xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان ( "اوتانس" : http://www.rudarru.net ) از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

دوشنبه ، 10 آبان 89

زنان خیابانی زنگ خطر شیوع "ایدز"

 
هتل مخوف؟! / بهروز جاوید طهرانی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در پی اظهارات هفته گذشته مدیرکل زندان‌های استان تهران که گفته بود «سرویس‌رسانی و خدمات‌دهی در زندان‌ها به گونه‌ای شده که از جو یک محیط بد به محیطی دست پیدا کنیم که آن را هتل می‌نامند»، زندانی سیاسی بهروز جاوید تهرانی در نامه ای که از زندان رجایی شهر کرج منتشر نموده است به شرح وضعیت فعلی و مشکلات جاری این زندان پرداخت و با اشاره به مشکلاتی همچون جمعیت بیش از ظرفیت زندان ها، وضعیت اسفبار غذایی، رفتار نامناسب زندانبانان ها، نگهداری زندانیان روانی در میان سایر زندانیان، نبود امکانات مناسب درمانی، توزیع سازمان یافته مواد مخدر توسط مسئولین زندان، آزار و اذیت جنسی زندانیان کم سن و سال و ... به رد گفته های این مقام مسئول سازمان زندان های کشور پرداخت.
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، سهراب سلیمانی مدیرکل زندان‌های استان تهران، هفته گذشته و در مراسم تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید زندان اوین مدعی گردیده بود که: «در حال حاضر اقدامات و رفتارهای زندان‌بانی در ایران بهترین نوع آن در سطح دنیا است. هر چند در سایر نقاط ممکن است از امکانات سخت‌افزاری و تجهیزات پیشرفته در امر زندان‌بانی استفاده کنند لیکن عدم وجود عاطفه در زندان‌های دیگر کشورها باعث شده زندانیان آنها افرادی خشونت طلب و بدون اصلاح باشند.»
متن کامل نامه زندانی سیاسی بهروز جاوید طهرانی از زندان رجایی شهر کرج:
چند روز پیش در یکی از روزنامه های صبح به نقل از رئیس سازمان زندانها جناب آقای سهراب سلیمانی مطلبی درج گردید که موجب انبساط خاطر تمامی زندانیان، (البته به غیر از آن معدودی از زندانیان که. . . شوخی مدیران را ندارند و مدام کارشان آه و نفرین کردن است)
رئیس سازمان زندانها یا همان آقا سهراب در پی جلسه ای فرمودند زندانهای ما را هتل می نامند و چنین است و چنان هر چند عدۀ قلیلی از زندانیان دچار این شادی گشته اند که ایشان رئیس سازمان زندانهای کشورمان نمی باشد و از زندانهای کشور دیگری چنین شیرین و با آب و تاب تعریف می کند حال با توجه به اینکه ریش بنده در دست آقا سهراب گرو است و از مشتریان قدیمی مسافرخانه ایشان (در زندان رجایی شهر کرج) می باشم و با آرزوی اینکه این مقال منجر به سلول انفرادی (یا همان سویت هتل) و انتقالی و آوارگی مجدد بنده به بند زندانیان خطرناک و بیماران روانی نگردد و باز به امید صبر و خویشتنداری جزیل آقا سهراب چند نکته کوچک برای تنویر افکار عمومی قلمی می کنم.
1- جمعیت زندانیان هیچگونه تناسبی با فضای موجود ندارد و زندانیان به قول معروف کتابی می خوابند و در ساعات بیداری حتی جای نشستن هم ندارند همچنین سرویسهاس دستشویی، حمام، ظرف شویی، تلفنها و فروشگاه کفاف جمعیت را نمی دهد. عمدا امروز به محاسبه ساعتهای تلف شده در صفهای مختلف پرداختم نزدیگ به 2 ساعت و 10 دقیقه در صف توالت، حمام، ظرفشویی و مخابرات بودم. تازه فروشگاه ماند برای روز دوشنبه که آن خود امری است علاهده و خود چند روز وقت می گیرد. البته آقا سهراب حق دارد این مطالب را نداند چون هر وقت برای بازدید به زندان ما می آیند همۀ زندانیان را به زور به داخل هواخوری میریزند و ایشان فقط از دیوارها بازدید می کند.
2- طبق آیین نامه سازمان زندانها زندانیان باید هر یک یک تخت خواب داشته باشند که متاسفانه از آن هم خبری نیست. البته شایعاتی شنیده شد که تخت خواب هم مشمول عفو 44 گشته و زندانیان اگر پول بدهند می توانند از آن استفاده کنند.
3- به راستی هیچ یک از غذاهای سازمان زندانها قابل خوردن نیست در ضمن باعث شکستن دندانها، مشکلات گوارشی و غیره می گردد تقریبا غریب به اتفاق زندانیان خود غذای شخصی تهیه می کنند. فضلۀ موش، پا و بال سوسک در میان برنج که از سنت غذایی ما شده. البته در غذای آبکی سوسکه و موشها شخصا حضور به هم می رسانند.
4- آب این زندان به هیچ وجه قابل شرب نیست و زندانیان متحول. . . آب معدنی خریداری می کنند و دیگران مجبور به جوشاندن و میل کردن همان آب سنگین و املاح دار هستند. بیاد دارم در نوروز امسال که در سلول انفرادی بودم ظرف آب را که پر می کردم ابتدا چند ساعت صبر می کردم که گل آن ته نشین شود و بعد آب را می خوردم همیشه یک بند انگشت گل در ته ضرف باقی می ماند.
5- در باره مدیران، مسئولین و زندانبانهای اینجا باید گفت انسانهای بسیار خشن، نا محذب، بی تربیت، خودخواه با افکار روستایی که هیچ راه بردی برای اصلاح امور زندانیان درسر ندارند می باشند به یاد دارم یکی از ایشان در مذاکره که با من داشت از کوره در رفت و با لهجۀ شیرین آذری فریاد زد: با من که صحبت می کنی دهنتو ببند.
6- در زندانهای شما بیماران روانی را در کنار زندانیان عادی نگه داری می کنند که این ظلم به دو طرف است
7- وضعیت خشونت زندانبانها در زندانهای شما به یک رویکرد افراطی تبدیل گشته تا جایی که بنده خود بارها به جرم داشتن زبان دراز! قربانی خشونت زندانبانهای شما گشتم. قابل توجه است که در گذشته از باتونهای استاندارد برای کتک زدن و شکنجه زندانیان استفاده می شد ولی اخیرا پس از مستهلک شدن آنها از لوله های آب از جنس پلاستیک فشرده استفاده می شود که این خود باعث شکستن دست و پای زندانیان می گردد.
8- وضعیت بد بهداری زندان تا جایی که زندانیان هر چند مریض احوال حق ندارند ماهی یک بار بیشتر به پزشک مراجعه کنند و اکثر داروهایی که دکتر تجویز می کند در داروخانه موجود نیست و روند درمان همین جا به بن بست می خورد. داروهایی هم که موجود است داروخانه کمتر از مقدار تجویز پزشک تحویل می دهد مثلا بنده چند ماه پیش دچار عفونت ریه شدم پزشک برای من 30 عدد آنتی بیوتیک آموکسی کلاو تجویز کرد و داروخانه تنها 10 عدد به من تحویل داد بر روی همین یک قلم داروی بنده داروخانه زندان نزدیگ 6 هزارتومان دزدی کرد
9- در هنگام ورود زندانیان جدید یا در بازگشت از دادگاه و مرخصی زندانیان را کاملا برهنه می کنند که این کار مصداق بارز کشف عورت و در دین مبین اسلام حرام است، تازه به این هم راضی نشده و یکی از زندانبانها به نام دائی قاسم (قاسم محمدی) که انحراف جنسی هم دارد با انگشت اقدام به بازرسی داخل روده های زندانیان را می کند که این کار هم در اسلام مجازاتی برابر با تجاوز به عنف را دارد.
10- هنوز در خاطرۀ مردم فیلم هایی که از شکنجه ها و فرو کردن باتوم به ما تحت زندانیان تهیه شده بود از یاد نرفته ولی متاسفانه تنها اقدامی در راستای این افشاگری و شکایتهای زندانیان صورت گرفت 45 روز انفرادی بی دلیل و طاقت فرسای اینجانب و ترفیع رئیس پست وقت این بند حسن آخریان به سمت بالاتر بود.
11- مشکل مواد مخدر و باندهای مافیایی آن که از سمت خود زندانبانها تغذیه می شوند در زندان رجایی شهر بی داد می کند و به تازگی به غیر از شیشه و کراک، کوکاین، نخ، برنج و الی ماشالله هم به لیست متنوع فروش اضافه گردیده شاید این جزئ تنها خدمات رسانی و سرویس رسانی بی شائبه ای باشد که مسئولین زندان بتوانند انجام میدهند.
12- زندانیان کم سن و سال و ضعیف همیشه مورد آزار و اذیت جنسی و استثمار از طریق زندانیان قویتر قرار می گیرند و هیچ کدام از آن ابزارهایی که نام بردید از جمله حفاظت و اطلاعات جلوی تبعیض بین زندانیان را نمی گیرد.
13 – در زندانهایی که شما از آن بازدید می کنید به غیر از دیوارها همه چیز را خود زندانیان با پولی که از خانواده هایشان می گیرند تهیه می کنند حتی دیوارها را زندانیان با پول خود رنگ می کنند به تازگی و در راستای طرح هدفمند کردن یارانه ها و به دلیل گرانی پول برق همان وسایل برقی شخصی قرار است جمع شود. در ضمن نقش مهم پول در بین زندانیان باعث بوجود آمدن جامعه ای منزجر کننده با شکافهایی عمیق طبقاتی و تبعیضات گوناگون گردیده است.
14- در گذشته دور به هر زندانی در بدو ورود 2 عدد پتوی کهنه و پاره تحویل می دادند ولی به تازگی از همان هم دریغ می شود زندانیان باید هر پتو را به مبلغ 35 هزارتومان از فروشگاه ابتیاع نمایند و اگر روزی شیطان شما را گول زد و شب هنگام برای بازدید آن هم بدون اطلاع قبلی به زندان رجایی شهر کرج بیایید. زندانیان جدید الورود می بینید که در خواب از سرما همدیگر را بغل کردند تازه اکنون فصل دوم پاییز است، خدا زمستان را به خیر بگذراند.
15 – دست آخر اینکه آب حمام تقریبا همیشه سرد است و ما که طبقه سوم هستیم همان چند ساعت آب گرم را نداریم به همین علت شپش ها دارند از سر و کولمان بالا می روند، لطفا بعد از اینکه همۀ مشکلات حل گشت مشکل حمام هتل را درست کنید.
سهراب عزیز این تمام مشکلات ما نبود، ما هنوز از وضع نامرتب روزنامه و جراید، کتابخانه، . . . ، وضعیت بد و برخورد بد با خانواده ها در سالن ملاقات، عدم رعایت کرامت انسانی و حقوق شهروندی، وضع اسف بار شعبه اعزام به دادگاه، عدم تفکیک جرایم حتی با وجود فرمایشات شما و الی آخر چیزی نگفته ام ولی با همین اندک همچنان آرزومند صعه صدر و انتقاد پذیری جناب عالی هستم و خواهش می کنم از این پس کلمات را آگاهانه تر انتخاب نمایید هر چند در حکومت جمهوری اسلامی تمامی رئیسان و مدیران دچار این قابلیت و عارضه می باشند که مردم ایران را ابله فرض می کنند. واقعیت امر این است که زندانهای شما در بین زندانیان نه به هتل بلکه به زندان غیر انتفاعی و مخوف معروف گردیده است.

بهروز جاوید طهرانی زندان رجایی شهر کرج

8 آبان 1389
 

تعویق دادگاه سما نورانی و احضار درسا سبحانی به دادگاه انقلاب تهران

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: دادگاه رسیدگی به اتهامات سما نورانی از اعضای جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی که قرار بود امروز صبح برگزار شود به تعویق افتاد. همچنین درسا سبحانی، دانشجوی محروم از تحصیل بهایی و از اعضای جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، با احضاریه کتبی برای شرکت در جلسه دادگاه روز 21 آذر در شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران احضار شد.
به گزارش سایت جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیل، بنا به ابلاغ کتبی در تاریخ 21 مهرماه سال جاری، قرار بود صبح امروز در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به اتهامات سما نورانی رسیدگی شود، اما با تعویق جلسه رسیدگی به اتهامات وی، تاریخ دادگاه ، 11 آبان ماه،فردا اعلام شده است.
در برگه احضاریه از اتهامات وی نامی برده نشده است ولی در جلسه دفاع آخر در روز 1 شهریور 89 وی به اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام تفهیم اتهام گردیده است. سما نورانی اتهامات مذکور را رد کرده و اعلام داشته تمامی فعالیت‌های وی در راستای احقاق حقوق خود و دیگر محرومین از تحصیل و از راه های کاملا قانونی انجام پذیرفته است .
سما نورانی، دانشجوی در تاریخ 12 اسفند 88 در شیراز بازداشت و به بند 2 الف سپاه در زندان اوین منتقل گردیده بود. وی در مهرماه ۸۷ در رشته مهندسی پزشکی دانشگاه سهند تبریز پذیرفته شد اما پس از گذراندن سه ترم اخراج شد. این فعال حق تحصیل در تاریخ 6 اردیبهشت 89 با تودیع وثیقه از بند «2 الف» سپاه در زندان اوین آزاد گردیده بود. وی پیشتر در اواخر اردیبهشت 85 توسط نیروهای امنیتی به همراه گروهی که خدمات اجتماعی انجام می داده اند در پرونده ی موسوم به پرونده 54 نفر در شیراز بازداشت شده و در نهایت به یک سال حبس تعلیقی و 3 سال شرکت در کلاس های تبلیغات اسلامی محکوم گردیده بود.
همچنین درسا سبحانی، دانشجوی محروم از تحصیل بهایی و از اعضای جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، با احضاریه کتبی برای شرکت در جلسه دادگاه روز 21 آذر 1389 در شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه احضار شد .
اتهامات این فعال کمپین یک‌میلیون امضا اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام عنوان شده است.
درسا سبحانی صبح روز ۱۶ اسفند 1388 در منزل پدری اش در ساری بازداشت و به مدت 45 روز در زندان اوین در بازداشت اطلاعات سپاه بود، که 27 روز آن را در سلول انفرادی به سر برد.

ملاقات مهدی خزعلی با خانواده‌اش در زندان اوین

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مهدی خزعلی، نویسنده و وبلاگ نویس معترض که روز چهارشنبه بیست و یکم مهر ماه سال جاری، برای دومین بار پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، توسط ماموران امنیتی بازداشت گردیده بود، روز گذشته و برای اولین بار پس از بازداشت، در زندان اوین با همسر و فرزندانش به صورت حضوری ملاقات کرد.
مهدی خزعلی که روز چهارشنبه 21 مهرماه و در پی احضار و مراجعه به دادسرای انقلاب مستقر در زندان اوین دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل شده بود، روز بیست و هفتم مهرماه و در اعتراض به دستگیری و تحت فشار قرار دادن وی در سلولهای انفرادی اقدام به اعتصاب غذا نمود.
به گزارش جرس، مهدی خزعلی دیروز با وکلایش نیز دیدار و گفت و گو کرد. محمد حسین آقاسی، وکیل دادگستری در این باره گفت: اهانت به آیت‌الله جنتی، اهانت به رییس جمهوری، تبلیغ علیه نظام از جمله جرایم این فعال سیاسی عنوان شده است.
وی گفت: امیدواریم که مسئولان هر چه سریعتر خزعلی را آزاد کنند.
مهدی خزعلی در سایت شخصی خود و سخنرانی‌ها و مواضع صریح خود را در انتقاد به بی عدالتی‌های موجود در کشور ابراز داشته بود.
سال گذشته در پی انتقادهای صریح علیه دولت، پدرش نسبت به پسر اعلام برائت کرد و پسر نیز ضمن احترام به پدر، اعلام کرد که "برای ادای تکلیف نیاز به اجازه پدر نیست."

جلوگیری از ملاقت نسرین ستوده با همسر و فرزندانش

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: روز گذشته نهم آبان ماه، با وجود تماس تلفنی نسرین ستوده با همسرش و اطلاع از اجازه مامورین زندان اوین برای مراجعه رضا خندان و فرزندانش و ملاقات با این وکیل دربند دادگستری، همسر و فرزندان این فعال حقوق بشر در پی مراجعه به زندان اوین با ممانعت مامورین این زندان برای ملاقات با نسرین ستوده مواجه گردیدند.
به نوشته سایت مدرسه فمینیستی ظهر دیروز، 9 آبان ماه نسرین ستوده، وکیل دادگستری و فعال جنبش زنان، در طی تماس تلفنی با همسرش، به وی اطلاع داد که ماموران گفته اند امروز او می تواند به همراه دو فرزندش برای ملاقات به زندان اوین مراجعه کند. اما ساعت 5 و نیم بعد از ظهر، هنگامی که رضا خندان و دو فرزندش و نیز مادر و خواهر نسرین ستوده برای ملاقات وی به زندان مراجعه کردند، ماموران گفتند که فقط دو فرزند خردسال نسرین ستوده می توانند به ملاقات مادرشان بروند و رضا خندان و بقیه خویشاوندان حق ملاقات ندارد. اما دو فرزند نسرین ستوده، مهراوه و نیما که هنوز کوچک تر از آن هستند که به عنوان افراد بزرگسال به تنهایی به ملاقات بروند، از رفتن با ماموران زندان بدون همراهی پدرشان امتناع کردند. پیش از آن نیز خود نسرین ستوده تمایلی به حضور فرزندانش در زندان و ملاقات با آنها در آن شرایط را به لحاظ تاثیرات منفی احتمالی بر کودکان نداشت. این درحالی است که هفته گذشته نیز پس از دو ماه از بازداشت نسرین ستوده، تنها به خواهر نسرین ستوده، گیتی ستوده حق ملاقات با وی را دادند و از ملاقات با همسرش جلوگیری به عمل آوردند.
رضا خندان پس از بازگشت از زندان اوین، درحالی که باز هم پس از دو ماه موفق به دیدار همسرش نشده بود، گفت: نسرین تماس گرفت تا با توجه به صحبت های مسئولان پرونده اش بگوید که من و بچه ها و بقیه خانواده امروز می توانیم به زندان اوین مراجعه کنیم تا با او ملاقات داشته باشیم، اما وقتی همگی طبق قول مسئولان پرونده سر ساعت در جلوی زندان حاضر شدیم، آنها پس از مدت ها که ما را معطل کردند، آخرش اطلاع دادند که فقط دو فرزند خردسال مان حق ملاقات با مادرشان را دارند که هم من و هم بچه ها با این کار موافق نبودیم. اصلا آمدن بچه ها به زندان برای ملاقات هم برای من و هم برای بچه ها تصمیم و کار دشواری بود چه برسد به آن که بچه ها بخواهند خودشان به تنهایی این پروسه را طی کنند و من کنارشان نباشم. نسرین هم خودش تمایلی به این که بچه ها حتا به زندان بیایند نداشت، بنابراین در نهایت بچه ها هم حاضر نشدند تنهایی به داخل زندان بروند برای ملاقات با مادرشان.
رضا خندان سپس افزود: عجیب است که آنها اصلا از دو بچه خردسال می خواهند بدون هیچ بزرگتری به داخل زندان بروند. به راستی نمی دانم چرا با ما این رفتار را می کنند، پس از دو ماه و با این که پرونده نسرین ستوده، به دادگاه ارسال شده، باز هم ما حق ملاقات نداریم و انگار آقایان می خواهند با این حق طبیعی ما به عنوان «امتیاز» گرفتن استفاده کنند.
رضا خندان در ادامه گفت: هنگامی که نسرین ستوده با من تماس گرفت به او گفتم که پرونده اش به دادگاه فرستاده شده است، اما در کمال تعجب متوجه شدم که او اصلا در جریان نیست و نمی دانست که پرونده اش به این مراحل رسیده است.
لازم به یادآوری است که نسرین ستوده، 13 شهریورماه در پی احضار کتبی به دادسرای اوین بازداشت شد و از روز 3 مهرماه تا اول آبان ماه در اعتصاب غذا بود و از آن زمان تاکنون تنها خواهر نسرین ستوده یک بار حق ملاقات با وی را داشته است، درحالی که این حق از همسر نسرین ستوده، رضا خندان به رغم مراجعات مکرر به زندان و دستگاه های دیگر قضایی سلب شده است.
 

احضار فرید روحانی، شهروند بهایی به دادگاه انقلاب

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: فرید روحانی، شهروند بهایی که در جریان وقایع پس از عاشورای سال گذشته بازداشت شده بود، برای روز بیستم آذر به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران احضار شد. اتهامات این شهروند بهایی «اقدام علیه امنیت ملی»، «توهین به مقدسات»، «تهیه خوراک تبلیغاتی برای بیگانگان» و «برهم زدن نظم عمومی» عنوان شده است.
به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، روحانی، ۱۳ دی‌ماه سال گذشته به همراه تعداد دیگری از شهروندان بهایی بازداشت؛ و نهم اسفند با تودیع وثیقه، به‌‌طور موقت آزاد شد. وی ۱۰ روز نخست بازداشت خود را در زندان اوین گذراند و پس از آن به زندان رجایی‌شهر منتقل شده بود.
همچنین، محل کار فرید روحانی پس از آزادی وی، توسط اداره اماکن پلمب شد. به نظر می‌رسد این اقدام «با دستور مستقیم وزارت اطلاعات» صورت گرفته باشد.

قوه قضاییه باید به حملات سیستماتیک و هدفمند به فعالان حقوق بشر و وکلا پایان دهد

درخواست شیرین عبادی از کمیساریای عالی حقوق بشر

شیرین عبادی در بیانیه مشترکی با دو سازمان مدافع حقوق بشر گفت قوهء قضاییه ایران باید به حملات سیستماتیک و هدفمند به فعالان حقوق بشر و وکلا که تنها و تنها به دلیل فعالیتهای حقوق بشری و دفاع از موکلان خود به زندانهای طولانی مدت و محرومیت از وکالت منجر شده است، پایان دهد. جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران به همراه شیرین عبادی نگرانی شدید خود را در این زمینه ابراز کردند.
روز شنبه 8 آبان ماه 1389، شعبهء 15 دادگاه انقلاب تهران، محمد سیف زاده را به 9 سال حبس و 10 سال محرومیت از وکالت محکوم کرد. سیف زاده با اتهام اقدام علیه امنیت ملی به دلیل تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر دادگاهی شد.
محمد علی دادخواه و عبدالفتاح سلطا نی از دیگر موسسان کانون مدافعان حقوق بشر به زودی در همین زمینه محاکمه خواهد شد.
نسرین ستوده، یکی دیگر از وکلای کانون مدافعان حقوق بشر، از 13 شهریور1389 تا کنون در زندان انفرادی در بازداشت به سر می برد و نگرانی های بسیاری در بارهء سلامت جسمانی و روحی وی وجود دارد.
محمد اولیایی فرد وکیل دیگری است که به دلیل مصاحبه در مورد پروندهء موکلانش در حال سپری کردن محکومیت حبس یک سالهء خویش می باشد.
به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر، سیف زاده در مصاحبه ای با جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: "به نظرم اصلا این رای حقوقی نیست و یک بیانیه حزبی و سیاسی علیه یک جریان حقوق بشری است. این بیانیه نشان می دهد که آقایا ن تا چه اندازه از حقوق بشرمتنفرند چون کلماتی که به کار می بردند دال بر همین نکته است می گفتند ما به"اصطلاح" فعالیت حقوق بشری می کردیم. چون به مقامات کشور نامه اعتراض آمیز از وضعیت دادگستری نوشتیم یا پیشنهاد اصلاح قوانین را دادیم و یا افرادی که تحت تعقیب قوه قضاییه قرار گرفتند ما وکالتشان را بر عهده گرفتیم پس جرم مرتکب شدیم. در حالیکه اینها جز حقوق مردم و وظایف کانون و ما به عنوان وکلایش بود. می بینید که آقایان دفاع از حقوق مردم و فعالیت همسو با قانون را جرم می دانند. کدامیک از این فعالیت ها جرم است که آقا در رای خود به عنوان اقدام علیه امنیت ملی و نظام آورده است. ما به همین نظام می گویم که قوانین را اصلاح کنید. ما به همین نظام می گویم که این احضارها مطابق قانون نیست. توجه داشته باشید وقتی حقوقدان برجسته این کشور یعنی عبادی، دادخواه و سلطانی براساس قانون وکالت می کنند یعنی در نگاه آقایان جرم مرتکب شده اند."
شیرین عبادی در این زمینه گفت: "این حکم غیر عادلانه نشان از این دارد که قوهء قضاییه هر روز بیشتر از گذشته استقلال خود را از دست می دهد. با توجه به قطعنامهء مندرج سال 1999 در زمینهء دفاع از مدافعان حقوق بشر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، من توجه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل را به این نکته جلب می کنم و از ایشان می خواهم که در راستای صدور حکم برائت آقای سیف زاده و آزادی فوری خانم ستوده و آقای اولیایی فرد اقدام نمایند و با تذکر به جمهوری اسلامی ایران، آنان را متوجه مفاد قطعنامهء مذکور کند."
عبدالکریم لاهیجی، رییس جامعهء دفاع از حقوق بشر در ایران، در واکنش به حکم سیف زاده گفت: "برای نخستین بار یک وکیل دادگستری به علیت فعالیت های دفاعی و حقوق بشر به 9 سال زندان و 10 سال محرومیت از حرفهء وکالت محکوم شده است. قسمت اخیر محکومیت آقای سیف زاده (محرومیت از وکالت) در تضاد علنی با قانون استقلال کانون وکلا است و تنها نهادی که می تواند وکیل را به طور دایم و یا موفقت از وکالت محروم کند، دادگاه انتظامی وکلاست و نه دادگاه انقلاب."
عبادی و دو سازمان حقوق بشری، نگرانی عمیق خود را در مورد محاکمات سیستماتیک مدافعین حقوق بشر و اثر مخرب آن بر توانایی وکلا برای دفاع موثر از موکلان خود ابراز کردند.
هادی قائمی، سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، در این زمینه گفت: "چگونه می توان هیچ ادعای عادلانه بودن روند دادگاهها را داشت در حالی که خود وکیل به دلیل اقدامات مدافع موکلان خود به حبس های طولانی محکوم می شود؟"

دستگیری 30 کارگر در سیمان درود واقع در استان لرستان

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: روز گذشته نهم آبان ماه، ماموران انتظامی و امنیتی جمهوری اسلامی سی 30 تن از کارگران کارخانه سیمان درود استان لرستان را که هم اکنون بصورت قراردادهای پیمانی موقت در این کارخانه مشغول بکارند و در اعتراض به عدم عقد قرارداد دائمی و رسمی میان ایشان و این کارخانه دست به اعتراض و اعتصاب زده بودند بازداشت کردند.
به گزارش سایت کمیته هماهنگی، یکشنبه 9 آباه ماه 89، حدود 30 تن از کارگران سیمان درود واقع در استان لرستان در اعتراض و اعتصاب برای تثبیت قراردادهای شان، توسط نیروهای امنیتی دستگیر و روانه ی بازداشت گاه شدند.
این کارگران که تحت پیمان های موقتی در کارخانه سیمان درود مشغول به کار بودند پس از آنکه متوجه شدند علیرغم وعده ی های رئیس جمهور قرار نیست آنها را به عقد قرارداد دائمی و رسمی شرکت مذکور درآورند دست از کار کشیدند و به اعتراض از طریق اعتصاب عمومی پرداختند و در نتیجه تولید در این کارخانه متوقف گردید و با هجوم نیروهای انتظامی و امنیتی، 30 تن از این کارگران بازداشت شدند.

۴۵ روز بی‌خبری مطلق از فواد سجودی فريمانی دانشجوی محبوس در بند سپاه پاسداران

فواد سجودی فريمانی دانشجوی دانشگاه امیرکبیر از ۴۵ روز پیش بازداشت شده و هیچ گونه اطلاعی از وضعیت وی در دسترس نیست.
به گزارش دانشجونیوز، علیرغم آنکه فواد سجودی فريمانی در اواخر شهریورماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده است، از وضعیت سلامتی و چگونگی برخورد با وی هیچگونه اطلاعی در دسترس نیست. تنها خبری كه پس از يك ماه و نيم از وی به دست آمده آن است كه اين دانشجو توسط نيروهاي سپاه پاسداران بازداشت شده و طی ۴۵ روز گذشته در سلول انفرادی بند ۲-الف سپاه پاسداران در زندان اوين محبوس است.
عدم پاسخگویی مسئولین نسبت به وضعیت سلامت و وضعیت بازداشت این دانشجو، باعث نگرانی شدید خانواده وی و دوستان این دانشجو شده است.
فواد سجودی فریمانی دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه پلی تکنیک و از فعالین صنفی این دانشگاه است که دوران کارشناسی خود را از دانشگاه شریف گذرانده است.
۴۵ روز بی‌خبری از این دانشجوی زندانی و نگهداری وی در بند ۲-الف زندان اوین که در اختیار ماموران مركز جرائم سازمان يافته سپاه پاسداران قرار دارد، نگرانی‌ها را در مورد وضعیت سلامت این دانشجو افزایش داده است.
پیش از این موارد بسیاری از شکنجه و فشار بر زندانیان در این بند زندان اوین گزارش شده است.

محکومیت حقوقدان برجسته محمد سیف زاده به دلیل فعالیت های حقوق بشر

شیرین عبادی در بیانیهء مشترکی با دو سازمان مدافع حقوق بشر گفت قوهء قضاییهء ایران باید به حملات سیستماتیک و هدفمند به فعالان حقوق بشر و وکلا که تنها و تنها به دلیل فعالیتهای حقوق بشری و دفاع از موکلان خود به زندانهای طولانی مدت و محرومیت از وکالت منجر شده است، پایان دهد. جامعهء دفاع از حقوق بشر در ایران و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران به همراه شیرین عبادی نگرانی شدید خود را در این زمینه ابراز کردند.
در روز شنبه ۸ آبان ماه ۱۳۸۹، شعبهء ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، وکیل برجسته محمد سیفزاده را به ۹ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت محکوم کرد. سیف زاده با اتهام اقدام علیه امنیت ملی به دلیل تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر دادگاهی شد.
محمد علی دادخواه و عبدالفتاح سلطا نی از دیگر موسسان کانون مدافعان حقوق بشر به زودی در همین زمینه محاکمه خواهد شد.
نسرین ستوده، یکی دیگر از وکلای کانون مدافعان حقوق بشر، از ۱۳ شهریور۱۳۸۹ تا کنون در زندان انفرادی در بازداشت به سر می برد و نگرانی های بسیاری در بارهء سلامت جسمانی و روحی وی وجود دارد.
محمد اولیایی فرد وکیل دیگری است که به دلیل مصاحبه در مورد پروندهء موکلانش در حال سپری کردن محکومیت حبس یک سالهء خویش می باشد.
سیف زاده در مصاحبه ای با جامعهء دفاع از حقوق بشر در ایران و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: “به نظرم اصلا این رای حقوقی نیست و یک بیانیه حزبی و سیاسی علیه یک جریان حقوق بشری است. این بیانیه نشان می دهد که آقایا ن تا چه اندازه از حقوق بشرمتنفرند چون کلماتی که به کار می بردند دال بر همین نکته است می گفتند ما به”اصطلاح” فعالیت حقوق بشری می کردیم. چون به مقامات کشور نامه اعتراض آمیز از وضعیت دادگستری نوشتیم یا پیشنهاد اصلاح قوانین را دادیم و یا افرادی که تحت تعقیب قوه قضاییه قرار گرفتند ما وکالتشان را بر عهده گرفتیم پس جرم مرتکب شدیم. در حالیکه اینها جز حقوق مردم و وظایف کانون و ما به عنوان وکلایش بود. می بینید که آقایان دفاع از حقوق مردم و فعالیت همسو با قانون را جرم می دانند . کدامیک از این فعالیت ها جرم است که آقا در رای خود به عنوان اقدام علیه امنیت ملی و نظام آورده است . ما به همین نظام می گویم که قوانین را اصلاح کنید . ما به همین نظام می گویم که این احضارها مطابق قانون نیست . توجه داشته باشید وقتی حقوقدان برجسته این کشور یعنی عبادی، دادخواه و سلطانی براساس قانون وکالت می کنند یعنی در نگاه آقایان جرم مرتکب شده اند.”
شیرین عبادی در این زمینه گفت: “این حکم غیر عادلانه نشان از این دارد که قوهء قضاییه هر روز بیشتر از گذشته استقلال خود را از دست می دهد. با توجه به قطعنامهء مندرج سال ۱۹۹۹ در زمینهء دفاع از مدافعان حقوق بشر توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد، من توجه کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل را به این نکته جلب می کنم و از ایشان می خواهم که در راستای صدور حکم برائت آقای سیف زاده و آزادی فوری خانم ستوده و آقای اولیایی فرد اقدام نمایند و با تذکر به جمهوری اسلامی ایران، آنان را متوجه مفاد قطعنامهء مذکور کند.”
عبدالکریم لاهیجی، رییس جامعهء دفاع از حقوق بشر در ایران، در واکنش به حکم سیف زاده گفت: “برای نخستین بار یک وکیل دادگستری به علیت فعالیت های دفاعی و حقوق بشر به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از حرفهء وکالت محکوم شده است. قسمت اخیر محکومیت آقای سیف زاده (محرومیت از وکالت) در تضاد علنی با قانون استقلال کانون وکلا است و تنها نهادی که می تواند وکیل را به طور دایم و یا موفقت از وکالت محروم کند، دادگاه انتظامی وکلاست و نه دادگاه انقلاب.”
خانم عبادی و دو سازمان حقوق بشری، نگرانی عمیق خود را در مورد محاکمات سیستماتیک مدافعین حقوق بشر و اثر مخرب آن بر توانایی وکلا برای دفاع موثر از موکلان خود ابراز کردند.
هادی قائمی ، سخنگوی کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، در این زمینه گفت: “چگونه می توان هیچ ادعای عادلانه بودن روند دادگاهها را داشت در حالی که خود وکیل به دلیل اقدامات مدافع موکلان خود به حبس های طولانی محکوم می شود؟”
 

ایران به روایت عدد و رقم

از ۱۰ هزار بازرس برای بازاريان تا ۱۲ میلیون جوان مجرد
رادیو فردا : اعداد و ارقام بعضی اوقات حامل واقعیاتی هستند که به تنهایی شگفتی می‌آفرینند. رادیو فردا نگاهی به ارقام و اعدادی دارد که این هفته در ایران بر سر زبان‌ها بوده‌اند.
۱۰ هزار بازرس قرار است با «اصناف و بازاریان متخلف» مقابله کنند.
به نوشته روزنامه دنیای اقتصاد این ۱۰ هزار بازرس صنفی، مانوری را به نام طرح «مبنا» برای تشدید بازرسی و نظارت بر قیمت‌گذاری و انبارداری کالاها اجرا کردند «تا به این ترتیب دستور وزیر بازرگانی مبنی بر واگذاری ماموریت بازرسی و نظارت بر بازار به اصناف عملی شود.» این بازرسان از جمله از شورای اصناف، سازمان تعزیرات حکومتی، و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و سازمان‌های بازرگانی استان‌ها بودند.
۱۲۵ درصد افزایش در قیمت اقلام مصرفی خانواده‌ها در فاصله سال ۸۴ تا ۸۹
روزنامه جهان صنعت در شماره یکشنبه گزارشی درباره «رشد ۱۲۵ درصدی هزینه سفره‌ها» منتشر کرده و به استناد آمارهای رسمی بانک مرکزی نوشته‌است که «اقلام مصرفی خانواده‌ها در فاصله سال ۸۴ تا ۸۹ به طور متوسط ۱۲۵ درصد افزایش قیمت داشته‌است.»
جهان صنعت سپس با استناد به آمارهای بانک مرکزی نوشته‌است که در فاصله مرداد ۸۴ تا مرداد ۸۹ «قیمت گوشت ۲۴۰ درصد افزایش یافته» و «قیمت گوشت مرغ ۱۹۹ درصد گران شده» و «گوشت گوسفند نیز حدود ۲۴۶ درصد افزایش قیمت داشته‌است.»
۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت
۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت برای محمد سیف‌زاده وکیل مدافع حقوق بشر صادر شده‌است. حکم دادگاه بدوی محمد سیف‌زاده، وکیل دادگستری و عضو مؤسس کانون مدافعان حقوق بشر روز شنبه توسط دادگاه انقلاب صادر شد. آقای سیف‌زاده به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» به دلیل تأسیس کانون مدافعان حقوق بشر به ۹ سال حبس محکوم شده‌است.
۷۰ درصد مشترکان با افزایش قبض برق روبه‌رو شده‌اند.
روزنامه دنیای اقتصاد گزارش داده که مجید نامجو، وزیر نیرو روز یک شنبه بدون اشاره به تعرفه قطعی برق اعلام کرده که «بعد از هدفمند شدن یارانه‌ها، قبض برق ۷۰ درصد مشترکان بین ۴ تا ۷ هزار تومان گران خواهد شد.»
۵۶۹ حریق در جنگل‌های مریوان ثبت شده‌است.
در آخرین مورد گزارش‌های مربوط به آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های ایران که در روز ۹ آبان به خبرگزاری مهر ارائه شده بیش از ۵۶۹ مورد آتش‌سوزی تنها در جنگل‌های مریوان و سروآباد استان کردستان گزارش شده‌است. از سال ۸۶ آتش‌سوزی‌ها به شکلی سازمان‌یافته و تصاعدی در کردستان به‌ویژه در اطراف شهر مریوان در حال گسترش است و این گمان را به ذهن متبادر می‌کند که تعمدی در کار است و دست‌هایی به عمد جنگل‌ها را به آتش می‌کشند.

۱۲ میلیون جوان مجرد در ایران وجود دارد.

مدیر کل امور تربیتی سازمان ملی جوانان با بیان اینکه راه حل تجرد ۱۲ میلیون جوان در کشور ترویج تشکیل خانواده‌های نیمه‌مستقل است گفت: از اساتید و کارشناسانی که ترویج خانواده‌های نیمه‌مستقل را نقد می‌کنند باید سؤال کرد که راه حل آنها برای ازدواج این تعداد جوان چیست.

۲۵ میلیون جلد مجله رشد در مدارس کشور توزیع می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل دفتر انتشارات کمک‌آموزشی وزارت آموزش و پرورش گفت: بیش از ۳۵ میلیون جلد مجلات رشد کمک‌آموزشی با ۳۲ عنوان در کشور منتشر و در مدارس توزیع می‌شود.

۱۳۰ میلیارد دلار کسری منابع برنامه پنجم برای تحقق رشد ۸ درصدی است.

موسی‌الرضا ثروتی عضو کمیسیون تلفیق مجلس به خبرگزاری فارس گفت: در حالی که برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی سالانه حداقل به ۲۰۰ میلیارد دلار نیاز داریم، منابع پیش‌بینی شده برای دولت در برنامه پنجم ۷۰ میلیارد دلار است.

۱ هزار معلول ناشنوایی هر سال در ایران متولد می‌شود.

به نوشته ایسنا ۶۲ درصد ناشنوایی و کم‌شنوایی‌ها در ایران ناشی از ازدواج‌ فامیلی است.

نگرانی وزارت آموزش و پرورش از پخش روزنامه کلمه دز مدارس

مهر : معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش توزیع نشریه ( پ ا : روزنامه کلمه) برخی از جریانات سیاسی در بعضی از مدارس کشور را تائید کرد و گفت: قطعا این موضوع از سوی برخی از عناصر فرصت طلب هدایت می شود.
علی اصغر یزدانی در گفتگو با مهر با اعلام این خبر افزود: حراست وزارت آموزش و پرورش و معاونت پرورشی در مدارس اقداماتی را برای برخورد با این عناصر فرصت طلب آغاز کرده اند و قطعا این موضوع را دنبال می کنیم.
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه توزیع کنندگان این نشریه معلوم نیست از قشر معلم یا دانش آموز باشند ادامه داد: قطعا عناصر مسئله داری این حرکت را دامن می زنند ولی ما نمی دانیم دامنه آن در کل کشور چقدر است.
هم اکنون در برخی از مدارس راهنمایی و متوسطه کشور نشریه ای دو صفحه ای با محتوای سیاسی بین دانش آموزان توزیع می شود.
وی تاکید کرد: مدرسه یک مکان تعریف شده است و اجازه چنین فعالیتهایی را در آن نمی دهیم.
یزدانی در پاسخ به این سئوال که آیا آموزش و پرورش برنامه ای برای آشنایی دانش آموزان با مسائل سیاسی، پرسمانهای گوناگون در این زمینه دارد گفت: هم اکنون گفتمانهای سیاسی برای پاسخ به شبهات سیاسی دانش آموزان در برخی از مدارس داریم و به دنبال این هستیم که بیش از یک هزار طلبه جوان را با برنامه ریزی وارد مدارس به خصوص از نوع خاص کنیم تا برای دانش آموزان و فرهنگیان بصیرت سیاسی لازم را تبیین کنند.
معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در واقع ایجاد بصیرت سیاسی به دانش آموزان و معلمان از الویتهای این معاونت طی سال تحصیلی جاری در مدارس است.

موج تعطیلی کارخانه‌ها و اخراج کارگران در پیش است

امید علی ناظری، عضو کانون شوراهای اسلامی کار استان مازندران، هشدار داد که با اجرای قانون هدفمند‌سازی یارانه‌ها باید در انتظار موج جدیدی از تعطیلی کارخانه‌ها و تعدیل کارگران شاغل باشیم.
به گزارش ایلنا، این فعال کارگری گفت: به زودی قرار است قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به اجرا درآید و به همین دلیل انتظار می‌رود که تبعات تورمی ناشی از اجرای این قانون واحدهای تولیدی و کارگران شاغل را با موج جدیدی از بحران رو به رو کند.
ناظری گفت: در حال حاضر نیز به دلیل کمبود نقدینگی و مشکل فروش، کارگران شاغل با مسائلی چون تاخیر در پرداخت حقوق و از دست دادن شغل مواجه هستند.
وی پیش بینی کرد که در صورت اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها کارگران کارخانه‌های زیادی با این مشکل مواجه خواهند شد.
عضو کانون شوراهای اسلامی کار کارخانجات مازندران با اشاره به مشکلات کارگران قراردادی و قرارداد موقت کار تصریح کرد: «قراردادهای موقت کار» همواره یکی از مهم ترین حربه های کارفرمایان برای استثمار شدید کارگران بوده اند.
وی افزود: امروز، با توجه به روند فزاینده بیکاری و شدت یافتن مشکلات طاقت فرسای معیشتی زحمتکشان میهن ما، شرایط مناسبی برای صاحبان سرمایه در کشور فراهم شده است تا با استفاده از «قراردادهای موقت کار»، شرایط دشواری چون عدم تعهد در برابر هرگونه مزایای کار، بیمه و تامین اجتماعی، دستمزدهای کمتر از حد قانونی، آزادی برای اخراج را به کارگران تحمیل کنند.
این فعال جامعه کارگری یادآور شد: استفاده وسیع کارفرمایان از این قراردادها به صورت مستقیم یا از طریق شرکت های پیمانکاری در مراکز تولیدی بزرگ، نه تنها امنیت شغلی کارگران را به شدت مورد تهدید قرار داده است، بلکه تاکنون به اخراج صدها هزار نفر منجر شده است.

عراق برای پرداخت غرامت به ایران شرط گذاشت

روزنامه آرمان : شنیده شد که دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در بغداد اعلام کرد :تایید پرداخت غرامت جنگی توسط عراق به ایران، از اختیارات شورای امنیت است.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه الصباح چاپ بغداد، "اد ملکرت" رئیس دفتر سازمان ملل متحد در بغداد، مطالبات ایران از عراق برای پرداخت غرامت جنگ هشت ساله را در گرو تصمیم گیری و صدور قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست و گفت: دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در عراق صلاحیت و اختیار بررسی درخواست ایران برای دریافت غرامت جنگی از عراق را ندارد .
این مسئله جزو اختیارات شورای امنیت است.

مدیرکل بورسنود درصد مدرسان معارف دانشگاهها دکترا ندارند

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ۱۰ درصد اعضای هیئت علمی معارف اسلامی دانشگاهها دارای مدرک دکتری هستند از تسهیل ادامه تحصیل مربیان خبر داد و گفت: برای ادامه تحصیل مربیان گروه معارف اسلامی در قالب بورسیه آمادگی داریم.
به گزارش مهر، حسن مسلمی نائینی با بیان این مطلب افزود: ۸۰۰ عضو هیئت علمی معارف اسلامی داریم که تنها ۱۰ درصد آنها دارای مدرک دکتری هستند. وقتی دانشجو مشاهده می کند اساتید رشته های تخصصی اش دارای مدرک دکتری هستند اما مدرس معارفش دکتر نیست شاید از نظر روحی یک مقدار بر رویش تاثیرگذار باشد.
وی اضافه کرد: تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی تربیت بدنی نیز مربی هستند و خیلی کم در این زمینه دکتر داریم. همچنین تعداد زیادی از اعضای هیئت علمی دانشگاهها در حوزه معارف و تربیت بدنی را مربیان پیمانی تشکیل می دهند.
مدیرکل بورس و امور دانشجویان خارج کشور از فعالیت ۱۸ هزار عضو هیئت علمی با مرتبه مربی در آموزش عالی کشور خبر داد و به مهر گفت: این تعداد عضو هیئت علمی با مرتبه مربی واقعا زیاد است. فقط ۱۰۰ نفر از آنها طی سال گذشته برای تحصیل در مقطع دکتری آمده اند که این تعداد خیلی کم است.
مسلمی نائینی از حذف برخی شرایطی خبر داد که به مانعی در برابر ادامه تحصیل مربیان تبدیل شده بود و گفت: یکی از این شرایط این بود که مربیان باید ۶۰ درصد ارتقاء را کسب می کردند تا بتوانند ادامه تحصیل دهند. واقعا امکان کسب این ۶۰ درصد به راحتی برایشان میسر نبود. این شرط حذف شد تا مربیان بتوانند از فرصت ادامه تحصیل در قالب بورسیه استفاده کنند.
وی با بیان اینکه “دیگر انتظار داریم مربیانی که در خود قابلیت ادامه تحصیل را می بینند حتما از فرصت استفاده کنند” به مهر گفت: علاوه بر مربیان رسمی آزمایشی برای مربیان پیمانی نیز این تسهیلات را ایجاد کردیم که بتوانند ادامه تحصیل دهند. وزارت علوم در این زمینه فقط حمایت مالی می کند ولی اخذ پذیرش در یک دانشگاه توسط خود فرد صورت می گیرد. اصولا دانشگاهها با مصاحبه علمی که انجام می دهند می توانند آنها را بپذیرند.

کوهیار گودرزی به بند 2 زندان رجایی شهر منتقل شد

کوهیار گودرزی، فعال حقوق بشر که در هفته گذشته از بند 350 زندان اوین به قرطینه و از انجا به بند 3 زندان رجایی شهر کرج منتقل شده بود امروز بار دیگر به بند 2 این زندان منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" این فعال حقوق بشر در پی درخواست ۱۴ تن از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین برای تشکیل یک کمیته حقیقت‌یاب مستقل ملی، به منظور کشف حقایق مربوط به انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته و حوادث پس از آن به این زندان تبعید و تحت فشار قرار گرفته است.
در حال حاضر این زندانی هم بند با بهروز جاوید تهرانی است.
کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر، وبلاگ نویس، روزنامه نگار و از دانشجویان دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف است .وی با فشار نیروهای امنیتی در آبان ۱۳۸۸ از از ادامه تحصیل در این دانشگاه منع شد.
وی در دادگاه بدوی به یک سال زندان محکوم که این حکم در شعبه 36 دادگاه تجدید نظر به ریاست قاضی برزگر تایید شد.

محکومیت یک شهروند بانه ای به زندان

یک شهروند اهل بانه به نام علی قادری از سوی دادگاه انقلاب اسلامی به زندان محکوم شد.
به گزارش خبرنگار آژانس خبری موکریان در سقز ، علی قادری که حدود دو ماه پیش از طرف نیروهای امنیتی در بانه دستگیر شده بود در دو پرونده جداگانه از سوی دادگاه انقلاب سقز به اتهام همکاری با احزاب مخالف به چهار سال حبس و از طرف دادگاه عمومی به اتهام عبور غیرقانونی از مرز به سه ماه زندان محکوم شد.
گفتنی است نامبرده هم اکنون در زندان مرکزی سقز دوران محکومیت خود را سپری می نماید.
همچنین در خبری دیگر از سقز، روز گذشته دلیر روزگرد که چندی پیش بازداشت شده بود در دادگاه انقلاب سقز محاکمه شد.

تشنج واعتصاب دردانشگاه علوم پزشكي ايران بالا ميگيرد

بنا به یگ گزارش دریافتی، هم اكنون دردانشگاه دانشجويان تجمع كرده ومشغول شعاردادن هستند دانشجويان شديدا به بي اعتبار شدن مدرك تحصيليشان كه گويا مهر كرج روي آن خورده معترضند دانشجويان آرم دانشگاه را دردست دارند و ميگويند " نه بهشتي نه تهران فقط دانشگاه ايران " سردر 50 تومني نميخوايم نميخوايم اساتيد باغيرت حمايت حمايت كلاسها تقريبا تعطيل يا نيمه تعطيل است اين درحالي است كه روساي سابق هيچ پاسخي براي سؤالها ونگراني دانشجويان ندارند چون تكليف خودشان هم معلوم نيست روساي جديدهم كه اصلا برنامه اي ندارند وبدبخت ها خودشان هم نميدانند كه چه خاكي برسر خودشان ودانشگاه بايد بكنند وهيچكس پاسخگوي اين حمله وحشيانه به دانشگاه نيست . مشكل اصلي زماني شروع خواهد شد كه دانشجويان دودانشگاه بايكديگر ادغام شوند وآنوقت مسئله فضاهاي آموزشي خوابگاه سلف سرويس بيمارستان هاي آموزشي كه مسلما پاسخگوي تعداد كثير دانشجو نيست تازه شروع دردسرهاي بعدي است.

پیام آقای بروجردی پیرامون توطئه علیه جان زندانیان سیاسی

آیت الله بروجردی طی پیامی که امروز در اختیار "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" قرار گرفت، هشدار داده است:
"اکنون که گردانندگان حكومت ولايت فقيه اعتبار داخلی و بين المللي خود را بطور کامل از دست داده، توطئه هايي را طرح ريزي نموده اند تا زندانیان سیاسی را به هر طریق ممکن از بین ببرند. به این دلیل، ناظران بین المللی و حتی بازرسان داخلی اجازه بازدید از زندانها را ندارند که این امر، افزایش تهدیدها و سوء قصد علیه جان مخالفین زندانی را به دنبال داشته است".
این دگراندیش زندانی به اخبار نگران کننده پیرامون وضعیت ناگوار زندانیان عقیدتی سیاسی از جمله: نسرین ستوده، بهاره هدایت،شبنم مددزاده، حشمت الله طبرزدی، عیسی سحرخیز، عبدالله مومنی، منصور اسانلو، احمد زید آبادی، ارژنگ داودی، محمد اولیائی فر، محمد صدیق کبودوند، مجید توکلی، احمدی امویی، بهروز جاوید تهرانی، مصطفی تاج زاده، ابوالفضل عابدینی، کیوان صمیمی، محمد علي صارمي و .... اشاره کرده و می گوید:
"از تمامی انسانهای آزاده و نهادهای مدافع حقوق بشر درخواست می کنم واکنش سریع تر و گسترده تری نسبت به وضعیت اسفناک زندانیانی که زیر انبوهی از شکنجه های جسمی و روحی، حاضر به معامله با رژیم مستبد ولایت فقیه نشده اند، از خود نشان دهند."
در پایان پیام آمده است:
"اینجانب از داخل زندان مخوف اوین، به همراه خيل كثير ایرانیان تحت ستم که مخالف دین سیاسی بوده و خواهان برقراری روابط صلح آمیز با جهانیان می باشند، از اقدامات جدید پرزیدنت باراک اوباما، خانم هیلاری کلینتون، سناتور جان مک کین و برخی از سران اروپائی برای پیگیری نقض گسترده حقوق بشر در ایران، قدردانی کرده و به این وسیله از تمامی رهبران کشورهای قدرتمند جهان می خواهیم که حمایت از آزادی و حقوق بشر را در صدر اولویت های بین المللی خود قرار دهند و این موضوعات حیاتی را بدون در نظر گرفتن منافع و معادلات سیاسی دنبال نمایند.

بازداشت وکیل خبرنگاران آلمانی

غلامحسین محسنی اژه ای عصر دوشنبه در نشست خبری در مورد آخرین وضعیت پرونده دو خبرنگار آلمانی که در تبریز دستگیر شده‌اند گفت: هر دو متهم هم‌چنان بازداشت بوده و سفیر آلمان طی ملاقات با دو متهم آلمانی از نحوه تحقیقات و مکان بازداشت رضایت داشته است.
بازداشت وکیل خبرنگاران آلمانی
به گزارش خبرگزاری مهر، وی در ادامه افزود: وکیل این متهمان به اتهام داشتن سه شناسنامه و هویت‌های مختلف و هم‌چنین جعل اسناد و ارتباط با جریان‌های ضد انقلاب در خارج از کشور بازداشت شده است.
تعویق دادگاه سه تبعه آمریکایی
سخنگوی قوه قضائیه درتوضیح به تعویق افتادن جلسه محاکمه سه تبعه آمریکایی گفت: قرار بود دادگاه دو متهم حاضر در ایران برگزار شود ولی گفته شد بهتر است آن متهمی که با قرار وثیقه آزاد شده به ایران بیاید و هر سه چون جرم مشترکی دارند با هم محاکمه شوند، حال اینکه خانم «ساراشورد» بیاید یا نیاید بحث دیگری است.
وی هم چنین در مورد پرونده شفیق هادوی گفت: پرونده ایشان مورد امنیتی دارد و هم‌چنان در مرحله تحقیقات در دادسرا است.
برای مرتضوی قرار مجرمیت صادر نشده است
محسنی اژه ای در مورد آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی به عنوان متهم اصلی جنایات کهریزک گفت: پرونده آقای مرتضوی هم‌چنان در مرحله رسیدگی مقدماتی قرار دارد ولی هنوز قرار مجرمیت برای وی صادر نشده است اما وی هنوز هم تبرئه نشده است.
احضار رسمی مهدی هاشمی
برگزاری دادگاه متهمان آمریکایی در انتظار بازگشت سارا شورد، احضار رسمی مهدی هاشمی، بازداشت وکیل متهمان آلمانی بدلیل ارتباط با جریانهای ضد انقلاب، تکذیب رفع توقیف حزب اعتماد ملی و آخرین وضعیت پرونده مرتضوی از مهمترین بخشهای نشست سخنگوی قوه قضائیه بود.
به گزارش خبرنگار مهر، غلامحسین محسنی اژه ای عصر دوشنبه در نشست خبری در مورد بازداشت 10 نفر از جاسوسان دستگاههای اجرایی کشور گفت: نفوذ دشمن در دستگاههای اجرایی و قضایی بدیهی است و اینکه گروهی به دلیل ارتباط با بیگانگان و جاسوسی دستگیر شوند عادی است که هم اکنون تعدادی از آنها در زندان هستند.
برگزاری دادگاه متهمان آمریکایی در انتظار بازگشت سارا شورد
سخنگوی قوه قضائیه در مورد محاکمه سه متهم آمریکایی گفت: قرار بود دادگاه دو متهم حاضر در ایران برگزار شود ولی گفته شد بهتر است آن متهمی که با قرار وثیقه آزاد شده به ایران بیاید و هر سه چون جرم مشترکی دارند با هم محاکمه شوند، حال اینکه خانم "ساراشورد" بیاید یا نیاید بحث دیگری است.
محسنی اژه ای در پاسخ به اینکه آیا تا کنون پرونده ای برای گروههای سازماندهی شده به اتهام احتکار و اخلال در اجرای هدفمند کردن یارانه ها تشکیل شده است گفت: تا کنون هیچ پرونده ای به دستگاه قضایی وارد نشده است ولی اینکه حفاظت اطلاعات بر روی برخی از اخلالگران اقتصادی مطالعه می کند امری طبیعی است.
تعیین میزان معوقه ها و شناسایی بدهکاران بانکی
دادستان کل کشور در مورد رسیدگی به مسئله معوقات بانکی افزود: نماینده دادستانی کشور و یک نماینده از دولت و گروهی از کارشناسان کمیته ای را برای بررسی معوقات بانکی تشکیل داده اند که وظیفه این کمیته اول تعیین میزان معوقات، دوم شناسایی افرادی که معوقه دارند و سوم دلیل به تعویق افتادن است.
وی ادامه داد: طی بررسی این کمیته مشخص شد که میزان معوقات چقدر بوده و در مرحله دوم افرادی که معوقه داشتند مشخص شدند.
سخنگوی قوه قضائیه اظهار داشت: بیشترین میزان معوقات مربوط به شرکتهای دولتی است که قرار شد دولت هر چه زودتر این معوقات را تسویه کند.
محسنی اژه ای خاطرنشان کرد: در برخی از معوقات بانکی، بانک نظارت ویژه ای بر اسناد ضمانت و همچنین نوع مصرف وام نداشته است و این باعث شده که گروهی با دریاف وام مبلغ وام را صرف امور دیگری کنند.
وی با بیان اینکه برخی از افراد به دلیل نوسانات بازار دچار ضرر و زیان شده اند، گفت: مقرر شده است که دولت و بانک مرکزی با این افراد برای تسویه معوقات بانکی تعامل و همکاری داشته باشند ولی آنهایی که تخلف کرده اند و به عمد بدهی های خود را پرداخت نکرده اند مجرمند و با آنها برخورد قضائی می شود.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد نامه اخیر رئیس مجلس به رئیس قوه قضائیه مبنی بر تخلف در نحوه جذب داوطلبان برای دانشگاه تربیت معلم گفت: در مورد این نامه اطلاعی ندارم.
محسنی اژه ای در مورد پرونده فرزند آقای هادوی (اولین دادستان انقلاب تهران) گفت: پرونده ایشان مورد امنیتی دارد و همچنان در مرحله تحقیقات در دادسرا است.
احضار رسمی مهدی هاشمی
وی در پاسخ به پرسش اینکه چرا رسما مهدی هاشمی برای پاسخ به اتهامات خود به دادگاه احضار نمی شود گفت: احضار مهدی هاشمی رسما انجام شده است.
قطع ید در ملاء عام منوط به حکم قاضی است
سخنگوی قوه قضائیه در مورد اجرای حدود قطع ید در مورد سارقان در مشهد و یزد اظهار داشت: اجرای حدود الهی در مورد سرقت شرایط خاصی دارد که باید دادگاه بدوی و تجدید نظر به این نتیجه برسند که حکم حدود اجرا شود اما اینکه اجرای حدود قطع ید، سنگسار یا اعدام در ملاء عام انجام شود بستگی به متن حکم و نظر قاضی دارد.
محسنی اژه ای در مورد توقیفهای مکرر خودروها توسط پلیس راهنمایی و رانندگی گفت: اگر خودرویی به عنوان ابزار جرم استفاده شود مانند حمل مواد مخدر، آدم ربایی، تصادف منجر به ضرر و زیان یا فوت توسط پلیس توقیف شده و با حکم دادستان رفع توقیف می شود اما در مورد خودروهایی که به عنوان مثال با بلندگوهایی با صدای بلند و یا تجهیزات ویژه ای موجب آزار و اذیت مردم می شوند پلیس می تواند آن را توقیف کرده و پرونده آنها را به دادسرا ارجاع دهد.
بازداشت وکیل متهمان آلمانی به دلیل ارتباط با جریانهای ضد انقلاب
وی در مورد آخرین وضعیت پرونده دو تبعه آلمانی که به اسم خبرنگار در تبریز دستگیر شده اند گفت: هر دو متهم همچنان بازداشت بوده و سفیر آلمان طی ملاقات با دو متهم آلمانی از نحوه تحقیقات و مکان بازداشت رضایت داشته است و وکیل این متهمان به علت داشتن سه شناسنامه و هویتهای مختلف و همچنین جعل اسناد و ارتباط با جریانهای ضد انقلاب در خارج از کشور بازداشت شده است.
رفع توقیف حزب اعتماد ملی کذب است
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این پرسش که آیا حزب اعتماد ملی رفع توقیف شده است گفت: بر اساس اطلاعاتی که من دارم صاحب ملک دفتر حزب اعتماد ملی اگر دادخواستی مبنی بر استرداد ملک خود داشته باشد می تواند ارائه کند که با حکم قاضی این ملک رفع پلمپ می شود ولی رفع پلمپ دفتر حزب اعتماد ملی به منزله رفع توقیف این حزب نیست.
مرتضوی هنوز تبرئه نشده است
محسنی اژه ای در مورد آخرین وضعیت پرونده سعید مرتضوی به عنوان متهم حوادث کهریزک گفت: پرونده آقای مرتضوی همچنان در مرحله رسیدگی مقدماتی قرار دارد ولی هنوز قرار مجرمیت برای وی صادر نشده است اما وی هنوز هم تبرئه نشده است.

افزایش فشار بر فعالان کارگری در ایران

راديو فردا ؛ بهروز کارونی : فدراسيون جهانی کارگران بخش حمل و نقل، به ادامه بازداشت رضا شهابی، منصور اسانلو و ابراهيم مددی، از اعضای هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، اعتراض کرد.
مک اوراتا، دبير بخش حمل و نقل زمينی اين فدراسيون، گفت که آزاد نشدن رضا شهابی به رغم وعده های داده شده به خانواده اش و اخذ وثيقه ۶۰ ميليون تومانی «ناعادلانه» است.
وی در اين ارتباط به وعده تحقق نيافته جمهوری اسلامی ايران برای آزادی آقای اسانلو اشاره کرد.
مهدی کوهستانی نژاد، مشاور کنفدراسيون بين المللی اتحاديه های کارگری و عضو کنگره کار کانادا، درباره ادامه بازداشت رضا شهابی به راديو فردا گفت:
«به طور مشخص، به خانواده آقای شهابی گفته بودند اگر چيزی نگوييد و کاری انجام ندهيد، تا او آزاد می شود، ولی آقای شهابی تماس گرفته و گفته است وضعيتش مشخص نيست و به او گفته اند ممکن است تا ۱۰ روز آينده به دادگاه انقلاب احضار شود .او همچنين از دندان درد، کمر درد و گردن درد شکايت داشته است.»
آقای شهابی در اين دوره نه تنها از مشاوره قانونی محروم بوده است، بلکه خانواده اش نيز نگرانی های خاص خودشان را دارند، چون او دو فرزند دارد و در دوران زندانی بودن که حقوق خود را دريافت نمی کند، فشارهای مالی و جسمی و روحی برای خانواده اش بسيار سنگين است.
فکر می کنيد هدف از اين فشارها بر رضا شهابی و ساير فعالان کارگری چيست و چرا فعالان کارگری در سال های اخير تحت فشارهای امنيتی- قضايی قرار گرفته اند؟
طی ۱۰ سال گذشته، شاهد بوديم که فشار بر فعالان کارگری هر روز بيشتر می شود و شماری از آنان زندانی می شوند و در زندان نيز تحت فشارهای جسمی و روحی قرار می گيرند.
اين مسئله نشان می دهد رژيم (نظام جمهوری اسلامی) می خواهد از اين وضعيت به نفع خود برای عقب راندن مبارزات کارگران استفاده کند، اما جنبش کارگری ايران نشان داده است به هيچ عنوان فشارها نمی تواند آنها را عقب براند، بلکه بيشتر آنها را برای احقاق حق شان ترغيب می کند. آنان با ايجاد نهادهای مخصوص کارگری، تعداد بيشتری را به اين مبارزه جلب می کنند.
در رابطه با فشارهايی که به فعالان کارگری ايران وارد می شود، اتحاديه های بين المللی کارگری چه اقداماتی را می توانند انجام دهند؟
در يک سال و نيم گذشته، سنديکاها و نهادهای کارگری به طور مشخص از نهادهای بين المللی و حقوق بشری خواسته اند دو موضوع را رعايت کنند؛ اول اينکه از فرستادن نامه به قوه قضاييه و ریيس جمهوری تا حد امکان اجتناب کنند، چون معتقدند اين نامه ها کارآيی ندارد و به جايی نمی رسد. دوم اين که نهادهای جهانی از هر گونه فشار در مورد ايران کوتاهی نکنند. به عنوان مثال، در کنفرانس های سازمان بين المللی کار هر چه بيشتر افشاگری کنند و به تشريح وضعيت کارگران بپردازند. برای مثال اينکه در ايران چه می گذرد و کارگران در چه شرايطی زندگی می کنند و مبارزات کارگری به رغم تمام اين فشارها در چه سطحی قرار دارد.
فعالان کارگری ايران بايد ارتباط تنگاتنگ خود را با نهادهای بين المللی حفظ کنند و نهادهای بين المللی هم هر چقدر می توانند بايد وضعيت تشکل های مستقل را در ايران دنبال کنند. آنها می توانند بر شرکت هايی که در ايران سرمايه دارند مانند کارخانه پژو فشار بياورند.
نظام می خواهد نشان دهد وضعيت کارگران ايران آن چنان که گفته می شود، بد نيست، اما نهادهای بين المللی در برابر اين موضوع بايد اقدامات لازم را به عمل آورند.

گزارش تازه نیوزویک از پرداخت‌های نقدی تهران به مقام‌های افغان

مقام‌های ایرانی حدود ۵۰ هزار دلار در بسته‌ای حاوی پارچه چادری به وزیر خارجه پیشین افغانستان داده بودند که او این مبلغ به وزارت مالیه سپرده است
مقام‌های ایرانی حدود ۵۰ هزار دلار در بسته‌ای حاوی پارچه چادری به وزیر خارجه پیشین افغانستان داده بودند که او این مبلغ به وزارت مالیه سپرده است
۱۳۸۹/۰۸/۱۰
یک هفته پس از آنکه روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز از پرداخت بسته‌های پول نقد از طرف دولت ایران به دفتر حامد کرزی خبر داده بود، اکنون هفته‌نامه آمریکایی نیوزویک می‌گوید که ایران در ملاقات‌های مقام‌های افغان نیز به آنها وجه نقد پرداخت کرده است.
به نوشته این هفته‌نامه آمریکایی گرچه در گزارش نیویورک‌تایمز با اشاره به اینکه «مقام‌های ایرانی بسته‌هایی حاوی میلیون‌ها دلار پول نقد را به عمر داودزی، رئیس دفتر حامد کرزی، تحویل داده‌اند» موضوع تلاش ایران برای بسط نفوذ خود در افغانستان عنوان شده بود، ولی با نقل قولی از حامد کرزی در مورد «هزینه کردن این مبالغ برای مصارف گوناگون و کمک به مردم»، مسئله فساد مالی در حکومت افغانستان تکذیب شد.
بیشتر بخوانید:
نمایندگان اصلاح‌طلب از متکی درباره پرداخت پول به دفتر کرزی توضیح خواستند
با این حال به نوشته این هفته نامه دادن پول نقد از سوی حکومت ایران، فراتر از دفتر ریاست جمهوری افغانستان می‌رود و در حقیقت مقام‌های ایران به طور مستمر به برخی از مقامات دولت، نمایندگان مجلس، سیاستمداران و حتی رهبران مذهبی پول می‌دهند تا از منافع ایران در افغانستان دفاع کنند.
نیوزویک در عین حال می‌افزاید که بدیهی است که تمام مقام‌های دولت افغانستان چنین روش‌هایی را تأیید نکرده و نمی‌پسندند.
در این زمینه یک وزیر سابق و یک مقام ارشد دیگر در دولت افغانستان که به خاطر حساسیت موضوع ترجیح داده‌اند بدون ذکر نام خود با نیوزویک گفت‌وگو کنند، می‌گویند که رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه وقت افغانستان، در جریان یک سفر رسمی در ماه مارس سال ۲۰۰۹ به تهران به مقام‌های ایرانی گفته بود که چادرهای سیاه رنگی را که زنان ایرانی بر تن می‌کنند، می‌پسندد.
به گفته این دو مقام آگاه، هنگام ترک تهران یکی از مسئولان وزارت خارجه ایران بسته‌ای حاوی پارچه چادری برای همسر آقای سپنتا به وی هدیه داد، اما وقتی آقای سپنتا و همسرش در کابل این بسته را باز کردند، متوجه شدند که حدود ۵۰ هزار دلار اسکناس نو در داخل این پارچه چادری پیچیده شده است. آقای سپنتا فوراً موضوع را به حامد کرزی گزارش داده و به وی پیشنهاد داد، این مبلغ را فوراً‌ به ایران بازگرداند.
منابعی که با نیوزویک مصاحبه کرده‌اند، می‌گویند حامد کرزی به آقای سپنتا گفته است که در مورد دادن این پول سکوت کرده و برای ایرانیان آبروریزی نکند. وی به وزیر خارجه خود توصیه کرده است که از این پول برای تأمین هزینه‌های وزارت خارجه افغانستان استفاده کند.
وزیر خارجه سابق افغانستان در تماس با مجله نیوزویک دریافت این مبلغ را تأیید کرده ولی جزئیات بیشتری در این مورد نگفته است، غیراز این نکته که وی این پول را به وزارت مالیه افغانستان تحویل داده است.
وحید عمر، سخنگوی حامد کرزی، نیز به مجله نیوزویک گفت که رئیس جمهور و آقای سپنتا «موافقت کردند که این مبلغ باید به وزارت مالیه افغانستان تحول داده شده تا در مجاری قانونی هزینه شود. هیچکس این پول را برای مصارف شخصی هزینه نکرده است.»
نیوزویک به نقل از یک وزیر سابق دولت افغانستان نیز نوشته است که در تمام ملاقات‌های رسمی بین مقامات دو کشور، ایرانی‌ها مقداری پول نقد به مقامات افغان می‌دهند و با توجه به اینکه برخی از مقام‌ها و سیاستمداران افغان از اقلیت تاجیک و یا هزاره هستند، دولت ایران توانسته است با برخی از آنها روابطی بسیار مستحکم‌تر از دادن هدیه و پول نقد بنا کند.
مجله نیوزویک یادآوری می‌کند که حکومت ایران از گروه‌های تاجیک و هزاره که در سال‌های آخر دهه ۱۹۹۰ با طالبان می‌جنگیدند، حمایت مادی و معنوی می‌کرد و هنوز هم با آن فرماندهان جنگی از جمله کریم خلیلی، که معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان است، روابط بسیار نزدیکی دارد.
به گفته سیاستمداران و مقامات ارشد در دولت افغانستان کابینه حامد کرزی در عمل بین دو گروه تقسیم شده است. گروه طرفداران ایران به رهبری کریم خلیلی و گروه طرفدار آمريکا به رهبری عمر زاخیلوال، وزیر مالیه. با این همه به نظر می‌رسد که جناح طرفدار ایران دست بالا را دارد.

10موقعیت وحشتناک برای زندگی در فضا/ تنهایی سخت‌ترین بخش زندگی فضایی

خبرگزاری مهر - گروه فناوریهای نوین: زندگی در ایستگاه فضایی بین المللی برای بسیاری از افراد رویایی است، اما برای کسانی که با تحمل تمرینهای طاقت فرسا آماده اقامت در این ایستگاه شده اند، همه چیز متفاوت است و زندگی آنها روزهای وحشتناکی نیز دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، ایستگاه بین المللی فضایی که در حال نزدیک شدن به دهمین سالگرد خود در سکنی دادن انسانها در فضا است، یکی از بزرگترین موفقیتهای بشر در تجربه زندگی در فضا به شمار می رود.
با این حال زندگی در مدار دشواری های بزرگی دارد و بد اقبالی هایی که در تجربه این پدیده برای انسان رخ داده نشاندهنده این موضوع هستند که هنوز باید در زمینه ایجاد تمدنهای بشری در فضا بیشتر بیاموزیم. در ادامه 10 موقعیت و وضعیت که می توانند زندگی در فضا را به جهنمی ترسناک تبدیل کنند، مورد بررسی قرار می گیرند:
افتادن ناخنهای دست: تجربه نشان داده دستکشهای لباسهای فضایی که فضانوردان در هنگام کار کردن یا راهپیمایی فضایی در خارج از ایستگاه فضایی به دست می کنند برای سلامت آنها بسیار مضر است. بررسی هایی که به تازگی انجام گرفته نشان می دهند در حدود 10 درصد از فضانوردان در اثر پوشیدن این دستکشها به "آسیب ناخن انگشت" دچار می شوند و تعدادی از آنها یکی از ناخنهای خود را به کلی از دست می دهند زیرا دستکش با محدود کردن مسیر حرکت انگشتان دست می تواند به ناخنها آسیب رسانده و آنها را بکند هر چه دست فضانورد بزرگتر باشد، این آسیب دیدگی جدی تر می شود و شاید ناسا باید برای کاهش دادن ابتلا به آن در جستجوی فضانوردانی با جثه کوچکتر باشد.
خطرهای بی وزنی: زندگی در خلاء می تواند نتایج کاملا عجیبی بر زندگی داشته باشد. در ماه مارچ سال 2007 فضانورد "سونیتا ویلیامز" در تلاش بود تا مقداری سبزیجات و چاشنی معطر را درون سوشی فضایی خود بگنجاند که ناگهان این مواد در خلاء متلاشی شده و همه جا را در بر گرفتند و بلافاصله دیوارها و فضای اطراف مملو از قطرات و ذرات گیاهی شد. از بین رفتن بوی این ماده در فضای ایستگاه مدت زمان زیادی را صرف کرد و ویلیامز نیز ناچار شد دیگر از این گیاه سنتی ویژه سوشی استفاده نکند زیرا آنها برای دستگاه هایی که درون ایستگاه قرار داشتند بسیار خطرناک به شمار می رفتند.
سواری خطرناک: در حالیکه معلق ماندن در ایستگاه فضایی می تواند بسیار هیجان انگیز باشد، ورود یا خروج از آن می تواند سواری بسیار خطرناکی به شمار برود. به ویژه گفته می شود سفرهایی که توسط کپسول فضایی سایوز صورت می گیرند فشار شدیدی را به فضانوردان وارد می آورند. "تریسی کدوول دایسون" به تازگی و پیش از اینکه از ایستگاه به زمین بازگردد گفت: می گویند سفر با سایوز تجربه ای مانند یک تصادف قطار، در پی آن تصادف خودرو و در نهایت افتادن از روی دوچرخه را برای انسان خلق می کند. اما پس از اینکه وی این سفر را تجربه کرد تمامی این شایعات را رد کرد و اعلام کرد به هیچ وجه اذیت نشده و سفر بازگشت به خانه اش، سواری بسیار هیجان انگیزی بوده است.
رژیم غذایی فضایی: غذاهای فضایی هنوز با غذاهای دلنشین و گوارا فاصله فراوانی دارند. میوه های تازه و سبزیجات در ایستگاه نایابند و استفاده از غذاهایی مانند نان در خلاء غیر ممکن است زیرا ذرات آن در شرایط خلاء در همه جا شناور خواهند شد و تمیز کردن آنها برای ساکنان ایستگاه به یک فاجعه تبدیل می شود و فضانوردان از صرف غذاهای تکراری با قابلیت گرم کردن مجدد که در برنامه ای هشت روزه تکرار می شوند، عاصی می شوند در زمستان سال 2004 ماموریت ارسال مخزن مواد غذایی تازه به ایستگاه به تاخیر افتاد و از این رو ساکنان ایستگاه مجبور شدند غذای خود را جیره بندی کنند. در آن زمان دو ساکن ایستگاه حجم غذای روزانه خود را به نیم کاهش دادند و برای جبران کالری های جذب نشده از انواع شکلات و دسرها استفاده کردند.
فضای دلگیر: علی رغم اینکه ایستگاه طی 10 سال گذشته گسترش یافته و امکان سکونت دائم در آن به وجود آمده است، بسیاری از فضاهای داخلی آن بسیار تنگ و کوچک هستند. و تا یک و نیم سال پیش تعداد ساکنان ثابت ایستگاه 6 نفر بود، این یعنی میزان تقسیم فضا میان افراد بیشتر می شد و به هر یک از این افراد فضاهای کمتری تعلق می گرفت. خوابیدن در ایستگاه می تواند بسیار دشوار باشد، به ویژه اگر ناچار باشید در تورفتگی به اندازه یک کابین تلفن بخوابید و اگر خوابیدن امکان پذیر شد، خطر دیگری در کمین فضانوردان است. به گفته "ژولی پایت" فضانورد کانادایی ممکن است زمانی که از خواب بیدار می شوید خود را در جایی نبینید که در آن به خواب رفته اید.
مشکلات بهداشتی: عدم وجود حمام در ایستگاه معمولا تجربه های دردناکی را برای فضانوردان به وجود می آورد. خلاء استفاده از حمام و دوشهای آب معمولی را در ایستگاه غیر ممکن می کند، و فرایند خشک شدن رطوبت نیز خود داستانی دیگر است. از این رو فضانوردان برای شستن لباسهای خود از تفنگ آبی ویژه ای استفاده می کنند آب را به سمت لباسها شلیک می کند. همچنین برای شستشوی موهای سر، فضانوردان از شامپوهای خشک استفاده می کنند. حال برای درک عمق فاجعه می توانید کوچک بودن فضای ایستگاه را تصور کنید در حالی که باید 6 ماه در کنار چند نفر دیگر در چنین حفره کوچکی زندگی کنید و به حمام نیز نروید.
مشکلات دستشویی: یکی از آزار دهنده ترین و مداوم ترین مشکلات ایستگاه وضعیت دستشویی آن است. در ایستگاه فضایی دو دستشویی وجود دارد که یکی از آنها در بخش روسی ایستگاه و دیگری در بخش آمریکایی آن قرار گرفته است که هر دوی آنها برای قابل استفاده بودن عملیات لوله کشی طاقت فرسایی را طلب می کنند. سپس مشکل بعدی فاضلاب است، که در سال 2009 با استفاده از سیستم بازیافت و تصفیه از فاضلاب ایستگاه آب آشامیدنی، آب برای شستشو و آشپزی به دست آمد. ساندار موگین یکی از فضانوردانی که در آن دوره در ایستگاه به سر می برد از این عملیات به عنوان یکی از وحشتناک ترین و شگفت انگیز ترین فعالیتهایی یاد کرده که در ایستگاه انجام گرفته است.
استخوانهای فرسوده: جدا از حالت تهوع روزانه، فضانوردان باید به قیمت ماندن و زندگی کردن در مدار زمین، عواقب سلامتی سنگینی را تحمل کنند. یکی از مهمترین این موارد تاثیرات کیهانی بر روی تراکم استخوان فضانوردان است. مطالعات نشان می دهند قدرت استخوانهای اخترشناسان با نیم سال اقامت در فضا در حدود 14 درصد کاهش پیدا می کند. دیگر تحقیقات نشان می دهند که تراکم مواد معدنی استخوانها با هر ماه اقامت در فضا 0.4 تا 1.8 درصد کاهش پیدا می کند و فضانوردان را با خطر بیشتر شکستگی و پوکی استخوان مواجه می شوند.
تهوع: خو گرفتن به زندگی در خلاء به ویژه به خاطر نبودن شبیه ساز شرایط خلاء بر روی زمین، زمان زیادی از فضانوردان می گیرد و از این رو به هم خوردن وضعیت طبیعی بدن فضانوردان و احساس حالت تهوع شدید پس از پرتاب و حتی قبل از اینکه فضاپیما به ایستگاه فضایی برسد، امری رایج است.
تنهایی: شاید سخت ترین بخش از زندگی در فضا احساس انزوا و احساس دلتنگی شدیدی است که پس از نیم سال اقامت در ایستگاه به فضانوردان دست می دهد. با وجود اینکه فضانوردان می توانند با مراوده با همکاران خود در ایستگاه و یا برقراری چند تماس تلفنی با منزل بر این احساس غلبه کنند، واقعیت این است که گاه بخشی مهم از زندگی آنها در حالی سپری می شود که فضانوردان بر روی زمین نیستند. برای مثال در سال 2007 مادر فضانورد دانیل تانی در اثر تصادف رانندگی کشته شد اما وی در ایستگاه به سر می برد و از این رو در فاصله 320 کیلومتری از زمین برای مادر خود عزاداری کرد تا دو ماه پس از مرگش دوباره به زمین بازگردد. همچنین در سال 2004 فضانورد مایکل فینک به دلیل حضور در ماموریت ناسا در ایستگاه نتوانست در هنگام تولد فرزند دومش در زمین حضور داشته باشد و چهار ماه پس از تولد فرزندش به زمین بازگشت.

25 شهر استان گلستان در معرض سيل

روزنامه مردمسالاری: گلستان سيل خيزترين استان کشور به شمار مي آيد و لايروبي رودخانه مي تواند در پيشگيري از خسارتهاي احتمالي سيل در استان موثر باشد، اين در حاليست که لايروبي رودخانه هاي استان نيازمند تامين اعتبار کلان بوده و تاکنون اين بودجه تخصيص نيافته است.
به گزارش مهر، سيلاب يکي از ويژگيهاي جداناپذير رودخانه هاي استان است و از حدود دو هزار و 600 کيلومتر رودخانه هاي استان تقريبا 660 کيلومتر آن از مناطق مسکوني و حساس عبور مي کند که اين مساله اهميت توجه مهندسي رودخانه ها را دو چندان مي کند. 42 شاخه رودخانه در گلستان جريان دارد که تعدادي از اين رودخانه ها در سال جاري لايروبي شد و اجراي اين طرح در همه رودانه هاي استان نيازمند تامين اعتبار مورد نياز است. مديرعامل شرکت آب منطقه اي گلستان افزود: براي لايروبي رودخانه هاي استان 800 ميليارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که کفاف لايروبي تمام رودخانه هاي استان را نمي دهد.
ايرج حيدريان اظهار داشت: اين درحالي است که تنها لايروبي رودخانه قره سو 200 ميليارد تومان هزينه دارد.
وي پيشگيري و کاهش خسارات ناشي از سيل را از جمله اهداف لايروبي و ساماندهي رودخانه هاي استان برشمرد و افزود: اجراي اين طرح ها موجب سهولت عبور روان آب ناشي از بارندگي در رودخانه ها مي شود.
حيدريان با تاکيد بر ضرورت حفظ حريم رودخانه هاي استان در کاهش خسارات ناشي از سيل، تصريح کرد: دخل و تصرف غيرمجاز در بستر و حريم رودخانه ها و مسيل ها خسارات مالي و جاني سيل را تشديد مي کند.
مديرعامل شرکت آب منطقه اي گلستان تاکيد کرد: مديران اجرايي اين شرکت در شهرستان ها با هرگونه تخلف قانوني در بستر و حريم رودخانه ها برخورد کرده و اين اقدام را در جهت حفظ جان و مال شهروندان انجام مي دهند که نتايج آن خسارت حداقل در زمان طغيان و سيل در رودخانه ها نمود پيدا مي کند.
به گفته وي، دست اندازي به حريم رودخانه و هر اقدام خلاف قانون در اين زمينه موجب تضييع حقوق ساير شهروندان شده و همه بايد در اين زمينه خود را مسئول بدانند. وي خاطرنشان کرد: ويژگي هيدرولوژيکي استان موجب شده که هر چهار نوع سيلاب شهري رودخانه اي، موضعي، ناگهاني و ساحلي در شهرهاي استان امکان وقوع داشته باشد. به گفته وي، از مجموع 25 شهر استان چهار شهر در معرض سيلاب ساحلي و باقي شهرها در معرض يک تا سه نوع سيلاب ديگر قرار داشته باشند.
حيدريان با بيان اينکه در بحث سيلاب شهري بايد مديريت يکپارچه را اجرا کرد، يادآور شد: شرکت آب منطقه اي گلستان با اين رويکرد مطالعات طرح جامع سيل حوضه گرگانرود را انجام داده و در دست اجرا دارد و اين موضوع مختص يک نقطه نيست بلکه کل حوضه آبريز را شامل مي شود و مواردي نظير مديريت آبخيزداري و مديريت آبخوان داري و مديريت سيلابدشت و تعيين حريم و بستر و پهنه سيلاب و... را در برمي گيرد.
مدير عامل شرکت آب منطقه اي گلستان حفاظت از مناطق مسکوني نظير شهرها را به عنوان هدف اصلي مديريت يکپارچه سيل عنوان کرد و افزود: همکاري همه دستگاه هاي مسوول در اين زمينه امري ضروري است که خوشبختانه مديران استان با درک اين موضوع در اين خصوص هماهنگ هستند. وي يادآور شد: مطالعه طرح جامع سيل استان، اجرا ي طرح اضطراري سيل گرگانرود، برگزاري و حضور فعال درکارگروه سيل، استقرار سيستم هاي هشدار سيل، اجراي طرح زهکشي اراضي اولويت دار درسطح 10 هزار هکتار از مهمترين اقدامات در جهت مديريت سيلاب در استان است.
حيدريان، اجراي برنامه هاي آموزشي و اطلاع رساني مستمر در سطح شهرها و روستاهاي استان، اجراي مانورهاي مقابله با سيل در جهت افزايش آمادگي شهروندان، شناسايي مناطق آسيب پذير و اولويت دار استان با نگاه مديريت بحران را از ديگر اين اقدامات برشمرد.
لايروبي نشدن رودخانه از جمله دلايلي است که موجب بروز خسارتهاي سيل در برخي از مناطق استان گلستان شده است و آبگرفتگي روستاهاي حاشيه گرگانرود در غرب استان در سال گذشته نمونه اي از اين دست است که اميد مي رود با عزمي راسخ و حمايتي درخور از سوي مسئولان کشوري و استاني طرح لايروبي تمامي رودخانه هاي گلستان به سرعت اجرايي شود.

مرگ زودرس سدهای بزرگ کشور

کارشناسان هشدار مي دهند؛
رسوب؛ مرگ زودرس سدهاي بزرگ کشور
روزنامه قدس: شرايط اقليمي و کوهستاني بودن نيمي از کشور و همچنين پيش بيني هاي غلط هنگام طراحي سدها در گذشته سبب شده تا انباشت رسوبات پشت آنها آنقدر افزايش يابد که قبل از پايان عمر مفيدشان در معرض خطر مرگ زودرس قرار گيرند.
اين موضوع از آن چنان اهميتي برخوردار است که نه تنها کارشناسان مربوطه، بلکه مسؤولان حوزه محيط زيست و منابع طبيعي از مدتها قبل نسبت به از بين رفتن سدهاي بالاي 30 سال هشدار مي دهند، به طوري که بتازگي دکتر سلاجقه رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري همچون رئيس سابق اين سازمان در يک نشست خبري به اين مهم اشاره و صراحتاً اظهار کرد، سد اميرکبير به علت حجم زياد رسوب در مخزنش بزودي غيرقابل استفاده مي شود.
روش سنتي تخليه رسوبات
دکتر سراجي عضو هيأت علمي دانشکده آب دانشگاه «شهيد عباسپور» تهران با تأکيد بر اينکه سدهاي موجود در کشور بويژه آنهايي که داراي بيش از 30 سال عمر هستند، از لحاظ رسوبات مشکلات عديده اي دارند، مي گويد: علت به وجود آمدن اين پديده يک مقدار به زمان اجراي پروژه ها و کمي هم به نحوه بهره برداري برمي گردد. مثل سد سفيدرود و دز که در هنگام اجراي اين پروژه ها پيش بيني دقيقي از ميزان رسوبات وارده به مخزنشان نشده بود.
وي با بيان اينکه حدود 40 تا 50 درصد حجم سدهاي موجود در ايران را رسوبات پر کرده است، مي افزايد: البته امروزه روي تکنولوژي طراحي سدها خيلي تأکيد مي شود.
رسوبات چه کار مي کند؟
اين استاد دانشگاه صنعت آب و برق در خصوص مشکلات ناشي از رسوبات مي گويد: اين پديده علاوه بر آنکه حجم سدها را مي گيرد و عمر مفيد آنها را کاهش مي دهد، از لحاظ فيزيکي، شيميايي، بيولوژيکي و بيوتکنيکي نيز ايجاد مشکل مي کند.
رسوبات پروفيل رودخانه ها و مخزن ها را بهم مي زند، لايه هاي مخازن را ناپايدار مي کند، تيرگي آب را بالا مي برد، وزن آب را تغيير مي دهد، روي ژنراتورها و پره ها خوردگي ايجاد مي کند، همچنين اکسيژن محلول آب را کاهش مي دهد و اين گونه حيات آبزيان به مخاطره مي افتد. علاوه بر اين موارد، رسوبات حاوي ماده مغذي زيادي هستند و وقتي پشت سدها حبس مي شوند، ديگر نمي توانند در پايين دست مفيد واقع شوند.
«سراجي» معتقد است: اگرچه تخليه رسوبات مخازن سدها خود شکل سنتي به همراه دارد، اما براي جلوگيري از مرگ زودرس آنها چاره ديگري نيست.
وي در پاسخ به اين پرسش که براي خارج کردن (تخليه) رسوبات در ايران از چه روش هايي استفاده مي شود و اين روشها چه مشکلاتي دارند، مي گويد: در حال حاضر از روش «کلاشينک» و لايروبي با بيل مکانيکي و کاميون استفاده مي شود، يعني در لايروبي معمولي وقتي آب به پايين ترين حد ممکن رسيد، با لودر و ديگر تجهيزات مکانيکي رسوبات را تا جايي که ممکن است تخليه مي کنند که اين روش راندمان بالايي ندارد، در روش ديگر (کلاشينک) دريچه هاي تخليه رسوب را باز مي نمايند تا فشار آب مقداري از رسوبات را با خود ببرد که اين روش هم حسن دارد و هم عيبهاي زياد. مزاياي اين روش اين است که هزينه بر نيست و خيلي ارزان تمام مي شود، اما زيانش آن است که از نظر زيست محيطي ايجاد اشکال مي کند، مثلاً وقتي مي خواهيم آب را برداشت کنيم، حاوي رسوبات است و هنگام تصفيه آب مشکل پيدا مي کنيم.
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينکه روشهاي مدرني در دنيا براي تخليه رسوبات وجود دارد، از جمله سيفون کردن، اظهار مي دارد: اين روش هاي مطمئن، داراي راندمان بالايي هستند، اما ما در حال حاضر به خاطر نداشتن تکنولوژي و تجهيزات لازم و يا به دليل باور نداشتن اين روشها چندان استفاده نمي کنيم، به عبارت بهتر براي تخليه رسوبات از روش هاي علمي تا حد قابل قبول استفاده نشده است.
برنامه مدوني براي تخليه رسوبات نداريم
دکتر «حميديان» ديگر عضو هيأت علمي دانشکده آب دانشگاه شهيد عباسپور مي گويد: از گذشته تاکنون روي رودخانه هاي بزرگ کشور سدهايي احداث شده يا در حال احداث هستند، بدون آنکه مطالعات آبخيزداري کاملي انجام گرفته باشد، در نتيجه با گذشت زمان بسترهاي حوضه شسته و خاکهايي که روي ارتفاعات است، به مخازن اين سدها منتقل مي شوند و باعث کاهش طول عمر مفيد آنها مي گردند.
وي با اشاره به اينکه الان بيشتر مشکل ما در سدهايي است که بيش از 40 - 30 سال از بهره برداري آنها مي گذرد و يا در سدهايي مي باشد که آورد رسوبشان زياد است مثل سد «جيرفت» و «علويان»، مي گويد: از اين رو احتمال اينکه در آينده با انباشت رسوبات در مخازن سدهاي کشور مواجه شويم زياد است، بنابراين از نظر آبخيزداري، بهره برداري و همچنين تخليه رسوبات تمهيداتي بايد انديشيده شود.
«حميديان» با تأکيد بر اينکه برنامه منظم و مدوني براي تخليه رسوبات سدها نديده است، مي افزايد: کشورهاي دنيا معمولاً با توجه به حجم رسوبات و جريان هيدروليکي رودخانه ها از روشهاي علمي استفاده مي کنند، بنابراين ما هم بايد با انجام مطالعات جامعتر و استفاده از روشهاي مدرن عواملي که باعث کوتاه شدن عمر سدها مي شود، جلوگيري کنيم.
وي در خصوص بهره برداري از رسوبات مخازن سدها مي گويد: به نظرم با توجه به شرايط اقليمي کشور و همچنين کامل نبودن طرحهاي آبخيزداري بايد از اين رسوبات در آينده در توليد آجر- سراميک، در کاشت درختان در ارتفاعات و غيره استفاده کرد.
وي مي افزايد: بهره برداري از رسوبات سدها صرفه اقتصادي دارد، اما چرا تاکنون از آن استفاده نکرديم، شايد به خاطر عدم احساس نياز باشد.
لايروبي، آخرين روش
مهندس «عليرضا دائمي» مديرکل دفتر برنامه ريزي آب وزارت نيرو نيز در گفتگو با قدس در خصوص خطر از بين رفتن سدهاي کشور قبل از آنکه تاريخ مصرف شان تمام شده باشد، مي گويد: رسوبات از معضلات اصلي کشورهايي است که داراي اقليم هاي خشک و نيمه خشک هستند و سيلابها و بارانهاي تند بخشي از خاک هاي سطحي را وارد مخازن سدها مي کند.
وي با اشاره به اينکه اين پديده در مناطقي که پوشش گياهي و جنگلي مناسبي دارند به حداقل مي رسد و در نواحي که رودخانه ها از مسيرهاي بياباني مي گذرند، رسوبات بيشتر مي شوند، مي گويد: اينکه چرا سدها قبل از اتمام زمان استفاده شان از رسوبات پر شده اند، بايد بگويم که معمولاً طرحهاي مکمل سدسازي بايد همزمان با آن انجام شود. يکي از اين طرحها آبخيزداري بالا دست است که متأسفانه اين کار کمتر انجام شده که طي دو سه سال اخير تلاش شده است، تا اين مهم انجام گيرد و ميزان حمل رسوبات کمتر شود.
وي بهره برداري بيش از اندازه از منابع طبيعي کشور را دليل ديگر اين پديده عنوان و اظهار مي کند: تخريب مراتع و جنگلها باعث شده تا ظرفيت رسوب زايي در کشور افزايش پيدا کند و حجم رسوبات از برآورد (پيش بيني) اوليه اش بيشتر باشد.
مهندس دائمي در خصوص علت عدم استفاده از روش هاي علمي و مدرن براي تخليه رسوبات سدها با توجه به خطراتي که لايروبي و روش کلاشينک براي محيط زيست دارند، مي گويد: اينکه کارشناسان محيط زيست معتقدند که تخليه رسوبات مي تواند اثرات منفي زيست محيطي داشته باشد، کاملاً درست است و به همين دليل است که ما مي گوييم نبايد به دنبال تخليه برويم، بلکه بايد از حرکت رسوب از بالا دست جلوگيري نماييم. با اين حال ما از لايروبي به عنوان آخرين روش ممکن براي تخليه استفاده مي کنيم. معمولاً ما در مخازن از روش «شاس» استفاده مي کنيم که يک روش مدرن و جديدي است، ضمن اينکه روشهاي ديگر البته با توجه به شرايط در دستورکار قرار دارد.
دائمي مي افزايد: از روش سيفون کردن نيز مي شود در مخازن کم حجم و داراي آب زياد استفاده کرد، اما چون ما در کشور با محدوديت آبي روبرو هستيم، استفاده از اين گونه روشها توصيه نمي شود.
300 ميليون تن رسوب در يک سد!
مديرکل دفتر برنامه ريزي آب وزارت نيرو با اشاره به اينکه با روشهايي چون پخش سيل، آبخيزداري و تراس بندي پيشگيري از پديده رسوبات امکان پذير است، در خصوص استفاده از رسوبات سدها مي گويد: برنامه زيادي در اين خصوص نداريم، چون حجم آنها بسيار زياد است. مثلاً در سد سفيد رود با 300 ميليون تن رسوب مواجه هستيم، البته برنامه اي براي استفاده از خاک آن براي توليد آجر داشتيم، اما واقعيت اين است که استفاده از رسوبات سدها در ابعاد کوچک امکان پذير است، اما در ابعاد بزرگ چنين امکاني وجود ندارد، ضمن اينکه معمول نيست که اجازه دهيم رسوبات از بالا دست حرکت کند و بعد برنامه ريزي کنيم جهت استفاده از آن ما بايد خاک نباتي اي که ايجاد مي شود و ارزش بسيار زيادي دارد را حفظ کنيم، نبايد دنبال آن باشيم که به شکل ديگري از آن استفاده کنيم.
وي با اشاره به اينکه هيچ يک از سدهاي ايران تاکنون از رده خارج نشده اند، مي افزايد: اگرچه سدهاي دز- سپيدرود- گرگان از سدهاي قديمي ما هستند که بالاي 40 سال عمر دارند و در معرض خطر مي باشند، اما با اين حال خيلي زود است بگوييم که اينها ديگر قابليت استفاده ندارند. مثلاً سد سفيدرود به رغم داشتن 300 ميليون تن رسوب، هنوز چهار برابر اين حجم آب ذخيره مي کند.

همسر موسوی به دانشگاه تهران ممنوع الورود شد

روزنامه حکومتی ایران: دانشگاه تهران سرانجام به خواست دانشجویان (بسیجیها) این دانشگاه پاسخ مثبت داده و به تازگي از ورود همسر یکی از سران ضدانقلاب به این دانشگاه جلوگیری کرده است.
این خانم که مدیریت گروه مطالعات عالی هنر دانشگاه تهران را برعهده داشته است، با وجود اقدامات توهین‌آمیز خود علیه مسئولان جمهوری اسلامی، تاکنون از سمت خود برکنار نشده بود که با اعتراض دانشجویان این دانشگاه، بالاخره به دانشگاه تهران ممنوع‌الورود شد.
البته تاکنون خبری مبنی بر قطع حقوق وی به عنوان عضو هیأت علمی دانشگاه تهران منتشر نشده است و به نظر می‌رسد او کماکان از دولتی که آن را نامشروع می‌داند، حقوق میلیونی دریافت می‌کند.

تخریب قدیمی ‌ترین باغ گیاه ‌شناسی کشور

همشهری آنلاین:‌ قدیمی‌ترین باغ گیاه‌شناسی کشور که از آن به‌عنوان مهم‌ترین ذخیره‌گاه ژن و ایستگاه تحقیقاتی یاد می‌شود، صبح جمعه گذشته توسط لودرهای اداره کل بنادر و کشتیرانی استان مازندران تخریب شد.
در این اقدام مخرب 3 هکتار از این ایستگاه تحقیقاتی به بهانه احداث جاده برای اتصال کمربندی شهر نوشهر به کلی نابود شد و گونه‌های نادری نظیر سرو شیرازی، سرو گریان، افرا، سپیدار، راش، تاکسدیوم (دارتالاب)، توسکا، صنوبرهای پایه مادری، انواع اکالیپتوس و سوزنی برگ‌ها قربانی این عملیات شدند.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران در گفت‌وگو با همشهری ضمن اعلام این خبر افزود: ساعت 7:30 صبح دیروز اداره کل بنادر و کشتیرانی استان مازندران بدون اخذ مجوز و به‌صورت کاملا غیرقانونی با چند دستگاه لودر و شمار قابل‌توجهی نیروی انسانی از شمال و جنوب وارد باغ گیاه‌شناسی شده و با تخریب 3 هکتار از عرصه‌های این باغ خسارات جبران‌ناپذیری را به آن وارد کردند.
این در حالی است که این باغ با 70 سال قدمت، 35 هکتار مساحت دارد و در همین مساحت ناچیز، بیش از 350 گونه گیاهی نادر جهان که از اقصی نقاط کشور و جهان با مشقات فراوان جمع‌آوری شده و همچنین بیش از 50 هزار گونه خشک گیاهی که از سطح کشور با صرف هزینه‌های فراوان جمع‌آوری شده به‌صورت خشک در این مرکز نگهداری می‌شود.
افزون براین، آزمایشگاه‌های متعدد و سایت اداری و چند واحد مسکونی مربوط به کارکنان در این ایستگاه وجود دارد. این موارد روی هم قابلیت و استعداد‌های فراوان و بی‌نظیر تحقیقاتی و پژوهشی را برای این ایستگاه رقم زده است و برهمین اساس به جرات می‌توان ادعا کرد که آموزش کشاورزی و منابع طبیعی در کشور وابسته به این باغ است و نظیری برای آن وجود ندارد.
دکتر محمد امینی ضمن ابراز تأسف از چنین اقدامات غیرمسئولانه‌ای تصریح کرد: با وجود آنکه با پیگیری مسئولان ذیربط و با دستور دادستانی این عملیات مخرب متوقف شده است اما متصرفان ایستگاه تحقیقاتی، اطراف 3هکتار تخریب شده را حصار کشیده‌اند و با استفاده از گارد حفاظت حتی به کارکنان و نیروهای ایستگاه هم اجازه ورود نمی‌دهند.
وی درخصوص پیشینه این طرح گفت: نزدیک به 8 سال پیش اداره کل بنادر و کشتیرانی برای دسترسی بندر نوشهر به کمربندی، طرح احداث این جاده را مطرح کرد که به‌دلیل عبور آن از داخل باغ گیاه‌شناسی با مخالفت سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور، مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان مازندران مواجه و به همین دلیل اجرای آن از دستور کار خارج شد؛ به‌ویژه آنکه علاوه بر سازمان‌های یاد شده، سازمان حفاظت محیط‌زیست و میراث فرهنگی هم با این طرح مخالفت کردند، زیرا این باغ در زمره آثار ملی ثبت شده است و به همین دلیل هیچ توجیهی برای تخریب آن وجود نداشت.
امینی در ادامه خاطرنشان کرد: در این ایستگاه تحقیقاتی که به‌حق از آن به‌عنوان مهم‌ترین پشتوانه تمام دانشکده‌های کشاورزی و منابع طبیعی کشور یاد می‌شود صرف‌نظر از طرح‌های بی‌شمار تحقیقاتی که به سرانجام رسیده است تمامی فارغ‌التحصیلان این دو رشته در طول تحصیل خود حداقل یکبار از این باغ دیدن کرده‌اند و درواقع بخشی از حافظه و تاریخ گیاه‌شناسی کشور محسوب می‌شود، با این همه با آنکه چند گزینه برای مصون ماندن این باغ به متولیان احداث جاده پیشنهاد شد اما با پشت پا زدن به تمام این گزینه‌ها، بخشی از باغ را تخریب کرده و بیم آن می‌رود بخش‌های دیگر را هم قربانی احداث جاده کنند.

قيمت آپارتمان‌های « 70 متری » پايتخت

روزنامه دنیای اقتصاد: واحدهای مسکونی 70 متری در اکثر مناطق تهران معمولا با بیشترین حجم تقاضا روبه‌رو است، زیرا یکی از امتیازات پرطرفدار بودن این واحدها ، 2 خوابه بودن آنها است.
اظهارات برخی از مشاوران املاک فعال در مناطق غربی تهران نيز بیانگر این مساله است که بیشتر خریداران به دنبال واحدهای 70 متر مربعی هستند؛ اما با این تفاسیر میزان و نوع عرضه پاسخگوی این حجم تقاضا نیست. در منطقه پونک یکی از مشاوران املاک فعال در این محدوده درباره وضعیت بازار معاملات واحدهای 70 متری به دنیای اقتصاد اظهار کرد: در حالی‌که نزدیک به 70 درصد از خریداران به دنبال خرید واحدهای 70 متری هستند؛ اما در حال حاضر بازار جوابگوی این میزان تقاضا نیست، زیرا اکثر مشتریان قصد خرید واحدهای 4 تا 5 سال ساخت را دارند تا متناسب با عمر بنا نرخ فروش واحدها با افت مواجه شود؛ اما بیشتر واحدهای عرضه شده به بازار این منطقه نوساز با قیمت‌های بالا هستند. دانیال در ادامه افزود : از سوی دیگر مدت کوتاهی است که مالکان واحدهای این چنینی که همواره بیشتر مواقع از استقبال خوبی برخوردار بوده، حالا دست از فروش کشیده‌اند و قصد دارند برای مدتی نظاره گر وضعیت بازار باشند تا وضعیت قیمت‌های جدید با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها مشخص شود.
هم‌اکنون قیمت پیشنهادی هر متر مربع واحد مسکونی نوساز در منطقه پونک بین یک میلیون و 850 هزار تا 2 میلیون و 500 هزار تومان از سوی مالکان پیشنهاد مي‌شود و از طرف دیگر بیشتر خریداران به دنبال واحدهای 70 تا 100 متری، 2 خوابه 4 تا 5 سال ساخت هستند.
نادری یکی از بنگاهداران واقع در منطقه سعادت آّباد در رابطه با این مساله عنوان کرد : تقریبا 50 درصد از مشتریان در بازار مسکن تصمیم به خرید واحدهای 70 متری دارند، اما موضوعی که مانع خرید آنها مي‌شود، اعلام قیمت‌های سنگین برای فروش این واحدها است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این روزها بازار شاهد کمبود عرضه واحدهای فروشی است، چراکه اغلب فروشندگان از تصمیم خود منصرف شده‌اند و ترجیح مي‌دهند برای مدتی واحدهای خود را برای فروش به بازار عرضه نکنند، در صورتی که بسیاری از خریداران بسیار قاطعانه قصد خرید هر چه زودتر را دارند. در حال حاضر قیمت پیشنهادی هر متر مربع واحد مسکونی نوساز در منطقه سعادت آباد بین 3 میلیون و 200 هزار تا 3 میلیون و 500 هزار تومان تعیین مي‌شود. این مشاور املاک تصریح کرد: قیمت‌های مذکور مختص واحدهایی است که از بهترین مصالح ساختمانی و نقشه برخوردار هستند و همچنین عاری از هر عیب و ایرادی مي‌باشند، اما شواهد در بازار مسکن سعادت آباد نشان مي‌دهد آنهایی که قصد خرید واحدهای 2 خواب را دارند با بودجه‌ای حدود 200 تا 250 میلیون تومان پا به بازار مي‌گذارند، البته با توجه به میزان بودجه خریداران و نرخ‌های پیشنهادی فروش مشخص است که متقاضیان قادر به خرید واحدهای چند سال ساخت هستند.

قیمت گوسفند زنده در آستانه عید قربان

خبرگزاری فارس: در حال حاظر در بازار تهران هر كيلوگرم گوسفند زنده 6هزار و 700 تومان و هر كيلوگرم ران بسته بندي شده 17هزار و 500 تومان است.
قيمت گوسفند زنده در بازار تهران امروز هر كيلوگرم 6هزار و 700 تومان است. اين در حاليست كه به نظر مي رسد در ايام منتهي به عيد سعيد قربان با افزايش قيمت گوسفند مواجه شويم، اين در حالي است كه محمدعلي ضيغمي از برنامه ويژه دولت براي كنترل قيمت گوسفند و گوشت قرمز در ايام عيد قربان خبر مي دهد.
بنابراين گزارش، قيمت لاشه گوسفند بدون دنبه در تهران هر كيلوگرم 12 هزار و 500 تا 14 هزار تومان است و قيمت هر كيلوگرم ران بسته بندي شده 17هزار و 500 تومان است.
به زعم كارشناسان دليل اصلي افزايش قيمت گوشت گوسفندي ذبح دام مولد در دوسال گذشته به دليل خشكسالي و كمبود علوفه بوده است.

موسوی و کروبی: ادامه این روند به فروپاشی نظام میانجامد

.....فقر و نرخ بیکاری و تعطیلی مراکز تولیدی و واردات بی رویه تا جایی رسیده است که سنگ قبر هم از خارج وارد می شود و کمک های بلاعوض و وام به کشورهای خارجی اقتصاد کشور را به شدت ضعیف کرده است و ادامه این روند خطرناک میتواند به فروپاشی نظام تمام شود.
سحام نیوز: مهدی کروبی روز گذشته به دیدار مهندس موسوی رفت. به گزارش خبرنگار سحام نیوز این دیدار در شرایطی انجام گرفت که نیروهای امنیتی قصد جلوگیری از ورود مهدی کروبی به پاستور را داشتند که با عکس العمل میرحسین موسوی این اقدام آنان ناکام ماند.
در ابتدای این دیدار آقای کروبی از فضای دروغ و تهمت در کشور که متاسفانه نهادینه شده است ابراز تاسف کرد و اظهار داشت: بعد از اینکه در انتخابات ریاست جمهوری نهم با تقلب توانستند شخص مورد نظر را در مسند ریاست جمهوری بنشانند در انتخابات مجلس هشتم و دهم ریاست جمهوری نیز به صورت سهمیه بندی و مهندسی شده آراء را تقسیم کردند و انتخاباتی را برگزار کردند که باعث انفجار مردمی شد و با بدترین شیوه و خشونت زیاد با مردم برخورد کردند و هر روز در رسانه هایی که از پول بیت المال ارتزاق می کنند، انواع دروغ و تهمت ها به طرف مقابل می زنند و کوچکترین جوابی را از مخالفین و منتقدین نه تنها در رسانه ملی بلکه در روزنامه ها نیزبر نمی تابند تا جایی که علاوه بر ممنوعیت خبری از من و شما در رسانه ها حتی از چاپ آگهی تسلیت هم روزنامه ها را منع کردند. و تحمل هیچ گونه آزادی بیان را ندارند و عملا آزادی راستگویی و صداقت را ذبح دو روزه دنیای خویش کردند. در حالی که می توانستند با برگزاری انتخابات سالم کشور را از هر گزندی محفوظ بدارند.
در ادامه این دیدار آقای موسوی به نبود تدبیر و عقل در اداره کشور اشاره نمود و گفت: به طور کلی کسی با هدفمند کردن یارانه ها مخالف نیست،اما حرف اصلی ما این است که نیرویی که بتواند این طرح را مدیریت کند، وجود ندارد و قسمت اعظم نیروهای کارشناس مشهور و توانمند کنار گذاشته شده اند. این هنر نیست که برای اجرای هدفمند کردن یارانه ها در ۲۰۰۰ منطقه تهران نیرو بچینیم یا فرمانده پلیس به یاری سپاه و بسیج جهت ترساندن مردم افتخار کند. شیوه مدیریتی این آقایان بلایی بر سر کشور چه در اقتصاد و حوزه های دیگرآورده که امکان برگشت به وضعیت ۶سال گذشته هم خیلی سخت شده است.
در ادامه این دیدار آقایان کروبی و موسوی در آستانه روز ۱۳ آبان مواردی را متذکر شدند:
- در آستانه ۱۳ آبان روز دانش آموز و و سالروز تبعید حضرت امام؛ متاسفانه شاهد فشار زیادی بر فرهیختگان این کشور اعم از دانشگاهیان و دانشجویان و وکلا و روزنامه نگاران هستیم. هر روز احکام سنگینی بر علیه روزنامه نگاران متعهد صادر می شود؛ به طوری که علاوه بر زندان؛ به دهها سال محرومیت از فعالیت های مطبوعاتی محکوم می شوند و یا وکلا شناخته شده را به جرم دفاع از موکلین خود زندان و به احکام سنگین محکوم می کنند تا دیگر وکالت زندانیان سیاسی را به عهده نگیرند و یا دانشگاهیان را به زندان های طویل المدت و خارج از اقامتشان تبعید و زندانی می کنند . به طوری که موجب خطر و آزار و اذیت خانواده هایشان می گردد. ولی با تمام این اقدامات هر روز نیروهای جدید و با انگیزه به صحنه می آیند و رویش جنبش مردمی هر روز از روز دیگر بیشتر است.
- به مصلحت کشور نیست که بین صفوف ملت تفرقه ایجاد کنیم و دهها میلیون نفر از معلمان و کارگران، دانشجویان و اساتید و زنان و مردم کشور را خس و خاشاک و گوساله، یا میکروب و فتنه گر بنامیم. آن نظامی که امام عزیز ۱۵ سال برای آن مبارزه کرد به دنبال حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان بود. نه آنکه بخش زیادی از ملت را دشمن قلمداد کند. ایجاد رعب و وحشت باعث از بین رفتن مشروعیت نظام می گردد و بدون مشروعیت هیچ نظامی دوام نمی آورد. لذا ما معتقدیم همه ملت ایران، عزیز و دارای حقوق شهروندی می باشند و همه آنها از کرامت ذاتی برخورد بوده و ذات انسان با میکروب و خس و خاشاک بی گانه است. جامعه سالم، مطلوب و برخواسته از رای مردم، جامعه ای است که در آن اعتراض، اعتصاب، انتقاد و … جزو حقوق طبیعی و اولیه مردم می باشد.
- سیاست های ماجراجویانه خارجی باعث شده است که در فاصله کوتاهی چندین قطع نامه از سازمان های بین المللی بر علیه کشور ما صادر شود و اثرات منفی خود را بر وضع معیشتی مردم نشان دهد. فقر و نرخ بیکاری و تعطیلی مراکز تولیدی و واردات بی رویه تا جایی رسیده است که سنگ قبر هم از خارج وارد می شود و کمک های بلاعوض و وام به کشورهای خارجی و همسایه که معلوم نیست تا چه اندازه مجلس در جریان است اقتصاد کشور را به شدت ضعیف کرده است و ادامه این روند خطر ناک میتواند به فروپاشی نظام تمام شود. آیا هزینه و فایده این ریخت و پاش ها به نفع کشور است؟ و چرا مردم به صورت شفاف در جریان این ریخت و پاش ها نیستند؟

- در پایان ما دلسوزانه خواستاریم به جای جنگ بی ثمر با علوم انسانی، از متخصصین برجسته علوم انسانی کشور در حوزه های اقتصاد و جامع شناسی و جمعیت شناسی و دیگر شاخه ها استفاده کنید و کار را به دست کاردان ها بسپارید. نه آنکه تحمل دوستان خودتان را هم نداشته باشید.

چهل درصد مردم ايران دچار سوء تغذيه هستند

سایت آفتاب:‌ عيسی کلانتری، رئيس خانه کشاورز، نسبت به وضعيت سوء‌تغذيه در اقشار کم درآمد هشدار داد.
کلانتری در مقاله‌ای که در روزنامه « ملت ما» انتشار يافت، به نقل از گزارش سالانه مرکز آمار و نيز خانه کشاورز نوشت: متاسفانه دستکم چهار دهک جامعه، قدرت و توان مصرف پروتئين حيوانی مورد نياز را به اندازه کافی ندارند.
وی وضع دو دهک نخست جامعه را خارج از انتظار و بحرانی دانست و نوشت: مردم ايران به جای حداقل ۳ درصد و حداکثر ۷ درصد سوء‌تغذيه، دچار ۲۰ تا ۴۰ درصد سوء‌تغذيه هستند.
رئيس خانه کشاورز دليل اصلی سوءتغذيه را گرانی بيش از حد مواد غذايی و فقر و کمبود درآمد در دهک‌های پايين جامعه اعلام کرد.

زندگی فرزاد کمانگر؛ دو مستندساز ناپديد شدند

خبرگزاری هرانا - دو فعال فرهنگی در شهر کامیاران به نامهای قاسم ویسی و فرهاد فلاحی از یک هفتە پیش ناپدید شدەاند و از وضعیت آنان هیچ اطلاعی در دست نیست.
به گزارش رنسانس نیوز، قاسم ویسی بە همراه فرهاد فلاحی مدتی بود کە مشغول تهیە مستندی در مورد زندگی و فعالیتهای فرزاد کمانگر معلم اعدامی کرد در یکی از روستاههای کامیاران بودند.
قاسم ویسی علاوە بر فعالیت در حوزە ادبیات، در چند سال اخیر مشغول تهیە مستند و فیلم بودە و توانستە بود در این زمینە چند فیلم موفق بسازد.فیلم کوتاە این فیلم ساز بە نام "نیم" کە بە موضوع تبعیض جنسی پرداختە است در یک جشنوارە فیلم در کردستان عراق شرکت کردە بود. این فیلم ساز علاوە بر کارگردانی فیلم دیگری بە نام "سواری بە سوی غروب" سناریو نویس فیلم کوتاە دیگری بە نام "گرداب" نیز میباشد کە خود نیز در آن بە ایفای نقش پرداختە است. این فیلم چندین بار در شبکەهای ماهوارەای کردستان عراق بە نمایش درآمدە است. فرهاد فلاحی نیز دانشجوی رشتە سینما در دانشگاه کرج بودە و فیلمبرداری اکثر فیلمهای قاسم ویسی را بە عهدە داشتە است.
در خبر رسیدە بە رنسانس نیوز ضمن اشارە بە اینکە اخیرا این دو نفر برای تهیە فیلم مستند زندگی فرزاد کمانگر اقدام کردە بودند آمدە است: در دە روز اخیر آنان برای جمع آوری مستندات و دیدن اشخاص و شاگردان فرزاد بە یکی از روستاهای کامیاران مراجعە کردە بودند اما بە محض اطلاع از اینکە ماموران امنیتی بە قصد آنان پی بردەاند روستا را ترک کردە بودند. بە دنبال آن ماموران امنیتی بە قصد بازداشت این دو فعال فرهنگی در شهر کامیاران بە منزل آنها مراجعە میکنند اما آنان در منزل حضور نداشتەاند و از آن روز بە بعد کە حدود یک هفتە از آن میگزرد هیچ گونە اطلاعی از وضعیت و سرنوشت آنان در دست نیست.
رنسانس نیوز در تماسی کە با یکی از منابع خبری خود در شهر کامیاران داشت مطلع شد کە این دو نفر از دوستان صمیمی فرزاد کمانگر بودەاند و آنان توانستە بودند در تهیە مستندی در مورد این معلم اعدامی کرد با چند نفر نیز مصاحبە انجام دهند.
این منبع همچنین افزود کە ماموران امنیتی بە دنبال یورش بە منزل شخصی این دو فعال فرهنگی مقداری از وسایل کار آنان را با خود بردەاند.
لازم بە ذکر است کە پیش تر و در مردادماه سال گذشته نیز سما بهمني فعال حقوق بشر و اهل بندر عباس نیز بە دلیل تلاش برای تهیە مستندی از زندگی فرزاد کمانگر بازداشت و توسط دادگاه انقلاب شهر سنندج بە 3 سال حبس تعلیقی و ممنوعیت از "تردد در مناطق کردنشین" محکوم شدە بود.

تهدید یک زندانی سیاسی به دلیل خواندن سرود ای ایران

خبرگزاری هرانا – حسین شهریاری زندانی سیاسی محبوس در بند 4 سالن 10 زندان رجایی شهر کرج به دلیل خواندن سرود در زندان تهدید شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این زندانی که تا کنون دوبار با جمع کردن زندانیان سیاسی و عادی اقدام به خواندن سرود "ای ایران" و "یار دبستانی" نموده است از سوی مسئولین تهدید شد که در بار سوم به مدت 45 روز به انفرادی منتقل خواهد شد.
حسین شهریاری 74 ساله به اتهام عضویت در حزب پان ایرانیست سال گذشته بازداشت و به 18 ماه حبس تعزیری محکوم شده است
هفته گذشته نیز در پی یورش گارد زندان به این بند، محمد علی منصوری به علت نوشتن دست نوشته ای به مدت 15 روز به انفرادی های سپاه پاسداران منتقل شد.

وضعیت سواد در بازار کار

کارمندنیوز: 18.3درصد شاغلین سال 80 نیز بی سواد بودند که البته در سالهای بعد با یک روند نزولی به 13.8درصد در سال 84 و 13.5 درصد در سال 85 رسید. بی سوادان شاغل در سال 86 معادل 13درصد و در سال 87 نیز 12.7درصد کل بازار کار کشور را تشکیل دادند و در نهایت در سال گذشته این رقم به 12.4درصد کاهش یافت.
شاغلین دارای تحصیلات عالی در سال 80 از 10.7درصد به 16.7درصد در سال 88 رسیدند اما نرخ بیکاری این گروه از 10.3 درصد به 24.7 درصد در سال 88 افزایش یافت که این مسئله نشان دهنده افزایش تعداد بیکاران دارای مدرک تحصیلی عالی است.
خصوصی ها گرداننده اشتغال
بر اساس این گزارش، طبق آمار موجود وضعیت اشتغال افراد در سال 80 نشان دهنده فعالیت 77.8 درصدی در بخش خصوصی است که این میزان در سال 84 به 80.3درصد ، در سال 85 به 80.9درصد ، سال 86 به 81 درصد ، سال 87 به 81.8درصد و در نهایت سال گذشته به 81.2 درصد رسید.
در سال 80 کارفرمایان 4.5 درصد فعالان بازار کار را تشکیل می دادند که این میزان با نوسانات در سالهای بعد 4.9 تا 6 درصد را تجربه کرد و در نهایت در سال 88 به 4.8 درصد بالغ شد.
وضعیت شاغلین دولتی
مزد و حقوق بگیران و به عبارتی کارکنان بخش دولتی در سال 80، 28.3 درصد بازار کار را تشکیل می دادند که این میزان نیز در سالهای بعد از 31.2 درصد تا 34.9 درصد در نوسان بود. این میزان در سال گذشته معادل 35.1 درصد بوده است.
کارکنان مستقل/ شاغلین فامیلی
کارکنان مستقل نیز طی سال 80، 36.2 درصد بازار کار را در اختیار خود داشته اند که این میزان در سال 84 به 30.3 درصد و در سالهای بعد از آن تا 87 نیز از 32.2 درصد تا 33.1 درصد در نوسان بود. وضعیت کارکنان مستقل در سال گذشته نشان دهنده سهم 32.3 درصدی آنها از بازار کار و اشتغال کشور بوده است.
8.9 درصد از فعالان بازار کار در سال 80 بدون مزد و در قالب فامیلی کار می کردند که در سال 84 به 12.7 درصد افزایش یافت. پس از آن با سیر نزولی در سال 85 به 10.6درصد، سال 86 به 10.4درصد، در سال 87 نیز به 8.9 درصد رسیدند و در سال 88 نیز جمعیت شاغل فامیلی کشور از کل بازار کار معادل 9.1 درصد بوده است.

ضعف بازار، اشتغال 5/2 ميليون صنعتگر را تهديد می‌کند

عدم تعادل عرضه و تقاضا، فقدان مديريت صحيح بازار و نبود استراتژي مناسب و ضعف سيستم توزيع در بازار داخلي صنايع دستي باعث شده صادرات اين صنعت به بازارهاي جهاني نيز تحت‌الشعاع قرار گيرد. اين در حالي است که اشتغال بالغ بر دو و نيم ميليون نفر در کشور به صنايع دستي ارتباط دارد.
خبرگزاري ميراث فرهنگي- گروه صنايع دستي ـ با توجه به اينکه بالغ بر دو و نيم ميليون نفر از صنعت دستي کشور ارتزاق مي کنند اما هنوز بازار داخلي صنايع دستي از انسجام و استانداردهاي لازم برخوردار نيست. درحال حاضر بازار داخلي از يك سو شاهد واردات بي رويه صنايع دستي ايران با ساخت چين مواجه است و از سويي ديگر نيز از فقدان توليدات هدفمند در راستاي تقاضاي بازار رنج مي برد. به طوري كه اگر گذري به اين آشفته بازار بيندازيم پيشي گرفتن عرضه بر تقاضا كاملا محسوس است.
منوچهر عبدلي، رئيس اتحاديه صنايع دستي کشور به سی اچ ان گفت: صنايع دستي به عنوان کالايي لوکس و تزئيني نياز اوليه مردم را شامل نمي شود به طوري که هنوز در دسترس و معرض ديد مردم قرار نگرفته است تا منجر به نياز و تقاضا شود. درحال حاضر بخشي از فروش کالاها از طريق خريدارهاي دولتي انجام مي گيرد و بخش ديگر شامل مخاطبان خاص مي شود.
رئيس اتحاديه صنايع دستي کشور با تاکيد براينکه بازار جهاني جدا از بازار داخلي نيست و ورود به آن مستلزم استراتژي و بازخورد مناسب بازار داخلي است ادامه داد: در حال حاضر فروش و انسجام صنايع دستي ايراني در بازار جهاني قابل توجه نيست در اين زمينه مشکلاتي داريم که رفع آن در مرحله نخست ساماندهي و انسجام بخشي بازار داخلي است.
ايجاد سيستم پخش و توزيع صنايع دستي
با اينکه در کشور براي توزيع هر کالايي سيستم پخش و توزيع وجود دارد در صنايع دستي هيچ سيستم توزيعي وجود ندارد. صنعتگران توسط واسطه ها اجناس خود را مي فروشند و مخاطبان اين صنعت بدون شناخت از سازندگان و ميزان کيفيت آن ها اقدام به خريداري مي کنند.
عبدلي در اين رابطه تصريح کرد: سيستم توزيع از جمله مشکلات زيربنايي است که بايد هرچه سريعتر مرتفع شود در اين ميان صنايع دستي نياز به يک متولي و نهادي دارد تا با استفاده از راهبردها و سياستگذاري هايي که انجام مي دهد اين معضل را برطرف سازد . به طوري كه صنايع دستي ايران به دليل ناقص بودن سيستم بسته بندي هم نتوانسته جايگاهي را در سطح بين المللي به خود اختصاص دهد.
ورود به بازار بين المللي با برند سازي محصولات صنايع دستي
عبدلي برندسازي محصولات صنايع دستي را از جمله مسائلي دانست كه بايد به طور جدي پيگيري كرد گفت: ورود هر کالايي در سطح بين‌المللي نيازمند برندهايي شناخته شده و مطرح است چراكه در زمينه صادرات تنها بدين وسيله مي‌توان اعتماد و اطمينان مردم ديگر كشور ها را جلب كرد. بحث برند سازي از جمله مسائلي كه بايد به طور جدي پيگيري كرد چرا كه جزء برخي از اجناس صنايع دستي مثل خاتم، مينا و قلم كاري كه در بعضي كشورها از فروش بالايي برخوردار است ولي همچنان اتفاقي در اين خصوص نيفتاده است.
يكسان سازي و همسان سازي صنايع دستي
رئيس اتحاديه صنايع دستي کشور يكسان سازي و همسان سازي صنايع دستي را از ديگر مسائلي عنوان كرد و ادامه داد: باتوجه به قابليت جهاني شدن صنايع دستي ايراني اگر قرار است به بازارهاي بين المللي ورود پيدا كنيم و عرضه متناسب با تقاضاي بازار ارائه دهيم بايد در بحث يکسان سازي و همسان سازي محصولات صنايع دستي استانداردهاي پايه اي لحاظ شود. به طوري که در سفارشات عمده‌اي اگر نتوانيم همسان سازي کنيم به مراتب دچار مشکل مي شويم. به عنوان مثال خاک و لعاب متنوع، خروجي متنوع مي دهد. خروجي محصولات بايد داراي استاندارد و کيفيت يکساني باشند چرا که اگر تقاضا و نياز بازار ايجاد کرديم ولي نتوانستيم جوابگوي نيازها و تقاضاي بازار باشيم فرصت ايجاد شده براي صنايع دستي تبديل به تهديد مي شود.
نياز جامعه صنعتگري به دانش و تكنولوژي روز
از آنجايي كه يكي از بنيادي ترين مباحث در هر صنعتي آموزش است و صنايع دستي به عنوان صنعتي درآمدزا و تاثير گذار در رشد و توسعه اقتصادي نياز به آموزش اساسي و بنيادين دارد ،در بسياري از شهرها و روستاها رشته هاي منحصر به فرد صنايع دستي به دليل نبود آموزش و استاد كار رو به فراموشي است. در اين ميان رشته هاي بسياري وجود دارد كه توسط ارگان هاي آموزشي و متوليان اين صنعت در حال آموزش به افراد است، آموزشي كه غالبا هيچ توليدي به همراه ندارد.
عبدلي رئيس اتحاديه صنايع دستي در اين‌باره گفت: تا آموزش هاي صنايع دستي سازمان يافته نباشد منجر به نتيجه و خروجي نخواهد شد. سالهاست سازمان متولي در حال آموزش صنايع دستي است درحاليكه صنايع دستي بايد به توليد كننده واقعي آموزش داده شود. صنايع دستي سرگرمي نيست كه براي سرگرمي آموزش داده شود ضمن اينكه موازي با آن بايد حمايت و شناخت عمومي حاصل شود.
وي ادامه داد: نفوذ در جامعه صنعتگري مستلزم آموزش همراه با تكنولوژي امروز است. به طور كلي تكنولوژي جديد با كاهش و سهولت هزينه ها همراه است به طوري كه در بخش صنايع دستي با ايجاد بانك هاي اطلاعاتي مي تواند راهگشا و سودآور باشد. در حال حاضر اتحاديه در بخش فروش الكترونيك در حال برنامه ريزي است.
به اعتقاد وي باتوجه به تنوع محصولات صنايع دستي هنوز هم معياري براي مقياس قيمت گذاري كالا وجود ندارد. درواقع در بازار هاي صنايع دستي شاهد كنترل قيمت و كيفيت از سوي هيچ نهاد متولي نيستيم. عبدلي با تاييد اين نكته ادامه داد: دولت به تنهايي قادر به انجام تمامي امور نيست و واقعيت امر اينست كه تنها با فعال كردن تشكل ها و اتحاديه ها در استان ها به عنوان نهاد هايي كه قادر هستند تسهيل كننده روابط و رفع موانع قانوني باشتد تا بدين وسيله قيمت گذاري و كنترل كيفيت به روش مناسب انجام شود.
رئيس اتحاديه صنايع دستي کشور يادآور شد: از آنجايي كه صنايع دستي جزو صنايع كوچك محسوب مي شود به طوري كه 95% از صنعتگران به صورت انفرادي كار مي كنند به تبع براي سازماندهي آنها نياز به حمايت تشكل ها و اتحاديه ها وجود دارد حمايت از توليد بايد با استفاده از استراتژي خاص و شناسايي نقاط ضعف و قوت آن صنعت و همچنين نگاه مديريت استراتژيك صورت بگيرد تا از بحران كنوني خارج شود. در اين ميان شبكه ملي بايد شتاب بيشتري داشته باشد و اين فرصت را در اختيار صنايع دستي قرار دهد. در حال حاضر براي اطلاع رساني در شبكه ملي اتحاديه ها و تشكل ها مشكل دارند چرا كه هنوز هم از ما هزينه مي خواهند. ما نيز به عنوان اتحاديه موظف به حمايت از توليد، ساماندهي سيستم بسته بندي و توزيع در سطح كشور و نظارت بر كيفيت و قيمت محصولات هستيم به طوري كه در آينده هر محصولي كه توليد مي شود، نمونه يي از آن را در بازارهاي جهاني داشته باشيم.

جاده سازی در جنگل ابر بهانه ای برای ویلاسازی

معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با انتقاد از فشارهای صورت گرفته نسبت به جاده سازی در جنگل ابر گفت: هدف از جاده سازی در جنگل ابر تغییر کاربری زمینها و آغاز ویلاسازی در این منطقه است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر صدوق در کارگاه آموزشی نخستین جشنواره محیط زیست و رسانه با گلایه از مسئولان محلی در سمنان و گرگان گفت: هر بار سازمان محیط زیست با ارئه مستندات دقیق و علمی و تخصصی هر گونه راهسازی در جنگل ابر را منجر به نابودی منطقه و آسیب جدی به این جنگل دانسته آنها مصوبات استانی دولت را بهانه کشیدن جاده عنوان می کنند.
وی اضافه کرد: محیط زیست بخشی از دولت است و وظیفه اش حفاظت از عرصه های طبیعی و اکوسیستمهای حساس است و گرنه هیچ مخالفتی با توسعه البته مبتنی بر پایداری محیط نداریم.
صدوق با اشاره به وجود چندین جاده دسترسی محلی برای روستاییان منطقه ابر تاکید کرد: ضرورتی برای ساخت جاده آن هم با ارزیابی شهری وجود ندارد و این چیزی جز بهانه سازی و فراهم کردن فرصت برای زمین خوران و مخربان محیط زیست و منابع طبیعی نیست.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست جنگل ابر را از مهمترین مناطق جنگلی و حفاظت شده در کشور دانست که ارزشهای اکولوژیک فوق العاده ای دارد و در صورت تخریب می تواند مشکلات زیست محیطی عدیده ای برای مردم، جنگل و حیات وحش منطقه به دنبال داشته باشد.
جنگل ابر به این سبب که در محلی واقع شده که محل نشیمن ابرهای باریده خزری است به جنگل ابر معروف شد و یکی از دیدنی ترین مناطق حفاظت شده ایران است که در محل تلاقی دو ناحیه رویشی ایرانی - تورانی واقع شده و در این منطقه رویش صد درصد اتفاق می افتد و جنگل از تنوع با شکوهی برخوردارند.
جنگل سرخدار و بلوط زاران زیبای ابر از مهمترین ذخیرگاههای جنگلی در کشور هستند که ارزش حفاظت و مدیریت صحیح دارند و سازمان جنگلها و محیط زیست ایران تا امروز با هر گونه جاده سازی در این جنگل مخالفت کرده است.
پیش از این محمد جواد محمدی زاده رئیس سازمان محیط زیست گفته بود: بر اساس پیگیریهای سازمان محیط زیست عملیات ساخت و ساز جاده ابر متوقف مانده و اجازه هر گونه تعریضی در جاده ابر به هیچ وجه داده نمی شود و باید وزارت راه گزینه ای خارج از جنگل را مطرح کند تا در صورت ارزیابی زیست محیطی با آن موافقت شود.

بالای صفحه

... بیشتر