xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

سه شنبه ، 5 بهمن 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس / مرگ و مير دسته‌جمعي دلفين‌ها در سواحل جاسك


روزنامه کانادايی: دیپلماتهای رژیم را با اردنگی بیرون کنید

روزنامه تورنتوسان چاپ کانادا در مطلبی با عنوان "راه خروج را به این دیپلماتها نشان دهید"، خواستار اخراج دیپلماتهای جمهوری اسلامی از کانادا شد.

این روزنامه نوشت، هفته پیش سفارت رژیم تهران درخواستی به کتابخانه ملی کانادا فرستاد و خواست فیلم مستندی را که در باره برنامه اتمی آنها بود، نمایش ندهند.

این روزنامه نوشت، چه جالب!! یک سفارت خارجی می خواهد اینجا سانسور ایجاد کند و آزادی بیان را از ما بگیرد. بهترین پاسخ به درخواست آنها این است که دیپلماتهای آنها را با اردنگی از کانادا بیرون کنیم.

نيويورک تايمز: مردم تونس را نه ايدئولوژی بلکه مطالبات ملموس به خيابان کشاند

نيويورک تايمز نوشته است دوران قدرت ايدئولوژی در برانگيختن مردم به پايان رسيده است. اين روزنامه با اشاره به رويکرد سياسی جديد در روند مبارزات مردم می نويسد در تحولات خاورميانه جهت گيری جديدی مشاهده می شود و آن، فاصله گرفتن از ايدئولوژی است. چه در تونس، چه در مصر و ديگر کشورهای منطقه، فراخوان برای تغييرات، پيوندش را با ايدئولوژی های خاص- از جمله اسلام گرايی- از دست می دهد. در عوض، تحليلگران و فعالان سياسی می گويند نيرويی که مردم تونس را به خيابان ها کشاند و خاورميانه را به هيجان آورد، درخواست واقعی برای پايان دادن به فساد دولتی، به کرسی نشاندن حکومت قانون، و رفع مشکلات اقتصادی مردم بود؛ و اين همه، خواسته هايی ملموس است که ريشه هايی عميقتر از ايدئولوژی دارد و بيش از آن می تواند مردم را متحد کند.

هافينگتن پست در مقايسه خيزش مردم تونس و جنبش دموکراسی خواهی مردم ايران نوشته است، آنچه که به مردم تونس قدرت داد تا ديکتاتور را سرنگون کنند اين بود که جنبش از خارج از حکومت رهبری شد؛ اما در جنبش سال ۱۳۸۸مردم ايران، رهبری مخالفان به دست لايه های قديمی رژيم اسلامی افتاد، که نهايت خواسته شان ايجاد اصلاحات در رژيم حاکم بود؛ نه تغيير بنيادی در حکومت.

ديلی تلگراف چاپ لندن نيز با اشاره به سفر روز يکشنبه علی اکبر صالحی سرپرست وزارت خارجه جمهوری اسلامی به دمشق نوشته است رسماً تأييد شده است که اوضاع لبنان در کانون گفتگوهای مقامات ايران و سوريه قرار دارد. اين روزنامه می نويسد در حالی که در پی سقوط دولت ائتلافی سعد حريری، لبنان با بحران سياسی رو به روست، ايران و سوريه، با حمايت از حزب الله قصد دارند نفوذ خود را در سياست لبنان گسترش دهند. و اکنون سيد حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان به پشتگرمی تهران و دمشق، می رود تا نخست وزير آينده لبنان را معرفی کند.

اما روزنامه تهران امروز، خبر سفر عليرضا دبير، کشتی گير سابق تيم ملی ايران و عضو شورای شهر تهران به واشنگتن را منتشر کرده و نوشته است آقای دبير، به نمايندگی از شهرداری تهران برای شركت در مراسم جايزه بين‌المللی حمل‌ونقل به واشنگتن رفت. رسانه ها پيش از اين گزارش دادند که دولت محمود احمدی نژاد، با سفر محمدباقر قاليباف، شهردار تهران به واشنگتن مخالفت کرده بود. آقای قاليباف پيش از اين از دولت محمود احمدی نژاد به دليل عدم تحويل بودجه لازم برای توسعه مترو تهران، انتقاد کرده بود

در اروپا نيکولا سارکوزی، رييس جمهوری فرانسه، قدرت های جهانی را به تشديد تحريم ها عليه ايران فراخواند. آقای سارکوزی روز دوشنبه به خبرنگاران گفت تاثيرگذاری تحريم ها عليه ايران آغاز شده است و بايد بر شدت آن افزوده شود. رييس جمهوری فرانسه همچنين بر گزينه نظامی غرب در رويارويی با برنامه هسته ای ايران شديدا تاکيد کرد. مذاکرات دو روزه جمهوری اسلامی با گروه پنج بعلاوه يک متشکل از ۵ عضو دائمی شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان در استانبول بدون هيچ نتيجه ای در روز شنبه پايان يافت.

در خبری ديگر در ايران دو زندانی سياسی در زندان اوين اعدام شدند. هيلاری کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، در ماه اوت سال گذشته بيانيه ای در مورد وضعيت حقوق بشر در ايران صادر کرده بود که از چندين پرونده در آن نام برده شده بود. يکی از آن موارد جعفر کاظمی و محمد علی حاج آقايی بودند که روز دوشنبه در ايران اعدام شدند. خانم کلينتون کلاً در بيانيه چند ماه پيش خود اظهار نگرانی شديد دولت آمريکا را نسبت به نقض حقوق بشر در ايران بيان کرده بود. نقض حقوق در قالب اينکه دولت ايران حق مدنی ابراز بيان را از مردم خود ميگيرد و به مرعوب کردن شهروندان خود ادامه داده و آنهايی را که از دولت جواب ميخواهند بازداشت ميکند. وزير امور خارجه آمريکا از دولت ايران خواسته بود که اعدامها را متوقف کند چرا که از امضا کنندگان کنوانسيون بين المللی حقوق مدنی و سياسی است . همچنين خانم کلينتون از جمهوری اسلامی ايران خواسته بود کليه زندانيان سياسی و مدافعين حقوق بشر را که در زندان هستند، آزاد کند. در بيانيه وزارت امور خارجه آمريکا مورخ ۱۹ مرداد ماه ۱۳۸۹ گفته شده است که ايالات متحده در کنار آنهايی که ميخواهند از حقوق جهانی خود استفاده و در دفاع از آزاديهای انسانی فعاليت کنند، ميايستد و اين سياست آمريکا همه کشورهای جهان را شامل ميشود.

تداوم بازداشت و انتقال حجت کلاشی و میلاد دهقان به زندان سپیدار اهواز

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سرور حجت کلاشی, مسول سازمان جوانان حزب پان ایرانیست و سرور میلاد دهقان از یاران پان ایرانیست که قرار بود امروز با قرار وثیقه آزاد شوند، با دستور قاضی به زندان سپیدار اهواز منتقل شدند.

به گزارش تارنمای سازمان جوانان حزب پان ایرانیست، این دو در حالی به زندان کارون اهواز منتقل شده بودند که خانواده‌شان با وثیقه به دادگاه انقلاب مراجعه کرده بودند اما، قاضی دادگاه انقلاب از پذیرفتن وثیقه خودداری کرد.

حجت کلاشی و میلاد دهقان چندی پیش در مراسم بزرگداشت سرور ابراهیم میرانی در خوزستان با توهین و فحاشی نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

پایان محکومیت و عدم آزادی هود یازرلو

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: هود یازرلو دانشجوی زندانی و زندانی زندان رجایی شهر کرج، با وجود اینکه مطابق قوانین زندانها بایستی طی روزهای اخیر آزاد می شد، اما مقامات همچنان از آزادی این دانشجوی زندانی خودداری می كنند.

به گزارش كانون حمایت ازخانواده های جان باختگان و بازداشتی ها، بنا بر خبر دریافتی، زندانی سیاسی هود یازرلو حکم سه سال زندان داشته و ایام حکمش بر اساس قوانین مربوطه به پایان رسیده و با توجه به اینکه طی این سه سال از حق مرخصی اش استفاده نشده، مطابق قوانین زندانها بایستی طی همین روزها آزاد می شد، اما همچنان در حبس بسر می برد.

بر اساس این گزارش، علیرغم اقدام خانواده وی برای تعیین تکلیف وضعیت وی، کماکان پاسخی از طرف دادستانی اوین که پرونده هود یازرلو در آنجا می باشد، اعلام نشده است.

گفتنی است نازیلا دشتی و حامد یازرلو، مادر و برادر هود نیز هر دو در زندان اوین محبوس هستند و هود هم اکنون دوران زندانش را در بند سه گوهردشت می گذراند، که دو روز پیش، او را نیز همراه دیگر زندانیان سیاسی، به بند چهار و زیرزمین منتقل كرده اند.

روز گذشته؛ دو نفر دیگر در ایران به دار آویخته شدند

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: پس ازتائید حکم اعدام 2 متهم به نام‌های کامران خاکی و مهران خاکی توسط دیوان عالی کشور، این دو برادر به اتهام قتل عمد‌، محاربه و افساد فی‌الارض سحرگاه روز گذشته در زندان بجنورد به دار آویخته شدند.

به گزارش روابط عمومی دادگستری کل استان خراسان شمالی، از مهم‌ترین اتهامات این دو برادر می‌توان به قتل عمد نگهبان یک پمپ بنزین‌، زورگیری مسلحانه از پزشکان با سلاح گرم‌، خرید و نگهداری سلاح غیر‌مجاز و مهمات آن‌، پنج سرقت مسلحانه و اخلال در نظم عمومی اشاره کرد‌.

احکام صادره برای این دو متهم پس از صدور در مهلت قانونی از سوی وکلای متهمان مورد اعتراض قرار گرفته که پس از بررسی در شعبه 31 دیوان عالی کشور مورد تایید قرار می‌گیرد‌.

دو متهم در آخرین تلاش‌های خود نیز چند بار تقاضای عفو و بخشودگی می‌کنند که مورد قبول قرار نمی‌گیرد‌.

این دو متهم سحرگاه دیروز دوشنبه در زندان بجنورد‌ با رعایت تشریفات قانونی به دار آویخته شدند.

احضار دو درویش گنابادی به پلیس اطلاعات و امنیت لنجان

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در پی حادثه اصفهان و آزادسازی یکی از دراویش گنابادی از زندان توسط جمعی از دراویش، آقایان علی بابایی و حسین محمدپور از دراویش لنجان استان اصفهان، به پلیس اطلاعات و امنیت لنجان احضار شدند.

به گزارش سایت مجذوبان نور، هر چند این دو درویش گنابادی با موضوع مبهم و کلی "جهت پاره ای توضیحات" احضار شده اند اما شواهد نشان میدهد، احضار آنان به حادثه دستگیری آقای محجوبی و بازداشت ایشان همراه با چهار نفر دیگر از دراویش مربوط است.

به دنبال دستگیری غیرقانونی آقای محجوبی در شبانگاه دوازدهم دی ماه، دراویش سراسر کشور خود را به محل زندان اصفهان رسانده و تا حصول آزادی ایشان، در آن مکان تجمع کردند.

جمعیت رو به تزاید دراویش گنابادی در مقابل زندان اصفهان باعث شد که ماموران اطلاعات آقای محجوبی و همراهان ایشان را که با ارعاب آفرینی و ضرب و شتم شدید به زندان اصفهان منتقل کرده بودند، پس از ساعاتی کوتاه آزاد کنند.

بنابر احضاریه یاد شده، این دو درویش گنابادی باید خود را روز ششم بهمن ماه جاری به پلیس اطلاعات و امنیت لنجان معرفی کنند.

بازداشت هومن نعمتی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: هومن نعمتی، فعال دانشجویی دانشگاه مازنداران پس از احظار توسط حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران مازنداران، بازداشت شد.

به گزارش دانشجونیوز این فعال دانشجوئی در ایام تعطیلات قبل از امتحانات پایان ترم به حراست دانشگاه احضار شد. گفتنی است هومن نعمتی پس از احضار به حراست دانشگاه مازندران از سوی آقایی، رئیس حراست مورد تهدید و بازجوئی قرار گرفت.

یک منبع مطلع به دانشجونیوز گزارش می دهد حفاظت اطلاعات سپاه مازندران در هفته گذشته با نعمتی تماس گرفته و وی را احضار کرد. هومن نعمتی در روز چهارشنبه 29 دی ماه به حفاظت اطلاعات سپاه مراجعه کرده و پس از بازجوئی بازداشت شد. یک مقام آگاه در حراست دانشگاه مازندران که خواست نامش فاش نشود به فعالین دانشجوئی دانشگاه مازندران گزارش داد که هومن نعمتی پس از بازداشت از سوی حفاظت اطلاعات سپاه مازندران به اداره اطلاعات مازندران منتقل شده و هم اکنون در زندان اداره اطلاعات مازندران ( شهید کچوئی ) نگهداری می شود.

هومن نعمتی از فعالین دانشجوئی دانشگاه مازندران بوده که در حوادث مربوط به اعتراضات 26 خرداد ماه 88 دانشگاه مازندران که بیش از صد دانشجو در آن روز بازداشت شده بودند دستگیر شد. وی در سال گذشته از سوی کمیته انضباطی دانشگاه به توبیخ کتبی با درج در پرونده محکوم شده بود.

چندی پیش جمعی از فعالین سبز استان مازندران در دادگاه خود از وضعیت وخیم خود در زندان اداره اطلاعات ساری گفتند و خاطرنشان کردند بازجویان اداره اطلاعات استان در زیرزمین این ساختمان آنها را مورد بازجوئی و شکنجه قرار می دادند.

سازمان عفو بین الملل: از اعدام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی وحشت زده هستیم

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: عفو بین الملل با صدور بیانیه ای اعدام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی دو زندانی سیاسی در زندان اوین را به شدت محکوم کرد و اقدام مقامات جمهوری اسلامی در اعدام زندانیان را مورد اعتراض قرار داد.

به گزارش سایت کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی در متن این بیانیه به نقل از مالکوم اسمارت، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین الملل آمده است «ما از اعدام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی وحشت زده هستیم.»

متن کامل بیانیه این سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر که مقر آن در لندن است به شرح زیر می باشد.

جمهوری اسلامی دو تن از بازداشت شدگان ناآرامی های سال گذشته را به دارآویخت. سازمان عفو بین الملل اعدام دو فعال سیاسی که در شهریورماه سال گذشته و در جریان اعتراضات مردمی پس از انتخابات بحث برانگیز ریاست جمهوری بازداشت شده بودند را محکوم کرد.

بنا به گزارش های منتشره جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی صبح روز کذشته چهارم بهمن ماه در زندان اوین تهران به دارآویخته شدند. هر دو به «محاربه»، «تبلیغ علیه نظام» و «ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران محکوم شده بودند.

اعدام این دو زندانی، آخرین مورد از موج اعدام هایی است که طی آن مسئولان جمهوری اسلامی از ابتدای سال جدید میلادی حداقل 71 زندانی را اعدام کرده اند. بطور متوسط 20 اعدام در هقته انجام شده است و هزاران نفر نیز در صف اعدام قرار دارند.

مالکوم اسمارت، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین الملل گفت: «ما از اعدام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی، و همینطور از تداوم استفاده از این مجازات شدیدا بی رحمانه در ایران وحشت زده هستیم.»

«مانند بسیاری دیگر از قربانیان، این دو تن نیز از دادگاهی عادلانه بهره مند نشدند.»

بنا بر برخی گزارش ها، جعفر کاظمی ماه ها در زندان اوین توسط بازجویانش برای مجبور کردن وی به اعترافات تلویزیونی مورد شکنجه قرار گرفت اما او از انجام اعترافات تلویزیونی خودداری کرد.

او و محمدعلی آقایی با یکدیگر محاکمه شدند. به گمان ما ایشان در اردیبهشت سال جاری به مرگ محکوم شدند، و درخواست تجدیدنظر ایشان در ماه های جولای و سپتامبر رد شد.

پیش از آنکه این دو بازداشت شوند با اعضای خانواده شان در کمپ اشرف در عراق، که حدود 3400 تن از اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق در آن در تبعید زندگی می کنند، دیدار کرده بودند. پسر جعفر کاظمی در این کمپ که در 60 کیلومتری شمال بغداد واقع شده است بسر می برد.

ساکنین اشرف برای ماه ها در معرض اذیت و آزار مداوم، فشار و شرایط "محاصره مانند" توسط مسئولان عراقی، که می خواهند آنها خاک عراق را ترک کنند قرار دارند. آنها در صورتی که مجبور به بازگشت به ایران شوند در معرض خطر بسیار جدی قرار خواهند داشت.

زندانیان دیگری از جمله حسین خضری، از اعضای اقلیت کرد که گمان می رود در بیست و پنجم دی ماه اعدام شده باشد، و علی صارمی که به اتهام عضویت در سازمان مجاهدین خلق در هفتم دی ماه اعدام شد، توسط مسئولان جمهوری اسلامی طی هفته های اخیر به دار آویخته شده اند.

دو عضو دیگر اقلیت کرد به نام های ایوب و مصلح نیز در میان کسانی هستند که در معرض خطر اعدام قرار دارند. آنها به داشتن اعمال جنسی و فیلم برداری از آن متهم هستند. سازمان عفو بین الملل هفته گذشته طی نامه ای به رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی خواستار جلوگیری از اعدام این دو شده است.

سازمان دیده بان حقوق بشر: نقض حقوق بشر در ایران بحرانی تر شده است

سازمان دیده بان حقوق بشر، در گزارش سالانه‌اش که امروز، دوشنبه منتشر شد، گفته نقض حقوق بشر در ایران، در سال گذشتۀ میلادی، با افزایش اعدام و شکنجه و ارعاب، بحرانی‌تر از گذشته شد.

در گزارش امسال این سازمان از رخدادهای حقوق بشری جهان در سال 2010، بارها از نام ایران در کنار کشورهایی چون کره شمالی، سودان و زیمبابوه یادشده است در گزارش بیش از 600 صفحه‌ای دیده‌بان حقوق بشر به جز اشارات پراکنده‌ای که در جای جای این گزارش به ایران شده، فصلی جداگانه نیز به ایران اختصاص داده شده که به وقایع پس از انتخابات سال گذشته و بازداشت دست کم 6000 نفر بنا به گفته مقامات رسمی ایران پرداخته است.

در این گزارش همچنین از بدرفتاری با زنان، کاربرد شکنجه برای گرفتن اعترافات، بازداشت و محکومیت گسترده روزنامه‌نگاران و وبلاگ‌نویسان از جمله حکم نوزده و نیم سال زندان برای حسین درخشان یاد شده است.

در ادامه به اجرای 388 مورد اعدام در ایران پرداخته شده که بالاترین آمار در سراسر جهان بعد از چین 1.3 میلیارد نفری است و همچنین از تعطیلی نشریات و منع آنها از ارائه آزاد اخبار و منع فعالیت‌های دانشجویی و محدودیت فعالیت نهادهای مدنی سخن رفته است.

بر اساس این گزارش، محدودیت آزادی بیان و آزادی اجتماعات و تبعیض‌های مذهبی و جنسیتی در ایران همچنان ادامه دارد و هنوز صدها مدافع حقوق بشر،‌ وکیل دادگستری، روزنامه نگار و فعال جنبش مدنی بدون هیچ اتهامی زندانی هستند.

سیامک قادری خبرنگار ایرنا به چهار سال زندان و جریمه نقدی محکوم شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سيامك قادري روزنامه نگار و خبرنگار باسابقه خبرگزاري جمهوري اسلامي ایران که از پنجم مرداد ماه سال جاری در بازداشت بسر می برد، به چهار سال زندان و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد.

سيامك قادري كه حدود 18 سال به عنوان دبير، خبرنگار، گزارش نويس براي ايرنا به طور رسمي كار مي كرد، مرداد ماه سال جاری و با فشار علی اکبر جوانفکر، مدير عامل اين خبرگزاري و هجوم نيروهاي امنيتي به منزلش دستگير و از همان ابتدا به زندان انفرادي منتقل شد.

به گزارش منابع خبری، این حکم به اتهاماتی همچون اقدام تبلیغی علیه نظام، تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب و به علت گزارش های بی‌طرفانه و وقايع نگاري حركت هاي مردمي قبل و بعد از انتخابات در وبلاگ این روزنامه نگار صادر گردیده است.

ایجاد حصار امنیتی برای زندانیان سیاسی در زندان گوهردشت

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: از صبح روز گذشته یکشنبه سوم بهمن ماه، مقامات زندان گوهر دست کرج (رجایی شهر) همه زندانیان سیاسی مرد را به سالن 12 بند 4 این زندان منتقل کرده اند تا از خروج و درز اخبار مربوط به آنان به بیرون از زندان جلوگیری کنند و این زندانیان سیاسی را بیش از قبل در کنترل خود قرار دهند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، از صبح روز گذشته یکشنبه سوم بهمن ماه، مقامات زندان گوهر دست کرج (رجایی شهر) همه زندانیان سیاسی مرد را به سالن 12 بند 4 این زندان منتقل کرده اند تا از خروج و درز اخبار مربوط به آنان به بیرون از زندان جلوگیری کنند و زندانیان سیاسی را بیش از قبل در کنترل خود قرار دهند. این حفاظ امنیتی با هماهنگی نهادهای امنیتی اطلاعاتی صورت گرفته و مقامات زندان کلیه زندانیان سیاسی قبل و بعد از انتخابات را به بند 4 منتقل کرده اند.

بر اساس قوانین موجود زندانیان سیاسی باید در یک زندان سیاسی نگهداری شوند اما آنها علاوه بر تبعید به زندان رجایی شهر، در آنجا تحت فشار قرار می گیرند. چرا که زندان رجایی شهر از نظر بهداشتی در وضعیت بحرانی قرار دارد و بند 4 نیز فاقد سرویس بهداشتی مناسب است.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی بارها گزارش هایی از داخل زندان دریافت کرده است که نشان می دهد در زندان رجائی شهر کرج ( گوهر دشت) بسیاری از زندانیان با انواع بیماری ها و ناراحتی های روانی و جسمی دست و پنجه نرم می کنند. تعدادی نیز جان خود را از دست داده اند. در حال حاضر زندان رجائی شهر کرج به قتلگاه و تبعیدگاه معروف شده است.

وضعیت غیربهداشتی، حضور معتادان و بیماران عفونی و ایدزی و نیز شکنجه های اعمال شده در این زندان موجب شده است تا زندانیان سیاسی نسبت به جان خود در این زندان ابراز نگرانی کنند.

اسامی تعدادی از زندانیان سیاسی که به بند 4 منتثل شده اند به شرح زیر است:

احمد زید آبادی، حشمت الله طبرزدی، عیسی سحر خیز، خالد حردانی، منصور اسانلو، محمدی علی منصوری، سعید ماسوری، زانیار مرادی، لقمان مرادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضایی، بهروز توکلی، وحید تیزفهم، جعفر اقدامی، مجید توکلی، بهروز جاوید تهرانی، صالح کهندل، هود یازرلو، میثاق یزدان‌نژاد، افشین بایمانی، کریم معروف عزیز، حسن وفا، حسین شهریاری، شیر محمد رضایی، ماشا الله حائری، فرزاد مددزاده، علی محبی، رضا شریفی بوکانی، منصور رادپور، مصطفی اسکندری، مسعود باستانی، مهدی محمودیان، رضا رفیعی، علیرضا کرمی خیر آبادی، ارژنگ داودی، رسول بداغی، داود سلیمانی، رضا جشن، شهرام منصوری، ناصح یوسفی، اسماییل قرودویی، اسماییل حقی، ناصر جمیل، ابراهیم حسین‌پور، محمد نظری، محمد مهدی، خالد فریدونی، عمر فقیه‌پور، زاهر محمدی، صادق الحسینی.

بی خبری از هیوا مجیدزاده، فعال سابق دانشجویی دانشگاه تهران

از وضعیت یکی از فعالین سابق دانشجویی دانشگاه تهران به نام هیوا مجیدزاده از تاریخ ۲۲ دیماه و در پی مراجعه به سازمان قضایی نیروهای مسلح، هیچ خبری در دست نیست.

به گزارش دانشجو نیوز، این دانشجوی محروم از تحصیل چندی پیش برای گذراندن خدمت وظیفه عمومی به محل خدمت مراجعه نموده بود و پس از آن هیچ خبری از وی در دست نیست.

شنیده ها حکایت از ان دارد که این دانشجوی کُرد از سوی سازمان قضایی نیروهای مسلح بازداشت شده و به زندان انتقال یافته است.

مجیدزاده، دانشجوی سابق دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، پیش از این نیز در پی رسیدگی به پرونده حمله به کوی دانشگاه تهران از سوی سازمان قضایی نیروهای مسلح به دادسرای نظامی احضار شده بود.

گفتنی است وی سال گذشته پس از شرکت در آزمون سراسری کار‌شناسی ارشد، با ممانعت وزات علوم برای انتخاب رشته خود مواجه شد و از ادامه تحصل محروم گشت.

پیش از این نیز تعدادی از دانشجویان دانشگاه تهران در جریان روند غیرقانونی رسیدگی به پرونده کوی دانشگاه تهران از سوی یک دادگاه نظامی بازداشت و مورد تهدید قرار گرفته اند در حالی که هیچ خبری از محکومیت متهمان اصلی این پرونده به گوش نمی رسد.

ده ها کشته در انفجار فرودگاهی در مسکو

خبرگزاری«ریانووستی»/ آخرین اخبار حاکی از آنست که در اثر انفجار روز دوشنبه بعد از ظهر در فرودگاه بین المللی "دامادیدووا" حومه مسکو، 31 نفر کشته و بیش از 130 نفر زخمی شده اند. این مطلب را نماینده وزارت بهداشت و توسعه اجتماعی روسیه به «ریانووستی» گزارش داد.

بر اساس گزارش کمیته رسیدگی دادستانی کل روسیه، پرونده جنایی بر اساس بند "تروریسم" در خصوص این انفجار گشوده شده است. در همین خبر اشاره شده که احتمالا قدرت بمب منفجر شده در فرودگاه معادل حدود 5 کیلوگرم تی ان تی است.

همچنین در گزارش گفته می شود که تروریست انتحاری در میان جمع استقبال کنندگان در فرودگاه حضور داشته است.

در حدود 60 خودروی آمبولانس نیز از نقاط مختلف برای امدادرسانی عازم فرودگاه "دامادیدووا" شده اند.

اخبار تکمیلی از این حادثه متعاقبا گزارش خواهد شد.

نامه افشاگری همکلاسی احمدی‌نژاد

وبلاگ مهدی خزعلی : امیرمیانجی یکی از هم دانشگاهی های محموداحمدی نژاد در علم وصنعت با ارسال نامه به رییس جمهور که نسخه ای از آن را برای آینده ارسال کرده است:
بسمه تعالی
آقای رئیس جمهور یادتان هست ؟!
جناب آقای دكتر احمدی نژاد رئیس جمهور محترم ، بنده هم دانش آموخته دانشگاه علم وصنعت هستم و با شما و اطرافیانتان از دوران داشجویی آشنایی دارم و اتفاقا در گروه بندیهای سیاسی جزو اصولگرایان به حساب می آیم و مطالبی كه می خواهم برایتان یاد آوری كنم را اصلا قصد نداشتم بیان كنم و برای خودم به عنوان خاطراتی از دوران تحصیل بایگانی كرده بودم لكن عملكرد 4 ساله حضرتعالی در دولت و مناظرات و سخنرانی های شما مرا بدین فهم رساند كه حضرتعالی خود مصداق آیه شریفه " لم تقولون مالا تفعلون " هستید و فكر كردم این حق مردم است كه دلیل این مصداق را بدانند لذا جهت یاد آوری و تذكر برای شما و تنها گذاشتن شما با وجدانتان مطالبی را كه خود شاهد آن بودم را بیان می كنم .
آقای دكتر با فوق لیسانستان كاری ندارم و معتقدم هر طور كه بوده و نبوده نوش جانتان چون شاهد آن نبودم اما دكترایتان را خوب یادم هست كه بعد از انتخاب به استانداری اردبیل دانشجوی دكتری شدید و استاد راهنمایتان هم وزیر فعلی راه آقای دكتر بهبهانی كه آنروزها رئیس دانشكده عمران بود ،شد.
آقای دكتر بهبهانی را لااقل همه دانشجویان عمران و معماری می شناسند و از گذشته و نظرات و عقایدشان اطلاع دارند كه چقدر سابقه درخشان انقلابی دارند ؟!و حتی هنوز دانشجویان عمران كلاسهای ایشان را بخاطر دارند كه از خاطراتشان در دورا ن تحصیل در آمریكا را با حسرت و ولع در سر كلاسهای مختلط بیان می كرد و چقدر اخلاق و ادب را مراعات می‌كرد؟! و اتفاقا همان موقع هم جای سوال بود كه كسی مثل احمدی نژاد انقلابی چرا استاد راهنمایش بهبهانی است ؟ جواب به این سوال زیاد طول نكشید و در زمانی كه حضرتعالی در واپسین روزهای استانداری با عجله از دكتری دفاع نمودید روشن شد كه احمدی نژاد با بهبهانی چه سر و سری دارند !هر چند یكی انقلابی و دیگری ملی گرای مطلق است ! اما منافع هر دو حكم می كند كه در مسئله دكتری با هم كنار بیایند .
آقای دكتر می شود بفرمائید در طی دوران استانداری اردبیل كه اتفاقا لقب استاندار نمونه را هم از سردار سازندگی دریافت كردید و دلیل آن نیز پر كاری و تلاش شما عنوان شد ، چگونه به تحصیل هم رسیدید ؟ آنهم در مقطع دكتری عمران ؟ آیا آن موقع قانون منع تحصیل همزمان كاركنان دولت وجود نداشت ؟ یا برای شما كه استاندار نمونه بودید و سابقه عضویت در شورای مركزی انجمن اسلامی دانشگاه را داشتید، استثنا قائل بود ؟!
آقای دكتر از مسئله دكتری كه بگذریم عملكرد حضرتعالی در استانداری اردبیل هم جالب است ، من اصلا اشاره ای به پرونده نفت و غیر نفت حضرتعالی یا همراهانتان نمی كنم فقط شاهد مثال از معاون فرهنگی و سیاسی خودتان و شهرداری یكی از شهرهای اردبیل می آورم .
معاون فرهنگی آن زمان شما اكنون كارمند وزارت كشور است و لباس روحانیت را به كناری نهاده است و خودش می گوید كه بعد از اردبیل فهمیدم چگونه باید زندگی كنم !!!و به همین دلیل لباس روحانیت را كنار نهاده تا بهتر زندگی كند و معاون سیاسی شما نیز اكنون در نهاد ریاست جمهوری است همو كه بارها به دلیل اختلاف نظر با شما در هزینه كرد و جانبداری از كاندیدای خاص ،قهر یا استعفا كرد ! و هردو به فعالیت بی نظیر شما در انتخابات سال 76 و حراج امكانات استانداری به نفع آقای ناطق نوری شهادت می دهند .!
آقای رئیس جمهور یادتان هست شهردار پارس آباد را چگونه بر كنار كردید ؟ همو كه با ارسال نمابری از مكه مكرمه به دفتر استانداری عزل شد !آیا دلیل این عزل را بخاطر دارید ؟ آیا خاطرتان هست كه به دلیل مقاومتش در برابر خواست شما برای تبلیغ ناطق نوری و استفاده از امكانات شهرداری چنین سزاوار برخورد قاطع شد!
شما حتی تحمل نكردید از آخرین سفر حج عمره ای كه به حساب استانداری رفته بودید باز گردید و از همان مكه حكم عزلش را نوشته و به دفتر استانداری فكس كردید ، ما هنوز خوب به خاطر داریم!
آقای رئیس جمهور یادتان هست كارخانه سیمان اردبیل چقدر پیشرفت فیزیكی داشت و شما برای خوش خدمتی به آقای هاشمی آنرا چگونه افتتاح كردید ؟ یكی از نقد هایی كه به دولت آقای هاشمی می شد افتتاح زود هنگام پروژه ها در پایان دوره ریاست جمهوری بود ( همان كاری كه اكنون خود حضرتعالی انجام می دهید ) و یكی از این پروژه ها هم كارخانه سیمان اردبیل بود كه تنها نوار نقاله انتهایی كارخانه را با آوردن كیسه های سیمان از كارخانجات دیگر افتتاح نمودید ! خاطرتان هست ؟یا آنقدر خاطره دارید كه گذشته های نه چندان دور را به خاطر نمی آورید ؟
آقای رئیس جمهور خواستم فقط یاد آوری نمایم كه از جیب ملت و بیت المال چه خدماتی برای آقایان ناطق نوری و هاشمی انجام دادید .
راستی آقای رئیس جمهور چرا در انتخابات نهم استان اردبیل كمترین رای را به شما دادند ؟ مگر اولین استاندار اردبیل نبودید ؟و مگر استاندار نمونه نبودید ؟ پس چرا خدمات شما را نادیده گرفتند و كمترین رای را به شما دادند ؟! همه میدانند كه مردم فهیم آذربایجان قدر دان مسئولین زحمت كش و خدوم خود هستند و در میهمان نوازی هم زبان زدند اما چگونه شد كه رای مردم در این استان اینگونه به كسی غیر از شما تعلق گرفت ؟
آقای رئیس جمهور من یادم نمی آید حضرتعالی در زمانی كه آقای مهاجرانی طرح تغییر قانون اساسی و تمدید مدت ریاست جمهوری آقای هاشمی را مطرح كرد در كدام روزنامه یا شبكه تلویزیونی به این پیشنهاد عكس العمل نشان دادید ؟ اگر شما یادتان هست بگویید تا با مراجعه به آن تجدید خاطره كنیم.
آقای دكتر از استانداری اردبیل هم بگذریم .
- یادتان هست بلوا و آشوبی كه در سال 77 در دانشگاه علم وصنعت برای جملات سخنرانی كه از آقای هاشمی به عنوان سردار چاپندگی یاد كرده بود ،بر پا كردید ؟ من آنروزها فكر می كردم كه این حركت برای جملاتی است كه سخنران در مورد فقه گفته بود ولی بعد ها دیدم كه شما بیشتر مسئله و مشكلتان با عنوان چاپندگی برای ستون خیمه انقلاب است ( تعبیر خود حضرتعالی در روزهای تحصن ) و فقه فقط برای شما دستاویزی برای تهییج دانشجویان و مردم است .
- یادتان هست حدود 10 روز دانشگاه را به تعطیلی كشاندید ؟
دوستانتان هم بودن آقایان دكتر محمد سلیمانی ، كامران دانشجو، حسین بلندی ،شهرام محمد نژاد ،علی احمدی و نصیری و…
- یادتان هست كه تغذیه و منابع مالی تحصن از كجا ها می رسید ؟
- یادتان هست حتی در روزهای تحصن به متحصنین مجرد وعده یك میلیون تومان هدیه در صورت ازدواج را می دادید ؟
- یادتان هست كه آقایان رامین ،علی احمدی ،برادرتان داوود ، و حاج آقای ثمری مردم را از شهرك شهید محلاتی "كه نامبردگان از ساكنین و فعالین مسجد شهرك بودند ، "جلوی درب اصلی دانشگاه می آوردند و تهییجشان می كردند ؟
یادتان هست كه از این بلوا به انقلاب فرهنگی دوم تعبیر می كردید و در صدد بودید انقلاب فرهنگی دوم را از علم و صنعت شروع و به كل جامعه تعمیم دهید و جامعه را پاكسازی كنید ؟
- یادتان هست چه در گیریهایی بین دانشجویان پدید آمد ؟
- یادتات هست به عنوان عضو شورای متحصنین چه نظراتی داشتید و تحصن را به كدام سو هدایت می كردید ؟
- یادتان هست كه در شبهای آخر برخی دوستان دانشجوی شما كه اكنون در نهاد ریاست جمهوری مدیر كل روابط عمومی و ...هستند به همرا ه آن دوست غیر دانشجویی كه از قم می آمد و اكنون دبیر ستاد راهیان نور است با قیچی آهن بر كه دزدان برا ی بریدن قفل از آن استفاده می كنند، سعی در بریدن قفل و زنجیر درب اصلی دانشگاه و هدایت مردم تهییج شده، به داخل دانشگاه، برای ایجاد درگیری داشتند و اینها با اطلاع كامل شما بود ؟
- یادتان هست به دنبال خونریزی و كشتار در دانشگاه بودید ؟ آنهم بخاطر عنوان چاپندگی برای آقای هاشمی ؟!!
امروز مطمئنم كه این كارها برای دفاع از فقه نبود كه اگر چنین بود در مقابل توهین به پیامبر (ص) در آموزش و پرورش تحت مدیریت دوستان خود ساكت نمی نشستید .
آقای دكتر یادتان هست كه اگر درایت و تدبیر حضرت آیت الله حمیدی مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه نبود كه در روز آخر اعلام كردند:" ادامه تحصن را حرام میدانند " چه اتفاقی می افتاد ؟ یقینا خیلی بدتر از 18 تیر معروف می شد و من یادم هست كه نظر این عالم بزرگوار ابو الشهید را هم قبول نداشتید و چه تلاشی داشتید كه حتما انقلاب فرهنگی دوم را با خونریزی آغاز نمایید!
رئیس جمهور عزیز دیگر به ماجرای كتك كاری دكتر صالحی كه در زمان ریاست شما بر شهرداری اتفاق افتاد و كتك زنندگان شب قبل با شما دیدار كردند و بعد از كتك كاری هم در شهرداری مشغول شدند نمی پردازم!
اما آقای رئیس جمهور من سوالی دارم
جناب آقای دكتر ممكن است بفرمایئد بین سالهای 59 تا 66 كجا تشریف داشتید ؟ ممكن است بفرمایئد در عملیاتهای ثامن الائمه ،طریق القدس ،فتح المبین ،بیت المقدس ، رمضان ، والفجرهای مقدماتی و یك ، محرم و مسلم ابن عقیل ، خیبر و بدر ،والفجر هشت ،‌كربلای 4و 5 ، بیت المقدس 2و3 و والفجر10 كجا بودید ؟ و فرماندهی كدام یگان را بر عهده داشتید ؟ نگران ریا نباشید كه قبلا با انتشار عكسهایتان با لباس بسیج مرتكب این عمل شده اید و یا با انتشار عكسهای بازدید از مناطق عملیاتی جنوب این عمل را بخوبی انجام داده اید!
آقای دكتر می شود احكامی كه برای فرماندهی گردانها یا تیپهایی كه بر عهده داشتید را هم منتشر نمایید تا مردم بیشتر با خدمات و زحمات شما آشنا شوند و ارادت ما به شما كاملتر گردد ؟
جناب رئیس جمهور وقاحت دارد از كسی كه فقط 6 ماه در سال پایانی جنگ برای گرفتن عكس یادگاری در گردان مهندسی حضور داشته از نوشاندن جام زهر حرف بزند .
آقای دكتر اگر سنتان اجازه حضور در جنگ نمی داد حرفی بود لكن شما در سالهای 59 و 60 دانشجو بودید نمی توانید عذری در عدم حضورتان در نبرد های خرمشهر و سوسنگرد و ... داشته باشید.
جناب رئیس جمهور بنده به خودم جرات می دهم و در این مورد می گویم لطفا ساكت !
چرا كه اگر شما و یارانتان كه در لباس مقدس پاسداری هم از جبهه گریزان بودند ، در جنگ حضور پیدا می كردید شاید در رمضان یا خیبر و بدر جنگ بامشكل كمبود نیرو و امكانات مواجه نمی شد ، كمر دشمن در قطع ارتباط بصره با بقیه خاك عراق می شكست و امام مجبور به نوشیدن جام زهر نمی شد .
آقای دكتر شما كه سنگر پشت میز فرمانداریها و استانداریها را به حضور در جنگ ترجیح دادید حق اظهار نظر در باره جنگ و پایان آنرا ندارید.
آقای دكتر ای كاش فقط به عدم حضور اكتفا می كردید اما دوستانتان پا را از این هم فراتر گذاشته و تفرقه و نفاق را هم به جمع لشگرها تزریق می كردند تا مانع موفقیت یاران امام باشند و اكنون وجدانهای سالم قضاوت خواهند كرد كه جام زهر دست چه كسانی بود .
جناب دكتر ما سالها به مدرك دانشگاهیمان افتخار می كردیم كه در دانشگاهی تحصیل كرده ایم كه سردارانی چون احمد متوسلیان ، محمود شهبازی ،یوسف كابلی و محمد حسن درولی و....در آن تحصیل كرده اند اما اكنون عارمان می آید كه بگوئیم علم و صنعتی هستیم برای اینكه رئیس جمهوری چون شما كه سراسر تناقض و عوامفریبی است از این دانشگاه سر بلند كرده ، اما نه ما باز هم به علم و صنعتی بودنمان افتخار خواهیم كرد چرا كه مردم میدانند حساب شما با مردانی چون متوسلیان و شهبازی و .... جداست و افتخار ماهم به وجود همان مردان مرد است و نه كسی چون شما.
امیر میانجی
فارغ التحصیل علم و صنعت

کشته شدن دو مأمور نیروی انتظامی درسنندج

آژانس خبری موکریان : در پي عمليات تعقيب و گريز مأموران نیروی انتظامي کردستان با دو ماشین سواری در سنندج که مشکوک به حمل مشروبات الکلی بودند، 2 تن از مأموران نيروي انتظامي کشته و یکی از آنان زخمی شد. به گفته منابع آگاه محلی عصر روز گذشته چهارم بهمن ماه در پي تعقيب دو ماشين سواري توسط مأمورین نیروی انتظامی در مسیر سنندج به همدان ( گردنه صلوات آباد )، سرنشینان خودرو سواری اقدام به ریختن ميخ در جاده نمودند که در اثر آن ماشین مأمورین به علت انحراف به چپ با يک دستگاه اتوبوس برخورد کرد. در این حادثه دو نفر از پرسنل نيروي انتظامی به نام هاي صباح فتحي اهل سنندج و حسين جان بيرانوندي اهل خرم آباد جان خود را از دست داده و یکی دیگر از مأمورین به نام صادق اسکيني اهل خرم آباد زخمي شده است؛ وی هم اکنون در بيمارستانی در سنندج تحت مداوا می باشد.

بازداشت بهنام ایرانی، شهروند مسیحی در کرج

هنام ایرانی، شهروند مسیحی امروز در حالی‌که با وی تماس گرفته بودند و از او خواسته بودند تا بر اساس شکایت یک شاکی خصوصی خود را به دادگاه کرج برساند، بعد از خروج از دادگاه بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» این اتفاق در حالی رخ داد که در دادگاه هیچ فردی با عنوان شاکی خصوصی حاضر نشد و وی بعد از خروج از دادگاه بازداشت شد.
هم‌چنین هفته‌ی گذشته نیز دادگاهی در کرج برای وی تشکیل شده بود و به وی حکم یک سال حبس تعزیری به اتهام «تبشیر و تبلیغ مسیحیت» را اعلام کرده بودند.
این در حالی است که بهنام ایرانی، شهروند مسیحی پیش از این در سال ۸۵ نیز بازداشت و مدت ۱۰ روز را در سلول‌انفرادی سپری کرده بود. وی همچنین در ۲۵ فروردین ماه سال ۸۹ نیز بازداشت و مدت ۷۶ روز را در سلول‌های انفرادی زندان رجایی‌شهر کرج به سر برده بود. وی بابت این پرونده به اتهام «تبلیغ علیه نظام و تبلیغ مسیحیت» به پنج سال زندان تعزیری از طرف یکی از شعب دادگاه انقلاب محکوم شده بود.

افزایش فروش دختران ایرانی در ازای شیربها به مردان افغان

شهرزادنیوز: ازدواج دختران ايرانی با افاغنه در مرزهای شرقی کشور رو به افزايش است و برخی از خانواده‌ها در خراسان و سيستان که دچار فقر شديد هستند، با گرفتن شيربهايی اندك و کم کردن یک نان خور، سرپرستی دختر خود را به فرد ديگری واگذار می کنند که نه صلاحيت ازدواج دارد و نه قانون چنين اجازه‌ای را صادر کرده است.

به گزارش رسانه ها، بر پایه طرح شناسایی، در سال 80، 5 هزار و 163 پرونده زناشويی برای مردان افغان که با زنان ايرانی ازدواج کرده اند تشکيل گردیده که از اين تعداد برای 2653 مورد پروانه ازدواج صادر شده است.

اين آمار در 9 ماهه اول سال88، 327 رقم بود که در سال 89 با 24 درصد افزايش به 407 نفر رسيد. گفته می شود که نيمی از جمعيت ياد شده 2 هزار و 653 نفر پروانه اقامت را از نيروی انتظامی دريافت کرده اند که البته به معنای امکان دریافت تابعيت جمهوری اسلامی ايران نخواهد بود.

به گفته کارشناسان، ازدواج شرعی زنان ایرانی با اتباع افغانستان مشکلاتی در پی دارد که از جمله عبارتند از: نبود ضمانت نامه قانونی و رسمی برای پايبندی زوج به ادامه زندگی و پرداخت نفقه، نامشخص بودن وضع حضانت و قيموميت فرزندان در صورت فوت زوج يا زوجه يا هر دو، بلاتکليفی وضع هويتی فرزندان آنان، پيگيری نکردن مسائل حقوقی و اقامه دعوی از سوی زوجه عليه زوج به سبب ثبت نشدن ازدواج.

به لحاظ قانونی نیز اين گونه ازدواج‌ها از ثبت ازدواج، صدور شناسنامه برای فرزندان و تابعيت زوجين درپی ازدواج و غيره برخوردار نيستند.

تائید محکومیت شاهین زینعلی، فعال سیاسی

محکومیت شاهین زینعلی از سوی دادگاه تجدید نظر استان تهران تائید شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در همین راستا اخطاریه‌ای از طرف شعبهٔ اجرای احکام، با مهلت ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ مبنی بر معرفی شاهین زینعلی به زندان، تسلیم وثیقه گذار شده است.
لازم به ذکراست، نامبرده در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به دوسال و۹۱ روزحبس تعزیری محکوم شده بود.
این در حالیست که شاهین زینعلی در مورخه ۱۹ دیماه در منزل شخصی مهندس کرمانی در کرج بازداشت و به زندان رجایی شهر منتقل شده و اطلاعی از وضعیت ایشان در دست نیست.

محمد علی طالبی فيلمش را از جشنواره فجر خارج کرد

به گزارش سایت شاهین بوستانی محمد علی طالبی فيلمساز ایرانی از عدم نمایش فيلم جديدش در فستيوال فجر خبر داد. او در اين مورد گفت:"دوست داشتم با فیلم باد و مه، پیش از حضور در هر فستیوال خارجی در جشنواره کشورم شرکت کنم، اما بدلیل برخورد گزینشی مسئولان جشنواره، تصمیم به خارج نمودن آن از کل جشنواره فجرگرفتم تا در کنار دوستان فیلمساز دیگرم گوشه ای بنشینم و نظاره گر این روزگار باشم."
فيلم های طالبی برنده جوايزه متعدی در جشنواره های معتبر شده اند؛ فیلم چکمه موفق به کسب جایزه گلدن گیت از بیست و هفتمین دوره فستیوال سانفرانسیسکو شد، و فیلم تیک تاک جایزه دوازدهمین جشنواره کودکان و نوجوانان شیکاگو را به خود اختصاص داد.

هشدار صدراعظم آلمان به ایران

دویچه وله : آنگلا مرکل به ایران هشدار که در مناقشه اتمی از خود نرمش نشان دهد و تردید‌ها پیرامون برنامه هسته‌‌ایش را برطرف سازد، در غیر این‌صورت تحریم‌ها ادامه خواهند یافت. همزمان سارکوزی نیز خواستار افزایش تحریم‌ها علیه ایران شد.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان به جمهوری اسلامی درباره برنامه اتمی این کشور هشدار داد. صدراعظم آلمان از ایران خواست که در نزاع اتمی انعطاف بیشتری از خود نشان دهد. خانم مرکل در روز دوشنبه (۴ بهمن/۲۴ ژانویه) گفت: «رفع شک و تردیدها پیرامون برنامه‌ی اتمی بر عهده ایران است.»

صدراعظم آلمان که در برلین در جمع دیپلمات‌های خارجی سخن می‌گفت، یادآور شد که مذاکرات اتمی دو روزه در استانبول با مقامات ایرانی به شدت دولت آلمان را نومید و دلسرد کرده است. مرکل تاکید کرد که دولت ایران باید برای پیشرفت مثبت مذاکرات تلاش ورزد.

صدراعظم تصریح کرد که «در غیر این صورت راه تحریم‌ها ادامه خواهد یافت.» جامعه بین‌المللی همچنان درباره صلح‌آمیز بودن برنامه اتمی ایران تردید داشته و برخی کشورهای غربی جمهوری اسلامی را متهم می‌کنند که بطور پنهانی در صدد ساخت جنگ‌افزارهای هسته‌ای است. ایران نیز بدفعات این اتهامات را رد کرده است.

ضرورت رعایت حقوق‌بشر در ایران

به‌رغم شکست مذاکرات استانبول صدراعظم آلمان تاکید کرد، که دولت این کشور همچنان دست همکاری به سوی ایران دراز کرده است. خانم مرکل اظهار داشت که آرزوی دولت آلمان این است که کشور ایران در مسیر خوبی گام بردارد. به گفته مرکل یکی از اقدامات لازم رعایت حقوق‌بشر در ایران است. وی بار دیگر از رهبران جمهوری اسلامی خواست که دو خبرنگار آلمانی زندانی در ایران را آزاد کنند.

بن‌بست مذاکرات اتمی در هفته گذشته سبب نومیدی گروه ۱+۵ شده است. سرسختی در مذاکرات و پافشاری بر غنی‌سازی اورانیوم و خواست لغو تحریم‌ها از سوی ایران، عملاَ جامعه‌جهانی را در مقابل پیش‌شرط‌هایی قرار داد که پذیرش آن ناممکن به نظر می‌رسد. آلمان نیز پیش‌شرط‌های ایران را به شدت رد کرد.

اتحاد احزاب مسیحی آلمان خواهان تحریم‌های شدیدتر علیه ایران شد

اتحاد دو حزب دمکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان که هم‌اکنون در ائتلاف دولتی مشارکت دارد، خواستار اعمال تحریم‌های شدیدتری علیه ایران شد. فیلیپ مایس‌فلدر، یکی از کارشناسان اتحاد احزاب مسیحی در مسایل خارجی گفت: «واقعاَ تا چه اندازه باید به این وعده‌ها گوش سپرد؟»

به گفته مایس‌فلدر، رهبری ایران از دیپلماسی این مسئله را می‌فهمد که «غرب را بفریبد و جامعه جهانی را معطل کند.» این سیاستمدار آلمانی تاکید کرد که بدین دلیل باید تاثیر تحریم‌های کنونی را هر چه زودتر مورد بررسی قرار داد و درباره تشدید و اجرای بهتر تحریم‌ها اندیشید.

فرانسه: تشدید تحریم‌ها علیه ایران

همزمان با انتقاد و هشدارهای سیاستمداران آلمانی به ایران، نیکلا سارکوزی، رئیس‌جمهور فرانسه نیز خواستار تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شد. سارکوزی در نشست مطبوعاتی در کاخ الیزه در پاریس در روز دوشنبه گفت: «من بر این باورم که تحریم‌ها در حال ثمربخشی هستند، اما باید این تحریم‌ها را تشدید کرد.»

سارکوزی تاکید کرد که موضع فرانسه در این‌باره خوددداری شدید از اعمال قهر و خشونت است. اما در وضعیت کنونی جهان و روند نزدیکی کشورها به یکدیگر «هر مستبدی باید بداند که روزی پاسخ‌گوی اعمال خود خواهد بود.»

ارژنگ داودی با پرونده سازی جدید به 14 ماه زندان محکوم شد

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" روز گذشته زندانی سیاسی ارژنگ داودی با پرونده سازی جدید بازجویان وزارت اطلاعات به 14 ماه زندان محکوم شد.
روز دوشنبه 4 بهمن ماه زندانی سیاسی ارژنگ داودی به شعبۀ 3 دادگاه انقلاب برده شد و توسط فردی بنام میر غفاری رئیس این شعبۀ به 14 ماه زندان محکوم شد.این پرونده اخیرا توسط بازجویان وزارت اطلاعات گشوده شده است و با اتهاماتی مانند تبلیغ علیه نظام ، توهین به مسئولان نظام و تشویش افکار عمومی در داخل و خارج کشور علیه نظام می باشد .
زندانی سیاسی ارژنگ داودی پس از محاکمه از بند 3 به سالن 12 بند 4 منتقل شد. این سالن دارای شرایط بسیار سخت می باشد . سرویسها و حمام های آن غیر قابل استفاده است،اکثر سلولهای آن فاقد لامپ و تاریک می باشند و شرایط بهداشتی بسیار بدی را دارد.از طرفی دیگر روز گذشته تعدادی از خانواده ها برای ملاقات با عزیزانشان به زندان گوهردشت کرج مراجعه نمودند که به آنها گفته شد بند زندانیان سیاسی به وزارت اطلاعات سپرده شده است و زندان دیگر هیچ کنترلی بر آنها ندارد.از روز انتقال زندانیان سیاسی به بند 4 تمامی ارتباطات تلفنی آنها با خانواده هایشان قطع شده است و از دادن ملاقات به خانواده ها خوداری می کنند.
پرونده سازی ،نسبت دادن اتهامات دروغین و واهی و محکومیتهای سنگین و غیر انسانی توسط بازجویان وزارت اطلاعات علیه زندانی سیاسی ارژنگ داودی در حالی صورت می گیرد که او نزدیگ به 8 سال است که در زندان و تحت کنترل شدید و غیر انسانی آنها قرار دارد.

کارشکنی مسئولان در تحویل اجساد اعدام شدگان

پس از اینکه دستگاه قضایی- امنیتی دو زندانی سیاسی به نام جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی را در زندان اوین اعدام کرد، اکنون از تحویل اجساد ایشان ممانعت به عمل می آورد.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران "هرانا"، خانواده جعفر کاظمی که برای تحویل جسد وی به زندان اوین و ارگان های مربوطه مراجعه کرده اند، با کارشکنی مسئولان در این زمینه مواجه شده اند.

جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی، بامداد دوشنبه چهارم بهمن ماه، بدون اطلاع وکیل و خانواده در زندان اوین به دار آویخته شدند.

گفته می شود این دو زندانی سیاسی در روزهای آخر حیاتشان به شدت تحت فشار بازجویان وزارت اطلاعات جهت اخذ اعترافات تلوزیونی قرار داشتند.

جعفر کاظمی و محمد علی حاج آقایی در اواخر شهریورماه ۸۸ بازداشت و از جمله متهمانی بودند که در دادگاه‌های نمایشی وقایع بعد از انتخابات محاکمه و توسط قاضی مقیسه که بازجوی ایشان در دهه ی شصت بوده، به اعدام محکوم شدند.

لازم به یادآوری ست که دستگاه قضایی- امنیتی حاکم بر کشور، عموما پس از اعدام زندانیان سیاسی، از تحویل اجساد ایشان به خانواده و بستگان سرباز می زند.

ممانعت از برگزاری مراسم گرامیداشت اعدام شدگان اخیر

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"پلیس امنیت خانواده 2 جانباخته راه آزادی مردم ایران را تحت فشار و مورد تهدید قرار داده است که از برگزاری مراسم گرامیداشت خوداری نمایند و از تحویل دهی پیکر آنها ممانعت میکنند.
غروب روز دوشنبه 4 بهمن ماه خانواده آقای کاظمی به پلیس امنیت احضار شدند و در مقابل آنها برگه ای مبنی بر تعهد کتبی قرار دادند تا از برگزاری هرگونه مراسم گرامیداشت خوداری کنند.پلیس امنیت همچنین تاکید کرده اند که از نصب عکس شهیدان و نصب هرگونه پلاکارد خوداری کنند در غیر این صورت تبعات آن را خواهند دید.
خانواده آقای کاظمی در حال حاضر مراسم گرامیداشت عزیزشان را در منزل برگزار می کنند و قصد دارند در روزهای آینده پس از دریافت پیکر شهید راه آزادی مراسمی گسترده ای برگزار نمایند. از روز گذشته تا لحظۀ انتشار این گزارش منزل آنها مملو از جمعیت است . مردم گروه گروه به منزل آنها مراجعه می کنند و یاد و خاطرۀ این دو جانباختۀ راه آزادی را گرامی می دارند.
مامورین وزارت اطلاعات در اطراف منازل آنها پرسه می زنند و با تهدید و مزاحمت سعی دارند که از رفتن مردم به منازل آنها جلوگیری نمایند که در چند مورد منجر به اعتراض مردم نسبت به برخوردهای غیر انسانی آنها شده است.
مردم تهران و شهرستانها که از اقشار مختلف می باشند در این مراسم حضور دارند ولی حضور دانشجویان بیش از همه قابل توجه است.موجی از نفرت و خشم بر مردم حاکم است .

برگزاری مراسم تولد ندا آقا سلطان در بهشت زهرا

امروز خانواده شهید ندا آقا سلطان در سالروز تولدش بر مزار او در بهشت زهرا حاضر شدند و جمعی از مردم نیز برای ادای احترام به ندا به خانواده او پیوستند.

در کنار کیک تولدی که خانواده ندا به مناسبت سالگرد بیست و هفت سالگی او بر مزارش گذاشته بودند، شاخه‌های گلی از سوی دیگر سوگواران قرار گرفته بود.

به گزارش ندای سبز آزادی، سنگ قبر ندا با شمع های روشن و گل های رز پرپر شده و عکس های کودکی ندا تزئین شده بود. مادر ندا می گفت نگذاشتند برای ندا ختم و چهلم بگیرم، تولدش را باید می گرفتم.

رفته رفته به تعداد مادران عزادار و حامیان آنها و خانواده ندا که برای گرامیداشت سالروز تولد ندا به سر مزارش می آمدند بیشتر شد. ده ها نفر از مردم توانسته بودند خودشان را به قطعه ۲۵۷ برسانند. مادر ندا با دیدن تک تک مردمی که می آمدند در حالیکه با صدای بلند گریه می کرد خطاب به دختر خود می گفت: بلند شو ببین چقدر مهمان داری، پارسال تنها بودی، بلند شو!

کیک تولد ندا روی سنگ قبرش قرار گرفت با عدد ۲۷. مادر ندا می گریست و فریاد می زد که عزیز دلم ۲۷ ساله شد، ندای من ۲۷ ساله شد، ندای مردم ایران ۲۷ ساله شد.

جمعیت که بیشتر شد دو اتومبیل نیروی انتظامی روبروی قطعه ۲۵۷ ایستادند. مامورها پیاده شدند. خاله ندا که مشغول عکس گرفتن بود و پدر ندا را خواستند و به آن ها تذکر دادند که شعار داده نشود.

یکی از مادران عزادار تلفنی خبر داد که در مسیر نواب مامورها جلوی اتومبیل ها را می گیرند و از حرکت و ورود مردم به سمت بهشت زهرا جلوگیری می کنند.

احضار ۳۰ تن از دانشجویان دانشگاه هنر تهران به کمیته انضباطی

رضایی دبیر انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه (از زیر مجموعه های دفتر تحکیم- طیف علامه) نیز در میان احضار شدگان می باشد.
به گزارش جرس، دلیل این احضارها مربوط به بعد از روز دانشجوی امسال است و در گزارش مذکور همچنین خاطرنشان شده که اسامی کامل و مشخصات احضار شدگان بزودی منتشر خواهد شد.
پیش از این وحید نصرتی، هومن جعفری، سوین شیوا، مجید صادقی، حجت صحرایی و سعیدی را، دانشجویانی بودند که بعد از مراسم روز دانشجو توسط ماموران امنیتی دستگیر و بعد از هفته ها بازداشت، آزاد شده بودند.

صندوق‌ بازنشستگی و تامین اجتماعی ورشکسته شدند

سایت آفتاب: رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: به علت ضعف مدیریتی و ناموفق بودن بازگشت سرمایه در صندوق‌های تامین اجتماعی و بیمه بازنشستگی این صندوق‌ها ورشکسته شده اند.

سلیمان جعفرزاده در گفت‌وگو با خانه ملت در پاسخ به این سوال که بیمه بازنشستگی شامل چه کسانی می شود گفت: کلیه روستاییان و بسیاری از افراد مثل رانندگان درون شهری و برون شهری، قالیبافان ، خبرنگاران و… مشمول بیمه بازنشستگی می شوند و دولت موظف به بیمه آنهاست، که دولت برای برخی از مشاغل ۲۰ درصد حق بیمه و برای برخی مشاغل دیگر ۱۷ در صد پرداخت می کند.

نماینده ماکو با اشاره به گزارش مرکز پژوهش های مجلس مبنی بر نامطلوب بودن وضعیت بیمه بازنشستگی درکشور و افزایش سالمندان گفت: صندوق های تامین اجتماعی و بازنشستگی ورشکسته هستند و از عهده وظایفی که برای آنها مشخص شده است بر نمی آیند و این وضعیت تا ۱۰ سال آینده نیز ادامه خواهد داشت مگر اینکه کمک های دولت افزایش یابد.

وی با بیان اینکه کشور ما کشور جوانی است و طول عمر در کشور بالا رفته است خاطر نشان ساخت: هر چقدر طول عمر افزایش یابد تامین اجتماعی باید بیشتر هزینه کند و مدت بیشتری بیمه بازنشستگی افراد را پرداخت کند واین هزینه ها صندوق را با ضرر مواجه می کند.

جعفرزاده تصریح کرد: دولت هر ساله مبلغ هزار میلیارد تا ۲ هزار میلیارد تومان به صندوق های بازنشستگی کمک می کرد، سال گذشته برای صندوق های بازنشستگی و تامین اجتماعی بیش از ۲ هزار میلیارد تومان بابت فروش سهام در نظر گرفته شد اما در عین حال با مجموع سرمایه گذاری هایی که تامین اجتماعی داشته است به علت ضعف مدیریتی نتوانست به آن اهداف برسد.

وی یادآور شد: در تمام کشورهای دنیا بازنشستگان را یا دولت تامین می کند یا خودشان که اگر خودشان بخواهند تامین کنند باید سرمایه گذاری کنند و از بازگشت سرمایه بیمه شوند که این بازگشت سرمایه در ایران ناموفق بوده است و موجب شده تامین اجتماعی و صندوق های موجود در کشور همه صد درصد ورشکسته شوند.

طبق گزارش مرکز پژهش های مجلس برآوردهای آماری نشان می‌دهد که طی دو دهه آینده، پدیده سالمندی در کشور ما یک مسئله جدی خواهد بود. افزایش انفجارگونه نرخ زاد و ولد در دهه ۱۳۶۰ و تغییراتی که به تبع آن در ساختار جمعیت کشور ایجاد شده، توجه به پدیده سالمندی را به عنوان یک پدیده حتمی در آینده ضرورت می‌بخشد.

در این گزارش آمده است دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مسئول و مرتبط با سالمندان (از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت رفاه و تأمین اجتماعی وسازمان‌های تابعه آن) در حد وظایف جاری خود و اعتبارات تخصیص یافته ، اقداماتی را در زمینه حمایت از سالمندان انجام می‌دهند، اما این اقدامات کافی به نظر نمی‌رسد.

یک نشریه دانشجویی در گرگان توقیف شد

یکی از نشریات دانشجویی دانشگاه علوم كشاورزی گرگان توقیف شد

نشريه دانشجويي دانشگاه علوم كشاورزي گرگان كه با عنوان ياردبستاني (راز) فعاليت مينمود توقيف شد.

به گزارش دانشجو نیوز، به دنبال توقیف این نشریه دانشجویی، مدير مسئول واعضا هيئت تحريه آن توسط "اطلاعات و امنيت استان گلستان" تحت بازجويي قرار گرفتند.

اين نشريه با انتشار وي‍ژه نامه ای در ۱۶ آذر به حمايت از دانشجويان زنداني پرداخته بود. همچنین در این نشریه انتقادهايي از روند جاری کشور چاپ شده است.

گفتني است که بنابر گزارشات اعضاي اين نشريه تعليق شده اند.

عامل حمله انتحاری به فرودگاه مسکو یک زن بود

به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع پلیس روسیه اعلام کردند عامل حمله به فرودگاه مسکو یک زن و مرد همدست وی بوده اند و این دو نفر برای حمله از روش عملیاتی مرسوم شورشیان قفقاز استفاده کردند.

این منابع اعلام کردند انفجار در لحظه ای رخ داد که تروریست مظنون ساک خود را باز کرد؛ فرد تروریست را مردی که در کنارش ایستاده بود همراهی می کرد و این مرد بر اثر انفجار سر خود را از دست داد.

منابع پلیس این فرضیه که تروریست ها قصد داشته اند بمب را در سالن فرودگاه قرار بدهند و همچنین این مطلب را که انفجار به صورت تصادفی اتفاق افتاده است، رد نکردند.

بر اساس اعلام این منابع احتمال دارد بمب از راه دور منفجر شده باشد اما اکنون مدرکی وجود ندارد که همین فرضیه را نیز تایید کند.

منابع پلیس به این نتیجه رسیده اند که حمله به فرودگاه مسکو بر اساس شیوه مرسوم اتباع قفقاز شمالی صورت گرفته است.

انتقال معلم دربند در زندان مشهد به بیمارستان

دانشجونیوز: مهندس سید هاشم خواستار، معلم زندانی که در زندان وکیل آباد شهر مشهد دوران محکومیت خود را می‌گذراند، جهت عمل جراحی هموروئید به بیمارستان امام رضا این شهر منتقل شد.

به گزارش خبرنگار کلمه از مشهد، هاشم خواستار عضو کانون صنفی معلمان مشهد که به دلیل فعالیت‌های صنفی و مدنی از یک سال و نیم پیش بدون مرخصی در زندان وکیل آباد مشهد زندانی است، به دلیل تشدید بیماری‌اش که ناشی از شرایط وخیم زندان است، در بیمارستان بستری شده است.

این معلم بازنشسته مشهدی از دو روز پیش و پس از ماهها که پزشکان زندان وکیل آباد خواستار عمل جراحی وی شده اند، از زندان به بیمارستان امام رضا مشهد منتقل شده و در نوبت عمل جراحی قرار گرفته است.

تاکنون خانواده آقای خواستار بارها درخواست استفاده از حق مرخصی برای این زندانی سالخورده را به مسئولان زندان مشهد داده‌اند که هر بار به طور غیرقانونی و با مخالفت مسئولان اداره اطلاعات و دادستانی مشهد، این معلم دربند از حق مرخصی که شامل همه زندانیان می‌شود، محروم شده است.

در پی بستری شدن آقای خواستار در بیمارستان و عمل جراحی وی، خانواده آقای خواستار مجددا برای این معلم دربند درخواست مرخصی داده‌اند. گفته می‌شود این بار قاضی زندان مشهد به صورت شفاهی موافقت خود با مرخصی این زندانی عقیدتی را اعلام کرده است.

هاشم خواستار، معلم ۵۷ ساله و بازنشسته مشهدی، پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران در دو نوبت بازداشت شد. او ابتدا به جرم قدم زدن در پارک ملت مشهد و در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ دستگیر و بعد از یک ماه و نیم به قید وثیقه ۳۵ میلیون تومانی آزاد شد، اما بعد از گذشت ۴۹ روز از آزادی، وی مجددا بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد.

آقای خواستار در دادگاه بدوی به شش سال حبس محکوم شد که حکم وی در دادگاه تجدید نظر به دو سال زندان تعزیری کاهش یافت.

این معلم بازنشسته مشهد از تاریخ ۲۵ شهریور ۸۸ تاکنون و در حالی که از حق مرخصی محروم بوده است، در زندان وکیل آباد مشهد نگهداری می‌شود.

تهمينه ميلانی: در جشنواره‌ فيلم فجر شرکت نمی کنم

ایسنا: تهمينه ميلاني گفت: من اصلا فرم حضور در جشنواره‌ي فيلم فجر را پر نكرده‌ام.

اين كارگردان كه فيلم آخرش «يكي از ما دو نفر» در بخش «نوعي‌نگاه» جشنواره‌ي فيلم فجر انتخاب شده است، در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار كرد: من اصلا متقاضي حضور در جشنواره نبودم و نمي‌دانم چرا اسم فيلمم در ميان آن آثار اعلام شده، قرار دارد.

وضعیت وخیم جسمی وبلاگ نویس زندانی

خبرگزاری هرانا - وضعیت جسمی حسین رونقی ملکی، زندانی سیاسی محبوس در بند امنیتی ۳۵۰ زندان اوین رو به وخامت گرویده است.

بنا به اطلاع گزارشگران ارگان مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران «هرانا»، یکی از کلیه‌های حسین رونقی ملکی به شدت متورم شده و این در حالی است که مسئولین زندان از رسیدگی به این زندانی سیاسی امتناع می‌کنند.

حسین رونقی ملکی تا به حال چندین نامه از شرح وقایعی که بر وی گذشته را خطاب به دادستان انقلاب تهران نگاشته اما مسئولین زندان با کارشکنی از ارسال نامه‌های وی ممانعت به عمل آورده‌اند.

مسئولین زندان از بیماری‌های جسمی این زندانی برای اعمال فشار بر وی استفاده می‌کنند و تاکنون هیچگونه رسیدگی پزشکی برای درمان عفونت دندان و کلیه وی انجام نداده‌اند.

از سوی دیگر ماموران وزارت اطلاعات با کارشکنی در پرونده این زندانی از تودیع وثیقه یک میلیاردی وی ممانعت به عمل آورده‌اند و از ملاقات‌های حضوری این زندانی با خانواده‌اش جلوگیری می‌کنند.

حسین رونقی در آذر ماه سال ۸۸ بازداشت و به مدت یک سال در سلول‌های انفرادی زندان اوین زیر شکنجه‌های روحی و جسمی شدید به سر می‌برد. وی در مهر ماه سال جاری به ۱۵ سال زندان محکوم و این حکم توسط دادگاه تجدید نظر تایید گشت.

تظاهرکنندگان مصری در قاهره: تونس راهکار است

به گزارش خبرگزاری فرانسه، صدها نفر روز سه شنبه در قاهره پایتخت مصر تظاهرات کردند و با سردادن شعار علیه حسنی مبارک، خواستار اصلاحات اجتماعی و سیاسی شدند. صدها نفر نیز در اسیوط در جنوب و اسماعیلیه در نزدیکی کانال سوئز و در شمال سینا دست به تظاهرات زده اند.

گروه موسوم به جنبش اعتراضی جوانان ششم آوریل نخستین گروهی است که خواستار برگزاری این تظاهرات شد و شماری از نیروهای مخالف دیگر به آن پیوسته اند .

تظاهرکنندگان با الهام گرفتن از تونسی ها از موانع پلیس عبور و تظاهرات در مرکز قاهره را آغاز کردند. تظاهرکنندگان در مقابل شورای عالی قضایی یا مقر دادگاه عالی مصر در مرکز قاهره تجمع کرده بودند.

آنها پارچه نوشته بزرگی را در دست دارند که بر روی آن نوشته شده بود، تونس راهکار است .

یک منبع امنیتی گفت بین بیست تا سی هزار پلیس در مرکز قاهره مستقر شده اند و نیروهای امنیتی خیابانی را که مقر وزارت کشور مصر در آن قرار دارد و خیابانهای اطراف آن را به محاصره در آورده اند.

بی خبری از وضعیت یک زندانی بیمار بهائی

خبرگزاری هرانا - از وضعیت فیض الله روشن، شهروند بهایی ساکن ساری با گذشت یک هفته از زمان بازداشت اطلاعی در دست نیست.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران"هرانا"، در حالی که قرار بازداشت یک هفته ای مهندس فیض الله روشن از روز شنبه دوم بهمن ماه به پایان رسیده است، نامبرده همچنان در بازداشت به سر میبرد و هنوز هیچ دلیلی برای دستگیری وی به خانواده اش ارائه نشده است.

این زندانی از بیماری دیابت رنج می برد و هفته گذشته، بازپرس پرونده کتبا اجازه رساندن لباس و داروهای مربوط به بیماری دیابت ایشان را صادر کرده است ولی مسئولین بازداشتگاه از پذیرفتن دارو و لباس برای ایشان با این استدلال که در بازداشتگاه همه چیز موجود است، سر باز زده اند.

مراجعات مکرر خانوده وی به دادسرا در هفته جاری بدون نتیجه مانده و مقامات مسئول با امروز و فردا کردن حتی به وکیل نیز اجازه ملاقات با وی را نداده اند.

بلاتکلیفی ابوالفضل طبرزدی در زندان کارون اهواز

خبرگزاری هرانا – ابوالفضل طبرزدی با گذشت بیش از یک ماه بازداشت همچنان بصورت بلاتکلیف و در بند عمومی زندان کارون اهواز نگهداری می شود.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، علی رغم پیگیری های خانواده این زندانی سیاسی و ارائه نامه جهت تبدیل قرار بازداشت موقت به کفالت و یا وثیقه به دادگاه انقلاب اهواز، مسئولین قضایی تاکنون اقدامی را انجام نداده و نامبرده حتی تفهیم اتهام نیز نشده است.

شایان ذکر است، ابوالفضل طبرزدی به اتهام ارتباط با عموی خود در زندان رجایی شهر کرج در 27 آذرماه سالجاری توسط دست کم 9 تن از ماموران وزارت اطلاعات در منزب پدری اش بازداشت و پس تحمل 18 روز انفرادی در اداره اطلاعات اهواز به زندان کارون منتقل شد.

فیلم؛ تظاهرات جوانان مصری علیه دیکتاتوری مبارک

شماری از مردم مصر بویژه جوانان امروز با برگزاری تظاهرات و درگیری با نیروهای دولتی، خواستار برکناری حسنی مبارک رئیس جمهور این کشور شدند. این در حالیست که وزیر امور خارجه آمریکا گفته معتقد است دولت مصر برغم اعتراض ها، دولتی "با ثبات" است. از سوی دیگر جفری فلتمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور خاورمیانه که در تونس بسر می برد، دولتهای عربی را به انجام اصلاحات سیاسی فراخواند.


 

چند رويداد چشمگير ايران در طول زمان در پنجم بهمن; کناره گيري قوام، کتک خوردن فروغي، مرگ وثوق الدوله ، حکم اعدام خسرو گلسرخي و

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
در اين روز در سال 1301 خورشيدي ( 25 ژانويه 1923) قوام السلطنه دو روز پس از انتشار مقاله روزنامه قيام كه با اهانت به سلطان احمد شاه قاجار به او پرخاش كرده بود كه با اين همه مخالفت و نارضايي، چرا و به چه دليل قوام السلطنه را از نخست وزيري عزل نمي كند كنار گيري كرد. مخالفان قوام السلطنه روز افزون شده بودند و ظرف يك هفته چند تن از مخالفان او به انتشار روزنامه دست زده و عرصه را بر او تنگ كرده بودند. مجلس كه در انتظار كناره گيري قوام بود نسبت به نخست وزيري ميرزا حسن مستوفي تمايل خود را اعلام داشت. يك هفته بعد هم احمد شاه از تعقيب ناشر روزنامه اقدام صرف نظر كرد.

پنجم بهمن 1314 (25 ژانویه1936) علي منصور متهم شد که در زمان وزارت از يك شركت خارجي مقاطعه كار راه سازي در ايران رشوه گرفته است. در پي اين اتهام وزارت دادگستري براي او پرونده تشكيل داد و كار تحقيق از او را آغاز كرد. علي منصور پيش و بعد از شهريور 1320 بارها وزير و نخست وزير و سفير شده بود. علی منصور در سال 1320 نخست وزیر بود و در حساسترین لحظه که نیروهای خارجی وارد کشور شده بودند ـ سوم شهریور 1320 ـ کنار گیری کرد و ....

پنجم بهمن سال 1320 (25 ژانويه1942 )

محمدعلي فروغي نخست وزير وقت هنگام دفاع از لايحه دولت مبني بر امضاي پيمان اتحاد با انگلستان و شوروي (دو دولتي كه ايران را اشغال نظامي كرده بودند) درمجلس شوراي ملي، توسط يك تماشاگر كتك خورد و اگر نمايندگان به كمك او نشتافته بودند كشته شده بود. با وجود اين، لايحه وي در جلسه بعدي مجلس (ششم بهمن ماه) به تصويب رسيد و ايران رسما به صف كشورهاي درحال جنگ با آلمان، ايتاليا و ژاپن پيوست. در این جلسه تنها 13 نماينده به لایحه راي مخالف داده بودند و گفته بودند كه در طول تاريخ بستن پيمان اتحاد یک دولت با دولت هايي كه آن كشوررا در اشغال نظامي داشتند بي سابقه بوده است (اتحاد غالب با مغلوب!). اين دو دولت [لندن و مسکو]، نخست بايد نيروهاي خود را خارج سازند، عذرخواهي كنند، غرامات وارده را بپردازند و سپس موضوع اتحاد بررسي شود. پيمان اتحاد نهم بهمن ماه ميان نمايندگان سه دولت به امضاء رسيد. همين اتحاد سبب شد كه ايران بعدا (پس از جنگ جهاني دوم) از اعضاي سازمان ملل متحد (متحدان در جنگ با آلمان و ژاپن و فاتحان جنگ جهاني دوم) شود ـ سازماني كه در 60 سال و اندي عمر خود، تنها در خدمت و ابزاري در دست پنح دولت فاتح جنگ بوده است و كوچكترين گام عملي در اجراي اعلاميه حقوق بشر و گسترش فرهنگ عمومی برنداشته است.

محمدعلي روشن ضارب محمدعلي فروغي در جریان مذکرات مجلس، با صدای بلند و فریاد فروغي را متهم كرده بود كه عامل انگلستان بوده و ژنرال نخجوان را كه مانع دفاع ارتش از وطن شده بود كه رسالت ميهني آن بود به جاي محاكمه و اعدام، دوباره وزير جنگ كرده بود.

پنجم بهمن 1329وثوق الدوله كه در زمان رئيس الوزرايي خود بادريافت رشوه از انگلستان با امضاي قرار داد ننگ آور سال 1919 با تحت الحمايه انگلستان شدن ايران موافقت كرده بود و با وجود اعتراف به گرفتن رشوه و پس دادن آن بعدا هم داراي مقام داراي مقام دولتي شده بود! در 78 سالگي درگذشت.

جان فاستر دالس وزير امور خارجه وقت آمريكا
كه وارد تهران شده بود از پنجم بهمن 1336 (25 ژانویه 1958) مذاكرات خود را با مقامات ارشد ايران آغازكرد كه عمدتا سرّي و در راستاي چگونگي مبارزه با كمونيسم و محاصره شوروی بود . قبلا نيز سلوين لويد وزير امور خارجه انگلستان به ايران آمده بود. رادیو مسکو همان وقت به دولت تهران هشدارداد که برای ماندن چندروزه بر اریکه قدرت ایرانیان را به کشتن ندهد. وارد توطئه غرب شدن علیه همسایه دیوار به دیوار، خیانت به ملت است زیرا اگر درگیری روی دهد این مردم ایران هستند که آسیب خواهند دید. آیا مقامات تهران وقت کرده اند بیاندیشند که درصورت وقوع درگیری، غرب با کدام وسیله و امکانات خواهد توانست به کمک ایران بشتابد؟. ما همسایه شما هستیم و غرب تا شما هزاران کیلومتر فاصله دارد و بخاطر شما هم خطر جنگ اتمی را برخود هموار نخواهد کرد.

پنجم بهمن 1352 (25 ژانويه 1974) رادیو ایران گزارش کرد که محكمه تجديد نظر ارتش حكم اعدام پنج تن از چپگرايان را كه متهم به تباني براي آسيب زدن به جان خانواده شاه شده بودند تاييد كرده است. اين پنج نفر؛ خسرو گلسرخي (روزنامه نگار و شاعر)، عباس سماكار، محمدرضا علامه زاده، طيفور بطحايي و كرامت دانشيان بودند. ساير متهمان اين پرونده به زندان (از سه سال تا دائم) محكوم شده بودند. رای محکمه تجدید نظر در مورد محکوم شدگان برای اظهار نظر شاه به دفتر وی ارسال شده بود. طبق معمول (و اصطلاحا برای خالی نبودن عریضه)، انجمن هاي بين المللي مدافع حقوق بشر به اين حكم اعتراض كردند و ....

بالای صفحه

... بیشتر