xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

سه شنبه  ، 14 دی 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

نان، مسکن، آزادی

عکس / 10 تئوری کیهانی پیچیده سال 2010/ ارتباط نسبیت انیشتین با پیری


 

مجله علمی "نشنال جغرافی" با به پایان رسیدن سال 2010 در گزارشی فهرستی از 10 تئوری کیهانی پیچیده و غامض را منتشر کرد یکی از این نظریه ها تأثیر تئوری نسبیت انیشتین در روی زمین است که بر اساس آن از پله بالا رفتن انسان منجر به پیری و سالخوردگی می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، همانطور که استفان هاوکینگ، فیزیکدان برجسته انگلیسی گفت: "امروز، تصور ما از جهان پر از ایده هایی است که عجیب به نظر می رسند"، مجله علمی "نشنال جغرافی" 10 مفهوم بسیار غامض و پیچیده فیزیک نجوم را که در سال 2010 ارائه شده اند طبقه بندی کرد.


هر سیاه چاله یک جهان دیگر را در خود ارائه کرده است: در سال 2010 تئوری مطرح شد که بر اساس آن، کل جهان ما می تواند درون سیاه چاله بسیار عظیمی باشد که آن سیاه چاله نیز خود تنها بخشی از یک جهان بسیار بسیار عظیم تر است. به طوریکه تمام سیاه چاله هایی که تاکنون در جهان ما کشف شده اند از ابعاد میکروسکوپی تا بسیار عظیم می توانند یک در فرعی برای رسیدن به این سیاه چاله بسیار بزرگ باشند.

زمان تا 5 میلیارد سال دیگر به پایان خواهد رسید: برپایه تئوری تورم ابدی، جهان ما تنها یک جهان در میان جهان های دیگر است. برپایه این مدل، برخی از فیزیکدانان این فرضیه را مطرح کرده اند که برپایه آن، زمان در کیهان ما تا 5 میلیارد سال دیگر به پایان خواهد رسید.

اثباتهای جدیدی که ساختهارهای پنهان جهان را به طرف خود می کشند: نتایج تحقیقاتی که در ماه مارس منتشر شد پیشنهاد داد که "جریان تاریک" اتفاقی نیست نتایج این تحقیقات، فرضیه وجود ساختارهای ناشناخته و نامرئی پنهان در لبه های جهان را تقویت می کند.

تائید گرانش انیشتین در مقیاس کیهانی: برپایه تحقیقاتی که در ماه مارس منتشر شد، تئوری گرانشی که تقریبا یک قرن قبل توسط آلبرت انیشتین پیشنهاد شد می تواند درباره حرکت کهکشانها از یک سو به سوی دیگر جهان توضیح دهد.

اولین نتایج بیگ بنگ یک جهان مایع را ساخته است: فیزیکدانان برخورد دهنده بزرگ هادرون در سرن در تحقیقاتی که نتایج آن را در ماه دسامبر منتشر کردند نشان دادند که بلافاصله پس از بیگ بنگ، جهان همانند یک مایع بینهایت غلیظ و گرم بوده است.

یک ماده می تواند درباره وجود جهانی را توضیح دهد: حدود 7/13 میلیارد سال قبل، بیگ بنگ ملغمه ای از یک ماده را تولید کرد که این ماده در پایان، منشای حیات در تمام جهان شد. نتایج تحقیقات جدیدی که برای اولین بار در ماه آگوست منتشر شد، می تواند به دانشمندان در درک اینکه چرا این ماده تولید شد کمک کند.

آیا لامپهای گامایی غیرعادی، چین های فضا- زمان را ساخته اند: نتایج تحقیقاتی که در ماه آگوست منتشر شد این فرضیه را مطرح کرد که گلوله های آتشینی که به روشی بسیار کوتاه در جهانهای دور تولید می شوند و لامپهای پرتوهای گاما نام دارند می توانند از داغ شدن نخهای کیهانی نامرئی که چین های فوق متراکم فضا- زمان نام دارند تولید شده باشند.

ساختارهای اسرارآمیز از هسته کهکشان راه شیری ظهور می یابند: رصدهایی که در ماه نوامبر انجام شد دو حباب بسیار عظیم که پرتوهای گاما تولید می کنند را نشان داد که در مرکز کهکشان راه شیری باد می شوند.

نسبیت انیشتین در روی زمین بر روی پیری اثر می گذارد: تحقیقاتی که در ماه سپتامبر انجام شد نشان داد که برپایه تئوری نسبیت انیشتین بالا رفتن از پله به میزان بسیار جزئی از طول عمر کم می کند. این بدان معنی است که حتی اگر در طبقه آخر یک آسمان خراش زندگی کنید نسبت به زمانی که در یک خانه روستایی زندگی می کنید، سریعتر سالخورده خواهید شد زیرا نیروی گرانش در ارتفاع ضعیف تر شده و زمان سریعتر می گذرد.

کشف بزرگترین مولکولهای فضا: در ماه جولای ستاره شناسان اعلام کردند که برای اولین بار در فضا، یک ساختار مدل از مولکولهای چندوجهی متشکل از 60 اتم کربن به شکل یک توپ فوتبال کشف شد

.
عکس / خورشيد گرفتگي امروز

خورشيد گرفتگي
جام جم آنلاين : آخرين خورشيد گرفتگي يا کسوف سال 1389 در نقاط مختلف ایران (در اروپا و آسیا نیز اين پديده رخ داد) اتفاق افتاد که در ساعت 11:06 از اروميه آغاز شد.
عكاس : محسن قائمي


اعتراض و اعتصاب کارگران در شهرهای مختلف

تجمع اعتراضی کارگران رسمی شرکت پارس متال

بیش از دویست نفر از کارگران رسمی شرکت پارس متال در تهران در اعتراض به پرادخت نشدن ده ماه حقوق عقب ‌افتاده و تعیین‌تکلیف نشدن وضعیت بازنشستگی خود، در مسجد کارخانه تجمع کردند.

حرکت اعتراضی کارگران شرکت لوله‌ سازی خوزستان

کارگران شرکت لوله ‌سازی خوزستان در اعتراض به پرادخت نشدن بیست ماه حقوق عقب‌افتاده خود در مقابل ساختمان حراست این شرکت تجمع کردند.

اعتصاب کارگران کارخانه لاستیک‌سازی بارز کرمان

۳۵۰۰تن از کارگران کارخانه لاستیک ‌سازی بارز در کرمان در اعتراض به برآورده نشدن مطالباتشان دست از کار کشیدند و با خاموش کردن همه دستگاههای تولیدی به‌ طور یکپارچه ‌ای وارد اعتصاب شدند.

کارگران صنعتی البرز در اعتصاب به سر می برند

کارگران مجتمع صنعتی البرز با 1200 تن کارگر در اعتصاب به سر می برند. کارگران اعتصابی اعلام کرده اند تا رسیدن به مطالباتشان به اعتصاب ادامه خواهند داد .

فرهنگ حقوق بشر



دبیر کل سازمان ملل باید فرستاده ویژه ای برای ایران منصوب کند

نیویورک، 22 دسامبر 2010 (1 دی 1389) - فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر، کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران از این که جامعه بین المللی قطعنامه ای قوی در باره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران به تصویب رسانده استقبال می کنند و به تاکید سازمان ملل را فرا می خوانند که فرستاده ویژه ای در مورد ایران برای دبیر کل منصوب نماید.
با تصویب این قعطنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای هشتمین سال پیاپی نقض مکرر حقوق اساسی بشر در ایران را محکوم کرده است. این قطعنامه همچنین به تاکید از دولت ایران می خواهد که با تمام ارگان های بین المللی حقوق بشر از جمله گزارشگران ویژه سازمان ملل در شورای حقوق بشر همکاری واقعی و کامل بنماید.
از قطعنامه امسال به ویژه باید استقبال کرد. این قطعنامه نمایانگر تشخیص اساسی بحران رو به رشد حقوق بشری در این کشور است که نه تنها نزد مراجع مختلف حقوق بشری سازمان ملل بلکه طی بررسی ادواری عمومی شورای حقوق بشر سازمان ملل در فوریه 2010 (بهمن 1388) مستند شده و با قاطعیت در گزارش 15 سپتامبر 2010 (24 شهریور 1389) دبیر کل سازمان ملل آشکار گردیده است.
برنده جایزه نوبل شیرین عبادی در دیدار ماه نوامبر (آبان) گذشته در مقر سازمان ملل در نیویورک وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران را افشا کرد. او خاطرنشان کرد که «وضعیت حقوق بشر در ایران روز به روز بدتر می شود، اختناق اکنون تمام وکلا، فعالان و افراد مستقل را در بر گرفته است.» دغدغه های عمده عبادی در قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل بازتاب یافته که به صراحت به وخیم تر شدن وضعیت پس از انتخابات مورد مناقشه ریاست جمهوری در سال 1388 اشاره دارد. بیش از یک سال است که نقض جمعی حقوق بشر ایران را فرا گرفته و نشان دهنده وضع پرمخاطره آزادی های اساسی در این کشور است. دولتمردان ایرانی در عین انکار نقض مستند شده حقوق بشر، بر کوشش های خود برای جلوگیری از نظارت از خارج افزوده اند و تا به امروز از همکاری با ارگان های حقوق بشری سازمان ملل سرباز زده و چندین توصیه بررسی ادواری عمومی را رد کرده اند که قطعنامه این موضوع را نیز تقبیح کرد.
قطعنامه علاوه بر منع تظاهرات مسالمت آمیز، دستگیری های خودسرانه، محاکمه های ناعادلانه و آزار و اذیت مدافعان حقوق بشر توسط مقامات دولتی، به تعقیب و آزار مداوم فعالان حقوق زن، مجرم شناختن فعالان حقوق اقلیت های قومی و مذهبی، به ویژه بهائیان، و افزایش اعدام زندانیان شامل مجرمان نوجوان نیز توجه نشان داده است.
فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و سازمان های عضو آن ابراز تاسف می کنند که این قطعنامه با وجود تشخیص وخیم تر شدن اوضاع، از ایجاد راه کار تازه ای برای جلوگیری از نقض حقوق بشر، به ویژه انتصاب فرستاده ویژه دبیر کل با اختیار تحقیق و گزارش در باره وضع حقوق بشر در ایران حمایت نکرده است. فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و دیگر گروه های حقوق بشر ظرف چند ماه گذشته این درخواست را ارائه کرده اند.

سوهیر بالحسن رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر توضیح داد: «این قطعنامه یک وسیله عمده دفاعی برای تمام فعالان ایرانی است که بی وقفه و در زیر حملات دائمی فعالیت می کنند. این گامی ضروری در جهت بهره مندی تمام ایرانیان از آزادی های اساسی است. با وجود این، گامی دیگر و حتا ضروری تر در این مقطع زمانی انتصاب فرستاده ویژه دبیر کل برای ایران است که آقای بان می تواند با حمایت مجمع عمومی یا بدون حمایت آن منصوب کند. و ما به تاکید از او می خواهیم این کار را بکند.»

برای اطلاعات بیشتر در باره فعالیت های اخیر فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر در مورد ایران، نگاه کنید به:
نامه مشترک به مجمع عمومی سازمان ملل: «ایران، بحران حقوق بشر نیازمند نظارت بین المللی است» (نوامبر 2010) در:
http://www.fidh.org/Iran-Human-righ

گزارش فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران در باره تبعیض ضد اقلیت های قومی و دینی در ایران با عنوان «رُویه پنهان ایران» (مهر 1389)، در:
http://www.fidh.org/IMG/pdf/FIDH_LD

کارزار مشترک فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و گزارشگران بدون مرز: ایران – آزادی برای تمام زندانیان عقیدتی در ایران»، در:
http://www.rsf-fidh-iran.org/?lang=fa

قطعنامه کنگره فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر در ایرَوان با عنوان «قطعنامه در باره نقض فاحش و مستمر حقوق بشر در ایران» (فروردین 1389)
http://www.fidh.org/IMG/pdf/Human_R

گزارش فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر در باره مجازات اعدام در ایران: «سیاست دولتی ترس و وحشت» (اردیبهشت 1388 و بهمن 1389)
http://www.fidh.org/IMG/pdf/Death_P
http://www.fidh.org/IMG/pdf/ReportI

مسئولان تماس با مطبوعات:
Karine Appy : + 33 1 43 55 14 12 / + 33 6 48 05 91 57
Arthur Manet : + 33 1 43 55 90 19 / + 33 6 72 28 42 94

گزارشگران بدون مرز؛ سو استفاده جمهوری اسلامی از پرونده "سکینه محمدی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: گزارشگران بدون مرز با اعلام اینکه دو خبرنگار آلمانی گروگان‌های رژیم تهران هستند که در مذاکرات با غرب از آنها بهره برداری خواهد شد گفت که جمهوری اسلامی از پرونده "سکینه محمدی" برای فریب رسانه‌ها استفاده می‌کند.

گزارش گران بدون مرز اعلام می‌کند که از آغاز ماجرای "سکینه محمدی آشتیانی" جمهوری اسلامی ایران از این پرونده برای فریب رسانه‌ها و دور ساختن توجه افکار عمومی از شرایط وخیم زندانیان سیاسی سو استفاده می‌کند. دو خبرنگار المانی در واقع گروگان‌های رژیم تهران هستند که می‌خواهد در مذاکرات با غرب از آنها بهره برداری کند.

در تاریخ ١٢ دی ماه، همزمان با تازه‌ترین فریب‌خبرسازی جمهوری اسلامی در استفاده از سکینه محمدی آشتیانی زندانی محکوم به مرگ، علیه دو خبرنگار زندانی در ایران، صد شخصیت المانی با انتشار فراخوانی خواهان آزادی این دو خبرنگار شدند.

در کنفرانس مطبوعاتی که از سوی مقامات قضایی برگزار شد، سکینه محمدی آشتیانی زن زندانی که محاکمه و محکومیت وی به مجازات سنگسار و اعدام در ایران و در جهان به شکل گسترده رسانه‌ای شده است، اعلام کرد که از دو خبرنگار المانی زندانی در ایران شکایت خواهد کرد. بازداشت دو روزنامه نگار آلمانی در روز دوشنبه ۱۹مهر١٣٨٩ از سوی مقامات قضایی ایران اعلام شد. آنها به هنگام مصاحبه با فرزند و وکیل سکینه محمدی آشتیانی، بازداشت شده بودند. خانواده این خبرنگاران در تاریخ ٥ دی ماه برای اولین بار موفق شدند با آنها در تبریز ملاقات کنند.

گزارش گران بدون مرز اعلام می‌کند که از آغاز ماجرای " سکینه محمدی آشتیانی " جمهوری اسلامی ایران از این پرونده برای فریب رسانه‌ها و دور ساختن توجه افکار عمومی از شرایط وخیم زندانیان سیاسی سواستفاده می‌کند. دو خبرنگار المانی در واقع گروگان‌های رژیم تهران هستند که می‌خواهد در مذاکرات با غرب از آنها بهره برداری کند.


بدون شک سکینه محمدی آشتیانی برای این اعتراف اجباری تحت فشار قرار گرفته است. گزارشگران بدون مرز یادآور می‌شود که مقامات ایران زندانیان را برای اعترافات اجباری و شهادت دروغ علیه دیگران به شکل منظم تحت فشارهای جسمی و روحی قرار می‌دهند. یکی از اهداف این اعترافات که با صحنه سازی مضحک و تاثربرانگیز فیلم برداری می‌شوند، پاسخ به انتقادات گسترده در خارج از کشور است.

گزارش‌گران بدون مرز در نامه‌ای به تاریخ ٢١ اکتبر ٢٠١٠ به وزرای خارجه کشورهای مذاکره کننده ( آلمان، چین، ایالات متحده امریکا،فرانسه، انگلستان و روسیه) "نگرانی عمیق خود را از وضعیت آزادی بیان در ایران اعلام کرده بود و خواهان توجه آنها به دستگیری و صدور احکام سنگین زندان برای وب‌نگاران و روزنامه‌نگاران و شرایط نابسامان بازداشت زندانیان شده بود. گزارش‌گران بدون مرز در این نامه متذکر شده بود که « ما می‌خواهیم موضوعاتی چون احترام به آزادی‌های بنیادین و حقوق بشر نیز به شکل موازی در کنار مسائل علمی و اقتصادی در این مذاکرات طرح شوند.»

همسر هدی صابر: همسرم بدون حکم قضایی در زندان به سر می برد

هدی صابر، فعال ملی مذهبی و روزنامه نگار برای چهارمین بار در ده سال گذشته، در تاریخ دوم مرداد ماه بازداشت شد و تاکنون که صد و شصت و چهارمین روز خود را در زندان سپری می کند هنوز حکمی به وی ارائه نشده است این در حالی است که محمد شریف وکیل وی تصریح می‌کند که حکم باید به موکل من ابلاغ “واقعی” شود و وی پس از امضای آن به زندان برود.

فریده جمشیدی همسر هدی صابر در خصوص پیگیری هایش به جرس گفت: متاسفانه هیچ مرجعی برای رسیدگی به خواسته های آقای صابر و ما نیست و تاکنون پیگیری های ما بی پاسخ مانده است و هیچ رسیدگی به این وضعیت نمی شود. من خواهان این هستم که هر چه سریعتر آقای صابر را “آزاد” کنند و آزادی بی قید و شرط ایشان را می خواهم به علت اینکه بی دلیل و “بدون” حکم در زندان هستند. از مراجع قضایی می خواهم که هر چه سریعتر به این وضعیت رسیدگی کنند تا همسرم به آغوش خانواده اش بازگردد.

وی درباره آخرین وضعیت همسرش گفت :ایشان در بند ۳۵۰ نگهداری می شوند دوشنبه هفته گذشته با ایشان ملاقات کابینی داشتم که همیشه ملاقات ها کابینی است که در این ملاقات برق هم نبود و به صورت ایماء و اشاره احوالپرسی کردیم. اصلا اجازه تماس تلفنی و ملاقات حضوری هم داده نمی شود.

محکومیت چهار زندانی سیاسی به 44 سال حبس و 25 سال تبعید

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: علی عبادی، مهدی جلیلی، احمد میرزایی و محمد میرزایی چهار زندانی هستند که جمعا به تحمل 44 سال حبس و25 سال تبعید محکوم شدند.

به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، علی عبادی ۶۱ ساله، بعد از ۴۰۰ روز به زندان وکیل آباد مشهد منتقل و در آبان ماه ۱۳۸۹ به ۶ سال زندان و ۱۰ سال تبعید به شهر خلخال محکوم شده است.

لازم به ذکر است عبادی که در فروردین ماه ۱۳۸۸ دستگیر شده بود، ۳۰۰ روز را در سلول‌های انفرادی بازداشتگاه اطلاعات مشهد تحت فشارهای روحی و جسمی سپری کرده است و بر اثر شکنجه‌های سخت در دوران بازداشت صدمات جسمی و روحی فراوانی نیز دیده است.

همزمان با بازداشت او پسر، دختر و داماد وی نیز بازداشت و جمعاً به ۱۵ سال زندان محکوم شده‌اند.

عبادی سابقه ی زندان در طی دهه های ۵۰ و ۶۰ را نیز دارد.

مهدی جلیلی ۲۸ ساله، از ۲۰ تیر ماه ۸۸ بازداشت و در زندان به سر می‌برد. در آبان ماه سال جاری به ۱۶ سال زندان محکوم شده و هم اکنون در زندان وکیل آباد مشهد زندانی است.

جلیلی که از زندانیان دهه ۶۰ بوده، یک سال گذشته را در بازداشتگاه اطلاعات شهر مشهد بازداشت به سر برده است.

احمد میرزایی در بهمن ماه ۱۳۸۷ بازداشت و به ۱۶ سال حبس و ۱۰ سال تبعید محکوم شده است.

محمد میرزایی در بهمن ماه ۸۷ بازداشت و به ۶ سال زندان و ۵ سال تبعید محکوم شده است. میرزایی زندان وکیل آباد مشهد نگهداری می‌شود.

دادگاه تجدیدنظر این چهار زندانی در هفته‌های پیش‌رو حکم قطعی را اعلام می کند. اتهامات این چهار نفر ارتباط با سازمان‌های مخالف نظام عنوان شده است.

به آتش کشیدن محل کسب یک شهروند بهایی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در تاریخ 9 دی ماه 1389، محل اشتغال یک شهروند بهایی در رفسنجان، همراه با ارسال نامه ای تهدید آمیز به آتش کشیده شد.

طبق گزارشات جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی ، متصدیان این امر پس از آتش زدن نهمین مغازه متعلق به بهائیان در شهر رفسنجان، و انداختن نامه ای با عنوان اخطاریه و تعهدنامه به داخل مغازه، بهاییان این شهر را تهدید کرده اند که در صورت عدم امضای این تعهد نامه، «ریشه های استعمار را در این شهر خواهیم خشکاند»

پیش از این نیز در طی 40 روز گذشته، 8 مغازه متعلق به شهروندان بهایی طی 14 بار هجوم افراد ناشناس به آتش کشیده شد.

این در حالیست که به گفته صاحبان این مغازه ها، پیگیری های به عمل آمده و مراجعات به استانداری کرمان، نماینده رفسنجان در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی و نیروی انتظامی استان کرمان، هنوز بی نتیجه مانده است و حتی شرکتهای بیمه نیز میزان واقعی خسارتها را به بیمه گذاران پرداخت نکرده اند.

بازداشت احسان آموزگار و اکبر ارسلانی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: احسان آموزگار و اکبر ارسلانی، دو شهروند ساکن ارومیه در پی احضار و مراجعه به اداره اطلاعات این شهر بازداشت شدند.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، احسان آموزگار و اکبر ارسلانی، روز جمعه دهم دیماه در پی احضار تلفنی، به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات در ارومیه مراجعه کرده و بازداشت شدند.

احسان آموزگار که روز پنج شنبه 9 دیماه به صورت تلفنی از سوی اداره اطلاعات ارومیه احضار شده بود، صبح روز جمعه و در پی مراجعه به این اداره بازداشت شد. همچنین ماموران امنیتی اداره اطلاعات شهر ارومیه، صبح روز جمعه منزل احسان آموزگار را مورد تفتیش قرار داده و برخی از وسایل شخصی او را توقیف کرده و به همراه بردند.

همچنین اخبار رسیده حاکی از آن است که اکبر ارسلانی نیز روز پنج شنبه به صورت تلفنی احضار و روز جمعه پس از مراجعه به دفتر پیگیری اداره اطلاعات در شهر ارومیه بازداشت شده است.

گفتنی است، احسان آموزگار طی تماس تلفنی با خانواده موضوع بازداشت خود را به اطلاع انان رسانده است. تا این لحظه از دلایل بازداشت و محل نگهداری این دو شهروند ساکن ارومیه اطلاعی در دست نیست.

ممانعت از ادامه ی تحصیل شاهین زینعلی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: شاهین زینعلی فعال سیاسی، عضو سابق دفتر تحکیم وحدت و از اعضای حزب پان ایرانیست که در پی حوادث روز عاشورای سال گذشته بازداشت و به دو سال حبس تعزیری محکوم گردیده بود، در پی ممانعت ماموران حراست دانشگاه از ورود به دانشگاه و متعاقبا حق شرکت در امتحانات پایان ترم محرووم گردید.

به گزارش تارنمای حزب پان ایرانیست، کارمندان حراست دانشگاه، با توقیف کارت دانشجویی این روزنامه نگار، از ورود وی به دانشگاه جلوگیری به عمل آورده و اعلام داشتند که ایشان اجازه شرکت در امتحانات را ندارند.

شاهین زینعلی در مورخه ۷ دیماه ۱۳۸۸ بازداشت و بر اساس حکم صادره از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی، به دو سال و نود و یک روز حبس تعزیری محکوم گردید.

بر اساس این حکم این روزنامه نگار و فعال سیاسی به دو سال حبس به جهت اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور از طریق عضویت در حزب پان ایرانیست، ۹۱ روز حبس به جهت فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق شرکت در تجمعات غیر قانونی منجر به اغتشاش، و مصاحبه با رسانه های بیگانه و پرداخت مبلغ یک میلیون و پانصد هزار ریال جزای نقدی محکوم گردید.

اجرای حکم زندان رئيس هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت نيشکرهفت تپه

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: رضا رخشان رئيس هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه که چندی پیش از سوی دادگاه تجدید نظر شهر اهواز به شش ماه حبس تعزیری محکوم گردیده بود، صبح امروز دوشنبه سیزدهم دی ماه 1389 و در پی مراجعه به شعبه اجرای احکام دادسرای شهرستان شوش به زندان فجر دزفول منتقل گردید.

رضا رخشان با وجود دریافت حکم برائت از دادگاه بدوی، که مربوط به نگارش مقاله ای در مورد وضعیت کارگران این سندیکا با عنوان "ما یک خانواده هستیم" می گردید، اما در دادگاه تجدیدنظر شهر اهواز و با اتهاماتی خارج از کیفرخواست اولیه نظیر بیان مطالب خلاف واقع (نشر اکاذیب) به منظور تشویش ادهان عمومی به شش ماه حبس تعزیری محکوم گردید، و این در حالی است که اتهام یادشده تنها با وجود شاکی خصوصی قابل رسیدگی در مراجع قانونی است که در پرونده آقای رخشان شاکی خصوصی وجود ندارد.


در همین راستا سندیکای کارگران نیشکرهفت تپه با خلاف قانون و ناعادلانه خواندن این حکم، خواهان آزادی آقای رضا رخشان و تمامی کارگران زندانی منجمله بهروز نیکوفرد، علیرضا سعیدی و بهروز ملازاده و تمامی کارگرانی که برای حقوق کارگری خود زندانی شده اند گردید.

سه هفته بی‌خبری از مهران فرجی، روزنامه‌نگار حوزه اجتماعی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: با گذشت ۲۱ روز از بازداشت مهران فرجی روزنامه نگار حوزه اجتماعی روزنامه های همشهری، اعتماد ملی و کارگزاران و از اعضای ستاد انتخاباتی مهدی کروبی که در بند ۲۰۹ زندان اوین (بند وزارت اطلاعات) به سر می برد، خانواده او نتوانسته‌اند با فرزند خود ملاقات داشته باشند و از وضعیت او با خبر شوند.

به گزارش جرس، مهران فرجی سه هفته پیش برای عیادت از خانواده‌اش به قزوین رفته بود که با یورش نیروهای امنیتی بازداشت شد. این افراد که خود را معرفی نکردند و دلیلی برای بازداشت این روزنامه‌نگار عنوان نکردند، کامپیوتر شخصی و کتابهای فرجی را نیز با خود بردند.

خانواده مهران فرجی در این مدت توانستند تنها متوجه این موضوع شوند که فرزندشان در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر می برد اما هر گونه تلاش آنها برای ملاقات و یا پی بردن به علت دستگیری او بی ثمر بود.

مهران فرجی سابقه فعالیت در رسانه‌هایی چون خبرگزاری ایسنا، خبرگزاری ایلنا، روزنامه کارگزاران، روزنامه اعتماد ملی و روزنامه همشهری را دارد.

محکومیت دکتر علی موسوی به شش سال و نیم حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: دکتر علی موسوی از اعضای سازمان جوانان حزب پان ایرانیست ایران در شعبه ی 26 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی پیر عباس، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به شش سال و نیم حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق و همچنین سه میلیون ریال جزای نقدی محکوم گردید.

بنا به گفته تارنمای رسمی سازمان جوانان حزب چان ایرانیست، این رای خارج از عرف حقوقی و قضایی، به دکتر موسوی ابلاغ نگردید و تنها به صورت حضوری به رویت ایشان رسید.


در همین زمینه همچنین سازمان جوانان حزب پان ایرانیست با صدور بیانیه ای با محکوم کردن این حکم، آن را به مانند همه احکام صادره علیه فعالین پان ایرانیست بیدادگرانه عنوان کرد.

در ابن بیانیه آمده است: «سازمان جوانان حزب پان ایرانیست این حکم را به مانند همه احکام صادره علیه کوشندگان پان ایرانیست بیدادگرانه می داند و یقین دارد که صدور چنین احکامی جوانان ایران پرست پان ایرانیست را از راهی سراسر افتخار که در آن گام نهاده اند باز نخواهد داشت و صد البته ما را در اجرای اهداف و رسیدن به آرمان بزرگمان که همانا آزادی ملت ایران و وحدت و یگانگی جامعه بزرگ اقوام ایرانی تبار است مصمم تر خواهد نمود. سازمان جوانان حزب پان ایرانیست با محکوم نمودن این حکم ،با همه توان و تمامی ابزار خود قدرتمندانه و تا به آخر از تمامی اندامان جوان حزب به ویژه سرور گرانمایه دکتر علی موسوی حمایت خواهد نمود.»

محمد حسین مظفری، فعال دانشجویی بازداشت شد

محمد حسین مظفری فعال دانشجویی در پی احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات پس از چند ساعت بازجویی، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

به گزارش ادوار نیوز این فعال دانشجویی ساعت 8 صبح امروز به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات احضار شده و پس از بازجویی با صدور قرار بازداشت به مکان نامعلومی منتقل گردید.

گفتنی است پیش از این نیز نیروهای امنیتی اقدام به بازداشت این فعال دانشجویی کرده بودند که به علت عدم حضور در منزل مامورین موفق به بازداشت وی نشدند.

به گفته مادر حسین مظفری فشارهای وارده به این فعال دانشجویی و خانواده وی از مدت ها پیش آغاز شده بود.

مادر این فعال دانشجویی می گوید: « واقعا نمی دانیم حسین را به چه اتهامی بازداشت کردند. مدتها بود که نهادهای امنیتی او را تهدید به بازداشت می کردند و در این مدت مدام پسرم را برای بازجویی احضار می کردند و ما هر لحظه در بیم و هراس بازداشت او بودیم. »

از وضعیت محمد حسین مظفری و محل نگه داری وی تاکنون خبری در دست نیست.

محکومیت بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری به 20 سال زندان

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری و مدافع حقوق کودکان، از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب به بیست سال حبس تعزیری محکوم شد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی ، اتحادیه آزاد کارگران به نقل از خانواده بهنام ابراهیم زاده فعال کارگری اعلام کرده است که بهنام ابراهیم زاده در ساعت 30/17 عصر امروز از طریق تماس تلفنی به خانواده خود گفته است که به 20 سال زندان محکوم شده است. بر اساس این حکم این فعال کارگری باید مدت 10 سال از این حکم را در زندان رجائی شهر و ده سال دیگر را در زندان اوین تحمل کند.

رهنورد: تا پای جان برای احیای ارزشهای انقلاب ایستاده ایم و عقب نشینی نمی کنیم

دکتر زهرا رهنورد در دیدار با خانواده سهراب اعرابی، یکی از نخستین شهدای جنبش سبز با اشاره به تبلیغات گسترده اخیر علیه رهبران جنبش سبز و خطاب به آمران و عاملان تریبون های دولتی در این تهاجم ها گفت :«ما از تهدید، تهمت و توهین نمی ترسیم و عقب نشینی نمی کنیم.»

به گزارش خبرنگار کلمه رهنورد جنبش سبز را جنبشی آگاه و سرفراز توصیف کرد و افزود : تا پای جان برای احیای ارزشهای انقلاب اسلامی و آزادی ایستاده ایم و به امید آن روزی هستم که فرزندانمان در محیطی سرشار از آزادی، ایمان و شادی زندگی کنند.این کشور متعلق به همه ملت از هر طبقه و قشر و با هر عقیده و اندیشه ای است و من و دیگر همراهان جنبش سبز برای آزادی همه ملت تلاش می کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت :«خون سهراب و ندا، کامرانی ،روح الامینی ،حسن پور، پوراندرجانی، جوادی فر ، شبنم سهرابی، کیانوش آسا، فاطمه سمسارپور، رامین رمضانی و دیگر شهدای جنبش در رگهای ایمان ما می جوشد و سلحشوری زنان و مردان زندانی فرا راه ماست

پروین فهیمی، مادر شهید سهراب اعرابی نیز در این دیدار با یاد آوری خاطرات خود از روزهای انقلاب اسلامی گفت :«من بچه هایم را نزد پدر و مادرم می گذاشتم و برای حضور در تظاهرات از قزوین به تهران می آمدم. همه ما برای پیروزی انقلاب اسلامی زحمت کشیده ایم و حالا چطور است که حکومت برآمده از این انقلاب فرزند من و دیگران را می کشد.فرزندی که در این نظام به کاندیدای موردعلاقه اش رای داده و وقتی احساس و برداشتش این بود که به رای اش خیانت شده با حضور در یک تظاهرات مسالمت آمیز فریاد زد که رای من کجاست؟آیا به این دلیل باید به او شلیک می کردند و جانش را می گرفتند؟ »

وی در پایان با اشاره به تهدیدات اخیر علیه خانواده های شهدای جنبش سبز گفت :این تهدیدها بر عزم و اراده ما برای ادامه راه فرزندان شهیدمان اثری نمی گذارد و ما راه آنها را تا تحقق آرمان هایشان ادامه خواهیم داد.

ایران به روایت عدد و رقم

از ۶۰۰ «کمپ کتک‌درمانی» تا افزایش ۳۶ درصدی قیمت کاغذ
رادیو فردا : اعداد و ارقام بعضی اوقات حامل واقعیاتی هستند که به تنهایی شگفتی می‌آفرینند. رادیو فردا نگاهی به ارقام و اعدادی دارد که این هفته در ایران بر سر زبان‌ها بوده‌اند:

۱۰۰ کتاب در مورد رویدادهای پس از انتخابات مجوز انتشار گرفتند

خبرگزاری ایرنا روز شنبه نوشت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه افراد علاقه‌مند به نگارش وقایع انتخابات سال گذشته مورد حمایت جدی قرار می‌گیرند گفت: تا کنون به یکصد جلد کتاب با موضوع رویدادهای انتخابات دهم و «فتنه سال ۸۸» مجوز انتشار داده شده‌است.

محمد حسینی افزود که «برای روشن شدن ذهن مخاطبان و نسل آینده و برای توصیف و تشریح واقعیات و رویدادهای فتنه ۸۸ نیاز به نگارش کتاب‌های فراوانی است.»

به گفته او «خوشبختانه نویسندگان متعهد» در این زمینه «دست به قلم‌فرسایی زده‌اند و در این راستا به نگارش کتاب‌های متعددی مبادرت ورزیدند.»

خمس یارانه‌ها را به مقلدین می‌بخشیم

به گزارش روز یک‌شنبه خبرگزاری ایسنا، آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پاسخ به یک استفتاء گفت که «یارانه‌ها یک نوع هدیه‌است و هدیه هم از نظر ما اگر سال بر آن بگذرد خمس دارد، ولی به خاطر مصالح و ملاحظاتی می‌گوییم امسال خمس یارانه‌ها را به مقلدین می‌بخشیم».

وی در مورد سال‌های بعد گفت: «حالا ادامه پیدا کرد، آن وقت حکمش را سوال خواهند کرد و ما جواب خواهیم داد.»

در هفته‌های گذشته و هم‌زمان با اجرایی شدن طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، چند تن از مراجع شیعه گفتند که یارانه‌های مستقیم در زمانی که قابل برداشت گردد می‌تواند شامل خمس شود.

در قالب این طرح در یک مورد هشتاد و یک هزار تومان یارانه نقدی مستقیم به حساب هر نفر برای دو ماه واریز شد و آیتالله عبدالکریم موسوی اردبیلی در مورد این مبلغ گفت که اگر این پول بتواند بخشی از هزینه‌های گذران زندگی را تأمین کند و «در مئونه سال مصرف نشود باید خمس آن پرداخت شود.»

۶۰۰ تا ۷۰۰ کمپ «کتک‌درمانی» در ایران

به گزارش واحد مرکزی خبر، مصطفی محمدنجار، دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر روز یک‌شنبه از آغاز کنترل و نظارت بر مراکز «کتک‌درمانی» معتادان خبر داد و گفت که با مراکز غیر استاندارد برخورد خواهد شد.

پیش از این محمدصادق فتح‌اللهی، مدیر کل تشکل‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر به خبرگزاری فارس گفته‌بود که هم‌اینک «حدود هزار کمپ ترک اعتیاد مجاز و ۶۰۰ تا ۷۰۰ کمپ غیر مجاز در کشور وجود دارد و سختگیری نسبت به ایجاد کمپ‌های ترک اعتیاد استاندارد موجب افزایش کمپ‌های غیرمجاز با روش‌های غیرعلمی مانند سگ‌درمانی، کتک‌درمانی و زنجیردرمانی شده‌است.»

وی افزوده‌بود: با این کار عملاً خودمان کمک می‌کنیم به اینکه مراکز غیرقانونی و زیرزمینی شکل بگیرد و مردم دور از چشم نظارتی با هر شیوه‌ای به ترک اعتیاد روی بیاورند.

حسین ساجدی‌نیا، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تهران نیز پیش از این اعلام کرد که در حدود ۳ هزار معتاد بی‌خانمان در تهران وجود دارد و در کمپ‌های شناسایی شده، معتادان پرخطر هم حضور دارند.

ساجدی‌نیا ادامه داد: بیشترین ظرفیت کمپ‌های ترک اعتیاد مربوط به کمپ شفق است که حداکثر ۸۰۰ نفر ظرفیت دارد و برخی کمپ‌ها نیز گنجایش ۳۰ تا ۴۰ نفر را دارند.

۳۰ هزار «گفتمان دینی» با تأکید بر زن و خانواده در ایران

«گفتمان دینی» یکی از طرح‌های سازمان تبلیغات اسلامی در چارچوب قانون برنامه چهارم توسعه در ایران است که دولت ایران با اجرای جلسات آن می‌کوشد دیدگاه‌های خود از دین و سیاست را به مخاطبان اغلب جوان خود منتقل کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا مزروعی، دبیر «گفتمان‌های دینی» سازمان تبلیغات اسلامی روز شنبه گفت که «تا پایان سال جاری ۳۰ هزار گفتمان دینی» در سراسر کشور برگزار می‌شود.

وی «ایجاد مدل فرهنگی برای جوانان» و «ایجاد ارتباط با نسل جوان» را از اهداف این طرح نامید و به عنوان محورهای اصلی این طرح از «حجاب و عفاف، آموزش مهارت‌های زندگی، آشنایی با نحله‌های انحرافی و فرقه‌های نوظهور، جنگ نرم، همت مضاعف و کار مضاعف، آسیب‌های اجتماعی، زن و خانواده» یاد کرد.

وی بر بحث «زن و خانواده» تأکید کرد که به گفته او «جنگ نرم» این بحث را «هدف قرار داده‌است.»

۳۰۰ هزار دانش‌آموز به مناطق جنگی اعزام می‌شوند

به گزارش ایرنا، علی فضلی، جانشین رئیس سازمان بسیج مستضعفین روز یکشنبه با اعلام این خبر گفت که افزون بر این تعداد، ۳۰۰ هزار دانش‌آموز دیگر نیز در شش ماهه اول سال آینده به مناطق جنگی اعزام می‌شوند.

به گفته او این دانش‌آموزان دبیرستانی قرار است در مرزهای جنوبی، مرحله عملی درس آمادگی دفاعی را انجام دهند، از مناطق جنگی پیشین و مجسمه‌های یادبود کشته‌شدگان جنگی، که توسط بسیج برپا شده دیدن کنند و در اردویی دوروزه به «روایت»های کمیته اقشار مختلف بسیج گوش دهند.

به گزارش این خبرگزاری در طرحی دیگر ۱۵ هزار نفر نیز تحت عنوان «ایثارگر» تا پایان سال جاری از سراسر ایران به مناطق عملیاتی اعزام می‌شوند.

تحصیل ۸۵ درصد دانشجویان تنها در ۲۵ رشته

به نوشته خبرگزاری ایسنا از قول رضا عامری، مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی وزارت علوم، ۸۵ درصد دانشجویان ایران در ۲۵ رشته تحصیل می‌کنند. وی در این پیوند گفت: سه رشته حسابداری، مهندسی کامپیوتر و مدیریت هر کدام با ۹ درصد دارای بیشترین جمعیت دانشجویی هستند.

وی افزود: بعد از سه رشته مذکور، رشته مهندسی برق با ۷ درصد، رشته حقوق با ۵ درصد و رشته مهندسی عمران با ۵ درصد در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

۶۰ درصد زنان ایرانی بالای ۵۰ سال پوکی استخوان دارند

به گزارش خبرگزاری ایسنا: ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی گفت: در ایران «پوکی استخوان مرگ خاموش است و بیش از ۶۰ درصد زنان ایرانی بالای ۵۰ سال به آن مبتلا می‌شوند.»

به گفته او: زنان باید روزانه یک لیوان شیر مصرف کنند ولی برخی از آنان نه تنها شیر بلکه سایر مواد لبنی را نیز استفاده نمی‌کنند و به جای لبنیات، نوشابه‌ها و غذاهای فوری را در برنامه غذایی خود قرار می‌دهند که اثرات سوء زیادی برای بدن دارد.

۳۶ درصد افزایش قیمت کاغذ در یک روز

خبرگزاری مهر، روز یک‌شنبه: نایب‌رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران تهران از افزایش بهای انواع کاغذ و مقوا هشدار داد و برای نمونه به افزایش قیمت هر کیلو کاغذ گلاسه از ۱۲۵۰ تومان دیروز به ۱۷۰۰ تومان امروز اشاره کرد که نشان از افزایشی ۳۶ درصدی در یک روز دارد.

میریونس جعفری با اشاره به افزایش سفارش‌های چاپخانه‌ها به ویژه برای چاپ تقویم، سررسید و کارت پستال با نزدیک شدن به شب عید، افزود: متاسفانه همه کاغذها اعم از ایرانی و خارجی حداقل ۳۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند و کار چاپخانه‌ها را به شدت با بحران روبرو کرده‌اند.

۸۵ درصد افزایش قیمت آجر در استان یزد

ایلنا: مدیرکل امور اقتصادی استانداری یزد قیمت هر دانه سفال چهار و پنج سانتی را به ترتیب ۳۴۰ و ۴۱۰ ریال بیان کرد و از افزایش ۶۰ تا ۸۵ درصدی قیمت آجر سفال در استان خبر داد.

غلامرضا منتظری افزون بر این از افزایش ۱۰ تا ۱۵ درصدی کرایه حمل و نقل خبر داد و اضافه کرد که در این کرایه حمل و نقل، سه درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز اضافه خواهد شد.

۳۰ هزار میلیارد ریال کمبود برای تکمیل پروژه‌های ورزشی

ایرنا: مدیرعامل شرکت ساخت، تجهیز و توسعه اماکن ورزشی کشور گفت: تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام ورزشی در کشور به ۳۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

مهدی ترکاشوند، روز شنبه در این باره افزود: هم‌اینک بیش از ۳۴۰ پروژه ورزشی نیمه‌تمام در کشور وجود دارد و قرار است فهرستی از پروژه‌های اولویت‌دار ورزشی تهیه و برای تامین اعتبار به ریاست جمهوری اعلام شود.

۶ میلیارد تومان برای ساماندهی مسجد بالاسر

خبر آنلاین و ایرنا: دولت به منظور ساماندهی و استحکام‌سازی مسجد بالاسر فاطمه، با اختصاص مبلغ ۶ میلیارد تومان اعتبار، برای توسعه این مسجد موافقت کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، هیات وزیران مبلغ شصت میلیارد ریال از محل منابع ماده ۱۰ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت بودجه سال ۱۳۸۹ کل کشور به بهسازی این مسجد اختصاص داد. این مبلغ قرار است در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گیرد.

سندیکای صنعت برق: دولت پول ما را ندهد، ورشکست می‌شویم

بی بی سی : سندیکای صنعت برق ایران در نامه ای به وزیر نیرو نوشته است که به دلیل بدهی شش هزار میلیارد تومانی دولت به صاحبان صنایع، پیمانکاران و مشاوران صنعت برق، بخش خصوصی به شدت زیر فشار قرار گرفته است و اگر دولت بدهی خود را نپردازد، این صنعت ورشکست خواهد شد.

اعضای این سندیکا در این نامه که خطاب به مجید نامجو نوشته شده است، ابراز نگرانی کرده اند که تحمل فشار ناشی از کسری بودجه دولت، ابعاد بحران را چنان گسترده کرده که امید خروج از آن، دور از ذهن به نظر می­ رسد.

در این نامه آمده است: "وعده های مکرر مقامات محترم وزارت نیرو مبنی بر حل مساله از طرقی همچون مساعدت مقامات محترم ارشد دولت، یا تهاتر بخشی از مطالبات با سهام قابل واگذاری بنگاه­های دولتی بخش نیرو و یا اجرایLC ­های ریالی ( برای پیشگیری از شدت یافتن بحران)، متاسفانه به دلایل گوناگون تا کنون محقق نشده است."

به گفته سندیکای صنعت برق پرداخت مبلغ هزار میلیارد تومان از مطالبات، از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری متوقف شده است.

همزمان با انتشار این نامه عماد حسینی، مخبر کمیسیون انرژی مجلس ایران ضمن تائید بدهی 6 هزار میلیارد تومانی (6 میلیارد دلار) دولت به صاحبان صنایع برق گفت که این کمیسیون با حضور مسئولان دولتی و بخش خصوصی مشکل صنعت برق را بررسی می کند.

آقای حسینی به صدا و سیمای ایران گفته است که در بودجه سال 1389 دولت مکلف بود، 3200 میلیارد دلار به صنعت برق بدهد، اما تاکنون فقط 700 میلیارد دلار پرداخت شده است. او افزود که کمیسیون انرژی مجلس بارها از دولت خواسته که مشکل پیمانکاران صنعت برق را حل کند اما این کار انجام نشده است.

بدهی سنگین دولت به بخش خصوصی

دخل و خرج صنعت برق ایران سالهاست که با هم نمی خواند. برای این که هزینه تولید برق بالاست و برقی که با قیمت بالا تولید می شود با قیمت های پائین به مصرف کنندگان فروخته می شود.

بدهی چند هزار میلیارد تومانی دولت زمانی ایجاد شد که دولت برنامه افزایش قیمت مواد سوختی را به اجرا گذاشت. در زمان دولت دوم محمد خاتمی برنامه افزایش سالانه قیمت ها را با هدف کاستن از میزان یارانه ها به اجرا گذاشته شد اما مجلس هفتم در سال ۱۳۸۳ جلوی ادامه اجرای این طرح را گرفت.

در آن زمان نمایندگان اصولگرا که به تازگی اکثریت مجلس را به دست آورده بودند، با تصویب طرح تثبیت قیمت ها، مانع افزایش قیمت برخی کالاها و خدمات که برق هم از جمله آن بود، شدند. آنها معتقد بودند این کار دولت تورم را افزایش می دهد و برای همین باید جلوی کار دولت را گرفت.

تصمیم نمایندگان مجلس، درآمدهای وزارت نیرو را به شدت کم کرد و این وزارتخانه در پرداخت بدهی های خود با مشکل مواجه شد به طوری که پیمانکاران فعال در صنعت برق، بارها طی نامه هایی از دولت خواسته اند طلب هایشان را بپردازد.

در زمانی بخشی از این بدهی از سوی دولت پرداخت شد اما بعد از آن دیگر پولی داده نشده است. گزارشها نشان می دهد که ناتوانی وزارت نیرو در پرداخت بدهی ها، وضعیت شرکتهای تولیدی فعال در صنعت برق را بحرانی کرده است.

حجم بالای بدهی باعث شده تا سرمایه گذاری در بخش برق به شدت کم شود و برخی کارشناسان می گویند عمده ترین دلیل قطع برق در سالهای اخیر سرمایه گذاری ناکافی دولت در این بخش است.

استقرار دائمی بازجویان وزارت اطلاعات در بند 350

میزان: وزارت اطلاعات در حال استقرار دائم گروهی از ماموران خود به صورت ثابت در بند 350 اوین است.
به گزارش «میزان خبر»،وزارت اطلاعات در بند 350 زندان اوین که محل نگهداری زندانیان سیاسی است، در حال استقرار گروهی از ماموران خود برای کنترل زندانیان سیاسی است.
همچنین نیروهای امنیتی در هفته های اخیر با اختصاص کد و کارت برای ملاقاتهای کابینی در زندان اوین امکان تفکیک شنود مکالمات خانواده ها با عزیزان دربندشان در ملاقاتهای کابینی را نیز به دیگر امکانات استراق سمع غیر قانونی خود افزوده اند.
گفتنی است، تلفنهای زندان اوین از مدتها پیش قطع است و اجازه ملاقات حضوری زندانیان سیاسی با خانواده به ندرت صادر می شود.
به گفته ی آگاهان حضور متراکم فعالان سیاسی در این بند و حرکتهای جمعی ایشان باعث به وجود آمدن نگرانی هایی در وزارت اطلاعات شده است، که از این طریق سعی در کنترل آن دارد.

یکی از کارخانه‌های شهرک صنعتی سیمین دشت کرج در آتش سوخت

یکی از کارخانه‌های رنگ‌سازی واقع در منطقه سیمین‌دشت کرج روز گذشته، دوشنبه، در آتش سوخت.

کارخانه رنگ‌سازی گل‌پخش که در شهرک صنعتی سیمین‌دشت کرج قرار دارد حدود ساعت 19:40 امروز (دوشنبه) آتش گرفت.

ماموران آتش‌نشانی واقع در محل این آتش‌سوزی در خصوص علت آتش گرفتن این کارخانه به خبرنگار ایسنا توضیحی ندادند و گفتند علت این حادثه هنوز مشخص نیست و در حال بررسی است.

همچنین خبرنگار ایسنا در مورد احتمال کشته و مجروح شدن افراد در این حادثه سوال کرد که آتش‌نشانان بر این نکته تاکید کردند که هنوز این مسأله مشخص نشده است.

از آنجا که این کارخانه، کارخانه رنگ‌سازی بوده است چند انفجار مهیب نیز در پی این آتش‌سوزی در این کارخانه رخ داد که صدای انفجار آن تا چندین کیلومتر شنیده شد.

تا لحظه ارسال اين گزارش آتش هنوز مهار نشده بود.

شهرک صنعتی سیمین‌دشت که در آن کارخانه‌های متعددی قرار دارد در کرج، جاده شهریار واقع شده است.

روزنامه «آفتاب يزد» ، نشريه «نمايه تهران» و «فردوسي» تذکر گرفتند

به گزارش ايلنا به نقل از روابط عمومي معاونت مطبوعاتي دبيرخانه هيأت نظارت برمطبوعات در جلسه 13دي ماه 88 هيأت نظارت بر مطبوعات تشکیل جلسه داد.

در این جلسه، گزارش تخلفات نشريات مطرح و بشرح ذيل تصميم‌گيري شد:

1 ـ به روزنامه «آفتاب يزد» بدليل درج مطالب خلاف واقع و تحريف مطالب ديگران، به استناد بند 11 ماده 6 قانون مطبوعات تذكر داده شد.

2 ـ به نشريه «نمايه تهران» بدليل درج عنوان غير مصوب و انتشار نشريه در دو مجلد متفاوت، به استناد تبصره 3 ماده 9 قانون مطبوعات و ماده 10 آيين‌نامه اجرايي آن قانون تذكر داده شد.

3 ـ به نشريه «فردوسي» بدليل چاپ تصوير مغاير با بهداشت رواني جامعه تذكر داده شد.

همچنين در اين جلسه تقاضاي تغيير وضعيت 46 نشريه مورد رسيدگي قرار گرفت.

کارگران مجتمع صنعتی البرز با 1200 تن کارگردر اعتصاب به سر می برند

کمیته پیگیری ایجادتشکل های کارگری: بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران ، از صبح دیروز شنبه یازدهم دی ماه ٨٩ سه هزار و پانصد کارگر لاستیک بارز بتدریج دست از کار کشیدند و بعد از ظهر دیروز با خاموش کردن همه دستگاههای تولیدی بطور یکپارچه ای وارد اعصاب شدند.

خواست این کارگران تحقق تمامی آن مطالباتی است که در دور اعتصابات قبلی این کارگران به آنها وعده تحقق اش را داده بودند. این کارگران برای دستیابی به مطالبات خود روز چهارم مهر ماه سالجاری بمدت چهار روز دست به اعتصاب زدند و با وعده تحقق خواستهایشان از سوی رئیس اداره کار کرمان به اعتصاب خود پایان دادند اما پس از گذشت حدود یکماه از تحقق وعدهای کارفرما خبری نشد و کارگران هشدار دادند چنانچه تا ٧ آبانماه سالجاری خواست هایشان بر آورده نشود دست به اعتصاب مجدد خواهند زد اما با عوض شدن مدیر اداری کارخانه و انتصاب مدیر اداری جدید و طرح این مسئله از سوی مدیر تازه مبنی بر اینکه "من تازه به این سمت منصوب شده ام به من دو ماه برای تحقق خواست هایتان فرصت بدهید" کارگران لاستیک بارز از دست زدن به اعتصاب در روز هفتم آبانماه سالجاری منصرف شدند اما پس از دو ماه از وعده مدیر اداری جدید مبنی بر تحقق خواستهای کارگران خبری نشد.

بنا بر اظهار کارگران این کارخانه دیروز یازدهم دی ماه و پس از گذشت دو ماه، با به پایان رسیدن مهلتی که کارگران به مدیر اداری جدید برای تحقق خواست هایشان داده بودند آنان با مراجعه به مدیر اداری کارخانه و با طرح خواستهای خود که دو ماه پیش وعده تحقق آنها داده شده بود خواهان رسیدگی به مطالبات خود شدند اما مدیر اداری کارخانه با استناد به قطع یارانه ها اظهار داشت: با قطع یارانه ها هزینه تولید بالا رفته است و ما نمیتوانیم به وعده های خود عمل کنیم، ما مواد نداریم و این مشکل مربوط به کل مملکت است، مربوط به ما نیست و اگر دست از کار بکشید به جرم اغتشاش دستگیر میشوید.

بدنبال این مذاکرات و جوابهای تهدید آمیز از سوی مدیر اداری کارخانه لاستیک بارز، کارگران دسته دسته شروع به خواباندن دستگاههای تولید کردند بطوری بعد از ظهر دیروزکارگران روزکار بطور یکپارچه ای وارد اعتصاب شدند و بدنبال آنها کارگران شیفت شب نیز به اعصاب پیوستند.

کارگران لاستیک بارز از ماهها پیش خواهان افزایش دستمزدهای خود و تبدیل قراردادهای یکماهه به قرارداد یکساله هستند. علاوه بر اینها کارفرمای لاستیک بار در ازای ٧٠ ساعت اضافه کاری ماهانه با بهانه اینکه کارگران در این ٧٠ ساعت کم کاری میکنند به آنان فقط ماهیانه ۴٠ ساعت اضافه کاری پرداخت میکند. همچنین کارگران این کارخانه از آنجا که یک هفته در میان فقط روزهای جمعه تعطیل هستند خواهان تعطیلی دو روز در هفته می باشند و به کاهش پاداش تولید که از بیستم مهر ماه جاری از مبلغ ۵٠ تا ٢٠٠ هزارتومان نسبت به دستمزد کارگران کاهش پیدا کرده است معترضند.

عضو كميسيون اموزش مجلس : اعتياد در دانش‌آموزان افزايش يافته است

ایلنا: امير طاهرخاني عضو كميسيون آموزش مجلس در گفت‌و‌گو با خبرنگار ايلنا گفت:عملكرد آموزش و پرورش در پيشگيري از آسيب‌هاي اجتماعي مواضع و سطوح مختلفي دارد، از جمله، فرد محور بودن وزارت‌خانه‌ها ومشكلات مديريتي.
امير طاهرخاني در ادامه مي‌گويد: از آنجايي كه پيشگيري بهتر از درمان است اما متاسفانه وزارت آموزش و پرورش با مسائل پيش روي دانش‌آموزان به صورت مقطعي برخورد مي‌كند و نه ريشه‌اي كه اين امر باعث مي‌شود هزينه‌هاي زيادي صرف درمان هاي ناقص و سطحي شود.

او مي‌افزايد: مسئولان آموزش و پرورش بيشتر به دنبال رفع مشكلات سخت‌‌افزاري هستند و هنوز از اين مرحله عبور نكرده‌اند كه مجموعه اين عوامل نشان مي‌دهد كه عملكرد آموزش‌و‌پرورش خوب نبوده است.

عضو كميسيون آموزش مجلس اظهار داشت: بر اساس پژوهش‌ها ميزان رفتارهاي خطرناك مانند اعتياد و تنبيه در سطح مدارس افزايش پيدا كرده است، ريشه اين عوامل را نمي‌تواند تنها در نقش مدير، معلم و يا جامعه بررسي كرد بلكه بايد مجموعه اين عوامل را در نظر گرفت.

همچنين او به نقش اصلي فقر در بروز نابساماني‌هاي اجتماعي اشاره مي‌كند و مي‌افزايد: در مدارس بايد آموزش‌هاي واقعي در رابطه با شناخت رفتارهاي ناهنجار به دانش‌آموزان داده شود.

اين عضو كميسيون آموزش مجلس به وجود امكانات رفاهي و تفريحي و برگزاري اردوها در مدارس تاكيد مي‌كند و مي‌افزايد: به نظر مي‌رسد در ساعات بيكاري دانش‌آموزان ،رفتارهاي ناهنجار نيز افزايش پيدا مي‌كند و در اين صورت وجود برنامه‌ها و امكانات تفريحي و آموزشي به كاهش رفتارهاي خطرناك كمك مي‌كند.

ارعاب کارگران لاستیک بارز برای پایان دادن به اعتصاب

اعتصاب کارگران لاستیک بارز سومین روز خود را پشت سرگذاشت
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران اعتصاب کارگران لاستیک بارز که از صبح روز شنبه 11 دی ماه شروه شده است امروز نیز همچنان ادامه پیدا کرد و این کارگران سومین روز اعتصاب خود را پشت سر گذاشتند.
بنا بر این گزارش طی دیروز و امروز رئیس حراست این کارخاته با حضور در میان کارگران بطور مرتب آنها را تهدید و اعلام کرده است در صورتی که به اعتصاب خود پایان ندهید یگان ویژه را وارد کارخانه خواهیم کرد تا شما را بازداشت و پوست تان را بکنند. وی اعلام کرده است مطالبات شما(کارگران) موضوعیتی ندارد و هیچ چیزی به شما تعلق نمیگیرد و اگر به اعتصاب ادامه بدهید کارفرما گفته است شرکت را تعطیل خواهم کرد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن دعوت از کارگران لاستیک بارز برای حفظ اتحاد از اعتصاب آنان برای دستیابی به مطالبات بر حق شان حمایت میکند و اعمال هر گونه فشار و تلاش برای امنیتی کردن خواستهای این کارگران را تلاشی از سوی کارفرما برای تن ندادن به خواستهای کارگران ارزیابی میکند و خواهان رسیدگی فوری به خواستهای این کارگران و برآورده کردن آنهاست.

پرونده سازی جدید و محاکمۀ رضا شریفی بوکانی

بنابه گزارشات رسیده به"فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" روز دوشنبه 13 دی ماه زندانی سیاسی رضا شریفی بوکانی از ساعت 09:30 از بند 2 زندان گوهردشت به شعبۀ 1 دادگاه انقلاب کرج منتقل شد و تا حوالی غروب توسط فردی بنام میر غفاری مورد محاکمه قرار گرفت.
در طی دو هفته گذاشته این دومین بار است که این زندانی سیاسی به این شعبه فراخوانده می شود و مورد محاکمه قرار می گیرد. بازجویان وزارت اطلاعات با گشوندن پرونده جدید علیه این زندانی سیاسی و نسبت دادن اتهام سنگین و دروغین مانند بمب گذاری در یکی از مساجد کردستان سعی در صدور احکام سنگین و ضد بشری علیه وی دارند.این محاکمات بدون وکیل صورت می گیرد.
اتهاماتی که به زندانی سیاسی رضا شریفی نسبت داده اند عبارتند از؛ مشاوره کردن و عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران و اقدام علیه امنیت نظام.همچنین اتهام دروغین دیگری تحت عنوان دستور بمب گذاری در مسجد امیر المومنین در شهریور ماه 86 می باشد. میرغفاری به تهدیدات خود علیه این زندانی مبنی بر صدور حکم اعدام ادامه می دهد.

پرداخت اضافه‌کار پرستاران با ۹ ماه تاخیر

رئیس شورای عالی نظام پرستاری از تاخیر چند ماهه پرداخت اضافه کار پرستاران کشور خبر داد و گفت: دیرکرد بیمه ها در پرداخت مطالبات بیمارستانها باعث شده تا اضافه کار پرستاران به طور میانگین با ۵ تا ۶ ماه تاخیر پرداخت شود.
به گزارش مهر، شمس الدین شمس اظهارداشت: بیمارستانها از محل بودجه ای که دریافت می کنند فقط می توانند حقوق پرسنل و کادر درمانی را پرداخت کنند.
وی با اشاره به اینکه پرداخت اضافه کار به کادر درمانی از محل درآمدهای بیمارستانها تامین می شود، افزود: تاخیر بیمه ها در پرداخت مطالبات بیمارستانها باعث می شود که پرداخت اضافه کار و کارانه پرسنل نیز با تاخیر انجام شود.
رئیس شورای عالی نظام پرستاری با اعلام اینکه این تاخیر در برخی بیمارستانهای کشور تا ۹ ماه نیز مشاهده می شود، گفت: به طور میانگین اضافه کار پرستاران با تاخیر ۵ تا ۶ ماه پرداخت می شود.
شمس تاکید کرد: البته این مشکل مربوط به امسال یا سال گذشته نیست و پرستاران به این وضع عادت کرده اند.

کاهش بی سابقه بارندگی در ایران

وضعيت آبي كشور بسيار نگران كننده و غير قابل مقايسه با سال‌هاي گذشته است.

به گزارش ايلنا، وزیر نیرو در جریان سومین دور سفر استانی هیات وزیران به سمنان در شهرستان دامغان ضمن اعلام مطلب فوق افزود: در هیچ یک از این سال‌ها چنین اتفاقی برای کشور رخ نداده است.

وی از کاهش 86 درصدی بارش‌ها در مقایسه با دوره متوسط شش ساله اخیر خبر داد و تصریح کرد: مردم و مسئولان باید شرایط تغییر اقلیم را که در ایران و جهان حاکم شده است، بپذیرند.

نامجو اضافه کرد: شرایط بارش‌ها و خشکسالی در کشور از آثار بزرگ تغییر اقلیم است که باید کشور را با آن تنظیم کنیم.

نامجو دیگر آثار خشکسالی بی‌سابقه در کشور را بر منابع آبی به خصوص ذخیره مخزن سدها برشمرد و گفت: ذخیره مخزنی سدهای کشور در زمان حاضر به شدت کاهش یافته است.

وی سپس خاطر نشان کرد: با وضعیت موجود نمی توان به درستی از ظرفیت نیروگاه های برقابی کشور استفاده کرد.

وزیر نیرو در ادامه ابراز امیدواری کرد: مجلس شورای اسلامی اساسنامه صندوق توسعه ملی را هرچه سریعتر تصویب کند.

وی گفت: دولت طرح‌های بسیار خوبی را برای کشاورزان طراحی و تدوین و امید است با تصویب اساسنامه صندوق توسعه ملی در مجلس شورای اسلامی، طرح‌های بزرگ کشور هرچه سریعتر اجرایی شود.

نامجو با بیان اینکه دولت در کنار مردم ایستاده است تا مشکلات آنان را برطرف کند، اظهار داشت: بايد از محل درآمدهای هدفمندسازی یارانه‌ها جهت توسعه کشاورزی و افزایش بهره‌وری در کشور استفاده شود.

عدم رسیدگی به بیماران زن در زندان رجایی شهر کرج

خبرگزاری هرانا – علی رغم شیوع سریع آنفولانزای نوع آ در زندان رجایی شهر کرج مسئولین زندان اقدام جدی برای ممانعت از آن انجام نداده اند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، با گذشت بیش از سه هفته از شیوع آنفولانزا نوع (A) مسئولین زندان تنها با تزریق واکسن اقدامات پیشگیری را انجام داده اند و از سوی دیگر با پخش کردن بیش از 50 زندانی مبتلا به ویروس در بند زنان زندان رجایی شهر خطر ابتلای مجدد زندانیان به این ویروس کماکان باقی است.
گفتنی است این بیماران از سوی سایر همبندیان خود به اتاق ها راه داده نمی شوند و در راهروها و سالن کثیف زندان به صورت فجیع رها شده اند و هیچ کس به بیماری این زنان رسیدگی نمی کند.
علائم این بیماری در خانم مهوش ثابت زندانی وجدانی و از رهبران اقلییت دینی بهایی که در بند زنان نگهداری می شود دیده شده است.

محمد نوری زاد را هم به خانه امن بردند

نوری زاد که بعد از این اعتصاب غذا بشدت ضعیف شده است توسط یک گروه از زبده ترین بازجویان سپاه تحت نظر قرار گرفته شده است. نخستین اقدام تیم جدید بازجوئی جدا کردن نوری زاد از تاج زاده و انتقال او به یک سوئیت مجزاست.
به گزارش جرس،دومین اقدام تیم جدید احتراز کامل از شدت عمل با نوری زاد است، چرا که ضعف بدنی وی اجازه چنین شدت عملی را نمی دهد. تیم جدید بازجوئی کوشیده است محمد نوری زاد را شست و شوی مغزی دهد و با بحثهای طولانی ذهنیت او را نسبت به رهبری و اوضاع عوض کنند. نوری زاد علیرغم ضعف بدنی تا کنون بخوبی در برابر ترفند جدید بازجویان مقاومت کرده است.

حكم 74 ضربه شلاق قاتل پرونده سعادت‌آباد اجرا شد و فردا نيز اعدام میشود!

فارس: قاضي واحد اجراي احكام دادسراي جنايي گفت: حكم شلاق قاتل پرونده سعادت‌آباد روز گذشته اجرا شد.

عصمت‌الله جابري قاضي واحد اجراي احكام دادسراي جنايي تهران اظهار داشت: حكم شلاق قاتل پرونده سعادت‌آباد روز گذشته اجرا شد.

گفتني است، يعقوب با حكم دادگاه بابت قدرت‌نمايي با چاقو به تحمل 74 ضربه شلاق محكوم شده بود.

قرار است حكم قصاص نيز صبح فردا در محل وقوع حادثه (سعادت‌آباد) اجرا شود.

اعتصاب غذای دو زندانی سیاسی در زندان تبریز

دکتر لطیف حسنی و آیت مهرعلی بیگلو در اعتراض به وضعیت بلاتکلیف خود و شرایط غیر انسانی محل نگهداری شان در زندان تبریز، از روز شنبه 11 دی ماه، دست به اعتصاب غذا زده اند.

دکتر حسنی و آیت مهر علی بیگلو که از اردیبهشت ماه سال جاری بازداشت شده اند پس از سپری نمودن 7 ماه بازداشت انفرادی در بازداشتگاه مرکزی اداره اطلاعات تبریزاز چندی پیش به بند ویژه زندان تبریز منتقل شدند.

بر اساس آخرین گزارشات دیروز برای ساعاتی حال عمومی دکتر لطیف حسنی رو به وخامت گذارده است که در نتیجه آن مسئولان زندان وی را به بهداری منتقل نموده اند.

بند ویژه زندان تبریز که تشکیل یافته از تعدادی سلول تک نفره و چند نفره می باشد از هیچ گونه امکانات بهداشتی و رفاهی برخوردار نیست .

هم اکنون نامبردگان در یک سلول چند نفره همراه با سه تن دیگر که به اتهام قتل بازداشت شده اند نگهداری می شوند و از کلیه حقوق یک زندانی محروم می باشند.

گفتنی است که اتهام این دو فعال سیاسی عضویت در گروههای مخالف نظام جمهوری اسلامی،اجتماع و تبانی علیه نظام جمهوری اسلامی،تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و مباشرت در جاسوسی به نفع بیگانگان می باشد.

بنا به گفته نزدیکان دکتر لطیف حسنی و آیت مهرعلی بیگلو این دو فعال سیاسی در طول مدت بازداشت خود در سلولهی انفرادی تحت انواع شکنجه های روحی و جسمی شدیدی قرار گرفته اند.

بی خبری از وضعیت فریبرز رئیس دانا

خبرگزاری هرانا - همسر فریبرز رئیس دانا، با اشاره به نحوۀ دستگیری شوهرش و مخفی نگه داشتن محل بازداشت وی، این اقدام را یک آدم ربایی می داند.

به گزارش رادیو فرانسه، با وجود گذشت دو هفته از دستگیری فریبرز رئیس دانا، اقتصاد دان و استاد دانشگاه، محل نگهداری وی بر خانواده و وکلای او معلوم نیست.

دادستان تهران عباس جعفری دولت آبادی دلیل بازداشت فریبرز رییس دانا را مصاحبه با رسانه های بیگانه در مورد طرح هدفمندی یارانه ها عنوان کرد و گفت که البته "این شخص پرونده اش در دستور کار نیروهای اطلاعاتی و قضایی بوده است و این مصاحبه دستگیری وی را تسریع کرده است".

40 تن از دانشگاهیان و مدیران دانشگاه های مختلف دنیا نسبت به ادامه بازداشت این مقام دانشگاهی و علمی اعتراض کردند.

اما تا کنون، اعتراض ها پاسخی نیافته و تلاش وکیل فریبرز رئیس دانا، ناصر زرافشان برای کسب اطلاعات و تماس با موکل خود به نتیجه ای نرسیده و تنها همسر وی از طریق چند تماس تلفنی کوتاه از او، شنیده است که خوبست و باید وثیقه ای 30 میلیون تومانی برای آزادی وی ببرد. اما به کجا؟
خانم آزاده فرقانی همسر فریبرز رئیس دانا می گوید که چون حدس می زده که محل بازداشت وی زندان اوین باشد، روز پنجشنبه مبلغ وثیقه را به آنجا برده اما جو مقابل زندان اوین در آن روز متشنج بود. زیرا در همان روز خانواده دو زندانی اعدام شده علی صارمی و علی اکبر سیادت، در مقابل درب زندان عزاداری می کردند و توسط افراد لباس شخصی که از درون زندان بیرون آمدند بازداشت شدند. لذا وی تنها توانسته است تقاضایش را با فردی که خود را معرفی نکرده است،مطرح کند، ولی جوابی دریافت نکرده است.

خانم فرقانی می افزاید که تاکنون به خواست وی برای تحویل وثیقه و دستیابی به اطلاعات درمورد چگونگی زندانی بودن همسرش اعتنایی نشده است.
خانم فرقانی با اشاره به نحوۀ دستگیری غیر قانونی شوهرش، بازداشت وی را توسط 8 مرد ناشناس و مخفی کردن محل بازداشت وی را به نوعی، یک آدم ربایی می داند.

خانم فرقانی همسر فریبرز رئیس دانا، توضیح می دهد که هنوز نمیداند که او کجاست...

بی خبری از وضعیت یکی از نوكیشان مسیحی تهران

همزمان با ایام كریسمس تولد عیسی مسیح و سال نو میلادی و در پی احضار و بازداشت شماری از نوكیشان مسیحی ساكن تهران و برخی شهرستانها به سازمانهای امنیتی تا كنون از وضعیت برخی از آنان اطلاعی در دست نیست.

به نقل از گزارشگران آژانس خبری مسیحیان ایران " محبت نیوز" مقارن با ایام كریسمس تولد عیسی مسیح و سال نو میلادی ماموران امنیتی اطلاعات در اقدامی سازمان یافته شماری از نوكیشان مسیحی ساكن تهران را بطور جداگانه در منازلشان بازداشت نمودند كه تا كنون از وضعیت و محل نگهداری آنان اطلاعی در دست نیست.

بر اساس این گزارش، چهار تن از افراد لباس شخصی در ساعات اولیه بامداد روز یكشنبه مورخ ۵ دیماه ۱۳۸۹ ( ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۰) با ورود به منزل پدری آقای " مهدی فروتن" ضمن بازداشت نامبرده اقدام به بازرسی كامل خانه نموده اند كه در پی آن برخی لوازم شامل كامپیوتر ، كتاب سی دی را نیز ضبط و بهمراه خود به مكان نامعلومی انتقال داده اند.

به گزارش "محبت نیوز" خانواده و بستگان "مهدی فروتن" در پی بی خبری و نگرانی از وضعیت ایشان با وجود مراجعه به مراكز امنیتی و قضایی و ارگانهای مربوطه تاكنون موفق نشده اند اطلاعاتی از محل نگهداری ایشان بدست بیاورند. وقتی خانواده ایشان به "زندان اوین" مراجعه كردند مسئولان حاضر به تائید و یا رد بازداشت نامبرده نشده و در این ارتباط حاظر به پاسخگویی نبودند.

پیگیری های خانواده این شهروند مسیحی ۳۳ ساله برای مشخص شدن محل نگهداری وی تاكنون نتیجه ای در بر نداشت و از وضعیت ایشان كماكان اطلاعی در دست نیست.

" مهدی فروتن" در طی بازداشت خود تاكنون توانسته ۲ بار طی تماس تلفنی بسیار كوتاه از سلامت خود خانواده اش را با خبر سازد و بظاهر قادر نبوده تا توضیح بیشتری در مورد وضعیت و محل نگهداری خود بدهد.

گزارش "محبت نیوز" حاكی است تداوم بازداشت ، عدم اجازه ملاقات با خانواده ، عدم دسترسی به وكیل و وضعیت نگهداری نامبرده موجی از نگرانی را در میان خانواده و بستگان موجب شده است و اینگونه اعمال مغایر اصل ۳۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی می باشد. مبنی بر اینكه شخص در صورت بازداشت، موضوع اتهام باید با ذكر دلایل بلافاصله بصورت كتبی به متهم ابلاغ و تفهیم شود و حداكثر ظرف مدت ۲۴ ساعت پرونده مقدماتی به مراجعه صالحه قضایی ارسال و مقدمات محاكمه در اسرع وقت فراهم گردد. این در شرایطی است كه حتی مسئولان مربوطه حاضر به جوابگویی در خصوص محل نگهداری ایشان به خانواده نیستند!

همچنین ضمن اینكه نهاد های امنیتی و قضایی تاكنون دلیل مشخصی برای ادامه بازداشت وی اعلام نكرده است.

خانواده این زندانی عقیدتی از مقامات و مسئولین مربوطه درخواست دارند ضمن اتخاذ تمهیداتی برای رفع سوء تفاهمات زمینه آزادی هر چه سریعتر فرزندشان را فراهم آورند.

پرونده سازی جدید برای یک زندانی سیاسی

بنابه گزارشات رسیده به"فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" روز دوشنبه 13 دی ماه زندانی سیاسی رضا شریفی بوکانی از ساعت 09:30 از بند 2 زندان گوهردشت به شعبۀ 1 دادگاه انقلاب کرج منتقل شد و تا حوالی غروب توسط فردی بنام میر غفاری مورد محاکمه قرار گرفت.
در طی دو هفته گذاشته این دومین بار است که این زندانی سیاسی به این شعبه فراخوانده می شود و مورد محاکمه قرار می گیرد. بازجویان وزارت اطلاعات با گشوندن پرونده جدید علیه این زندانی سیاسی و نسبت دادن اتهام سنگین و دروغین مانند بمب گذاری در یکی از مساجد کردستان سعی در صدور احکام سنگین و ضد بشری علیه وی دارند.این محاکمات بدون وکیل صورت می گیرد.
اتهاماتی که به زندانی سیاسی رضا شریفی نسبت داده اند عبارتند از؛ مشاوره کردن و عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران و اقدام علیه امنیت نظام.همچنین اتهام دروغین دیگری تحت عنوان دستور بمب گذاری در مسجد امیر المومنین در شهریور ماه 86 می باشد. میرغفاری به تهدیدات خود علیه این زندانی مبنی بر صدور حکم اعدام ادامه می دهد.
در ماه های اخیر بدستور بازجویان وزارت اطلاعات علیه زندانیان سیاسی که مدتها در بازداشت بسر می برند اقدام به پرونده سازی جدید می نمایند و پرونده آنها را به شعبه هایی که افرادی از وزارت اطلاعات تحت عنوان قاضی می باشند سپرده می شود. تا به حال علیه فعال کارگری منصور اسالو،منصور رادپور،ارژنگ داودی و تعداد دیگری از زندانیان سیاسی این شیوه غیر انسانی بکار برده شده است.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،پرونده سازی جدید علیه زندانیان سیاسی که مدتهای طولانی در اسارت بسر می برند را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفتن تصمیمات لازم اجرا می باشد.

14 دی 1389 برابر با 4 ژانویه 2011
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

از نوروز قیمت مواد غذایی گران تر می شود

شهرزاد نیوز: گرانی یکی از عواقب مستقیم حذف سوبسید از کالاهای اساسی است. در اولین روزهای پس از آغاز این طرح، قیمت آرد و بنزین افزایش یافت. اما گرانی واقعی کالاهای اساسی و مواد غذایی در راه است.

افزایش مواد غذایی از نوروز 1390 اغاز خواهد شد. این مطلب را رئیس اتحادیه بنکداران در گفتگو با رسانه های داخلی اعلام کرده است.

در نظرسنجی که اخیرا شهرزاد نیوز در 6 شهر تهران انجام داده است، اکثریت مصاحبه شوندگان فقر و گرانی بیشتر را ازعواقب مستقیم حذف سوبسید از کالاهای اساسی دانسته اند.

با این که دولت حذف سوبسید از کالا ها را با پرداخت یارانه همزمان کرده اما اکثریت مصاحبه شوندگان رقم ناچیز یارانه ها را برای جبران افزایش قیمت کالاها کافی نمی دانند. علاوه بر این شرایط ناروشن و دشوار پرداخت یارانه ها، دریافت همین مبالغ ناچیز را برای برخی مشکل ساز و بعضا ناممکن کرده است.

حذف یارانه ها؛ بحران نان در راه است

مهدی غضفری وزیر بازرگانی در نشستی با اتحادیه نانوایان گفت: «ممکن است در جریان اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، برخی نانوایان تغییر شغل داده یا برای نان خود مشتری نداشته باشند اما آنها نباید نگران باشند، چرا که بسته حمایتی تدارک دیده شده است.»

اینکه وزارت بازرگانی برای نانوایی ها چه برنامه ای دارد چندان مهم نیست، اما فاجعه این است مردمی که برای سیر کردن شکم خود از نان بعنوان خوراک اصلی استفاده می کردند، اکنون با اجرای طرح یارانه ها و افزایش قیمت دیگر توان خرید نان را هم ندارند بطوری که بحث تغییر شغل نانوایان بر اثر نبود مشتری مطرح می شود و نانوایان شغل خود را در خطر می بینند.

تا همین سه هفته پیش هنگامی که مردم برای خرید نان به نانوایی ها مراجعه می کردند به خصوص در ساعات ظهر و غروب صف ها آنچنان طولانی بود که شاید نزدیک به یک ساعت باید منتظر نوبت می شدند اما در روزهای اخیر به روشنی شاهدیم که نانوایی ها خلوت شده آنچنان که پخت نان هم کمتر شده است.

این سوال مطرح می شود که گرسنگانی که تا چندی پیش با نان شکم خود و خانواده اشان را سیر می کردند امروز کجا رفتند و چطور سیر می شوند؟

بازداشت یک زن به اتهام فروش مشروبات الکلی

خبرگزاری شهر: رئيس پليس اطلاعات و امنيت تهران بزرگ از دستگيري يك زن كه اقدام به تهيه و فروش مشروبات دست ساز مي كرد خبر داد.

سرهنگ مهرابي روز گذشته در جمع خبر نگاران گفت: بر اساس گزارشات مردمي مبني بر فعاليت يك زن در زمينه تهيه و فروش مشروبات الكلي در منطقه شمال تهران بلافاصله اقدامات اطلاعاتي جهت شناسايي اين زن آغاز شد.

وي ادامه داد: پس از شناسايي اين زن در يكي از مناطق شهر تهران و با كسب دستور مقام قضايي خانه اين زن مورد بازرسي قرار گرفت كه از داخل خانه وي ميزان 5 هزار ليتر مشروبات الكلي دست ساز و دستگاه ساخت مشروب نيز كشف شد.

رئيس پليس اطلاعات و امنيت تهران بزرگ با اشاره به اينكه دستگاه به علت بزرگ بودن قابل حمل نبود افزود: بر اين اساس مجبور به پلمب كردن خانه مورد نظر شديم.

سرهنگ مهرابي اظهارداشت: پس از تكميل پرونده متهم تحويل مقامات قضايي شد.

صدور شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان

خبرگزاری مهر: شناسنامه فرهنگی دانشجویان به گفته مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از مهر ماه 90 برای دانشجویان فعال در 12 هزار تشکل دانشجویی صادر می‌شود و به هنگام فارغ‌التحصیلی بر روی پرونده دانشجو قرار می‌گیرد.

جلیل دارا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این خبر گفت: همان طور که دانشجویان دارای یک کارنامه آموزشی هستند و سوابق آموزشی‌شان در یک پرونده نگهداری می‌شود، بنا است در حوزه فرهنگی نیز یک شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان ترتیب دهیم که مانند یک کارنامه فرهنگی باشد.

مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم افزود: برای فعالین دانشجویی که از بدو ورود به دانشگاه تا زمان فارغ التحصیلی از خود سابقه فرهنگی بر جای می‌گذارند یک شناسنامه و پرونده تأیید شده‌ای با عنوان کارنامه فرهنگی ایجاد می‌کنیم.

وی صدور شناسنامه فرهنگی دانشجویان را حرکتی در راستای حمایت معنوی از دانشجویان در حوزه فعالیت‌های فرهنگی دانست و گفت: وقتی شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان صادر شود، وقتی آنها وارد عرصه‌های اجتماعی خارج از دانشگاه می‌شوند این سوابق برایشان محفوظ است و به نوعی یک حمایت فرهنگی از سوی حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها از آنها صورت می‌گیرد.

دارا صدور شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان را منجر به شکل گیری یک بانک اطلاعاتی از دانشجویان فعال در حوزه‌ها و فضاهای مختلف دانست و به مهر گفت: دانشجو پس از فارغ التحصیلی وقتی می‌خواهد وارد فضای جامعه شود می‌تواند از این شناسنامه فرهنگی که در حقیقت رزومه فعالیت‌های فرهنگی دانشجو است استفاده کند.

مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم از تدوین دستورالعمل و تهیه فرمی برای شناسنامه فرهنگی دانشجویان خبر داد و گفت: در دستورالعمل صدور شناسنامه فرهنگی دانشجویان شاخص‌ها و ویژگی‌های فرهنگی که لازم است در این شناسنامه لحاظ شود ذکر می‌شود همچنین در این دستورالعمل مشخص می‌شود که مرجع تأیید کننده شناسنامه فرهنگی، دانشگاه یا وزارت علوم است.

وی از صدور اولین سری شناسنامه فرهنگی دانشجویان از مهر ماه 90 برای بخشی از فعالان دانشجویی شاغل به تحصیل خبر داد و گفت: بیش از 12 هزار تشکل دانشجویی به معنای گروه‌های دانشجویی که دارای مرکزیتی هستند در سطح دانشگاه‌های وزارت علوم فعال هستند که شامل نشریات دانشجویی، کانون‌های فرهنگی هنری، انجمن‌های علمی دانشجویی، شوراهای صنفی و تشکلهای سیاسی می‌شوند.

جلیل دارا در پاسخ به اینکه دانش آموختگانی که در دوران دانشجویی فعال فرهنگی و سیاسی بوده‌اند چگونه می‌توانند رزومه تأیید شده داشته باشند به مهر گفت: در حال حاضر نیز اگر دانشجویی بخواهد به طور مستند گواهی فعالیت‌های دانشجویی خود را دریافت کند، این کار انجام می‌شود اما با صدور شناسنامه فرهنگی می‌خواهیم این کار ضابطه مند و قانونمند شود.

مدیرکل امور فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد: با صدور شناسنامه فرهنگی برای دانشجویان حتی اگر دانشجویی خودش نیز تلاشی برای جمع کردن رزومه‌اش نکرد وقتی فارغ التحصیل شد شناسنامه فعالیت‌های فرهنگی‌اش در پرونده‌اش قرار می‌گیرد.

آخرین وضعیت دانشجوی ستاره دار در تبعید

دانشجونیوز: دانشجوی زندانی در تبعید، ضیاء نبوی در آخرین تماس تلفنی خود، از شرایط نامناسب زندان و مسمومیت تعدادی از زندانیان بر اثر استفاده از گوشت فاسد خبر داد.

به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، ضیاء نبوی در این تماس تلفنی که با یکی از نزدیکان خود انجام داده، استفاده از گوشت فاسد در غذای زندان را عاملی برای مسمومیت تعداد بسیاری از زندانیان معرفی کرده است.

به گفته­ی این دانشجوی محروم از تحصیل و عضو شورای دفاع از حق تحصیل که در ابتدای مهر ماه سال جاری برای گذراندن دوره ی 10 ساله ی محکومیت خود، به زندان ایذه اهواز تبعید شده است، بی توجهی به سلامت خوراک زندان، اعتراض برخی از زندنیان را نیز در پی داشته است.

او گفته است این موضوع باعث انتقال سه نفر از زندانیان معترض به مدت یک هفته به سلول انفرادی شده است. این فعال دانشجویی همچنین از عدم رسیدگی مناسب مسئولین نسبت به بیماران خبر داد.

نبوی در بخشی دیگر از این تماس تلفنی به محدودیت های بیشتر خود، در زندان اشاره كرده و گفته است علیرغم رفع مشکلات فنی دسترسی به تلفن در زندان، به دستور مسئولین تنها حق یک بار استفاده از تلفن در طول دو هفته را دارد.

یکی از سربازان به این فعال حق تحصیل گفته است که در طی 2 هفته پیش از اداره اطلاعات به رئیس زندان اعلام شده است که در تماس های ضیاء محدودیت ایجاد شود.

اين دانشجوی ستاره دار دربند، همچنین نارضایتی خود را از ازدحام بیش از حد زندان بیان کرده است. به گفته­ی او در چند روز گذشته، بیش از 80 نفر به زندانیان بند اضافه شده، که این ازدحام بیش از حد، موجب درگیری های مکرر بر سر استفاده از تسهیلات بسیار محدود و سلب آسایش زندانیان شده است.

ضیاء نبوی همچنین یادآوری کرده است کتابهایی که برای او به زندان ارسال شده است بر خلاف مقررات زندان هنوز به دست او نرسیده است. لازم به ذکر است که این کتاب ها بیش از یک ماه پیش به زندان ارسال شده است.

خانواده این فعال دانشجویی، چندی پیش نگرانی خود را از وضعیت محمد كیانی یكی از فعالین خوزستانی ابراز داشته بودند. كيانی به هنگام انتقال کتاب توسط نیروهای ناشناس ربوده شد.

محمد كیانی، پیشتر نیز در حین بردن لباس برای مجید دری دیگر دانشجوی محروم از تحصیل كه به زندان بهبهان تبعید شده است،مورد ضرب و شتم نیروهای ناشناس قرار گرفته بود.

سید ضیاء الدین نبوی، دانشجوی محروم از تحصیل دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که شب ۲۵ خرداد ماه سال گذشته در منزل یکی از دوستانش دستگیر شد ، در دادگاه بدوی به ریاست قاضی پیرعباسی به ۱۵ سال حبس محکوم شد که ۱۰ سال آن به تبعید در شهرستان ایذه به دلیل همکاری با سازمان مجاهدین خلق اعلام گردید.اگرچه که بارها سید ضیا نبوی شدیدا ارتباط خود را با این سازمان رد کرد و گفت تنها دلیل دادگاه برای صدور چنین حکمی حضور چند تن از اعضای خانواده او در اشرف است.

کشف تمدن 5 هزار ساله در حاشیه رودخانه بم

خبرگزاری مهر: سرپرست کاوشهای باستانشناسی محوطه تاریخی بم از کشف تمدنی پنج هزار ساله در حاشیه رودخانه بم خبر داد.

نادر علیدادی سلیمانی اظهارداشت: کشفیات جدید در محوطه باستانی بم نشان از وجود تمدنی پنج هزار ساله در اطراف رودخانه این شهر تاریخی دارد.

وی با اشاره به وجود دو قبرستان باستانی در محوطه تاریخی بم گفت: در دو قبرستان این تمدن دو نوع تدفین متفاوت کشف شده است که شامل یک مرد و یک زن است که آثار کشف شده در این محوطه می تواند در شناخت این تمدن بزرگ بسیار نقش آفرین باشد.

سلیمانی دو اسکلت کشف شده در این قبرستان را سالم اعلام کرد و افزود: در کنار این اجساد اشیای مختلفی نیز دفن شده اند.

وی اضافه کرد: در یکی از این قبرها یک صدف وجود دارد که حاوی مواد رنگی است که برای آرایش زنان استفاده می شده است.

این باستان شناس ادامه داد: یکی از این تدفینها جنینی و دیگری طاق باز است که نشان از وجود عقاید مختلف در این حوزه فرهنگی دارد.

وی اضافه کرد: این تمدن یکی از اولین سکونتگاههای انسان در ایران بوده است که با توجه به نوع اشیاء یافت شده در این تمدن نشان می دهد که این مردم با سایر تمدنها از جمله تمدن جیرفت در ارتباط بوده است.

این باستان شناس افزود: این دوره از تاریخ مشخصا روستانشینی بوده است و از سفالهایی که در این منطقه پیدا شده مشخص است که مردم برای ساخت ظروف از چرخ سفالگری استفاده نمی کردند و در واقع در آن زمان چرخ سفالگری اختراع نشده است.

وی ادامه داد: تمدنهای کهن بیشتر در کنار رودخانه های قدیمی قرار داشته اند و این مسئله در خصوص تمدن "ارت" در محوطه باستانی جیرفت در چند کیلومتری تمدن بم نیز صدق می کند.

سلیمانی در خصوص نوع کشف این تمدن بزرگ گفت: حین خاکبرداری در یکی از روستاهای خواجه عسکر بم این محوطه نمایان شده است و در جریان این خاکبرداری متاسفانه بخشی از محوطه نیز تخریب شده اما هم اکنون یگان حفاظتی در این محوطه مستقر است.

این باستانشناس ادامه داد: هم اکنون شش باستانشناس در این محوطه در حال کنکاش و بررسی این تمدن هستند.

انتقال چهار زندانی سیاسی به قرنطینه زندان ارومیه

آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر

انتقال چهار زندانی کرد به قرنطینه زندان ارومیه

روز گذشته چهارزندانی کرد به نام های حبیب ا... گلپری پور ، حسین میرزایی ، علی احمد سلیمان و احمد تموئی به دستور مسئولین زندان ارومیه به قرنطینه این زندان منتقل شدند.

تا لحظه تنظیم خبر از علت انتقال این چهار زندانی به قرنطینه زندان هیچ اطلاعی در دست نیست.

یادآور می گردد که حبیب گلپری پور به اتهام همکاری با احزاب مخالف به اعدام ، حسین میرزایی به اتهام عضویت در احزاب مخالف به دو سال حبس ، علی احمد سلیمان بلاتکلیف و احمد تموئی نیز به اتهام ارتباط با یکی از احزاب کردبه 15 سال زندان محکوم شده اند.

رهبری، وزارت اطلاعات و سلب حقوق شهروندی؛ نوشته محمد مصطفایی

محمد مصطفایی، وکیل دادگستری

هر بار که لوایح برنامه توسعه چهارساله، توسط رئیس جمهور به مجلس ارائه می گردد مقرراتی در متن این لوایح به تصویب می رسد که توالی فاسدی بر حقوق شهروندان به جای گذاشته و می گذارد. دولت با زیرکی از طرح چنین لوایحی سوءاستفاده کرده و با هدف تقویت قدرت خود و جایگاه رهبری مقرراتی را در جهت تضییع و محدود نموده حقوق و آزادی های افراد با دخالت مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان مقرر می دارد.
مروری سطحی به قوانین توسعه برنامه اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی نشان می دهد که در سالهای گذشته مقرراتی به تصویب رسیده است که در شرایط عادی چنانچه این مقررات به تصویب می رسید موجبات اعتراض حقوقدانان و سیاسیون را فراهم می کرد. از جمله این تضییع حقوق ماده ۱۸۷ برنامه توسعه سوم است که به قوه قضاییه این اختیار داده شد تا نهادی موازی کانون وکلای دادگستری تاسیس و مبادرت به صدور پروانه وکالت نماید. این امر باعث گردید تا کارمندان و قضات دادگستری از موقعیت خود سو استفاده کرده و با دریافت پروانه وکالت در محلی که مشغول به کار بوده اند، وکالت نموده و یا اینکه دادگاهها از وکیلی که توسط قوه قضاییه تربیت شده را به عنوان وکیل تسخیری استفاده کند تا بدین وسیله حقوق متهمین به خصوص متهمین سیاسی تضییع گردد.
در برنامه چهارم توسعه نیز قوانینی در جهت تضییع حقوق شهروندان وجود دارد که به قسمتی از آن خواهم پرداخت. اما در لایحه برنامه پنجم توسعه چنین زیرکی و اغفالی در جهت تقویت وزارت اطلاعات به چشم می خورد. در سالهای اخیر محرز و مسلم گشته است که مامورین وزارت اطلاعات به دلایلی که در ذیل بدان خواهم پرداخت اختیاراتی فراقانونی داشته و به خصوص پس از انتخابات ریاست جمهوری دوره نهم چنین اختیاراتی در بازداشت ها و بازجویی های خودسرانه مشهود گشت.
در ماده ۱۸۳ لایحه برنامه پنجم توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ( هدف از تصویب این قانون همانطور که از نامش استنباط می گردد صرفا توسعه اقتصاد، فرهنگ و امور اجتماعی است؛ نه تقویت نظامی و امنیتی ) اختیارات تامی به وزارت اطلاعات داده شده است که تاکنون این وزارت خانه در هیچ جای مقررات قانونی جمهوری اسلامی از آنها برخوردار نبوده است. در ذیل با فرض اعمال قانون در کشوری که به ظاهر قانون حکم فرماست، برای اطلاع و آگاهی و تنویر افکار عمومی به وظایف وزارت اطلاعات و اختیارات این وزارتخانه و مامورین آنها و نقش رهبری در هدایت این نهاد پرداخته و توالی فاسدی که تصویب برخی از مقررات بر حقوق شهروندان خواهد گذاشت را تبیین می نمایم.

نخست – متن ماده ۱۸۳ لایحه برنامه پنجم توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی:
وزارت اطلاعات موظف است با هدف دفاع از حاکمیت و منافع ملی و تقویت و تعامل با جامعه اطلاعاتی و مقابله با پیشگیری از تهدیدات و تهاجم اطلاعاتی و امنیتی داخلی و خارجی به ویژه استکبار جهانی اقدام های زیر را انجام دهد:
الف) ارتقای کمی و کیفی زیر ساخت های اطلاعاتی با هدف تحکم و تقویت امنیت پایدار و فراگیر
ب) پیشگیری و مقابله با مفاسد و اختلاف در امنیت اقتصادی، جرایم سازمان یافته ضدامنیتی، اقدامات تروریستی و تهدیدات نرم امنیتی در مقام ضابط قوه قضاییه.
ج)ایجاد و گسترش زیرساخت ها و ساز و کارهای لازم برای مشارکت هر چه بیشتر مردم در راستای تقویت و تحکیم امنیت پایدار کشور.
آیین نامه این ماده حداکثر تا پایان سال اول برنامه توسعه وزارت اطلاعات و با همکاری معاونت برنامه و نظارت راهبردی رئیس جمهور تهیه و به تصویب شورای عالی امنیت ملی می رسد.
این برنامه به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده است و مراحل پایانی را می گذراند. در صورتی که به تایید شورای نگهبان برسد در قالب قانون درآمده و اجرایی می گردد. در ذیل علت تصویب این ماده قانونی و توالی فاسد تصویب آن بر حقوق شهروندان را به نظر گرامیتان خواهم رساند.

دوم – فلسفه تاسیس و وظایف وزارت اطلاعات
وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران رسما در مورخ ۲۷/۵/۱۳۶۲ با تصویب قانون تاسیس این وزارتخانه توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی، تاسیس گردید. در ماده نخست این قانون مقرر شده است:« به منظور کسب و پرورش اطلاعات امنیتی و اطلاعات خارجی و حفاظت اطلاعات و ضد جاسوسی و به دست آوردن آگاهی های لازم از وضعیت دشمنان داخلی وخارجی جهت پیشگیری و مقابله با توطئه های آنان علیه انقلاب اسلامی، کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران تشکیل می گردد. طبق ماده ۱۰ همین قانون وطایف وزارت اطلاعات به این شرح است:
الف) کسب و جمع آوری اخبار و تولید، تجزیه، تحلیل و طبقه بندی اطلاعات مورد نیاز در ابعاد داخلی و خارجی.
ب)کشف توطئه ها و فعالیت های براندازی، جاسوسی، خرابکاری و اغتشاش علیه استقلال و امنیت و تمامیت اراضی کشور ونظام جمهوری اسلامی ایران.
ج) حراست اخبار، اطلاعات، اسناد، مدارک، تاسیسات و پرسنل وزارتخانه.
طبق مقررات مندرج در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تمام وزراتخانه ها زیر مجموعه قوه مجریه بوده و تحت نظارت رئیس جمهور فعالیت می نمایند. وزارت اطلاعات نیز از این قاعده مستثنی نیست این وزارتخانه نیز به عنوان یک نهاد زیر مجموعه قوه مجریه تنها می تواند بر اساس قانون اقدام نموده و نمی توان اختیاراتی برای مسئولین یا مامورین این وزارتخانه متصور شد. اصل تفکیک قوا نیز ایجاب می کند تا هیچ یک از قوای سه گانه در حیطه وظایف و اختیارات قانونی یکدیگر داخل نشده و دخالتی در نحوه عملکرد یکدیگر نداشته باشند بنابراین قوه مجریه نمی تواند وظایف و اختیارات قوه قضاییه و یا مجلس شورای اسلامی را به انجام رساند و برعکس این قضیه نیز صادق است. هر چند در سالهای گذشته و به خصوص با روی کار آمدن متقلبانه رئیس دولت هشتم و نهم؛ دیدیم که این دولت به اصل تفکیک قوا در جایی که منفعتش ایجاب نماید پایبند نیست.
به هر تقدیر – وزارت اطلاعات بر اساس مقررات قانون اساسی و قوانین عادی زیر لوای قوه مجریه مشغول به فعالیت بوده ونمی تواند اختیاراتی فراقانونی داشته باشد و تنها وظیفه ای را که – نه اختیار- به عهده دارد: ” کسب و پرورش اطلاعات امنیتی ” ، ” به دست آوردن آگاهی های لازم از وضعیت دشمنان داخلی و خارجی” است. اما ترتیب اعمال این وظایف به چه صورت خواهد بود مقوله ای علی حده است.

سوم – نحوه اعمال وظایف وزارت اطلاعات

همانطور که مرقوم گردید وزارت اطلاعات، بخشی از قوه مجریه بوده که زیر نظر رئیس جمهور مشغول به فعالیت است و این قوه حق دخالت در امور تقنینی و قضایی را به هیچ عنوان و طریقی نداشته و ندارد. در ماده ۴ قانون تاسیس وزارت اطلاعات مقرر گشته که:« کلیه امور اجرایی امنیت داخلی بر عهده ضابطین قوه قضاییه می باشد.» و در تبصره یک این ماده وزارت اطلاعات مکلف شده است تا قبل از هر عملیاتی، اطلاعات لازم را در اختیار ضابطین قرار دهد. بنابراین بر اساس صراحت قانونی وزارت اطلاعات ضابط دادگستری نیست و قدرت اجرایی نیز ندارد.
ماده ۱۵ قانون آیین دادرسی کیفری در خصوص ضابطین دادگستری مقرر می دارد: « ضابطین دادگستری مامورانی هستند که تحت نظارت و تعلیمات مقام قضایی در کشف جرم و بازجوی مقدماتی و حفظ آثار و دلایل جرم و جلوگیری از فرار و مخفی شدن متهم و ابلاغ اوراق و اجرای تصمیمات قضایی به موجب قانون اقدام مین مایند و عبارتند از:
۱- نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران.
۲- روسا و معاونین زندان نسبت به امور مربوط به زندانیان.
۳- ماموران نیروی مقاومت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که به موجب قوانین خاص و در محدوده وظایف محوله ضابط ادگستری محسوب می شوند.
۴- سایر نیروهای مسلح در مواردی که شورای عالی امنیت ملی تمام یا برخی از وظایف ضابط بودن نیروی انتظامی را به آنان محول کند.
۵- مقامات و مامورینی که به موجب قوانین خاص در حدود وظایف محوله ضابط دادگستری محیوب می شوند.

چون ضابطین قوه قضاییه را قانون مشخص کرده و نهاد یا سازمانی نمی تواند وظایف ضابطین دادگستری را بدون تصریح قانون به انجام رساند و اینکه در این ماده قانونی وزارات اطلاعات جز ضابطین دادگستری به شمار نیامده اند لذا مامورین و مسئولین وزارت اطلاعات نمی توانند حتی با دستور مقام قضایی در کشف جرم، بازجویی های مقدماتی، حفظ آثار و دلایل جرم و جلوگیری از فرار و یا مخفی شده متهم و …. اقدامی نمایند و از همه مهمتر اینکه مراجع قضایی نیز حق بهرشمار آوردن وزارت اطلاعات را به عنوان ضابط دادگستری به دلیل عدم صراحت قانونی نداشته و چنانچه اقدامی از سوی مامورین و مسئولین وزارت اطلاعات در پرونده های قضایی صورت گیرد ( به غیر از دو موضوع که به آنها نیز خواهم پرداخت ) حتی اگر با دستور مقام قضایی باشد فاقد وجاهت قانونی بوده و قابلیت ترتیب اثر در اتخاذ تصمیم های قضایی را در محکوم نمودن افراد ندارد.
در این خصوص اداره حقوقی قوه قضاییه طبق نامه شماره ۳۵۳/۷ مورخ ۷/۴/۱۳۶۹ که نطراتش به عنوان دکترین مورد استناد قرار می گیرد، بیان نموده که مامورین وزارت اطلاعات ضابط دادگستری محسوب نمی شوند و با توجه به قانون تشکیل وزارت اطلاعات مصوب ۱۳۶۲ نمی توان جلب، دستگیری و سایر اقدامات قضایی را از وزرات اطلاعات درخواست کرد. این نظریه حکایت از غیرقانونی بودن اقدامات مامورین وزارت اطلاعات در پرونده های قضایی دارد.

چهارم – قدرت بخشیدن به وزارت اطلاعات
تمام ارگانهای دولتی دارای بخشی به نام حفاظت اطلاعات بوده که این بخش با هماهنگی وزارت اطلاعات مشغول به فعالیت است. اگر به دقت به نمودار چیدمانی نیروهای وزارت و حفاظت اطلاعات ارگان و نهادهای مختلف دولتی مروری اندازیم به این نتیجه خواهیم رسید که تمام نیروهای امنیتی حتی وزیر اطلاعات توسط رهبری انتخاب و یا تایید می گردند. به طور نمونه در ماده هفت قانون تاسیس وزارت اطلاعات آمده است: حفاظت اطلاعات در ارتش جمهوری اسلامی ایران در قالب یک سازمان متمرکز و مستقل وابسته به ستاد مشترک با هماهنگی با وزارت اطلاعات انجام می شود. مسئول این سازمان از بین افراد مورد تایید مقام رهبری و فرماندهی کل نیروهای مسلح با حکم رئیس ستاد مشترک نصب می گردد. عزل وی نیز با تایید مقام رهبری با حکم رئیس ستاد مشترک انجام می شود.
دری نجف آبادی دادستان کل کشور کنونی در کتاب خاطرات خود که توسط مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است برای اولین بار به نقش رهبری در انتخابات وزیر اطلاعات اذعان نموند. ایشان در این کتاب اعلام داشتند که رهبری به اینجانب اعتماد نموده و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با معرفی رئیس جمهور رای اعتماد دادند.
آقای دری نجف آبادی در قسمتی از کتاب خود خاطره ای تعریف نموده اند که برای روشن شدن بحث در این قسمت لازم به نقل است: « …. من نماز مغرب و عشا را خواندم و مابین نماز شروع به سخنرانی کردم که یکی از برادران آمد و گفت: رئیس جمهور پشت خط است و با شما کار دارد. من آمدم در صندوق قرض الحسنه مسجد و با تلفن با آقای خاتمی شروع به گفت گو کردم.
آقای خاتمی گفت: شما کجا هستید؟ گفتم: مسجد. گفت: در این شرایط؟
گفتم ما آخوند هستیم و کار اصلی ما در مسجد است و کار دیگری جز این نداریم. ایشان گفتند: کی می توانم شما را ببینم. گفتم تا نیم ساعت دیگر خدمت شما هستم. ساعت ۵/۹ شب خدمت ایشان رسیدم. دیدم وی مساله را جدی تلقی کرده است و گفتند شما باید با مقام رهبری هم ملاقات داشته باشید. من گفتم صحیح نیست برم و بگویم می خواهم وزیر اطلاعات شوم و تقاضای ملاقات دارم. معظم له اگر امری داشته باشند در آن صورت من درخدمت ایشان هستم. آقای خاتمی گفتند من این نکته را پیگیری می کنم.
به منزل رسیدم جناب آقای حجازی از دفتر آقا زنگ زدند که فردا ساعت ۱۵/۶ آقا منتظر شما هستند. خدمت آقا رسیدم به ایشان گفتم: من از مدت ها پیش به شما ارادت داشته ام. در مسجد کرامت و مسجد امام حسن پای صحبت های شما می آمدم و در سال ۵۲ و ۵۳ تفسیر خطبه های نهج البلاغه شما را گوش می دادم. پس از پایان این صحبتها، ایشان چند تذکر مهم به من دادند. اول این که برخی از افرادی که با وزارت اطلاعات مساله دارند و گاه به دلایلی ارتباط دارند برای شما مشکلی ایجاد نکنند. دوم اینکه شما به وزارتخانه ای می روید که تجربه لازم را برای تصدی آن جا ندارید و باید از تجربه افرادی که در آن جا بوده اند استفاده کنید.
از خدمت آقا که بیرون آمدم با آقای خاتمی رو به رو شدم ایشان می خواستند خدمت آقا بروند. گفتند: رفتید ملاقات آقا؟ گفتم بله. و ایشان خوشحال شدند. به این ترتیب مساله وزارت اینجانب برای آقای خاتمی قطعی شد.
آقای دری نجف آبادی در قسمت دیگری از خاطرات خود چنین می نویسند: « …. در آن روزها بحث در میان نمایندگان مطرح گردید که بر مبنای آن وزارت اطلاعات به سازمانی که زیر نظر رهبری تغییر نماید. این موضوع را در ملاقاتی که با رهبر معظم انقلاب داشتم مطرح نمودم، آقا در جواب فرمودند: شما این بحث را مطرح نکنید…..»
ملاحظه می فرمایید که رهبری چنین بحث هایی را علنی ننمودند اما به صورت غیر علنی و ضمنی به طریق مختلف از جمله توسط لوایح توسعه بر قدرت خود افزوده و می افزایند.
پنجم – پشتوانه وزارت اطلاعات و برنامه پنجم توسعه
قدرت وزارت اطلاعات از همان شروع فعالیتش، فرا قانونی بود چرا که پشت هر وزیر اطلاعات قدرتی وجود داشت که احدی از دولتیان و نمایندگان مجلس توان مقابله با آن را نداشته و نمی تواند داشته باشد. اگر این قدرت بگوید بمیر، مرئوسان باید بمیرند و اگر بگوید بکش باید بکشند. نمونه کوچکی از این قدرت را در زمان حکومت آقای فلاحیان بر مسند وزارت اطلاعات و قتل های زنجیره ای شاهد بوده ایم و آخرین آن نیز قتل های پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ است که البته نمی توان از کنار بازداشت ها و بازجویی های غیرقانونی و خودسرانه توام با شکنجه و صدور احکام حبس های طویل المدت، تبعید در زندانهای دور افتاده و اعدام و …. گذشت. اما تعجب بر انگیز اینکه وزارت اطلاعات به مرور زمان در حال کسب قدرتی قانونی است. قدرتی که بدوا به صورت غیرقانونی در بطن نظام شکل گرفته و رهبری با هماهنگی رئیس جمهوری به آن وجاهت قانونی می بخشد.
تاکنون هر اقدام و فعالیتی که وزارت اطلاعات به انجام رسانده است به استناد مقرراتی که مرقوم گردید برخلاف قانون بوده و بازداشت ها، بازجویی ها و احکامی که در خصوص پرونده های متشکل توسط وزارت اطلاعات صادر شده است فاقد وجاهت قانونی است و اشخاصی که به دار آویخته شده اند خودسرانه بوده و به دلیل کثرت آنها در چند دهه اخیر جنایت علیه بشریت محسوب شده و از جمله مواردی است که شورای امنیت سازمان ملل می تواند موضوع را به دادگاههای بین المللی کیفری ارجاع نماید. هر چند این موضوع می طلبد به صورت جداگانه مورد بحث و بررسی قرار گیرد اما موضوع مهمی است که نمی توان از آن غافل شد. اما نکته اصلی اینکه رئیس جمهور در برنامه های چهارساله ای که بر طبق لوایح توسعه تنظیم می گردد قدرتی به وزارت اطلاعات می بخشد که این قدرت نشات گرفته از دستور رهبری است هر چند رهبری در پاسخ به سئوال دری نجف آبادی مبنی بر تاسیس سازمان اطلاعات زیر نظر رهبری، اعلام کردند که شما این بحث را مطرح نکن.. اما به مرور زمان این بحث جایگاه قانونی به خود می گیرد چرا که برای اولین بار در بند ب ماده ۱۲۴ قانون برنامه چهارم توسعه مصوب ۱۱/۶/۱۳۸۳ وزارت اطلاعات در کشف مفاسد کلان اقتصادی و سرقت میراث فرهنگی ضابط دادگستری شناخته شد. به عبارت دیگر اقدامات مامورین وزارت اطلاعات که از مرجع قضایی در خصوص دو موضوع ” کشف مفاسد کلان اقتصادی” و ” سرقت میراث فرهنگی” دستور قضایی اقدام نمودند قابل ترتیب اثر دادن آنهم بر اساس مقررات قانونی را دارد در غیر از این دو عنوان مامورین این وزارتخانه ضابط دادگستری محسوب نمی گردند. اما در ماده ۱۸۳ برنامه پنجم توسعه که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و هنوز شورای نگهبان آن را تایید نکرده و مطمئن هستم که به دلیل نفوذ رهبری تایید خواهد کرد مقررات خطرناک تری وضع گردیده که در بخش نخست عین مقرره به نظر گرامیتان رسید. در این مقرر قدرت غیر قابل تصوری به وزارت اطلاعات داده شده است از جمله اینکه وزارت اطلاعات در خصوص ” پیش گیری و مقابله با مفاسد و اختلافات در امنیت اقتصادی” ، ” جرایم سازمان یافته ضد امنیتی ” ، ” اقدامات تروریستی “ تهدیدات نرم امنیتی در مقام ضابط قوه قضاییه را به دست می آورد. به عبارت دیگر آنچه تاکنون برخلاف قانون توسط مامورین وزارت اطلاعات به انجام می رسید لباس قانونی پوشانده می شود و با اختیاراتی وسیع مامورین اطلاعات که زیر نظر رهبری مشغول به فعالیت هستند می توانند به راحتی هر فردی را که صلاح می دانند به بهانه های امنیتی از جمله تهدیدات نرم، از زندگی ساقط کنند عملی که دیکتاتورهای تاریخ انجام می دادند و حال گریبان مردم ایران را گرفته است.

روزي كه خلیفه عباسی بابك خرمدين را بکُشت

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
بابك خرمدين چهارم ژانويه سال 838 ميلادي به دستور معتصم خليفه عباسي با قطع تدريجي دست و پا و اعضاي بدن كشته شد و سپس بقيه بدنش را در بيرون شهر سامرا (سامره) بدار آويختند كه مدتها به همان صورت باقي بود.

در آن قرن و از نیمه قرن پیش از آن درهر گوشه ايران يك استقلال طلب و احیاگر هویت ملی بپاخاسته بود. در شمال ايران همزمان سه مبارز ــ بابك، مازيار و افشين ــ بناي مبارزه با حكومت بغداد را گذارده بودند كه بابك در عين حال فرضيه اجتماعي ــ اقتصادي مزدك را هم دنبال مي كرد و خواهان برابري كامل مردم و مشترک بودن مالكيت ها [دولتی و ملی بودن منابع و ابزار تولید و خدمات عمومی] بود. پدر بابک یک تیسفونی بود که در پی ویران شدن پایتخت امپراتوری ایرانیان (واقع در 36 کیلومتری جنوب بغداد) از این شهر به آذربایجان رفته بود.

پيروان بابک پيراهن سرخ رنگ بر تن مي كردند و به احتمال زياد دادن عنوان سرخها به كمونيستها ريشه در همان زمان دارد.

در تاريخ، آنان را سرخ جامگان، خرّميان و خرّمدينان نوشته اند. در آن زمان هنوز اكثريت آذربايجاني ها كه بابك از ميان آنان برخاسته بود دين نياكان (آيين زرتشت) را حفظ كرده بودند.

بايد دانست كه تا زمان شاه اسمعيل صفوي (پنج قرن پيش) هم بسياري از مردم شمال ارس زرتشتي بودند و حکمرانان آنان از همان دودماني بودند که در عهد ساسانيان منصوب شده بودند. همچنين بايد به خاطر داشت كه زبان تركي دو ــ سه قرن پس از قيام بابک و با سلجوقيان وارد اين بخش از ايران شد.

بابك بارها سپاه خليفه عباسي را كه عموما غلامان تُرك آسياي مركزي بودند شكست داده بود، زيرا دژ و استحكامات متعدد داشت.

وي با مازيار حاكم تبرستان (مازندران) و نيز افشين سردار استقلال طلب ديگر در ارتباط بود. مازيار به دليل همسايگي با طاهريان از دور و در ظاهر احترام خليفه را داشت تا فرصت مناسب به دست آورد و افشين معتقد به انهدام قدرت خليفه از درون بود و بنابراين، خودرا به شخص خليفه نزديك كرده بود، ولي خليفه از همه چيز باخبر بود و براي تضعيف روحيه استقلال طلبي ايرانيان كه مي گفتند: اسلام بله؛ حكومت عرب نه ــ افشين را به جنگ بابك فرستاد.

افشين همه مساعي خودرا به كار برد تا بابك باقي بماند كه بابك به دليل از دست دادن چند افسر خود در جنگ، به ارمنستان فرار كرد كه در آنجا به دام توطئه افتاد و اسير شد و به افشين تحويل گرديد و افشين راهي جز تحويل او به خليفه نداشت و خليفه اورا به طرز دلخراشي كه مورخان آن زمان شرح داده اند و در تاريخ طبري هم آمده است بكشت، اما بابك تا جان در بدن داشت خود را نباخت.

مازيار نيز از طريق اغفال برادرش دستگير و او نيز در سامرا كه معتصم پايتخت خود را به انجا منتقل كرده بود به طرز فجيعي كشته شد و جسدش را دركنار استخوانهاي بابك به دار زدند.

سپس نوبت به افشين رسيد كه اورا در بغداد گرفتند و خليفه تماسهاي او با مازيار و بابك را رو كرد و با گرسنگي دادنش كشت و جنازه وي را هم در كنار دو تن ديگر در حاشيه سامرا به دار آويخت. تاريخ خلفاي عباسي و حكام عرب مملو از چنين قتلهايي است، حتي قتل نزديكان و بستگانشان.

تصميم غير منتظره شاه در باره بحرين بدون مشورت با ايرانيان

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
پهلوی دوم ـ محمدرضاشاه كه ديدار رسمي از هند را از 11 دي ماه 1347آغاز كرده بود روز 14 دي (4 ژانويه 1969) در يك مصاحبه مطبوعاتي در هند در پاسخ به سئوالي در باره بحرين [ که احتمالا طبق نقشه و از پيش تنظیم شده بود]، بادي در غبغب انداخت و بدون اين كه درنظربگيرد كه پارلمان ايران با حمايت ملت، بحرين را استان 14 ايران اعلام داشته و شاه مشروطه حق ندارد تصميمي مغاير مصوبه پارلمان و اراده ملت بگيرد گفت كه اگر بحريني ها نمي خواهند با ما باشند ما حرفي نداريم!. رويدادهاي دو دهه آخر قرن 20 در منطقه خليج فارس ثابت كرد كه چه نيرويي پشت اين تصميم شاه بود.

اعلام چنين مطلب مهمي در يك مصاحبه عمومي آن هم در كشوري ديگر و قرار دادن ملتي باستاني در برابر يك امر انجام شده عملي نابخشودني بشمار رفته است. شاه با بيان اين مطلب كه حق گفتن آن را نداشت دست خودرا در برابر تاريخ رو كرد و آخرين سنگردفاع از خودرا در دادگاه تاريخ ويران ساخت.

اين تصميم ملوكانه! به اندازه اي قطعي بود كه از مردم ايران هم [دريک رفراندم سراسري] سئوال نشد كه آيا با تصميم شاه كه بر خلاف قانون اساسي و سوگندي كه براي حفظ حدود و ثغور ايران به جاي آورده است موافقنند يا نه!. همان طور كه پيش بيني مي شد؛ رفراندم تنها در بحرين انجام شد كه یک دهن كجي به ايرانيان تلقی شده است. ناسيوناليستهاي ايراني اين اقدام شاه را محکوم و بي اعتبار اعلام داشتند و گفتند که شاه با اين حرکت خود باعث تحقير ايرانيان شده است. پنج نماینده حزب پان ایرانیست مجلس امیرعباس هویدا نخست وزیر وقت را که از تصمیم شاه حمایت کرده بود استیضاح کردند. موافقت با تجزیه ایران یکی از موارد اتهامات هویدا بود که چندي پس از پیروزی انقلاب اعدام شد.

22 سال بعد، اين عمل شاه يك مشابه به دست آورد و آن، انحلال اتحاد شوروي به تصميم سه فرد از جمله يلتسين بود، بدون اين كه در اين زمينه در روسيه رفراندم برگزار و نظر روسها استعلام شود، و بنابراين تا ابديت جاي اعتراض به انحلال آن اتحاديه باقي مانده است.
 

بالای صفحه

... بیشتر