xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

پنجشنبه ، 7 بهمن 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس/ 2 ميليون شهروند تهراني در محاصره بافت‌هاي فرسوده




عکس/ موج اعتراضات به یمن رسید

پس از تونس و مصر، هزاران نفر از شهروندان یمن، روز پنجشنبه، امروز، با تجمع در صنعا، پایتخت یمن خواستار استعفای رئیس‌جمهور این کشور شدند
 

یکی از اعدام شدگان دیروز ارومیه فعال سیاسی بوده است

رژیم جنایت پیشه جمهوری اسلامی روز گذشته چهار نفر را در زندان ارومیه اعدام کرد و مدعی شد اتهام آنان قاچاق مواد مخدر بوده است. حزب دموکرات کردستان ایران در گزارشی می گوید، یکی از اعدام شدگان به جرم عضویت در این حزب اعدام شده است.

کردستان میدیا (حزب دموکرات کردستان ایران): فرهاد تارم، اهل روستای "لورکان" دشت بیل اشنویه مورخه چهارشنبه 6/11/1389، به جرم عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شد.

خبرگزاری کردستان با اعلام این خبر افزود: فرهاد تارم از سال 2005 تا 2008 میلادی در کردستان عراق ساکن بوده است. نامبرده بعد از سال 2008 به ایران بر می گردد و پس از یک ماه توسط نیروهای اطلاعاتی رژیم جمهوری اسلامی دستگیر و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات در شهر ارومیه انتقال داده می شود. پس از چند ماه از دستگیری نامبرده، دادگاه انقلاب شهر ارومیه طی یک حکم ناعادلانه و به اتهام عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران، فرهاد تارم را محکوم به اعدام می نماید.

مردم منطقه دشتبیل اشنویه و اهالی ارومیه با شنیدن خبر اعدام فرهاد، در مقابل زندان مرکزی ارومیه تجمع نمودند و با سردادن شعار بر ضد استبداد ولایت فقیه از کاربدستان رژیم خواستند که جنازه شهید فرهاد تارم را تحویل خانواده اش بدهند. اما نیروهای رژیم به سوی معترضین یورش می برده که این اقدام رژیم سبب واکنش مردم معترض می شود و مردم نیز دست به مقابله با نیروهای رژیم میزنند که سرانجام نیروهای رژیم مجبور به عقب نشینی می شوند و تعداد زیادی از شیشه های ساختمان زندان مرکزی توسط مردم معترض شکسته می شوند.

پس از این اقدام مردم نیروهای سرکوبگر رژیم اقدام به بازداشت 10 تن از اهالی خانواده شهید فرهاد تارم می نمایند. اما این اقدام نیروهای سرکوبگر سبب خشم مردم معترض می شود. رژیم سرانجام جنازه شهید فرهاد را تحویل عده ای از بستگان و مردم معترض می دهد، اما مردم و بستگان شهید فرهاد اعلام میکنند که تا آزادی همه بازداشت شدگان، دست از اعتراض و تحصن بر نخواهند داشت.

اسامی بازداشت شدگان عبارت است از: توران مادر شهید فرهاد تارم، زینب همسر شهید فرهاد، رعنا همسر برادر فرهاد، صالحا تارم دختر عموی فرهاد، فخرالدین تارم برادر فرهاد، لطیف تارم پسر عموی فرهاد، گول بیاز تارم، بهاالدین خنده پور،صیف الدین خنده پور و شهرام خنده پور

اعدام ده تن از متهمان جرایم مواد مخدر در شهرهای کرج و ارومیه

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سحرگاه امروز پنج شنبه هفتم بهمن ماه 1389، زندان قزلحصار کرج و همچنین زندان مرکزی شهر ارومیه شاهد به دار آویخته شدن ده تن دیگر از متهمان مربوط به جرایم مواد مخدر بودند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، بنا به اعلام روابط عومي اداره كل زندان هاي آذرربايجان غربی، سه قاچاقچي مواد مخدر صبح امروز پنج شنبه در زندان مركزي اروميه به دار آويخته شدند. اين افراد به جرم قاچاق مواد مخدر از سوي مراجع قضايي به اعدام محكوم شده بودند كه حكم صادره در زندان مركزي اروميه به اجرا گذاشته شد.

همچنین صبح امروز هفت تن دیگر نیز با اتهاماتی مشابه در زندان قرلحصار کرج، با حکم دادگاه انقلاب اسلامی این شهر و تائید دیوان عالی کشور به دار آویخته شدند.

علی فرهادی دادستان عمومی و انقلاب کرج ضمن اعلام این خبر، جرایم این هفت تن را حمل، نگهداری، خرید و فروش و استعمال مواد مخدر عنوان کرد.

احضار ۳۰ دانشجو به کمیته انضباطی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: 30 تن از دانشجویان دانشکده هنر دانشگاه تهران در رابطه با مراسم شانزدهم آذرماه امسال به کمیته انضباطی این دانشگاه احضار شدند.

به گزارش جرس، با گذشت نزدیک به دو ماه از مراسم روز دانشجو و برگزاری تجمعات اعتراضی در چندین دانشگاه کشور، کماکان احضار دانشجویان به کمیته های انضباطی ادامه دارد و در همین رابطه سی تن از دانشجویان دانشگاه هنر تهران، به کمیته انضباطی آن دانشگاه احضار شده اند.

رضایی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه (از زیر مجموعه های دفتر تحکیم- طیف علامه) نیز در میان احضار شدگان می باشد.

دلیل این احضارها مربوط به بعد از روز دانشجوی امسال است و در گزارش مذکور همچنین خاطرنشان شده که اسامی کامل و مشخصات احضار شدگان بزودی منتشر خواهد شد.

پیش از این وحید نصرتی، هومن جعفری، سوین شیوا، مجید صادقی، حجت صحرایی و سعیدی را، دانشجویانی بودند که بعد از مراسم روز دانشجو توسط ماموران امنیتی دستگیر و بعد از هفته ها بازداشت، آزاد شده بودند.

یک زندانی سیاسی کرد در زندان ارومیه به دار آویخته شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: فرهاد تارم، اهل روستای "لورکان" دشت بیل اشنویه در تاریخ چهارشنبه ششم بهمن ماه 1389، به اتهام عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شد.

به گزارش منابع خبری کردی: فرهاد تارم از سال 2005 تا 2008 میلادی در کردستان عراق ساکن بوده است. نامبرده بعد از سال 2008 به ایران بر می گردد و پس از یک ماه توسط نیروهای اطلاعاتی رژیم جمهوری اسلامی دستگیر و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات در شهر ارومیه انتقال داده می شود. پس از گذشت چند ماه از دستگیری نامبرده، دادگاه انقلاب شهر ارومیه طی یک حکم ناعادلانه به اتهام عضویت در حزب دمکرات کردستان ایران، فرهاد تارم را محکوم به اعدام نمود.

مردم منطقه دشتبیل اشنویه و اهالی ارومیه با شنیدن خبر اعدام فرهاد، در مقابل زندان مرکزی ارومیه تجمع نمودند و با سردادن شعارهای ضد حکومتی،از کاربدستان جمهوری اسلامی خواستند که جنازه فرهاد تارم را تحویل خانواده اش بدهند. اما نیروهای امنیتی-انتظامی به سوی معترضین یورش برده که این اقدام سبب واکنش مردم شد. مردم نیز دست به مقابله زدند که سرانجام مامورین مجبور به عقب نشینی شدند و تعدادی از شیشه های ساختمان زندان مرکزی ارومیه توسط مردم معترض شکسته شد.

پس از این اقدام مردم نیروهای امنیتی اقدام به بازداشت 10 تن از اهالی خانواده فرهاد تارم نمودند. این اقدام سبب گسترش واکنش های مردم شد که متعاقبا جنازه فرهاد را تحویل عده ای از بستگان و مردم معترض دادند.اما مردم و بستگان فرهاد اعلام کرده اند که تا آزادی همه بازداشت شدگان، دست از اعتراض و تحصن بر نخواهند داشت.

اسامی بازداشت شدگان عبارت است از: توران مادر مرحوم فرهاد تارم، زینب همسر فرهاد، رعنا همسر برادر فرهاد، صالحه تارم دختر عموی فرهاد، فخرالدین تارم برادر فرهاد، لطیف تارم پسر عموی فرهاد، گل بیاز تارم، بهاالدین خنده پور،صیف الدین خنده پور و شهرام خنده پور

مخالفت با انتقال ماموستا ایوب گنجی به زندان سنندج

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: با وجود درخواست خانواده ماموستا ایوب گنجی مولف کتب تاریخی اهل سنت و امام جماعت مسجد قبای سنندج برای انتقال وی به زندان سنندج، اما مقامات قضائی با این درخواست مخالفت می کنند.

به گزارش آژانس خبری موکریان، در حالیکه نامبرده حدود سه سال از مدت محکومیت خود را در زندان همدان سپری نموده است، علیرغم درخواست خانواده ماموستا ایوب گنجی جهت انتقال ایشان از زندان مرکزی همدان به زندان سنندج، مسئولین مربوطه تا کنون با این درخواست موافقت ننموده اند و نامبرده همچنان در زندان همدان بسر می برد.

شایان ذکر است که ماموستا ایوب گنجی پس از سخنرانی در مسجد قبای سنندج توسط نیروهای امنیتی دستگیر و پس از حدود یک سال بازداشت موقت، به اتهام اقدام علیه امنیت و نشر اکاذیب، از سوی دادگاه ویژه روحانیت همدان به تحمل 10 سال حبس و محرومیت دائم از عنوان روحانیت اهل تسنن و پس از اتمام حبس 10 سال اقامت در شهرستان همدان محکوم شده است.

دفن پيكر زندانيان سياسی، جعفر كاظمی و محمد علی حاج آقایی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: پیکر های جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی دو زندانی سیاسی که توسط مقامات قضایی بطور مخفیانه اعدام شده بودند، بدون اطلاع و حضور خانواده این دو زندانی سیاسی به خاک سپرده شدند.

به گزارش كانون حمايت از خانواده هاي جانباختگان و بازداشتي ها، مطابق گزارش رسيده از ايران، پيكر زنداني سياسي اعدام شده جعفر كاظمي ديروز در گيلانوند دماوند بدون اطلاع و حضور اعضاي خانواده دفن گرديد و به آنها اطلاع داده شده است.

همچنين به حسين حاج آقايي اطلاع داده اند كه پيكر پدرش در آمبولانس بسمت اصفهان شهر زادگاه او در حركت است كه او را درآنجا دفن كنند و بعد از دفن محل دفن را اطلاع ميدهند.

خانواده هاي داغدار و عزادار محمدعلي حاج آقايي براي اطلاع از محل دقيق دفن عزيزشان تا پاسي از شب منتظر نشسته كه شايد از طرف وزارت اطلاعات خبري به آنها داده شود.

برخلاف سال‌های قبل؛ داووس ايران را دعوت نكرد

آفتاب: امسال ايران غايب اجلاس مجمع جهانی اقتصاد (‌داووس)‌ است و هیچ یک از مقامات ایرانی در اجلاس مجمع جهانی اقتصاد شرکت نمی‌کنند.

بر اساس تصمیمی که در ماه جولای سال گذشته در ستاد برگزاری اجلاس گرفته شد محور بحث‌های نشست 2011 مجمع جهانی اقتصاد، بررسی اقتصاد جهان بعد از بحران سال‌های 2008 و 2009 و تاثیر آن برکشورهای گروه 20 تعیین شده است و از آنجایی که کشورهایی مانند ایران، تاثیر و تاثر چندانی بر این بحران نداشته‌اند، از هیچ یک از مقامات ایرانی برای شرکت در این اجلاس، که از امروز به مدت 4 روز در
داووس سوئیس برگزار می‌شود، دعوت به عمل نیامده است. این در حالی است که بدون توجه به عناوین نشست‌ها در 5 سال گذشته همواره یک یا چند نماینده از ایران به این اجلاس دعوت شده و در آن شرکت نموده‌اند.

البته هنوز علت عدم دعوت از ايران جهت شركت در اجلاس داووس، مشخص نشده اما به نظر می‌رسد كه مسايل سياسی و ادامه روند تقابل با ايران در اين امر دخيل باشد.

به مناسبت سالروزدومين اعتصاب سنديكاي كارگران شركت واحد و اشاره اي به دلايل اعتصاب 8بهمن84رانندگان سنديكائي

بعد از اعتصاب اول سنديكاي كارگران شركت واحد كه بجز وعده وعيد و هزينه اي كه رانندگان داده بودند. و حدود يك سال تلاش مداوم چيزي نصيب كارگران نشد و رئيس هيئت مديره هم همچنان در زندان بود. البته اعضاي هيئت مديره ملاقاتي با شهردار قاليباف داشتند كه در آن ملاقات هم فقط قول قرار گذاشتند كه هيچوقت تا زمان اعتصاب دوم تحقق نيافت و پس از پي گيريهاي متعدد اعضاي هيئت مديره سنديكا جهت بدست اوردن مطالبات كارگران كه نه تنها نتيجه اي .نداشت بلكه حتي حاضر نبودند كه سنيكاي شركت واحد را كه رانندگان به به آنها راي داده بودند را به رسميت بشناسند و اعضاي هيئت مديره پس از پيگيري از طريق شهردار و مدير عامل وقت شركت واحد .متاسفانه بدون هيچ سرانجامي دست خالي برگشتنند و قرار شد اتفاق هاي انجام شده را به گوش رانندگان در مجمع هفتگي سنديكاي شركت واحد برسانيم .بعد از اطلاع رساني در مجمع و در مراسمي كه در استاديم دوازده هزار نفري ازادي برگزار شد كه در آن شهردار قاليباف به عنوان تنها سخنران بطور يكطرفه صحبت ميكردند و به گفته خودشان ايشان به نمايندگان كارگران كاري نداشتند و ميخواستند كه خودشان به تنهائي و بدون دخالت نماينده رانندگان مشكلات را از سر راه بردارند. كه يكباره سالن كه متشكل از بيش از هشت هزار راننده تشكيل شده بود خواستار ازادي ريئس هيئت مديره شد و خواستار اعتصابي ديگر جهت رسيدن به مطا لبات كارگران كه با شعار( قاليباف اعتصاب يادت نره)سر دادند كه شهردار سالن را ترك كرد و رانندگان همچنان شعار ميدانند كه حتي رانندگان نمي خواستنند سالن را ترك كنند با پا درمياني اعضاي هيئت مديره مراسم بپايان رسيد. كه بعذآ اين صحبتها از زبان مدير عامل شركت واحد هم شنيده شد كه من كاري با نمايندگان كارگران ندارم و سنديكا را به رسميت نمي شناسم كه همين مطالب در مجمع عمومي سنديكا مطرح شد و رانندگان از نمايندگان سنديكاي خواستنند كه با اعتصاب دوم كه در هشتم بهمن ماه هشتاد و چهار اتفاق افتاد خوآستار ازادي اسالو و رسيدن به مطالبات خودشان كه مهمترين آن به رسميت شناختن سنديكاي شركت واحد و حق داشتن تشكل مستقل بدون دخالت دولت و كارفرما شدند و چون نمايندگان سنديكاي هيچ وابستگي به دولت و كارفرما نداشتند و در اصل جيره خوار نبودند تن به اعتصاب دوم دادند و تا آخرين لحظه كوتاه نيامدند. هر چند بعد از اطلا عيه اعتصاب .مدير عامل وقت و نماينده شهردار حاضر به مذاكره شدندولي ساعتها مذاكره هيچگونه دستاوردي نداشت و حتي حاضر به كوچكترين امتيازي به كارگران نشدند و بجاي امتياز از روش چماق و هويچ استفاده كردند كه در اراده محكم اعضاي هيئت مديره سنديكاي هيچ تاثيري نگذاشت و اعضاي هيئت مديره بدون هيچ دستاوردي محل مذاكره راكه در دفتر مدير عامل وقت شركت واحدبود ترك كردند كه بلافاصله بعد از ترك محل از طرف اطلاعات احضارو فرداي آن روز درست يك هفته قبل از اعتصاب اكثر اعضاي هيئت مديره بازداشت شدند و ساعت هاي طولاني جهت منصرف كردن اعضاي هيئت مديره از اعتصاب مورد بازجوئي قرار گرفتند و اخر شب هم روانه بازداشتگاه209 اوين شدند كه باز هم اعضاي هيئت مديره از خواستهاي رانندگان دست بر نداشتند و زندان را به كوتاه آمدن در برابر خواستهاي رانندگان ترجيح دادند . اگربخواهم به دستگريهاي فله اي سال84 اشاره كنم كاغذ هفتاد من ميخواهد فقط بگويم هر چند بيش از پنج سال از آن زمان ميگذرد ولي هنوز فشار بروي اعضاي سنديكا وجود دارد و تعداد 7نفر بيكار هستنند و سرگردان در ديوان عدالت اداري و تعدادي بعد از شاغل شدند بيكار شده اند و چهار نفر از اعضاي اين سنديكاي در زندان بسر ميبرند كه اسالو و مددي حبس گرفته اند و شهابي و غلامحسيني هنوزمنتظر حكم هستند در آخر بگويم ما همچنان جهت خواستهاي صنفي كارگران پافشاري ميكنيم و خواستار آزادي همه فعالين كارگري زنداني هستيم به اميد روزي كه كارگري براي احقاق حقش در زندان نباشد

داوود رضوي عضو هيئت مديره سندكاي شركت واحد 4/11/۸۹

گزارش دریافتی از ایران خودرو
پس از کشته شدن 5 کارگر حمله لباس شخصی ها آغاز شد

معدود سایت های خبری داخل کشور- از جمله آفتاب و تغییر- پیرامون رویدادهای دو روز گذشته کارخانه "ایران خودرو" که تاکنون گفته می شود بین 5 تا 8 کارگر جان خود را در آن از دست داده اند، گزارش هائی را با رعایت فراموین سانسور امنیتی منتشر کردند. از جمله این که «براثر برخورد یک دستگاه کامیون با ایستگاه سرویس کارکنان ایران خودرو چهار کارگر جان خود را از دست داده و ۱۰ کارگر به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شده‌اند. حادثه ساعت ۲۳:۳۰ شب سه شنبه روی داد. قربانیان واقعه کارگرانی بودند که در صف سرویس ایستاده بودند و دلیل حادثه خستگی و خواب آلوده بودن راننده کامیون براثر کار در دو شیفت گزارش شده است.

بدستور مدیریت این کارخانه با هدف افزایش تولید، کارگران مجبور به کار در دو شیفت و حتی در روزهای تعطیل رسمی کشور شده اند.

بدنبال این حادثه کارگران در مقابل دفترمدیرعامل شرکت دست به تظاهرات زدند. متعاقب این حادثه و این تظاهرات، مدیران شرکت در یک دستور امنیتی و با هدف جلوگیری از پخش اخبار واقعه و سرایت تظاهرات داخل کارخانه به خارج از کارخانه تمام بخش های ستادی ایران خودرو و شرکت‌های تابعه را تعطیل اعلام کرده و سرویس ها را برای آورده آنها اعزام نکردند.
اسامی چهار تن از قربانیان حادثه ولی‌الله رحمانی، فرزند رمضان؛ مصطفی خضری، فرزند حسین؛ سعید شفیع خانی، فرزند عزیز؛ میرمحسن حسینی، فرزند میریعقوب اعلام شده است.

این گزارش کوتاه نیز به پیک نت رسیده است

«الان – صبح چهارشنبه- در شرکت ایران خودرو در گیری بین کارگران ونیروهای لباس شخصی در جریان می باشد. کارگران نسبت به اضافه کار اجباری طی چند سال اخیر معترض می باشند. شب اواخر شب گذشته کامیون حمل بدنه در جلو قسمت کارت زنی سالن پرس شماره 3 وارد صف کارگران شد و باعث کشته شدن 5 نفر شد. تظاهرات کارگران در مقابل سالن پرس ادامه دارد الان ساعت 1:45 بامداد (چهارشنبه) است. نیروهای گارد ویژه در سر چهار راه ایران خودرو مستقر شده اند. اخبار دقیق تر را بعدا برایتان می فرستم.

فیلم/ نطر یک هموطن که چرا نباید در انتخابات شرکت کرد
ابراز خشم یک مرد سالخورده نسبت به خا منه ای

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UhGZeQjTs-g#

اسامی زندانیان سیاسی منتقل شده به بند ویژه امنیتی

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی ، در پی انتقال توام با تهدید زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج به سالن 12 بند 4، مسئولان این زندان ضمن بازرسی و تفتیش و همچنین توقیف برخی از اموال شخصی این زندانیان اعم از رادیو، دست نوشته ها و خاطرات و نامه های شخصی، به دستور وزارت اطلاعات و با همراهی دادستانی اقدام به قطع تمامی ملاقات ها و خطوط ارتباطی تلفنی زندانیان با بیرون از زندان و همچنین اعمال محدودیت هایی از قبیل دسترسی دشوار به بهداری و محدودیت خروج و تردد در سالن محل نگهداری زندانیان نموده اند.

اسامی 62 زندانی سیاسی حاضر در سالن 12 بند 4 زندان رجایی شهر کرج (گوهردشت) به قرار زیر است:

ابراهیم حسین پور، احمد زیدآبادی، ارژنگ داوودی، اسماعیل قردویی میلان، افشین بایمانی، افشین یاوری، بهروز توکلی، بهروز جاوید طهرانی، جعفر اقدامی، جمال الدین خانجانی، جمال فریمانی، جمشید صادق الحسینی، حسن خدابندی، حسن طفاح، حسین شهریاری، حشمت الله طبرزدی، خالد حردانی، خالد فریدونی، داوود سلیمانی، رسول بداغی، رسول ماهموت، رضا جوشن، رضا رفیعی، رضا شریفی بوکانی، زانیار مرادی، سعید تیزفهم، سعید رضایی، سعید ماسوری، سیف الله سه گانی، شهرام پورمنصوری، شیرمحمد رضایی، صالح کهندل، عباس اسفندیاری، عباس رادفر، عفیف تعیمی، علی عجمی، علیرضا کرمی خیرآبادی، عمر فقیه پور، عیسی سحرخیز، غلامرضا غلامحسینی، فرزاد مددزاده، کریم پورصمدی، کریم معروف عزیز، کیوان صمیمی، لقمان مرادی، الله وردی روحی، ماشاءالله حائری، محسن دکمه چی، محمد جوکار، محمد مهدی، محمد نظری، محمدعلی منصوری، محید توکلی، مسعود باستانی، مصطفی اسکندری، منصور اسانلو، منصور رادپور، مهدی محمودیان، مهدی مصطفوی، میثاق یزدان نژاد، ناصح یوسفی و هود یازرلو.

سالن 12 بند 4 زندان زندان رجایی شهر که پیش از این محل نگهداری نوجوانان بزهکار بوده و به تازگی توسط مسئولان این زندان جهت اسکان زندانیان سیاسی در نظر گرفته شده فاقد امکانات اولیه و ضروری مورد نیاز زندانیان است که از آن جمله می توان به غیرقابل استفاده بودن سرویس های بهداشتی، سیستم روشنایی نامناسب و... اشاره نمود که این مساله برخلاف نص صریح آئين‎نامه اجرايي سازمان زندانها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور که مسئولان زندان را مکلف به پيش بيني و اقدام به موقع و لازم در تهيه و تدارك نیازهای ضروری زندانیان می نماید می باشد.

کشته شدن یک جوان در جزیره قشم توسط نیروی انتظامی

یک جوان دیگر در قشم به نام اسماعیل تومی به دست نیروهای انتظامی به قتل رسید.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، این جوان که از ناحیه گردن مورد اثابت گلوله قرار گرفته پس از چند روز در بیمارستان جان خود را از دست داده است.
ماموران نیروی انتظامی به بهانه مبارزه با کالای قاچاق به سمت این جوان شلیک کرده اند، این در حالی است که به دلیل فقر بومیان این جزیره اکثر افراد به کار قاچاق کالا مشغول هستند.
گفتنی است، رئیس پاسگاه سوزای قشم به دلیل قتل این جوان در زندان بندر عباس به سر می برد که احتمال تبرئه ی وی وجود دارد.
لازم به یادآوریست در شهریور ماه سالجاری نیز یک نوجوان قشمی به نام صادق دولابی زاده به همین بهانه در این جزیره کشته شد.



چهارتن در زندان مرکزی ارومیه اعدام شدند

چهار زندانی، در زندان مرکزی ارومیه به دار آویخته شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران"هرانا"، رستم میرزایی اهل ارومیه، اسماعیل رستمی اهل ارومیه، محمد چناری اهل شیراز، و فرهاد حاتمی اهل ارومیه، اسامی چهار فردی است که در این زندان اعدام شدند.
فرهاد حاتمی، بامداد امروز چهارشنبه ششم بهمن ماه و باقی افراد بامداد جمعه اول بهمن ماه اعدام شدند.
احکام اعدام این افراد بر اساس جرایم مربوط به مواد مخدر صادر شده بود.
بر اساس گزارش واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از آغاز بهمن ماه تاکنون دستکم 14 زندانی در ایران اعدام شدند.

سمیه فرید،فعال حقوق زنان به دو سال حبس تعزیری محکوم شد

سمیه فرید، فعال حقوق زنان و عضو سازمان دانش آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش کلمه، وی در روزهای پایانی سال گذشته در حالی که برای پی‌گیری وضعیت همسرش به زندان اوین مراجعه کرده بود، بازداشت شد و چند هفته بعد با تودیع وثیقه شصت میلیون تومانی آزاد شد.

مسعود آقایی، زندانی سیاسی به زندان قزلحصار منتقل شد

مسعود آقایی فعال ملی، مذهبی و دانش آموخته رشته مهندسی، روز دوشنبه گذشته از بند ۳۵۰ اوین به منظور انتقال به زندان قزل حصار کرج، به قرنطینه اوین منتقل شد.
به گزارش کلمه، با وجود آنکه به دلیل شیوع گسترده آنفولانزا در زندان قزل حصار، اعلام شده بود که این زندان از پذیرفتن زندانی جدید معذور است، آقایی پس از دو روز یعنی چهارشنبه ششم بهمن ماه به همراه علیرضا فرزانه یکی دیگر از زندانیان حوادث پس از انتخابات که پیش از این در بند ۳۵۰ به سر می برد، به آن زندان فرستاده شد.
دلیل این انتقال از سوی ماموران زندان اوین عدم تناسب اتهام این دو زندانی سیاسی با بند ۳۵۰ اوین بیان شده است. این در حالی است که بسیاری از زندانیان بند ۳۵۰ اوین از اتهام مشابه آنان تحت عنوان اخلال در نظم عمومی در جریان حوادث پس از انتخابات برخوردارند.
شنیده شده است زندان قزل حصار زندانی سیاسی ندارد و ظاهرا این دو نفر ناچار به سپری کردن محکومیت خود در کنار زندانیان جرایم عادی هستند.
در عین حال چون در حکم مسعود آقایی هیچ اشاره ای به تبعید به زندانی دیگر نشده است،این انتقال کاملا غیرقانونی است.
مسعود آقایی از بیماری برونشیت و آسم رنج می برد، که به دلیل شرایط نامناسب زندان قزل حصار کرج که هم اینک آنفولانزا در آن شیوع پیدا کرده، خطر ابتلای وی به ذات الریه وجود دارد. این موضوع خانواده او را بسیار نگران کرده است.
مسعود آقایی از متخصصان زبده ساختمانی و از مدیران عالی رتبه ستاد بازسازی خوزستان در دوران نخست وزیری میرحسین موسوی و در بحبوحه جنگ تحمیلی بوده است. وی پیش از این نیز در سال هشتاد به اتهام سیاسی در زندان بود که با قید وثیقه آزاد شد. او که سال گذشته به همراه همسرش بدر السادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران بازداشت شده بود ، به دلیل شرکت در تجمع های اعتراضی مردم در روزهای پس از انتخابات پر از مناقشه سال گذشته، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به شش ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

سازمان دیده بان حقوق بشر: تعمیق بحران حقوق بشر در ایران

افزایش چشمگیر تعداد اعدام‌ها؛ هدف قرار دادن وکلا به جرم دفاع از آزادی
(نیویورک، ۲۶ ژانویه ۲۰۱۰) سازمان دیده بان حقوق بشر در گزارش جهانی‌ سال ۲۰۱۱، بخش ایران اعلام کرد که آمار بالای اعدام‏ها و هدف قرار دادن فعالان حقوق بشر به خصوص وکلا در سال ۲۰۱۰و اوایل سال ۲۰۱۱ توسط دولت ایران نشان دهنده تعمیق بحران حقوق بشر در این کشور پس از انتخابات ریاست جمهوری بحث انگیز سال ۲۰۰۹ می باشد. بر طبق گزارش‏های رسمی در ایران، مقامات از اول ژانویه سال جاری حداقل ٧۳ زندانی، یعنی به صورت میانگین نزدیک به سه زندانی هر یک روز را به دار آویخته اند.
گزارش ۶۴۹صفحه‌ای این سازمان که بیست و یکمین نشریه سالیانه در مورد وضعیت حقوق بشر در سراسر جهان است به بررسی‌ موانع اساسی‌ حقوق بشر در بیش از ۹۰ کشور در جهان پرداخته است. در ایران و از ماه نوامبر ۲۰۰۹ تا کنون، مقامات مسئول بیش از ۱۳ نفر را به جرم مبهم محاربه یا دشمنی با خداوند پس از محاکمه در دادگاه‌های انقلاب که از نظر قانونی اشکال داشته اند اعدام کرده اند. در سال ۲۰۱۰، دولت ایران همچنین به آزار، بازداشت، زندانی و محکوم کردن عده‌ای از وکلا که از حقوق دیگران دفاع می‌‌کرده اند اقدام کرد. با وجود برخوردهای شدید دولت، تعداد زیادی از فعالان جامعه مدنی در ایران علیه خشونت دولت در سرکوب مردم اعتراض کرده اند.
سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاور میانه در سازمان حقوق بشر می‌‌گوید: «طناب دار به دور گردن فعالان حقوق بشر در ایران هر روز تنگتر می‌‌شود». وی ادامه داد: «سرکوب دولت از ساکت کردن مردم معترض در خیابان‌ها پس از انتخابات عبور کرده و اکنون دولت ایران دست به تلاشی سراسری در خاموش و خنثی کردن جامعه مدنی فعال ایران و تحکیم ستون‌های قدرت زده است».
اعدام‌ها و اعمال فشار‌ها علیه وکلا درحالی صورت می‌گیرد که سرکوب معترضین در خیابان‏ها پس از انتخابات منجر به کشته شدن ده‌ها تن‌ از شهروندان توسط ماموران امنیتی و بازداشت و زندانی شدن هزاران تن‌ از مخالفان سیاسی و فعالان جامعه مدنی شد. در اوایل سال ۲۰۱۰، نیروهای امنیتی ایران اعلام کردند که تنها پس از انتخابات روز ۱۲ ماه ژوئن ۲۰۰۹ اقدام به بازداشت بیش از ۶۰۰۰ نفر از معترضین کرده بودند. در میان این بازداشت شدگان، تظاهرات کنندگان، وکلا، فعالان حقوق بشر، روزنامه نگاران، دانشجوها و رهبران سیاسی مخالف دیده می‌‌شوند که بعضی‌ از آنها همچنین بدون اتهام در زندان به سر می‌‌برند. دادگاه‌های انقلاب ایران در بعضی‌ از موارد احکام سنگینی‌ را بر اساس اعترافاتی که تحت فشار و شکنجه گرفته شده بر علیه ده‌ها نفر از کسانی‌ که به جرایم امنیتی محکوم شده اند صادر کرده است.
در سال ۲۰۱۰ چند حمله توسط گروه‌های مسلح علیه شهروندان رخ داد. سه رویداد از این حادثه‏ها که در نیمه دوم سال ۲۰۱۰ صورت گرفت منجر به کشته شدن دست کم ۷۵ نفر شد. سازمان دیده بان حقوق بشر اظهار داشت که دولت ایران از این حملات مسلحانه برای توجیه اعدام کسانی‌ که به محاربه محکوم شده اند سوء استفاده کرده است با وجود اینکه شواهد زیادی موجود است که نشان می‏دهد محاکمه این افراد در دادگاه‌های انقلاب ایران با استاندارد‌های جهانی‌ محاکمه منصفانه مطابقت ندارد. قوه قضاییه ایران کمترین شفافیتی در مورد شواهدی که نشان بدهند افراد محکوم شده به اعدام ارتباطی‌ با حملات مسلحانه داشته‏اند نشان نداده است.
در ساعات بامداد ۲۴ژانویه ۲۰۱۱، مقامات زندان اوین جعفر کاظمی و محمد علی حاج آقایی را به پای چوبه دار برده و به جرم محاربه بدلیل داشتن ارتباط با سازمان مجاهدین خلق اعدام کردند. دفتر دادستان این دو فرد را متهم به ارسال تصاویر تجمعات به عاملان خارجی پس از انتخابات بحث انگیز ژوئن ۲۰۰۹ و فریاد شعارهای ضد حکومت نمود. مقامات همچنین از سفر کاظمی به اردوگاه مجاهدین خلق در عراق جهت دیدن فرزندش برای اثبات عضویت وی در این سازمان اشاره کردند، و نیز ادعا داشتند که حاج آقایی هم بارها از همان اردوگاه بازدید کرده بود. در ضمن انجام دادن چند مصاحبه با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، خانم کاظمی به این گروه اطلاع داد بازجویان همسرش را مورد شکنجه قرار داده و او را بیش از دو ماه در سلول انفرادی پس از بازداشت وی در سپتامبر ۲۰۰۹ نگاه داشتند تا او را وادار به اعتراف کنند، اما کاظمی زیر بار آنها نیامد. مقامات از مطلع ساختن اعضای خانواده و وکلای پیش از اعدام زندانیان امتناع ورزیدند.
علی‌ صارمی، مردی ۶۲ ساله که ظاهرا به تفکرات سیاسی و عقیدتی‌ مجاهدین خلق علاقه داشت، به جرم همکاری با این گروه در یک دادگاه نامنصفانه محکوم شد و در تاریخ ۲۸ دسامبر ۲۰۱۰ در زندان اوین تهران به دار آویخته شد. در هنگام محاکمه وی دادستان پرونده به سخنرانی‌ صارمی در قبرستان خاوران تهران در سال ۲۰۰۷ اشاره کرد که به مناسبت کشتار هزاران زندانی سیاسی توسط دولت ایران در سال ۱۹۸۸که بسیاری از آنها اعضا گروه مجاهدین خلق بوده اند صورت گرفته بود، و ادعا نمود که این سخندرانی نشان دهنده گناهکاری صارمی می باشد. همانند با پرونده کاظمی، دادستان پرونده همچنین به سفر علی‌ صارمی به یکی‌ از اردوگاه‏های مجاهدین خلق در عراق در سال ۲۰۰۷ استناد کرده و بدین وسیله نتیجه گرفت که علی‌ صارمی عضوی از این گروه است. به گفته سازمان دیده بان حقوق بشر، آقای صارمی عضویت در این گروه را تکذیب کرد و دادستان نیز هیچ مدرک معتبری دال بر اینکه صارمی در فعالیت‌های این گروه مشارکت داشته و یا دست به خشونت زده است نشان نداد. مثل کاظمی و حاج آقایی، مقامات مسئول زندان اوین بر طبق قانون موظف بودند پیش از اعدام صارمی به وکیل مدافع پرونده و خانواده وی اطلاع بدهند که همانند موارد کاظمی و حاج آقایی این امر انجام نگرفت.
صارمی تنها یکی‌ از افراد بسیاری است که پیش از انتخابات مخدوش ماه ژوئن ۲۰۰۹ به جرم حمایت از گروه های مسلحانه دستگیر شد و همراه با موج دستگیری و محاکمه تظاهر کنندگان خیابانی که به قول دولت ایران متهم به تلاش برای ایجاد فتنه بوده اند محکوم به اعدام شدند. از دیگر کسانی‌ که به جرم همکاری با سازمان مجاهدین خلق در انتظار اعدام هستند می‌توان به محسن و احمد دانشپور مقدم و عبدالرضا قنبری اشاره کرد.
در یک پرونده دیگر، دادگاه انقلاب حبیب الله لطیفی را به جرم عضویت در یک گروه مخالف سیاسی مسلحانه کرد به اعدام محکوم کرد. در روز ۲۴ دسامبر، مقامات زندان سنندج اعدام لطیفی، که قرار بود ۲ روز بعد از آن صورت بگیرد را برای بررسی‌‌های قضایی بیشتر متوقف ساختند.
کمتر از دو هفته پیش از آن، مقامات دولتی ایران ۱۱ مرد را که همگی‌ به جرم محاربه از طریق عضویت در گروه ممنوع جنبش مقاومت مردمی ایران (که با اسم جندالله نیز شناخته می‌‌شود) به اعدام محکوم کرده بودند به دار آویخته بود. اطلاعات بسیار اندکی‌ از دادگاه و حکم این افراد در دست است. این ۱۱مرد پس از یک حمله انتحاری در چابهار در جنوب شرقی‌ ایران که به کشته شدن ۳۹ نفر انجامید اعدام شدند. جنبش مقاومت مردمی ایران که ادعا می‌کند برای احقاق حقوق شهروندان سنی مذهب ایران مبارزه می‌کند مسئولیت این عملیات انتحاری را بر عهده گرفته بود. مشخص نیست افرادی که اعدام شدند بعد از حمله انتحاری چابهار دستگیر شده بودند یا پیش از آن در زندان بسر می بردند.
موج ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ اعدام افرادی که بر اساس ادعای دولت به جرم محاربه از طریق عضویت در گروه‌های مسلحانه به اعدام محکوم شده بودند با اعدام محمد رضا علی‌ زمانی‌ و آرش رحمانی‏پور توسط مقامات ایران در تاریخ ۲۸ ژوئن ۲۰۱۰ آغاز شد. این دو نفر بدون آنکه وکلا و یا خانواده از اعدام آنها مطلع بشوند به پای چوبه دار رفتند. همانند صارمی، دولت ایران این دو مرد را پیش از انتخابات ریاست جمهوری ژوئن ۲۰۰۹دستگیر کرده بود، اما دادگاه آنها با دادگاه دسته جمعی تظاهر کنندگان انتخابات ریاست جمهوری در اوت ۲۰۰۹تشکیل شد. در همین جریان علی‌ زمانی‌ و رحمانی‏پور در تلویزیون دولتی ایران به برنامه ریزی برای عملیات بمب گذاری در شهر شیراز از طرف یک گروه ممنوع سلطنت طلب اعتراف کردند.
نسرین ستوده، وکیل رحمانی‏پور که هم اکنون خود به جرم اقدام علیه امنیت ملی‌ و بد حجابی محکوم به تحمل حبس طویل المدت شده است، به خبرگزاری‌های فارسی زبان خارجی گفت که مقامات دولتی تنها یک بار و به مدت ۱۵دقیقه قبل از محاکمه رحمانی‏پور به او اجازه داده بودند که با موکل خود ملاقات کند. نهایتا به ستوده اجازه داده نشد که در دادگاه حضور پیدا کرده و از موکل خود دفاع کند. وی به تخلفات بسیار زیادی در پرونده رحمانی‏پور اشاره کرد که اعترافات اجباری تحت فشار تنها یکی‌ از آنها است.
در روز ۹ ماه مه، مقامات ایران پنج زندانی دیگر را که چهار تن‌ از آنان متعلق به گروه اقلیت قومی کرد بودند به جرم داشتن رابطه با یک گروه مسلح کرد اعدام کردند. مقامات مسئول پیش از اعدام این افراد به وکلای آنها خبر نداده و از تحویل جنازه آنان به خانواده‌های‌شان جهت برگزاری مراسم تدفین نیز ممانعت کردند. سازمان دیده بان حقوق بشر تعداد زیادی تخلف در روند دادرسی این افراد را ثبت کرد که از آن جمله می‌توان به شکنجه، اعتراف اجباری و محدودیت دسترسی‌ به وکیل اشاره کرد.
در روز ۱۵ژانویه سال ۲۰۱۱، گروه‌های فعال حقوق بشر ایرانی‌ گزارش دادند که مقامات ایرانی‌ حسین خضری، یکی‌ از ۱۶ کرد را که در دادگاه انقلاب به جرم محاربه به اعدام محکوم شده بود اعدام کرده است. شبکه‌های خبرگزاری دولتی آن روز اعلام کردند که مسئولین زندان استان آذربایجان غربی یکی‌ از اعضای حزب حیات آزاد کردستان یا پژاک، یک گروه مسلح ایرانی‌-کرد را حلق آویز کرده اند، اما هویت این فرد را آشکار نساختند. در اوایل سال ۲۰۱۰، محمد اولیایی فرد، وکیل خضری که هم اکنون خود در حال سپری کردن یک سال زندان به خاطر اعتراض به حکم اعدام یکی‌ دیگر از موکلانش است، اظهار داشت هرچند خضری در جوانی جذب گروه مسلح پژاک در عراق شده ولی هرگز عضو شاخه نظامی این گروه نبوده و توسط بازجویان خود شکنجه شده تا اعتراف به شرکت از طرف این گروه در یک عملیات مسلحانه بنماید.
همچنین در ماه‌های اخیر افزایش هشدار دهنده‌ای در تعداد اعدام‌های مربوط به جرایم غیر از محاربه دیده می‌‌شود. در روز ١٦ ژانویه ۲۰۱۱، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گزارش داد که از ابتدای سال ۲۰۱۱دولت ایران حداقل ۴۷زندانی، یا به عبارت دیگر «به صورت میانگین هر هشت ساعت یک نفر را به دار آویخته است»، که اکثر این افراد متهم به حمل و یا توزیع مواد مخدر بوده اند. شهروندان کشورهای خارجی مانند خانم زهرا بهرامی، تبعه ایرانی-هلندی که در حال حاضر در انتظار اجرای حکم اعدام بدلیل ارتکاب جرم حمل مواد مخدر که به او منتسب شده در زندان بسر می‏برد نیز تحت تاثیر این موج اعدام‏ها واقع شده‏اند. کمپین بین‏المللی حقوق بشر در ایران همچنین اظهار داشت که بین ۲۰ دسامبر و ۱ ژانویه ۲۰۱۱ مقامات ۴٣ زندانی را اعدام کردند. این کشتار‏ها پیرو چند گزارش دیگر توسط کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران می باشد که به اعدام صدها زندانی در زندان وکیل آباد شهر مشهد اشاره می کند، که اکثر آنها به جرم حمل و یا توزیع مواد مخدر متهم شده بودند.
آخرین آمار رسمی‌ مربوط به سال ۲۰۰۹ توسط سازمان عفو بین‏الملل صادر شده است که بر طبق این آمار دولت ایران ۳۸۸ نفر را در آن سال اعدام کرده است. بر اساس همین آمار، دولت ایران در تعداد اعدام‏ها مقام دوم جهان پس از کشور چین را کسب کرده است. با وجود عدم آمارهای رسمی برای سال ۲۰۱۰، گروه‏های حقوق بشری بر این باورند که افزایش شدید اعدام‏های ثبت شده، بخصوص در نیمه دوم این سال و علیه زندانیانی که به جرایم مواد مخدر متهم شده بودند، آمار اعدام‏ها را در سال ۲۰۱۰بیش از ۳۸۸ مورد می‏کند.
خانم ویتسون می‌گوید: «مقامات مسئول هیچ احترامی برای جان انسان‌ها قائل نیستند، چه در خیابان‏های شهرهای ایران بعد از انتخابات بحث انگیز ژوئن ۲۰۰۹ و چه پشت دیوار زندان‏های این کشور». وی افزود: «بر طبق روند جاری مقامات ایران به سادگی بیش از ۱۰۰۰ زندانی را قبل از اتمام سال ۲۰۱۱ به قتل خواهند رساند».
با توجه به این نگرانی اساسی‌ که قوه قضاییه ایران توانایی لازم برای برگزاری دادگاه‌های منصفانه، مخصوصا برای متهمانی که به اعدام محکوم می‌‌شوند را ندارد، سازمان دیده بان حقوق بشر مجددا از دولت ایران خواست تا هر چه سریعتر به اجرای احکام اعدام پایان دهد.
سازمان دیده بان حقوق بشر معتقد است که بازداشت و آزار وکلای مدافع در سال ۲۰۱۰ با هدف مرعوب و محدود ساختن آنها در دفاع از زندانیان سیاسی صورت گرفته است. نسرین ستوده، وکیل مدافع تعداد قابل توجهی‌ که به جرایم سنگین در ارتباط با امنیت ملی‌ متهم شده بودند، در تاریخ ۹ژانویه ۲۰۱۱ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از حرفه وکالت، ممنوعیت خروج از کشور و همچنین ممنوعیت هر نوع مصاحبه با جراید محکوم شده بود. خانم ستوده متهم به «اقدام علیه امنیت ملی», «تبلیغ علیه نظام» و عدم رعایت حجاب اسلامی در طی‌ یک مصاحبه تلویزیونی با کمیته بین‌المللی حقوق بشر در سال ۲۰۰۸ شده بود. کمیته مذکور که یک سازمان غیر انتفاعی ایتالیایی است جایزه حقوق بشر خود را به نسرین ستوده اعطا کرده بود. از زمان دستگیری وی در سپتامبر ۲۰۱۰، مقامات زندان او را ماه‌ها و به صورت ممتد در سلول انفرادی نگاه داشته اند.
مقامات عالی‌ رتبه ایرانی‌ منکر این ادعا شده اند که نسرین ستوده به خاطر فعالیت‌های خود به عنوان یک وکیل دستگیر و زندانی شده است. محمد جواد لاریجانی، رئیس کمیته حقوق بشر قوه قضاییه ایران، اخیرا گفت که نسرین ستوده «در یک کمپین بسیار زننده» علیه دولت ایران مشارکت داشته است و به مصاحبه‏های ستوده با خبرگزاری‌های خارجی‌ فارسی زبان در دفاع از موکلانش اشاره کرد. در تاریخ ۲۰ژانویه، صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه مجددا این هشدار دولت را تکرار کرد که وکلا حق دادن مصاحبه‏هایی که به وجهه‌ نظام ضربه بزند را ندارند.
در اواسط ژانویه، مقامات دولتی رضا خندان، همسر ستوده را به خاطر گزارش دادن او از وضعیت همسرش از ابتدای دستگیری وی در ماه سپتامبر به گروه‏های فعال حقوق بشری و رسانه‌ها بازداشت کردند.
مقامات ایرانی‌ همچنین به آزار، احضار، بازداشت و محکوم کردن وکلای معتبر و خانواده‌های آنان در سال ۲۰۱۰ پرداخته اند. محمد مصطفایی پس از اینکه مقامات امنیتی بارها وی را احضار و بازجویی کردند، مجبور به خروج از ایران شد. دولت ایران به این علت که قادر به پیدا کردن مصطفایی نبود، همسر، پدر همسر و برادر همسر وی را بازداشت و زندانی کرد. مصطفایی وکیل مدافع پرونده‌های حساسی مانند پرونده سکینه آشتیانی، زنی‌ که به اعدام به شیوه سنگسار محکوم شده بود، و تعدادی از کودکان محکوم به اعدام بود. یکی‌ دیگر از وکلای سکینه آشتیانی به نام هوتن کیان نیز هم اکنون در زندان است. در ماه اکتبر، دادگاه انقلاب، محمد سیفزاده، همکار شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل و بنیانگذار مرکز مدافعین حقوق بشر را به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از حرفه وکالت محکوم کرد.
ویتسون اظهار داشت: «با وجود خطر‌های شخصی‌ و حرفه‌ای که برای وکلا در ایران وجود دارد، آنها به دفاع از حقوق موکلانشان ادامه می‌‌دهند و مشکلات اساسی‌ قوه قضاییه ایران در فراهم کردن سیر دادرسی سالم را یاد آور می‌‌شوند». وی افزود: «جامعه جهانی‌، به خصوص کشورهایی که با ایران رابطه نزدیک دارند، باید از ایران بخواهند که از هدف قرار دادن فعالین حقوق مدنی و حقوق بشر دست بر دارد.

بازگشت قاطر و گاوآهن به کشاورزی ایران

دویچه وله: برپایه گزارش‌هائی که به کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی رسیده، در برخی شهرستان‌های ایران، پس از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، کشاورزان به دلیل گرانی سوخت، برای شخم زدن دوباره به گاوآهن، قاطر و الاغ متوسل شده‌اند.

عسگر جلالیان نماینده دیر، کنگان و جم و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در تماس با رسانه‌های ایرانی خبر داده که در مناطقی از ایران، افزایش هزینه سوخت تراکتورها و سایر ماشین‌های کشاورزی سبب شده است که کشاورزان آن‌ها را رها کنند و برای شخم زدن مزارع خود بار دیگر به گاوآهن و قاطر و الاغ متوسل شوند.

نماینده مجلس گفته است که به‌طور کلی بررسی مشکلات اجرائی و آئین‌نامه‌ای طرح هدفمندی کردن یارانه‌ها با دشواری جدی روبرو است. به گفته جلالیان، دولت از مسئولان دستگاه‌های اداری خواسته است که مشکلات مربوط به طبقه‌بندی شدن یارانه‌ها را دسته‌بندی کرده و به ستاد مرکزی هدفمندی یارانه‌ها گزارش دهند، اما تاکنون این گزارش‌ها به مرکز نرسیده است.

مجلس و گزارش‌های نادرست

به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس، وزرای نفت و نیرو، برپایه گزارش‌هائی که از استان‌ها دریافت می‌کنند، گزارش‌های مثبتی تسلیم مجلس کرده‌اند که با واقعیات موجود تناقض دارد.

جلالیان افزوده است که به دلیل عدم همکاری مسئولان مناطق مختلف، دولت توانائی جمع بندی درست شرایط موجود را ندارد و مشکلات به قوت خود باقی می‌ماند. به عنوان نمونه، گزارش‌هائی که تسلیم مجلس شده، کاهش مصرف انرژی در بوشهر را مثبت ارزیابی می‌کنند، در حالی که ماهی‌گیران به علت ناکافی بودن سهمیه مواد سوختی و گرانی آن، صید را رها کرده‌ و بیکار شده‌اند.

در مورد بازگشت بخشی از کشاورزان ایران به وسایل قدیم شخم‌زنی مثل گاوآهن و قاطر یا الاغ، نماینده مجلس گفته است:«این در شرایطی اتفاق می‌افتد که ما می‌خواهیم به سمت پیشرفت و توسعه گام برداریم و استفاده از تکنولوژی‌ها را سرلوحه قرار دهیم. این عقب‌گرد به هیچ‌وجه قابل پذیرش نیست.»

گرانی شیر و بلیت مترو و اتوبوس

جنبه‌های منفی اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها، به تدریج در بخش‌های مختلف تولیدی و خدماتی ایران هم آشکار می‌شود. به تازگی حسن چمنی رئیس هیئت مدیره صنایع شیر ایران به خبر آنلاین گفته است:«کارخانجات پگاه، طبق بخشنامه رئیس گروه صنایع شیر، موظف شده‌اند قیمت محصولات را تا پایان سال‌جاری تغییر ندهند، اما برخی از مدیران پیش‌بینی می‌کنند که با صدور قبض‌های جدید، هزینه‌های آن‌ها ۴۰۰ تا ۵۰۰ درصد افزایش یابد. در حوزه حمل و نقل نیز تاکنون هزینه‌ها ۱۵ تا ۲۰ درصد بالا رفته است.»

چمنی گفته است:«صنعت شیر باید از یارانه برخوردار شود، چون رابطه مستقیمی با سلامت مردم دارد.»

همزمان، به گفته خسرو دانشجو سخنگوی شورای شهر تهران، متروی تهران نرخ بلیت مترو را برای سال آینده ۴۸۰ تومان اعلام کرده است. این نرخ در صورتی اعمال خواهد شد که دولت یارانه‌ای به مترو ندهد. دانشجو همچنین گفته است:«در صورت کمک دولت، می‌توان نرخ دیگری برای بلیت مترو تعیین کرد. بلیت اتوبوس‌ها نیز، در صورت عدم کمک دولت افزایش خواهد یافت.»

اخراج تعدادی از کارگران متروی تهران / احتمال افزایش تعداد کارگران اخراجی

تعدادی ازکارگران شرکت متروی تهران از اخراج خود توسط شرکت پیمانکار طرف قرارداد با این شرکت خبر دادند.

این کارگران در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشتند: ما تا پیش از این در شرکت سیتیک که شرکتی چینی و پیمانکار متروی تهران است اشتغال داشتیم اما پس از واگذاری کارها به یک شرکت پیمانکار ایرانی از کار اخراج شده‌ایم.

آنان با بیان اینکه شرکت سیتیک درخط یک و ۴ متروی تهران فعال بود،گفتند: شواهد حاکی است که پس از افتتاح ایستگاه‌های قیطریه تا تجریش تعداد کارگران اخراجی افزایش خواهد داشت.

کارگران با استمداد از شهردار تهران و مدیرعامل متروی تهران تاکید کردند: خدا را خوش نمی‌آید که ما با سابقه چند سال کار وزن و فرزند و هزینه‌های زندگی ازکار اخراج شویم بنابراین استدعا داریم که ما را درسایر شرکت‌های پیمانکاری طرف قرارداد با متروی تهران جذب کنند.

جودوکار ایرانی: با اجازه فدراسیون با رقیب اسرائیلی مسابقه دادم!

جمهوری اسلامی: وحید سرلک جودوکار ملی پوش ایران که در مسابقات جهانی سال گذشته در وزن 60- کیلوگرم بهترین نتیجه تیم ملی ایران را با کسب مقام پنجم مشترک بدست آورده بود طی سخنانی در شبکه‌ای در آمریکا مدعی شد با اجازه فدراسیون جودوی ایران در مسابقات بین‌المللی هامبورگ آلمان شرکت و بعنوان اولین جودوکار ایران با جودوکار صهیونیستی مسابقه داده است.

به گزارش آتی نیوز، فدراسیون اوایل امسال این جودوکار سبک وزن را به تنهایی با بهانه کسب آمادگی بیشتر جهت شرکت در رقابتهای گوانگجو به اروپا اعزام نمود که او از بازگشت خودداری کرد.

این جودوکار تیم ملی مدتی را بعنوان مدیر رستوران تحت مالکیت یکی از مدیران ارشد فدراسیون جودو مشغول به کار بوده و جامعه جودو وی را نزدیکترین ملی پوش به برخی مسئولان می‌دانستند.

حساب "پرس تی.وی"، تلویزیون متعلق به دولت ایران در لندن، مسدود شد

رادیو فرانسه: حساب بانکی شبکۀ تلویزیونی "پرس تی.وی."، شبکۀ انگلیسی زبان متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران، در انگلیس مسدود شده است.
روزنامۀ "تایمز"، یکی از روزنامه های چاپ لندن، در شمارۀ امروز (پنجشنبه) خود نوشت حساب بانکی اصلی شبکۀ "پرس تی.وی" در "نشنال وست مینستر بانک" مسدود گردیده است. مرکز "پرس تی. وی" در تهران قرار دارد اما به گزارش خبرگزاری فرانسه این شبکۀ تلویزیونی در پایتخت انگلیس نیز دارای یک دفتر است.
"تایمز" افزون بر این از قصد " نشنال وست مینستر بانک" مبنی بر بستن حساب این شبکۀ تلویزیونی در آیندۀ نزدیک " خبر داده است.
خانم "لورن بوت، خواهر زن تونی بلر، نخست وزیر پیشین انگلیس، که برای "پرس تی.وی." کار می کند و اخیراً به اسلام گرویده است، از تصمیم بانک مبنی بر مسدود کردن حساب این مؤسسه انتقاد کرد و گفت این تصمیم "دارای انگیزه های سیاسی" است.
"لورن بوت" افزود هدف از این کار جلوگیری از فعالیت رو به شکوفائی مؤسسه ای است که در عرصۀ سیاسی بر رویدادهائی نور می تاباند که دیگر آژانس های خبری ترجیح می دهند در تاریکی نگه دارند.
خبرگزاری فرانسه به نقل از مشاور حقوقی "پرس تی.وی" در لندن می نویسد "نشنال وست مینستر بانک" از دادن توضیح در مورد این اقدام خود، خودداری کرده است.
این خبرگزاری در پایان بر این نکته انگشت می گذارد که دولت های غربی ایران را به تلاش برای تولید جنگ افزارهای اتمی متهم می کنند و جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با فعالیت های هسته ای این کشور در حال حاضر مشمول مجازات های سازمان ملل متحد است. خبرگزاری فرانسه این نکته را نیز ناگفته نمی گذارد که جمهوری اسلامی ایران به نوبۀ خود همواره بر این مسأله تأکید کرده است که برنامۀ هسته ای تهران دارای مقاصد صرفاً صلح آمیز است.

اعتراض خانواده های زندانیان سیاسی زندان گوهردشت نسبت به شرایط غیر انسانی علیه عزیزانشان

بنابه گزارشات رسیده به"فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" روز پنجشنبه 7 بهمن ماه خانواده های زندانیان سیاسی برای ملاقات با عزیزانشان به زندان گوهردشت کرج مراجعه کردند ولی متوجه شدند ملاقاتهای حضوری به کابینی تبدیل شده است تعدادی از آنها در اعتراض به تشدید فشارها و محدودیتها علیه زندانیان سیاسی اعتراض نمودند و از رفتن به ملاقات کابینی خوداری کردند .
میرزایی یکی از مسئولین سالن ملاقات با تهدید و برخوردهای غیر انسانی سعی داشت که مانع گسترش اعتراضات خانواده ها شود ولی خانواده ها به اعتراضات خود ادامه می دادند و خواستار پایان دادن به اذیت و آزارها و محدودیتهای غیر انسانی علیه عزیزانشان بودند.
صادق لاریجانی رئیس منصوب ولی فقیه در قوۀ قضایی و وزارت اطلاعات سعی دارند تجربۀ ضدبشری سرکوب زندانیان سیاسی بند 350 را در این بند به اجرا در آورند و برای زندانیان سیاسی شرایط زندان در زندان ایجاد کنند.طرح سرکوب جنایتکارانه قوۀ قضاییه و وزارت اطلاعات با مقاومت شدید زندانیان سیاسی مواجه شده است و زندانیان سیاسی تهدید کرده اند در صورت پایان نیافتن این شرایط دست به اعتراضات گسترده خواهند زد.
همزمان تعداد زیادی از خانواده ها پس از مطلع شدن از این شرایط مراجعات خود را به ارگانهای رژیم شدت بخشیده اند و اعلام نموده اند در صورت پایان ندادن به این شرایط غیر انسانی اعتراضات خود را به اشکال مختلف نشان خواهند داد.
لازم به یادآوری است روز یکشنبه 3 بهمن ماه تمامی زندانیان سیاسی بند های مختلف را به سالن 12 بند 4 زندان گوهردشت منتقل کردند.شرایط این بند غیر انسانی است. زندانیان سیاسی تحت فشارها و محدودیتهای زیادی قرار دارند که از جملۀ آنها ، قطع تماس تلفنی با خانواده هایشان،قطع ملاقاتهای حضوری،قطع وسایل گرمایی سالن،شکسته بودن اکثر شیشه های سلولها،قطع بودن آب گرم حمام ها،غیر قابل استفاده و بسیار کثیف بودن سرویسهای بهداشتی و حمام ها، قطع امکانات درمانی،وضعیت بسیار بد و تقریبا غیر قابل استفاده بودن غذای زندان،عدم وجود امکان خرید از فروشکاه بند،قطع کامل ارتباط آنها با درون و برون از زندان و موارد متعدد دیگرمی باشد.

طوفان شن و زمین‌لرزه شدید در ریگان

مهر: محمد برزنگ با اشاره به تدوام زمین لرزه های ریگان و بروز طوفان شن از ساعاتی پیش گفت: بر اثر زمین لرزه برخی از خانه های مسکونی ریزش کرده اند.

برزنگ اظهار داشت: زمین لرزه ریگان بسیار شدید بود و از صبح امروز تاکنون ریگان با زمین لرزه هایی با شدت 4، 5.1، 6 و 4.8 ریشتری لرزیده است.

وی با اشاره به فعال بودن گسل ریگان از مردم خواست تدابیر ایمنی را رعایت کنند و در مکانهای پرخطر حضور نیابند.
فرماندار ریگان گفت: کانون زمین لرزه امروز همان کانون زمین لرزه 6.5 ریشتری ماه قبل بوده است و مردم در این مناطق در چادر زندگی می کنند.

وی ادامه داد: شدت زمین لرزه بسیار زیاد بود و مردم هم اکنون در معابر عمومی هستند ضمن اینکه دقایقی پیش زمین لرزه ای جدید ریگان را تکان داد.

برزنگ گفت: مردم در معابر عمومی هستند اما طوفان شن نیز در شهر ریگان از صبح امروز آغاز شده و مشکلاتی را برای مردم زلزله زده ایجاد کرده است.

وی گفت: در حال بررسی خسارات احتمالی هستیم اما گزارشی از تلفات جانی دریافت نکرده است.

وی از ترک خوردگی منازل مسکونی و فرو ریختن برخی دیوارهای این منازل خبر داد.

کلاسهای درس در ریگان نیز از زمان بروز زمین لرزه تعطیل شده است.

مردم از ترس بروز زمین لرزه شدید در خیابانهای و معابر عمومی هستند این در حالیست که طوفان شن نیز بر مشکلات آنها افزوده است.

خبرگزاری دولت: دستگیری دو عضو القاعده در سردشت

ایرنا: يك منبع مطلع، از دستگيري دو عضو وابسته به گروهك القاعده در سردشت خبر داد.

اين منبع مطلع كه خواست نامش فاش نشود، روز پنجشنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا گفت: اين دو نفر كه 'نعمت' و 'ناصر' نام دارند از دو روز گذشته توسط ماموران رزارت اطلاعات دستگير شده و هم اكنون در بازداشت به سر مي برند.

وي خاطرنشان كرد: از اين افراد تعدادي جزوه و كتاب در خصوص فرقه ضاله وهابيت به دست آمده است.

اين منبع مطلع گفت: اين دو از اهالي سردشت بوده و به كار تبليغ فرقه ضاله وهابيت مشغول بودند كه با تلاش شبانه روزي نيروهاي امنيتي دستگير شده و به زودي محاكمه خواهند شد.

در اوايل دي ماه نيز هفت عضو القاعده در شهرستان سردشت دستگير شده بودند.

اين افراد، بهمن امسال شناسايي شده و تحت پيگرد قانوني بودند كه به دستور مراجع قضايي دستگير شدند.

در شهرستان سردشت از سالهاي گذشته فعاليت هاي تبليغاتي در خصوص فرقه ضاله وهابيت توسط برخي افراد آغاز شده و هدف آنها ايجاد اختلاف بين شيعيان با اهل تسنن است.

هفت متهم به قاچاق مواد مخدر در کرج اعدام شدند

بی بی سی : ایران می گوید که هفت تن از محکومان جرایم مرتبط با مواد مخدر را صبح امروز در زندان قزل‌حصار در کرج اعدام کرده است.

علی فرهادی، دادستان عمومی و انقلاب کرج گفت که حکم اعدام این افراد در دادگاه انقلاب کرج صادر شده و به تأیید دیوان عالی کشور رسیده است.

او گفت که این افراد با تنفیذ صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه ایران و بر مبنای "دستورات ایشان در برخورد قاطع با قاچاقچیان مواد مخدر و سوداگران مرگ" اعدام شده اند.

به گفته آقای فرهادی، اتهام یکی از اعدام شدگان وارد کردن ۳۷۰ گرم کراک به داخل زندان و اتهام دو تن دیگر "نگهداری" و "استعمال" مقادیر زیادی کراک و هروئین در داخل زندان بوده است.

مشخص نیست که آیا دلیل زندانی شدن این افراد، ارتکاب جرایم مربوط به مواد مخدر بوده است یا آنها در ابتدا به جرم دیگری زندانی شده بودند.

سایر اعدام شدگان امروز در کرج به نگهداری، جاسازی، خرید و فروش مقادیر زیاد کراک و حشیش و مصرف تریاک متهم بوده اند.

ایران در هفته های اخیر تعداد زیادی از محکومان جرایم مربوط به مواد مخدر، مجرمان جنسی و تعدادی از زندانیان سیاسی را اعدام کرده که این اقدام، اعتراض گروه های مدافع حقوق بشر را برانگیخته است.

سازمان بین المللی دیده بان حقوق بشر در گزارش سالانه خود که روز سه شنبه منتشر شد، نسبت به عمیق تر شدن "بحران حقوق بشر" در ایران ابراز نگرانی کرده و از جمله نوشته است که ایران، پس از چین، بیشترین تعداد اعدام شدگان را دارد.

فیلم / اعتراضات و درگیری کارگران ایران خودرو ۶ بهمن ۸۹

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hHR867FcuGI

گازگرفتگي 27 دختر كاراته‌كار را روانه بيمارستان كرد

گازگرفتگي در خوابگاه دختران فدراسيون كاراته در سالن كبكانيان 27 كاراته كار را راهي بيمارستان كرد.

دكتر شجاعي پزشك كشيك اورژانس تهران در گفت‌وگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين باره گفت: در ساعت 4:30 دقيقه صبح امروز (پنجشنبه) امدادگران اورژانس از طريق تماس شهروندي در جريان گازگرفتگي در خوابگاه دختران فدراسيون كاراته در سالن كبكانيان واقع در مجتمع ورزشي شهيد شيرودي قرار گرفتند.

وي با بيان اينكه پيش از رسيدن اورژانس تعدادي از مصدومان اين حادثه به وسيله يك دستگاه ميني‌بوس متعلق به ورزشگاه به بيمارستان فيروزگر منتقل شدند، گفت: امدادگران اورژانس تنها يك مسموم اين حادثه را به بيمارستان منتقل كردند.

به گزارش ايسنا، اكبر اكبري فرمانده آتش‌نشانان نيز با اعلام اينكه اين حادثه ساعت 4 و 41 دقيقه بامداد امروز به آتش‌نشانان ايستگاه 18 اعلام شد، گفت: پيش از رسيدن آتش‌نشانان ايستگاه 18 به محل حادثه 27 ورزشكار مسموم ناشي از استنشاق گاز منواکسيدکربن، با كمك عوامل اورژانس به مرکز درماني منتقل شده بودند.

وي افزود: آتش‌نشانان پس از بررسي محل حادثه و استفاده از دستگاه گازسنج متوجه، نبود جريان هواي تازه شدند.

اين فرمانده آتش‌نشاني علت حادثه را استفاده از بخاري گازي با دودکش نامناسب اعلام کرد.

راز سبیل معروف آدولف هیتلر فاش شد

يك كارشناس آلمانى علت روش اصلاح منحصر به فرد سبيل ادولف هيتلر را توضيح داده است.
به گزارش پارسینه، روزنامه اينترنتى روسى لنتا نوشت: الكساندر موريتس فراى در يادداشت هاى خود اظهار داشته كه در زمان جنگ جهانى اول به هيتلركه درحال خدمت سربازى بود دستور داده شد كه سبيل پرپشت خود را اصلاح كند تا پرپشتى سبيل مانع استفاده از ماسك هاى ضد گاز جديد نشود.

به گفته اين نويسنده المانى هيتلر پيش از ان سبيل خود را به خاطر پنهان كردن بريدگى بسيار زشت روى لب خود بلند نگه مى داشت.

بر اساس اين گزارش تا كنون تصور مى شد كه هيتلر به تبعيت از مد سبيل خود را كوتاه مى كرده است اما يادداشت هاى فراى كه در دوران جنگ جهانى اول هم زمان با هيتلر در ارتش خدمت مى كرده علت اصلى اين كار وى را مشخص كرده است.

اين ياداداشتها به تازگى در بايگانى شهر كوچك مارباخ به دست امده اند و تاكنون منتشر نشده بوده اند.

نیاز فوری حسین رونقی ملکی به عمل جراحی

خبرگزاری هرانا – حسین رونقی ملکی، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر به دلیل وخامت حال جسمی‌اش به بهداری زندان اوین منتقل شد.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران «هرانا» مسئولین بهداری معتقد‌اند وی باید در بیمارستانی مجهز در خارج از زندان مورد درمان قرار گیرد.

این در حالی است که وزارت اطلاعات از تودیع وثیقه جهت مرخصی استعلاجی این زندانی علی رغم موافقت دادگاه انقلاب؛ ممانعت به عمل می‌آورد.

حسین رونقی به دلیل عفونت کلیه قادر به تحمل شرایط زندان نیست و می‌بایست هر چه سریع‌تر به خارج از زندان جهت عمل کلیه منتقل شود.

مسئولین زندان با هشدار مسئولین بهداری در خصوص وضعیت وخیم جسمی این زندانی صبح امروز قصد داشتند وی را با دست بند و پابند به بیمارستانی در خارج از زندان منتقل کنند که با مخالفت حسین رونقی و خانواده وی روبرو شده است.

علت مخالفت حسین رونقی با انتقال به بیمارستان استفاده از حق مرخصی جهت درمان بیماری و عدم اعتماد به پزشکان تحت امر وزارت اطلاعات است که تاکنون با کارشکنی این نهاد این امر میسر نشده است.

حسین رونقی ملکی مسئول کمیته ایران پرکسی، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر در ۲۲ آذر ماه ۱۳۸۸ توسط اطلاعات سپاه درملکان بازداشت و به بند ۲ – الف سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل شد.

نامبرده پس از تحمل ۱ سال سلول انفرادی و شکنجه‌های روحی و جسمی جهت اخذ مصاحبه تلویزیونی سرانجام در تاریخ ۲۸ آذر ماه سالجاری از سوی قاضی پیرعباسی رئیس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.

اتهامات این زندانی از سوی دادگاه انقلاب عضویت در شبکه ایران پروکسی، توهین به رهبری و ریاست جمهوری اعلام شده است، حکم مذکور از سوی شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا تائید شد.

ایران خودرو؛ پیام همدردی سندیکای شرکت واحد

پیام همدردی سندیکای کارگران شرکت واحد با کارگران ایران خودرو و خانواده های داغدیده

طبق اخبار رسیده با خبر شدیم در آخرین ساعتهای روز سه شنبه 5بهمن 1389 در محوطه ایران خودرو فاجعه ای خونین که منجر به کشته شدن تعدادی از کارگران ایران خودرو گردید اتفاق افتاد.
همانگونه که بارها اعلام کرده ایم نبود ایمنی کار و حذف بازرسی کار از جمله دلایل وقوع این حوادث می باشد و جان کارگران زحمتکش همواره در خطر قرار دارد.
کارگران ایران خودرو و خانواده های محترم داغدار
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه ضمن ابراز همدردی با تمامی کارگران و خانواده های عزیز از دست داده خواستار تشکیل گروهی برای تحقیق واقعه می باشد .
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
6 بهمن 1389

ایران؛ جوانان 15 تا 24 ساله رکورددار بيکاری

روزنامه ابتکار: بررسي نرخ بيکاري کشور از سال 35 تا 89 نشانگر اين موضوع است که همواره نوسان عرضه و تقاضا در بازار کار حرف اول را زده و اين شرايط براي کارجويان رده سني 15 تا 24 ساله بسيار شديدتر بوده است.
بر اين اساس شاخص نرخ بيکاري کشور که به صورت فصلي و ساليانه از سوي مرکز آمار ايران ارائه مي‌شود به دنبال اين موضوع است که آخرين تعداد نيروي کار فاقد شغل، در حال کار، وضعيت سواد افراد، نوع مشاغلي که به دنبال آن هستند و مسائلي از اين دست براي برنامه ريزان مشخص شود.دوره زماني مورد بررسي در اين گزارش که نرخ بيکاري سال 1335 تا پايان سال 1388 را نشان مي‌دهد، بيانگر اين موضوع است که همراه با افزايش جمعيت کشور در دهه 60 و به اوج رسيدن تقاضاي کار جوانان، فرصتهاي شغلي کافي جهت پاسخگويي به نيازهاي آنها فراهم نبوده است.در واقع به بيان ديگر در بسياري از سالها روند نامتعادل عرضه و تقاضا در بازار کار به عامل مهمي در نوسانات نرخ بيکاري تبديل شده است، چنانچه سايه اين مسئله همچنان بر سر بازار کار کشور وجود دارد.به گزارش مهر با وجود اينکه دولتها تلاشهايي را براي کاهش نرخ بيکاري و ايجاد فرصتهاي جديد شغلي داشته اند، اما اين نياز هيچگاه آنچنان که بايد کاهش نيافته به نحوي که از مهم ترين دغدغه‌هاي خانواده‌ها براي جوانان خود به ويژه در دوران پس از اتمام تحصيلات، چگونگي ورود به بازار کار و يافتن شغل مناسب است.بر پايه اين گزارش، در حالي که نرخ بيکاري کشور در سال 1335 معادل 2.7 درصد و در شرايط بسيار مناسبي از تعادل در عرضه و تقاضا قرار داشته است، پس از يک دهه و در سال 1345 به 9.2 درصد و در مرز دورقمي شدن قرار گرفت.اما طي سال گذشته نرخ بيکاري کشور به 11.1 درصد و بيشتر از سالهاي 86 و87 رسيد که طي فصول مختلف آن نيز بين 11.1 تا 14.1 در نوسان بود.بيکاري 15 تا 24 ساله‌ها در اين دوره نيز بين 22.4 تا 24.1 درصد نوسان داشته است. هرچند براي سالجاري نيز فقط نرخ بيکاري بهاراعلام شده است ولي بررسي همين يک فصل نيز نشان دهنده افزايش دوباره نرخ بيکاري مانند سال‌هاي 79 و 80 است.

مزدور لباس شخصی به دختر دانش آموز تجاوز کرد

خبرگزاری مهر: روز 29 اردیبهشت‌ماه سال جاری پدری که از خواهرزن خود شنیده بود دختر 14 ساله‌اش طعمه یک مرد هوسران در مسیر مدرسه شده است، به کلانتری جامی رفت و خواستار ردیابی این شیطان شد. این مرد که صدایش از ناراحتی می‌لرزید، گفت: من و همسرم دو روزی می‌شد که می‌دیدیم دخترمان از رفتن به مدرسه می‌ترسد و رفتاری غیرعادی دارد، گریه‌هایش را دیده بودیم و تصور داشتیم در مدرسه بین او با معلمان یا همکلاسی‌هایش ناراحتی‌ای به وجود ‌آمده است تا اینکه خاله‌اش که رابطه صمیمی با «پرستو» دارد نزد ما آمد و ادعای وحشتناکی کرد.

پرستو با خاله‌اش تماس گرفته و ادعا کرده بود در راه مدرسه مردی که خود را پلیس معرفی کرده وی را به خانه در حال ساخت و خلوتی برده و دخترم را تسلیم هوسرانی‌های خود کرده است.

پرستو به کارآگاهان گفت: وقتی مدرسه تعطیل شد مثل همیشه به تنهایی به سمت خانه حرکت کردم، ناگهان مردی که بارها در اطراف مدرسه وی را دیده بودم جلویم ایستاد و با لحن قاطعانه‌ای ادعا کرد پلیس است و گفت من را با پسری دیده است. وی تندی کرد و پرسید چرا با پسر نامحرم صحبت کرده‌ای؟! خیلی ترسیده بودم و با قسم خوردن و التماس گفتم که اشتباه شده است. وی برای اینکه نزد دیگران آبرویم نرود خواست داخل کوچه‌ای شویم. وقتی مرا به آنجا برد گفت اگر به کسی چیزی بگویم نزد مدیر مدرسه آبرویم را می‌برد تا اخراجم کنند.

مواد مخدر؛ بازداشت 200 هزار نفر در سال جاری

روزنامه تهران امروز: رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر كشور از دستگيري 191 هزار و 103 متهم مواد مخدر و20 هزار نفر از عوامل تهيه و توزيع شيشه و انهدام 522 باند قاچاق از ابتداي سال جاري تا كنون خبر داد. چندي پيش با اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر، مواد روانگردان و صنعتي هم در كنار ديگر مخدرها قرار گرفت،‌ رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر، آذرماه سال جاري و در حالي كه هنوز اين قانون ابلاغ نشده بود اعلام كرد: افزايش مواد مخدر صنعتي در كشور با وجود مشكلاتي كه عدم وجود قانون مرتبط با اين نوع مخدرها براي ما داشته است به مرحله نگران كننده‌اي رسيده و كشف محموله‌هاي شيشه رشد 44 درصد ي را نشان مي‌دهد. همچنين آمار دستگيرشدگان توزيع آن هم رشد 15 درصدي داشته است.

پس از گذشت حدود سه هفته از اجرايي شدن اين قانون، گويا خلأ قانوني براي برخورد جدي با توليدكنندگان و قاچاقچيان اين نوع مخدرها برطرف و دست نيروي انتظامي براي مبارزه با مجرمان بازتر شده است. در همين راستا رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر از انهدام 129 كارگاه خانگي توليد شيشه در كشور خبر مي‌دهد.

به گزارش مهر، سردار حميدرضا حسين‌آبادي در مورد كارگاه‌هاي توليد شيشه در منازل گفت: از زمان اجراي قانون جديد مبارزه با مواد مخدر- 14 دي‌ماه تا كنون- بيش از 23 كارگاه خانگي توليد شيشه متلاشي و متهمان دستگير شدند. در طول اين مدت 120 كيلوگرم شيشه كشف و ضبط شده است وي همچنين گفته در همين رابطه 20 هزار و 170 نفر دستگير شده اند.

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر با اشاره به انهدام يك شبكه بزرگ بين‌المللي قاچاق شيشه گفت: در طول ماه گذشته با تلاش پليس يك باند بزرگ قاچاق شيشه كه اقدام به تهيه و توليد شيشه در يك كارگاه مبل سازي مي‌كردند شناسايي شدند.اين باند پس از توليد شيشه در كارگاه مبل سازي در تهران اقدام به ترانزيت آن به كشورهاي جنوب شرقي آسيا از جمله مالزي مي‌كردند.

او مواد كشف شده از اين باند را 42 كيلوگرم شيشه اعلام كرد و از دستگيري 12 نفر از عناصر اصلي اين گروه خبر داد‌. در ادامه پيگيري‌هاي اين باند پليس با باند ديگري مواجه شد كه در نقطه ديگري از تهران اقدام به توليد و ترانزيت شيشه مي‌كردند. سردار حسين‌آبادي خاطر نشان مي‌كند: دو سركرده اصلي اين باند دستگير و 21 كيلوگرم شيشه نيز از كشف و ضبط شد. پليس ايران اطلاعات خود را به پليس مالزي ارائه داده تا عناصر ديگر اين باند در مالزي دستگير شوند.

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر گفت: محموله ديگري ماه گذشته در فرودگاه امام خميني(ره) كشف شد كه فردي با استفاده از گلهاي نسوز اقدام به توليد آجري از جنس شيشه كرده بود. متهم دستگير و از وي 41 عدد آجر نسوز حاوي شيشه كشف و ضبط شد.

سردار حسين‌آبادي افزود: همچنين شبكه ديگري با اقدامات اطلاعاتي پليس شناسايي شد كه اين باند اقدام به ورود ترياك به تهران و توزيع آن مي‌كردند.

دستگيري بيش از 191 هزار متهم مواد مخدر

در ده ماه گذشته 337 تن و 300 كيلوگرم انواع مواد مخدر كشف شد كه 20 تن و900 كيلوگرم اين مواد را هروئين تشكيل داده است. همچنين در طول اين مدت هزار و 522 باند قاچاق مواد مخدر غير صنعتي متلاشي و 191 هزار و 103 نفر دستگير شدند.

رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر با اعلام اين آمار افزود: در طول 10 ماهه گذشته950 عمليات درگيري با قاچاقچيان در كشور انجام شده كه 11 نفر از پرسنل مبارزه با مواد مخدر به شهادت رسيده، 11 نفر مجروح و 80 نفر از اشرار نيز كشته شدند. او همچنين افزود: 4 روز گذشته نيز محموله ديگري از يك زن و شوهر بلوچي در تهران كشف شد كه اين افراد با اجاره خانه‌اي در تهران اقدام به حمل ترياك و مورفين به تهران و سپس توزيع آن مي‌كردند.

همچنين در طول اين مدت يك ميليون و774 هزار از انواع قرص‌هاي اكستازي كشف و ضبط شده است.

جان یک زندانی بهایی در خطر جدی قرار دارد

خبرگزاری هرانا - سلامت جسمانی «سیامک ایقانی» شهروند بهایی اهل سمنان، در زندان به طور جدی در معرض خطر قرار گرفته است.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، وی که از تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۳۸۹ برای اجرای حکم سه ساله‌اش در زندان سمنان به سر می‌برد، تاکنون سه مرتبه دچار حمله تنفسی شده است بطوریکه در هر نوبت با کمک اکسیژن و قرص زیر زبانی توانسته تا حدی به حالت طبیعی بازگردد.

با تشخیص پزشک متخصص ریه او نسبت به دود سیگار دارای حساسیت بالایی می‌باشد؛ با این حال نامبرده در بندی زندانی می‌باشد که بیش از ۲۰ نفر در آن بند سیگار استعمال می‌نمایند و گاهی حتی بعضی روز‌ها در بند آن‌ها باز نمی‌شود.

لازم به ذکر است با وجود آنکه دو پزشک گواهی داده‌اند که آقای ایقانی بایستی سریعا جهت معالجه در بیمارستان بستری شود، هیچ اقدامی از طرف مسئولین برای بهبودی وضعیت جسمانی وی صورت نگرفته است.

شایان ذکر است که در زندان سمنان بندی وجود دارد که در آن محدودیت‌های جهت سیگار کشیدن وجود دارد و با اینکه سیامک ایقانی تقاضا داده که به آن بند منتقل شود ولی مسئول بند که خودش را دکتر روان‌شناس معرفی می کند، انتقال وی را منوط به تغییر دین دانسته است.

شمارش معکوس برای خیابان خوابی خانواده جانباز شیمیایی ; آبرویی که شاید درخیابان حراج شود
کیوان بزرگمهر
روز:
keyvan.bozorgmehr(at)gmail.com
آنها بهترین لباس هایشان را برای عکس پوشیدند. جانباز ماسکش را دراوردو بچه ها با گریه مقابل دوربین قرار گرفتند، انتشار تصویر یک خانواده جانباز فراموش شده ابرویشان را نمی بردچون قرارست مدتی دیگر در خیابان زندگی کنند.

شماره حساب ۰۳۰۰۲۱۱۶۳۶۰۰۹ نزد بانک ملی ایران. این تنها امید باقی مانده‏ی محمد رفیعی نژاد، جانباز شیمیایی جنگ ایران و عراق برای ادامه زندگی است. شماره حسابی که دیروز منتشر شد. وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران، منتشر کننده این مطلب دلیل آن را "بی توجهی مسئولان به گزارش‏ها و مصاحبه‏های مربوط به مشکلات این جانباز" عنوان کرده است. نویسنده گزارش وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران در مطلبی با عنوان "شمارش معکوس برای خیابان خوابی خانواده جانباز شیمیایی" این مساله را "بزرگترین فاجعه سال پس از گذشت ۲۲ سال از جنگ تحمیلی" خوانده است.

بنا بر این گزارش محمد رفیعی نژاد از استان گلستان که هنوز با ارسال پیامکهایش از مردم و مسئولین درخواست کمک دارد، اظهار داشته است به زودی صاحبخانه اسباب و اثاثیه وی را در خیابان می ریزد. آقای رفیعی نژاد صاحب دو فرزند است و درسال 64 در عملیات والفجر 8 در منطقه فاو شیمیایی شده است. هر چند که سپاه پاسداران ایران او را مصدوم شیمیایی تشخیص داده ولی بنیاد شهید استان گلستان هنوز وی را جانباز محسوب نکرده است.

پنجم آبانماه سال جاری اعضای فراكسيون ايثارگران مجلس شوراي اسلامي پيش از آغاز جلسه علني براي بررسي وضعيت جانبازان شيميايي بدون مدرك پزشكي و یا درصد جانبازی گردهم آمدند. حضور رئيس سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران در جمع اعضای این کمیسیون می‏توانست خبری امید بخش برای خیل جانبازان بدون مدرک پزشکی یا درصد جانبازی باشد. اما نتایج این نشست پشت درهای بسته اتاق جلسه ماند تا همچنان آینده عده زیادی از رزمندگان سال‏های جنگ در هاله ابهام باشد.

بیش از دو دهه است که جمهوری اسلامی دفاع از "ارزش‏ها و یادگاران" دوران هشت ساله جنگ ایران و عراق را به یکی از اساسی‏ترین راهبردهای سیاسی و فرهنگی خود در داخل ایران تبدیل کرده است. در هر گوشه وکناری اثری از یادآوری سال‏های جنگ وجود دارد. از نامگذاری معابر و میدان‏ها ودیوار نویسی‏های شهری گرفته تا چاپ صدها عنوان کتاب و برگزاری متعدد یادواره و جشنواره در سراسر ایران به مدد کمک‏های مالی ریز و درشت دولتی.

با این حال محمد رفیع نژاد در شرح حال خود که در وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران برای اطلاع مردم از وضعیت‏اش نوشته، مساله را جور دیگری روایت می‏کند. وی می‏نویسد: "چند سالی است که به سپاه و بنیاد شهید نامه می نویسم. از کارافتاده ام و خانه نشین شده ام. تمام دارایی ام را هزینه درمان جانبازی ام کرده ام. پس از سال‌ها دوندگي توانستم در سال ۱۳۸۶ با تاييد دكتر قانعي به عنوان جانباز شيميايي شناخته شوم. پس از دو سال انتظار پشت درب كميسيون پزشكي بالاخره نوبت به تعيين درصد من رسيد ولي نتيجه تنها صفر درصد بود."

آقای رفیع نژاد با خانواده چهار نفره خود هم اکنون در طبقه چهارم یک آپارتمان در گرگان زندگی می کند و سه سال است که نتوانسته اجاره بهای منزل‏اش را پرداخت کند. صاحبخانه‏اش تهدید کرده که اسباب و اثاثیه‏اش را به خیابان می‏ریزد. او می‏گوید در تمام سال‏های پس از جانبازی‏اش ازطریق قسمتي از مستمري مادرش و كمي از مستمري مادر همسرش كه مادر شهيد است روزي يك وعده غذاي خانواده اش را تامين مي‌كند.

وی در شرح بیماری خود می‏گوید: "نفس تنگی دارم اعصابم هم مشکل دارد. چشمانم هم تار می بیند. قرص زیاد مصرف می کنم. ‌اي كاش مي‌دانستم شيميايي مرا از بين مي‌برد تا ازدواج نمي‌كردم و فرزندان و همسرم را با خود در اين فلاكت همراه نمي‌كردم. شادابي‌ام را از دست داده و افسرده شده‌ام.از زور شرمندگي و فقر خانه ام در گرگان را ترك كرده و به مشهد رفتم تا كارگري كنم. من حاضرم پاکستانی باشم فلسطینی باشم و لبنانی باشم فقط به من کمک کنید. نمی خواهم خانواده ام آواره شوند. من جانباز شیمیایی هستم ولی افرادی که در جنگ نبودندو پشت میز نشستند مرا جانباز قبول ندارند."

وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران آنطور که توسط سید هادی کسایی زاده، گرداننده آن مطرح شده است، وبلاگی است که بدون وابستگی به کمک‏های دولتی یا ارگان‏های حکومتی اداره می‏شود. آقای کسایی زاده در شرح وضعیت محمد رفیع نژاد به انتقاد شدید از مدیران و مسوولان کنونی دولت پرداخته و آورده است: "من که در دوران جنگ ۱۱ سال بیشتر نداشتم امروز که می بینم جانبازی به من برای ادامه زندگی و معیشت خانواده اش التماس می کند شرمنده می شوم. چرا باید مامن یک جانباز، جوانی جنگ ندیده و غیرمسئول آن هم کیلومترها دور تر از محل زندگی اش باشد.آهای دولت خدمتگزار گوش کن... آهای نماینده مجلس گوش کن... آهای آقای زریبافان توپ فوتبال و استقلال تهران را رها کن و گوش کن... یک ایثارگر استغاثه دارد...من چند ماه قبل گفتم وضع این جانباز خراب است."

بر اساس نوشته هادی کسایی‏زاده آقای رفیع نژاد حتی تصمیم داشته به دلیل گرسنگی و بی‏کاری دست به خودکشی بزند که با صحبت‏های او از این کار منصرف شده است.

مدیر این وبلاگ می‏گوید با تلاش بسیار توانسته مدارک و نامه این جانباز را به سایت های مسئولان عالی رتبه کشور، از رئیس بنیاد شهید و خبرگزاریها و حتی تا همسر رییس جمهور برساند. اما با گذشت چند ماه از این نامه نگاری‏ها هیچ اتفاقی نیفتاده جز بدتر شدن اوضاع محمد رفیع نژاد و خانواده‏اش. به همین دلیل گردانندگان وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران تنها یک راه را پیش روی خود دیدند. قرار دادن عکس ارسالی این جانباز همراه بخشی از زندگینامه و نامه او بر روی وبلاگ.

اوایل مردادماه سال جاری نیز روزنامه تهران امروز در ستون جانبازان خود از قول سایت فاش نیوز به وضعیت وخیم زندگی این جانباز شیمیایی اشاره کرده بود. در مطلب روزنامه تهران امروز آمده بود: "در نامه كميسيون پزشكي نامبرده به شماره ۱۵۲۱۶/۲۷۰/۵۵۰۱۲۷ مورخ ۸ تیر ۸۸ معاونت بهداشت و درمان بنياد شهيد كشور كه به امضاي دكتر علي اكبر بابايي رسيده نيز آمده است، نامبرده از ناحيه چشم، پوست و ريه داراي ضايعه شيميايي است."

به درستی مشخص نیست چه تعدادی در ایران با شرایطی مشابه محمد رفیعی نژاد دست به گریبان هستند. چرا که نهادهای دولتی ذی ربط در مسایل جانبازان هیچ‏گونه عزمی برای شفاف کردن وضعیت موجود ندارند. انجمن‏ها و گروه‏های غیر دولتی فعال در این زمینه نیز با محدودیت‏های فراوانی رو به رو هستند.

در یک نمونه از این موارد اخیرا معاونت اجتماعی استانداری فارس اعلام کرده است "انجمن حمایت و دفاع از جانبازان شیمیایی فارس تا اطلاع ثانوی ممنوع مصاحبه شده و نباید نامی از این انجمن جایی گفته شود."

دیماه سال جاری خسروآبادی، مدیر جدید روابط عمومی بنیاد شهید در نشست هم اندیشی با خبرنگاران اعلام کرده بود که: "نباید مشکلات جانبازان را انعکاس داد. زیرا برخی از آنها درصد نداشته و یا زیر ۲۵ درصد هستند و دشمنان داخلی و خارجی از این گزارشات سوء استفاده می کنند." وی گفته بود: "رئیس بنیاد شهید از اطلاع رسانی ارائه خدمات به ایثارگران مخالف است. سعی کنید به جای پرداختن به مشکلات جانبازان ترویج ایثار و شهادت کنید و از مادران شهید و معجزات جنگ قلم بزنید."

هم اکنون بیش از ۱۰۰ هزار جانباز بدون درصد در سراسر ایران با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‏کنند. بر اساس قوانین جمهوری اسلامی "جانباز زیر ۲۵ درصد تسهیلات ندارد و تنها بیمه درمانی به او تعلق می‏گیرد." هم اکنون بنیاد شهید متصدی تعیین درصد جانبازی است و چالشی که سال‏هاست جانبازان از آن می‏نالند این است که بنیاد شهید در این زمینه تمام تلاشش را برروی کم کردن درصد جانبازی افراد متمرکز می‏کند. در صورتی که جانبازان روز به روز از لحاظ توان جسمی تحلیل می روند. ایران دارای بالاترین میزان مصدومان شیمیایی در جهان است

عکس ملتی بر دیوار یک زندان
روز:
فرشته قاضی
f.ghazi(at)roozonline.com
سال 81 بود که موزه شد؛ زندان توحید را می گویم همان زندان کمیته مشترک ضد خرابکاری قبل از انقلاب که بعد از روی کار آمدن جمهوری اسلامی نام توحید را بر خود گرفت و مسئولین جمهوری اسلامی با افتخار از موزه شدن آن سخن گفتند و با آب و تاب گزارش دادند.

عکس های مبارزان دیروز که اکنون در رده های مختلف حکومت بر مسندهایی نشسته اند بر دیوارهای آن آویخته شد تا کسانی که به بازدید می روند یادشان نرود این مسئولان امروز، زندانیان دیروز بوده اند که برای انقلاب و برچیدن نظام شاهنشاهی هزینه داده و تحت شکنجه قرار گرفته اند، اما کسی نپرسید پس عکس کسانی که بعد از انقلاب در این محل، زندانی و شکنجه شدند کجاست؟

خبرنگار روزنامه اعتماد بودم و اولین بار بود که وزیر اطلاعات در جمهوری اسلامی حاضر به مصاحبه با خبرنگاران می شد؛ آن هم در زندان توحید و به مناسبت موزه شدن اش. راهروها، سلول ها، اتاق های شکنجه و آپولو و قفس ها و صندلی های هیتردار و... را همراه با سایر روزنامه نگاران می دیدم اما گویی این زندان که اتاق های شکنجه و سلول های مخوفش قرار بود شکنجه های مخوف رژیم سابق را به نمایش بگذارد چیزی کم داشت؛ بخشی از تاریخ.

زندان توحید بعد از انقلاب میزبان فعالان سیاسی و بسیاری از فرزندان مرزو بومی شد که با وعده آزادی و استقلال، "شاهی" را از مملکت خود بیرون کرده و "امامی" را بر مسند او نشانده بودند، اما هیچ عکسی از این زندانیان نبود؛ بخشی از تاریخ این زندان نادیده گرفته شده بود.

توحید اما موزه شد 8 سال پیش، ولی توحیدهای دیگر سر برآوردند؛ توحیدهایی که روزی موزه خواهند شد و به تاریخ خواهند پیوست اما تا آن روز چند فصل هزینه باقیست؟ بر دیوارهای راهروهای این توحیدها چه تعداد عکس آویخته خواهد شد؟ عکس یک ملت؟ عکس های یک نسل؟ نسل زندان؟ نسل اعدام؟

"ما زندان ها را به دانشگاه تبدیل می کنیم" این جمله معروف بنیانگذار جمهوری اسلامی این روزها به لطیفه تلخی بیش نمی ماند.

زندان ها به دانشگاه که تبدیل نشد، دانشگاهها به همت برادران بسیج و حراست به زندانی مدرن تبدیل شد.

زندان ها به دانشگاه تبدیل نشدند اما سرفرازترین دانشجویان دانشگاهها به بند کشیده شدند و به دیوارهای این زندان ها قداست بخشیدند و افتخار.

زندان ها به دانشگاه تبدیل نشد اما ایران زمین تبدیل به زندانی شد که شریف ترین روزنامه نگاران و فیلمسازان و وکلایش به زندانی شدن در آن و عدم خروج از مرزهایش محکوم شدند.

زندان ها، زندان ماندند و اگر یکی موزه شد ده زندان دیگر ساخته شد تا حکومتی که ادعای صدور انقلاب به جهان را داشت فرزندانش را به جرم انتقاد از همین انقلاب و به جرم آزادیخواهی بدانها بیفکند.

این روزها از ایران که به زندانی بزرگ می ماند جز مرگ و اعدام و زندان و شکنجه خبری بیرون نمی آید؛ ایرانی که 31 سال پیش انقلاب کرد تا بساط دیکتاتوری را برچیند اما "امامی" را جایگزین "شاهی" کرد با همان بساط. "شاه" رفت، "امام" نیز رفت، اما "امام" دیگری آمد و زمام دیکتاتوری در دست گرفت با آبادی زندان ها و گورستان هایش و ویرانی دانشگاهها و دلهای مادرانش.

او نیز میرود و توحیدهایش موزه می شوند و من می اندیشم که اگر بر توحید عکس 200 نفر آویزان شد، بر توحیدها باید عکس یک ملت را بزنند؛ ملتی خسته از دیکتاتوری و دربند.

در چهلمین سالگرد رستاخیز سیاهکل ، چریکهای فدائی خلق ایران برگزار می کنند

سخنران: رفیق اشرف دهقانی

شنبه پنجم فوریه 2011 از ساعت 6 تا 11 بعدازظهر در تورنتو - کانادا

آدرس محل برنامه
Thornhill Community Centre
7755 Bayview Avenue
Thornhill, Ontario L3T 4P1
تلفن تماس: 7446 823 416

چهلمین سالگرد رستاخیز شکوهمند سیاهکل فرا می رسد و دیگر بار شراره های آتشین خاطره نسل "آفتابکاران جنگل" در قلب ستمدیدگان شعله می افکند.

آنان که بانگ صولتمند ضرورت تاریخ بودند و راه رهایی زحمتکشان از سلطه امپریالیسم و ارتجاع ، همچون ققنوسی از آتش وجودشان پرکشید.

پاس بداریم یاد آن اختران همیشه فروزان فدائی را

خاطره رزمندگان سیاهکل را با درس گیری از آموزش هایشان گرامی بداریم

با حضور و سخنرانی رفیق اشرف دهقانی

سیاهکل ، در پاسخ به کدام ضرورت های جامعه ایران بوجود آمد؟

اساس تئوریک عملکردهای چریکهای فدایی خلق چه بود و تدوین کنندگان اين تئوری چه کسانی بودند؟

انقلابیون حرفه ای و چگونگی مبارزه مخفی در شرایط اختناق دوره شاه؛

زنان چریک فدائی خلق، سمبل والای انسان نوین کمونیست ، در هم شکننده گان سنت های عقب مانده؛

مبارزه چریکهای فدائی خلق، منشا تاثیرات شگرف اجتماعی؛

نگاهی به برخی از تحولات سازمان در نیمه اول دهه 50، نظرات انحرافی (غیر پرولتری) چرا و چگونه در سازمان چریکهای فدائی خلق نفوذ کرد!

آموزش های "آفتابکاران جنگل" در خدمت تغییر شرایط کنونی در ایران

برنامه های هنری: اجرای موسیقی لُری ، کُردی و آذربایجانی – اجرای ترانه سرود های انقلابی ، نمایش ویدیو کلیپ سیاهکل

Email: siahkal@siahkal.com
www.siahkal.com

بالای صفحه

... بیشتر