xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

پنجشنبه ، 14 بهمن  89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس/ برف در چند شهر ايران



عکس/ میدان تحریر قاهره شاهد سنگ اندازی و درگیری ها بی وقفه

فوت یکی دیگر از مجروحان حادثه ایران خودرو

سایت آینده نیوز: گفته می‌شود یکی دیگر از کارگران ایران خودرو که در پی مجروحیت در حادثه شامگاه اربعین حسینی در بیمارستان بستری شده بود، در گذشته است.

زنده یاد “سعید به‌نژاد” یکی از زخمی‌های حادثه در ایران خودرو به لقا الله پیوست.

وی در بیمارستان شماره ۲ و سپس در بیمارستان آتیه بستری بود و سحرگاه امروز دعوت حق را لبیک گفت.

در این حادثه ایران خودرو از ۴ کشته و ۱۳ مجروح خبر داد، اما برخی منابع از کشته شدن ۸ نفر خبر داده بودند.

همسر سعید ملک پور: نگران صدور حکم از پیش تعیین شده اعدام هستیم

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در پی اظهارات دادستان عمومی و انقلاب تهران در رابطه با حکم اعدام سعید ملک پور زندانی متهم به جرایم رایانه ای، همسر این زندانی این اطهارات را حاکی از، فشار و القای تائید حکم به قضات دانست.

کمیته گزارشگران حقوق بشر: اخباری که در روزهای اخیر از وضعیت پرونده سعید ملک پور منتشر شد، حاکی از آن بود که آقای جعفری دولت آبادی در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام کرد حکم اعدام به او ابلاغ شده و پرونده جهت «تایید حکم اعدام» به دیوان عالی کشور ارجاع شده است. به گفته همسر سعید ملک پور، این حکم در زندان به وی ابلاغ شده است.

در همین رابطه فاطمه افتخاری، همسر سعید ملک پور در گفتگو با «کمیته گزارشگران حقوق بشر» با ابراز شگفتی از نحوه اطلاع رسانی آقای دولت آبادی در خصوص پرونده همسرش، این لحن را سو گیری آشکار در خصوص فرجام این پرونده دانست و گفت: «دو هفته پیش وکیل سعید، آقای طباطبایی لایحه دفاعیه تجدید نظر خواهی را به دیوان عالی ارائه کرد. این در حالی است که جعفری دولت آبادی دادستان عمومي و انقلاب تهران اعلام کرده حكم اعدام دو نفر از مديران سایت‌های مستهجن در دو شعبه مختلف صادر شد،‌ كه براي تاييد به ديوان عالي كشور ارسال شده است. از آنجا که اصولاً حکم برای تجدید نظر به دیوان عالی کشور ارسال می‌شود، با فرض استقلال قاضی این گفته جعفری دولت آبادی مبنی بر فرستاده شدن احکام برای تایید و نه تجدید نظر نشان از عدم استقلال قضات و فشار برای اعلام حکم از پیش تعیین شده دارد».

از سویی صدور حکم اعدام سعید ملک پور، اعتراضات و واکنش‌های بسیاری را در میان فعالان حقوق بشر موجب شده و دولت کانادا نیز در موضع‌گیری رسمی نسب به صدور این حکم ابراز نگرانی کرده است. ملیسا لنتسمن، سخنگوی وزارت خارجه کانادا به خبرگزاری فرانسه گفت: «کانادا عمیقاً نگران ادامه نقض فاحش حقوق شهروندانی ایرانی و کسانی که تابعیت دوگانه دارند، توسط مسئولین ایرانی است».

فاطمه افتخاری درباره اقدام حقوقی بعدی در مورد وضعیت همسرش به کمیته گزارشگران حقوق بشر گفت: «در حال حاضر پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شده است و لایحه دفاعیه هم ارائه شده، باید منتظر نتیجه‌ی رای دیوان باشیم. اما هفتۀ قبل دوباره در خصوص پرونده‌ی اتهامی دیگری او را به دادگاه منتقل کردند».

همسر سعید ملک پور با اشاره به این که به جز همسرش، برای خود او نیز در دادگاه انقلاب به دلیل انتشار نامه سرگشاده سعید پرونده‌ای باز و اعلام جرم شده است، ادامه داد: «در این پرونده‌ی جدید سعید به اقدام علیه امنیت ملی و من به تبانی با همسر در اقدام علیه امنیت ملی کشور متهم شده‌ام و حکم جلب مرا هم به سعید نشان داده‌اند. این پرونده در خصوص انتشار نامه سرگشاده‌ای است که سعید در دوران بازداشت در خصوص شرح شکنجه‌های خود نوشته بود و طی آن اعلام کرده بود اقاریر و اعترافات وی تحت شکنجه انجام شده است. متن منتشر شده یک تظلم‌خواهی بود و هدف نگارش نامه این بود که وضعیت سعید را به گوش مقامات قوه قضاییه و مسئولان برسانیم. چون تمام اتهامات بر اساس اعترافات او مطرح می‌شد، سعید این نامه را نوشت که اگر می‌خواهند اعترافات را مبنای حکم قرار بدهند شرایط اخذ آن را هم بدانند که تحت چه شکنجه‌هایی وادار به آن اعترافات شده بود».

افتخاری ادامه داد: « من پیش از انتشار این نامه، به دفتر رییس قوه قضاییه، آقای آوایی و هر کسی که ممکن بود کاری بتواند انجام دهد مراجعه کردم و نامه را ارائه کردم. اما چون جوابی نگرفتم و توجهی به نامه نشد، آن را به صورت سرگشاده منتشر کردم که دست کم فعالان حقوق بشر و مردم و کسانی که اعترافات سعید را از تلویزیون دیده بودند بدانند که چه بلایی به سر او آمده که مجبور شده است این مزخرفات را علیه خودش بگوید. بعد از این ماجرا برای سعید به عنوان کسی که این نامه را نوشته است و من به عنوان کسی که نامه را انتشار داده‌ام پرونده باز شد».

فاطمه افتخاری با ابراز نگرانی از وضعیت همسرش که از دو ماه پیش به سلول انفرادی در بند 2- الف سپاه منتقل شده است، گفت: «در آخرین تماس تلفنی که چند روز پیش داشتیم، صدای سعید بسیار خسته و ناراحت بود».

کمپین بین‌المللی حقوق بشر نیز، روز چهاردهم بهمن ماه با صدور بیانیه‌ای، نسبت به این حکم واکنش نشان داد. آرون رودز، سخنگوی کمپین با طرح این موضوع که «اعترافات ساختگی برای تلویزیون که از سر تا پای آن بوی ارعاب می‌آید، نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای طی مراحل آیین دادرسی باشند»، گفته است: «مسئله این نیست که آیا در ایران جرمی اتفاق می‌افتد یا نه، بلکه مسئله این است که آیا این احکام اعدام مبتنی بر محاکمه‌های واقعی، با شواهد و مدارک واقعی، و دفاع واقعی توسط وکلای متهمان صورت گرفته‌اند یا خیر».

سعید ملک پور فارغ‌التحصیل رشته مهندسی متالوژی از دانشگاه‌ صنعتی شریف است که از مهر ماه سال 87 در زندان به سر می‌برد. با وجود انتشار نامه شرح شکنجه‌های وی در هنگام بازجویی که منجر به اعترافات خلاف واقع شده در حکم اولیه به اعدام محکوم شد که هم اکنون در انتظار حکم دیوان عالی کشور به سر می‌برد.

مخالفت با آزادی مشروط نظام حسن پور

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: با وجود سپری شدن بیش از نیمی از دوران محکومیت از زندانیان حوادث پس از انتخابات و همچنین عدم سابقه محکومیت موثر کیفری وی، اما مسئولان قضایی همچنان با آزادی وی مخالفت می کنند.

به گزارش کلمه، نظام حسن پور، جوان ۲۵ ساله و از شهروندان معترض به نتیجه انتخابات است که ظهر عاشورا در تهران دستگیر شده است. او بیش از یک سال است که بدون مرخصی در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد.

بر اساس قوانین جمهوری اسلامی، زندانی‌هایی که سابقه محکومیت موثر کیفری ندارند، پس از گذراندن نیمی از دوران محکومیت خود مشمول آزادی مشروط می‌شوند. استفاده از مرخصی نیز از دیگر حقوق زندانیان شمرده می‌شود. حسن پور هیچ گونه سابقه محکومیت کیفری ندارد و بنابراین شرایط آزادی مشروط را داراست.

از آنجا که خانواده حسن پور در یکی از روستاهای توابع کوهدشت زندگی می‌کنند و به دلیل دوری راه و نداشتن توان مالی مناسب قادر نیستند برای ملاقات با او همیشه به زندان اوین مراجعه کنند به همین دلیل این زندانی اغلب اوقات بدون ملاقات در زندان اوین به سر می‌برد اما با این همه مسوولان قضایی با مرخصی او مخالفت می‌کنند.

حسن پور در دادگاه بدوی به ریاست قاضی مقیسه به ۶ سال زندان محکوم شده بود. اما بعداً این حکم به دو سال زندان کاهش پیدا کرد. او هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد و مانند دیگر زندانیان این بند حتی نمی‌تواند با خانواده‌اش تماس تلفنی داشته باشد. نظام، در زمان دستگیری دانشجوی ترم آخر رشته علوم تربیتی و تنها نان آور خانواده شش نفری خود بود. او مسوولیت سرپرستی از خواهران و برادرانش را بر عهده داشت و اکنون خانواده‌اش با مشکلات شدید مالی دست و پنجه نرم می‌کنند.

ممنوعیت تماس تلفنی برای ضیاء نبوی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: تماس تلفنی ضیاء نبوی دانشجوی ستاره دار و زندانی سیاسی اهل شمال ایران، که دوران حبس خود را در زندان کارون اهواز می‌گذراند،ممنوع شده است.

به گزارش دانشجو نیوز، قطع تماس‌های تلفنی ضیا نبوی به دستور دادگستری اهواز صورت گرفته است. در حالی این ممنوعیت برای ضیا اعمال می‌شود که خانواده او در یکی از روستاهای شمال ایران زندگی می‌کنند و به دلیل دوری راه، هر ماه نمی‌توانند برای ملاقات فرزندشان به اهواز بروند.

سید ضیا نبوی سخنگوی شورای دفاع از حق تحصیل و دانش آموخته رشته مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل که در آزمون کارشناسی ارشد سال ۸۷ موفق به کسب رتبه تک رقمی در رشته جامعه شناسی شده بود. وی در حوادث پس از انتخابات در تاریخ ۲۵ خرداد ۸۸ دستگیر شده و مدت ۴۷۰ روزه بازداشت خود را در بند ۲۰۹ و ۳۵۰ زندان اوین و بدون مرخصی سپری کرده است. نبوی از سوی دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی پیرعباس به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده است. وی چند ماه پیش به زندان اهواز تبعید شد.

ضیا پیش از این حق دو بار برقراری تماس تلفنی در ماه را داشت.اما اکنون مسئولین قضائی و دادگستری اهواز به مسئولین زندان دستور داده‌اند تا مانع از تماس و مکالمه تلفنی وی بشوند.

کانون صنفی معلمان ایران: ادامه حبس هاشم خواستار بازی با آبروی نظام است؛

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: کانون صنفی معلمان، در نامه ای سرگشاده به، رئیس قوهٔ قضاییهٔ به شرح وضعیت هاشم خواستار پرداخته و آورده است: بی‌تردید نگهداری معلمی ۵۷ ساله و بازنشسته در این وضع، بازی کردن با آبروی نظام اسلامی است.

متن این نامه به نقل از وبسایت هرانا به شرح زیر است:

نام خداوند جان و خرد

حضور محترم رئیس قوهٔ قضاییهٔ جمهوری اسلامی ایران، آیت ا… لاریجانی

همانگونه که می‌دانید هاشم خواستار، فرهنگی بازنشستهٔ مشهدی و عضو کانون صنفی معلمان، بیش از نوزده ماه است که در زندان بسر می‌برد. وی ابتدا در تاریخ ۲۵ خرداد ۱۳۸۸ در پارک ملت مشهد دستگیر و پس از یک ماه و نیم، با وثیقه ۳۵ میلیون تومانی آزاد، اما دوباره پس از ۴۹ روز، بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد برده شد. ایشان در دادگاه بدوی به شش سال حبس محکوم گردید، که حکم وی در دادگاه تجدید نظر، به دو سال زندان کاهش یافت. این فرهنگی بازنشسته، از تاریخ ۲۵ شهریور ۸۸ تاکنون در زندان وکیل آباد مشهد نگهداری می‌شود و در این مدت اجازه نیافته است که از مرخصی قانونی بهرمند شود.

خواستار پیش از انقلاب در مبارزه با رژیم گذشته فعال بوده و در شهر محل خدمتش در آذربایجان با مبارزان همکاری کرده است، چنانکه پس از انقلاب او را برای شهرداری آن شهر نامزد می‌کنند اما به عشق خدمت در زادگاه خود -بیرجند- شهرداری را نمی‌پذیرد. سپس به بیرجند می‌آید و نخست به ادارهٔ کشاورزی می‌رود و مدتی نیز در بنیاد مستضعفان به کار مشغول می‌شود و در پایان در آموزش و پرورش، هنرآموز کشاورزی می‌شود. خواستار به گواه همکاران و نزدیکان‌اش معلمی بسیار دلسوز و پرتلاش بوده است و در سال‌های خدمت توانسته است شاگردانی پایبند به اخلاق پرورش دهد.

وی در زندان دچار بیماری‌های گوناگونی مانند آرتروز، کاهش بینایی، ناراحتی گوارشی و… شده است. هفتهٔ گذشته پس از کشمکش‌های چند ماهه، در بیمارستان امام رضای مشهد مورد عمل جراحی هموروئید قرار گرفت. در تمام مدت حضور او در بیمارستان، چندین نگهبان از او محافظت می‌نمودند. او را با غل و زنجیر و دست بند به بیمارستان آورده -پیش و پس ازعمل- به تخت می‌بندند و با‌‌ همان وضع به زندان می‌برند. تنها در زمان عمل و به هنگام بیهوشی غل وزنجیر را باز کرده‌اند – عکسی در اینترنت گویای این احوال است. خانوادهٔ او در مدت بستری‌اش تنها دو بار و آن هم به مدت یک ربع ساعت، توانسته‌اند با وی دیداری داشته باشند. کسانی که برای دیدار با نزدیکان بیمار خود به بیمارستان آمده بودند او را به چشم زندانی خطرناکی می‌نگریسته‌اند.

اکنون هم که نیاز بیشتری به مواظبت دارد، علی رغم اصرار و تعهد خانواده برای مواظبت از او در منزل، به زندان برده شده است که این کار ممکن است باعث عفونت زخم‌هایش شود. خواستار ۳۰ سال از عمر خویش را در راه تعلیم علم و تربیت اخلاقی فرزندان این کشور صرف کرده است. او یک معلم است؛ معلم در فرهنگ دینی و ملی ما بسیار مورد احترام می‌باشد. حضرت علی (ع) که الگوی رفتای ما، بویژه حاکمان، بوده و باید باشد، خود را بندهٔ معلم خویش می‌داند و حضرت محمد (ص) درجنگ بدر، کفار اسیری را که می‌توانستند ده مسلمان را خواندن و نوشتن بیاموزند، آزاد می‌کرد. کتاب آسمانی ما به قلم قسم می‌دهد و از فضیلت‌های یک عالم، شاگردی معلمانی است که از محضرشان فیض برده است. در فرهنگ ایرانی و در خانواده نیز آموخته‌ایم که پدر، مادر وآموزگاران خود را دوست داشته و محترم بشماریم.

ریاست محترم قوهٔ قضاییه، بی‌تردید نگهداری معلمی ۵۷ ساله و بازنشسته در این وضع، بازی کردن با آبروی نظام اسلامی است. از این رو کانون صنفی معلمان ایران، از شما درخواست دارد، به حرمت ۳۰ سال خدمت و تربیت فرزندان ایران و جایگاه والای معلم در فرهنگ دینی و ملی ایرانیان، در برخورد با این فرهنگی دلسوز و گرانقدر، تجدید نظر نمایید. باشد که خانواده، فرزندان و همکاران ایشان دعاگوی شما باشند.

کانون صنفی معلمان ایران ۱۳۸۹/۱۱/۱۲

هلند: موضوع شکنجه زهرا بهرامی در زندان را بررسی می‌کنیم

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: وزیر خارجه هلند در پارلمان این کشور تاکید کرد که برای مشخص شدن اینکه زهرا بهرامی شهروند ایرانی_هلندی شکنجه شده است یا خیر و همچنین بازگرداندن جسد وی به خانواده اش اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

به گزارش رادیو فردا، هلند پس از شنیدن خبر اعدام زهرا بهرامی، زن ۴۵ ساله‌ای که به دنبال اعتراض‌های روز عاشورای سال ۱۳۸۸ در ایران بازداشت شده‌ بود، و نخست به «جرایم امنیتی» متهم شده و سپس به اتهام «فروش مواد مخدر» اعدام شد، روابط دیپلماتیک خود با ایران را به حال تعلیق در آورده است.

با انتشار گزارش‌های متعددی در رسانه‌های اپوزیسیون ایرانی مبنی بر احتمال «کشته شدن زهرا بهرامی زیر شکنجه» و «تجاوز جنسی به او در زندان‌های ایران» و بازتاب این گزارش‌ها در رسانه‌های هلندی، اوری روزنتال، وزیر خارجه هلند، روز پنج‌شنبه در پارلمان این کشور گفت که اقدامات لازم برای مشخص شدن این مسئله را انجام خواهد داد.

اوری روزنتال در این خصوص گفت که دختر خانم بهرامی مادر خود را دو روز پیش از اعدامش دیده‌ بود و در آن زمان نشانه‌ای از شکنجه وی در دست نبوده ‌است، اما «این که بین آن لحظه و لحظه اعدام او چه اتفاقی افتاده، ما از آن بی‌خبریم.»

وزیر خارجه هلند افزود: «ما در هر سطحی از خانواده بهرامی برای به دست آوردن پیکر زهرا بهرامی حمایت می‌کنیم، چه تصمیم آنها خاکسپاری او در همان جا باشد، چه بخواهند پیکر او را به هلند بیاورند.»

بنا بر گزارش‌ها، جسد خانم بهرامی هنوز به خانواده او تحویل داده نشده و خبر اعدام او نیز هنوز به طور رسمی به دختر او ابلاغ نشده ‌است.

اوری روزنتال این هفته نیز به نامشخص بودن روند دادرسی زهرا بهرامی در ایران انتقاد کرده و گفت: «روند دادرسی او هیچ گاه برای ما روشن نشد، ما هیچ اطلاعی در این مورد دریافت نکردیم، وکلا نیز اجازه حضور در این روند را نیافتند، به سفارت هم اجازه شرکت در جلسات دادرسی داده نشد؛ خلاصه این‌ که این روند نمایش خنده‌داری بیش نبود.»

اظهارات وزیر خارجه هلند در حالی بیان می‌شود که کاظم غریب‌آبادی، سفیر ایران در هلند، در ارتباط با اعدام زهرا بهرامی به اتهام «فروش مواد مخدر» گفت: «کشورهای اروپایی باید قدردان این زحمات ایران باشند.»

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز در نشست خبری تازه خود از کشورهای غربی انتقاد کرد که «چرا وقتی که فردی به جرم مواد مخدر اعدام یا به سبب جنایت و خیانت محاکمه می‌شود، این همه سر و صدا به پا می‌کنند که حقوق بشر از بین رفت و ما برای جان انسان‌ها اهمیت زیادی قائلیم؟»

وی هم‌چنین در پیوند با مسئله قاچاق مواد مخدر افزود که «اگر جمهوری اسلامی نخواهد با این پدیده مبارزه کند مستقیماً آسیب‌های آن به دیگر کشورها خواهد رسید که البته ایران تلاش می‌کند تا این آسیب‌ها به دیگر کشورها نرسد».

شکنجه شدید دو زندانی سیاسی زندان رجایی شهر و تهدید به شکنجه جنسی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بنا به گزارش های رسیده به کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، فرهنگ پورمنصوری و شهرام پورمنصوری که چندی پیش به سلول های انفرادی بند 1 معروف به «سگدونی» منتقل شده بودند، به دستور مستقیم علی حاج کاظم و نبی الله فرجی نژاد، رئیس زندان رجایی شهر و معاونت حفاظت این زندان توسط سه تن از ماموران این زندان به نام های گودرزی، آقایی و سلمانی به شدت شکنجه شده اند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی فرهنگ پورمنصوری و شهرام پورمنصوری که روز گذشته از سلول های انفرادی این زندان، به بند 4، محل جدید و ویژه نگهداری زندانیان سیاسی، منتقل شده اند، توسط ماموران زندان و به دستور مستقیم مسئولان این زندان شکنجه شده و همچنین تهدید به شکنجه جنسی شده اند.

این دو برادر که دوران حبس 15 ساله خود را در زندان رجایی شهر سپری می کنند، توسط ماموران این زندان و بصورت برهنه و با دستبند و پابند در سلول های انفرادی نگهداری شده و به شدت با باتوم مورد ضرب و شتم قرار گرفته اند.

ماموران این زندان همچنین فرهنگ و شهرام پورمنصوری را تهدید کرده اند که در صورت فاش ساختن شکنجه های خود با شکنجه های جنسی و استعمال باتوم روبرو خواهند شد.

گزارش های رسیده از زندان رجایی شهر به کمیته دفاع از زندانیان سیاسی حاکی از آن است که مسئولان این زندان در راستای تخریب روحیه زندانیان سیاسی، در مقابل زندانیان سیاسی اقدام به استعمال باتوم به زندانیان عادی کرده اند.

این اقدام مسئولان زندان رجایی شهر در حالی است که تمامی قسمت های زندان رجایی شهر از جمله سلول های انفرادی این زندان مجهز به دوربین های مداربسته ای است که به مسئولان سازمان زندان ها و قوه قضائیه جمهوری اسلامی امکان نظارت مستقیم بر این اماکن را می دهد، و سکوت نهادها و مسئولان مربوطه بطور قطع موید اطلاع آنها از اقدامات و جنایات صورت گرفته در این زندان و حتی هدایت این اقدامات از جانب ایشان برای اعمال فشار بیشتر به زندانیان سیاسی می باشد.

یادآوری می کنیم که زندان رجایی شهر کرج که به تبعیدگاه زندانیان سیاسی شهرت یافته است، چندی است که از جانب مقامات امنیتی و قضایی برای اعمال فشار بیشتر به زندانیان سیاسی و حتی حذف فیزیکی آنان مورد استفاده قرار می گیرد.

باندهای مافیایی حاضر در زندان رجایی شهر که زیر نظر مستقیم مسئولان این زندان، بویژه علی حاج کاظم رئیس آن، که توزیع سازمان یافته مواد مخدر در زندان زیر نظر مستقیم وی انجام می پذیرد، در مواقع لازم اقدام به ضرب و شتم زندانیان این زندان و بویژه زندانیان سیاسی و حتی حذف فیزیکی آنان اقدام می نمایند.

افزون بر موارد فوق، مسائلی همچون محدودیت ملاقات، قطع تماس های تلفنی، و همچنین انتقال به سلول های انفرادی و شکنجه از دیگر اقدامات مسئولان امنیتی برای تحت فشار بیشتر گذاردن زندانیان سیاسی است.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی

مخالفت با مرخصی و ملاقات علی جمالی با خانواده‌اش

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: با مرخصی و ملاقات حضوری علی جمالی، مسئول کمیته سیاسی سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت)، که به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است، همچنان مخالفت می‌شود.

به گزارش ادوار نیوز، علی جمالی یک فرزند یک ساله دارد که ماه‌هاست او را از نزدیک ملاقات نکرده اما با این همه هر بار با در خواست خانواده این زندانی برای ملاقات حضوری مخالفت می‌شود .همچنین مسوولان تا به حال از دادن مرخصی به او خودداری کرده‌اند.

علی جمالی، عضو شورای مرکزی و مسوول کمیته سیاسی سازمان دانش‌آموختگان ایران (ادوار تحکیم وحدت) بر اساس حکم صادره از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است.

وی به چهار اتهام "توهین به رهبری"، "توهین به رییس جمهور"، "تبلیغ علیه نظام" و "تجمع و تبانی برای بر هم زدن امنیت داخلی"، در مجموع این حکم را دریافت کرد.

او روز ۳۱ مردادماه سال جاری، از محل کار خود بازداشت به زندان اوین منتقل شد ، او هم اکنون در بند ۳۵۰ زندان اوین نگهداری می‌شود.

میدان تحریر قاهره صحنه نبرد خونین هواداران و مخالفان مبارک

رادیو فردا : اوضاع مصر در دهمین روز از اعتراض‌ها علیه حکومت حسنی مبارک همچنان متشنج است و گزارش‌ها حاکی از آن است که در زدوخورد خونین هواداران و مخالفان رژیم در میدان التحریر قاهره، دستکم شش کشته و بیش ۸۰۰ نفر زخمی شده‌اند. در همین حال عمر سلیمان، معاون مبارک می‌گوید رویدادهای میدان التحریر حاکی از یک «توطئه» است.

در شامگاه پنجشنبه گروه‌های هوادار حسنی مبارک به حملات خود علیه به خبرنگاران، خارجی‌ها و معترضان ادامه داده و صدای تیراندازی‌های پیایی نیز از میدان التحریر به گوش می‌رسد.

درحالی که حمله به معترضان از سوی طرفداران مبارک همچنان ادامه دارد، عمر سلیمان در مصاحبه با تلویزیون مصر تصریح کرد: «ما (رویدادهای میدان التحریر) را بررسی خواهیم کرد که در وقایع توطئه بود.»

معاون رئیس جمهوری و رئیس پیشین سازمان اطلاعات و امنیت مصر، همچنین
گفت که مصر مداخله کشورهای خارجی در امور داخلی‌اش را نمی‌پذیرد.

عمر سلیمان گفت: «مداخله در امور داخلی ما شگفت‌آور و ناپذیرفتنی است و ما اجازه آن را نخواهیم داد.»

روز پنجشنبه نیز طرفداران مبارک تلاش کردند کنترل میدان التحریر را به دست بگیرند، اما معترضان با سنگربندی در خیابان حضور خود را حفظ کردند.

ارتش در این میان در مواقعی تلاش کرد، هواداران و مخالفان حکومت به یکدیگر نزدیک نشوند.

معترضان و شماری از تحلیلگران در رسانه‌های مختلف حمله‌کنندگان به معترضان را از نیروهای امنیتی و وابستگان به نظام می‌دانند که لباس شخصی بر تن کرده‌اند.

از روز چهارشنبه هواداران مبارک که مسلح به چماق و کوکتل ‌مولوتوف هستند حمله خود را آغاز کردند؛ برپایه برخی گزارش‌های شماری از این افراد مسلح به سلاح گرم نیز هستند.

در واکنش به این اوضاع دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، هرگونه سازماندهی حکومتی یا تحمل آن از سوی حکومت را محکوم کرد و خواستار توقف آن شد.

در واشینگتن، رابرت گیبس سخنگوی کاخ سفید، از حمله‌کنندگان به معترضان به عنوان «اوباش» یاد کرد و خواستار توقف آن شد.

درحالی که صدها نفر زخمی و دست کم شش نفر در میدان التحریر کشته شده‌اند، احمد شفیق، نخست‌وزیر جدید مبارک روز پنجشنبه به خاطر این رویدادها پوزش خواست و هرگونه ارتباط حمله‌کنندگان با حکومت را رد کرد.

عمر سلیمان، معاون جدید مبارک، نیز روز پنجشنبه قول داد که معترضانی که بازداشت شد‌ه‌اند آزاد شوند و حمله‌کنندگان به تظاهرات‌کنندگان به مجازات برسند.

عمر سلیمان همچنین گفت جمال مبارک قصد ندارد جانشین پدرش بشود.

با این حال به نظر می‌رسد چه اسلامگرایان اخوان المسلین و چه معترضان سکولار، کمتر به وعده‌های دیرهنگام حکومت مبارک توجه می‌کنند و می‌خواهند الگوی تونس را در کشورشان که به فرار بن‌علی منجر شد، پیاده کنند.

حسنی مبارک که در دوران حکومت ۳۰ ساله‌اش مناسبات نزدیکی کشورهای غربی داشته است، اکنون از سوی کشورها تحت فشار قرار گرفته است که به اعتراض‌ها پاسخ مناسب بدهد و دوران انتقالی را آغاز کند.

رهبران بریتاینیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا روز پنجشنبه در بیانیه‌ای تصریح کردند: «این دوره گذار باید هم‌اینک آغاز شود.»

در همین حال، دیگر متحد غرب در منطقه بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بار دیگر از اوضاع مصر ابراز نگرانی کرد و نسبت به تسلط اسلامگرایان در مصر هشدار داد.

150 شهر گرفتار سيل و بهمن

ایرنا: رييس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر كشور اعلام كرد: هم اكنون 150 شهر و 280 آبادي در كشور در محاصره سيل قرار دارند يا گرفتار ريزش بهمن شده اند.

' محمود مظفر' روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي ايرنا افزود: ظرف 48 ساعت گذشته، ريزش بهمن در استان فارس دو نفر را به كام مرگ كشانده و سيل نيز جان سه نفر را در استان كرمان گرفته است.

وي تصريح كرد: در حال حاضر، 12 استان شامل كرمان، سيستان و بلوچستان، البرز، آذربايجان شرقي، فارس، خراسان جنوبي، كردستان، كرمانشاه، لرستان، خوزستان، اردبيل و آذربايجان غربي درگير سيل يا ريزش بهمن هستند.

به گفته رييس سازمان امداد و نجات كشور، استان هاي كرمان و سيستان و بلوچستان بيشترين ميزان سيل و آب گرفتگي و استان هاي البرز و كردستان بيشترين ريزش بهمن را در 48 ساعت گذشته داشته اند.

مظفر با تاكيد بر اينكه نيروهاي هلال احمر براي كمك به آسيب ديدگان ناشي از اين حوادث در سراسر كشور در حال آماده باش بسر مي برند، از نجات جان 70 نفر از هموطنان گرفتار در سيل و بهمن از مرگ حتمي خبر داد.

وي گفت: در 48 ساعت گذشته، جمعيت هلال احمر در ميان بيش از يك هزار خانوار سيل زده اقلام غذايي شامل روغن، برنج، انواع كنسرو و نان توزيع كرده و علاوه بر اسكان اضطراري 600 نفر در اماكن امن، 200 خانوار سيل زده نيز در چند نقطه كشور چادرهاي اسكان اضطراري دريافت كرده اند.

مظفر افزود: امدادگران جمعيت هلال احمر ظرف دو روز اخير در مجموع به 42 هزار نفر از افراد در معرض آسيب ياري رسانده اند.

۴۳ درصد کارگران زیرخط حداقل دستمزد هستند

مهر : رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگری کشور با اعلام اینکه هم اکنون ۴۳ درصد کارگران کشور زیر حداقل دستمزد تعیین شده شورای‌عالی کار دستمزد می‌گیرند، گفت: دولت موظف به تقویت نقش خود در رابطه با شرکای اجتماعی است.

غلامرضا خادمی‌زاده با اعلام اینکه کانون عالی و زیرمجموعه‌های استانی انجمن‌های صنفی کارگری وضعیت ۱۷ کشور را در مورد نحوه تعیین حداقل دستمزد کارگران بررسی می‌کنند، گفت: برای تعیین پیشنهاد به شورای عالی کار، دریافتی‌ها و جمع‌بندی از وضعیت مزد کشورهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

رئیس کانون عالی انجمنهای صنفی کارگری کشور با اشاره به اینکه در این موضوع خیلی با محور قرار گرفتن سبد هزینه‌ها، معیشت خانوار و همچنین مبنا قرار دادن نرخ بیکاری موافق نیستیم، اظهار داشت: وقتی نرخ تورم یکماه را ملاک تعیین حداقل دستمزد کارگران در طول یکسال قرار می دهیم، عدد درستی به دست نمی آید.

نرخ تورم مبنای درست تعیین مزد نیست

خادمی زاده در زمینه پیشنهادات میلیونی برای حداقل دستمزد سال آینده کارگران در حالی که این رقم در سال جاری ۳۰۳ هزار تومان بوده است، بیان داشت: من با چنین ارقامی موافق نیستم.

وی با اعلام اینکه در حال حاضر ۴۳ درصد از کارگران کشور از حداقل دستمزد ۳۰۳ هزار تومانی محروم هستند، افزود: در چنین حالتی پیشنهادهای میلیونی هرگز نمی‌تواند به واقعیت بپیوندد.

این مقام مسئول کارگری کشور، تصریح کرد: هم اکنون بسیاری از خانم ها در بخش‌هایی مانند منشی گری، اپراتوری و همچنین مشاغل خدماتی فعالیت می‌کنند که از حداقل‌های دستمزد نیز محروم هستند.

به گفته خادمی زاده، متاسفانه بسیاری از کارگران در کشور هستند که از دو سوم حقوق قانونی خود برخوردار هستند. بنابراین ما به عنوان نمایندگان کارگران باید به دنبال حل این معضلات در جامعه کارگری کشور باشیم.

۴۳درصد کارگران؛ زیرخط حداقل

رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگری کشور، گفت: با این حال در مسئله دستمزد فقط دو شریک اجتماعی کارگر و کارفرما نیستند که باید با هم تعامل داشته باشند و دولت نیز باید به وظایف خود در این بخش آشنا باشد.

وی تصریح کرد: در این زمینه دولت باید به سهم خود برای حمایت از کارگران با وجود پایین بودن دستمزدها، حمایت های ویژه بعمل آورد و برای آنها سبد حمایتی درنظر بگیرد.

این مقام مسئول در حوزه کارگری، ادامه داد: من فکر می کنم که اگر دولت به عنوان یکی از شرکای اجتماعی بتواند نقش خود را در روابط بین کارگر و کارفرما قوی تر کند، تعیین دستمزد سال آینده توسط کمیته های دستمزد بهتر از هر سال و نزدیک تر به واقعیت شکل خواهد گرفت.

ارژنگ داوودی دست به اعتصاب غذا زد

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، زندانی سیاسی،ارژنگ داوودی که پیش از این نیز بارها با انتقال به سلول های انفرادی بند 1، مورد شکنجه و تهدید قرار گرفته بود، روز گذشته نیز توسط ماموران این زندان که مستقیما از جانب علی حاج کاظم رئیس این زندان مامور انجام این کار شده بودند، ضمن ضرب و شتم و تهدید، به سلول انفرادی منتقل شد.
طی روزهای اخیر و پس از انتقال زندانیان سیاسی این زندان به بند ویژه و امنیتی تازه تاسیس زندانیان سیاسی، ایشان ضمن ضرب و شتم شدید از جانب مسئولان این زندان و بویژه نبی الله فرجی نژاد معاونت حفاظت این زندان که پیش از این نیز از شکنجه گران زندان اوین تهران بوده، تهدید به دچار شدن به سرنوشت علی صارمی که روز هفتم دی ماه و بطور مخفیانه اعدام شده بود گردیدند.
ارژنگ داوودی که به علت بارها اعتصاب غذا و تحمل ضرب و شتم و شکنجه های متعدد، در وضعیت جسمانی مناسبی به سر نمی برد، از روز گذشته و در اعتراض به انتقالش به سلول های انفرادی و تهدیدهای صورت گرفته مجددا اعتصاب غذای خود را از سر گرفت.

مهندس محمد رضا صادقی تحت شکنجه های طاقت فرسا

گزارش زیر توسط هواداران آقای بروجردی جهت انتشار برای "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ارسال شده است که متن آن به قرار زیر می باشد:
مهندس محمد رضا صادقی یکی از شش هوادار آقای بروجردی که طی یورش نیروهای امنیتی به منزلش در 17 آبان ماه 1389 بازداشت شده بود، تحت شکنجه های طاقت فرسا قرار دارد.
بنا به گزارش دریافتی، بازجویان زندان اوین، نامبرده را به شدت شکنجه کرده و اقدام به شکستن پا و انگشتان دست وی نموده اند.
محمد رضا صادقی پیش از این نیز بر اثر ضربات شدید بازجویان و شکنجه های وارده در زندان اوین، دچار بي حسي از ناحیه پا گردیده و قادر به حرکت نبوده است و احتمال آسیب دیدگی نخاعی در وی می رود.
گفتنی است به رغم گذشت 90 روز از بازداشت این زندانی مبارز، خانواده ایشان تاکنون نتوانستند اطلاعات دقیقی در مورد وضعیت فرزندشان کسب نمایند.
هواداران آقای بروجردی، ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به وضعیت این زندانی و دیگر زندانیان سیاسی، از کلیه سازمانها و نهادهای حقوق بشری مصرانه تقاضا دارند برای نجات جان فرزندان ایران زمین اقدامی فوری به عمل آورند .

قتل یک شهروند بر اثر تیراندازی مأمور نیروی انتظامی در کردستان

آژانس خبری موکریان: یک شهروند اهل روستای قمطره به نام جعفر شریفی براثر تیراندازی یکی از مأمورین نیروی انتظامی کشته شد.
این شهروند که متأهل و دارای فرزند می باشد به ظنّ حمل کالای قاچاق در نزدیکی روستای درمان آباد از توابع شهر سردشت واقع در آذرایجان غربی، هدف تیراندازی قرار گرفت و جان سپرد.
گفتنی است تعداد زیادی از شهروندان مناطق مرزی به ظنّ داشتن کالای قاچاق هدف تیراندازی مأمورین قرار می گیرند که در بسیاری از موارد منجر به مرگ آنان می شود.

نیویورک تایمز: مذاکره آمریکا و مصر بر سر استعفای فوری حسنی مبارک

یورو نیوز: بنابر گزارش روزنامۀ آمریکایی نیویورک تایمز، کاخ سفید در حال مذاکره با مقامات مصر است تا آنها را متقاعد کند که حسنی مبارک باید فورا استعفا دهد. پیشنهاد دولت آمریکا بگونه ای تنظیم شده که آقای مبارک با حمایت ارتش، قدرت را به دولتی انتقالی به سرپرستی عمرسلیمان معاون خود واگذار می کند و دولت انتقالی با دعوت از همه گروه های مخالف از جمله اخوان المسلمین، انتخابات آزاد و منصفانه را در ماه سپتامبر برگزار خواهد کرد.

در همین رابطه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه گفت:” ما برای پایان خشونت ها در مصر دعا می کنیم. حقوق و اراده مردم این کشورباید محقق شود و روزهای بهتری برای آنان فرا برسد.”

این در حالیست که حسنی مبارک رئیس جمهوری مصر در گفتگو با شیکه تلویزیونی ای.بی.سی گفت که باراک اوباما درک درستی از فرهنگ و شرایط حاکم بر مصر ندارد و کناررفتن خود را از قدرت، مساوی با شروع هرج و مرج در کشورش دانست و این مسئله را منتفی اعلام کرد.

هنوز معلوم نیست که آیا عمرسلیمان و سران ارتش با این طرح موافقند یا نه.

فاجعه زيست‌محيطی در بوشهر

نشت نفت 20 كيلومتر از سواحل بوشهر را آلود كرد
ایسنا: در پی ترکیدگی خط لوله آغاجاری به گوره در دیلم استان بوشهر و جاری شدن سیل، 20 کیلومتر از خط ساحلی این منطقه دچار آلودگی نفتی شد.

چند روز قبل به دلیل پوسیدگی خط لوله آغاجاری به گوره در دیلم استان بوشهر نشت نفت از این خط لوله آغاز شد که به گفته مهندس اتابک زاده ـ مدیر کل محیط زیست بوشهر ـ این نشتی، روز بعد از حادثه با تغییر خط لوله متوقف شد. اما روز چهارشنبه هفته گذشته به دلیل جاری شدن سیل، این نفت به دریا نشت کرد که به دلیل وضعیت بد جوی و توفانی بودن دریا تلاش نیروهای امدادی برای مهار این لکه بزرگ نفتی تاکنون به نتیجه نرسیده و نفت حدود 20 کیلومتر از ساحل منطقه دیلم را دچار آلودگی کرده است.

دکتر سید محمد باقر نبوی ـ معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ـ در خصوص این حادثه به ایسنا گفت: در پی شکستگی خط لوله نفت آغاجاری به گوره دیلم در استان بوشهر حجم زیادی نفت به منطقه سرازیر شد که مسوولان تصمیم گرفتند برای جلوگیری از ورود آن به دریا، نفت را به دره‌ای در کنار منطقه هدایت کنند.

وی با اشاره به این که قرار بود مسوولان نسبت به احداث خاکریزی در جلوی دره مذکور جهت جلوگیری از ورود نفت به دریا اقدام کنند افزود: متاسفانه به دلیل بارندگی شدید، امکان احداث این خاکریز فراهم نشد، از سوی دیگر مقداری از نفت نیز که به یک رودخانه فصلی ریخته شده بود، توسط مسوولان شرکت نفت برای جلوگیری از ورود به دریا سوزانده شد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: متاسفانه روز چهارشنبه به دلیل جاری شدن سیلاب تمام نفتی که به این دره هدایت شده بود، وارد دریا شد و بر اساس برآوردهای اولیه که توسط مسوولان نفت، بنادر و محیط زیست توسط یک دستگاه بالگرد صورت گرفت، لکه نفتی به طول 20 کیلومتر و عرض 8 کیلومتر، سواحل دیلم را فرا گرفت.

وی با اشاره به این که روز پنجشنبه نیز مسوولان سازمان بنادر و دریانوردی و وزارت نفت تلاش کردند تا از طریق نصب بوم‌ها و بکارگیری اسکیمر نسبت به مکش نفت نشت کرده اقدام کنند که متاسفانه به دلیل توفانی بودن دریا هیچ یک از شناورهای سازمان بنادر و حتی بخش خصوصی نیز موفق به انجام این کار نشدند و عمده نفت به ساحل آمده است.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به این که عملیات پاکسازی ساحل از روز پنجشنبه در منطقه آغاز شده است، گفت: بر این اساس نسبت به جابجایی شناهای آلوده توسط لودرها و کامیون‌ها در منطقه اقدام می‌شود که این عملیات همچنان ادامه دارد.

وی در پایان از مسوولان خواست با رعایت الزامات زیست‌محیطی هرچه سریعتر نسبت به پاکسازی مناطق آلوده اقدام کنند.

مهندس اتابک زاده ـ مدیر کل محیط زیست بوشهر ـ نیز در این خصوص به ایسنا گفت: این خط لوله که جهت صادرات نفت استفاده می شده است، به دلیل پوسیدگی دچار نشتی شد و هم‌اکنون عملیات پاکسازی سواحل توسط مسوولان در حال انجام است.

وی با اشاره به این که پیش‌بینی‌ می‌شود، بارش شدید باران از بعد از ظهر جمعه نیز مجدد آغاز شود، تصریح کرد: با توجه به وضعیت دریا پیش‌بینی‌ می‌شود که آلودگی نفتی وارد دریا نشده و مجددا به ساحل دیلم باز گردد.

مدیر کل محیط زیست بوشهر در خصوص برآورد میزان خسارات وارده از نشت نفت نیز گفت: به دلیل بدی آب و هوا، امکان برآورد دقیق خسارات زیست محیطی وارده هنوز فراهم نشده است، اما کارشناسان محیط زیست در حال برآورد این خسارت هستند.

هلند: موضوع شکنجه زهرا بهرامی در زندان را بررسی می‌کنیم

رادیو فردا: وزیر خارجه هلند در پارلمان این کشور قول داد تا هر کاری که لازم باشد برای مشخص شدن این که آیا زهرا بهرامی، شهروند اعدام شده ایرانی-هلندی، شکنجه شده یا نه، انجام دهد.

وی هم‌چنین گفت که برای بازگرداندن جسد زهرا بهرامی به خانواده‌اش در هلند کوشش خواهد کرد و هلند قصد دارد با بررسی جنازه خانم بهرامی مسئله «شکنجه» را بررسی کند.

هلند پس از شنیدن خبر اعدام زهرا بهرامی، زن ۴۵ ساله‌ای که به دنبال اعتراض‌های روز عاشورای سال ۱۳۸۸ در ایران بازداشت شده‌ بود، و نخست به «جرایم امنیتی» متهم شده و سپس به اتهام «فروش مواد مخدر» اعدام شد، روابط دیپلماتیک خود با ایران را به حال تعلیق درآورده‌ است.

با انتشار گزارش‌های متعددی در رسانه‌های اپوزیسیون ایرانی مبنی بر احتمال «کشته شدن زهرا بهرامی زیر شکنجه» و «تجاوز جنسی به او در زندان‌های ایران» و بازتاب این گزارش‌ها در رسانه‌های هلندی، اوری روزنتال، وزیر خارجه هلند، روز پنج‌شنبه در پارلمان این کشور گفت که اقدامات لازم برای مشخص شدن این مسئله را انجام خواهد داد.

اوری روزنتال در این خصوص گفت که دختر خانم بهرامی مادر خود را دو روز پیش از اعدامش دیده‌ بود و در آن زمان نشانه‌ای از شکنجه وی در دست نبوده ‌است، اما «این که بین آن لحظه و لحظه اعدام او چه اتفاقی افتاده، ما از آن بی‌خبریم.»

وزیر خارجه هلند افزود: «ما در هر سطحی از خانواده بهرامی برای به دست آوردن پیکر زهرا بهرامی حمایت می‌کنیم، چه تصمیم آنها خاکسپاری او در همان جا باشد، چه بخواهند پیکر او را به هلند بیاورند.»

بنا بر گزارش‌ها، جسد خانم بهرامی هنوز به خانواده او تحویل داده نشده و خبر اعدام او نیز هنوز به طور رسمی به دختر او ابلاغ نشده ‌است.

اوری روزنتال این هفته نیز به نامشخص بودن روند دادرسی زهرا بهرامی در ایران انتقاد کرده و گفت: «روند دادرسی او هیچ گاه برای ما روشن نشد، ما هیچ اطلاعی در این مورد دریافت نکردیم، وکلا نیز اجازه حضور در این روند را نیافتند، به سفارت هم اجازه شرکت در جلسات دادرسی داده نشد؛ خلاصه این‌ که این روند نمایش خنده‌داری بیش نبود.»

اظهارات وزیر خارجه هلند در حالی بیان می‌شود که کاظم غریب‌آبادی، سفیر ایران در هلند، در ارتباط با اعدام زهرا بهرامی به اتهام «فروش مواد مخدر» گفت: «کشورهای اروپایی باید قدردان این زحمات ایران باشند.»

رامین مهمان‌پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز در نشست خبری تازه خود از کشورهای غربی انتقاد کرد که «چرا وقتی که فردی به جرم مواد مخدر اعدام یا به سبب جنایت و خیانت محاکمه می‌شود، این همه سر و صدا به پا می‌کنند که حقوق بشر از بین رفت و ما برای جان انسان‌ها اهمیت زیادی قائلیم؟»

وی هم‌چنین در پیوند با مسئله قاچاق مواد مخدر افزود که «اگر جمهوری اسلامی نخواهد با این پدیده مبارزه کند مستقیماً آسیب‌های آن به دیگر کشورها خواهد رسید که البته ایران تلاش می‌کند تا این آسیب‌ها به دیگر کشورها نرسد».

2 کشته و 3 مفقود درپی بارندگی و سرمای شدید/ بروز حادثه برای 43 هزار نفر

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر کشور از بروز حادثه بر اثر بارندگی و سرمای شدید در سه روز گذشته برای 43 هزار و 33 نفر از هموطنان خبر داد و گفت: نیروهای امداد و نجات 923 نفر از این حادثه دیدگان را نجات داده اند.
محمود مظفر در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در سه روز گذشته در 13 استان کشور برف، کولاک و سیل و آبگرفتگی رخ داده است که تنها 14 مورد آن مربوط به استان البرز بوده و در اثر این حوادث طبیعی تا کنون دو نفر جان باخته و سه نفر مفقود شده اند.

وی ادامه داد: امدادگران هلال احمر توانسته اند در سه روز گذشته 869 نفر از مسافران راههای مختلف کشور را اسکان دهند و بیش از یکهزار و 600 تخته پتو، یک هزار و 600 بسته مواد غذایی و 70 بسته اقلام زیستی در بین آنها توزیع کرده اند.

به گفته رئیس سازمان امداد و نجات در سه روز گذشته 779 امدادگر و 246 کادر پزشکی در طرح زمستانی امداد و نجات هلال احمر فعال بوده اند.

مظفر افزود: در این طرح 98 دستگاه آمبولانس، 29 خودروی نجات،55 دستگاه خودروی کمک دار و 6 دستگاه خودروی سنگین امدادی بکار گرفته شد.

کمپین بین المللی حقوق بشر: ایران به جای محاکمات عادلانه از نمایشات تلویزیونی استفاده می کند/ اجرای اعدام های گروهی در زندان بیرجند که در رسانه ها منتشر نشده است

14 بهمن 1389 -- کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که مقامات ایران باید محکومیت افراد را به جای نمایش اعترافات تلویزیونی و بازسازی صحنه های جرم در برنامه های تلویزیونی، بر پایۀ مدارک قابل اعتماد و طی مراحل آیین دادرسی اثبات کنند.

کمپین افزود که در محکوم کردن زندانی سیاسی و عادی از اعترافات اخذ شده تحت فشار استفاده می شود، در حالیکه صدا و سیما و مطبوعات دولتی نیز برای قانع کردن افکار عمومی در ایران و سایرجهان در خصوص احکام مشکوک اعدام و حبس مورد استفادۀ حکومت قرار می گیرند.

کمپین همچنین نگرانی عمیق خود در خصوص حکم اعدام سعید ملک پور، یک مهندس نرم افزار ایرانی-کانادایی که تابعیت دوگانه دارد و متهم به برپاسازی "وبسایت های مستهجن" شده است را ابراز کرد. مطابق گزارشات، این متهم تحت شکنجه وادار به اعتراف به این اتهامات شده است.

در تاریخ 12 بهمن، کانال یک صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، در برنامهء "20:30" خویش، "اعترافات" زهرا بهرامی، یک شهروند ایرانی-هلندی را، یک روز پس از اعدام وی به جرم قاچاق مواد مخدر پخش کرد. در این ویدئو، خانم بهرامی به قاچاق مواد مخدر "اعتراف" می کند و در بازسازی صحنه هایی در منزل خویش که در آن وی شیوه و محل پنهان کردن کوکایین و تریاک در منزلش را نشان میدهد، شرکت می کند. در تلاشی واضح برای توجیه اعدام زهرا بهرامی، این برنامه به تفصیل در خصوص گمراه بودن اعتراضات دولت هلند و سایر سازمانهای بین المللی در اعتراض اعدام خانم بهرامی سخن می گوید.

آرون رودز، سخنگوی کمپین گفت: "مسئله این نیست که آیا در ایران جرمی اتفاق می افتد یا نه، بلکه مسئله این است که آیا این احکام اعدام مبتنی بر محاکمه های واقعی، با شواهد و مدارک واقعی، و دفاع واقعی توسط وکلای متهمان صورت گرفته اند یا خیر. وی افزود: "اعترافات ساختگی برای تلویزیون، که از سرتاپای آنها بوی ارعاب می آید نمیتوانند جایگزین های مناسبی برای طی مراحل آیین دادرسی باشند."

ظرف چند هفتۀ گذشته، ایران قدم به یک سونامی اعدام گذاشته است و 83 نفر را فقط در ماه ژانویۀ سال 2011 اعدام کرده است. این آمار باید با تعداد 86 اعدام که کل آمار اعدام های سال 2005 ، درست قبل از به روی کار آمدن محمود احمدی نژاد، را تشکیل می داد مقایسه شود.

آقای هینز متذکر شد که "هر گونه حکم اعدام که بر خلاف تعهدات بین المللی دولت اجرا شود، معادل اعدام خودسرانه می باشد." همانگونه که کمپین ظرف هفته های اخیر گزارش داده است، کارشناس سازمان ملل متحد نیز یادآور شد که اعدام های مخفیانه ای در زندان وکیل آباد مشهد اجرا شده است.

مقامات ایران حداقل سه فعال سیاسی را در ماه ژانویۀ 2011 اعدام کرده اند. حداقل سه معترضِ پس از انتخابات ایران به نامهای محسن دانش پور، میثم دانش پور، و عبدالرضا قنبری نیز در حال حاضر در انتظار اعدام و در خطر جدی قرار دارند. از ماه ژوئن 2009، کمپین ادعاهای بی شماری مبنی برسیاسی بودن محاکمات بر اساس اعترافات اخذ شده تحت فشار، شامل چندین مورد اعترافات تلویزیونی را دریافت و ثبت نموده است. در بسیاری از پرونده ها، متهمان یا اصلا به وکیل دسترسی نداشته اند و یا این دسترسی بسیار محدود بوده است.

همچنین، مطابق گزارشات منابع، تعداد زیادی اعدام مخفیانه در زندان وکیل آباد مشهد صورت گرفته است، زندانی که اکثر اعدام های مربوط به قاچاق مواد مخدر بدون اعلان رسمی در آن انجام شده است. مقامات همچنین دایما از اطلاع دادن به وکلا و خانوادۀ محکومان در خصوص اجرای احکام اعدام خودداری می کنند.

کمپین همچنین گزارش هایی در خصوص اعدام های گروهی در زندان بیرجند دریافت کرده است که هیچیک در مطبوعات دولتی گزارش نمی شوند. اما در تاریخ 31 ژانویۀ 2011، دادستان کل کشور، غلامحسین محسنی اژه ای در خلال یک مصاحبۀ مطبوعاتی به وقوع چنین اعدامهایی اذعان کرد و گفت: "امروز صبح چندین قاچاقچی مواد مخدر در زندان بیرجند اعدام شدند."

با توجه به اینکه چنین اعدامهای مخفیانه در حال اجرا می باشند، کمپین اعتقاد دارد که تعداد کل اعدامهای انجام شده در ماه ژانویۀ 2011 ممکن است از تعدادِ رسمی اعلام شدۀ 83 فقره بیشتر باشد.

ایران به صورت فزاینده ای در مواردی که اعتبار مدارک و شواهد حکومت و همچنین اجرای عدالت در دادگاهها مورد سئوال قرار می گیرد، به پخش اعترافات تلویزیونی متوسل می شود. رادیو و تلویزیون دولتی ایران، اینک یکی ازابزار مورد استفاده در نقض جدی حقوق بشر در ایران قرار گرفته است و مدیران آن باید به عنوان نقض کنندگان حقوق بشر پاسخگو باشند.

زهرا بهرامی در سال 2003 در کشور هلند به جرمی در رابطه با مواد مخدر محکوم شده بود. در ایران، وی بدوا به دلیل شرکت در اعتراضات ضد دولتی در روز عاشورا دستگیر شد. دختر وی به کمپین گفت که زهرا بهرامی در ابتدا به دلیل شرکت در اعتراضات و مصاحبه با تلویزیونهای خارج از ایران بازجویی شده بود، اما بعدا وادار به ارائۀ "اعترافاتی" در ارتباط با اتهام قاچاق مواد مخدر شده بود. اگرچه وی یک پروندۀ باز امنیتی داشت، اتهامات امنیتی بهرامی هرگز مورد بررسی قرار نگرفتند.

در تاریخ 10 دسامبر 2010، شبکۀ انگلیسی زبان حکومت ایران، اعترافات سکینه آشتیانی، متهمی که حکم سنگسار وی به جرم زنای محصنه اعتراضات بین المللی به قوۀ قضاییۀ ایران را در پی داشت، را پخش کرد. در برنامۀ پرس تی وی، آشتیانی صحنۀ نقش داشتن خود در قتل همسرش را بازسازی کرد. پسر زندانی وی نیز در این برنامه ظاهر شد و نقش پدرش را بازی کرد.

مازیار بهاری، روزنامه نگار ایرانی- کانادایی نشریۀ نیوزویک، پس از انتخابات سال 2009 ایران به مدت سه ماه در زندان بود. بهاری به کمپین گفت که مقامات وی را وادار به اعترافات ضبط شده ای کردند که توسط ماموران امنیتی نوشته و صحنه سازی شده بود.

"در زندان سه تیم خبرنگاری آمدند. یکی پرس تی وی ، یکی صدا وسیما و خبرگزاری فارس….بازجو گفت یک مقداری از فیلم اعترافات را می دهیم برنامۀ هشت و نیم استفاده کند. ... به هر سه یک سری سوال داده بود و من هم که می دانستم چیست جواب می دادم. ... هر سه تا و من از روی یک نوشته می خواندیم. سوالات بازجو بود که مامورین صداو سیما می خواندند. وقتی که من اشتباه می کردم خبرنگار مثل بازجو می گفت اینجوری بگویی بهتر است."

آرون رودز گفت: "ایران می بایست هم اکنون اجرای احکام اعدام را متوقف کند. اگر سرعت فعلی حفظ شود، ما در سال 2011 شاهد اعدام های بسیار بیشتری از سالهای قبل خواهیم بود و آمار خیره کنندۀ سالهای قبل، پیش آمار امسال رنگ خواهند باخت."

ایران در سال 2008 حداقل 350 نفر، و در سال 2010 بیش از 442 نفر، شامل 242 اعدام رسما اعلام شده، و 200 اعدام مخفیانه که مطابق گزارشات دریافتی کمپین در زندان وکیل آباد مشهد اجرا شدند، را در سابقۀ خود دارد. آمار سرانۀ اعدام در ایران، بیش از هر کشور دیگری در جهان است.

صدور ۵ سال حبس تعزیری برای نیما حقار، شهروند بهایی

بر اساس حکم شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به قضاوت قاضی مقیسه، نیما حقار شهروند بهایی به تحمل ۵ سال حبس محکوم شد.
به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» او پیشتر در ۱۳ بهمن ماه ۱۳۸۷ پی احضاری تلفنی دستگیر و بیش از یک ماه را تحت بازجویی و زندان انفرادی در زندان اوین سپری کرد و پس از آن با قید وثیقه به طور موقت آزاد شد.
اعلام احکام سنگین قضایی برای شهروندان بهایی که این روزها شاهد آن هستیم، نشان از روند رو به افزایش آزار بهاییان در ایران دارد.

کارگران شرکت ریسندگی پرریس 8 ماه است حقوق نگرفته اند

به دنبال اخراج اکثر کارگران شرکت ریسندگی پرریس سنندج در اعتراض به پرداخت نشدن حقوق‌های معوقه طی سالهای 88-86 و استخدام نیروهای جدید با تدابیر شدید و گزینشی، اما همچنان کارگان این شرکت با مشکل پرداخت نشدن حقوق از طرف کارفرما مواجه هستند .
به گزارش کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل های کارگری، کارگران شاغل از ابتدای سال 89 حدود 8 ماه حقوق دریافت نشده دارند و تسویه حساب کارگران اخراجی سال 88 هنوز پرداخت نگردیده است.این در حالی است که بارها و بارها کارگران اخراجی و شاغل این کارخانه به اداره کار،دادگستری و مراجع دیگر شکایت نموده اند ولی متاسفانه تا به امروز مراجع قانونی و قضائی سکوت اختیار کرده و به مشکلات این کارگران رسیدگی نکرده اند.

بی خبری نگران کننده از وضعیت زندانی سیاسی کرد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: با گذشت 5 روز از انتقال لقمان مرادی زندانی سیاسی کرد به مکانی نامعلوم توسط نیروهای اجرای احکام قوه قضائیه، کماکان از وضعیت و سرنوشت این زندانی سیاسی اطلاعی در دست نیست.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، با گذشت 5 روز از انتقال ناگهانی لقمان مرادی زندانی سیاسی کرد که صبح روز یکشنبه و توسط نیروهای اجرای احکام قوه قضائیه از زندان رجایی شهر کرج به نقطه نامعلومی منتقل گردیده است، همچنان اطلاعی از وضعیت و سرنوشت این زندانی سیاسی در دست نیست و با توجه به صدور حکم اعدام برای این زندانی سیاسی در دی ماه سال جاری و همچنین اعدام های مخفیانه زندانیان سیاسی طی 2 ماهه اخیر، بیم آن می رود که این انتقال ناگهانی به منظور اجرای مخفیانه حکم اعدام وی صورت گرفته باشد و این مساله موجب نگرانی شدید همبندی های این زندانی گردیده است.

زندانیان سیاسی بر این باورند که او تحت شکنجه قرار دارد چرا که نهادهای امنیتی از او خواسته بودند در برابر حکم اعدام خود سکوت کند که وی نیز متقابلا در گفتگویی با این کمیته اعلام کرد که تحت شکنجه وادار به اعتراف گردیده است.

اعدام های مخفیانه زندانیان سیاسی طی ماه های اخیر، و بویژه دو ماه گذشته احتمال اجرای ناگهانی حکم این زندانی کرد را قوت بخشیده است. طی ماه های اخیر تعداد زیادی از زندانیان سیاسی از جمله علی صارمی، علی اکبر سیادت، جعفر کاظمی، محمدعلی حاج آقایی، شیرین علم هولی، مهدی اسلامیان، علی حیدریان، فرزاد کمانگر، فرهاد وکیلی، آرش رحمانپور، محمد رضا علی زمانی و... بطور ناگهانی و بدون اطلاع قبلی به دار آویخته شده اند.

یادآوری می گردد که مطابق ماده 7 «آئين نامه نحوه اجراي احكام قصاص‌، رجم‌، قتل‌، صلب‌، اعدام و شلاق»، مرجع قضايي مجري حكم موظف است حداقل 48 ساعت قبل از زمان اجراي حكم مراتب را به وكيل محكوم عليه اطلاع دهد، که در موارد یاد شده فوق، اجرای احکام نامبردگان بدون اطلاع وکیل مدافع و خانواده قربانیان صورت پذیرفته است.

لقمان مرادی، به همراه زانیار مرادی به محاربه و افساد فی الارض از طریق عضویت در حزب کومله و مشارکت در ترور فرزند امام جمعه مریوان متهم گردیدند که علیرغم انکار تمامی اتهامات که به گفته ایشان تحت «شکنجه»، «تهدید به شکنجه جنسی» و همچنین «تهدید به اذیت و آزار و بازداشت اعضای خانواده» صورت گرفته است، پس از گذشت بیش از یک سال و نیم بازداشت، در یکم دی ماه سال جاری طی دادگاهی «بیست دقیقه ای» در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به مرگ محکوم شدند.

جمعیت ایران روز گذشته از مرز 75 میلیون نفر گذشت

خبرگزاری فارس: بر اساس برآوردی که مرکز آمار ایران انجام می دهد، جمعیت ایران در ساعت 8 و 36 دقیقه صبح روز پنج شنبه 14 بهمن ماه سال 1389 هجری شمسی از مرز 75 میلیون نفر گذشته است.

بنابراین گزارش، اواخر سال گذشته بود که جمعیت ایران 74 میلیون نفری شده بود و در کمتر از یک سال یک میلیون نفر به جمعیت کشور اضافه شده است.
نرخ رشد جمعیت ایران در حال حاضر 0.015 است.

مرکز آمار ایران هر لحظه جمعیت ایران را بر اساس یک فرمول مشخص برآورد می کند که با عنوان ساعت جمعیتی در سامانه درگاه ملی آمار نشان داده می شود.

یکی از هواداران آیت الله بروجردی تحت شکنجه های شدید

گزارش زیر توسط هواداران آقای بروجردی جهت انتشار برای "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران ارسال شده است که متن آن به قرار زیر می باشد:
مهندس محمد رضا صادقی یکی از شش هوادار آقای بروجردی که طی یورش نیروهای امنیتی به منزلش در 17 آبان ماه 1389 بازداشت شده بود، تحت شکنجه های طاقت فرسا قرار دارد.
بنا به گزارش دریافتی، بازجویان زندان اوین، نامبرده را به شدت شکنجه کرده و اقدام به شکستن پا و انگشتان دست وی نموده اند.
محمد رضا صادقی پیش از این نیز بر اثر ضربات شدید بازجویان و شکنجه های وارده در زندان اوین، دچار بي حسي از ناحیه پا گردیده و قادر به حرکت نبوده است و احتمال آسیب دیدگی نخاعی در وی می رود.
گفتنی است به رغم گذشت 90 روز از بازداشت این زندانی مبارز، خانواده ایشان تاکنون نتوانستند اطلاعات دقیقی در مورد وضعیت فرزندشان کسب نمایند.
هواداران آقای بروجردی، ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به وضعیت این زندانی و دیگر زندانیان سیاسی، از کلیه سازمانها و نهادهای حقوق بشری مصرانه تقاضا دارند برای نجات جان فرزندان ایران زمین اقدامی فوری به عمل آورند .
هواداران آقای بروجردی
14 بهمن 1389

گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

اخراج یک فعال دانشجويی دیگر از دانشگاه اصفهان

دانشجونیوز: حسین سرشومی، دانشجوی آزادی خواه و برابری طلب از دانشگاه اصفهان اخراج گردید.

به گزارش جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی، اخراج این فعال دانشجویی از دانشگاه در حالی صورت می گیرد که وی در ۳۱ خرداد توسط ماموران اداره کل حفاظت اطلاعات استان اصفهان بازداشت و به زندان مرکزی اصفهان منتقل شده بود.

سرشومی دوبار دیگر نیز در شهریور‌ماه و اسفند‌ماه ۸۷ توسط اطلاعات اصفهان بازداشت و نهایتا با وثیقه‌ی ۵۰ میلیونی آزاد شده بود.

قتل دو جوان بلوچ در دو منطقه از بلوچستان

خبرگزاری هرانا – نیروهای امنیتی سپاه پاسداران در یک عملیات بازرسی یک جوان بلوچ را به قتل رسانده و یک تن را بازداشت کردند.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در طی روز‌های گذشته نیروهای امنیتی سپاه که در منطقه دو راهی «پارود – سرباز» اقدام به ایست و بازرسی می‌کردند در هنگام عبور یک اتوموبیل تویتا ۲۰۰۰ به سمت ایشان شلیک کرده که در اثر تیراندازی یک جوان بلوچ به نام امان اربابی فرزند جان محمد در محل حادثه کشته و راننده یک کامیون باری نیز به شدت زخمی می‌شود. منابع محلی گزارش داده‌اند راننده کامیون علی رغم شدت جراحات همچنان در بازداشت سپاه پاسداران بسر می‌برد.

گفتنی است، نیروهای سپاه پاسداران برای تحویل جنازه امان اربابی از خانواده وی درخواست یک میلیون تومان جریمه نقدی کرده‌اند.

از علت تیراندازی ماموران به سمت این افراد اطلاعی در دست نیست اما مناطق مرزی و حاشیه ایران همواره به بهانه مبارزه با کالای قاچاق شاهد درگیری‌های این چنینی بوده است.

هم چنین در گزارش دیگری یک جوان بلوچ به نام «حسن محمد حاجی» در شهرستان جاسک توسط نیروهای انتظامی در مقابل منزلش توسط ستوان مصطفی حاتمیان شیرازی به قتل رسید.

پیش‌تر دادستان زاهدان از قتل یک جوان بلوچ به اتهام شرارت خبر داده بود، اما تا کنون نیروهای اطلاعاتی و امنیتی علت تیر اندازی به سمت این جوان را اعلام نکرده‌اند.

لازم به ذکر است به گفته منابع خبری ستوان مصطفی حاتمیان شیرازی یکی از آمرین قتل سه جوان بلوچ در ماه رمضان در این منطقه بوده است.

نوجوان ۱۴ ساله به اعدام محکوم شده است

خبرگزاری هرانا - در حالی که روز ۲۹ ژانویه، روز اعتراض جهانی علیه اعدام، معرفی شد و طبق ماده ۶ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی: ‌"حکم مرگ نباید برای جرایمی صادر شود که افراد زیر ۱۸ سال مرتکب شده‌اند"؛ هم چنین در ماده ۳۷ میثاق حقوق کودک، ذکر شده است: ‌"حکم اعدام و حبس ابد، بدون امکان آزادی، نباید برای جرایمی صادر شود که افراد زیر ۱۸ سال مرتکب شده‌اند"، غلامحسین رییسی وکیل دادگستری و فعال حقوق بشرساکن شیراز از صدور حکم قصاص برای اشکان میری خبر داد.

به گزارش رادیو کوچه، اشکان نوجوان ۱۴ ساله محکوم به قصاص، آذر ماه سال گذشته در حالی که تلاش می‌کند به دوست مقتول که از روی موتور روی زمین افتاده کمک کند، بی‌آنکه از سرنگونی دوست مقتول‌ خبر داشته باشد. دوستان مقتول به گمان اینکه او باعث سرنگونی وی شده است با اشکان درگیر می‌شوند و مقتول در حین درگیری فرا می‌رسد و بدون اطلاع از ماجرا با زنجیری که در اختیار داشته به گردن و کمر اشکان ضربه می‌زنند. دوستان مقتول اجازه فرار و حرکت به اشکان نمی‌دهند او در دفاع از خود با چاقویی که به هم‌راه داشته مقتول را حین ضربه زدن‌ هدف قرار می‌دهد و چند ضربه به او می‌زند و با مرحوم به زمین می‌افتد و نگهان متوجه می‌شود چاقو خونی است و به مرحوم اصابت کرده است دوستان مرحوم سرگرم او می‌شوند‌ و او از محل حادثه فرار می‌کند. مقتول پس ازانتقال به بیمارستان بر اثر خون‌ریزی در بیمارستان فوت می‌کند و پدر اشکان با این تصور که فرزندش زیر سن قانونی است و اعلام این مسئله به مراجع قضایی خطری برای پسرش به وجود نمی‌آورد اشکان را به پلیس آگاهی معرفی می‌کند‌.

با استناد به تبصره ۳، ماده ۳ اصلاح قانون تشکیل دادگاه‌های عمومی و انقلاب که به قانون احیای دادسرا‌ها معروف است مصوب سال ۸۱ باید پرونده اطفال مستقیمن در دادگاه مطرح شود و دادستان، حق تعقیب ندارد. دادستان شهرستان فسا به این موضوع توجه نمی‌کند و پرونده به بازپرسی ارجاع می‌شود. اشکان ده روز در زندان نگه‌داری و پس از آن به پزشکی قانونی معرفی می‌شود. پزشکی قانونی اعلام می‌کند علایم بلوغ جنسی در وی دیده شده است، اما بلوغ عقلی و رشد فکری ندارد، با این وجود قرار مجرمیت و کیفر خواست به عنوان قتل عمد صادر و پرونده به دادگاه کیفری استان ارسال می‌شود.

رییسی در گفتگو با صبا واصفی اذعان داشت با توجه به اینکه اشکان طفل هست و طبق قانون در زمان ارتکاب جرم سن‌اش کمتر از ۱۵ سال تمام قمری بوده، طبق مواده ۴۹ و ۲۲۲ مجازات اسلامی این عمل از مصادیق قتل عمد نیست. این طفل فاقد مسوولیت است، باید از زندان آزاد شود و هم‌چنین نباید به شکل عمدی عملش تحت تعقیب قرار بگیرید. باید پرونده با دادگاه اطفال برگردد دادگاه کیفری استان صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد.

عدم رعایت استانداردهای محدود در دادرسی ویژه اطفال و کوتاهی دادگاه‌ها در رسیدگی دقیق به این گونه پرونده‌ها خود به تولید کودکان معارض قانون دامن زده است. کودکی که پیش‌تر در نظام آموزشی ناکارآمد ترغیب به تحصیل نشده و یا به عبارت دیگر رانده شدگان از آموزش در دادگاه‌های فاقد صلاحیت محکوم به مرگ می‌شوند و آموزش در کانون اصلاح وتربیت برای کودکی که هر روز یک گام به مرگ نزدیک‌تر می‌شود بی‌اعتبار به نظر می‌رسد.

رئیسی تاکید کرد دادگاه‌ها رسیدگی به جرایم اطفال را باید خارج از نوبت انجام دهند تا اگر نوجوانی بی‌گناه است بی‌مورد در زندان نماند. وی در این زمینه به پرونده محمد‌رضا ب …اشاره کرد که در سن ۱۵ سالگی به اتهام یک جرم معمولی در شهر فسا بازداشت و عدم توجه کافی در رسیدگی به پرونده فاجعه آفرین شد. بی‌دقتی در رسیدگی به پرونده این نوجوان سبب شد در زندان سه زندانی بزرگ‌سال دست و پای وی را با دستمال به تخت ببندند و به او تجاوز کنند. شکایت او و خانواد‌ه‌اش به جایی نمی‌رسد پس از مدتی کودک آزاد می‌شود و به اتفاق برادرش تصمیم می‌گیرند ان افراد را در مقابل دیدگان مردم بکشند. در یکی از می‌دانهای شهر با اسلحه کلاشینکف به سر یکی از آن سه نفر شکلیک می‌کند آن جوان نیز هم اکنون حکم قصاصش را دریافت کرده است.

رییسی در پایان تصریح کرد اعدام به دلیل اینکه مجازات حذفی است و ممکن است هر انسانی در قضاوت‌هایش اشتباه کند شایسته است بدین سبب و به سبب لزوم اجرای عدالت و پرهیز از انتقام‌جویی از قوانین حذف و میان ارتکاب قتل با انگیزه دفاع و شرافتمندانه و قتل با انگیزه شرارت تفاوت قایل شد وقتی ‌اعدام و زندان دردی را از جامعه درمان نمی‌کند بنابراین باید راه‌کاری یافت تا ورودی به زندان کم و جرایم توام با خشونت و قتل در یک فرایند آموزشی و فرهنگی کاهش یابد. عدالت مجازات‌کردن صرف نیست. حکم اشکان برابر مقرارت موجود، پرداخت دیه به وسیله خانواده اشکان و سپردن او را برای مدتی به کانون اصلاح و تربیت است.

اما در این حال متاسفانه شعبه ۴ دادگاه کیفری استان فارس با ۴ رای موافق و یک رای مخالف حکم به قصاص (اعدام) اشکان صادر نموده که مورد اعتراض وکیل و متهم واقع شده و دیوان عالی کشور باید در خصوص این پرونده مهم اظهار نظر به عدالت نماید و امید است که این حکم در دیوان نقض گردد‌.

فرشته عدالت، باید اشکان و مجموع عواملی که سبب این واقعه شده تا جوانی را که به کام مرگ ببرد؛ ببیند و آن‌گاه قضاوت کند.

بالای صفحه

... بیشتر