xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

جمعه ، 15 بهمن  89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net


عکس/ تجمع عظیم امروز، جمعه، مصری ها در میدان تحریر قاهره



خبرهای کوتاه از آخرین تحولات مصر

بی بی سی : دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا گفته است: " در مصر، ثبات نیست. برای دستیابی به ثبات، نیازمند تغییر، اصلاحات و یک دوره انتقالی هستیم."

تلویزیون نیل گزارش می دهد که حسنی مبارک، ساعات مقررات ممنوعیت آمد و شد را کاهش داده است. از امروز، این ممنوعیت از ساعت 19:00 تا 06:00 به وقت محلی است.

سایت خبر آنلاین سخنان سرتیپ عبدالرحیم موسوی جانشین فرمانده کل ارتش ایران را نقل کرده که به همتای مصری خود گفته "از ارتش ایران در سال 1357 الگو گرفته و به مردم بپیوندید."

تلویزیون دولتی نیل در یک خبر فوری گزارش داد که دو گروه دیگر مخالف نیز به دعوت مذاکرات پاسخ مثبت داده اند. الوفد و التجمع در مذاکرات مربوط به اصلاحات سیاسی و قانون اساسی شرکت می کنند.

به گزارش خبرگزاری رسمی مصر، در میان این هرج و مرج، حسنی مبارک، رییس جمهوری مصر با وزیران اقتصادی دیدار می کند. برآورد می شود که در اثر این ناآرامی ها، اقتصاد مصر روزانه بیش از 300 میلیون دلار خسارت می بیند.

بعد از درگیری های شدید هفته گذشته میان طرفداران و مخالفان حسنی مبارک در قاهره، در حال حاضر اوضاع آرام تر شده است اما هنوز هم گزارش هایی از بروز ناآرامی در دست است.

بی بی سی : به نظر می رسد اوضاع، با آن سرعتی که مقامات می خواهند، نتواند به حال عادی برگردد. بنابر گزارش ها، بازار بورس در روز دوشنبه بازگشایی نمی شود. خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرگزاری رسمی مصر گزارش داده که "در مورد از سرگیری فعالیت بازار بورس، هنوز تصمیمی گرفته نشده."

جان دونیسون، از خبرنگاران بی بی سی از شاهدان عینی در منطقه سینای شمالی در مصر نقل می کند که شعله های حریق خط لوله گاز در فاصله چند مایلی دیده می شود. مقام های اسرائیلی این حادثه را یک حمله "تروریستی" می دانند اگرچه چنین موضوعی تایید نشده است. به گفته خبرنگار ما، برای خیلی ها در اسرائیل توقف انتقال گاز، نشان دهنده اهمیت روابط تجاری گسترده با اسرائیل است.

هنوز هم در خیابان های اطراف میدان تحریر، تنش هایی دیده می شود. ایان پنل، خبرنگار بی بی سی می گوید جمعیتی کوجک، از معترضان می خواهد که محل را ترک کنند و مخالفان حسنی مبارک، افرادی را که ظن آن می رود که نفوذی های امنیتی دولت باشند، از محل دور می کنند.

عبدالوهاب مبروک، فرماندار سینای شمالی به تلویزیون عربی بی بی سی گفت که انفجار سینا در محلی صورت گرفت که دو خط لوله گاز از هم جدا می شوند؛ یکی به اردن می رود و دیگری به اسرائیل. وی گفت: شکر خدا نشت گاز در این تاسیسات را متوقف کرده ایم. اکنون حریق تحت کنترل است.

وائل عباس، وبلاگ نویس در توئیتر نوشته است: "تمامی فعالان حقوق بشر که در مرکز هشام مبارک فعالیت می کردند و بازداشت شده بودند، همین الان آزاد شده اند."

به نوشته نیویورک تایمز، مقام های دولت آمریکا می گویند در این باره با هم گفتگو کرده اند که به آقای مبارک پیشنهاد کنند به خانه اش در تفرجگاه ساحلی شرم الشیخ برود یا برای انجام معاینات بیشتر پزشکی عازم آلمان شود. نیویورک تایمز می نویسد که چنین اقداماتی باعث می شود که حسنی مبارک خروج آبرومندانه ای داشته باشد

بی بی سی : تصاویری از صف های طولانی در برابر بانک ها در قاهره منتشر شده است.

شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل از حسنی مبارک، رئیس جمهور مصر ستایش به عمل آورده است. آقای پرز گفته است خدمات آقای مبارک به صلح، هرگز فراموش نخواهد شد.

یان پنل، خبرنگار بی بی سی می گوید ارتش مانع از رساندن غذا به معترضان میدان تحریر می شود. خبرنگار ما می گوید مردم، با خشم می گویند ارتش می خواهد معترضان را گرسنه نگه دارد.

جیم میور، خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید بسیاری از معترضان، شب را جلوی تانک ها سپری کردند تا مانع از پیشروی تانک ها به میدان شوند. خبرنگار بی بی سی می گوید رابطه معترضان با ارتش کماکان خوب است و مردم حاضر در میدان بر این باورند که ارتش با تانک های خود وارد میدان نمی شود ولی اگر ارتش دست به چنین اقدامی بزند، آنها آماده هستند تا خود را زیر چرخ های تانک ها بیاندازند.

معترضان میدان تحریر می گویند این میدان را ترک نمی کنند اما با بازگشایی بانک ها و مراکز تجاری، این هراس وجود دارد که ارتش به مقابله با معترضان خواهد پرداخت.

منابع خبری می گویند گروهی از مسیحیان قبطی مصر امروز در میدان تحریر حضور خواهند یافت تا به معترضان ضد دولتی بپیوندند.

جان لاین، خبرنگار بی بی سی در قاهره می گوید اخوان المسلمین با قبول مذاکره، دست به قمار بزرگی زده است. خبرنگار بی بی سی می گوید به شهرت و اعتبار این گروه اسلامگرا، به دلیل عدم حضور محسوس در ناآرامی ها، "ضربه اساسی" وارد شده است.

ارتش شب گذشته سعی کرد معترضان را به گوشه ای از میدان هدایت کند تا این میدان اصلی پایتخت را برای استفاده عموم آماده کند اما مقاومت معترضان مانع از این کار شد.

معترضان ضد دولتی کماکان در میدان تحریر قاهره حضور دارند و از ترک محل به رغم درخواست ارتش خودداری می کنند.





صد و بیست و یک اعدام در شش هفته: محسنی اژه ای اعدام های پنهانی اعلام نشده در بیرجند را مورد تایید قرار داد

تنها یک روز پیش از آنکه دوگزارشگررسازمان ملل خواستار توقف اعدام ها و اعزام گزارشگرویژه به ایران شدند، غلامحسین محسنی اژه دادستان کل کشور به اعدام برخی از زندانیان درزندان بیرجند اشاره کرد و از اعدام های دیگر طی روزهای آینده خبر داد. این درحالی است که منابع رسمی از جمله دادستانی کل کشور و دادگستری استان خراسان جنوبی تا کنون خبری درخصوص اعدام زندانیان موادمخدری در ۱۱ بهمن در زندان بیرجند منتشر نکرده اند.

دادستان کل کشور روز ۱۱ بهمن ماه درجمع خبرنگاران گفت:«سحرگاه امروز تعدادی از قاچاقچیان مواد مخدر در بیرجند اعدام شدند و طی روزهای گذشته نیز تعدادی از قاچاقچیان مواد مخدر در تهران و کرج اعدام شدند.» (لینک به منبع خبر: خبرگزاری فارس)

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اطلاعات موثقی را از منابع محلی دریافت کرده است که نشان می دهد که طی ماه های گذشته دهها نفر از متهمان موادمخدری در زندان بیرجند به دار آویخته شدند. همچون اعدام های صورت گرفته در زندان وکیل آباد مشهد که در گزارش کارشناسان سازمان ملل نیز به آن اشاره شده است، مقامات قضایی از اعلام اعدام های گسترده پنهانی در این زندان خودداری کرده اند. یک منبع موثق به کمپین گفت که طی پنج ماه گذشته بیش از پنجاه نفر از متهمان مواد در این زندان اعدام شده اند. با توجه به اینکه هیچ خبری در خصوص اعدام زندانیان موسوم به موادمخدری از این زندان منتشر نشده کمپین در تلاش است تا به جزییات وضعیت اعدام ها دراین زندان دست یابد با این وجود تصریح دادستان کل کشور مبنی بر وقوع اعدام ها در این زندان نشان دهنده وقوع جریان اعدام در این زندان می باشد.

خبر اعدام های مورد اشاره اژه ای در تهران و کرج پیش از این در رسانه های رسمی دولت و یا قوه قضائیه ایران منتشر نشده است. این درحالی که است که طی ماه های گذشته کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران اطلاعاتی مبنی بر اجرای احکام در برخی زندان ها – ازجمله زندان وکیل آباد مشهد و زندان بیرجند- دریافت کرده بود که توسط دستگاه قضایی اعلام نشده بود. طبق اطلاعاتی که یک منبع موثق در اختیار کمپین قرار داده است اعدام های زندان بیرجند نیز مشابه با اعدام های زندان وکیل آباد مشهد به صورت ناگهانی صورت گرفته و خانواده ها ووکلا هیچ اطلاعی از وقوع اعدام ها نداشته است. این درحالی است که طبق قوانین جمهوری اسلامی پیش از اعدام باید خانواده ها ووکلا از زمان اجرای حکم مطلع شوند.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران معتقد است که اظهارات دادستان کل کشور نشان دهنده اجرای مجازات اعدام در برخی زندان هاست که به صورت رسمی اعلام نمی شود.
این اظهارات محسنی اژه ای در کنفرانس خبری اش در روز یازده بهمن در مورد اعدام های صورت گرفته در زندان بیرجند ، یک نمونه از اعدام های پنهانی در این زندان است.

از زمانی که محسنی اژه ای به صندلی دادستان کل کشور تکیه زده است سرعت اعدام ها روند سرسام‌آوری به خود گرفته و علاوه بر افزایش اعدام های اعلام شده، اعدام های پنهانی و مخفی که توسط مقامات قضاییه به رسانه ها اعلام نمی شود نیز افزایش یافته است. در برخی هفته ها موارد تعداد اعدام هایی که اعلام نمی شود چندین مرتبه از اعدام های اعلام شده بیشتر است.

دادستان کل کشور پیش از این در یک کنفرانس مطبوعاتی در تاریخ ۱۹ مهر اعلام کرده بود که ” طبق دستور رئیس قوه قضائیه برای برخورد یکسان با قاچاقچیان پرونده‌ها به دادستان کل کشور محول شده” و وی به دادستان های کل کشور دستور داده است که متهمان مربوط به مواد مخدر در کوتاهترین زمان ممکن محاکمه شوند و در اجرای احکام هیچگونه رحمی به انان نشود. وی حتی در این کنفرانس تلویحا اظهار داشت که بعضا افراد ردهء پایین در این پرونده ها به جای قاچاقچیان اصلی اعدام شده اند.

وی گفته است :« بعضی از افرادی که مواد مخدر از انها کشف میشوند قاچاقچی اصلی نیستند و بهره مادی از این بابت نمیبرند، بلکه قاقچاقچی اصلی این افراد را اجیر کرده و فریب میدهد در حالی که خودش در جای امنی نشسته است و فرد دیگری به جای او محاکمه و حتی اعدام میشود.» (لینک به کنفرانس خبری ۱۹ مهر محسنی اژه ای)

برخی منابع موثق به کمپین بین المللی حقوق بشرگفتند که صدها زندانی مرتبط با مواد مخدر که حکم اعدام دریافت کرده اند و در پرونده بسیاری از آنها ابهامات زیادی وجود دارد به لحاظ طی روند دادرسی هم اکنون در زندان های مختلف کشور در انتظار اعدام به سر می برند و با توجه به سیاست دادستان کل کشور مبنی بررسیدگی سریع- یا همان اعدام سریع متهمان- این نگرانی وجود دارد که روند گسترده اعدام ها طی هفته ها وماه های اینده همچنان ادامه یابد.
همچنین محسنی اژه ای از اعدام یک نفر در ایلام و یک نفر در کرمان در این کنفرانس خبر داده است که براساس تحقیقات کمپین پیش از این در رسانه های رسمی ایران به این اعدام ها نیز هیچ اشاره ای نشده است.

تحقیقات کمپین نشان می دهد که در برخی از پرونده ها صدور احکام اعدام بر مبنای اعترافاتی بوده که تحت فشار وشکنجه از متهمان در اداره مبارزه با مواد مخدر تحت مسوولیت فرماندهی نیروی انتظامی، ادارات آگاهی شهرها و بازداشتگاههای نیروی انتظامی ، اطلاعات سپاه و وزارت اطلاعات در استان های مختلف صورت گرفته است.

مطلب مرتبط کمپین- ۹۷ اعدام در ۳۰ روز: افزایش خیره کننده اجرای احکام اعدام توسط قوه قضاییه
خبرگزاری های دولتی از اعدام ۲۴ تن در فاصله زمانی اول تا ۱۱ بهمن ماه خبر داده اند. پیش از این کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران سیاهه ای از اعدام های انجام شده در حدفاصل تاریخ ۲۹ آذر تا پایان دی ها منتشر کرده بود. طبق آمارهایی که کمپین محاسبه کرده است از تاریخ ۲۹ آذر تا ۱۱ بهمن ۱۲۱ نفر در ایران اعدام شده اند. این آمار البته تعداد اعدام های انجام شده در زندان بیرجند و زندان هایی مانند کارون وسپیدار شهر اهواز و زندان شهر تایباد ( که کمپین گزارشاتی درمورد اجرای احکام اعدام در آنها را نیز دریافت کرده) نمی شود.

این ۲۴ اعدام اخیربه شرح زیرهستند:

-دو نفر – یک نفر ایلام و یک نفر کرمان – تاریخ انتشار خبر اعدام توسط دادستان کل کشور ۱۱ بهمن – خبرگزاری فارس
- یک نفر ( عبدالرضا غرابات ) – زندان کارون اهواز – ۹ بهمن – وب سایت تغییر و خبرگزاری فار
-یک نفر ( زهرا بهرامی ) -زندان اوین تهران – ۹ بهمن – خبرگزاری فارس
-سه نفر – زندان ارومیه – ۷ بهمن ۸۹ – خبرگزاری ایرنا
-هفت نفر – زندان غزل حصار کرج – ۷ بهمن ۸۹ – واحد مرکزی خبر
-یک زندانی سیاسی به نام فرهاد تارم – زندان ارومیه – ۶ بهمن ۸۹ – کوردستان مدیا
-دو نفر – زندان بجنورد – ۴ بهمن ۸۹ – دادگستری استان خراسان شمالی
- دو نفر (جعفر کاظمی و محمدعلی حاج آقایی زندانیان سیاسی) – زندان اوین تهران – ۴ بهمن ۸۹ – خبرگزاری ایسنا
-سه نفر- زندان اوین – ۴ بهمن ۸۹ – خبرگزاری ایسنا
-یک نفر – در ملاءعام در کرج – ۴ بهمن ۸۹ – خبرگزاری فارس
-یک نفر – زندان یاسوج – ۳ بهمن ۸۹ – خبرگزاری ایلنا




سخنرانی و پرسش و پاسخ آقای بهرام مشیری در اطاق عصر روشنگری

http://www.irsdf.net/?q=node/122

http://www.4shared.com/audio/-Xczia36/Bahram_Moshiri_-_Nghd_Eslam_-_.htm part 1

http://www.4shared.com/audio/vxfQpoRC/Bahram_Moshiri_-_Naghd_Eslam_p.htm part 2




جنتی دین ندارد، به هیچ خدایی معتقد نیست، آخرت را باور ندارد!"

جنتی دین ندارد!!! من را خوب می شناسید، من هم شما را بهتر از خودتان می شناسم، شما رفیق گرمابه و گلستان پدرم بودید، از سوادتان نمی دانم، اما مطمئنم اگریک برگه سئوالات آزمون نامزد های خبرگان را پر کنید، نمره قبولی - حتی ناپلئونی - نخواهید آورد، اما از دینتان خوب می دانم، از دوران قبل از انقلاب و زوزه شغالها بگذریم، از تضرع شما نزد ساواکی ها که موجب خجلت وسرافکنندگی فرزندتان در زندان شده بود هم می گذریم، بگذارید از دوران شورای نگهبان که در خانه ی سازمانی پشت شورا مشترک زندگی می کردیم یادی کنم، شما بودید و همسرتان، پیرزن و پیرمرد، یا به قول امروزه ها مادام مسیو! ما بودیم و هفت سر عائله!. سالن آفتابگیر جنوبی و اتاق بزرگ جنوبی آن - به قول فرنگی ها مستر بدروم - در اختیار شما بود، قسمت کوچک زائده شمالی ( ال) سالن با تخته نوپان جدا شده بود و ما به عنوان پذیرایی از آن استفاده می کردیم. اتاق های شمالی بالا هم در اختیار ما بود، در این زندگی مشترک از جیک و پیک هم خبر داشتیم.

من نوجوان بودم و اکثر آن سالها را در جبهه گذراندم، حسین ما که شهید شده بود و حسین شما هم در خانه تیمی نفاق کشته شده بود، اما علی و محمد شما در سنی بودند که می توانستند فرمانده لشگر باشند، هر روز برای علی پستی دست و پا می کردید، یادم می آید که وزیر ارشاد از تحمیل شما می نالید! بعد استانداری خراسان را دست و پا کردید و آن فضاحت ببار آمد! در انتخابات نهم شما احمدی نژادی شدید و احتیاطاً علی آقا مسئول استانهای ستاد هاشمی شد، اما شگفت اینکه بعد از انتخابات خط عوض کرد و معاون وزیر کشور احمدی نژاد شد! حالا هم که در کویت، اوضاعش کویت است! می بینید، این خط و خط بازی فقط برای پست و مقام و قدرت است ! محمد درس نخوانده بود، او را راننده و محافظ مخصوص خود کرده بودید.

بعضی روزها با محافظان اعضای شورا اختلاط می کردم، حرف های آنها شنیدنی بود، به شما لقب حاجی بنزی داده بودند، از بس بنز بیت المال از رده خارج کرده بودید، یک چروکی چیف و یک بنز سفید مدل بالا - آنروزها به بنز عقابی معروف بود - در اختیار شما بود، یک بنز سرمه ای صفر کیلو متر هم از سازمان تبلیغات گرفته بودید که با یک راننده در اختیار سرکارعلیه بود که به خان باجی ها سر بزند! آنروزها می گفتند شما و آقای صانعی انجمن اسلامی شورای نگهبان هستید. البته دبیر شورا حضرت آیت الله صافی گلپایگانی بود، که تحمل نکرد و شورا را به انجمن اسلامی آن سپرد، ظاهراً بعدها عضو دیگر انجمن هم شورشی شد! اما شما این انجمن یک نفره راادامه داده و خواهید داد، امام زمان(عج) هم ظهور کنند، او را ممیزی خواهید کرد، خدا کند که صلاحیت حضرت را رد نکنید - که می کنید - نمی دانم از نظر شما ولی عصر حجه ابن الحسن المهدی روحی له الفداه التزام عملی دارد یا نه!!

راستی دعوای مرغ و خروس ها یادتان است؟ ما مدتها در خانه مان می خندیدیم، نیازی به مهران مدیری و برره نبود، اصلاً مهران، برره را از الگوی آن سالهای شورای نگهبان دزدیده است و حق کپی رایت آن برای ما محفوظ است، من قفسی ساخته بودم در آن مرغ و خروس نگهداری می کردم، خروسی زیبا با سینه ای ستبر و تاجی برازنده و چند مرغ کاکل زری، در طایفه مرغان تعدد زوجات حل شده است، اما خدا نکند پای خروسی به قلمرو خروسی باز شود، جنگ خروسها دیدنی است، اما برای خروس ضعیف تر تاجی نمی ماند، یکروز صبح که برای دانه دادن مرغها رفته بودم، دیدم یک خروس و دو مرغ اضافه شده است، ظاهراً سرکار علیه از اطراف اصفهان آورده بودند، من که جنگ خروس داخل منزل را تجربه داشتم، از این تجاوز آشکار در روز روشن به حریم مرغان خود سخت آزرده شدم، خصوصاً که خروسی هم در کار بود و ما هم غیرتی!! اما آیین همسایه داری و شرط ادب مانع از ابراز احساسات درونی این نوجوان می شد، با ژستی سخاوتمندانه دانه ها رابا مرغ همسایه غاصب به اشتراک گذاشتم، همان روز جنگ مغلوبه شد و خروس خوش قد و بالای من خروس شما رامنکوب و زمام اختیار قفس را در دست گرفت، محرمانه فی المجلس هر دو مرغ را به عقد دائم خروس خویش درآوردم و در عالم نوجوانی، انگار ارتفاعات بازی دراز یا شاخ شمیران را فتح کرده ام بادی به غبغب انداخته و وارد خانه شدم، موقع صبحانه قصه را تعریف کردم و مادر و پدر قدری مرا نصیحت کردند. حضرت عباسی والدین من حق بزرگی به گردن شما دارند، وگرنه همان چند سال از دست من دق کرده بودید!! آخر سرکار علیه خروس زبان بسته را از قفس نجات و در باغ شورای نگهبان رها کرد، حال و روز مش جعفر باغبان دیدنی بود، خروس سرکار علیه گلهایش راخراب می کرد، یا پاله می داد و بذرش را تباه!

از صحنه های دیدنی که از پشت درختان نظاره می کردیم و در عالم بچگی می خندیدیم، وقتی بود که سرکار علیه به مرغ هایش - که به عقد فضولی خروس من درآمده بودند - غذا می داد، اول با تلاشی زائد الوصف مرغ و خروس مرا زیر جعبه میوه می کرد تا غذای مرغان او را نخورند و سپس دانه می ریخت! حق داشت! من که این کار را نمی کردم به این دلیل بود که فکر می کردم نفقه مرغان او هم با خروس من است!! این خنده ها دیری نپایید، بسوزد این حس هوو گری، آخرش این حسادت و رقابت بین الخروسین کار دست ما داد، سرکار علیه تحمل این هم ضرب و شتم خروس را نکرد، آخر تاج خروس بینوا از خون دلمه بسته بود، نمی دانم حکم اعدام خروس را از کدام فقیه عالیقدر گرفته بود، محارب بود یا معاند، یا به حکم قصاص! هر چه بود یکروز دیدیم خروس را سر بریده اند و پشت در آشپزخانه ما قرار داده اند!!! باز به فضای جبهه و جنگ برگشتم، می خواستم انتقام خروس شهیدم را بگیرم که پدر مانع شد و مرا به صبرو - نه استقامتی در کار نبود - فقط صبر دعوت کرد.

یکروز صبح که با لباس زیر خوابیده بودم، چشمان خود را باز کردم و سرکار علیه را بالای سر خود در اتاق مشغول تفحص یافتم، حیا کردم، خود را به خواب زده و چند غلطی در خواب زدم تا نگران از بیدار شدنم اتاق را ترک کند! شاید تعجب کنید که چرا این قصه ها را می گویم، بعد می فهمید

یکروز بیدار شدیم و دیدیم که تمام وسائل کمد فلزی انباری ما وسط انبار است و کمد نیست! دیدم کمد در محدوده نورگیر فی مابین - یا همان نقطه صفر مرزی - رفته است، با خود گفتم: لابد کمد پا در آورده یا اجنه چنین کرده اند! پس حتما جن کمد حقیقت دارد! با عجله رفتم و درب کمد را قفل کرده و کلید را برداشتم، خوب جن ها را در کمد محبوس کرده بودم! منتظر ماندم تا صدای جن ها در آید! بعد از ظهر صدای شیون و زاری از خانه همسایه می آمد، نکند جنی در کمد خفه شده باشد؟ این مجلس عزای اجنه است؟ نه، صدای سرکار علیه است، حاجی آقا را علیه من تحریک می کند! و عصر باز پدر گفت: می دانم حق با توست، ورود به منزل ما و رفتن سر کمد انباری خصوصی و خالی کردن آن ، همه خلاف و اشتباه، اما همسایه است، باید سوخت و ساخت! باز هم حاجی آقا برنده و کلید تسلیم شد! باز می گویید این قصه ها برای چیست؟ صبر داشته باشید، من بچه آخوندم، آخرش یک راهی پیدا می کنم تا گریزی به صحرای کربلا بزنم.

بدتر از همه آن موقعی بود که من تنها مانده بودم و خانواده به حج مشرف شده بودند، خوب یک نوجوان دانش آموز تنها چه سرگرمی دارد، یک تلویزیون 16 اینچ گروندیک تمام سرگرمی من بود، بعد از ظهر به خانه آمدم، در پذیرایی کوچکی که ذکرش رفت اثری از تلویزیون نبود، لابد دزد به شورای نگهبان زده است! سیم آنتن هم سرجای خود نبود، باز اطلاعات عملیات بازی درآورده - آخر من از دوم دبیرستان جبهه بودم - از پشت بام شروع کردم و سیم آنتن را دنبال کردم، سر سیم مستقیم به مستر بدروم مادام مسیو می رفت، آه از نهادم برآمد، سیم را با شدت کشیدم، بماند که چه شد و چه حکایت ناگفتنی بعدی پیش آمد، هر چه بود اینبار حاجی آقا رسماً و شخصاً وارد کارزار شد، یادش بخیر، چهره حاجی آقا و پلیس خبر کردنش دیدنی بود! راستی حاجی آقا ؛ امضای مرا روی آن کاغذ پاره کوچک در حضور ماموران نیروی انتظامی حتماً درج در پرونده رد صلاحیت بفرمایید! من که حال کردم، شما را نمی دانم، به غیرت و شهامت کودکی ام می بالم. در حال و هوای کودکی خوب درسی به حاجی آقا دادم! می دانید وقتی مرا برای مجلس رد صلاحیت کردند، هیچ چیزی در پرونده نبود، فقط آقای علیزاده از خجالت سرش راپایین انداخت و آقای کعبی گفت: " آقای جنتی از دست شما سخت عصبانی است، دل او را بدست آور!" و من گفتم: " می دانم کجایش می سوزد"

یادت می آید؟ بیست و هفت سال پیش بود، آنروز به پدر گفتم: " جنتی دین ندارد، به هیچ خدایی معتقد نیست، آخرت را باور ندارد!" باید می دانستم که روزی برای صلاحیت من می نویسی:" عدم التزام عملی به ولایت فقیه و اسلام" ( این هم گریز به صحرای کربلا! ) آنروز پدر می گفت: " نه، او یک عالم است، حرمتش را نگهدار و این حرف ها را نزن" اما وقتی دید پس از آن همه جلسه با آیت الله راستی کاشانی، آیت الله طاهری خرم آبادی ، شما، پدر و نمایندگان انجمن حجتیه و تنظیم و امضای صورتجلسه، در نماز جمعه قم آن مطالب خلاف واقع و دروغ را گفتید و دربازگشت از قم در برابر اعتراض معظم له فقط عذرخواهی کردید وکاغذی رااز جیب در آوردید و گفتید، قبل از رفتن به نمازجمعه بچه های ..... این کاغذ را به من دادند و گفتند در نماز بگو! و قول دادید که جبران کنید و هرگز نکردید، بر ایشان میزان دیانت و التزام عملی به اسلام شما آشکار شد، بار بعدی که برای معظم له دینمداری شما ثابت شد در ماجرای مرجعیت بود، و بعد هم که خروج ایشان از شورای نگهبان!

حاجی آقا؛ بر گذشته ها صلوات، این را برای درد دل ننوشتم، می خواستم از آن یک میلیارد مرحمتی حضرت اوباما، که با دست مبارک خادم الحرمین الشریفین الملک عبدالله به سران فتنه داده اند، سهمی هم برای ما در نظر بگیرید، ما که سر فتنه نیستیم، اما بقدر ته کیسه ای هم برای تهان فتنه ما را بس است، باور بفرمایید، پیامبر و اصحاب فقط سه سال در شعب ابیطالب بسر بردند، ما پنج سال است که در شعب ابیطالبیم، بسیار تحقیق کرده ام، فقط شما این اسناد را دیده اید و احتمالاً ملک فهد - اشتباه نکرده ام، ملک فهد بود یا ملک عبد العزیز که هم سن و سال حضرتعالی بود - حتی از شخص ملک عبدالله هم جویا شدم، اظهار بی اطلاعی می کرد. به حرمت همسایگی - که پیامبر آنقدر سفارش فرمود که اصحاب گمان کردند همسایه ارث می برد - یا به آن نان و نمکی که مرغ های ما با هم خوردند، به خون خروس شهیدم، ما را بی خبر نگذارید.
دکتر مهدی خزعلی




Lucìa Garcia Guerrero

http://www.youtube.com/watch?v=mUdcF7H7mGs&feature=player_embedded




فیلم بانوی گل سرخ

http://www.youtube.com/watch?v=gw2BW60LyBA&feature=player_embedded





گزارش تصویری،فیلم و چند عکس منتخب، از اعطای خون تظاهر کنندگان مخالف اعدام وتلاش برای دادن آن به نمایندگی جمهوری اسلامی در شهر فرانکفورت در آلمان در 4 فوریه 2011.هدف از این حرکت اعتراضی نمادین که سرانجام به تعطیل این نمایندگی در آن روز منجرشد،دادن این پیا م به رهبری این حکومت بود که عطش بی پایان خود به خون زندانیان وبه خصوص زندانیان سیاسی را، به جای به قتل رسانیدن آنان با استفاده از خون های اهدایی، برطرف کند وبه قتل عام آنان پایان دهد! این حرکت با شرکت فعالان حقوق بشر،مانند کمیته بین المللی علیه اعدام ،وبه دعوت جمعیت دفاع از زندانیان سیاسی ایران/کلن برگزار گردید...!!.‏

http://www.youtube.com/user/rezairanban#p/u/0/ak4GCcX5CoE




پرونده‌هاي دو سایت اینترنتی فردا در دادگاه مطبوعات رسيدگي خواهد شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: دادگاه رسیدگی به اتهامات دو وبسایت اینترنتی «جهان‌نيوز» و «استقامت» فردا یکشنبه هفدهم بهمن ماه 1389، در شعبه‌ي‌ 76 دادگاه كيفري استان تهران برگزار خواهد گردید.

به گزارش ايسنا، در ادامه رسيدگي به پرونده‌هاي مطبوعاتي در شعبه‌ 76 دادگاه كيفري استان تهران، شعبه مذكور هفدهم بهمن ماه را براي رسيدگي به پرونده‌هاي «جهان‌نيوز» و «استقامت» تعيين كرده است.

پرونده‌ سايت «جهان‌نيوز» به اتهام نشر مطالب خلاف واقع و پرونده سايت «استقامت» به اتهام نشر اكاذيب به قصد تشويش اذهان عمومي رسيدگي خواهد شد.




مرگ یک زندانی سیاسی در زندان اوین

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: عدم اعطای مرخصی استعلاجی موجب مرگ یک زندانی سیاسی در زندان اوین شد. آرش ارکان روز 9 بهمن‌، حدود ساعت دو بعد از ظهر، پس از یک سال و سه ماه زندان در بیمارستان بقیه‌الله تهران (وابسته به سپاه) درگذشت.

بنا بر اخبار منتشره در برخی از رسانه‌های خبری، نامبرده پس از حاد شدن بیماری کلیوی‌اش در یک سال و سه ماه زندان به وی چند روز مرخصی برای مداوا داده شده است اما به گفته خانواده وی زمان مرخصی با زمان لازم برای درمان هم‌خوانی نداشت و او را قبل از پایان مدت درمان به زندان اوین بازگرداندند و بی‌توجهی زندانبانان و پزشک زندان وضعیت او را وخیم‌تر کرد، تا جایی که سه روز پیش از مرگ به بیمارستان بقیه الله منتقل شده است.

آرش ارکان در 13 آبان ‌ماه 1388 به دلیل کمک به فردی که در حال فیلم‌برداری از اعتراضات مردم بود، دستگیر شده بود و تا سه ماه پس از دستگیری اطلاعی از وی در دست نبود. وی پس از یک سال بلاتکلیفی در زندان به 8 ماه دیگر زندان محکوم شده بود.

گفتنی است علیرغم نیاز مبرم چندین زندانی سیاسی به مرخصی استعلاجی مسئولان جمهوری اسلامی از اعطای این مرخصی سرباز می‌زنند. از آن جمله می‌توان به دکتر ابراهیم یزدی، حسین رونقی ملکی، منصور اسانلو و ... اشاره کرد.




فاطمه مسجدی، برای اجرای حکم خود به زندان لنگرود قم منتقل شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: فاطمه مسجدی از اعضای کمپین یک میلیون امضاء در قم که چندی پیش به 6 ماه حبس تعزیری و دو میلیون ریال جزای نقدی محکوم شده بود، برای اجرای حکم حبس به زندان لنگرود قم منتقل شد.

به گزارش تغییر برای برابری، فاطمه مسجدی، فعال حقوق زنان و عضو کمپین یک میلیون امضا، که در روز جمعه هشتم بهمن ماه در مسیر قم به تهران از سوی مأموران اطلاعاتی بازداشت شده بود، برای گذراندن شش ماه حبس تعزیری به زندان لنگرود قم انتقال داده شده است.

اعضای خانواده این فعال حقوق زنان، هنگام دستگیری وی مراجعاتی به اداره اطلاعات قم داشته‌اند که پاسخ درستی دریافت نکرده بودند و به آنان گفته شده بود که باید به زندان قم مراجعه کنند، اما هنگامی که به زندان قم مراجعه می‌کردند به آنها گفته می‌شد که هنوز فاطمه مسجدی را تحویل زندان نداده‌اند. اما سرانجام مشخص شد که وی به زندان لنگرود قم منتقل شده است.

فاطمه مسجدی روز هشتم بهمن ماه در راه سفر به تهران توسط مأموران اطلاعاتی بازداشت و برای اجرای حکمش به زندان انتقال داده شده بود. در حالی که طبق قانون، حتی در صورت لزوم به دستگیری برای اجرای حکم، باید این دستگیری از سوی قوه قضائیه و اجرای احکام صورت می‌گرفت. دستگیری این عضو کمپین یک میلیون امضا در حالی صورت گرفت که دفتر حقوق بشر قوه قضائیه و حوزه ریاست قوه قضائیه با ارسال نامه‌هایی به رئیس کل دادگستری قم پیگیر پرونده وی برای اجرای ماده 18 و اعاده دادرسی بوده‌اند.

بازداشت این فعال حقوق زنان و انتقال وی به زندان، پس از دریافت نخستین اخطاریه دادگاه صورت می‌گیرد در حالیکه بنا بر قانون پس از سه بار اخطار کتبی می‌توان برای بازداشت فرد اقدام کرد.





امروز؛ دادگاه رسیدگی به اتهامات غفار فرزدی عضو نهضت آزادی ایران

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: دادگاه رسیدگی به اتهامات دکتر غفار فرزدی، عضو شورای مرکزی و مسئول شاخه آذربایجان نهضت آزادی ایران، امروز شنبه شانزدهم آبان ماه در دادگاه انقلاب شهر تبریز برگزار خواهد شد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، دادگاه این عضو نهضت آزادی ایران، امروز و به همراه سه تن دیگر از فعالان سیاسی آذربایجان شرقی به نام های دکتر باقر صدری نیا، عباس پوراظهری و وحید شیخ بگلو در دادگاه انقلاب اسلامی تبریز برگزار خواهد شد.

غفار فرزدی بهمن ماه سال گذشته به همراه اروجعلی محمدی، آصف حاجی زاده، جلیل یعقوب زاده، صدری نیا، وحید شیخ بیگلو، عباس پوراظهری و عزیزی بازداشت و مدتی را در بازداشتگاه وزارت اطلاعات سپری کرده بود.

وی نهم مهرماه سال جاری نیز همراه با دکتر ابراهیم یزدی، هاشم صباغیان، دکتر سیدعلی اصغر غروی و احد رضایی دیگر اعضای نهضت آزادی ایران به دنبال حضور در مراسم ختم یکی از اعضاء نهضت آزادی در شهر اصفهان بازداشت شده بود.

دکتر غفار فرزدی، مسئول شاخه آذربایجان نهضت آزادی، و عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه تبریز می باشد در سال 1380 نیز هنگام دستگیری های گسترده اعضای نهضت آزادی بازداشت، و مدت 9 ماه را در بازداشت گذراند.





عفو بین‌الملل خواستار پایبندی جمهوری اسلامی به تعهدات خویش در قبال اتحادیه‌های کارگری شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: سازمان عفو بین‌الملل روز گذشته خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط اعضای دربند سندیکای شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه و همچنین رفع اتهام از دو عضو دیگر این سندیکا گردید. به گفته این سازمان جمهوری اسلامی ایران «عضوی از میثاق‌های بین‌المللی ای است که حق اجتماع آزادانه و همچنین حق تشکیل و پیوستن به اتحادیه‌های منتخب افراد را به آنها می‌دهد» و می‌بایستی که به این میثاق‌ها پایبند باشد.

مرتضی کمساری و علی اکبر نظری دو تن از اعضای سندیکای شرکت واحد، روز هشتم دی ماه سال جاری از زندان آزاد، اما همچنان چهار عضو دیگر این سندیکا در زندان به سر می‌برند.

امنستی اینترنشنال ضمن استقبال از آزادی مرتضی کمساری و علی اکبر نظری، از مقامات جمهوری اسلامی خواستار رفع تمامی اتهامات بر علیه ایشان در ارتباط با فعالیت‌های مسالمت آمیز صنفی‌شان گردید.

مرتضی کمساری و علی اکبر نظری که به ترتیب در دوم و نهم آذرماه سال جاری و در پی احضار به دادسرای مستقر در زندان اوین بازداشت شده بودند، روز هشتم دی ماه و پس از دو ماه بازداشت با تودیع وثیقه از زندان آزاد شدند. به گفته عفو بین‌الملل این دو نفر احتمالاً در آینده محاکمه خواهند شد.

غلامرضا غلامحسینی نیز که هم اکنون در بند وِیژه امنیتی زندانیان سیاسی در زندان رجایی شهر کرج به سر می‌برد، روز هجدهم آبان ماه سال جاری بازداشت و بدون هیچ اتهام و محاکمه‌ای در زندان به سر می‌برد.

عفو بین‌الملل همچنین به «رضا شهابی زکریا» خزانه دار و دیگر عضو این سندیکا اشاره می‌کند که از 22 خرداد 1389 در بازداشت به سر می‌برد. رضا شهابی که از سیزدهم آذرماه سال جاری در اعتراض به ادامه بازداشت و وضعیت نامشخص خود دست به اعتصاب غذا زده بود، در 21 آذرماه به علت وخامت وضعیت سلامتی‌اش در بیمارستان بستری و نهایتاً در 28 آذرماه سال جاری به اعتصاب غذای 2 هفته‌ای خود پایان داد. جلسه دادگاه این فعال کارگری در بیست و هشتم دی ماه به علت اینکه وکیل آقای شهابی فرصت کافی برای ملاقات با موکلش و همچنین بررسی پرونده موکلش برای تکمیل دفاعیه را نداشته به تعویق افتاد.


سازمان عفو بین‌الملل معتقد است که «هر دو نفر، زندانیان عقیدتی هستند که تنها به خاطر فعالیت‌های مسالمت آمیز صنفی و کارگری شان زندانی شده‌اند و می‌بایستی فوری و بدون هیچ قید و شرطی آزاد شوند.»




همسر سعید ملک پور: نگران صدور حکم از پیش تعیین شده اعدام هستیم

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در پی اظهارات دادستان عمومی و انقلاب تهران در رابطه با حکم اعدام سعید ملک پور زندانی متهم به جرایم رایانه ای، همسر این زندانی این اطهارات را حاکی از، فشار و القای تائید حکم به قضات دانست.

کمیته گزارشگران حقوق بشر: اخباری که در روزهای اخیر از وضعیت پرونده سعید ملک پور منتشر شد، حاکی از آن بود که آقای جعفری دولت آبادی در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد حکم اعدام به او ابلاغ شده و پرونده جهت «تایید حکم اعدام» به دیوان عالی کشور ارجاع شده است. به گفته همسر سعید ملک پور، این حکم در زندان به وی ابلاغ شده است.

در همین رابطه فاطمه افتخاری، همسر سعید ملک پور در گفتگو با «کمیته گزارشگران حقوق بشر» با ابراز شگفتی از نحوه اطلاع رسانی آقای دولت آبادی در خصوص پرونده همسرش، این لحن را سو گیری آشکار در خصوص فرجام این پرونده دانست و گفت: «دو هفته پیش وکیل سعید، آقای طباطبایی لایحه دفاعیه تجدید نظر خواهی را به دیوان عالی ارائه کرد. این در حالی است که جعفری دولت آبادی دادستان عمومي و انقلاب تهران اعلام کرده حكم اعدام دو نفر از مديران سایت‌های مستهجن در دو شعبه مختلف صادر شد،‌ كه براي تاييد به ديوان عالي كشور ارسال شده است. از آنجا که اصولاً حکم برای تجدید نظر به دیوان عالی کشور ارسال می‌شود، با فرض استقلال قاضی این گفته جعفری دولت آبادی مبنی بر فرستاده شدن احکام برای تایید و نه تجدید نظر نشان از عدم استقلال قضات و فشار برای اعلام حکم از پیش تعیین شده دارد».

از سویی صدور حکم اعدام سعید ملک پور، اعتراضات و واکنش‌های بسیاری را در میان فعالان حقوق بشر موجب شده و دولت کانادا نیز در موضع‌گیری رسمی نسب به صدور این حکم ابراز نگرانی کرده است. ملیسا لنتسمن، سخنگوی وزارت خارجه کانادا به خبرگزاری فرانسه گفت: «کانادا عمیقاً نگران ادامه نقض فاحش حقوق شهروندانی ایرانی و کسانی که تابعیت دوگانه دارند، توسط مسئولین ایرانی است».

فاطمه افتخاری درباره اقدام حقوقی بعدی در مورد وضعیت همسرش به کمیته گزارشگران حقوق بشر گفت: «در حال حاضر پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شده است و لایحه دفاعیه هم ارائه شده، باید منتظر نتیجه‌ی رای دیوان باشیم. اما هفتۀ قبل دوباره در خصوص پرونده‌ی اتهامی دیگری او را به دادگاه منتقل کردند».

همسر سعید ملک پور با اشاره به این که به جز همسرش، برای خود او نیز در دادگاه انقلاب به دلیل انتشار نامه سرگشاده سعید پرونده‌ای باز و اعلام جرم شده است، ادامه داد: «در این پرونده‌ی جدید سعید به اقدام علیه امنیت ملی و من به تبانی با همسر در اقدام علیه امنیت ملی کشور متهم شده‌ام و حکم جلب مرا هم به سعید نشان داده‌اند. این پرونده در خصوص انتشار نامه سرگشاده‌ای است که سعید در دوران بازداشت در خصوص شرح شکنجه‌های خود نوشته بود و طی آن اعلام کرده بود اقاریر و اعترافات وی تحت شکنجه انجام شده است. متن منتشر شده یک تظلم‌خواهی بود و هدف نگارش نامه این بود که وضعیت سعید را به گوش مقامات قوه قضاییه و مسئولان برسانیم. چون تمام اتهامات بر اساس اعترافات او مطرح می‌شد، سعید این نامه را نوشت که اگر می‌خواهند اعترافات را مبنای حکم قرار بدهند شرایط اخذ آن را هم بدانند که تحت چه شکنجه‌هایی وادار به آن اعترافات شده بود».

افتخاری ادامه داد: « من پیش از انتشار این نامه، به دفتر رییس قوه قضاییه، آقای آوایی و هر کسی که ممکن بود کاری بتواند انجام دهد مراجعه کردم و نامه را ارائه کردم. اما چون جوابی نگرفتم و توجهی به نامه نشد، آن را به صورت سرگشاده منتشر کردم که دست کم فعالان حقوق بشر و مردم و کسانی که اعترافات سعید را از تلویزیون دیده بودند بدانند که چه بلایی به سر او آمده که مجبور شده است این مزخرفات را علیه خودش بگوید. بعد از این ماجرا برای سعید به عنوان کسی که این نامه را نوشته است و من به عنوان کسی که نامه را انتشار داده‌ام پرونده باز شد».

فاطمه افتخاری با ابراز نگرانی از وضعیت همسرش که از دو ماه پیش به سلول انفرادی در بند 2- الف سپاه منتقل شده است، گفت: «در آخرین تماس تلفنی که چند روز پیش داشتیم، صدای سعید بسیار خسته و ناراحت بود».

کمپین بین‌المللی حقوق بشر نیز، روز چهاردهم بهمن ماه با صدور بیانیه‌ای، نسبت به این حکم واکنش نشان داد. آرون رودز، سخنگوی کمپین با طرح این موضوع که «اعترافات ساختگی برای تلویزیون که از سر تا پای آن بوی ارعاب می‌آید، نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای طی مراحل آیین دادرسی باشند»، گفته است: «مسئله این نیست که آیا در ایران جرمی اتفاق می‌افتد یا نه، بلکه مسئله این است که آیا این احکام اعدام مبتنی بر محاکمه‌های واقعی، با شواهد و مدارک واقعی، و دفاع واقعی توسط وکلای متهمان صورت گرفته‌اند یا خیر».

سعید ملک پور فارغ‌التحصیل رشته مهندسی متالوژی از دانشگاه‌ صنعتی شریف است که از مهر ماه سال 87 در زندان به سر می‌برد. با وجود انتشار نامه شرح شکنجه‌های وی در هنگام بازجویی که منجر به اعترافات خلاف واقع شده در حکم اولیه به اعدام محکوم شد که هم اکنون در انتظار حکم دیوان عالی کشور به سر می‌برد.

دو عضو دیگر این سندیکا، منصور اسانلو و ابراهیم مددی، به ترتیب رئیس هیئت مدیره و نایب رئیس هیئت مدیره در حال حاضر دوران محکومیت خود را در زندان سپری می‌کنند. به گفته عفو بین‌الملل، «هر دو زندانیانی عقیدتی هستند و این سازمان خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط ایشان می‌باشد.»

عفو بین‌الملل همچنین یادآور شد که «جمهوری اسلامی ایران عضوی از میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی است که می‌گوید "هر کس حق اجتماع آزادانه با دیگران دارد از جمله حق تشکیل سندیکا (اتحادیه‌های صنفی) و الحاق به آن برای حمایت از منافع خود."، و همچنین عضوی از میثاق بین‌المللی حقوق فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی "حق افراد را برای تشکیل اتحادیه و پیوستن به اتحادیه مورد انتخاب خود" را تضمین می‌کند.»

سازمان عفو بین‌الملل در پایان از همگان خواست تا با ارسال فوری نامه به دفاتر رئیس قوه قضائیه، رئیس ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی، رياست دادگستري استان تهران و همچنین نمایندگی‌های جمهوری اسلامی در خارج از ایران موارد زیر را یادآور شوند.

- استقبال از آزادی مرتضی کمساری و علی اکبر نظری، و تاکید به مقامات جمهوری اسلامی برای رفع هرگونه اتهامی بر علیه ایشان در ارتباط با فعالیت‌های مسالمت آمیز صنفی و کارگری شان.

- درخواست موکد از مقامات جمهوری اسلامی تا در صورتیکه این افراد صرفاً به دلیل فعالیت‌های مسالمت آمیز صنفی و کارگری خود زندانی شده‌اند آنها را آزاد و در غیر اینصورت ایشان را در دادگاه کیفری صلاحیت داری بی درنگ و به طور عادلانه‌ای محاکمه کنند.

- فراخواندن مسئولان ایرانی به تضمین حفاظت ایشان در هنگام بازداشت از هرگونه شکنجه و دیگر بدرفتاری‌ها، و همچنین اعطای دسترسی فوری ایشان به خانواده، وکیل منتخب و همچنین خدمات مناسب درمانی.

- درخواست موکد از مقامات جمهوری اسلامی برای پایبندی به تعهدات خویش مبنی بر اجازه حق تشکیل و پیوستن به اتحادیه‌های کارگری مستقل.




اعتراض شورای دفاع از حق تحصيل به حكم سنگين حبس برای نويد خانجانی: به آپارتايد آموزشی و آزار بهاييان پايان دهيد

پس از محکومیت نوید خانجانی فعال دانشجویی و حقوق بشری به 12 سال حبس تعزیری، شورای دفاع از حق تحصيل با انتشار بیانیه ای نسبت به این حکم سنگین اعتراض کرد.

به گزارش دانشجو نیوز، شورای دفاع از حق تحصيل در بخشی از این بیانیه با اشاره به قوانین جمهوری اسلامی میگوید: "محروم کردن دانشجویان از حق تحصیل به دلايل عقيدتي و سياسي نقض آشكار اصول مختلف قانون اساسی جمهوري اسلامي ايران است."

در بخش دیگری از این بیانیه آماده است: "شورای دفاع از حق تحصیل بر مبنای موازین شناخته شده حقوق بشری و حقوق بین الملل و به ویژه ماده 17 میثاق جهانی حقوق اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی که به سبب عضویت دولت ایران در آن، بخشی جدایی ناپذیر و لازم الاتباع از حقوق داخلی ایران نیز محسوب می گردد، حق تحصیل را حق بدیهی هر انسان میداند و قویا پیگرد و زندانی ساختن فعالان حق تحصیل در ایران و به ویژه فعالان حق تحصیل اقلیتهای مذهبی را محکوم می نماید."

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

روند نامبارك صدور احكام غيرقانوني و طولاني مدت حبس براي دانشجويان محروم از تحصيل همچنان ادامه دارد.

در روزهاي گذشته براي نويد خانجاني دانشجوي محروم از تحصيل و عضو كميته گزارشگران حقوق بشر و جمعيت مبارزه با تبعيض تحصيلي حكم سنگين 12 سال حبس تعزيري از سوي دادگاه انقلاب تهران صادر شد.
آقاي خانجاني در حالي با اين حكم سنگين روبرو شده است كه پيش از اين در سالهاي 84، 86 و 87 به علت اعتقاد به آيين بهايي به طرز كاملا غيرقانوني از ثبت نام در دانشگاه در دوره كارشناسي و حق تحصيل محروم شده است.
دست كم چهار عضو كميته گزارشگران حقوق بشر به نامهاي نويد خانجاني، سعيد جلالي فر، كوهيار گودرزي و شيوا نظرآهاري به دليل فعاليت هاي مسالمت آميز و قانوني در دفاع از حقوق بشر با محروميت از تحصيل و احكام سنگين حبس و حبس در تبعيد مواجه شده اند.

محروم کردن دانشجویان از حق تحصیل به دلايل عقيدتي و سياسي نقض آشكار اصول مختلف قانون اساسی جمهوري اسلامي ايران نظیر: بندهای 3، 9، 14، اصل سوم و اصول 19، 20، 22،30، 36، 37 و بویژه اصل 23 این قانون است که صراحتاً می گوید: «تفتيش عقايد ممنوع است و هيچ كس را نمي توان به صرف داشتن عقيده اي مورد تعرض و مؤاخذه قرار داد.»

محروم كردن دانشجویان بهايي و ديگر دانشجويان به دلايل عقيدتي و سياسي از حق اوليه تحصيل توسط نهادهاي دولتي و با استناد به يك "مصوبه غيرقانوني نهاد فراقانوني و غيرقانوني شوراي عالي انقلاب فرهنگي" در شرایطی صورت می گیرد که علاوه بر مفاد بند 3 اصل سوم و اصل سی ام قانون اساسی که دولت را به تسهيل و تعميم آموزش عالي و همچنین گسترش وسائل تحصيلات عالي رايگان برای عموم ملت موظف کرده است، مستفاد از بندهای 9 و 14 اصل سوم و نیز اصول 20، 22، 30، 36 و 37 قانون اساسی دولت ملزم است فارغ از نوع مذهب، مسلک و مرام سیاسی ضمن رفع تبعیضات ناروا، امکانات عادلانه را برای آحاد ملت ایجاد کرده و آنان را از همه حقوق انسانی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی برخوردار نماید.

اصول 19 و 20 قانون اساسی در این خصوص مقرر می دارد: «مردم ايران از هر قوم و قبيله كه باشند از حقوق مساوي برخوردارند و رنگ،نژاد، زبان و مانند اينها سبب امتياز نخواهد بود. همه افراد ملت اعم از زن و مرد يكسان در حمايت قانون قرار دارند و از همه حقوق انساني، سياسي، اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي با رعايت موازين اسلام برخوردارند.»

واژه "ملت" یک واژه عام است و استثنا ناپذیر بوده و همه مردم ایران فارغ از رنگ، نژاد، زبان، مذهب، مسلک و مرام را شامل می شود. بر همين اساس شهروندان بهايي و همه اقليت هاي مذهبي نيز مانند ديگر آحاد جامعه بايد از حقوق مصرح در قانون اساسي از جمله حق اوليه تحصيل برخوردار باشند.

مضاف بر این دولت جمهوری اسلامی ایران در سال 1363 به "کنوانسیون بين‌المللي منع و مجازات جنايت آپارتايد" پیوسته و به پیروی از مفادقانون الحاق دولت جمهوري اسلامي ايران به كنوانسيون مزبور که مصوب 4/11/63 مجلس شورای اسلامی است، ملزم می باشد. مستفاد از بند ج ماده 2 قانون یاد شده «هر گونه اقدامات قانوني و يا اقدامات ديگر كه منظور از آنها بازداشتن گروه و يا گروههايي از مشاركت در زندگي سياسي، اجتماعي، اقتصادي و ‌فرهنگي كشور ، ايجاد تعمدي شرايطي جهت جلوگيري از توسعه يك چنين گروه يا گروههايي بخصوص با محروم كردن اعضاي يك گروه و يا گروههاي‌نژادي از حقوق بشر و آزاديها شامل: حق كار، حق تشكيل اتحاديه‌هاي كارگري مجاز، حق تحصيل، حق ترك و بازگشت به وطن، حق داشتن مليت، حق‌آزاد بودن در رفت و آمد يا اقامت، حق آزادي عقيده و بيان، حق آزادي تشكيل مجمع و يا انجمن مسالمت‌آميز » باشد، مصداق "جنایت آپارتاید" به شمار می رود.
در ماده 5 قانون مذکور آمده است که «افراد متهم به ارتكاب اعمالي كه در ماده 2 اين كنوانسيون بيان گرديده است، ممكن است توسط دادگاه ذيصلاح هر كشور طرف اين كنوانسيون‌ كه در مورد مشخص متهم داراي صلاحيت قضايي دولت، محاكمه و يا توسط ديوان كيفري بين‌المللي از سوي آن كشورهاي طرف كه صلاحيت آنرا ‌پذيرفته‌اند محاكمه شوند.»

شورای دفاع از حق تحصیل بر مبنای موازین شناخته شده حقوق بشری و حقوق بین الملل و به ویژه ماده 17 میثاق جهانی حقوق اجتماعی،فرهنگی و اقتصادی که به سبب عضویت دولت ایران در آن، بخشی جدایی ناپذیر و لازم الاتباع از حقوق داخلی ایران نیز محسوب می گردد، حق تحصیل را حق بدیهی هر انسان میداند و قویا پیگرد و زندانی ساختن فعالان حق تحصیل در ایران و به ویژه فعالان حق تحصیل اقلیتهای مذهبی را محکوم می نماید.
همچنين شورا خواهان لغو احكام همه دانشجويان زنداني و محروم از تحصيل و خصوصاً حكم سنگين 12 سال حبس تعزيري نوید خانجانی و ديگر اعضاي كميته گزارشگران حقوق بشر مي باشد.

شوراي دفاع از حق تحصيل اعمال تبعيض تحصيلي عليه دانشجويان بهايي توسط مقامات دولتي را به شدت محكوم كرده و خواهان محاكمه وزير علوم و رئيس سازمان سنجش كشور به جرم "جنايت آپارتايد" و "نقض قوانين اساسي و موضوعه كشور" مي باشد.

شورا خواهان پايان دادن آپارتايد اموزشي اعمال شده از سوي وزارت علوم و سازمان سنجش كشور مي باشد و جريان حاكم را به رعايت قوانين داخلي جمهوري اسلامي و تعهدات بين المللي ايران مبني بر رعايت حقوق اقليت هاي مذهبي و رفع تمامي اشكال تبعيض، خصوصا تبعيض آموزشي دعوت مي نمايد.

شورای دفاع از حق تحصیل
1389 بهمن





فاطمه مسجدی، از زمان دستگیری توسط ماموران ناشناس در مکان نامعلومی نگهداری می شود

تغییر برای برابری: فاطمه مسجدی، فعال حقوق زنان و عضو کمپین یک میلیون امضا، که در روز جمعه هشتم بهمن ماه در مسیر قم به تهران از سوی ماموران ناشناس بازداشت شد، در مکان نامعلومی نگهداری می شود.

اعضای خانواده این فعال حقوق زنان در مراجعاتی که برای پیگیری وضعیت وی به اداره اطلاعات قم داشته اند، پاسخ درستی دریافت نکرده اند و به آنان گفته شده که باید به زندان قم مراجعه کنند، اما هنگامی که به زندان قم مراجعه می کنند، به آنها گفته می شود که هنوز فاطمه مسجدی را تحویل زندان نداده اند.

فاطمه مسجدی در حالی در بین راه سفر به تهران توسط مامورینی که مشخص نیست وابسته به چه سازمانی بودند، بازداشت شد که دفتر حقوق بشر قوه قضائیه و حوزه ریاست قوه قضائیه با ارسال نامه هایی به رئیس کل دادگستری قم پیگیر پرونده وی برای اجرای ماده 18 و اعاده دادرسی بوده اند.

بازداشت این فعال حقوق زنان پس از دریافت نخستین اخطاریه دادگاه صورت می گیرد در حالیکه بنا بر قانون پس از سه بار اخطار کتبی می توان برای بازداشت فرد اقدام کرد.





ابلاغ آئین نامه پوشش و رفتار دانشجویان به دانشگاه ها

شهرزادنیوز: نگارش آئین نامه پوشش و رفتار حرفه ای به پایان رسیده است و پس از ویرایش چهاردهم به تعیین شیوه نامه اجرایی رسیده است که پس از تهیه این شیوه نامه به دانشگاه ها ابلاغ می شود.

فرحناز ترکستانی، معاون دانشجویی و فرهنگی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با بیان این مطلب افزود که آئین نامه مزبور از در نیمسال دوم سال تحصیلی 90 - 89 اجرایی می شود. ابلاغ نهایی آن بر عهده وزیر بهداشت است و این آئین نامه جایگزین ایین نامه های داخلی خواهد بود.

از جمله مصادیق غیر مجاز برای دختران در آئین نامه انظباطی که توسط خبرگزاری فارس منتشر شده بود، عبارت بودند از: استفاده از کلاه بدون مقنعه، پوشاندن کامل موی سر، گردن، سینه و هر جای دیگر بدن به جز صورت‌ و دست‌ها تا مچ ضروری است؛ پوشیدن روسری‌های نازک، کوتاه و جوراب نازک، استفاده از دامن به جز برای افراد خاص مانند زنان باردار، شلوارهای چسبان و کوتاه، طلا و جواهراتی که مستلزم سوراخ کردن قسمتی از بدن هستند به جز گوشواره، بلند بودن ناخن بیش از معمول، استفاده از ناخن مصنوعی، تزئینات ناخن یا طرح‌های هنری روی ناخن و لاک، استفاده از جواهرات و زیورآلات غیر معمول مانند زنجیر پا و نگین‌های دندان ممنوع است.

آرایش صورت و مو به طور غیر متعارف مانند تاتو کردن، بافتن مو و درست کردن مو به صورت تیغ تیغی، مانتوهای نامناسب مانند مانتوهای کوتاه بالاتر از زانو، مانتوهای بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتوهای تنگ و چسبان و مانتو با رنگ‌های تند و زننده و چادرهای نامناسب مانند چادرهای نازک و توری از مصادیق غیر مجاز برای دختران است.




هلند برای تحویل جسد زهرا بهرامی تلاش خواهد کرد

شهرزاد نیوز: در جریان جلسه پارلمان هلند در مورد بررسی نقش روابط دیپلماتیک در ماجرای پرونده زهرا بهرامی، چند حزب سیاسی از وزیر امور خارجه هلند خواستند تا اقدامات لازم برای تحویل جسد زهرا بهرامی از مقامات ایران را انجام دهد.

دولت هلند وعده داد که سفیر این کشور در ایران از تمامی امکانات استفاده خواهد کرد تا جسد زهرا بهرامی را تحویل بگیرد و در ایران یا در هلند دفن کند.

همچنین با انتشار خبر تائید نشده ای در یکی از روزنامه های جنجالی هلند، از وزیر امور خارجه خواسته شد که در مورد نحوه کشته شدن زهرا بهرامی تحقیق کند. در خبر منتشره در روزنامه تلگراف آمده است که زهرا بهرامی در اثر شکنجه کشته شده است.

جسد زهرا بهرامی که به گفته دادسرای تهران در روز 9 بهمن (29 ژانویه 2011) به دار آویخته شده ، قرار است روز شنبه 16 بهمن تحویل خانواده اش داده شود.





نامه سرگشاده شادی صدر به وزیر خارجه هلند در خصوص نقض حقوق بشر در ایران و اعدام زهرا بهرامی

شادی صدر مدیر سازمان عدالت برای ایران در نامه سرگشاده به وزیر امور خارجه هلند می گوید: زمان آن فرا رسیده است که دولت هلند، به نمایندگی از خانواده تبعه خود، زهرا بهرامی و نیز در دفاع از حقوق همه قربانیان نقض حقوق بشر در ایران، ابتکار عمل را برای اینکه اتحادیه اروپا، هر چه سریع‌تر و در گستره‌ای هر چه وسیع‌تر، تحریمهای موثری علیه مقاماتی که در نقض گسترده و شدید حقوق بشر در ایران دست داشته‌اند اتخاذ کند را برعهده بگیرد.

متن این نامه که در اختیار خبرگزاری هرانا قرار گرفته است به شرح زیر است:

آقای روزنتال، وزیر خارجه محترم هلند
مطمئنیم که اعدام غیرمنتظره زهرا بهرامی شهروند ایرانی- هلندی، شما را هم مثل همه ما، متاثر کرده است. زهرا بهرامی که به دلیل شرکت در تظاهرات معترضان در عاشورای سال ۸۸ دستگیر شده بود، پس از ماه‌ها بازداشت، به محاربه و نگهداری و قاچاق مواد مخدر متهم شد. دادگاه انقلاب در تهران او را به اتهام نگه داری و حمل مواد مخدر به اعدام محکوم کرد اما به اتهامات سیاسی وی هیچگاه رسیدگی نشد. این زن ایرانی الاصل تبعه هلند، که در دادگاه گفته بود اقرار وی به داشتن مواد مخدر تحت فشار بازجویی‌ها و زندان انفرادی بوده است، شنبه ۲۹ ژانویه، در زندان اوین تهران به دار آویخته شد. جمهوری اسلامی ایران نه تنها به تعهدات بین المللی خود وقعی نمی‌نهد بلکه حتی قوانین داخلی خود را که مقرر می‌دارد در صورتی که فردی به طور همزمان به دو جرم متفاوت متهم شده باشد، حتی اگر در یکی از آن‌ها به اعدام محکوم شده باشد، اجرای این حکم تا مشخص شدن تکلیف اتهام دیگر به حالت تعلیق در خواهد آمد، اجرا نمی‌کند. در واقع، قتل زهرا بهرامی، در حالی که هنوز به اتهامات امنیتی او به عنوان یکی از تظاهر کنندگان مخالف دولت رسیدگی نشده بود، پیامهای زیادی برای همه ما در بر داشت که مهم‌ترین آن‌ها این بود که در حوزه نقض حقوق بشر، هر چیزی در جمهوری اسلامی ایران ممکن است.

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد دیپلماسی تاکنونی کشورهای اروپایی در تلاش برای وادار کردن دولت ایران برای احترام به موازین حقوق بشر، نتیجه‌ای در بر نداشته است. ما می‌دانیم که اعضای اتحادیه اروپا، چه به طور جمعی و چه جداگانه، از جمله دولت هلند، همواره و به خصوص پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ (۲۰۰۹) بار‌ها در چارچوب بیانیه‌ها و نامه‌های علنی، نگرانی خود را از وضعیت حقوق بشر در ایران اعلام داشته‌اند. همچنین ما می‌دانیم که سفرای اروپایی در تهران بار‌ها تلاش کرده‌اند تا از طریق مذاکرات غیر علنی با دولت ایران، به بهبود وضعیت حقوق بشر کمک کنند. در عین حال ماههاست که بحث اتخاذ تحریم‌های حقوق بشری از قبیل ممنوعیت ورود و توقیف دارایی‌های ناقضان ایرانی حقوق بشر، مانند آنچه اخیرا توسط رییس جمهور ایالات متحده علیه ۸ نفر از مقامات ایران اتخاذ شد، در سطح اتحادیه اروپا مطرح است. با این همه، امید واهی دولتهای اروپایی به نتیجه بخش بودن دیپلماسی سکوت و مذاکره و نگرانی انان نسبت به اینکه اگر سیاستهای شدیدتری در پیش بگیرند، دولت ایران درهای مذاکره در زمینه حقوق بشر را به روی آن‌ها ببندد، تاکنون مانع اتخاذ چنین تحریمهای هوشمندی شده است.
مجموعه وقایع یک سال گذشته، به خصوص روند رو به افزایش اعدام زندانیان سیاسی در ایران که آخرین آن‌ها، زهرا بهرامی بود به روشنی نشان می‌دهد که دولت ایران نه تنها به مذاکرات پشت پرده بلکه حتی به شدید اللحن‌ترین بیانیه‌ها توجهی ندارد. این موضوع، ضرورت اتخاذ اقداماتی جدی‌تر و موثر‌تر را برای جلوگیری از نقض حقوق بشر در ایران آشکار می‌کند. با اینکه دولت هلند اعلام کرده که کلیه ارتباطات خود با دولت ایران را به حالت تعلیق در می‌آورد، اما این اقدام بدون پیگیری مجدانه پرونده اعدام زهرا بهرامی از طریق تمامی مکانیزمهای سیاسی و حقوقی موجود در سطح اتحادیه اروپا و نیز در سطح سازمان ملل کافی نیست. حداقل اینکه کلیه آمران و عاملان اعدام زهرا بهرامی، که همگی در موارد متعدد دیگر نقض حقوق بشر نیز دست داشته‌اند، باید عقوبت عمل خود را همین امروز مشاهده کنند.

آقای وزیر،
شما دو ماه پیش، در دسامبر ۲۰۱۰، در مراسم جایزه لاله مدافعان حقوق بشر، خطاب به من گفتید: «در حال حاضر ما در حال مشغول وادار کردن اتحادیه اروپا برای اینکه مانند ایالات متحده، ناقضان حقوق بشر در ایران را به کشورهای اروپایی ممنوع الورود کند هستیم و هر روز، همکاران بیشتری در اتحادیه اروپا از این اقدام حمایت می‌کنند.» به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده است که دولت هلند، به نمایندگی از خانواده تبعه خود، زهرا بهرامی و نیز در دفاع از حقوق همه قربانیان نقض حقوق بشر در ایران، ابتکار عمل را برای اینکه اتحادیه اروپا، هر چه سریع‌تر و در گستره‌ای هر چه وسیع‌تر، تحریمهای موثری علیه مقاماتی که در نقض گسترده و شدید حقوق بشر در ایران دست داشته‌اند اتخاذ کند را برعهده بگیرد. مطمئن باشید در این راه، نه تنها سازمان «عدالت برای ایران»، که تمامی جامعه مدنی ایرانی مدافع حقوق بشر در شناسایی این افراد، جمع آوری اسناد و مدارک و شهادت علیه آنان و نیز پیگیری در پیشبرد این روند از شما حمایت خواهد کرد.
با تقدیم احترام
شادی صدر
مدیر سازمان عدالت برای ایران
۱۳ بهمن ۱۳۸۹

رونوشت به: مقامات هلند و اتحادیه اروپا، سازمانهای حقوق بشری و رسانه‌ها




خروج احتمالی مبارک از قاهره؛ به آلمان یا شرم‌الشیخ

دویچه وله: با گسترش اعتراضات مردمی و پافشاری آمریکا و اتحادیه اروپا مبنی بر انتقال فوری قدرت در مصر، احتمال می‌رود، مبارک برای معاینات پزشکی به آلمان سفر کند و یا به شرم‌الشیخ برود. این اقدام امکان تشکیل دولت جدید را فراهم می‌کند.

امتناع مبارک از واگذاری قدرت و حمایت بخش‌هایی از ارتش برای جلوگیری از تغییرات فوری، نگرانی کشورهای غربی را از تعمیق نا‌آرامی‌ها افزایش داده است. به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، تلاش‌هایی برای خروج حسنی مبارک از قاهره و سفر وی به آلمان برای معاینات پزشکی در جریان است.

این بخشی از اقدامات عمر سلیمان، معاون رئیس‌جمهور مصر تلقی می‌شود که در روز شنبه با گروه‌های اپوزیسیون گفت‌وگو خواهد داشت. با این اقدام خواست مخالفان و حامیان مبارک همزمان برآورده می‌شود. از یک‌سو خروج مبارک از پایتخت سبب کاهش بحران شده و از سوی دیگر حیثیت رئیس‌جمهور نیز به نوعی حفظ می‌شود.

مبارک پیشتر نیز برای معالجات پزشکی در بیمارستان دانشگاه هایدلبرگ در آلمان بستری بود. وی در این بیمارستان تحت عمل جراحی کیسه صفرا قرار گرفته بود.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی بر انتقال قدرت در مصر تأکید ورزید، ولی او از ابراز صریح در مورد کناره‌گیری حسنی مبارک اجتناب کرد.

روزنامه نیویورک تایمز در گزارش خود در روز شنبه (۱۶ بهمن/۵ فوریه) می‌نویسد که یکی دیگر از گزینه‌های ممکن، انتقال مبارک به ویلایی در شرم‌الشیخ در منطقه معروف گردشگری مصر است. این روزنامه مدعی است که این اخبار را از منابع دولتی آمریکا کسب کرده است. از این طریق بدون برکناری مستقیم مبارک از مقام ریاست‌جمهوری، خروج وی عملاَ از سیاست روزانه کشور تحقق می‌یابد.

این اقدامات امکان شکل‌گیری دولتی جدید با شرکت گروه‌های اپوزیسیون در مصر به رهبری عمر سلیمان را فراهم خواهد کرد.




اروپا هنوز در مورد لغو ممنوعیت سفر صالحی تصمیم‌گیری نکرده است

رادیو فردا: در حالی که در آستانه برگزاری کنفرانس مونیخ به نظر می‌رسید اتحادیه اروپا با تجدید نظر در محدودیت سفر صالحی، مایل به حضور وی در در این رویداد امنیتی است، اکنون از برلین خبر می‌رسد که تصمیم‌گیری در این زمینه به هفته آینده موکول شده‌است.

کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ که روز جمعه، ۱۵ بهمن ماه آغاز به کار کرد، به مدت چهار روز با حضور مقام‌های ارشد دولتی کشورهای مختلف ادامه دارد.

پیش از این مقام‌های ایرانی در سطح رئیس مجلس و وزیر خارجه شرکتی فعال در این کنفرانس داشتند. از جمله علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران، در سال ۲۰۰۹ میهمان کنفرانس امنیتی برلین بود و سال گذشته نیز منوچهر متکی، وزیر خارجه وقت ایران، در آن حضور داشت.

با این حال گنجاندن نام علی‌اکبر صالحی در فهرست محدودیت‌های سفر اتحادیه اروپا ابهاماتی را در مورد حضور ایران در کنفرانس امسال به وجود آورد تا آنکه روز پنجشنبه خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام اروپایی نوشت که با ابراز تمایل آلمان به حضور آقای صالحی در کنفرانس مونیخ نام او از فهرست ممنوعیت سفر اتحادیه اروپا خارج شده است.

به رغم این موضوع، رویترز روز بعد به نقل از مسئولان کنفرانس مونیخ نوشت که وزیر خارجه جدید ایران در کنفرانس امسال حضور نخواهد داشت. گزارش روز جمعه این خبرگزاری همچنین به نقل از مقام‌های اروپایی بر وجود «توافق کلی» میان اعضای اتحادیه اروپا برای رفع ممنوعیت سفر آقای صالحی تأکید می‌کند.

گرچه مسئولان کنفرانس مونیخ اشاره‌ای به دلیل عدم حضور آقای صالحی در این رویداد امنیتی نکردند اما روز شنبه دیپلمات‌های حاضر در مونیخ گفتند که اتحادیه اروپا هنوز بر سر لغو ممنوعیت سفر این مقام ایرانی تواتفق نکرده و قرار است این موضوع در دستور کار گفت‌وگوهای هفته آینده مقام‌های این اتحادیه باشد.

نام علی اکبر صالحی که از تابستان ۸۸ مسئولیت سازمان انرژی اتمی ایران را بر عهده گرفت، در تابستان امسال و در قالب تحریم‌های یکجانبه اتحادیه اروپا علیه ایران، در فهرست ممنوعیت صدور روادید این اتحادیه قرار گرفت. فهرستی که در آن نام ده‌ها شخصیت حقیقی و حقوقی ایرانی مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای قرار دارد.

اما به گزارش رویترز این تمایل در میان برخی از کشورهای اروپایی بود که با هدف پیگیری گفت‌وگوهای اتمی، نام این مقام ایرانی از فهرست محدودیت‌ها خارج شود و این امکان برای وزیر خارجه جدید ایران فراهم آید تا به کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کند.

در این میان تنش در روابط ایران و هلند احتمالاً بر تصمیم اتحادیه اروپا در این مورد اثرگذار خواهد بود چرا که به تازگی موضوع اعدام زهرا بهرامی، شهروند ایرانی-هلندی، در تهران چندان روابط دو کشور را تحت تأثیر قرار داده که هلند تمامی تماس‌های اداری با ایران را محدود کرده است.

در این زمینه مقام‌های اروپایی طرف مصاحبه رویترز تأکید کرده‌اند که به دلیل تمایل اروپا به امکان گفت‌وگوها با علی‌اکبر صالحی [به عنوان مسئول دستگاه دیپلماسی ایران]، موضوع رفع محدودیت سفر آقای صالحی در نشست آتی سفیران اتحادیه اروپا طی هفته آینده به بحث گذاشته می‌شود «اما مشخص نیست که هلند با این امر موافقت کند».

سه قدرت بزرگ اروپایی یعنی فرانسه، آلمان و بریتانیا از دیرباز بر سر شفاف‌سازی برنامه هسته‌ای ایران، با مقام‌های تهران در تماس بوده‌اند و این تماس‌ها در قالب گروه پنج به علاوه یک که هر سه کشور در آن عضویت دارند، همچنان ادامه دارد.

همچنین از آن رو که در سال‌های اخیر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هدایت گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران را بر عهده داشته، نهاد اتحادیه اروپا نیز نقش ویژه‌ای در گفت‌وگو با ایران دارد.




زندانیان سیاسی زندان سنندج در شرایط طاقت فرسا و غیر انسانی قرار داده شده اند

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" در طی هفته های گذشته بازجویان وزارت اطلاعات و پاسداربندها فشارها ،اذیت وآزارها و تحقیرها را بر علیه زندانیان سیاسی زندان سنندج به حد طاقت فرسایی رسانده اند.گارد زندان بصورت متناوب به سلولهای زندانیان سیاسی یورش می برند آنها را مورد ضرب و جرح و توهین قرار می دهند و حداقل وسایل شخصی زندانیان را تخریب و یا با خود می برند.
بازجویان وزارت اطلاعات زندانیان سیاسی را فرا می خوانند و برای ساعتهای متمادی آنها را مورد بازجویی و توهین و ضرب و شتم قرار می دهند. بازجویان وزارت اطلاعات و پاسداربندها شرایط غیر انسانی و طاقت فرسایی علیه زندانیان سیاسی اسیر و بی دفاع بوجود آورده اند و این شرایط با این شدت پیش از این در زندان حاکم نبوده است و بنابه گفتۀ بعضی از زندانیان شرایطی مانند دهۀ 60 علیه زندانیان سیاسی ایجاد کرده اند.
شکنجه گرانی که مجری شکنجه های جسمی و روحی و تحقیرها علیه زندانیان سیاسی در زندان سنندج هستند به قرار زیر می باشند:1-یدالله اقبالی از بازجویان وزارت اطلاعات که در شکنجه و اذیت و آزار زندانی سیاسی هیچ حد و مرزی را باقی نمی گذارد. این فرد خطاب به زندانیان سیاسی گفته است که در اداره اطلاعات سنندج معروف به یابوی دولتی است.2.آرش پارسا 3.مصطفی کولی وند 4.مهدی قوامی از پاسداربندهای جناتیکار که بسیار کینه توز است و دائم زندانیان سیاسی را مورد توهین واذیت وآزار قرار میدهد.5. عیسی احمدیان 6.الماسی 7. ویسانی، این فرد با زندانیان سیاسی برخوردی وحشیانه و غیر انسانی دارد.





دادگاه دانمارک حمله کننده به کاريکاتوريست هلندی را به ۹ سال زندان محکوم کرد

روز جمعه دادگاه دانمارک يک مرد سوماليايی را به جرم تلاش برای حمله به يک کارکاتوريست دانمارکی که با کاريکاتورهای خود پيامبر اسلام را به سُخره کشيده بود به ۹ سال زندان، محکوم کرد.
به گزارش صدای آمریکا، دادگاه شهر آرهوس همچنين رأی داد که محمد جيلی را ميتوان پس از گذراندن دوره محکوميت خود از کشور اخراج کرد.
محمد جيلی روز پنجشنبه به جرم اقدام تروريستی و ورود به خانه کورت وسترگارد، کاريکاتوريست هلندی، در روز سال نو سال گذشته، در حالی که يک تبر با خود حمل می کرد، مجرم شناخته شد.
در اين جريان کاريکاتوريست توانست به جای امنی پناه ببرد و آسيبی به او نرسيد.
کاريکاتورهای وسترگات که پيامبر اسلام را به تصوير می کشيد در چند روزنامه هلندی انتشار يافت و موجی از خشم را در جهان اسلام برانگيخت.




ممانعت از آزادی نازنین خسروانی، روزنامه نگار در بند

علی رغم صدور نامه آزادی مسئولین قضایی با افزایش قرار وثیقه نازنین خسروانی از آزادی وی ممانعت به عمل آوردند.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، در حالیکه مسئولین قضایی ایران در روز دوشنبه ۱۱بهمن ماه قرار بازداشت موقت نازنین خسروانی را لغو و تبدیل به قرار وثیقه نموده بودند طی اقدامی عجیب از سویی مسئولین قضایی مبلغ وثیقه وی به ۶۰۰ میلیون تومان افزایش و صادر گردید و آزادی او منوط به تامین وثیقه‌ای سنگین‌تر شد.

این در حالی بود که خانواده وی نیز جهت آزادی او با تامین قرار وثیقه مقدمات آزادی اورا فراهم نمودند، ودر حالی که نامه آزادی او را دریافت وتسلیم مسئولین زندان کرده بودند.

اما در تلاش مجدد خانواده خسروانی و با تامین وثیقه ۶۰۰ میلیون تومانی نامه آزادی این زندانی برای روز بعد ۱۲ بهمن صادر شد که این بار نیز وزارت اطلاعات از آزادی وی جلوگیری کردند و به خانواده این زندانی اعلام شده است تا زمان برگزاری دادگاه وی در زندان نگهداری خواهد شد.

نازنین خسروانی یازدهم آبان ماه توسط نیروهای امنیتی در منزلش بازداشت شد و قاضی پیرعباسی رییس شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب گفته است که دادگاه این روزنامه نگار قرار است به زودی برگزار شود.

گفتنیست نازنین خسروانی از روزنامه نگاران اصلاح طلب است که با روزنامه‌های نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران، سرمایه و خبرگزاری آفتاب همکاری داشته است.

دادستان تهران جعفری دولت آبادی در مصاحبه با رسانه‌های دولتی جرم ایشان را امنیتی اعلام کرده بود.





ممانعت از خروج فاطمه معتمد آریا و مجتبی میرتهماسب برای سفر به یک مراسم سینمایی در آمریکا

جرس: به گزارش منابع خبری، فاطمه معتمدآریا و مجتبی میرتهماسب که قرار بود روز پنجشنبه گذشته (۱۴ بهمن) برای شرکت در برنامه ای تحت عنوان "از نزدیک و شخصی" در حاشیۀ مراسم اسکار به آمریکا سفر کنند، با ممانعت نیروهای امنیتی در فرودگاه امام خمینی تهران روبه‌رو شدند و از ادامه سفر بازماندند.

به گزارش رادیو اروپای آزاد، گذرنامه‌های معتمدآریا و میرتهماسب در آخرین مراحل بازبینی توسط مأموران مستقر در فرودگاه امام خمینی تهران ضبط شده است و مأموران مستقر در فرودگاه بدون هیچ توضیح و تنها با نشان دادن حکمی به آنها اعلام کرده‌اند که اجازه خروج از ایران را ندارند.

بر اساس این گزارش، چند روز پیش از آن محمدمهدی عسگرپور، ابراهیم حاتمی‌كیا، سیدرضا میركریمی، رخشان بنی‌اعتماد، امین تارخ، فرهادی توحیدی، مجتبی راعی و علیرضا رئیسیان دیگر سینماگرانی كه به نمایندگی از سینمای ایران به برنامه "از نزدیک و شخصی" دعوت شده بودند، که توانستند بدون هیچ مسئله‌ای خاک ایران را به مقصد آمریکا ترک کنند.

گفته می‌شود ضبط گذرنامه خانم معتمد آريا و آقای ميرتهماسب به دلیل حمایت این دو هنرمند از ميرحسين موسوی در جریان دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفته است، با اين حال، هنوز مقامات مسئول در باره علت ممنوع الخروج شدن اين دو اظهار نظری نکرده اند.

به گزارش ایسنا، محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما، روز شنبه ۱۶ بهمن، از مسئولان کشور خواسته است تا در فرصت باقی مانده مشکل این دو هنرمند حل شود.

عسگرپور از نمایندگان سینمای ایران در اسکار که هم اکنون در آمریکا به سر می‌برد در گفت‌وگو با ایسنا گفته است: "فاطمه معتمدآریا از چهره‌های شناخته شده در میان مردم است و در فرودگاه مردمی كه این اتفاق را می‌بینند، این موضوعات را به عنوان مشكلات غیرسیاسی نمی‌گذارند."

به گزارش ایسنا، عسگرپور در پایان درباره بازتاب این اتفاق در فضای اسکار گفته است که این موضوع اثرات خوبی در آن فضا نداشت و تأکید کرد: "سعی كردیم ماجرا به یک فضای سیاسی تبدیل نشود."

گفتنی است در برنامه "از نزديک و شخصی" که به بررسی سينمای ايران اختصاص دارد، هشت فیلم از ایران به نمایش درمی آيد و جلسه نقد و بررسی فيلم ها با حضور برخی از عوامل سازنده برگزار می شود.

اين برنامه که با همکاری آکادمی اسکار و آرشيو فيلم و تل ويزيون يو سی ال از روز جمعه آغاز شده، يک هفته ادامه خواهد داشت.




عدالت و مقايسه شکلي دادگاههاي ايران و نروژ

وبلاگ محمد مصطفايي وکيل دادگستري: چند روز پيش در دادگاهي واقع در شهر اسلو پايتخت نروژ شرکت کردم. ظواهر دادگاه و تطبيق آن با دادگاههاي ايران را مي توان چنين توصيف نمود:

1- دادگاه ساعت نه با اعلام قبلي تشکيل شد. زمان دادگاه در وقت مقرر؛ نه دقيقه اي زود و نه دقيقه اي دير تشکيل گرديد. اما وضعيت دادگاههاي ايران چنين نيست برخي از مواقع وقت دادگاه مثلا ساعت نه مقرر مي گردد اما تا قضات سر کار آيند و مسئولين دفتر مستقر شود مدت زمان طولاني به تعويق افتاده و گاهي اوقات هم اصحاب دعوا ناچارند چند ساعت پشت درب دادگاه منتظر بمانند تا قاضي آنان را جهت رسيدگي به پرونده، دعوت نمايد. تشکيل جلسات رسيدگي به دادگاه در راس زمان مقرر باعث مي گردد؛ هم حقوق اصحاب دعوا حفظ گردد و هم متهم يا ديگر کساني که مي بايست به ادعايي پاسخ گويند از استرس و دغدغه اي که نفس تشکيل دادگاه برايشان ايجاد مي گردد بکاهد. در غير اين صورت فشارهاي روحي و رواني حاکم بر تشکيل جلسه دادرسي باعث سلب آرامش در دفاع از حقوق متهم يا ديگر اصحاب دعوا، گشته و باعث مي گردد تا آنان نتوانند به خوبي از حقوق خود در مقابل اتهامها يا ادعاهاي منتسب دفاع کنند.

2- پرونده مطرح شده از اهميت بالايي برخوردار نبود اما با اين وجود سه قاضي به اين پرونده رسيدگي مي نمودند مدعي العموم به همراه دستيارش و متهم به همراه وکيلش در دادگاه حاضر بوده و شاهد نير در خارج از دادگاه حاضر بودند. البته دادگاه در دو روز تشکيل شد و شهود به صورت جداگانه در دو روز متفاوت جهت اداي شهادت حاضر شدند. ميزهاي دادگاه به صورت مربع چيده شده بود به صورت فرض در ضلع شمالي مربع جايگاه سه قاضي، در سمت غرب جايگاه قاضي، جايگاه متهم و وکيلش بود و در ضلع شرقي جايگاه مدعي العموم و دستيارش و در ضلع جنوبي و روبروي قاضي محل دفاع اصحاب دعوا بود. اما در ايران نمي توان چنين نظامي را مشاهده کرد. در بسياري از پرونده ها – حتي پرونده هاي کيفري مهم – رسيدگي به دعاوي تنها توسط يک قاضي صورت مي گيرد. مثلا در جرايم مواد مخدر فقط يک قاضي رسيدگي مي کند و شکل دادگاه، بدون نظم و ترتيب خاض بوده و جايگاهي براي وکيل و متهم و مدعي العموم و غيره متصور نيست. يک قاضي در قسمت شمالي دادگاه پشت ميزنشسته و به ترتيب پرونده ها، اصحاب دعوا را دعوت کرده و به موضوع پرونده، رسيدگي مي کند. البته وجود دارند برخي از دادگاهها که ظاهرا، شکل و شمايل دادگاه را دارند ولي تعدادشان بسيار اندک است. اکثر قريب به اتفاق دادگاههاي ايران فاقد نظم و ترتيب خاص هستند.

3- بعد از اينکه اصحاب دعوا وارد مي شوند و مستقر مي گردند، منشي دادگاه نيز در جايگاه خود مستقر شده و سپس قضات دادگاه وارد مي شوند در هنگام ورود قضات، به احترام آنها، تمام کساني که در محل دادگاه حضور دارند مي ايستند تا قضات در جايگاه خود مستقر گردند. اما در ايران چنين نيست و برخي از قضات چنان رفتار مي نمايند که اصحاب دعوا، زحمت ايستادن را براي اداي احترام، به خود نمي دهند.

4- رئيس دادگاه و يکي از مستشاران، يک زن و مستشار ديگر يک مرد بوده، که نظر اکثريت لازم الاتباع است. در حالي که در نظام حقوقي ايران زنان جايگاهي در قضاوت نداشته و مي توان گفت تمام روساي دادگاههاي ايران مرد هستند. وجود دو زن در دادگاه نشان از احترام و ارزش قائل شدن به حقوق زنان در کشوري مثل نروژ است.

5- رئيس دادگاه رسميت جلسه رسيدگي به پرونده را اعلام کرده و مدعي العموم به قرائت کيفرخواست مي پردازد. بعد از وي متهم در جايگاه قرار گرفته و از اتهام خود دفاع مي کند و وکيل ايشان نيز به دفاع از حقوق موکلش مي پردازد. چيزي که تامل برانگيز بود اينکه قضات دادگاه، ساکت بوده و تنها نظم جلسه را حفظ مي کردند و به اظهارات مدعي العموم و متهم و وکيل وي گوش کرده و منشي دادگاه نيز تمام اظهارات را مکتوب مي نمود. در حالي که در ايران قضات دادگاه خود مدعي العموم بوده و به جاي نماينده دادستان، از متهم سئوال پرسيده و بازجويي مي نمايد. در برخي از مواقع نيز قاضي براي متهم خط و نشان کشيده و حکم خود را پيش از ختم رسيدگي اعلام مي کند.

6- در زمان اداي گواهي توسط شاهد در بدو امر وکيل متهم سئوالاتي را مطرح کرده و شاهد به سئوالات پاسخ مي دهد. قاضي در زمان اداي گواهي نيز صحبتي نمي کند تنها در هنگامي که سئوالات تلقيني باشد، مداخله کرده و به وکيل تذکر مي دهد. قاضي کوچکترين سئوالي از شاهد نمي نمايد مگر در موارد بسيار ضروري، که ابهاماتي در اظهارات شاهد به وجود آيد. سپس مدعي العموم از شاهد سئوالاتي را مطرح کرده و شاهد پاسخ مي دهد. اما در دادگاههاي ايران وضعيت کاملا متفاوت است. وکيل حق طرح سئوال از شاهد را ندارد. مگر در برخي از دادگاهها که از قضات عادلي برخورداند. مدعي العموم سئوالي از شاهد نمي پرسد و تنها قاضي است که سئوالات بسياري را مطرح کرده و در برخي از مواقع با سئوالات تلقيني موجبات تضييع حقوق متهم را فراهم مي کند. عدم دخالت قاضي در چنين مواقعي باعث مي گردد که قاضي اصل بي طرفي خود را حفظ کرده و تنها به قضاوت بپردازد. قاضي نه مدعي العموم است و نه وکيل متهم. او تنها فردي است که بين دعواي دو نفر يا في مابين اصحاب دعوا، قضاوت کرده و راي صادر مي کند. اگر قاضي در کار مدعي العموم يا وکيل متهم دخالت کند اصل بي طرفي خود را از دست داده و نمي تواند حکمي شايسته صادر کند.

7- محيط دادگاه بسيار آرام بود. هيچ صدايي از بيرون شنيده نمي شد. پنجره ها توسط شيشه دوجداره، صداي خارج را مسدود کرده و آرامش و سکوت بر قرار بود. در حالي که در ايران چنين فضايي وجود ندارد. صداي پرنده ها، ماشين، موتور سيکلت، اربابان رجوع که بيرون از دادگاه منتظر مي مانند و صدها صداي ديگر تمرکز اصحاب دعوا و قاضي را به هم مي ريزد.

8- تلفن هاي قضات و مدعي العموم و ديگران خاموش بوده و يا صداي زنگ آنها ساکت شده بود و در داخل دادگاه نيز تلفن ثابت به چشم نمي خورد. در حالي که در دادگاههاي ايران بارها مي بينيم که متهم يا وکيلش در حال دفاع هستند و قاضي با صداي زنگ تلفن، جلسه را رها کرده و مشغول صحبت و خوش و بش مي گردد.

9- صندلي و ميز و ديوارهاي دادگاهها مرتب و با دکوراسيون کلاسيک نظم داده شده بود. کوچک ترين لکه يا کثيفي نمي توان در دادگاه مشاهده کرد. محيط دادگاه به انسان آرامش داده و باعث مي گرديد اصحاب دعوا کمتر خسته شوند. اما دادگاههاي ايران چنين نيست و دکوراسيون دادگاهها از هيچ نظم خاصي برخوردار نبوده و در اغلب مواقع خسته کننده است.

10- در دادگاه هيچ عکس و تصويري وجود ندارد. در حالي که در تمام دادگاههاي ايران در بالاي سر قضات و بر روي ديوار عکس خامنه اي و رئيس قوه قضاييه را ملاحظه مي کنيد. وجود عکس در بالاي سر قضات نشان از نبود استقلال قضايي دارد اگر قضات دادگستري مستقل باشند نبايد عکس احدي را بر روي ديوار و بالاي سر و يا جاي ديگري نصب کنند. در برخي از مواقع برخي از قضات از عکس افراد ديگري هم استفاده مي کنند. به عنوان مثال بر روي ديوار بالاي سر يکي از قضات دادگاه انقلاب تهران، عکس حسن نصرالله نصب شده بود.

همين چند نمونه کوچک و در عين حال مهم از اشکال دادگاههاي ايران نشان مي دهد که لااقل در سيستم قضايي ايران که بنده سالها در کسوت وکالت مشغول به فعاليت بودم، نتوانم عدالت را به عينه لمس کنم. دادگاههاي ايران هم در شکل و هم در ماهيت داراي اشکالات اساسي و ريشه اي هستند و اگر اين اشکالات برطرف نگردد تمام احکامي که صادر مي شود داراي اشکال بوده و قابليت اجرا ندارد. هر چند امکان دارد دربين ميليون ها پرونده حقوقي يا کيفري، دهها هزار نفر هم به حق خود برسند اما اکثريت چشم اميد خود را از احقاق حقوقشان در سيستم قضايي ايران به دلايل عديده بسته اند و چشم انتظار آمدن فرشته عدالت هستند عده بسياري نيز به ناحق به حبس هاي طولاني مدت محکوم شده و يا به ناروا اعدام مي گردند.

محمد مصطفايي وکيل دادگستري




آخرین خبرها از لكه 20كيلومتری سواحل بوشهر

ایلنا: شكستگي در اثر فرسودگي در خطوط انتقال نفت خام در بندر ديلم بوشهر، موجب شده است كه 400 هكتار زمين كشاورزي و لكه نفتي به طول 20وعرض 7 كيلومتر در خط ساحلي خليج فارس، اين منطقه را دچار بحران آلودگي نفتي كند.

اما معاون محيط‌زيست دريايي سازمان حفاظت محيط‌زيست مي‌گويد: تاكنون هيچگونه گزارشي مبني بر مرگ و مير ماهيان يا ساير موجودات دريايي به ما نرسيده است.
محمد باقر نبوي، معاون محيط‌زيست دريايي سازمان حفاظت محيط‌زيست در مورد آخرين وضعيت نشت نفت از لوله خط انتقال پالايشگاه امام حسن در بندر ديلم به خبرنگار ايلنا گفت: شكستگي در خط لوله نفت خام 48 اينچي پالايشگاه امام حسن رخ داده است كه در فاصله 20 كيلومتري ساحل خليج فارس در استان بوشهر قرار دارد.

او ادامه داد: متاسفانه به دليل زمين مسطح و بدون عوارض اين منطقه، 10 تا 15 ساعت نفت ازلوله‌ها نشستي داشته است كه در اثر بارش باران مقداري از اين نفت‌ خام به بستر دريا نيز وارد شده است.

نبوي تاكيد كرد: در حدود 400 هكتار زمين كشاورزي و همچنين رودخانه‌اي كه در اين محل جريان دارد به وسيله نفت خام آلوده شده است، همچنين در حال حاضر لكه نفتي به طول 20 كيلومتر و به عرض 7 كيلومتر بستر دريا را فرا گرفته است.

معاون محيط‌زيست دريايي سازمان تصريح كرد: به علت طوفاني بودن هوا، خوشبختانه لكه نفتي به سمت ساحل آمده و اوضاع را اندكي بهبود بخشيده است به طوري كه در حال حاضر سواحل ماسه‌اي خليج‌فارس در اين منطقه از تكه‌هاي بزرگ نفت كه به صورت گلوله‌هاي بزرگ نيز درآمده‌اند در منطقه مشاهده مي‌شود.

او تاكيد كرد: در حال حاضر عوامل محيط‌زيست بوشهر به همراه مسئولين وزارت نفت در حال پاكسازي سواحل و جمع‌آوري نفت هستند.
او با بيان اينكه هنوز تلفات حيات‌وحش ناشي از اين آلودگي نفتي مشاهده نشده است، افزود: تاكنون هيچگونه گزارشي مبني بر مرگ و مير ماهيان و يا ساير موجودات دريايي به ما نرسيده است.




تهدید یک فعال ایرانی توسط مامورین سفارت ایران در ایتالیا

ندای سبز آزادی: مأمورین امنیتی سفارت ایران در رم با حمله به یکی‌ از فعالین ایرانی به تهدید جانی وی پرداختند: "میدم سرت را ببرند"!
نمایشگاه هنر خوشنویسی ایرانی‌ در تاریخ ۵ فوریه در شهر رم با برنامه ریزی سفارت جمهوری اسلامی و وزارت فرهنگ ایتالیا برگزار شد. حمید رسایی نماینده مجلس هشتم و محمد علی‌ حسینی‌ سفیر جمهوری اسلامی در ایتالیا از مهمانان این برنامه بودند که با برپایی چنین نمایشگاهی، سعی‌ در سؤ استفاده از فرهنگ و هنر ایرانی برای تحکیم روابط دولت کودتا با جامعه بین‌الملل داشتند.
سفیر جمهوری اسلامی و حمید رسایی پس از آنکه با پرسش‌های فعالین از نقض حقوق بشر به ویژه سرکوب هنرمندانی چون جعفر پناهی در حضور مردم مواجه شدند، سراسیمه تالار کنفرانس را ترک کردند. همچنین مأمورین امنیتی سفارت ایران در رم با حمله به یکی‌ از فعالین ایرانی به تهدید جانی وی پرداختند: "میدم سرت را ببرند"!
گفتنی است در خلال این برنامه عده‌ای از فعالین حقوق بشری ایرانی‌ و ایتالیایی با نشان دادن تصاویری از نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی (اعدام، سرکوب، شکنجه، زندانیا‌ن سیاسی، بازداشت هنرمندان) در کنار هنر خوشنویسی مردم ایران، تفاوتهای فرهنگی‌ و اخلاقی‌ میان دولت و مردم ایران را به نمایش گذاشتند.




وضعيت وخيم يكي از زندانيان محبوس در زندان سلماس

صلاح الدین ابراهیمی، زندانی محبوس در زندان شهرستان سلماس، علی رغم شرایط وخیم جسمی، از هرگونه رسیدگی پزشکی محروم است.
بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران "هرانا"، آقای ابراهیمی که اکنون دوران محکومیت خود را در زندان سپری می‌کند، چندی پیش دچار تشنج شده و نیاز به معالجه فوری دارد.
هم چنین به گفتهٔ خانوادهٔ این زندانی سیاسی ایشان در زندان از لحاظ روحی نیز در وضعیت وخیمی به سر می‌برد؛ این در حالیست که مسئولین زندان سلماس نسبت به وضعیت و بیماری این زندانی بی‌تفاوت بوده و هیچ واکنشی در قبال درخواست‌های مکرر وی و خانواده اش، مبنی بر معالجه نداشته اند.
صلاح الدین ابراهیمی ۴۳ ساله، فرزند عباس، ساکن اسلام آبادِ شهرستان سلماس، چندی پیش از سوی نیروهای هنگ مرزی این شهرستان دستگیر و در دادگاه به تحمل یک سال حبس تعزیری محکوم شد.




رنج مضاعف زندانیان سیاسی زن در رجایی شهر

کلمه_میترا عظیمی :زنان سیاسی در زندان رجایی‌شهر کرج در شرایط دشواری به سر می‌برند. این زندان که به عنوان تبعیدگاه زندانیان سیاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد از کمترین امکانات بهداشتی و رفاهی محروم بوده و زندانیان در آن به سختی روزگار خود را می‌گذرانند.

در حالی که چندی پیش، زندانیان سیاسی مرد به بند ۴، که از جمله بدترین بندهای این زندان است انتقال یافته و تمامی تماس‌های تلفنی آنان با دنیای خارج قطع شده ، خبرهای رسیده حاکی از شرایط دشوارتر زنان سیاسی در این زندان است.

زندانیان سیاسی زن در بندی نگهداری می‌شوند که حدود ۱۷۰ زندانی دارد. در این بند با وجود شمار بالای زندانیان، تنها دو سرویس بهداشتی و حمام برای استفاده زندانیان وجود دارد که تنها یک نفر می‌تواند با آب گرم، حمام کند چرا که در سایر اوقات، آب سرد بوده و زندانیان ناچار به استحمام با آب سرد هستند. کمبود امکانات بهداشتی، موجب بیماری زندانیان را فراهم کرده است. با این وجود رسیدگی‌های پزشکی در این زندان بسیار کم بوده و زندانیان در صورت ابتلا به بیماری، به جای رسیدگی پزشکی و انتقال به بهداری به قرنطینه منتقل می‌شوند.

عدم تفکیک جرایم یکی دیگر از مشکلات زنان سیاسی در زندان رجایی‌شهر است. این زندانیان به همراه زندانیان با جرایم مختلف در یک بند نگهداری می‌شوند. این در حالی است که طبق رده بندی سازمان زندان‌ها، زندان رجایی‌شهر از جمله زندان‌هایی است که محل نگهداری مجرمان با جرایم خطرناک است.

تبعید زندانیان سیاسی به این زندان در جهت اعمال فشارهای بیشتر بر آنها و خانواده‌هایشان صورت گرفته است. بسیاری از زندانیان در مقایسه وضعیت زندان اوین و رجایی‌شهر می‌گویند:” حاضریم بدون تلفن و ملاقات باشیم اما به زندان اوین منتقل شویم.”
زندانیان می‌گویند که زندگی در زندان رجایی‌شهر، به شدت سخت و طاقت‌فرساست.

همچنین منابع‌آگاه، شرایط بند زنان را اسفبارتر توصیف می‌کنند. هم اکنون بیش از ده زندانی سیاسی زن در این زندان دوران تبعید و حبس خود را می گذرانند. شبنم مددزاده( ۵ سال)، فریبا کمال آبادی و مهوش ثابت( ۱۰ سال)، مریم اکبری مفرد(۱۵ سال)، معصومه یاوری(۷ سال)، فاطمه ضیایی( ۲ سال)، بناساز(۵ سال)از جمله زندانیان سیاسی زن هستند که در این زندان به سر می برند. شمار دیگری از فعالان سیاسی – اجتماعی نیز که از سوی دادگاه انقلاب به حبس و تبعید به زندان رجایی شهر محکوم شده اند، هم اکنون در انتظار اجرای احکام خود به سر می برند.

با وجود بالارفتن شمار زندانیان سیاسی زن، مسئولان زندان و دستگاه قضایی هیچ‌گونه تسهیلاتی را برای آنان فراهم نکرده‌اند. از نظر مسئولان، زندانیان در زندان رجایی‌شهر و سایر تبعیدگاه‌ها، محکوم به تحمل رنجی مضاعف هستند، رنجی که از طریق سخت‌تر شدن شرایط زندگی برآنها وارد می‌شود.





تحليل اکونوميست از ذخاير ايران: ذخایر ایران روند نزولي دارد

تازه‌ترين گزارش واحد اطلاعات اكونوميست حکايت از آن دارد که ذخاير ايران به جز طلا در سال جاري كاهش بيش از شش ميليارد دلاري خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصاد بين‌الملل خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اكونوميست در گزارش ماه ژانويه 2011 خود که تازه‌ترين گزارش اين واحد به شمار مي‌رود، ميزان ذخاير ايران به جز طلا در سال گذشته را 81 ميليارد و 59 ميليون دلار برآورد و پيش‌بيني كرد كه اين ميزان با شش ميليارد و 250 ميليون دلار كاهش در سال جاري به 74 ميليارد و 809 ميليون دلار برسد.

به اعتقاد اكونوميست در سال 1387 كشور شاهد بيش‌ترين ميزان ذخاير خارجي خود بود و طي سال جاري و سال آينده ميزان اين ذخاير روند نزولي به خود خواهند گرفت.

اكونوميست عنوان كرده است كه در سال 1390 ذخاير ايران به جز طلا با ثبت رقم 72 ميليارد و 809 ميليون دلاري، کاهش دو ميليارد دلاري نسبت به سال جاري خواهد داشت.

همچنين پيش‌بيني شده است كه در سال 1391 کاهش يک ميليارد و 500 ميليون دلاري، ذخاير ايران به جز طلا را به 71 ميليارد و 309 ميليون دلار خواهد رساند.

بر اساس اين گزارش در سال 1392 ذخاير به جز طلاي كشور معادل 70 ميليارد و 309 ميليون دلار خواهد بود كه با 200 ميليون دلار کاهش اين شاخص در سال 1393 به 70 ميليارد و 109 ميليون دلار خواهد رسيد.

سال 1394 سالي است که براي شاخص ذخاير به جز طلاي ايران رقم 69 ميليارد و 109 ميليون دلار پيش‌بيني شده است.




يك سوم كودكان كشور دچار فقر آ‌هن هستند

يك متخصص اطفال گفت: يك سوم كودكان كشور دچار فقر آهن هستند و بي‌حالي، رنگ‌پريدگي و ضعف چسماني از علائم كم‌خوني ناشي از فقر آهن در كودكان است كه به آسيب سيستم عصبي، كاهش قدرت يادگيري و تأثير سوء بر عملكرد مغز كودك منجر مي‌شود.

منصور بهرامي در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس «توانا» با بيان اينكه آهن يك عنصر مهم براي سلامت انسان است، اظهار داشت: در ساختار گلبول قرمز خون، آهن به كار رفته و نقش خون‌رساني و انتقال اكسيژن از بافت ريه به ساير بافت‌هاي بدن را بر عهده دارد؛ آهن در سلامت گلبول قرمز خون نيز بسيار تأثير‌گذار است.

وي گفت: يكي از شايع‌ترين انواع كم‌خوني، فقر آهن است كه در حال حاضر معضل بهداشتي بسياري از مردم دنيا محسوب شده و بيشتر در دختران و زنان به خاطر عادات ماهانه و زايمان ديده مي‌شود.

اين متخصص اطفال به كمبود آهن در كودكان اشاره كرد و افزود: يك ‌سوم كودكان كشور دچار فقر آهن هستند؛ كودكان نياز به خونرساني دارند. آهن علاوه بر خونرساني؛ در رشد تفكر و سلامت مغز نقش بسيار مهمي را ايفا مي‌كند و به همين خاطر مادران نبايد در دادن قطره آهن به كودكان، كوتاهي كنند.

بهرامي بي‌حالي، رنگ‌پريدگي و ضعف چسماني را از علائم كم‌خوني ناشي از فقر آهن در كودكان دانست و ادامه داد: لطمه به سيستم عصبي، كاهش قدرت يادگيري و تأثير سوء بر عملكرد مغز از عوارض فقر آهن در كودكان است.

وي درباره نحوه استفاده از قطره آهن در كودكان اظهار داشت: براي كودكاني كه داراي وزن مناسب هستند، خوراندن قطره آهن بايد از 6 ماهگي و همراه با غذاهاي كمكي آغاز شود؛ البته در خصوص نوزادان نارس و كم‌وزن، هنگامي كه وزنشان 2 برابر شد و از آغاز 2 ماهگي مي‌توان از قطره آهن استفاده كرد؛ قطره آهن بايد 2 ساعت قبل يا بعد از دادن شير يا غذاي كمكي به كودك خورانده شود.

اين متخصص اطفال با بيان اينكه استفاده از قطره آهن در كودكان بايد تا 2 سالگي انجام‌ شود، خاطرنشان كرد: از آنجايي كه اين قطره موجب سياه شدن دندان‌هاي كودك مي‌شود، بهتر است براي پيشگيري از اين مسئله مادران قطره آهن را از پشت دندان كودك داخل دهان او بريزند و پس از آن مقداري آب به طفل داده شود.




هفتاد درصد از کارگاه های تولیدی کفش تبریز تعطیل شدند

پنجشنبه, ۱۶ بهمن, ۱۳۸۹چکیده :در حال حاضر در تبریز بیش از ۲ هزار واحد تولیدی کفش داریم که از آن تعداد تنها ۳۰ درصد فعال هستند و ۳۰ درصد نیمه تعطیل و ۴۰ درصد نیز تعطیل هستند که در تبریز ۴۰ هزار جفت کفش دست‌دوز در سال تولید...


جواد حسین‌نژاد امروز با ابراز تاسف از تعطیلی ۷۰ درصدی واحدهای تولیدی کفش در تبریز، خواستار توجه ویژه دولت برای حل این مشکل شد.

به گزارش ایلنا، حسین‌نژاد اظهار داشت: در حال حاضر در تبریز بیش از ۲ هزار واحد تولیدی کفش داریم که از آن تعداد تنها ۳۰ درصد فعال هستند و ۳۰ درصد نیمه تعطیل و ۴۰ درصد نیز تعطیل هستند که در تبریز ۴۰ هزار جفت کفش دست‌دوز در سال تولید می‌شود.

رئیس اتحادیه کفاشان تبریز با اشاره به اینکه اتحادیه کفاشان تبریز در دهه ۴۰ تاسیس و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از سال ۱۳۶۲ فعالیت دوباره خود را آغاز کرده است، تصریح کرد: هدف اتحادیه تلاش برای حل مشکلات صنفی اعضا و ارائه خدمات برای تسریع در امور آنهاست و هیئت مدیره سعی کرده است تا در این راستا تلاش کند.

حسین‌نژاد نبود مواد اولیه مرغوب در بازار و عدم تولید چرم خوب را مهم‌ترین عامل پایین بودن کیفیت کفش تبریز دانسته و خاطرنشان کرد: در تبریز مواد اولیه مرغوب همچون چسپ، چرم، زیره، رویه و یراق‌آلات نداریم و از سوی دیگر به دلیل تعرفه گمرگی بسیار بالا نمی‌توانیم این مواد را از خارج وارد کنیم و در ‌‌نهایت ضربه آن را تولیدکنندگان متحمل می‌شوند و تولیدات تبریز هرگز توان رقابت با کشورهای هم‌طراز را پیدا نمی‌کنند و رکود صنعت کفش را موجب می‌شو




هلند هم رادیو فارسی راه اندازی کرد

سایت فردا در تهران: در پی ایجاد تنش در روابط هلند و ایران بر سر اجرای حکم اعدام زهرا بهرامی، رادیو بین المللی هلند و سایت مرتبط با آن از روز گذشته برای تاثیرگذاری بر ایرانیان و سایر فارسی زبانان آغاز به کار کرد.

رادیو بین المللی هلند، قصد دارد تا حد امکان با رسانه های غیر دولتی فارسی زبان داخل و خارج ایران همکاری کند. به این ترتیب، رادیو بین المللی هلند نیز به جنگ نرم علیه جمهوری اسلامی خواهد پرداخت.

به گفته مسئولین این رادیو ، ضرورت راه اندازی سایت "عصر هلند" پس از بحران فزاینده در تونس و مصر، که تاثیر بسیاری بر سایرکشورهای منطقه دارد، نیز بیشتر احساس شد.




بی ‌خبری از وضعیت یک استاد دانشگاه

خبرگزاری هرانا - از سرنوشت پروفسور مولوی، استاد دانشگاه دورهام انگلستان، پس از گذشت بیش از ۸ ماه از بازداشت، هیچ گونه اطلاعی در دست نیست.

بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران "هرانا"، پروفسور رضا مولوی در اردیبهشت ماه ۸۹ در فرودگاه امام خمینی و در حالی که تصمیم به بازگشت به انگلستان را داشته توسط مامورین امنیتی بازداشت و روانهٔ بند ۲۰۹ زندان اوین شده است.

ایشان به علت انفرادی‌های طویل المدت و عدم اجازهٔ بازجویان مبنی بر برقراری تماس تلفنی و یا ملاقات با خانواده‌اش در ماه‌های اولیهٔ بازداشت، تحت فشارهای روحی و روانی فزاینده‌ای قرار گرفته است.

بر اساس اظهارات هم بندی های ایشان، پروفسور مولوی که ۶۰ سال داشته و مبتلا به بیماری پروستات نیز بوده به علت کهولت سن و عوارض ناشی از بیماری به شدت رنج می‌برده و عدم همکاری برخی مامورین شرایط سختی را در زندان برای او ایجاد کرده بود.

گفته می‌شود پروفسور رضا مولوی به اتهام "تشکیل اتاق‌های فکر برای براندازی نظام" دستگیر شده که البته مکررا ایشان در بازجویی‌هایشان این اتهام را رد و نپذیرفته است.

پروفسور رضا مولوی استاد دانشگاه دورهام انگلستان، از مفسرین سیاسی و از نخبگان ایرانی خارج از کشور قلمداد می‌شود. او که در همایش نخبگان ایرانی خارج از کشور در ۲سال پیش به ایران دعوت شده بود و هم چنین سال گذشته نیز به علت فوت مادرش به ایران سفر کرده بود.




حذف یارانه ها؛ نخستين قبوض جديد آب توزيع شد

خبرگزاری فارس: نخستين قبوض آب‌بها هم‌زمان با اجراي طرح هدفمندي يارانه‌ها به همراه بروشور نحوه محاسبه آب‌بها و خدمات دفع فاضلاب توزيع شد.

اين بروشورها در شمارگان يك ميليون نسخه تهيه و براي ارائه اطلاعات لازم در زمينه چگونگي محاسبه نرخ آب‌بهاي مصرفي بر اساس ميزان مصرف در ميان مشتركان آبفا در سطح شهر تهران توزيع شده است.

بنابراين گزارش، شركت آبفاي شهر تهران به منظور اطلاع‌رساني و آگاهي هرچه بيشتر شهروندان و رفع هرگونه ابهام، مبادرت به انتشار بروشورهاي يادشده كرده‌ است كه علاوه بر درج جداول قيمتي به ازاي هر ليتر، فرمول محاسبه آب‌بها نيز در آن درج شده است.




نیم میلیون بیمارسرطانی درایران تا 10سال آینده

سایت الف: سالانه از بین هر یکصد هزار ایرانی یکصد نفر به سرطان مبتلا می شوند .

به گزارش واحد مرکزی خبر ، دکتر لنکرانی رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت فارس در نشستی که به مناسبت هفته سلامت در شیراز برگزار شد ، گفت : امسال تاکنون 75 هزار مورد ابتلا به سرطان در کشور شناسایی شده که شایعترین نوع سرطان در بین این افراد سرطان معده بوده است .

دکتر لنکرانی افزود : پیش بینی میشود تا 10 سال آینده حدود 85 میلیون نفر در دنیا بر اثر ابتلا به سرطان جان خود را از دست دهند که سهم ایران از این تعداد 500 هزار نفر خواهد بود .

او اضافه کرد ، با اقدام پیشگیرانه می توان آمار ابتلا به سرطان را تا 40 درصد کاهش داد .

دکتر لنکرانی گفت : با تصویب قانون ثبت اطلاعات مبتلایان به سرطان در مجلس شورای اسلامی در سال 79 ، اطلاعات مربوط به بیش از 90 درصد از مبتلایان به سرطان در ایران ثبت شده است.

رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت فارس شایع ترین نوع سرطان را در ایران سرطان معده ، روده بزرگ ، مثانه و سینه عنوان کرد .




آلودگی هوا؛ مرگ زودرس هزاران ایرانی تا سال ۲۰۱۲

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد تا سال 2012 در ایران ده ‌هزار و ششصد نفر بر اثر آلودگی هوا دچار مرگ زودرس می ‌شوند. یک سوم این تعداد مربوط به شهر تهران و یک سوم دیگر مربوط به استانهای درگیر گرد و غبار است.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت رژیم در جلسه «هم‌اندیشی کاهش معضلات آلودگی هوای شهری» ضمن تأیید این آمار اعلام کرد : مهم‌ترین مشکلی که در حال حاضر باعث تشدید آلودگی هوا در تهران می‌شود مربوط به جمعیت، مصرف سرانه و میزان سوخت مصرفی است..




ناامنی در چند روستای شهرستان مهاباد

آژانس خبری موکریان
سرویس اجتماعی

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی طی نامه ای به وزیر کشور ضمن اشاره به ناامنی موجود در روستاهای محروم دهستان منگور شرقی شهرستان مهاباد خواستار پیگیری موضوع به صورت ویژه از طرف آن مقام و برخورد قاطع با ناامن کنندگان این منطقه شد.

در این نامه آمده است : موضوع ناامنی و ایجاد رعب و وحشت در روستاهای محروم دهستان منگور شرقی شهرستان مهاباد باعث نگرانی شدید اهالی مستضعف این منطقه شده است ،متأسفانه براثر ناامنی حاکم بر این منطقه تا حالا بیش از 17 نفر کشته و زخمی شده اند و خسارات مالی فراوانی به مردم وارد شده است.

در ادامه این نامه آمده است:به دلیل قرار گرفتن معادن سنگ در این منطقه، سرمایه گذاری در این بخش با خطر جدی روبرو شده و آتش زدن ماشین های عمومی و شخصی و انبار علوفه مردم، تیراندازی به منازل مردم، سرقت مسلحانه و قتل مردم بی دفاع در این منطقه به موردی عادی تبدیل شده است.

در خاتمه این نامه که نسخه ای از آن در اختیار آژانس خبری موکریان قرار گرفته نماینده مهاباد با اشاره به اهمیت موضوع و نگرانی شدید از احتمال تخلیه منطقه توسط اهالی، خواستار پیگیری موضوع به صورت ویژه و برخورد قاطع با ناامن کنندگان منطقه از سوی وزیر کشور شده است.




دكتر "جواد صالحي فدردي" : زنگ خطر جدی گرايش دختران به موادمخدر

ایسنا :
استاديار دانشگاه فردوسي مشهد گفت: متاسفانه برنامه‌هاي مشخص، سازمان‌يافته و نهادينه شده‌ي خاصي براي جلوگيري از اعتياد نوجوانان نداريم.

دكتر "جواد صالحي فدردي"، در گفت‌وگو با ایسنا؛ افزود: مسائل فرهنگي، كنجكاوي زياد، ‌تمايل شديد براي تجربه‌هاي نو، هيجان‌طلبي، برخورد انفعالي در برابر فشارهاي گروهي، نداشتن سرگرمي‌هاي كافي و سازنده از جمله دلايل گرايش نوجوانان به مصرف مواد مخدر است.

وي ادامه داد: سيگار همچنان از اولين موادي است كه نوجوان را درگير خودش مي‌كند و در اين خصوص نفسِ كشيدن سيگار و دود كردن سيگار ارزش ندارد بلكه آن نقش اجتماعي است كه نوجوانان به آن رفتار نسبت مي‌دهند و آن را نشانه بزرگ شدن و مورد پذيرش واقع شدن در گروه دوستان مي‌دانند.

وي افزود: بعد از مصرف سيگار، مصرف ترياك و حشيش رايج بود اما امروزه مواد شيميايي و صنعتي جديد و خطرناكي در قالب آدامس، قرص‌، شربت و حتي برچسب‌هايي كه روي پوست مي‌گذارند، جاي مخدرهاي قديمي را گرفته است.

دکتر صالحي ادامه داد: مصرف مواد مخدر در کشور، وارد مرحله بسيار خطرناك و ‌آسيب‌زايي شده است به عبارتي راهي كه قبلا فرد طي مي‌كرد تا در نهايت به مواد خطرناكي مثل هروئين برسد، بسيار کوتاه شده و فرد از همان ابتدا، اعتياد خود را با مواد شيميايي و با قيمت بسيار پايين شروع مي‌کند که بسيار خطرناك است.

وي با بيان اينکه فقر اقتصادي، بيكاري، فقر تحصيلي و كمبود فرهيختگي از جمله دلايل اعتياد است، خاطرنشان كرد: دولت‌ها به اندازه‌اي كه در كاهش فقر اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي ملت‌ها نقش دارند، به همان اندازه در پيشگيري از اعتياد نيز موثرند.

پژوهشگر افتخاري دانشگاه بنگور ولز بيان كرد: دولت‌ها‌ بايد به وضعيت معيشتي افراد نخبه اهميت بيشتري بدهند و جايگاه اين افراد در تصميم‌گيري محلي، شهري و منطقه‌اي كشورشان را ارتقا دهند و در اين صورت است كه مي‌توان گروه‌هاي مرجع مناسبي را انتخاب و به مردم معرفي كرد.

وي با بيان اينکه بيش از 90 تا 95 درصد معتادان کشور مرد هستند، افزود: تا زماني كه دختران و زنان يك جامعه به سمت مواد مخدر نرفته‌اند اميد به نجات آن جامعه بسيار زياد است زيرا دختران و زنان، مادران آينده و متوليان اساسي تربيت در يك جامعه هستند بنابراين سلامت دختران و زنان و اقداماتي كه براي ارج نهادن به آن‌ها و حفظ سلامت آن‌ها صورت مي‌گيرد، از اهميت فوق‌العاده‌اي برخوردار است.

استاديار دانشگاه فردوسي مشهد تاکيد کرد: گرايش دختران يك جامعه به مصرف مواد شيميايي و مخدر يك زنگ خطر فوق‌العاده جدي براي دولت و ملت است




ممنوعیت آموزش غذاهای غیرایرانی در تلویزیون

خبرگزاری مهر:
معاون سیما ضمن بازدید از شبکه جهانی جام جم گماردن تیم قوی برای برنامه‌ خانواده شبکه را ضروری دانست و تاکید کرد از این پس آموزش آشپزی غذاهای غیرایرانی ممنوع است.
در آستانه دهه‌ فجر علی دارابی، معاون سیمای سازمان صداوسیما به صورت سرزده از شبکه جهانی جام جم بازدید کرد.

معاون سیما ضمن ابراز تشکر از فعالیتهای نیروهای شبکه با بیان اینکه شبکه‌های مختلف تلویزیونی سازمان صداوسیما به ستاد چابک و ارزشمند فرهنگی نیاز دارند بر بالا بردن کیفیت اثرات تولیدی با ایجاد رقابت بین تهیه‌کنندگان تاکید و در این زمینه خاطرنشان ساخت: برای آسیب ندیدن کیفیت برنامه‌های مختلف تلویزیونی دستورالعمل استفاده از تهیه‌کنندگان مختلف برای تولید برنامه تنظیم و ابلاغ شده و توقع این است که از سال آینده در گروههای برنامه‌ساز شاهد حضور افراد گوناگون با سلیقه‌های مختلف برای تهیه و تولید برنامه باشیم و هیچگاه در یک زمان واحد یک تهیه‌کننده، تهیه‌کنندگی چند برنامه را به عهده نداشته باشد.

دارابی در این بازدید اعلام کرد: ایرانیان در هر کجای جهان باید احساس غرور کنند و این وظیفه شبکه جهانی جام جم است که دستاوردهای مهم و بزرگ انقلاب اسلامی را در قاب تصویر به مهمانی چشم‌های مخاطبان مقیم خارج از کشور و فارسی زبانان سراسر دنیا ببرد.

دارابی با تشکر و قدردانی از مدیر شبکه و سایر مدیران این مجموعه از کمبودهای فنی و مهندسی و نیازهای مادی و مالی شبکه جهانی جام جم کسب اطلاع کرد.

در این بازدید مجید رجبی معمار مدیر شبکه جام جم هم تک تک واحدهای ستادی این شبکه را معرفی و نحوه عملکرد آنان را به اطلاع رساند.




رئیس دیوان عالی کشور; حیات ما به اعدام بستگی دارد
روز:
محمدرضا یزدان‌پناه

m.yazdanpanah(at)roozonline.com

رئیس دیوان عالی کشور گفته است: "حیات، آسایش و آرامش زندگی ما به اعدام و قصاص بستگی دارد."

خبرگزاری مهر که این سخنان آیت الله محسنی گرکانی را گزارش کرده، نوشته که او این اظهارات را در جلسه "درس اخلاق" خود عنوان نموده اما اشاره ای به محل سخنرانی نداشته است.

رئیس دیوان عالی کشور پس از بیان آیه ای از قرآن درباره مسئله اعدام و قصاص افزوده: "مسئله اعدام ها و قصاص هایی که قرآن می فرماید، حیات، آسایش و آرامش زندگی ما به آن بستگی دارد."

افزایش روند اعدام زندانیان با جرایم مختلف در ماه های گذشته با واکنش اعتراضی بسیاری از دولت ها و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر روبرو شده است.

مقامات دولت جمهوری اسلامی می گویند که اکثر اعدام شدگان اخیر از مجرمان مرتبط با جرایم مواد مخدر و قتل و جنایت بوده اند. رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه هم گفته 80 درصد افرادی که در ماه های گذشته در کشور به دار آویخته شده اند، مجرمان پرونده های مربوط به مواد مخدر بوده اند.

اینک رئیس دیوان عالی کشور با تایید این اظهارات، گفته است: "مساله قاچاق مواد مخدر بلایی است که استعمار در جامعه رواج داده و قتل آرام جوانان ما را رقم می‌زند."

او از اینکه "قضات دیوان عالی کشور به این پرونده‌های مهم با سرعت، دقت و قاطعیت رسیدگی و در صورتی که محاکم رأی صحیحی صادر کرده باشند آن‌ را ابرام می‌کنند" ابراز خوشحالی کرده است.

محسنی گرکانی با تقدیر از "زحمات" قضات و پرسنل قوه قضائیه، از اینکه "بعضی ها قدر دستگاه قضایی را نمی دانند" انتقاد کرد و گفت: "[آنها] نمی فهمند که امنیت حاکم در کشور به دست قضات خدوم دستگاه قضایی است."

او همچنین گفت: "قضات و کارکنان دستگاه قضایی تمامی توان خود را صرف احقاق حق و نهادینه کردن امنیت در جامعه می‌کنند."

دیوان عالی کشور عالی ترین نهاد قضایی جمهوری اسلامی است که مصوبات هیات عمومی آن که از بلندپایه ترین قضات کشور تشکیل می شود، از ارزشی به اندازه قوانین موجود برخوردار است. این دیوان حتی صلاحیت رسیدگی به تخلفات رئیس جمهور از وظایف قانونیش را نیز دارد.

"این دیگر چه صیغه‌ای است"
سخنان رئیس دیوان عالی کشور مبنی بر اینکه "حیات ما به اعدام بستگی دارد" در حالی عنوان شده که در روزهای گذشته بر میزان اعتراضات داخلی و بین المللی به روند رو به رشد مجازات اعدام در ایران افزوده شده است.

بر پایه گزارش های رسمی تنها در ماه ژانویه دست کم 66 نفر در ایران اعدام شده اند اما برخی از فعالان حقوق بشر می گویند رقم واقعی اعدام ها بسیار بیش از این مقدار است.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از رهبران معترضان به دولت ایران (موسوم به جنبش سبز) چند روز پیش در یک دیدار مشترک، نسبت به "تعداد زیاد اعدام ها و تعجیل در اجرای احکام اعدام بدون طی کامل مراحل دادرسی و قانونی" در کشور اعتراض کردند و آنرا ناشی از "بی تدبیری حاکمان و ایجاد رعب و وحشت در جامعه" دانستند.

این دو "طی کامل مراحل دادرسی و قانونی" برای بهره مند شدن تمام افراد از حقوق خود را فارغ از چند و چون اتهامات افراد و درستی یا نادرستی این اتهامات، حق قانونی و شرعی آنها دانستند.

به گفته کروبی و موسوی "اعدام قریب به ۳۰۰ تن طی یک سال گذشته، آیا جز ایجاد رعب و وحشت در جامعه دستاوردی برای اذهان عمومی کشور دارد و نتیجه ای جز انزوای بیشتر ایران در مجامع بین المللی را به همراه نخواهد داشت؟"

رهبران معترضان ایران با طرح این پرسش که آیا اعدام بدون طی شدن مراحل دادرسی و بدون اطلاع خانواده متهم اقدامی انسانی و اسلامی است؟ خواستار توقف این شیوه شدند.

این دو همچنین خودداری از تحویل اجساد اعدام شدگان به خانواده و بستگان آنها را "صیغه ای" دانستند که "به تازگی آنرا باب کرده اند."

جمهوری اسلامی در کمتر از 40 روزی که از آغاز سال جدید میلادی می گذرد، رکورد بیشترین اعدام ها در جهان را از آن خود کرده است. این میزان به حدی بود که در ماه ژانویه 2011 در ایران به طور متوسط هر 8 ساعت، یک اعدام در ایران صورت گرفت.

اعدام؛ به راحتی

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز یکشنبه نسبت به افزایش اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد و تخمین زد که در سال ۲۰۱۱، تعداد افراد اعدام شده می‌تواند به "بیش از هزار تن" برسد. این یعنی ایران رتبه اول اعدام در تمام جهان را به خود اختصاص می دهد و در این زمینه حتی از چین هم پیشی می گیرد.

در سالهای گذشته چین و پس از آن عربستان و ایران به ترتیب اولین، دومین و سومین کشورهای اجرا کننده حکم اعدام در جهان بودند؛ این در حالی است که جمعیت چین بیش از 20 برابر ایران است.

سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه سازمان دیده بان حقوق بشر به خبرگزاری فرانسه گفته اگر اعدام‌ها در ایران با سرعت کنونی پیش برود، تا پیش از به پایان رسیدن سال ۲۰۱۱، بیش از هزار نفر در ایران "به راحتی" اعدام شده اند.

این سازمان در گزارش سال ۲۰۱۱ خود که در روزهای اولیه بهمن‌ماه منتشر شد، اعلام کرد نقض حقوق بشر در ایران، در سال گذشته‌ میلادی، با افزایش اعدام، شکنجه و ارعاب، بحرانی‌تر از گذشته شده است.

پیش از این ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در موضع‌گیری‌های جداگانه ای با ابراز نگرانی از وضعیت اعدام ها در ایران، خواستار توقف این روند شده بودند.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز چهارشنبه 13 بهمن از افزایش شمار اعدام ها در هفته های اخیر در ایران ابراز نگرانی عمیق کرد.

در بیانیه ای که ناوی پیلاوی در این خصوص منتشر کرد، آمده است: "ما بارها و بارها از ایران خواسته ایم تا اعدام ها را متوقف کند و من از اینکه ظاهرا مقامات ایرانی، به جای توجه به این درخواست، به کاربرد بیشتر مجازات اعدام روی آورده اند عمیقا متاثرم."

او همچنین گفته است که از تعداد زیاد افرادی که در جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده و در انتظار اجرای حکم به سر می برند، از جمله زندانیان سیاسی، محکومان پرونده های قاچاق مواد مخدر و مجرمان نوجوان "بیمناک" است.

این مقام سازمان ملل افزوده است که کشورهای مختلف جهان عموما به سوی لغو مجازات اعدام از طریق تغییر قوانین کیفری و یا رویه های قضایی حرکت می کند و از جمهوری اسلامی خواسته است تا اجرای احکام اعدام را به حالت تعلیق در آورد و به اقدامات لازم برای لغو این مجازات دست بزند.

مخالفان دولت و فعالان حقوق بشر، جمهوری اسلامی را متهم می کنند که تحت پوشش اعدام گسترده مجرمان جرایمی مانند قاچاق مواد مخدر و قتل، به قتل عام زندانیان سیاسی می پردازد و از این منظر وضعیت اعدام ها در ایران را با دهه 1360 مقایسه می کنند که در آن هزاران نفر از اعضا و هواداران گروه های مخالف جمهوری اسلامی در زندان های کشور شکنجه و اعدام شدند



 

بالای صفحه

... بیشتر