xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

جمعه ،  اول بهمن 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس / یکی از معدود گرمخانه هایی که بخش اندکی از کارتون خوابهای بیشمار تهران را برای مدت محدود در خود جای داده است


 

درد بزرگ ایران امروز

عصرایران:
جعفر محمدی
آنچه در سطور فوق خواندید، بخشی از مسایل اصلی کشور است که نه توسط دشمنان و بدخواهان و سیاه نمایان که در همین رسانه های خودمان و توسط مسوولان و کارشناسان مطرح شده اند و با مروری بر تیترهای رسانه های کشور به راحتی قابل دسترسی اند.البته هیچ کشوری نیست که فاقد مشکلاتی مانند آنچه ذکر شد باشد،اما مشکلی که از همه مهم تر است اینکه توجهات عمومی در کشور ما از مسایل اصلی و مهم منحرف شده و به حاشیه ها رفته است.به عنوان مشتی نمونه خروار ببینید در حالی که در کشور ما با مسایلی اصلی نظیر آنچه آمد مواجه است، کشور درگیر چه مسایلی بوده است...
- به این چند خبر توجه کنید

- سازمان بهداشت جهانی در گزارش تکان دهنده ای اعلام کرد که در سال جدید 10 هزار و 600 ایرانی بر اثر آلودگی دچار مرگ زودرس خواهند شد.

- قتل های خانوادگی افزایش یافته اند.

- به ازای هر روز تاخیر در هر فاز پارس جنوبی، 20 میلیون دلار زیان مالی به کشور وارد می شود.

- ناوگان فرسوده هوایی جان ایرانی ها را تهدید می کند. با یک درصد جمعیت جهان، 30 درصد تلفات هوایی را داریم!

- سالانه 25 هزار نفر در تصادفات رانندگی کشته می شوند.

- شیوع ایدز از طرق جنسی در کشور رو به افزایش است.کارشناسان از سونامی ایدز یاد می کنند.

- مصرف سیگار در ایران به مرز 60 میلیارد نخ در سال رسیده است. میزان مرگ و میر ناشی از سیگار در کشور سالانه به 70 هزار نفر می رسد ؛ با استمرار وضعیت حاضر، طی 20 سال آینده این رقم به 200 هزار نفر افزایش می یابد.

- رییس انجمن سرطان: روند افزایش سرطان های معده، ریه، مثانه، خون، سلسله اعصاب مرکزی و مغز، هشدار دهنده است. سالانه 85 هزار ایرانی به سرطان مبتلا می شوند و 36 هزار نفر دیگر بر اثر سرطان می میرند.

- میزان رشد اقتصادی کشور در سال 2010 یک چهارم متوسط کشورهای در حال توسعه بود.

- کارشناس سازمان بهداشت جهانی منطقه مدیترانه شرقی: افسردگی بالای 20 درصد جمعیت کشور را درگیر کرده است./ دکتر احمد نوربالا استاد روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران: در آخرین بررسی به عمل آمده در سال 87 تعداد مبتلایان به اختلالات روانی در استان تهران 34 درصد بود که نشان دهنده رشد 60 درصدی مبتلایان به این اختلالات طی 9 سال است.

- مدیرکل دفتر پیشگیری بهزیستی: در ایران بیش از 2 میلیون معتاد وجود دارد/ سن اعتیاد در کشور پایین آمده است.

آنچه در سطور فوق خواندید، بخشی از مسایل اصلی کشور است که نه توسط دشمنان و بدخواهان و سیاه نمایان که در همین رسانه های خودمان و توسط مسوولان و کارشناسان مطرح شده اند و با مروری بر تیترهای رسانه های کشور به راحتی قابل دسترسی اند.

البته هیچ کشوری نیست که فاقد مشکلاتی مانند آنچه ذکر شد باشد، طبیعتا همه مشکل دارند. اما مشکلی که از همه مهم تر است اینکه توجهات عمومی در کشور ما از مسایل اصلی و مهم منحرف شده و به حاشیه ها رفته است.

به عنوان مشتی نمونه خروار ببینید در حالی که در کشور ما با مسایلی اصلی نظیر آنچه آمد مواجه است، کشور درگیر چه مسایلی بوده است:

- اداره اماکن ورود زنان به سالن هایی که در آنها مسابقات فوتبال پخش مستقیم می شود را ممنوع کرد.

- نمایندگان مجلس به خاطر یک تئاتر علیه وزیر ارشاد امضاء جمع می کنند.

- ادامه دعوای مترو و دولت بر سر تخصیص بودجه مصوب مترو.

- نطق پیش از دستور نماینده اصفهان علیه حجاب یکی دو نفر از مهمانداران یک شرکت هواپیمایی.

- اصرار و انکار بر سر پذیرش پست ریاست سازمان ملی جوانان توسط خانم ترکستانی.

- رییس جمهور برای چندمین بار گفت: دوتا بچه کافیه شعار خوبی نیست.

- صدای لالایی یک زن در تیتراژ پایانی مختارنامه.

- دعوای مسوولان ورزش کشور بر سر اینکه چه کسی مدال های برندگان ایرانی بازی های آسیایی را اعطا کند.

- دعوا بر سر سخنان مشایی از جمله اینکه حضرت ابراهیم اصالتا ایرانی بوده یا خیر؟!

- عادل فردوسی پور را در برنامه 90 حذف کنیم یا نه؟

- سید علی خمینی در مراسم 9 دی شرکت کرده بود یا نه؟!

بله! درد بزرگ این است که حاشیه ها جای متن را گرفته اند و چنین می شود که کشورها در جهان پر رقابت کنونی یکی یکی پیشی می گیرند و به عنوان مثال اماراتی که روزگاری مردمانش، آب خوردن را نیز چشم انتظار ایرانی ها بودند، از دل یک کویر لم یزرع یک اقتصاد پولساز برای خود دست و پا می کنند و بزرگترین فرودگاه منطقه را می سازند ولی ما هنوز در فاز یک فرودگاه بین المللی تهران مانده ایم و فعلا داریم تعداد کسانی که بر اثر آلودگی هوا یا در تصادفات رانندگی می میرند را سرشماری می کنیم و تحویل قبرستان می دهیم.

البته بی انصافی است بگوییم ما درجا زده ایم و هیچ پیشرفتی نداشته ایم اما اگر به حدی از بلوغ جمعی برسیم که بخش عمده توان مان را مصروف مسایل اصلی کنیم و به حاشیه ها و فروعات به اندازه خودشان توجه کنیم، حتما جهشی بزرگ در انتظار ما خواهد بود اما افسوس که روز به روز بر رنگ و غنای حاشیه ها افزوده می شود... و این درد بزرگ ایران امروز ماست

محکومیت محمد علی الهی دانشجوی دانشگاه آزاد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: محمد علی الهی دانشجوی محلاتی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب از سوی شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی مقیسه به پرداخت سی میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.

به گزارش ندای سبز آزادی، محمد علی الهی دانشجوی محلاتی دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب که چندی پیش توسط مامورین امنیتی در منزل بستگان شان، فاطمه السادات شهیدی، خواهر همسر شهید محلاتی دستگیر و روانه بند ۲۰۹ زندان اوین شده بود، به پرداخت سی میلیون ریال جریمه نقدی محکوم شد.

محمد علی الهی، پس از تحمل ۳ ماه شرایط سخت سلول انفرادی و بازجویی های فراوان مدتی پیش با قرار وثیقه آزاد و دادگاه وی تشکیل گردید.

پرونده این متهم در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه مورد رسیدگی قرار گرفت و این فعال دانشجویی به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی از سوی این شعبه مجرم شناخته شده و محکوم به پرداخت سی میلیون جریمه نقدی گردیده است.

گفتنی است آقای علی اصغر الهی پدر این فعال سیاسی استاد دانشگاه و از جانبازان جنگ تحمیلی ، و مسئول ستاد تبلیغاتی میر حسین موسوی در زمان انتخابات بوده است و همین امر موجب فشارهایی بر ایشان طی این مدت شده است.

احضار و اجرای حکم یک سال زندان احسان مهرابی، روزنامه نگار

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: صبح امروز و درپی احضار و مراجعه احسان مهرابی خبرنگار روزنامه های اعتماد ملی و فرهیختگان به دادسرای زندان اوین، این روزنامه نگار جهت اجرای حکم یک سال زندان خود به زندان اوین منتقل گردید.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، احسان مهرابی که سابقه همکاری با روزنامه های اصلاح طلب را در کارنامه خود دارد، صبح امروز شنبه دوم بهمن ماه و در پی احضار و مراجعه به دادسرای مستقر در زندان اوین، جهت اجرای حکم یک سال حبس تعزیری بازداشت و به زندان اوین تهران منتقل گردید.

مهرانی بهمن ماه سال گذشته بازداشت و پس از سپری کردن سه ماه حبس در بندهای امنیتی 209 و 240 زندان اوین که عمدتا در سلول های انفرادی بوده است، نهایتا با وثیقه پانصد میلیون ریالی موقتا آزاد شد.

دادگاه رسیدگی به اتهامات این روزنامه نگار در شعبه 28 دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی برگزار و به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق گفت و گو با بی بی سی فارسی و رادیو فردا» به یک سال حبس تعزیری محکوم گردید.

سه وکیل دادگستری با شکایت اداره اطلاعات به زندان محکوم شدند

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: در پی شکایت وزارت اطلاعات از فرشید یداللهی، امیر اسلامی و مصطفی دانشجو، این سه وکیل داددگستری در دادگاه هایی جداگانه به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به تحمل زندان محکوم شدند.

به گزارش سایت مجذوبان نور، یداللهی و اسلامی که وکالت پرونده تعدادی از دراویش جزیره کیش را به عهده داشتند در حالی که موکلین آنها از اتهام اقدام علیه امنیت ملی برائت حاصل کردند، خود از سوی شعبه 102 دادگاه جزایی کیش به اتهام نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی به تحمل شش ماه حبس تعزیری محکوم شده و مصطفی دانشجو نیز در جریان وکالت پرونده دو نفر از دراویش گنابادی ساکن شهرستان نکا، با همین اتهام به حکم قطعی دادگاه تجدید نظر مازندران به هفت ماه زندان محکوم شد.

گفتنی است این هر سه وکیل در جریان دفاع از حقوق شماری از دراویش گنابادی، به اقدامات خلاف قانون مقامات و ماموران وزارت اطلاعات در برخورد با موکلین خود به مراجع قضایی شکایت کرده بودند اما این خواسته قانونی آنها نه تنها مورد توجه قرار نگرفت بلکه به شکایت وزارت اطلاعات از آنها و نهایتا محکومیت ایشان در دادگاه های مورد اشاره منجر شد.

یادآور می شود فرشید یداللهی و امیر اسلامی از اعضای کمیسیون حقوق بشر کانون وکلا هستند و مصطفی دانشجو نیز در شمار آن دسته از وکلای کشور است که پروانه وکالت او همراه با امید بهروزی در جریان دفاع از حقوق دراویش از سوی مرکز امور مشاوران قوه قضاییه لغو شده است.

اسماعیل صحابه، عضو جبهه مشارکت ایران به زندان فراخوانده شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: اسماعیل صحابه تبریزی از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت، که پیش از این و در دادگاهی به ریاست قاضی صلواتی به تحمل چهار سال زندان محکوم شده بود، برای تحمل محکومیت خود به اوین فرا خوانده شد.

به گزارش کلمه، اسماعیل صحابه که مهر ماه سال گذشته در مراسم دعای کمیل در منزل همسر شهاب طباطبایی بازداشت و پس از دو ماه انفرادی آزاد شده بود، شنبه دوم بهمن برای اجرای حکم به اوین خواهد رفت.

اسماعیل صحابه، مرداد ماه امسال‌ در دادگاهی که به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، به جرم نقش داشتن در برگزاری کمیل سبز، به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.

گفتنی ست، در جلسه دادگاه صحابه، در اقدامی نادر، قاضی صلواتی در دادگاه حضور نداشته و بدون شنیدن دفاعیات اسماعیل صحابه اقدام به صدور حکم کرده است.

حکم صحابه در دادگاه تجدید نظر به چهار سال حبس تعزیری تبدیل شده است.

قابل ذکر است که پیش از این سعید نورمحمدی، دیگر عضو شاخه ی جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی، اولین محکوم کمیل سبز بود که مهر ماه امسال برای تحمل یک سال حبس خود به زندان اوین برگردانده شد.

همسر شکوری راد: علی رغم صدور حکم آزادی، بازجوها از آزادی همسرم ممانعت می کنند

جرس: در حالی که در حدود یک هفته است که حکم آزادی دکترعلی شکوری راد صادر شده است، اما بازجوها همچنان از آزادی وی خودداری می کنند.

دکتر صدیقه خدمت همسر دکتر شکوردی راد در این خصوص می گوید: “ما مطمئن هستیم که حدود یکهفته است حکم آزادی ایشان از سوی مقامات بالا صادر شده است، منتهی بازجو و بازپرس اعمال نظر می کنند و به بهانه های مختلف کارشکنی می نمایند. حال سوال من این است که آیا دادستانی و رئیس قوه قضاییه از این موضوع خبر دارند؟ چرا بازجوو بازپرس به صورت خودسرانه اعمال نظر می کنند؟ یک دکتر متخصص مملکت که عمر خود را در راه خدمت به مردم و کشور گذاشته است الان باید اسیر دست بازجو ها باشد؟ ما به عنوان خانواده ایشان درقبال خساراتی که در نبود ایشان به ما وارد شده از حق خود نمی گذریم. همچنین هر دقیقه ای که ایشان در زندان نگهداری شوند به ضرر مردم و کشور است چون جامعه پزشکی و بیماران به تخصص و وجود ایشان نیاز دارند اما بازپرسی که سن فرزند ما را دارد دکتر و ما را در بلاتکلیفی نگه داشته است؟”

گفتنی است، دکترعلی شکوری راد، روز پنجشنبه هجدهم آذر ماه امسال، برای دومین بار در محل کار خود و در حالی که مشغول خدمت به بیماران بود، دستگیر شد. پیش از این نیز در تاریخ ۲۱ مهرماه سال جاری به علت واکنش به انحلال دو حزب اصلاح طلب و رد اظهارات دادستان کشور آقای محسنی اژه ای بازداشت و در تاریخ ۶ آبان با تودیع وثیقه از زندان آزاد شده بود.

بازگشت "مقتدا صدر " به ايران

رهبر جريان صدر براي ناكام گذاشتن تلاش‌هاي متعدد واشنگتن و همپيمانان آن در عراق براي ترور وي، ديروز به ايران بازگشت.
به گزارش فارس به نقل از رسانه‌هاي عراقي، يك مقام مسئول در دفتر "مقتدا صدر " رهبر جريان صدر ديروز جمعه اعلام كرد كه وي به ايران بازگشته است.

اين مقام مسئول كه خواست نامش فاش نشود درباره مدت اقامت احتمالي مقتدا صدر در ايران و يا جزئيات بيشتر در اين‌باره سخني نگفت.

رهبر جريان صدر در نيمه اول ماه گذشته پس از 3.5 سال دوري از كشورش به عراق بازگشته بود. وي در اين مدت براي ادامه تحصيلات ديني خود در شهر مقدس قم حضور داشت.

مجله تايم آمريكايي در شماره دو هفته

نخست وزیر تونس پس از انتخابات ریاست جمهوری، قدرت را ترک می کند

یورونیوز: محمد غنوشی، نخست وزیر تونس از کنارگیری خود از صحنه سیاست پس از برگزاری انتخابات دموکراتیک در این کشور خبر داد.
وی در یک مصاحبه تلویزیونی که جمعه شب پخش شد، گفت در طول دوره دولت انتقالی، تمامی قوانین ضد دموکراتیک این کشور لغو خواهد شد. در این مصاحبه او همچنین درباره آزادی مطبوعات، قوانین انتخاباتی، موضوع تروریسم و پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان ناآرامی های اخیر این کشور سخنانی گفت.
در عین حال، شرکت کنندگان در اعتراضات روز جمعه تونس، با حمل پلاکاردها و سر دادن شعارهایی خواستار کنارگیری محمد غنوشی از قدرت شدند. این بار در اعتراضات خیابانی، نیروهای پلیس نه در مقابل معترضان، بلکه در کنار آنها بودند. در بین جمعیت، گاهی مامورانی دیده می شدند که از مردم بابت رفتار گذشته خود عذرخواهی می کردند.
یکی از نیروهای پلیس حاضر در بین تظاهرکنندگان گفت:“ما تنها از خدا می ترسیم اما از مردم تونس می خواهیم که ما را ببخشند. ما تقاضای بخشش داریم. چراکه آنها را دوست داریم و هموطن آنها هستیم.”
در پی اعلام عفو عمومی و آزادی زندانیان سیاسی تونس از سوی دولت موقت این کشور، بسیاری از زندانیان سیاسی آزاد شده و به آغوش خانواده های خود بازگشتند.
گرچه دولت موقت تونس وعده آزادی 1800 زندانی سیاسی دربند را داده است، اما همچنان تعدادی از آنها در زندان به سر می برند.

هزاران معترض اردنی خواهان برکناری دولت سمیر رفاعی اند

در پی افزایش قیمت مواد غذایی در اردن، روز جمعه دهها هزار تن از شهروندان عمان و دیگر شهرهای بزرگ این کشور با الهام از حرکتهای اعتراضی مردم تونس، به خیابانها ریختند و با سر دادن شعارهایی اعترض خود را به سیاستهای اقتصادی دولت نشان داده و خواستار برکناری دولت سمیر رفاعی، نخست وزیر شدند.
در اعتراضات روز جمعه، گروه ها و احزاب مخالفان دولت اردن حضور داشتند. بر روی پلاکاردهای معترضان عبارتهایی به چشم می خورد که بر لزوم اصلاحات تاکید می کرد.
دبیر کل جبهه عمل اسلامی که در بین تظاهر کنندگان بود گفت: “کشورمان در مجموعه ای از بحرانهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی فرو رفته است. و الان، زمان آغاز اصلاحات است.”
تظاهر کنندگان در شهرهای كرك، طفيله، اربد و مادبا نیز خواهان کاهش قیمتها و کناره گیری سمیر رفاعی، نخست وزیر شدند.

اپوزیسیون آلبانی: به تظاهرات ادامه می‌دهیم

دویچه وله: در پی درگیری‌های خونین روز جمعه (۲۱ ژانویه/ ۱ بهمن) و کشته شدن سه تن از تظاهر کنندگان در تیرانا، پایتخت آلبانی، ادی راما، رهبر حزب سوسیالیست و شهردار تیرانا گفت:«اپوزیسیون با احترام به کشته‌شدگان و پس از یک روز عزاداری بار دیگر به خیابان‌ها خواهد رفت». درگیری‌ها زمانی آغاز شد که طرفداران حزب سوسیالیست به ساختمان نخست وزیر، سالی بریشا حمله بردند. در پی افشای رسوائی مالی معاون نخست وزیر، اپوزیسیون خواستار برگزاری انتخابات زودرس شده است. اتحادیه اروپا ضمن ابراز تاسف از کشته‌شدن تظاهرکنندگان، خواستار حل مسالمت‌آمیز بحران شده است.

مخالفان دولت الجزایر آزادی می خواهند

بر اثر درگیری پلیس الجزایر با تظاهرکنندگان در الجزیره پایتخت این کشور، 7نفر مجروح و شش نفر دستگیر شدند.
این درگیری ها به دنبال آن رخ داد که بیش از 1500 نفر به دعوت احزاب اپوزیسیون در الجزایر به خیابان های پایتخت آمده بودند و خواستار آزادی و دموکراسی در این کشور شدند.
مقامات دولتی الجزایر پیشتر از مردم الجزیره خواسته بودند که در این تظاهرات شرکت نکنند.
پلیس الجزایر با در دست داشتن باتوم و گاز اشک آور با تظاهرکنندگانی که علیه رییس جمهوری کنونی این کشور سر می دادند، مقابله کردند.
سعید سعدی،رهبر حزب جمعیت مدافعان دموکراسی درباره خواسته های معترضان گفت:“ما خواهان آزادی تمامی جوانانی هستیم که در این تظاهرات دستگیر شدند. ما می خواهیم به آزادی افراد در این کشور همانگونه که در قانون اساسی بر آن تاکید شده احترام گذشته شود. همچنین تمام نهادهای لازم برای برگزاری یک انتخابات آزاد تشکیل شوند. پس از آن و زمانی که خواسته های ما برآورده شد، می توانیم وارد مرحله بعدی شویم. آن هم به شکل صلح آمیز.”
در حالی جنبش آزادی خواهی در بین مردم الجزایر شکل گرفته که این کشور از پیش درگیر مناقشه ای است که میان سربازان امنیتی و گروههای اسلام گرای افراطی در این کشور وجود دارد.

تولید بنزین در صنایع پتروشیمی متوقف شد

با ورود به دومین ماه از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها از روز گذشته طرح تولید بنزین در صنایع پتروشیمی ایران به طور کامل متوقف شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، پس از گذشت نزدیک به 6 ماه از آغاز طرح تولید بنزین در 6 مجتمع پتروشیمی، این پروژه به دلیل کاهش مصرف این فرآورده نفتی در سطح کشور به طور کامل متوقف شده است.
از مرداد ماه سالجاری به دنبال افزایش تحریمهای بین المللی تولید بنزین در 6 مجتمع پتروشیمیایی شازند اراک، جم، برزویه (نوری)، امیر کبیر، واحد آروماتیک بندر امام و بوعل یسینا با ظرفیت تولید روزانه 15 تا 17 میلیون لیتر بنزین و 9 میلیون لیتر گازوئیل آغاز شده بود.
با توچه به اينکه از زمان تولید و مصرف بنزین تولیدی صنایع پتروشیمی هوای تهران و ديگر شهرهای بزرگ ايران بشدت آلوده تر شده انتظار میرود بعد از توقف تولید این بنزین هوای اين شهرها بتدریج بهتر از چند ماه گذشته شود.

ابراز نگرانی مری رابینسون نماینده پیشین کمیساریای عالی حقوق بشر و رییس جمهور پیشین برزیل از وضعیت نسرین ستوده

مدرسه فمینیستی: در پی بازداشت طولانی نسرین ستوده و حکم صادر شده مبنی بر یازده سال حبس تعزیری و بیست سال ممنوعیت از وکالت و ترک کشور، خانم مری رابینسون، رئیس جمهور یشین ایرلند و نماینده سابق کمیسریای عالی حقوق بشر و همچنین آقای فرناندو هنریک کاردوسو، رئیس جمهور پیشین کشور برزیل، طی نامه های جداگانه ای خطاب به رییس قوه قضاییه مراتب نگرانی خود را از وضعیت نسرین ستوده و حکم صادر شده برای وی اعلام کردند. متن کامل این دو نامه بدین شرح است:

نامه مری رابینسون، نماینده پیشین کمیسیاریای عالی حقوق بشر

جناب آقای صادق آملی لاریجانی

ریاست محترم قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران

بدینوسیله نگرانی عمیق خود را در خصوص وضعیت وکیل و مدافع حقوق بشر خانم نسرین ستوده ابراز می دارم. طی سالیان گذشته فعالیت های ایشان برای من بسیار قابل تقدیر بوده است و حکم صادر شده از سوی دادگاه بدوی پس از دستگیری ایشان در روز 13 اردیبهشت را مبنی بر یازده سال حبس تعزیری بسیار نگران کننده یافتم.

پس از اطلاع از خبر اعتصاب غذای طولانی ایشان که منجر به مداخله و اصرار خانواده وی برای پایان دادن به اعتصاب غذا شد نگرانی اینجانب عمیق تر شد. همچنین مطلع هستم که علاوه بر حکم سنگین حبس، ایشان از حرفه وکالت و خروج از کشور هم به مدت بیست سال منع شده اند.

برای من و همکاران دیگر خانم نسرین ستوده در حوزه حقوق بشر حکم یازده سال زندان غیرقابل باور است. خواهشمند است رونده ایشان با ضرورت و سرعت لازم مورد بررسی مجدد قرار گیرد. همچنین با توجه به وضعیت سلامت ایشان خواهشمند است این بازنگری با مروت انجام شود و ایشان به زودی به آغوش خانواده باز گردند.
- با تقدیم احترام
- مری رابینسون
- رئیس جمهور یشین ایرلند
- نماینده یشین کمیساریای عالی حقوق بشر

نامه فرناندو هنریک کاردوسو

- جناب آقای صادق آملی لاریجانی
- ریاست محترم قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران

با درورد و احترام فراوان به امور پر اهمیت و خطیر قوه قضاییه در راستای اطمینان از پیشبر عدالت، قانون و سلامت در جامعه ایران این نامه در خصوص وضعیت سرکار خانم نسرین ستوده تقدیم حضور می گردد.

همچنانکه مستحضرید خانم نسرین ستوده اخیرا در داد اه شعبه ۲۶ انقلاب به یازده سال حبس تعزیری و بیست سال ممنوعیت از وکالت و ترک کشور محکوم شده است و وکلای ایشان درخواست تجدید نظر نموده اند. در حال حاضر ایشان در زندان اوین به سر می برند و از امکانات به شدت محدودی برای دیدار با خانواده و دختر و پسر خردسال خود برخوردار است. همچنین به جهت اعتصاب غذای طولانی که پشت سر گذاشته اند سلامت ایشان نیز در وضعیت مطلوبی نمی باشد.

خانم ستوده وکیلی بنام در حوزه حقوق بشر و حقوق کودک بوده و زند گی خود را در راه این هدف ارزشمند وقف نموده اند. با توجه به اینکه احترام به شان و منزلت انسانی نه تنها در قانون اساسی ایران بلکه در تاریخ چند هزار ساله ایران و مذهب اسلام جای دارد جای تاسف خواهد بود ا گر فداکاری های ایشان با چنین تبعات و تنبیهی از جانب قوه قضاییه پاسخ داده شود.

اینجانب بسیار سپاسگزار خواهم بود ا گر اطمینان حاصل فرمایند پر ونده ایشان با دقت و شفقت مورد تجدید نظر قرار گیرد و به وضعیت و شرایط ایشان ملاحظات انساندوستانه مقتضی مبذول فرمایند. همچنین اینجانب عمیقا به حسن توجه در اجرای عدالت توسط قوه قضاییه برای آنان که در خدمت مردم شریف و رغرور ایران همت داشته و از حقوق بشر در ایران حمایت قانونی بعمل آورده اند امید بسته ام.

با امید بهروزی در فعالیتها و وظایف سنگینی که بر عهده دارید از توجه و اقدامات مقتضی در این مورد مهم سپاسگزارم.
- با تقدیم احترام
- فرناندو هنریک کاردوسو
- رییس جمهور یشین برزیل

حکم اعدام جعفر کاظمی و محمدعلی آقایی پای چوبۀ دار متوقف شد

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" روز سه شنبه زندانیان سیاسی جعفر کاظمی و محمد علی آقایی برای اجرای حکم به سلولهای انفرادی منتقل شدند و تا پای چوبه های دار برده شدند ولی در آخرین لحظات اجرای حکم را متوقف کردند.
روز سه شنبه 28 دی ماه زندانیان سیاسی جعفر کاظمی و محمد علی آقایی بطور ناگهانی از بند 350 خارج و به بند 209 برده شدند و سر بازجوی اوین آخوندی بنام علوی که از شکنجه گران و تصمیم گیرندگان در باره احکام زندانیان سیاسی می باشد آنها را تحت شدیدترین فشارها قرار داد تا از آنها مصاحبۀ تلویزیونی بگیرد ولی علیرغم شکجه های روحی و جسمی از پذیرفتن مصاحبۀ تلویزیونی خوداری کردند.علوی پس از نا امید شدند از گرفتن مصاحبۀ تلویزیونی آنها را به سلولهای انفرادی برای اجرای حکم اعدام انتقال داد.
لحظاتی قبل از اذان صبح روز چهارشنبه 29 دی ماه آنها را برای اجرای حکم اعدام از سلولهای انفرادی خارج کردند و به محل اجرای حکم ضدبشری اعدام بردند . همۀ مقدمات اجرای حکم ضدبشری را آماده کرده بودند ولی حوالی ساعت 06:00 به دلایل نامشخصی از اجرای حکم صرف نظر کردند و آنها را حدود ساعت 08:00 صبح 29 دی ماه به بند 350 بازگرداندند.
هنوز اهداف این صحنه سازی نامشخص می باشد و معلوم نیست که برای تست واکنش افکار عمومی داخلی و بین المللی است و یا تحت فشار روحی قرار دادن آنها برای گرفتن مصاحبه تلویزیونی که اجرای حکم ضد بشری خود را موجه جلوه دهند.

یک روزنامه نگار دیگر زندانی شد؛ اجرای حکم احسان مهرابی

احسان مهرابی، روزنامه نگار ۳۵ ساله ایرانی که پیش از این از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و با اتهام های واهی روانه دادگاه شده بود، امروز برای اجرای حکم خود به دادسرای اوین فراخوانده شد و پس از مراجعه به این دادسرا برای سپری کردن حبس یک ساله خود به زندان منتقل شد.
به گزارش رهانا، سامانه خبری «خانه حقوق بشر ایران» مهرابی که خبرنگار پارلمانی روزنامه هایی چون اعتماد ملی و فرهیختگان بود و سابقه همکاری با بسیاری از رسانه های اصلاح طلب را داشته، در بهمن سال گذشته بازداشت و پس از گذراندن سه ماه بازداشت در بندهای امنیتی ۲۰۹ و ۲۴۰ با سپردن وثیقه ۵۰ میلیون تومانی به شکل موقت آزاد شد. وی که بخش زیادی از دوران بازداشت خود را در سلول انفرادی به سر می برد، پس از آزادی به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق گفت و گو با بی بی سی فارسی و رادیو فردا» در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست مقیسه محاکمه و با امضای وی به یک سال «حبس تعزیری» محکوم شد.
مهرابی براساس احضاریه خود، امروز شنبه به این دادسرا مراجعه کرد که از همان جا به زندان منتقل شد تا یک سال را پشت میله های زندان در انتظار آزادی به سر برد.

اسماعیل صحابه برای تحمل چهار سال حبس به اوین می رود

اسماعیل صحابه تبریزی از اعضای شاخه جوانان جبهه مشارکت ایران اسلامی، برای تحمل ۴ سال حبس خود به اوین فرا خوانده شد.
به گزارش کلمه، اسماعیل صحابه که مهر ماه سال گذشته در مراسم دعای کمیل در منزل همسر شهاب طباطبایی بازداشت و پس از دو ماه انفرادی آزاد شده بود، شنبه دوم بهمن برای اجرای حکم به اوین خواهد رفت.
اسماعیل صحابه، مرداد ماه امسال‌ در دادگاهی که به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد، به جرم نقش داشتن در برگزاری کمیل سبز، به چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد.
گفتنی ست، در جلسه دادگاه صحابه، در اقدامی نادر، قاضی صلواتی در دادگاه حضور نداشته و بدون شنیدن دفاعیات اسماعیل صحابه اقدام به صدور حکم کرده است.
حکم صحابه در دادگاه تجدید نظر به چهار سال حبس تعزیری تبدیل شده است.




اعتصاب کارگران شهرداری در شوشتر

اعتصاب دو روزه کارگران شهرداری شوشتر با میانجی‌گری فرماندار و رییس شورای شهر پایان یافت.
به گزارش فارس، پس از آنکه کارگران بخش تنظیف شهرداری شوشتر مقابل شهرداری تجمع کردند و از جمع آوری زباله‌های شهری خودداری کردند در نهایت با پادرمیانی برخی از اعضای شورای شهر و برخی تجدید نظرها در پرداختی به آنها این اعتصاب شکسته شد و کارگران برای جمع‌آوری زباله‌ها مشغول به کار شدند.
احمد آصفی، شهردار شوشتر در این خصوص به فارس گفت: از هر کارگر تنها هفت تا هشت ساعت اضافه کاری کم شده است که به این دلیل اعتصاب کارگران انجام شده است.
وی با اشاره به تلاشی که برای رفع مشکل کارگران شهرداری شده است، گفت: در هفت ماه گذشته کارگران شهرداری هشت مرتبه حقوق دریافت کرده‌اند و دریافتی آنها به روز شده است، یعنی در پایان هر ماه حقوق دریافت می‌کنند و این نشان از تلاش کادر شهرداری برای رفع مشکل کارگران است.
آصفی خاطر نشان کرد: کاهش دریافتی کارگران بخش تنظیف شهرداری شوشتر در پرداخت جاری جبران می‌شود و این مشکل برطرف خواهد شد.
وی در پاسخ به سئوالی که اعضای شورای شهر از مسئول خدمات شهری شهرداری راضی نیستند، گفت: این نخستین باری است که مسئول خدمات شهری شهرداری شوشتر از رده بالای تحصیلی برخوردار است و این مهم سبب پیشرفت است.
آصفی با اشاره به اینکه اعتصاب کارگران ربطی به مسئول خدمات شهری نداشته است، گفت: کارگران مسئول دارند و مسئول آنها پیمانکار است و این امر به مسئول خدمات شهری ربطی ندارد.
در کمتر از 20 روز در شهرداری شوشتر دو بار کارگران بخش تنظیف اعتصاب کرده‌اند که بار گذشته این اعتصاب دو روز به طول انجامید و با میانجی‌گری فرماندار و رئیس شورای شهر اعتصاب پایان پذیرفت.

طالبات معوقه 18 ماههكارگران لوله‌سازي خوزستان

ايلنا: دبير اجرايي خانه كارگر خوزستان مي‌گويد به دليل بدهي‌هاي معوقه و مشكلات مديريتي، كارگران كارخانه لوله‌سازي خوزستان با مشكل دريافت حقوق و مطالبات مواجه هستند.
آقايارحسيني در گفت و گو با خبرنگار ايلنا گفت: نزديك به 600 كارگر رسمي و قراردادي در اين كارخانه مشغول به كار هستند.
وي افزود: به دليل انباشته شدن بدهي‌هاي معوقه اين كارخانه به بانك‌ها، ‌اداره برق، سازمان تامين اجتماعي و ساير نهادها هيچ مديري نتوانسته است تا اين كارخانه را از شرايط بحراني خارج كند.
حسيني يادآور شد: مشكلات كنوني كارخانه لوله‌سازي خوزستان ريشه در عملكرد نادرست مديران 15 سال گذشته اين شركت دارد.
دبير اجرايي خانه كارگر خوزستان از دولت خواست در خصوص راه اندازي اين واحد نيمه تعطيل و پرداخت 18 ماه مطالبات معوقه كارگران اقدام كند.

حداقل دستمزد كارگري برای سال 90

ایرنا: كارشناس اقتصادي در كميته دستمزد خانه كارگر گفت: حداقل دستمزد كارگران براي سال 90 از سوي كميته دستمزد خانه كارگر محاسبه شد.

«عليرضا حيدري» روز شنبه در گفت و گو با ايرنا، افزود: محاسبه دستمزد براساس اقلام و فراواني كالاهايي است كه از سوي وزارت رفاه و تامين اجتماعي، اعلام شده است.

وي اظهار داشت: حداقل كالري براي يك خانوار چهار نفره، براي هر كدام از بزرگسالان 2هزار كالري و براي هر كودك خردسال نيز يكهزار و 800 كالري تعيين شده است.

وي تاكيد كرد: ميزان يادشده حداقل كالري است كه فرد در طول روز نياز دارد تا بتواند به فعاليت بپردازد و در صورتي كه اين ميزان كالري به فرد نرسد فرد دچار سوء تغذيه مي شود.

وي هيدروكربورها، پروتئين ها، حبوبات، سيزيجات، ميوه هاي تازه و مواد لبني را بخشي از كالاهايي كه مي توانند حداقل كالري مورد نياز خانوارها را در قالب سبد غذايي تامين كنند، ذكر كرد.

حيدري با بيان آنكه اين كالاها در مجموع 16 ماده غذايي را در برمي گيرد، گفت: اقلام يادشده در سازمانهاي ميادين و تره بار قيمت گذاري شده كه در نهايت كميته دستمزد خانه كارگر به رقم 194هزار و 300 تومان براي حداقل تامين خوراك يك خانوار چهار نفره رسيد.

به گفته اين فعال اقتصادي در حوزه كار، با محاسبات انجام شده بنابراين هر فرد به طور ماهانه نياز به 48 هزار و 578 تومان براي تامين حداقل خوراك دارد.

حيدري گفت: ارقام يادشده فقط براي حداقل خوراك است در صورتي كه خانوار كارگري نياز به مخارج ديگري نظير هزينه هاي مسكن، پوشاك، حمل و نقل، بهداشت و آموزش و ساير اقلام پيش بيني نشده دارد.

وي ادامه داد: در صورتي كه اين موارد هم به ميزان حداقل سبد هزينه خوراك خانوار كارگري اضافه شود دستمزد دريافتي بايد به 487 هزار تومان افزايش يابد.

وي تاكيد كرد: اين ارقام غيرقابل انكار است و نمي توان از معيشت خانوار كارگري حذف شود.

دانشگاه پون در هند پذیرش دانشجویان ایرانی را محدود می‌کند

دانشجونیوز: دانشگاه پون در هند پذیرش دانشجویان ایرانی در این دانشگاه را محدود می کند.

به گزارش دانشجونیوز، مسئولین این دانشگاه هندی اعلام کردند که به دلیل مهاجرت گسترده دانشجویان ایرانی به این دانشگاه قصد دارند برای کنترل تعادل فرهنگی در این دانشگاه، پذیرش دانشجویان ایرانی را محدود کنند.

بنابر آمار مسئولین دانشگاه پون از میان ١٤٠٠٠ تن دانشجوی خارجی این دانشگاه، در حدود ٣٠٠٠ دانشجو از ایران برای تحصیل روانه این دانشگاه شده اند.

شوگانکار رئیس دانشگاه پون گفته است: "قصد داریم تا با محدود کردن پذیرش دانشجویان ایرانی، امکان پذیرش دانشجوی از کشورهای متفاوت جهان را داشته باشیم."

وی همچین اضافه کرد قصد داریم تا با این اقدام تعادل و همگونی در بین دانشجویان خارجی این دانشگاه برقرار کنیم.

مهاجرت به کشور های خارجی برای ادامه تحصیل پدیده ای است که ایران در سال های اخیر به شدت با آن مواجه بوده است بطوریکه برخی از مسولین نسبت به افزایش چشمگیر "مهاجرت نخبگان" هشدار داده اند.

اما محمود احمدی نژاد، رییس دولت دهم، در سخنانی که دو روز پیش در استان یزد ایراد شد روند مهاجرت نخبگان در چند سال اخیر را کند عنوان کرد.

بازداشت فيض الله روشن در ساري

یک شهروند بهایی ساکن ساری به نام "فیض الله روشن" در روز شنبه ۲۵ دی ماه ۸۹ پس از احضار و معرفی خویش به اداره اطلاعات شهر مذکور بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، با گذشت چندین روز از بازداشت نامبرده هیچ اطلاع از سرنوشت وی در دست نیست.
یادآوری می‌شود فیض الله روشن در ۳۰ اردیبهشت ۸۸ پس از سپری کردن محکومیت یک ساله از زندان آزاد شده است.

محاکمه 7 درویش گنابادی در دادگاه انقلاب الشتر

جلسه رسیدگی به اتهامات 7 تن از دراویش طریقت نعمت اللهی گنابادی ، فردا یکشنبه سوم بهمن ماه در دادگاه انقلاب الشتر برگزار می شود .
به گزارش خبرنگار سایت مجذوبان نور ؛ آقایان پرویز ملکشاهی ، محسن ملکشاهی ، محمد ملکشاهی ، حمزه ملکشاهی ، ایرج ملکشاهی ، حمیدرضا ندری و احسان میرزاپور ، در دادگاه انقلاب الشتر به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق شرکت در مجالس درویشی محاکمه می شوند .
بنا بر این گزارش ، تشکیل پرونده در مراجع قضایی الشتر درپی تفتیش منزل آقای پرویز ملک شاهی و دستگیری وی در تاریخ 9 مرداد ماه سال جاری توسط ماموران اطلاعات صورت گرفته است .
لازم به یادآوری است روز 5 شنبه 30 دیماه ، جلسه رسیدگی به اتهامات دیگرآقای پرویز ملکشاهی که مجالس درویشی در الشتر در منزل وی برگزار می شود، تحت عناوین تمرد درمقابل مامورین اطلاعات و توهین به آنها در حین انجام وظیفه در شعبه 101 دادگاه عمومی جزائی شهرستان الشتر با حضور وکیل وی برگزار شد.

مرگ زودرس بیش از 10 هزار ایرانی بر اثر آلودگی هوا

ایسنا: رییس مركز سلامت محیط وكار وزارت بهداشت گفت: بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی تا سال 2012 در ایران 10هزار و 600 نفر براثر آلودگی هوا دچار مرگ زودرس می شوند كه یک سوم این تعداد مربوط به شهر تهران و یک سوم دیگر مربوط به استان‌های درگیر گردوغبار است.

دكتر ندافی در جلسه هم اندیشی كاهش معضلات آلودگی هوای شهری افزود: بر اساس مدل ریاضی در سال 86، 2658 نفر بر اثر ذرات معلق، 15 نفر براثر میزان co و 72 نفر بر اساس میزان اوزون موجود در هوا جان خود را از دست دادند.

وی در ادامه از قرار گرفتن اطلاعات روزانه میزان آلودگی هوای تهران از اول بهمن ماه سال جاری روی سایت وزارت بهداشت(وب دا) خبر داد و گفت: تمام گزارش‌ها براساس استانداردهای موجود درباره آلودگی هوا تنظیم می‌شود.

ندافی در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار كرد: به ازای مصرف هر واحد سوخت در كشور، آلاینده‌های مختلفی در هوا پخش می‌شود و هر منبع سوختی دارای سهمی در آلودگی هوا است و سهم منابع متحرک درمیزان آلودگی هوا 89 است.

رئیس مركز سلامت محیط وكار وزارت بهداشت با اشاره به فعالیت 37 ایستگاه سنجش آلودگی هوا در تهران اظهار كرد: مهمترین مشكلی كه درحال حاضر باعث تشدید آلودگی هوا در تهران می‌شود مربوط به جمعیت، مصرف سرانه و میزان سوخت مصرفی است.

وی افزود: استانداردهای ملی آلاینده‌های آلودگی هوا كه برای سال 90-88 اعلام شده است به مواردی مانند میزان ذرات معلق، مونوكسید كربن، دی اكسید گوگرد، ازن ودیگرآلاینده ها مربوط می‌شود و دست پیدا كردن به این موارد در هر روز دست نیافتنی است.

رییس مركز سلامت محیط وكار وزارت بهداشت درباره ذرات معلق هوا اظهاركرد: ذرات معلق موجود در هوا خطرناک‌ترین آلاینده ای است كه باعث مرگ و میر افراد شهرنشین می‌شود و خوشبختانه در این چند روز میزان این آلاینده به بسیار كاهش یافته است.

ندافی با بیان اینكه میزان آلودگی هوا ارتباطی به تغییر فصل ندارد، گفت:یكی از مواردی كه درطول آلودگی هوا مشاهده می‌شود، وجود ارتباط بین ارجاع به اور‍ژانس كشور ومیزان آلودگی هواست. چراكه نتایج مطالعات نشان می‌دهد كه مشكلات تنفسی وقلبی با افزایش آلودگی هوا رابطه مستقیمی دارد.

وی در پایان تصریح كرد: برای كاهش میزان آلودگی هوا باید برنامه جامع آلودگی هوای تهران هرچه سریع‌تر بازنگری و با جدیت اجرایی شود.

سلامت زنان سرپرست خانوار در معرض خطر جدی قرار دارد

شهرزادنیوز: حوریه شمشیری، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، اعلام کرد که سلامت زنان سرپرست خانوار به دلیل افزایش وظایف، بار سنگین کار، از جمله اجبار به پذیرش هر گونه کار، محیط کار و کارفرمایی ، و نیز کاهش زمان استراحت و نبودن وقت تفریح در معرض خطر جدی قرار دارد.

او که در سمینار کودکان کار و خیابان و زنان سرپرست خانوار سخن می گفت، افزود که جنس، جنسیت، دارایی، تحصیلات، محل سکونت، شرایط زیستی و کاری، اشتغال و محیط کاری از عوامل موثر بر سلامت هستند و اصطلاح " زنان سرپرست خانوار"، در وهله اول، گروهی از زنان که آسیب‌پذیر بوده و وضعیت وخیمی دارند، را بیان می‌کند.

به گفته این استاد دانشگاه، مسایل زنان سرپرست خانوار زمانی تشدید می شود که توان تربیت فرزندان را نیز نداشته باشند؛ در این شرایط وضعیت فرزندان به مراتب حساس تر می شود، دختران این خانوار ها معمولا در سنین کم وارد "روابط عاطفی و رفتار های جنسی معیوب" می‌شوند.

توانمند سازی زنان و تغییر خدمات حمایتی صرف به خدمات اجتماعی، از جمله راهکارهای پیشنهادی وی در این سخنرانی بود.

نظرات آخوندها درباره حجاب، كراوات و رنگ لباس زنان

ایسنا: آيت‌الله العظمي سيدعزالدين حسيني زنجاني به مجموعه استفتائاتي درباره‌ حجاب و عفاف از جمله ميزان پوشش، زنگ لباس براي بانوان و استفاده از كراوات براي آقايان و ... پاسخ داد.

متن كامل اين استفتائات و پاسخ‌هاي اين مرجع تقليد به اين شرح است:

1- کمترين حدّ حجاب براي يک زن از نظر شرع چيست؟ حدّ أعلاي آن کدام است؟

پاسخ: حد حجاب شرعي عبارت است از پوشش بدن به غير از وجه و کفين و حد اعلي و ادني ندارد، همين مقدار را انجام دهد به حد شرعي عمل کرده است.اما نگاه مردان به صورت و کفين بانوان، دو گونه نگاه داريم: نگاه معمولي يعني بدون شهوت ، که اين نوع نگاه اشکال ندارد ولو مکرر باشد و نگاه شهوي، که حرام است.

2- چرا اين زن است که هنگام نگاه مرد بايد صورت خود را بپوشاند؟به عبارت ديگر در جامعة کنوني برخورد ها و تعاملات اجتماعي بدون نگاه و رؤيت نيست، در اين وضعيت تکليف يک زن مسلمان چيست؟ آيا بايد کاملاً وجه و کفّين خود را بپوشاند؟ توجيه اين مسئله چيست؟

پاسخ: در صورتي که مرد نگاه کند، زن نسبت به پوشش وجه و کفين تکليفي ندارد و اين مرد است که نبايد نگاه شهوي داشته باشد.

3- نظر اسلام دربارة رنگ لباس عموماً و علي‌الخصوص لباس بانوان چيست؟ در بحث تنوع رنگ جهت لباس بانوان، چه رنگ‌هايي تجويز شده و چه رنگ‌هايي را مي‌توان پيشنهاد داد؟ به چه دليل يا دلايلي؟ ملاک در رنگ و انتخاب آن چيست؟ آيا رنگ هاي خاصّي قبول يا طرد شده است؟

پاسخ: در مورد رنگ لباس دستور خاصي نداريم، شايسته است چه مرد و چه زن از رنگ هاي سنگين و در عين حال زيبا استفاده کنند.

4- حدّ و اندازة يک لباس از ديدگاه اسلام چيست؟ (منظور قد، سايز، گشادي و تنگي لباس است.)

پاسخ: در پاره اي از روايات تعبير« ملحفه» آمده است که از آن به روسري معمولي ، روسري نيم تنه و چادر تعبير شده است،از اين روايات مي توان استفاده کرد که نبايد ازلباسهاي تنگ که نمايانگر حجم بدن است استفاده کرد.

5- آيا عناصر و مشخصه هايي وجود دارد که آنها نبايد در لباس و در پوشش وجود داشته باشد (مثلاً کِراوات و …) يا بايد در لباس و در پوشش وجود داشته باشد؟ (مانند عمامه و تحت الحنک براي مردها و …)

پاسخ: اگر اين گفته که کراوات نماد مسيحيت و صليب است صحت داشته باشد استفاده از آن اشکال دارد. پوشيدن عمامه و يا انداختن تحت الحنک براي مردان در حال نماز ثواب دارد نه مطلقا.

6- چرا در صدر إسلام حجاب براي کنيز واجب نبوده است؟ اساساً وضعيت حجاب در حکومت پيامبر و أميرالمؤمنين علي «عليهما و آلهما أفضل صلوات المصلّين» نسبت به زنان غير مسلمان چگونه بوده است؟

پاسخ: حجاب به معنايي که گفته شد بر زن مسلمان واجب است چه آزاد و چه کنيز ولي زنان باديه نشين و صحراگردها از نظر تربيت ديني از شهرنشين ها ضعيف ترند لذا به مراعات حجاب تاکيد کنيد بازهم مراعات نمي‌کنند در اين صورت نگاه به غير وجه و کفين بدون شهوت مانعي ندارد. اما زنان غير مسلمان، از روايات استفاده مي شود که حجاب يک نوع حرمت براي زن مسلمان است و اين حرمت در زن غير مسلمان نيست لذا به مقداري که نوعا تستر نمي کنند بدون شهوت نگاه کردن اشکال ندارد

7- وظيفه حکومت إسلامي دربارة حجاب غير مسلمانان (ذمّي و غيرذمّي و مهمان به کشور) چيست؟

پاسخ: يکي از شرايط اهل ذمه عدم تجاهر به منکرات است و روشن است که بي حجابي منکر است لذا بايد حفظ ظاهر کنند و اين حکم در غير ذمي و کفار معاهد هم جاري است.

بزرگ‌ترين مشكل كودكان كار، نداشتن شناسنامه است

مهين حميدي مسوول اورژانس اجتماعي اداره كل بهزيستي خراسان‌شمالي در گفت‌وگو با ايسنا گفت: «بزرگ‌ترين مشكل كودكان كار، نداشتن شناسنامه و دفترچه بيمه درمان است. كودكان خياباني به دو دسته خياباني و كودكان كار تقسيم مي‌شوند. كودكان كار داراي خانواده و در ارتباط با آنها هستند.»وي با بيان اينكه تعداد كودكان كار بيشتر از كودكان خياباني است، ادامه داد:

«اين كودكان هر روز يا به صورت فصلي براي كمك به درآمد خانواده كار مي‌كنند، اما كودكان خياباني گروهي كوچك‌تر از كودكان كار هستند، معمولا با خانواده رابطه جزئي دارند و خيابان را خانه امن خود مي‌دانند. مركز مداخله در بحران سازمان بهزيستي براي تقويت خانواده كودكان كار، از آنها حمايت مي‌كند تا از نظر مالي توانمند شوند و به آموزش و رشد مطلوب برسند.»

وي كار كردن كودكان را در بازماندن آنها از تحصيل موثر دانست و افزود: «طبق ماده 28 و 29 پيمان‌نامه جهاني حقوق كودكان، برخورداري از آموزش و پرورش حق هر كودكي است. دولت مكلف به فراهم كردن شرايط آموزش براي كودكان است. 90 درصد از عوامل موثر در ايجاد اين پديده، فقر اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي و تحصيلات پايين خانواده اين كودكان است.»

حميدي تعداد كودكان كار و خياباني استان را در سال گذشته 60 كودك عنوان كرد و گفت: «طي شش ماه سال جاري نيز 17 نفر پذيرش شده‌اند. اين افراد به صورت خودمعرف يا از طريق اورژانس اجتماعي و نيروي انتظامي به اين مركز معرفي مي‌شوند. بايد كودكان براي پذيرش در اين مركز داراي شناسنامه، زير 18 سال سن و همچنين داراي مليت ايراني باشند.»

اين مسوول توضيح داد: «افرادي كه شناسنامه نداشته باشند، مركز كودكان خياباني بلافاصله براي آنها شناسنامه و دفترچه بيمه صادر مي‌كند. يك مركز در خراسان شمالي براي نگهداري از كودكان كار وجود دارد، افزود: اين افراد بمدت 21 روز در اين مركز نگهداري مي‌شوند، اما اگر شرايط ترخيص فراهم نشود، مدت زمان نگهداري تمديد مي‌شود.»

فرزندان طلاق بيشتر به خودكشی فكر می ‌كنند

ایسنا: نتايج يك بررسي آماري نشان مي‌دهد افرادي كه در كودكي، والدين آنها از هم جدا شده‌اند و فرزندان طلاق هستند، بيشتر گرايش به خودكشي دارند.

در اين مطالعات متخصصان علوم پزشكي در دانشگاه تورنتو روي 6 هزار و 647 فرد بالغ مطالعه كردند كه 695 نفر از آنها وقتي والدينشان طلاق گرفته بودند كمتر از 18 سال سن داشتند.

به گزارش سايت اينترنتي هلت ديلي نيوز، اين متخصصان دريافتند كه تاثير طلاق والدين روي فرزندان دختر و پسر متفاوت است. در فرزندان پسر گرايش به خودكشي و افكار خودكشي سه برابر بيشتر از ساير همسالان و در فرزندان دختر اين قبيل افكار 83 درصد بيشتر است.

بعلاوه ارتباط بين طلاق و افكار خودكشي بويژه در مرداني شديدتر است كه با استرس‌هاي دوران كودكي مثل سوء رفتارهاي جسمي، اعتياد والدين و بيكاري والدين مواجه بوده‌اند.

اين يافته در مجله «مطالعات روانپريشي» به چاپ رسيده است.

سرانه فضای سبز تهران يک هشتم استاندارد جهانی

روزنامه ابتکار: رييس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: رييس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين توسعه فضاي سبز در كشور را از ديگر عوامل موثر بر كاهش آلودگي هوا دانست و اظهار كرد: با وجود اينكه استاندارد جهاني سرانه فضاي سبز درختكاري شده به ازاي هر نفر 25 متر و استاندارد داخلي 12 مترمربع است با اين وجود هم اكنون سرانه فضاي سبز مشجر در تهران تنها سه متر و فضاي چمن كاري شده 11 مترمربع است.
محمدجواد محمدي‌زاده، با تاكيد بر اينكه سرانه فضاي سبز مشجر در تهران بايد دست كم چهار برابر وضع موجود باشد، خاطرنشان كرد: بسياري از استان‌ها در اين زمينه وضعيت بدتري نسبت به تهران دارند. وي با اشاره به مسئله روند خشكسالي اخير در برخي از نقاط كشور همچون يزد، بوشهر و اصفهان كه استمراري هشت ساله دارد گفت: اين موضوع موجب تشديد فشار به طبيعت شده است. وي با بيان اينكه در حال حاضر 820 ميليون خودرو در دنيا وجود دارد، گفت:‌ اين خودروها 3/3 تريليون تن منوكسيدكربن در فضا منتشر مي‌كنند. رييس سازمان حفاظت محيط زيست همچنين به خارج كردن 800 هزار خودروي فرسوده از ناوگان كشور طي چند سال اخير اشاره و اظهار كرد: در عين حال، هنوز بالغ بر دو ميليون خودروي فرسوده در كشور تردد مي‌كنند و موجب ايجاد آلايندگي مضاعف مي‌شوند.

حضور زنان كارتن خواب در كنار خيابانهای تهران

ایسنا: رييس كميسيون فرهنگي ـ اجتماعي شوراي شهر تهران عنوان كرد: متاسفانه شرايط خانواده‌ و بنياد اجتماعي آن در جامعه دچار مشكلات عديده‌اي شده و آمار قابل توجه طلاق در جامعه، افزايش تعداد زنان سرپرست خانوار، زنان كارتن خواب و معتاد را به همراه دارد.

مرتضي طلايي اظهار كرد: اگر تاكنون فقط مي‌دانستيم كه تعداد زنان معتاد قابل توجه است، حال اين نگراني را داريم كه اين زنان معتاد كه شرايط نامساعدي را دارند، در سطح جامعه بيش از قبل به چشم مي‌خورند و همه اين موارد نشان مي‌دهد كه خانواده‌ در جامعه ما دچار تزلزل شده است.

طلايي تاكيد كرد: قطعا حذف و نگهداري زنان كارتن خواب معتاد و يا غيرمعتاد بسيار مهمتر و واجب‌تر از مردان كارتن خواب است، چرا كه عادي شدن حضور آن‌ها در كنار خيابان زنگ خطري براي جامعه خواهد بود.

برای نخستین‌بار، زنان به مقام موبدی دست خواهند یافت

ایران نامه: برای نخستین‌بار، هشت بانوی زرتشتی به انتخاب انجمن کنکاش موبدان، جهت احراز مقام موبدی برگزیده شدند. به گزارش تارنمای خبری - تحلیلی "برساد"، انجمن موبدان از موبدیار شدن 8 بانوی زرتشتی در آینده‌ای نزدیک خبر داد. بر اساس این گزارش، دکتر موبد اردشیر خورشیدیان با اعلام این مطلب، گفت: «از سال‌ها پیش و از زمان موبدان آذرگشسب و شهزادی مساله موبدی بانوان همواره مطرح بوده است، ولی شاید هیچ‌گاه این شرایط پیش نیامد». وی به برابری زنان و مردان در باور زرتشتیان اشاره کرد و افزود: «در طول تاریخ هم اگرچه اسمی از موبدان زن باقی نمانده، ولی همواره زنان نقش بزرگی را در نگهداری و پاسداری از دین داشته اند». رئیس انجمن موبدان درباره علت انتخاب این هشت بانو به موبدی گفت: «انجمن موبدان در این زمینه بیشتر به دانش دینی، پاسخگویی شایسته و زیباخوانی اوستا توسط بانوان توجه کرده است».

موبد پدرام سروش‌پور، دیگر هموند انجمن موبدان نیز با تاکید به برابری زنان و مردان در دین زرتشتی در سخنانش به پوروچیستا دختر اشوزرتشت اشاره نمود و گفت: «در گات‌ها، اشوزرتشت دختر خود را پورچیستا نام می‌برد، چیستا به معنی دانش دین است و پور یعنی زیاد، پس او دختر خود را دارنده دانش بالای دین نام می‌برد».

وی در ادامه افزود: «بر این اساس انجمن موبدان تصمیم گرفته تا موبدی زنان که یک اصل بازمانده دینی است و اتفاقا کاملا منطبق بر پایه‌های باور زرتشتی می‌باشد را اجرا نماید، وی از تنظیم آیین‌نامه جدیدی جهت موبد‌شدن خبر داد که بر اساس آن بانوان نیز می‌توانند موبد شوند و در ادامه به توضیح نحوه انتخاب این بانوان پرداخت و از معیارهایی چون سابقه و شخصیت اجتماعی، تحصیلات و سوابق پژوهشی و بالاخره آوای خوش اوستا‌خوانی و نگاه زیبا به دین، در این انتخاب سخن گفت.

از نگاه موبد سروش پور وجود پتانسیل بسیار بالای دانش دینی یکی از دلایل این انتخاب از سوی انجمن موبدان بوده و با اشاره به برگزاری 17 دوره همایش مانتره توسط کانون دانشجویان زرتشتی گفت: «این برنامه باعث تربیت گروه زیادی از بانوان شده که هم دین را زیبا درک می‌کنند و هم زیبا بیان می‌کنند». این هموند انجمن موبدان سپس به برگزاری دوره‌های مختلف تکمیلی موبدیاری در یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: «درحال حاضر این افراد آزمون‌های نهایی دوره را پشت سر می گذارند تا پس از آن طی مراسمی رسما به عنوان موبدیار معرفی شده و در لباس موبدی به پاسداری از دین و فرهنگ زرتشتی بپردازند.

میترا مرادپور، راشین جهانگیری، سرور تاراپوروالا، پروا نمیرانیان، فریبا مالی، بهناز نعیم آبادی، پریا ماوندی و مهرزاد کاویانی از شهرهای تهران، یزد، کرمان و کرج، هشت بانویی هستند که از سوی انجمن موبدان برای موبدی انتخاب شده اند و به زودی در جشنی باشکوه به جرگه موبدیاران خواهند پیوست.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت: بیش از ٣۰ درصد از جوانان کشور بیکار و بدون درآمد هستند

جرس:
رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه "یکی از شاخص‌هایی که براساس آن می‌توان در رابطه با وضعیت معیشت مردم قضاوت کرد، بیکاری است"، گفت "در حال حاضر بالای ٣۰ درصد از جوان‌های کشور بیکار هستند. یعنی بیش از ٣۰ درصد از جوانان کشور درآمد صفر درصد دارند و با درآمد صفر درصد هم که نمی‌تواند وضعیت معیشت مردم خوب باشد."

به گزارش آفتاب نیوز، حسن روحانی معتقد است ما باید بر مبنای شاخص‌های اقتصادی در رابطه با وضعیت معیشت مردم حرف بزنیم، آنچه شاخص‌ها به ما نشان می‌دهد، بازگو کننده وضعیت معیشت مردم است.

مقام ارشد تیم مذاکره کنندۀ هسته ای ایران، در رابطه با وضعیت برخی از شاخص‌های اقتصادی نیز می‌گوید میزان رشد ناخالص ملی براساس تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام و تایید مقام معظم رهبری باید ٨ درصد باشد و براساس آخرین اعلام بانک مرکزی حدود ٢.5 درصد است و بالای سی درصد از جوانان کشور بیکار هستند و درآمد آنها صفر درصد است‏‌ و این شاخص‌ها خود معیار خوبی برای قضاوت در رابطه با وضعیت معیشت مردم است.

دکتر حسن روحانی در رابطه با وضعیت معیشت مردم می‌گوید: برای اینکه بخواهیم در رابطه با وضعیت معیشت مردم قضاوت کنیم باید براساس شاخص‌های اقتصادی صحبت کنیم.

او ادامه می‌دهد: مثلا میزان رشد ناخالص ملی را مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب کرده و مقام معظم رهبری هم آن را تایید کرده است. براساس تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، رشد ناخالص ملی باید حداقل 8 درصد باشد، اما در حال حاضر میزان رشد ناخالص ملی کمتر از این میزان است.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیح داد: در حال حاضر حدود یک سال‌ونیم یا ٢ سال است که بانک مرکزی میزان رشد ناخالص ملی را اعلام نکرده است اما براساس آخرین اعلام بانک مرکزی، میزان رشد ناخالص ملی حدود ٢.5 بوده است و قطعا رشد ٢.5 درصدی با رشد ٨ درصدی فاصله زیادی دارد و این خود شاخصی است که می‌توان بر اساس آن در رابطه با وضعیت معیشت مردم قضاوت کرد.

دکتر روحانی تصریح کرد: یکی از شاخص‌های دیگری که براساس آن می‌توان در رابطه با وضعیت معیشت مردم قضاوت کرد بیکاری است. در حال حاضر بالای ٣۰ درصد از جوان‌های کشور بیکار هستند. یعنی بیش از ٣۰ درصد از جوانان کشور درآمد صفر درصد دارند و با درآمد صفر درصد هم که نمی‌تواند وضعیت معیشت مردم خوب باشد.

او ادامه داد: تورم هم یک شاخص مهم برای سنجش وضعیت معیشت مردم است بنابراین با بررسی شاخص‌های اقتصادی می‌توان در رابطه با وضعیت معیشت مردم قضاوت کرد. اگر شاخص‌ها براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باشد و پیش‌بینی‌ها تحقق پیدا کرده باشد وضعیت معیشت مردم خوب است و در غیر این صورت مشخص است که مردم از وضعیت معیشتی مناسبی برخوردار نیستند.

رئیس مرکز مطالعات استراتژیک یک مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ما باید بر مبنای شاخص‌های اقتصادی در رابطه با وضعیت معیشت مردم حرف بزنیم، آنچه شاخص‌ها به ما نشان می‌دهد، بازگو کننده وضعیت معیشت مردم است.

گفتنی است آمار دقیق بیکاری در کشور، کماکان با نرخ های متناقضی از سوی مرکز آمار ایران و مراکز رسمی مشابه اعلام می شود و هنوز وزارت کار و مرکز آمار ایران، میزان دقیق بیکاران کشور را اعلام نکرده اند

رهايي گروگانها و دكترين خطرآفرين جيمي كارتر

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
52 آمريكايي كه به مدت 444 روز در ايران به صورت گروگان بودند 21 ژانويه 1981 (يكم بهمن1359) وارد فرودگاه ويسبادن آلمان شدند. دولت ايران يك روز پيش از آن، و درست در روزي كه دوره رياست جمهوري جيمي كارتر پايان يافت اين گروگانها را كه در آبان 1358 در سفارت آمريكا در تهران دستگير شده بودند رهاساخت. كارتر كه ديگر رئيس جمهور نبود از گروگانهاي رها شده در آلمان ديدار كرد.

اين گروگانگيري به شكست كارتر در انتخابات انجاميده بود. جواناني كه در آبان 1358در تهران دست به اين گروگانگيري زده بودند خواستار استرداد شاه جهت محاكمه او در تهران و نيز تعهد آمريكا به قطع مداخلات خود در ايران بودند.

در آن زمان شاه ظاهرا جهت درمان بيماري سرطان به آمريكا رفته بود. بلوكه كردن دارايي ها ايران و نيز اعلام دكترين كارتر در 23 ژانويه 1980 اين گروگانگيري را پيچيده تر ساخته بود. طبق اين دكترين كه بنظر مي رسد همچنان نصب العين مقامات ارشد واشنگتن است، دولت آمريكا خودرا مجاز به استقرار در خليج فارس كرده است.

در دكترين كارتر آمده است: دولت آمريكا هرگونه تلاش براي كنترل منطقه خليج فارس را تهديدي براي منافع حياتي خود تلقي خواهد كرد و براي عقب زدن و خنثي ساختن اين تلاش به هر وسيله و اقدام متوسل خواهد شد. بهانه صدور اين اعلاميه، مداخله مسكو در افغانستان [كه از خليج فارس، فاصله زياد دارد] بود!.

اين دكترين، برغم فروپاشي شوروي، پابرجا مانده و آمريكا اينك نه تنها در عراق، افغانستان، اردن، سعودي، كويت، بحرين، قطر و امارات حضور نظامي دارد و پاكستان متحد آن است بلكه جاي پايش در برخي كشورهاي آسياي ميانه و قفقاز هم ديده مي شود كه خطرآفرين و عامل معارضه و برخورد است.

21 ژانويه 2011 آن شمار ازگروگانهاي سابق که در قيد حيات هستند در وست پوینت (آکادمي نظامي آمريکا) اجتماع و ديدار تازه کردند. به اين مناسبت، برخي از روزنامه ها نوشته بودند که در زمان گروگانگيري، به اشاره مشاوران کارتر رسانه هاي آمريکا قضيه را بزرگ کرده بودند و هرروز دنبال مي کردند تا آمريکاييان متوجه بحران اقتصادي وقت نشوند.

درجريان گردهمايي 21 ژانويه 2011، بري روزن سخنگوي وقت سفارت آمريکا در تهران [آتاشه مطبوعاتي] که به گروگان گرفته شده بود جزئيات تازه اي از 444 روز گروگان بودن را بيان داشت. وي در زمان گروگانگيري 36 ساله بود.

سالگرد صدور اعلامیه ایجاد تامین اجتماعی در ایران - ابتکار مصدق

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
دوم بهمن 1331 (22 ژانويه 1953) دكترمصدق رئيس دولت وقت در اعلامیه تاریخی دستور تاسيس فوري سازمان بيمه هاي اجتماعي كارگران را در ايران كه از ابتكارهاي وي به منظور تامين رفاه عمومي بشمار مي رود صادر كرد.

با اين حساب، بيمه هاي اجتماعي كارگران ايران در سال 1388 پنجاه و هفت ساله شده است. چنین سازمانی در ایالات متحده سوشل سکیوریتی (تامین اجتماعی) نام دارد که از ابتکارات اف. دي. روزولت است.

فرق تامین اجتماعی ایران و کشورهای دیگر دراین است که در آنجا همه کارکنان را شامل می شود و در ایران قانون دیگری شامل کارکنان دولت است.

در آمریکا و کشورهای دیگر تامین بازنشستگی عمومی از وظایف سازمان تامین اجتماعی است و درنتیجه آحاد ملت دغدغه دوران پیری را نخواهد داشت

آيا ميدانستيد؟

شایگان اسفندیاری:

آيا ميدانستيد كوروش بزرگ حافظ و قاري قران بود؟

آيا ميدانستيد امام محمد باقر، فيزيك كوانتوم تدريس ميكرد؟

آيا ميدانستيد حضرت فاطمه، انگليسي را بدون لهجه صحبت ميكرد؟

آيا ميدانستيد خر حضرت محمد، دو گانه سوز بود؟

آيا ميدانستيد عمر ابن خطاب، كمربند مشكي كونگ فو داشت؟

آيا ميدانستيد حضرت علي با احترام زياد، يهوديان را گردن ميزد؟

آيا ميدانستيد نخستين كوهنوردي كه به قله ي اورست صعود كرد، امام حسن مجتبي بود؟

آيا ميدانستيد چهارده قرن پيش در عربستان برف ميباريد؟

آيا ميدانستيد طرح اهرام ثلاثه مصر از امام موسي كاظم است؟

آيا ميدانستيد حضرت عايشه، هكري چيره دست بود؟

آيا ميدانستيد امام جواد، بچه ي جواديه بود؟

آيا ميدانستيد مادر گرامي پيامبر اسلام، حضرت آمنه؛ بلد بود تا ده بشمارد؟

آيا ميدانستيد حضرت علي اكبر از حضرت علي اصغر بزرگتر بود؟

آيا ميدانستيد اولين ويلچر برقي به دست امام سجاد ساخته شد؟

آيا ميدانستيد آيت الله جنتي در جنگ نهروان شركت داشت؟

آيا ميدانستيد حضرت خديجه تنها با يك مشك آب و نيم ليتر شير، اورانيومي با غلظت نود درصد توليد ميكرد؟

آيا ميدانستيد امام رضا توسط عوامل موساد ترور شد؟

آيا ميدانستيد حضرت زينب، فتنه ي انتخابات 88 را پيش بيني كرده بود؟

آيا ميدانستيد حضرت محمد در دوران چوپاني، جي پي اس را اختراع كرد؟

آيا ميدانستيد كليه ي خطوط تلفن ثابت و همراه در روز عاشورا به دستور يزيد، قطع شده بود؟

آيا ميدانستيد حضرت فاطمه، سه چهارم عمرش را باردار بود؟

آيا ميدانستيد حضرت امام حسن عسكري، استاد زدن ضربات آزاد در فوتبال بود؟

آيا ميدانستيد حضرت حمزه، عموي بزرگوار پيامبر اسلام، صد متر را در شش ثانيه مي دويد؟

آيا ميدانستيد عمل معاويه، روزي سه مثقال ترياك بود؟

آيا ميدانستيد امام حسين در تايپ ده انگشتي، سرآمد همه بود؟

آيا ميدانستيد سايت امام حسن توسط معاويه فيلتر شده بود؟

آيا ميدانستيد الگوي مايكل شوماخر در رانندگي، عمار ياسر است؟

آيا ميدانستيد آدولف هيتلر، پس از مرگ به اسلام گرويد؟

آيا ميدانستيد نخستين بمب اتمي توسط يزيد و در صحراي كربلا استفاده شد؟

آيا ميدانستيد حضرت اباالفضل يك وبلاگ نويس حرفه اي بود؟

آيا ميدانستيد بني اميه را آمريكايي ها سركار آوردند؟

آيا ميدانستيد بلال حبشي از پدر و مادري سفيد پوست متولد شده بود؟

آيا ميدانستيد نواب اربعه، پنج نفر بودند؟

آيا ميدانستيد پيامبر اسلام، گاهي فكر هم ميكرد؟

بالای صفحه

... بیشتر