد از گذشت چند روز از پخش این خبر کماکان مسئولین دانشگاه علوم پزشکی با پافشاری به مسئولین شهرستانی و هشدار های متوالی قصد بی اهمیت جلوه دادن به ادامه جریان سیاسی در شهرستان دامن می زنند.
این خبرنگار گفت: قصد او فقط انجام کار خیرخواهانه و انجام رسالت اطلاع رسانی خویش در بحث خبر رسانی است که متاسفانه مسئولین نسبت به آن بی توجه اند و انعکاس حقایق را برای کم اهمیت جلوه دادن وظایف خود قلمداد می کنند.
این در حالی است که همین خبرنگار سال قبل خبری را مبنی بر کم آبی شهر منجیل تهیه نمود که با استقبال مردمی همراه و در پایان نیز نتیجه بخش بود و پس از پخش ان از بخش خبری20:30 چند نماینده از وزارت کشور برای بررسی موضوع به منجیل شرفیاب می شوند که دستاورد این حضور اختصاص یک میلیارد و 700 میلیون تومان برای آبرسانی این شهر را به همراه داشت. که مسئولین شهرستان دریافت این اعتبار را تلاش خود در مجلس و کشور می دانستند که این اعتبار بر اثر بی توجهی مسئولین شهرستان پایمال شد.
این گزارش در حالی است که چندین تماس تلفنی برای حمایت از اقدام این خبرنگار زحمت کش انجام گرفته است و حمایت های بی درغ خود را روا داشته اند.
دیری نپایید چند شب قبل سلامی خبرنگار بیست و سی با پخش حاشیه های پزشکی گیلان (زباله دانی بام رستم آباد، فرسوده بودن لوازم دندان پزشکی و تعرفه بالای تزریقات از ویزیت پزشکان) چهره ای جدید از وضعیت بهداشت و درمان برداشت.
بهتر آن است که مسئولین به جای تهدید خبرنگراران بی مدعا که بی مسئولیت مسئولان را انعکاس می دهند در صدد رفع مشکلات که در رفع ان کوتاهی کرده اند برآیند.
شایان ذکر است مردم شهر رستم آباد در جذب نیرو های مورد نیاز بیمارستان نیز ناگفته هایی دارند که توسط مسئولین مربوطه بی جواب مانده است.
بحرین تردد لنج‌ های ایرانی را ممنوع کرد

سایت عصر ایران: مدیرعامل اتحادیه لنج‌داران استان بوشهر گفت که صادرات و واردات کالا از طریق لنج‌ها در بندر بوشهر در سال‌جاری نسبت به سال گذشته با کاهش همراه بوده است‌.

به نوشته «جهان صنعت»، محمود رستم‌جبری گفت: در هفت ماهه امسال 412 فروند موتور لنج در بندر بوشهر تردد داشته‌اند که نسبت به هفت ماهه سال گذشته کاهش داشته است‌.

وی با بیان اینکه بیشتر صادرات از بندر بوشهر به کشور کویت، امارات، قطر و عربستان صورت گرفته است گفت: در پنج ماهه نخست سال‌جاری دو هزار و 470 تن صادرات از طریق موتور لنج‌ها به کشور‌های دوبی و قطر داشته‌ایم که به نسبت پنج ماهه اول سال گذشته کاهش داشته است‌.

جبری با بیان اینکه تمامی واردات به بندر بوشهر از دوبی بوده است، گفت: در پنج ماهه نخست امسال 14 هزارو 605 تن واردات از طریق لنج‌ها انجام شد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش نشان می‌دهد‌.

وی افزود: به دلیل کاهش واردات تعداد لنج‌های در نوبت تخلیه نیز در این بندر بسیار کاهش یافته است‌.

مدیرعامل اتحادیه لنج‌داران استان بوشهر گفت: به دلیل بالا بودن عوارض گمرکی، صادرات ما امسال نسبت به پنج ماهه ابتدایی سال پیش کاهش یافته است‌.

جبری با تاکید بر اینکه نباید به صادرات عوارض گمرکی تعلق گیرد، گفت: حدود 90 درصد صادرات از بندر بوشهر علوفه و یونجه است که برای هر کیلو باید 400 تومان عوارض گمرکی پرداخت شود‌.

وی در ادامه به مانا گفت: ‌در سال‌های گذشته به دلیل صادرات زیاد با کمبود لنج روبه‌رو بودیم اما با کاهش صادرات در سال‌جاری، هفته‌ای یک یا دو موتور لنج برای صادرات بارگیری می‌شود‌.

جبری با بیان اینکه ورود لنج‌های بوشهر به آب‌های بحرین ممنوع شده است، گفت: با وجود اینکه نزدیک‌ترین بندر به بحرین در حوزه خلیج فارس بندر بوشهر است بیش از یک‌سال است هیچ لنجی به آب‌های بحرین تردد ندارد‌.

وی افزود: در این خصوص با وزارت امور خارجه و سفارت ایران در بحرین مکاتبه داشتیم اما با وجود پیگیری و مکاتبات تاکنون پاسخی دریافت نکردیم‌.

اذیت و آزار جوانان توسط نیروی انتطامی در رشت

یکی از خوانندگان: روزپنجشنبه نیروی بی آبروی انتظامی دررشت لابد برای خوش خدمتی به مقامات بالادست، بدون دلیل جوانانی که در کوی حسینی رشت تردد می کردند یا ایستاده بودن را سوار ماشین کرده وبه کلانتری 14 رشت منتقل میکندوبا کلی بی احترامی وگرفتن عکس وایجاد پرونده به عنوان اوباش واغتشاش گربا آنان برخورد می کند.
ببینید که کارمان به کجا رسیده که بجای داشتن احساس امنیت با دیدن پلیس باید انتظاربازداشت شدن داشت.
یکی از جوانان بازداشت شده که با مراجعه خانواده وگرفتن عکس ودادن تعهدآزاد شدتعریف می کرد که ماشین الگانس جلوش نگه داشت وپرسید حل شما خوبه!وطرف با تعجب گفت بله خیلی ممنون!وبعد سوارش کردندوجوان مورد نظر دلیلش رو پرسید گفتند ازت پرسیدیم حالت خوبه باید میگفتی نه حالم خوب نیست !!!!!

گزارش تازه و نگرانی از وضعیت صنعت نفت

علیرغم ممنوعیت انتشار آمار نومیدکننده، اعلام شد:
افت خطرناک تولید نفت در ایران

سایت فرارو- هر چند بانک مرکزی «آمار نومیدکننده» مربوط به رشد اقتصادی سال‌های 87 و 88 را منتشر نکرد، اما گزارش این بانک حاکی از افت ده درصدی تولید نفت در سال گذشته است. آماری که بر نگرانی‌های موجود پیرامون آینده تولید نفت ایران می‌افزاید.

باز هم آمار رشد اقتصادی سال 87 و 88 در نماگرهای اقتصادی بانک مرکزی منتشر نشد. اگرچه بانک مرکزی هر سه ماه یک بار به انتشار آمار اقتصادی مختلف می‌پردازد، با وجود گذشت تقریبا 8 ماه از سال 89، هنوز آمارهای مربوط به سال‌های 87 و 88 را اعلام نکرده است. گفته می‌شود دلیل اصلی اعلام نشدن این آمار افت شدید رشد اقتصادی ایران بوده است.

البته پیش ازاین آمار مربوط به رشد اقتصادی سال 87 توسط محمود احمدی‌نژاد اعلام شده بود. در نیمه دوم سال 88، محمود احمدی‌نژاد آمار رشد اقتصادی سال 87 را 6.9 درصد اعلام نمود، خبری که با واکنش جمشید انصاری، نماینده مردم زنجان روبرو شد: «آن چه من به عنوان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌دانم این است که طبق آمار بانک مرکزی که امسال منتشر شد، رشد اقتصادی ما در سال 87 ، 2.7 درصد بوده است، اما آنچه مراجع مستقل جهانی اعلام کردند چیزی بین 2.3 تا 2.5 درصد است».

انتشار نیافتن این آمار پیش از این صدای کارشناسان و فعالان اقتصادی را درآورده بود. این امر موجب اعتراض کارشناسان و فعالان ذیربط شد. از جمله رئیس اتاق بازرگانی ایران عدم اعلام رشد اقتصادی در گزارش اقتصادی اخیر بانک مرکزی را مایه تاسف دانست و پیشنهاد کرد دولت در فاز اول اجرای هدفمندی یارانه‌ها فعلا با بخش تولید کاری نداشته باشد.

نهاوندیان در اواخر مهرماه گفته بود: «شفافیت و توجه به مسائلی که می تواند رشد اقتصادی کشور را بالا برده یا پایین آورد چیزی نیست که نسبت به آن شرم و حیا داشته باشیم بلکه باید به فکر چاره جویی باشیم». آن گونه که از حرف‌های نهاوندیان بر می‌آید؛ عدم اعلام آمار رشد اقتصادی نه مربوط به اختلاف بانک مرکزی و وزارت صنایع و نه ناشی از در دست نبود آمار و متغیرهای مربوطه، بلکه ناشی از پایین بودن این نرخ بوده است.
برای خواندن گزارشی در این رابطه کلیک کنید.

بنا به ارزیابی تحلیل‌گران سیاسی اعلام نشدن این آمار در پی آن اتفاق می‌افتد که محمود احمدی‌نژاد در همایش روز آمار خواهان اعلام نشدن آمار مایوس‌کننده شده بود. رئیس مرکز آمار نیز خواسته‌بود آمارهایی که نشان‌دهنده ضعف‌های کلان در جامعه است در اختیار رسانه‌ها گذاشته نشود.

با توجه به عدم اعلام نرخ رشد اقتصادی، بسیاری از تحلیل‌گران دست به دامان آمار مراجع بین‌المللی شده اند. بر اساس آن‌چه در گزارش‌های صندوق بین‌المللی پول آمده است رشد اقتصادی کشورمان که در سال 2007 میلادی (1386) معادل 8.6 درصد بود، به یکباره در سال 1387 به یک‌درصد تنزل می‌یابد؛ این رقم در سال 2009 میلادی (1388) به 1.1 درصد رسیده و براساس برآورد صندوق بین‌المللی پول در سال 2010 میلادی (1389) حدود 1.6 درصد خواهد بود؛ اما پیش‌بینی می‌شود که در سال 2011 میلادی (1390) به حدود 3 درصد افزایش یابد.

دکتر حسین قاسمی پیش از این به انتقاد ازعدم اعلام شاخص‌‌های پولی توسط مسئولین داخلی و اعلام آن‌ها توسط مراکز بین‌المللی پرداخته بود. حرفی که در مورد نرخ رشد اقتصادی نیز صادق و قابل تامل به نظر می‌رسد: «زیبا نیست آمارهای پولی ما توسط صندوق بین المللی ارائه شود و مسئولین مربوطه با ایما و اشاره آن را تلویحاً تائید نمایند در حالی که بسیاری از آمارهای این صندوق واقعی نیستند و برخی از آن نیز آمیخته به خواسته های سیاسی کشورهای زورمدار است. به امید روزی که در امور مسائل اقتصادی همه را امین بدانیم و از طرفی با ارائه اطلاعات شفاف قبل از اعلام مراجع خارجی فرصتهای مطالعه و امکان برنامه ریزی را با این آمارها فراهم آوریم».

گزارش تازه و نگرانی از وضعیت صنعت نفت
یکی از ابعاد جدیدترین نماگرهای اقتصادی که توسط بانک مرکزی اعلام شده است، وضعیت نامناسب صنعت نفت است. روزنامه دنیای اقتصاد می‌نویسد: بر اساس گزارش جدید بانک مرکزی، مجموع تولید نفت ایران در سال 88 با کاهش 141 میلیون بشکه‌ای به یک میلیارد و 298 میلیون بشکه رسیده است. تولید روزانه نفت ایران که در سال 87 بیش از سه میلیون و 947 هزار بشکه در روز بوده است، در سال 88 با کاهش 9/9 درصد به سه میلیون و 557 هزار بشکه در روز رسیده است.

بر اساس این گزارش، در حالی مجموع تولید نفت ایران در سال 87 بیش از یک میلیارد و 439 میلیون بشکه بوده است که این رقم در سال گذشته به یک میلیارد و 298 میلیون بشکه کاهش یافته است. افزون بر این صادرات روزانه نفت ایران از 2 میلیون و 309 هزار بشکه در سال 87 به 2 میلیون و 24 هزار بشکه در سال گذشته تنزل پیدا کرد. درحالی سال 87 بیش از 842 میلیون بشکه نفت صادر کردیم که این رقم در سال 88 به 738 میلیون بشکه کاهش یافته است.

کاهش نزدیک به 10 درصدی تولید نفت در حالی صورت می‌گیرد که پیش از این هشدارهای مختلفی در این رابطه داده شده بود. هادی نژاد حسینیان قریب یک سال پیش گفته بود با وضعیت فعلی خدا کند از جرگه کشورهای صادرکننده نفت خارج نشویم. هم‌چنین بعضی از تئوریسین‌های آمریکایی مدعی اند ایران تا سال 2010 از تولید نفت ناتوان خواهد شد.

سید عماد حسینی در ابتدای تابستان سال جاری با تایید وضعیت نامناسب تولید نفت در ایران و پیشی‌ گرفتن احتمالی عراق در تولید نفت از ایران گفته بود: «چندماه پیش با تولید به میزان سهمیه مشکل پیدا کردیم که برطرف شد. البته اگر مشکلات گفته شده قوت پیدا کند قادر به تامین سهمیه اوپک نخواهیم بود و برای پالایشگاه‌های داخلی نیز مشکلاتی پدید خواهد آمد».

سخنگوی کمیسیون انرژی دلیل این امر را برداشت‌های غیرصیانتی از حوزه‌های نفت خیز می‌داند. به اعتقاد وی «در حال حاضر متاسفانه برداشت‌هایی غیرصیانتی طی چند سال اخیر باعث کاهش عمر مخازن نفتی شده و این خود را در کاهش تولید نفت نشان می‌دهد. این معضل وقتی نمایان‌تر می‌شود که برداشت ما در حوزه‌های مشترک به نسبت کشورهای همسایه بسیار کمتر است. از این منظر ما در آینده دچار افت تولیدی بدی خواهیم شد. امیدواریم با اتخاذ روش‌ها و تکنیک‌های مناسب وضعیت فعلی را حفظ کنیم».

طرح انتقال معتادان به بعضی از جزاير جنوبی كشور

ایرنا: عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي اعلام كرد: در راستاي كاهش زندانيان، طرح انتقال معتادان به بعضي از جزاير جنوبي كشور در دست بررسي است.
'اسماعيل كوثري' بعدازظهر روزجمعه در مراسم اختتاميه پنجمين نمايشگاه هوايي ايران در كيش به خبرنگار ايرنا گفت:اين جزاير محلي براي بازپروري، درمان و نگهداري معتادان مي شود و با انتقال آنها به اين جزاير، مشكلات اساسي در بحث درمان معتادان رفع مي‌شود.
وي آمار معتادان زنداني در زندان هاي كشور را بين 44 تا 48 درصد برشمرد و تاكيد كرد: در راستاي كاهش زندانيان زندان هاي كشور، طرح انتقال معتادان به بعضي از جزاير جنوبي كشور در دستور كار اين كميسيون قرار گرفته است كه به همين منظور نيز تعدادي از اعضا كميسيون روز جمعه از اين جزاير ديدن كردند.
كوثري با بيان اينكه در صورت تصويب اين طرح در مجلس، معتادان براي بازپروري كامل به اين جزاير انتقال مي يابند، خاطرنشان ساخت: در اين طرح پيشنهاد شده است كه معتادان از فضاي بسته زندان ها به اين جزاير انتقال داده شوند تا بتوانند با آرامش و در يك فضاي باز، بازپروري خود را شروع كرده و انشاءالله پس از بهبودي كامل به جمع خانواده هاي خود بازگردند.

برخی پمپ‌های بنزین هوا وارد باک خودرو‌ها می‌کنند
مراقب باشيد هوا نزنید

روزنامه دنیای اقتصاد: در حالی که این روزها شماری از رانندگان در گفت‌وگو با خبرنگار ما نسبت به برداشت مضاعف بنزین از کارت سوخت در هر مرتبه سوخت‌گیری گلایه می‌کنند، وزیر نفت در آستانه اصلاح قیمت حامل‌های انرژی، اطمینان مي‌دهد: «بنزین ذخیره شده در کارت‌های هوشمند سوخت نمي‌سوزد.»

وزیر نفت ادامه مي‌دهد که «با اجرای این قانون، بنزین 100 تومانی ذخیره شده در کارت سوخت همه مصرف‌کنندگان همچنان با همان نرخ و بدون محدودیت زمانی عرضه خواهد شد.» اما برخی از گزارش‌های دریافتی حاکی است که برخی پمپ‌های بنزین هوا وارد باک خودرو‌ها مي‌کنند و با هر بار سوخت‌گیری، بنزین کسر شده از کارت فراتر از ظرفیت باک بوده است. درعين حال، «مسعود میرکاظمی» در جریان بازدید از مرکز داده سامانه هوشمند تحویل سوخت تصریح کرد: «اقدام‌های انفورماتیک خوبی در زمینه عرضه سوخت در این شرکت انجام شده و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی آمادگی کامل را برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها دارد.»

عقب نشینی بازیگر نقش ندا بخطر ترس از خشم مردم

مردم را نسبت به من هیستریک كردند، فضا را "استرلیزه" كنید!

سایت آفتاب: لیلا اوتادی با اشاره به این كه به دلیل شكستگی پا در هیچ پروژه‌ای نمی‌تواند بازی كند، گفت: اخباری كه درباره فعالیت سینمایی من منتشر شده، كذب محض و ساخته ذهن افراد است.

لیلا اوتادی گفت: این دومین باری است كه امسال خبرهای كذب و نادرست از فعالیت‌هایم در دنیای مجازی و نشریات نامعتبر یا كم‌معتبر منتشر شده است كه برای خودم جالب و تعجب‌آور است!

وی ادامه‌ داد: از تمام دست‌اندركاران تقاضامی‌كنم تا فضا را استریلیزه و پاک كنند و خبرهای درست تحویل مردم دهند. مردم علاقمند‌ند خبرهای درست را بگیرند نه اخباری را كه با دشمنی‌ها و كینه‌توزی‌ها ارایه می‌شود.

اوتادی در ادامه افزود: به توصیه دوستانم كه زودتر مطلع شدند، با پای شكسته (كه چند وقتی است دچار آن شده‌ام) پای كامپیوتر و دنیای مجازی نشستم و با مرور اخبار اینترنت، خبری را كه در آن نوشته شده «قرار است در نقش نداآقاسلطان بازی كنم»، خواندم. دلم می‌خواهد بدانم چه كسی این دشمنی را روا داشته تا با طرح اینگونه خبر، مردم را نسبت به من هیستریک و عصبی نماید.

مبلغ چک‌های برگشتی معادل یک پنجم کل درآمدهای نفتی

سایت خبرآنلاین: روند صعودی چک های برگشتی و روند نزولی مبادلات در سال جاری همچنان ادامه دارد.

بر اساس آخرین آمارهای بانک مرکزی در نیمه اول سال جاری معادل 8//12 هزارمیلیارد تومان چک برگشت خورده است که با احتساب متوسط قیمت دلار در این دوره میزان چک برگشتی های نیمه اول سال 89 به رقمی معادل 12 میلیارد دلار برگشت خورده است که این رقم در مقایسه میزان درآمدهای نفتی کشور در سال 88 که چیزی در حدود 60 میلیارد دلار برآورد می شود معادل 20 درصد است.

آمارهای شش ماهه نخست سال جاری نشان می دهد میزان مبادلات انجام شده ازطریق چک در کشور معادل 283 هزار میلیارد تومان در غالب بیش از 23 میلیون برگ چک بوده است که از این تعداد رقمی معادل 8/12 هزار میلیارد تومان در غالب 8/2 میلیون برگ چک برگشت خورده است که این مزیان چک برگشتی از نظر تعداد برگه های برگشت خورده معادل 12 درصد از نظر رقم معادل 5/4 درصد از چک های مبادله شده است.

مقایسه این ارقام با نیمه اول سال 88 نشان می دهد میزان چک های صادر شده در نیمه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال قبل معادل 5 درصد رشد داشته است در حالی که مبلغ این چک ها معادل 37 درصد رشد پیدا کرده و در سوی دیگر میزان چکهای برگشتی از نظر تعداد در مقایسه با مدت مشابه در سال 88 معادل 21 درصد رشد پیدا کرده است و از نظر مبلغ چکهای برگشتی نیز در همین دوره معادل 34 درصد رشد مشاهده می شود.

روند صعودی رشد چک ها برگشتی در کشور که از سال 87 آغاز شده بود و از ابتدای سال جاری سرعت بیشتری به خود گرفته است و به نظر نمی رسد با روندی که طی چهار ماهه نخست سال جاری طی کرده است بانک مرکزی بتواند آنرا تا پیش از پایان سال جاری مهار کند،البته در صورت اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها به طور حتم باید منتظر تغییر روند این شاخص باشیم که به نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی با توجه به افزایش شدید هزینه بنگاههای اقتصادی می توان پیش بینی کرد که این روند تشدید شود.

اما نباید این موضوع را از نظر دور داشت که دولت تلاش دارد برای جلوگیری از تنش اقتصادی همزمان با اجرای قانون هدفمندسازی تزریق نقدینگی را به اقتصاد کشور تشدید کند و در عمل سیاستهای انقباضی چند سال اخیر را کاملا معکوس کرده و با سونامی نقدینگی که قرار است در قالب طرح های حمایتی و یارانه نقدی در اختیار بخش های مختلف اقتصادی کشور قرار می دهد تا به نوعی تبعات افزایش هزینه های تولیدی ناشی از قطع یارانه سوخت جبران شود.

در چنین شرایطی با رشد نقدینگی شاید نرخ چک های برگشتی در بازار کاهش پیدا کند ولی این امر در کوتاه مدت بعید به نظر می رسد زیرا فرایند های بروکراتیک ناظر بر توزیع تسهیلات در کشور همیشه بسیار کند هستند وبعید به نظر می رسد دولت بتواند این فرایند ها را تسریع کند تا همزمان با افزایش هزینه های تولید کمکهای نقدی از فشار مالی بنگاههای اقتصادی بکاهد.

قابل توجه انکه متوسط رقم چک های مبادله شده در نیمه اول سال جاری در مقایسه با سال 88 که از رقمی معادل از رقم 9 میلیون و سیصد هزار تومان به 12 میلیون و یکصد هزار تومان در سال 89 رسیده است، با توجه به انکه در نیمه اول سال جاری شرایط رکود در اقتصاد کشور حاکم بوده است و در عین حال شاهد کاهش تورم اعلام شده از سوی بانک مرکزی نیز بوده ایم رشد30 درصدی می تواند نشان از رشد هزینه های مبادله در کشورنیز باشد یعنی ضمن انکه تمایل برای مبادلات مدت دار در میان بازاریان رو به کاهش است از سوی دیگر هزینه هر مبادله نیز رو به افزایش بوده است.

معاون عمرانى وزير كشور: كرايه حمل و نقل عمومى ۴ تا ۱۸ درصد افزايش مى يابد

روزنامه ابرار: معاون عمرانى وزير كشور و رئيس سازمان شهردارى ها و دهيارى ها از افزايش ۴ تا ۱۸ درصدى نرخ كرايه حمل و نقل عمومى پس از اجراى قانون هدفمندكردن يارانه ها و آزاد سازى قيمت حامل هاى انرژى خبر داد.«حميدرضا ارشادمنش» با اشاره به اجراى قانون هدفمندكردن يارانه ها گفت:تمام سعى ما بر اين است تا پايان سال جارى هيچ گونه شوك قيمتى در بخش حمل و نقل عمومى به مردم وارد نشود و مابه التفاوت قيمت آزاد سازى حامل هاى انرژى با ارائه خدمات را از بودجه هايى كه در اختيار داريم، جبران كنيم. وى افزود: با توجه به قيمت جديد سوخت در كشور پس از اجراى هدفمندسازى يارانه ها پيش بينى مى شود تا قيمت كرايه مترو ۴ درصد، خودروهاى گازوئيل سوز ۷ درصد و نرخ كرايه تاكسى ها اگر آن گونه كه رئيس جمهور پيش بينى كرده اند كه يك تاكسى روزانه مى تواند بين ۱۱۰ تا ۱۲۰ نفر را جابجا كنند بين ۱۷ تا ۱۸ درصد اضافه خواهد شد. رئيس سازمان شهرداريها و دهياريهاى كشور خاطرنشان كرد: با هماهنگى پليس راهور سعى خواهيم كرد تا كنترل قيمت ناوگان حمل و نقل عمومى و تاكسى ها را كنترل كنيم. وى با اشاره به تدوين بسته حمايتى شهرداريها و دهياريها براى اجراى قانون هدفمندكردن يارانه ها گفت:براى تكميل و توسعه ظرفيت مترو بودجه ۱۱۸۵ ميلياردتومانى تصويب شد كه سعى كرديم ۳۰۰ ميلياردتومان از درآمد حاصل از فروش هتل ها را به مترو اختصاص دهيم و همچنين ۶۰ ميليارد تومان براى يارانه بليت مترو تصويب شد. ارشاد منش با تاكيد بر ضرورت توسعه حمل ونقل عمومى در زمان اجراى قانون هدفمندكردن يارانه ها گفت:در حال حاضر ۴۲ درصد از جمعيت شهرى كشور در كلانشهرها، ۳۰ درصد در شهرهاى با جمعيت بالاى ۱۰۰ هزار نفر و ۲۸ درصد در شهرهاى با جمعيت كمتر از ۱۰۰ هزار نفر زندگى مى كنند. وى افزود: بنابراين استانداريها موظف شده اند تا سهميه اتوبوس و مينى بوس مورد نياز خود را تعيين و شهرداريها را براى دريافت اتوبوس و مينى بوس هاى مصوب به ما معرفى كنند. وى خاطر نشان كرد:براى تكميل ظرفيت حمل و نقل عمومى كل كشور نياز به ۳ هزار دستگاه اتوبوس داريم كه براى تحويل آنها نيازمند دريافت بودجه هستيم و اگر تا هفته آينده بودجه مورد نياز شهرداريها در اختيار ما قرار بگيرد،مى توانيم اين اتوبوس ها رابه تدريج از ۸ كارخانه داخلى كشور تحويل بگيريم. وى با بيان اينكه بر اساس قانون توسعه حمل و نقل بايد ۴۱ درصد از حمل و نقل كشور بايد توسط اتوبوسرانى، ۲۵ درصد توسط تاكسى و ۱۰ درصد حمل و نقل مسافران توسط مترو صورت بگيرد، گفت:در زمان حاضر ظرفيت تاكسى ها و خودروهاى فعال ما كامل هستند و حدود ۳۴۰ هزار تاكسى و خودروى شخصى در كشور فعاليت مى كنند.در بخش حمل و نقل با مترو از برنامه مصوب عقب هستيم، زيرا بر اساس برنامه ريزى هاى صورت گرفته شده بايد ۱۰ درصد از حمل و نقل عمومى توسط مترو صورت بگيرد. ارشاد منش خاطرنشان كرد: در شرايط فعلى دو درصد از جابه جايى مسافران با مترو صورت مى گيرد.بنابراين ما هشت درصد از قانون توسعه حمل و نقل عمومى در بخش مترو عقب هستيم.

نان لواش 50 تومان می شود

خبرگزاری فارس: مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با اعلام اینکه دستمزد و اجاره بها 80 درصد هزینه تولید نان است، گفت: قیمت نان پس از هدفمندی جهش نخواهد داشت، حتی در برخی موارد کاهش می‌یابد و قرار نیست نان لواش 30 تومانی 100 تومان شود، در بدترین شرایط نان لواش 50 تومان خواهد شد.

نان یک کالای اساسی بوده و روایت‌های مختلفی از نانوایان و اداره غله در خصوص قیمیت این کالا بیان شده است. حمید علیخانی مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی در این خصوص گفت: قیمت نان تغییر خواهد کرد نه جهش و حتی در برخی موارد قیمت کاهش پیدا خواهد کرد و قرار نیست نان لواش 30 تومانی 100 تومان شود، در بدترین شرایط نان لواش 50 تومان خواهد شد. سرانه 160 کیلویی نان باتوجه به متوسط 80 کیلویی دنیا نشان از نیاز به اصلاح مصرف دارد. نان تنها کالایی است که ماده اولیه آن گران تر از محصولی است که به دست مشتری می‌رسد و شرایط کنونی باعث برخی انحرافات در نانوایی‌ها و ایجاد اشکالاتی در اقتصاد شده است.

معاون وزير: افزايش بهای مرغ را گرانی نمی‌دانم

ایسنا: معاون وزير بازرگاني گفت: افزايش قيمت مرغ را گراني نمي‌دانم چون بحث تغيير قيمت اين كالا مطرح است و نوسان قيمت هم به تناسب ميزان عرضه و تقاضا صورت مي‌گيرد.

محمدعلي ضيغمي ـ معاون وزير بازرگاني ـ‌ در گفت‌وگو با ايسنا درباره گزارش‌هاي اخير بانك مركزي نسبت به روند افزايشي قيمت برخي از اقلام پروتئيني گفت: اقلام پروتئيني كه اخيرا بانك مركزي در گزارش‌هاي خود طي چند نوبت به آنها اشاره كرده روند ثابتي داشته است؛ ضمن اينكه در بخش تامين اين كالاها نهايت تلاش خود را كرده‌ايم.

به گفته او عوامل متفاوتي در قيمت اين دسته اقلام تاثيرگذار است ولي به لحاظ تامين در شرايط مناسبي قرار داريم و پيش‌بيني‌هاي لازم در اين خصوص صورت گرفته و جاي نگراني وجود ندارد.

وي در توضيح دليل افزايش قيمت مرغ به بالاي سه هزار تومان گفت: اين افزايش را گراني نمي‌دانم چون بحث تغيير قيمت اين كالا مطرح است و نوسان قيمت به تناسب شرايط و ميزان عرضه و تقاضا صورت مي‌گيرد.

ضيغمي در پاسخ به اين پرسش كه آيا احتمال كاهش قيمت مرغ وجود دارد يا خير؟ افزود: اين موضوع به برنامه تامين و ميزان توزيع بستگي دارد چون مرغ يك كالاي تثبيتي نيست و بسته به ميزان عرضه و تقاضا در مقاطعي كه افزايش بيشتري را در ميزان تقاضا شاهد هستيم نوساناتي را به طور معمول دارد ولي ميزان توليد مرغ در كشور بسيار مطلوب است و طبق آمار وزارت جهاد كشاورزي توليد كافي داريم و سازمان‌هاي بازگاني به ويژه جهاد كشاورزي بر روي ميزان عرضه نظارت لازم دارند.

معاون وزير بازرگاني افزود: خوشبختانه ذخاير كافي در ارتباط با مرغ در اختيار داريم و چنانچه احيانا با كمبود عرضه مواجه شويم، از ذخاير خود استفاده خواهيم كرد.

منبع حکومتی: ورود کفش های انفجاری به کشور

روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: ترور با کفش، شیوه جدید گروهک‌های تروریستی و ضدانقلاب. به گزارش سایت ها، اخیراً عناصر وابسته به گروهک‌های تروریستی و ضدانقلاب اقدام به انتقال تعداد 40 جفت کفش (مردانه و زنانه) با قابلیت انفجاری به خاک جمهوری اسلامی ایران نموده‌اند. گفته می‌شود در کفش‌های مذکور مقادیری مواد منفجره تعبیه شده که با وارد نمودن ضربه به نوک کفش و کشیدن بند و یا در حین استفاده از آن منفجر می‌گردد.

ترغیب دانشجویان دختر به ازدواج از طریق معافیت شهریه

شهرزادنیوز: در چارچوب سیاست ترغیب دانشجویان به ازدواج، کامران دانشجو، وزیر علوم، اعلام کرد انتقال دانشجویان دختری که ازدواج کنند و خواهان انتقال به محل اقامت همسرشان باشند، بدون پرداخت شهریه صورت خواهد گرفت.

به گفته‌ی وزیر علوم، انتقال این دانشجویان بر اساس آیین‌نامه جدید نقل و انتقال و به عنوان دانشجوی مهمان صورت می‌گیرد و دانشگاه‌ها موظف شده‌اند تا 20 درصد دانشجویان انتقالی و مهمان را بپذیرند. وی افزود که سابقا نقل و انتقال دانشجویان قبل از ترم اول وجود نداشت، اما بر اساس آئین‌نامه جدید این امكان ایجاد شده است. او تصریح کرد: "تسهیلاتی ایجاد شده برای اینكه دانشجو بتواند در كنار خانواده خود تحصیل كند. بر این اساس مشكلات خانواده‌ها، دانشجوها و حتی دانشگاه‌ها كاهش می‌یابد."

زمین های کشاورزی بهائیان روستای ایول به بیت رهبری تقدیم می شود

خبرگزاری هرانا :
به دنبال نامه ای که ده نفر از مسلمین روستای ایول به جنتی دبیر شورای نگهبان نوشتند و در آن اشاره به سکونت 100 ساله ی بهائیان در ایول که بیش از 30 هکتار زمین و خانه سرا دارند و متقاضی قیمت گذاری و واگذاری آن به مسلمین شدند و جنتی با مشورت حضوری با لاریجانی رئیس قوه ی قضائیه دارد متفق القولند که زمینهای مزبورمال ولی فقیه ، خامنه ای است و برای تصاحب آن باید ستاد 8 ماده ای امام وارد کار زار شود که نامه مزبور در ضمیمه آمده است .

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، به دنبال این جریان شورای اسلامی ایول نامه ای به روستاهای اطراف می نویسد که در کشت پائیزه که روال معمول هر ساله بهائیان ایول زمین های خود را کشت می کردند تراکتور در اختیارآنان نگذارند و زمین های آن ها را نکارند که این زمین ها مال بیت رهبری و در اختیار ستاد 8 ماده ای امام است که نمونه ای از این نامه که به روستای تلمادره نوشته شده نیز ضمیمه است .

بهائیان کشاورز ایولی که در تابستان امسال خانه هایشان تخریب گردیده به روال اقدام 27 ساله ی خود برای کشت پائیزه به دادگاه کیاسر نزد قاضی ناصری مراجعه می نمایند و نامه ای در همین مورد تقدیم وی می کنند(تاریخ نامه : 18/7/89 ) و قاضی دادگاه دستور کشت را صادر که با هماهنگی و حضوری مامورین پاسگاه تلمادره کار کشت زمین صورت گیرد . اولین نامه را قاضی در تاریخ 22/7/89 پاراف و دستور برای پاسگاه صادر نمود به علت خشکی زمین کار کشت عقب افتاد ور سید به بعد از بارانی که بارید و کشاورزان برای فراهم نمودن تراکتور به تلمادره مراجعه نمودند که مواجه با نامه ی شورای ایول شدند که به آن اشاره شد لذا مجدد نامه ای به دادگاه نوشتند وبه قاضی مزبور دادند به تاریخ 15/8/89 و مجدد قاضی دستور کشت را صادر نمود که بر اساس آن آقای فقهی دو دستگاه تراکتوردر اختیار کشاورزان بهائی ایولی قرار دادکه کشت خود را انجام دهند . (هر دو نامه ضمیمه است )

کشاورزان بهائی ایولی به همراه مامورین پاسگاه تلمادره و دو تراکتور عازم روستای ایول و کشتزار خود شدند و زمین را بذ رپاشیده وتراکتور مشغول به شخم و کشت آن شد که یک نفر مسلمان ایولی به نام حسین قلی غفاری نزد آنان آمد که زمینها مال بیت رهبری است و کسی حق کشت آن را ندارد و به دو راننده دستور توقف کار داد که مامور پاسگاه از وی نامه طلب نمود و چون مدرکی نداشت گفت که کار کشت ادامه یابد فرد مزبور گفت ساعتی دیگر افراد از شهر می آیند و مانع کار می شوند که همین اتفاق افتاد .

صفر علی اسماعیلی به همراه فیض الله اسماعیلی و سید جواد درخشان ومنصور لیالی و نادعلی فلاحپور و حسین علی رجبی و عدهای دیگر در محل کشت حاضر شدند و صفر علی با تغیر و دستور و تحکم امر به خاموش کردن تراکتور و توقف کشت زمین نمود و مامور پاسگاه استوار خشت زر هر چه با او بحث و مذاکره نمود نتیجه نداشت و مرتب اعلان می کرد که زمین ها مال بیت رهبری است و کسی حق کشت ندارد وی که در فیلم مشخص است بالای تراکتور نشسته است و در حال صحبت که با فاصله و نیز خطراتی که تهیه ی فیلم داشته صدای وی صبط نشده ولی درحال توهین وتحقیر و فحاشی نسبت به بهائیان کشاورز است که در کنار زمین به او نظاره گر و تنها به جهالت و نادانی وی و قانون شکنی وشرارتش ناظرند و چون احتمال درگیری بوده لذا هیچ صحبتی نداشتند . با این اقدام خشت زر سرباز پاسگاه را گذاشت و رفت به پایگاه خود تا با فرمانده و قاضی در این مورد صحبت نماید و وقتی باز گشت دستور کشت را داده و دو راننده تراکتور را روشن نمودند که مشغول شوند و لی صفر علی و فیض الله و سید جواد جلو آمده و کار آن را متوقف نمودند و روی تراکتور و جلوی آن نشسته و ایستاده و مانع کار شدند و این قضیه کمی طول کشیده و چون ادامه ی کار ممکن نبوده لذا خشت زر به بهائیان کشاورز می گوید که تا من هستم و برای جلوگیری از درگیری به خارج از محل مراجعه کنند تا دستورات قضائی صادر شود لذا محل را ترک نمودند وی گزارش خویش را در این مورد نوشته و به تاریخ 16/8/89/ ضمیمه است

فردای آن روز نامه گزارشی مزبور به همراه نامه ای دیگر به قاضی دادگاه کیاسر داده شد و جریان مزبور به اطلاع ایشان رسید وی مجدد نامه را پاراف نمود و دستور کشت را داد و این نامه به تاریخ 17/8/89 که ضمیمه است به پاسگاه تحویل شد ولی به علت نبودن فرمانده و نداشتن نیرو کاری صورت نگرفت و آن چه اتفاق افتاد این که بیشتر زمینها به وسیله افراد مزبور شبانه مثل تخریب منازل زیر کشت رفت و چون این قضیه پیش بینی می شد و در بازگشت روز قبل آنان در زمینهای بهائیان مشغول کار بودند و مجدد به اطلاع مامورین پاسگاه رسیده بود و آنان نیز در گشت شبانه متوجه این اقدام غیر قانونی آنان شده بودند ولی با این حال نسبت به توقف کارشان ونیز دستگیری عوامل اقدامی صورت نگرفت و به سهولت ارتکاب جرم انجام شد .

امروز 18/8/89 مجدد نامه ای به همراه هرآنچه اتفاق افتاد به قاضی ناصری کتبا اطلاع داده شد وی هم مثل روال معمول قبل دستور کشت با نظارت مامورین پاسگاه داد ولی فرمانده پاسگاه که روز اول برای شروع کار مطرح نمود که حکم قاضی باید انجام شود و برای آنان فرقی نمی کند که کشاورز بهائی یا مسلمان و یا یهودی باشد این با اقدامی ننمود و هر آنچه حکم و دستور صادر شد روی کاغذ بود و قانون و مجری آن و قاضی و قضاوتش همه همچون تخریب منازل بهائیان هیچ اهمیتی و ارزشی نداشته ولی کار صفر علی ضابط 30 ساله ی بازنشسته دادگستری که نوچه رحیم لیالی ایولی در بیت رهبری و ارگانهای دیگر می باشد هم قانون وهم مجری و هم قاضی و بالخره همه کاره مملکت شده است که در حضور نماینده ی قانون و دستوراتش وارد کارزار می شود و همانطور که قبلا اعلان نموده بود که جنگ ما با بهائیان کشاورز ایولی مانند جنگ خیبر است و آنان را از رویتا رانده و محل را پاک نمودیم و خانه های آنان را تخریب کردیم و حال باید زمین های آنان را تصاحب کنیم و رهبر و بیت و ستاد او هم بهتری وسیله برای این منظور می باشند .

آنچه در واقعه تابستان درتخریب بیش از 50 منزل و طویله احشام و انبار کاه و علوفه کشاورزان بهائی ایولی اتفاق افتا د و اینک زمینهای آنان که البته بخشی از آن در سال1362 یعنی بعد از اخراج بهائیا ن به بهانه ی وقف حضرت سید الشهداء تصاحب شده بود ما بقی آن هم امسال ودر این روزهای اخیر به عنوان مال ولی فقیه مورد تجاوز و تصاحب وغضب واقع شد و این نشان دهنده ی حکومت در سایه است که امروزه بالاخص نسبت به اقلیتهای مذهبی و گروهای دیگر بسیار پر رنگ ترو قدرت مند تر از قانون و نظام ظاهری عمل می نماید .

آبان 89

کمک اتمی کره شمالی به ایران

دویچه وله :
بنا به گزارش سازمان ملل رژیم کره شمالی از طریق شرکت‌های ناشناخته در تجارت اسلحه و فن‌آوری هسته‌ای از جمله با ایران فعال است. چین در حمایت از کره شمالی، تا کنون از افشای این معاملات برای افکار عمومی جلوگیری کرده بود.

طبق گزارشی از کارشناسان سازمان ملل متحد، کره شمالی معاملات خود را معمولا از طریق شرکت‌های گمنام و ساختگی انجام می‌دهد و از این راه به درآمد قابل‌توجهی دست می‌یابد. بنا به این گزارش که به تازگی در رسانه‌های جمعی آمریکا منتشر شده، دولت کره شمالی در رشد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی نقش داشته است.

کره شمالی علاوه بر ایران، به سوریه و برمه نیز فن‌آوری هسته‌ای تحویل داده است. کارشناسان سازمان ملل در ماه مه امسال به اسنادی در این رابطه دست یافتند، اما با دخالت و فشار چین تا کنون این اسناد منتشر نشده بود.

در همین رابطه کارشناسان سازمان ملل متحد از جامعه جهانی می‌خواهند که برای جلوگیری از معاملات کره شمالی با سایر کشورها تدابیر مقتضی اتخاذ کنند. به نظر این کارشناسان کره شمالی برای انجام معاملات غیرقانونی و دور زدن مقررات سازمان ملل، از ترفندهای رایج تجارتی استفاده می‌کند، مانند فعالیت به عنوان شرکت‌های بی‌نام و نشان یا مبادلات پولی به صورت نقد.

به نظراین کارشناسان کره شمالی شبکه مجهزی برای فروش اسلحه و تجهیزات نظامی تأسیس کرده است. به گونه‌ای که امروزه صدور اجناس و فن‌آوری تسلیحاتی یکی از منابع اصلی درآمد کره شمالی است.

کره شمالی نخست در اکتبر ۲۰۰۶ و سپس در ماه مه ۲۰۰۹ آزمایش هسته‌ای انجام داد. اندکی پیش از آزمایش اخیر، کره شمالی به مذاکره درباره برنامه هسته‌ای بحث‌انگیز خود خاتمه داد. کشورهای طرف کره شمالی در مذاکرات هسته‌ای عبارت بودند از: چین، کره جنوبی، آمریکا، ژاپن و روسیه. کره شمالی چند بار گفته است که قصد دارد مذاکرات را از سرگیرد، اما این امر را به گفت‌وگوی مستقیم با ایالات متحده مشروط کرده است.

کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده، دولت ایران را متهم می‌کنند که زیر پوشش تولید انرژی هسته‌ای، در واقع به دنبال دست یافتن به سلاح اتمی است، اما جمهوری اسلامی همواره این اتهام را رد کرده است. در اوایل ماه ژوئیه شورای امنیت سازمان ملل در سومین دور تحریم‌ها علیه ایران، تدابیر تنبیهی شدیدی علیه ایران در نظر گرفت.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : م.ش.

چرا به شهر تبریز  ، شهر اولین ها گفته می شود

اولین چاپخانه در سال 1227 توسط شاهزاده عباس میرزا در تبریز  تاسیس شد و 12 سال بعد دومین چاپخانه در تهران تاسیس  گردید.

برای اولین بار کتب  خارجی در تبریز ترجمه گردید که از آن جمله عبارتند از:  پطر کبیر،شارل دوازدهم،اسکندر کبیر،... .

اولین رمان ایران به نام((ستارگان فریب خورده- حکایت یوسف شاه سراج))  توسط میرزا فتحعلی آخوند زاده در تبریز به رشته تحریر  در آمد.

اولین دایرهّ  المعارف توسط محمد رضا زنوزی تبریزی نوشته شد.

اولین کتابخانه عمومی توسط میرزاحسن خان خازن لشگردر سال 1312 در  تبریز تاسیس  شد.

اولین سینمای ایران  پس از پنج سال از اختراع جهانی آن(توسط برادرن لومیر)  ، در تبریزبا نام سولّی(آفتاب) تاسیس  گردید.

اولین نمایشنامه وتئاتر در تبریز به سال 1261  شکل گرفت.

اولین عکاسخانه  توسط قاسم میرزا در تبریز راه اندازی  شد.

اولین فوتبالیست  شاغل در اروپا (بلژیک) به نام حسین صدقیانی از اهالی  تبریز در سالهای 1309-1311 بهترین گل زن باشگاههای این کشور بود و در فینال جام باشگاههای بلژیک با به ثمر رساندن سه گل باعث قهرمانی تیم رویال شالروا اسپورتینگ  کلوپ در مقابل تیم بروکسل گردید.

در زمینه پزشکی : نخستین طبیب محصل فرهنگ نخستین کتابهای پزشکی - نخستین  آبله کوبی - نخستین دانشکده پرستاری مامائی - نخستین  دندانهای مصنوعی - اولین عمل قلب باز - پیوند قلب برروی سگها و نخستین عمل پیوند کلیه توسط دکتر جواد  هیات در سال 1347 در تبریز به انجام رسید.

اولین هوانورد : ایرانی به نام کلنل محمد تقی خان پسیان از اهالی تبریز بود.

اولین کارخانه  اسلحه و مهمات در شهر تبریز بنا نهاده شد .

اولین کارخانه چینی  سازی در شهر تبریز ساخته  شد.

اولین کارخانه  تولید برق در این شهر و اولین خیابانی که در آن از چراغهای برقی استفاده شد خیابان چراغ گازی تبریز  بود.

اولین ضرابخانه ماشینی و انتشار اسکناس از فعالیت های این شهر اولین  ها بود.

اولین شهر ایران که صاحب تلفن شد تبریز بود .

اولین انجمن زنان در تبریز توسط صاحب سلطان خانم تشکیل گردید .

اولین بلدیه و  نظمیه پلیس مردمی و شهرداری ایران متعلق به تبریز است.

اولین مهمانخانه  توسط میرزا اسحق خان معززالدوله در تبریز پذیرای مهمان گردید .

اولین مدرسه کر و لال ها توسط جبارباغچه بان و اولین مدرسه نابینایان توسط یک میسیون آلمانی و اولین مدارس حرفه ای و بازرگانی توسط محمدعلی تربیت واولین کودکستان توسط  ابوالقاسم فیوضات در تبریز بنا گذاشته شد.

اولین پایگاه لرزه نگاری در تبریز (شهر زلزله خیز) بنا گذاشته شد.

 

بالای صفحه

... بیشتر