xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

دوشنبه ، اول آذر 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

گر چه شب تاریک است
دل قوی دار ، سحر نزدیک است

 

عکس / پيشه هايي در غبار فراموشي

"مس گري" از جمله حرفه هايي است كه در گذشته از رونق زيادي برخوردار بوده اما امروزه بايد در كوچه پس كوچه هاي شهر به دنبال آن گشت.


آهنگري حرفه اي با پيشنه چند هزار ساله از ديگر مشاغلي است كه كمتر كسي از آن ياد مي كند


"چراغ سازي" شغلي كه با توسعه شبكه برق امروزه به فراموشي سپرده شده است.


" خراطي " از ديگر هنرهايي است كه وجود دستگاههاي پيشرفته تراش چوب موجب فراموشي آن شده است.

" رفوگري "‌ شغلي كه جايگزين صنعتي ندارد اما به دليل توليد انواع فرش هاي ماشيني از رونق آن كاسته و در سايه قرار گرفته است.


" طراحي نقشه فرش " كاري زيبا و سخت .

" سماور سازي" صنعتي با قدمت طولاني در كشور ما
 

غلامرضا غلامحسینی عضو سندیکای شرکت واحد در بند اطلاعات زندان رجايي شهر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: غلامرضا غلامحسيني، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه و از اعضاي شوراي همبستگي براي دمكراسي و حقوق بشر در ايران، با گذشت بیش از بیست روز از بازداشتش و پس از ضرب و شتم و بازجویی، همچنان بدون اعلام هیچ گونه اتهامی در بند اطلاعات زندان رجايي شهر كرج به سرميبرد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، این عضو سندیکای شرکت واحد، روز چهارشنبه دوازدهم آبان ماه، به همراه سعید ترابیان مسئول روابط عمومی سندیکای کارگران شرکت واحد، در حالی که در یکی از کافی نت های شهر کرج مشغول انجام برخی از امور شخصی خود بودند، مورد هجوم شش تن از نیروهای امنیتی قرار گرفته و در وضعیت زننده ای ضمن فحاشی و ضرب و شتم شدید، بازداشت و به محل نامعلومی انتقال داده شدند.

آقای غلامحسینی هم اکنون قریب بیست روز است که بدون تفهیم هیچ اتهامی بطور غیرقانونی، و در شرایطی نامعلوم در بند اطلاعات زندان رجايي شهر كرج در بازداشت بسر می برد. روز سه شنبه هجدهم آبان ماه نیز همایون جابری یگر عضو سندیکای کارگران شرکت واحد که به همراه همسر آقای غلامحسینی برای پیگیری وضعیت این فعال کارگری به وزارت اطلاعات مراجعه کرده بود دستگیر گردید. آقای جابری روز گذشته، سی ام آبان ماه با وثيقه سی ميليون تومانی از زندان رجايی شهر کرج آزاد شد.

غلامرضا غلام حسینی عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه دو سال پیش نیز به دلیل شرکت در مراسم روز زن بازداشت و به قید وثیقه از زندان اوین آزاد گردیده بود.


در حال حاضر، علاوه بر این عضو سندیکای شرکت واحد، منصور اسانلو، ابراهیم مددی و رضا شهابی، سه عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران نیز زندانی هستند.

اخراج علی اجاقی، دانشجوی دانشگاه اصفهان

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: علی اجاقی دانشجوی سال آخر رشته‌ی اقتصاد دانشگاه اصفهان و مدیر مسئول نشریه‌ی دانشجویی «آزاد» که پیشتر با حکم کمیته انظباطی با سه ترم تعلیق مواجه شده بود از این دانشگاه اخراج شد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، اجاقی هنگام مراجعه به دانشگاه متوجه شد فایل آموزشی وی «بسته شده» و با پیگیری‌های به عمل آمده ابتدا نامه‌ی ممنوع الورودی وی به دانشگاه و سپس حکم اخراج وی صادر شده است.

به نظر می‌رسد اخراج این دانشجو با نزدیک‌شدن به ۱۶ آذر و مراسم روز دانشجو بی‌ارتباط نباشد.

این‌ فعال دانشجویی دانشگاه اصفهان از دوستان نزدیک علیرضا داوودی، فعال دانشجویی دانشگاه اصفهان بوده که سال گذشته به طرز مشکوکی در بیمارستان در گذشت.

اجاقی، ۱۷ تیرماه سال گذشته در منزل شخصی خود در اصفهان بازداشت شده بود.

محکومیت و اجرای حکم دو فعال دانشجویی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: امیر احمد منظمی از فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد تهران جنوب به یک سال حبس تعزیری و 74 ضربه شلاق محکوم شد. دادگاه این دانشجو یازدهم آبان ماه به ریاست قاضی پیر عباسی برگزار و به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام و اخلال در نظم عمومی بوسیله شرکت در مراسم شام غریبان آیت الله منتظری به یک سال حبس و 74 ضربه شلاق محکوم شد.

همچنین محمد نیک‌زاد، فعال دانشجویی دانشگاه علامه طباطبایی تهران که در پی بازداشت در بیست و هشتم آبان ماه سال گذشته، از سوی شعبه‌ی 26 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی به تحمل سه ماه حبس قطعی و نه ماه حبس تعلیقی محکوم شده بود، پس از تایید محکومیت‌اش در دادگاه تجدیدنظر استان تهران روانه‌ی زندان اوین گردید.

محاکمه مهدی قلی زاده، عضو شاخه جوانان نهضت آزادی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مهدی قلی زاده، از اعضای نهضت آزادی ایران، اول آذر ماه در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران محاکمه خواهد شد. دادگاه این عضو شاخه جوانان نهضت آزادی که در حوادث عاشورای سال گذشته بازداشت، و بیش از دو ماه را در بند امنیتی زندان اوین تهران سپری نموده است، به ریاست قاضی پیر عباسی برگزار می شود.

به گزارش «میزان خبر»، این فعال سیاسی که سال گذشته 65 روز در بند امنیتی زندان اوین به سر برد؛ با اتهام های اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی، تحریک و تهییج دیگران از طریق دنیای سایبری، بر هم زدن نظم عمومی با شرکت در روز عاشورا و عضویت در"نهضت آزادی ایران" تفهیم شده بود.

همچنین او در جلسه دوم بازپرسی که اخیرا در شعبه سه اوین برگزار شده، اتهامهای جدیدی نظیر توهین به مقدسات و رهبری، بی آبرو کردن رهبر جمهوری اسلامی در سطح جهانی و پخش اطلاعیه ها و بیانیه ها با مفادی جهت تضعیف نظام روبرو شده است.

قلی زاده که به قصد تحصیل در خارج از کشور ساکن است و به منظور آسایش خانواده و شرکت در جلسه محاکمه به ایران مراجعت کرده، در زندان تحت فشارهای عصبی شدیدی بوده است و به کلیه درد و کمر درد مبتلا شده است.

بازجویی و تهدید ۱۱ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ اوین

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: یازده نفر از زندانیان سیاسی که بیانیه ای را با عنوان «کمیته حقیقت یاب برای بررسی حوادث انتخابات تشکیل دهید»، امضا کرده بودند، با احضار به دادسرای اوین مورد بازجویی و بازپرسی قرار گرفته و تهدید شدند که در صورت تکذیب نکردن بیانیه شان به جرم تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب محاکمه و حکم جدیدی بر احکام قبلی شان افزوده خواهد شد.

به گزارش کلمه، جمعی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین چندی پیش در بیانیه ای خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب برای کشف حقایق مربوط به انتخابات و حوادث پس از آن شدند. آنها پس از صدور این بیانیه توسط بازجویان وزارت اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفتند. این زندانیان پس از این بازجویی های طولانی حتی تهدید شدند که به زندان های دور از مرکز تبعید خواهند شد. در هفته اخیر نیز دور جدیدی از بازجویی ها و بازپرسی ها درباره امضا کنندگان این بیانیه آغازشده است.

اکنون در میان این جمع مجید دری به زندان بهبهان و کوهیار گودرزی به زندان رجایی شهر تبعید شده اند و علی پرویز نیز پس از اتمام حکم یک سال زندانش از زندان آزاد شده است. هر چند این افراد نیز قبلا مورد بازجویی قرار گرفته بودند. همچنین همه افراد امضا کننده این بیانیه در معرض محاکمه مجدد و پرونده سازی جدید قرار دارند.

این زندانیان بیانیه شان را در واکنش به سخنان محمود احمدی نژاد، رییس دولت دهم که در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل پیشنهاد کرده بود یک گروه مستقل حقیقت‌یاب بین المللی حادثه حمله تروریستی یازدهم سپتامبر را بررسی کند، نوشتند و خواستار آن شدند تا کمیته ای حقیقت‌یاب برای کشف حقایق مربوط به انتخابات و حوادث پس از آن تشکیل شود.

این زندانیان سیاسی پس از صدور این بیانیه، بارها از سوی مسوولان امنیتی و قضایی تهدید شده اند. این زندانیان که همگی شان حکم های تایید شده دارند و دوران محکومیت شان را می گذرانند بدون تفهیم اتهام جدید ساعتها بازجویی شدند که موجب اعتراض آنها شد.

گفته می شود محسن امین زاده و محسن میردامادی از اعضای جبهه مشارکت و از امضا کنندگان این بیانیه به روند این بازجویی های غیر قانونی به شدت اعتراض کرده اند.

بهمن احمدی امویی، سید میلاد اسدی، علی تاجر نیا، محمد داوری، امیر خسرو دلیر ثانی، محمد فرید طاهری قزوینی، کیوان صمیمی، علی ملیحی و عبدالله مومنی از دیگر امضا کنندگان این بیانیه بودند که در هفته گذشته ساعت ها توسط بازجویان وزارت اطلاعات تحت بازجویی قرار گرفته اند.

در بخشی از بیانیه این زندانیان همچنین آمده بود: «ما به عنوان بخشی از قربانیان بی گناه و در بند این حوادث که پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ به همان شیوه مورد اشاره آقای احمدی نژاد متهم، دستگیر و با احکام ناعادلانه زندانی شده ایم، پیشنهاد می کنیم یک گروه حقیقت یاب مستقل ملی، متشکل از افرادی معتبر و مورد اعتماد جامعه برای کشف حقایق مربوط به این انتخابات و حوادث پس از آن تشکیل شود»

در حالی این فشارها بر نویسندگان نامه ها و بیانیه های زندان اوین هر روز در حال افزایش است که رییس سازمان زندانها در مصاحبه ای مدعی شده است که اطمینان دارد زندانی ها نمی توانند از داخل زندان هیچ نامه یا بیانیه ای را به خارج از زندان بفرستند. مسوولان قضایی و امنیتی همچنین بارها مدعی شده اند که چنین بیانیه هایی از نظر آنها کاملا بی ارزش است.

حال خانواده های زندانیان سیاسی اوین بعد از شنیدن این اظهارات ازسویی و تحت بازجویی قرارگرفتن عزیزان شان از سویی دیگر دلیل این تناقض ها در رفتار و عمل مسولان را مورد سوال قرار می دهند، تناقضی که آنها را متعجب کرده است :«اگر امکان بیرون آمدن نامه ای از داخل زندان وجود ندارد (امری که مدام بر آن تاکید می شود) معنای این فشارها و بازجویی ها و تهدیدها و تبعیدها چیست؟»

همچنین اگر این نامه ها از نظر مسوولان امنیتی، نظامی و قضایی بی ارزش است، پس چرا زندانیان برای تکذیب این نامه ها و بیانیه هایی که «بی ارزش» خوانده می شود، این همه تحت فشار گذاشته می شوند و حتی تبعید می شوند؟ چرا این نامه ها این قدر اسباب دردسر دستگاه زندانها و مسوولان قضایی، امنیتی و دولتی شده و آنها را به تکاپو واداشته است؟»

سازمان زندانها: جمعیت زندانیان، سه برابر ظرفیت زندانها

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مدیرکل پیشگیری امنیتی و انتظامی معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه جمهوری اسلامی در بازدید از زندان مرکزی شیراز، و در نشست با مسئولین قضایی استان فارس گفت: با توجه به آمار و ارقام پروندهای موجود درسیستم قضایی کشور که اغلب منتهی به صدور حکم زندان می گردد در حال حاضر 3 برابر ظرفیت زندانهای کشور زندانی وجود دارد.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، صادقی با بیان اینکه جمعیت بالای زندانیان و ظرفیت کم زندان های کشور باعث بروز مشکلات عدیده ای گردیده است اضافه کرد: «این مشکلات مسوولین قوه را به این نتیجه رسانده که پیشگیری راه حل مناسبتری نسبت به مقابله می باشد.»

علاوه بر نبود فضای کافی در زندان‌ها، عدم رعایت اصل تفكيك جرائم سياسي و مطبوعاتي از جرائم عادي، فرسوده بودن زندان ها، عدم وجود حداقل امکانات بهداشتی مانند آب گرم، کیفیت فوق العاده پایین غذایی و نبود امکانات درمانی تخصصی از جمله مشکلاتی هستند که علیرغم ادعای مسئولین سازمان زندان های کشور، بخش عمده ای از 90 زندان کشور با آن دست به گریبانند.

بنا به گزارش مرکز بین المللی مطالعات زندان، تا ابتدای سال 2010 میلادی، با وجود ظرفیت 98 هزار نفری زندان های ایران، بیش از یکصد و شصت و شش هزار زندانی در زندان های جمهوری اسلامی بسر می برند (3 و نیم درصد از این جمعیت را بانوان، و حداقل 1 درصد آن را نوجوانان و اطفال بزهکار تشکیل می دهند) که 170 درصد ظرفیت استاندارد این زندان های می باشد.

بیانیه شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت: اعلام حمایت از روند دموکراتیک حاکم بر تشکیلات دفتر تحکیم وحدت و اعضای تازه منتخب این تشکل

٢۶ انجمن اسلامی دانشگاه های سراسر کشور با انتشار بیانیه ای در آغاز ماه آذر ضمن اعلام حمایت از برگزاری انتخابات دفتر تحکیم وحدت، نسبت به ادامه بازداشت چهار عضو منتخب این اتحادیه اعتراض کردند.

به گزارش دانشجونیوز شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت همچنین در بیانیه خود ماه آذر را "ماه فریاد دانشجویان علیه ظلم و استبداد" نامیده و به بهاره هدایت و میلاد اسدی دو عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت و به "یک صد ستاره در بند جنبش دانشجویی" درود فرستاده است.

متن اطلاعیه شورای عموی دفتر تحکیم وحدت به شرح زیر است:

چندی پیش چهار عضو دفتر تحکیم وحدت، محسن برزگر، علی قلی زاده، علیرضا کیانی و محمد حیدرزاده، پس از کاندیداتوری در انتخابات شورای مرکزی و کسب رای اعتماد از سوی شورای عمومی این اتحادیه، در اقدامی شتاب زده از سوی دستگاه امنیتی بازداشت شدند. متاسفانه این بازداشت ها در حالی روی داد که این افراد در کنار سایر کاندیداها و با حضور اکثریت انجمن های اسلامی صاحب حق رای در محیط مجازی در این انتخابات شرکت کردند. بر اساس این روند انجمن های اسلامی امضا کننده ی این بیانیه، به عنوان اعضای شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت و به عنوان عالی ترین رکن این تشکیلات، حمایت خود را در درجه ی اول از فرآیند دموکراتیک انتخابات دفتر تحکیم وحدت اعلام و در درجه ی دوم از اعضای بازداشتی دفتر تحکیم وحدت پشتیبانی و حمایت قاطع خود را اعلام می کنند.

راز ماندگاری تشکل های اجتماعی در فضای عمومی جامعه، آشکارا، اتکا و انبعاث از فرآیندهای آزاد، دموکراتیک و متکثری است که در طول سالیان گذشته اتحادیه انجمن های اسلامی از طریق آن زنده بوده و به راه پرافتخار خود ادامه داده است. دقیقا همین روند به هیچ وجه مطلوب حاکمیت اقتدارگرا نیست و در راستای هدم و نابودی آن به چنین اقدامات سرکوبگرانه ی شتاب زده و بی منطقی دست می یازد. ما و بنیان این نهاد بر چنین روند دموکراتیکی استوار هستیم، و ما زنده ایم تا چنین روندی در ساختار تشکیلاتی دفتر تحکیم وحدت جاری و ساری است حتی اگر اکثریت اعضای شورای مرکزی یا تعداد زیادی از اعضای شورای عمومی در بند حاکمیت تمامیت خواه باشند.

هر چند رسم نهادهای امنیتی حداقل در طول یک سال و نیم اخیر همواره بر این بوده است که با فشارهای فزاینده در زندان بر فعالان، مواضع مد نظر خود را از زبان ایشان مطرح کنند و صحنه خیمه بازی خود را از این طریق کامل کنند. اما مقاومت ستودنی دانشجویان و آگاهی عمومی جامعه در این زمینه، این گونه صحنه سازی ها را بی اثر کرده است. در پایان جا دارد از مقاومت خستگی ناپذیر و درخور ستایش خانم بهاره هدایت و آقای میلاد اسدی، دو عضو دیگر دفتر تحکیم وحدت، که نزدیک به یک سال است که در زندان به سر می برند، یاد کنیم و در آستانه ماه آذر، ماه فریاد دانشجویان علیه ظلم و استبداد، به ایشان و به نزدیک به یک صد ستاره در بند جنبش دانشجویی درود بفرستیم.

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مازندران
فراکسیون مدرن انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
انجمن اسلامی دانشجویان دموکراسی خواه دانشگاه تهران
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پایه دامغان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سیستان و بلوچستان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم تهران (تاسیس 1349)
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه لرستان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهرکرد
انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اقتصادی و اداری
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ارومیه
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تربیت معلم سبزوار
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سهند
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه همدان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه کردستان

پخش گسترده "نشریه دانشجو" در دانشگاه علم و صنعت

در آستانه ی فرا رسیدن ۱۶ آذر (روز دانشجو)، جمعی از دانشجویان سبز دانشگاه علم و صنعت اقدام به تکثیر و پخش نشریات و تراکت های سبز در راستای آگاهی بخشی و دعوت دانشجویان به گرامیداشت روز دانشجو نمودند.

بنابر گزارش ارسالی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت به دانشجونیوز، در همین راستا تعداد زیادی از نشریاتی ماند "روزنامه کلمه" و "روزنامه اعتماد ملی" و "نشریه دانشجو" در سطح دانشگاه و در خوابگاه های دانشجویی پخش شده و در اختیار دانشجویان قرار گرفته است.

ویدئویی که مشاهده می کنید مربوط به پخش شماره ۴ "نشریه دانشجو" روبروی ساختمان دانشکده های عمران و صنایع و نیز روبروی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه علم و صنعت در تاریخ یکشنبه ۳۰ آبان ۱۳۸۹ می باشد.

چهارمین شماره "نشریه دانشجو" شامل مطالب دانشجویی منتشر شده در هفته های اخیر است. در صفحه اول این نشریه راهبرد جدید فعالیت های دانشجویی در دانشگاه ها که توسط شورای عمومی دفتر تحکیم وحدت اعلام شد، آماده است.

در دیگر صفحات این نشریه برخی اخبار دانشجویی ماه اخیر همچون اخراج یاسر رحمانی دبیر سیاسی سابق انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، پخش شب نامه های تهدید آمیز در مورد حجاب از سوی بسیج دانشگاه علم و صنعت، تهدید خانواده های دانشجویان بازداشت شده از سوی ماموران امنیتی و همچنین بیش از ۶۰ روز بی خبری از فواد فریمانی، درج شده است.

شکنجه مخفی عضوشورای شهر به اتهام ورود اسلحه

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: نهاد های امنیتی یک عضو شورای شهر شهریار را از یک ماه ونیم پیش بازداشت کرده و او را برای اخذ اعترافات ساختگی به شدت تحت شکنجه قرار دادند. نهادهای امنیتی تلاش زیادی انجام داده اند تا از انتشار این خبر جلوگیری شود.

گزارش معتبری از زندان رجائی شهر کرج حاکی از آن است که محمود دولت ابادی نماينده شوراي اسلامي شهر شهريار از یک ماه و نیم قبل در بند اطلاعات زندان رجايي شهر كرج به سر ميبرد و در این مدت نهادهای امنیتی خانواده و نزديكان ايشان را تحت فشار قرار داده اند تا خبر بازداشت او و وضعیت پرونده را جایی بازگو نکنند.

اقاي دولت ابادی از زمان بازداشت تا به حال در اكثر روزها تحت شكنجه هاي روحي و فيزيكي قرار داشته است تا متن اعتراف مورد نظر دستگاه اطلاعاتی امنیتی جمهوری اسلامی مبني بر ورود اسلحه از امارات قبل از انتخابات رياست جمهوري را امضا كند.

روزنامه آلمانی "دی تسایت" : در آمریکا باز بر طبل جنگ با ایران می‌زنند

دویچه وله : سیاست آمریکا در برابر ایران به موضوعی برای فشار جمهوریخواهان آمریکا بر باراک اوباما، رئیس‌جمهور دمکرات تبدیل شده است. مفسر "دی تسایت" از جمله نگاهی دارد به خواست جمهوری‌خواهان برای جنگ و "عقیم کردن" رژیم ایران.

یورگ لائو، مفسر "دی تسایت" در تفسیر سیاسی خود در شماره آخر این هفته‌نامه به شکست اوباما در انتخابات کنگره آمریکا اشاره کرده و می‌نویسد، لزومی ندارد بازندگان سیاسی نگران باشند که یک وقت ممکن است احساس کمبودی از نظر راهنمایی‌های زیرکانه‌ی دیگر سیاستمداران بکنند.
اشاره این مفسر به آن است که از زمان برگزاری انتخابات کنگره آمریکا هر روز بی‌آنکه سوالی از کسی شده باشد، پیشنهادهای گوناگونی در عرصه سیاست خارجی آمریکا به کاخ سفید می‌رسد. از جمله این پیشنهادها این است که اوباما باید مناقشه اتمی با ایران را تشدید کند تا وضعیت سیاسی خود را بهبود ببخشد.

این در حالی است که تازه چند روز پیش کاترین اشتون، کمیسر سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که ایران حاضر به از سرگیری مذاکرات اتمی است و در نتیجه قرار است پس از یک سال سکوت دوباره مذاکره با ایرانیان شروع شود.

تاثیر متقابل طبل جنگ و دیپلماسی

به نظر لائو، ممکن است که اقدامات دیپلماتیک و زدن بر طبل جنگ تاثیر متقابل بر هم داشته باشند. او معتقد است که تشدید تحریم‌ها علیه ایران در تابستان گذشته از سوی سازمان ملل و همراه شدن چین و روسیه با آن تاثیر گذاشته و نشانه آن این است که ایرانی‌ها حاضر به گفت‌وگو شده‌اند.

مفسر "دی تسایت" می‌نویسد که اما حتی پرشورترین طرفداران دیپلماسی معتقد نیستند که تحریم‌ها برای متوقف کردن برنامه اتمی کافی هستند، بلکه می‌گویند برای مذاکره نیاز به فشار و تهدید است.

با این همه یورگ لائو، به گفته خود، نظاره‌گر بازی‌ دیگری‌ست که در اینجا آغاز شده. او می‌نویسد که فشار بر اوباما افزایش یافته تا طرح جنگ را دراندازد. او در این رابطه گفته دیوید برودر، مفسر معروف روزنامه "واشنگتن پست" را نقل می‌کند. برودر در آنجا به رئیس‌جمهور پیشنهاد می‌کند در دو سال آینده، «۲۰۱۱ و ۲۰۱۲، وقت خود را صرف زورآزمایی با ملاها کند. این امر به او از نظر سیاسی کمک می‌کند، زیرا برای این کار اپوزیسیون باید از او حمایت کند. در حالی که تنش افزایش می‌یابد و سرعت تدارک جنگ بیشتر می‌شود، اقتصاد هم بهبود پیدا می‌کند.»

سناتور جمهوریخواه: هدف باید عقیم کردن رژیم ایران باشد

در تفسیر "دی تسایت" سخنان ده روز پیش سناتور لیندسی گراهام در مجمع امنیت جهانی در کانادا آورده شده، مبنی بر اینکه اگر رئیس‌جمهور آمریکا بخواهد در برابر ایران قوی باشد، قدرت‌گیری جمهوریخواهان باید برایش خبر خوشی باشد. به نوشته "دی تسایت"، گراهام طی سخنان خود این پیش‌بینی را بیان کرد که تا یک سال دیگر معلوم خواهد شد تحریم‌ها تاثیری ندارند و برای همین همه گزینه‌ها را باید در نظر گرفت. او همچنین گفت، نباید تنها به خنثی کردن برنامه هسته‌ای فکر کرد، بلکه باید به نیروی دریایی و هوایی جمهوری اسلامی و نیز سپاه پاسداران آن ضربه اساسی وارد آورد؛ یا به عبارت دیگر رژیم را عقیم کرد.

مفسر "دی تسایت" می‌نویسد، پس از انتخابات کنگره آمریکا پروژه قدیم نومحافظه‌کاران روحی تازه یافته، یعنی پس از کابل و بغداد، نوبت تهران است! مفسر دی تسایت گفته‌های سیاستمداران جمهوریخواه را یادآور می‌شود: سناتور جان مک کین، سیاستمدار پرقدرت جمهوریخواهان بار دیگر اعلام کرد که تغییر رژیم در ایران هدف سیاست آمریکاست. رئیس ستاد ارتش آمریکا، مایک مولن نیز چند روز پیش در دانشگاه استانفورد گفت: «تحریم‌ها دارند تاثیر دردآور خود را می‌گذارند، اما من نمی‌بینم که ایران از هدف تولید سلاح اتمی فاصله گرفته باشد.»

چرا طبل جنگ با وجود قرار مذاکره؟

یورگ لائو‌، مفسر "دی تسایت" این پرسش را مطرح می‌کند که چرا درست الان که قرار است مذاکرات با ایران آغاز گردند، لحن این سیاستمداران شدید شده است؟ او بر این نظر است که حرف‌های مولن،‌ گراهام و مک‌کین جلوی اقدامات دیپلماتیک را می‌گیرند، زیرا «بی‌معنی است که بخواهی با کشوری درباره وظیفه‌اش در مورد شفافیت صحبت کنی‌ وقتی قصدت عقیم کردن رژیم حاکم بر آن کشور است. کسی که این گونه سخن می‌گوید، شک دستگاه تبلیغاتی ایران را تقویت می‌کند که پشت درخواست مذاکره قدرت‌های غربی خواست تصاحب قدرت استعمارگران نو نهفته است».

از نظر این نویسنده، درک منطق بر طبل جنگی تازه زدن چندان سخت نیست. او می‌نویسد، از قرار معلوم می‌خواهند اوبامای ضعیف شده را به خطی بکشانند که با رفتن بوش عوض شد تا سپس بتوانند او را به راحتی در مبارزه انتخاباتی آینده از میدان به درکنند.

رابطه سیاست جنگ‌آمریکا با قدرت‌گیری ایران

به عقیده مفسر "دی تسایت"، جنگ‌های آمریکا با افغانستان و عراق موجب تقویت ایران شده است. این مفسر می‌نویسد، نومحافظه‌کاران نمی‌خواهند کسی بخاطر بیاورد که چه سیاستی بود که در سال‌های اخیر موجب قوی شدن ایران شد: «جنگهای آمریکا ایران را از دست بدترین دشمنانش، ابتدا طالبان و سپس صدام حسین خلاص کرد. ایران هم اکنون در تصمیم‌گیری‌های افغانستان نقش دارد (پرداخت پول به دستگاه حامد کرزای را بخاطر آوریم) و در عراق هم دیگر کسی نمی‌تواند برخلاف خواست ایران رئیس جمهور شود. المالکی شیعه حتی با وجود فشار آمریکا سر کار آمد. و این در اصل تناقض است: قرار بود سیاست آمریکا به قوی شدن خود این کشور منجر شود، اما در حقیقت بر اثر آن ایران قوی شده است.»

سرنوشت ایران در صورت شکست اوباما؟

با این حال، به عقیده مفسر "دی تسایت"، دیپلماسی‌ تازه‌ای که روسیه و چین در آن شرکت جسته‌اند، حد و مرزها را به ایران نشان داده است؛ تحریم‌های دردناک تاثیر خود را گذاشته‌اند و حتی هندی‌ها چند وقتی است به جمع تحریم‌گران پیوسته‌اند و ایران هم منزوی شده است.

اما یورگ لائو، مفسر "دی تسایت"، این همه را تضمینی برای موفقیت نمی‌داند. او در پایان تفسیر خود احتمال و امیدی را بیان کرده و می‌نویسد: «کسی چه می‌داند، شاید در پایان، بر طبل جنگ کوبیدن آنها، به سود اوباما باشد، زیرا آنها به ایرانیان نشان می‌دهند، اگر اوباما شکست بخورد چه در انتظارشان است.»

اعلام حکم قاتل حادثه میدان کاج

فارس: پس از جلسه محاكمه صبح ديروز متهمان پرونده قتل در سعادت‌آباد كه در آن متهم پرونده به دفاع از خود پرداخت قاضي نورالله عزيز محمدي با مستشاران اين شعبه به شور نشست و در نهايت حكم قصاص يعقوب را صادر كرد.
قاضي عزيزمحمدي درباره حكم صادره گفت: يعقوب به اتهام قتل به قصاص، به اتهام رابطه نامشروع با كيميا به تحمل 100 ضربه شلاق و به اتهام قدرت‌نمايي با چاقو به 2 سال حبس و 74 ضربه شلاق محكوم شد.
وي ادامه داد: با نظر اكثريت قضات (3 قاضي)، كيميا از اتهام معاونت در قتل تبرئه شد اما به دليل ارتباط نامشروع با يعقوب، به تحمل 100 ضربه شلاق محكوم شد.
رئيس شعبه 71 دادگاه كيفري استان تهران، گفت: حكم در ملاءعام اجرا خواهد شد اما مكان اجراي آن با نظر دادستان تهران خواهد بود.

کشته شدن پنج ایرانی در پاکستان

دادنا: پنج تن از اتباع جمهوری اسلامی در شهر تربت ایالت بلوچستان هدف تیراندازی افراد مسلح ناشناس قرار گرفته و کشته شدند.
به گزارش صداقت؛ برخی از پایگاه‌های خبری پاکستان از جمله "آی آر وای" شامگاه دیشب در گزارشی اعلام کردند پنج تن از اتباع جمهوری اسلامی در شهر تربت ایالت بلوچستان این کشور هدف تیراندازی افراد مسلح ناشناس قرار گرفته و کشته شدند.
در حالی که حدود 10 تن از اتباع ایرانی در ناحیه مند بلو شهر تربت قصد داشتند با اتوبوس به شهر کراچی سفر کنند؛ دو راکب موتور سیکلت مسلح به طرف آنها تیراندازی کردند که در نتیجه پنج نفر کشته و سه تن دیگر زخمی شدند.
گفتنی است مهاجمان متواری شدند و تاکنون منابع دولتی پاکستان گزارش رسانه‌های محلی را تایید نکرده‌اند.

"خواجه نصیر" و "علامه طباطبایی" از تهران می روند

به گزارش شبکه ایران (دولتی)، نمایندگان ویژه احمدی نژاد در کارگروه انتقال کارکنان دولت از تهران در جلسه مورخ 5 / 7 / 89 به استناد اصل 127 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، وزارت علوم‌، ‌تحقیقات و فناوری را موظف کردند نسبت به انتقال بیست و پنچ پژوهشکده و سه سازمان از تهران و ارائه گزارش تکمیلی به دبیرخاه کارگروه اقدام کند.

بر این اساس وزارت علوم موظف به انتقال دانشگاه‌های خواجه نصیر‌الدین طوسی و علامه طباطبایی به خارج از تهران شده و باید نسبت به فراهم کردن مقدمات انتقال هزار و 100 نفر از کارکنان متقاضی انتقال از تهران و ارائه گزارش اقدامات به صورت هفتگی به دبیرخانه کارگروه انتقال کارکنان دولت از تهران اقدام کند.

بنابر گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، همچنین این وزارتخانه موظف به کاهش پذیرش چهل درصدی مقطع کارشناسی دانشگاه‌های تهران و تفویض اختیارات لازم به واحدهای استانی دانشگاه پیام‌نور شد.

بر اساس این گزارش، تاکنون مباحث مطرح درباره دانشگاه‌های خواجه نصیر‌ و علامه طباطبایی، عموماً به بحث تجمیع و تمرکز واحد‌های مختلف هر دانشگاه در یک نقطه اختصاص داشت.

مريي كاراته بانوان به طر زفجيعي به قتل رسيد

به گزارش آژانس ايران خبر، سيده پروانه جلالي ,مربي کاراته بانوان,در ايلام بطرز فجيعي بقتل رسيده و جسد وي بعد از 20 روز بي خبري در يکي از جنگلهاي اطراف شهر ايلام پيدا شد. وي متأهل و داراي چندين مدال ورزشي برجسته در رشته خودش بوده است. جسد وي بطرز وحشيانه و فجيعي متلاشي شده بود. دو تن از پسر عمه هاي سيده پروانه جلالي يکي در سال 1360 و ديگر طي چند سال اخير بدست حكومت ديكتاتوري آخوندي كشته شده اند .يکي ديگر از اقوام ايشان هم اکنون به حبس ابد محکوم و درزندان بسر ميبرد.

محکومیت یک فعال دانشجویی به حبس و شلاق

امیر احمد منظمی از فعالین دانشجویی دانشگاه آزاد تهران جنوب به یک سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد .
بنا به گزارش دانشجو نیوز، وی در تاریخ ۲۹ آذر ماه هنگام شرکت در مراسم شام غریبان آیت الله منتظری بازداشت و پس از یک ماه بازداشت در بند ۲۰۹ زندان اوین با قرار وثیقه آزاد شد .
دادگاه این دانشجو در ۱۱ آبان ماه به ریاست قاضی پیر عباسی برگزار و به اتهام اجتماع و تبانی علیه نظام و اخلال در نظم عمومی به یک سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شد.

كارگران لوله سازي در دومين روز تجمع اعتراضي

ایران کارگر : روز گذشته بيش از 200 نفر از كارگران لوله سازي خوزستان در مقابل استاانداري خوزستان تجمع كرده و به اعتراضات روز گذشته خود ادامه دادند , آنها شعار ميدهند :
زندگي و معيشت حق مسلم ماست
مرگ بر اين زندگي , اينهمه شرمندگي
بيست ماه حقوق كارگر پرداخت بايد گردد كارگران معترض در ادامه تا فرمانداري اهواز با سر دادن شعار هاي فوق تظاهرات كردند , كارگران خشمگين در مقابل فرمانداري بصورت پيوسته شعار ميدادند مرگ بر ظالمين مرگ بر ظالمين
در ادامه به سمت استانداري مجددا راپيمايي كردند نماينده دادستاني براي آرام كردن كارگران و سخنراني آمده و در حال سخنراني است كه با بي اعتنايي كارگران مواجه گرديد .

ایران به روایت عدد و رقم

از دستگیری ۸ «شیطان‌پرست» تا جایزه احمدی‌نژاد به ۹۲۰۰ خبرنگار
رادیو فردا : اعداد و ارقام بعضی اوقات حامل واقعیاتی هستند که به تنهایی شگفتی می‌آفرینند. رادیو فردا نگاهی به ارقام و اعدادی دارد که این هفته در ایران بر سر زبان‌ها بوده‌اند.

هدیه محمود احمدی‌نژاد به ۹۲۰۰ خبرنگار

خبرگزاری فارس این هفته از نهایی شدن دستور ویژه رئیس‌جمهور برای پرداخت هدیه ۴۰۰ هزار تومانی به ۹۲۰۰ نفر از خبرنگاران در ایران خبر داد.

بنا بر این گزارش، احسان قاضی‌زاده مدیرکل مطبوعاتی وزارت ارشاد در این موری اظهار داشت: لیست تمامی خبرنگاران برای نهاد رياست جمهوری ارسال شده و احمدی‌نژاد دستور نهایی برای پرداخت هديه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومان به خبرنگاران مجرد و متاهل را كه شامل ۹ هزار و ۲۰۰ خبرنگار می‌شود، صادر كرده است.

وی افزود: با تأمين اعتبار حدود ۵ ميليارد تومانی، اين مبالغ به حساب خبرنگاران سراسر كشور واريز می‌شود.

احسان قاضی‌زاده هم‌چنین، در مورد بن‌كارت‌های هديه روز خبرنگاران گفت: خبرنگارانی كه در نوبت اول اين بن‌كارت‌ها به آنها اعطا نشده است ليست نهایی آن تهيه شده كه اين ليست شامل حدود هزار نفر از خبرنگاران می‌شود كه اين بن‌كارت‌های هديه ظرف دو هفته آينده به خبرنگاران اهدا می‌شود.

۲۱ هزار و ۸۹۰ نفر مبتلا به ایدز در ایران شناسایی شد

به گزارش روز یکشنبه خبرگزاری مهر، وزارت بهداشت اعلام کرده‌است که تا اول مهر ۸۹ مجموعاً ۲۱ هزار و ۸۹۰ نفر مبتلا به اچ‌آی‌وی/ایدز در ایران شناسایی شده‌اند.

این گزارش ادامه می‌دهد که بر اساس آمار جمع‌آوری شده از دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر ایران ۹۲٫۲ درصد از مبتلایان را مردان و ۷٫۸ درصد را زنان تشکیل می‌دهند و تاکنون ۳۹۲۷ نفر از افراد مبتلا فوت کرده‌اند.

۴۴ فعال حوزه ازدواج مورد تجلیل محمود احمدی‌نژاد قرار گرفتند

به گزارش روز شنبه ایرنا، محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور ایران بعدازظهر شنبه در مراسمی در نهاد ریاست‌جمهوری از ۳۰ فعال استانی و ۱۴ فعال کشوری در حوزه ازدواج تجلیل کرد.

بنا بر این گزارش، این مراسم به منظور ترغیب و تشویق در امر ازدواج انجام شده و همزمان با این مراسم، بنیاد ملی ازدواج و سامانه ازدواج استانی نیز فعالیت خود را آغاز می‌کند.

محمود احمدی نژاد، روز شنبه گفت مناسب‌ترین سن ازدواج برای دختران ۱۶ تا ۱۷ سالگی و برای پسران ۱۹ تا ۲۰ سالگی است. به گفته رئیس جمهوری ایران، هم‌اینک سن ازدواج در ایران، بین پسران ۲۶ و در بین دختران ۲۴ سال است.

۸ «شیطان‌پرست» در غرب ایران دستگیر شدند

به گزارش خبرگزاری‌های فارس و ایرنا، احمدرضا روزبهانی، رئیس پلیس امنیت اخلاقی نیروی انتظامی با اعلام این خبر گفت که این افراد «در یکی از شهرهای غربی کشور قصد داشتند اقدام به عضوگیری برای گروه شیطان‌پرستی کنند و در محل تجمع افراد دستگیر شده تعداد زیادی ادوات، علایم و نشانه‌هایی کشف شد که به گمان پلیس با هدف عضوگیری در گروه‌های شیطان‌پرستی بوده‌است.»

مقام‌های جمهوری اسلامی از واژه «شیطان‌پرستان» معمولاً برای اشاره به هواداران گروه‌های موسیقی سبک «متال» استفاده می‌کنند. این سبک از موسیقی که زیرمجموعه‌ای از سبک موسیقی راک است با استفاده از نمادها و ترانه‌های اعتراضی به نقد بسیاری از روابط حاکم اجتماعی و روندهای سیاسی می‌پردازد.

پلیس ایران هشتم مهرماه نیز از «انهدام باند شیطان‌پرستی در ابهر» استان زنجان خبر داده‌بود. به نوشته روزنامه «جام جم»، «اعضای این باند با پخش نمادهای شیطان‌پرستی و فریب جوانان، آنها را در دام خود گرفتار می‌کردند.»

محمد اسدی‌فرد، رئیس پلیس اطلاعات و امنیت استان زنجان در این باره گفت: «با اجرای این طرح، ابتدا چندین واحد صنفی در زنجان بازرسی و مقادیری لوازم و نشانه‌های شیطان‌پرستی همراه ۲ مجسمه با نقش و نگار علائم شیطان‌پرستی کشف شد.»

۳۵ درصد ناوگان هوایی ایران زمین‌گیر است‌

رئیس سازمان هواپیمایی کشوری به روزنامه «جهان صنعت» گفت هم‌اینک ۶۵ درصد ناوگان هواپیمایی کشور فعال و ۳۵ درصد نیز غیرفعال است‌.

وی در این مورد توضیح داد که «به عنوان مثال در حال حاضر هواپیماهایی داریم که سنشان به ۴۰ سال می‌رسد و تعمیر و نگهداری آنان صرفه اقتصادی ندارند اما چون این هواپیماها ثبت ایران هستند در آمار ما حساب می‌شوند و طبیعتا زمین‌گیر شدن آنها نیز در آمار می‌آید.»

رضا نخجوانی، معاون وزیر راه‌وترابری نیز روز یکشنبه به «جهان صنعت» گفت که برای هواپیمای ایران-۱۴۰ هنوز مجوز پرواز صادر نشده و در شرایط کنونی بررسی‌ها برای صدور اجازه پرواز به این هواپیما ادامه دارد.

این در حالی است که محمدکریم عابدی، رئیس فراکسیون هوافضای مجلس، هفته گذشته به همین روزنامه گفته‌بود که اعضای کمیسیون امنیت ملی «برای اطمینان‌بخشی به هموطنان» سفری از اصفهان به مشهد با هواپیمای ایران-۱۴۰ انجام دادند و هم‌اکنون نیز بسیاری از مسئولان پروازهای کاری خود را با این هواپیما انجام می‌دهند.

۵۳۰ هزار دانش‌آموز در مدارس هیئت امنایی تحصیل می‌کنند

به گزارش ایرنا، رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با اعلام این آمار گفت: خانواده‌ها هزینه کلاس‌های فوق برنامه مدارس هیات امنایی را می‌پردازند و هزینه اصلی کلاس‌های درس با آموزش و پرورش است.

به گفته مقام‌ها، مدرسه‌ای که حداقل نیمی از هزینه احداث و تجهیز آن توسط خیر یا خیرین تامین شده باشد، در صورت تمایل خیرین به مشارکت در اداره امور مدرسه و استمرار حمایت مالی آنان با اجازه آموزش و پرورش به صورت هیئت امنایی اداره خواهد شد.

توسعه مدارس هیئت امنایی که قرار بود به راه حل خروج آموزش و پرورش از بحران مالی تبدیل شود، پس از حدود ۶ سال، در مردادماه جاری به دستور وزیر آموزش و پرورش متوقف شد که با این تصمیم یکی دیگر از اهداف برنامه پنجم توسعه که باید طبق آن ۲۰ درصد از مدارس سراسر ایران به شیوه هیئت امنایی اداره شود، محقق نخواهد شد.
کارشناسان، تشکیل مدارس هیئت امنایی که را راهی برای کاهش تصدی دولت بر آموزش عمومی به‌شمار می‌آوردند.

۲۵ تا ۳۰ درصد آمار اشتغال، مشاغل خانگی است

به نوشته شبکه خبری صنایع‌نیوز، محمد کریمی، مدیرعامل صندوق مهر امام رضا خبر داد که حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد از آمار اشتغال در ایران، مشاغل خانگی است.
به گفته او: «بیشتر مشکل مشاغل خانگی فروش محصولات است که برای این موضوع بازارچه‌های محلی و همچنین زمینه صادرات با همکاری دیگر دستگاه‌های مربوطه فراهم خواهد شد.»

به گفته وی این درصد از مشاغل شامل مشاغل خرد و خانگی و خوداشتغالی است و «این مشاغل به طور کلی آسیب‌پذیر هستند و نیاز است که صندوق و کارگروه اشتغال هر استان مواظبت بیشتری از این مشاغل داشته باشند.» به گفته محمد کریمی این دسته از مشاغل الزامی برای بیمه شدن ندارند ولی می‌توانند به صورت خویش‌فرما بیمه شوند.

نشريه "چلچراغ " توقيف شد و به 7 نشریه ديگر اخطار داده شد

نشريه "چلچراغ " در پي دريافت چند تذكر كتبي و تكرار تخلفات توقيف شد.

به گزارش ایلنا نشريه چلچراغ در پي دريافت چند تذكر كتبي از سوي هيئت نظارت بر مطبوعات و تكرار و اصرار بر تخلفات توقيف شد.

به گزارش این خبرگزاری اين نشريه به خاطر انتشار برخي مطالب "غير‌اخلاقي" در قالب داستان و طنز، 2 بار تذكر كتبي دريافت كرده بود كه به دليل تكرار اين تخلفات، توقيف شد.

هفته‌نامه چلچراغ از سال ۱۳۸۱با محتوای فرهنگی، هنری، اجتماعی، سینمایی و طنز شروع به کار کرد.

تنها در یک سال اخیر بیش از 15 نشریه توقیف و یا لغو مجوز شده اند.

همچنین به گزارش روابط عمومی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به 7 نشریه اخطار داده شد :

1 ـ به روزنامه "فرهنگ آشتي" بدليل انتشار مطالب به زبان انگليسي و عدم رعايت ماده 10 آيين‌نامه اجرايي تذكر داده شد.
2 ـ به روزنامه "آرمان روابط عمومي" بدليل چاپ عكسي كه در آن حرمت مقامات كشور رعايت نشده است، به استناد بند 8 ماده 6 قانون مطبوعات اخطار داده شد.
3 ـ به نشريه "نسيم دوستي" بدليل استفاده ابزاري از افراد در تصاوير به استناد بند 10 ماده 6 قانون مطبوعات تذكر داده شد.
4 ـ به نشريه "پرديس" بدليل استفاده ابزاري از افراد در تصاوير ، چاپ آگهي‌هاي مناسب و تبليغ و ترويج اسراف و تبذير به استناد بندهاي 3 ،10 ماده 6 قانون مطبوعات تذكر داده شد.
5 ـ به نشريه "خانواده و سرگرمي" بدليل انتشار مطالب خلاف عفت عمومي به استناد بند 2 ماده 6 قانون مطبوعات تذكر داده شد.
6 ـ به نشريه "خانه بخت" بدليل استفاده ابزاري از افراد در تصاوير به استناد بند 10 ماده 6 قانون مطبوعات تذكر داده شد.
7 به نشريه "فرهنگ مردم" بدليل انتشار مطالب خلاف عفت عمومي به استناد بند 2 ماده 6 قانون مطبوعات تذكر داده شد.

جریمه کسبه در صورت عدم نصب تابلوی “ورود بانوان بدحجاب ممنوع”

جرس: کسبه ای که تابلو "ورود بانوان بدحجاب ممنوع" را در داخل محل کسب خود نصب نکنند، جریمه می شوند.

به گزارش خبرنگار جرس، اتاق اصناف تهران در پي اجراي طرحي است كه براساس آن، از كسبه اي كه تابلوهاي ممنوعيت ورود خانمهاي بدحجاب را نصب نكرده اند، جريمه بگيرند.

براساس این گزارش، چندی پیش خطیبان نمازجمعه به صورت هماهنگ از وضعیت بدحجابی در جامعه گلایه کردند و فراکسیون روحانیون مجلس از فرمانده نیروی انتظامی درباره وضعیت حجاب در جامعه توضیح خواست.‬

نگرانی های امنیتی حکومت در آستانه روز دانشجو و عاشورا: نصب دوربین های جدید و پیشرفته

جرس: در راستای افزایش تدابیر امنیتی به مناسبت ۱۶ آذر (روز دانشجو) و همچنین روز عاشورا ، دوربین های جدیدی درمقابل درب دانشگاه تهران نصب شده است که بنا به گزارش منابع خبری، قادرند تصویر چهره افراد را از فاصله ۵۰۰ متری ، بزرگ نمایی كنند.

به گزارش جرس، براساس دستورات مقامات امنیتی كلیه دوربینهای مسیر و مقابل دانشگاه تهران تعویض شده و دوربینهای كوچكتر و بسیار قویتری نصب گردیده است .

براساس این گزارش، گفته می شود دوربینهای جدید قادرند تصویر چهره را از فاصله ۵۰۰ متری ، بزرگ نمایی كنند.

پیش از این به دستور مقامات امنیتی از میدان فردوسی تا میدان انقلاب تردد عابران پیاده از پیاده رو به سمت خیابان با حفاظ های میله ای مسدود شده بود.

خاطر نشان می شود اقداماتی نظیر قطع ارتباط پیاده رو و خیابان به منظور جلوگیری از گسترش و سرایت اعتراضات احتمالی به خیابان، مسبوق به سابقه بوده و در جریان اعتراضات سال گذشته نیز مشاهده شده است.

همچنین طی چند سال گذشته به دستور حراست دانشگاه تهران، در اکثر روزهایی که مراسم و اعتراضاتی دانشجویی در دانشگاه یا مقابل درب دانشگاه قرار بود برگزار شود، تعداد زیادی اتوبوس پارک کرده و مانع تجمع، تردد، و ارتباط داخل و بیرون دانشگاه می شدند یا با آرایش نظامی و امنیتی، مانع هرگونه نزدیکی مردم و پیوستن آنها به دانشجویان می گردیدند.

خروج 2 دانشگاه از تهران متنفی شد

مهر : پایگاه اطلاع رسانی دولت در اصلاحیه ای اعلام کرد: در خبری که پیش از این منتشر شده بود به اشتباه کاهش 40 درصدی در مقطع کارشناسی دانشگاههای تهران و انتقال دانشگاههای خواجه نصیر طوسی و علامه طباطبایی به خارج از تهران جزء مصوبات کارگروه انتقال کارکنان دولت اعلام شده بود که بدینوسیله اصلاح می شود.

استقرار ماموران “امر به معروف و نهی از منکر” در تبریز

جرس: با هماهنگی وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و شهرداری تبریز، مکان‌هایی برای "امر به معروف و نهی از منکر" در تبریز دایر می شود.

بنا بر گزارش ‌های رسیده به جرس، پس از هماهنگی های لازم بین سازمان های مختلف، در محلات مرکزی و پر رفت و آمد مردم، مقرر است کانکس پلیس برای استقرار ماموران "امر به معروف و نهی از منکر" نصب شود.

پیش از این در تهران از ابتدای آبان ماه سال جاری طرح حضور پلیس در محلات در راستای اجرای طرح هدفمند کردن یارانه ها و سرکوب اعتراض‌های احتمالی برگزار شده بود.

21 مغازه در اهواز در آتش سوخت

مديرعامل سازمان آتش نشاني اهواز گفت: بر اثر اتصال برق در پاساژ خليج فارس خيابان كاوه اهواز، 21 باب مغازه تجاري طعمه حريق شد.
عبدالحميد طالب‌زاده در گفت‌وگو با ايسنا، با بيان اين مطلب اظهاركرد: اين حادثه ساعت يك و 35 دقيقه بامداد روز 27‌ آبان ماه به وقوع پيوست و مغازه‌هاي فروش كالاهاي لوازم خانگي دچار حريق شدند.

طالب‌زاده تصريح‌كرد: بر اثر وقوع اين حادثه سه باب از مغازه‌هاي اين پاساژ بصورت كامل در آتش سوختند. همچنين چهار باب مغازه ديگر حدود 40 درصد خسارت ديده‌اند. به مابقي مغازه‌هاي اين پاساژ حدود 20 تا 30 درصد خسارت وارد شده است.

مديرعامل سازمان آتش نشاني اهواز با بيان اينكه سه دقيقه پس از وقوع اين حادثه 20مامور سازمان به همراه 10 دستگاه خودروي آتش‌نشاني براي اطفاي حريق به محل مورد نظر اعزام شدند، گفت: اين حادثه تلفات جاني در پي نداشته است.

«کباب کردن» خطرناک ترين و «بخارپزي» بهترين شيوه پخت مواد غذايي است

يک فوق تخصص گوارش با بيان اينکه سرطان گوارش، چهارمين سرطان شايع در دنياست، گفت: 70 درصد علت بروز اين بيماري مربوط به نوع تغذيه و مصرف سيگار برمي گردد.

دکتر نادر ابراهيمي عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا - منطقه علوم پزشکي تهران اظهار داشت: امروزه استفاده از غذاهاي کم چرب، کم کا لري و روغن هاي گياهي در عدم ابتلا به سرطان گوارش سودمند است.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران کبابي کردن غذا را خطرناک ترين نوع پخت غذا دانست وافزود: در اثر کباب شدن ، چربي ها شکسته و هيدروکربن ايجاد مي شود و هر چقدر زمان پخت گوشت به صورت کبابي بيشتر، سرطان زا بودن آن نيز بيشتر مي شود.

دکتر ابراهيمي با اشاره به باکتري هاي موجود در غذاهاي کبابي شده افزود: معمولاٌ اين باکتري ها را مي توان با قراردادن در مايکروويو، کشيدن فويل روي آن و تفت دادن با روغن کم از بين برد.

اين فوق تخصص گوارش افزود: استفاده از سبزيجات، پياز، گوجه فرنگي، فلفل و مواد نگهدارنده دارند باعث خنثي شدن مواد شيميايي موجود در گوشت مي شود و در نهايت ميزان سرطان زايي را کاهش مي دهد.

دکتر ابراهيمي اظهار داشت: از نظر پزشکي بهترين روش پخت، بخارپز کردن است با اين حال در روش آب پزکردن تمام ويتامين و اسيد فوليک موجود در مواد غذايي وارد آب مي شود و ارزش غذايي آن کم مي شود.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران افزود: مصرف غذاهاي آماده ، کالباس و سوسيس که مواد نگهدارنده دارند و غذاهاي دودي شده مانند ماهي در افزايش بروز سرطان گوارش نقش مهمي دارند.

اين فوق تخصص گوارش در پايان با اشاره به ارتباط نزديک بين نوع تغذيه و بروز سرطان گوارش خاطر نشان کرد: مردم بايد ميزان استفاده از سبزيجات، غذاهاي بخارپزو روغن هاي گياهي را افزايش و همچنين غذاهاي آماده و کباب پز شده را به حداقل برسانند.

احتمال افزایش چند برابری قیمت بنزین قوت گرفت

صدای آمریکا: مرحله‌ جديد اجرای طرح جمع‌آوری اطلاعات اقتصادی خانوار، كه شامل اصلاح اطلاعات قبلی و وارد كردن اطلاعات مربوط به خانوارهای جديد می شود، قرار است از دوشنبه (اول آذر ماه) آغاز شود و تا ۴۵ روز نیز ادامه یابد.

در همین حال، خبرگزاری مهر بامداد روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه، از تداوم موقتی نظام سهمیه بندی خبر داد، و براساس جدیدترین تصمیم ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور، اعلام کرد، «سهمیه بنزین خودروهای شخصی برای آذرماه بدون تغییر ۶۰ شصت لیتر تعیین شد.»

به گفته مسئولان دولتی، موجودی بنزین ذخیره سازی شده در کارت های هوشمند خودروها پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها کماکان با قیمت یک صد ۱۰۰ تومان عرضه خواهد شد.

خبرگزاری فارس نیز ظهر روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه، اعلام کرد، «سهمیه آذر ماه، از نخستین ساعات بامدادی روز دوشنبه واریز می شود.»

هم زمان محمد رویانیان، رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور، روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه در جمع خبرنگاران تاکید کرد، «مسلما نرخ گازوئيل در هدفمند كردن يارانه ها تغيير خواهد كرد اما ميزان و زمان آن توسط دولت و رئيس جمهور تعيين می ‌شود.»

رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور افزود، «سهميه‌ بنزينی كه برای آذر اعلام كرديم هيچ منافاتی با هدفمند كردن يارانه‌ها ندارد و از فردا می ‌توان اين قانون را اجرا كرد.»

به گفته وی، در همین رابطه، کاظم دلخوش سخنگوی کمیسیون ویژه مجلس شورای اسلامی، بعد از ظهر روز یکشنبه ۳۰ آبان ماه، در گفت و گو با خبرگزاری مهر پیش بینی کرددر آذر ماه بنزین دو قیمتی شود و آن چه با کارت در اختیار مردم قرار می گیرد ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان و قیمت آزاد هم۵۰۰ تا ۶۰۰ تومان خواهد بود. هر چند به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) که بامداد روز یکشنبه ۳۰ آبان انتشار یافت، از بنزين آزاد برای هر ليتر از۶۷۰ تا ۷۰۰ تومان و بنزين سهميه‌ای نيز برای هر ليتر ۴۰۰ تومان سخن می گوید.

در این میان نکته جالب این است که مجید نامجو، وزیر نیرو، در گفت وگو با شبکه دوم سیمای جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد، «هیچ وزارتخانه ای زمان آغاز اصلاح قیمت ها را نمی داند.»

افزایش احتمال جیره‌بندی آب در تابستان آینده

سایت کلمه: کاهش بارندگی امسال نسبت به ۴۰ سال گذشته بی سابقه بوده و تا مرز ۵۰ درصد کاهش نیز پیشروی کرده اما نکته نگران کننده هشدار اخیر سازمان هواشناسی است که تاکید کرده تا اطلاع ثانوی جبهه باران‌زایی در ایران نخواهیم داشت. همین امر باعث شده که این روزها مسوولان آبی کشور از مردم درخواست کنند تا در هر جایی از کشور هستند دست به دعا بردارند و برای بارش باران دعا کنند.

ظاهرا بحران کمبود بارش در سال آبی امسال در حدی است که مسوولان آبی کشور را به شدت نگران کرده تا جایی که چاره این راه را مدیریت مصرف آن هم به طور جدی می دانند. مدیریت مصرفی که سال هاست در کشور به خواب رفته و بسیاری از کارشناسان دلیل آن را ارزان بودن قیمت آب در کشور می دانند.

این گلایه کارشناسان اشاره ای دارد به طرح تثبیت قیمت ها که در سال ۱۳۸۳ (در مجلس اصولگرا و برای ناکارآمد نشان دادن دولت خاتمی) مورد تصویب مجلس نشینان قرار گرفت و همین ثابت ماندن قیمت بلای جان صنعت آب وبرق کشور شده است.

در این بین بسیاری از کارشناسان امیدوار بودند تا با اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها قیمت آب افزایش یابد و همین افزایش قیمت پله ای شود برای مدیریت مصرف آب در کشور! در این بین خبرها حکایت از آن دارد که در مرحله اول اجرای این لایحه قرار نیست قیمت آب افزایش یابد که البته برخی دلیل این تاخیر را در نبود فرمول مشخصی برای تعینن قیمت تمام شده آب می دانند. چرا که فرسودگی تاسیسات آبی به حدی است که قیمت تمام شده آب برای مصرف کننده بسیار بالا خواهد رفت و این ناکامی دولت در به روز رسانی تاسیسات آبی در کشور در قالب افزایش قیمت به مردم تحمیل خواهد شد.

براین اساس امسال نمی توان امیدوار بود حداقل تا تابستان سال آینده که مسوولان آبی برای بحران جدی درآن زمان هشدار جدی می دهند قیمت آب افزایش یافته باشد و از این سو بتوان مصرف را مدیریت کرد. شاید در شرایط فعلی تنها چاره استدلال بهارستانی هایی باشد که در سال ۱۳۸۳ با تاکید بر آن باعث تثبیت قیمت ها شدند.مدیریت مصرف از طریق روش هایی غیر از افزایش قیمت تنها دلیلی بود که بالاخره توانست مجلس نشینان را برای تصویب طرح تثبیت قیمت ها مجاب کند. در شرایط فعلی نیز تنها چاره راه مدیریت مصرف از طریق دیگر روش ها چون ترویج فرهنگ استفاده مناسب از آب شرب و … است. مسایلی که تقریبا سال هاست به فراموشی سپرده شده و تنها آثار ترویج این فرهنگ را شاید بتوان در برخی از تبلیغات تلویزیونی آن هم تنها در برخی از ماه های سال چون ماه های گرم سال در تلویزیون ملی دید.

فرهنگ سازی که سعی شده در قالب داستان های کوتاه و شخصیت های کارتونی برای مردم به نمایش گذاشته شود تا شاید بتوان از این طریق اهمیت آب و استفاده مناسب از آن را مورد تاکید قرار داد. البته این داستان ها هم به دلیل شخصیت پردازی ضعیف چندان مورد توجه مردم قرار نگرفته است. چرا که به نظر می رسد آنطور که باید برای این داستان ها و شخصیت پردازی مناسب زمان گذاشته نشده و تنها سعی شده در این داستان ها از داستان های برقی و … چون شخصیت بابا برقی الگو برداری شود که البته در حد همین الگو برداری هم بسیار ضعیف عمل شده است.

در این بین به نظر می رسد اگر مسوولان آبی شرایط فعلی را واقعا یک هشدار جدی می دانند و آمارها هم بر همین بحران تاکید دارد تا تابستان سال آینده فرصت دارند که استفاده مناسب از آب را فرهنگ سازی کنند و در این راستا باید در مناطق و شهرهایی که بحران کم آبی در آنها جدی خواهد بود بحث فرهنگ سازی را به طور جدی دنبال کنند که البته این امر تنها با تبلیغات در قالب فرهنگ سازی کارساز نخواهد بود و باید از روش های جدید برای رفع این بحران بهره برد.

بر این اساس به جای آنکه مسوولان آبی در تلاش باشند تا مردم را به سمت دعا کردن سوق دهند باید در تلاش باشند تا مردم را با اثرات این بحران بیشتر آشنا کنند و با تشریح عواقب آن مردم را نسبت به مصرف مناسب آب حساس کنند. البته دعا کردن قطعا بدون نتیجه نخواهد بود اما این نمی تواند راه حلی برای حل این بحرا ن آن هم از سوی مسوولان آبی کشور مطرح شود و در عین حال برای رفع این بحران به فکر نبود.

یک مدیر آبی کشور مدیریت فعلی برای مرتفع کردن بحران آبی در کشور را اینگونه تشریح می کند: تا شهریور سال آینده مخازن را از لحاظ تامین آب شرب به نحوی مدیریت می‌کنیم که در پیک (اوج) مصرف آب در فصل تابستان مردم مشکل خاصی نداشته باشند، ولی انتظار می‌رود در برخی از شهرها که با کاهش قابل توجه آب‌های سطحی مواجه شده‌اند، مشکلاتی داشته باشیم که برای حل این مشکلات باید به سمت مدیریت مصرف حرکت کنیم، به نحوی که بتوانیم مخازن بیشتری را برای توزیع آب در طول سال آبی داشته باشیم.

بر اساس اظهارات مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، در صورتی که مدیریت مصرف در دستور کار قرار نگیرد، سال آبی سختی در انتظار کشور خواهد بود.

به گفته علیرضا الماسوندی متاسفانه آخرین وضعیت بارندگی حکایت از آن دارد که در سال آبی جدید بارش مناسبی را در کشور نداشته‌ایم و درحالی که بارندگی مجموع شش حوزه اصلی کشور در سال قبل معادل ۲۴ میلی‌متر بوده، این مقدار امسال با ۵۳ درصد کاهش نسبت به سال گذشته به ۱۱ میلی‌متر رسیده است.

به اذعان این مدیر آبی در کشور ، متاسفانه پیش‌بینی‌های هواشناسی هم مبنی بر این است که جبهه باران‌زایی را در ایران نخواهیم داشت و تا پایان آبان که دو ماه از سال آبی جدید می‌گذرد، شاهد کمترین بارش در طول مدت ۴۰ سال اخیر بوده‌ایم.

مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران درباره اقدامات صورت گرفته از سوی بخش آب کشور برای مقابله با شرایط فعلی گفت: اقدامات لازم را برای ذخیره آب برای مصارف شرب که در اولویت است را در دستور کار قرار دادیم و این در حالی است که باتوجه به وضعیت بارندگی‌ها در این دو ماه، برای تامین آب کشاورزی در فصل پاییز مشکل داریم. سازمان هواشناسی خشکسالی را در فصل پاییز اعلام کرده وبرای کشت پاییزه تاکید داشته که محصولی کشت نشود.

با این حال پیش بینی می شود در صورتی که آذر امسال هم کمبود بارندگی دو ماه گذشته جبران نشود تابستان سختی در پیش مسوولان آبی کشور و مردم باشد. چرا که پیش بینی می شود آب در بسیاری از شهرهای کشور جیره بندی شود مگر آنکه از امروز وزارت نیرو به این فکر باشد تا با استفاده از روش های مختلف حساسیت مردم را نسبت به مصرف آب بالاخص در فصل بهار و تابستان آینده جلب کند در غیر این صورت بحران آبی کشور جدی تر از سال های گذشته خواهد بود.

دستكم 7679 مورد نقض حقوق بشر تنها در آبانماه

خبرگزاری هرانا - علی رغم تلاش های گسترده ی واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارشی پیش رو به دلیل شرایط سخت جمع آوری اخبار به هیچ عنوان گزارشی مفصل نیست و تنها روایتی حداقلی از نقض حقوق بشر در ایران در آبان ماه سال 89 در کشور است. ذكر این نكته نیز ضروری است كه محتمل است زمان وقوع برخی اخبار آمار ذیل مربوط به گذشته باشد و تنها انتشار آن مربوط به محدوده ی زمانی فوق الذكرباشد.

در آبان ماه سال جاری دستكم 7679 نقض موردی حقوق بشر در کشور رخ داده و از سوی مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، به ثبت رسیده است.

در طول ماه گذشته، بیش از 6418 مورد نقض حقوق كارگران، 97 مورد نقض حقوق دانشجویان، 140 مورد نقض حقوق فعالین سیاسی و مدنی در حوزه ی آزادی اندیشه و بیان، 34 مورد صدور، تایید یا اجرای حكم اعدام، 621 مورد شكنجه و نقض حقوق زندانیان سیاسی و عادی در زندان ها، دست كم 234 مورد بازداشت شهروندان به دست نیروهای انتظامی، 27 مورد بازداشت و نقض حقوق اقلییت های ملی ، 88 مورد بازداشت و نقض حقوق اقلییت های مذهبی را شاهد بوده ایم.

زندانیان:

در آبان ماه دستگاه های قضایی و اطلاعاتی از ملاقات 56 تن از زندانیان سیاسی با خانواده های خود ممانعت به عمل آورده و برخی از زندانیان را از حق تماس تلفنی نیز محروم کردند، مرخصی به زندانیان نیز همچون ماه های گذشته ابزاری برای تفتیش اعقاید زندانیان مورد استفاده قرارگرفت و از آزادی دست کم 5 زندانی سیاسی علی رغم تودیع وثیقه و کفالت جلوگیری شد.

یک زندانی سیاسی در بازداشتگاه مخفی سپاه به طرز مشکوکی فوت نمود تا همچنان وجود بازداشتگاه های مخفی به عنوان یک نگرانی در بین گروه های حقوق بشری مطرح باشد و دست کم 20 زندانی به اشکال مختلف از سوی مسئولین زندان تهدید شدند.

چهار تن از زندانیان سیاسی به نام های کاظمینی بروجردی، محمد علی منصوری، عالیه اقدام دوست و حسین سرشومی به تحمل انفرادی محکوم شدند، نقل و انتقالات و تبعید ناخواسته نیز یکی از موارد نقض حقوق زندانیان در آبان ماه بود.

عدم رعایت اصل تفکیک جرایم و نگهداری ده ها زندانی در بند زندانیان معتاد به مواد مخدر و نگهداری بلاتکلیف زندانیان بدون انجام دادگاهی و محاکمه در زندان نیز از دیگر موارد نقض حقوق زندانیان بوده است.

اندیشه و بیان:

در طی آبان ماه دستگاه قضایی دست کم برای 26 تن از فعالین سیاسی و مدنی در حوزه اندیشه و بیان احکام زندان و شلاق را صادر و یا تائید نموده است و 27 تن نیز بازداشت شدند، چهار تن احضار و ده تن نیز مورد محاکمه قرار گرفتند.

در این ماه هم چنین نیروهای امنیتی و شبه نظامی از شش تجمع اعتراضی ممانعت به عمل آورده و یا در آن اختلال ایجاد کردند و کمیته فیلترینگ جمهوری اسلامی نیز بار دیگر ده ها وب سایت مخالفین و منتقدین را فیلتر کرد و ارتش سایبری ایران به عنوان بازوی مخرب سایت یک تلویزیون ماهواره ای را هک نمود.

نیروهای انتظامی در طی ماه گذشته دست کم 234 تن از شهروندان را تحت نام ارازل و اوباش، معتاد و... به صورت فله ای بازداشت کردند.

دانشجویان:

دانشجویان دانشگاه های کشور در آستانه روز های 13 آبان و 16 آذر فشارها و تهدات مختلفی را از سوی دستگاه های ذیربط تحمل کرده و در این بین دست کم چهار تجمع دانشجویی با ممانعت نیروهای امنیتی مواجه شد. دستگاه قضایی برای دست کم ده تن از فعالین دانشجویی احکام زندان صادر کرد و کمیته های انضباطی نیز دست کم 4 دانشجو را از تحصیل محروم و از دانشگاه اخراج کردند.

در طی آبان دست کم هفت تجمع و یا تحصن دانشجویی در قالب های مختلف برگذار شد و دو تشکل صنفی نیز از سوی مسئولین دانشگاه منحل شد و دست کم ده فعال دانشجویی بازداشت و روانه زندان شدند.

کارگران:

در پی اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها و تشدید تحریم های اقتصادی و کمبود نقدینگی برای خرید مواد اولیه تولیدی های مختلف و واردات بی رویه دولت کارگران کارخانجات مختلف کشور بیش از چهارده تجمع اعتراضی برپا کردند که تنها بخش کوچکی از واقعیات مشکلات معیشتی کارگران کشور را نمایان میکند و چه بسا بسیاری از تجمعات به دلیل سانسور و خفقان به ثبت نرسیده است.

در طی آبان ماه ده ها کارخانه و واحد تولیدی از پرداخت حقوق و سنوات صد ها کارگر سرباز زده اند و ده ها کارگر به دلیل اعتراض به عدم دریافت حقوق خود از کار اخراج شدند و دست کم 37 کارگر و فعال حقوق کارگر بازداشت و روانه زندان شدند.

چهار تن از کارگران احکامی چون حبس تعزیری دریافت کرده و دست کم بیست و سه کارگر در حین کار کشته و یا مجروح شدند.

اصناف:

در طی آبان ماه و در حوزه اصناف چهار تجمع اعتراضی از سوی معلمان، کامیون داران، پرستاران و کارمندان به ثبت رسیده است و چندین تن از اساتید دانشگاه تهران احضار و بازجویی شدند از سویی، دو تن از فعالان صنفی معلمان در کرمانشاه احضار و پنج وکیل دادگستری نیز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

اقلیت های مذهبی:

در طی ماه گذشته دست کم 15 تن از شهروندان به دلیل اعتقاد به آئین غیر رسمی ایران و از شهروندان بهایی، سنی و دراویش گنابادی توسط ارگان های مختلف انتظامی و امنیتی بازداشت شدند و برای 56 تن از آنها نیز از سوی دستگاه قضایی حکم زندان، شلاق و جریمه نقدی صادر شده است.

یورش به مراسم اهل سنت در کردستان و ممانعت از اجرای آئین دروایش از دیگر موارد نقض حقوق بشر در حوزه اقلییت های مذهبی بوده است و در این بین گذرنامه یک فعال مذهبی اهل سنت نیز توقیف شده و یک دانش آموز بهایی نیز به دلیل دفاع از آئینش از مدرسه اخراج شد.

اقلیت های قومی:

در طی آبان ماه دست کم شانزده تن از شهروندان به دلیل خواسته های قومی و زبانی بازداشت و برای دست کم ده تن از شهروندان نیز حکم زندان صادر شد.

در طی این ماه و در تدوام کشتار کاسبکاران مرزی تحت عنوان مبارزه با ورود کالای قاچاق دست کم پنج تن از شهروندان در نقاط مرزی کردستان و بلوچستان بر اثر تیر اندازی ماموران کشته شدند.

اعدام:

در طی آبان ماه 15 تن از زندانیان به اتهام قتل و قاچاق مواد مخدر در زندانهای کشور اعدام شدند که در این بین یک تن از زندانیان به اتهام سیاسی در بلوچستان اعدام شد و هم چنین برای بیست تن از زندانیان نیز حکم اعدام صادر شده است از سوی دیگر معاون بخش کنسولی وزارت خارجه افغانستان از صدور 127 حکم اعدام در طی سه ماه گذشته برای اتباع افغانی بازداشت شده در ایران خبر داده است

حکم شلاق پنج تن از شهروندان در ملاء عام اجرا شده است و حکم قطع عضو یک زندانی اجرا و برای یک زندانی نیز چنین حکمی صادر شده است، هم چنین حکم 74 ضربه شلاق یک زندانی سیاسی نیز در زندان رجایی شهر اجرا شد.

خودکشی یک زندانی زن در زندان مخوف گوهردشت

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" یک زن زندانی در زندان گوهردشت کرج برای رهایی یافتن از شرایط قرون وسطایی اقدام به خودکشی نمود.
روز دوشنبه اول آذر ماه یک زن زندانی بنام لیلا در بند زنان زندان گوهردشت کرج برای رهایی یافتن از اذیت وآزارها و شرایط قرون وسطایی حاکم بر بند زندان که چند برابر بند مردان می باشد اقدام به خودکشی نمود . تعلل و عدم انتقال به موقع و همچنین عدم رسیدگی پزشکی گفته می شود که منجر به مرگ وی شده است.
قتل و خودکشی در زندانهای ولی فقیه و بخصوص زندان گوهردشت کرج تبدیل به امری معمول شده است و تقریبا هر هفته از بندهای مختلف گزارشهایی از قتل و یا خودکشی زندانیان می رسد.
زندانیان که از حقوق اولیه خود محروم هستند حقوقی مانند داشتن غذا،رسیدگی پزشکی،عدم داشتن فضای لازم که بصورت تراکم انفجاری زندانیان در محیطهای محصور و بسیار کوچک که گاها 3 الی 4 برابر ظرفیت آن زندانی در آن جای می دهند،شکنجه های ضد بشری مانند شکستن دست و پا و دندان و دندها و سایر اعضای بدن زندانیان،رفتارهای وحشیانه و تحقیر آمیز و موارد متعدد دیگر راهی برای زندانی باقی نمی گذارد جز خودکشی .
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، ایجاد شرایط و محدودیتهای قرون وسطایی عامل اصلی خودکشی و قتل زندانیان بی دفاع و اسیر در زندان می باشد را محکوم می کند واز کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار پایان دادن به سکوت خود که تا به حال باعث مرگ تعداد زیادی از زندانیان در ایران شده است و همچنین خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در زندانهای ولی فقیه است.

اول آذر 1389 برابر با 22 نوامبر 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل گزارشگر ویژه زنان سازمان ملل متحد
عفو بین الملل

هشدار سازمان پزشكي قانوني: سونامي مواد روانگردان در راه است

روزنامه ابتکار: هشدارهايي که چند سال است خبر از زياد شدن مصرف روان گردان‌ها در ميان جوانان کشور دارد و در شرايطي که پليس، کارشناسان اين حوزه و وزير بهداشت بارها و بارها از خطرات اين مواد گفته اند، روز گذشته رئيس سازمان پزشک قانوني بار ديگر بر جدي بودن خطر اين مواد اشاره کرد و از مرگ 3هزار نفر بر اثر اين مواد خبر داد. او اعلام کرد: «سونامي مواد روانگردان در راه است.»اين مسئله درحالي است که هنوز در قوانين کشور در مورد شيشه و مواد روانگردان کاستي احساس شده و با وجود دستور رهبري براي ابلاغ قانون جديدي که شيشه و مواد روانگردانر ا جزو مواد مخدر قرار داده است، هنوز اين امر در دستگاه‌هاي دولتي تحقق نيافته است.
رئيس سازمان پزشكي قانوني كشور گفت: سونامي مواد روانگردان در راه است، مسئولان به فكر باشند.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان پزشكي قانوني كشور، دكتر احمد شجاعي در اولين روز دوره آموزشي آشنايي با مواد مخدر و روش‌هاي تشخيص آن، افزود: از آنجائيكه داروهاي خياباني به صورت ناخالص تهيه مي‌شود و همواره حاوي مواد افزودني بسيار است با رواج مصرف اين گونه مواد بالاخص در فرم تزريقي، شاهد افزايش مرگ و مير ناشي از سوء‌مصرف آنها هستيم به طوري‌كه در سال گذشته بيش از سه هزار نفر جان خود را در اثر مصرف مواد مخدر از دست داده‌اند.
وي افزود: معضل اعتياد به عنوان يكي از چهار آسيب اجتماعي مطرح در جامعه، حلقه رابط بين 3 معضل ديگر يعني فقر، بيكاري و طلاق است.بنا بر آمار رسمي حدود 2 ميليون معتاد به مواد مخدر در كشور وجود دارد و از جمعيت 70 ميليوني ايران، 10 ميليون نفر به طور مستقيم با معضل اعتياد دست به گريبان هستند.
رئيس سازمان پزشكي قانوني كشور با اشاره به ورود مواد مخدر صنعتي به كشور يادآور شد: در 5 سال اخير با ورود مواد مخدر صنعتي، الگوي مصرف مواد نيز در جامعه تغيير كرده است به طوري‌كه از مصرف مواد سنتي مانند ترياك، شيره و حشيش به مصرف مواد صنعتي مانند هروئين، كراك و شيشه و طريقه مصرف از تدخين و خوراكي به تزريقي گرايش پيدا كرده است.وي يكي از چالش‌هاي پيش روي دستگاه قضايي را مسئله روان گردان‌ها دانست و گفت: روانگردان‌ها به مواد شيميايي گفته مي‌شود كه بر روي عملكرد مغز اثر گذاشته و منجر به تغييرات رفتاري، شناختي، خلقي و همچنين درجه هوشياري در فرد مصرف‌كننده مي‌شود.
دكتر شجاعي افزود: از جمله مواد روان‌گردان سنتي مورد استفاده حشيش يا كانابيس است ولي با ورود مواد روان‌گردان جديد در چند دهه اخير در دنيا اين دسته از تركيبات شديداً مورد سوء مصرف قرار گرفته‌اند.به گفته وي سوء مصرف مواد توهم‌زا مانند اكستازي، LSD، فن سيكليدين و در راس آنها آمفتامين‌ها سونامي سوء‌مصرف مواد روان‌گردان را تداعي مي‌كند.
رئيس سازمان پزشكي قانوني كشور با اشاره به افزايش ارتكاب جرايم خشونت‌بار در زمان مصرف روانگردان‌ها، خاطرنشان كرد: يكي از معضلات سيستم قضايي در برخورد با روان‌گردان ها، افزايش ارتكاب جرايم خشونت‌بار بالاخص قتل در زمان مصرف اين مواد است.دكتر شجاعي گفت: از آنجائيكه استفاده از اين مواد باعث ايجاد اختلالات رفتاري از قبيل پرخاشگري، رفتارهاي تهاجمي، عدم درك زمان و مكان و اختلالات شناختي در افراد مي‌شود، همواره احتمال بروز حوادث و جرايم در زمان مصرف اين مواد مطرح است. به همين دليل قضات و محاكم همواره با اين سوال مواجه هستند كه آيا متهم در حين ارتكاب جرم تحت تاثير اين مواد بوده است يا خير؟
وي بحث درمان اعتياد را معضل ديگر دستگاه قضايي در حوزه مواد مخدر دانست و اظهار داشت: درمان اعتياد از ديرباز يكي از دغدغه‌هاي سيستم بهداشتي درماني كشور و همچنين خانواده‌هاي افراد معتاد بوده است به طوري‌كه خانواده‌ها براي نجات و درمان همسر و فرزندان خود دست به هر اقدامي مي‌زنند.وي يادآور شد: اين موضوع خود زمينه‌ساز پيدايش انواع روش‌هاي درماني شده است. از طرف ديگر ارائه داروهاي خياباني درمان اعتياد خود به نوعي صنعت زيرزميني تبديل شده است كه متاسفانه روز به روز شاهد گسترش آن هستيم.

جلوگیری از ورود محسن رضایی به حسینیه صنف لباس فروشها

سایت سحام نیوز: حسین الله‌کرم یکی از رهبران لباس شخصی‌ها مانع از ورود محسن رضایی به حسینیه صنف لباس فروش‌ها (هیات منصور ارضی) در چهار راه مخبرالدوله تهران شد.

وب‌سایت انصار‌نیوز گزارش کرده محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، سه‌شنبه گذشته که برای شرکت در مراسم روز عرفه به صنف لباس فروشان رفته بود با مخالفت حسین الله‌کرم نتوانست وارد حسینیه این صنف شود.

این وب‌سایت گزارش کرده الله‌کرم با ورود محسن رضایی به داخل حسینیه مخالفت کرده و به اطرافیان خود که در آنجا حضور داشتند، گفته است: «به او بگویید نمی‌تواند داخل برود، در خیابان جا هست همان جا بنشیند.»

گروهی از اطرافیان حسین الله‌کرم از محسن رضایی به عنوان فردی یاد کرده‌اند که به دنبال ایجاد اختلاف در هیات‌های مذهبی است.

منصور ارضی نیز در این مراسم هشدار داده بود:‌«سران فتنه نقشه کشیده‌اند که هیاتی‌ها را بر هم بزنند و نفاق و دشمنی را در بین هیاتی‌ها بوجود بیاورند، چون این هیاتی‌ها بودند که در مقابل فتنه‌گران ایستادند و آنها را در هم کوبیدند.»

شب اول ماه رمضان امسال نیز محسن رضایی هنگامی که قصد داشت در مجلس مناجات منصور ارضی در مسجد ارک شرکت کند، از سوی چند نفر مورد تعرض قرار گرفت.

رضایی یکی از نامزدهای دوره دهم ریاست جمهوری بود. وی در بین نامزدهای رسمی انتخابات، آخرین فردی بود که به صحنه وارد شد.

محسن رضایی پس از انتخابات به نتایج اعلام شده اعتراض کرد اما بعد از مدتی از پیگیری شکایت خود صرف‌نظر کرد.

برخی محافظه‌کاران به موضع‌گیری‌های محسن رضایی پس از انتخابات انتقاد دارند و او را یکی از عوامل ایجاد اختلاف در میان جناح اصول‌گرا می‌دانند.

معاينه بارداری 30 هزار دانشجوی جديد

25درصد بارداري ها در کشور ناخواسته است
معاينه بارداري 30 هزاردانشجوي جديد
23درصد دختران زير 20 سال در معرض حاملگي زودرس هستند

روزنامه مردمسالاری: آمار 25 درصدي بارداري ناخواسته، 23درصد افراد در معرض حاملگي زودرس و... در حالي اعلا م مي شود که وزارت بهداشت اظهار مي کند که سند بهداشت باروري جوانان دردست تدوين است واين موضوع دراولويت هاي اين وزارت خانه قرار مي گيرد.
مدير کل سلامت جمعيت خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: حدود 25درصد بارداري ها در زوج هاي جوان به صورت ناخواسته است و وزارت بهداشت با اجرايي برنامه هاي مختلف درصدد کاهش اين آمار است. به گزارش فارس، محمد اسماعيل مطلق افزود: سند سلامت باروري جوانان تمام ابعاد جسمي، رواني و روحي را در بر مي گيرد و براي تحقق اهداف هر يک از اين ابعاد بايد ارگان هاي مختلف مداخله کنند. وي گفت: در زمينه ازدواج وزارت بهداشت افزايش ساعت کارگاه ها و مشاوره هاي آموزشي قبل از ازدواج را مورد توجه قرار داده است و ساعات اين کارگاه ها از نيم ساعت به 2 ساعت افزايش پيدا مي کند. مدير کل سلامت جمعيت خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: تاليف کتاب هاي آموزشي قبل از ازدواج در ابعاد مختلف و ارائه مشاوره هاي قبل از بارداري و حين بارداري و انجام معاينات مختلف در اين دوره ها از برنامه هاي مورد نظر وزارت بهداشت است که در سند بهداشت باروري جوانان نيز مورد توجه قرار گرفته است. مطلق گفت: حدود 25 درصد بارداري ها در زوج هاي جوان به صورت ناخواسته است که وزارت بهداشت با اجراي برنامه هايي مختلف درصدد کاهش اين آمار است. وي اضافه کرد: در سال جاري 30 هزار دانشجوي ورودي جديد دانشگاه هاي علوم پزشکي تحت معاينه قرار مي گيرند. برنامه ريزي هاي لازم براي ارائه مشاوره هاي قبل از ازدواج به صورت رايگان در در منازل به مدت 3 ماه صورت گرفته است و هدف اصلي از اين برنامه ريزي ها آموزش زوج ها براي آمادگي آنها براي بچه دار شدن به صورت مسئولانه، آگاهانه و داوطلبانه است.
مدير کل سلامت جمعيت خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: 10 روش جلوگيري از بارداري در دنيا وجود دارد، تمام اين روش ها در مراکز بهداشتي و درماني ايران ارائه مي شود و افراد مي توانند از هر يک از روش هاي مورد نظر استفاده کنند که البته تمام اين روش ها به صورت رايگان ارائه مي شود. وي افزود: حذف برخي از آزمايشات قبل از ازدواج و اضافه کردن آزمايشات ديگر در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد، در حال حاضر برنامه ريزي براي اضافه کردن آزمايش ايدز و آزمايش مواد مخدر به آزمايشات پيش از ازدواج هستيم، البته اين امر هنوز قطعي نيست. همچنين نظر وزارت بهداشت اين است که آزمايش (آزمايش سفليس) از آزمايش هاي قبل از ازدواج حذف شود; چرا که موارد ابتلا به اين بيماري بسيار اندک شده است. مديرکل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکي گفت: حقوق بهداشت باروري از مهمترين حقوق جوانان است. به گزارش ايرنا،محمد اسماعيل مطلق افزود: حق برخورداري از سلامت باروري و اتخاذ تصميم براي باروري (شامل ازدواج و تشکيل خانواده)، مساله تعداد، زمان و فاصله بين فرزندان، دسترسي به اطلاعات براي بکارگيري اين تصميم ها، حق برخورداري از عدالت بين زنان و مردان و حق ايمني در برابر بارداري از جمله موارد حقوق بهداشت باروري جوانان است.
اين مقام مسوول در وزارت بهداشت همچنين يادآورشد: سند بهداشت باروري جوانان در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي در حال تدوين است که نتايج آن ظرف چند روز آينده اعلام مي شود. وي گفت: اهميت بهداشت باروري جوانان در آنجاست که سالانه 585 هزار زن به دليل عوارض بارداري در جهان ، جان خود را از دست مي دهند. طبق سرشماري هاي سال هاي گذشته در کشور 14 درصد دختران در سن 10 تا 14 و 19 درصد دختران نيز در سنين 15 تا 19 سالگي ازدواج مي کنند و اين به آن معناست که 23 درصد دختران زير 20 سال مزدوج در معرض حاملگي زودرس قرار دارند. يک سوم از اين نوجوانان در سال اول ازدواج خود باردار مي شوند. مديرکل دفتر سلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: دستيابي به حقوق باروري جوانان، وسيله اي براي رشد اقتصادي و اجتماعي جامعه است. اين مقام مسوول در وزارت بهداشت افزود: سلامت خانواده، بستر سلامت جامعه است چراکه خانواده ناسالم، محيط اصلي پيدايش آسيب هاست.

اعلام افزايش قيمتها؛ مقدمه چيني براي هدفمندي در آذر

تأييدها جدي تر و تکذيب ها کمرنگ تر شد؛

روزنامه قدس: در حالي که طي روزهاي اخير عطش اعلام قيمتهاي جديد و زمان هدفمندي يارانه ها مردم، بازار و توليدکنندگان و صادرکنندگان را در برگرفته است، گمانه زني ها از احتمال اجراي اين قانون از نيمه آذر يا پايان همين ماه خبر مي دهد. اين در حالي است که ديشب کارت سوخت خودروها احتمالاً براي آخرين نوبت با بنزين 100 توماني شارژ شد. در عين حال، وزير نيرو نيز براي آماده شدن مردم خبر داد که قيمتهاي جديد قبوض از اسفند ماه اعمال مي شود.

قيمتهاي جديد برق از اسفند ماه

وزير نيرو با اعلام تازه ترين خبرهاي يارانه اي به فارس، از اعلام نهايي قيمت برق از سوي دولت و امکان صدور قبض يک ماهه براي 74 درصد مصرف مشترکان خبر داد و گفت: سناريوهاي برق بسته شده است و مردم اثر هدفمندي يارانه ها را در قبض هاي برق از نيمه اسفند ماه خواهند ديد. مجيد نامجو افزود: سناريوهاي برق بسته شده است، اما اينکه چه زماني سناريوي برق، گاز و حاملهاي انرژي با هم اعلام شود، اين را هيچ کس نمي داند.نامجو در پاسخ به اين سؤال که مردم نگران هستند از چه زمان بايد صرفه جويي را آغاز کنند، اظهار داشت: مردم صرفه جويي را از هر لحظه اي که آغاز کنند، به نفعشان است.وزير نيرو در پاسخ به اين سؤال که گفته مي شد قيمت جديد برق از آذرماه اعمال مي شود، گفت: ما هم فکر مي کرديم در آذرماه اين اتفاق رخ دهد، اما در حال حاضر خبري از اينکه اين اتفاق در چه ماهي رقم خواهد خورد نداريم و هنوز هم که آذرماه تمام نشده است.

وضعيت بنزين در آذرماه

سخنگوي کميسيون ويژه مجلس، در پي شارژ سهميه بنزين آذرماه پيش بيني کرد چنانچه طبق گفته رئيس جمهور طي دو سه هفته آينده قيمت حاملهاي انرژي افزايش يابد، در آذر ماه بنزين دو قيمتي خواهيم داشت و آنچه با کارت در اختيار مردم قرار مي گيرد 300 تا 400 تومان و قيمت آزاد هم 500 تا 600 تومان خواهد بود.
کاظم دلخوش در گفتگو با مهر، با اشاره به تصميم دولت در شارژ سهميه بنزين آذرماه گفت: با اين روندي که دولت در پيش گرفت، قيمتهاي حاملهاي انرژي آذرماه نيز افزايش نمي يابد.وي گفت: من معتقدم برنامه دولت اين است که اجراي هدفمند کردن يارانه ها را به پايان سال بکشاند و نرخي را که براي افزايش قيمت حاملهاي انرژي اعلام مي کند، به سال 90 نيز تسري دهد و ما در سال 90 شاهد افزايش قيمت مجدد نباشيم.
سخنگوي کميسيون ويژه مجلس در پاسخ به اين سؤال که آيا زمان برداشت از يارانه نقدي واريزي به حساب مردم نيز به تأخير خواهد افتاد، گفت: فعلاً چيزي مشخص نيست. از تصميم دولت بي خبريم، اما طبق رويه معمول بايد به اين شيوه عمل شود که تا زماني که قيمت حاملهاي انرژي افزايش نيافته، اجازه برداشت از يارانه نقدي به مردم داده نشود.

سهميه بنزين آذر منافاتي با هدفمندي ندارد

رئيس ستاد مديريت حمل ونقل و سوخت گفت: سهميه بنزيني که براي آذر اعلام کرديم، هيچ منافاتي با هدفمند کردن يارانه ها ندارد و از فردا مي توان اين قانون را اجرا کرد. محمد رويانيان اظهار داشت: مسلماً نرخ گازوئيل در هدفمند کردن يارانه ها تغيير خواهد کرد اما ميزان و زمان آن توسط دولت و رئيس جمهور تعيين مي شود.
رويانيان اظهار داشت: در هر شهري افزايش کرايه ها براساس فرمول استخراج شده است و فرمانداران آن را اعمال خواهند کرد، چنانکه اين افزايش کرايه در سراوان، تهران، اصفهان و رشت متفاوت خواهد بود.

وضعيت نرخ کرايه مسافر و بار

در جلسه کارگروه حمل و نقل عمومي و مديريت مصرف سوخت که به رياست معاون اول رئيس جمهور برگزار شد، مديريت نرخ کرايه مسافر و بار در آژانسها و اتومبيلهاي کرايه و وانت بارهاي تحت نظارت اتحاديه هاي صنفي، مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
به گزارش مهر، در اين جلسه محمدرضا رويانيان رئيس ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت کشور، متوسط افزايش کرايه حمل و نقل عمومي پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها را 10 درصد اعلام کرده است.

تمهيدات دولت براي فرآورده هاي گوشتي

معاون اول رئيس جمهور، آمار ارايه شده از سوي وزارت جهاد کشاورزي مبني بر پيش بيني هاي لازم براي تأمين و توليد گوشت قرمز، تخم مرغ، گوشت مرغ، جوجه يکروزه و نهاده هاي دام و طيور را رضايت بخش دانست.
به گزارش ايسنا، محمدرضا رحيمي در جلسه کارگروه کنترل بازار، با بيان اينکه وزارت جهاد کشاورزي تاکنون در اجراي تمهيدات لازم براي هدفمند کردن يارانه ها اقدامهاي خوبي انجام داده است، از وزارت جهاد کشاورزي خواست با تداوم برنامه ريزيهاي منسجم، ترتيبي اتخاذ نمايد تا اقلامي همچون مرغ، تخم مرغ، گوشت قرمز و نهاده هاي دامي در زمان اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها با افزايش قيمت مواجه نشود.

پودر شوينده گران نمي شود

نايب رئيس انجمن صنايع شوينده، بهداشتي و آرايشي ايران از افزايش نيافتن قيمت پودر شوينده پس از اجراي طرح هدفمندي يارانه ها خبر داد.به گزارش مهر، سيدمصطفي مقدسي ضمن اعلام همراهي و هماهنگي با دولت در زمينه اجراي اين طرح افزود: انجمن صنايع شوينده و بهداشتي و آرايشي، افزايش قيمتي در محصولات توليدي در اين زمينه نخواهد داشت.

یک روزنامه نگار دیگر به حبس محکوم شد

دانشجونیوز: زینب کاظم‌خواه، روزنامه‌نگار ادبی که پیش از این با بخش فرهنگی و ادبی خبرگزاری ایسنا و با نشریاتی مانند مهرنامه و نافه همکاری می‌کرد، به چهار ماه حبس تعزیری و پنج سال حبس تعلیقی محکوم شد.

زینب کاظم‌خواه هجدهم بهمن ماه سال گذشته با یورش ۹ تن از مأموران وزارت اطلاعات به محل سکونت‌اش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

اتهام زینب کاظم‌خواه شرکت در تظاهرات اعتراضی در مخالفت با نتايج انتخابات بحث‌برانگیز ریاست جمهوری در ۲۲ خردادماه سال گذشته اعلام شده بود.

اعلام آماده ‌باش دولت به مسئولان پمپ ‌بنزین‌ ها

سایت کلمه: در حالی که مسئولان دولتی حاضر به اطلاع‌رسانی صریح و شفاف درباره‌ی زمان و چگونگی افزایش قیمت‌ها نیستند و اعلام کرده‌اند که افزایش قیمت‌های اقلام مختلف را یکجا و به طور ناگهانی خبر خواهند داد، رئیس انجمن جایگاه داران سوخت سراسر کشور از اعلام آماده‌باش دولت به مسئولان پمپ‌بنزین‌ها و حضور شبانه پمپ‌بنزین‌داران در محل کار خود خبر داد تا این احتمال پررنگ‌تر از قبل شود که در یکی از همین شب‌ها، افزایش قیمت بنزین اعلام خواهد شد.

صبح امروز وزیر رفاه خبر داد که عصر امروز قیمت جدید حامل‌های انرژی اعلام خواهد شد. هرچند این خبر توسط روابط عمومی وزارت رفاه تکذیب شد و تا ساعت انتشار این مطلب هم خبری از اعلام تغییر قیمت‌ها نیست، اما گزارش‌های رسانه‌ها نشان می‌دهد که به زودی – شاید همین امشب و یا چند روز آینده – دولت به انتظارها پایان دهد و روند افزایش قیمت‌ها را آغاز کند و به نظر می‌رسد تکذیب این خبر هم به خاطر لو رفتن موضوعی است که نباید منتشر می‌شد!

خبرگزاری مهر در این خصوص، دو روز قبل گزارش داد که احمدی نژاد قصد دارد به زودی قیمت جدید ۷ حامل انرژی (بنزین، گازوئیل، نفت سفید، نفت کوره، گاز مایع، گاز طبیعی و برق) را به صورت ناگهانی اعلام کند.

دو روز قبل، نشست ویژه‌ای در دولت، به ریاست معاون اول احمدی نژاد و با حضور مسئولان وزارت نفت، ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت و برخی از دستگاهها به منظور تعیین تکلیف قیمت و نحوه عرضه بنزین در کشور تشکیل شد که خروجی اعلام شده از این جلسه، تکرار سهمیه‌های مهر و آبان در آذر ماه است؛ اما بعید نیست که جلسه ویژه مذکور، نتایج دیگری هم داشته که هنوز اعلام نشده است، نتایجی همچون احتمال تک‌نرخی شدن و آزادسازی نسبی قیمت بنزین از اواسط آذرماه که جسته و گریخته از زبان برخی نمایندگان مطرح شده است.

در این راستا، برخی کارشناسان هم معتقدند که دولت با اعلام تداوم سهمیه‌بندی بنزین در آذرماه، قصد انحراف افکار عمومی و کنترل فضای روانی انتظار تورمی را داشته است.

این احتمال با توجه به اظهارات امروز بیژن حاج محمدرضا، رئیس انجمن جایگاه داران سوخت سراسر کشور، تقویت می‌شود. او در مصاحبه‌ای از اعلام آماده‌باش مسوولان شرکت ملی پخش فراورده های نفتی از ۱۲ روز قبل برای اعلام یکباره افزایش قیمت بنزین و گازوئیل خبر داده است.

رئیس صنف پمپ‌بنزین‌داران همچنین اعلام کرده است که: “مسوولان جایگاه‌ها از ساعت ۱۱ تا ۱۲:۳۰ هر شب با حضور در جایگاه‌ها و هماهنگی‌های لازم، خود را برای اعلام یکباره قیمت حامل‌ها آماده کرده‌اند.”

روزنامه خبر هم در این باره گزارش داد که یکشنبه شب (دیشب) و در آخرین ساعات ماه آبان، صف‌های طولانی در مقابل جایگاه‌های بنزین در تهران تشکیل شده بود. بر اساس این گزارش، “یکشنبه شب در مقابل اکثر جایگاه بنزین در بهترین حالت بیش از ۶۰ خودرو برای سوخت گیری در انتظار بودند و همین امر باعث شده بود تا زمان سوخت‌گیری در اخرین روز آبان ماه به بیش از یک ساعت برای هر راننده خودرو افزایش یابد، زمانی که در شرایط آتی کمتر از ۱۰ دقیقه به طول می انجامد.”

بر اساس این گزارش، دلیل این صف های طویل شایعاتی بود که این روزها بسیار به آن دامن زده شده و اغلب مردم با استدلال افزایش قیمت بنزین یکشنبه شب به جایگاه ها مراجعه کرده بودند تا از آخرین قطره های بنزین ۱۰۰ تومانی و ۴۰۰ تومانی استفاده کنند. در گزارش سایت این روزنامه همچنین آمده است: “با انتشار خبری به نقل از وزیر رفاه و تامین اجتماعی که گفته است بعداز ظهر اولین روز آذرماه قیمت های جدید حامل های انرژی اعلام خواهد شد، به نظر می رسد شایعات یکشنبه شب چندان بی اساس نباشد.”

اسامی بازداشت شدگان در آبان ماه 89

خبرگزاری هرانا - در طی آبان ماه دست کم 97 تن از فعالین سیاسی، مدنی و قومی و مذهبی در ایران از سوی نهاد ها و ارگان های اطلاعاتی و امنیتی بازداشت شدند، اسامی 55 تن از این افراد توسط واحد آمار و نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران جمع آوری شده است.

شایان ذکر است، دست کم 234 تن از شهروندان نیز در طی مهر ماه به صورت فله ای تحت عناوین مختلفی بازداشت شدند. 1. سلیم آروم ، معلم درتاریخ آبان 89 در بوکان بازداشت شد
2. مهندس آریایی ، مسئول حوزه سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در شهرستان ماهشهر درتاریخ 19 آبان 89 در خوزستان بازداشت شد
3. حافظ اسماعیل ، درتاریخ 10 آبان 89 در زاهدان بازداشت شد
4. عمر اسماعیل پور ، فعال کارگری درتاریخ 20 آبان 89 در نقده بازداشت شد
5. ابراهیم اسماعیلی ، فعال کارگری درتاریخ 17 آبان 89 در نقده بازداشت شد
6. سيما اشراقي ، درتاریخ 2 آبان 89 در مشهد بازداشت شد
7. سیامک ایقایی ، شهروند بهایی درتاریخ 15 آبان 89 در سمنان بازداشت شد
8. زینب بحرینی ، رییس ستاد جوانان میرحسین موسوی در فارس درتاریخ 23 آبان 89 در شیراز بازداشت شد
9. محسن برزگر ، فعال دانشجوئی درتاریخ 16 آبان 89 در بابل بازداشت شد
10. حسن بهرامی ، درتاریخ 1 آبان 89 در قم بازداشت شد
11. روفیا بیدقی ، شهروند بهایی درتاریخ 16 آبان 89 در سمنان بازداشت شد
12. روفيا بيدقي ، شهروند بهایی درتاریخ 16 ابان 89 در سمنان بازداشت شد
13. حسین پرهیزگار ، فعال دانشجویی درتاریخ 10 آبان 89 در ساری بازداشت شد
14. سعید ترابیان ، فعال کارگری درتاریخ 12 آبان 89 در کرج بازداشت شد
15. مرتضی تقی پور ، فعال سابق دانشجویی دانشگاه خواجه نصیر درتاریخ 22 آبان 89 در تهران بازداشت شد
16. محمود توکلی ، درتاریخ 19 آبان 89 در خوزستان بازداشت شد
17. مهری جوان محجوب دوست ، درتاریخ 25 آبان 89 در مکان نامعلوم بازداشت شد
18. طيبه حسيني ، هوادار آیت الله بروجردی درتاریخ 17 آبان 89 در تهران بازداشت شد
19. نعمت حیدری ، دراویش نعمت اللهی گنابادی درتاریخ 18 آبان 89 در لرستان بازداشت شد
20. نازنین خسروانی ، روزنامه‌نگار درتاریخ 12 آبان 89 در تهران بازداشت شد
21. صدیق خسروی ، فعال کارگری درتاریخ 17 آبان 89 در نقده بازداشت شد
22. عبدالرضا دائمی ، دراویش نعمت اللهی گنابادی درتاریخ 18 آبان 89 در لرستان بازداشت شد
23. محمدرضا دنیادیده ، درتاریخ 1 آبان 89 در قم بازداشت شد
24. علیرضا شریفی ، عضو شورای سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی در خوزستان درتاریخ 19 آبان 89 در خوزستان بازداشت شد
25. محمد رضا صادقي ، هوادار آیت الله بروجردی درتاریخ 17 آبان 89 در تهران بازداشت شد
26. سارا صباغيان ، وکیل دادگستری درتاریخ 22 آبان 89 در تهران بازداشت شد
27. رويا عراقي ، هوادار آیت الله بروجردی درتاریخ 17 آبان 89 در تهران بازداشت شد
28. مريم عظيمي ، هوادار آیت الله بروجردی درتاریخ 17 آبان 89 در تهران بازداشت شد
29. نرگس غفارزاده ، هوادار آیت الله بروجردی درتاریخ 17 آبان 89 در تهران بازداشت شد
30. غلامرضا غلامحسینی ، فعال کارگری درتاریخ 12 آبان 89 در کرج بازداشت شد
31. رحیم فرجی ، دراویش نعمت اللهی گنابادی درتاریخ 18 آبان 89 در لرستان بازداشت شد
32. سید اصغر فرموسوی ، درتاریخ 1 آبان 89 در قم بازداشت شد
33. سید ایوب فرموسوی ، درتاریخ 1 آبان 89 در قم بازداشت شد
34. عادل فنائيان ، شهروند بهایی درتاریخ 24 آبان 89 در سمنان بازداشت شد
35. رزا قراچورلو ، وکیل دادگستری درتاریخ آبان 89 در تهران بازداشت شد
36. علی قلی‌زاده ، فعال دانشجویی درتاریخ 14 آبان 89 در مشهد بازداشت شد
37. کاوه قلیزاده ، درتاریخ آبان 89 در بوکان بازداشت شد
38. رضا قوامی ، دراویش نعمت اللهی گنابادی درتاریخ 18 آبان 89 در لرستان بازداشت شد
39. عليرضا کيانی ، فعال دانشجویی درتاریخ 16 آبان 89 در مازندران بازداشت شد
40. مريم كرباسي ، وکیل دادگستری درتاریخ 22 آبان 89 در تهران بازداشت شد
41. مريم كيان‌ارثي ، وکیل دادگستری درتاریخ 22 آبان 89 در تهران بازداشت شد
42. بهروز لاجورد ، درتاریخ آبان 89 در سقز بازداشت شد
43. فيروز مالكي ، درتاریخ آبان 89 در سقز بازداشت شد
44. محمد مجید زاده ، شهروند کرد درتاریخ آبان 89 در سقز بازداشت شد
45. نادر مجیدیان ، ورزشکار درتاریخ 19 آبان 89 در سقز بازداشت شد
46. علی محمدیان ، هنرمند درتاریخ آبان 89 در سقز بازداشت شد
47. رزگار مرادی ، درتاریخ آبان 89 در سقز بازداشت شد
48. علیرضا مرادی ، فعال دانشجویی درتاریخ 16 آذر 88 در تهران بازداشت شد
49. سردار مقدم ، رییس ستاد کمیته ایثارگران میر حسین موسوی درتاریخ 19 آبان 89 در مکان نامعلوم بازداشت شد
50. محمدرضا مقیسه ، عضو کمیته پیگیری امور بازداشت شدگان و آسیب‌دیدگان پس از انتخابات ریاست درتاریخ 2 آبان 89 در تهران بازداشت شد
51. مهدی نظام الاسلامی ، نماینده بروجرد در دوره ششم مجلس درتاریخ 5 آبان 89 در مکان نامعلوم بازداشت شد
52. محمدحسین نیری ، وکیل دادگستری درتاریخ آبان 89 در تهران بازداشت شد
53. جلاير وحدت ، درتاریخ 2 آبان 89 در مشهد بازداشت شد
54. شفیق هادوی ، فرزند محمد امین هادوی فعال اقتصادی درتاریخ 4 آبان 89 در تهران بازداشت شد
55. فروغ همت يار ، هوادار آیت الله بروجردی درتاریخ 17 آبان 89 در تهران بازداشت شد

بازجویی و تهدید زندانی سیاسی ارژنگ داوودی

بازجویی و تهدید زندانی سیاسی ارژنگ داوودی توسط بازجویان وزارت اطلاعات

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی سیاسی ارژنگ داودی به بند سپاه زندان گوهردشت کرج برده شد و چند ساعت مورد بازجویی و تهدید بازجویان وزارت اطلاعات قرار گرفت.
روز دوشنبه اول آذر ماه زندانی سیاسی ارژنگ داودی به بند سپاه شکنجه گاه بازجویان وزارت اطلاعات در زندان گوهردشت کرج منتقل گردید و از 10:30 تا ساعت 14:30 مورد بازجویی و تهدید بازجویان وزارت اطلاعات قرار گرفت.برخورد بازجویان با این زندانی سیاسی و حشیانه و غیر انسانی بود.
زندانی سیاسی ارژنگ داودی در حالی مورد بازجویی مامورین وزارت اطلاعات قرار می گیرد که سالها است در زندان بسر می برد و تحت شرایط غیر انسانی قرار دارد و همچنین تنها سر پناه این خانواده که منزل آنها بوده است طی نامه ای که در دادگاه انقلاب موجود است بدستور دفتر ولی فقیه علی خامنه ای خانۀ پلمپ شده این خانواده را به خانمی فروخته اند و خانواده او را آواره نموده اند. به نظر می آید دور جدید بازجویی و تهدید و شکنجه زندانیان سیاسی که سالیان در زندانهای ولی فقیه بسر می برند آغاز شده است.
لازم به یادآوری است که زندانی سیاسی ارژنگ داودی در سال 1382 دستگیر و به سلولهای انفرادی بند سپاه منتقل گردید و توسط فردی بنام مصطفوی مورد شکنجه های وحشیانه و غیر انسانی قرار گرفت.سپس بدستور مصطفوی وحسن زارع دهنوی معروف به حسن حداد( که از دستور دهندگان انتقال دستگیر شدگان اعتراضات گسترده سال گذشته به اردوگاه مرگ کهریزک جهت شکنجه و قتل آنها می باشد ) اموال شخصی او را مصادره و منزل وی را پلمپ نمودند.آنها برای تحت فشار قرار دادن وی، او را به زندانهای بندر عباس و گوهردشت کرج تبعید کردند.آقای داودی در اعتراض به شرایط قرون وسطایی تا به حال چندین بار اقدام به اعتصاب غذا نموده است ودر آخرین بار 74 روز در اعتصاب غذا بسر برد.
تصمیم گیری در مورد سرکوب زندانیان سیاسی توسط ولی فقیه علی خامنه ای گرفته می شود و بوسیلۀ قوۀ قضاییه و بازجویان وزارت اطلاعات (شکنجه گران) و مسئولین زندانها به اجرا گذاشته می شود.
فعالین حقوق بشر ودمکراسی در ایران،بازجویی و تهدید زندانیان سیاسی که سالیان در بازداشت غیر قانونی و غیر انسانی بسر می برند را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در زندانهای ولی فقیه است.

اول آذر 1389 برابر با 22 اکتبر 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل


°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : م.ش.

 به حکم احمدی نژاد یک متقلب جدید و از راه رسیده رئیس جمعیت هلال احمر شد



شنبه 17 مهر ماه سال 1389


احمدی نژاد طی حکمی "ابوالحسن فقیه" را بعنوان رئیس جدید جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی منصوب کرد.

 او در حکم خود نوشت:

«به موجب این حکم جنابعالی را که دارای دانش و تجربیات ارزنده و سوابق اجرایی مفید هستید، به مدت چهار سال بسمت رئیس جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران منصوب می‌کنم»
آن سوابق اجرائی ارزنده و دانش و تجربیات مندرج در این حکم، چنین است که می خوانید:

ابوالحسن فقیه در سال 1368 در رشته پزشکی در دانشگاه تهران پذیرفته شد ولی در سال 1373 مشخص شد که نامبرده با استفاده از سهمیه رزمندگان وارد دانشگاه شده است. بررسی های بعدی نشانگر مخدوش بودن مدارک ارائه شده وی برای ورود به دانشگاه بود و نهایتا مشخص شد که مدارک ارائه شده مربوط به برادر وی بوده و با دستکاری بنام وی تغییر یافته است. پس از مدت ها کشاکش ایشان در سال پنجم تحصیل از دانشگاه اخراج شد. بنابراین، ایشان بر خلاف آنچه در حکم احمدی نژاد قید شده دکتر نیست و این یک عنوان جعلی است. حتی وی فاقد شماره نظام پزشکی است.
در ادامه، بخشی از مصاحبه رئیس جدید حلال احمر را، در تاریخ 16 مهر 1388، زمانی که وی رئیس سازمان بهزیستی بوده، با "جام جم آنلاین" بخوانید:
خبرنگار دیگری از وی پرسید: شما متولد سال 1352 هستید و اعلام کرده بودید که سابقه جبهه دارید و به دلیل سابقه حضور در جبهه از سربازی معاف شده اید. آیا این موضوع صحت دارد؟ که وی با تکان دادن سر و گفتن بله تایید کرد که سابقه جبهه دارد.
انقلاب در سال 1357 به پیروزی رسید و جنگ با عراق در مهر ماه سال 1359 آغاز شد و در مرداد ماه 1367 تمام شد. یعنی در زمان پیروزی انقلاب الوالحسن فقیه فقط 5 سال داشته، وقتی جنگ شروع شد 7 ساله بوده و وقتی جنگ تمام شد، ایشان 14- 15 سال داشته و سن سربازی هم 18 سالگی است. بنابراین، وی نه سابقه انقلاب دارد و نه می تواند سابقه جبهه داشته باشد، اما سابقه فرار از سربازی را در کارنامه خود دارد!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

حكايت چوپان درغگو به روايت شاملو

چوپان درغگو


کمتر کسی است از ما که داستان «چوپان دروغگو» را نخوانده یا نشنیده باشد. خاطرتان باشد این داستان یکی از درس‌های کتاب فارسی ما در آن ایام دوربود. حکایت چوپان جوانی که بانگ برمی‌داشت: «آی گرگ! گرگ آمد» و کشاورزان و کسانی از آنهایی که در آن اطراف بودند، هر کس مسلح به بیل و چوب و سنگ و کلوخی، دوان دوان به امداد چوپان جوان می‌دوید و چون به محل می‌رسیدنداثری از گرگ نمی‌دیدند. پس برمی‌گشتند و ساعتی بعد باز به فریاد «کمک!گرگ آمد» دوباره دوان دوان می‌آمدند و باز ردی از گرگ نمی‌یافتند، تاروزی که واقعا گرگ‌ها آمدند و چوپان هر چه بانگ برداشت که: «کمک» کسی فریاد رس او نشد و به دادش نرسید و الخ...

«احمد شاملو» که یادش زنده است و زنده ماناد، در ارتباط با مقوله‌ای، همین داستان را از دیدگاهی دیگر مطرح می‌کرد. می‌گفت: تمام عمرمان فکرکردیم که آن چوپان جوان دروغ می‌گفت، حال اینکه شاید واقعا دروغ نمی‌گفته. حتی فانتزی و وهم و خیال او هم نبوده. فکر کنید داستان از این
قرار بوده که: گله‌ای گرگ که روزان و شبانی را بی هیچ شکاری، گرسنه ودرمانده آواره کوه و دره و صحرا بودند از قضا سر از گوشه دشتی برمی‌آورندکه در پس پشت تپه‌ای از آن جوانکی مشغول به چراندن گله‌ای از خوش‌ گوشت‌ترین گوسفندان و بره‌هایی بود که تا به حال دیده‌اند. پس عزم جزم می‌کنند تا هجوم برند و دلی از عزا درآورند. از بزرگ و پیر خود رخصت می‌طلبند. گرگ پیر که غیر از آن جوان و گوسفندانش، دیگر مردان و زنان را که آنسوترمشغول به کار بر روی زمین کشت دیده ، می‌گوید: می‌دانم که سختی کشیده‌ایدو گرسنگی بسیار، و طاقت‌تان کم است، ولی اگر به حرف من گوش کنید و آنچه که می‌گویم را عمل، قول می‌دهم به جای چند گوسفند و بره، تمام رمه را سر فرصت و با فراغت خاطر به نیش بکشید و سیر و پر بخورید، ولی به شرطی که واقعا آنچه را که می‌گویم انجام دهید. مریدان می‌گویند: آن کنیم که تومی‌گویی. چه کنیم؟

گرگ پیر باران دیده می‌گوید: هر کدام پشت سنگ و بوته‌ای خود را خوب مستترو پنهان کنید. وقتی که من اشارت دادم، هر کدام از گوشه‌ای بیرون بجهید وبه گله حمله کنید؛ اما مبادا که به گوسفند و بره‌ای چنگ و دندان برید.چشم و گوش‌تان به من باشد. آن لحظه که اشاره کردم، در دم به همان گوشه وخفیه‌گاه برگردید و آرام منتظر اشارت بعدی من باشید.

گرگ‌ها چنان کردند. هر کدام به گوشه‌ای و پشت خاربوته و سنگ و درختی پنهان. گرگ پیر اشاره کرد و گرگ‌ها به گله حمله بردند.چوپان جوان غافلگیر و ترسیده بانگ برداشت که: «آی گرگ! گرگ آمد» صدای دویدن مردان و کسانی که روی زمین کار می‌کردند به گوش گرگ پیر که رسید، ندا داد که یاران عقب‌نشینی کنند و پنهان شوند.

گرگ‌ها چنان کردند که پیر گفته بود. مردان کشت و زرع با بیل و چوب در دست چون رسیدند، نشانی از گرگی ندیدند. پس برفتند و دنباله کار خویش گرفتند. ساعتی از رفتن مردان گذشته بود که باز گرگ پیر دستور حمله بدون خونریزی! را صادر کرد. گرگ‌های جوان باز از مخفی‌گاه بیرون جهیدند و باز فریاد «کمک کنید! گرگ آمد» از چوپان جوان به آسمان شد. چیزی به رسیدن دوباره مردان چوب به دست نمانده بود که گرگ پیر اشارت پنهان شدن را به یاران داد. مردان چون رسیدند باز ردی از گرگ ندیدند. باز بازگشتند.

ساعتی بعد گرگ پیر مجرب، دستور حمله‌ای دوباره داد. این بار گرچه صدای استمداد و کمک‌خواهی چوپان جوان با همه رنگی که از التماس و استیصال داشت و آبی مهربان آسمان آفتابی آن روز را خراش می‌داد، ولی دیگر از صدای پای مردان چماق‌دار خبری نبود.

گرگ پیر پوزخندی زد و اولین بچه بره دم دست را خود به نیش کشید و به خاک کشاند. مریدان پیر چنان کردند که می‌بایست.

از آن ایام تا امروز کاتبان آن کتابها بی‌آنکه به این «تاکتیک جنگی» گرگ‌ها بیندیشند، یک قلم در مزمت و سرکوفت آن چوپان جوان نوشته‌اند و آن
بی‌چاره بی‌گناه را برای ما طفل معصوم‌های آن روزها «دروغگو» جا زده ومعرفی کرده‌اند.

خب این مربوط به آن روزگار و عصر معصومیت ما می‌شود. امروز که بنا به شرایط روز هر کداممان به ناچار برای خودمان گرگی شده‌ایم! چه؟ اگر هنوزهم فکر می‌کنید که آن چوپان دروغگو بوده، یا کماکان دچار آن معصومیت قدیم هستید و یا این حکایت را به این صورت نخوانده بودید. حالا دیگر بهانه‌ای ندارید.

بالای صفحه

... بیشتر