xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

شنبه ، 25 دی 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net


عکس/ خطر نابودي آثار نقاشي با قدمت 12 هزار ساله - غار ميرملاس كوهدشت




جوانی که با خودسوزی انقلاب تونس را راه انداخت/عکس

سایت شفاف در تهران: "محمد البوعزیزی" 26 ساله که به رغم داشتن مدرک تحصیلی، ناگزیر از راه دستفروشی کسب درآمد می کرد، حدود یک ماه پیش در شهر "سیدی بوزید" دست به خودسوزی زد. خودسوزی این جوان تونسی که به مرگ وی منجر شد، باعث گردید دوستان و نزدیکان وی دست به اعتراض و تظاهرات بزنند. اعتراض و تظاهرات آنان هم به درگیری با نیروهای پلیس ضد شورش و کشته شدن تعدادی دیگر منجر شد. این درگیری ها همین طور ادامه یافت و حدود یک ماه به طول انجامید. این اعتراضات در نهایت به سقوط دولت تونس و فرار "زین العابدین بن علی" رئیس جمهور این کشور منجر شود

حسین خضری زندانی سیاسی زندان ارومیه اعدام شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: زندانی سیاسی حسین خضری، به احتمال بسیار زیاد صبح امروز در زندان ارومیه به دار آویخته شده است. منابع خبری حکومتی بدون اشاره به نام این زندانی، از اعدام « یک عضو گروهک تروریستی پژاک» خبر داده اند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، با وجود هشدار فعالان و سازمان های حقوق بشری مبنی بر اجرای قریب الوقوع حکم اعدام زندانی سیاسی حسین خضری، حکم اعدام نامبرده صبح امروز و بدون اطلاع خانواده و وکیل مدافع وی در زندان ارومیه به اجرا درآمد.

واحد مرکزی خبر جمهوری اسلامی ظهر امروز از از اعدام «یک عضو گروهک تروریستی پژاک» خبر داد اما اشاره ای به نام این شخص نکرد. واحد مرکزی خبر به نقل از دبیرخانه شورای تأمین آذربایجان غربی گفت که حکم اعدام این زندانی پس از تائید در مراجع قضائی در زندان ارومیه اجرا شده است.

برادر حسین خضری در گفتگویی با رسانه های خبری ضمن ابراز بی اطلاعی از این مساله گفت که وی نیز این مطلب را از رسانه های خبری شنیده است.

حسین خضری از اعضای اقلیت کرد ایران، اواسط سال 87 و به اتهام تبلیغ علیه نظام و همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام توسط نیروهای سپاه نبی اکرم شهرستان کرمانشاه بازداشت، و اگرچه تمامی اتهامات منسب به خود را رد کرد، اما در شعبه یکم دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم گردید که حکم دادگاه بدوی نیز توسط شعبه ۱۰ دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی تائید شد.

در یک ماه گذشته این دومین مورد از اعدام زندانیان سیاسی در جمهوری اسلامی می باشد که در هر دو مورد نیز این اعدام ها بدون اطلاع خانواده و وکلای این زندانیان صورت گرفته است، که خود بر خلاف قوانین مصوب جمهوری اسلامی می باشد که تاکید دارد اجرای احکام اعدام به فاصله چهل و هشت ساعت پیش از اجرای حکم می بایستی به خانواده و وکیل مدافع ایشان اعلام گردد.

هفتم دی ماه سال جاری نیز علی صارمی زندانی سیاسی زندان رجایی شهر کرج، بدون اطلاع قبلی خانواده و وکیل مدافعش برای اجرای حکم به زندان اوین منتقل و اعدام شد.

زين‌العابدين بن علي به عربستان سعودي فرار كرده است

ایلنا: رئیس‌جمهوری سابق تونس پس از ۲۳ سال زمامداری، به همراه خانواده‌اش به عربستان سعودی گریخت.
به گزارش ايلنا به نقل از بي‌بي‌سي، «زین العابدین بن علی» که ۷۴ سال سن دارد، پس از آن‌که اعتراض مردم به وضع اقتصادی به تظاهرات گسترده ضددولتی تبدیل شد، از کشور گریخت.

«محمد الغنوشی»، نخست‌وزیر تونس به‌عنوان رئیس‌جمهوری موقت زمام امور را به دست گرفته و در این کشور وضع فوق‌العاده اعلام شده است.
غنوشی در سخنراني نطق تلویزیونی اعلام کرد كه شنبه ـامروزـ با رهبران سیاسی دیدار می‌کند تا مقدمات تشکیل دولت جدید را فراهم کند.
ده‌ها تن از مردم تونس در هفته‌های اخیر در حمله نیروهای امنیتی به تظاهرکنندگان ضددولتی کشته شده‌اند.

تظاهرات گسترده در تونس در ابتدا به‌دليل اعتراض به بیکاری گسترده، فساد دولتی و افزایش قیمت مواد خوراکی برپا شد و در نهایت حکومت بن علی را هدف گرفت.
بنا بر اين گزارش، سقوط بن علی برای مردمی که در تونس زندگی می‌کنند، «باورنکردنی» است.

باراک اوباما در بیانیه‌ای خشونت پلیس تونس را محکوم و از «شجاعت» مردم این کشور تمجید کرد.
اوباما گفت که آمریکا و جامعه جهانی شاهد مبارزه مردم تونس برای کسب حقوق جهان‌شمول هستند و تصاویر ملتی که خواهان شنیده شدن صدایش است را از یاد نخواهند برد.

وی خواستار خویشتن‌داری همه طرف‌های درگیر، پرهیز از خشونت و برگزاری انتخاباتی شد که به گفته وي نمایانگر «اراده ملی» تونس باشد.
بن علی پس از کناره‌گیری از قدرت به همراه خانواده‌اش سوار بر هواپیما شد و کشور را به مقصد نامعلومی ترک کرد. پس از مدتی دولت عربستان سعودی با صدور بیانیه‌ای از ورود بن علی به این کشور خبر داد.

بر اساس این بیانیه، دولت عربستان سعودی به دليل «حمایت از امنیت و ثبات کشور برادر، تونس»، زین العابدین بن علی و خانواده وي را پذیرفته است.
هم‌زمان رسانه‌های فرانسه اعلام کردند كه «نیکلا سارکوزی»، رئيس‌جمهوري اين كشور از صدور مجوز فرود هواپیمای بن علی خودداری کرده است.
محمد الغنوشی در سخنرانی تلویزیونی خود گفت كه نخستین اولویتش برقراری نظم و امنیت است اما هنوز معلوم نیست که تظاهرکنندگان با کناره‌گیري بن علی از قدرت راضی شوند یا به اعتراض‌های خود ادامه دهند.

خودروهای ارتش و نیروهای نظامی با تیربارهایی که رویشان نصب شده است، در اطراف ساختمان‌های دولتی مستقر شده‌اند تا از آنها محافظت کنند.
نیروی پلیس در روزهای گذشته برای متفرق کردن تظاهرکنندگان از گاز اشک‌آور و باتوم استفاده کرده و در مواردی، تیر هوایی شلیک کرده است.
گروه‌های حقوق بشر می‌گویند كه ناآرامی‌های هفته‌های اخیر بیش از ۶۰ کشته بر جای گذاشته است.

اعتراض های گسترده مردمی در تونس پس از آن شروع شد که جواني بیکار در اعتراض به ممانعت پلیس از فروش سبزیجات توسط وي در کنار خیابان، خود را به آتش کشید.

زین العابدین بن علی، دومین رئیس‌جمهوری تونس از زمان استقلال این کشور از فرانسه در سال ۱۹۵۶ميلادي بود.
وي آخرین بار در سال ۲۰۰۹ ميلادي با بيش از ۸۹ درصد آرا برای دوره پنج ساله به ریاست‌جمهوری انتخاب شده بود.

کارگران اخراجی چینی البرز، ۱۴ ماه حقوق طلبکارند

ایران کارگز : کارگران اخراجی چینی البرز قزوین ۱۴ ماه حقوق معوقه را هنوز دریافت نکرده اند.

به گزارش منابع کارگری، در پی انحلال شرکت چینی البرز قزوین که در اسفندماه گذشته حکم آن صادر شده بود، تا مردادماه امسال کارگران این شرکت بارها دراعتراض به حکم انحلال و از دست دادن تنها راه امرار معاش خود بعد از حدود ٢٣ سال سال سابقه کار، مقابل شرکت، یا سازمان صنایع قزوین و یا مقابل نهاد ریاست جمهوری در تهران تجمع و تحصن کرده بودند، اما به نتیجه نرسیدند.

این گزارش حاکی است که در نهایت کارگران این کارخانه اخراج شده و اکنون به رغم طلب ۱۴ ماه حقوق معوقه، حتی برای تامین مخارج زندگی خود در مضیقه هستند و درشرایط اسف باری زندگی می کنند.

کارگران این شرکت گفته اند که قصد دارند جلوی شرکت به تحصن دست بزنند تا از این وضعیت به شدت سخت خلاص شوند. به گفته یکی از آنها، صاحب شرکت که حدود سه هزار نفر را بیکار کرده، به دلیل ارتباطی که با برخی مقامات دارد، قابل بازخواست و تعقیب نمی باشد و هیچ شکایتی نیز اثرگذار نیست.

سهمیه بنزین 100 تومانی بهمن ماه منتفی شد

دادنا: براساس جدیدترین تصمیم دولت، با تثبیت سهمیه بنزین نیمه یارانه ای (400 تومانی) خودروهای شخصی و عمومی در بهمن ماه، احتمال اختصاص سهمیه بنزین ویژه- حمایتی خودروها (نرخ 100 تومانی) منتفی شد.

به گزارش مهر، با ورود به دومین ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها سهمیه بنزین نیمه یارانه ای (400 تومانی) خودروهای عمومی و شخصی در دولت تعیین و نهایی شده است که در روزهای آینده به طور رسمی اعلام می شود.

در بهمن ماه سالجاری با توجه به اینکه مصرف بنزین روزانه کشور کاهش قابل توجه ای نیافته است، احتمال اختصاص سهمیه بنزین ویژه- حمایتی خودروهای شخصی و عمومی (با نرخ 100 تومانی) منتفی به نظر می رسد.

به استناد آمارهای شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، متوسط مصرف بنزین کشور با کاهشی حدود سه میلیون لیتری به حدود 59 میلیون لیتر در روز رسیده است.

در این میان، با تصمیم دولتمردان سهمیه بنزین نیمه یارانه ای (400 تومانی) و آزاد (700 تومانی) خودروهای شخصی و عمومی در بهمن ماه سالجاری بدون تغییر می ماند.

معيارها و ارزش هاي نوين اچتماعي و تاثير آن در فن مبارزه اجتماعي

حسن ما سا لی

کوشش برای شکل گیری پیمان همبستگی و اتحاد عمل مشترک بمنظور:

الف- به اجرا در آوردن مبانی حقوق بشر ( ١- آزادی همه زندانیان سیاسی؛ ٢ - مخالفت با اعدام ؛ ٣- مخالفت با سنگسار؛ ٤- برابری حقوق زن و مرد؛ ٥- کارزار بین المللی برای محاکمه رژیم جمهوری اسلامی بخاطر ارتکاب جنایت علیه بشریت).

ب- بر کناری رژیم و شکل گیری قدرت جایگزین و مطلوب مردم و نوسازی آینده ایران.

دوستان و هموطنان آزاد اندیش

موج اعدام ، سنگسار، تجاوز به حقوق اولیه انسانی و مدنی در ایران، بشد ت ادامه دارد؛ زندانیان سیاسی از هیچ حقوق انسا نی و قضائی برخوردار نیستند؛ حتی امنیت اعضای خانواده و خویشا وندان زندانیان سیاسی توسط رژیم اسلامی – فاشیستی سلب میشوند.

آزادی های فردی و اجتماعی ، مشارکت مردم در تعین سرنوشت خویش و سایر مبانی و اصول دمکراسی - خواهی و حقوق بشر، در ایران ارزش واعتباری ندارند و بشدت پایمال میشوند.

ابعاد ترور و اختناق گسترش یافته اند، مردم ایران- خصوصاً زنان و جوانان- با امکانات محدود، بمقاومت و مبارزه خود ادامه میدهند.

در چنین شرایطی، این پرسش اساسی مطرح است که نقش نیروهای سکولار ، دمکرات و برابری طلب در خارج از کشور چه میتواند باشد؟

واقعیت اینستکه: نیروی انسانی مبارز ، فرهیخته، کاردان و سازمانده بزرگی از ایرانیان در خارج از کشور زندگی میکنند و بسیاری از ما بطور ا نفرا دی و یا گروهی، اما پراکنده، تلاش میکنیم که به مبارزات آزادیخواهانه مردم ایران در داخل کشور یاری برسانیم. اما متاسفانه هنوز نتوانسته ایم نقش موثری برای آزادی زندانیان سیاسی ، و برای جلوگیری از اعدام ، سنگسار و مخالفت با سایر قوانین و مقررات قرون وسطائی و فاشیستی ، ایفا کنیم. زیرا هنوز همسوئی و همآهنگی در میان خود بوجود نیاورده ایم، هنوز فرقه گرائی و خود محور بینی در ما حاکم است.

بررسی افکار وکردار ما نشان میدهند که با مشکل دیگری نیز روبرو هستیم ، و آن عاد ت به سبک کار کهن میباشد. یعنی عادت کرده ایم که مناسبات انسانی ، گروهی ، سیاسی و اجتماعی خودمان را با معیار ها و ارزش های سنتی تنظیم کنیم. بعبارت دیگر، به " فنون سازماندهی و مبارزه اجتماعی بر اساس معیارها و ارزش های مدرن اجتماعی" توجه نمی کنیم.

ضروری است که هرچه زودتر بخود آئیم و آگاه باشیم که انسانها و جوامع بشری تغییر کرده اند. امروز انسانهای فرهیخته و آزاد اذد یش ، فنون سازماندهی و مبارزه اجتماعی به سبک پدرسالارانه " ایلیاتی"، یا " حزب لنینی" رادیگر نمی پذیرند، زیرا هردو، یکنوع روابط " هرمی" و فرمان از بالا به پائین را می طلبد.

ضروری است که سازماندهی و برقراری مناسبات انسانی -سیاسی – مبارزاتی با شیوه های سنتی و کهن را رها کنیم. ارزش ها و معیارهای انسانی – سیاسی کنونی در جهان، می طلبد که " استقلال فکری ، سیاسی ، و تشکیلاتی هر فرد و گروه" را بپذیریم و به آن احترام بگذاریم . به خودمحور بینی، به هژمونی طلبی و سیطره جوئی های فردی و گروهی خاتمه بدهیم و از همه مهمتر، برای ایجاد همبستگی سیاسی – مبارزاتی، خودمان را از" جمود فکری" نجات بدهیم و خودمان را اسیر "ایدئولوژی ها ومذاهب " نکنیم. (عقیده دارم، آنها را باید یک امر خصوصی افراد تلقی کرد و در تعین مناسبات سیاسی -اجتماعی دخالت نداد) .

بنابراین ، با احترام به هویت و شخصیت انسا نهای دمکرات و دگر اندیش، روابط سیاسی – تشکیلاتی - مبارزاتی " آگاهانه و داوطلبانه "ای تدوین و سامانه دهیم، نه بر اساس فرامین از بالا به پائین و " قالب های از پیش ساخته"!!!

با چنین معیارهای نوینی، میتوانیم " شبکه های سیاسی- مبارزاتی گوناگون " در داخل و خارج از کشور بوجود آوریم و توانمندی های خود را دربرابر رژیم بطرز موثری بکار اندازیم .

ما میتوانیم با مشارکت آگاهانه و داوطلبانه هر گروه ( شبکه) ، " شورای همآهنگی" برای تصمیم گیری مشترک سیاسی – مبارزاتی، بوجود بیاوریم و دینامیسم مبارزاتی را در برابر رژیم اسلامی – فاشیستی ارتقا ببخشیم.

امر مهم دیگری که در فنون سازماندهی و مبارزه اجتماعی باید به آنها توحه کنیم اینستکه : به خواست ها ، کیفیت نیروهای شرکت کننده، به توانائی ها و به ضرورت ها و الویت ها نیز توجه داشته باشیم .

یعنی : مسائل حادی نظیر اعدام ، سنگسار مطرح هستند که برای لغو آنان ، باید فوراً و مشترکاً اقدام کنیم؛ و " الویت" این اقدامات را در نظر بگیریم و از برنامه های " مبارزه برای سرنگون کردن رژیم"،بطور مرحله ای جدا کنیم ( گرچه اکثر این کوشش ها در آن مسیر قرار دارند).

از طرف دیگر، توجه داشته باشیم که برخی افراد و محافل هستند که خواستار شرکت در کار ومبارزه معینی هستند و میخواهند به خواست های مرحله ای و ملموسی پاسخ بدهند و در گام اول نمیخواهند خودشان را با مسائل تئوریک و بغرنج سیاسی دیگر درگیر کنند.

براین اساس، پیشنهاد م اینستکه: خواست ها و یا پلاتفرم مبارزاتی خودمان را به دوبخش تقسیم کنیم:

الف – سازماندهی و اتحاد عمل مشترک و ایجاد " شورای همآهنگی " بر اساس معضلات و خواستهائی که در چارچوب "حقوق بشر" می گنجند. (و از درآمیختن با امور خاص سیاسی ،بطور مثال: برنامه برکناری رژیم و جابجائی قدرت سیاسی و مناسباتی که در اینده باید حاکم گردند، از نظر فنون سازماندهی و شیوه کار، مجزا کنیم).

ب- اتحاد عمل سیاسی- تشکیلاتی- مبارزاتی و ایجاد شورای همآهنگی، با پلاتفرم سیاسی مشترک برای " برکناری رژیم"؛ و تدارکات لازم برای "شکل گیری قدرت سیاسی جایگزین و نوساری آینده کشور" .
پسنديدم ·

اخراج 50 نفر از کارگران کارخانه تراکتور سازی ارومیه

آژآنس خبری موکریان: حدود 50 تن از کارگران کارخانه تراکتورسازی ارومیه اخراج شدند.
براساس اخبار رسیده به آژانس خبری موکریان، اخیراً کارخانه ترکتورسازی ارومیه به دلیل بحران مالی بيش از 50 نفر از كارگران خود را اخراج نموده که در میان آنها کارگرانی با 15 سال سابقه خدمت دیده می شود.
گفتنی می شود بحث هایی در رابطه با انتقال كارخانه تراكتورسازي اروميه به آذربايجان شرقي به دليل نبود نقدينگي و سرمايه‌گذاري مطرح شده است.

نماینده مجلس: تحصیل 300 تا 400 نفر از فرزندان مسئولان کشور در انگلیس

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اعلام تعداد فرزندان مسئولان کشور که در دانشگاههای انگلیس تحصیل می‌کنند گفت: تعدادی از فرزندان مسئولان که در انگلیس تحصیل می‌کردند به کشور بازگشتند.
محمد مهدی شهریاری در گفتگو با خبرنگار مهر از تحصیل 300 تا 400 نفر از فرزندان مسئولان کشور در انگلیس خبر داد و گفت: زمینه برای تحصیل در کشورهای مختلف وجود دارد انگلیس نیز از نظر علمی این طور نیست که فاصله زیادی از نظر امکانات دانشگاهی با خیلی از کشورهای دیگر داشته باشد.

نماینده مردم بجنورد و عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه تعداد دقیق بازگشته‌ها را نمی‌دانم اما خبر دارم که تعدادی از انگلیس بازگشته‌اند، افزود: کیفیت خیلی از رشته‌ها در کشورهای دیگر بالاتر از انگلیس است لذا ضرورتی ندارد که ایرانیان داوطلب آموزش عالی که می‌خواهند به خارج از کشور بروند، انگلیس را انتخاب کنند.

شهریاری اضافه کرد: در داخل کشور کیفیت تحصیلی افزایش یافته و تجهیزات دانشگاهی نیز پیشرفت داشته است بنابراین می‌ توان در داخل کشور نیز تحصیل کرد. حال برخی به دنبال رشته‌های خاص هستند و علاقمندند که برای تحصیل به خارج از کشور بروند این افراد نیز گزینه‌های مختلفی دارند و واجب نیست بخواهند به انگلیس بروند.

شهریاری در پاسخ به این سئوال که فرزندان کدامیک از مسئولان به کشور بازگشته اند از اعلام اسامی خودداری کرد.

فاطمه آلیا نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز پیش از این درباره بازگشت فرزندانی از مسئولان که در انگلیس شاغل به تحصیل هستند به مهر گفته بود: مسئولان به جای "تصمیمات اعلامی" یکسری "تصمیم اعمالی" انجام دهند و فرزندان خود را از انگلیس بازگردانند.

وی افزوده بود: گاهی مسئولان از سوی ملت ایران متهم هستند که نکند بخاطر اینکه فرزندان خودشان در انگلیس تحصیل می کنند، منافع فردیشان را بر منافع ملی و اصل عزت، حکمت و مصلحت به عنوان اصل سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران، ترجیح دهند و این اصل را نقض کنند.

نماینده مردم تهران اضافه کرده بود: صف اول مطالبه مردم خطاب به مسئولان است که در اسرع وقت فرزندانشان را به داخل کشور بیاورند، که انتظار می رود به داخل کشور بیاورند یا اگر فرزندانشان کار نیمه کاره ای دارند از طرق مختلف با مراجعه به کشورهای دیگر کار خود را به اتمام برسانند و به هر حال دیگر در کشور انگلیس نباشند و عزت خود را بر بودن در انگلیس و استفاده از برخی شرایط تحصیلی ترجیح دهند.

قطع درمان بازاری زندانی و انتقال وی به زندان

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،بازاری زندانی محسن دکمه چی علیرغم شرایط وخیم وحاد جسمی بدلیل عمل جراحی سنگین و ابتلا به سرطان لوزالمعده از بیمارستان به بند بازگردانده شد و مانع شیمی درمانی وی شدند .
بازاری زندانی محسن دکمه چی پس از 4 ماه بیماری و تحمل دردهای شدید ،کاهش وزن و زردی 27 آذر ماه به بیمارستان منتقل شد .
پزشکان معالج وی طی گزارشهای پزشکی به دادستانی تهران اعلام کردند که او باید همچنان در بیمارستان بستری بماند تا درمان ادامه یابد و انتقال او به زندان خطر جدی جانی دارد. اما بازجویان وزارت اطلاعات و عباس جعفری دولت آبادی یکی از سرکوبگران زندانیان سیاسی به توصیه های پزشکی توجه نکردند درمان وی را متوقف و به بند 350 زندان اوین بازگرداندند.
بازاری زندانی به دلیل پیشرفت سرطان لوزالمعده از دردهای فوق العاده شدید رنج می برد و از شدت درد قادر به استراحت نیست. او در حال حاضر در بند350 با شرایط وخیم جسمی بسر می برد و از امکانات درمانی محروم می باشد.آقای دکمه چی به سختی قادر به حرکت است و قادر به مصرف کردن غذای زندان نیست.

وضعیت وخیم جسمی و روحی آرش صادقی در اثر شکنجه های وارده در زندان

تحول سبز: آرش صادقی فعال دانشجویی دانشکاه علامه طباطبایی، عضو شاخه جوانان جبهه مشارکت و از اعضای ستاد ٨٨ میرحسین موسوی، که به پنج سال حبس تعزیری محکوم شده و در حال گذراندن محکومیت خود می باشد، بدلیل شرایط و فشارهای اخیر وارده بر وی در زندان، دچار وضعیت وخیم جسمی و روحی شده است.
بنا به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، پس از آنکه آرش صادقی به مناسبت روز دانشجو، بیانیه ای به بیرون از زندان ارسال می کند، توسط بازجویان به انفرادی ٢۰٩ منتقل و مورد ضرب و شتم شدید واقع می شود، به نحوی که کتف وی دو بار دچار شکستگی شده و پاهایش توان خود را از دست می دهند.
صادقی در اعتراض به این شکنجه دست به اعتصاب غدا می زند که دو هفته طول می کشد و متعاقبا به بند عمومی منتقل می شود. اما بنا به گزارش ها، شکنجه های وارده آنقدر شدید بوده که به گفته همبندانش، وی توانایی ایستادن بر روی پاهایش را ندارد و امکان آنکه کتف وی از کار افتاده باشد، زیاد است. همچنین عوارض ناشی ار اعتصاب غدا موجب خونریزی معده و عفونت در ناحیه ریه شده است.

محکومیت مجدد مهدی یارمحمدی فعال سیاسی شهرستان محلات به سه سال حبس تعزیری در پرونده دوم

ندای سبز آزادی: مهدی یارمحمدی از اعضای ستاد میر حسین موسوی که چندی پیش به جرم تبلیغ علیه نظام واهانت به رهبری به 18 ماه حبس تعزیری از سوی دادگاه انقلاب شهرستان محلات محکوم شده بود بار دیگر به سه سال حبس تعزیری از سوی دادگاه انقلاب تهران محکوم شد
بنا به گزارش خبرنگار رسا جلسه دادگاه ورسیدگی به دومین پرونده سیاسی مهدی یارمحمدی از اعضای ستاد میرحسین موسوی در شهرستان محلات در آبان ماه سال جاری در دادگاه انقلاب تهران وبه ریاست قاضی مقیسه تشکیل ودر آن این فعال سیاسی به جرم های شرکت در تجمعات تهران خروج غیر قانونی واقدام برای اخذ پناهندگی در کشور ترکیه وهمکاری با رسانه های خارجی متهم گردید ودر نهایت چندی پیش حکم صادره به وکیل ایشان ابلاغ شد بنا به گزارش خبرنگار رسا آقای مهدی یارمحمدی در این پرونده مجددا به تحمل 3سال حبس تعزیری محکوم شده ومحکومیت ایشان به شرح زیر ابلاغ شده است
یک سال حبس تعزیری به جرم اقدام علیه امنیت ملی به استناد شرکت در تجمعات تهران
یک سال حبس تعزیری به خاطر اقدام جهت اخذ پناهندگی سیاسی بعد از صدور حکم پرونده اول در دادگاه محلات
یک سال حبس تعزیری به جرم هکاری با رسانه های خارجی به استناد پخش وانتشار اخبار مربوط به ایشان
این گزارش حاکیست که در حال حاضر آقای مهدی یارمحمدی در شرایط بسیار سخت و نا امنی به سر می برد وبارها مورد تهدید مجدد از سوی مسئولین امنیتی استان قرار گرفته است.

تعطیلی کتاب‌فروشی‌ها؛ اتفاق خاصی نیفتاده است

ایسنا: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره‌ي تعطيلي تعدادي از كتاب‌فروشي‌ها اظهارنظر كرد.

سيدمحمد حسيني درباره‌ي تعطيلي تعدادي از كتاب‌فروشي‌ها، بويژه كتاب‌فروشي‌هاي خيابان كريم ‌خان زند كه صاحبان برخي از آن‌ها عنوان كرده‌اند دچار خسران اقتصادي هستند و به همين دليل ديگر نمي‌توانند به اين كار ادامه دهند، گفت: شايد انتظاري كه از اين كار داشته‌اند، برآورده نشده و ديده‌اند درآمدزايي ندارد و به همين دليل دنبال مشاغل ديگري رفته‌اند. كارهاي فرهنگي مثل بقيه‌ي كارهاي خدماتي و تجاري در كشور نيست كه درآمد بالايي داشته باشد.

او در ادامه افزود: در واقع، مي‌خواهم بگويم كه اكنون اتفاق خاصي نيفتاده است كه آن‌ها حالا متوجه اين موضوع شده باشند. البته بايد حرف‌هاي‌شان را بشنويم و در واقع، من در جريان نيستم كه استدلال آن‌ها چيست.

وزير ارشاد همچنين درباره‌ي اين‌كه در ماجراي تعطيلي كتاب‌فروشي‌ها، روند طولاني دريافت مجوز نشر كتاب هم عنوان شده است، گفت: ممكن است يك كتاب اشكالاتي داشته باشد و به خاطر اين‌كه تصحيح شود و ايرادهايش برطرف شود، معطل ‌شود؛ اما اين‌كه يك كتاب اين‌گونه بر يك كتاب‌فروشي تأثير بگذارد، استدلال بي‌اساسي است

کاهش توليد قالی دستباف يا گرانی مواد اوليه

روزنامه ابتکار: همزمان با کاهش شديد توليد فرش و تعطيلي بسياري از کارگاه‌هاي قاليبافي به دلايل مختلف شاهد افزايش دو برابري مواد اوليه آن در فاصله کمتر از يکسال هستيم و اين معضلي است که امروز دغدغه قاليبافان شده است. به راستي چرا با وجود کاهش توليد فرش، مواد اوليه مرتبط با آن افزايش سرسام آوري داشته و قيمت مواد اوليه آن چون نخ پنبه و پشم ظريف نسبت به کشورهاي همسايه دوبرابر است.
عبدالله احراري، عضو انجمن علمي فرش ايران در اين خصوص اظهارداشت: عده‌اي تحريم ايران را از جانب برخي کشورها عامل افزايش قيمت مواد اوليه مي‌دانند اما بررسي صحيح موضوع در مورد پنبه و ابريشم به سياست‌هاي بخش کشاورزي و برخي عوامل موثر در توسعه کشت پنبه و پرورش ابريشم است.
وي با اشاره به اينکه عدم حمايت از کشت پنبه و پرورش ابريشم در سال‌هاي اخير و به ويژه کاهش شديد قيمت آن در چند سال گذشته باعث شده که ايران شديداً وابسته به واردات پنبه خارجي شود، ابراز داشت: در نتيجه ممنوعيت ورود و عدم ثبت سفارش پنبه خارجي ولو براي مدت زمان بسيار محدود و افزايش قيمت جهاني پنبه به علاوه بروز برخي عوامل اقليمي در کشورهاي صادر کننده پنبه مثل پاکستان به يک باره معضلي براي کارخانجات نساجي ايجاد شد و زمينه را براي آنکه پنبه واقعا به فراتر از طلاي سفيد مبدل گردد، فراهم شد.
عضو انجمن علمي فرش ايران در ادامه يادآور شد: نبود سياست‌هاي اصولي از طرف شرکت پرورش ابريشم ايران، ورود ابريشم قاچاق به داخل کشور و در نتيجه عدم توجيه اقتصادي پرورش باعث نابودي بسياري از توتستان‌هاي کشور و دلسردي بهره برداران شاغل در پرورش ابريشم شد به طوري که وابستگي قالي ايران به ابريشم خارجي بيشتر شد.
اين كارشناس فرش در ادامه گفت: در مورد پشم خارجي نيز که اين روزها عرضه خامه خارجي بسيار کم و ناياب شده، ريشه در تحريم ايران توسط برخي از کشورها دارد. يک نکته اساسي را نيز نبايد از نظر دور داشت که شرايط رواني جامعه نيز يقيناً بر افزايش قيمت مواد اوليه فرش بسيار تاثيرگذار بوده و اگر مرکز کلي فرش به عنوان متولي فرش ايران از طريق تشکل‌هاي بزرگ فرش ايران زمينه را براي تامين سريع و انبوه مواد اوليه فرش فراهم نكنند، اين موضوع مي‌تواند با توجه به اجراي هدفمندسازي يارانه‌ها به چالشي بزرگ تبديل شود.

كارخانه ماشين سازی گچساران تعطيل است

ایسنا: فرماندار شهرستان گچساران گفت: تنها اداره‌اي كه در بين اداره‌هاي اين شهرستان حتي يك پروژه در طول چند سال گذشته به بهره برداري نرسانده، صنايع و معادن بوده است.

سيد اكبر عليزاده افزود: اين اداره تنها پروژه ساخت يك كارخانه قطعات صنعتي (ماشين سازي گچساران) را برعهده داشت كه با وجودي كه براي آن هزينه و افتتاح شد اما تاكنون فعال نشده و تعطيل است.

وي اظهار داشت: براي فعال شدن اين كارخانه بايد با پتروشيمي‌ها و پالايشگاه‌ها قرارداد منعقد كنند تا قطعات مورد نياز آنها را توليد كنند اما به دليل اين كه نتوانستند قرار داد ببندند، تعطيل است.

فرماندار شهرستان گچساران خاطرنشان كرد: برخي از كارخانه‌هايي كه زير نظر صنايع و معادن بودند اصلا شروع به كار نكردند و بقيه نيز در مرحله اول متوقف شدند و تاكنون هيچ كاري براي آنها نشده است.

عليزاده با بيان اين‌كه مهمترين مشكل شهرستان، بيكاري است، تصريح كرد: نرخ بيكاري در شهرستان گچساران بيش از 18 درصد است؛ براساس آخرين آمار 14 هزار و 600 نفر بيكار در اين شهرستان وجود دارد.

افزایش 14 درصدی غرق شدگی در ایران

سلامت نیوز : رئیس مركز تحقیقات پزشكی قانونی گفت: در 8 ماهه امسال 991 نفر از هموطنان بر اثر غرق شدگی جان خود را از دست دادند كه از این تعداد 880 نفر مرد و 111 نفر زن بودند
جابرقره‌داغی افزود: آمار مرگ ناشی از غرق شدگی در 8 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل نیز 14 درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینكه در 8 ماهه امسال كمترین رقم مرگ ناشی از غرق شدگی با عدد 50 نفر مربوط به ماه آبان است، خاطرنشان كرد: بیشترین رقم غرق شدگی در هشت ماهه امسال به ترتیب با عدد 188نفر مربوط به استان مازندران و با عدد 177 نفر مربوط به استان خوزستان است. همچنین استان های خراسان شمالی، خراسان جنوبی و مركزی با رقم های 2 و 3 نفر كمترین تلفات ناشی از غرق شدگی را در این مدت به خود اختصاص داده‌اند.

قره داغی با اشاره به كاهش مرگ ناشی از غرق شدگی در سال های گذشته اظهارداشت: در سال 1388 بر اثر غرق شدگی هزار و 7 نفر در كشور جان خود را از دست دادند كه این رقم در مقایسه با سال قبل از آن (سال 1387)با كاهش 13.3 درصدی مواجه بوده است.

هوای تهران بار دیگر به وضعیت ناسالم بازگشت

مرکز هماهنگی و اطلاع رسانی آلودگی هوا اعلام کرد روز شنبه بر میزان غلظت آلاینده ها نسبت به روز گذشته افزوده شده است و پس از چند روز بارش برف و باران، بار دیگر هوای ناسالم به تهران بازگشته است. مرکز هماهنگی و اطلاع رسانی آلودگی هوا همچنین اعلام کرده میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق از حد مجاز فراتر بوده و شاخص کیفیت هوا هم اکنون در شرایط ناسالم است. این مرکز از بیماران قلبی و ریوی، سالمندان و کودکان خواسته از فعالیت های طولانی مدت در فضای باز خودداری کند.

کمپین خانواده بزرگ زندانیان سیاسی فهرست و شرح وضعیت ۲۷۱ زندانی سیاسی را منتشر کرد

جرس:
کمپین خانواده بزرگ زندانیان سیاسی که چندی پیش با شعار "خانواده ام را آزاد کنید!" در عرصه‌ی مجازی فعالیت خود را آغاز کرده بود، اقدام به انتشار فهرست ۲۷۱ نفره ای از زندانیان سیاسی کرده است.

بنا به اخبار رسیده به جرس، این فهرست شامل نام و شرح وضعیت کسانی است که هم اکنون به خاطر اندیشه، فعالیت مدنی و یا عمل سیاسی مسالمت‌آمیز خود که پیش یا پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ انجام داده اند در گوشه و کنارِ کشور در بند هستند.

مطابق این فهرست، هم اکنون بیش از ۲۵ روزنامه نگار، ۳۰ دانشجو، ۲۵ بهایی، ۵۰ فعال کرد، ۵ فعال کارگری، ۱۰ فعال آذری و ده ها شهروند معترض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری در زندان هستند و از این میان حکم اعدامِ ۲۹ نفر از زندانیان سیاسی نیز تأیید شده است.

کمپین خانواده بزرگ زندانیان سیاسی ازهمه‌ی مخاطبان تقاضا کرده است که در صورتی که نقص یا اشتباهی در این جدول مشاهده می‌کنند و یا نام زندانیانی از قلم افتاده است آن را به آدرسِ ایمیلِ کمپین بفرستند تا این لیست یکی از مراجع قابل اعتماد برای پیگیری وضعیت زندانیان سیاسی باشد.

این لیست هفته‌ای یک بار به روز خواهد شد.

برای دسترسی به لیست و شرحِ وضعیتِ زندانیان سیاسی روی آدرس زیر کلیک کنید
:
http://freemyfamilycampaign.com/persian/index.php/2010-11-23-00-12-56/-271-.html

تونس، انقلاب دموکراتیک یا اسلامی؟

این مقاله توسط یوسف عزیزی بنی طرف نوشته شده است.

اذا الشعب یوما اراد الحیاه ... فلابد ان یستجیب القدر
(ترجمه: اگر ملتی روزگاری، زندگی را بخواهد، قضاء و قدر به ناچار باید تسلیم شود).

این شعر، بخشی از قصیده بلند ابوالقاسم الشابی شاعر بلند آوازه تونس است که جایگاه برجسته ای در ادبیات عرب دارد و به نوعی در ادبیات سیاسی ایران هم وارد شده. او پس از سرایش این قصیده که "ام کلثوم" هم آن را خوانده است، در سن بیست و شش سالگی در گذشت. وقتی در دهه پنجاه شمسی دانشجو بودم و همراه همگنان دانشجوی خویش به کوه می رفتم، بارها این شعر را برفراز قله های توچال، سبلان، تفتان یا در جنگل های انبوه شمال ایران خوانده و برای آنان ترجمه کرده ام.

این شعر بلند هم اکنون به سرود توده های انقلابی این کشور ۱۲ ملیونی بدل شده است. خیزش کنونی مردم تونس مرا به یاد این شعر می اندازد و به نظر می رسد این ملت، تصمیم گرفته است تا به ندای این شاعر ملی خود پاسخ مناسب دهد.

بسان هر انقلاب دیگری در جهان، حرکت ضددیکتاتوری مردم تونس با حادثه ساده ای آغاز شد. در هفدهم دسامبر گذشته، جوانی با آتش زدن خود، اخگری شد که هیزم آماده اشتعال جامعه استبداد زده تونس را به آتش کشید. جوان مقتول هم نام من بود: محمد البوعزیزی، دارای مدرک دانشگاهی که به علت بیکاری در شهر "سیدی بوزید" دستفروشی می کرد. با این همه پلیس سد معبر دست از سرش بر نمی داشت و مانع ادامه کارش می شد. شماری از مردم این شهر در اعتراض به این کار، تظاهرات اعتراضی راه می اندازند و اعتراضات به شهرهای تونس (پایتخت)، قفاقس، بنزرت، قصرین، (شهر توریستی) حمامات ودیگر شهرهای این کشور کشیده شد.

این رویدادها - دست کم - برای ما در ایران آشناست. از انقلاب مشروطیت بگیر تا انقلاب بهمن، گواه چنین حوادثی بوده ایم. هم جرقه اش آشناست وهم تظاهرات گسترده اش. از فلک کردن تاجر تهرانی در عهد ناصرالدین شاه بگیر تا تخریب خانه های خارج از محدوده در عهد محمدرضا شاه.

برخی از تحلیلگران، حرکت کنونی توده ای مردم تونس را "خیزش گرسنگان" وبرخی "انقلاب ستمکشان" نامیده اند اما به نظر من انقلاب مردم تونس یک انقلاب دموکراتیک است. شعارهای اقتصادی به سرعت سیاسی شد و از اعتراض به بیکاری و درخواست شغل برای بیکاران، به شعارهای "سرنگون باد حزب دستور" و"سرنگون باد جلاد خلق" فرا رویید. "الدستور" در زبان عربی به معنای قانون اساسی است و در واقع طرفداران "حزب" قانون اساسی همانا هواداران حزب رییس جمهور فراری تونس اند. در اینجا اما برخلاف ایران از شعار "مرگ بر" فلان و بهمان خبری نیست.

تمرکز قدرت در دست زین العابدین بن علی و تمرکز ثروت در دستان او و همسرش و بستگان همسرش و به تبع آن، فساد اقتصادی و سیاسی واختلاف طبقاتی واجتماعی انگیزه های نیرومندی را برای تحریک مردم به جان آمده از دیکتاتوری فردی بن علی به وجود آوردند. به این ها باید اختلاف میان مرکز (مناطق ساحلی) و پیرامون (مناطق صحرا نشین) افزود. در واقع در اینجا نیز نوعی تبعیض جغرافیایی و نژادی وجود داشت، زیرا که شهرهای دور از مرکز (ساحل مدیترانه) عمدتا از بربرها وبخشی از آفریقایی نژادان تشکیل می شوند. در بزرگترین شهر پس از پایتخت یعنی قصرین نرخ بیکاری حدود ۷۰ در صد گزارش شده است. از نود کشته و هزار زخمی اعتراضات و تظاهرات یک ماه گذشته، بدترین کشتارها در این شهر صورت گرفته است. ضمنا ملت تونس، ملت با فرهنگی است که دارای بالاترین شمار دانش آموختگان در جهان است.

بن علی، شاه و خامنه ای
گرچه تونس طی دو دهه گذشته و به گواهی سازمان های بین المللی از رشد اقتصادی بالایی برخوردار بود وبه نوعی "ببر اقتصادی" آفریقا نام گرفته بود اما همچون رژیم شاه، خود کامگی و بستن فضای سیاسی و فساد خانواده حاکم، کار دست دیکتاتور تونس داد. لیلا بن علی همسر زین العابدین بن علی را می توان با اشرف پهلوی و روسای فاسد پارلمان تونس را می توان با روسای بی بو وخاصیت دوران شاه یعنی ریاضی و شریف امامی مقایسه کرد.

بن علی همانند شاه سابق ایران قدری دیر صدای انقلاب مردم را شنید. وی دیروز پنجشنبه اعلام کرد که پیام شما مردم تونس را گرفتم.
زین العابدین بن علی دیروز جمعه - پس از اعلام آزادی کامل مطبوعات ورسانه ها و فضای باز سیاسی و اصلاحات اقتصادی، با دریایی از تظاهرات مخالفان رو به روشد و فرار را بر قرار ترجیح داد واز کشور خارج گردید. با عقب نشینی دیکتاتور، توده های خشمگین، گام ها جلو آمده اند وبر مبنای سخنان بن علی با تظاهرات عظیم خود، خواستار استعفای وی شدند. او بعد از ظهر امروز جمعه از کشور خارج شد و محمد غنوشی نخست وزیر تونس ریاست موقت کشور را به دست گرفت.

آیا محمد غنوشی، کرنسکی انقلاب روسیه یا بختیار انقلاب ایران است؟ هنوز این امر کاملا آشکار نیست. هم اکنون ارتش به بهانه جلوگیری از چپاول اموال عمومی و خصوصی و جلوگیری از هرج ومرج وارد میدان شده است. اما مردم خشمگین تونس خواهان برچیدن نظام فاسد گذشته اند. یعنی نه نخست وزیر را می خواهند ونه رییس پارلمان را ونه دیگر اعوان وانصار رژیم را. نوعی گرایش به تغییر و دگرگونی اساسی در شعارها و گفته های سران احزاب مخالف رژیم دیده می شود.
البته از حق نباید گذشت که بن علی بر خلاف آیت الله خامنه ای (در برخورد با جنبش سبز) رفتار کرد. یعنی نخواست به کشتار تظاهرکنندگان ادامه دهد و از قدرت گرچه موقت کناره کشید. نیز جنبش سیز ایران محدود به تهران و چند شهر مرکزی بود، اما تظاهرات گسترده مردم تونس از جنوب تا شمال و اغلب شهرها و روستاهای این کشور را در برگرفت. در اینجا نیز لباس شخصی ها و نیروهای شبه نظامی همانند نیروهای بسیج در ایران در کنار ارتش به سرکوب مردم پرداختند والبته به غارت خانه ها و مغازه ها نیز دست زدند تا دست ارتش را در قدرت یابی باز کنند.

ضمنا افزون بر فیس بوک و تویتر که در هر دو جنبش ایران و تونس نقش اساسی بازی کردند، دو تلویزیون ماهواره ای الجزیره و العربیه، لحظه به لحظه مردم تونس و توده های جهان عرب را در جریان تحولات این کشور قرار می دهند. به ویژه در روزهای اخیر این دو تلویزیون به ندرت دوربین خود را از رخدادهای تونس دور کرده اند. یعنی در واقع بیینده عرب، شبانه روز با انقلاب مردم تونس زندگی می کند. والبته این دو شبکه تلویزیونی با فعالان جامعه مدنی و رهبران وفعالان سیاسی و فکری وسندیکایی و نیز با مردم عادی گفتگوهای مستقیم انجام می دهند. به اینها والبته در قیاسی کمتر - باید تلویزیون های عربی بی بی سی و فرانس ۲۴ را اضافه کنیم. به نظر می رسد که رسانه های تصویری و اینترنت نقش مهمی در تحولات کنونی تونس دارند. در اینجا انقلاب رسانه ای با انقلاب مردمی در می آمیزد وتاریخ را از نو می سازد.

از نوع شعارها و گفتگوها و تصویر تظاهرکنندگان وبه ویژه زنان نشانه ای از مذهبی بودن یا اسلامی بودن جنبش مردم تونس مشاهده نمی شود. بن علی اما در سومین سخنرانی اش در یک ماه گذشته، "اسلام گرایان افراطی و چپگرایان" را مسوول تحریک مردم دانست. از رویدادهای انقلاب تونس می توان استنباط کرد که شکست انقلاب اسلامی در ایران از جذابیت شعارهای مذهبی کاسته است و شعارهای دموکراتیک وعدالت طلبانه نقش عمده ای دارند.

انقلاب تونس ونقش نهادهای سیاسی وجامعه مدنی
از خوانش جامعه تونس می توان دریافت که سازمان واتحادیه های دانشجویی و کارگری و احزاب چپ و دموکراتیک می توانند برای گذار از نظام دیکتاتوری به نظام دموکراتیک در تونس نقش بازی کنند. در حوادث اخیر، اتحادیه کار تونس، حزب دموکراتیک پیشرو، حزب تونس سبز، جنبش دموکراسی خواهان سوسیالیست، انجمن آزادی و عدالت، کانون وکلا و انجمن پزشکان نقش مهمی در رهبری تظاهرات بازی کردند، اما به علت سرکوب مستمر ما شاهد تشکیل یک جبهه یا اتحاد میان نیروهای دموکراتیک و آزادیخواه نبوده ایم.

در تونس حتا احزاب اسلامی همچون جنبش النهضه به رهبری راشد غنوشی از نوع اصولگرا نیستند و اندیشه های این شخص به اندیشه های محمد خاتمی شباهت دارد. اغلب این نیروها خواستار تشکیل "دولت نجات ملی" هستند تا راه را برای انتخابات آزاد پارلمانی و ریاست جمهوری آماده کند. نقش کشورهای غربی همانند آمریکا و انگلیس وبه ویژه فرانسه را نباید فراموش کرد و باید دید که ارتش طی روزهای آینده چه برنامه ای دارد. بی گمان قافله انقلاب دموکراتیک تونس را سر ایستادن نیست و به دشواری می توان جلوی احساسات آزادیخواهانه و عدالت طلبانه مردم تونس را گرفت. این انقلاب اگر پیروز شود بر کشورهای عربی و رژیم های دیکتاتوری آنها نیز تاثیر خواهد گذاشت. تونسیان می گویند که ما به نیابت از جهان عرب علیه دیکتاتوری می جنگیم. آنان تاکید می کنند که برای پلورالیسم، آزادی، دموکراسی و استقلال مبارزه می کنند.

دکتر محمد توکل دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در ایران : سالانه 80 درصد از برگزیدگان المپیادهای بین‌المللی از کشور مهاجرت می‌کنند

ایلنا:
دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: بر اساس آمارها سالانه 4 نفر از هر 5 نفری که در المپیادها و مسابقات بین‌المللی حائز رتبه برتر شده‌اند از کشور مهاجرت کرده‌اند.

دکتر محمد توکل در جمع نخبگان استان یزد با اشاره به رتبه‌ی نخست ایران در بین 91 کشور در مهاجرت نیروهای نخبه، به بررسی ابعاد مختلف این پدیده در کشورهای جهان سوم پرداخت.

این استاد دانشگاه تصریح کرد: بر اساس آمار صندوق بین‌المللی پول تا سال 2009 آمار مهاجرت نخبگان از ایران سالانه بیش از 100هزار نفر بوده که در سال 1999 اکثریت مهاجرین به کشور آمریکا مراجعت نموده‌اند.

محمد توکل همچنین با اشاره به آمارهای دیگر منتشر شده گفت: از سال 1998 تا 2009، سالانه از هر 5 نفری که در المپیادها و مسابقات بین‌المللی رتبه آورده‌اند 4 نفر از کشور مهاجرت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه بازگشت نخبگان اتفاقی نیست و باید برای آن برنامه داشت تصریح کرد: نخبگان برای بازگشت نیازمند توجیهاتی از قبیل فرهنگی، علمی و اقتصادی هستند.

دکتر توکل نقش دولت‌ها را در این زمینه با اهمیت برشمرد و گفت: حرمت قائل شدن برای علم و اندیشمندان نباید تنها در تعریف و تمجید‌های زبانی محدود بماند.

دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در ایران با بیان این مطلب که امروزه "نیروهای نخبه" از معیارهای رنکینگ و رتبه‌بندی کشورها بحساب می‌آیند، گفت: اندیشمندان پیش‌بینی کرده‌اند در آینده‌ای نزدیک رقابت بین کشورها برای در اختیار گرفتن نیروهای متخصص رخ دهد.

وی در عین حال گفت که این نبرد و رقابت برای تسخیر نیروهای فکری و برجسته بین اروپا و آمریکا شروع شده است و روز‌به‌روز شدت می‌گیرد.

دکتر توکل در ادامه از فیلیپین، چین، پاکستان، مالزی، نیوزیلند، هند و ترکیه به عنوان کشورهای موفق در زمینه مهاجرت معکوس نام برد و به بیان اقدامات این کشورها در انجام این مهم پرداخت.

این جامعه‌شناس به گوشه‌هایی از تجربه‌های موفق هند و ترکیه در بازگرداندن نخبگان اشاره کرد و افزود: شهر بنگلور هند اکنون شهر I.T لقب گرفته و در سال 2007 حدود 40 هزار نفر نیروی انسانی کارامد به این شهر بازگشته‌اند.

او در ادامه همچنین به اقدامات کشور ترکیه در این خصوص پرداخت و گفت: در حال حاضر ترکیه توانسته است با برقراری ارتباط موثر و مستمر با نخبگان و بهره‌مندی از دانش آن‌ها در بخش صنعت و دانشگاهی و فراهم کردن شرایط از کشورهای عربی، آسیای میانه، بلوک شرق و دریای سیاه نیروهای متخصص و دانشجویان نخبه را جذب کند.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : ا.ی.

متن كامل سرود اي ايران و تاريخچه

در شهریور 1323زمانی که نیروهای انگلیسی و دیگر متفقین تهران را اشغال کرده بودند، حسین گل گلاب تصنیف سرای معروف، از یکی از خیابان های معروف شهر می گذرد.
او مشاهده می کند که بین یک سرباز انگلیسی و یک افسر ایرانی بگو مگو می شود و سرباز انگلیسی، کشیده محکمی در گوش افسر ایرانی می نوازد. گل گلاب پس از دیدنِ این صحنه، با چشمان اشک آلود به استودیوی روح الله خالقی (موسیقی دان) می رود و شروع به گریه می کند.
غلامحسین بنان می پرسد ماجرا چیست؟ او ماجرا را تعریف می کند و می گوید:
کار ما به اینجا رسیده که سرباز اجنبی توی گوش نظامی ایرانی بزند ! سپس کاغذ و قلم را بر می دارد و با همان حال، می سراید:
ای ایران ای مرز پرگهر
ای خاکت سرچشمه ی هنر
دور از تو اندیشه بدان
پاینده مانی و جاودان
ای دشمن! ار تو سنگ خاره ای من آهنم
جان من فدای خاک پاک میهنم...

همانجا، خالقی موسیقی آن را می نویسد و بنان نیز آن را می خواند و ظرف یک هفته، تصنیف "ای ایران" در یک ارکستر بزرگ اجرا می شود.

سرود «اي ايران» دقيقا در 27 مهر ماه سال 1323 در تالار دبستان نظامي [دانشکدۀ افسري فعلي] و در حضور جمعي از چهره‌هاي فعال در موسيقي ايران متولد شد. شعر اين سرود را «حسين گل گلاب» استاد دانشگاه تهران سروده بود، و از ويژگي‌هاي آن، اول اين است که تک‌تک واژه‌هاي به کار رفته در سروده، فارسي است و در هيچيک از ابيات آن کلمه‌اي معرب يا غير فارسي وجود ندارد. سراسر هر سه بند سرود، سرشار از واژه‌هاى خوش‌تراش فارسى است. زبان پاكيزه‌اى كه هيچ واژه بيگانه در آن راه پيدا نكرده است، و با اين همه هيچ واژه‌اى نيز در آن مهجور و ناشناخته نيست و دريافت متن را دشوار نمى‌سازد.

دومين ويژگي سرود «اي ايران» در بافت و ساختار شعر آن است، به‌گونه‌اي که تمامي گروه‌هاي سني، از کودک تا بزرگ‌سال مي‌توانند آن را اجرا کنند. همين ويژگي سبب شده تا اين سرود در تمامي مراکز آموزشي و حتي کودکستان‌ها قابليت اجرا داشته باشد.

و بالاخره سومين ويژگي‌اي که براي اين سرود قائل شده‌اند، فراگيري اين سرود به لحاظ امکانات اجرايي است که به هر گروه يا فرد، امکان مي‌دهد تا بدون ساز و آلات و ادوات موسيقي نيز بتوان آن را اجرا کنند.

آهنگ اين سرود که در آواز دشتي خلق شده، از ساخته‌هاي ماندگار «روح‌الله خالقي» است. ملودي اصلي و پايه‌اي کار، از برخي نغمه‌هاي موسيقي بختياري که از فضايي حماسي برخوردار است، گرفته شده.

اين سرود در اجراي نخست خود به‌صورت کر خوانده شد. اما ساختار محکم شعر و موسيقي آن سبب شد تا در دهه‌هاي بعد خوانندگان مطرحي همانند «غلامحسين بنان» و نيز «اسفنديار قره‌باغي» آن را به‌صورت تک‌خواني هم اجرا کنند.

در سالهاي اوليه پس از انقلاب، اين سرود براي مدت کوتاهي به‌عنوان «سرود ملي» از راديو و تلويزيون ايران پخش مي‌شد، اما بعدا چند سالي از رسانه‌هاي داخلي حذف شد تا در دهۀ اخير که باز در مناسبت‌هاي مختلف تاريخي، آن را مي‌شنويم.

ای ایران ای مرز پر گهر
ای خاكت سرچشمه هنر
دور از تو اندیشه بدان
پاینده مانی و جاودان
ای … دشمن ارتو سنگ خاره ای من آهنم
جان من فدای خاك پاك میهنم
مهر تو چون شد پیشه ام
دور از تو نیست اندیشه ام
در راه تو ، كی ارزشی دارد این جان ما
پاینده باد خاك ایران ما

سنگ كوهت دُر و گوهر است
خاك دشتت بهتر از زر است
مهرت از دل كی برون كنم
برگو بی مهر تو چون كنم
تا … گردش جهان و دور آسمان بپاست
نور ایزدی همیشه رهنمای ماست
مهر تو چون شد پیشه ام
دور از تو نیست ، اندیشه ام
در راه تو ، كی ارزشی دارد اين جان ما
پاینده باد خاك ايران ما

ایران ای خرم بهشت من
روشن از تو سرنوشت من
گر آتش بارد به پیكرم
جز مهرت بر دل نپرورم
از … آب و خاك و مهر تو سرشته شد دلم
مهرت ار برون رود چه می شود دلم
مهر تو چون ، شد پیشه ام
دور از تو نیست ، انديشه ام
در راه تو ، كی ارزشی دارد اين جان ما
پاینده باد خاك ایران ما

بالای صفحه

... بیشتر