xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

شنبه ، 15 آبان 89


عکسهای خبری / دانش آموزان مدارس خودگردان مهاجرين افغاني



ایران درصدر کشورهای درخطر بیابانی شدن


مهر : ایران با 90 درصد اقلیم خشک جزو کشورهای شدیدا بیابانی است به طوری که کارشناسان برآورد کرده اند اکنون تراز آبی کشور 130 میلیارد متر مکعب است که 10 میلیارد به نسبت سال 55 کمتر شده که این یعنی به مرحله اضطرار رسیده ایم و از ذخیره استراتژیک آب مصرف می کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر، پیش از این و در سال 2006 سازمان ملل اعلام کرد: در حالی که ارزشهای طبیعی بیابان را حفظ می کنیم با خطر بیابانزایی باید مقابله کرد چرا که خطر بیابانی شدن بسیار شدید است. به طوری که همان سال خطر بیابانی شدن در دنیا بعد از گرمایش زمین، تغییرات اقلیمی و کمبود آب به عنوان سومین خطر جهانی اعلام شد.

در همین حال یک متخصص بیابان در ایران معتقد است؛ با اینکه خطر بیابانی شدن در دنیا سومین بحران جهانی اعلام شده اما به دلیل اینکه 90 درصد مساحت سرزمین ایران به لحاظ جغرافیایی جزو سرزمینهای خشک محسوب می شود این بحران در ایران اولین خطر محسوب می شود. این در حالی است که در کل جهان تنها 40 درصد سرزمین خشک داریم و به طور تحقیقی خطر بیابانی شدن در جهان خطر سوم ولی در ایران خطر اول محسوب می شود.

محمد درویش در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد: دنیا با افت شدید آبهای زیر زمینی مواجه است؛ برای نمونه دشتهای کالیفرنیا بیتشرین افت آبهای زیرزمینی را داشته اند و در منطقه شبه قاره هند و همین طور ایران و خاورمیانه آبهای زیرزمینی به شدت افت کرده اند.

وی با تاکید بر اهیمت آب به لحاظ استراتژیک برای برخی کشورهای خشک مانند ایران تصریح کرد: ممکن است در طول دهه های آینده ایران، پاکستان و افغانسان برای تامین آب و خطر افت سفرههای زیر زمینی با مشکلات زیادی مواجه شوند.

سازمان ملل در آماری که به مناسبت نامگذاری دهه بیابان و مبارزه با بیابانزایی منتشر کرده بر این موضوع تاکید کرده که در سطح جهان 24 درصد زمینها در حال از بین رفتن هستند که زندگی یک میلیارد و 500 میلیون نفر مستقیما به این زمینها بستگی دارد. نزدیک به 20 درصد از زمینهایی که در معرض نابودی قرار دارند حاصلخیز و بین 20 تا 25 درصد از آن ها چراگاه هستند.

بر اساس آمارهای سازمان ملل متحد، 44 درصد از زراعت نظام مند جهان در سرزمینهای خشک انجام می شود که 3/41 در صد از سطح زمین را تشکیل داده و دو میلیارد و 100 میلیون نفر در این مناطق ساکن هستند.

متخصصان محیط زیست و منابع طبیعی در سازمان ملل می گویند زندگی بیش از یک میلیارد انسان در 100 کشور جهان به دلیل بیابان زایی در معرض تهدید است. تقریبا یک میلیارد انسان فقیر و به حاشیه رانده شده که در آسیب پذیرترین نواحی زندگی می کنند شاید آنانی باشند که بیشترین صدمه را از گسترش بیابانها می بینند.

با این حال هر فرد روزانه به دو هزار متر مکعب آب نیاز دارد، در مناطق خشک این میزان دسترسی به آب 1300 متر مکعب است که این میزان نیز شدیدا روبه کاهش است. امروزه کمبود آب تهدیدی علیه یک تا دو میلیارد از مردمی است که در نواحی خشک به سر می برند.

همچنین وضعیت گونه های مختلف گیاهی و جانوری در سرزمینهای خشک همچنان ناشناخته باقی مانده زیرا تا کنون ارزیابی در مورد آنان صورت نگرفته است. حدودا از 8 درصد از سرزمینهای خشک حمایت می شود و 5/0 در صد از گونه های گیاهی مخصوص مناطق خشک هستند.

محمد درویش در ادامه می گوید: بر همین اساس است که سازمان ملل این دهه را آخرین فرجه برای مدیریت خاک و جلوگیری از بیابان شدن اعلام می کند و اگر در این ده سال دولتها از خواب بیدار شدند و بیتشرین همت برای مهار بیابان را صرف کردند شاید جلوی تخریب گرفته شود و در غیر اینصورت کار از کار گذشته است.

به عقیده این متخصص، طی این سالها بیابانزایی در طول تاریخ بی سابقه بوده که چنین تذکری به تمام دنیا برای خطر یک معضل زیست محیطی داده شده و یک دهه برای آن نامگذاری شده است.

وی با اشاره به آمارهای مستند اظهار داشت: کشورهای اتریش و کانادا به نسبت جمعتیت، سرانه آبی مناسبی در اختیار دارند و این عدد معادل 8 تا 11 میانگین جهانی است. همچنین در سال 1355 هر ایرانی سهم آبی معادل 4200 به صورت سرانه در اختیار داشت در حالی که پتانسل آبی در ایران 140 میلیارد متر مکعب بود و این رقمی مناسب به حساب می آمد.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقاتی سازمان جنگلها و مراتع ادامه داد: این در حالی است که سطح تنش در سرانه هر فرد دو هزار متر مکعب است و اگر این رقم به زیر 1600 برسد خطر و هشدار آغاز می شود و متاسفانه الان در ایران به نسبت افزایش جمعیت دو برابری و حتی بیشتر در مقایسه با 35 سال پیش سرانه به زیر خط هشدار و به حالت اضطرار رسیده است.

درویش با اشاره به جمعیت 72 میلیون نفری ایران و کاهش پتانسیل آبی در کشور به نسبت سال 55 تاکید کرد: امروز تراز آبی کشور 130 میلیارد متر مکعب است که 10 میلیارد به نسبت سال 55 کمتر شده در حالی که جمعیت افزایش یافته و این یعنی به مرحله اضطرار رسیده ایم و از ذخیره استراتژیک آب مصرف می کنیم.

وی افزایش جمعیت در ایران را بزرگترین مسئله و مشکل دانست و اظهار داشت: راندمان آبی ما 30 درصد در بخش کشاورزی و 30 درصد در آب شرب از دست می رود و به سبب آلودگیهای شدید در بخش کشاورزی و.. می توان گفت مدیریت آب به بدترین شکل انجام شده و اصلا مدیریت خوبی صورت نگرفته است.

وی شدید ترین تهدید اکنون ایران و دنیا را بحران کمبود آب و در ادامه خطر بیابانی شدن دانست و گفت: اگر آب افت کند زمین نشست می کند و در زمین ذخیره نمی شود که اکنون در استانهای خراسان شمالی و رضوی، کرمان، جنوب تهران، فارس و چند استان دیگر با نشست زمین مواجه هستیم.

کاسه صبر کارگران ایران لبریز می‌ شود

رادیو آلمان: بسیاری واحدهای صنعتی و خدماتی ایران به دلیل شرایط شکننده‌ی اقتصادی، قادر به پرداخت دستمزد کارکنان خود نیستند. کارگران در اعتراض به موج بیکاری و حقوق معوقه، اعتصاب و تحصن می‌کنند، اما پاسخ بیشتر تهدید به اخراج است.

آشنایان به مسائل صنعت و تولید در ایران می‌گویند، تعطیلی واحدهای تولیدی یا فعالیت آنها با کمترین ظرفیت، پیامد مستقیم تحریم‌‌های بین‌المللی علیه ایران است. فشار خارجی و مدیریت ناکارآمد، موجب شده که این واحدها یکی پس از دیگری ورشکست شوند یا برای بقای خود، سیاست اخراج و تعدیل کارکنان را در پیش گیرند. برخی از این واحدها همچنان به کار ادامه می‌دهند اما تراز منفی بستانکار وبدهکار خود را با پرداخت نامنظم و چندماه یکبار دستمزد کارکنان و کارگران جبران می‌کنند.

شرایط کنونی بسیاری از کارگران را ناچار کرده که تنها به حفظ کار خود بیندیشند و به هر قراردادی تن بدهند. کارفرمایان آنها را با قراردادهای "سفید امضا" و با دستمزدهای نازل به کار می‌گمارند، اما این حقوق ناچیز نیز با تاخیر به آنها پرداخت می‌شود. برخی کارگران ۲۰ ماه حقوق معوقه دارند، اما از بیم بیکاری و به امید بهبود اوضاع باز هم به‌سر کار می‌روند.

کاسه صبر کارگران لبریز می‌شود

وبسایت "جرس" گزارش می‌دهد که کارگران نصب پالایشگاه آبادان در تجمع اعتراضی خود، شیشه‌های محل کار خود را شکسته‌اند. کارفرما در پی این اقدام، ضمن پرداخت یک‌ماه از حقوق معوقه آنان، دستکم سی تن را اخراج کرده است.

گردهمایی ده‌ها کارگر سازمان فضای سبز شهرداری آبادان در اعتراض به سه ماه حقوق پرداخت نشده نیز بدون پاسخ مانده است. سرپرست شهرداری آبادان، دلیل تاخیر در پرداخت حقوق و بیمه کارگران را مسدود بودن حساب آن از جانب سازمان مالیات بر ارزش افزوده عنوان کرده است.

دستمزد و حق بیمه کارگران لاستیک‌سازی البرز نیز از تیرماه سال ۸۹ پرداخت نشده است. این واحد تولیدی با مشکلات مالی و تامین مواد اولیه روبروست. اخبار موجود حاکی از آن است که اعتصاب دو هفته‌ای کارگران این کارخانه در اعتراض به حقوق معوقه خود، با قول مدیریت برای گرفتن وام به پایان رسیده است.

کارگران فازهای ۱۴ تا ۱۵ میدان گازی پارس جنوبی نیز بیش از سه ماه است که حقوق دریافت نکرده‌اند. این در حالی است که کارفرمای فازهای ۱۴ و ۱۵ سپاه پاسداران است.

کارگران سیمان دورود، روغن نباتی پارس قو و نساجی مازندران نیز در اعتراض به مشکلات مالی، حقوق معوقه و شرایط بیمه و قرارداد خود، دست به تجمع و تحصن زده‌اند. سی نفر از کارگران سیمان دورود که خواستار رسمی شدن خود بوده‌اند، به اتهام اغتشاش دستگیر شده‌اند.

خبرگزاری "فارس" گزارش داده که ۷۵۰ نفر از کارگران نساجی مازندران، روز ۱۲ آبان ۸۹ پس از راهپیمایی از محل این واحد تولیدی، مقابل فرمانداری قائم‌شهر تحصن کرده‌اند. مدیر عامل این کارخانه قول داده که یک ماه از حقوق معوقه کارگران را تا ۲۳ آبان پرداخت کند.

تلاش برای حداقل معاش

فرهاد شعبانی، فعال کارگری مقیم سوئد در باره شرایط کنونی کارگران و کارکنان بخش صنعت و تولید در ایران می‌گوید: «با وجودی که قانون کار، حق اعتصاب را به رسمیت نمی‌شناسد، منحنی اعتصاب‌های کارگری در ایران در چند ماه گذشته بالا رفته است. در مقایسه این دوره با دوره‌های قبل نیز می‌توان دید که اعتصاب‌ها دارند به صنایع کلیدی و دولتی می‌رسند.»

فرهاد شعبانی تاکید می‌کند که کارگران در اوضاع کنونی دیگر نه برای حقوق صنفی بلکه برای ادامه حیات و معاش، مبارزه و اعتصاب می‌کنند. این فعال کارگری با ابراز نگرانی از پیامدهای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها می‌گوید: «در آینده وضع کارگران بدتر خواهد شد. احتمال زیادی هست که بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل یا بهانه آن که دیگر کمکی دریافت نمی‌کنند، دست به اخراج و تعدیل کارکنان خود بزنند.»

جهانگیر محمودی سه ماه و ۱۰ روز حبس تعزیری محکوم شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، شنبه ۱۵ آبان ۸۹: جهانگیر محمودی وکیل پایه یک دادگستری امروز صبح در دادگاه ویژه روحانیت شهر اهواز به سه ماه و ۱۰ روز حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، جهانگیر محمودی روحانی منتقد جمهوری اسلامی و وکیل مدافع حشمت الله طبرزدی و تعدادی دیگر از زندانیان و فعالان سیاسی است که پیش از این نیز چندین بار تحت پیگرد قرار گرفته و بازداشت شده بود.

این وکیل مدافع حقوق بشری دارای یک پرونده در دادگاه ویژه روحانیت اصفهان است که هنوز به مرحله صدور حکم نرسیده است. در مرحله بازپرسی در این پرونده وی به دلیل ارتباط با جبهه ملی ایران، حزب پان ایرانیست، شورای همبستگی برای دمکراسی و حقوق بشر و پذیرش وکالت فعالانی چون مهندس حشمت الله طبرزدی، ابوالفضل عابدینی و عیسی خان حاتمی مورد بازخواست قرار گرفته بود.

آقای محمودی در لایحه دفاعیه مهندس حشمت الله طبرزدی از روش برخورد قضایی جمهوری اسلامی با موکل خود انتقاد کرده بود.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی
 

تجمع دانشجویان و شکایت اعضای هیأت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران به کمیسیون اصل ۹۰

صبح امروز هم همچون هفته گذشته دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران در محوطه این دانشگاه تجمع کردند و با شعارهای «دستجردی! دستجردی! منتظر جوابیم»، «ما هستیم! می‌مانیم! دانشجوی ایرانیم»، «ایران، ایران نمونه، اوضاع همین می‌مونه»، «وزیر باید بدونه، ایران باید بمونه»، «وزیر قانون میزاره مجلس خبر نداره» و «سر کلاس نمی‌ریم، ایران و پس می‌گیریم» به سمت پردیس مرکزی این دانشگاه که از روز شنبه گذشته در اختیار ریاست دانشگاه تهران است، حرکت کردند، این دانشجویان با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون «تا پس گرفتن دانشگاه ایران، دانشجویان، هیأت علمی، اساتید، پرسنل و اعضای بسیج دانشجویی به تحسن ادامه می‌دهند» خواستار لغو حکم انحلال این دانشگاه شدند و می‌گفتند «ایران، ویران نخواهد شد.»

در این تجمع که بیش از هزار نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران حضور داشتند، نزدیک به 200 نفر از اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه و جمع کثیری از پرسنل دانشگاه نیز برای حمایت از دانشجویان و نشان دادن این که لغو حکم انحلال این دانشگاه خواسته جامعه دانشگاهیان دانشگاه علوم پزشکی ایران است که شامل دانشجویان، اساتید، اعضای هیأت علمی و پرسنل دانشگاه می‌شود، در این تجمع حضور داشتند.

در این تجمع رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه ادغام شرایطی دارد که اگر قرار باشد صورت بگیرد باید به تصویب مجلس برسد، گفت: اگر بحث مسئولان موازی‌کاری است، چرا دانشگاه شریف و علم و صنعت را ادغام نمی‌کنند، مگر هر دو صنعتی نیستند؟!

در این تجمع همچنین دکتر قائم‌‌پناه، استاد و عضو هیأت علمی دانشگاه در جمع دانشجویان با اشاره به این که هویت علمی دانشجو با نام دانشگاه اوست، گفت: با انحلال دانشگاه ایران، هویت ما را خدشه‌دار کرده‌اند، دانشگاهیان دانشگاه ایران هویت عاریتی نمی‌خواهند، که زیر بار نام دانشگاه تهران بروند.

او با اشاره به این که تاسیس استان البرز بهانه‌ای است برای انحلال دانشگاه ایران، گفت: مگر وقتی قم شد استان، کسی دانشگاه تهران را منحل کرد؟!

او همچنین از مسئولان خواست: کوچک‌تر کردن دولت را از وزارت‌خانه‌ها آغاز کنند، نه این که وزارت‌خانه‌ را 10 برابر کنند، چرا باید کوچک کردن دولت از دانشگاه ایران آغاز شود.

او که صحبت‌هایش با تشویق دانشجویان و دیگر اساتید قطع می‌شد، پس از چند لحظه سکوت برای بازگشتن آرامش به دانشجویان ادامه داد: اگر قصد سازمان‌دهی داشتیم با این تصمیم که همه چیز بدتر شد و اگر بهانه ارتقاء علمی است، کجای دنیا با انحلال دانشگاهی که 700 عضو هیأت علمی دارد سطح علمی را بالا می‌برند، اگر قرار است سطح علمی را بالا ببریم چرا دانشگاه تهران را زیر مجموعه دانشگاه ایران نکنیم، با توجه به این که اساتید علوم پزشکی دانشگاه ایران 37 سال سابقه کار دارند در حالی که اساتید علوم پزشکی دانشگاه ایران 25 سال سابقه خدمت دارند.

او با بیان این که اگر ارتقا سطح علمی هدف انحلال دانشگاه ایران بود، چرا از پیش برای آن تبلیغ نشد، گفت: شما اعضای هیات علمی دانشگاه ایران و اساتید این دانشگاه را ارجمند می‌خوانید و می‌گویید برای دانشگاهیان این دانشگاه احترام قائل هستید، حال آنکه امروز که 200 نفر از اساتید این دانشگاه مقابل دانشگاه ایستاده‌اند، حتی یک بلندگو هم در اختیار این اساتید قرار نمی‌دهید.

او در پایان با تاکید بر این که این روش که خبری را شب اعلام کنید و صبح روز بعد دانشگاهی را تسخیر کنید، روش درستی نبود، گفت: ما این جا جمع شده‌ایم که، با احترام از شما بخواهیم به خانه خود بازگردید، ما قاطعانه درخواست می‌کنیم به خانه خود بازگردید.

او تاکید کرد: دانشگاهیانی که امروز جمع شده‌اند، فقط یک خواسته صنفی دارند و آن بازگرداندن دانشگاه ایران به صاحبان آن است.

این استاد دانشگاه در پایان خواسته دانشگاهیان، دانشگاه علوم پزشکی ایران را این طور بیان کرد: ما با حفظ احترام و شخصیت از جناب دکتر لاریجانی می‌خواهیم به خاطر حفظ حرمت و کرامت خود، محل ریاست دانشگاه علوم پزشکی ایران را ترک کند و از وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌خواهیم اگر دلش برای دانشگاه و دانشگاهیان می‌سوزد، رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی ایران را منصوب کند.

پس از این سخنرانی‌ها، دانشجویان مقابل ساختمان مرکزی دانشگاه، نامه دانشگاهیان دانشگاه ایران را به کمیسیون اصل 90 مجلس قرائت کردند، که در این نامه آمده بود: «مگر می‌شود یک مجموعه منسجم دانشگاهی یک‌شبه ادغام شود و در رسانه‌ها بگوییم به این علت است که هزار و 800 نفر از نیروهای این دانشگاه، در کرج مستقر بوده‌اند، باید گفت این جمعیت هزار و 800 نفره پیش از این هم محل خدمت‌شان کرج بوده است.»

دانشگاهیان دانشگاه علوم پزشکی ایران در این نامه از نمایندگان مدام تقاضا کردند تا آنها را یاری کنند تا بتوانند از انحلال یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های ایران جلوگیری کنند و باب انحلال دیگر دانشگاه‌ها باز نشود.

سپس رئیس دانشگاه پزشکی ورزشی مجموعه دانشگاه پزشکی ایران متن استعفای خود را برای قرائت به دانشجویان داد‏، دانشجویان نیز پس از قرائت این متن به سمت سر در دانشگاه حرکت کردند‏، بار دیگر دیدند نام ایران از سردر دانشگاه کنده شده است، با شعارهای «نه انحلال، نه ادغام ـ استقلال، استقلال» و «سردار 50 تومانی ـ نمی‌خوایم، نمی‌خوایم» خواستار بازگشت هویت‌شان شدند و به امضای یک بیانیه خطاب به مجلس با این مضمون که «از آنجا که مجلس در راس همه امور است از این نماد می‌خواهیم قانونی بودن این موضوع را بررسی کنند و مطالبه دانشجویان، اعضای هیات علمی و پرسنل را مبنی بر شفاف‌سازی هر چه سریع‌تر این موضوع توسط شخص وزیر بهداشت و رئیس محترم دانشگاه تهران پیگیری کنند» پرداختند.

گزارش وال استریت ژورنال از ایران: قطع یارانه ها وتدابیر امنیتی

کلمه- ترجمه از روزبه رستگار: مقامات ایران در آستانه اجرای طرح حذف یارانه ها و برای پیشگیری از ناآرامی های احتمالی به دلیل تورم و افزایش هزینه های ناشی از آن ،تدابیر شدید امنیتی به اجرا گذاشته اند.

محمود احمدی نژاد چهارشنبه درمورد سیاسی کردن طرح اصلاحات اقتصادی هشدار داد و تهدید کرد که با تجاری که در عکس العمل به حذف رایانه ها قیمت ها را افزایش دهند به شدت برخورد خواهد شد.

وی در یک سخنرانی که در جمع مردم بجنورد ایراد می شد عنوان کرد: “کسانی که در صدد سو استفاده از موقعیت بر آیند را جریمه کرده و پشیمانی بر دل آنها خواهیم گذاشت.”

دولت به دنبال آن است که در یک برنامه تدریجی ۵ ساله، سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار از راه حذف یارانه های ارزاق و اترژی کسب درآمد کند. حدود ۶۵ میلیون ایرانی از کل جمعیت ۷۵ میلیونی، ۴۰ دلار ماهانه و به صورت نقدی به منظور جبران حذف یارانه ها دریافت خواهند کرد. پرداخت نقدی در برخی از استان ها هم اینک آغاز شده است.

این طرح در حالی آغاز می شود که ایران گزندگی تحریم های بین المللی را بر اقتصاد خود حس می کند، و ظاهرا این امر دولت را نگران شروع دور تازه ای از اعتراضات کرده است. اعتراضات جریان مخالف دولت پس از انتخابات بحث انگیز ژوئن ۲۰۰۹ کشور را به لرزه در آورد و موجب تشدید سرکوب مخالفت ها شد.

هفته گذشته رییس سپاه پاسداران تهران، سردار حسین همدانی، گفت که نیروی ویژه ای برای کنترل اعتراضات احتمالی تشکیل شده است تا اطمینان حاصل شود که “فتنه اقتصادی” به پا نخواهد شد.

رهبران مخالفان، میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دوشنبه اعلام کردند که اجرای طرح تحول اقتصادی از جانب دولت آشفته است، و موجب برانگیختن اعتراض های عمومی است.

حسن ساجدی رییس پلیس تهران اعلام کرد که هزاران نیروی پلیس مجهز به آلات ضد شورش نظیر باتوم و گاز اشک آور به ۲۰۰۰ نقطه در تهران گسیل شده اند، و مراکز موقتی در چهارراه ها و میادین اصلی شهر بر پا کرده اند.

طبق گفته خبرگزاری های رسمی، شامگاه پنجشنبه ۱۰۰ نفر در راستای طرحی با نام “پاکسازی” بازداشت شده اند که همگی زیر ۳۰ سال دارند.

آقای ساجدی چهارشنبه گفت که بیش از ۴۰۰ نفر در روزهای آینده بازداشت خواهند شد تا عبرتی باشد برای کسانی که طرح ایجاد آشوب اجتماعی در سر دارند. وی افزود برخی از آنان اتهام “محاربه” یا “جنگ با خدا” دارند، اتهامی که جزای آن اعدام است و معمولا به مخالفان سیاسی تفهیم می شود.

حذف یارانه ها از این ماه اجرا خواهد شد اما بسیاری از جزئیات آن نظیر جدول اجرایی و کالاهایی که شامل این طرح اند همچنان نامعلوم است. دولت می گوید که جزئیات طرح برای جلوگیری از نگرانی عمومی مکتوم مانده است، اما مشتریان نگران در تهران و شهرستان ها در حال خریداری خشکبار، نظیر برنج و حبوبات و روغن، برای رویارویی با افزایش پیش بینی شده قیمت ها هستند. شهروندان می گویند که قیمت گوشت ظرف هفته گذشته ۵ درصد افزایش یافته است.

یکی از شهروندان تهرانی، که مادر سه فرزند است می گوید: “اگر طرح برای بهبود اوضاع مردم است چرا این همه پلیس در خیابان هاست؟”

گزارش شده است که دولت از ارگان های رسانه ای خواسته است که در این هفته تحلیل های مربوط به طرح حذف یارانه ها یا هرگونه انتقاد از آن را منعکس نکنند.

به تجار، صنعتگران، مغازه داران و مدیران رده بالا درباره صحبت در مخالفت با طرح هشدار داده شده است. آنها می گویند که از طرف مقامهای امنیتی تهدید شده اند که در صورت بالا بردن قیمت ها یا تحریک به اعتراض های عمومی جواز کار و شغلشان را از دست خواهند داد.

یک تحلیلگر در تهران می گوید: “طرح اصلاحات اقتصادی هر چه بیشتر دارد شبیه به عملیاتی امنیتی می شود.”

منبع: وال استریت ژورنال

وقتی‌مخابرات،اینترنت‌مشترکان آ دی اس ال راقطع‌میکند

مهر : جعفرآبادی مدیر مراکز جنوب کشور شرکت پارس آنلاین که یکی از ارائه دهندگان خدمات اینترنت پرسرعت در کشور است در گفتگو با خبرنگار مهر تاکید کرد که شرکت مخابرات استان فارس بدون ارائه دلیل و حتی بدون هماهنگی با شرکتهای پاپ ، ارتباط کاربران آ دی اس ال که از فیبرنوری سرویس می گیرند را قطع کرده است و با تماس با کاربران آ دی اس ال شرکتهای پاپ آنها را ملزم کرده که از این شرکت سرویس بگیرند چون ارتباطشان قطع خواهد شد.

وی گفت: پیگیریهای مکرری از سوی شرکتهای پاپ برای دلایل قطع ارتباط مشترکان انجام شده که مستندات آن نیز موجود است اما مخابرات تاکنون دلایل آن را به شرکتها مکتوب اعلام نکرده و به هیچ عنوان از شرکتهای پاپ نخواسته است که تجهیزات جانبی نصب کنند.

این فعال فناوری اطلاعات با بیان اینکه مخابرات فارس با تماس با کاربران ما آنها را تشویق به استفاده از سرویس های مخابراتی کرده است تاکید کرد که هیچ یک از تجهیزات برای عملیات برگردان تغییر نیافته است و اینکه مسئولان مخابرات توسعه کافوهای نوری را دلیل این قطع ارتباط می دانند جای سئوال دارد.

جعفر آبادی با تاکید بر قطع فله ای ارتباط کاربران آ دی اس ال فیبرنوری شرکتهای پاپ در استان فارس تاکید کرد که این اقدام بدون اطلاع قبلی به شرکتهای پاپ انجام شده و مخابرات هیچگونه پاسخی در این زمینه به شرکتها نداده است.

وی با بیان اینکه پارس آنلاین به 600 کاربر روی کافوی نوری سرویس می دهد افزود: این مشکل از سوی برخی پاپ ها قرار است از طریق دیوان عدالت اداری مطرح شود.

مدیر شرکت پارس آنلاین با تاکید بر اینکه این شرکت حدود 6 هزار مشترک فعال در شهر شیراز و حدود 4 هزار کاربر فعال در دیگر شهرهای این استان دارد ، افزود: برای توسعه شهرهای استان بارها از مخابرات درخواست لینک ارتباطی و امکانات کرده ایم و با وجودی که در این شهرها تجهیزات نیز نصب کرده ایم اما از سوی مخابرات شیراز پاسخی به این درخواستها داده نشده است.

مقام هفتادم در شاخص توسعه انسانی برای ایران

رادبو فرانسه شاهرخ بهزادی : براساس آخرین گزارش شاخص توسعه انسانی که دیروز بوسیله برنامه سازمان ملل متحد انتشار یافت ایران در میان 194 کشور عضو در رتبه هفتادم قرار دارد. مقام ایران درجدول مقایسه ای امسال پس از کشورهای بوسنی و هرزگوین، قزاقستان، آذربایجان و عربستان سعودی قرار دارد.

براساس آخرین گزارش شاخص توسعه انسانی که دیروزبوسیله برنامه سازمان ملل متحد انتشار یافت، ایران در میان 194 کشورعضو دررتبه هفتادم قرار دارد.

در این گزارش کشورنروژ با کسب نمره 0.938 بعنوان نخستین کشور جهان از نظر توسعه انسانی قرار دارد و کشور زیمبابوه با نمره 0.140 مقام آخر را دارد.

مقام ایران درگزارش سال 2010 نسبت به گزارش سال 2009 هیجده پله ترقی کرده و به مقام هفتادم شاخص توسعه انسانی ارتقاء یافته است. مقام ایران در جدول مقایسه ای امسال پس از کشورهای بوسنی و هرزگوین، قزاقستان، آذربایجان و عربستان سعودی قرار دارد.

شاخص توسعه انسانی یک شاخص آماری مرکب از شاخص های دیگری است که بوسیله برنامه توسعه سازمان ملل متحد برای شناخت توسعه انسانی کشورهای عضو از سال 1990 به مرحله اجراء در آمده است. بر خلاف شاخص توسعه اقتصادی که اساساً در بر گیرنده شاخص های کلان رشد اقتصادی است، شاخص توسعه انسانی در بر گیرنده توسعه شاخص های گسترده تری در زمینه های درآمد سرانه واقعی، اشتغال، نرخ باسوادی، آموزش، بهداشت، تغذیه، فناوری اطلاعات، ارتباطات و امید به زندگی می باشد. این شاخص ها در جدولی تناسبی مورد مقایسه قرار گرفته و نمره ای بین 0 تا 1 را دربرمیگیرند.هرچه این نمره به عدد یک نزدیکتر باشد، وضعیت توسعه انسانی در کشور مورد نظر در شرایط مطلوب تری قرار دارد.

درگزارش امسال 15 کشور نخستین جهان از نظر شاخص توسعه انسانی به ترتیب بشرح زیر هستند :

نروژ، استرالیا، زلاند نو، آمریکا، ایرلند، لیختن اشتاین، هلند، کانادا، سوئد، آلمان، ژاپن، کره جنوبی، سویس، فرانسه و اسرائیل.

درهمین حال 15 کشور آخراین گزارش عبارتند از:

افغانستان، گینه، اتیوپی، سیرالئون، آفریقای مرکزی، مالی، بورکینا فسو، لیبریا، چاد، گینه بیسائو، موزامبیک، بروندی، نیجر، کنگو و زیمبابوه.

82 نفر در زلزله شهرستان دورود مجروح شدند

خبرگزاری مهر: مدیر کل ستاد حوادث و سوانح غیرمترقبه استانداری لرستان از مجروح شدن 82 نفر بر اثر زلزله شهرستان دورود خبر داد.
رضا آریایی در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد اظهار داشت: از تعداد مجروحان زمین لرزه صبح امروز(شنبه) شهرستان دورود 14 نفر در بیمارستان این شهرستان بستری هستند.

وی تصریح کرد: بقیه مجروحان این زلزله به صورت سرپایی مداوا و مرخص شده اند.

مدیر کل ستاد حوادث و سوانح غیرمترقبه استانداری لرستان بدون اشاره به رقم دقیق واحدهای آسیب دیده در جریان این زلزله، عنوان کرد: عمده خسارات وارده بر اثر این زلزله به واحدهای مسکونی شهری بوده است.

آریایی با اشاره به اعزام تیم بررسی خسارات به محل حادثه، افزود: این تیم در حال حاضر مشغول برآورد خسارات است که به زودی میزان خسارات وارد شده بر اثر این زلزله نسبتا شدید اعلام خواهد شد.

به گزارش مهر، زلزله ای به شدت 4.9 ریشتر در ساعت هفت و 22 دقیقه و 20 ثانیه صبح شنبه در شهرستان دورود رخ داد و موجب ترس مردم این شهرستان شد.

به دنبال این زمین لرزه همچنین یک زمین لرزه کوچک دیگر نیز شهرستان دورود را دوباره لرزاند که این زلزله در ساعت هفت و 52 دقیقه صبح شنبه به وقوع پیوست و دارای شدت 2.7 ریشتر بوده است.

به منظور مقابله با زمین لرزه های احتمالی بعدی مدارس نوبت صبح شهرستان دورود تعطیل و جلسه فوق العاده ستاد حوادث غیرمترقبه این شهرستان تشکیل شد.

صنعت پوشاک در آستانه نابودی

روزنامه خبر : در حالی که صنعت پوشاک کشور می‌تواند به عنوان یکی از مزیت‌های اقتصادی مطرح باشد به نظر می‌رسد طی سال‌های اخیر فضا بر تولید کنندگان این صنف به قدری تنگ شده است که باید منتظر ورشکستگی مارک‌های برتر پوشاک کشور باشیم، تولید کنندگانی که تا چندی پیش در جمع صادر‌کنندگان ایرانی قرار می‌گرفته‌اند امروز حتی برای جلب مشتری در بازارهای داخلی از تبلیغ کردن نیز خودداری می‌کنند.

به گزارش روزنامه خبر، برندهای ایرانی مردانه که بخش عمده فعالیت خود را بر روی تولید کت وشوار متمرکز می‌کنند در حال حاضر با مشکلات فراوانی دست به گریبان هستند، اجناس چینی با قیمتی به مراتب پایین در بازار چنان سهم بازار این تولید کنندگان را تحت‌الشعاع قرارداده‌اند که این شرکتها برای حفظ سهم بازار خود به سمت گروه‌های خاص درآمدی در دهک‌های درآمدی بالا تمایل پیدا کرده و از بازار قشر متوسط جامعه دور می‌شوند.

میزان صادرات پوشاک طی چند سال اخیر در ایران به سرعت افت کرده است آمارهای 6 ماهه نخست سال جاری به 37 میلیون دلار می رسد در حالی که آمارهای 6 ماهه نخست سال 87خبر از صادراتی معادل 60 میلیون دلار را می‌دهد و در عمل تا پایان سال 87 میزان صادرات پوشاک ایران به رقمی معادل 111 میلیون دلار رسیده است در حالی که پیش‌بینی کارشناسان صنعت پوشاک در مورد میزان صادرات سال جاری اصلا امیوار کننده نیست.

به هر شکل آنچه در صنعت پوشاک کشور در حال وقوع است خبر از چشم‌انداز تیره این صنعت در کشور دارد، البته نکته جالب آنکه خانوارهای ایرانی به دلیل افزایش هزینه‌های مانند مسکن مجبور به کاهش سهم پوشاک و کفش در سبد هزینه‌های خود شده‌اند به ظوریکه آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد در سال 78 سهم پوشاک و کفش در سبد هزینه‌های خانوارهای ایرانی چیزی معادل 8 درصد بوده است در حالی که این سهم در سال 87 به رقم 5 درصد کاهش پیدا کرده است این روند در شرایطی است که قدرت خرید خانوارها نیز کاهش داشته و در مقابل هزینه‌های تولید در کشور به شدت افزایش داشته است به طوریکه آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد تنها طی سال‌های 83 تا 88 هزینه‌های تولید در بخش پوشاک معادل 70 درصد رشد داشته است.

در حال حاضر می توان گفت متاسفانه بازاری که حداقل ابعاد مالی آن معادل 9 هزار میلیارد تومان است را به کالاهای دست قاچاقچیان سپرده شده است و تولید کنندگان داخلی نیز در حال رانده شدن از این بازار هستند. نکته جالب آنکه چرخه زمین خوردن صنایع پوشاک نساجی ایران طی تازیخ معاصر ایران چندین بار اتفاق افتاده است و هر بار نیز زیان‌های جبران ناپذیری به سرمایه های ملی وارد امده است و هر باز نیز سیل واردات خارجی دلیل اصلی این اتفاق بوده و متاسفانه هنوز مدیران دولتی ما نمی‌توانند نسخه مناسبی برای حمایت از زنجیره صنایع نساجی و پوشاک کشور ارایه دهند.

تصویر حاکم بر صنعت پوشاک کشور طی دهه 80 به‌خوبی در سیر نزولی که بر میزان صادرات این صنعت حاکم بوده مشخص است روندی که از 235 میلیون دلار در سال 82 در شش ماهه سال جاری به حدود 37میلیون دلار نزول کرده است و البته نمی‌توان امیدوار بود در شرایطی که دفمندسازی یارانه‌ها برای بسیاری از صنایع کشور می‌تواند به عنوان یک چالش جدی مطرح باشد صنایع پوشاک ایران بتوانند به راحتی از این آزمون سر بلند بیرون بیایند.

سوسن طهماسبی، یکی از دریافت کنندگان جایزه دیده بان حقوق بشر

شهرزادنیوز: جایزه حقوق بشری "آلیسون دس فورگس" دیده بان حقوق بشر در نیویورک، امسال به سوسن طهماسبی، از بنیانگذاران کمپین یک میلیون امضا، لیو شیا بائو، برنده جایزه صلح نوبل از چین، و چهار تن دیگر از مصر، اتیوپی، کامرون و روسیه اهدا شد.
در بیانیه دیده بان حقوق بشر آمده است که این افراد با به خطر انداختن جان خود از منزلت انسانی دفاع می کنند.

دیده بان حقوق بشر در مورد سوسن طهماسبی، از جمله نوشته است که وی یکی از بنیانگذاران جنبش یک میلیون امضا برای تغییر و برابری است و بیش از دو دهه در راه کسب حقوق زنان و تقویت نهاد مدنی تلاش کرده که به بازداشت و محکومیت وی به زندان در جمهوری اسلامی منجر شده است.

سوسن طهماسبی در حال حاضر نویسنده بخش انگلیسی وبسایت "تغییر برای برابری" است. دیده بان حقوق بشر از سوسن طهماسبی "به خاطر تلاش وی جهت پیشبرد جامعه مدنی و حقوق زنان مورد تقدیر" قرار می دهد.

دیگر برندگان این جایزه عبارتند از: هسام بهجت از مصر، یوسف مولگتا از اتیوپی. یلنا میلا شینا، روزنامه نگار از روسیه و استیو نمانده، پزشک از کامرون.

این جایزه به نام "الیسون دس فورگس"، زن مورخ و فعال حقوق بشر که سال گذشته در سقوط هواپیما جان سپرد، نامگذاری شده است.

آماده باش نیروهای ضد شورش در مناطق محروم غرب کشور

خبرگزاری هرانا - نیروهای یگان و ویژه و ضد شورش نیروی انتظامی در آستانه اجرای طرح هدفمند کردن یارانه و جلوگیری از بروز اعتراضات گسترده مردمی در مناطق محروم غرب کشور به حال آماده باش درآمداند.

بنابه اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" در آستانه اجرای طرح هدفمند کردن یارانه و احتمال افزایش گرانی ها، نیروهای انتظامی برای ایجاد فضای رعب و و حشت و جلوگیری از هر گونه اعتراض گسترده مردم در این مناطق طبق بخش نامه ی محرمانه ایی به حال آماده باش درآمده اند.

در همین راستا در طول روزهای هفته گذشته در مراکز استانهای کردستان ، کرمانشاه ، ایلام و لرستان نیروهای ضدشورش در مناطق و مراکز اصلی این شهرها اقدام به رژه نظامی کرده اند. این نیروها که مجهز به باتوم برقی و گاز اشک آور بودند به صورت کارونهای سی نفری در مراکز اصلی و پر رفت و آمد اقدام به قدرت نمایی کردند.

در روز های گذشته نیرو های امنیتی در شهرهای نام برده مستقر شده و جوی کاملا امنیتی را در این مناطق حکمفرما کرده اند.

لازم به ذکر است با توجه به آمار بالای بیکاری و فقر در مناطق کردنشین غرب کشور، دولت در آستانه اجرای هدفمند کردن یارانه ها و احتمال افزاش گرانی به دنبال آن نسبت به اعتراض گسترده مردم این مناطق ترسیده و نیروهای ضدشورش خویش را برای مقابله با هر گونه اعتراض مردمی آماده کرده است.

تجمع بازنشستگان خانه کارگر پاکدشت و ورامین مقابل مجلس

ایلنا : 200 نفر از بازنشستگان خانه‌ کارگر پاکدشت و ورامین در اعتراض به انتقال درمان از تامین اجتماعی به وزارت بهداشت مقابل مجلس تجمع کردند.

صبح امروز 200 نفر از بازنشستگان خانه‌های کارگر شهرستان‌های ورامین و پاکدشت در اعتراض به انتقال بخش درمان مستقیم از سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

گفتنی است؛ انتقال درمان از سازمان تامین اجتماعی به وزارت بهداشت به‌عنوان یک پیشنهاد در برنامه پنجم توسعه پیش‌بینی شده است که بخش زیادی از کارگران بازنشسته نسبت به این موضوع اعتراض داشتند.

روز چهارشنبه نیز بازنشستگان خانه کارگر غرب تهران و شهر ری در اعتراض به این موضوع مقابل مجلس تجمع کرده بودند.

لازم به ذکر است که کارگرانی که صبح امروز مقابل مجلس تجمع کرده بودند نسبت به افزایش 6 درصدی دستمزدها نیز اعتراض داشتند و خواستار افزایش 15 درصدی دستمزد خود بودند.

سید حسین نقوی نماینده ورامین نیز به جمع این مردم آمده بود و از حمایت‌های مجلس از قشر کارگری سخنرانی ‌کرد.

انتقال علی قلی‌زاده به بازداشتگاه اطلاعات

جرس: علی‌قلی‌زاده دانشجوی محروم از تحصیل که روز گذشته با حضور ماموران لباس شخصی در منزل پدری‌اش بازداشت شد، به بازداشتگاه اطلاعات منتقل شده است.
اعظم قلی‌زاده، خواهر این فعال دانشجویی با بیان این مطلب به جرس گفت: دیروز حوالی ساعت یک و نیم بعدازظهر سه نفر لباس شخصی بدون ارائه مجوز وارد خانه شده‌اند و علی را با خود بردند.
وی ادامه داد: علی با مادرم در خانه تنها بوده‌اند و هنگامی که تصمیم داشته با تلفن ما را در جریان بازداشت بگذارد، ماموران از این کار جلوگیری کرده‌اند و در برابر اعتراض او و مادرم اسلحه‌هایشان را نشان داده‌اند.
خواهر این عضو ستاد مهدی کروبی در ادامه گفت: علی هنوز تماسی با ما نداشته است اما تا جایی که توانستیم اطلاعات بگیریم او را به شعبه ۹۰۳ دادگاه انقلاب برده‌اند که قاضی حیدری مسئولیت آن را دارد.
خانواده قلی‌زاده امروز به دادگاه انقلاب مراجعه کرده‌اند تا درباره محل بازداشت فرزندشان و وضعیت او اطلاعات دقیق‌تری کسب کنند.
قلی زاده از اعضای شورای عمومی تحکیم وحدت بوده و پس از فارغ التحصیلی در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه شاهرود، با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد موفق به کسب رتبه ٢٣ شده بود که با وجود قبولی در دانشگاه تهران، از ادامه تحصیل محروم و ستاره دار شده بود.

سایت بنیاد باران هم فیلتر شد

پس از فیلتر شدن سایت شخصی سید محمد خاتمی، سایت بنیاد باران نیز مشمول فیلترینگ شد.
به گزارش گفتارنو، سایت بنیاد باران که منعکس کننده اخبار و مواضع سید محمد خاتمی و اعضای بنیاد باران بود، فیلتر شد.
سیدمحمدخاتمی بعد از پایان دوران هشت ساله ریاست‌جمهوری به همراه چند تن از وزرای کابینه‌اش بنیاد آزادی، رشد و آبادانی ایران (باران) را تشکیل داد و ریاست آن نیز از ابتدا تاکنون برعهده خود او بوده است.
فیلترینگ سایتهای منتقدان دولت که حتی به مسدود شدن سایتهای رئیس‌جمهور سابق هم رسیده است، در شرایطی صورت می‌گیرد که محمود احمدی نژاد در سفرهای خارجی خود همواره بر وجود آزادی بیان در ایران تاکید می کند.

تجمع کامیون‌داران "هوو" در مقابل مجلس

ایسنا : تعدادی از کامیون‌داران هوو ظهر امروز - شنبه - در اعتراض به عدم اجرای حکم سازمان تعزیرات حکومتی توسط شرکت ایران‌خودرو دیزل در مقابل مجلس تجمع کردند.

این افراد در اعتراض مدعی شدند، شرکت ایران خودرو دیزل کامیون‌های هوو را در سال 84 به بعد به دارندگان این خودروها گران فروخته است و حالا پس از سه سال دادگاه رای به نفع این کامیون‌داران داده است و ایران خودرو از اجرای حکم سرپیچی می‌کند.

یکی از این کامیون‌داران در گفت‌وگو با خبرنگاران گفت: «حدود سه ماه گذشته به کمیسیون قضایی مجلس اعتراض کردیم و این کمیسیون نیز با مسوولان سازمان تعزیرات حکومتی و نماینده شرکت ایران خودرو دیزل مذاکراتی داشت اما نتیجه آن نه به ما ابلاغ شد و نه ما توانستیم به حق خود برسیم.»

وی گفت: «شرکت ایران خودرو دیزل در پنج سال گذشته حدود 16 هزار کامیون هوو را با مبالغ حدود 52 تا 66 میلیون تومان به دارندگان این خودروها فروخته اما سازمان تعزیرات حکومتی ارزش واقعی این خودروها را 44 میلیون و 800 هزار تومان اعلام کرده است.»

یکی دیگر از کامیون‌داران هوو نیز در این زمینه گفت: «تمام خودروهای خریداری شده لیزینگی است و هر خودرو برای ما حدود 100 میلیون تومان تمام می‌شود، اما امروز در بازار آزاد این کامیون‌ها 30 میلیون تومان هم ارزش ندارد.»

تجمع دانشجویان دانشگاه ایران ادامه یافت

ایلنا : با گذشت يك هفته از خبر انحلال دانشگاه علوم پزشكي ايران، دانشجويان اين دانشگاه در كلاس‌هاي درست شركت نمي‌كنند و خواستار لغو حكم انحلال اين دانشگاه هستند.

به گزارش خبرنگار ايلنا، صبح امروز هم همچون هفته گذشته دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي ايران در محوطه اين دانشگاه تجمع كردند و با شعارهاي «دستجردي! دستجردي! منتظر جوابيم»، «ما هستيم! مي‌مانيم! دانشجوي ايرانيم»، «ايران، ايران نمونه، اوضاع همين مي‌مونه»، «وزير بايد بدونه، ايران بايد بمونه»، «وزير قانون ميزاره مجلس خبر نداره» و «سر كلاس نمي‌ريم، ايران و پس مي‌گيريم» به سمت پرديس مركزي اين دانشگاه كه از روز شنبه گذشته در اختيار رياست دانشگاه تهران است، حركت كردند، اين دانشجويان با در دست داشتن پلاكاردهايي با مضمون «تا پس گرفتن دانشگاه ايران، دانشجويان، هيات علمي، اساتيد، پرسنل و اعضاي بسيج دانشجويي به تحسن ادامه مي‌دهند» خواستار لغو حكم انحلال اين دانشگاه شدند و مي‌گفتند «ايران، ويران نخواهد شد»

به گزارش خبرنگار ايلنا در اين تجمع كه بيش از هزار نفر از دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي ايران حضور داشتند، نزديك به 200 نفر از اساتيد و اعضاي هيات علمي دانشگاه و جمع كثيري از پرسنل دانشگاه نيز براي حمايت از دانشجويان و نشان دادن اين كه لغو حكم انحلال اين دانشگاه خواسته جامعه دانشگاهيان دانشگاه علوم پزشكي ايران است كه شامل دانشجويان، اساتيد، اعضاي هيات علمي و پرسنل دانشگاه مي‌شود، در اين تجمع حضور داشتند.

در اين تجمع رئيس سابق دانشگاه علوم پزشكي ايران با بيان اينكه ادغام شرايطي دارد كه اگر قرار باشد صورت بگيرد بايد به تصويب مجلس برسد گفت: اگر بحث مسئولان موازي كاري است، چرا دانشگاه شريف و علم و صنعت را ادغام نمي‌كنند، مگر هر دو صنعتي نيستند؟!

به گزارش خبرنگار ايلنا، در اين تجمع همچنين دكتر قائم‌ پناه، استاد و عضو هيات علمي دانشگاه در جمع دانشجويان با اشاره به اين كه هويت علمي دانشجو با نام دانشگاه اوست، گفت: با انحلال دانشگاه ايران، هويت ما را خدشه‌دار كرده‌اند، دانشگاهيان دانشگاه ايران هويت عاريتي نمي‌خواهند، كه زير بار نام دانشگاه تهران بروند.

او با اشاره به اين كه تاسيس استان البرز بهانه‌اي است براي انحلال دانشگاه ايران، گفت: مگر وقتي قم شد استان، كسي دانشگاه تهران را منحل كرد؟!

او همچنين از مسولان خواست: كوچك‌تر كردن دولت را از وزارت‌خانه‌ها آغاز كنند، نه اين كه وزارت‌خانه‌ را ده برابر كنند، چرا بايد كوچك كردن دولت از دانشگاه ايران آغاز شود.

او كه صحبت‌هايش با تشويق دانشجويان و ديگر اساتيد قطع مي‌شد، پس از چند لحظه سكوت براي بازگشتن آرامش به دانشجويان ادامه داد:اگر قصد سازمان‌دهي داشتيم با اين تصميم كه همه چيز بدتر شد و اگر بهانه ارتقاء علمي است، كجاي دنيا با انحلال دانشگاهي كه 700 عضو هيات علمي دارد سطح علمي را بالا مي‌برند، اگر قرار است سطح علمي را بالا ببريم چرا دانشگاه تهران را زير مجموعه دانشگاه ايران نكنيم، با توجه به اين كه اساتيد علوم پزشكي دانشگاه ايران 37 سال سابقه كار دارند در حالي كه اساتيد علوم پزشكي دانشگاه ايران 25 سال سابقه خدمت دارند.

او با بيان اين كه اگر ارتقا سطح علمي هدف انحلال دانشگاه ايران بود، چرا از پيش براي آن تبليغ نشد، گفت: شما اعضاي هيات علمي دانشگاه ايران و اساتيد اين دانشگاه را ارجمند مي‌خوانيد و مي‌گوييد براي دانشگاهيان اين دانشگاه احترام قائل هستيد، حال آنكه امروز كه 200 نفر از اساتيد اين دانشگاه مقابل دانشگاه ايستاده‌اند، حتي يك بلندگو هم در اختيار اين اساتيد قرار نمي‌دهيد.
او در پايان با تاكيد بر اين كه اين روش كه خبري را شب اعلام كنيد و صبح روز بعد دانشگاهي را تسخير كنيد، روش درستي نبود، گفت: ما اين جا جمع شده‌ايم كه، با احترام از شما بخواهيم به خانه خود بازگرديد، ما قاطعانه درخواست مي‌كنيم به خانه خود بازگرديد.

او تاكيد كرد: دانشگاهياني كه امروز جمع شده‌اند،فقط يك خواسته صنفي دارند و آن بازگرداندن دانشگاه ايران به صاحبان آن است.

اين استاد دانشگاه در پايان خواسته دانشگاهيان، دانشگاه علوم پزشكي ايران را اين طور بيان كرد: ما با حفظ احترام و شخصيت از جناب دكتر لاريجاني مي‌خواهيم به خاطر حفظ حرمت و كرامت خود، محل رياست دانشگاه علوم پزشكي ايران را ترك كند و از وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي مي‌خواهيم اگر دلش براي دانشگاه و دانشگاهيان مي‌سوزد، رئيس جديد دانشگاه علوم پزشكي ايران را منصوب كند.

به گزارش خبرنگار ايلنا، پس از اين سخنراني‌ها، دانشجويان مقابل ساختمان مركزي دانشگاه، نامه دانشگاهيان دانشگاه ايران را به كميسيون اصل 90 مجلس قرائت كردند، كه در اين نامه آمده بود: «مگر مي‌شود يك مجموعه منسجم دانشگاهي يك شبه ادغام شود و در رسانه‌ها بگوييم به اين علت است كه هزار و 800 نفر از نيروهاي اين دانشگاه، در كرج مستقر بوده‌اند، بايد گفت اين جمعيت هزار و 800 نفره پيش از اين هم محل خدمتشان كرج بوده است.»

دانشگاهيان دانشگاه علوم پزشكي ايران در اين نامه از نمايندگان مدام تقاضا كردند تا آنها را ياري كنند تا بتوانند از انحلال يكي از قديمي‌ترين دانشگاه‌هاي ايران جلوگيري كنند و باب انحلال ديگر دانشگاه‌ها باز نشود.

سپس رئيس دانشگاه پزشكي ورزشي مجموعه دانشگاه پزشكي ايران متن استعفاي خود را براي قرائت به دانشجويان داد‏، دانشجويان نيز پس از قرائت اين متن به سمت سر در دانشگاه حركت كردند‏، بار ديگر ديدند نام ايران از سردر دانشگاه كنده شده است، با شعارهاي «نه انحلال، نه ادغام ـ استقلال، استقلال» و «سردار 50 توماني ـ نمي‌خوايم، نمي‌خوايم» خواستار بازگشت هويتشان شدند و به امضاي يك بيانيه خطاب به مجلس با اين مضمون كه «از آنجا كه مجلس در راس همه امور است از اين نماد مي‌خواهيم قانوني بودن اين موضوع را بررسي كنند و مطالبه دانشجويان، اعضاي هيات علمي و پرسنل را مبني بر شفاف‌سازي هر چه سريع‌تر اين موضوع توسط شخص وزير بهداشت و رئيس محترم دانشگاه تهران پيگيري كنند» پرداختند.

دستگیری غلامرضا غلامحسینی فعال کارگری

بر اساس خبری که یکی از کارگران فعال ِ شرکت واحد اعلام کرده است دیروز چهارشنبه 12 آبانماه 89 مامورین امنیتی با یورش به یک مغازه کافی- نت در کرج غلامرضا غلامحسینی یکی از اعضای فعال سندیکای کارگران شرکت واحد را دستگیر کردند.

غلامحسینی به همراه سعید ترابیان از دیگر اعضای این سندیکا در کافی- نت مشغول انجام برخی امور شخصی بودند که مامورین امنیتی آن دو را دستگیر کردند ترابیان پس از مدت کوتاهی آزاد شد اما از سرنوشت غلامحسینی و محل و شرایط بازداشت وی هیچگونه اطلاعی در دست نیست.

غلامحسینی چندین بار از سوی مقامات امنیتی و قضایی مورد آزار و اذیت قرار گرفته بود و اخرین بار فرزند وی توسط مامورین اطلاعاتی در شهر کرج به گروگان گرفته شده بود تا با فشار بر غلامحسینی وی خود را به اطلاعات معرفی نماید.

غلامحسینی را در دادگاه انقلاب تهران در پرونده ای که خود وی شاکی آن بود نیز متهم کرده بودند!

غلامحسینی برای بار چندم است که به دلیل فعالیت کارگری و پس از مدت ها آزار و اذیت ، توسط نیروهای امنیتی دستگیر میشود.

بازداشت دو تن به اتهام همکاری با احزاب مخالف در کردستان

آژانس خبری موکريان : بر اساس اخباردریافتی دو شهروند کرد به نام های محمد مجید زاده و بهروز تناسبی از سوی نيروهای امنيتی بازداشت شدند .
بر اساس گزارش خبرنگار آژانس خبری موکریان مجید زاده که اهل سقز می باشد حدود یک هفته پیش بازداشت و تناسبی که اهل سنندج می باشد حدود سه ماه پیش دستگير و روانه بازداشتگاه شده اند.
گفته می شود این دو شهروند به همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون متهم گردیده اند.
همچنین خبرنگار آژانس خبری موکریان از بوکان گزارش داد که یک شهروند بوکانی به نام خالد پوراحمد که به اتهام همکاری با احزاب مخالف چندی پیش توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده بود روز گذشته با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی از زندان آزادشد.

منشاء دستور انحلال دانشگاه ایران

خبرگزاری مهر: وزیر بهداشت در اظهارنظری درباره انحلال دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر این نکته که اساتید از انحلال ناراحت نیستند گفت: معاونت توسعه ریاست جمهوری ابلاغیه ای در این باره داشت که ما نیز آن را در شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی مصوب کردیم.

دکتر مرضیه وحیددستجردی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به این پرسش که در نهایت این انحلال بر اساس چه محمل قانونی صورت گرفته است، افزود: معاونت توسعه و مدیریت نیروی انسانی ریاست جمهوری در این زمینه ابلاغیه ای داشت و ما هم کار کارشناسی کردیم و دیدیم که این کار خوبی است و در شورای گسترش وزارت بهداشت آن را مصوب کردیم.

به گزارش مهر، دانشگاه علوم پزشکی ایران از روز شنبه 8 آبان ماه 89 بر اساس ابلاغ مصوبه شماره 677/110 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور منحل شده است. کلیه فعالیتهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران واقع در استان البرز به دانشکده علوم پزشکی کرج، کلیه واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کلیه واحدهای آموزشی و پژوهشی و دانشجویی به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شد.

در حال حاضر کمیته ای متشکل از نمایندگان سه کمیسیون آموزش، بهداشت و اصل 90 مجلس شورای اسلامی پیگیری این قضیه را در مجلس شورای اسلامی عهده دار شده اند.

آکسیونی در حمایت از مادران پارک لاله

یک چهره برای حقوق بشر؛ آکسیونی در حمایت از مادران پارک لاله

شهرزادنیوز: روز 13 نوامبر در چندین شهر اروپایی همزمان آکسیون‌هایی در حمایت از مادران پارک لاله و نقض حقوق بشر در ایران برگزار خواهد شد. آکسیون‌ها به ابتکار حامیان مادران پارک لاله برگزار می گردند.

در بیانیه‌ای که به این مناسبت منتشر شده، در باره‌ی شکل برگزاری آکسیون آمده است: "در این حرکت اعتراضی سراسری ضمن اطلاع رسانی در مورد نقض حقوق بشر در ایران از همراهان و رهگذران دعوت می‌شود که با انداختن عکسی همراه با تابلوی "یک چهره برای حقوق بشر در ایران" و انتشار آن در رسانه‌ها همبستگی خود را با مردم ایران ابراز کنند."

شرکت کنندگان در این حرکت اعتراضی سراسری عبارتند از: حامیان مادران پارک لاله در فرانکفورت، دورتموند، کلن، هامبورگ - آلمان، فلورانس و سی‌ینا - ایتالیا و اسلو - نروژ.

جزئيات جنايت مرگبار در ميدان كاج

روزنامه دنیای اقتصاد: فرمانده انتظامي تهران بزرگ جزئيات درگيري مرگبار در ميدان كاج سعادت‌آباد را تشريح كرد. سردار حسين ساجدي‌نيا در گفت‌وگو با (ايسنا)، در تشريح اين حادثه گفت: چند روز قبل درپي اختلاف مالي و ناموسي دو نفر در ميدان كاج سعادت‌آباد تهران جنايتي شكل گرفت كه در پي آن يكي از اين دو به دست ديگري به قتل رسيد.
وي با اشاره به اينكه ماموران پليس پس از اطلاع از حادثه در محل حاضر شدند، گفت: ماموران حاضر در صحنه اقدام به تيراندازي هوايي كردند؛ اما دستگيري قاتل حدود 20 دقيقه به طول انجاميد و اين درحالي بود كه مقتول نيز در صحنه حادثه حضور داشت و قاتل اجازه نزديك شدن به مقتول را نمي‌داد. فرمانده انتظامي تهران بزرگ با اشاره به اينكه ماموران حاضر در صحنه در دستگيري قاتل تعلل كرده‌اند، تصريح كرد: با هر دو مامور حاضر در صحنه برخورد انضباطي لازم صورت گرفت و هر دوي آنها به بازرسي فرماندهي انتظامي تهران بزرگ جهت سير مراحل قانوني معرفي شدند.

حمايت مادر فرزاد کمانگر از مادران در بند

كانون حمايت از خانواده هاي جان باختگان و بازداشتي ها

سايت مادران پارك لاله مصاحبه اي با مادر شهيد فرزاد كمانگر را درج كرده,مادر
سلطنت رضايي,مادر فداكار و قهرماني است كه هميشه به وجود فرزندش فرزاد افتخار
ميكند و در همه جا نيز بدرستي به آن افتخار و اذعان مينمايد.
او گفته است كه من بارها گفته‌ام ما مادران سرافرازيم و نه عزادار. ما به
داشتن چنين فرزنداني افتخار مي‌کنيم. بچه‌هاي ما بهترين فرزندان اين سرزمين
هستند که براي آزادي مردم‌شان بهترين سال‌هاي عمرشان را در زندان گذراندند و
کساني هم مثل پسر من تا پاي جان‌شان ايستادند.
مادران اكرم نقابي و ژيلا مهدويان ( مادر سعيد زينالي و حسام ترمسي)از تاريخ
17 مهرماه 89 تا كنون به بهانه و اتهامات واهي در بند هستند,اين مادران بدليل
ايستادگي شان براي احقاق حقوق حقه خودشان ,از افشاي جنايات حاكمان باز
نميايستادند و به همين دليل مورد غيض و كين مأموران و دست اندركاران اطلاعاتي
حكومتي قرار گرفته اند.مادر زينالي ,از تيرماه 78 تا كنون بدنبال ردي از سعيد
زينال است كه هيچكس در اين آشفته بازار پاسخگوي او نيست,مادر حسام نيز سراپا
ايستادگي براي آزادي فرزندش حسام و ساير فرزندان اين مرز و بوم دست به افشاگري
ميزد.اكنون آنان را به بند كشيده اند كه ساير مادران را به سكوت وادار
نمايند,كه البته مزدوران كور دل, كور خوانده اند و نميدانند كه مادران ايران
زمين آگاه تر از آن هستنيد كه دمي از افشاي جنايات بر عليه فرزندانشان باز
ايستند. با درود به ايستادگي تمامي مادران آزاده ايران زمين و محكوم نمودن
چنين اعمال شنيع ضد بشري خواستار آزادي هرچه سريعتر اين مادران فداكار هستيم و
از مجامع مختلف حقوق بشري نيز ميخواهيم كه براي نجات جان اين مادران بيگناه
دست به اقدامات عملي بزنند.
مصاحبه مادران پارك لاله را با مادر فرزاد كمانگر در حمايت از اين مادران
زنداني در ذيل مياوريم.
كانون حمايت از خانواده هاي جان باختگان و بازداشتي ها- 89.8.14

حمايت مادر فرزاد کمانگر از مادران در بند
دايه سلطنه، مادر فرزاد کمانگر: همدردي مادران را هم برنمي‌تابند
پنجشنبه 13 آبان 1389 - کدخبر: 73834
حدود يک ماه از بازداشت اکرم نقابي و ژيلا مهدويان مادران سعيد زينالي و حسام
ترمسي مي‌گذرد. اين دو زن که از مادران پارک لاله هستند هفدهم مهر ماه سال
جاري همراه با دختران‌شان در منازل شخصي خود توسط ماموران امنيتي با اتهام
واهي ارتباط با اشخاص و سازمان‌هاي سياسي بازداشت شدند. هر چند دو دختر جوان
ايشان پس از 13 روز با قرار کفالت آزاد گرديدند اما اين دو مادر همچنان در
بازداشت به سر مي‌برند.

سعيد زينالي در جريان وقايع تير ماه 78 توسط ماموران امنيتي ربوده شد و هنوز
هيچ اطلاعي از سرنوشت او در دست نيست. حسام ترمسي نيز از جمله زندانيان پس از
وقايع انتخابات سال گذشته است که پس از تحمل حبس يک ساله‌ي خود اکنون در بستر
بيماري قرار دارد.

سلطنت رضايي، مادر فرزاد کمانگر، معلم کُرد که ارديبهشت ماه امسال اعدام شد
در گفت‌وگويي کوتاه با سايت مادران پارک لاله (مادران عزادار) ضمن پشتيباني از
مادران بازداشت شده خواستار آزادي آنان و پايان دادن به اعمال فشارها بر
خانواده زندانيان و جان باختگان سياسي شد.

دايه سلطنه گفت: فرزندان‌مان را که از ما گرفتند، يا به زندان انداختند و يا
اعدام کردند. حالا حتي همدلي و همدردي مادران را هم برنمي‌تابند. به چه حقي ما
اجازه نداريم به ديدار هم برويم و با هم باشيم و يکديگر را تسلي دهيم. درد را
براي‌مان به وجود آوردند و حالا مي‌خواهند جلو همدردي و همدلي ما را هم
بگيرند.

وي در ادامه افزود: بارها گفته‌ام ما مادران سرافرازيم و نه عزادار. ما به
داشتن چنين فرزنداني افتخار مي‌کنيم. بچه‌هاي ما بهترين فرزندان اين سرزمين
هستند که براي آزادي مردم‌شان بهترين سال‌هاي عمرشان را در زندان گذراندند و
کساني هم مثل پسر من تا پاي جان‌شان ايستادند.

مادر فرزاد کمانگر در پايان با اشاره به ديداري که چندي پيش با مادران پارک
لاله داشته است گفت: در ديدارها و جلسات ما خبري از بحث‌هاي سياسي نيست که
حالا اين مادران را متهم به ارتباطات سياسي کرده‌اند. ما به ديدن هم مي‌رويم،
دور هم جمع مي‌شويم تا يکديگر را تسکين دهيم و از غم خود کم کنيم.

ما نمي‌خواهيم تجربه‌ي تلخي که ما داشتيم و رنجي که کشيديم براي هيچ مادر
ديگري تکرار شود. حق اين نيست مادري که پس از ده سال هنوز از سرنوشت پسرش
بي‌اطلاع است و مادري که پسرش بعد از آزادي هنوز در بستر بيماري است را اين
طور دوباره آزار بدهند و چنين اتهاماتي به آنها بزنند.

افزایش مرگ ناگهانی در چند روز اخیر

با سرد شدن هوا و نصب وسايل گرمايشي در منازل و اماکن تجاري و اداري، رييس مرکز تحقيقات سازمان پزشکي قانوني نسبت به افزايش گازگرفتگي با مونوكسيد كربن هشدار داد.
به گزارش ايلنا، جابر قره داغي اظهار داشت: مرگ ناشي از مسموميت با گاز مونوكسيد كربن عمدتا در نيمه دوم سال به دليل استفاده از وسايل گرمايشي افزايش مي يابد، بنابراين مي توان با رعايت نكات ايمني و اطمينان از سلامت اين وسايل، زمينه كاهش هر چه بيشتر مرگ ناشي از مسموميت با اين گاز را فراهم كرد.

رييس مرکز تحقيقات پزشکي قانوني کشور افزود: در آبان ماه سال1388، جمعا 61 نفر از هموطنان بر اثر مسموميت با گاز مونوكسيد كربن جان خود را از دست دادند. از اين تعداد 46 نفر مرد و مابقي زن بودند که در مقايسه با مدت مشابه سال قبل از آن 3.2 درصد كاهش داشت كه اميد است با توجه هر چه بيشتر شهروندان، روند نزولي اين آمار ادامه يابد. دکتر قره داغي در خصوص اماکن شايع تجمع گاز مونوکسيد کربن گفت: حمام، کابين وسايط نقليه سنگين و مكان هاي سرپوشيده و فاقد تهويه مناسب شايع ترين اماکن گازگرفتگي هستند.

رييس مرکز تحقيقات سازمان پزشكي قانوني كشور توصيه کرد ضمن استفاده بهينه از وسايل گرمازا،‌ به توصيه هاي ايمني در مورد سالم بودن و استفاده صحيح از وسايل گرمايشي و مسير خروجي گاز مونوكسيد كربن از دودکش اين وسايل توجه نمايند.

لازم به ذكر است گاز مونوكسيد كربن گازي بدون رنگ و بو است. عمده ترين منبع توليد اين گاز سوختن ناقص نفت و گاز است ولي اصولاً در اثر احتراق هر نوع ماده سوختني خصوصاً در محيط هاي در بسته و فاقد اكسيژن ممكن است توليد شود. استفاده از آبگرمكن يا بخاري هاي مستعمل يا داراي نقص فني و فاقد دودكش يا داراي دودكش بدون عملكرد مناسب در منزل بيشترين موارد ابتلا به مسموميت را تشكيل مي دهند. از آن جا كه تمايل اين گاز براي تركيب با هموگلوبين خون ما 250 برابر بيش از اكسيژن مي باشد لذا با بالا رفتن درصد آن در هواي اتاق، به سرعت باعث ايجاد مسموميت خواهد شد و اكسيژن رساني به بافت هاي مختلف بدن از جمله مغز و قلب را دچار اختلال مي نمايد كه به علت بي رنگ و بي بو بودن اين گاز، ممكن است وجود آن در محيط تا زمان ايجاد علايم مسموميت شديد مورد توجه واقع نشود.

علايم مسموميت حاد با اين گاز شامل سردرد، سرگيجه، تهوع و استفراغ و احتمالاً درد شكمي و سپس حالت بيهوشي، تشنج و اغما است. در بيماران مبتلا به ناراحتي هاي قلبي ممكن است تشديد بيماري يك علامت هشدار دهنده باشد.

از ساير علايم مسموميت مي‌توان به سفتي عضلات، افزايش تعداد تنفس،كاهش فشار خون و گاه تنگي مردمك ها اشاره كرد. بايد توجه داشت كه اگر فردي در اثر ابتلا به مسموميت با گاز مونوكسيد كربن جان خود را از دست ندهد ممكن است دچار نواقص عصبي و رواني پيشرفته نظير فلج عضوي يا اختلال قواي مغز ي‌شود. مسموميت شديد با اين گاز مي تواند كشنده باشد.

چگونه از مسموميت با اين گاز پيشگيري كنيم؟
1. آگاه باشيد كه هر وسيله گرمازاي سوختني كه به نحوي با سوخت هاي فسيلي (نفت، گاز، ذغال سنگ) كار كند به صورت بالقوه مي تواند سبب توليد گاز مونوكسيد كربن شود.
2. از بخاري هاي مستعمل و فرسوده بدون دودكش يا داراي دودكش نامناسب و غير استاندارد استفاده نكنيد.
3. توجه داشته باشيد،‌ استفاده از بخاري هاي بدون دودكش به هيچ وجه از توليد گاز مونوكسيد كربن جلوگيري نمي كند.
4. هرگز در فضاي بسته و محدود كه تهويه كافي و مناسب ندارد (نظير اتاق ، گاراژ و ...) آتش روشن نكنيد.
5. هرگز در فضاي بسته گاراژ موتور اتومبيل را روشن نگذاريد.
6. قبل از راه اندازي وسايل گرمايشي، از سلامت مسير دودكش ساختمان و بدون ترك و نشتي بودن آن اطمينان حاصل نموده و از اتصال مناسب و صحيح لوله بخاري و آبگرمكن به دودكش ديواري اطمينان حاصل نماييد.
7. تمام دودكش ها بايد وسيله انتهايي ضد باد(كلاهك) مناسب داشته باشد.
8. در محيط هاي شغلي و منازل كه در آنها از كوره و مشعل استفاده مي شود از سلامت دستگاه و سيستم تخليه دود اطمينان حاصل نماييد.
9. هر وسيله گازسوز بايد داراي يک دودکش مستقل و منتهي به فضاي بيرون باشد و لذا به کارگيري آب گرمکن هاي ديواري در فضاهاي بسته يا مکان هاي فاقد جريان هوا مجاز نيست.
10. شيب لوله هاي افقي درداخل واحدها بايد مثبت و روبه بالا وارتفاع عمودي لوله دربيرون حداقل سه برابر طول افقي آن باشد.
11. توجه به داغ بودن دودکش پس از روشن كردن وسيله گرمايشي به اطمينان شما از تخليه گاز كمك خواهد كرد. اگر لوله دودکش بخاري شما سرد است دليل آن خارج نشدن محصولات احتراق وگازهاي سمي ازدودکش است در اين صورت بايد ضمن رفع نقص، به طور موقت با بازکردن قسمتي از در يا پنجره تهويه در محيط ايجاد نماييد.
12. ضمن ايجاد تهويه مناسب جهت آشپزخانه و حمام منزل، از نصب آبگرمکن در حمام و نيز روشن کردن شعله‌هاي اجاق گاز در آشپزخانه جهت گرم نگه داشتن محيط داخل خانه جداً خودداري نماييد.
13. اگر فضاي منزل خود را با شوفاژ و سيستم حرارت مرکزي گرم مي کنيد درز بندي و بستن منافذ درها و پنجره ها به منظور جلوگيري از اتلاف حرارتي بلاملانع مي باشد اما درصورتي که از بخاري هاي گازسوز به منظور گرمايش محيط استفاده مي کنيد حتماً مختصري تهويه از طريق در يا پنجره در فضا ايجاد نماييد و از درز بندي و بستن کامل منافذ خودداري کنيد.
14. در صورت احساس علايم سردرد و سرگيجه و تهوع در مكاني كه احتمال وقوع مسموميت وجود دارد فوراً آن مكان را ترك نموده و به فضاي آزاد پناه ببريد و در اسرع وقت به پزشك مراجعه كنيد.
15- در صورت تداوم علايم فوق براي چند روز متوالي احتمال مسموميت خفيف با اين گاز وجود دارد كه بهتر است در اين مورد با پزشك خود مشورت كنيد.

در برخورد با موارد مسموميت با گاز مونوكسيد كربن چه بايد كرد؟
1. در صورت مواجهه با مصدومان، سريعاً آن ها را از محيط خارج كنيد.
2. پس از خارج ساختن مصدوم از محيط آلوده فوراً با اورژانس تماس بگيريد.

علائم حياتي مصدومان را کنترل کنيد و از باز بودن راه هاي هوايي مصدوم اطمينان حاصل نماييد.

آغاز برخورد با طلافروشان معترض

سایت حکومتی موسوم به شبکه ایران: رئیس دستگاه مالیاتی کشور از تمهیدات و برخوردهای آتی دولت با طلافروشان متخلف خبر داد.
علی عسگری رئیس سازمان مالیاتی در گفت وگو با این شبکه درباره چالش‌های اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده اذعان کرد: هرگز با طلافروشان بر سر اجرای قانون مذاکره نخواهیم کرد.
وی معتقد است: طلافروشان باید متقاعد شوند که در اجرای قانون مذکور هیچ ابهامی وجود ندارد لذا آنها (طلا فروشان) باید تمکین کنند. رئیس دستگاه مالیاتی کشور همچنین از تمهیدات و برخوردهای آتی دولت با متخلفان قانون خبر داد. گفت‌وگوی ما را با وی بخوانید:

همان‌طور که مطلع هستید خیلی از اصناف اصلاً دوست ندارند به دولت مالیات بدهند. بخصوص در این جریانات اخیر، اغلب اعضای بند (ب) که مکلف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شده‌اند، می‌گویند رکود حاکم بر بازار در شرایط فعلی همه‌گیر شده است. «ما نمی‌توانیم مالیات بدهیم» و ....

ارزیابی شما از این اظهارات چیست. فکر می‌کنید اجرای مالیات بر ارزش افزوده چقدر بر روی رکود بازار آنها اثرگذار باشد؟

این اظهارات اصلاً مورد قبول نیست؛ به قول شما برخی اصلاً نمی‌خواهند به دولت مالیات بدهند. به همین دلیل این اظهارات را بیان می‌کنند. فکر می‌کنم برخی از مشاغل در ایران به پرداخت مالیات عادت نکرده‌اند و پرداخت مالیات به دولت برای آنها، چیز عجیبی است. خوشبختانه اقتصاد ایران به اندازه‌ای بزرگ است که در صورتی که 12 گروه از فعالان اقتصادی آن در یک برهه مکلف به اجرای یک قانون مالیاتی شوند، تغییر گسترده‌ای در رفتار و درآمدهای آنها ایجاد نشود.

منظورم طلافروشان است؛ آنها معتقدند اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده رکود را بر بازار آنها حاکم کرده.

طلافروشان هم جزئی از آن 12 گروه مکلف به اجرای قانون مذکور هستند؛ تفاوتی نمی‌کند.

مطمئناً اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده اثر آنچنانی در عملکرد اقتصادی آنها نخواهد داشت.

در چند هفته اخیر شاهد گران شدن قیمت طلا در بازارهای داخلی بودیم. برخی از طلافروشان می‌گویند دلیل گران شدن قیمت طلا، اخذ سه درصد مالیات بر ارزش افزوده از آنان است؟

گران شدن قیمت طلا اصلاً ربطی به اخذ مالیات ندارد. طلا در بازارهای جهانی گران شده و این مسئله در بازارهای داخلی نیز کاملاً مشهود است.

آیا همین گران‌شدن کالا باعث کاهش تقاضا در این بازار نمی‌شود؟

ببینید؛ ممکن است گران‌شدن کالا در مقطعی باعث کاهش تقاضا گردد، اما سؤال این است چه ضریبی از گران شدن؟ تمام آثاری که اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده طلا بر روی قیمت طلا می‌گذارد، کمتر از 2 درصد قیمت نهایی طلا است.

درباره قیمت تمام شده برای مصرف‌کننده چطور؟

مطمئناً آثار نهایی طبیعی بر قیمت تمام‌شده پائین تر از 3درصد است. اگر قیمت پایه طلا را حدود 33هزار تومان و اجرت و سود فروش‌ طلا را هم حدود 10 هزار تومان در نظر بگیرید، در این صورت از 43 هزار تومان قیمت طلا قرار است حدود 1200 تومان مالیات بر ارزش افزوده اخذ گردد. بنابراین اخذ 1200 تومان یعنی اخذ 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده. بنابراین می‌توان گفت تنها 3 درصد قیمت طلا در اثر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده خواهد بود و 97درصد دیگر آن عواملی غیر از آن است. لذا بعید می‌دانم در مصرف و خرید کالا، تنها 3 درصد اخذ مالیات بر ارزش افزوده اثرگذار باشد و 97 درصد عوامل دیگر خیلی تأثیر نداشته باشند.

آقای عسگری در مورد اجرای قانون مذکور شایعات و اظهارات زیاد است. به عنوان نمونه برخی می‌گویند رقم اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در مورد گروه املاک بسیار بالا است. فکر نمی‌کنید اخذ 3 درصد از پول ملک رقم زیادی باشد؟

اشتباه نکنید؛ ما از 3 درصد قیمت ملک مالیات نمی‌گیریم. درست از خدمات مربوط به معامله در بنگاه‌ها 3 درصد مالیات بر ارزش افزوده اخذ می‌کنیم. به عنوان مثال شما اگر بروید، خانه‌ای را معامله کنید که در آن 500 هزار تومان خدمات مربوط به آن باشد، 3 درصد از آن 500 هزار تومان می‌شود عدد مالیات بر ارزش افزوده. متأسفانه برخی‌ها هم در جامعه همین اشتباه شما را مرتکب شده‌اند.

اجاره چطور؛ یعنی برای خدمات اجاره منزل مسکونی نیز مالیات بر ارزش افزوده اخذ می‌شود.

بله. اجاره هم همین‌طور است. سه درصد خدمات آن چیزی که بنگاه از فرد اخذ می‌کند.

پس شما تأثیرات اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده را بر روی رکود حاکم بر بازار رد می‌کنید؟

البته خیلی‌ها علاقه‌مندند که هر اتفاقی را عینی و غیرعینی به بعضی از موضوعات بی‌ربط وصل کنند. لذا بعید می‌دانم معاملات و مبادلاتی که در این 12 گروه از اصناف می‌شود نسبت به 3 ماه قبل از آن تفاوتی کرده باشد که البته نشأت گرفته از اجرای قانون مذکور باشد.

آخرین وضعیت نام‌نویسی برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در حال حاضر چگونه است؟

در این 12 گروه، خوشبختانه اغلب صنوف بجز برخی از طلافروشان برای اجرای قانون مذکور ثبت‌نام کرده‌اند. الان هم ثبت‌نام پس از یک دوره تمدید به پایان رسیده است. در این دوره هم نزدیک به 18 هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند.

چه تعداد باید ثبت‌نام می‌کردند؟

حدود 40 هزار نفر باید در این دوره ثبت‌نام می‌کردند که بخش زیادی از آنها مربوط به طلافروشان است که البته هنوز هم ثبت‌نام نکرده‌اند.لازم به ذکر است تنها 1000 نفر از 15000 طلافروش تا به حال ثبت نام کرده اند.

وضعیت طلافروشان چگونه است؟

پس از بحث‌های مفصلی که با طلافروشان داشتیم و اتفاقاتی که در اوایل مهرماه افتاد، قرار بر این شد که صنف طلافروشان برای طرح برخی از مسائل با کمیسیون اقتصادی مجلس مذاکراتی انجام دهد. جلساتی هم در این زمینه انجام شد و مباحث خوبی هم در آن جلسات مطرح گردید. حتی در آن جلسه تأکید شد که قانون باید اجرا شود و اگر طلافروشان احیاناً ابهامی هم در این ارتباط دارند یا قصد مطرح کردن بحث‌های کارشناسی را دارند، این اقدام به یک گروه کارشناسی محول شود. قرار هم بر این شد که این گروه کارشناسی با محوریت مرکز پژوهش‌های مجلس تشکیل جلسه داده و مباحث و دغدغه‌های دولت و صنف طلافروشان را به طور کارشناسی مطرح کند. جلسات خوبی هم در این زمینه مطرح شد و خوشبختانه هم، تا آنجا که بنده اطلاع دارم، قرار است همان مسیر قانونی که قبلاً نیز مورد توافق بود دنبال گردد.

یعنی توافق شده است؟

ببینید، طلافروشان باید متقاعد شوند که برای اجرای قانون هیچ ابهامی وجود ندارد. آنها باید برای اجرای قانون تمکین کنند.

چه ابهاماتی از سوی آنها مطرح است؟

عمده بحث‌ آنها این است که طلا، کالا نیست! می‌گویند ما در مورد طلا خدمات انجام می‌دهیم.

دولت چه می‌گوید؟

با بحث‌های کارشناسی که صورت گرفته و استدلال‌هایی که در این حوزه وجود دارد به این نتیجه رسیدیم که «طلا کالا است»؛ مانند همه کالاهای دیگری که در اقتصاد خرید و فروش می‌شود.

کسانی که نیایند؛ چه می‌شوند، اقدام خاصی برای تمکین از قانون انجام نمی‌دهید؟

با طلافروشانی که در وقت مقرر ثبت‌نام نکنند، برخورد خواهیم کرد. اگر به هر دلیلی جریمه‌ای شوند، به هیچ وجه جریمه‌شان بخشیده نخواهد شد. آنها فرصت‌ داشتند تا ثبت‌نام کنند؛ اما نکردند! باید با آنها برخورد شود.

چه برخوردی؟ روش تنبیه دولت چیست؟

مطابق قانون با آنها رفتار می‌کنیم. آنهایی که ثبت‌نام نکردند از امتیازاتی که قانون برایشان قائل شده، بهره‌مند نخواهند شد. لازم به ذکر است اجرای قانون مذکور دارای پروسه‌های مختلفی است که یکی از آنها ثبت‌نام و دیگری آموزش و اجرا است. کسی هم در این دوره ثبت‌نام نکرده باشد به این معنی نیست که قانون را نباید اجرا کند، لذا او هم‌اکنون دیگر از امتیاز ثبت‌نام کردن برخوردار نیست. پس قانون لازم‌الاجرا است، تنها مسئله‌ای که برای او پیش آمده این است که او باید خارج از موعد مقرر برای اجرا ثبت‌نام کند. بنابراین از امتیازات ویژه دولت بهره‌مند نخواهد بود.

اگر واحدهای صنفی طلا باز هم از قانون تمکین نکنند، چه اقدامی انجام خواهید داد؟

بعید می‌دانم یک صنف در جامعه با این صراحت بگوید «من قانون را نمی‌خواهم اجرا کنم»! چرا که قانون کاملاً شفاف است. تمام صاحبنظران قانونی و اقتصادی به این مسئله واقف هستند که طلا هم مانند تمام فعالیت‌های اقتصادی در اقتصاد از هیچ امتیاز دیگری برای نپرداختن مالیات مجزا نیست.

مرگ دلخراش استاد دانشگاه آزاد اندیمشک

فرهنگ جنوب - اگر بفهمید علی نصیریان بازیگر زبردست هزار دستان در جاده پرخطر اندیمشک - اهواز به همراه زن و فرزند جان خود را از دست داده چه واکنشی نشان می دهید؟ واکنش مسئولین نسبت به این خبر چه می تواند باشد؟ احتمالاً مسئولین خوزستانی با فشارهای بی امان مواجه شده و در نطق های غرای خود ضمن تسلیت ، خواهند گفت که مقصران را مجازات می کنند.

علی نصیریان واقعا دیروز در تصادف جان خود را از دست داد اما این علی نصیریان آن علی نصیریان بازیگر نیست بلکه استاد دانشگاه آزاد اندیمشک بود که در اثر سانحه رانندگی در جاده اندیمشک به اهواز مرگ دلخراشی داشت به گونه ای که نه جسد او قابل شناسایی بود نه جسد کودک چندساله اش و تنها از روی مدرک شناسایی به دست آمده تشخیص هویت شدند. این مرگ دلخراش حتا به گوش مسئولین خوزستانی هم نرسید چه برسد به مجازات عاملین و قاصرین !

آقایان مسئول ! حتما باید شخصیت مهم و مشهوری در جاده های خوزستان بمیرد که شما اقدامی کنید !

وضعيت مدرک دانشجويان دانشگاه منحل شده ايران

روزنامه مردمسالاری: رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران تاکيد کرد: روساي دانشکده ها به سوالات و ابهامات به وجود آمده بعد از ادغام پاسخگو باشند و اطمينان دهند که بعد از فارغ التحصيلي مدرک دانشگاه علوم پزشکي تهران يکسان براي همه صادر مي شود. به گزارش مهر، دکتر باقر لاريجاني خطاب به روساي دانشکده هاي دانشگاه علوم پزشکي تهران با اشاره به ادغام واحدهاي آموزشي دانشگاه علوم پزشکي ايران سابق در اين دانشگاه گفت: سئوالات و ابهامات بوجود آمده بعد از ادغام را در نشست هاي مختلف با دانشجويان، هيات علمي و کارکنان واحد خود پاسخ دهيد و به دانشجويان اطمينان دهيد که با کمک هم و هم افزايي حاصل از ادغام، برنامه هاي آموزشي بهتري ارائه خواهد شد. رئيس شوراي سياستگذاري وزارت بهداشت ادغام دانشگاه ها براي هم افزايي نيروها، پيشبرد امور و افزايش رتبه بندي بين المللي آنان را از تجربيات موفق جهاني دانست. لاريجاني که در نشست هيئت رئيسه دانشگاه علوم پزشکي تهران با روساي دانشکده هاي تابع اين دانشگاه سخن مي گفت، افزود: ما مجري تصميمات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي هستيم و ماموريت داريم که کار خود را با همت، تلاش، جديت و همکاري پيش ببريم. استراتژي وزارت بهداشت در ادغام، يکپارچه سازي خدمات بهداشتي درماني و آموزشي پژوهشي در شهر تهران بود. رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: بعد از اين که کرج به استان تبديل شد بحث انتقال دانشگاه ايران به کرج مطرح بود که وزير بهداشت براي اين که در اياب و ذهاب استادان ساکن تهران مشکلي ايجاد نشود ادغام را پذيرفت. وي با اشاره به تجربيات دانشگاه هاي بين المللي در زمينه ادغام دانشگاه ها يادآور شد: به تازگي دو دانشگاه بزرگ ملي ايرلند ادغام شد و در هند نيز کالجي وجود دارد که ماهيت فعاليت آن براي کمک به ادغام و يا جداسازي دانشگاه ها است. لاريجاني با اشاره به رقابت علمي دانشگاهها در عرصه بين المللي گفت: اکنون با توان بيشتر در جهت تحقق سند چشم انداز مي توانيم نقش خود را در منطقه و جهان ايفا کنيم. براي اين که به رسالت ملي خود عمل کنيم و راه را براي دستيابي به اهداف ترسيم شده در اسناد برنامه اي کشور فراهم سازيم چاره اي جز ادغام نداريم.

بنگاه تجاری شدن آموزش و پرورش رژیم

سایت خبرآنلاین: روزنامه جمهوری اسلامی در یادداشتی با عنوان «آموزش و پرورش بنگاه تجاری نیست» به بررسی برنامه برنامه پنجم در مجلس اشاره کرد:

*بررسی لایحه برنامه پنجم توسعه، که هم اکنون در مجلس شورای اسلامی جریان دارد، نیازمند دقت و هوشیاری فوق‌العاده نمایندگان مردم در نهاد قانونگذاری است.

* تأکید قانون اساسی جمهوری اسلامی بر موظف بودن دولت به گسترش کمی و کیفی آموزش و پرورش تا پایان دوره متوسطه نیز به همین دلیل است.

*هفته گذشته، اکثریت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برابر یکی از مواد لایحه برنامه پنجم که مربوط به غیردولتی کردن آموزش و پرورش می‌باشد ایستادگی کرده و آنرا برای بررسی بیشتر به کمیسیون تلفیق برگرداندند. ماده 26 لایحه پیشنهادی برنامه پنجم مقرر میدارد: "وزارت آموزش و پرورش مکلف است ساز و کار اداره امور مدارس و مجتمع‌های آموزشی در استان‌ها و مناطق خود را در چارچوب مواد 13 و 16 قانون مدیریت خدمات کشوری به صورت غیردولتی تهیه و حداکثر تا پایان سال اول برنامه به تأیید معاونت برساند به نحوی که از سال دوم برنامه سالانه حداقل 3 درصد و در طول برنامه حداقل 15 درصد مدارس دولتی به صورت غیردولتی اداره شوند."

*این ماده، با مخالفت شدید نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شد و مخالفت‌ها عموماً بر مغایرت این ماده با قانون اساسی جمهوری اسلامی متکی بود.

*برای روشن‌تر شدن موضوع، خوبست چند نکته را به رئیس محترم مجلس و افرادی که از ماده 26 برنامه توسعه حمایت کرده‌اند یادآور شویم.

اول آنکه آنچه معیار است و از قانون فهمیده می‌شود، خود متن قانون است نه توضیحات جنبی و حاشیه ای. در طول برنامه پنجم هنگامیکه مجریان درصدد اجرای ماده 26 بر میآیند فقط به متن آن استناد می‌کنند و با توسل به عنوان "غیردولتی" اقدام به حذف حداقل 15 درصد مدارس دولتی خواهند کرد، کاری که قطعاً مغایر قانون اساسی است.

دوم آنکه در شرایط کنونی که هیچ قانونی برای گرایش یافتن دولت به سوی غیردولتی کردن مدارس وجود ندارد، مسئولان مدارس معروف به غیرانتفاعی هرچه میخواهند از اولیاء دانش آموزان می‌گیرند و اعتنائی به دستورالعمل‌های وزارت آموزش و پرورش ندارند، تصور کنید اگر ماده 26 تصویب شود چه بر سر اولیاء دانش آموزان خواهد آمد. آیا از دست دولت در آن شرایط کاری ساخته است؟!

کشف مواد منفجره از ستاد موسوی 18ماه بعد از انتخابات

سایت حکومتی مشرق: شنیده ایم اخیرا از زیر زمین یکی از ستادهای انتخاباتی میرحسین موسوی در خیابان یوسف آباد مقدار قابل توجهی نارنجک جنگی و مواد منفجره به دست آمده است.

همه گیر شدن مسئله بیکاری در کشور

با توجه به وضعیت کنونی افزایش بیکاری در کشور و تحلیل‌های کارشناسان اقتصادی در این باره به نظر می‌رسد باید منتظر همه گیر شدن مسئله بیکاری در کشور باشیم. اگر تاکنون در خانواده شما یک بیکار وجود داشت، این احتمال دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک بیکاران خانواده بیشتر شود.
***

سایت فرارو- در حالی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی- اجتماعی از افزایش نرخ بیکاری در فصل تابستان نسبت به فصل بهار خبر می‌دهند، اما مرکز آمار ایران با وجود گذشت قریب به نیمی از فصل پاییز نرخ بیکاری تابستان را اعلام نکرده است. این اتفاق پس از آن رخ می‌دهد که در پی اعلام بیکاری بیش از 5/3 میلیونی در بهار وزارت کار آن آمار را زیر سوال برده بود.

با وجود گذشت 45روز از فصل پاییز هنوز میزان نرخ بیکاری فصل تابستان اعلام نشده است، در حالی که باید پیش از این‌ها روند آماری بیکاری در کشور اعلام می‌شد.

عادل آذر رییس مرکز آمار ایران چندی پیش تکمیل نشدن بررسی‌ها را عامل اصلی این تاخیر دانسته بود. وی همچنین از اعلام این نرخ به محض تکمیل شدن چرخه محاسبه بیکاری خبر داده بود.

از سوی دیگر طه نورالهی مدیرکل جمعیت نیروی کار و سرشماری مرکز آمار ایران درباره زمان دقیق اعلام نرخ بیکاری فصل تابستان سال‌جاری گفت: «هنوز برای اعلام این نرخ زود است، چون تاکنون بررسی ها برای تعیین این نرخ نهایی نشده است.»

این مقام مسئول مرکز آمار ایران همچنین تاکید کرد که برای اعلام این نرخ تا زمان آغاز فصل بعدی (زمستان) فرصت داریم و می توانیم تا آن زمان این نرخ را اعلام کنیم.

با این وجود نگرانی‌ها درباره احتمال افزایش نرخ بیکاری بیش از پیش شده است برخی ناظران دلیل تاخیر در اعلام آمار را نیز همین مطلب می‌دانند.

در فصل بهار پس از اعلام بیکاری 6/14 درصدی از سوی مرکز آمار ایران وزارت کار به این امار انتقاد کرد و آن را زیر سوال برد. شیخ الاسلامی وزیر کار درباره این نرخ بیکاری در بهار گفته بود که به نظر می‌رسد نرخ بیکاری بهار 89 دارای اشتباه است و یا این‌که نرخ‌های اعلام شده در سالهای گذشته اشکال داشته است.

همچنین وزیر کار در آن مقطع عنوان کرده بود؛ اگر نرخ بیکاری بهار 89 را بپذیرد به معنی افزایش 1 میلیون نفر بیکار جدید است. البته وی تاکید داشت که با ابهام و بی‌میلی ناچار است نرخ بیکاری محاسبه شده توسط مرکز آمار ایران را بپذیرد.

پس از این نوع برخورد و اظهارات وزیر کار درباره غیرقابل استناد بودن نرخ بیکاری مرکز آمار، این سازمان اعلام کرد که اطلاعات رسمی، دقیق و صحیح خود را از طریق سایت اطلاع رسانی می کند. اگر صحبت‌های وزیر کار مورد تائید ما بود، اطلاعات خود را بر روی سایت قرار نمی‌دادیم، قرار دادن این اطلاعات بر روی سایت به معنای این است که مرکز آمار بر صحت آمارهای خود پافشاری می کند.

در همین حال، این مرکز اعلام کرد که نرخ بیکاری افزایش یافته و اگر صلاح باشد به این سخنان وزیر پاسخ خواهد داد.

اپیدمی بیکاری
در حالی نرخ بیکاری بهار امسال 6/18 درصد اعلام شد که این نرخ در بهار سال 88این نرخ 1/11 درصد اعلام شده بود و رشد ناموزون بیکاری در کشور باعث شد که کارشناسان اقتصادی و اجتماعی زنگ خطر را در این باره به صدا درآورند.

دکتر مسعود نیلی که خود یکی از این کارشناسان بود بیکاری را به عنوان مهمترین چالش اقتصادی در سال‌های آینده معرفی کرد و دلیل این مسئله را نیز تقاضای روز افزود متولدین دهه شصت برای کار دانست.

به اعتقاد نیلی متولدین دهه شصت که تاکنون تقاضای خود برای کار را به دلایل مختلف از جمله تحصیل، خدمت سربازی و.. به تاخیر انداخته بودند اکنون با پایان دوران تحصیل و خدمت سربازی به بازار کار هجوم آورده اندو هر روز به میزان تقاضاها برای یافتن کار نیز افزوده می‌شود.

از سوی دیگر برخی از اقتصاددانان به مسئله دیگری نیز اشاره می‌کنند و آن را دلیلی برای افزایش نرخ بیکاری می‌دانند. آن‌ها معتقدند وضعیت رکود اقتصادی و صنعتی چند ساله اخیر باعث شده است که بسیاری از واحدهای صنعتی روبه ورشکستگی و تعطیلی بروند و کارگران آن‌ها نیز از کار بیکار شوند.

با این اوصاف برخی بررسی‌ها نیز از احتمال تحقق نرخ بیکاری 18درصدی در کشور خبر می‌دهند. این بررسی ها دلایل این افزایش بیکاری را کاهش سرمایه گذاری و افزایش جمعهیت در کشور می‌دانند.

با استناد به آخرین نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن که در سال 85 اعلام شده است، جمعیت فعال 10 ساله و بیشتر از آن، از 12 میلیون نفر سال 65 به 16 میلیون نفر در سال 75 و سپس به بیش از 23 میلیون نفر در سال 85 افزایش یافته و در سال گذشته نیز این تعداد 23 میلیون و 800 هزار نفر اعلام شده است.

اما در مقابل این افزایش عرضه نیروی کار، روند سرمایه گذاری در کشور صعودی نبوده است. طبق آمارهای مرکز پژوهش های مجلس، در حالی که طی سال های 67 تا 75 اقتصاد ایران از رشد متوسط سرمایه گذاری سالانه 7/12 درصدی برخوردار بود، در سال های 75 تا 79 این میزان رشد سالانه به 4/8 درصد کاهش یافت و پس از آن نیز این روند نزولی طی شد و در سال 85 به رشد سالانه 5/5 درصد رسید.

در کنار این روند، افزایش چشمگیر واردات در سال های برنامه چهارم که به اذعان خود مسئولان حتی بیش از میزان ذکر شده در برنامه چهارم بود نیز طبیعتا در کاهش اشتغال کشور تاثیر گذاشته است. چرا که طبق آمارهای سازمان بین المللی کار به ازای هر 100 دلار واردات یک شغل در کشور مقصد از بین می رود.

براین اساس، طبق آمارهای گمرک کشور 34 درصد واردات 32 سال گذشته در سال های برنامه چهارم صورت گرفته است. این میزان واردات در طی برنامه چهارم در حالی 240 میلیارد دلار بوده که این میزان در برنامه های اول تا سوم به ترتیب 108 میلیارد دلار، 68 میلیارد دلار و 117 میلیارد دلار بوده است.

با توجه به وضعیت کنونی افزایش بیکاری در کشور و تحلیل‌های کارشناسان اقتصادی در این باره به نظر می‌رسد باید منتظر همه گیر شدن مسئله بیکاری در کشور باشیم. اگر تاکنون در خانواده شما یک بیکار وجود داشت، این احتمال دور از ذهن نیست که در آینده نزدیک بیکاران خانواده بیشتر شود.

اعترافات تکان دهنده عامل قتل فجيع دختر ۵ ساله

روزنامه خراسان: اعترافات تکان دهنده عامل قتل فجيع دختر ۵ ساله در مشهد
مرد جواني که در پي شکنجه هاي وحشيانه دختر ۵ ساله اي را در مشهد به قتل رسانده و با صحنه سازي مدعي بود که جسد دختر بچه رها شده در کنار بولوار فرودگاه را به دليل آن که فکر مي کرده زنده است به بيمارستان رسانده، دستگير و در اظهاراتي تکان دهنده به جرم خود اقرار کرد.به گزارش خراسان، صبح روز چهارشنبه گذشته زنگ تلفن همراه قاضي ويژه قتل عمد به صدا در آمد و ماموران انتظامي گزارش دادند جواني جسد دختر بچه ۵ ساله اي را در حالي به مرکز درماني منتقل کرده که مدعي است جسد در کنار بولوار فرودگاه افتاده بود و شهروندان با پليس تماس گرفتند اما من که فکر مي کردم هنوز جان در بدن دارد او را به بيمارستان منتقل کردم. با دريافت اين خبر بلافاصله قاضي علي اکبر صفائيان براي بررسي موضوع به محل رها شدن جسد و بيمارستان عزيمت کرد و به بررسي پيرامون اين حادثه پرداخت تحقيقات اوليه نشان داد: جسد مربوط به دختر بچه ۵ ساله اي است که قبل از مرگ به طرز وحشيانه اي شکنجه شده است چرا که آثار کبودي، ضرب و جرح و خراشيدگي هاي عمقي و سطحي زيادي در تمام نقاط بدن وي مشهود بود.اين گزارش حاکي است: در بررسي هاي مقدماتي هويت دختر ۵ ساله مشخص نشد در حالي که وي بلوز قرمز و سفيد رنگي به تن داشت. اين امر بيانگر آن بود که دختر ياد شده لباس منزل به تن داشته است. قاضي ويژه قتل عمد پس از بررسي هاي اوليه دستور داد تا جسد اين دختر که داخل پتويي کوچک پيچيده شده بود براي انجام معاينات و تعيين علت دقيق مرگ به پزشکي قانوني حمل شود. مقام قضايي که احتمال مي داد اين دختر در پي کودک آزاري هاي وحشيانه اي به قتل رسيده باشد دوباره سوالاتي را از جواني که جسد دختر را به بيمارستان امدادي (شهيد کامياب) برده بود پرسيد اما او که اين بار حرکات و رفتار غيرمتعارفي داشت نتوانست آن چه را که قبلا گفته بود به درستي بيان کند همين امر ظن مقام قضايي را برانگيخت و جوان ياد شده در پاسخ به سوالات گوناگون قاضي ويژه قتل عمد دچار تناقض گويي شد بنابراين مقام قضايي دستور داد تا جوان ۳۶ ساله به يک مرکز امنيتي منتقل و تحت بازجويي هاي فني قرار گيرد. اين در حالي بود که پزشکان اعلام کردند بيش از چند ساعت از مرگ فجيع اين دختر نمي گذرد.گزارش خراسان حاکي است: مظنون دستگير شده که هرگونه آشنايي با دختر بچه و چگونگي قتل او را انکار مي کرد وقتي در برابر دلايل و شواهد محکمي قرار گرفت که نشان مي داد دختر بچه را مي شناسد چرا که ساعاتي قبل مادر دختر شناسايي شده و پرده از راز اين ماجرا برداشته بود به ناچار لب به اعتراف گشود و به ارتکاب اين جنايت هولناک اعتراف کرد.وي گفت: چندي قبل زني را که دختر ۵ ساله اي داشت صيغه کردم و با او زندگي مي کردم و اين دختر همان دختر زن صيغه اي من است. وي در اظهارات تکان دهند ه اش افزود: او را با مشت، کمربند، ني قليان و هر چيزي که دم دستم بود کتک مي زدم تا آن که شب حادثه او پس از کتک کاري جان سپرد اما همسرم مي گفت او بي هوش شده و بايد او را به بيمارستان برسانم من هم با يک صحنه سازي ادعا کردم که دختر بچه را نمي شناسم و جسد او را تنها در کنار بولوار فرودگاه ديده ام و به دليل اين که فکر مي کردم زنده است به بيمارستان رساندم!!با آن که اين مرد مدعي است که مادر مقتول را صيغه کرده اما بررسي هاي مقام قضايي در مراحل اوليه حاکي از آن است که اين زن ۲۷ ساله به دليل اختلافات خانوادگي، از منزل همسرش فرار کرده و پس از آشنايي خياباني با متهم به قتل، با او زندگي مي کرده است.ادامه بررسي هاي اوليه بيانگر آن است که او از همسر خود طلاق نگرفته و با برداشتن دختر بچه ۵ ساله و بدون اطلاع شوهرش، نزد اين جوان ۳۶ ساله آمده است. اين گزارش حاکي است: تحقيقات قضايي درباره ادعاهاي متهم به قتل و مادر مقتوله در حالي ادامه دارد که آثار زخم هاي متعدد بر روي تمام نقاط بدن دختر بچه نمايان است و اين امر نشان مي دهد که او تحت شکنجه هاي سخت جسمي از سوي مرد جوان قرار گرفته تا حدي که اين گونه ضرب و جرح ها منجر به مرگ وي شده است.شايان ذکر است: متهم دستگير شده به دستور مقام قضايي در اختيار ماموران امنيتي قرار گرفته تا تحقيقات بيشتري درباره زواياي پنهان اين جنايت هولناک انجام شود.

بازداشت دو شهروند کرد

آژانس خبری موکريان
سرويس حقوق بشر

بر اساس اخباردریافتی دو شهروند کرد به نام های محمد مجید زاده و بهروز تناسبی از سوی نيروهای امنيتی بازداشت شدند .

بر اساس گزارش خبرنگار آژانس خبری موکریان مجید زاده که اهل سقز می باشد حدود یک هفته پیش بازداشت و تناسبی که اهل سنندج می باشد حدود سه ماه پیش دستگير و روانه بازداشتگاه شده اند.

گفته می شود این دو شهروند به همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون متهم گردیده اند.

همچنین خبرنگار آژانس خبری موکریان از بوکان گزارش داد که یک شهروند بوکانی به نام خالد پوراحمد که به اتهام همکاری با احزاب مخالف چندی پیش توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده بود روز گذشته با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی از زندان آزادشد.

21 درصد حوادث بخش ساختمان منجر به فوت می‌شود

دبیر دومین همایش ملی ایمنی ساختمان از برگزاری این همایش در روزهای 20 و 21 آبان ماه جاری با حضور مسئولان کشوری و متخصصان صنعت ساختمان خبر داد و گفت: 21 درصد حوادث رخ داده در بخش ساختمان منجر به فوت می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر حسین خلوتی در نشستی خبری گفت: براساس آمارهای سازمان بین المللی کار، سالانه حداقل 60 هزار حادثه منجر به فوت در سایتهای ساختمان سازی در جهان گزارش شده است، یعنی هر 10 دقیقه یک حادثه منجر به فوت در دنیا داریم.

وی افزود: همچنین این آمارها نشان می دهد که 17 درصد حوادث مرگبار در کارگاه‌های ساختمانی رخ می‌دهد، ضمن اینکه در کشورهای صنعتی بین 6 تا 10 درصد نیروی کار کل در بخش ساختمان مشغول هستند ولی 25 تا 40 درصد مرگهای شغلی در این حوزه است.

خلوتی مطرح کرد: براساس پژوهشی که در اروپا انجام شده، 16 درصد کارگران ساختمانی در نیمی از دوره عمر کاری خود با مواد شیمیایی خطرناک سروکار دارند.

دبیر دومین همایش ملی ایمنی ساختمان در ادامه فرهنگ سازی درباره ایمنی و گسترش این فرهنگ در حوزه ساخت و ساز شهری ، آسیب شناسی و بررسی علل ، کاستی ها و ضعفهای موجود در رعایت ایمنی، ارائه راهکارهای تامین و ارتقای سطح ایمنی در ساخت و ساز شهری و تبیین نقش، وظایف و مسئولیتهای دست اندرکاران ساخت و ساز شهری را چهار هدف عمده این همایش اعلام کرد.

وی با اشاره به این که ایمنی یک فرهنگ است که در هر یک از مراحل طراحی، ساخت و بهره برداری یک سازه باید ساری و جاری شود، اظهار داشت: پس از فراخوان عمومی، مقالات متعددی به دبیرخانه همایش ارسال شد که توسط کمیته علمی همایش که از اساتید دانشگاه ، مسئولان اجرایی و متخصصان هستند، بررسی و داوری شده است.

خلوتی خاطرنشان کرد: در حاشیه این همایش، سه نمایشگاه جانبی شامل نمایشگاه تخصصی ایمنی و تجهیزات حفاظتی برای ارائه توانمندیهای شرکت کنندگان، نمایشگاه عکسهای برتر درباره موضوع ایمنی ساختمان و نمایشگاه وبلاگهای فعال و پویا در زمینه ایمنی در نظر گرفته شده است.

وی مدیریت ریسک در ارتفاع را یکی از محورهای کارگاه‌های تخصصی این همایش عنوان کرد و گفت: بعد از حواث رانندگی، سقوط از ارتفاع بیشترین آمار حوادث را به خود اختصاص داده است.

دبیر دومین همایش ملی ایمنی ساختمان با بیان اینکه هر روز شاهد اخبار گوناگون ساختمانی هستیم، افزود: حواث ساختمانی با رقم حدود 46 درصد بالاترین آمار حوادث را شامل می شود.

خلوتی اظهارداشت: در مجموع 21 درصد حوادث رخ داده در بخش ساختمان منجر به فوت، 19 درصد جراحت، 4 درصد شکستگی و 20 درصد سایر جراحات جزئی شده است.

وی با بیان اینکه هم اکنون متولی واحد برای ایمنی ساختمان در ساخت و ساز شهری در کشور وجود ندارد، تصریح کرد: در سال 86 ، 338 حادثه مربوط به گودبرداری و ریزش در تهران بود که 154 مصدوم و کشته در پی داشت، این در حالی است که در سال 87، 231 حادثه مربوط به گودبرداری و ریزش در تهران گزارش شد که 127 مصدوم و کشته در پی داشت. با وجود کاهش این نوع حوادث؛ اما آمار همچنان بالا و نگران کننده است.

دبیر دومین همایش ملی ایمنی ساختمان در پایان گفت: این همایش با تلاش موسسه تحقیق و توسعه خانه عمران و با همکاری سازمان مدیریت بحران وزارت کشور، وزارت بهداشت، وزارت کار، مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن و شهرداری تهران و ... در 20 و 21 آبان ماه جاری در محل موسسه مطالعات بهره وری و منابع انسان سازمان گسترش در تهران برگزار می‌شود.

علاقه مندان برای اطلاع بیشتر می توانند به سایت
safetyhouse.ir
مراجعه کنند. اولین همایش ملی ایمنی ساختمان آذر ماه سال 87 برگزار شده بود.

80 درصد زندانیان دیه متاهلند

رئیس ستاد دیه کشور با بیان اینکه در 25 ماه گذشته یکهزار زندانی دیه وارد زندانهای کشور شده اند گفت: بیشتر این زندانیان به دلیل مستی، نداشتن گواهینامه، اعتیاد و... سبب تصادف و فوت و جرح عابران شده اند و در مجموع سه هزار و 500 زندانی دیه در کشور وجود دارد.

اسدالله جولایی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ازسال 47 تا سال87 به قربانیان حوادث رانندگی و تصادفات بی توجهی شد، گفت: در این 40 سال هیچ سازمان یا نهادی متولی توجه به قربانیان حوادث، خانواده کشته شدگان در تصادفات و زندانیان دیه نبوده است.

اجباری شدن بیمه شخص ثالث تعداد زندانیان دیه را 15 برابر کاهش داد

وی افزود: ستاد دیه کشور از سال 78 تلاش کرد قانونی را در مجلس شوراس اسلامی به تصویب برساند تا بیمه شخص ثالث برای تمامی خودروها در کشور اجباری شود که پس از 10 سال این قانون در 31 اردیبهشت ماه سال 1387 تصویب شد.

جولایی اظهار داشت: بر اساس آمار ستاد دیه کشور در 30 سال گذشته بیش از 460 هزار نفر بر اثر تصادف منجر به فوت یا نقص عضو وارد زندان شده اند در حالی که پس از تصویب این قانون در سال 82 تنها 30 هزار نفر به عنوان زندانیان دیه وارد زندان شدند.

ورود هزار زندانی دیه در 25 ماه به زندانهای کشور

رئیس ستاد دیه کشور گفت: از 25 ماه گذشته تاکنون تنها یکهزار زندانی دیه وارد زندانهای کشور شده اند که اکثر این زندانیان به دلیل مستی، نداشتن داشتن گواهینامه، اعتیاد و... سبب تصادف و فوت و جرح عابران شده اند و در مجموع سه هزار و 500 زندانی دیه در کشور وجود دارد.

جولایی از تمامی رسانه های کشور درخواست کرد مردم را با اصول راهنمایی و رانندگی آشنا کرده و فرهنگ درست رانندگی کردن را در جامعه نهادینه کنند.

طرح آموزش همگانی عبور و مرور ابلاغ شد

رئیس ستاد دیه کشور از تدوین طرح جامع اصلاح عبور و مرور کشور در کمیته راهبردی آموزش و پژوهش ستاد دیه خبر داد و افزود: این طرح برای تصویب به شورای فرهنگ عمومی کشورارائه شد و مهرماه امسال توسط شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی ترافیک تصویب و به تمامی استانداریهای کشور ابلاغ شد که بر اساس آن تمامی دستگاههای آموزشی (31 دستگاه دولتی) ملزم به آموزش همگانی عبور و مرور و آشنا کردن مردم با قوانین و آیین نامه راهنمایی و رانندگی شده اند.

وی افزود: بر اساس این طرح وزارت آموزش و پرورش باید اصول راهنمایی و رانندگی و عبور و مرور در شهر را در کتب درسی دانش آموزان از پیش دبستانی تا دانشگاه آموزش دهد.

جولایی اظهار داشت: اجرای طرح آموزش همگانی عبور و مرور برای مساجد، پایگاههای بسیج، نمازجمعه ها، سازمان تبلیغات اسلامی، دانشگاهها، حوزه های علمیه، صدا و سیما، سینما، رسانه ها و... در این طرح دیده شده است.

رئیس ستاد دیه کشور با بیان اینکه سالیانه بیش از 25 هزار نفر قربانی تصادفات رانندگی در کشور می شوند گفت: آمارها نشان می دهد که سالیانه بیش از 300 هزار نفر بر اثر تصادفات رانندگی راهی بیمارستانها می شوند به همین دلیل دستگاههای آموزشی برای جلوگیری از این حوادث رسالتی بزرگی بر عهده دارند و باید پاسخگو باشند.

80 درصد زندانیان دیه متاهل هستند

جولایی با بیان اینکه مدیر و مسئولان ستاد دیه برنامه بازدید از زندانهای کشور را در دستور کار ماهیانه خود دارند گفت: 30 درصد زندانیان دیه را جوانان زیر 30 سال و 80 درصد از کل زندانیان را افراد متاهل تشکیل می دهند.

کمک رئیس جمهور برای آزادی زندانیان دیه تکرار نمی شود

رئیس ستاد دیه کشور در پاسخ به این پرسش که آیا کمک ریاست جمهوری برای آزادی زندانیان دیه ادامه دارد، گفت: این کمک در یک مقطع کوتاه انجام شد و دیگر تکرار نمی شود.

وی افزود: در این مقطع دو هزار و 584 زندانی دیه با بدهی 104 میلیارد تومان در حال آزادی هستند که نیمی از این مبلغ را رئیس جمهور و نیمی دیگر را ستاد دیه تامین کرد.

چرا زنان مدیران بهتری هستند

رادیو آلمان: شمار زنانی که در سال‌های اخیر در کشورهای مختلف جهان به پست‌های کلیدی دست ‌یافتند رو به افزایش است. متخصصان عصب‌شناسی معتقدند توانایی‌ مدیریت و رهبری در مغز زنان، در طول تاریخ تکامل گسترش بیشتری یافته است.

کم نیستند کسانی که معتقدند زنان مدیران بهتری هستند. عصب‌شناس معروف آمریکایی لوآن بریزندین تحقیقاتی مختلفی در مورد تفاوت‌های رفتار اجتماعی زنان و مردان انجام داده است. این تفاوت‌ها ناشی از تفاوت‌های ساختاری است که در طول تاریخ تکامل در مغز زنان و مردان ایجاد شده است. بریزندین می‌گوید به عنوان مثال به جای یک جمع فکر کردن یا "ما-فکر کردن" رفتاری زنانه است.

در طول تاریخ در حالی که وظیفه مردان پاسداری از حریم خانواده و تأمین خوراک بود زنان یاد گرفتند که از بچه‌ها و سالمندان مراقبت کنند و همزمان در شرایط مختلف با سایر افراد قبیله هم کنار بیایند. عصب‌شناسان می‌گویند با اینکه شمار سلو‌لهای مغزی زنان و مردان یکسان است، اما مغز زنان کوچکتر است. علت این تفاوت فشردگی سلولهای مغز زنان است. این فشردگی در عین حال پیش‌بینی و تحلیل رفتار زنان سخت‌می‌کند. تحقیقات مختلفی که در این زمینه صورت گرفته نشان می‌د‌هند که زنان در مقایسه با مردان در شرایط یکسان از بخش‌های بیشتری از مغز خود استفاده و با انعطاف بیشتری فکر می‌کنند.

از تفاوت‌های ساختاری مغز زنان و مردان می‌توان به بخش‌های گویایی و شنوایی مغز اشاره کرد. این دو بخش در مغز زنان یازده ‌درصد گسترده‌تر از مغز مردان است. از این رو جای تعجب ندارد که زنان توانایی گفتاری بهتری دارند و قادرند احساس خود را بهتر بیان کنند. عصب‌شناس آمریکایی لوآن بریزندین می‌گوید مغز زنان اینگونه برنامه‌ریزی شده است.

در مقابل بخش‌هایی که کنترل کننده تحرک بدنی، خشونت و رفتار جنسی است در مغز مردان گسترده‌تر است. ‎به عبارت دیگر مغز مردان برای تصمیم‌‌گیری در حالت فردی بهتر برنامه‌ریزی شده است. این تفاوت نیز ریشه در تاریخ تکامل انسان دارد.

بخش قابل‌توجه دیگر در مغز زنان قسمت هیپوکامپ است. این قسمت از جمله مرکز حافظه احساسی است. هیپوکامپ در مغز زنان گسترش بیشتری پیدا کرده است. این بخش در مغز زنان در مقایسه با مردان در نخستین سال‌های زندگی رشد بیشتری دارد. گسترش هیپوکامپ به این معناست که زنان علاوه بر احساس همدری بیشتر با دیگران توانایی بیشتری برای به خاطر آوردن جزییات یک پشامد احساسی دارند. این در حالی است که مردان اغلب جزئیات چنین رویدادهایی را زودتر فراموش می‌کنند.

به دلیل این تفاوت‌های ساختاری روشن است که مردان و زنان به دو گونه متفاوت از یکدیگر فکر می‌کنند. عصب‌شناسان می‌گویند که این تفاوت‌ها می‌توانند مکمل یکدیگر باشند. به عنوان مثال ثابت شده است که تیم‌های مدیریتی که از زنان و مردان تشکیل شده نسبت به تیم‌های تک جنسیتی پویایی بیشتری دارد و در نهایت موفق‌تر ‌عمل می‌کند. عصب‌شناس آمریکایی لوآن بریزندین می‌گوید: «البته آمار و بررسی‌های مختلف نشان می‌د‌هد که زنان با تجربه در محدوده سنی ۵۰ تا ۷۰ سالگی مدیران بهتری هستند.»

افزایش قیمت کالاهای اساسی در بازار و اصرار مسئولین بر عدم تغییر قیمت ها

جرس:
در حالیکه مقامات دولت تاکید و اصرار دارند با آغاز اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، نه تنها قیمت ها تغییری نخواهد کرد، بلکه وضعیت مردم بهبود نیز خواهد یافت، جدول افزایش قیمتها در بازار در هفته منتهی به هفتم آبان ماه نسبت به مدت مشابه در سال گذشته، افزایش چشمگیر و قابل تاملی را نشان می دهد.

به گزارش مهر، این گزارش که به تائید بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران رسیده، قیمت خرده فروشی برخی مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به هفتم آبان ماه جاری بررسی شده است.

گفتنی است بانک مرکزی ایران، هر هفته آماری ارائه می‌دهد، که شامل قیمت خرده فروشی کالا‌های مصرفی است و طبق نظر کارشناسان، یکی از راه‌های محاسبه تورم هم همین جدول است. بر اساس همین آمارهای بانک مرکزی، در پنج سال اخیر - از هفته اول مرداد ٨۴ تا هفته آخر مهر ٨٩ - در ٣٩ قلم کالا‌ از اقلا‌م مصرفی خانواده‌ها در سبد خوراکی، به طور متوسط شاهد افزایش ۱٢۵ درصدی قیمت‌ها هستیم.

گزارش هفته منتهی به هفتم آبان ماه جاری نشان می دهد که قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ، روغن نباتی، قندوشکر، سبزیهای تازه و چای در هفته منتهی به هفتم آبان ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ترتیب ۲۲٫۶ درصد، ۲۳٫۸ درصد، ۲۹ درصد، ۳۹٫۴ درصد، ۳۹٫۹ درصد و ۱۳ درصد افزایش یافته است.

در همین حال، در هفته مورد بررسی، قیمت برنج نسبت به مدت مشابه در سال گذشته دو درصد کاهش نشان می‌دهد. همچنین قیمت لبنیات، تخم مرغ، حبوبات و میوه های تازه در هفته منتهی به هفتم آبان ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۳٫۹ درصد، ۳٫۸ درصد، ۱۲٫۷ درصد و ۲۹٫۹ درصد افزایش یافته است.

در هفته منتهی به هفتم آبان ماه نسبت به هفته قبل در گروه لبنیات قیمت کره پاستوریزه اندکی کاهش داشت. بهای سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل ثابت بود.قیمت تخم مرغ افزایش یافت و شانه ای ۲۹۲۰۰ الی ۴۰۰۰۰ ریال فروش می رفت.

در گروه برنج، بهای برنج داخله درجه یک و برنج وارداتی غیر تایلندی افزایش جزئی ولی قیمت برنج داخله درجه دو کاهش جزئی داشت. در گروه حبوب بهای لوبیا چشم بلبلی کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه نسبت به هفته قبل افزایش یافت.

در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری تهران پرتقال درجه یک و طالبی عرضه نمی گردید ولی بقیه اقلام میوه و سبزی تازه را که تعدادی از آنها از نظر کیفی در سطح پایینی قرار داشتند به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار می فروختند.

میوه فروشی های سطح شهر اقلام مرغوب میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه بهای سیب قرمز و سیب زرد تخم لبنان، نارنگی و لیموشیرین نسبت به هفته قبل کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه به ویژه طالبی و خربزه افزایش داشت. در گروه سبزی های تازه بهای خیار و سبزی های برگی کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه افزایش یافت.

در این هفته بهای گوشت مرغ نسبت به هفته قبل اندکی کاهش ولی قیمت گوشت تازه گاو و گوساله اندکی افزایش داشت. بهای گوشت گوسفند ثابت بود. در هفته مورد بررسی، قیمت قند، چای خارجی، انواع روغن نباتی و به ویژه شکر نسبت به هفته قبل افزایش یافت.

محمود احمدی نژاد و معاون اول و سخنگوی دولت وی، طی هفته های گذشته در نطق های تلویزیونی و مصاحبه های متعدد خود، از عدم افزایش قیمت ها و ذخیره سازی کالاهای اساسی در صورت آغاز اجرای طرح هدفمندی یارانه ها خبر داده بودند.

چرا هیچ کس دوست ندارد بند دوم مرغ سحر را بخواند؟

مرغ سحرنیازی به معرفی ندارد. سروده ای از محمدتقی بهار در دوران مشروطه که پس از آغاز حکومت رضا شاه به صورت ترانه اجرا شد. آهنگ این اثر، از مرتضی نی داوود، فوق العاده زیباست. آهنگ باو جود گیرایی زیر و بالای چندانی ندارد بنابراین حتی کسانی که با خوانندگی آشنایی ندارند می توانند آن را به راحتی بخوانند. اکثر خوانندگان نامی نیز اجرایی از مرغ سحر را به نام خود ثبت کرده اند که می توان به ملوک ضرابی، قمرالملوک وزیری، نادر گلچین، هنگامه اخوان، محمدرضا شجریان و نیز اجراهای متفاوتی از فرهاد، همای و محسن نامجو اشاره کرد
آنچه تا کنون به عنوان مرغ سحر شنیده ایم عبارت است از بند اول این شعر:

مرغ سحر ناله سرکن، داغ مرا تازه تر کن
ز آه شرر بار این قفس را بَر شِکَنُ و زیر و زِبَر کن
بلبل پَر بسته ز کنج قفس درآ، نغمهٔ آزادی نوع بشر سرا
وَز نفسی عرصهٔ این خاک تیره را. پر شرر کن
ظلم ظالم، جور صیاد آشیانم داده بر باد
ای خدا، ای فـلک، ای طبیعت، شام تاریک ما را سحر کن
نوبهار است، گل به بار است، ابر چشمم، ژاله‌بار است
این قفس، چون دلم، تنگ و تار است
شعله فکن در قفس ای آه آتشین
دست طبیعت گل عمر مرا مچین
جانب عاشق نِگَه‌ ای تازه گل از این، بیشتر کن
مرغ بیدل شرح هجران مختصر٬ مختصر کن

اما شاید خیلی ها ندانند که این فقط نیمی از مرغ سحر استو این شعر بند دومی دارد که تقریبا هیچ خواننده ای تمایلی به خواندن آن ندارد
بند دوم می گوید:

عمر حقیقت به سر شد، عهد و وفا بی اثر شد
ناله عاشق، ناز معشوق، هر دو دروغ و بی ثمر شد
راستی و مهر و محبت فسانه شد
قول و شرافت همگی از میانه شد
از پی دزدی، وطن و دین بهانه شد
دیده تر کن
جور مالک، ظلم ارباب، زارع از غم گشته بی تاب
ساغر اغنیا پر می‌ناب، جام ما پر ز خون جگر شد
ای دل تنگ ناله سر کن، از مساوات صرف نظر کن
ساقی گلچهره بده آب آتشین، پردهٔ دلکش بزن ای یار دلنشین
ناله بر آر از قفس ای بلبل حزین
کز غم تو، سینه من، پر شرر شد، پر شرر شد

اما چرا کسی این بند را دوست ندارد؟
بند اول شعری انقلابی استکه به دستگاه ظلم می تازد، از زندانی و در قفس بودن آزادی خواهان گله می کند، آرزوی پایان شب تار ملت را دارد و مردم را به قیام و انقلاب جهت پایان دادن به ظلم و شکستن قفس فرا می خواند

اما بند دوم شعری اجتماعی است.شاعر در این بند از رواج دروغ، منسوخ شدن حقیقت طلبی، از بین رفتن عشق واقعی میان عاشق و معشوق و گم شدن مهر و محبت و شرافت گله می کند و از کسانی می نالد که وطن و دین را بهانه ای برای دزدی کرده اند. اینان چه کسانی هستند؟ تنها حاکمان یا تمامی مردم؟ فضای حاکم بر این بخش از شعر به مورد دوم اشاره دارد. همچنین زمانی که شعر از جور مالک و ارباب شکایت می کند اغنیا را به عنوان طبقه ای از جامعه به باد نقد می گیرد نه به عنوان بخشی از وابستگان دولت
در بند اول پیشنهاد شعله فکندن در قفس که همانا براندازی حکومت ظالم است مطرح می شود اما در مورد بند دوم شاعر هیچ راه حلی نمی یابد و در نهایت بلبل را فقط به بر آوردن ناله های حزین از دورن این قفس خود ساخته فرا می خواند

مردم ما همیشه دوست داشته اند که ریشه مشکلات را در حکومت بشناسند و خود را از هر گونه اشکالی مبرا بدانند از این روی خوانندگان همان بخشی از مرغ سحر را خوانده اند و می خوانند که مورد پسند عامه مردم است. جالب این جاست که برخی بی توجهی به بند دوم را به دلیل سیاسی بودن آن دانسته اند که چنین دیدگاهی موجب شگفتی است.
ما تا به حال بارها به دستور بند اول عمل کرده ایم و قفس را آتش زده ایم اما پس از فرو نشستن شعله خود را در قفسی جدید یافته ایم. ای کاش یک بار هم که شده بند دوم را بخوانیم و همت کنیم بر اساس آن

ارزش های انسانی را در جامعه ایرانی احیا نماییم

منبع : www.rudarru.net

بالای صفحه

... بیشتر