xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان ( "اوتانس" : http://www.rudarru.net ) از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

جمعه 7 آبان 89

بدون شرح

جمع آوری مانکنهای نامتعارف از مغازه ها + یک عکس از مانکنهای متعارف

مهر : سرهنگ عباس میرایی با اشاره به جمع آوری مانکنهای نامتعارف اظهار کرد: خوشبختانه با همکاری که بین صنوف و اماکن عمومی وجود دارد ضوابط و مقررات لازم در استفاده نکردن از مانکنهای نامتعارف اجرا می شود. رئیس پلیس اماکن نیروی انتظامی عنوان کرد: در حال حاضر استفاده از مانکنهای نامتعارف از سوی اماکن تا حد چشمگیری کاهش یافته اما در برخی از مواقع شاهد استفاده برخی از واحدهای صنفی جدید به علت ناآگاهی هستیم.

وی گفت: افراد جدیدی که وارد صنف پوشاک می شوند ممکن است به علت آشنا نبودن با قوانین تخلفاتی در این زمینه مرتکب شوند اما این افراد از سوی پلیس رصد شده و به آنان تذکر داده می شود.

میرایی گفت: حدود سه میلیون واحد صنفی در کشور وجود دارد که با توجه به گستردگی آن ممکن است در برخی جاها مشکلات و ناهماهنگی هایی وجود داشته باشد.

وی با اشاره به برخورد پلیس با قهوه خانه ها گفت: پلیس آمادگی هر گونه برخورد با قهوه خانه ها را در چارچوب وظایف خود دارد و طبق قانون با متخلفان برخورد می کند
 

زمین خوار معروف شیرازی: هرکاری کردم به دستور حائری بود/ همه درآمدها به حساب امام جمعه شیراز واریز می‌شد
 


صبح امید: به دنبال اعلام نام «عبدالله نبی‌زاده فرد شیرازی» رئیس سابق ستاد نمازجمعه شیراز ـ در زمان تصدی آیت‌الله حائری شیرازی در سمت امامت جمعه شیراز ـ در لیست زمین خواران توسط فرماندار شیراز، وی در نامه‌ای اعلام کرد: هرکاری کردم به دستور حائری بود.

عبداله نبی‌زاده با انتشار نامه‌ای خطاب به رسانه‌های فارس نوشت: اینجانب عبدالله نبی زاده فردشیرازی پس از مسئولیت آموزش و پرورش ناحیه ۲ شیراز در تاریخ ۱۵/۱۱/۷۶ با ابلاغ حضرت آیت‌الله حائری شیرازی نماینده محترم ولی فقیه و امام جمعه محترم شیراز به عنوان مسئول ستاد نمازجمعه شیراز منصوب شدم. در سال ۱۳۷۸ طی حکم م/۱۸۲ از طرف معظم له به سمت مدیرعامل موسسه اقتصادی سازمان تبلیغات اسلامی (موسسه احسان) منصوب شده و در سال ۱۳۸۰ طی حکم شماره دن/۹۵۲۲ مورخ ۱۵/۹/۱۳۸۰ به عنوان مدیرعامل موسسه فلاحت در فراغت فارس منصوب شدم و در سال ۱۳۸۲ نیز طی حکم شماره ۷۲۱۹- ۲۶/۷/۸۲ به عنوان دبیر اجرایی بنیاد بین‌الملللی غدیر منصوب گردیده و تا تاریخ ۱۵/۲/۱۳۸۶ در همه سمت‌های فوق الذکر مشغول انجام وظیفه بوده و کلیه فعالیت‌های انجام شده در این ۱۰ سال در مناصب فوق الذکر تحت اشراف و هدایت نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه وقت شیراز بوده است.

بدیهی است که تمامی فعالیت‌های اینجانب در این مناصب ناشی از و متاثر از شخصیت حقوق و نه حقیقی و با هماهنگی کامل موسس محترم و هیات مدیره محترم و صد البته بر اساس تاکیدات همیشگی معظم له بر اساس مر قانون بوده و بدیهی است که تمام فعالیت‌ها بر اساس مجوزهای قانونی مراجع ذیصلاح می‌باشد. (کلیه مستندات قانونی مربوط به فعالیت‌ها موجود و قابل ارائه به مراجع قانونی است) و تمامی درآمدهای این فعالیت‌ها به حساب موسسه که متعلق به دفتر نماینده ولی فقیه در استان بوده، واریز گریده و هزینه شده است و هر ساله توسط موسسه حسابرسی مفید راهبر «تحت اشراف دفتر مقام معظم رهبری» حساب‌های این موسسه مورد بررسی و حسابرسی صورت گرفته و صحت آن تائید شده است. (کلیه مدارک ومستندات در این زمینه موجود است) بنابراین اینجانب در طول ۱۰ سال فعالیت در مناصب فوق به صورت شخصی و برای زمینی یا وجهی دریافت نکرده‌ام که ‌متهم به زمین خواری گردم.

به گزارش صبح امید: دفتر نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در آذرماه ۸۶ به دنبال افزایش شدید تخلفات مالی و ارضی عبدالله نبی‌زاده در ۲ موسسه احسان و فلاحت در فراغت، با انتشار نامه‌ای که در مطبوعات فارس هم منتشر شد، وی را از تمامی سمت‌های یاد شده برکنار کرد.

نبی‌زاده از اوائل سال ۸۹ نیز تحت تعقیب قانونی قرار گرفته بود، که البته گفته می‌شد، وی به همراه بسیاری از اسناد مربوطه متواری است. بزرگترین تخلفات نبی زاده تصرف بیش از ۸۰۰ هکتار زمین در اراضی دوکوهک، سیاخ دارنگون، تنگ خیاره، پشت کوه و غرب شیراز است.

نبی زاده در انتخابات هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی هم کاندید شد اما ابراهیم عزیزی فرماندار وقت شیراز به دلیل انچه فساد مالی نبی زاده نامید، از تائید صلاحیت وی خودداری کرده و مانع از حضورش شد.

هفتم آبان روز کوروش بزرگ بر همگان شاد باد

ایوب زاهد

فرمان کوروش کبیر

کوروش بزرگ ، نماد انسان متمدن و با شکوه ، نه صرفا برای ایران و ایرانی بلکه میراثی جاودانه در دفاع از حقوق انسانی وشهروندی و از بین بردن تبعیض علیه بشریت در تاریخ از خود برجای گذاشته است .

...آنگاه که بدون جنگ و پیکار وارد بابل شدم، همه مردم گام های مرا با شادمانی پذیرفتند. . . نگذاشتم رنج و آزاری به مردم این سرزمین وارد آید. برده داری را برانداختم، به بدبختی آنان پایان بخشیدم..." کوروش کبیر
تویی فره فر شاهنشهان
که پاکیزه جانی و روشن روان

..اینک که به یاری مزدا ، تاج سلطنت ایران و بابل و کشورهای جهات اربعه را به سر گذاشته ام ، اعلام می کنم :
که تا روزی که من زنده هستم و مزدا توفیق سلطنت را به من می دهد
دین و آیین و رسوم ملتهایی که من پادشاه آنها هستم ، محترم خواهم شمرد و نخواهم گذاشت که حکام و زیر دستان من ، دین و آئین و رسوم ملتهایی که من پادشاه آنها هستم یا ملتهای دیگر را مورد تحقیر قرار بدهند یا به آنها توهین نمایند

در این پارسگرد و در این مهد پاک
بریزم همی اشک بر روی خاک
تو ای دادگر شاه پوزش پذیر
به بینادلی دست ما را بگیر
همه تارو پودم پر از مهر توست
جهان را نیازی بدان چهرتوست

شکوه وعظمت کوروش کبیر در بخشند گی و برقراری قانون و عدالت بود ، وبا آنکه ابرقدرت دوران خویش بود ، اما هرگز در پی استعمارو تحکیم قدرت جاه طلبانه برنیامد و برای نجات انسانها ی تحت ظلم و استبداد به پیکار برخاست و نظم و عدالت را در همه جا برپا نمود و اینگونه گوهری درخشان مزین تاریخ شد .

نظر بزرگان در باره کوروش

پروفسور ایلیف مدیر موزه لیورپول انگلستان:
در جهان امروز بارزترین شخصیت جهان باستان کوروش شناخته شده است. زیرا نبوغ و عظمت او در بنیانگذاری امپراطوری چندین دهه ای ایران مایه ی شگفتی است. آزادی به یهودیان و ملت های منطقه و کشورهای مسخر شده که در گذشته نه تنها وجود نداشت بلکه کاری عجیب به نظر می رسیده است از شگفتی های اوست.

دکتر هانری بر دانشمند فرانسوی:
این پادشاه بزرگ یعنی کوروش هخامنشی برعکس سلاطین قسی القلب و ظالم بابل و آشور بسیار عادل و رحیم و مهربان بود زیرا اخلاق روح ایرانی اساسش تعلیمات زرتشت بوده است. به همین سبب بود که شاهنشاهان هخامنشی خود را مظهر صفات نیک می شمردند و همه قوا و اقتدار خود را از خداوند دانسته و آن را برای خیر بشر و آسایش و سعادت جامعه انسان صرف می کردند.

پروفسور آلبر شاندور:
شاهنشاهی ایران که پایه گذار آن کوروش بزرگ است به هیچ وجه بر اساس خشونت پی ریزی نشد بلکه عکس آن درست است. زیرا با رعایت حقوق مردمان پایه گذاری شد. پارسی ها با مساعدت یکدیگر و به یاری پادشاهان مقتر خود عظمت و شکوهی را در تاریخ به جای گذاشته اند که نشانه نبوغ و نژاد پاک آنان است. نژادی که حماسه آنان را همچون آفتابی در تاریکی نشان می دهد. آنان درخششی در جهان از خود به جای گذاشته اند که برای آیندگان نیز خواهد ماند.

ژنرال سرپرسی سایکس:
مطالب کتاب مقدس تورات و نوشته های یونانی و سنت های ایرانی همه همداستانند که کوروش باستانی سزاوار لقب بزرگ بوده است. مردم او را دوست می داشتند و «پدر» می خواندنش. ما نیز می توانیم بدان ببالیم که نخستین مرد بزرگ آریایی که سرگذشت اش بر تاریح روشن است، صفاتی چنان عالی و درخشان داشته است.

ژنرال سرپرسی سایکس بعد از دیدار از آرامگاه کوروش بزرگ:
من خود سه بار از این آرامگاه دیدن کرده ام و توانسته ام اندک تعمیری نیز در آن چا بکنم و در هر سه بار این نکته را یادآورده شده ام که زیارت آرامگاه کوروش، پادشاه بزرگ و شاهنشاه جهان امتیاز کوچکی نیست و من بسی خوشبخت بوده ام که به چنین افتخاری دست یافته ام. به راستی من در گمانم که آیا برای مردم آریائی(هندو اروپایی) هیچ بنای دیگری هست که از آرامگاه بنیان گذار دولت پارس و ایران ارجمندتر و مهم تر باشد.

افلاطون:
پارسیان در زمان شاهنشاهی کوروش اندازه میان بردگی و آزادگی را نگاه می داشتند. از این رو نخست خود آزاد شدند و سپس سرور بسیاری از ملت های جهان شدند. در زمان کوروش بزرگ فرمانروایان به زیردستان خود آزادی می دادند و آنان را به رعایت قوانین انسان دوستانه و برابری ها راهنمایی می کردند. مردمان رابطه خوبی با پادشاهان خود داشتند. از این رو در موقع خطر به یاری آنان می شتافتند و در جنگ ها شرکت می کردند و آزادی و مهرورزی و رعایت حقوق اجتماعی به زیبایی انجام می گرفت.

هرودوت- تاریخ هرودوت:
هیچ پارسی یافت نمی شد که بتواند خود را با کوروش مقایسه کند. از این رو من کتابم را درباره ایران و یونان نوشتم تا کردارهای شگفت انگیز و بزرگ این دو ملت عظیم هیچ گاه به فراموشی سپرده نشود.

کوروش سرداری بزرگ بود. در زمان او ایرانیان از آزادی برخوردار بودند و بر بسیاری از ملت های دیگر فرمانروایی می نمودند. سربازان او پیوسته برای وی آماده جانفشانی بودند و بخاطر او از هر خطری استقبال می کردند.

پروفسور گیریشمن- ایران از آغاز تا اسلام:
کمتر پادشاهی است که پس از خود چنین نام نیکی باقی گذاشته باشد. کوروش سرداری بزرگ و نیکخواه بود. او آن قدر خردمند بود که هر زمانی کشور تازه ای را تسخیر می کرد به آن ها آزادی مذهب می داد و فرمانروای جدید را از میان بومیان آن سرزمین انتخاب می نمود. او شهرها را ویران نمی کرد و قتل عام و کشتار نمی کرد. ایرانیان کوروش را پدر و یونانیان که سرزمینشان به وسیله ی کوروش تسخیر شده بود وی را سرور و قانون گذار می نامیدند و یهودیان او را مسیح خداوند می خواندند.

کنت دوگوبینو سفیر اسبق فرانسه در تهران(مورخ فرانسوی):
تاکنون هیچ انسانی موفق نشده است اثری را که کوروش در تاریخ جهان باقی گذاشت، در افکار میلیون ها مردم جهان بوجود آورد. من اذعان می دارم که اسکندر و سزار و کوروش که سه مرد اول جهان شده اند، کوروش در صدر آن ها قرار دارد و تاکنون در جهان کسی به وجود نیامده است که بتواند با او برابری کند و او همانطور که در کتاب های ما آمده است مسیح خداوند است. قوانینی که او صادر کرد که در تاریخ آن زمان که انسان ها به راحتی قربانی خدایان می شدند بی سابقه بود.

هارولد لمب دانشمند آمریکایی:
در شاهنشاهی ایران باستان که کوروش سمبل آنان است، آریایی ها درتاجگذاری به کردار نیک- گفتار نیک- پندار نیک سوگند یاد می کردند که طرفدار ملت و کشورشان باشند که این امر در صدها نبرد آنان به وضوح دیده می شود که خود شاهنشاه در راس ارتش به سوی دشمن برای حفظ کیان کشورشان می تاخته است.

گزنفون مورخ بزرگ یونانی:
ما در این باره فکر کردیم که چرا کوروش به این اندازه برای فرمانروایی عادل مردمان ساخته شده بود. سه دلیل برایش پیدا کردیم. نخست نژاد اصیل آریایی او و بعد استعداد طبیعی و سپس نبوغ پرورش او از کودکی بوده است.

کوروش نابغه ای بزرگ، انسانی والامنش، صلح طلب و نیک منش بود. او دوست انسان ها و طالب علم و حکمت و راستی بود. کوروش عقیده داشت پیروزی بر کشوری این حق را به کشور فاتح نمی دهد تا هر تجاوز و کار غیر انسانی را مرتکب شود. کوروش برای دفاع از کشورش که هر ساله مورد تاخت و تاز بیگانگان قرار می گرفت امپراطوری قدرتمند و انسانی را پایه گذاشت که سابقه نداشت. او در نبردها آتش جنگ را متوجه کشاورزان و افراد عام کشور نمی کرد. او ملت های ملغوب را شیفته خود کرد به صورتی که اقوام شکست خورده که کوروش آنان را از دست پادشاهان خودکامه نجات داده بود، او را خداوندگار می نامیدند. او برترین مرد تاریخ، بزرگترین، بخشنده ترین، پاک دل ترین انسان تا این زمان بود.

کنت دوگوبینو فرانسوی- ایران باستان:
شاهنشاهی کوروش هیچگاه در عالم نظیر نداشت. او به راستی یک مسیح بود زیرا به جرات می توان گفت که تقدیر او را چنین برای مردمان آفرید تا برتر از همه جهان آن روز خود باشد.

نیکلای دمشقی:
کوروش شاهنشاه پارسیان در فلسفه بیش از هرکس دیگر آگاهی داشت. این دانش را نزد مغان زرتشتی آموخته بود.

پروفسور کریستین سن ایران شناس و استاد زبان اوستایی و پهلوی:
شاهنشاه کوروش بزرگ نمونه یک پادشاه جوانمرد بوده است. این صفات برجسته اخلاقی او در روابط سیاسی اش دیده می شده است. در قوانین او احترام به حقوق ملت های دیگر و فرستادگان کشورهای دیگر وجود داشته است و سرلوحه دولتش بوده که این قوانین امروز بین الملل نام گرفته است.

ویل دورانت- تاریخ تمدن ویل دورانت:
کوروش از افرادی بوده که برای فرمانروایی آفریده شده بود. به گفته امرسون همه از وجود او شاد بودند. روش او در کشورگشایی حیرت انگیز بود. او با شکست خوردگان با جوانمردی و بزرگواری برخورد می نمود. به همین دلیل یونانیان که دشمن ایران بودند نتوانستند از آن بگذرند و درباره او داستان های بیشماری نوشته اند و او را بزرگترین جهان قهرمان پیش از اسکندر می نامیدند. او کرزوس را پس از شکست از سوختن در میان هیزم های آتش نجات داد و بزرگش داشت و او را مشاور خود ساخت و یهودیان دربند را آزاد نمود. کوروش سرداری بود که بیش از هر پادشاه دیگری در آن زمان محبوبیت داشت و پایه های شاهنشاهی اش را بر سخاوت و جوانمردی بنیان گذاشت.

کلمان هوار- تمدن ایرانی:
کوروش بزرگ در سال 550 قبل از میلاد بر تخت پادشاهی ایران نشست. وی با فتوحاتی ناگهانی و شگفت انگیز امپراطوری پهناوری را از خود به جای گذاشت که تا آن روزگار کسی به دنیا ندیده بود. کوروش سرداری بزرگ و سرآمد دنیای آن روزگار بود. او اقوام مختلف را مطیع خود ساخت. او اولین دولت مقتدر و منظم را در جهان پایه ریزی کرد. برای احترام به مردمان کشورهای دیگر معابدشان را بازسازی کرد. او پیرو دین یکتاپرستی زرتشت بود ولی به هیچ عنوان دین خود را بر ملل مغلوب تحمیل نکرد.

مولانا ابوالکلام احمد آزاد فیلسوف هندی:
کوروش همان ذوالقرنین قرآن است. او پیامبر ایران بود زیرا انسانیت و منش و کردار نیک را به مردم ایران و جهان هدیه داد.

اخلیوس(آشیل) شاعر نامدار یونانی- تراژدی پارسه:
کوروش یک تن فانی سعادتمند بود. او به ملل گوناگون خود آرامش بخشید. خدایان او را دوست داشتند. او دارای عقلی سرشار از بزرگی بود.

ما ایرانیان در شرایطی این روز ملی و خجسته را با افتخار گرامی میداریم که ، در میهن به یادگار مانده از کوروش کبیر ، جنایتکارانی بر اریکه قدرت تکیه زده اند که حصر و نسل این سرزمین گرانمایه را با ریختن خون فرزانگانش به تاراج برده اند . به همین دلیل مردم شجاع ایران زمین با خروش و قیام یکپارچه برعلیه غاصبین حق حاکمیت مردم ایران ، نه ، گفتند و برعلیه این حکومت نکبت و پلید قیام نمودند و با شعارهای مرگ بردیکتاتور ، مرگ بر اصل ولایت فقیه شعار آزادی سر دادند.
باشد تا با سرنگونی حکومت جهل و فریب آخوندی و در فضای آزادی و دمکراسی که کوروش کبیر بنیانگذار تاریخی آن بود کوروش و راه و آئینش را سرلوحه ارزشهای ایران و ایرانی کنیم .
روز کوروش کبیر برهمگان شاد باد

ششم آبان 1389
28 اکتبر 2010

بازداشت ده پناهجوی ایرانی در ترکیه

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بر اساس اطلاعات دریافتی از منابعی در پلیس ترکیه، ۱۰ پناهجوی ایرانی هفته گذشته به هنگام ورود غیرقانونی به خاک ترکیه دستگیر و به بازداشتگاه امنیت شهر مرزی وان منتقل شده اند.

به گزارش کمیته دفاع کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، این ده نفر اعضای یک خانواده، به سرپرستی محمود حکیمی هستند که به دلیل مشکلات سیاسی قصد داشتند در خاک ترکیه خود را به دفتر کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل معرفی کنند. در میان این ۱۰ نفر، دو دانشجو دیده می شوند که در جریان اعتراضات سال گذشته دستگیر و مدتی را در بازداشت به سر برده اند.

این منبع موثق در پلیس ترکیه می گوید که احتمال بازگرداندن آنها به ایران زیاد است.

همه وکلای طبرزدی تحت فشار دستگاه قضایی و اطلاعاتی

خبرگزاری هرانا – در پی گستردگی نقض حقوق بشر و بازداشت فعالین سیاسی و مدنی دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی برای ممانعت از بازتاب اخبار این فعالین و برگزاری منصفانه دادگاه ها، فشار های خود را بر وکلای این زندانیان اعمال میکنند.

حشمت الله طبرزدی یکی از زندانیان سیاسی محبوس در بند 3 زندان رجایی شهر کرج یک نمونه از این زندانیان است که تا کنون 3 تن از وکلای وی در پرونده سازی های مختلف دستگاه قضایی و اطلاعاتی بازداشت و بعضا احکامی چون حبس را نیز دریافت کرده اند.

محمد اولیایی فر وکیل پایه یک دادگستری که در بند 350 زندان اوین جهت اجرای حکم یک سال زندان به دلیل اعتراض به اعدام یک نوجوان محکوم به اعدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است و هم اکنون از یک بیماری خونی در رنج است.

نسرین ستوده وکیل پایه یک دادگستری که در پی احضار به دادسرای مستقر در زندان اوین بازداشت شده است نیز از دیگر وکلای این زندانی است که به دلایل نامعلوم در بازداشت وزارت اطلاعات است.

محمد علی دادخواه که پس از بازداشت نسرین ستوده وکالت این زندانی را بر عهده گرفته است وی نیز همچنان درگیر پرونده سازی سال گذشته است و فشار ها بر این عضو کانون مدافعان حقوق بشر نیز همچنان ادامه دارد.

در آخرین مورد فشار بر وکلای دادگستری می توان به تهدید وکیل نسرین ستوده خانم غنوی اشاره کرد که به دلیل پیگیری وضعیت همکار و موکلش از سوی ماموران وزارت اطلاعات تهدید به بازداشت شد.

اکنون سالهاست از برگزاری یک دادگاه منصفانه تحت قوانین موجود، خبری نیست و در این بین فعالین حقوق بشری برگزاری دادگاه های منصفانه در چنین فضایی را غیر ممکن می دانند، زیرا در اکثر اوقات وکلای مستقل؛ تنها زمانی قادر به دفاع از موکلین خود هستند که پرونده در مرحله تجدید نظر است و عملا وکلا از زمان بازداشت تا صدور حکم اولیه حق دخالت ندارند.

اما این همه در ممانعت از فعالیت وکلا ناکافی بوده است و برخی از ایشان تنها به دلیل دفاع از موکلینشان با احکامی چون زندان مواجه شدند.

اظهار تاسف ای تی اف‌‌‌ برای ادامه‌ زندانی بودن شهابی، مددی و اسانلو

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: فدراسیون بین المللی کارگران حمل و نقل (‌ای تی اف‌‌‌) امروز جمعه 7 آبان ماه (29 اکتبر) طی اطلاعیه ای مطبوعاتی با ابراز تاسف از محقق نشدن وعده آزادی رضا شهابی، عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، آزادی شهابی را وعده ای توخالی همچون وعده آزادی منصور اسانلو نامید.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی از کانادا، مک اوراتا، مسئول بخش زمینی ‌ای تی اف‌‌‌ در این نامه میگوید بی‌ عدالتی ادامه دارد، امید کمی‌ بود که امکان داشت خزانه دار سندیکای شرکت واحد امروز آزاد شود ولی‌ به نظر می‌رسد که درست نبود. وعده تو خالی‌ ای بود همانند آزادی منصور اسانلو.

طبق اطلاعات موثق رضا شهابی زیر بازجویی‌های سخت قرار دارد، علیرغم اینکه وضعیت جسمی‌ ایشان خوب نیست و ایشان محروم است از مشاوره قانونی و خانواده نگران ایشان است. خانواده ایشان ۶۰ میلیون تومان وثیقه را که دادگاه خواسته بود را گذاشته‌اند ولی‌ آزادی ایشان هنوز عملی‌ نشده است.

رضا شهابی در ۱۱ ژوئن دستگیر شده بدون اینکه جرمی‌ به ایشان نسبت داده شود از طرف مقامات زندان. در چهل دومین کنگره‌ ای تی اف‌‌‌ در شهر مکزیک قطعنامه ضروری تصویب شد برای آزادی ایشان، منصور اسانلو و ابراهیم مددی.

در اعتراض به قطع بودن تلفن زندان، به ملاقات من نیایید!

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: محمد داوری روزنامه نگار و سردبیر سایت سحام نیوز که به علت افشای شکنجه و آزار زندانیان سیاسی در بازداشتگاه کهریزک از ۱۷ شهریورماه سال گذشته در بازداشت به سر می‌برد و از سوی دادگاه بدوی و تجدیدنظر به پنج سال حبس تعزیری محکوم گردیده، در نامه‌ای خطاب به خانواده خود از ایشان خواست تا در اعتراض به قطع بودن تلفن بند 350 زندان اوین و مشکلات دریافت مجوز ملاقات از سوی دادستان، به ملاقات وی نیایند.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

خدمت خانواده‌ی محترم و عزیزم مادر مهربان و صبورم و برادران و خواهران مهربانم

یک سال بیشتر است که رنج رفت و آمد وسفر را تحمل می نمایید تا با چند دقیقه ملاقات با هم تسکین یابیم؛ می‌دانم خم به ابرو نمی‌آورید و با افتخار این همه مشقت را به جان می خرید و هر بار که به ملاقات می آیید ده‌ها خاطره‌ی شیرین نیز به همراه می‌آورید، خاطرات شیرینی که پر است از لطف و بزرگواری اقوام، دوستان و آشنایان و حتی کسانی که من آنها را نمی‌شناختم اما گویا آشناتر از هر کسی هستنند، خاطراتی که هر کدام برایم مایه‌ی افتخار است. پس از هر ملاقات نیز قلب‌تان را با تپش‌های امیدبخش تازه‌تری اینجا جا می‌گذارید و قلبم را با خود می‌برید تا هم من، هم شما، شب‌ها با طنین قلب یکدیگر بخوابیم و آرام گیریم و می‌دانم بعد از هر ملاقات، با ده‌ها خاطره از دیدار با خانواده‌های زندانیان و پرسنل زندان و همسفران و... بر می‌گردید.

عزیزان من، هرچند به دیدار شما سخت نیازمندم و اگر هر روز هم شما را به ویژه مادر عزیزم را ببینم باز هم شوق دیدن و گفتن و شنیدن‌ها کاهش نمی‌یابد، اما علی‌رغم اینکه سخت است خودم را از دیدار با شما محروم کنم خواهش می‌کنم شما هم تحمل پیشه نمایید و به اعتراض قطع بودن تلفن زندان، از هفته‌ی آینده به ملاقات من نیایید و چنانچه، مسئولین زندان اقدام به وصل تلفن بند 350 نمودند، من با شما تماس خواهم گرفت و دوباره از فرصت اندک زمان ملاقات استفاده خواهیم نمود.

برای اطلاع شما‌، به دلایل این تصمیم اشاره‌ای دارم:

1. چون همه‌ی شما ساکن شهرستان (خراسان) هستید، در صورت وصل بودن تلفن نیاز به ملاقات حضوری کاهش می‌یابد.

2. چون مادرم، مسن و مریض احوال می‌باشد، رنج سفر مسیر هزار کیلومتری، سلامتی او را تهدید می‌کند و در هر سفر روزها من نگران هستم که آیا به سلامت بر می گردد یا نه.

3. چون تلفن‌های بند 350 قطع می‌باشد پس از هر ملاقات، من از برگشت شما بی‌اطلاع می‌مانم و همیشه این بی‌اطلاعی تا ملاقات بعدی مرا آزار می‌دهد.


4. محدودیت زمان ملاقات کابینی (تلفنی) که حداکثر 20 دقیقه می‌باشد،ارزش تحمل رنج این سفر طولانی را ندارد.

5. محدودیت صدور مجوز برای ملاقات حضوری نیز مزید بر این علت است.

6. مشکل گرفتن مجوز ملاقات حضوری، که مدت‌هاست در اختیار شخص دادستان است، در حالی که قبلا توسط رئیس زندان صادر می شد، دلیل دیگری بر اهمیت وصل تلفن می باشد.

7. اگر شما ساکن تهران و یا شهرهای نزدیک بودید، کمی قابل تحمل‌تر بود ولی متاسفانه در هر سفر شما مجبورید دو هزار کیلومتر راه طی کنید که تحمیل این رنج بر شما مرا می آزارد.

8. و نکته‌ی دیگر اینکه برای گرفتن مجوز ملاقات حضوری که حداکثر نیم ساعت در ماه می‌باشد باید خانواده‌ها شخصا روزهای قبل از ملاقات به دادستانی مراجعه کنند که این مسئله نیز برای شما دردسر آفرین است.

دلایل فوق و دلایل دیگری که ذکر آنها را ضروری نمی دانم و همچنین مشاهده‌ی اثرات مخرب قطع تلفن بر روح و روان دوستان هم‌بندی‌ام که خیلی از آنها همسران، فرزندان و خانواده‌های‌شان سخت به ارتباط با آنها نیازمند هستنند، مرا وا داشت تا ضمن اتخاذ این تصمیم شخصی، قدمی را بردارم تا شاید در رفع این محدودیت و جلوگیری از استمرار این تضییع حق موثر واقع شود.

بدرود - دوشنبه 19 مهر 89 بند 350 اوین - محمد داوری

درخواست شش نهاد بین‌المللی مدافع حقوق بشر از سازمان ملل در مورد ایران

شش سازمان و گروه حقوق بشری در بیانیه‌ای از مجمع عمومی سازمان ملل متحد و جامعه بین‌الملل خواستند تا «پاسخی قاطع» به «بی‌توجهی مقام‌های ایرانی نسبت به نگرانی‌های جدی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران و کارشکنی این مقام‌ها در راه بررسی‌های بین‌المللی این وضعیت» بدهند.

این بیانیه روز پنج‌شنبه ۲۸ اکتبر، از سوی «سازمان عفو بین‌الملل»، «پروژه ائتلاف دموکراسی»، «دیده‌بان حقوق بشر»، «کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران»، «فدراسیون حقوق بشر» و نهادهای وابسته به آن، و «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» خطاب به مجمع عمومی سازمان ملل منتشر شده‌است.

این بیانیه با تشریح موارد نقض حقوق بشر در ایران در سال‌های اخیر، از جامعه بین‌الملل می‌خواهد تا خود را به چند مورد از «همراهی ظاهری» از سوی ایران خشنود نسازند.

بیانیه این شش نهاد با اشاره به موارد مختلف نقض حقوق بشر در ایران می‌نویسد: «با توجه به این پیشینه، هرگونه اقدام از سوی ایران که هدف از آن به ظاهر برای همکاری بیشتر با سازوکارهای حقوق بشری باشد، از جمله دعوت از کمیسر عالی حقوق بشر و از سرگیری قریب‌الوقوع گفت‌وگوهای حقوق بشری میان ایران و اتحادیه اروپا، نباید باعث شود که توجهات از ضرورت درخواست بین‌المللی برای نشان دادن بهبودهای ملموس در وضعیت حقوق بشر ایران منحرف شود.»

اشاره این بیانیه به استقبال محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران از سفر ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به ایران است که روز ششم شهریورماه در دیدار با لیویا لویی آگوستی، سفیر سوئیس در تهران مطرح شد.

بیانیه شش نهاد حقوق بشری در ادامه از «بان گی-مون»، دبیرکل سازمان ملل، خواسته تا گزارشی جامع‌تر از وضعیت حقوق بشر در ایران فراهم کند و در این زمینه به‌صورت دوره‌ای به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گزارش دهد.

نهادهای ارسال‌کننده این بیانیه هم‌چنین از آقای بان خواسته‌اند تا هیئت ویژه‌ای را با اختیار تحقیق و ارائه گزارش در مورد وضعیت حقوق بشر ایران منصوب کند.

به گفته نهادهای امضاکننده این بیانیه، برای «افزایش دست‌یابی مردم ایران به طیف کاملی از حقوق انسانی که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده، نیاز به اقدامی هم‌صدا در سطح بین‌المللی است.»

به نوشته این بیانیه، شواهد محرز پایمالی حقوق بشر در ایران که توسط دبیرکل سازمان ملل گردآوری شده‌است در شصت‌وپنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به اعضای این مجمع ارائه شد و این شواهد «پاسخی قاطع توسط جامعه جهانی» را می‌طلبد.

به نوشته این بیانیه مشترک، دولت ایران در جریان مطرح شدن متن «بازنگری دوره‌ای جهانی» در شورای حقوق بشر سازمان ملل، «نه تنها شرحی تحریف شده از وضعیت ایران ارائه داد بلکه از پذیرفتن توصیه‌های مشخص و اصلی این متن از جمله در زمینه آزادی بیان و آزادی تجمع سر باز زد و این توصیه‌ها را تحت عنوان توصیه‌هایی با انگیزه‌های سیاسی رد کرد، و تنها چند توصیه کلی دیگر را پذیرفت.»

بیانیه شش سازمان و گروه حقوق بشری با برشمردن موارد نقض حقوق بشر در رویدادهای پس از انتخابات دهم ریاست‌جمهوری در ایران، هم‌چنین از موارد مختلفی از جمله سنگسار و اعدام افراد زیر سن در ایران نام می‌برد. به نوشته این بیانیه، هم‌اینک دست کم ۱۴۱ نوجوان در ایران به خاطر جرم‌هایی که در سنین زیر ۱۸ سال انجام داده‌اند به اعدام محکوم هستند که این با تعهدات بین‌المللی ایران مغایرت دارد.

بنا بر آمار یاد شده در این بیانیه، ایران در سال ۲۰۰۹ تعداد ۳۸۸ فرد را اعدام کرده که دست کم پنج تن از آنها از نوجوانان کم‌سن بوده‌اند. مأموران قضایی ایران هم‌چنین از ژانویه تا اکتبر ۲۰۱۰ تعداد ۲۲۰ نفر را اعدام کرده‌اند که احتمالاً دو تن از آنها نوجوان بوده‌اند. در این بیانیه، تعداد سنگسار به جرم «زنای محصنه» از سال ۲۰۰۶ به این‌سو، شش مورد ذکر شده‌است.

به نقل از رادیو فردا

قضات دادگاه انقلاب در پاسخ به خانواده دو متهم سیاسی: «چطور آنها هنوز زنده هستند»

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: خانواده دو تن از زندانیان سیاسی که چندی پیش و برای چندمین بار به جهت پیگیری وضعیت این دو زندانی سیاسی به دادگاه انقلاب تهران مراجعه کرده بودند، ضمن عدم دریافت پاسخی قانع کننده از سوی مسئولان دادگاه انقلاب تهران با بی اعتنایی و برخورد زننده ایشان روبرو گردیده و به بیرون از دادگاه هدایت شدند.

به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی ، خانواده های علی صارمی و رضا بوکانی شریفی دو تن از زندانیان سیاسی بند چهار زندان رجایی شهر کرج که برای پیگیری وضعیت ایشان به دادگاه انقلاب تهران مراجعه کرده بودند، ضمن عدم دریافت پاسخی قانع کننده از سوی مسئولان دادگاه انقلاب تهران با بی اعتنایی و برخورد زننده ایشان روبرو گردیده و به بیرون از دادگاه هدایت شدند.

مسئولان این دادگاه در پاسخ به سوالات این خانواده ها در مورد وضعیت این زندانیان ضمن اظهار تعجب از اینکه ایشان هنوز زنده هستند! اظهار کرده اند که: «آنها چطور هنوز زنده هستند. حکم ایشان تا به الان می بایستی اجرا شده باشد.»

طی روزهای گذشته و با یورش ماموران اطلاعاتی زندان رجایی شهر کرج به بند چهار این زندان، برخی از لوازم شخصی زندانیان سیاسی این بند از جمله محمدعلی صارمی و رضا بوکانی شریفی مانند دفترچه خاطرات و دستنوشته های ایشان ضبط گشته و تردد ایشان در زندان محدود گردید که این موضوع موجب نگرانی بیشتر خانواده این دو زندانی سیاسی شده است.

محمد علی صارمی زندانی سیاسی 63 ساله، در سال 1386 و به دلیل سخنرانی در مراسم یادبود قربانیان 67 در خاوران، دستگیر و دی ماه سال گذشته پس از ۲۶ ماه بازداشت در زندان اوین که چندین ماه آن در انفرادی و تحت شدیدترین شکنجه های جسمی سپری گردید، در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب از طرف قاضی ابوالقاسم صلواتی به اعدام محکوم گردید. وی هم اکنون در زندان رجایی شهر کرج و در انتظار اجرای حکم اعدام می باشد.

همچنین رضا بوکانی شریفی نیز از دیگر زندانیان سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج می باشد که به اتهام «جاسوسی» و «محاربه» در پانزدهم اردیبهشت ماه سال جاری توسط ماموران وزارت اطلاعات در تهران دستگیر و همچنان زندان رجایی شهر کرج در بازداشت بسر می برد. وی برای اخذ اعترافات تلویزیونی تحت فشار و شکنجه بازجویان قرار داشته است.

بازداشت مهدی نظام الاسلامی از اعضای ستاد مهدی کروبی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مهدی نظام الاسلامی، وبلاگ نویس جوان شب گذشته پنجم آبانماه، به همراه تعدادی از مهمانان در منزل اش بازداشت شد. شب گذشته تعدادی از جوانان در منزل نظام الاسلامی میهمان بودند که توسط ماموران امنیتی به صورت جمعی بازداشت شدند. هنوز از علت بازداشت و وضعیت نظام الاسلامی اطلاعاتی در دست نیست.

به گزارش «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی»، همه بازداشت شدگان میهمانی شب گذشته به جز مهدی نظام الاسلامی آزاد شده اند. هنوز دلایل بازداشت وی مشخص نیست.


لازم به ذکر است؛ مهدی نظام الاسلامی که از اعضای ستاد مهدی کروبی در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری بود، فرزند مرحوم مهندس عبدالمحمد نظام الاسلامی، نماینده اصلاح طلب بروجرد در دوره ششم مجلس شورای اسلامی می باشد.

اخراج پیام حیدر قزوینی، فعال دانشجویی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: پیام حیدر قزوینی، دانشجوی ترم آخر دانشگاه بین‌المللی امام خمینی قزوین و دبیر سابق تشکل اصلاح‌طلب این دانشگاه، با حکم قطعی "اخراج و سه سال محرومیت از تحصیل در تمامی دانشگاه‌ها" از ادامه تحصیل محروم شد.

به گزارش جرس، این حکم که به تازگی و توسط کمیته تجدید نظر دانشگاه صادر گشته است، سنگین‌ترین حکمی است که تا به حال در دانشگاه بین‌المللی قزوین و در پی حوادث پس از انتخابات خرداد88 صادر گشته است.

پیام حیدر قزوینی که مسئول شاخه دانشجویی ستاد انتخاباتی مهدی کروبی در استان قزوین نیز بوده است، سه ترم پیش به تعلیق به مدت دو نیمسال محکوم شده بود، اما در ترم گذشته ودر حکمی دیگر به اتهام شرکت در اغتشا شات توسط کمیته بدوی انضباطی به اخراج و محرومیت سه ساله از حق کنکور مجدد محکوم شده بود که اینک این حکم توسط کمیته تجدید نظر تایید گشته است.

این در حالی است که این فعال دانشجویی از ترم گذشته ممنوع الورود گشته بود و بیش از 9 ماه است که در دانشگاه حضوری نداشته است. بنا به گزارشات رسیده، حکم اخراج وی در حالی تایید گشته است که در اقدامی بی‌سابقه بیش از 1070 تن از دانشجویان این دانشگاه با امضای نامه‌ای ضمن حمایت از وی خواستار بازگشت او به دانشگاه شده بودند.

این فعال دانشجویی در جریان حوادث پس از انتخابات دو بار توسط نیروهای امنیتی استان قزوین بازداشت شده بود که هم اینک در انتظار صدور حکم دادگاه خویش است.
 

نامه مادر مهدی محمودیان به آیت الله لاریجانی، رییس قوه‌قضاییه

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مادر مهدی محمودیان عضو جبهه مشارکت، عضو انجمن دفاع از حقوق زندانیان و فعال مطبوعاتی در نامه ای به آیت الله صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران، با یادآوری مشکلات جسمی ایجاد شده برای فرزندش در طول دوران زندان و ابراز گلایه نسبت به عدم اعطای حق استفاده از مرخصی به فرزندش، خواستار آزادی فرزند دربندش گردید.

متن کامل نامه مادر این روزنامه‌نگار و عضو جبهه مشارکت بشرح زیر است:

بسم‌ الله الرحمان الرحیم

ریاست محترم قوه قضاییه

جناب آقای آملی لاریجانی

با سلام

من مادر مهدی محمودیان که در 25 شهریور 88 بازداشت و به زندان اوین منتقل شد، هستم. فرزندم حدود سه ماه تحت شکنجه‌های بسیار سخت و بازجویی‌های فراوان و طولانی مدت قرار داشت. فرزندم مدت سه ماه در سلول انفرادی نگه‌داری شد و طی این مدت از بسیاری از حقوق اولیه و انسانی‌اش محروم بود. برای مثال در طول این سه ماه که در سلول انفرادی به سر می‌برد، در صورت احتیاج به سرویس بهداشتی، برادران عزیز هر 6 ساعت یکبار به او اجازه استفاده از سرویس بهداشتی می‌دادند.

لازم است بدانید در دی ماه سال گذشته که او زودتر از وقت تعیین شده احتیاج به استفاده از سرویس بهداشتی داشت، سه تن از برادران مهربان تا آنجا که می‌توانستند او را ضرب و شتم کردند و سپس با چشم‌بند و دستبند و به صورت عریان او را به مدت 8 ساعت در حیاط و در سرما نگه داشتند.

از همان جا فرزندم دچار آنفولانزای شدید و مریض شد و هرچقدر تلاش کردیم او را معالجه کنیم، به ما اجازه این کار را ندادند و با دادن داروهای موقت و بی اثر از معالجه او سر باز زدند.

تا اسفند ماه همان سال فرزندم چهار بار دیگر به شدت بیمار شد. من مادر او هستم و طبیعی است که نگران حال پسرم باشم، به هرجا که فکر می‌کردم شاید به سوالات من پاسخ دهند، رفتم. به گفته زندانیان محبوس در بند 350 و 209 زندان اوین بارها فرزندم به دلیل تنگی نفس بی‌هوش شده است و به درمان فوری خارج از زندان احتیاج دارد اما تا کنون برای درمان او پاسخی به ما نداده‌اند.

با پیگیری‌های بسیار و هر روزه من بالاخره یک بار پزشک قانونی او را معاینه کرد و گواهی داد که باید در خارج از زندان و در بیمارستان بستری شود.

آقای لاریجانی

با وجود بیماری شدید فرزندم، او را به جای اینکه در بیمارستان بستری کنند، از زندان اوین به زندان کچوئی و پس از یک یا دوماه به زندان رجایی‌شهر منتقل کردند.

تا کنون فرزندم در این مدت به مرخصی نیامده است. در این یک سال و اندی دختر او بسیار بی‌قراری و بی‌تابی می‌کند.

نگرانی‌های ما برای مهدی کم بود، نگرانی برای سلامت دختر او هم افزوده شده است. دختر هشت ساله هر روز از پدرش می‌پرسد که چرا به خانه نمی‌آید. هرگاه مهدی تلفن می‌زند می‌گوید می‌خواهم با پدرم درد و دل کنم و همیشه در حین صحبت اشک می ریزد اما می‌گوید: "گریه نمی‌کنم فقط اشک‌هایم می‌آید."

رییس قوه قضاییه

به داد ما برسید. خانواده فرزندم از هم پاشیده‌اند و من نیز به شدت بیمار هستم و بیش از این یک مادر پیر بیمار را آزار ندهید، من در انتظار مرخصی یا آزادی فرزندم هستم تا سپس به درمان خودم بپردازم.

آقای لاریجانی

دادگاه دیگری هم هست. اگر در این دنیا مشکل ما حل نشود، منتظر دادگاه عدل الهی می‌شویم، آنجا ما دامنتان را خواهیم گرفت که به چه گناهی باید عذاب دوری فرزندمان را تحمل کنیم. اگر حق‌گویی این اندازه مشکل دارد و جرم است، ما دیگر حرف حق نخواهیم گفت. قضاوت با شما.

با تشکر

مادر مهدی محمودیان

روزنامه‌نگار دربند

کوهیار گودرزی به زندان رجایی شهر منتقل شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: کوهیار گودرزی، حقوق بشر و وبلاگ نویس که از 29 آذر سال 1388 در زندان اوین به سر می برد روز گذشته به زندان رجایی شهر منتقل شد. کوهیار گودرزی، روز ۲۹ آذر سال ۱۳۸۸ هنگامی که عازم قم برای شرکت در مراسم بزرگداشت آیت‌الله منتظری بود، به همراه شیوا نظر آهاری، عضو دیگر کمیته گزارشگران حقوق بشر، بازداشت شد.

پروین مخترع مادر کوهیار در گفتگو با هم میهن اعلام کرد: او به بخش قرنتینه زندان رجایی شهر منتقل شده است.

کوهیار گودرزی فعال حقوق بشر، وبلاگ نویس، عضو کمیته گزارشگران حقوق بشر ایران و از دانشجویان دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف که در آبان 1388با فشار نیروهای امنیتی از ادامه تحصیل در این دانشگاه منع شد.

او تنها فرزند پروین مخترع است خانم مخترع این روزها بارها راه کرمان -تهران را پیموده است تا شاید بتواند یک لحظه فرزندش را ببیند.

چندی پیش باشگاه ملی مطبوعات، جایزه سالیانه «آزادی مطبوعات» خود را به کوهیار گودرزی اعطا کرد. برای کوهیار تاکنون هیچ حکمی صادر نشده و باز داشت او غیر قانونی می باشد.

مرخصی استعلاجی هنگامه شهیدی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: هنگامه شهیدی، روزنامه نگار، مشاور دبیر کل و عضو حزب اعتماد ملی از زندان اوین به طور موقت آزاد شد.

به گزارش جرس، هنگامه شهیدی، روزنامه نگار و عضو حزب اعتماد ملی که به دلیل بیماری قلبی نیاز به جراحی دارد، برای درمان با قید وثیقه به مرخصی استعلاجی آمده است.

حکم دادگاه بدوی هنگامه شهیدی از ۶ سال و سه ماه و یک روز با تخفیف در مورد اهانت به ریاست جمهوری به شش سال و پرداخت پنجاه هزار تومان وجه نقد تبدیل شده است.

‫پیش از این هنگامه شهیدی در روز سه شنبه ۹ تیر ۱۳۸۸ و در پی دستگیری‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت شده بود.

انتشار آمارهای متناقض؛ «نرخ واقعی بیکاری در ایران دو برابر آمار رسمی است»

رادیو فردا : انتشار آمارهای متناقض از سوی مسئولان جمهوری اسلامی در حوزه های مختلف بدبینی های زیادی در میان صاحبنظران در باره واقعیت های اقتصادی ایران برانگیخته است و آنها را درباره وعده های دولت دهم برای بهبود اوضاع اقتصادی به تردید انداخته است.

فریدون خاوند، کارشناس اقتصادی رادیو فردا در این زمینه به بررسی آمارهای تازه اعلام شده از سوی وزیر کار و امور اجتماعی ایران در باره ایجاد فرصت های شغلی در شش ماهه نخست سال جاری پرداخته و نرخ بیکاری را حدود ۳۰ درصد یعنی دو برابر آمارهای رسمی می داند.

راديو فردا: خبرگزارى دانشجويان ايران (ايسنا) روز چهارشنبه به نقل از عبدالرضا شيخ الاسلام زاده، وزير كار و امور اجتماعى جمهورى اسلامى، گزارش داد كه طى شش ماه اول سال جارى خورشيدى، بيش از نيم ميليون شغل در كشور ايجاد شده و تا پايان سال، يك ميليون و يكصد هزار شغل در كشور ايجاد خواهد شد. آمار ارائه شده از سوى آقاى شيخ الاسلام زاده تا چه اندازه منطبق است بر واقعيت هاى اقتصادى ايران؟

فريدون خاوند: ارائه چنين آمارى از طرف وزير كار و امور اجتماعى، آن هم در مورد يكى از حساس ترين شاخص هاى اقتصادى و اجتماعى كشور، نشان مي دهد كه چرا افكار عمومى ايران تا اين حد بد بين است نسبت به آمارى كه از سوى مسئولين ارشد جمهورى اسلامى اعلام مي شود.

در طول دو برنامه پنج ساله سوم و چهارم، از آغاز سال ۱۳۷۹ تا پايان سال ۱۳۸۸، جمعا ده سال، شمار شغل هاى ايجاد شده در كشور، به طور متوسط، از ۶۰۰ هزار شغال در سال بيشتر نبوده.

چه اتفاقى افتاده كه يك باره شمار شغل هاى ايجاد شده در كشور، آن گونه كه وزير كار و امور اجتماعى مي گويد، تقريبا دو برابر شده، آن هم در شرايطى كه نرخ رشد اقتصادى ايران به پايين ترين سطح در سال هاى پس از جنگ با عراق سقوط كرده، و به همین دلیل، بانك مركزى جمهورى اسلامى از سال ۱۳۸۷ به اين طرف از انتشار آمار مربوط به رشد توليد ناخالص داخلى يا همان شاخص رشد اقتصادى خود دارى مي كند.

ترديدى نيست كه از حدود سه سال پيش به اين طرف، متوسط نرخ رشد سالانه كشور حدود يك در صد بوده. با نرخ رشدى چنين پايين، اقتصاد ايران چطور مى تواند سالانه بالاى يك ميليون شغل ايجاد كند؟ اصولا بازار كار ايران، از لحاظ نرخ بيكارى در چه وضعيتى است؟

مركز آمار ايران مي گويد كه نرخ بيكارى كشور از ۱۰.۴ در صد در سال ۱۳۸۷ رسيده است به ۱۱.۹درصد در سال ۱۳۸۸ و در بهار سال جارى هم رسيده است به ۱۴.۶ درصد.

نكته مهمى كه حتما بايد بر آن تاكيد كرد اين است كه مركز آمار در ارزيابى هاى خودش هر كس را كه در هفته قبل از آمار گيرى تنها يك ساعت كار كرده باشد، شاغل به حساب مي آورد. همين طور در محاسبات مركز آمار، كسانى مثل سربازان، دانشجويان و دانش آموزان، و زنان خانه دار شاغل ارزيابى مي شوند.

ولى حتى همين آمار رسمى و به خصوص تحول آن طى سه سال گذشته، يعنى افزايش آن از بالاى ده در صد به مرز پانزده درصد، از اوج گيرى شديد تنش ها در بازار كار ايران خبر مي دهد.

فارغ از آمار رسمى، از ديدگاه محافل مستقل كارشناسى، نرخ واقعى بيكارى ايران چقدر است؟

دستكم دو برابر آمار رسمى، يعنى حدود سى درصد. پديده بيكارى در ايران دو ويژگى عمده دارد كه يكى سطح بسيار بالاى بيكارى جوان هاى ۱۴ تا ۲۵ ساله هست و دوم در صد بالاى بيكارى در ميان فارغ التحصيلان دانشگاه ها.

جمع آوری امضا برای محاکمه موسوی و کروبی در نمایشگاه مطبوعات تهران

العربیه.نت : هفدهمین نمایشگاه بین المللی "مطبوعات و رسانه" های تهران به گونه ای در حال برگزاری است که اصولگرایان هودار دولت جمهوری اسلامی ایران آن را به محلی برای حملات تبلیغاتی علیه میر حسین موسوی و مهدی کروبی دو نامزد معترض به انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته ایران تبدیل کرده اند.

به گفته منابع مطلع در تهران به "العربیه.نت"، غرفه پایگاه خبری اصولگرای "موج قانون" تمام دیوارهای خود را با پوسترها و نوشته هایی پوشانده است که در خواست "محاکمه سران فتنه" را مطرح می کند.

پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته ایران، موجی از اعتراض ها به نتایج انتخابات که محمود احمدی نژاد را پیروز اعلام کرد، شهرهای ایران به ویژه تهران پایتخت را فرا گرفت. اصولگرایان ایرانی از جمله آیت الله علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران، اعتراض های سال گذشته را "فتنه" می نامند. همچنین نام "سران فتنه" را بر رهبران معترضان یعنی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین ایران اطلاق می کنند.

به گفته منابع مطلع، افرادی با لباس های بسیجی در دفتر پایگاه خبری "موج قانون" حضور دارند که با ارائه دفتری از مراجعه کنندگان می خواهند در خواست محاکمه سران معترضان را امضا کنند. در این غرفه همچنین طرحی کاغذی از میرحسین موسوی و مهدی کروبی قرار داده شده است که پشت میز دادگاه نشسته اند و روی آن با خط درشت عبارت "دادگاه ملت" نوشته شده است.

این اقدام در حالی صورت می گیرد که در دو ماه اخیر، موسوی و کروبی در معرض فشار و محدودیت از سوی نیروهای امنیتی ایران و همچنین هواداران دولت این کشور قرار گرفته اند. رفت و آمدها به منزل آن ها کنترل می شود و نیروهای امنیتی از مراجعه بسیاری از افراد به منزل این رهبران معترضان جلو گیری می کنند. در ماه رمضان نیز منزل کروی در معرض حمله افراد موسوم به لباس شخصی و شماری از بسیجیان قرار گرفت.

از سویی عباس جعفری دولت آبادی، دادستان عمومی و انقلاب تهران پیشتر رهبران معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوري را تهديد كرده بود كه پرونده آنها تشکیل شده و در انتظار محاکمه باشند. محسنی اژه ای دادستان کل کشور و حیدر مصلحی وزیر اطلاعات ایران نیز سخنان مشابهی را بیان داشته اند.

اما در غرفه ای دیگر از نمایشگاه مطبوعات، غرفه "جوان آنلاین" که مشهور به وابستگی به سپاه پاسداران ایران است، بخشی از تصاویر نا آرامی های سال گذشته ایران را به تصویر می کشد که در آن مهدی کروبی مورد حمله هوادارن دولت قرار می گیرد.

کروبی که سال گذشته در چندین راهپیمایی اعتراض آمیز شرکت کرده بود، بارها در معرض حمله و ضرب و شتم هواداران دولت ایران قرار گرفت.

لازم به ذکر است که در این دوره از نمایشگاه بسیاری از رسانه ها حتی رسانه های اصولگرای منتقد حضور ندارند. محمد علی رامین معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران پیشتر در نشستی مطبوعاتی در این باره گفته بود: "در نمایشگاه مطبوعات امسال رسانه‌های پرمدعا و دروغگوی غربی حضور نخواهند داشت و به جای آنها از تمام رسانه‌های مختلف جهان که به نفع ملتها کار می‌کنند دعوت خواهیم کرد."

طرح تفكيك جنسيتي دانشجويان در دانشگاه پيام‌نور اجرا مي‌شود

خبرگزاري فارس: مسئول نهاد رهبري دانشگاه پيام‌نور استان اصفهان گفت: طرح تفكيك جنسيتي دانشجويان در سال‌هاي آينده در دانشگاه پيام‌نور اجرا مي‌شود.

حجت‌الاسلام مهدي مستاجران امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اصفهان، در مورد طرح عفاف و حجاب در ادارات و دانشگاه‌هاي پيام‌نور استان اصفهان اظهار داشت: اين طرح براي اجرا در همه دانشگاه‌ها از طرف شوراي عالي انقلاب فرهنگي و مجلس شوراي اسلامي تصويب شده و دانشگاه‌ها ملزم به اجراي اين طرح هستند. وي با اشاره به اينكه دانشگاه پيام‌نور استان اصفهان داراي 44 مركز و واحد است، افزود: پيش از تصويب اين طرح در شوراي انقلاب فرهنگي، انگيزه‌هايي براي نظارت بر عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها وجود داشته و مسئولان و مديران دانشگا‌ه‌هاي پيام‌نور استان نيز فعاليت‌هايي در راستاي اين طرح انجام داده‌اند.

وي اظهار داشت: وضعيت حجاب و عفاف دانشجويان دانشگاه‌هاي پيام‌نور استان اصفهان بهتر از دانشگاه‌هاي ديگر است. مسئول نهاد رهبري دانشگاه پيام‌نور استان اصفهان درباره برنامه‌هاي سال جاري دانشگاه پيام‌نور اين استان در راستاي اجراي طرح عفاف و حجاب در دانشگاه‌ها تاكيد كرد: تحقيقاتي در حوزه آمار عفاف و حجاب در حال انجام است. وي با اشاره به اينكه يكي از برنامه‌هاي دانشگاه پيام‌نور‌ تفكيك جنسيتي دانشجويان است، ادامه داد: در سال‌هاي آينده دانشجويان دانشگاه پيام‌نور از لحاظ جنسيتي تفكيك مي‌شوند.

مستاجران اضافه كرد: براي دانشجوياني كه وضعيت مطلوب و مناسب دانشگاه و جامعه ندارند، مشاوره‌هايي انجام مي‌شود.

مسئول نهاد رهبري دانشگاه پيام‌نور استان اصفهان عنوان كرد: همه تشكل‌ها، كانون‌هاي فرهنگي و مجموعه‌هاي فرهنگي و سياسي بايد توجيه‌هايي در زمينه عفاف و حجاب به دانشجويان بدهند.

اعتصاب ۱۳۰۰ کارگر کارخانه لاستیک البرز تهران ادامه دارد

رادیو فردا : گزارش ها از تهران حاکیست که اعتصاب ۱۳۰۰ کارگر کارخانه لاستیک البرز تهران همچنان ادامه دارد.

منابع مطلع در این باره به رادیو فردا گفته اند، کارگران این کارخانه از حدود دوهفته پیش، دست به اعتصاب زده اند. اعتصاب کارگران در شرایطی ادامه دارد که کارفرما هنوز از پرداخت حقوق معوقه کارکنان کارخانه لاستیک البرز خودداری کرده است.

کارگران کارخانه لاستیک البرز خواستار دریافت حقوق چهار ماه سال ۸۷ و عیدی و دو ماه حقوق سال گذشته خود و نیز فراهم آوردن مواد اولیه برای ادامه ی کار این واحد تولیدی هستند.

تاکنون وعده های وزارت صنایع و کارفرما برای تحقق خواسته های کارگران تحقق نیافته است.

ابراز نارضایتی عزت الله انتظامی از بیکاری هنرمندان

ایسنا : عزت‌الله انتظامی پیشکسوت تئاتر و سینما با حضور در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها از بیکاری هنرمندان و نبود امکانات برای فعالیت دانشجویان ابراز نارضایتی کرد.
عزت‌الله انتظامی که اکنون در نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری‌ها حضور دارد در جمع خبرنگاران افزود: بسیاری از فارغ‌التحصیلان هنری کشور به دلیل نبود امکانات و شرایط برای کار و تعداد اندک سالن‌های نمایش به جای کار هنری کارهای آزاد می‌کنند.

یک زندانی سیاسی بلوچ در زندان مرکزی زاهدان اعدام شد

خبرگزاری هرانا - بر اساس حكم صادره از سوي دادگاه انقلاب اسلامي زاهدان يك فعال سیاسی به اتهام 'محاربه و افساد في الارض' روز پنجشنبه در زندان مركزي زاهدان اعدام شد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، عبدالعزيز نوتي زهي به اتهام ارتباط و همکاری با ملك نوتي زهي و عضويت در گروه های معاند نظام، درگيري با ماموران انتظامي،حمل و نگهداري سلاح غير مجاز و قتل پنج تن از پرسنل نيروي انتظامي محاكمه و اعدام شد. شایان ذکر است، از پذیرفتن اتهامات مذکور از شخص زندانی و وکیل وی اطلاعی در دست نیست.

نماینده یزد: یک سال است کشور بدون برنامه اداره می شود

پارلمان نیوز : عضو کمیسیون عمران مجلس تاکید کرد: یک سال است که کشور بدون برنامه اداره می‌شود و گویا قرار است این روند ادامه داشته باشد چرا که برخلاف آنچه دولت ادعا می‌کند که “این برنامه، مسأله محور است ” این‌گونه نیست و هیچ ساز و کاری برای تنظیم و حل مشکلات در بخش‌های مختلف از جمله حل مشکلات حمل و نقل ریلی، دریایی، صنعت هوایی و همچنین حل مشکلات مسکن و شهرسازی ارائه نشده است.
علی‌اکبر اولیا در خصوص گزارش کمیسیون تلفیق از برنامه پنجم توسعه گفت: حذف و اضافاتی که در این لایحه ایجاد و سپس با نام برنامه پنجم توسعه ارائه شده است را نمی‌توان به عنوان یک برنامه برای توسعه کشور پذیرفت.

اطلاعیه‌ی کانون نویسندگان ایران
در مورد بازداشت منشی کانون نویسندگان ایران

صبح روز ۳ شهریور ۱۳۸۹ مأموران وزارت اطلاعات با حکم بازرسی به منزل منیژه نجم‌عراقی منشی کانون نویسندگان ایران مراجعه کرده و مُهر و اسناد کانون، دستگاه کامپیوتر و تعدادی کتاب و اسناد شخصی او را ضبط کردند. سپس او در چهار نوبت، هر نوبت ساعت‌ها، به اتهام تبلیغ علیه نظام مورد بازجویی قرار گرفت؛ در ۲۱ مهرماه احضاریه‌ی دادسرا دریافت کرد؛ در ۲۴ مهرماه بازداشت شد و در ۲۷ مهرماه با سپردن وثیقه به طور موقت از زندان بیرون آمد. مهم‌ترین اتهامات او عضویت در کانون نویسندگان ایران، ارسال بیانیه‌های کانون، و شرکت در تجمع‌ها بر سر مزار جان‌باختگان راه آزادی، محمد مختاری و محمدجعفر پوینده، و شاعر بزرگ ایران احمد شاملو عنوان شده است.

هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، ضمن رد تمامی اتهامات انتسابی به خانم نجم‌عراقی، مسئولیت تمامی بیانیه‌ها و اطلاعیه‌های کانون را بر عهده‌ی خود می‌داند و خواهان منع پیگرد بی قید و شرط ایشان است.

کانون نویسندگان ایران
۶ آبان ۱۳۸۹

اعتراض به نامزدی ایران برای عضویت در نهاد 'زنان سازمان ملل'

بی بی سی : معرفی ایران به عنوان نامزد عضویت در نهاد مدافع حقوق زنان سازمان ملل اعتراضاتی را به همراه داشته است.

قرار است یازده روز دیگر رای گیری برای انتخاب اعضای هیات اجرایی نهاد جدید موسوم به "زنان سازمان ملل" صورت گیرد اما فهرست پیشنهادی گروه کشورهای آسیایی برای نامزدی در این انتخابات به دلیل معرفی ایران با اعتراضات شدیدی مواجه شده است.

کشورهای آسیایی فهرستی شامل ده کشور را برای نامزدی عضویت در هیات اجرایی نهاد حمایت از حقوق زنان سازمان ملل معرفی کرده اند که به تعداد سهمیه تعیین شده این قاره برای عضویت در "زنان سازمان ملل" است و هیچ کشور آسیایی دیگری داوطلب نامزدی در این انتخابات نبوده است.

رای گیری برای انتخاب اعضای هیات اجرایی نهاد زنان سازمان ملل روز 10 نوامبر صورت می گیرد و اعضای این هیات با رای شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل انتخاب می شوند.

منطقه آسیا، جمهوری اسلامی را به عنوان یکی از نامزدهای انتخابی برگزیده و عربستان سعودی هم به عنوان حامی مالی زنان سازمان ملل برای عضویت در هیات اجرایی این نهاد معرفی شده است.

در حالیکه شرایط زنان در عربستان سعودی، از جمله محرومیت از حقوقی مانند حق رانندگی، باعث ناخرسندی از حضور این کشور در هیات اجرایی یک نهاد متعهد به پیشبرد تساوی حقوق زنان شده، نحوه برخورد حکومت ایران با زنان از سوی شماری از کشورها و سازمان های جهانی مورد انتقاد شدید قرار گرفته است.

سخنگوی هیات نمایندگی ایالات متحده در سازمان ملل گفته است که عضویت ایران در نهاد زنان سازمان ملل "درست در آغاز به کار یک طرح ابتکاری و هیجان انگیز، انتخاب ایران علایم نادرستی را به جهانیان ارسال می دارد."

وی گفت که نهاد زنان سازمان ملل یکی از تشکیلات حیاتی این سازمان برای پیشبرد تساوی حقوق و توانمندسازی زنان در سرتاسر جهان است و افزود: "ما و بسیار دیگری از کشورهای جهان، با توجه به سابقه نامناسب ایران در زمینه رعایت حقوق بشر و رفتار با زنان، نگران تبعات منفی عضویت این کشور در هیات اجرایی این نهاد هستیم."

اخیرا اخبار مربوط به احتمال اجرای یک حکم دیگر سنگسار در ایران به طور گسترده در رسانه های همگانی جهان انتشار یافت و به اعتراضات متعدد و تلاش های گسترده، از جمله از سوی رهبران دولت های دوست جمهوری اسلامی، برای جلوگیری از اجرای این حکم، منجر شد.

وضعیت حقوق بشر در ایران

همچنین، مجمع عمومی سازمان ملل در اجلاس قبلی خود با صدور قطعنامه ای، نسبت به افزایش اجرای احکام اعدام، سنگسار، شکنجه، شلاق و قطع اندام ها در ایران و "سیاست تبعیض آمیز دولت این کشور نسبت به اقلیت های دینی و قومی و سایر اقلیت ها" ابراز نگرانی کرد.

در واکنش به نامزدی جمهوری اسلامی برای عضویت در هیات اجرایی نهاد زنان سازمان ملل، فیلیپ بولوپوئن، سخنگوی عفو بین الملل در سازمان ملل، گفته است: "جسارت ایران برای نامزدی در انتخابات هیات اجرایی کاملا تعجب آور است و تعجب آورتر اینکه گروه منطقه ای آسیا به این کشور اجازه داده است که چنین جسارتی کند."

آقای بولوپوئن اظهار داشت که عضویت ایران در هیات اجرایی "توهین به زنان در سرتاسر جهان است که به نهاد زنان سازمان ملل امید بسته اند" اما گفت که حتی با عضویت ایران، ترکیب هیات اجرایی به صورتی است که به هیچ کشوری اجازه نمی دهد از موقعیت خود برای تضعیف اقدامات این نهاد بهره برداری کند.

در مقابل، کورا ویس، رئیس سازمان "تلاش برای صلح در لاهه" گفته است "اگر عضویت در هیات اجرایی به تغییر روش ایران در قبال رعایت حقوق زنان کمک کند، باید از چنین تحولی استقبال کرد اما اگر این کشور در صدد جلوگیری از تحقق رویاها و دستیابی به چشم انداز تساوی حقوق زنان باشد، باید عضویت آن را فاجعه بار دانست."

در ماه ژوئیه سال جاری، شصت و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل به اتفاق آرا قطعنامه تشکیل نهاد "زنان سازمان ملل" را به منظور حمایت از زنان و پیشبرد حقوق آنان در چارچوب فعالیت تمامی نهادهای این سازمان تصویب کرد و تمامی وظایف و اختیارات دفتر مشاور ویژه در امور جنسیتی و پیشبرد وضعیت زنان و سایر تشکیلات فعال در این زمینه را به این نهاد انتقال داد.

براساس این مصوبه، قرار شد که چهل و یک عضو هیات اجرایی نهاد جدید، متشکل از سی و پنج کشور به نمایندگی از مناطق مختلف جهان و شش کشور به نمایندگی از کمک کنندگان مالی به طرح های آن، توسط اعضای شورای اجتماعی و اقتصادی سازمان ملل انتخاب شوند.

در آن زمان، عفو بین الملل و برخی دیگر از نهادهای مدافع حقوق بشر با عضویت در نهاد جدید براساس سهمیه بندی منطقه ای مخالفت ورزیده اند و توصیه کردند که نامزدی در این نهاد آزاد باشد و کشورهای عصو هیات اجرای این نهاد با توجه به عملکرد آنها در پیشبرد حقوق زنان انتخاب شوند.

عضویت در بسیاری از نهادهای سازمان ملل متحد، از جمله شورای امنیت، براساس سهمیه بندی منطقه ای صورت می گیرد تا هر یک از مناطق جهان نمایندگانی در این نهادها داشته باشند.

نامه مادران کمپین در مورد وضعیت نسرین ستوده به محمدجواد لاریجانی

تغییر برای برابری: جمعی از مادران کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز، نامه درخواست خود برای پیگیری وضعیت نسرین ستوده، حقوقدان و عضو کمپین میلیون امضا، را به دفتر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه تحویل دادند.
این مادران در عین حال که خواستار رسیدگی به حقوق سایر زندانیان هم هستند، در نامه ای خطاب به محمدجواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه، خواستار برخورداری نسرین ستوده از حقوق اولیه خود در دوران بازداشت شده اند و همچنین این خواسته را مطرح کرده اند که نسرین ستوده را به دلیل دفاع از حق و عدالت مجارات نکنند.

در نامه مادران کمپین به دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه آمده است:« می خواهیم از شما بپرسیم چرا زنی حقوقدان و وکیل دلسوز زنان و کودکان و انسان های بی پناه باید از حقوق اولیه یک زندانی محروم باشد . به کدامین مجوز با او و فرزندان اش این چنین رفتار می شود؟»

مادران کمپین یک میلیون امضا در نامه خود با اشاره به وضعیت فرزندان خردسال نسرین ستوده نوشته اند:« بعد از نزدیک به دو ماه هنوز کودک سه ساله ی او صدای مادر را حتی از پشت تلفن نشنیده است و دختر خردسال اش دچار افسردگی شده است. همسر خانم ستود هم از تمام مجراهای قانونی برای گرفتن یک خبر سلامتی از ایشان اقدام نموده ولی متاسفانه هیچ کس پاسخگو نیست».

مادران کمپین در پایان نامه خود خطاب به دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه خواستار شده اند:« ما از شما که بر مسند دفاع از حقوق بشر تکیه زده اید تقاضا داریم به حقوق زندانیان توجه نشان دهید و نسرین ستوده وهمسر و فرزندانش را به خاطر دفاع از حق و عدالت مجازات نکنید».

اعتراض اساتید دانشگاه های استان خوزستان به تشدید فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه ها

جـــرس: جمعی از استادان و اعضای هئیت علمی دانشگاههای استان خوزستان، در اعتراض به تشدید فضای امنیتی حاکم بر دانشگاههای کشور و همچنین فشارهای وارده بر استادان دانشگاهها، با انتشار نامه ای از مقامات کشور خواستار آن شدند که از ادامه اجرای سیاست های ناسنجیده و مخرب در بخش آموزش عالی کشور- "که بنیان های علمی و فرهنگی کشور را هدف گرفته است"- جلوگیری نمایند.
اعتراض اساتید دانشگاه های استان خوزستان به تشدید فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه ها

به گزارش منابع خبری جرس، امضا کنندگان این نامه که اعضای هیئت علمی شش دانشگاه و موسسه آموزش عالی استان خوزستان می باشند، همچنین نسبت به حملات حکومت نسبت به رشته های علوم انسانی هشدار دادند.

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

به نام خدا
با گذشت نزدیک به هجده ماه از برگزاری انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و به رغم انتظار مردم و روحانیت معظم از مسئولان کشور مبنی بر لزوم کوشش و اتخاذ سیاست های منطقی برای آرام نمودن فضای عمومی کشور و بالا بردن اعتماد مردم به نظام اسلامی، متاسفانه هر از گاه شاهد انجام اقدامی تشنج زا در جامعه و به ویژه در محیط های آموزشی و دانشگاهها از سوی دستگاههای اجرایی هستیم و هیچ نشانه ای از اراده بازگرداندن وضع روانی و سیاسی جامعه به دوران پیش از انتخابات دیده نمی شود.

برای نمونه در بخش آموزش عالی و دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، می توان به اقداماتی مانند بازنسشته کردن و عدم تبدیل وضعیت استخدامی برخی اساتید منتقد دولت، عدم اجرای آیین نامه های حمایتی و اخلال در فعالیت علمی عده ای از اساتید، و جلوگیری از گسترش رشته های علوم انسانی در دانشگاهها اشاره نمود. جای شگفتی است که این اقدامات که به بهانه های واهی مانند معاند و برانداز خواندن اعضای هیات علمی مورد نظر انجام می شود، اخیرا شامل آن دسته از اعضای هیات علمی ای شده است که پیشینه درخشانی در خدمات اجرایی و حتی حضور در میدان های هشت سال دفاع مقدس داشته اند، که برای نمونه می توان به جلوگیری از تدریس برادر ایثارگر جناب آقای دکتر ولی ا.. شجاعپوریان، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز و نماینده مردم بهبهان در دوره های ششم و هقتم مجلس شورای اسلامی اشاره نمود.

اینجانبان اعضای هیئت علمی دانشگاه های دولتی استان خوزستان ضمن اعتراض به روند کنونی حاکم شدن فضای تهدید و دلهره بر دانشگاه ها و بر هم خوردن امنیت شغلی و حرفه ای اساتید، از بلند پایگان نظام می خواهیم تا با دور اندیشی، از ادامه اجرای سیاست های ناسنجیده و مخرب در بخش آموزش عالی کشور، که بنیان های علمی و فرهنگی کشور را هدف گرفته است، جلوگیری نمایند. بی گمان نابودی سرمایه های کشور از جمله محروم کردن میهن اسلامی از خدمات نیروهای شایسته و دلسوز عواقب ناگوار و غیر قابل جبرانی را در فرداهای پیش روی کشور در پی خواهد داشت.

والسلام علی من اتبع الهدی
ششم آبان ماه ٨٩
امضای گروهی از اعضای هیئت علمی:
دانشگاه پیام نور خوزستان
دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین
دانشگاه علوم دریایی خرمشهر
دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول
مجتمع فنی مهندسی خاتم الانبیاء بهبهان

ادامه ی فشارها بر فعالین دانشجویی چپ دانشگاه یزد

خبرگزاری هرانا - فشار و تهدید بر فعالین دانشجویی چپ دانشگاه یزد کماکان ادامه دارد.

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، علاوه بر محسن وفایی مدیر مسئول و سردبیر نشریه "بیان آزاد" که در هفته های اخیر خبر دستگیری و سپس آزادی اش منتشر شد، نیما کاویانی، سردبیر نشریه "پرومته و زمین" نیز بازداشت شده است.

این دانشجوی آزادیخواه و برابری طلب پس از 11 روز بازداشت به قید ضمانت موقتا آزاد شده است.

این در حالی است که فرخ باستانی دیگر دانشجوی چپ این دانشگاه و مدیر مسئول نشریه "پرومته" نیز در تابستان گذشته مدتی را در بازداشت به سر برده است.

هم چنین غیر از نیما کاویانی و فرخ باستانی چند تن دیگر از دانشجویان آزادیخواه و برابری طلب یزد در معرض بازداشت اطلاعات این استان قرار دارند.

انحلال 15 دفتر کاريابي به علت کاهش حجم فرصت هاي شغلي

خبرگزاري موج - رئيس هيات مديره انجمن صنفي کاريابي هاي داخلي سراسر کشور از انحلال 15 دفتر کاريابي داخلي به علت کاهش حجم فرصت هاي شغلي و درآمد در ايران خبر داد.
بابک هاشمي پور، رئيس هيات مديره انجمن صنفي کاريابي هاي داخلي سراسر کشور در گفتگو با خبرنگار موج، همچنین گفت : بر اساس هماهنگي هاي صورت گرفته با وزارت ارشاد از انتشار آگهي هاي دفتر کاريابي که بدون مجوز وزارت کار اقدام به تهيه آگهي در زمينه اعزام نيروي کار به خارج از کشور مي کنند، جلوگيري مي شود.

دستگیری 336 قاچاقچی زن در فرودگاه‌ها

مهر : سردار حیدری، رئیس پلیس فرودگاه‌های کشور گفت: در طول 7 ماه سال جاری 336 زن قاچاقچی و حامل مواد مخدر در فرودگاه‌های کشور دستگیر شدند.
سردار نبی‌الله حیدری با حضور در هفدهمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها گفت: در طول 7 ماهه سال جاری 20 میلیون مسافر داخلی و 5 میلیون 700 هزار مسافر خارجی در فرودگاه‌های سطح کشور تردد کردند.
وی اظهار داشت: یکی از وظایف پلیس مبارزه با مواد مخدر است، در واقع مبارزه با افرادی که از صنعت هوانوردی برای ترانزیت مواد مخدر به سایر کشورها استفاده می‌کنند.

فنلاند به دیپلمات سابق ایرانی در هلسینکی 'پناهندگی داد'

بی بی سی : حسین علیزاده که تا اوایل ماه گذشته رایزن سوم سفارت ایران در هلسینکی بود، یکی از سه دیپلمات ایرانی است که در پی بحران پس از انتخابات سال 1388 ایران، در اروپا تقاضای پناهندگی سیاسی کردند.

آقای علیزاده به خبرگزاری رویترز گفت که فنلاند روز چهارشنبه به او و همه اعضای خانواده اش - مجموعا شامل پنج نفر - پناهندگی سیاسی اعطا کرد.

دو دیپلمات ایرانی نیز پیشتر در نروژ و بلژیک درخواست پناهندگی کرده بودند. فرزاد فرهنگیان، رایزن دوم و وابسته مطبوعاتی سفارت ایران در بروکسل بود و محمد رضا حیدری کنسول ایران در اسلو بود که به نروژ پناهنده شد.

آقای علیزاده روز پنجشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: "هدف اصلی من اکنون این است که برای منافع و موفقیت جنبش سبز کار کنم."

روزنامه فنلاندی "هلسینگین سانومات" روز پنجشنبه به نقل از یک مقام این کشور که از او نام نبرد نوشت که دلایل اعطای پناهندگی "روشن" است و به رفتار حکومت ایران با معترضان اشاره داشت.

آقای علیزاده همچنین گفت که هرچند امیدوار است در تخصص خود در زمینه امور خارجی مشغول به کار شود اما اولویت او جنبش مخالفان است.

او گفت: "برای همین است که شش نفر از ما دیپلمات ها کمپین 'سفارتخانه های سبز' را تشکیل داده ایم و نشان می دهیم که دیپلمات های سابق رژیم ایران اکنون جزو ناراضیان و علیه رژیم هستند. ما قویا بر این باوریم که احمدی نژاد نماینده مردم ایران نیست."

آقای علیزاده روز 13 سپتامبر اعلام کرده بود که با استعفا از شغل خود در سفارت ایران درخواست پناهندگی می کند.

اما ایران می گوید که انگیزه های شخصی و نه سیاسی علت کناره گیری فرزاد فرهنگیان و حسین علیزاده بوده و مجموعه پرسنل وزارت خارجه کسانی هستند که از "نظام" حمایت می کنند.

رامین مهمان پرست سخنگوی وزارت خارجه ایران روز سه شنبه 30 شهریور (21 سپتامبر) گفت: "کسی در وزارت امور خارجه انگیزه آنها را باور نمی کند... در این اقدام بیشتر نوعی ترجیح منافع شخصی و خانوادگی به منافع ملی، قابل توجه است."

کارگران کیان تایر در اعتراض به وضعیت خود اقدام به آتش زدن لاستیک در محل کارخانه کردند

اتحادیه آزاد کارگران ایران : بنا بر گزارشهای دریافتی توسط اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران کیان تایر با توجه به نبود روزنه ای برای تحقق خواستهایشان تا پایان وقت اداری امروز، از ساعت 10 صبح تا 12 ظهر اقدام به آتش زدن لاستیک در محل کارخانه و مشرف به جاده اسلامشهر (روبروی بخشداری چهاردانگه) کردند.

بنا بر این گزارش کارگران خشمگین کیان تایر تمامی پارچه نوشته هایی را که از بیرون و با مضامین تبریک به بخشدار چهاردانگه به عنوان بخشدار نمونه بر قسمت بیرونی نرده های کارخانه نصب شده بود پایین کشیده و آنها را نیز آتش زدند.

همزمان با اعنراض کارگران در محل کارخانه، نماینده های آنان نیز از ساعت 11 صبح عازم وزارت صنایع شدند و در جلسه ای که برای رسیدگی به خواستهای این کارگران تشکیل شده بود، شرکت کردند. در این جلسه ابتدا مسئولین وزارت صنایع تلاش کردند با یادآوری این نکته که خیلی از کارگران 17 ماه است حقوق نگرفته اند و صدایشان در نمی آید نماینده های کارگران کیان تایر را تحت فشار قرار بدهند اما این نماینده ها قاطعانه اظهار داشتند: این مایه افتخار شماست که 17 ماه دستمزد کارگران را ندهید و آنها را گرسنه نگه دارید، اما ما خواهان روشن شدن تکلیف خود و پرداخت دستمزدهای معوقه مان هستیم و اگر به خواستهای کارگران کیان تایر رسیدگی نشود آنان فردا همینجا در مقابل وزارت صنایع دست به تجمع خواهند زد و ما مسئولیتی در این زمینه نداریم.

بدنبال این اظهارات از سوی نماینده های کارگران کیان تایر، مسئولین وزارت صنایع اعلام کردند 5 میلیارد تومان وام آماده پرداخت به کارخانه کیان تایر است و بزودی این وام پرداخت خواهد شد. در ادامه این جلسه کارفرمای کیان تایر نیز وعده داد تا آخر امشب 50 درصد باقی مانده دستمزد شهریور ماه کارگران به حساب آنان واریز خواهد شد و طی چند روز آینده چهل تن مواد اولیه نیز وارد کارخانه خواهد شد.

بنا بر آخرین گزارشهای دریافتی توسط اتحادیه آزاد کاگران ایران، با توجه به توافقی که امروز در وزارت صنایع میان نماینده های کارگران و کارفرما و مسئولین این وزارتخانه صورت گرفته است کارگران کیان تایر اعلام کرده اند چنانچه فردا توافقات صورت گرفته عملی نشود از پس فردا سه شنبه چهارم آبانماه اعتراضات خود را از سر خواهند گرفت.

زمزمه اعتصاب غذا در میان کارگران نورد لوله صفا و پروفیل ساوه

اتحادیه آزاد کارگران ایران : بنا بر گزارشهای دریافتی توسط اتحادیه آزاد کارگران ایران، کارگران نورد لوله صفا از 2 ماه پیش تاکنون دستمزدهای خود را دریافت نکرده اند. عدم پرداخت دستمزد این کارگران که تعداد آنان حدود 1300 نفر است در حالی از سال گذشته به یک روال در این کارخانه تبدیل شده است که کارخانه لوله و پروفیل ساوه نیز از دو ماه پیش تا کنون دستمزدهای کارگران این کارخانه را که تعداد آنان نیز حدود 1300 نفر است، پرداخت نکرده است. لازم به یاد آوری است مالکیت هر دوی این کارخانه ها متعلق به یک نفر است.
بنا بر این گزارش بدنبال عدم پرداخت دستمزدهای کارگران این دو کارخانه، زمزمه اعتصاب غذا در میان کارگران نورد لوله صفا بالا گرفته است و کارگران نورد لوله و پروفیل ساوه نیز اعلام کرده اند که از همکاران خود در کارخانه نورد لوله صفا حمایت خواهد کرد.

«محموله سلاح توقيف شده در نيجريه، در ايران بارگيری شده است»

رادیو فردا : شرکت کشتيرانی‌ «سی.ام.ای- سی.جی.ام » که از محموله يک کشتی آن در نيجريه مقاديری سلاح از جمله راکت کشف شده است، می‌گويد: محموله اين کشتی در ايران و توسط يک شرکت ايرانی بارگيری شده است.

مقامات امنيتی در هفته جاری ۱۳ کانتينر را در گمرکات «آپاپا» در بندر لاگوس نیجریه که در بارنامه رسمی آنها حاوی مصالح ساختمانی نوشته بود، توقيف کردند. اين ۱۳ کانتينر از يک کشتی متعلق به شرکت سی.ام.ای- سی.جی.ام تخليه شده بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شرکت کشتيرانی سی.ام.ای- سی.جی.ام که در در جزاير مارشال ثبت شده، می‌گويد اين کانتينرها توسط يک شرکت ايرانی بارگيری شده که نام ان در هيچ فهرست ممنوعه‌ای نيست.

شرکت کشتيرانی سی.ام.ای- سی.جی.ام می‌گويد کانتينرها از بندرعباس بارگيری شده‌اند و در بندر لاگوس تخليه شده‌اند.

اين شرکت کشتيرانی اضافه می‌کند، هفته گذشته صادره کننده محموله خواستار دوباره بارگيری محموله و ارسال آن به گامبيا شده بود.

مقامات سفارت ايران در نيجريه از اظهار نظر درباره کشف محموله سلاح از اين کشتی خودداری کرده‌اند.

يک سخنگوی سامان اطلاعات نيجريه به خبرگزاری فرانسه گفته است پس از انفجار يک خودرو در اول ماه اکتبر که ۱۲ کشته برجای کشته گذاشت، نيروهای امنيتی در حال آماده باش هستند.

وايل ادينيانی، يک سخنگوی گمرک نيجريه، می‌گويد: تاکنون ۱۰ کانتينر باز شده است که مقاديری سلاح از آنها کشف شده است.

شرکت کشتيرانی سی.ام.ای- سی.جی.ام خود را از هرگونه دخالت در حمل «غيرقانونی سلاح» مبرا دانسته و می‌گويد که اين شرکت قربانی بارنامه تقلبی شده است

مقام‌های امنيتی، که نخواستند نامشان فاش شود، می‌گويند: دو نفر در ارتباط با اين محموله در نيجريه بازداشت شده‌اند.

وايل ادينيانی درباره بارنامه رسمی اين محموله گفته است: اسناد اين محموله غير معمول بود و ما احساس کرديم نام‌های بروی آنها درست نيست.

اين مقام گمرک نيجريه می‌گويد ميزان دقيق سلاح‌های موجود در اين محموله پس از آنکه همه کانتينرها بازرسی شد، معلوم خواهد شد.

واله ادينيانی می‌گويد در اين کانتينرها علاوه بر موزاييک خمپاره، موشک و نارنجک وجود داشته است.

اين کشتی پيشتر توقفی نيز در هند داشته، و در ۱۰ ژوئيه به بندرلاگوس در نيجريه رسيده و پانزده ژوئيه اين بندر را ترک کرده است.

کشف محموله‌های تسليحاتی در نيجريه در حالی است که اين کشور در اوج التهابات سياسی برای تعيين موعد انتخابات همزمان پارلمانی، رياست و استانداری‌ها در سال ۲۰۱۱ است.

همایش «فرهنگ آزادی های مدنی، حقوق بشر و دمکراسی در ایران» در دانشگاه مریلند

صدای آمریکا : همایش سه روزه «فرهنگ آزادی های مدنی، حقوق بشر و دموکراسی در ایران» از صبح جمعه به وقت محلی، در دانشگاه مریلند در منطقه واشنگتن آغاز شد. این کنفرانس از سوی مرکز ایران شناسی روشن در این دانشگاه سازماندهی شده است و در آن شماری از چهره های سرشناس ایرانی، فعالین مدنی و حقوق بشر، مدافعان حقوق زنان، روزنامه نگاران و اساتید دانشگاه حضور دارندو به بحث و تبادل نظر درباره موضوعات مختلف از آزادی های مدنی و حقوق بشر گرفته تا نقش سیاستمداران در ارتقاء وضعیت معیشتی در ایران پرداختند.

احمد کریمی حکاک مدیر مرکز ایران شناسی روشن و یکی از برگزار کنندگان این همایش در سخنان بخش نخست برنامه که به معرفی اصول و مقررات آن اختصاص داشت گفت گنجاندن کلمه «فرهنگ» در عنوان کنفرانس، «اشاره به نگاه ما به مسیر جدیدی در آینده وضعیت ایران است».

او از سخنرانان همایش خواست در صحبت هایشان بیشتر بر طرح راه حل ها و مسیر آینده نیروهای سکولار و ترقی خواه تمرکز کنند.

با اين حال مگر میشود بدون ذکر مصیبت های گذشته راه حل جدید ارائه داد بویژه که نشست اول برنامه به سیر ظهور گفتمان حقوق بشر در جامعه ایران اختصاص داشت.

تکيه احمد کريمی حکاک و منصور فرهنگ- استاد دانشگاه، نویسنده و اولین سفیر ایران در سازمان ملل متحد که اداره نشست را همراه با آقای حکاک بر عهده دارد- همچنین اغلب کارشناسان شرکت کننده در ۴ جلسه روز جمعه- بر اين بود که فرهنگ جمهوری اسلامی و نبود حقوق بشر نه تنها جدا از فرهنگ عامه نيست، بلکه برخاسته از آن است. بنابراين گفتنمان در این زمینه نیز باید در جهت ارتقا روابط شهروندان باشد.

آقای فرهنگ همچنين ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس آغازگر جنبشی باشد برای نهادینه کردن یک گروه دمکراتیک ایرانی حامی حقوق بشر، و به تعبیری، روایت ایرانی سازمان عفو بین المل باشد تا به شکلی فراگیر هم نسل جوان و هم نسل مربوط به گذشته، و به گفته او «اعضای اصلاح شده نسل خودش» در آن همکاری کنند.

کنفرانس «فرهنگ آزادی های مدنی، حقوق بشر و دموکراسی در ایران» با آغاز سخنان اعضای نشست اول شامل شیرین عبادی، حقوقدان و برنده جایزه صلح نوبل، رضا افشاری استاد دانشگاه و نویسنده، هادی قائمی مدیر کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران و یکی از شناخته شده ترین چهره های ایرانی کارشناس حقوق بشر در عرصه بین المللی، سهراب رزاقی نویسنده و مدرس سابق دانشگاه در ایران و آسیه امینی محقق و فعال حقوق بشر و حقوق زنان، آغاز شد.

شيرين عبادی در آغاز از جمله این پرسش را مطرح کرد که «استدلال جمهوری اسلامی برای نقض حقوق بشر چيست و بن بست های حقوق بشر در جمهوری اسلامی کدامند؟» وی گفت جمهوری اسلامی سه دليل عمده را همواره عنوان می کند: «اول این که اسلام حقوق بشر ندارد و این مقوله ای است غربی و با هدف نفوذ فرهنگ غربی ساخته و پرداخته شده است. دوم این که می گوید همه حقوق بشر را نقض می کنند. مثلا عملکرد آمریکا در گوانتانامو و ابوغریب حقوق انسان ها را نقض می کند. و سوم این که هرزمان کشورهای خارجی به موارد نقض حقوق بشر از جمله اعدام کودکان در ایران اعتراض می کنند، جمهوری اسلامی آنان را به دخالت در امور داخلی ایران متهم می کند.»

شيرين عبادی سپس در پاسخ به سه مورد اخیر خطاب به تهران گفت: «اگر حقوق بشر را غیر اسلامی میدانید چرا در خارج از کشور این را نمی گویید و اگر غربی است چرا درخواست عضویت در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل کرده اید؟» به گفته عبادی چنین رویکردی برای مصرف داخلی است. وی سپس گفت: «همانگونه که شما درباره نقض حقوق بشر در اسرائیل و سرزمین های فلسطینی اعتراض می کنید دیگران هم به همین مقوله در ایران اعتراض می کنند و این دخالت در امور داخلی تلقی نمی شود و همچنین نقض حقوق بشر در یک کشور مجوز نقض حقوق بشر در سایر نقاط نیست و در همه جا محکوم است».

شیرین عبادی با ذکر فضای خفقان آور در ایران به دنبال وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری ۸۸ و بازداشت گسترده و محکومیت مردم و وکلای آنان گفت: «چشم امید ما به کانون وکلای دادگستری بود که از صنف خود دفاع کند و همه ما به دلیل دفاع از خود، به زندان رفتیم».

خانم عبادی ضمن تایید وقوع نقض حقوق بشر در همه جای جهان بار دیگر بر این مسئله تاکید کرد که به این بهانه نمیتوان درباره این مسئله در ایران سکوت کرد. او گفت: «صدای حقوق بشر خاموش شدنی نیست. دولت ایران این را بداند که اگر هر یک از ما هم به نحوی از بین برویم، این صدا خاموش شدنی نیست و به جای ما صدها هزار نفر دیگر به صدا در خواهند آمد».

سهراب رزاقی دیگر شرکت کننده این نشست نیز با متمایز دانستن مختصات حقوق بشر در ایران از سایر گفتارها گفت این گفتار زبان مشترک بشریت در دنیاست و برای پیشبرد آن در ایران باید استراتژی تعیین کرد. او از جمله بر لزوم تدوین و ترویج برنامه عمومی برای نسل سوم و تشکیل سازمان ها و شبکه همکاری فعالان حقوق بری در داخل و خارج از ایران و یافتن افراد قدرتمند، و بازسازی شبکه های تخریب شده حقوق بشر در ایران پس از انتخابات دهم ریاست جمهوری، تاکید کرد.

آسیه امینی فعال جنبش زنان و روزنامه نگار مدافع حقوق بشر بر اهمیت و نقش راهبردی جنبش زنان در مسیر جنبش های مدنی ایران تاکید کرد و به مقایسه جنبش زنان ایران با جنبش سبز اعتراضی پرداخت و کمپین یک میلیون امضا را الگویی برای آن توصیف کرد. او یکی از مشکلات جنبش سبز و حرکات اعتراضی مردم ایران را نداشتن میل به ائتلاف با یکدیگر خواند و گفت: «از مشروطه به این طرف، شاهد حرکت های حق خواهی و برابری جنسیتی بین زنان بودیم اما تبلور آن در سال های اخیر بوده است».

هادی قائمی فعال سرشناس حقوق بشر رشد گفتمان حقوق بشر در ایران، در مقایسه با کشورهای منطقه و با در نظر گرفتن این حقیقت که در ایران اهمیت کافی به آن داده نشده است را بالا توصیف کرد و گفت وقایع دهه ۶۰ و کشتارهای وسیع، جنگ ایران و عراق و همچنین قوانینی که پس از انقلاب تعیین شد از عوامل موثر در شکوفایی این گفتمان در نسل جدید ایرانی است. وی سپس درباره تحت الشعاع قرار گرفتن مسئله حقوق بشر در سایه بحران هسته ای ایران ابراز نگرانی کرد و گفت جهان نباید تنها بر مسئله هسته ای تهران تمرکز کند و باید به مسئله نقض حقوق بشر در ایران نیز توجه شود.

نشست های دوم همایش روز جمعه در دانشگاه مریلند با موضوع «سنت های استبدادی و آزادی های مدنی» و با حضور آرش نراقی، کارشناس فلسفه دینی و منصور فرهنگ برگزار شد. آقای نراقی در سخنان خود از جمله با اشاره به حقوق بنیادین و اولیه انسان ها مانند حق امنیت و معیشت گفت آیت الله خمینی با ارائه دکترین ولایت مطلقه فقیه در ایران، ولایت فقه را تحت الشعاع قرار داد. او همچنین گفت مشکل اصلی دیکتاتوری های ولایتی یا پدرسالار این است که امنیت و معیشت انسان ها در دست دیکتاتور است. این کارشناس علوم دینی همچنین آینده جنبش های مدنی در ایران را متعلق به جنبش زنان دانست و آن را سرچشمه ادامه این راه خواند. آقای نراقی همچنین یک مسلمان خوب را یک مسلمان سکولار دانست که شرط اولش احترام به دیگران و رعایت عدل است و گفت نمی شود «انسان هم مذهبی باشد و هم بی عدالتی کند».

سومین جلسه از نشست روز جمعه به ریاست هاله اسفندیاری، پژوهشگر موسسه وودرو ویلسون و با حضور خانم ها مهناز افخمی موسس و رئیس سازمان بین المللی «مشارکت یادگیری زنان»، فرشته قاضی، روزنامه نگار، فریده پورعبدالله و سهیلا وحدتی فعال مستقل حقوق زنان برگزار شد.

این بار نیز با ذکر سیر تاریخی فعالیت های زنان ایرانی در جنبش آزادی خواهی ایران به نقش آنان در ادامه راه جنبش های مدنی ایران اشاره شد.

در این نشست از جمله سهیلا وحدتی با برشمردن مشکلات و فشارهای موجود علیه مطالبات ضدتبعیض و ضدخشونت زنان بر لزوم تدوین تئوری فمینیستی و تئوری سازی با توجه به وضعیت فرهنگی، تاریخی و جغرافیایی ایران تاکید کرد و گفت تنها ترجمه متون فمینیستی غربی کافی نیست چرا که شرایط جغرافیایی و تاریخی ایران منحصر به فرد است مثلا زنان غربی هیچ وقت با مقوله هایی چون چندهمسری، غیرت مردانه و یا قتل های ناموسی مواجه نبوده اند.

جلسه چهارم و آخر نشست روز جمعه به ریاست مهناز افخمی و با حضور رضا افشاری، نویسنده و مدافع حقوق بشر و فاطمه کشاورز استاد دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیز و تحت عنوان «حقوق زنان و مسئله نسبیت فرهنگی» برگزار شد. در این نشست توجیه مسائلی چون حجاب اجباری یا کشف حجاب و یا تعابیری چون «حقوق بشر اسلامی» با پناه بردن به نسبیت فرهنگی رد شد.

سخنرانی جان لیمبرت دیپلمات و از چهره های سرشناس در عرصه سیاست آمریکا و مسئله ایران و ایالات متحده سخنرانی کرد و سپس به پرسش های شرکت کنندگان پاسخ داد. او که یکی از کارمندان به گروگان گرفته شده سفارت آمریکا در ایران در آغاز کار حکومت جمهوری اسلامی ایران است در سخنان خود به تلاش تاریخی دمکراسی خواهی ایرانیان از مشروطه تاکنون اشاره کرد.

او در سخنان خود درباره تحریم های اقتصادی بین المللی اعمال شده بر تهران گفت: «بدون شک ایران تحریم ها را دوست ندارد هرچند دائما دولتمردان تحریم ها را بی اثر و بی اهمیت می خوانند». به گفته آقای لیمبرت تحریم ها قطعا از لحاظ روانشناسی سیاسی موثر است به گونه ای که تهران دائما و در زمان های مختلف خواستار لغو تحریم ها شده اند.

او بر انعطاف پذیری دولت باراک اوباما در قبال ایران تاکید کرد و به نقل از یک دیپلمات ارشد ایرانی که نامش را فاش نکرد گفت: «با توجه به رویکرد مثبت واشنگتن در دولت اوباما برای ایجاد رابطه با ایران، یک جای کار ایراد دارد و این ایراد قطعا در تهران باید جست و جو شود».

اولین روز از همایش «فرهنگ آزادی های مدنی، حقوق بشر و دموکراسی در ایران» در حالی پایان یافت که شماری از شرکت کنندگان می گفتند شرکت کنندگان حرف تازه ای برای گفتن نداشتند.

فدراسيون بين المللی کارگران حمل و نقل به ادامه بازداشت رضا شهابی اعتراض کرد

راديو فردا - فدراسيون بين المللی کارگران حمل و نقل، به ادامه يافتن بازداشت رضا شهابی – از فعالان کارگری ايران – اعتراض کرد.
مک اراتا دبيرکل حمل و نقل داخلی در اين فدراسيون گفت که آزاد نشدن رضا شهابی به رغم وعده هايی که به خانواده اش داده شده و وثيقه ۶۰ ميليون تومانی که از خانواده‌اش اخذ شده، «ناعادلانه» است.
فدراسيون بين المللی کارگران حمل و نقل پيش از اين، در ماه اوت، نيز با صدور بيانيه ای خواستار آزادی رضا شهابی، منصور اسانلو و ابراهيم مددی شده بود.
هر سه اين افراد از اعضای سنديکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران هستند.

خشونت در مدارس به تنبيه بدني محدود نمي‌شود

ايلنا: سعيد مابين جيغ و داد همكلاسي‌هايش هاج و واج مانده، پاك‌كن، ته‌مداد را داخل گوش كرده و ناخن دستش را مي‌جود... معلم چند دقيقه‌اي دير كرده.... ناظم مدرسه كه هميشه يك چوب دو متري همراه دارد و تمامش را داخل آستينش نگاه مي‌دارد، در كلاس را با هجوم و حمله باز مي‌كند و با تمام توان چوب يك‌متري را به روي ميز مي‌كوبد، جمعيت 20 نفره كلاس كه حالا ديگر تمام و كمال ترسيدند سكوت مي‌كنند و هيچ يك دم نمي‌زنند... اما سعيد، اين بار نه تنها مي‌لرزد، ناخنش را هم سريعتر مي‌جود.
چوب بلند ناظم و پس گردني هميشگي معلم
زنگ تفريح كه مي‌خورد انگار براي بچه‌ها جشن گرفته‌اند؛ از خوشحالي رفتن به حياط مدرسه و جدا شدن از كلاس درس حتي دستشويي رفتن و دست و صورت شستن را هم فراموش مي‌كنند...!
ناظم مدرسه هم كه در اين مواقع كنترل بچه‌ها از دستش در مي‌رود، چند تا از بچه‌هاي سال بالايي را مامور برقراري نظم در حياط مي‌كند. اگر توقعات بچه‌هاي سال بالايي برآورده شده و سهمي از تغذيه هم‌كلاسي‌‌ها داشته باشند كه هيچ،‌ در غير اين صورت شيطنتشان گل مي‌كند و آمار و گزارش‌هاي نادرست به ناظم مدرسه مي‌دهند. ناظم مدرسه هم كاري به صحت و سقم گزارش‌ها ندارد و تر و خشك را با هم يكجا مي‌سوزاند.
مادر پارسا مي‌گويد: پارسا از چوب بلند ناظم مدرسه تشويش گرفته و هم‌كلاسي‌هايش هم همين حس را دارند، وقتي ناظم چوب را روي ميز يا ديوار مي‌زند سر و صداي بلندي به پا مي‌شود و بچه‌ها خصوصا كلاس اولي‌ها كه با اين صدا آشنا نيستند، وحشت مي‌كنند و رنگ از صورتشان مي‌پرد.
فرهاد به جاي حل كردن تمرين رياضي مشغول نقاشي است؛ به خيال خودش تصوير كاملي از معلمش را نقاشي كرده و با نشان دادن به بغل دستي‌اش هر دو مي‌خندند.
معلم رياضي كه متوجه سر و صداي انتهاي كلاس مي‌شود، فرهاد را با پس‌گردني از كلاس بيرون مي‌اندازد و او را جريمه درسي مي‌كند، فرهاد تا 12 شب بيدار مي‌ماند تا جريمه‌ها را به دور از چشم مادرش انجام دهد!
خشونت در مدارس به تنبيه بدني محدود نمي‌شود
گزارش‌ها متفاوت است؛ اگر كودك يا نوجواني به دليل امكانات مالي پدر و مادرش در مدرسه غيردولتي درس بخواند، در مدرسه پذيرايي هم مي‌شود و به قول معروف با انواع تشريفات فارغ‌التحصيل مي‌شود اما اگر در يك مدرسه دولتي درس بخواند بايد به دليل مشكلات روزمره مسئولان مدرسه و بي‌حوصلگي‌هايشان، محدوديت‌ها و فضاي خشك و سنگين را تحمل كند.
ميلاد با آنكه در مدرسه غيرانتفاعي درس مي‌خواند و به قول مادرش از ديوار راست بالا مي‌رود، بارها طعم«پس‌گردني» را توسط معلم يا ناظم مدرسه چشيده است.
با وجود آنكه فاطمه قربان معاون وزير آموزش و پرورش اعلام مي‌كند كه تنبيه بدني دانش‌آموزان در مدارس ممنوع است اما جاي تاسف دارد كه چطور اين مسئول با مصاديق تنبيه در مدارس و كودك‌آزاري آشنا نيست و در مورد ساير تنبيه و خشونت‌هاي اعمال شده بر روي كودكان در محيط مدرسه و كلاس‌هاي درس موضعي ندارد.
معاون وزير آموزش و پرورش در آخرين اظهاراتش تمام موارد خشونت بر روي كودكان را به تنبيه بدني معطوف كرده و اعلام كرده كه هيچ يك از معلمان و معاونان تحت هيچ شرايطي به دليل انجام ندادن تكاليف درسي و يا موارد انضباطي حق تنبيه بدني دانش‌آموزان را ندارند.
آيا معاون وزير آموزش و پرورش نمي‌داند كه دانش‌آموزاني كه در معرض تنبيه غيربدني، «عاطفي و رواني» قرار مي‌گيرند، آثار و تبعاتش به مراتب بدتر از تنبيه جسمي است؟ آيا اين مسئول آموزش و پرورش نمي‌داند كه مادران و اولياي دانش‌آموز اغلب حتي نگران اعتراض از برخي رفتارهاي مسئولان مدرسه در قبال فرزندانشان هستند؟
ارشاد دانش آموزان با ادبيات خشن!
فاطمه قربان معاون وزير آموزش و پرورش در حالي اعلام مي‌كند كه علت اصلي خطاي دانش‌آموزاني كه موارد انضباطي دارند و يا تكاليف خود را انجام نمي‌دهند، از روي ناآگاهي است و بايد براي ارشاد آنها وقت صرف كرد كه به تازگي مسئولان يك مدرسه دخترانه، دختر 15 ساله‌اي را به دليل تميز كردن ابروهايش، به مدت دو روز اخراج كرده و يا در بسياري از مدارس نه تنها اخراج موقت و چند روزه به يك روال عادل تبديل شده بلكه اگر اخراج هم صورت نگيرد، دانش‌آموز تهديد به اخراج شده و از نگراني احتمال اين تنبيه، ضربه روحي زيادي مي‌‌خورد، چه بسا اينكه بارها به دانش‌آموزان پسر مي‌گويند: «پرونده‌ات را زير بغلت مي‌گذاريم» دانش‌آموزان با وجود چنين ادبياتي چطور قرار است ارشاد شوند؟ ناظم مدرسه‌اي كه به خودش جرات جيغ و داد در حياط مدرسه و يا راهروي كلاس‌ها را مي‌دهد قرار است چگونه ديگران را ارشاد كند؟ مشاوران مدرسه كه نقشي جز تفتيش اطلاعات از كودكان، نقش ديگري ندارند و اعتماد دانش‌آموزان به مشاوران مدارس بسيار كم است، چه نقشي در ارشاد محصلان ايفا مي‌كنند؟
قربان، معاون آموزشي ابتدايي كه در برابر سئوال خبرنگار ايلنا در مورد خشونت در مدارس به جاي ارايه توضيحات شفاهي، به چند پاراگراف و ارسال يك نامه اكتفا كرده اعلام كرده است: «از آنجايي كه بيش از 80 درصد معلمان ابتدايي را خانم‌ها تشكيل مي‌دهند، حس مادري باعث مي‌شود آموزگاران با دانش‌آموزان مانند فرزندان خود رفتار كنند به همين دليل تنبيه بدني در اين مقطع غيرممكن است»
به اين مسئول در آموزش و پرورش اعلام مي‌كنيم چطور توقع مي‌رود كه يك زن معلم قادر به تقسيم مهر مادري‌اش در ميان 400 دانش‌آموز ديگر باشد؟
گزارش مواردي از كودك آزاري در مدارس به سامانه “صداي يارا”
طاهره پژوهش عضو هيات مديره انجمن حمايت از حقوق كودكان مي‌گويد: متاسفانه تنبيه بدني، رواني و تحقير دانش‌آموزان در مدارس نه تنها ريشه‌كن نشده است بلكه به دليل عدم نظارت جدي از سوي مسئولين آموزش و پرورش، در حال تبديل شدن به يك رويه است.
او ادامه مي‌دهد: با آنكه مدت زيادي از شروع سال تحصيلي جديد سپري نشده است، خانواده‌هايي از شهرهاي قائم‌شهر، كرج و تهران با صداي ياراي انجمن حمايت از حقوق كودكان تماس گرفته و از تنبيه بدني و رواني فرزندان خود در مدارس شكايت كرده‌اند.
پژوهش عضو هيات مديره انجمن حمايت از حقوق كودك با اشاره به لطمات جبران‌ناپذير تنبيه كودكان در مدارس تصريح مي‌كند: يكي از كودكان عضو خانه كودك ناصرخسرو كه در كلاس اول يكي از مدارس محله ناصرخسرو درس مي‌خواند به علت تنبيه معلم كلاس اول، از چرخه تحصيل خارج شد و اين كودك دومين كودك عضو اين مركز بوده كه به دليل ترس از مدرسه حاضر به ادامه تحصيل در مدرسه نيست.
اين فعال حقوق كودك اخراج موقت و يا تنبيه فرد را پاك كردن صورت مسئله مي‌داند و ادامه مي‌دهد: استفاده از شيوه‌هاي اين‌چنيني فقط بر اساس سليقه شخصي نبوده و اصل قضيه كه نگرش نادرست به كودكان و مسئله تنبيه است همچنان باقي مي‌ماند.
پژوهش رويه تنبيه و اعمال فشار بر كودكاني كه با هزار اميد براي كسب دانش به مدرسه مي‌روند را غيرقانوني و غيرانساني اعلام مي‌كند و خطاب به وزير آموزش و پرورش و ساير مسئولان اين وزارتخانه مي‌گويد: اگر با اين رويه مقابله نشود و با كساني كه هنوز از روش‌هاي منسوخ شده براي آرام كردن و دست از پا خطا نكردن بچه‌ها استفاده مي‌كنند برخورد نشود، تعداد كودكان خارج از چرخه تحصيل به دليل ترس از آزار مجدد افزايش مي‌يابد و مسئوليت مستقيم آن نيز بر عهده آموزش و پرورش است.
سركوفت‌هاي رايج در ادبيات برخي از معلمان
به گزارش خبرنگار ايلنا، ثريا عزيزپناه يكي ديگر از اعضاي هيات مديره انجمن حمايت از حقوق كودكان نيز در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا از حاكم بودن سيستم سنتي تشويق و تنبيه در نظام آموزش ابراز نگراني كرده و در زمان آغاز بازگشايي مدارس تاكيد كرده است كه هنوز موارد زيادي براي فعالان حقوق كودك به صورت ابهام باقي مانده و هنوز معلوم نيست كه سياست‌هاي سنتي و جديد آموزشي مانند سياست تشويق و تنبيه بر چه اساسي تدوين و بازبيني مي‌شود چرا كه همچنان مواردي از خشونت‌هاي بدني و غيربدني در مدارس گزارش مي‌شود .
به هر حال با وجود آنكه مسئولان مدارس مي‌دانند كه تنبيه بدني در مدارس ممنوع است اما در قبال حرف گوش‌كن نبودن برخي از دانش‌آموزان و اينكه به هر قيمتي بايد سر به‌راه بيايند و انضباط مدرسه را رعايت كنند، به برخي شيوه‌ها رو مي‌آورند تا مدركي براي پيگيري نماند و از سوي اولياي دانش‌آموز جاي اعتراض باقي نماند... تحقير زباني، تنبيه روحي ـ رواني، سركوفت‌هاي رايج در ادبيات برخي از معلمان و اغلب نيز اجبار دانش‌آموزان به انجام تكاليف سنگين و جريمه‌هاي بلندبالا به بهانه تنبيه از جمله مصاديق اين مسئله است.
احساس تبعيض و افسردگي در دانش‌ آموزان
فاطمه قاسم‌زاده روان‌شناس با اشاره به مراجعه گسترده والدين كه از افسردگي دانش‌آموزان خود رنج مي‌برند براي مشاوره خبر مي‌دهد و مي‌گويد: نظام‌هاي آموزشي رقابتي كه دانش‌آموزان را به رقابت، برنده شدن و اخذ نمره 20 ترغيب مي‌كند، باعث افسردگي و ايجاد اختلالات رفتاري در آنها مي‌شود.
او ادامه مي‌دهد: مراجعان اعلام مي‌كنند كه دانش‌آموزشان تا ساعت 12 شب بيدار مانده تا تكاليفش را تمام كند، اين در حالي است كه يك محصل بايد در طول شبانه‌روز هشت ساعت به طور مفيد خواب و استراحت كافي داشته باشد اما براي انجام تكاليف مدرسه بيدار مي‌مانند و در كلاس درس هم به شيوه خودش چرت مي‌زند و كسل است.
قاسم‌زاده روان‌شناس مي‌گويد: اغلب دانش‌آموزان تحت عنوان مشكلات درسي به مطب مراجعه مي‌كنند اما با بررسي معلوم مي‌شود كه مشكل حافظه ندارند بلكه مشكل آنها افسردگي است چرا كه احساس تبعيضي كه اغلب در مدارس نهادينه مي‌شود براي كودكان بسيار دردناك است.
رسيدگي به شكايات پس از مرگ سهراب
آموزش و پرورش اعلام مي‌كند كه اگر شكايتي از سوي والدين دانش‌آموزان به مدير مدرسه يا مسئولان مناطق آموزش و پرورش گزارش شود به موضوع رسيدگي شده و در صورت تائيد با معلم متخلف برخورد مي‌شود اما آيا آزار روحي حاصل از هر گونه تنبيه و يا ترس دانش‌آموزان از مدارس و حتي افت تحصيلي اين دسته از دانش‌آموزان قابل جبران است؟
قربان معاون ابتدايي وزارت آموزش و پرورش همچنين با ارايه نامه‌اي به خبرگزاري ايلنا اعلام كرده است كه معلمان مانند تمام كاركنان دولت قبل از استخدام از فيلترهاي مختلف از جمله گزينش، سوء پيشينه، معاينات پزشكي و ... عبور مي‌كنند اما با وجود 16 هزار حق‌التدريس در كشور و محقق نشدن مطالبات آنها چگونه ممكن است كه فشار حاصل از ضايع شدن حقشان در اين وزارتخانه آنها را تحت تاثير قرار ندهد و با طبيعي‌ترين شيطنت بچه‌گانه دانش‌آموزان طاقتشان تاب نشود؟
اين در حالي است كه، بر اساس جديد‌ترين بخش‌نامه وزارت آموزش و پرورش در مورد شرايط گزينش و شرايط عمومي استخدام 40هزار نيرو در آموزش وپرورش و با نگاهي به اين شرايط به راحتي مي‌توان دريافت كه هيچ‌كدام از اين نيروها از فيلترهاي مختلف از جمله گزينش، سوء پيشينه، معاينات پزشكي و ... عبور نمي‌كنند.
در عين حال مگر شرايط استخدام حق‌التدريس‌ها در آموزش و پرورش فراهم شده كه گزينش‌ها در اين سطح انجام شود، ضمن آنكه اين گزينش‌ها هر چند سال يك بار نيز تكرار نمي‌شود و هيچ ضمانتي وجود ندارد كه روحيات و ويژگي‌هاي فردي و اجتماعي يك فرد استخدام شده در آموزش و پرورش با گذر زمان دستخوش تحول نشود.
گزارش: سميه جاهدعطائيان

پای اینترنت به بلندترین نقطه جهان رسید/ این بار از قله اورست آنلاین شوید!

۷م آبان ۱۳۸۹ | بدون دیدگاه | سرویس : اينترنت, پیشنهاد ما
به گزارش فارنت و به نقل از خبرگزاری رویترز اکنون دیگر کوهنوردان جهان قادر خواهند بود که صفحه فیس‌بوک خود را از بلندترین نقطه جهان به‌روزرسانی کنند.

بنا بر این گزارش یک شرکت مخابراتی خصوصی امکان اتصال به اینترنت را در قله اورست پس از آن که اولین پوشش مخابراتی ۳G، اردوگاه کوهنوردان در بلندترین قله جهان را تحت پوشش خود قرار داد، فراهم کرد.

برخورداری از امکان برقراری ارتباط با اینترنت در بلندترین نقطه از جهان مطمئنا به یاری ده‌ها هزار نفر از کوهنوردان جهان که به مصاف قله اورست می‌روند، خواهد آمد.

پیش از این و در نبود امکانات مخابراتی در منطقه برقراری ارتباط توسط کوهنوردان در اورست و استفاده از آن برای ارتباط با خانواده برای آنها ارزان تمام نمی‌شد چرا که این ارتباط با استفاده از خدمات تلفن‌های ماهواره‌ای گران‌قیمت صورت می‌گرفت.

شرکت مخابراتی نپالی ان‌سل اعلام کرده است که تجهیزات جدید این شرکت اولین امکان شبکه۳G در اردوگاه کوهنوردان در اورست به بلندای ۸۸۵۰ متر خواهد بود.

پازی کویزتینن مدیر این شرکت در گفتگو با خبرنگاران در کاتماندو با اشاره به برقراری تماس از ارتفاع ۵۳۰۰ متری، جائیکه کوهنوردان صعود واقعی خود به اورست را آغاز می کنند، می‌گوید: امروز ما پرارتفاع‌ترین تماس ویدیوئی جهان را از اورست برقرار کردیم.

این شرکت در بیانیه خود آورده است که امکان جدید این شرکت باعث خواهد شد تا بتوان با استفاده از اینترنت تصاویر ویدیوئی را ارسال کرد و از آن برای ارسال نامه‌های الکترونیکی برای تماس با دوستان و خانواده استفاده کرد که بسیار ارزان‌تر از متوسط قیمت تلفن‌های ماهواره‌ای خواهد بود.

این شرکت در بیانیه خود به این موضوع اشاره‌ای نکرده است که آیا کیفیت خدمات ارتباطی این شرکت در اورست بهتر از خدمات ارتباطی در کشور ما خواهد بود که بنا بر تبلیغات یکی از شرکت‌های مخابراتی قادر به شنیدن کیفیت ضربان قلب از پشت گوشی هستید..!؟

یک سوم مساحت دریاچه ارومیه شوره زار شد

مدیر طرح محافظت از تالاب های ایران در گفت و گو با خبرنگار الف با اشاره به اینکه درحال حاضر یک سوم دریاچه ارومیه به شوره زار تبدیل شده است گفت: میزان شوری که در دریاچه ارومیه اتفاق افتاده است 330 گرم در لیتر به بالا است در حالی که متوسط آن در بلند مدت بین 150 تا 170 گرم در لیتر بوده است.و در حال حاضر حدود یک سوم دریاچه خشک شده است و اطراف آن به شوره زار تبدیل شده است.

علت اصلی روند خشک شدن دریاچه ارومیه در سالهای اخیر چیست و بفرمایید که آیا دلیل آن ناشی از تغییرات زیست محیطی کره زمین است یا دلایل غیر طبیعی باعث ایجاد مشکل شده است؟
چند عامل اصلی در این رابطه وجود دارد، یکی بحث یک دهه خشک سالی مستمر که در حوزه داشتیم که این عامل میزان آبهای سطحی حوزه را به شدت کاهش داده است و طبق بررسی های انجام شده حدود 60 درصد عامل در نتیجه این مسئله بوده است و مابقی، عوامل انسانی بوده است، عواملی نظیر ساخت و ساز آبی سدها در سطح حوزه، بهره برداری های مستقیم از سطح حوزه ،برداشتهای مجاز و غیر مستقیم از سطح حوزه. بنابر این فقط یک عامل به تنهایی نبوده است و مجموعه ای از عوامل باعث ایجاد خشک شدن بخشی از دریاچه ارومیه شدند که 60 درصد آن مربوط به عوامل خشکسالی بوده و بقیه آن هم عوامل انسانی سطح حوزه بوده است که قسمتی از آن مربوط به بهره برداری ها و قسمتی هم مربوط به سازه ها و سدهایی که آب را کنترل می کردند بوده است، البته صحن سدها طبق بررسی مشترکی که با وزارت نیرو انجام شده بسیار کم بوده است در حد 5 الی 6 درصد ولی بهره برداری یکی از عوامل اصلی و تاثیرگذار بوده است.

از جمله زیان های روند خشک شدن این دریاچه برای محیط زیست منطقه چیست؟
یک نوع از زیان ها، زیانهای تنوع زیستی است، به هر حال پرنده هایی که به منطقه می آمدند و زاد آوری می کردند ،الان تعداد جمعیت آنها کاهش پیدا کرده است.همچنین به دلیل شور شدن دریاچه و افزایش شوری آن جمعیت آرتمیا هم به شدت کاهش پیدا کرده است.دریاچه ارومیه دومین دریاچه آب شور جهان بوده است که با این شوری هایی که در حال حاضر به شوری حد اشباع، بیش از 330 گرم در لیتر رسیده است، متاسفانه حدس می زنیم شاید به مقام اول رسیده باشیم.و نوع دیگر زیانها اقتصادی است. به هر حال پهنه های نمکی که در اطراف دریاچه ایجاد می شود به تدریج با خشک شدن و با وزش بادی که وجود دارد باعث پخش شدن نمک در منطقه می شود و پخش شدن نمک هم باعث شور شدن خاک های حاصلخیز کشاورزی منطقه می شود و از آنجا که استانهای آذربایجان شرقی و غربی، استانهای کشاورزی محسوب می شوند و تولیدات گیاهی زیادی دارند این خطر وجود دارد که اگر این روند ادامه پیدا کند و در بلند مدت باقی بماند بر روی محصولات کشاورزی و گیاهان تاثیر گذار باشد که در نتیجه باعث تهدید معیشت مردم خواهد بود.

هم اکنون چه مقدار از دریاچه ارومیه به شوره زار تبدیل شده و این مقدار چند درصد کل مساحت دریاچه را شامل می شود؟
میزان شوری که در دریاچه ارومیه اتفاق افتاده است 330 گرم در لیتر به بالا است در حالی که متوسط آن در بلند مدت بین 150 تا 170 گرم در لیتر بوده است.و در حال حاضر حدود یک سوم دریاچه خشک شده است و اطراف آن به شوره زار تبدیل شده است.

به نظر شما راهکار اصلی برای بازگشت حالت عادی به دریاچه ارومیه چیست؟ و از جمله اقدامات صورت گرفته برای این کار را توضیح دهید؟
یکی از راهکارهای اصلی، بحث مدیریت آب در سطح حوزه است، اینکه ما آب را به گونه ای مدیریت کنیم و آبی که دریاچه نیاز دارد و مشخص شده است، دریاچه به آن برسد.نیاز آبی که برای دریاچه ارومیه محاسبه شده و در هیات دولت به تصویب رسیده است سالانه سه و یک دهم میلیارد متر مکعب است و این تصمیم به عنوان یک مصوبه وجود دارد.

راهکارهای برون رفت از شرایط کنونی در غالب برنامه جامع مدیریت دریاچه ارومیه تشکیل شده است که توسط سازمان محیط زیست و با همکاری سایر دستگاهها در غالب طرح حفاظت از تالاب های ایران نوشته شده است و در حال حاضر یک ستاد ملی برای اجرای برنامه مدیریت وجود دارد که به تصویب هیات دولت نیز رسیده است.

فعال حقوق زنان و کودکان به شش سال حبس محکوم شد

کمیته گزارشگران حقوق بشر - پریسا کاکایی، فعال حقوق زنان و کودکان، از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست پیرعباسی به شش سال حبس تعزیری محکوم شد.

کاکایی، به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت ملی» به پنج سال و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شده است.

دادگاه این فعال حقوق بشر، ۲۶ مهرماه برگزار شد.

پریسا کاکایی، ۱۱ دی‌‌ماه سال گذشته پس از احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات بازداشت و ۲۸ بهمن‌ماه از زندان اوین آزاد شد.

در پاسداری از آزادی اندیشه، بیان و قلم

بیانیه ده ها استاد دانشگاه، نویسنده، شاعر، هنرمند و فعال حقوق بشر
در پاسداری از آزادی اندیشه، بیان و قلم

آرامش دوستدار، فیلسوف ایرانی‌، در نامه خود به تاریخ سوم سپتامبر ۲۰۱۰، به یورگن هابرماس، فیلسوف آلمانی‌، وضعیت ایران را در طول سی‌ و یک سال گذشته تشریح کرده است.

او ترفندهای استبداد دینی را در سوء استفاده از شهرت اندیشمندان خارجی‌ به هابرماس گوشزد نموده است و با ذکر اشتباه تاریخی‌ میشل فوکو، فیلسوف فرانسوی، هابرماس را از شیادی و چرب زبانی‌های رژیم اسلامی و مباشران ریز و درشت آن بر حذر داشته است.

دوستدار تنها این واقعیت‌ها را که نظام حاکم بر ایران دشمن آزادی است، دشمن علم است، ضدّ فرهنگ است، رژیمی است ستمگر و جنایتکار بیان کرده است. مخاطبِ نامه دوستدار همه هابرماس‌ها می‌توانند باشند تا در دام این رژیم نیفتند، شریک جنایات آن نشوند و فردا نگویند ما نمی‌دانستیم، کسی‌ به ما نگفته بود.

در پی‌ انتشار ترجمه فارسی نامه، دوستدار مورد حملات ناروا قرار گرفته است. ما بی‌ آنکه الزاماً با تمام‌ نظرات دوستدار موافق باشیم، حمله کنندگان را به رعایت آزادی اندیشه، بیان و قلم دیگران و هم‌چنین رعایت اصول نزاکت و انصاف فرا می‌خوانیم. انتقاد آزاد است و حق هر کسی‌ است. افترا، بهتان و حمله به شخصیتِ دیگری، چیزی دیگر است.

ما این گونه حملات را محکوم می‌کنیم.

28 اکتبر 2010

رضا آیرملو؛ مظفر ادب؛ مهدی اصلانی؛ بهمن امینی؛ جلال ایجادی؛ کاظم ایزدی؛ ناهید باقری؛ تیمور بزرگی؛ شهلا بهاردوست؛ نیلوفر بیضایی؛ مهشید پگاهی؛ ملیحه تیره گل؛ محمد جلالی (م. سحر)؛ امیر جواهری؛ رضا دانشور؛ مهرداد درویش پور؛ البرز دشتی؛ مهشید راستی؛ قاضی ربیحاوی؛ ناصر رحمانی نژاد؛ فرهمند رُکنی؛ کیانوش رمضانی؛ صدرالدین زاهد؛ بیژن سینا؛ کامبیز شبانکاره؛ شهلا شفیق؛ کاظم شهریاری؛ سیاوش عبقری؛ شهلا عبقری؛ میکائل عزیزخانی؛ یاسر عزیزی؛ حمید عظیمی؛ حبیب رضا علی؛ شاهین فاطمی؛ سیاوش فرجی؛ ویدا فرهودی؛ فرهنگ قاسمی؛ پروانه قاسمیان؛ پرویز قلیچ خانی؛ هایده قهرمانی؛ فرشین کاظمیان؛ مینو گلبهار؛ کریم لاهیجی؛ سیما محضری؛ ایرج مصداقی؛ مهدی مظفری؛ نجمه موسوی؛ باقر مومنی؛ حمید مهدی پور؛ انور میرستاری؛ محسن نژاد؛ مسعود نقره کار؛ شهین نوایی؛ پرتو نوری علا؛ منوچهر یزدیان.

اخراج یک فعال دانشجویی دانشگاه قزوین

دانشجونیوز: پیام حیدر قزوینی،دانشجوی ترم آخر دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین ودبیر سابق تشکل اصلاح طلب این دانشگاه،با حکم قطعی «اخراج و سه سال محرومیت از تحصیل در کلیه دانشگاه ها » از ادامه تحصیل محروم شد.این حکم که به تازگی و توسط کمیته تجدید نظر دانشگاه صادر گشته است،سنگین ترین حکمی است که تا به حال در دانشگاه بین المللی قزوین ودر پی حوادث پس از انتخابات خرداد۸۸ صادر گشته است.

به گزارش خبرگزاری رهانا ، پیام حیدر قزوینی که مسئول شاخه دانشجویی ستاد انتخاباتی مهدی کروبی در استان قزوین نیز بوده است،سه ترم پیش به تعلیق به مدت ۲ نیمسال محکوم شده بود، اما در ترم گذشته ودر حکمی دیگر به اتهام شرکت در اغتشا شات توسط کمیته بدوی انضباطی به اخراج و محرومیت ۳ ساله از حق کنکور مجدد محکوم شده بود که اینک این حکم توسط کمیته تجدید نظر تایید گشته است.

این در حالیست که این فعال دانشجویی از ترم گذشته ممنوع الورود گشته بود و بیش از ۹ ماه است که در دانشگاه حضوری نداشته است.بنا به گزارشات رسیده،حکم اخراج وی در حالی تایید شده است که در اقدامی بی سابقه بیش از ۱۰۷۰ تن از دانشجویان این دانشگاه با امضای نامه ای ضمن حمایت از وی خواستار بازگشت او به دانشگاه شده بودند.

این فعال دانشجویی در جریان حوادث پس از انتخابات دو بار توسط نیروهای امنیتی استان قزوین بازداشت شده بود که هم اینک در انتظار صدور حکم دادگاه خویش می باشد.

بیشتر جرایم زنان در ایران جیب بری است

خبرگزاری فارس: فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ گفت:‌ بيشتر جرائم زنان در حوزه سرقت و جيب‌بري است و سرقت‌هاي كلان كمتر توسط زنان انجام مي‌شود.

سردار حسين ساجدي‌نيا اظهار داشت: ارتكاب جرائم توسط زنان نسبت به مردان بسيار كمتر است و اصلاً با هم مقابل مقايسه نيستند.

وي افزود: ارتكاب جرائم فرد توسط زنان افزايش يافته وهمه ساله شاهد رشد جرائم توسط زنان مجرم هستيم.

فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ خاطرنشان كرد: بيشتر جرائم زنان در حوزه سرقت و جيب‌بري است و اغلب آنها سرقت‌هاي خرد را انجام مي‌دهند و سرقت‌هاي كلان كمتر توسط زنان انجام مي‌شود.

سردار ساجدي‌نيا در خصوص برنامه‌هاي پيشگيري در زمينه ارتكاب جرم توسط زنان گفت: برنامه‌هاي پيشگيري در رابطه با جرائم توسط پليس به طور مرتب انجام مي‌شود.

وي در پاسخ به اين پرسش كه زنان چگونه در حوزه كاهش جرائم مي‌توانند موثر باشند، بيان كرد: زنان با آموزش‌ به فرزندان در حوزه خانواده و حمايت از همسران و كنترل فرزندان مي‌توانند در كاهش جرائم موثر باشند.

گزارشی از وضعیت قرون وسطایی زندان گوهردشت

گزارشی از وضعیت قرون وسطایی بند 1 زندان گوهردشت کرج و گفته های سهراب سلیمانی
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانیان بند 1 زندان گوهردشت کرج نزدیگ به یک هفته است که آنها را در شرایط زندان در زندان قرار داده اند. چندین روز است که درب سالنها بر روی زندانیان بسته شده است و در شرایط غیر انسانی قرار داده شده اند.
پس از ایجاد درگیری خونین توسط باند مافیایی زندان در 2 آبان ماه که منجر به در آستانه مرگ قرار گرفتن زندانی وحید خدا بخش شد .درب سالنهای بند1 بر روی زندانیان بسته شد و از آن زمان تاکنون زندانیان از رفتن به هواخوری محروم شدند و صدها زندانی که در فضای بسیار محدود و فاقد هواکش می باشند به حالت زندان در زندان در آمدند.به دلیل بستن بودن درب سالنها فروشگاه بند مواد مورد نیاز زندانیان را نمی تواند تامین کند و زندانیان که بخاطر پایین بودن کمیت و کیفیت غذا ناچار هستند که با خرید بیسکویت و غیره غذای مورد نیاز خود را تامین کنند خالی شده است. همچنین زندانیان سیگاری به علت پایان یافتن سیگار در فروشگاه قادر به تامین سیگار مورد نیاز خود نیستند .تعدادی از زندانیان این بند که سخت بیمار هستند اجازه انتقال به بهداری زندان را نیافتند. این مسئله باعث شده است که فضای تنش آلودی را در بند ایجاد کند.
گفته های سهراب سلیمانی رئیس سازمان زندانهای تهران: دقت در این نکته که سرویس‌رسانی و خدمات‌دهی در زندان‌ها به گونه‌ای شده که از جو یک محیط بد به محیطی دست پیدا کنیم که آن را هتل می‌نامند،...
از طرفی دیگر تعدادی از زندانیان که در سلولهای انفرادی بند 1 معروف به سگدونی در بازداشت بسر می بردند به سلولهای انفرادی بند 5 منتقل شده اند. اسامی تعدادی از افرادی که به سلولهای انفرادی بند 5 منتقل شده اند عبارتند از ؛شریف خسروی 24 ساله به دلیل شکنجه های وحشیانه پاها و دستهای او شکسته شده است و با ویلچر به بند 5 منتقل شد،محسن حسن وند28 ساله،امیر بیاتونی 27 ساله،محمود خانی 20 ساله و همچنین رضا جلال زندانی که به دلیل درگیری با یکی پاسداربندها که از شکنجه گران سلولهای انفرادی بند 1 می باشد انتقال یافتند.گزارشاتی حاکی از آن است که هدف از انتقال آنها به سلولهای انفرادی بند 5 احتمالا حذف فیزیگی این زندانیان است و بخصوص زندانی رضا جلال که جانش در معرض خطر جدی قرار دارد.تا به حال تعدادی از زندانیان معترض که به سلولهای انفرادی بند 5 (مانند سیامک بندلو و محمد عظیمی و...) منتقل شد بودند به صورت مرموزی به قتل رسانده شدند ولی در گزارشهای پزشگی آنها خودکشی و مصرف بیش از حد مواد مخدر ذکر شد.
گفته های سهراب سلیمانی رئیس سازمان زندانهای تهران: بحث خشونت و ظلم در حق زندانی از زندان‌های کشور رخت بربسته و صدمه جسمی به زندانی و ایجاد فشار بر وی خط قرمز عمل در سازمان زندان‌های کنونی است؛ در حال حاضر اقدامات و رفتارهای زندان‌بانی در ایران بهترین نوع آن در سطح دنیا است
یکی از شیوه های ضدبشری مسئول سازمان زندانهای استان تهران سهراب سلیمانی و مدیران تحت فرمان او مانند علی حاج کاظم ایجاد درگیری قومی بین زندانیان است. بعنوان مثال در بند 1 زندان گوهردشت کرج سالنها را به شکل قومیتی تقسیم کرده اند. در سالن 1 زندانیان استان تهران نگهداری می شوند و در سالن 3 زندانیان کرد و لر زندانی هستند.علی حاج کاظم و علی محمدی رئیس و معاون زندان ،کرمانی و فرجی رئیس و معاون اطلاعات و رضا ترابی رئیس بازرسی زندان با تشکیل باندهای مافیایی که در فروش مواد مخدر و در سرکوب زندانیان معترض نقش دارند به آنها دستور می دهند تا به درگیری خونین قومیتی در این بند دامن بزنند که نتیجه این درگیریها تعداد زیادی کشته و معلول بر جای گذاشته است.در هر سالن تعدادی از پاسداربندها به عنوان تحریک کننده درگیری قومی عمل می کنند پاسداربندهایی که درسالن 3 این نقش را به عهده دارند به نام های رضا طریقی و محمد محمدی ( فرزند قاسم محمدی معروف به دائی قاسم که از شگنجه گران بند 6 زندان گوهردشت می باشد و در شکنجه فیزیگی معلم اسیر رسول بداقی نقش داشت).در این بند به وفور مواد مخدر مانند کراک و شیشه و غیره یافت می شود.
سلیمانی به امکانات خدمت‌رسانی به زندانیان در زندان‌ها اشاره کرد و اداره‌های موجود در زندان‌ها از جمله اداره حفاظت و اطلاعات را ابزارهای خدمت به زندانیان برشمرد و ادعا کرد: وجود این ابزارها باعث جلوگیری از تبعیض بین زندانیان می‌شود
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،قتل، شکنجه،ایجاد باندهای مافیایی برای فورش مواد مخدر،سرکوب خونین زندانیان معترض و ایجاد درگیریهای خونین قومی در زندان را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار رسیدگی به آشویتسهای بدون اتاق گاز در ایران است.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
7 آبان 1389 برابر با 29 اکتبر 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

محكوميت يک شهروند بهايی ساكن قائم شهر به حبس

خبرگزاری هرانا - طبق حكم شعبه دوم دادگاه انقلاب شهرستان ساري به رياست قاضي سواد كوهي يك شهروند بهايي ساكن قائم شهر به نام " فخرالدين صميمي " به اتهام ترويج بهائيت به شش ماه حبس تعزيري محكوم شد .

بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، پرونده مذكور در حال حاضر به دادگاه تجديد نظر استان ارسال شده است .

قابل ذكر است نامبرده در 10 خرداد ماه سال جاري پس از تفتيش منزل توسط ماموران امنيتي ، بازداشت شده كه پس از سه هفته حبس در زندان شهيد كچويي ساري آزاد گرديد.

سوء قصد مسلحانه علیه یکی از شهرداران مازندران

شمال نیوز: شهردار زيراب عصر چهارشنبه در مسير محور سوادكوه به سمت تهران با اصابت سه گلوله مورد سوء قصد قرار گرفت.
‌محمود امير پور، رئيس شوراي شهر زيراب كه در عيادت با سيد محمد صادقيان شهردار زيراب در بيمارستان خاتم‌الانبيا تهران حضور داشت با بيان اين مطلب كه شهردار زيراب عازم يك جلسه كاري بود، افزود: در منطقه بومهن فردي با لباس نظامي را سوار ماشين خود كرد و آن فرد با ادعاي اينكه در تعقيب يك زانتيا‌ست نظر مساعد وي را جلب كرد.
رئيس شوراي شهر زيراب افزود: در حوالي تهرانپارس فرد مورد نظر پس از مطلع شدن از اينكه وي شهردار است دو گلوله به شكم وي شليك كرد اما با مقاومت شهردار زيراب روبه‌رو شد و در اين كش و قوش خشاب كلت خارج شد و آخرين گلوله باقي مانده در لوله تفنگ به دست وي اصابت كرد و با ادامه مقاومت وي فرد ضارب متواري شد.
اميرپور افزود: وي مسافتي را با همان حال طي كرد و پس از بي‌هوش شدن و با اطلاع‌رساني مردمي به 110 به بيمارستان انتقال يافت.
وي گفت: حال عمومي وي رضايت بخش است. تحقيقات براي شناسايي فرد ضارب ادامه دارد.

طلاق مهم‌ ترين علت افزايش اعتياد است

ایسنا: مديركل بهزيستي خراسان رضوي گفت: طلاق مهم‌ترين علت افزايش اعتياد است.

دكتر تهمينه شكيب در دومين روز از همايش كشوري اعتياد، مسموميت و مراقبت‌هاي پرستاري كه در بيمارستان امام رضا(ع) مشهد برگزار شد، افزود: مشكلات رواني، بيكاري، رسانه‌ها،‌ گروه هم‌سالان و مشكلات خانوادگي از علل‌ اعتياد افراد هستند.

وي افزود: در سطح كلان افزايش جمعيت، فقر و نابرابري، حاشيه‌نشيني، عدم تطابق بين سازمان اجتماعي و افراد با دگرگوني‌ها، فضاي سياسي و جنگ و بحران از عوامل اعتياد افراد محسوب مي‌شود.

شكيب با بيان اينکه اعتياد ريشه در مشكلات اجتماعي دارد، خاطرنشان كرد: اعتياد، بيماري است كه در صورت مصرف باعث ايجاد اختلالات رواني، بيماري قلبي و سرطان مي‌شود.

وي افزود: از نظر روان‌شناختي، به همان اندازه‌ كه اختلالات رواني حاصل از اعتياد روي فرد معتاد اثر دارد، روي جامعه هم اثر‌گذار است.

وي به مدل پيشگيري اجتماع محور در جهت پيشگيري از اعتياد اشاره كرد و ابزار داشت: اين روش از سال 81 به طور رسمي اجرا شد و نتايج خوبي به دنبال داشت.

مديركل بهزيستي خراسان رضوي تصريح كرد: اين روش را در سال 1388 در محله كال زركش خراسان رضوي استفاده كرديم، به گونه‌اي كه با وجود عدم برخورداري از كتابخانه در اين محله، يكي از اهالي اتاق‌هاي منزل مسكوني‌اش را براي كتابخانه‌ در اختيار ما گذاشت و ما فقط كتاب را خريداري كرديم و نتيجه آن استفاده‌هاي جالب افراد از اين كتابخانه بود به طوري كه از رييس جمهور لوح تقدير دريافت كردند.

وي گفت: هزينه كمتر، حمايت بيشتر، مسووليت‌پذيري،‌ احساس شادماني، تشديد روابط انساني، عدم تعميم مشكلات، عدم انكار مشكلات و افزايش سرمايه اجتماعي را مي‌توان به عنوان مزاياي روش اجتماع محور نام برد.

شكيب با اشاره به وجود 600 تيم بهزيستي در کشور و 50 تيم در استان خراسان رضوي، افزود: جمعيت تحت پوشش اين تيم‌ها در كشور 5 ميليون نفر و در خراسان رضوي 400 هزار نفر است كه بايد بيشتر توجه كرد و اين رقم را افزايش دهيم.

وي هم‌چنين گفت: در سال 88 بيش از 45 هزار نفر به اين تيم‌ها مراجعه کرده‌اند که اين يعني ناامنيتي معتادان بيشتر شده است.

دانشگاه علوم پزشکی ایران منحل شد

تمامی واحد های آموزشی،پژوهشی و دانشجوئی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شد.

به گزارش و ب دا،وزیر بهداشت درمان وآموزش پزشکی با ابلاغ نامه ای به دکتر لاریجانی،رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران دستور داد تمامی واحد های آموزشی ، پژوهشی و دانشجویی منتزع از دانشگاه علوم پزشکی ایران اعم از دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی، بیمارستانهای آموزشی، واحدهای پردیس مرکزی و بین الملل و سایر واحدهای دانشگاه که به نحوی با مراکز آموزشی، پژوهشی و دانشجویی مرتبط هستند و نیز واحدهای رفاهی و پشتیبانی مرتبط اعم از خوابگاههای دانشجویی و فضاهای فوق برنامه و فرهنگی به دانشگاه علوم پزشکی تهران منتقل شوند.

بر اساس این گزارش دکتر مرضیه وحید دستجردی همچنین در نامه خود به دکتر لاریجانی آورده است : مجموعه تشکیلات و پست های سازمانی مرتبط با واحدهای اشاره شده در بالا اعم از اعضای ارجمند هیاتهای علمی و کارمندان محترم آن واحدها و همچنین کلیه اموال و داراییهای منقول و غیر منقول اعم از احصاء شده متعلق و در اختیار به همراه منابع و تعهدات یکایک آنها نیز میبایست منتقل شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی این ابلاغ را در راستای اجرای تصمیمات دولت مبنی بر خروج دستگاههای اجرایی از استان تهران و در جهت تامین یکپارچگی در ارائه خدمات آموزشی و بهداشتی، درمانی استان تهران و کاهش تصدی گری امور موازی اعلام کرده و به ابلاغ مصوبه شماره 677/110 معاون محترم توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور اشاره کرده است.

دکتر وحید دستجردی در پایان نامه خود خواستار تداوم فعالیت یکایک واحدهای ارائه خدمات تا بازنگری در ساختار سازمانی و تشکیلاتی مجموعه شده و اظهار امیدواری نموده است با بهره گیری از کلیه منابع و امکانات موجود، مسیر تحقق این فرآیند مهم هموار و گام های استوار در جهت دستیابی به قله های رفیع تولید علم در کشور و نیل به اهداف چشم انداز 20 ساله برداشته شود.


انتقال واحد های بهداشتی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

تصدی تمامی واحدهای بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی واگذار شد.

به گزارش وب دا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طی نامه ای به رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دستور انتقال تمامی واحدهای بهداشتی و درمانی و نیز بیمارستان های متعلق به دانشگاه علوم پزشکی ایران، اعم از شبکه های بهداشتی، درمانی و واحدهای مرتبط با آنها را به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی صادر کرد.

بر اساس این گزارش، دکتر وحید دستجردی در نامه خود به دکتر رزاقی، با اشاره به تصمیم دولت مبنی بر خروج دستگاههای اجرایی از استان تهران و تامین یکپارچگی در ارائه خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی استان تهران و نیز کاهش تصدی گری امور موازی آورده است: "پیرو ابلاغ مصوبه شماره 677/110 معاون محترم توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور، ضمن انتقال کلیه فعالیت های بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران واقع در استان البرز به دانشکده علوم پزشکی کرج، کلیه واحدهای بهداشتی، درمانی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منتقل می گردد."

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه خود همچنین خواستار تسریع در اجرای این ابلاغیه با تجمیع واحد های هم نام دارای فعالیت های موازی و تداوم فعالیت یکایک واحدهای ارائه خدمات تا بازنگری در ساختار سازمانی و تشکیلاتی مجموعه شده است.

دکتر وحید دستجردی در پایان نامه خود اظهار امیدواری نمود با بهره گیری از کلیه منابع و امکانات موجود مسیر تحقق این فرایند مهم،هموار و دستیابی به پوشش کامل و گسترده خدمات بهداشتی، درمانی در کلان شهر تهران خصوصاً مناطق نیازمند، مستحکم تر از گذشته شود.

(پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت!!!)

سرانه مطالعه در کشور 30 دقیقه است

خبرگزاری مهر: دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: مجموع سرانه مطالعه ایرانی‌ها با توجه به 12 دقیقه مطالعه قرآن و کتب ادعیه و 18 دقیقه مطالعه کتاب‌هایی غیر از آن، 30 دقیقه است.

منصور واعظی، با اشاره به آماری که چندی پیش از سرانه مطالعه در ایران ارائه کرده بود، گفت: در اسفندماه 88 سنجشی صورت گرفت که نتایج آن تغییر اندکی در سرانه مطالعه ایجاد کرده است؛ این مسأله هم تفکیک مطالعه کتاب از مطالعه قرآن و ادعیه بود.

وی افزود: در سنجش‌های قبلی که همواره در کشور انجام می‌شد، قرآن و ادعیه همواره جزو مطالعه کتاب به حساب می‌‌آمد. البته در تمام دنیا هم همینطور است؛ یعنی برای برآورد سرانه مطالعه کتاب در غرب، مطالعه مثلاً تورات را هم جزو آن به حساب می‌آورند.

واعظی اضافه کرد: با این حال ما به خاطر اینکه بتوانیم به صورت شفاف میزان مطالعه قرآن و ادعیه را حساب کنیم، در سنجش مذکور آن را از سرانه مطالعه تفکیک کردیم و به طور مجزا احصاء شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با اشاره به میزان سرانه مطالعه قرآن و ادعیه در ایران، گفت: این میزان 12 دقیقه است و به نظرم بسیار شوق‌انگیز است که مردم ما روزانه این میزان قرآن و ادعیه می‌خوانند.

وی در مورد سرانه مطالعه کتاب‌هایی غیر از قرآن و ادعیه هم افزود: ما برای این کار مجموعه کتاب‌های غیردرسی و همچنین کتبی غیر از قرآن و ادعیه را محاسبه کردیم که نتایج نشان داده است سرانه مطالعه این کتاب‌ها هم 18 دقیقه است.

واعظی گفت: همچنین بر اساس این سنجش مردم 15.5 دقیقه خودِ کتاب را مطالعه می‌کنند و 2.5 دقیقه هم در فضای مجازی مطالعه می‌کنند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: سرانه مطالعه ایرانی‌ها با توجه به 12 دقیقه مطالعه قرآن و کتب ادعیه و 18 دقیقه مطالعه کتاب‌هایی غیر از این، 30 دقیقه است.

وی همچنین اجرای طرح "کتاب من" و "کتاب برتر" را جزو مهمترین برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی برای افزایش سرانه مطالعه در کشور در سال‌های اخیر عنوان کرد.

بازار تهران در فهرست "ميراث در خطر" قرار گرفت

خبرگزاری فارس: شوراي فني سازمان ميراث فرهنگي طي مصوبه‌اي، بازار تهران را به عنوان "ميراث در خطر " اعلام كرد كه نيازمند پاسداشت "فوري " است.

بازار تهران كه متعلق به دوران شاه تهماسب صفوي است (حدود 500 سال پيش) و در تاريخ دوم آبان 1356 با شماره ثبت 1540 به ثبت ملي رسيده است با رشد و توسعه شهر تهران و افزايش جمعيت روز افزون به تدريج معماري سنتي آن دچار آشفتگي شده و هر روز با تخريب‌هاي متعددي براي ساخت و ساز پاساژ‌هايي كه سقف بازار را مي‌شكافند دست و پنجه نرم مي‌كند.

بازار تهران امروز به اعتقاد مسئولان ناايمن است به طوري كه محمد ابراهيم لاريجاني مديركل ميراث فرهنگي استان تهران از احتمال ريزش سقف در برخي نقاط بازار و بروز آتش‌سوزي در بازار به دليل اتصالات و سيم‌كشي‌هاي غير استاندارد كه منجر به اين خواهد شد كه كل بازار با خاك يكسان شود ابراز نگراني مي‌كند.

شوراي فني سازمان ميراث فرهنگي مصوبه جديدي در خصوص قرار گرفتن بازار در فهرست "ميراث در خطر " دارد كه اين اقدام در راستاي صيانت از حريم بازار تهران و جلوگيري از ورود آسيب هر چه بيشتر به اين اثر ارزشمند صورت پذيرفته است.

در مصوبه شوراي فني آمده است: "علي‌رغم نظارت‌هاي جدي ميراث فرهنگي و اخطارهاي متعدد به شهرداري در شرايط كنوني، بازار تهران از حيث ساخت و سازهاي ناهمگون، توسعه نامتعارف فضاهاي تجاري، حذف فضاهاي عمومي، وجود زوايد و الحاقات غير ضروري، ناهنجاري‌هاي بصري و از طرفي وضعيت نابسامان سيستم تهويه و اطفاي حريق در معرض تهديد جدي قرار دارد ".

در بخش ديگري از اين مصوبه ضمن تأكيد بر اين نكته "كه توسعه ناهمگون فضاهاي پيرامون بازار و فشارهاي زيادي كه به لحاظ حمل و نقل و تردد پياده و سواره بر بازار تهران وارد مي‌شود و نيز تغيير كاربري فضاهاي تاريخي، فرهنگي و مسكوني پاساژ و انباري و از همه مهمتر اقدامات عمراني و مرمت‌هاي غير اصولي انجام شده در سال‌هاي اخير اين اثر ارزشمند تاريخي را در معرض خطر جدي قرار داده است.

شوراي فني سازمان ميراث فرهنگي در مصوبه جديد خود با اتفاق آرا بازار تهران را در فهرست «ميراث در خطر» اعلام كرد و طي مكاتباتي با شهرداري تهران خواستار رفع برخي معضلات براي جلوگيري از ورود آسيب هر چه بيشتر به اين اثر ارزشمند فرهنگي- تاريخي شده است.

سازمان ميراث فرهنگي 20 مرداد امسال هماهنگ كرد تا جمعي از خبرنگاران و عكاسان از ساخت و سازهاي غير مجاز بازار تهران بازديد كنند كه مسئولان ميراث فرهنگي بر عدم هماهنگي شهرداري در اعطاي مجوز‌هاي ساخت و ساز، انبارهاي بي سر و سامان اطراف بازار و ايمني محوطه داخلي بازار تأكيد كردند.

پس از اين اقدام شهرداري منطقه 12 تهران اعلام كرد: مسئولان ميراث فرهنگي با شهرداري مناظره كنند. مدير كل ميراث فرهنگي استان تهران هم از آنها دعوت كرد تا به جاي مناظره در جلسات كارشناسي موضوعات را حل كنند اما هنوز ساخت و سازهايي كه بافت تاريخي بازار را خدشه‌دار كرده‌اند همچنان ادامه دارد.

آفت ۷۰ درصد باغ های ليموترش کرمان را نابود کرد

روزنامه خراسان: سهم ايران در توليد جهاني ليموترش حدود ۴۰ درصد است و منطقه جيرفت و کهنوج در کرمان و استان هاي سيستان و بلوچستان، هرمزگان و فارس از مناطق اصلي کشت اين محصول در کشور محسوب مي شوند که بيش از ۴۰ هزار خانوار در زمينه توليد ليموترش اشتغال دارند و از اين طريق ارتزاق مي کنند. اما نزديک به يک دهه است که باغ هاي ليمو به بيماري مهلک جاروک مبتلا شده اند و در چند سال اخير هم شاهد نابودي تدريجي اين باغ ها در مناطق ليموخيز بوده ايم. به طوري که ۷۰ درصد باغ هاي ليمو در کرمان به عنوان يکي از استان هاي توليدکننده اين محصول نابود شده است.

اين بيماري نخستين بار در سال ۱۹۸۶ در عمان ديده شد و در مدت ۲۰ سال، ۹۵ درصد باغ هاي ليموترش اين کشور را نابود کرد.در کشور ما هم اين بيماري در سال ۱۳۷۶ در نيک شهر سيستان و بلوچستان و سپس در استان هرمزگان و مناطق جنوبي کرمان گزارش شد. رئيس سازمان جهاد کشاورزي منطقه جيرفت و کهنوج در اين باره گفت: از حدود ۵ سال قبل باغ هاي ليموترش جنوب استان دچار آفت جاروک جادوگر شده است.

«دريني» با بيان اين که ۷۰ درصد باغ هاي ليموترش با اين آفت از بين رفته است افزود: براساس برآوردها حدود ۲۴۰ ميليارد ريال به کشاورزان اين بخش خسارت وارد شده است.وي با اشاره به اين که جنوب استان کرمان، مقام سوم توليد ليموترش را در کشور دارد، سطح زير کشت ليموترش را در منطقه حدود ۶ هزار و ۴۷۹ هکتار اعلام کرد.

وي اظهار داشت: منوجان بين شهرستان هاي مناطق جنوبي استان بيشترين خسارت را در زمينه آفت جاروک داشته است.

رئيس سازمان جهاد کشاورزي جنوب کرمان در ادامه گفت: آفت جاروک جادوگر به نام سرطان مرکبات مشهور است که در عمل با امحاي درختان آلوده، درختان جديد جايگزين مي‌شوند.

وي با بيان اين که تنها راه امرار معاش تعدادي از مردم مناطق جنوب، به باغ هاي ليموترش وابسته است خواستار کمک هاي بيشتر از سوي مسئولان شد. «دريني» تصريح کرد: براي جلوگيري از سرايت اين آفت به ديگر درختان بيش از دو هزار و ۵۰ هکتار از سطح زير کشت درختان ليموترش امحاء شده است.به گفته وي، زمان مبتلا کردن يا نفوذ عامل بيماري تا بروز آن از ۶ تا ۱۴ ماه طول مي کشد که در مدت ۴ تا ۵ سال، درخت آلوده را به طور کلي خشک مي کند.

وي هزينه امحاي هر هکتار باغ ليموترش را حدود ۵۰۰ هزار تومان اعلام کرد و اظهار داشت: جهاد کشاورزي اين هزينه را براي کمک به کشاورزان متقبل مي شود.وي با بيان اين که سازمان جهاد کشاورزي براي جلوگيري از پراکندگي اين آفت به ديگر درختان تلاش زيادي کرده است، خاطرنشان کرد: در اين زمينه، طرح هاي تحقيقاتي زيادي در دستور کار قرار دارد.مدير جهاد کشاورزي شهرستان ريگان هم با بيان اين که آفت جاروک در درختان ليموترش منطقه مشاهده شده است، گفت: براساس طرح رديابي آفت جاروک، ۵۰۰ اصله درخت آلوده به بيماري توسط کارشناسان گياه پزشکي گزارش شده است که در اين راستا حدود ۴۲۰ اصله درخت ليموترش امحاء شد.«جلالي» با بيان اين که حدود ۱۰۰ هکتار از درختان ليمو در داخل و محدوده باغ هاي مرکبات قرار دارد عنوان کرد: تنها راه مبارزه با آفت جاروک، امحا و نابودي درختان آلوده است.يک باغ دار در جنوب استان کرمان گفت: شغل بسياري از مردم منطقه باغ داري و توليد ليموترش است که از درآمد حاصل از آن امرار معاش مي کنند.وي افزود: بر اثر آلوده شدن تعدادي از درختان ليموترش، مجبور به امحاي آن ها شدم تا از سرايت آفت به ديگر درختان جلوگيري شود.وي توجه ويژه مسئولان را به باغ داران منطقه خواستار شد و حمايت آن ها در قالب ارائه آموزش هاي لازم توسط کارشناسان، پرداخت تسهيلات بانکي با شرايط مناسب و همچنين خريد محصولات را ضروري دانست.مديرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي استان کرمان هم در اين زمينه گفت مناطق ارزوئيه، بم، فهرج و ريگان هم اکنون گرفتار بيماري جاروک جادوگر مي باشند.احساني افزود: ۱۵۰ ميليون تومان اعتبار براي امحاء و نابودي درختان مبتلا به اين آفت و ۱۵۰ ميليون تومان براي مطالعه و تحقيق درخصوص اين آفت اختصاص داده شده است.وي مبلغ اختصاص داده شده را به سازمان جهاد کشاورزي جنوب کرمان با توجه به سطح زير کشت، بيش از يک ميليارد و ۸۰۰ ميليون تومان عنوان کرد.وي افزود: توسعه و گسترش باغ هاي ليموترش در سطح استان کرمان ممنوع شده است.به گفته فتوحي رئيس سازمان حفظ نباتات کشور در سال زراعي ۸۹ - ۸۸ حدود ۵ ميليارد تومان براي کنترل بيماري هايي مانند: جاروک ليموترش، زنجره خرما و کرم خراط هزينه شد. وي بيان کرد: درختان آلوده با آلودگي بالاي ۵۰ درصد امحاء و با رقم مقاوم جايگزين مي شوند.

رئيس پژوهشکده بيولوژيک کشور در نشست با استاندار کرمان درباره جاروک جادوگر ليموترش گفت: بسياري از محصولات از جمله ليموترش با کمک گرفتن از علم ژنتيک بايد مقاوم سازي شود.خيام نکويي سطح زير کشت ليموترش را در کشور ۴۱ هزار هکتار ذکر کرد و افزود: ۵۵ طرح تحقيقاتي براي مبارزه با بيماري جاروک ليموترش تعريف شده است.وي بيان کرد: در حال حاضر به فناوري بافت و کشت بافت ليموترش در کشور دست يافته ايم.وي با اشاره به اين که تمام گروه ها براي مبارزه با بيماري ليموترش بسيج شده اند اظهار داشت: تا يک ماه آينده براي جنوب کرمان بسته ويژه اي براي مبارزه با آفت جاروک جادوگر ارائه مي شود.وي اضافه کرد: بحث قرنطينه محصولات کشاورزي را بايد جدي گرفت زيرا بيشترين مشکلات از کشور همسايه است.

حبس چند ساعته مسافران قطار تهران به خوزستان

روزنامه ابتکار: مسافران قطار شماره 134 تهران خرمشهر كه از ساعت 12 روز گذشته تهران را به مقصد خوزستان ترك كرده بودند بيش از هفت ساعت در اين قطار محبوس شده‌اند.
مسافران قطار 134 تهران خرمشهر كه از ساعت12 روز پنج شنبه پايتخت را به مقصد خوزستان ترك كرده بود به دليل نوسازي بخش از خطوط ريلي بيش از هفت ساعت در اين قطار محبوس شده‌اند.برخي از مسافران اين قطار اظهار مي‌دارند كه توقف هفت ساعته اين قطار در نزديكي شهر اراك از ساعت 20:05 روز گذشته آغاز شد و تا ساعت2:10 دقيقه بامداد ادامه داشته است.بر اساس اظهارات مسافران اين قطار درهاي خروج قطار در اين مدت مسدود بوده است و به دليل كمبود آب شرب و شست و شو در اين قطار براي مسافران مشكلات زيادي به وجود آمده است.
بسياري از مسافراني كه براي بازگشت خود از خوزستان در برنامه‌ريزي كرده بودند و براي اين امر از هواپيما و قطار استفاده كرده بودند برنامه‌هاي خود را بر هم زده يافتند و اين امر سبب شد تا آنها در خوزستان سرگردان باشند.
بر اين اساس مدير كل راه آهن جنوب در باره دليل اين اتفاق اظهار داشت: اين اتفاق براي بازسازي خط راه آهن محور جنوب رخ داده است.
عليرضا احتشام افزود: زمان در نظر گرفته شده براي اين عمليات هشت ساعت در نظر گرفته شده بود كه به دليل برخي اتفاقات اين زمان افزايش يافت.
گفتني است قطار تهران خرمشهر كه مسافت تهران انديمشك را با 12 ساعت زمان طي مي‌كند امروز ساعت 9 صبح به ايستگاه انديمشك وارد شده است و در صورتي كه بايد راس ساعت يك بامداد به اين ايستگاه وارد مي‌شد.
اين نخستين بار نيست كه قطار‌هاي خوزستاني به تاخيري بيش از حدمجاز مواجه مي‌شوند.

عادل‌آباد، رنج ماندگار

شهرزادنیوز:
اسد سیف (نگاهی به خاطراتِ زندانِ جهانگیر اسماعیل‌پور), ٧ آبان ١٣٨٩
"رهایی! اما چه تلخ و آزاردهنده بود این رهایی، رهایی جسم... گذشته جانِ شیفته را یک دم رها نمی‌کرد." درون جامعه‌ای که خود در وسعتِ خویش زندانی‌ست بزرگ، آزادی چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟ دو سال پس از آزادی، آن‌گاه که بسیاری از دوستان و هم‌بندان را کشته‌اند، با ذهنی انباشته از درد و زخم سال‌های بند، از کشور می‌گریزد.

در درکِ انسان از گذشته، خاطرات نقش بزرگی دارند. خاطرات دانشِ ماست در درک مفاهیم از وقایع گذشته. فهم ماست از حقیقتی که که به آن باور داریم. روایت ماست از واقعیت.

خاطره بیان می شود و به کتابت در می آید تا یادمانده‌های ذهن از گزندِ فراموشی رها گردند، به ثبتِ تاریخ درآیند و بدین‌سان گذشته به نقد و بررسی کشیده شود، به خدمتِ امروز درآید تا در روندی تاریخی به آینده وصل گردند.

خاطرات می توانند جعل گردند، مصادره شوند، مورد بهره‌برداری قرار گرفته یا از آنها سوء‌استفاده شود. خاطرات می‌توانند نقشِ بر تاریخ گردند، تجربه به حساب آیند و یا ضدخاطره گردند و به عنوان ضدتجربه آویزه گوشِ تاریخ شوند.

خاطرات می‌توانند به فانتزی آلوده شوند، شور گذشته بازسازی کنند، زندگی امروز سرشار کنند و به انسان نیرو بخشند. خاطرات می‌توانند عقده گردند، چنگ بر ذهن زنند، آرامش از آدم بگیرند و روان پریش کنند.

خاطراتی که ریشه در سرکوب‌های تاریخ داشته باشند، سراسر درد است و رنج، چیزی که می‌تواند از فرد گذشته، جمع و یا جامعه را شامل گردد. خاطراتِ زندان نیز چنین است، تاریخ خونین یک کشور است، یادمانده‌های یک نسل در بطن تاریخ اجتماعی آن.

راویان خاطرات در بیان روایت متفاوتند، هر کس از نگاه خویش به جهان می‌نگرد، در همین رابطه در یادمانده‌های ذهن دخل و تصرف می‌کند. در روایت خویش از گذشته، به جنبه‌هایی می‌پردازد که برای او مهم بوده و در این عرصه، آن سخنان بر زبان می‌راند که نفع خود در آن می‌بیند. هستند خاطره‌نویسانی که از خود می‌گذرند، از "من" خویش "اعترافات" می آفرینند، درون به بیرون می‌پیوندند، احساسات درونی خویش در آن لحظاتِ ویژه، بی هیچ دستکاری و حذف بر زبان می‌رانند، از ظاهر امور به ورای آن نقب می‌زنند، خود را نیز به همراه تاریخ به نقد می‌کشند و پیشِ نگاه خواننده قرار می دهند. چنین خاطراتی اندک‌اند.

یکی از بزرگ‌ترین دست‌آوردهای ما رانده‌شدگان از کشور در این سال‌های سیاه، ثبت خاطراتِ زندان است. فاجعه‌ اگرچه میان دیوارها رخ داد، اما پنهان نماند. تا کنون بیش از پنجاه کتاب خاطراتِ زندان در خارج از کشور منتشر شده است. طبیعی‌ست این روند ادامه یابد، و این چیزی‌ست که محتاج آنیم. تا چه اندازه اما از این سال‌های خشونت و وحشت، از این روزهای هراس و درد توانسته‌ایم برای آینده‌ای بدون خشونت و جامعه‌ای دمکراتیک تجربه بیندوزیم، بعدها معلوم خواهد شد.

"عادل‌آباد، رنج ماندگار" خاطراتِ زندان جهانگیر اسماعیل‌پور است که در همین راستا، اخیراً از سوی انتشارات باران در سوئد منتشر شده است. نویسنده از وابستگان به سازمان "چریک‌های فدایی خلق" بود که در سال 1361 بازداشت و بعد به ده سال زندان محکوم می شود و تا سال 1367 در زندان می ماند. زمانی که دوران محکومیتِ خویش در زندان عادل‌آباد شیراز می‌گذراند، کشتار بزرگ زندانیان سیاسی آغاز می‌شود. او تجربه قتل‌عام زندانیان را پشتِ سر می‌گذارد، هشیارانه، شانس می‌آورد و از مرگ می‌رهد.

"رهایی! اما چه تلخ و آزاردهنده بود این رهایی، رهایی جسم... گذشته جانِ شیفته را یک دم رها نمی‌کرد." درون جامعه‌ای که خود در وسعتِ خویش زندانی‌ست بزرگ، آزادی چه مفهومی می‌تواند داشته باشد؟ دو سال پس از آزادی، آن‌گاه که بسیاری از دوستان و هم‌بندان را کشته‌اند، با ذهنی انباشته از درد و زخم سال‌های بند، از کشور می‌گریزد.

نویسنده در خارج از کشور می‌کوشد تا ستم آن سال‌ها مکتوب کند و یاد آنان، همه کشته‌شدگان زنده نگاه دارد. می‌داند که "همه آنان و بی هیچ اما و اگری در اعتقادات و ظرفیت‌هایشان، آنانی که در گوشه‌ی حیاط خانه و باغچه‌ی پدری به کام خاک فرو رفتند و آنانی که در گورهای بی‌نام و نشان و گودال‌های جمعی در "لعنت‌آبادها" آرمیده‌اند، به یقین همه‌ی آنان در سینه‌ی خلوت‌نشینان جان به‌در برده از موج حادثه جاودانند."

در زندان‌های جمهوری اسلامی "برای کشف حقیقت، فقط شکنجه را می‌شناختند." شکنجه قانون خودکامگان است. زندانی باید به زیرِ فشاری مُدام، حقیقتِ خویش فراموش کند، آن چیزی را بپذیرد که آنان می‌خواهند. "آن‌قدر شلاق می‌زدند که... زندانی با تداوم حس درد و دیدن زخم دُلمه‌بسته، درد و تحقیر ناشی از شکنجه را فراموش نکند."

زندان عادل‌آباد را یکی از مخوف‌ترین زندان‌های رژیم می‌دانند. اکثریت زندانیان از سازمان "مجاهدین خلق" هستند. آن‌چه در این اثر بیش از همه مورد توجه قرار گرفته، رفتار "توابین" است. تواب‌ها "نبوغ به کار می‌گرفتند، هر روز قانون تازه‌ای ابداع می‌کردند." هدف کنترل و شکستنِ اراده‌ی همه آن زندانیانی بود که هنوز در برابر رژیم مقاومت می‌کردند.

پدیده تواب در زندان‌های جمهوری اسلامی مقوله‌ای‌ست که باید به آن، خارج از پیشداوری‌های موجود، به عنوان تراژدی قربانیان و چهره‌ای از خشونت، پرداخت. این‌که به چه شکل در زندان و به زیر شکنجه انسانی را از انسانیتِ خویش تهی می کنند و خلاف اراده‌اش از او موجودی به نام تواب می‌سازند. چه بسیار تواب که در زندان و یا پس از آزادی روان‌پریش شدند، تعادل زندگی از دست دادند و یا خودکشی برگزیدند. نویسنده خود به چند مورد از آن اشاره می‌کند؛ "علی پس از تحمل چهار سال زندان آزاد شد. یکی دو سال بعد با خرید 37 شمع به مناسبت سی و هفتمین سالگرد تولدش، در زیرزمین خانه‌شان به دور از این جهان پُرآشوب با روشن کردن شمع‌ها به دور خویش، خود را حلق‌آویز کرد."

در تواب‌سازی‌هاست که شلاق حرف آخر را می‌زند. زندانی، حتا آن‌که هنوز مقاومت می‌کند، در ظاهر می‌پذیرد که "ارشاد" شده و دارد به "راه راست" گام می‌گذارد. پس به نماز می‌ایستد تا هم‌چون نویسنده این اثر، در "غلبه بر احساس حقارتِ" خویش "به جای آیات نماز، شعر می‌خواندم و یا این‌که لب‌ها را تکان می‌دادم."

بر اساس داده‌های این اثر، حضور نماینده آیت‌الله منتظری نتوانست در محیط خفقان و بربرمنشانه زندان عادل‌آباد تأثیری داشته باشد. سرانجام هیأت سه‌نفره مرگ از راه می‌رسند، هواداران مجاهدین نخستین قربانیان هستند. پس از آن نوبت دیگران است تا به "سه سئوال زندگی‌ساز" پاسخ گویند. نتیجه آن‌که حدود 170 تا 200 نفر طی چند هفته کشته می‌شوند.

نویسنده متأسفانه کمتر از "من" خویش می‌نویسد، از احساسی که در موقعیت‌های گوناگون داشته است. حتا نمی‌نویسد که در زمان دستگیری چند ساله بوده، به چه شکل و کجا بازداشت شده، چه شغلی داشته، موقعیت تحصیلی و یا مسئولیتِ سازمانی او به چه سان بوده است. از خانواده خویش چیزی نمی‌نویسد، از شکنجه‌ها و ابزار آن کمتر می‌نویسد، از دغدغه‌های ذهنی خویش چیزی نمی گوید. دردِ دیگران می بیند، اما نمی‌خواهد رنجِ درون خویش بازگوید. از وقایع، از آن‌چه به خودش مربوط است، به اشاره‌ای می‌گذرد. به همین علت حجم کتاب در گُزین‌گویی‌های او 150 صفحه بیش نیست.

اسماعیل‌پور کتابی فراهم آورده که با آن یاد کشته‌شدگان و خاطره تلخ آنان ثبت بر تاریخ می‌شوند، در این میان اما متأسفانه او خود را به عنوان یک قربانی فراموش کرده است. به همین علت "من" در این اثر جایی ندارد. او به خوبی می داند که زندان داغی‌ست ابدی بر گُرده‌ی زندانی. برای بهتر دیدن و شناختِ همگانی این پدیده باید آن را در همه‌ی ابعاد شناخت. در این راه گفتن از "من" جایگاه ویژه‌ای دارد. کاش همت کند، در ادامه‌ی این اثر باز بنویسد و این بار بیشتر.

با این‌همه، "عادل‌آباد، رنج ماندگار" اثری‌ست خواندنی و ماندگار در تاریخ زندان.

کمبود بودجه ی آموزش و پرورش و حقوق روحانیان در مدارس

شهرزادنیوز:
در حالی که مصوبه استخدام 23 هزار معلم به دلیل کمبود بودجه ماه‌هاست که روی زمین مانده است، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی 300 مرد و 100 زن طلبه برای تربیت اسلامی دانش‌آموزان به مدارس اعزام شده‌اند. همچنین قرار است 25 هزار مدرس حجاب در مدارس به کار گرفته شوند. حقوق این افراد از کجا تامین می‌شود؟

وزیر آموزش و پرورش برای توضیح این دوگانگی اظهار داشت: "ما به دنبال این نیستیم كه روحانیون را همچون معلمان در مدارس استخدام كنیم، بلكه سابقه نشان داده است كه روحانیون با توجه به ابعاد شخصیتی خود چشم‌داشت زیادی به مسائل مالی ندارند و بعد اخلاقی و انسانی آموزش به شكلی آنها را جذب آموزش و پرورش می‌كند و این مسئله‌ای است كه در حال حاضر در ستاد همكاری‌های آموزش ‌و پرورش نسبت به آن برنامه‌ریزی می‌شود و قطعا در آینده به نتایجی در این رابطه خواهیم رسید". در همین رابطه مرتضی مقتدایی، مدیر حوزه علمیه قم، اظهار داشت صرف حضور تبلیغی روحانیون در مدارس کافی نیست. وی افزود: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که در هر مدرسه‌ای یک روحانی حضور داشته باشد.

حدود 30 هزار نفر طلبه خواهر در حوزه‌های علمیه خواهران سراسر کشور داریم که حضور یک خانم فاضله محجبه در مدرسه خود یک تبلیغ است و الگو برای دختران دانش‌آموز قرار می‌گیرد. وجود یک روحانی در مدرسه گاهی به عنوان امام جماعت یا مبلغ کافی نیست بلکه باید در این زمینه برنامه‌ریزی شود که در هر مدرسه‌ای حتی دو ساعت در روز یک روحانی برای مشاوره، بیان فضائل اخلاقی و ... وارد شود."

علی‌رغم این اظهار نظرات، این سوال که حقوق این افراد از کجا تامین خواهد شد، همچنان بی‌پاسخ مانده است.

آموزش و پرورش ما از نظام‌های آموزشی نوین 40 سال عقب‌تر است

سایت خبرآنلاین:
نظام آموزش و پرورش ایران نیاز به نغییرات بنیادین دارد. اما مهم این است که این تغییرات در جهت تبدیل آموزش و پرورش به یک دستگاه تخصصی با وظایف مشخص که ذاتی ان است انجام شود. یعنی آموزش و پرورش تبدیل به دستگاهی تخصصی با وظایف تعریف شده و معین شود.

با انجام این تغییرات وظایف اضافی که مربوط به سایر دستگاه ها است از دوش آموزش و پرورش برداشته می‌شود و دستگاه آموزش و پرورش سبکبار شده و به وظایف اصلی و ذاتی خود می‌پردازد.

بر خلاف تصور عمومی آموزش و پرورش تنها دستگاه متولی تعلیم و تربیت کودکان نیست و رقبا و همکارانی مانند خانواده، صدا و سیما، مسجد، حوزه، نهادهای ورزشی، محصولات مجاز و غیر مجاز فرهنگی و...دارد.

در حال حاضر آموزش و پرورش بخشی از وظایف حداقل 10 دستگاه دیگر را انجام می‌دهد. به عنوان مثال آموزش و پرورش بخشی از وظایف وزارت خانه‌های علوم، بهداشت، مسکن و شهرسازی و سازمان‌هایی مانند شهرداری، تبلیغات اسلامی و بهزیستی و نهادهایی مانند حوزه علمیه و مساجد، نیروهای مسلح را انجام می دهد.البته منظور این نیست که این کارها انجام نشود، بلکه باید انجام آنها به حوزه‌های تخصصی واگذار شود.

تغییر بعدی در نیروی انسانی وزارتخانه است. معلمان ما باید برای انجام وظایف خود تربیت حرفه‌ای شوند و تعلیم وتربیت براساس پرورش استعداد و توانایی‌های تک‌تک دانش‌آموزان پایه‌ریزی شود.

دانش‌آموز باید کنش‌گر، فعال و جستجوگر تربیت شود، گزینش معلمان بر اساس اصول حرفه‌ای باشد و آموزش و پرورش از حالت کارخانه‌ای و تولید انبوه دانش‌آموزان یکسان به دستگاهی تبدیل شود که فردیت دانش‌آموزان را به رسمیت بشناسد.

در حال حاضر آموزش و پرورش ما از نظام‌های آموزشی نوین دنیا 40 سال عقب‌تر است و قطعا نیاز به تغییر و تحول دارد. اما در بحث‌هایی که از سوی مسئولان به عنوان تحول مطرح می‌شود چنین رویکردی دیده نمی‌شود و مسائل پیش‌پا‌افتاده‌ای مانند تغییر مقاطع آموزشی مطرح می‌شود.

مدیران جامعه باید بپذیرند که آموزش و پرورش هم مانند رشته‌های دیگر دارای مبانی علمی است و بدون آشنایی با

بالای صفحه

... بیشتر