xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

پنجشنبه 9 دی 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس/ مترو تهران و هوای آلوده امروز تهران


در دوره احمدی نژاد، بیش از چهار برابر کل تاریخ ریال، پول چاپ شده است

کلمه : در پنج سال گذشته، یعنی دوره‌ای که احمدی نژاد رئیس دولت بوده، حجم پول چاپ‌شده، چهار برابر کل تاریخ ریال (تا سال ۸۳) بوده، پایه پولی کشور نیز از ۸۴ تا ۸۸ سه برابر شده و نقدینگی هم در این مدت ۱۷۰ درصد افزایش داشته است!

این واقعیت‌ها را گزارش‌های آماری بانک مرکزی ارائه می‌دهند. این آمارها را سایت آینده منتشر کرده و در گزارشی پرسیده است: حجم باورنکردنی پول چاپ شده در ۵ سال گذشته موجب شده است تا این پرسش به وجود آید که این همه پول برای چه چاپ شده است؟

به گزارش کلمه، پیش‌بینی می‌شود که در سال ۸۹ نیز میزان چاپ پول با همین شتاب وبلکه بیشتر رشد داشته باشد؛ چرا که برخی کارشناسان معتقدند دولت در فرایند توزیع یارانه‌های نقدی از اجرای قانون هدفمندی تخلف کرده و پرداخت یارانه‌های نقدی پیش از حذف یارانه‌ها را می‌توان ناشی از چاپ پول دانست؛ اتفاقی که تبعات تورمی ناگواری خواهد داشت.

بر اساس گزارش‌های بانک مرکزی که در آینده منعکس شده، حجم اسکناس چاپ شده از آغاز تاریخ شکل گیری ریال به عنوان واحد رسمی پول کشور، تا سال ۱۳۸۴ تنها ۵ هزار میلیارد تومان بوده است. اما در طول ۴ سال گذشته، این رقم به عدد باورنکردنی ۲۳ هزار میلیارد تومان رسیده و این به معنای آن است که در طول ۴ سال از ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۸، ۴ برابر کل تاریخ ریال پول چاپ شده است.




میزان اسکناس و مسکوک منتشرشده در سال ۸۲ نیز ۳۸۰۰ و میزان آن در سال ۸۳ نیز ۴۴۰۰ میلیارد تومان بوده است. اما نکته جالب این که در همین ۴ سال هم بیشترین شتاب مربوط به سال ۸۷ است که ناگهان پول چاپ شده در کشور ۱۳۲ درصد افزایش یافته و بیش از ۲ برابر شده است.(لازم به ذکر است اعداد داخل پرانتز در گزارش رسمی بانک مرکزی، میزان رشد نسبت به سال قبل را نشان می دهد.)


پایه پولی کشور نیز از رقم ۲۲۰ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۸۴ به رقم ۶۰۳ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۸۸ رسیده که تقریبا ۳ برابر شده است. همین افزایش را در نقدینگی نیز مشاهده می کنیم، به نحوی که نقدینگی از ۹۱ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۸۴ به رقم ۲۴۶ هزار میلیارد تومان در ۳ ماهه اول سال ۱۳۸۹ می رسد. یعنی نقدینگی نیز افزایش ۱۷۰ درصدی را تنها ظرف ۴ سال شاهد بوده است.

تایید حکم دو سال زندان مسعود لدنی، فعال ملی مذهبی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مسعود لدنی فعال ملی مذهبی به اتهام "تشکیک در سلامت انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته، و همچنین برگزاری جلسات و تبادل عقاید و نظرات، بازتاب بازدداشت وی به عنوان فعال ملی مذهبی در رسانه های خارجی" و به استناد گزارش اطلاعات استان خوزستان به دوسال زندان تعزیری محکوم شد.

بنا به اخبار رسیده به جرس، شعبه سیزده دادگاه تجدید نظر استان خوزستان به قضاوت قاضی ناصر حجاریان و ماجد چنانی، مسعود لدنی از فعالان ملی مذهبی و از اعضای جمعیت توسعه سیاسی و فرهنگی استان خوزستان به دو سال حبس تعزیری محکوم شده است.

بر طبق حکم صادره لدنی به دلیل "تشکیک در سلامت انتخابات، برگزاری جلسات و تبادل عقاید و نظرات، بازتاب بازدداشت وی به عنوان فعال ملی مذهبی در رسانه های خارجی" مستحق دو سال حبس تشخیص داده شده است.

پیش از این بر طبق حکم صادره توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز، مسعود لدنی و همسر وی پروین کهزادی، به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" به ترتیب به دوسال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده‌ بودند.

در حکم دادگاه اولیه، مسعود لدنی به راه‌اندازی «جمعیت توسعه سیاسی فرهنگی خوزستان» بر پایه عدم اعتقاد به ولایت فقیه و جدایی دین از حکومت با «خط مشی براندازی نرم» متهم شده بود.

پروین کهزادی نیز متهم است که با علم به این موارد عضویت این تشکل را شده است. هم‌چنین در این حکم به علت شرایط اجتماعی و با توجه به اینکه خانم کهزادی فرزند کوچک دارند حکم او به مدت دو سال به حالت تعلیق درآمده است. پروین کهزادی از فعالان جنبش زنان است.

پیش از این نیز در آستانه ٢٢خرداد ۸۹ تعدادی از اعضای «جمعیت توسعه سیاسی فرهنگی خوزستان» توسط ستاد خبری اهواز احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند. در حکم دادگاه تجدید نظر به اظهارات این افراد در هنگام بازداشت به عنوان مدرک مورد استناد اشاره شده است.

گزارش ویدئویی از تظاهرات ایرانیان کانادا

جبهه متحد دانشجویی در کانادا - عصر روز چهارشنبه 8 دی ماه برابر با 29 دسامبر 2010 جمعی از ایرانیان کانادا در تورنتو در میدان مل لستمن گردهم آمدند تا اعتراض و انزجار خود نسبت به اعمال جنایتکارانه حکومت اسلامی در قبال اعدام علی صارمی و علی اکبر سیادت و دیگر زندانیان سياسی نشان دهند

به گزارش جبهه متحد دانشجویی در کانادا، تجمع کنندگان با حمل پلاکارد و سر دادن شعار خواستار توقف اعدام های سیاسی شده و از سازمان ملل متحد درخواست کردند نسبت به اعدام سیاسی در ایران اقدام مناسبی انجام دهد. همچنين حاضران با طرح شعارهای ساختارشکن باور خود به تغییر رژیم و برقراری نظامی سکولار دمکرات مبتنی بر اعلامیه حقوق بشر را به دید عمومی گذاشتند

حاضران با در دست داشتن تصاویری از علی صارمی و حبیب الله لطیفی ، و با سر دادن شعار و حمل پلاکارد با مضامین آزادی زندانیان سیاسی و مخالفت با اعدام، رفتار سرکوبگرانه، غیرانسانی و خشن حکومت اسلامی را محکوم کردند. در ميان تجمع کنندگان افرادی از گروهها و تشکل هاي سیاسی و مدنی از جمله جبهه متحد دانشجويی در کانادا، دفتر برون مرزی کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، کمیته همبستگی با مبارزات مردم ایران، انجمن سکولار سبز در تورنتو، گروه دمکراسی و حقوق بشر و .. دیده مي شدند که در محکومیت اعدام و مطالبات انسان دوستانه مردم ایران دور هم جمع شده بودند

جبهه متحد دانشجويی در کانادا

http://studentmovementiran.blogspot.com

http://www.youtube.com/watch?v=y3LyLTD9L8M&feature=autofb


گزارش‌گران بدون مرز: در سال گذشته ایران با ٣٠ روزنامه‌نگار تبعیدی بیشترین تعداد فرار روزنامه‌نگاران

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سازمان گزارشگران بدون مرز امروز گذشته با اشاره به آمار 57 نفره قتل روزنامه نگاران در سال گذشته میلادی، از کاهش 25 درصدی این آمار نسبت به سال گذشته خبر داد. همچنین در گزارش این سازمان آمده است در سال گذشته ١٢٧ روزنامه‌نگار از ٢٣ کشور جهان مجبور به ترک کشور خود شده‌اند که برای دومین سال متوالی ایران با ٣٠ روزنامه‌نگار تبعیدی بیشترین تعداد فرار روزنامه‌نگاران را به خود اختصاص داده است.

بیلان آزادی مطبوعات در جهان ٢٠١٠

کاهش مرگ خبرنگاران در مناطق جنگی

در سال میلادی ٢٠١٠ در سراسر جهان ٥٧ خبرنگار به هنگام انجام وظیفه خود کشته شده‌اند. سال گذشته این آمار ٧٦ نفر بود که نشانگر کاهشی ٢٥ درصدی است. تعداد روزنامه‌نگاران کشته شده در مناطق جنگی در طی سال‌های گذشته کمتر شده است. نکته قابل ملاحضه این است که تشخیص هویت قاتلان در میان باند‌های مافیایی،نطامیان، گروه‌های مذهبی افراطی و دولت‌ها بیش از پیش دشوار شده است.

ژان فرانسوا ژولیارد دبیر اول گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد « نسبت به سال گذشته تعداد کمتری خبرنگار در مناطق جنگی کشته شده‌اند، حرفه‌کاران رسانه‌ها بیش از هر کس قربانی تبه‌کاران و باندهای قاچاق‌بران مواد مخدر شده‌اند. باندهای مافیایی و شبه نظامیان نخستین عاملان قتل خبرنگاران در جهان هستند. داو آینده تلاش برای پاک کردن این پدیده است. مقامات حکومتی کشورهایی که در آنها خبرنگاران به قتل می‌رسند،در مبارزه با مصونیت از مجازات که عاملان این جنایات از آن سود می‌جویند، مسوولیت اصلی را بر عهده دارند. اگر دولت‌ها همه‌ی تلاش خود را برای مجازات قاتلان خبرنگاران بکار نگیرند، عملا به شریک جرم جنایتکاران تبدیل می‌شوند.»

خبرنگاران گروگان‌های باج‌گیری

سال میلادی ٢٠١٠ از سال‌های گذشته با رشد چشم‌گیر اختطاف خبرنگاران متمایز می‌شود. در سال ٢٠٠٨ این تعداد ٢٩ مورد بود، در سال ٢٠٠٩ ، این رقم به ٣٣ مورد رسید و در سال ٢٠١٠ آمار روزنامه‌نگاران ربوده شده ٥١ مورد است. خبرنگاران کمتر از پیش بعنوان ناظران بیرونی انگاشته می‌شوند. بی‌طرفی و ماموریت حرفه‌ای آنها نیز مورد احترام قرار نمی‌گیرد.

گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام می‌کند : « ربودن خبرنگاران بیشتر از پیش رایج شده است و کشورهای بیشتری را در بر گرفته است. برای نخستین بار، در سال ٢٠١٠ هیچ کدام از ٥ قاره‌‌ی جهان از این بلا بی‌نصیب نماندند. خبرنگاران در عمل به وسیله‌ای برای باج‌گیری تبدیل شده‌اند. اختطاف‌گری به ربایندگان امکان تامین مالی فعالیت‌هایشان را می‌دهد، دولت‌ها را به سرخم کردن در برابر درخواست‌هایشان وادار می‌کند و اینگونه پیام‌‌شان را به افکار عمومی می‌رسانند. برای گروه‌های درگیر تضمین کننده‌ی شکلی از تبلیغات برای خود است. در این باره نیز دولت‌ها برای شناسایی و به عدالت سپردن گروگان‌گیران باید تلاش بیشتری انجام دهند. بدون این تلاش گزارش‌گران محلی و خارجی امکان حضور در برخی مناطق را نخواهند داشت و مردمان آنجا با سرنوشت تلخ خود تنها خواهند ماند.»

در سال ٢٠١٠ به ویژه در افغانستان و نیجریه خبرنگاران با این خطر رودرو بوده‌اند. در افغانستان اختطاف استفان تاپونیه و هروه دکی‌ئر و سه همکار افغانشان از ٢٩ دسامبر ٢٠٠٩ تا امروز یکی از طولانی‌ترین گروگانگیری‌های تاریخ روزنامه‌نگاری فرانسه از آغاز دهه نود میلادی است.

در سال میلادی ٢٠١٠ در ٢٥ کشور جهان خبرنگار کشته شده‌ است. از زمان انتشار بیلان سالانه‌ی گزارش‌گران بدون مرز تا امروز این نخستین بار است که در این تعداد کشور خبرنگار به قتل رسیده است. نزدیک به ٣٠ درصد خبرنگاران کشته شده در قاره آفریقا به قتل رسیده‌اند. ( در آنگولا، کامرون،نیجریه، اوگاندا، جمهوری دمکراتیک کنگو، سومالی که هفت کشور از ٢٥ کشور تشکیل دهنده قاره آفریقا هستند) اما آسیا با ٢٠ مورد قتل و پاکستان در صدر آن با ١١ روزنامه نگار کشته شده پر مرگ‌ترین قاره جهان است.

از زمان انتشار بیلان سالانه‌ی گزارش‌گران بدون مرز تا امروز و در میان ٦٧ کشوری که در آنها خبرنگاران به قتل رسیده‌اند، در تعداد اندکی از آنها چون افغانستان، کلمبیا، عراق، مکزیک، پاکستان، فلیپین، روسیه و سومالی هیچ تغییری چشم‌گیری به وجود نیامده است. در این کشورها می‌توان گفت فرهنگ خشونت علیه مطبوعات نهادینه شده است. سه کشور پرخشونت در طی ده سال گذشته افغانستان، عراق و مکزیک هستند. در پاکستان هرسال‌ چون سال پیش تکرار می‌شود، خبرنگاران که یا از سوی گروه‌های اسلامی مورد هدف قرار می‌گیرند و یا قربانی عملیات انتخاری می‌شوند، سنگین‌ترین هزینه را در سال گذشته پرداخت کرده‌اند.

در عراق خشونت علیه روزنامه‌نگاران از سر گرفته شده است. در کل ٧ روزنامه‌نگار درسال ٢٠١٠ کشته شده‌اند، اکثر آنها پس از عقب نشینی ارتش امریکا به قتل رسیده‌اند. در ٢٠٠٩ این آمار ٤ نفر بوده است. خبرنگاران در این کشور قربانی جریان‌های مختلفی از جمله قدرت‌های محلی،گروه‌های فاسد، جنبش‌های مذهبی هستند که مستقل بودنشان را نمی‌پذیرند.

در مکزیک خشونت مفرط باندهای قاچاقبری علیه همه‌ی مردم و به ویژه بر ضد روزنامه‌نگاران شاخص عمل می‌کند. این امر گزارشدهی از وقایع را تخریب کرده است. گزارش‌گران برای اجتناب از خطر، محبور به انجام کاری حداقلی هستند.

هندوارس، در امریکای مرکزی، دارای سه روزنامه‌نگار کشته شده است – در میان نه خبرنگار به قتل رسیده، در سال ٢٠١٠ – در ارتباط با حرفه روزنامه‌نگاری است. در پی کودتای ٢٨ ژوئن ٢٠٠٩ خشونت سیاسی نیز به خشونت “سنتی” جرایم سازمان‌یافته، پدیده رایج در این منطقه، اضافه شده است.

در سال گذشته، تایلند نیز که مطبوعات علیرغم مشکلات روی داده از استقلال نسبی بهرمند هستند، از آسیب در امان نماند. در ماه آوریل و می دو روزنامه‌نگار خارجی، فابیو پولانگی ایتالیایی و هیروکی مورموتو ژاپنی به هنگام درگیری میان پیراهن قرمزها هواداران، تاکسین شین واتارا، نخست وزیر سابق و پلیس در بانکوک و به احتمال زیاد با شلیک ماموران پلیس کشته شدند.

کشته شدن خبرنگاران در اروپا

در سال گذشته دو روزنامه‌نگار اروپایی در یونان و لیتونی به قتل رسیدند، که تا امروز چگونگی و چرای قتل آنها مشخص نشده است. در یونان که عدم ثبات سیاسی و اجتماعی بی‌تاثیر بر کارکرد رسانه‌ها نیست، سوکراتیس گویولیاس خبرنگار و مدیر رادیو تما ٩٨،٩ در تاریخ ١٩ ژوئیه با شلیک گلوله در برابر منزلش به قتل رسید. پلیس تا این لحظه یک گروه چپ‌گرای افراطی به نام “فرقه انقلابیون” را مسوول قتل اعلام کرده است.

در لیتونی کشوری که تا کنون از محیطی آرام برای مطبوعات بهرمند بوده است گریگوریجیس نمکوف مدیر و سردبیر روزنامه میلیون و مالک یک شبکه تلویزیونی در تاریخ ١٦ آوریل ٢٠١٠ باشلیک دو گلوله در سرش به هنگام بازگشت از یک جلسه کاری کشته شد.

اینترنت پناه نیست

گزارش‌گران بدون مرز به تحقیق در باره قتل وب‌نگار مصری خالد محمد سعید ادامه می دهد. وی پس از بازداشتش در یک کافی نت از سوی دو پلیس با لباسی شخصی در خیابان مورد ضرب و شتم قرار گرفته و به قتل رسید. بنا بر اطلاعاتی که منتشر شده است وی در انتشار ویدئویی از دخالت ماموران پلیس در پخش مواد مخدر دست داشته است. پزشکی قانونی علت مرگ وی را زیاده روی در استفاده از موارد مخدر اعلام کرده است. اما عکس‌های منتشر شده از پیکر او این امر را رد می کنند و تائید کننده قتل به وسیله ضرب و شتم هستند.

آمار وب‌نگاران دستگیر شده نسبت به سال گذشته به شکل نسبی ثابت مانده است. این امر نشانگر عادی شدن سرکوب وب‌نگاران و سانسور اینترنت است. مسدودسازی سایت‌ها دیگر امری تابو نیست، سانسور اشکال دیگری را نیز به خود گرفته است : تبلیغ سیاسی یک طرفه و تهاجمی و استفاده بیشتر از حملات سایبری برای به سکوت وادار کردن کاربران معترض. نکته مهم دیگر این است که سانسور فقط از سوی دولت‌های سرکوبگر اعمال نمی‌شود و می‌تواند از سوی دمکراسی‌ها با وضع قوانین محدود کننده نیز بکار گرفته شود.

تبعید : اخرین شانس

در برابر خشونت و سرکوب، بسیاری از حرفه‌کاران رسانه‌ها مجبور به ترک کشور خود شده‌اند. در سال گذشته ١٢٧ روزنامه‌نگار از ٢٣ کشور جهان مجبور به ترک کشور خود شده‌اند. برای دومین سال متوالی ایران با ٣٠ روزنامه‌نگار تبعیدی بیشترین تعداد فرار روزنامه‌نگاران را به خود اختصاص داده است. آفریقای مرکز نیز از خبرنگاران خالی می‌شود. نزدیک به ١٥ روزنامه‌نگار اتیوپیایی و سومالیایی در سال گذشته کشور خود را ترک کرده‌اند. تبعید اجباری ١٨ روزنامه‌نگار زندانی کوبایی به اسپانیا از جمله وقایع مهم سال ٢٠١٠ بود. این روزنامه‌نگاران از سال ٢٠٠٣ در زندان بسر می‌بردند.

توضیح : گزارشگران بدون مرز برای ارائه این بیلان همچون سالهای گذشته مواردی را برشمرده است که رابطه میان حرفه‌ی قربانی با حادثه برای سازمان یا کاملا و یا با احتمال نزدیک به یقین مشخص شده است. این آمار مبتنی بر مواردی است که گزارش‌گران بدون مرز از آنها مطلع شده و مواردی را که قربانیان برای حفظ امنیت خود خواهان افشای آن از سوی خود و یا ما نبوده اند خوداری کرده است.

بی خبری از وضعیت سلامت عادل محمد حسینی دانشجوی دانشگاه آزاد قزوین

عادل محمد حسینی دانشجوی دانشگاه آزاد قزوین و عضو فعال ستاد میرحسین موسوی، در انفرادی ۲-الف سپاه پاسداران بسر میبرد. وی چهار روز پیش (ششم دی ماه)، در پی احضار به دادسرای مستقر در زندان اوین بازداشت شد.

به گزارش دانشجو نیوز، این دانشجو که از جوانان حزب اصلاح طلب جبهه مشارکت ایران اسلامی، نیز می باشد در بند ۲-الف در حالی تحت بازجویی قرار دارد که از ناراحتی کلیه رنج می برد. عادل محمد حسینی از زمان بازداشت تا کنون هیچ تماسی با خانواده خود نداشته است و از وضعیت سلامتی وی، هیچ اطلاعی در دست نیست.

گفتنی است نیروهای امنیتی شامگاه پنجشنبه دوم دی ماه با مراجعه به منزل وی نسبت به تفتیش و ضبط کامپیوتر و وسایل شخصی اش اقدام نموده بودند.

بی‌سوادی در مردان رو به‌افزایش است

مهر : "بی‌سوادی در مردان روبه‌افزایش است" این معضلی است که معاون آموزشی سازمان نهضت سواد‌آموزی به‌آن اشاره کرد.

محمد مهدی‌زاده گفت: هم‌اکنون میزان بی‌سوادی در جامعه روند معکوسی دارد و تعداد مردان بی‌سواد نسبت به زنان در حال افزایش است این در حالی است که در گذشته تعداد زنان بی‌سواد بیش از مردان بود.

صدور حكم توقیف اموال و بازداشت شیرین عبادی بابت عدم پرداخت مالیات جایزه نوبل
شیرین عبادی با درخواست اداره مالیات ممنوع الخروج شد.

به گزارش عصرایران، در پی رسیدگی به پرونده فرار مالیاتی شیرین عبادی و محكومیت نامبرده به پرداخت مبلغ 3.626.790.040 ریال (اصل مالیات) در هیات حل اختلاف مالیاتی و با احتساب جریمه به مبلغ 8.689.847.706 ریال هم اكنون وی مكلف به پرداخت مبلغ 12.613.538.647 میلیارد ریال (اصل و جرائم) می‌باشد كه نظر به عدم پرداخت بدهی و نادیده گرفتن اخطاریه‌های مورخه 83/06/14 و 89/06/27اداره كل وصول اجرا، دستور بازداشت اموال و ممنوع‌الخروجی نامبرده را صادر نموده است.

شایان ذكر است محكومیت نامبرده در مورد تایید برگ‌های تشخیص مالیاتی سال‌های 82 ، 83، 84 شیرین عبادی در هیات حل اختلاف مالیاتی بابت جایزه نوبل و عملكرد این سنوات به مبلغ 3.626.790.040 ریال بوده كه با احتساب جرائم مربوطه مبلغ 12.613.538.647 میلیون ریال می‌باشد.

گفته می شود وكیل شیرین عبادی درخصوص محكومیت موكل خود علاوه بر شكایت در دیوان عدالت اداری، خواهان رسیدگی موضوع در كمیسیون ماده 216 قانون مجازات مدنی نیز گردیده است.

مقامات امنیتی: جنازه علي صارمي را در يكي از روستاهاي اطرف بروجرد، بنام امير آباد دفن كرده ايم و برويد آنجا!

كانون حمايت ازخانواده ها ي جان باختگان وبازداشتي ها :بر اساس اخبار دريافتي ديروز از دايره جنايي ( بخوانيد مأموران گمنام اطلاعات!)با خانواده آقاي صارمي تماس گرفته و گفته بودند كه روز پنجشنبه ساعت 9 صبح براي تحويلگيري جنازه به كهريزك بياييد امروز كه رآس ساعت براي تحويلگيري پيكراين زنداني سياسي اعدام شده به كهريزك مراجعه كرده اند،از پاسخگويي درست و دقيق طفره ميرفتند و هر كس يك طور موضوع را ميگفت كه مسئول آنجا ابتدا گفته است كه ديشب جنازه را گرفته و خودشان برده اند دفن كنند،برگه اي هم كه شامل رسيد مبلغ پرداختي جهت پرداخت به پزشكي قانوني كهريزك به ما داده بوديد را نيز با خود گرفته و برده اند.

مجدداً به آنان گفته شده كه جنازه علي صارمي را در يكي از روستاهاي اطرف بروجرد، بنام امير آباد دفن كرده ايم و برويد آنجا!
هيچ عنصري از سران دستگاههاي اطلاعاتي،قضايي و باصطلاح پزشكي قانوني پاسخ روشني به اين خانواده نداده است كه بالاخره جنازه علي صارمي چكار كرده اند و الان كجاست؟ خانواده نيز در ابهام و بهت و حيرت بسر ميبرند كه بالاخره چه بر سر پيكر پاك عزيزشان آورده اند .
كانون حمايت از خانواده هاي جان باختگان و بازداشتي ها اين رفتارهاي غير انساني را كه در حق خانواده هاي مظلوم و بازمانده زندانيان سياسي توسط حكومت انجام ميگيرد بشدت محكوم ميكند.

جنگل‌های هزار جریب از 2 شب گذشته تاکنون همچنان در آتش می‌سوزد

مهر : جنگل‌های کوهستان‌های شمال شهر بهشهر در منطقه هزار جریب از 2 شب گذشته تاکنون همچنان در آتش می‌سوزد.
صبح پنج شنبه دود غلیظی سراسر مناطق شمالی هزار جریب در استان مازندران را پوشاند. این دود به حدی است که تصور می‌شود تمام این منطقه را مه فرا گرفته است.
علت اصلی آتش‌سوزی در جنگل‌های هزار جریب بهشهر و دود غلیظ ناشی از آن نامشخص است اما مسئولان استانی، خشکی هوا و رطوبت کم و عدم بارندگی را در این آتش‌سوزی دخیل می‌دانند.
همچنین مناطقی از جنگل‌های استان گلستان در منطقه مینودشت، زیارت و گرگان نیز درحال سوختن است و در این مناطق جنگلی نیز دود غلیظی مشاهده می‌شود.

سکه رکورد جدید ۳۶۰ هزار تومانی را زد

کلمه / قیمت سکه ۵۰۰۰ تومان دیگر افزایش یافت. هر قطعه سکه بهار آزادی روز گذشته با ۵۰۰۰ تومان افزایش به نرخ فروش ۳۶۰ هزار تومان دست یافت.

بنا بر آنچه عصر ایران نوشته نرخ ۳۵۹ هزار و ۴۰۰ تومان نیز برای آن از سوی برخی منابع ذکر شده است. با دست یابی سکه به رکورد جدید ۳۶۰ هزار تومانی قیمت، طی یک سال گذشته (۸ دی ماه ۸۸ تا کنون) قیمت سکه از حد ۲۶۷ هزار تومان با ۹۳ هزار تومان افزایش ۸۳/۳۴ درصد رشد قیمت را ثبت کرده است.

طی این مدت بهای هر اونس در بازارهای جهانی از ۱۱۰۴ دلار به ۱۴۰۵ دلار افزایش یافته که ضمن افزایش ۳۰۱ دلاری قیمت بیش از ۲۷ درصد رشد قیمت داشته است. در این مدت یک ساله قیمت دلار آمریکا از نرخ ۱۰۰۵ تومان ضمن گذر از گردنه ۱۲۵۰ تومانی مهرماه به نرخ ۱۰۷۸ تومان در روز گذشته رسید که با ۷۳ تومان افزایش قیمت تنها ۷ درصد سود نصیب پس‌اندازکنندگان خود کرده است.

روز گذشته قیمت سکه طرح قدیم نیز با ۳۰۰۰ تومان افزایش به ۳۸۸ هزار تومان رسید. قیمت این سکه از سوی برخی منابع خبری ۳۹۰ هزار و ۴۰۰ تومان نیز اعلام شده است . نیم سکه و ربع سکه نیز با افزایش قیمت ۲۰۰۰ تومانی و ۱۰۰۰ تومانی به ترتیب به نرخ ۱۷۹ هزار تومان و ۹۰ هزار تومان به خریداران عرضه شد. نیم سکه و ربع سکه قیمت‌های دیگری نیز در بازار داشت. از سوی برخی منابع قیمت ۱۸۰ هزار تومان برای نیم سکه و ۹۰ هزار و ۶۰۰ تومان برای ربع سکه اعلام شد.

در بازار ارز اغلب ارزها با افت قیمت مواجه بودند. یورو ۴ تومان، دلار ۲ تومان و پوند انگلیس نیز ۲ تومان افت قیمت داشتند و به ترتیب ۱۴۱۰ به نرخ تومان، ۱۰۷۸ تومان و ۱۶۸۸ تومان دست یافتند. در عوض در این بازار هر صد ین ژاپن با ۲۰ تومان افزایش نرخ فروش ۱۳۱۰ تومان را ثبت کرد.

طی روز های اخیر قیمت طلا با نوسان شدیدی همراه بوده است. ادامه نگرانی‌ها در خصوص بحران مالی اروپا، بارش شدید برف و یخبندان در اروپا و آمریکا در تعطیلات آخر سال میلادی، فروش اوراق قرضه در آمریکا و افزایش نرخ بهره در چین که البته از نظر برخی کارشناسان برای کنترل تورم در این کشور کافی نیست و همچنین افزایش قیمت نفت فراتر از ۹۰ دلار قیمت طلا را به سرعت افزایش داده است.

افشای سند محرمانه آزادی گروگانهای آمریکایی در تهران و ایرانی در لندن

العربیه.نت : براساس اسناد محرمانه بریتانیا که روز پنجشنبه 30-12-2010 در لندن فاش شد، مارگارت تاچر نخست وزیر اسبق این کشور، بطور محرمانه به آیه الله خمینی رهبر پیشین ایران پیشنهاد داد، پس از رهایی اعضای سفارت ایران در لندن که در سال 1980 میلادی توسط یک گروه عرب ایرانی به اشغال در آمده بود، ایران نیز افرادی را که به دنبال اشغال سفارت ایالات متحده آمریکا در تهران به گروگان گرفته شده بودند آزاد کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه در این اسناد رسمی فاش شده توسط بریتانیا نشان داده می شود که تاچر چگونه از حمله موفقیت آمیز به سفارت ایران در لندن در سال 1980 توسط نیروهای ویژه بریتانیایی به عنوان عاملی برای آزادی امریکایی هایی استفاده کرده بود که در داخل سفارت سابق امریکا در تهران گروگان گرفته شده بودند.

در سال 1980 یک گروه از عرب های ایرانی متشکل از 6 عضو، سفارت جمهوری اسلامی ایران در لندن را به اشغال خود درآورند و مدعی شدند این اقدام را در اعتراض به رویدادهای شهر عرب نشین خرمشهر در جنوب شرقی ایران و اعدام شماری از عرب های ایرانی انجام داده اند و خواستار آزادی زندانیان شدند . اما پس از گذشت 6 روز در پی حمله نیروهای ویژه بریتانیا 5 نفر از گروگانگیرها کشته شدند وتنها یک تن از آنها به اسم بداوی جان سالم به در برد که در دادگاهی در لندن به حبس ابد محکوم شد .

مارگرت تاچر در آن زمان با ارسال پیامی محرمانه به آیت الله خمینی پیشنهاد کرد به نشانه حسن نیت در مقابل رهایی گروگانهای سفارت ایران در لندن، 52 آمریکایی گروگان گرفته شده در ایران توسط دانشجویان پیرو خط امام را آزاد کند.

این امریکایی ها در سال 1979 پس از تصرف سفارت سابق امریکا در تهران به دست طرفداران آیت الله خمینی گروگان گرفته شدند و تلاش های ایالات متحده آمریکا از جمله فرستادن بالگردهای نظامی که در طبس سقوط کردند با شکست مواجه شد و 8 تن از نیروی نظامی این کشور کشته شدند .

بر اساس این گزارش "در حمله نیروهای ویژه بریتانیایی به سفارت ایران در لندن در پنجم ماه مه که منجر به کشته شدن پنج نفر از تروریست ها و دو گروگان ایرانی شد دیپلمات های انگلیسی فرصتی را برای کمک به دوستانشان در واشنگتن به دست آوردند."

برخی فعالان سیاسی عرب ایرانی بر این باورند که گروگانگیران پیش از حمله نیروهای ویژه بریتانیایی آمادگی خود را برای رهایی گروگان ها و تسلیم خود به مقامات بریتانیایی اعلام کرده بودند اما با این همه مورد حمله نیروهای ویژه این کشور قرار گرفتند .

تاچر در پیامی که به دقت تنظیم شده بود تاکید کرد وی قصد ندارد اوضاع در تهران و لندن را با یکدیگر مقایسه کند .

وی در این پیام اعلام کرد من با این حال از آیت الله خمینی می خواهم به نشانه حسن نیت درقبال مردان شجاعی که جانشان را برای آزادی گروگان های ایرانی به خطر انداختند دستور آزادی گروگان های امریکایی را صادر کند.

جان گرین سفیر وقت انگلیس که از تهران اخراج شده بود به ایران باز می گردد تا پیام تاچر را شخصا به ابوالحسن بنی صدر رئیس جمهور وقت ایران تحویل دهد.

گرین به بنی صدر می گوید این پیام باید کاملا محرمانه بماند زیرا لندن درمورد آن با امریکایی ها صحبت نکرده است، بنی صدر نیز پاسخ می دهد، این پیام را به دقت می خواند و آن را حفظ می کند.

به هر حال این تلاش نتیجه مطلوبی درپی نداشت و گروگان های امریکایی پس از گذشت 444 روز در ژانویه سال 1980 آزاد شدند.

ویکی‌لیکس: فرمانده سپاه به صورت احمدی‌نژاد سیلی زده است

راديو فردا - بر اساس یکی از سندهای منتشر شده وزارت امور خارجه آمریکا، در یکی از جلسات شورای عالی امنیت ملی در اوایل سال جاری میلادی و در کشاکش اعتراض‌ها به نتایج انتخابات در ایران، محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران به محمود احمدی‌نژاد سیلی زده است.
بر اساس یکی از اسناد وزارت امور خارجه آمریکا که توسط سایت اینترنتی ویکی‌لیکس منتشر شده است، محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران در جریان یکی از جلسه‌های شورای عالی امنیت ملی، که برای بررسی شرایط کشور پس از رویدادهای عاشورای سال گذشته برگزار شده بود، به محمود احمدی‌نژاد یک سیلی زده است.
در گزارشی که در اوایل سال ۲۰۱۰ و اندکی پس از رویدادهای عاشورا سال گذشته در ایران از سوی سفارت آمریکا در باکو به وزارت امور خارجه آمریکا ارسال شده، به نقل از یک منبع «قابل اعتماد»، آمده است که فرمانده سپاه از دست محمود احمدی‌نژاد که پیشنهاد اعطای آزادی‌های فردی و اجتماعی و نیز آزادی مطبوعات را داده بود، عصبانی شده بود.
به گفته منبع مورد اشاره سفارت آمریکا در باکو، محمدعلی جعفری در این جلسه به احمدی‌نژاد گفته است: «تو اشتباه می‌کنی، در اصل تو باعث و بانی این دردسرها شدی و حالا می‌گویی به مطبوعات آزادی بیشتر بدیم.»
بر اساس این گزارش فرمانده کل سپاه پاسداران پس از گفتن این حرف‌ها یک سیلی به صورت محمود احمدی‌نژاد نواخته است که این کار باعث به هم ریختن نظم جلسه شورای عالی امنیت ملی و ناتمام ماندن آن شده است.
محمود احمدی‌نژاد در توجیه پیشنهاد خود که شگفتی حاضران در جلسه شورای عالی امنیت ملی را در پی داشت، گفته بود، مردم احساس خفگی می‌کنند و برای تلطیف اوضاع لازم است،‌ آزادی‌های فردی و اجتماعی و نیز آزادی مطبوعاتی بیشتری داده شود.
پس از این رویداد شورای امنیت ملی تا دو هفته دیگر جلسه‌ای تشکیل نداد، تا این که احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، محمود احمدی‌نژاد و محمدعلی جعفری را با هم آشتی داده است.
بر اساس این گزارش هر چند خبر ناتمام ماندن جلسه شورای عالی امنیت ملی به برخی از وبلاگ‌های فارسی راه یافته، اما در این خبر هیچ اشاره‌ای به علت آن نشده بود.

دو فعال جنبش زنان در قم در آستانه زندان

اداره اجرای احکام دادگستری قم از مریم بیدگلی و فاطمه مسجدی خواسته است حداکثر تا روز شنبه، یازدهم دی ماه، برای گذراندن حکم شش ماه حبس، خود را معرفی کنند. این دو عضو کمپین یک میلیون امضا تهدید شده اند که در صورت امتناع ازاین دستور توسط ماموران جلب خواهند شد.
شعبه سوم دادگاه تجدید نظراستان قم روز ۲۲ آذر ماه ۱۳۸۹ فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی، دو عضو کمپین یک میلیون امضا در قم را به شش ماه زندان محکوم کرد. دادگاه بدوی پیش تر آنان را به یک سال حبس تعزیری محکوم کرده بود.

ماجرا زمانی آغاز شد که فاطمه مسجدی و مریم بیدگلی به هنگام تحقیقات خود در زمینه قتل های ناموسی، در جریان پرونده دختری قرار گرفتند که مورد تجاوز پسر یکی از متنفذان قم قرار گرفته و وادار به سقط جنین شده بود. این دو فعال حقوق زنان با گرفتن وکیلی برای دختر جوان می کوشند به او کمک کنند. اما همراه با وکیل پرونده تحت تعقیب وزارت اطلاعات قم قرار می گیرند، تا جایی که وکیل مورد بازجویی قرار می گیرد. روز ۱۷ شهریور ۱۳۸۸ فاطمه مسجدی در کرج و مریم بیدگلی در قم توسط نیروهای وزارت اطلاعات بازداشت می شوند و پس از9 روز بازجویی های طولانی در بازداشتگاه اطلاعات قم، به بند نسوان زندان لنگرود قم منتقل، و پس از ۱۲ روز بازداشت، با وثیقه ۲۰ میلیون تومانی آزاد می شوند. این دو فعال زنان در دادگاه بدوی به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند که این حکم در دادگاه تجدید نظر به شش ماه کاهش یافت.

شادی صدر، وکیل دادگستری و فعال زنان که اکنون در آلمان به سر می برد، و از آغاز در جریان این پرونده قرار داشته است با صدای آمریکا در این باره گفت و گو کرده است.

صدای آمریکا: خانم صدر به نظر شما آیا این تضییقات و فشارها بر دوفعال کمپین به دلیل اعمال نفوذ صاحب پرونده تجاوز است؟
شادی صدر: به عقیده من حتی اگر در آغاز ماجر، فشارها به خاطر مسکوت گذاشتن ماجرای تجاوز بوده، اما مسئله اصلی حساسیت اطلاعات به کمپین است. چرا که بعدها در بازجویی ها دیگر بحث آن خانم جوان مطرح نمی شود . همه چیز دور فعالیت آنها در کمپین دور می زده. فعالیت های آنها در کمپین، در جنبش زنان و نامه ها و مصاحبه های آنها مطرح بوده است.

صدای آمریکا: در بازجویی ها به آنها گفته اند که با کمک شادی صدر قصد راه اندازی تشکیلاتی در قم داشته اند. اساس این حرف از کجاست؟
شادی صدر: این اتهام کاملا بی اساس است. بعد از آن که برای آنها پرونده تشکیل می شود چون احساس خطر می کردند با من تماس گرفتند و با دادن اطلاعات مربوط به پرونده شان ازمن خواستند که در صورت بازداشت وکالت شان را به عهده بگیرم. که این کاملا امری طبیعی و حق قانونی آنهاست.

صدای آمریکا: نظر شما درباره تخلفات قانونی و استدلال هی پرونده و تفهیم اتهامات خانم ها مسجدی و بیدگلی چیست؟
شادی صدر: اتهام آنها «تبلیغ علیه نظام به نفع گروه فمینیستی (کمپین ) مخالف نظام از طریق انتشار و جمع آوری امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز در مورد زنان» ذکر شده است. اولا: این اولین بار است که دونفر به خاطر جمع آوری امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز حکم زندان می گیرند. پیش از این اعضای کمپین را بازداشت می کردند اما پس از مدت کوتاهی آزاد می شدند. دوم آن که در این حکم صحبت کردن از قوانین، مصداق تبلیغ علیه نظام شده است. معنی این حرف آن است که این خودِ قوانین هستند که ضد نظام جمهوری اسلامی اند، چرا که توضیح دادن درباره آنها به منزله تبلیغ علیه نظام تلقی شده است. سوم آن که پس از رأی دادگاه بدوی و در جریان دادگاه تجدید نظر، اتهام های تازه ای چون امضای نامه ای در مخالفت با عضویت جمهوری اسلامی در کمیسیون مقام زن و مصاحبه خانم بیدگلی با سایت جرس هم به پرونده اتهامات افزوده می شود. در حالی که این اقدامات، حتی اگر مجرمانه هم باشد، بعد از دادگاه بدوی روی داده است و از نظر حقوقی نمی توان پرونده ای را با اتهام های مشخص تشکیل داد و در جریان رسیدگی اتهام های دیگری را به آن افزود. برای این کار باید پرونده جدیدی برای رسیدگی به آن اتهام های جدید تشکیل داد.

در جریان این اقدام ها مریم بیدگلی که سردبیری خبر را در صدا و سیمای قم برعهده داشت از کار برکنار شد و پس از چند ماه با تنزل رتبه به سرکار برگشت. فاطمه مسجدی نیز که در مرکز حقوق بشر دانشگاه مفید کار می کرد، توسط حراست دانشگاه از ورود به دانشگاه ممنوع و از کار بیکار شده است. او همچنین از کشور ممنوع الخروج شده و به این ترتیب از فرصت ادامه تحصیل بازمانده است. فاطمه مسجدی سال گذشته از دانشگاهی در آلمان برای تحصیل در درجه دکترا پذیرش گرفته بود.
شادی صدر معتقد است که این فشارها خود از مصادیق آشکار تخلف از قانون است. زیرا بنا به حکم دادگاه، این دو نفر تنها به گذراندن حبس محکوم شده اند و حکمی درباره ممنوعیت از خروج از کشور یا انفصال از خدمت علیه آنها صادر نشده است.

شعبه سوم دادگاه تجدید نظر قم حکم یک سال حبس دو عضو کمپین را به شش ماه کاهش داده است. اما خانم صدر همین امر را نیز مصداق بارز دیگری از احکام غیرقانونی این پرونده می داند.

شادی صدرمی گوید: «اگر دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی را نقض کند و آن را کاهش دهد بنابر قانون باید آن را به حداقل کاهش دهد. حداقل محکومیت برای تبلیغ علیه نظام سه ماه حبس است. و چون سه ماه حبس قابل خرید است، اساسا آن ها نباید زندانی شوند».

خاله فاطمه مسجدی که پس از مرگ مادرش از فرزندان خواهرش مراقبت می کند، در تماس تلفنی اداره اجرای احکام به آنان گفته است که نمی گذارد دخترشان را به زندان ببرند. آیا محکوم می تواند از رفتن به زندان خودداری کند؟

شادی صدر در این جا نیز مصداق دیگری از اقدام غیرقانونی دستگاه قضایی را می یابد. او در پاسخ به این سوال می گوید: «اساسا نمی توان با تماس تلفنی حکمی را ابلاغ کرد. از نظر قانونی ابلاغ حکم باید تا سه بار به صورت احضاریه کتبی به خانه متهم فرستاده شود. هربار نیز به متهم سه روز فرصت داده می شود. بنابراین، ابلاغ حکم معرفی برای اجرای حکم از طریق تلفن از نظر قانونی بی اعتبار است. به گفته خانم صدر پس از طی این مراحل اگر متهم خود را معرفی نکند، حکم جلب او صادر می شود و در صورتی که شخص غایب باشد، وثیقه به اجرا در می آید.
پس از رد شدن وکالت عبدالفتاح سلطانی و شادی صدر، در حال حاضر مهناز پراکند، وکالت مریم بیدگلی و فاطمه مسجدی را برعهده دارد.

صدای آمریکا: خانم صدر، مریم و فاطمه پیش از این از شما خواسته بودند که وکالتشان را به عهده بگیرید و اگر مخالفت دادگاه با وکالت شما نبود احتمالا شما وکیل شان بودید. در این صورت و با توجه به وضعیت پرونده در حال حاضر، توصیه شما به موکلانتان چه می بود؟
شادی صدر: توصیه می کردم که به همه دلایلی که گفته شد، خود را معرفی نکنند و صبر کنند تا احضاریه رسمی به خانه شان فرستاده شود.

دبيراجرايي خانه‌كارگراستان سمنان:

بايد در مورد مزد كارگران اقدامي اساسي صورت گيرد
ایلنا: دبيراجرايي خانه كارگر استان سمنان گفت: با هدفمند كردن يارانه‌ها بايد در مورد مزد كارگران اقدامي اساسي صورت گيرد.
حسين طاهرزاده درگفت‌وگوبا خبرنگار ايلنا افزود: بايد متناسب با تورم و گراني موجود در جامعه و هزينه‌هاي زندگي يك خانوار متوسط كارگري، حداقل مزد سال 90 كارگران تعيين شود.
وي از اعضاي شوراي عالي كار به خصوص نمايندگان كارگري و نمايندگان دولت خواست تا درتعيين حداقل مزد سال 90 كارگر توجه ويژه به قشر كارگر داشته باشند تا اين قشر محروم، فقير تراز اين نشوند.
دبيراجرايي خانه كارگر استان سمنان هرگونه اشتباه در تعيين حداقل مزد سال 90 كارگران را باعث لطمه جبران ناپذير به كارگران عنوان كرد و اظهار داشت: البته اين موضوع بستگي به فعاليت اعضاي شوراي عالي كار دارد.

تيغ اعتياد روي گونه مدارس

ايلنا: داستان اظهارنظرهاي اكثر وزاري آموزش و پرورش به ويژه حميدرضا حاجي‌بابايي درباره پاک بودن محیط مدارس و این‌که امکان معتاد شدن بچه‌ها در مدرسه وجود ندارد، به شكل عجيبي درگير تکذیب و سکوت شده است؛ در حالی که بیشتر کارشناسان متفق‌القول‌اند که سن اعتیاد در کشور پایین آمده و جوان‌ها و به‌ويژه دانش‌آموزان به خاطر سادگی و خوش‌باوری و صدالبته کنجکاوی، خیلی زودتر می‌توانند گرفتار معضلی به اسم اعتیاد شوند.
اما اين تنها يك روي سكه است، چرا كه پرده اول اين داستان تكراري اعتياد در مدارس اين است، وزارت آموزش و پرورش و نهاد‌هاي مرتبط تا چه حدي توانسته‌اند كه در بحث‌هاي مربوط به پيشگيري موفق باشند.
در حال حاضر همچنان آموزش و پرورش نمی‌خواهد زیر بار وجود اعتياد در مدارس برود و حتی تمام راه‌ها را برای انجام تحقیقات بیشتر بسته است و حقیقت این است که هیچ آمار درست و درمان و قابل استنادی از تعداد دانش‌آموزان معتاد در ایران وجود ندارد یا هنوز به بیرون درز نکرده و برای همین هم مسئولان آموزش و پرورش می‌توانند به راحتی ادعا کنند که محیط مدارس کاملا امن است.
اما مسئله‌اي كه در اينجا مطرح است اين است كه با فرض عدم وجود اعتياد در مدارس كه فرض نادرستي است، بايد پرسيد كه تاكنون چه اقداماتي براي آموزش مهارت‌هاي پيشگيري از اعتياد در مدارس انجام شده است؟!
حميدرضا حاجي‌بابايي كه اين روزها وجود مسائلي از قبيل تنبيه دانش آموزان و اعتياد در مدارس را تكذيب مي‌كند در رابطه با آموزش‌هاي پيشگيري از اعتياد در مدارس رويكرد خاص خود را دارد.
او در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا، توسعه ورزش دانش‌آموزی و گسترش نمازخانه‌ها و کتابخانه‌ها در مدارس را از جمله اقدامات وزارت آموزش و پرورش در زمینه مبارزه با انحرافات و اعتياد در مدارس عنوان مي كند، و همچون قبل، وجود اعتياد در مدارس را تكذيب مي كند و معتقد است:آموزش و پرورش نهادی پاک و مقدس است و به اندازه‌ای که در آموزش و پرورش پاکی و صداقت هست به همان اندازه باید مراقبت‌‌ها افزایش یابد، اصلا مگر مي‌توان تصور كرد كه دانش‌آموزي معتاد باشد؟!
شايد پاسخ به اين سوال وزير را مي‌توان از مصطفي اقليما پرسيد، چرا كه در مقابل كارشناسان اظهارنظر متفاوتي را دارند.

بيش از 70 درصد سهم دستگاه‌هاي دولتي در بحث پيشگيري از اعتياد متوجه وزارت آموزش و پرورش است
مصطفي اقليما رئيس انجمن‌ علمي مددكاران اجتماعي ايران و عضو شوراي راهبردي آسيب‌هاي اجتماعي شهر تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار ايلنا، با اشاره به اينكه بيش از 70 درصد سهم دستگاه‌هاي دولتي در بحث پيشگيري از اعتياد متوجه وزارت آموزش و پرورش است، معتقد است: در جامعه‌اي زندگي مي‌كنيم كه با نگاهي به وضعيت خانواده‌ها مي‌توان دريافت كه عمده آنها به دليل مشكلات اقتصادي كه با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند، توانايي پاسخگويي به نيازها و سوالات كودكان خود را ندارند و به همين دليل با سپردن دانش‌آموزان خود به مدارس به شكلي برخي وظايف خود را به آموزش و پرورش واگذار مي‌كنند .

اين مددكار اجتماعي با تاكيد بر اينكه دانش‌آموزان در روز بيش از 7 تا 8 ساعت از زمان خود را در مدرسه صرف مي‌كنند اظهار مي‌دارد: بر اين اساس نقش خانواده‌ها را در آموزش مهارت‌هاي پيشگيري از اعتياد را مي‌توان 5 تا 10 درصد عنوان كرد چرا كه در روز آنها كمتر از 2 ساعت با دانش‌آموزان خود برخورد دارند و اين تعداد براي آموزش وپرورش بين 7 تا 8 ساعت در روز است.

معلم، كتب درسي و آموزش مداوم در بحث آسيب‌هاي اجتماعي در مدارس وجود ندارد
وي افزود: در اين ميان فاكتور ديگري به اسم معلم وجود دارد كه متاسفانه آنها هم با توجه به درگيري‌هاي اقتصادي خود و عدم پرداخت حقوق مكفي درگير مسائل اقتصادي خود هستند و نقش واقعي خود را نمي‌توانند ايفا كنند. معلم در كلاس درس بايد با مداومت درپي آسيب‌هاي اجتماعي بتواند دانش‌آموزان را با حد بسياري زيادي آگاه كند، اما متاسفانه اين مسئله در مدارس ديده نمي‌شود و آموزش‌ و پروش بعضاً استادهايي را از خارج از مدارس مي‌آورد تا با برگزاري كارگاه‌هايي بتواند آموزش‌هايي را به معلمان بدهد.
اقليما با تاكيد بر اينكه معلمان در كلاس‌هاي درس به دليل مشكلات خود حتي كم‌تر مي‌توانند به ارائه درس‌هاي خود بپردازند، گفت: به عقيده من آموزش و پرورش بيش‌ترين سهم را در اين زمينه دارد كه در حال حاضر فاكتورهايي نظير معلم، كتب درسي و آموزش مداوم در بحث آسيب‌هاي اجتماعي در مدارس وجود ندارد.

براي پيشگيري كارگاه آموزشي برگزار مي‌كنيم
حسن ضياالديني مديركل پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي وزارت آموزش و پرورش از جمله مسئولاني در آموزش و پرورش است كه به صورت مستقيم با اين معضل روبرو است. در گفت‌و‌گو با ايلنا با اشاره به اقدامات صورت گرفته در رابطه با آموزش‌هاي پيشگيري از اعتياد در مدارس گفت: ما همه ساله برنامه‌هاي خود را به ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام مي‌كنيم كه اين برنامه در سه مقطع دبستان، راهنمايي و دبيرستان همه ساله اجرا مي‌شود كه امسال در مقطع راهنمايي آموزش مهارت‌هاي زندگي نيز اضافه شده است.
او با بيان اينكه ميزان بودجه‌‌اي كه از سوي ستاد مبارزه با مواد مخدر به وزارت آموزش و پرورش اختصاص داده مي شود، 3 و نيم ميليارد تومان است، اظهار داشت: بر اين اساس عمده فعاليت‌ ما در بحث پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي به برگزاري كارگاه‌هاي آموزشي، توزيع كتابچه‌هاي مرتبط با بحث پيشگيري از اعتياد، نمايش فيلم‌هاي آموزشي در مدارس و توزيع ماهنامه تخصصي اين موضوع است مدارس است، كه البته برخي از اين فعاليت‌ها با همكاري انجمن اوليا و مربيان برگزار مي‌شود.

آموزش و پرورش در آموزش هاي پيشگيري از اعتياد دل به بروشور و كارگاه بسته است
اقليما در ادامه با انتقاد از برنامه هاي وزارت آموزش و پرورش مي‌گويد: برنامه‌هاي وزارت آموزش و پرورش درحال حاضر محدود مي‌شود به برگزاري چند كارگاه و چند بروشور آموزشي، چرا كه معلم به عنوان كسي كه الگوي عملي و اخلاقي دانش‌آموزان است اكنون نتوانسته است ايفاي نقش كند، اما اين تقصير معلم نيست، شايد مقصر آموزش و پرورش و ساير نهادهاي اجرايي باشند كه تاكنون نتوانسته‌اند فشارهاي موجود را حل كنند.
وي با بيان اينكه با اين وضعيت اگر قرار باشد مهد كودك‌ها به آموزش و پروش واگذار شود فاجعه بزرگي بوجود مي‌آيد گفت: آموزش و پرورش در حدودي مي‌تواند مسئوليت مهد كودك‌ها را بر عهده بگيرد كه سابقه‌ درخشاني را از مديريت مدارس كشور نشان داده است.
آموزش و پرورش به عنوان مرجع اصلي آموزش‌هاي پيشگيري از اعتياد در مدارس نه وجود اعتياد در مدارس را تاييد مي‌‍كند و نه كاري براي آموزش دانش آموزان انجام مي‌دهد.
اين در حالي است كه گزارش 2008 سازمان ملل می‌گوید که ایران بیشترین مصرف سرانه مواد مخدر در جهان را دارد. گزارش‌های دیگری وجود دارد که پایین‌ترین سن آغاز اعتیاد را نیز ویژه ایران می‌داند. نتایج یک تحقیق علمی در زمینه مبارزه با مواد مخدر نشان می‌دهد که مدارس راهنمایی و دبیرستان، یکی از محیط‌های اصلی برای شروع استفاده از مواد مخدر است. در حال حاضر آن‌طور که مسئولان ستاد مبارزه با مواد مخدر اذعان دارند، رواج مواد مخدر در میان دانش‌آموزان مدارس به ویژه در حاشیه شهر، به وضعیت نگران‌کننده‌ای رسیده است و پاسخ به اين سوال كه وضعيت موجود در آينده به كجا مي‌رسد را بايد مسئولان آموزش و پرورش و شخص وزير پاسخ دهد.

کاهش 86 درصدی بارندگی در کشور

مهر: مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران از کاهش 86 درصدی بارندگی در سال جاری نسبت به سال گذشته خبر داد.
علیرضا الماسوندی صبح جمعه در نشست خبری با خبرنگاران در ساری گفت: امسال بارش در نواحی غرب و تا حدودی در نواحی شمال کشور بوده که با کاهش 70 درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته و کاهش 62 درصدی نسبت به متوسط بلند مدت روبه رو بوه است.
وی با بیان اینکه در اغلب نقاط کشور با کاهش بارندگی مواجه بوده ایم تا اندازه ای که میزان بارش در برخی نقاط در حد صفر بوده اظهار داشت: میزان بارندگی در کشور نزدیک به 86 درصد نسبت به سال گذشته و 75 درصد نسبت به متوسط بلند مدت کاهش یافته که این میزان کاهش بارندگی بسیار زیاد است.
الماسوندی با اشاره به بیست و ششمین سفر استانی مدیران ، معاونان و مشاوران شرکت مدیریت منابع آب ایران در راستای مصوبات سفرهای استامی دولت در این بخش تصریح کرد: بالغ بر 35 درصد از کارهایی که تاکنون انجام نشده بود در طی این سفرها تعیین و تکلیف شده ، 40 درصد مصوبات در دست اقدام و حدود 30 درصد از مصوبات هم از نیازهای فرابخشی است که نیاز به بازنگری در مراجع بالاتر و اصلاح قوانین است.
وی افزود: این مصوبات دسته بندی شده و در قالب کتاب سفرهای استانی در حال انتشار است.

برنامه های ساماندهی آبندانهای مازندران پاسخگوی نیازها نبود
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران در رابطه با ساماندهی آب بندان های مازندران یادآور شد: برنامه هایی که برای ساماندهی آب بندان ها در طول برنامه چهارم انجام شد، پاسخگوی نیاز کشاورزان نبود.
وی خاطرنشان کرد: موارد احیا و مرمت آب بندان ها در برنامه پنجم لحاظ شده و افزون بر این احداث آب بندان ها هم به وظایف وزارت نیرو در این زمینه اضافه شده است.
الماسوندی یادآور شد: ردیف هایی در قانون بودجه سال 90 در این زمینه پیش بینی کرده ایم و امیدواریم که کمیسیون های مجلس مساعدت لازم برای اجرایی کردن آن داشته باشند.
وی با بیان اینکه عملکرد فعلی ساماندهی آب بندان ها را شش برابر افزایش می دهیم گفت: در طول برنامه پنجم موظف هستیم به این مسئله به طور کامل رسیدگی کنیم.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به احتمال روند خشکسالی اظهار داشت: برنامه ریزی مدیریت ریسک برای بخش شرب و صنعت بر اساس دوره 18 ماهه است و پس از تامین آب این بخش چنانچه مازادی وجود داشته باشد برای بخش کشاورزی مصرف می شوند و در غیر این صورت برای کشاورزی با مشکل مواجه هستیم.

باید منتظر بارندگیها برای سال زراعی آتی باشیم
وی با بیان اینکه برای سال آتی زراعی باید منتظر بارندگی باشیم یادآور شد: هواشناسی زمستان در حد نرمال پیش بینی کرده و امیدواریم این اتفاق بیفتد.
الماسوندی افزود: می توانیم از آب مطمئنی که در سد البرز ذخیره شده به بخش کشاورزی اختصاص دهیم.
وی با اشاره به وجود مشکلاتی در خصوص رودخانه ها گفت: مشکلات قانونی در این زمینه یکی از بحث ها است که نیاز به بازنگری دارد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه وزارت نیرو در قانون متولی رودخانه ها است تصریح کرد: حریم و بستر رودخانه متعلق به حکومت است.
وی با اشاره به اینکه برداشت های غیر اصولی و غیر فنی از رودخانه ها از مشکلات این حوزه است اظهار داشت : در همه جای دنیا از رودخانه ها استفاده می شود اما این میزان برداشت به اندازه رسوباتی است که در یک سال اتفاق می افتد.

برداشت از رودخانه ها بدون ضابطه است
الماسوندی با بیان اینکه برداشت ما از رودخانه ها بدون ضابطه است خاطرنشان کرد:در طول و عرض و عمق رودخانه های مازندران تعرض انجام شده به نحوی که رودخانه ها تبدیل به خندق هایی در طول شده اند و مشلات ماندآب را به وجود آورده اند.
وی یادآور شد: با تغییرات رژیم جریان در طول رودخانه ، کیفیت منابع هم از بین می رود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به افزایش 10 برابری اعتبار بخش مطالعه و ساماندهی رودخانه ها در سال آینده نسبت به سال جاری گفت:این رقم سال گذشته هفت میلیارد و 600 میلیون تومان به صورت متمرکز بود به اضافه اعتباراتی که استانداری ها موظف بودند از محل طرح های استانی لحاظ کنند.
وی افزود: با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها تاکنون پنج درصد در زمینه مصرف آب صرفه جویی شده است.
الماسوندی در پاسخ به سئوالی زمان بهره برداری از سد البرز اظهار داشت: کلیه کارهای این سد به اتمام رسیده و آمادگی کامل برای افتتاح این سد داریم.

يک فعال كارگري

سودجويي كارفرمايان و حذف بخش بازرسي و ايمني وزارت كار رشته حيات كارگران را پاره کرده است
ایلنا: درست يكسال قبل نيز ايلنا خبري را از اين معدن مخابره نمود كه 4 نفر از كارگران معدن هجتك زغال سنگ كرمان در اثر گاز گرفتگي ناشي از عدم رعايت اصول ايمني جان خود را از دست دادند.
با حذف بخش بازرسي و ايمني وزارت كار و اداره نشين شدن اين بازرسين، حوادث حين كار افزايش چشمگيري يافته و روزي نيست كه از زنده بگور شدن كارگران در معادن و يا در قعر چاه و يا سقوط از بالاي داربست و انفجار گاز در مجتمع‌هاي بزرگ پتروشيمي پرديس اهواز و اراك خبري درج نشود.
نكته اين جاست كه رعايت نكردن ايمني هميشه به كارگراني كه ديگر زباني براي اعتراض ندارند، نسبت داده مي‌شود. متاسفانه تاكنون بيش 50 نفر معدنچي در منطقه كرمان به دليل سودجويي و كسب كشور طعمه مرگ شده‌اند.
سودجويي كارفرمايان و حذف بخش بازرسي و ايمني وزارت كار دو لبه قيچي هستند كه رشته حيات كارگران را پاره مي‌كنند. جالب‌ترين بخش حادثه رفتار مسوولين امر است.
كافي است مقايسه‌اي داشته باشيم با حواثد معدن شيلي و كوشش و تلاش مقامات ارشد اين كشور براي بيرون كشيدن معدنچيان محبوس در معدن با بي‌تفاوتي مسوولين ذيربط در منطقه كرمان. واقعيت اين است كه پيامد بخش‌نامه‌هاي ضد قانون اساسي و ضد كارگري نتيجه‌اي جز ارزان شدن جان كارگران ندارد.
2 بار حادثه با يك علت مشترك طي يكسال و كشته شدن 8 كارگر نشانه پايين آمدن جان انسان‌‌ها در برابر كسب سود و بي‌توجهي مسوولين ذيربط است.

مازيار گيلاني‌نژاد فعال كارگري در صنف فلز و مكانيك

5 هکتار از جنگل‌هاي بهشهر سوخت

تابناک / فرمانده يگان حفاظت جنگل هاي استان مازندران با اشاره به اينکه از ابتداي سال تا پايان آذر 170 فقره آتش سوزي در ‏جنگل هاي اين استان رخ داده است ، گفت: آتش سوزي جنگل هاي بهشهر در محدوده اي به مساحت 5 ‏هکتاري شعله ور شده است.
به گزارش مهر، سرهنگ عبدالله سيار ‏روز پنج شنبه در نشست خبري با خبرنگاران اعزامي به جنگل هاي شمال کشور گفت: 228 هکتار از 170 فقره آتش سوزي در جنگل ها صورت گرفته است. 136 هکتار مرتع آتش گرفته است که علت 95 درصد اين آتش سوزيها عدم بارندگي، نبود رطوبت و وجود برگها در کف جنگل است.
وي همچنين به عوامل انساني مثل فعاليت چوپان ها، شکارچيان، دامداران اشاره کرد و افزود: 95 درصد اين آتش سوزيها سطحي بوده و تنها 5 درصد آتش سوزي ها درختان ايستاده و تنومند را طعمه خود کرده است.
فرمانده يگان حفاظت جنگل هاي استان مازندران با تاکيد بر اينکه نبود بارندگي در 35 سال اخير بي سابقه بوده است ، اضافه کرد: با هماهنگي مديريت بحران استان و با حضور به موقع در محل حريق آتش سوزي ها تا امروز مهار شده است.
وي افزود: در ماه گذشته 86 فقره آتش سوزي در مازندران رخ داد که 191 هکتار جنگل را طعمه خود کرده است و در اين مدت آتش سوزي تنها يک بار از بالگرد استفاده شده چرا که استان هنوز نتوانسته بالگردي را به خدمت بگيرد و تنها نيروهاي انساني اقدام به خاموش کردن آتش مي کنند.
سيار با تاکيد بر اينکه پايگاه حفاظت از جنگل نياز ضروري مازندران است ، اظهار داشت: تجوز امکانات حفاظتي، پد فرودگاه ها و امکانات حفاظتي در مازندران احساس مي شود. چرا که در اين مدت مردم روستاهاي مختلف در حين مهار آتش آسيب ديده اند و در طول آتش سوزيهاي اخير 10 نفر زخمي شدند که 8 نفر از آنها اهالي روستاهاي جنگلي هستند.
وي با تاکيد بر اينکه نياز به عزمي ملي براي کنترل و مهار آتش سوزي هاي جنگل هاي شمال وجود دارد ، گفت: جنگل هاي هيرکاني از هيرکان کشور آذربايجان تا گله داغي بجنورد ادامه دارد و اين خط 800 کيلومتري بهترين درختان پهن برگ و صنعتي جهان هستند که 98 درصد آن در ايران واقع است.
سيار با اشاره به قدمت جنگل ها تاکيد کرد: جنگل هاي هيرکاني از 2.5 ميليون سال تا 60 ميليون سال قدمت دارند و از کل جنگل هاي شمال يک ميليون و يکصد هزار هکتار آن در استان مازندران واقع است که 56 درصد از جنگل هاي شمال را شامل مي شود.
فرمانده يگان حفاظت جنگل هاي استان مازندران با اشاره به برآورد 12 ميليارد تومان خسارت براي آتش سوزي جنگل هاي شمال گفت: 95 درصد آتش سوزيها سطحي بوده و برگ هاي سطح جنگل سوخته اند و اين خسارت تنها براي 5 درصد درختان، نهال ها ، فرسايش خاک عوامل زيست محيطي و آلودگي هوا را شامل مي شود.

مدير باغ وحش پارك ارم:

«ايدز» يا «گوشت خر» عامل مرگ ببر وارداتي
خبرگزاري فارس: علت مرگ ببر وارداتي سيبري كه به منظور احياي ببر مازندران به ايران منتقل شده بود از سوي مدير باغ وحش پارك ارم تشريح شد.
به گزارش خبرنگار جامعه فارس، 8 ماه پيش در حالي‌كه انتقادات بسياري درباره ورود ببرهاي سيبري به ايران به منظور احياي "ببر مازندران " مطرح شد، سازمان محيط زيست 2 قلاده ببر (يك ماده و يك نر) را از سيبري وارد كشور كرد. ببرهايي كه منزل اوليه آن‌ها "باغ وحش پارك ارم " تعيين شد و قرار بود پس از طي يك دوره كوتاه در اين محل به زيستگاه تحت حفاظت "ميانكاله " منتقل شوند.
زماني كه رئيس سازمان محيط زيست از ورود ببرهاي وارداتي آن هم با هدف احياي ببر مازندران خبر داد، تعجب گروه زيادي از كارشناسان و فعالان در حوزه حيات وحش را بر انگيخت، پرسشي بدون پاسخ قانع‌كننده. "ببر سيبري چگونه ببر مازندران را احيا مي‌كند؟ "
ببرهاي سيبري در حالي وارد ايران شدند كارشناسان حيات‌وحش از دست‌آموز بودن و حساسيت‌هاي آن‌ها به دليل زندگي در قفس هشدار داده بودند.
ببر وارداتي نر كه به گفته هوشنگ ضيائي، مشاور محيط طبيعي سازمان محيط زيست قرار بود تا 2 سال ديگر توليد مثل كند و نسل "ببر مازندران " را براي ما زنده كند، صبح روز پنجشنبه در باغ وحش تهران، همان سكونتگاه موقتي كه تبديل به سكونتگاه 8 ماهه‌اش شده بود جان داد. مرگي كه پرونده احياي ببر مازندران در ايران را مختومه كرد.

ببرهاي وارداتي، از اول هم شناسنامه سلامت نداشتند
امير الهامي؛ مدير باغ وحش پارك ارم تهران در گفت‌وگوي اختصاصي با خبرنگار فارس درباره مرگ اين ببر سيبري گفت: در زمان تحويل اين 2 قلاده ببر سيبري به باغ وحش ارم، سازمان محيط زيست هيچ شناسنامه سلامتي را تحويل باغ وحش نداد و تنها به يك برگه واكسينه شدن ببرها كفايت كرد.
وي در ادامه افزود: سازمان محيط زيست قرار بود از باغ وحش پارك ارم تنها به عنوان يك زيستگاه موقتي يك تا 2 ماهه استفاده كند اما اين يك ماه و 2 ماه تبديل به 4 ماه، 6 ماه و در نهايت 8 ماه شد كه بالاخره هم اين "ببر نر سيبري " مرد.
مدير باغ وحش پارك ارم تهران درباره اقدامات دامپزشكي درباره اين 2 قلاده ببر سيبري گفت: تمام اقدامات دامپزشكي اين 2 قلاده ببر بر عهده خود سازمان محيط زيست بود و باغ وحش تنها محل زندگي اين ببرها بود و ما هيچ مسئوليتي نداشتيم.
الهامي ادامه داد: ببرهاي سيبري در باغ وحش كاملا جدا از ديگر جانوران نگهداري مي‌شدند به طوري‌كه محل نگهداري هر قلاده ببر هم جدا از ببر ديگر بود.

بارها درباره علائم بي‌حالي و آبريزش بيني ببر به محيط زيست هشدار داديم
وي تأكيد كرد: ما بارها به مسئولان محيط زيست درباره علائم بي‌حالي و آبريزش بيني ببر به محيط زيست هشدار داديم آن‌ها هم آمدند و بازديد كردند اما مردد بودند كه چه اقدامي بايد انجام دهند. ما در باغ وحش تمام تلاشمان را انجام داديم.
مدير باغ وحش پارك ارم تهران افزود: دامپزشك خود محيط زيست زماني كه ببر را مورد معاينه قرار داد تست FIV گرفت كه همان «ايدز گربه سانان» محسوب مي‌شود اين يكي از احتمالات بود از سوي ديگر تشخيص بيماري را داد كه ناشي از مصرف «گوشت خر» است. آن‌ها اعلام كرده‌اند كه ببر اين بيماري را از شيرهاي باغ وحش گرفته است در حالي‌كه شيرهاي باغ وحش بعد از ابتلاي ببر به بيماري مبتلا به اين بيماري شده‌اند پس ما هم مي‌توانيم بگوييم كه شيرهاي باغ وحش ارم از آن ببر سيبري بيماري گرفته‌اند.
الهامي گفت: محيط زيست به محض مرگ ببر سيبري لاشه ببر را از باغ وحش به سازمان محيط زيست منتقل كردند.
محمدباقر صدوق؛ معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست نيز علت مرگ ببر وارداتي را ابتلا به نوعي بيماري تنفسي عنوان كرد. به گفته وي بيماري «مشمشه» در باغ وحش ارم تهران شيوع پيدا كرده است كه به گربه‌سانان منتقل مي‌شود.

بيماري «مشمشه» يكي از بيماري‌هاي باكتريايي مسري خطرناك است كه اغلب سبب ابتلاي تك سمي‌ها مي‌‌شود. اين بيماري مشترك بين انسان و حيوان، به شدت كشنده است.

تفتیش منزل یک شهروند بهایی در ساری

خبرگزاری هرانا – روزشنبه ۴ دی ماه ۸۹ ماموران امنیتی با در دست داشتن برگه‌ای اقدام به تفتیش منزل یک شهروند بهایی ساکن ساری نموده و سپس با تعهد وی را به اداره اطلاعات احضار می‌کنند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، روز یک شنبه ۲۸ آذرماه ۸۹ از اداره اطلاعات ساری با منزل مهین تاج روحانی شهروند بهایی شهر مزبور تماس گرفته و از نامبرده خواسته می‌شود به دلیل عدم وجود سیم کارت موبایل به ستاد خبری اطلاعات جهت پاسخگویی به پاره‌ای سوالات مراجعه کنند.

با توجه به اینکه موبایل مذکور دارای سند بوده و احضار هم بطور شفاهی صورت گرفته، این شهروند بهایی به اداره اطلاعات مراجعه نمی‌کند ولی ظهر‌ همان روزمجددا از اداره اطلاعات با منزل ایشان تماس تلفنی گرفته می‌شود و خانم روحانی و همسر ایشان (آقای موفقی) تهدید می‌شوند.

در پی این تهدید صبح روز شنبه ۴ دی ماه ۸۹ ماموران امنیتی با در دست داشتن برگه‌ای تحت عنوان «حکم بازرسی و احضار خانم روحانی» وارد منزل ایشان شده که پس از تفتیش منزل و ضبط کامپیو‌تر و بعضی وسایل شخصی و مذهبی، با اجبار از نامبرده تعهد می‌گیرند که در روز چهار شنبه ۸ دی ماه خود را به اداره اطلاعات ساری معرفی کند.

۸ ميليون دانش آموز گرفتار ناهنجاری های قامتی

روزنامه خراسان: پايين بودن سرانه فضاي ورزشي، ميز و نيمکت هاي غيراستاندارد، حمل کيف هاي سنگين، وضعيت نادرست نشستن و نبود فعاليت هاي بدني در ميان دانش آموزان دست به دست هم داده تا بنا به گفته يک عضو کميسيون آموزش و يک استاد دانشگاه علوم پزشکي ۶۰ درصد دانش آموزان که رقمي حدود ۸ ميليون نفر را شامل مي شوند دچار ناهنجاري هاي قامتي نظير پشت خميده، پاهاي پرانتزي ،افزايش گودي کمر، شانه کج و... باشند. گرچه برخي مسئولان آموزش و پرورش براي دستيابي به آمار دقيق ناهنجاري هاي قامتي طرح ارزيابي وضعيت سلامت جسماني دانش آموزان را در دستور کار قرار دادند اما هيچ گاه و در هيچ دوره اي از آموزش برنامه اي براي اصلاح حرکات ورزشي دانش آموزان براي پيش گيري از حاد شدن مشکلات ساختاري دانش آموزان ارائه نشده است به همين دليل بنا به گفته مخبر کميسيون آموزش شواهد و قرائن حاکي از وضعيت نامطلوب ساختار قامتي دانش آموزان به ويژه دختران است که روز به روز وضعيت آن وخيم تر مي شود.

دکتر حيدري دستنايي مخبر کميسيون آموزش در اين باره به خراسان گفت: براساس آمارهايي که از سوي آموزش و پرورش تاکنون ارائه شده حدود ۶۰ درصد دانش آموزان در سنين مختلف از مشکلات و ناهنجاري هاي قامتي رنج مي برند. وي بروز ناهنجاري هاي قامتي را نشان از غفلت آموزش و پرورش نسبت به سلامت جسماني و ساختار قامتي دانش آموزان ذکر کرد و گفت: از مهم ترين دلايل بروز ناهنجاري قامتي، ميز و نيمکت هاي غير استاندارد است. وي گفت: وضعيت ميز و نيمکت هاي مدارس به گونه اي است که تمامي سنين از آن استفاده مي کنند و اين مسئله به تدريج باعث بروز مشکلات عديده قامتي نظير شانه کج، پشت خميده و گردن خميده مي شود. اين در حالي است که بايد ميز و نيمکت هاي کلاس درس متناسب با سن و وضعيت قامتي دانش آموزان طراحي شود.

نبودفضاي مناسب و پايين بودن سرانه فضاي ورزشي

وي افزود: نبود فضاي مناسب و پايين بودن سرانه فضاي ورزشي دانش آموزان از دلايلي است که باعث مي شود دانش آموزان نتوانند فعاليت بدني و تحرک لازم را داشته باشند.مخبر کميسيون آموزش با اشاره به اين که ميزان ساعت زنگ درس تربيت بدني کم است گفت: در زنگ تربيت بدني نيز با توجه به تب فوتبال و واليبال بيشتر به اين رشته ها توجه مي شود و تمامي فعاليت هاي ورزشي دانش آموزان به اين رشته هاي ورزشي معطوف شده است و کمتر به مقوله تربيت بدني به معناي واقعي کلمه توجه مي شود، تربيت بدني که هم قهرمان پروري را در رشته هاي ورزشي به ارمغان مي آورد و هم سلامت جسم و روان را.دکتر حيدري با اشاره به اين که کمبود مربي ورزش ازجمله عواملي است که باعث شده طي اين سال ها به ورزش دانش آموزي توجه نشود، گفت: به همين دليل درس ورزش و تربيت بدني معمولا به ساير دروس اختصاص مي يابد.وي افزود: در دوره حاجي بابايي توجه ويژه اي به ورزش ، ورزش صبحگاهي و آموزش شنا شده است اما مشکلات و ناهنجاري هاي قامتي دانش آموزان محصول سال ها بي برنامگي مسئولان آموزش و پرورش در زمينه تربيت بدني و ورزش دانش آموزي است.وي افزود: به نظر مي رسد در فعاليت هايي که در اين دوره براي ورزش دانش آموزي در مدارس آغاز شده است بايد برنامه اي علمي براي اصلاح حرکات ورزشي براي پيش گيري از شدت ناهنجاري هاي قامتي اتخاذ شود.

مهم ترين عوامل بروز ناهنجاري هاي قامتي

يک استاد دانشگاه علوم پزشکي تهران در اين باره به ايرنا گفت: حدود ۸ ميليون دانش آموز به انواع اختلالات و ناهنجاري هاي جسمي و حرکتي مبتلايند که نبود امکانات و فضاي ورزشي مناسب در مدارس، از مهم ترين عوامل بروز اين ناهنجاري هاست.بهروز سعادت افزود: عواملي مانند وضعيت نادرست هنگام نشستن، حمل کيف و کتاب با يک دست، استاندارد نبودن ميز و نيمکت، خم شدن بيشتر به يک سمت هنگام نوشتن و ضعف عضلات بالابرنده کتف در يک سمت موجب ايجاد اختلالات جسمي و حرکتي در دانش آموزان مي شود.اين استاد دانشگاه علوم پزشکي با يادآوري اين که حمل کيف و اشياي سنگين منجر به افتادگي شانه مي شود، ادامه داد: پايين بودن يک شانه نسبت به ديگري، شانه نامتقارن يا افتادگي شانه است.سعادت توضيح داد: ضعف عضلات بالابرنده کتف در يک سمت، از ديگر عوامل ايجاد اين ناهنجاري است، خارج شدن شانه از حالت طبيعي، درد کتف ، درد ناحيه پشت، اطراف گردن و ضعيف شدن عضلات بالابرنده کتف از عوارضي است که مبتلايان به شانه نامتقارن بايد در انتظارش باشند.اين پزشک متخصص افزود: کوتاهي عضلات خم کننده ران، ضعف عضلات شکمي،چاقي و جا به جايي مهره ها به سمت جلو از علل بروز اين ناهنجاري هاست.وي ادامه داد: افراد مبتلا به گودي کمر معمولا با عوارضي چون افزايش قوس کمر، افزايش فشار بر مهره هاي تحتاني کمر، کاهش انعطاف پذيري و تحرک در ناحيه کمري رو به رو مي شوند.استاد دانشگاه علوم پزشکي تصريح کرد: افراد ياد شده هم چنين استعداد ابتلا را به کمردرد و کوتاهي قد دارند و ممکن است گوژپشت شوند.سعادت با اشاره به اين که گوژپشتي مهم ترين عامل ناهنجاري ساختار قامتي است، گفت: افزايش بيش از حد طبيعي خميدگي مهره هاي پشتي را پشت گرد(گوژپشتي) يا کيفوز مي نامند، قرار دادن تنه در وضعيت غلط، ضعف عضلاني، افزايش گودي کمر و برخي بيماري ها علل اصلي وجود اين ناهنجاري مي باشند.وي افزود: افراد خجالتي و بلند قد بيشتر در معرض اين تغيير شکل قرار دارند، زيرا هنگام نشستن يا ايستادن، تنه را بيش از حد خم مي کنند و ادامه اين وضعيت منجر به گوژپشتي مي شود.درخور يادآوري است چندي قبل دکتر بهمني مدير کل تربيت بدني آموزش و پرورش در گفت وگو با خراسان گفت: طرح علمي ارزيابي ساختار قامتي دانش آموزان در حال انجام است و با استخراج نتايج آن مي توان آمار دقيق و علمي از ميزان ناهنجاري قامتي دانش آموزان ارائه داد.

شهرستان 100 هزار نفری در حسرت سینما

شهرستان 100 هزار نفری پلدختر از توابع استان لرستان از داشتن سینما محروم است و مردم این شهرستان همچنان در حسرت هنر هفتم باقی مانده اند.

به گزارش مهر، در حال حاضر نبود برخی از امکانات تفریحی و سرگرمی مناسب از جمله سینما و استخر شنا و مکان های ورزشی و تفریحی مناسب در پلدختر باعث شده اوقات فراغت بسیاری از جوانان و نوجوانان این شهر به بطالت سپری شود.

برخی از والدین جوانان پلدختری در این زمینه به خبرنگار مهر گفتند: وجود امکانات فرهنگی از جمله سینما در این شهر می تواند اوقات فراغت جوانان پلدختری را پر کرده و از روی آوردن آنان به فعالیتهای غیرسازنده جلوگیری کند.

آنها از مسئولان فرهنگی دست اندر کار در این زمینه خواستند تا به حوزه امکانات و زیرساختهای فرهنگی این شهرستان توجه بیشتری کنند تا خانواده ها کمتر دغدغه جوانان خود را داشته باشند.

یکی از دانشجویان پلدختری نیز در این رابطه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سینما یکی از ارکان فرهنگی شهر به شمار می رود که می تواند اوقات فراغت اقشار مختلف به ویژه دانشجویان را به خوبی پر کند.

مجتبی عیدی نژاد افزود: به علت نبود این مکان فرهنگی و تفریحی در پلدختر بسیاری از دانشجویان مشغول به تحصیل در مراکز آموزش عالی این شهر اوقات فراغت خود در خیابانها یا بوستانهای شهر به بطالت سپری می کنند.

یکی دیگر از جوانان پلدختری نیز با گلایه از عدم توجه مسئولان پلدختری به ایجاد و توسعه امکانات فرهنگی در این شهر گفت: پلدختر با توجه به اینکه با مرکز استان فاصله زیادی دارد، ضروری است مسئولان شهرستان برای توسعه زیرساخت های فرهنگی هنری برنامه ریزی جدی تری داشته باشند.

مریم شهسواری افزود: سالها آرزوی جوانان پلدختری این است که دارای امکانات فرهنگی هنری از جمله سینما در شهر خود شوند.

وی گفت: جوانان پلدختری امیدوار بودند که در سفرهای استانی دولت، مسئولان این شهرستان آرزوی های این نسل را به دولت انتقال دهند، اما به نظر می رسد اقدامی در این باره صورت نگرفته است.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان پلدختر نیز در این باره به خبرنگار مهر گفت: از آنجا که تاسیس سینما نیاز به مشارکت بخش خصوصی دارد تاکنون تلاش های زیادی از سوی این اداره برای ایجاد سینما در پلدختر صورت گرفته است.

غلام رضا محمودی اظهار داشت: افرادی برای سرمایه گذاری در این بخش اعلام آمادگی کردند اما به علت کمبود درآمد آن از ادامه پیگیری برای تاسیس سینما در این شهر منصرف شدند.

وی ضمن دعوت از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش، گفت: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی پلدختر آماده است از کمک خیرین برای ایجاد امکانات فرهنگی هنری در این شهرستان استفاده کند.

دستگیری هفت نفر در شهرستان سردشت

آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر

طی روزهای گذشته هفت نفر درشهرستان سردشت واقع در استان آذربایجان غربی توسط نیروهای امنیتی دستگیر و روانه زندان شدند.

به گفته منابع آگاه، مأمورین از این افراد که پیشتر تحت پیگرد قانونی بوده اند، تعداد زیادی کتاب، جزوه و ... گرفته اند.

گفته می شود اتهام این افراد عضویت و تبلیغ در منطقه به نفع یکی از گروههای مذهبی عنوان شده است.

دستگیری یک مدیر شهرداری کرج/اختلاس 5/1میلیاردی

روزنامه ابتکار: سه شنبه شب هنگامی که یکی از مدیران مناطق شهرداری کرج در حال آماه سازی برای انجام معامله ای صوری بود به اتهام یک ونیم میلیارد تومان اختلاس دستگیر و روانه زندان شد.

به گزارش البرز این مدیر شهرداری که با تشکیل شورای سوم در مدیریت یکی از مهمترین مناطق شهرداری کرج قرار گرفته بود بعد از سه سال حضور در این مسند با تغییر در یکی دیگر از مناطق مهم شهرداری کرج قرار گرفت.

این مدیر منطقه به همراه دو تن از یاران نزدیک خود که چندی پیش توسط همین گروه به استخدام شهرداری در آمده بود دستگیر شده است.گفته می‌شود در بازرسی‌هایی که از منزل یکی از دستگیر شدگان انجام شده 28 دستگاه مهر متعلق به برخی سازمانها و نهادها و همچنین شرکتهای خصوصی کشف و ضبط گردیده است.

شرکت های هواپيمايی در آستانه بحران و تعطيلی

سایت موج: مديرعامل شرکت هواپيمايي ايران ايرتور با اشاره به افزايش نرخ سوخت هواپيما اذعان داشت: در صورت عدم افزايش نرخ بليت، شرکت هاي هواپيمايي با بحران جدي مواجه خواهند شد.

سيد مهدي صادقي، مديرعامل شرکت هواپيمايي ايران ايرتور در گفتگو با خبرنگار موج از عدم تطابق هزينه ها و درآمدهاي شرکت هاي هواپيمايي در شرايط کنوني خبر داد و گفت: شرکت هاي هواپيمايي به منظور جبران هزينه هاي خود ناچار به حذف برخي از مسيرهاي هوايي در کشور خواهند شد.

وي با تاکيد بر لزوم پرداخت مابه التفاوت سوخت هواپيما تصريح کرد: اجراي قانون هدفمندي يارانه ها بدون اجاره افزايش قيمت ها، منجر به تعطيلي شرکت هاي هواپيمايي خواهد شد.

صادقي در ادامه اثرات اوليه و ثانويه افزايش قيمت ها را به نقل از کارگروه طرح تحول اقتصادي در حمل ونقل هوايي به ترتيب 34 و 43 درصد اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: به منظور جبران هزينه ها نرخ بليت هواپيما بايد در سال 89 حداقل به ميزان 40 درصد افزايش يابد.

مديرعامل شرکت هواپيمايي ايران اير تور، با بيان اين که حمل و نقل هوايي چهار درصد از کل سبد حمل و نقل را در کشور تشکيل مي دهد اذعان داشت: اثرات ثانويه در روند افزايش قيمت ها در کشور اجتناب ناپذير است.

وي با بيان اين که ميزان سوخت مصرفي هواپيما متفاوت تر از ساير وسايل حمل و نقلي است، تصريح کرد: يک هواپيما در ساعت به صورت متوسط پنج هزار ليتر سوخت مصرف مي کند که ميزان هزينه‏هاي آن، يک ميليون و 500 هزار تومان مي شود.

صادقي از افزايش هزينه هر ساعت صندلي خبر داد و گفت: هزينه هر ساعت صندلي بر اساس تاثير هزينه هاي اوليه به ميزان 14 هزار و 300 تومان در شرايط کنوني افزايش يافته است.

آمار کودکان کار دختر در تهران رو به افزایش است

خبرگزاری هرانا - بر اساس یک تحقیق، به تازگی معضل کودکان خیابانی بیش از پیش گریبان دختران را گرفته است و مشکلات اقتصادی آنان را به کارهای کاذب در خیابان ها وادار کرده است.

به گزارش خبرنگار جامعه جهان؛ تحقیقی که توسط یک گروه پژوهشی آسیب شناسی دانشگاه تهران درباره کودکان کار و کودکان خیابانی منتشر شده است نشان می دهد که اخیرا در سطح تهران تعداد کودکان کار و خیابانی افزایش یافته است و این موضوع را می توان در سطح متروها، اتوبوسها، چهارراه ها و دیگر نقاط شهر به وفور مشاهده کرد.

به استناد این تحقیق، آمار کودکان خیابانی در سال های مختلف رقم های متفاوتی بوده است. اما آخرین آمار این کودکان در سطح کشور 20 هزار مورد گزارش شده است.

حبیبی، کارشناس اجتماعی و یکی از اعضای این تحقیق در اینباره به جهان می گوید: هیچ گاه نمی توان آمار رسمی در این خصوص ارائه کرد. اما گزارشات و تحقیقات همان رقم تقریبی 20 هزار مورد را تایید می کند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که سهم کودکان دختر از کل کودکانی که کار می کنند چه میزان است، می افزاید: تنها 10 درصد از کل کودکان کار را دختران تشکیل می دهند و بیشتر پسران در کودکی درگیر کار می شوند.

وی می افزاید: به تازگی معضل کودکان خیابانی بیش از پیش گریبان دختران را گرفته است و مشکلات اقتصادی آنان را به کارهای کاذب در خیابان ها وادار کرده است.

به گفته حبیبی دخترها بیشتر با اعضای خانواده و به صورت دسته جمعی کار می کنند. همچنین باندها و دسته هایی هم هستند که با ربودن کودکان مخصوصا دختران آنها را به کار وادار می کنند.

بر اساس این تحقیق، بنيان‌گذارى آموزشگاه‌های رایگان و دسترس‌پذیر برای آن‌ها با توجه به اصل آموزش همگانی، وادار کردن دولت‌ها به ارائه‌ى خدمات آموزشی رایگان و ایجاد فضای آموزشگاهی و زیستی برای این کودکان، دگرگونی در نگرش خانواده‌ها و جامعه به کار کودکان با فعاليت‌هاى آگاهی‌بخش و ترویجی، همیاری برای تصویب قوانينی که کار کودکان را در وضعیت‌های دشوار ممنوع می‌سازند و آگاه‌سازی و ارائه‌ى اطلاعات دقیق به دولت و مردم درباره‌ى وضعیت زیستی، جنسیتی، آموزشى، شهروندی و ملی کودکان کار براى برنامه‌ریزی از مواردی است که می تواند در راستاى بهبود زندگی کودکان کار و خیابان تاثیر بسزایی داشته باشد.

قتل یک شهروند بلوچ و بازداشت یک تن دیگر

خبرگزاری هرانا – در محاصره یک روستای مرزی در بلوچستان ایران نیروهای امنیتی یک شهروند بلوچ را کشته و یکی دیگر را بازداشت کردند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، صبح روز یک شنبه پنجم دی ماه باری دیگر نیروهای امنیتی منطقه با محاصره روستای کهنوک گنیجان دپ در منطقه کوهون اقدام به تفتیش و توهین به روستائیان می کنند که در اعتراض برخی از ایشان نیروهای امنیتی به سوی آنان تیر اندازی می کنند در نتیجه این حمله یکی از روستائیان به نام شهبیک با اصابت سه گلوله جانباخت و برادر کوچکتر وی به نام مولوی خالد توسط این نیروها بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

کشتار شهروندان بلوچ به بهانه کنترل امنیت منطقه یا مبارز با کالای قاچاق در منطقه بلوچستان ایران در طی ماه های اخیر به امری عادی مبدل شده است.

ذبح دام های سنگین با تصادف ساختگی
دام های سنگین در کشتارگاه قدیمی سبزوار با تصادف ساختگی ذبح می شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری سبزوار گفت: دراین کشتار گاه 30 ساله، دستگاه شوکر برای ذبح دام های سنگین وجود ندارد و به جای آن با واردکردن ضربه از طریق برخورد خودرو به گاو یا شتر حیوان را دچار شوک می کنند و پس از آن حیوان را به شیوه شرعی ذبح می کنند.

محمد کلاته افـزود: در این کشتارگـاه که پنج هکتار مساحت دارد روزانه هزار رأس دام سبک و سنگین ذبح می شود.

معـاون عمرانی و بـرنامه ریزی فـرمانداری سبزوار گفت : جمعیت 240 هزار نفری شهر سبزوار و 400 هـزار نفری این شهرستان که برای ذبح دام به این کشتارگاه مراجعه می کنند نیازمند یک کشتارگاه جدید با وسایل جدید است.

کلاته افـزود: هشت سال قبل 2 میلیارد تومان تسهیلات برای ساخت کشتارگاه جدید سبزوار به یک نفر از اهـالی تربت حیدریـه پـرداخت شد که این فرد فقط چند سوله در محل کشتارگاه جدید بر پا کرد و با نیمه تمام رهـا کردن کار این بودجه را در محل دیگری هزینه کرد.

زباله در گيلان؛ بحران آينده زمين، جنگل و دريا

روزنامه قدس: کارشناسان شهري مشکل دفعزباله در استان گيلان را به دليل محدوديتهاي اکولوژيکي و جغرافيايي جدي مي دانند و بر لزوم ارايه راهکارهايي سريع براي رفع اين معضل تأکيد دارند.

به گفته کارشناس اداره کل حفاظت محيط زيست گيلان، در اين استان 900 گرم زباله توليد مي شود که از ميانگين توليد سرانه 700 تا 750 گرم کشور بيشتر است، در حالي که استاندارد جهاني توليد زباله، 450 تا 600 گرم مي باشد.
عظيم احدي فر افزود: گردشگر پذير بودن استان، نزديکي روستا به شهر و افزايش مصرف گرايي شهرنشينان و تسري آن به حوزه روستايي از دلايل عمده افزايش سرانه توليد زباله در استان گيلان است.

وي ادامه داد: شيرابه زباله ها، حاوي فلزات سنگين و آلودگيهاي ميکروبي مي باشد که اين عوامل باعث تغييرات اسيديته محيط هاي پذيرنده شده و علاوه بر آن، منابع آبي و خاکي استان را نيز تحت تأثير قرار مي دهند.
وي بحران زباله در استان گيلان را جدي دانست و گفت: حل اين بحران، راهکارهاي بسيار سريع و توجه در سطح استاني و ملي را مي طلبد.
وي به اثرات زباله ها اشاره و تصريح کرد: انتشار گازهاي مضر ناشي از زباله ها همچنين از طريق هوا بر روي گياهان تأثيرگذار بوده و تعليف دام و غذاي حيات وحش را تهديد مي کند.

اطلاعیه کومه له؛ سناریوی سپاه پاسداران در کردستان

به دنبال تعلیق حکم اعدام دانشجوی زندانی کورد حبیب الله لطیفی در 5 دیماه، شامگاه همان روز نیروهای امنیتی اطلاعات سپاه پاسداران با یورش به منزل پدری حبیب لطیفی، اقدام به بازداشت خانواده وی و همزمان جمعی از فعالین مدنی و حقوق بشری نمودند. در حالی که اسامی دقیق بازداشت شدگان هنوز برای افکار عمومی و رسانه ها روشن نیست، اما موج بازداشتها در چند روز اخیر ادامە داشتە است.

متعاقب اعلام زمان اجرای حکم اعدام حبیب الله لطیفی توسط بخش اجرای احکام دادگاه سنندج به وکیل نامبرده، ظرف 48 ساعت کمپین وسیعی جهت نجات جان حبیب لطیفی برپا شد کە با حمایت و هماهنگی رسانه های فارسی و کردی زبان، نهادهای بین المللی دفاع از حقوق بشر، بسیاری از احزاب سیاسی کردستان و تجمع شبانه جمع کثیری از خانواده های زندانیان سیاسی و مردم مبارز سنندج در مقابل زندان مرکزی سنندج و همچنین تلاشهای شبانه روزی وکیل نامبرده همراه بود، این کمپین موج وسیعی از افشاگری علیه جمهوری اسلامی و فشار بر دستگاه قضائی و مسئولین براه انداخت و سرانجام منجر به تعلیق حکم اعدام دانشجوی زندانی کورد حبیب الله لطیفی گردید. این اقدام خود یک پیروزی برای نجات جان حبیب و قدمی مثبت در همبستگی فعالین کورد و غیر کورد در داخل و همچنین در ورای مرزهای کشور به حساب می آید.

دستگیریهای اخیر حکایت از این دارند که مسئولین اطلاعات سپاه پاسداران بدنبال انتقام گیری از مردم کردستان و فعالین مدنی و روزنامه نگاران و فعالین دانشجویی هستند. آنان شمشیر را همچون گذشته از روبسته و بنظر می رسد در صدد اجرای سناریویی شوم علیه جنبش کردستان هستند، همان سناریویی که در دادگاههای نمایشی سال گذشته در تهران علیه فعالین جنبش آزادیخواهانه مردم طراحی و به اجرا درآمد.

اطلاعات سپاه پاسداران در ایجاد فضای رعب و وحشت، در تشدید فضای امنیتی و اشاعه خشونت مفرط در جامعه کردستان و به بازی گرفتن جان و مال مردم بیگناه، افسارگسیخته تر و سراسیمه تر از هر زمانی، در صدد فرافکنی بحرانی است که مدتهاست مشروعیت استبداد دینی را به شدت به چالش کشیده است. قساوت و بیرحمی گله های سپاهی و حزب اللهی علیه خانواده های زندانیان سیاسی و ازجمله خانواده زندانی کورد حبیب الله لطیفی، نمونه بارز این اقدامات می باشد.

نجات جان حبیب الله لطیفی برای همیشە از اعدام و رهایی تمامی زندانیان سیاسی از سیاهچالهای جمهوری اسلامی و همچنین خنثی نمودن سناریو و توطئه های شوم نیروهای امنیتی و سپاه پاسداران، در گرو ایستادگی متحدانە و یکپارچە ما علیە توحش افسار گسیختە رژیم جمهوری اسلامی ایران است. این امر تمامی فعالین حقوق بشر، فعالین سیاسی و مدنی، نیروهای آزادیخواه و نهادهای بین المللی دفاع از حقوق بشر است که در دفاع از بازداشت شدگان و تمامی زندانیان سیاسی کردستان، با حضور اجتماعی و اقدامات همه جانبه خود در سراسر جهان، هرچه وسیعتر رسوایی رژیم را جامعه عمل بپوشانند. باشد که مبارزات وسیع و مدنی مردم کردستان و جای جای ایران، همایشی عظیم از یک همبستگی تاریخی علیه سرکوبگریهای جمهوری اسلامی را در انظار جهانیان به نمایش بگذارد.

دبیرخانه حزب کومه له کردستان ایران
9 دیماه 1389

اینجا ارزش ذغال سنگ از ارزش جان معدنچی بیشتر است

سایت کلمه: درست یکسال قبل نیز ایلنا خبری را از این معدن مخابره نمود که ۴ نفر از کارگران معدن هجتک زغال سنگ کرمان در اثر گاز گرفتگی ناشی از عدم رعایت اصول ایمنی جان خود را از دست دادند.

با حذف بخش بازرسی و ایمنی وزارت کار و اداره نشین شدن این بازرسین، حوادث حین کار افزایش چشمگیری یافته و روزی نیست که از زنده بگور شدن کارگران در معادن و یا در قعر چاه و یا سقوط از بالای داربست و انفجار گاز در مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی پردیس اهواز و اراک خبری درج نشود.

نکته این جاست که رعایت نکردن ایمنی همیشه به کارگرانی که دیگر زبانی برای اعتراض ندارند، نسبت داده می‌شود. متاسفانه تاکنون بیش ۵۰ نفر معدنچی در منطقه کرمان به دلیل سودجویی و کسب کشور طعمه مرگ شده‌اند.

سودجویی کارفرمایان و حذف بخش بازرسی و ایمنی وزارت کار دو لبه قیچی هستند که رشته حیات کارگران را پاره می‌کنند. جالب‌ترین بخش حادثه رفتار مسوولین امر است.

کافی است مقایسه‌ای داشته باشیم با حواث معدن شیلی و کوشش و تلاش مقامات ارشد این کشور برای بیرون کشیدن معدنچیان محبوس در معدن با بی‌تفاوتی مسوولین ذیربط در منطقه کرمان. واقعیت این است که پیامد بخش‌نامه‌های ضد قانون اساسی و ضد کارگری نتیجه‌ای جز ارزان شدن جان کارگران ندارد.

۲ بار حادثه با یک علت مشترک طی یکسال و کشته شدن ۸ کارگر نشانه پایین آمدن جان انسان‌‌ها در برابر کسب سود و بی‌توجهی مسوولین ذیربط است.

رهنورد: مردم از سرکوب نمی ترسند/ نباید ساکت بمانیم

به گزارش سایت جرس، زهرا رهنورد در گفتگويی با اشاره به تعداد بالای زندانیان سیاسی تاکید کرد: مردم ما از سرکوب نمی‌ترسند، نمونه‌اش این همه زندانی کردن‌ها است که هیچ‌کس از آن ابایی ندارد؛ حتی به پیشواز زندان رفته‌اند.

رهنورد راه‌های عدم انفعال جنبش سبز را ‌بی‌شمار خواند و "نترسیدن" و "هرگز سکوت نکردن" را از جمله این راه‌ها دانست و گفت: ما همه با هم هستیم و با هر نماد و سمبلی می‌توانیم این را به هم نشان دهیم و وحدت‌مان را حفظ کنیم.

وی تاکید کرد: هر کس باید راه خودش را پیدا کند، اما آنچه مهم است این که ما نباید ساکت بمانیم.

آتش بار دیگر به جان جنگلهای آمل افتاد

خبرگزاری مهر: بخشدار مرکزی شهرستان آمل از وقوع دوباره آتش سوزی جنگلهای این شهرستان در منطقه جنگلی زائر سرلهاش بخش مرکزی از پیش از ظهر جمعه خبر داد.

یحیی عسگری پوردقایقی پیش با تایید این خبر گفت: هنوز از سطح میزان آتش سوزی اطلاعات دقیقی اعلام نشده اما نیروهای امدادی نیروهای منابع طبیعی، آتش نشانی، هلال احمر، گروهای کوهنوردی و نیروهای محلی برای مهار آتش اعزام شدند.

وی افزود: علت حادثه در دست بررسی است ولی خشک بودن برگهای درختان و زمین اطراف موجب گسترش این آتش سوزی شده است.

بخشدار مرکزی آمل تصریح کرد: متاسفانه صعب العبور و صخره ای بودن منطقه جنگلی لهاش، اطفای حریق را برای نیروهای امدادی مشکل ساز کرده است.

عسگری پور از دهیاران مناطق جنگلی به عنوان مدیران بحران در روستاها نام برد و افـزود: به محض وقوع آتش نیروهای امدادی در منطقه حضور می یابند.

وی از شکارچیان و دامداران مناطق جنگلی این بخش نیز خواست با دیدن دودی ناشی از آتش سوزی های کوچک مراتب را به دهیاران روستاهای اطراف اطلاع دهند.

این درحالی است که " هادی خنجری " مدیر کل مدیریت بحران مازندران پیشتر به رسانه های این استان گفته بود: همه دستگاههای اجرایی مازندران برای اطفای آتش احتمالی در جنلگهای استان در آماده باش کامل هستند و در صورت وقوع حادثه آتش سوزی در جنگلها دو دستگاه بالگرد نیز به منطقه اعزام می شود.

در این حال اهالی منطقه از گسترش دامنه آـش سوزی ها درمنطقه جنگلی زایرسردر ابراز نگرانی کردند وگفتند: متاسفانه تاکنون نیروهای محلی به محل آتش سوزی نرسیدند.

در حوزه استحفاظی شهرستان آمل حدود 295 هزارهکتارجنگل و مرتع وجود دارد.

بازداشت سه شهروند دیگر بهایی در ارومیه

کمیته گزارشگران حقوق بشر- شیوا کریمی، حمیرا پرویزی و نوید مرغی، سه تن از شهروندان بهایی ساکن ارومیه روز سه شنبه هفتم دی ماه بازداشت شده اند.

بنا بر گزارش های دریافتی، روز سه شنبه 7 دي ماه، ماموران امنیتی با یورش به منازل 5 خانواده بهایی پس از تفتيش و توقیف برخی وسایل، شیوا کریمی، حمیرا پرویزی و نوید مرغی را بازداشت کردند.

گفتنی است در هفته های اخیر، فشارهای امنیتی بر روی شهروندان بهایی در شهرهای مختلف کشور شدت گرفته است. در همین راستا، از ابتدای دی ماه تا کنون، مهین تاج روحانی، رویا قنبری در ساری و ادیب حق پژوه در شیراز، پس از تفتیش منازلشان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند و شعله طائف، شهروند بهایی ساکن سمنان، جهت اجرای حکم یک سال حبس تعزیری فراخوانده شد.

انیسا صفاریان، دانشجوی بهایی اخراجی دانشگاه علم و صنعت در بابلسر، نیز پس از تفیش منزل و توقیف وسایل شخصی اش، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد که تا کنون تنها یک بار موفق به تماس تلفنی با خانواده اش شده است.

این در حالی است که صرف نظر از آزار و اذیت و بازداشت شهروندان بهایی توسط ماموران امنیتی و صدور احکام حبس برای آنان توسط دستگاه قضایی، در سال های پس از انقلاب، تعداد زیادی از شهروندان بهایی در زندان های شهرهای مختلف کشور به سر می برند و یا با مصادره و تخریب منازل و آتش سوزی عمدی در محل کار مواجه شده اند و جوانان بهایی نیز از حق تحصیل محروم هستند.

بازاری زندانی در معرض خطر جدی مرگ قرار دارد

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" بازاری زندانی محسن دکمه چی پس از 4 ماه عدم درمان، سرطان پانکراس وی پیشرفت نموده و احتمال درمان او را بسیار ضعیف کرده است . این مسئله باعث شده است که جان او را در معرض خطر جدی قرار دهد.
بازاری زندانی محسن دکمه چی پس از و خامت حالش 27 آذر ماه به بیمارستان منتقل شد4. دی ماه در بیمارستان مدرس تحت عمل جراحی سنگین 5 ساعته قرار گرفت،اما پزشکان معالج وی این عمل جراحی را نا موفق خواندند.آقای دکمه چی پس از عمل جراحی به آی .سی . یو منتقل شد در حالی که در بیهوشی بسر می برد و به دست او سرم وصل بود با پا بند پاهای او را به تخت بسته بودند همچنین سه پاسدار بصورت شبانه روزی مراقب او می باشند. خانواده آقای دکمه چی حق ملاقات با وی را در بیمارستان ندارند.
پزشکان و کادر درمانی آقای دکمه چی از شیوۀ برخورد غیر انسانی با بیمارشان مانند زدن پابند و حضور دائمی سه پاسدار بربالای سر وی خشمگین هستند و این برخوردها را یکی از عوامل تشدید شرایط جسمی وی می دانند.
پزشکان معالچ پس از عدم موفقیت عمل جراحی و تشخیص سرطان پانکراس، شیوه درمان وی را شیمی درمانی اعلام کرده اند به دلیل عدم در مان به موقع در مراحل اولیه بیماری و پیشرفت آن هنوز از موفقیت آمیز بودن این شیوه درمان اطمینان کامل ندارند .
پزشکان متخصص معالج وی طی نامه ای به عباس جعفری دولتی آبادی خواستار رسیدگی فوری به وضعیت خطرناک جسمی این بیمار شدند آنها اعلام کرده اند که باید پس از طی دوران نقاهت بسرعت شیمی درمانی او را آغاز کنند.
پیگیری خانواده آقای دکمه چی از دادستانی برای داشتن ملاقات با او تا به حال بی جواب باقی مانده است و آنها می گویند که به وزارت اطلاعات استعلام کرده اند اما وزارت اطلاعات تا به حال در این مورد به آنها پاسخی نداده است. این خانواده دائم با این پاسخ مواجه هستند که ما ماموریم و معذور!
تمامی دلایل و شواهد حاکی از آن است که بازجویان وزارت اطلاعات و عباس جعفری دولتی آبادی دادستان تهران با عدم معالجۀ او در 4 ماۀ اخیر و کارشکنی در ادامه درمان قصد حذف فیزیکی این بازاری زندانی را دارند.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،عدم درمان به موقع که منجر به پیشرفت بیماریهای حاد در زندانیان سیاسی می شود را به عنوان یک جنایت محکوم می کند ،سکوت و بی عملی دبیر کل سازمان ملل، کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی تا به حال باعث شده است که رژیم ولی فقیه علی خامنه ای به جنایتهای خود ابعاد تازه ای ببخشد.

10 دی 1389 برابر با 31 دسامبر 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
دبیر کل سازمان ملل متحد
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

ھدفمند سازی يارانه ھا يا "اعدام ھای ھدفمند"

انتخاب ما "مبارزه ھدفمند"!
ھر شب ستاره ای به زمين می کشند و
باز اين آسمان غم زده غرق ستاره ھاست
موج جديد اعدام از سوی جمھوری اسلامی از سر گرفته شده است. در شرايطی که در صفحات نشريات و مديای دنيا کمتر خبری از اجرای حکم اعدام حبيب لطيفی بود، رژيم جمھوری اسلامی بازی خود را ادامه داد. در شرايطی که فعالين سياسی در صفحات اينترنتی و خيابان ھای برفی و يخ زده اروپا و آمريکا و ... و ايران در تدارک کمپين ھای اعتراضی برای لغو حکم اعدام لطيفی بودند، رژيم دو زندانی سياسی ديگر را اعدام کرد. علی صارمی و علی اکبر سيادت اعدام شدند تا رژيم بتواند بازی سرکوب و ارعاب جامعه را ادامه دھد.
آری! سيستمی که در عرصه ی داخلی چند پاره و در عرصه ی جھانی منزوی تر از گذشته است، چراغ سبز و سکوت دولت ھای جھان را به فال نيکِ دھه ی ٦٠ گرفت و باز چوبه ھای دار را علم کرد. در شرايطی که بااجرای طرح ھدفمند کردن يارانه ھا در کل کشور فضايی نظامی برقرار است، رژيم نياز به کنترل خشم مردم دارد.
در اولين اقدام ھا رژيم ده ھا شھروند بی گناه بلوچ را به جرم ھمکاری با جندلله در زندان ھای بلوچستان اعدام کرد. نيروھای امنيتی خود در شھرھا و مراکز آموزشی را افزايش داده و زندانيان سياسی را در ھر خطه از اين سرزمين وسيله ی ارعاب عمومی قرار داده است. رژيم جمھوری اسلامی که با سه نسل از جوانان اين کشور باجوخه ھای تيرباران و چوبه ھای اعدام گفتگو کرده است، امروز در برابر خشم مردم تمام نيروھای خود را برای تمرکز قوا بکار گرفته است. در کارخانه ھا، دانشگاه ھا، مدارس و ساير مراکز و ... دولتی و غيردولتی انواع سيستم ھای امنيتی را برای کنترل موج خفته خشم مردم بکار گرفته است.
در چنين اوضاعی که تلاش برای يکدست شدن حاکميت روز به روز دشوارتر می گردد، اما فرآيندھای جھانی ريشه ھای مشترک دو جناح ھيأت حاکمه را برملا می کند. در نگاه کلی ھم جناح حاکم و ھم رھبران سبز بر ھدفمند کردن يارانه ھا و ضرورت اجرايی شدن آن تأکيد می کنند؛ و برای شان تفاوت فقط در شيوه اجرايی شدن اين طرح است و بس!!! يعنی در به بند کشيدن و له کردن تحتانی ترين اقشار اين کشور تفاوت فقط در شيوه استثمار است و نه در اينکه استثمار باشد يا نه.
رژيمی که در دو سال اخير با چالش "چگونه جمھوری اسلامی را حفظ کنيم؟" دو جناح ھم پيمانش در مقابل يکديگر صف آرايی کردند، امروز نيز مستأصل شده و رو در روی موج سرکش "تغيير" قرار گرفته است و نه راه پس میبيند و نه راه پيش! آنچه مانده ادامه ی ھمين بازی است و باز ھم می خواھد با تکرار بازی دھه ی ٦٠ سدی دربرابر اين انرژی خانمان برانداز ببندد. اما آن چه تا به امروز تمام معادلات را به ھم ريخته مقاومت و مبارزه ی مردم و به خصوص جوانان بوده است، اوج شکست اين توھم برای ھر دو جناح رژيم مبارزات درخشان و دلاورانه مردم در خيزش سال گذشته بود و به ميدان آمدن نسلی از مبارزين که قرار بود سربازان لشکرِ بيست ميليونی شان باشند. آنان که با تخريب مزار جانباختگان دھه ی ٦٠ به خيال خودشان خاطره مقاومت را ھم از صفحه ی ذھن مردم و جوانان زدوده بودند نمی دانند که با ميليون ھا ندا، سھراب، امير و احسان و حبيب ... چه کنند؟! باسروھای ايستاده ی کُرد، ترک، بلوچ، لر و ... فارس چه کنند؟! با شيرين، ترانه، مھديه و ... ھزاران زن و دخترياغی و عاصی چه کنند؟! اگر رفيقِ معلم فرزاد کمانگر را بر دار کردند با ھزاران کلام آتشين مقاومت و طغيانش چه کنند؟! و اگر احسان و علی و فرھاد و ... شھلا را برای ارعاب بر دار کردند با ھراس لحظه به لحظه ی مرعوب و مغلوب شدن شان چه کنند؟! امروز اعدام علی صارمی و علی اکبر سيادت به ھمراه خطر اعدام قريب الوقوع حبيب لطيفی و بسياری از زندانيان سياسی دربند ھشداری به مردم و جوانان است. اين رژيم برای تمام اعدام ھای ھدفمندِ خود برنامه ی از پيش تعيين شده دارد. اين ھا بخش ھايی از طرح "کنترل بحران" است که مدام سران نظامی و غيرنظامی رژيم آن را تکرار می کنند. برای ارعاب ھر قشر، مليت و جنسيت و ... برنامه ای ويژه طراحی کرده اند تا ھر تبلوری از مقاومت، مبارزه و آگاھی سياسی و مبارزاتی در نطفه خاموش شود. امروز در کنار ساير گزينه ھای سرکوب اين رژيم گزينه ی اعدام را در دستور کار قرار داده است.
امروز که رسانه ھای بين المللی آگاھانه چشم بر روی موج سرکوب و کشتار در ايران و کشورھای مشابه می بندندو فقط بر حسب ضرورت ھای جھانی يعنی منطق سود بازار اخبار را داغ می کنند، امروز که دول اروپايی،آمريکا، روسيه و چين و ... اختلافات، منافع و تھديدات شان را در نحوه ی تعامل با ايران ترجمه می کنند، امروزکه سينه چاکانِ حقوق بشر مھر سکوت بر لب ھايشان زده اند و در سکوت درندگی را نظاره می کنند، امروز کهدر پشتِ درھای بسته ی اتاق ھای ملاقات ھای ديپلماتيک و سالن ھای چند ھزار نفره ی کنفرانس حق مردم ايران
برای تغيير رژيم حاکم بر آن ھا را به چوب حراج گذاشته اند و امروز که قامت رشيد مبارزان مان بر چوبه ھای
دار رقص آزادگی را به جلوه آورده است سکوت جايز نيست.
ما اين ظلم را بر نمی تابيم. ما سکوت را بر نمی تابيم. ما از دست رفتن حقوق مردم ايران را بر نمی تابيم. ما
ريختن خون بھترين فرزندان اين خاک را بر نمی تابيم. ما زندان و شکنجه ی مبارزين راستين را بر نمی تابيم. ما
بازی بر سر سرنوشت مردم ايران را برنمی تابيم. ما چانه زنی برای منافع حاکمان و خيانت به منافع زحمت کشان
و فرودستان را ھرگز برنمی تابيم ... امروز ما اعلام می کنيم که در مقابل تمام تھديدات و تمھيدات شما ما نيز يک
"مبارزه ی ھدفمند" را آغاز کرده ايم تا با يک مقاومت آگاھانه، گسترده، ھماھنگ، سازمان يافته، مستمر،
افشاگرانه و جسورانه در مقابل شما ديوارھای ترک خورده حکومتتان را به زير آوريم. ما خوب می دانيم که ھر
کدام از جنايات جمھوری اسلامی ترکی است بر ديوارھای حکومت رو به فنايش! علی و علی ھا ھم ترکی ھستند،
بر اين ديوار! به زودی ديوارھا را فرو خواھيم ريخت! و ياد ھمه آزاديخواھان را جاودانه بر ديوارھای نوين
خواھيم نوشت روزی که ديگر ديوارھا آزادی را به بند نمی کشند.
"سرنگون باد جمھوری اسلامی!" – "نابود باد زندان ھای جمھوری اسلامی!"
کميته دفاع از مبارزات مردم ايران – بلژيک
کميته جوانان – بلژيک

حکومت فساد، جنایت و اعدام

کارنامه جمهوری اسلامی در نزدیک به سی و دو سال گذشته نشان میدهد که این نظام از آغاز تا به امروز، حاصلی جز جنگ، فقر، گرانی، بیکاری، چپاول ثروت های ملی، آلودگی محیط زیست، فساد، آوارگی، تحریم، فقدان امنیت، شکنجه، قطع عضو، سنگسار، اعدام و پایمال شدن حقوق و آزادی ها، برای مردم ایران نداشته است.

اعدام یازده تن از جوانان و زندانیان بلوچ در بیست و نهم آذر امسال بطور فله ای در پی اتهامات اثبات نشده، اعدام دو تن دیگر که یکی از آنان علی صارمی معلمی که در شهریور 86 به دلیل شرکت در مراسم یاد بود جانباختگان 67 در خاوران دستگیر و به اعدام محکوم شده بود، از جنایات اخیر رژیم بشمار میرود. عدم رعایت ابتدائی ترین حقوق انسانی در جمهوری اسلامی، اینکه ایران در سال گذشته بالاترین تعداد روزنامه نگاران پناهنده و بالاترین تعداد وکلای زندانی را داشته است و بالاخره اینکه ایران از نظر اعدام به نسبت جمعیت در راس کشورهای جهان قرار دارد، نشان دهنده رشد مقاومت مردم و حاکی از شدت عمل کم سابقه رژیم در مقابله با آن است.

مردم آگاه ایران میدانند که اصلاحات اساسی در چارچوب حکومت ولی فقیه ممکن نیست. آزادی و دموکراسی تنها هنگامی میسر است که شرائط و چارچوب های لازم برای تحقق آن مهیا، حکومت حافظ و ضامن حقوق و آزادی های مردم و دین و ایدئولوژی از حکومت جدا باشد.

اکنون که در پی اوجگیری مبارزات مردم برای احقاق حقوق و آزادی های خود، جمهوری اسلامی در تقابل کامل با مردم قرار گرفته و رژیم از آنجائی که خود را در ضعف می بیند، خشونت علیه مخالفین را تشدید نموده است، مبارزه برای رعایت حقوق و آزادی زندانیان سیاسی از اهمیت ویژه ای برخوردار میباشد و در کنار آن کوشش برای حذف مجازات اعدام از قوانين جزائی کشور، پشتیبانی از خانواده های زندانیان سیاسی و قربانیان اعتراضات مردمی، مبارزه برای منع شکنجه و مجازات های غیر انسانی مانند قطع عضو یا سنگسار، در دستور کار آزادیخواهان و طرفداران حقوق بشر قرار گرفته است.

سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور ضمن محکوم کردن ادامه نقض فاحش حقوق انسانی و شهروندی توسط جمهوری اسلامی، از کلیه هم میهنان، بویژه آنهائی که در خارج از کشور زیر ضربه مستقیم حکومت نیستند، انتظار دارد که با کوشش برای تحقق اهداف یاد شده و افشاء هرچه بیشتر جنایات رژیم در صحنه بین المللی، بمبارزات مردم ایران یاری رسانند.

هیات اجرائی سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور
مهندس کامبیز قائم مقام ـ مهندس بهمن مبشری - دکتر همایون مهمنش
نهم دیماه 1389 برابر سی ام دسامبر 2010

info@iranazad.info
http://www.iranazad.info

روزي که قانون اساسي 1906 امضاء شد - نگاهي به روند انتخابات در ايران

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:

مظفرالدين شاه

در اين روز در سال 1285 هجری (30 دسامبر 1906 ميلادي) مظفر الدين شاه قاجار مصوبه قانون اساسي را كه با اجراي آن نظام حكومتي ايران پارلمانی مي شد امضاء كرد و ده روز بعد هم درگذشت. اين قانون داراي 51 اصل بود كه بعدا و چندبار اصلاحيه هايي به نام متمم بر آن اضافه شد. طرح قانون اساسي سال 1906 ميلادي كه عنوان آن را در آن زمان نظامنامه گذارده بودند به جاي مجمع موسسان، توسط چندحقوقدان و سياستمدار انشاء، و در مجلس شورا كه اعضاي آن نيز به صورت خاص تعيين شده بودند تصويب شده بود و احتمالا نفوذ خارجي در تدوين آن بي تاثير نبود. طبق استاندارد جهانی، طرح هرقانون اساسی و اصلاحیه های آن پس از تصویب در مجمع مربوط باید به رفراندم سراسری گذارده شود تا ام القوانین یک ملت گردد.

نخستين جلسه مجلس شورا در كاخ گلستان تشكيل شده بود كه بعدا به ميدان تاريخي بهارستان منتقل شد و بربالاي سردر مجلس علامت عدل مظفر را نصب كردند زيرا كه مظفر الدين شاه گفته بود كه مشروط كردن اختيارات شاه و دولت (سه قوه حکومتی) و تعیین رئیس قوه مجریه (در آن زمان نخست وزیر) با تمایل و رای اعتماد مجلس، آرزوي قلبي و هميشگي او بوده است. علامت عدل مظفر كه يك شيئ ملي و تاريخي است و مفهوم آن پیروزی عدالت هم می تواند باشد پس از پیروزی انقلاب در بهمن ماه 1357، ديگر در محل خود ديده نمي شود!.

مروري برتاريخ مشروطيت ايران نشان مي دهد كه اعضاي پارلمان ايران را تقريبا هميشه طبقه خاصي تشكيل مي دادند و يا كساني بودند كه نامشان آشنا بود و يا اين كه كوشيده بودند مردم با نام آنان آشنا شوند. سوء استفاده هاي گوناگون و برگزاري نادرست و سوء جريان انتخابات در طول دمکراسي ايران که داستاني طولاني و رنج آور است باعث شده است که ايرانيان آنطور که بايد به اهميت راي و مشارکت در انتخابات پي نبرده و يا آن را جدي نگيرند. از سال 1359 به اين سوي نيز به دليل كمبود رسانه حرفه اي و مستقل در ايران، مردم آن چنان كه بايد با جزئيات دمكراسي و فرضيه هاي آن آشنا نشدند. تحولات پس از انتخابات خرداد 1388 که نخستين اعتراض جدّي به انتخابات بوده ممکن است ايرانيان را متوجه اهميت "راي" و انتخابات کرده و مشارکت در انتخابات بعدي وسيعتر و با چشم و گوش باز و دقت کامل باشد.

اصحاب نظر نبود دادگاه قانون اساسی در ایران را که به شکایات مربوط به نقض اصول قانون اساسی رسیدگی ماهوی کند یک نقص در تاریخ دمکراسی معاصر ایران دانسته اند.

پيش از قانون اساسي سال 1906 هم ايران در دوره هاي متعد داراي دمکراسي بود. در دوران حکومت اشکانیان (از سال 247 پیش از میلاد تا سال 228 بعد از میلاد)، ایران یک دمکراسی بود و مجلس (مهستان) داشت و تعیین جانشینان شاهان (ولیعهدها)، سایر مقامات ارشد، تصمیمات مهم و ضابطه مالیات ها باید به تصویب مهستان می رسید. در دوران اشکانیان همین مجلس چندبار شاه وقت را عزل کرده بود.

در دوران معاصر، محمدعلي شاه نخستين فردي بود كه به رعايت قانون اساسي سوگند ياد كرد و شاه شد، ولي زودتر از همه زير سوگند خود زد و مشروطيت را تعطيل كرد.

فرضیه ای جدید برای اثبات جهان قبل از انفجار بزرگ

مطالعات جنجال برانگیزی که به تازگی نتایج آن منتشر شده، این فرضیه را مطرح می کند که الگو های حلقوی شکل و شبح واری که در آسمانها دیده می شوند، می توانند تصویری از جهانی باشند که قبل از انفجار بزرگ وجود داشته است.
به گزارش خبرگزاری مهر، در صورتی که این نظریه درست باشد، پرتوهای کیهانی اولین شواهد واقعی مبنی بر این واقعیت هستند که جهان کنونی ما جوانترین بخش از رشته ای بینهایت از جهانهای متوالی و احیا شده است.
اخترشناسان این الگوهای حلقوی را طی بررسی جدید از پس زمینه ریزموجی کیهانی جهان یافته اند، این پس زمینه بازمانده تشعشعاتی است که از انفجار بزرگ به جا مانده و اکنون در جهان نفوذ کرده است در بسیاری از این الگوهای حلقه مانند که به موجی در یک برکه شباهت دارند، حرارت نسبت به دیگر بخشهای پس زمینه ریزموجی کیهانی یکنواخت تر است.
به گفته "راجر پنروز" از دانشگاه آکسفورد و "واحه گورزادیان" از موسسه فیزیک ایروان در ارمنستان، یکی از دلایل قابل قبول برای وجود این پدیده می تواند این باشد که چنین حلقه هایی در زمان جهانی پیش از جهان کنونی و در اثر برخورد سیاهچاله ها با یکدیگر به وجود آمده اند. دانشمندان معتقدند زمانی که دو سیاهچاله با یکدیگر برخورد می کنند امواجی از انرژی از خود ساطع می کنند که به امواج گرانشی شهرت دارند، هرچه سیاهچاله های در حال برخورد با یکدیگر عظیم تر باشند، امواج شدیدتر، بیشتر و قدرتمندتری ایجاد خواهند شد.

امواج گرانشی تار و پود فضا-زمان را مختل می کنند و به گفته "پنروز" و گورزادیان، این امواج می توانند نشانه هایی از مسیر خود را به شکل الگوهای حلقه ای شکل به جا گذاشته باشند. در صورتی که جهان ما یکی از جهانهای دوباره متولد شده باشد، این می تواند به آن معنی باشد که حلقه ها از انفجار بزرگ جان سالم به در برده اند و اکنون این فرصت را به وجود آورده اند تا با کمک آنها از میان انفجار بزرگ به اعصار گذشته نگاه کنیم.
بر اساس گزارشی که "پنروز" در اوایل ماه جاری از نتیجه مطالعات خود منتشر کرده، انفجار بزرگ که جهان کنونی پس از آن شکل گرفته است، پدیده ای بی نظیر و یکتا نیست. دست کم یک انفجار بزرگ دیگر پیش از این انفجار رخ داده و به جهانی که پیش از این جهان وجود داشته هویت فیزیکی بخشیده است و بر همین اساس پنروز پیش بینی می کند پیش از این جهان جهانهای بیشمار دیگری وجود داشته اند.
پنروز این چرخه متولد شدن جهانها را اعصار متوالی می خواند که هر یک از آنها برای مدتی ناشناخته به طول انجامیده اند، مدت زمانی که جهان کنونی با عمری در حدود 13.7 میلیارد سال سن، در برابر آنها بسیار ناچیز و کوچک است. یک عصر یا دوره با یک انفجار بزرگ آغاز می شود و با گذشت زمان جهان نوزاد از دریایی از ذرات همگن و رقیق تکامل پیدا کرده و به ساختاری پیچیده تر متشکل از کهکشانها، ستاره ها، سیاره ها، و حیات تبدیل می شود.
بر اساس نظریه پنروز، در تمامی این مدت جهان با سرعتی بالا و به واسطه همان انرژی تاریک ناشناخته در حال گسترش یافتن است. تمامی مواد موجود در این جهان طعمه ناگزیر سیاهچاله هایی خواهند بود که در قلب کهکشانهای بزرگ وجود دارند و این سیاهچاله ها روز به روز بزرگتر می شوند و با ترکیب و برخورد با یکدیگر سیاهچاله های بزرگتری را تشکیل خواهند داد. امواج گرانشی ناشی از این برخوردها همان امواجی هستند که حلقه های موجود بر روی پس زمینه ریزامواج کیهانی جهان کنونی را به وجود آورده اند.
سیاهچاله های غول پیکر به تدریج همه ماده موجود در جهان را مصرف می کنند تا زمانی که چیزی باقی نماند و همانطور که استفان هاوکینگ در دهه 1970 اعلام کرد، زمانی که سیاهچاله های بزرگ دست از بلعیدن ماده بردارند، جرم خود را به شکل تشعشعات از دست می دهند بر اساس این نظریه طی میلیاردها سال بقایای سیاهچاله ها با تبدیل کردن ماده بلعیده شده به پرتوهای کیهانی تبخیر خواهند شد و در این بخش از دوره یا عصر، جهان، که اکنون به کهنسالترین و وسیع ترین حد تصور خود رسیده، دوباره به دریایی یکپارچه و همگن از ذرات تبدیل شده است. پنروز در انتها می گوید این جهان دچار تحولاتی می شود که در نتیجه آنها دوباره به اندازه نقطه ای کوچک متراکم شده و زمینه انفجار بزرگ بعدی فراهم می آید.
از سویی دیگر "امیر حاجیان" اخترشناس ایرانی موسسه اخترفیزیک نظری در تورنتوی کانادا که مطلعاتی همزمان را در این زمینه انجام داده و نتایج آن را مشابه پنروز در نشریه آر ایکس آی وی منتشر کرده، معتقد است بر اساس نظریه پنروز، هر پدیده بزرگی در جهان کوچک شده و هر پدیده سردی داغ خواهد شد، به این شکل جهان وسیع و سرد به جهانی فشرده و داغ تبدیل می شود.
حاجیان معتقد است پنروز و گورزادیان در نظریه خود توضیحی درباره عاملی که به این تحولات دامن می زند نداده اند در حالی که این بخش بسیار مهم بوده و به بیشترین توضیحات در این نظریه نیاز دارد. به گفته وی این نظریه تنها بر روی کاغذ امکان پذیر است اما در واقعیت از جزئیات گم شده و مجهول بسیاری برخوردار است.
در واقع حلقه های فضایی از نظر حاجیان پدیده هایی بسیار معمولی به شمار می روند. به گفته وی این حلقه ها پدیده هایی غیر معمول نیستند، بلکه کاملا متداول بوده و مدلهای شبیه سازی شده ای که حاجیان در طی مطالعاتش به دست آورده نشان می دهند این حلقه ها در جهانی که با نظریه تورم مطابقت دارند نیز می توانند وجود داشته باشند.
بر اساس گزارش نشنال جئوگرافی، نظریه تورم بر این اساس ارائه شده است که جهان اولیه دوره ای از "بیش-بسط یافتگی" را پشت سر گذاشته است که درنتیجه آن به شکل و ابعاد کنونی اش دست پیدا کرده است نظریه تورم بسیاری از مشکلاتی که در نظریه انفجار بزرگ وجود دارد را برطرف می کند اما پنروز معتقد است نظریه وی نیاز به تکیه بر نظریه تورم را از بین خواهد برد.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : م.ش.

من زوجم و تو فردی

تقديم به دوستاني كه در جنگلي به نام تهران زندگي ميكنند


در این دیار ســـربی ، یک استکان، هـوا نیســــــت
درد و غم و مرض هست؛ یک جرعه ی دوا نیست

مــعشوقه هـــای این شهر بر چهره، مــاسک دارند
احــــــــوال عــــــــاشقان نیز، چندی است روبِه را نیست

فرهـــــــــاد آسم دارد ، خسرو ســـــــــــــیاه سرفه
هیچ آدمی به فـــــکرِ شــــیرین بینوا نیســـــت

"اطفــــــــال و ســــــالمندان" در خــــانه ها اسیرند
ویران شود هر آنجا ، غوغـــــای بچه ها نیســــت

تـــــاوان دیـــــــدن تو ، سنگینتر از جریمه است
من زوجم و تو فردی ، این شهر جــــای ما نیست


عكسهای پارتی جنجالی در شمال تهران

اين پارتي بمناسبت جشن تولد يكسالگی دختر يكی از برج سازان تهران برپا شده بود.تصاويری كه مشاهده می فرماييد از اين مراسم لهو لعب گرفته شده است . اكثر دختر و پسرهای حاضر در اين پارتی در زمان دستگیری در حالت زننده ای در كنار هم خوابيده بودند:


حركات ناشايستي كه از دختران و پسران حاضر در پارتي مشاهده شد


استفاده از مدلهای مو دور از شان يك جوان ايرانی


رقص دسته جمعي دختران با پسران تا نيمه هاي شب

عكس تعدادي از ميهمانها پس از دستگيري


عكس يكي از برادران خدمت گذار نیروی انتظامی در عملیات دستگيري افراد شركت كننده در این پارتي

بالای صفحه

... بیشتر