xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

سه شنبه ،  25 آبان 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس / پائیز شمال


پخش اظهارات دو روزنامه نگار بازداشتی آلمانی در تلویزیون جمهوری اسلامی

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: شب گذشته، 24 آبان ماه، تلویزیون جمهوری اسلامی، در برنامه 20:30 اقدام به پخش مصاحبه با دو روزنامه نگار آلمانی بازداشت شده در ایران نمود که در حال انتقاد از بنیانگذار کمیته بین المللی علیه سنگسار بودند. این دو روزنامه نگار 18مهرماه و حین مصاحبه با وکیل و فرزند سکینه محمدی آشتیانی توسط نیروهای امنیتی بازداشت گردیدند.

صحبت های این دو روزنامه نگار بازداشت شده که اطلاعی از هویت ایشان دردست نمی باشد، تنها با برگردان فارسی و بدون پخش صحبت های اصلی این دو پخش شد. طی این مصاحبه که به احتمال قوی و به شیوه اعترافات اجباری تلویزیونی جمهوری اسلامی ضبط و پخش گردیده است، این دو روزنامه نگار اعا کردند که از سوی یک فعال سیاسی ایرانی مقیم آلمان" (بنیانگذار کمیته بین المللی علیه سنگسار) مورد سو استفاده" قرار گرفته اند.

ایشان در بخش دیگری از صحبت های خود می گویند که مرتکب اشتباه شده اند، و هیچگونه اطلاعی از پرونده سکینه آشتیانی نداشته و تنها از سوی این فعال سیاسی ایرانی مقیم آلمان مورد سواستفاده قرار گرفته اند.

اظهار بی اطلاعی این روزنامه نگاران از پرونده سنگسار خانم آشیانی در حالی است که پس از طرح بین المللی وضعیت سکینه محمدی آشتیانی زن محکوم به سنگسار، این مساله بازتاب گسترده ای در رسانه های کشور آلمان داشته و حتی در تاریخ بیست و دوم مردادماه سال جاری نیز سخنگوی وزارت خارجه آلمان در گفت‌وگویی با روزنامه "دی ولت" با اشاره به پرونده سکینه محمدی آشتیانی گفته بود که «دولت آلمان حامی لغو مجازات اعدام در سراسر جهان است و سنگسار شیوه‌‌ی اعدامی بسیار غیرانسانی و ناقض حقوق‌بشر است که ما آن را قویاَ محکوم می‌کنیم.»

کمیته بین المللی وکلای مدافع حقوق بشر؛ افشای نام دو وکیل بازداشتی دیگر

در ایران فشار و تهدید وکلای دادگستری امر تازه ای نیست. اما در ماه های گذشته روند این برخوردهای خلاف قانون که متاسفانه به نوعی با سکوت کانون وکلای ایران نیز همراه بوده به حدی است که نهاد های جهانی حقوق بشری و وجدان های آزادی خواه جهان نیز نسبت به آن حساس شده اند.

در هفته گذشته سه تن از وکلایی دادگستری با اتهام ارتکاب جرایم امنیتی و نیز رفتار های مغایر با شئونات اسلامی (در خارج از کشور) در هنگام بازگشت از ترکیه، در فرودگاه تهران بازداشت شدند. این در حالی است که اصل 32 قانون اساسی (1358) و نیز ماده 5 قانون احترام به حقوق و آزادی های شهروندی (1383) بازداشت خودسرانه و خلاف موازین قانونی را منع کرده است.

اینک نیز خبر دار شدیم، خانم دکتر "رزا قراچورلو" وکیل دادگستری و عضو فعلی کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای مرکز و نیز همکار دیگرمان "محمد حسین نیری" وکیل دادگستری و عضو پیشین کمیته ی "حق دفاع" همین کمیسیون، دستگیر و بازداشت شده اند و از محل نگهداری ایشان هیچ اطلاع دقیقی در دست نیست. "کمیته" یادآورمی شود که پیش تر، "عباس جعفری دولت آبادی" دادستان تهران، از بازداشت پنج وکیل دادگستری در ارتباط با جرایم امنیتی خبر داده بود اما در جریان مصاحبه، از ذکر اسامی آن ها خود داری کرد بود. (خبرگزاری فارس- 25 آبان)

"کمیته بین المللی وکلای مدافع حقوق بشر" ضمن محکوم کردن بازداشت خانم "رزا قراچورلو" و جناب آقای "محمد حسین نیری" خواستار آزادی تمامی وکلای بازداشتی و اتخاذ موضع ی صریح و مناسب "کانون وکلای دادگستری" به مثابه نهاد صنفی حامی حقوق وکلا در ایران است.

"کمیته بین المللی وکلای مدافع حقوق بشر"

25 آبان 1389

16 نوامبر 2010

خلیل بهرامیان، وکیل دادگستری محاکمه می شود

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: خلیل بهرامیان، وکیل پایه یک دادگستری روز 17 آذر ماه محاکمه می شود. موارد اتهامی این وکیل پایه یک دادگستری اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام عنوان شده است.

به گزارش جرس، خلیل بهرامیان که تاکنون وکالت بسیاری از زندانیان از جمله زندانیان سیاسی کرد را برعهده داشته است از سوی دادگاه انقلاب در روز 17 آذر ماه سال جاری محاکمه می شود.

بر اساس این گزارش، خلیل بهرامیان، وکیل فرزاد کمانگر و شیرین علم هویی، دو تن از زندانیان کرد بود که در آستانه سالگرد انتخابات ۲۲ خرداد اعدام شدند.

این وکیل دادگستری پس از اعدام این زندانیان اعلام کرد که از اعدام آنها بی خبر بوده و این زندانیان سیاسی بیگناه اعدام شدند.

خواهر عبدالرضا تاجیک به یک سال و نیم حبس تعزیری محکوم شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: پروین تاجیک، خواهر عبدالرضا تاجیک روزنامه‌نگار زندانی که مهرماه سال جاری و در دادسرای اوین به علت مصاحبه هایی که در مورد وضعیت برادر خود انجام داده بود با اتهاماتی چون تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام روبرو شده بود، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به یک سال و نیم زندان محکوم شد.

به گزارش "تا آزادی روزنامه‌نگاران زندانی"، شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، خواهر عبدالرضا تاجیک را به اتهام اقدام تبلیغی علیه نظام و تشویش اذهان عمومی به یک سال و نیم زندان محکوم کرد.

این در حالی است که هیچ‌گونه ابلاغیه کتبی و رسمی مبنی بر تشکیل دادگاه به پروین تاجیک ابلاغ نشده بود و تنها به احضار تلفنی خواهر این روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر کفایت کردند که پس از حضور خانم تاجیک در دادگاه، قاضی مقیسه وی را به اتهام اقدام تبلیغی علیه نظام و تشویش اذهان عمومی محاکمه و همان زمان هم حکم را صادر کرد.

خانم تاجیک به دلیل بی‌اطلاعی از تشکیل دادگاه از داشتن وکیل محروم بود. پروین تاجیک چندی پیش از هتک حرمت برادر خود در زندان خبر داده بود که در پی آن بارها به دادسرای اوین احضار و در نهایت با قید کفالت آزاد شد و تنها جرم وی دفاع از حق برادرش است.

عبدالرضا تاجیک روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر برای بار سوم طی یک سال گذشته، خرداد ماه بازداشت شد و تا کنون در بازداشت و در بند امنیتی ۲۰۹ به سر می‌برد.

نماینده مجلس : وضعیت جسمی بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات بسيار نگران کننده است

پارلمان نیوز : سخنگوی فراکسیون خط امام مجلس ازاظهار نگرانی شديدجمعی از خانواده های زندانیان سیاسی و باز داشت شدگان حوادث پس از انتخابات از وضعیت جسمی این افراد در دیدار با اعضای این فراکسیون خبر داد وگفت:متاسفانه ابتدایی ترین حقوق زندانیان در ایران رعایت نمی شود.

داریوش قنبری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری "پارلمان نیوز" از دیدار جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با اعضای این فراکسیون خبر داد و گفت:روز گذشته جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی و بازداشت شدگان پس از انتخابات از طیف های مختلف روزنامه نگاران ،دانشجویان ،وكلا وفعالان سیاسی در ملاقاتی که با اعضای فراکسیون خط امام داشتند به بیان نگرانی های خود از وضعیت بازداشت شدگان شان پرداختند.

نماینده اصلاح طلب مردم ایلام،مهران،ایوان،شیروان و چرداول درمجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از نگرانی های خانواده بازداشت شدگان نداشتن اجازه ملاقات با افراد بازداشت شده است گفت:متاسفانه حقوق زندانیان به خوبی رعایت نمی شود و فشار های روانی زیادی به شکل غیر رسمی به زندانیان وارد می شود وحتی به بسیاری از زندانیان که مشکلات جسمی دارند اجازه مداوا داده نمی شود که این موارد موجب نگرانی است.

وی با بیان اینکه خانواده بازداشت شدگان در این ملاقات خواستار تعیین تکلیف وضعیت بستگان خود شدند گفت:با اینکه بیش از یکسال از انتخابات خرداد سال 88 می گذرد اما هنوز حکمی برای بسیاری از بازداشت شدگان صادر نشده است و درخواست خانواده های این زندانیان از فراکسیون خط امام این بود که وضعیت زندانیان را به اطلاع مراجع قانونی برسانند و پیگیر حل مسائل و مشکلات آنها باشند.

عضوکمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه بسیاری از زندانیان نمی دانند که جرمشان چیست تصریح کرد:یکی از ابتدای ترین حقوق متهم اگاه بودن از جرمش است که متاسفانه در ایران رعایت نمی شود.

شلیک تیر خلاص به پارک ملی کویر

دویچه وله : خبر صدور مجوز اکتشاف و استخراج نفت در "پارک ملی کویر" دوستداران محیط زیست ایران را نگران‌تر از پیش کرده است. این پارک از نظر تنوع گونه‌های خود شهرتی جهانی دارد و بسیاری اکتشاف نفت را شلیک تیر خلاص به آن می‌دانند.

دلاور نجفی، معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در دولت نهم، در برنامه‌ی رادیویی "گفت‌وگوی داغ سبز" که پنج‌شنبه‌ی گذشته، ۲۰ آبان‌‌ماه، از شبکه‌ی "ایران صدا" پخش شد، ورود وزارت نفت را به پارک ملی کویر برای این پارک نابودکننده خواند.

معاون سابق "سازمان حفاظت محیط زیست" تصریح کرد که: «اگر پای وزارت نفت در پارک ملی کویر باز شود به قطعیت می‌توان گفت که از پارک ملی کویر چیزی باقی نخواهد ماند».

این باور بسیاری از دوستداران محیط زیست ایران است. دکتر ناصر کرمی، کارشناس محیط زیست، اکتشاف نفت در پارک ملی کویر را شلیک «تیر خلاص به شریان» این پارک می‌داند.

وی با تأکید بر اینکه "پارک ملی کویر" در طول سال‌های گذشته از عرصه‌هایی بوده که در معرض بیشترین خطرات برای تخریب بوده‌اند، می‌گوید: «این پارک در دهه‌های گذشته بیش از ۹۵ درصد از جمعیت حیات وحش خود را از دست داده است. ۴۰ سال پیش ۳ هزار گورخر آسیایی در این پارک داشتیم که الآن از این تعداد تقریبا چیزی نمانده است. اکتشاف نفت در پارک ملی کویر این پارک را کاملا نابود می‌کند».

موقعیت و ویژگی‌های پارک ملی کویر

پارک ملی کویر و منطقه‌ی حفاظت‌شده‌ی کویر در غرب کویر مرکزی ایران و در محدوده‌ی استان‌ها‌ی تهران ـ قم، سمنان و اصفهان واقع شده است.

این پارک، بزرگ‌ترین پارک ملی ایران و یکی از نمونه‌های منحصر به فرد اکوسیستم بیابانی این کشور است.

ناصر کرمی می‌گوید که بهره‌برداری از پارک ملی کویر همواره مورد توجه مراکز دولتی و اقتصادی مختلف بوده است. وزارت‌خانه‌های نفت، راه و صنایع از جمله وزارت‌خانه‌هایی بوده‌اند که سودای بهره‌وری از این منطقه را بارها در سر پرورانده‌اند.

این کارشناس محیط زیست در توضیح اینکه به چه دلیل این پارک برای بهره‌برداران جذاب است، می‌گوید: «یکی به خاطر وسعت زیادش و دیگر به این خاطر که اساسا در ایران وقتی می‌گویید طبیعت، همه چمنزار و درخت و آب روان در ذهنشان می‌آید و تصور می‌کنند بیابان جای بایر و به درد نخوری است و هر کاری می‌شود در آن انجام داد».

وی به شرح یکی از خاطرات خود می‌پردازد: «سال‌ها پیش که تازه طرح آزادراه تهران ـ شمال اعلام شده بود من مطلبی نوشته بودم و گفتم این کار خطرناک است و به محیط زیست لطمه می‌زند. جالب است که سازمان مجری اطلاعیه داد که شما چرا اینقدر اغراق می‌کنید؟ از ۱۲۰ کیلومتر این آزادراه فقط ۲۰ کیلومتر از محیط زیست و بقیه از سنگلاخ و صخره‌ها می‌گذرد. یعنی تصور آنها از محیط زیست فقط درخت‌زار و جنگل و اینها بود. به هر حال چون این محدوده بیابانی است این تصور وجود دارد که اینجا جایی است که باید برویم جاده بکشیم، نفت کشف کنیم، معدن بزنیم و این که چقدر اینجا ارزش زیستی دارد و می‌شود گفت مهم‌ترین زیست‌گاه گونه‌های کم‌نظیری مثل یوزپلنگ آسیایی، آهو یا گورخر ایرانی است اصلا مهم نیست».

اکتشاف نفت در "پارک ملی کویر" در تضاد با قانون

طبق ماده‌ی ۸ قانون حفاظت و بهسازی محیط زیست، هر گونه دخل و تصرف و استخراج و آبادانی در پارک‌های ملی ایران ممنوع است.

دکتر اسماعیل کهرم،‌ استاد دانشگاه و کارشناس محیط زیست، استخراج نفت را مغایر با اهداف تأسیس پارک‌های ملی می‌داند و می‌گوید: «اساسا فلسفه‌ی حفظ و حراست از پارک‌های ملی این است که ما پهنه‌های بی‌بدیل طبیعت را برای نسل‌های آینده حفظ کنیم و آنها را از هر گونه دخل و تصرف و توسعه‌ محفوظ نگه داریم.».

وی به کشته شدن ۱۰۷ محیط‌بان ایران حین انجام وظیفه اشاره می‌کند و می‌افزاید: «از طرفی این پارک‌های ملی یا مناطق چهارگانه تحت نظارت محیط زیست را تأسیس می‌کنیم و برای حفاظت از آن جان می‌دهیم و از طرف دیگر مجوز صادر می‌کنیم که بروند آنها را تخریب کنند».

«پارک ملی کویر به یوسف‌آباد تهران تبدیل می‌‌شود»

اسماعیل کهرم معتقد است که استخراج نفت در پارک ملی کویر و مسایل متعاقب آن مانند «حفر چاه،‌انفجارهای زیر زمین، تردد ماشین‌آلات سنگین و انواع آلودگی‌ها، از جمله آلودگی صوتی» باعث می‌شود که حیات وحش این منطقه به مناطق حفاظت نشده فرار کرده و نابود شود.

او معتقد است: «آن سعی و تلاشی که ظرف ۴۰ سال انجام گرفته تا پارک ملی کویر به این صورت در بیاید تا مأمن بیش از ۲۰۰ گونه جانور شود به هدر خواهد رفت. دیگر آن آرامش و پاکی وجود نخواهد داشت و منطقه‌ای خواهد شد مانند یوسف‌آباد تهران پر از ترافیک و دود و دم».

دکتر اسماعیل کهرم با نگاهی به سایر تخریب‌های زیست‌محیطی در ایران مانند جاده‌سازی در "پارک ملی گلستان" یا تلاش برای جاده‌سازی در "جنگل ابر" تنها راه جلوگیری از این گونه‌تخریب‌ها را «اجرای اصل ۵۰ قانون اساسی ایران» می‌داند.

طبق اصل ۵۰ قانون اساسی ایران، حفاظت از محیط زیست وظیفه‌ای عمومی است و هر گونه فعالیت اقتصادی و غیره که با آلودگی محیط زیست یا تخریب آن همراه شود ممنوع است.

فریبا والیات

اعدام مخفیانه اتباع نیجریه و غنا در زندان وکیل آباد مشهد

صدای آمریکا : «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» از دولت های نیجریه و غنا خواسته است تا با اعمال فشار بر مقامات جمهوری اسلامی، خواهان دریافت جزئیات و اطلاعات کاملی در مورد اخبار مربوط به اعدام اتباع این دو کشور در ایران شوند.

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» از ارسال نامه هایی این سازمان به وزرای امور خارجه نیجریه و غنا و مطلع کردن آن ها از گزارش های معتبری در مورد اعدام دو تبعه آفریقایی در زندان وکیل آباد مشهد خبر داده است.

در بیانیه این نهاد مدافع حقوق بشر آمده است بنا به گزارش های دریافتی پال چینو، تبعه نیجریه به همراه نه مرد ایرانی دیگر روز ۲۶ اکتبر سال ۲۰۱۰ اعدام شد و آکواسی آکوابه، تبعه غنا نیز در روز ۱۸ اوت سال ۲۰۱۰ به همراه گروه دیگری به صورت دسته جمعی در این زندان اعدام شد.

بنا به گفته هادی قائمی، مدیر اجرایی «کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران»، دولت های نیجریه و غنا باید در مورد این امر که آیا مقامات ایران آن ها را از بازداشت و اعدام اتباع شان مطلع کرده بودند یا خیر، آگاهی رسانی عمومی کنند.

یک منبع مطلع به این سازمان مستقر در ایالات متحده گفته است اعدام این اتباع آفریقایی بدون اطلاع کارمندان دو سفارتخانه، وکلا و یا اعضای خانواده متهمان اجرا شده است و این دو تبعه بیگانه با زبان فارسی آشنا نبودند و برای برقراری ارتباط با آن ها مترجم در اختیار آن ها قرار نداشت، بنابراین این مظنونان از احکام خود مطلع نبودند.

آقای قائمی تاکید کرده است اگر ایران مقامات متبوع این کشورها را از اتهامات کیفری این اتباع بیگانه و تماس با سفارت خانه های کشورهایشان در تهران مطلع نکرده باشد، تعهدات بین المللی خود را نقض کرده است.

در بخشی از بیانیه کمپین آمده است براساس اصل ۳۶ معاهده وین، ایران باید سفارت خانه های غنا و نیجریه را بلافاصله از دستگیری اتباع این دو کشور مطلع می کرد، اما شواهد حاکی از آن است که این مظنونان از حق دریافت کمک کنسولی، تماس با وکیل و حقوق اولیه خود برای محاکمه در یک دادگاه عادلانه محروم بوده اند.

«کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران» تصریح کرده است با توجه به فقدان شفافیت دولت ایران در مورد این اعدام ها و فقدان احترام به رعایت مراحل قضایی رسیدگی به اتهامات این افراد، مقامات نیجریه و غنا باید از رعایت حقوق شهروندانشان اطمینان حاصل کنند و برای کسب اطلاعات کافی و ارائه روایت شفافی در مورد سرنوشت این دو مرد، بر تهران فشار اعمال کند.

کمپین از مقامات قضایی ایران خواسته است تا با پایان دادن به پنهان کاری در مورد اعدام های دسته جمعی در زندان وکیل آباد مشهد، اطلاعات کافی و شفاف در اختیار افکار عمومی قرار دهند.

بنا به گزارش این نهاد مدافع حقوق بشر در ایران، هنوز ۶۰۰ زندانی زندان وکیل آباد در آستانه اعدام قرار دارند.

ایران با ثبت بیشترین تعداد اعدام در هر سال، پس از چین در رده دومین کشور جهان قرار گرفته که به ازای سرانه جمعیت کشور، بالاترین آمار اعدام را داراست.

بنا به گزارش عفو بین الملل، ایران ۳۸۸ تن از شهروندان خود را در سال ۲۰۰۹ اعدام کرده است، اما تعداد اعدام هایی که به صورت علنی گزارش شده اند، بسیار کمتر از آمار واقعی اعدام ها در این کشور است.

حمله قهر آمیز ماموران نیروی انتظامی و لباس شخصی به دراویش گنابادی در بابل

مجذووبان نور : عصر دوشنبه 24 آبانماه ،ماموران امنیتی از ورود آقای سید احمد شریعت از مشایخ سلسله نعمت اللهی گنابادی ،که از مشهد عازم تهران بود ند و به دعوت دراویش شهرستان بابل قصد اقامه نماز در مجلس درویشی این شهرستان را داشتند ، ممانعت کردند.
به گزارش سایت مجذوبان نور، مقارن با این حرکت غیر قانونی ، قریب به 30 نفراز نیروهای انتظامی ، لباس شخصی و بسیجی بدون مجوزقضایی و با رفتاری تهدید آمیز به منزل سید محمد رضا سجادی از دراویش گنابادی ساکن در روستای امیر کلا بابل حمله کرده و آنجا را مورد تفتیش قرار دادند.

پس از هجوم به منزل سجادی که در آن لحظه تنها همسر وی در آنجا حاضر بوده است این افراد با جمعی دیگر به بابل عزیمت کرده و با رفتاری خشونت بار به محل برگزاری مجالس درویشی در شهرستان بابل حمله بردند .

این نیروها در زمان تنظیم این خبر دراویش را که برای اقامه نماز جماعت در منزل خانم سبک سیر مجلس دار شهرستان بابل گرد آمده بودند، با فحاشی و ارعاب از این مکان بیرون کرده و مشغول فیلمبرداری و بازجویی غیر قانونی از دراویش حاضر در این محل هستند .

سران روسیه، جمهوری آذربایجان، ایران، قزاقستان و ترکمنستان در اجلاس سران کشور های حاشیه خزر شرکت می کند

«ریا نووستی» : "دمیتری مدودف" رئیس جمهور روسیه روز 18 نوامبر (27 آبان) در سومین اجلاس سران کشور های حاشیه خزر در "باکو" شرکت می کند. این مطلب را دفتر مطبوعاتی کرملین گزارش داد.

سران روسیه، جمهوری آذربایجان، ایران، قزاقستان و ترکمنستان، 5 کشور حاشیه خزر در این اجلاس شرکت خواهند کرد.

گفتنی است که تا سال 1991 ( 1380 ) دریای خزر در مرز میان دو کشور شوروی و ایران قرار داشت. بعد از فروپاشی شوروی سابق در حاشیه دریای خزر چهار کشور مستقل (روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان) به جای شوروی تشکیل شدند و به همین خاطر مسئله موقعیت جدید حقوقی این دریا مطرح شد. به خاطر اختلاف نظر کشورهای حاشیه این دریا، تاکنون موقعیت حقوقی آن حل نشده است.

زمینه های اصلی توسعه اقتصادی و همکاری در منطقه خزر عبارتند از: استخراج معادن زیرزمینی از جمله نفت و گاز (ذخایر اثبات شده نفت این منطقه حدود 10 میلیارد تن بوده، کل منابع نفت و میعانات گازی حدود 18-20 میلیارد تن تخمین زده می شود)؛ استخراج نمک، آهک، سنگ، شن؛ کشتیرانی (دریای خزر از طریق رود ولگا، کانال دن و ولگا- دن به دریای آزوف متصل می شود)؛ ماهیگیری و گردشگری.

شناسایی 50هزار مداح در کشور

مدیرکل تشکلهای دینی و مراکز فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی گفت: تاکنون 50 هزار مداح (چه شغل شریفی!) در سراسر کشور شناسایی شدهاند.
به گزارش مهر، حجتالاسلام یعقوب دیلمقانی صبح سه شنبه در نشستی با اعضای کانون شاعران و مداحان استان قم از صدور کارت شناسایی برای مداحان فعال خبر داد و بیان کرد: تاکنون حدود 50 هزار مداح در سراسر کشور شناسایی شدهاند و پیش بینی میشود برای حدود 20 هزار نفر از این تعداد کارت شناسایی صادر شود.
وی خاطرنشان کرد: پس از نیازسنجی و سطح بندی مداحان و صدور کارت شناسایی، برای آنها آموزشهایی در نظر گرفته میشود و ما معتقدیم که با برگزاری این آموزشها بخش قابل توجهی از مشکلات مداحی برطرف میشود.

کارگران شهرداری جوانرود محروم از حقوق

خبرگزاری هرانا – کارگران شهرداری جوانرود در طی سه ماه گذشته از حقوق اولیه خود محروم بوده و همواره حقوقشان با تاخیر چندین ماهه پرداخت می شود.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، کارگران شهرداری جوانرود در مدت ۳ ماه گذشته همواره در تلاش بوده اند و ضمن اعتراض به عدم پرداخت حقوق روای خود خواستار پرداخت سنوات معوقه خود شدند ولی مسئولان شهرداری جوانرود تا کنون عملا هیچ اقدامی را جهت پرداخت حقوق کارگران انجام نداده اند که این مساله باعث اعتراض کارگران شده است .
از دیگر مشکلات کارگران شهرداری جوانرود پرداخت چند ماه یک بار حقوق آنها اعلام شده است و همواره حقوق کارگران به صورت معوقه به آنها پرداخت میشود.

ساخت "کانال دوم پاناما " با سرمایه گذاری ایران و ونزوئلا

آخرین نیوز : چاوز سال دو هزار و هفت نيز طرحي را براي احداث جاده اي به ارزش سيصد و پنجاه ميليون دلار اعلام کرد که دو اقيانوس ارام و اطلس را به هم مربوط مي کرد و ايراني ها براي احداث يک بندر در ساحل اقيانوس اطلس ابراز علاقه کردند. اين طرح نگراني هايي را در امريکا بوجود اورده و در پشت پرده تلاش هايي را براي خنثي آن اغاز کرده است.

به گزارش آخرین نیوز ،کانال نيکاراگوئه که اقيانوس هاي اطلس و ارام را به هم متصل مي کند و رقيبي براي کانال فعلي پاناما خواهد بود با سرمایه گذاری ایران و ونزوئلا ساخته خواهد شد..

روزنامه هاارتص چاپ اسرائيل با طرح این ادعا نوشت:اختلاف مرزي فعلي بين کاستاريکا و نيکاراگوئه عاملي به شمار مي رود که موجب طرح بلند پروازانه ونزوئلا ، ايران و نيکاراگوئه براي احداث " کانال نيکاراگوئه " شده است.کاستاريکا اعلام کرد نيروهاي نيکاراگوئه هفته گذشته وارد مرز کاستاريکا در طول رودخانه سن خوان شدند که مرز بين دو کشور است. نيکاراگوئه در حال عميق تر کردن اين رودخانه بود که اين اتفاق روي داد.

منابعي در امريکاي لاتين به هاارتص اعلام کرده اند که اين حادثه مرزي و اعمال فشار نظامي بر کاستاريکا کشوري که ارتش ندارد ، نخستين گام در طرحي است که هوگو چاوز رئيس جمهور ونزوئلا و دانيل اورتگا رئيس جمهور نيکاراگوئه با کمک مالي و کمک ايران ان را طراحي کرده اند.اين طرح نگراني هايي را در امريکا بوجود اورده و اين کشور در پشت پرده تلاش هايي را براي خنثي کردن ان اغاز کرده است.

پاناما کشوري است که اشکارا به امريکا گرايش دارد. از زمان تکميل شدن احداث کانال پاناما در سال هزار و نهصد و چهارده ، اين کانال راه ارتباطي بدون جايگزيني براي اقيانوس هاي ارام و اطلس بوده است. هر سال چهارده هزار فروند کشتي از کانال پاناما عبور مي کند.دولت اورتگا يکي از اعضاي سابق گروه زير زميني ساندنيستا در سال هاي اخير تلاش کرده است کنترل رودخانه سن خوان را به دست بگيرد. کاستاريکا اين موضوع را در دادگاه بين المللي لاهه مطرح کرد و اين دادگاه نيز پس از بررسي هاي دقيق ژوئيه دو هزار و نه اعلام کرد اين رودخانه متعلق به نيکاراگوئه است و مرز اين کشور در ساحل جنوبي اين رودخانه قرار دارد.اين دادگاه همچنين اعلام کرد کشتي هاي کاستاريکا حق دارند ازادانه از اين رودخانه عبور کنند.

با وجود اين ، نتايج اين حکم براي اجراي طرحي که نيکاراگوئه و ونزوئلا تدوين کرده اند کافي نيست. اين دو کشور براي احداث کانالي جديد که اين دو اقيانوس را با هم مرتبط کند همچنين بايد کنترل ساحل جنوبي رودخانه سن خوان و نقطه اي را که اين رودخانه با اقيانوس اطلس تلاقي مي کند بدست بگيرند.

چاوز سال دو هزار و هفت نيز طرحي را براي احداث جاده اي به ارزش سيصد و پنجاه ميليون دلار اعلام کرد که دو اقيانوس ارام و اطلس را به هم مربوط مي کرد و ايراني ها براي احداث يک بندر در ساحل اقيانوس اطلس ابراز علاقه کردند.

بازسازی واقعه غدیر خم در قم با پنج کاروان شتر و اسب

ایسنا : فرمانده سپاه موسوم به علی بن ابیطالب، از بازسازی واقعه غدیر خم توسط سپاه و نهادهای حوزوی در شهر قم به مناسبت عید غدیر خبر داد و گفت "در راستای طبیعی نشان دادن این اقدام، پنج کاروان شتر و اسب پیش‌بینی گردیده و عده‌ای نیز با لباس‌های محلی در این مراسم حضور خواهند داشت. "

به گزارش ایسنا، سردار پاسدار مهدی مهدوی‌نژاد، با اشاره به فرا رسیدن هفته بسیج، اظهار داشت: "این هفته، فرصت مغتنمی است تا ضمن تبیین اهداف و ماموریت‌های بسیج برای آحاد مردم و بخصوص افراد انقلابی و وفادار به امام راحل و شهدا، فضای معطر و نورانی قم که به برکت وجود ‌رهبری در این شهر صورت پذیرفته را حفظ و تداوم بخشیم. "

مهدوی‌نژاد، بازسازی نمادین واقعه غدیر همزمان با عید غدیر در قم را یکی دیگر از برنامه‌های هفته بسیج برشمرد و اظهار عقیده کرد: "این مراسم با حضور بیش از صدهزار نفر از شیفتگان امامت و ولایت، روحانیون، بسیجیان و اقشار مختلف در جوار مزار گلزار شهدای گمنام در صبح روز عید برگزار می‌شود.

فرمانده سپاه علی ‌بن ‌ابیطالب‌ادامه داد: در اجرای این برنامه سعی شده است تا این واقعه به حالت طبیعی نزدیکتر باشد و در همین راستا پنج کاروان شتر و اسب پیش‌بینی گردیده و عده‌ای نیز با لباس‌های محلی در این مراسم حضور خواهند داشت.

( شیعيان معتقدند در واقعه غدیر خم پیامبر اسلام علی را بعنوان جانشِن خود معرقی کرد. اين ادعا فقط به شیعيان تعلق دارد و اکثربت مسمانان جهان که اهل سنت را تشکيل ميدهند آنرا درست نميدانند)

ایران به روایت عدد و رقم

از ۲ چاقوکشی در ۸ روز تا ۳۰۰ هزار تومان کسری در خانوارها
رادیو فردا : اعداد و ارقام بعضی اوقات حامل واقعیاتی هستند که به تنهایی شگفتی می‌آفرینند. رادیو فردا نگاهی به ارقام و اعدادی دارد که این هفته در ایران بر سر زبان‌ها بوده‌اند:

۲۰ درصد افزایش اجاره خانه‌ها در تهران نسبت به تابستان گذشته

به نوشته ایسنا، بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، اطلاعات مربوط به معاملات مسکونی شهر تهران نشان می‌دهد در تابستان امسال به طور متوسط میزان اجاره بهای واحد مسکونی به ازای یک متر مربع در شهر تهران نسبت به فصل بهار امسال ۱۲٫۱ درصد و نسبت به تابستان سال گذشته ۲۰٫۷ درصد افزایش یافته‌است.

بر پایه اطلاعات مرکز آمار، بیشترین افزایش اجاره‌بها در تابستان امسال مربوط به منطقه ۲۲ تهران با ۳۱٫۲ درصد و بیشترین کاهش مربوط به منطقه ۱۶ تهران با منفی ۶٫۹ درصد بوده‌است.

۱۴۴ شدن رتبه ایران در میان ۱۵۲ کشور از نظر سرعت اینترنت

به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری مهر، در رتبه‌بندی کشورها از نظر سرعت اینترنت خانگی که «اسپیدتست دات نت» در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۰ در مورد کشورهای جهان انجام داده، از میان ۱۵۲ کشور بررسی شده، ایران پس از کشورهایی مانند ونزوئلا، نیجریه، بولیوی، عراق، پاراگوئه و جزایر تورکس و کایکوس با سرعتی برابر ۰٫۶۱ مگابیت بر ثانیه در رتبه ۱۴۴ قرار گرفته‌است.

مهر در ادامه می‌نویسد که به طور میانگین، اینترنت خانگی پرسرعت در ایران با قیمت متوسط ۲۰ هزار تومان در ماه (۲۰ دلار در ماه) ارائه می‌شود و این در شرایطی است که میانگین درآمد یک خانواده ایرانی بنا بر اعلام بانک مرکزی ۷۳۰ هزار تومان در ماه است.

مهر می‌نویسد: بنابراین به نظر می‌رسد که قیمت اینترنت در ایران بر پایه سرعت ارائه شده بسیار بالاتر از قیمت سرعت اینترنت در کشورهایی است که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفتند.

به نوشته مهر بر اساس همین آمار، میانگین هزینه‌های ماهانه هر خانواده ایرانی حدود یک میلیون تومان در ماه اعلام شده‌است که بنا بر این هر خانواده متوسط ایرانی در هر ماه با کسری بودجه بیش از ۳۰۰ هزار تومان برای تامین هزینه‌های عادی خود روبه‌رو است.

۲ چاقوکشی بازتاب‌یافته در اخبار هشت روز

پس از بازتاب گسترده خبر چاقوکشی بر روی سکوی تماشاگران فوتبال در پی شکست تیم استقلال از صنعت نفت در آبادان، با گذشت هشت روز این ماجرا، روزنامه جهان صنعت در شماره دوشنبه خود از چاقوکشی در جشنواره تئاتر یاسوج خبر داد.

جهان صنعت می‌نویسد: «ماجرا از این قرار بود که عده‌ای از افراد حاضر در اختتامیه جشنواره، برای اعتراض به نتایج داوری، دست به چاقو شدند و در برابر چشمان معاون وزیر ارشاد با یکدیگر درگیر و با واکنش مسئولان انتظامی مواجه شدند.»

روزنامه کیهان نیز در مورد این خبر می‌نویسد که جمعی از هنرمندان بعد از اعلام گروه‌ها و نفرات برتر این جشنواره به محل برگزاری نشست خبری حمید شاه‌آبادی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هجوم برده و اعتراض خود را با داد و هیاهو نسبت به داوری اعلام کردند.

پس از آنکه این اعتراض‌ها به درگیری فیزیکی منجر شد، این هنرمندان با استفاده از چاقو و قمه به فرزاد عدالت یکی از هنرمندان شهرستان کهکیلویه حمله کردند که وی به شدت زخمی شده و هم‌اینک در حالت کما به‌سر می‌برد.

۱۰ فروند هواپیمای تولید داخل به جای ۵۰ فروند

به نوشته شماره روز دوشنبه روزنامه جهان صنعت، رئیس فراکسیون هوافضای مجلس خبر داد که پس از گذشت ۱۵ سال از آغاز تولید هواپیمای ۱۴۰ در ایران، در حالی که تاکنون باید ۵۰ فروند از این هواپیما در صنعت هوایی مشغول به کار باشد، «به خاطر مشکلات پیش آمده» در عمل تنها حدود ۱۰ تا ۱۲ فروند از این هواپیما تولید شده‌است.

به گفته محمدکریم عابدی، اعضای کمیسیون امنیت ملی برای اطمینان‌بخشی به هموطنان سفری از اصفهان به مشهد با این هواپیما انجام دادند و هم‌اکنون نیز بسیاری از مسئولان پروازهای کاری خود را با این هواپیما انجام می‌دهند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هم‌چنین از قرار گرفتن هواپیماهای اختصاصی ۲ تا ۸ نفره در اختیار مسئولان مراکز استان‌ها در آینده خبر داد. به گفته او این امر هم‌اکنون در شرکت هوایی فجر و شرکت مادر تخصصی هواپیما در حال پی‌گیری است.

۲ برابر شدن صادرات فرش ایران

به نوشته جام جم آن‌لاین، رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرش ایران، صادرات فرش در شش ماهه نخست سال جاری را دو برابر صادرات سال گذشته اعلام کرد و افزود: کانادا و مکزیک از جمله بازارهای جدید صادراتی فرش ایران هستند.

اکبر هریسچیان با تأکید بر تداوم صادرات فرش ایران به آمریکا گفت: «با وجود وضعیت نامساعد اقتصاد جهانی‌، استقبال از فرش ایرانی در سال جاری بسیار خوب است.»

به گفته وی صادرات فرش ایران در سال ۸۸ بیش از ۵۰۰ میلیون دلار بوده‌است.

۴۵ درصد عقب ماندن از طرح توسعه زراعت چوب

به گزارش ایرنا، علی سلاجقه، رئیس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ایران گفت: در بخش گسترش زراعت چوب ۵۵ درصد برنامه چهارم توسعه محقق شده‌است.

به گفته این مسئول از مجموع ۱۰۰ هزار هکتار زراعت چوب پیش‌بینی شده برای سال‌های برنامه چهارم، تنها ۵۴٫۹ هزار هکتار آن انجام شده‌است.

وی عدم هماهنگی لازم در اعطای تسهیلات به متقاضیان اجرای طرح، نوسان رشد قیمت چوب و افزایش هزینه‌های تولید و ضعف رقابتی این بخش با فعالیت‌های زراعی - باغی، و بروز خشکسالی و سرمای بی‌سابقه را از دلایل عقب بودن این بخش نسبت به برنامه یادشده ذکر کرد.

اعتراض فرانسه به اقدام مأموران امنیتی ایران علیه کارکنان سفارت این کشور در تهران

بی بی سی : دولت فرانسه مأموران امنیتی ایران را به بدرفتاری با کارکنان سفارت خود در تهران متهم و با فراخواندن سفیر ایران در پاریس به این امر اعتراض کرده است.

وزارت امور خارجه فرانسه امروز سه شنبه ۲۵ آبان (۱۶ نوامبر) با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد که مأمورانی که هویتشان مشخص نبود روز یکشنبه ۱۴ نوامبر ورودی اقامتگاه سفارت فرانسه در تهران را مسدود کرده اند.

در این اطلاعیه آمده است که این مأموران تعدادی از مهمانان سفیر فرانسه را دستگیر و با تعدادی از افراد، از جمله کارکنان فرانسوی سفارت "رفتار خشونت آمیز غیر قابل قبولی" داشته اند.

وزارت امور خارجه فرانسه این اقدامات را "نقض بسیار جدی کنوانسیون سال ۱۹۶۱ وین در مورد روابط دیپلماتیک" توصیف کرده است.

ایران هنوز واکنشی به این ادعا نشان نداده است.

خبرگزاری فرانسه از قول یک مقام مسئول، بدون ذکر نام او، نوشته است که مهمانان بازداشت شده برای شرکت در "شب موسیقی ایرانی" به اقامتگاه برنار پولتی، سفیر فرانسه در تهران دعوت شده بودند.

او گفته است که یکی از اعضای تیم دیپلماتیک سفارت هم به طرزی خشونت آمیز تهدید شده است.

گرانی فزاینده مواد غذایی در ایران

رادیو آلمان: ده‌ها قلم کالای اساسی در آستانه اجرای طرح هدفمند شدن یارانه‌ها گران‌‌‌‌‌‌تر از پیش شده‌اند. دولت اوضاع را تحت کنترل و عادی اعلام می‌کند، اما بسیاری از مردم از بیم نوسان بیشتر قیمت‌ها، مایحتاج خود را انبار می‌سازند.

رسانه‌های ایرانی از بی‌ثباتی بهای ۴۴ کالای خوراکی در هفته دوم آبان‌ماه خبر داده و از افزایش قیمت ۲۹ قلم کالای دیگر چون حبوبات، سبزی‌های تازه و مرغ نوشته‌اند. به گزارش خبرگزاری "فارس"، هر شانه تخم‌مرغ در ماه آبان به نسبت ماه مهر، ۴ / ۲ درصد گران‌تر شده و میانگین بهای انواع برنج نیز یک درصد رشد نشان می‌دهد.

سبزی‌های تازه با رشد ۳ / ۱۰ و حبوبات با رشد ۶ / ۵ درصد، رکورددار افزایش قیمت در ماه آبان بوده‌اند. این در حالی است که بسیاری خانواده‌ها، با حذف گوشت از سبد خوراک خود به تهیه غذاهایی از صیفی‌ و سبزی یا بار و بنشن روی آورده‌اند. اما بنا بر آمار موجود، بهای یک کیلو بادمجان در میانه آبان به ۱۰۷۰ تومان رسیده که رشدی ۳ / ۵۳ درصدی را نشان می‌دهد.

قیمت نان، این اصلی‌ترین قوت روزانه‌ی ‌مردم نیز به دانه‌ای ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ تومان رسیده و سنگک خشخاشی تا ۱۵۰۰ تومان نیز فروخته می‌شود. برخی نانوایی‌ها هنوز نان سوبسیدی با نرخ ۲۰۰ تومان پخت می‌کنند اما خرید این نان، نیازمند دستکم یک ساعت انتظار در صف‌های طولانی است.

نوسان بهای گوشت و گرانی فرآورده‌های لبنی نیز چشمگیر است. یک شهروند تهرانی که مادر دو فرزند است به دویچه‌وله می‌گوید: « بسته پنیر ۴۵۰ گرمی را کرده‌اند ۴۰۰ گرم و تازه‌ گران‌تر از قبل می‌فروشند. گوشت را می‌توان از سفره حذف کرد اما نمی‌توان گفت که ماست و پنیر و شیر نخورید. بچه‌های رو به رشد داریم و از شکم خودمان می‌زنیم تا آنها گوشت و پروتئین بخورند. حبوبات هم بسیار گران شده‌اند. سبزیجات هم کسی را سیر نمی‌کنند و تازه گاهی از گوشت گران‌تر می‌شوند.»

محمود احمدی‌نژاد اعلام کرده که همه اصناف، بازاریان، صنعتگران، کشاورزان و همه قشرهای مختلف مردم به اهمیت اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها پی برده‌ و به همین دلیل در حال همکاری هستند. وی افزوده که برخی تلاش دارند تا طرح یاد شده را خطرناک جلوه دهند و در این خصوص شایعه‌سازی می‌کنند.

یک تکنسین برق به دویچه‌وله می‌گوید که بیشتر مردم نسبت به شعارهای دولت در باره هدفمند سازی یارانه‌ها بدبین‌اند و از وحشت کمبود ارزاق یا گرانی بیشتر، به ذخیره‌سازی مایحتاج خود می‌پردازند: « آشغال‌ترین گوشت را کیلویی ۱۳ هزار تومان می‌فروشند که قابل مصرف نیست. گوشت قابل خوردن کیلویی ۲۰ هزار تومان به‌بالاست. مردم به تجربه می‌دانند چیزی که گران می‌شود، دوباره پایین نمی‌آید. شرکت ما دو ماه است حقوق نداده و ما همیشه دنبال خرید مواد کم کیفیت‌تر و ارزان‌تر هستیم که آنها را تا وضع بدتر نشده، در یخچال و فریزر بگذاریم.»

مصطفی کواکبیان، رییس فراکسیون دانشگاهیان مجلس، از گرانی "افسار گسیخته"‌ای یاد کرده که پیش از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، گریبان ملت را گرفته است. وی خواستار آن شده که دولت در کنترل وضعیت مواد غذایی دقت بیشتری کند.

غذای معنوی و فرهنگی ممنوع!

افزایش بهای کالاهای خوراکی موجب شده که بسیاری خانواده‌ها برای تنظیم هزینه‌ها، نیازهای خویش را درجه‌بندی کرده و از مخارج تفریح، سفر، پوشاک یا معاشرت‌های خود بزنند. یک دبیر ریاضی می‌گوید: «من مدتی است خیلی مسیرها را پیاده می‌روم یا به‌جای تاکسی، اتوبوس سوار می‌‌شوم. ما از جنبه‌های معنوی و فرهنگی زندگی که به روح انسان انرژی می‌دهد، زده‌ایم. حتی از سینما رفتن نیز محروم شده‌ایم. تئاتر هم که بلیط آن ۲۰ هزار تومان است، هرگز نرفته‌ایم. ما گوشت گوساله را کیلویی ۱۵ هزار تومان می‌خریم که گمانم از اروپا گران‌تر باشد. در حالی‌که درآمد ما به ریال است.»

این شهروند تهرانی می‌گوید که یکی از غذاهای محبوب فرزندانش کالباس بوده که کیلویی ۱۱ هزار تومان است. اما پس از افشای آن که یک کارخانه کالباس سازی از گوشت گربه استفاده می‌کرده، از خیر مصرف کالباس نیز گذشته‌اند.

قاسم فراهانی، رییس شورای اصناف کشور در همایش نقش اصناف در هدفمندی یارانه‌ها اعلام کرده که اصناف مسئول گرانی و جوابگوی آن نیستند. در مقابل، مسئولان وزارت اقتصاد و وزارت بازرگانی از امکان سوءاستفاده در بازار و مقابله با گرانفروشی می‌گویند.

فرزانه تهرانی، کارشناس اقتصاد در باره شرایط جاری می‌گوید: «اقتصاد ایران را تورم انتظاری تا سطح ۴۵ درصد تهدید می‌کند. همچنان معلوم نیست که هزینه‌ی ‌‌‌تحمیل شده به تولید کنندگان با حذف یارانه‌ها چگونه جبران می‌شود. کسی روشن نمی‌کند که قشرهای آسیب‌پذیر جامعه ما چه خواهند کرد و ما چه پیش‌بینی‌هایی برای افزایش درآمد خانوارها با این نرخ بیکاری بالا داریم.»

احضار دهها تن از علمای اهل سنت سقز به اطلاعات

گزارش دریافتی: روز دوشنبه در آستانه عید قربان دهها تن از ماموستاها و علمای اهل سنت شهرستان سقز توسط نیروهای امنیتی این شهر به اداره ا‌طلاعات سقز فراخوانده‌ شدند و با تهدید و تطمیع از آنها تعهد گرفته شد كه به هیچ وجه نباید روز سه‌شنبه را به عنوان روز عید قربان اعلام كنند و باید امسال تابع دستورات حوزه علمیه قم باشند. این در حالیست كه همه ساله مسلمانان اهل سنت در شهرهای كردستان و بلوچستان و تركمن صحرا همگام با مسلمانان عربستان سعودی و یك روز زودتر از اعلام رسمی در ایران، عیدهای فطر و قربان را جشن می‌گیرند و با این كار خود عملا به سردمداران حكومت و در راس آنها خامنه‌ای دهن كجی می‌كنند. شایان ذكر است كه شهر سقز یكی از شهرهای بزرگ كردستان می‌باشد كه به دلیل نقش برجسته مذهبیون این شهر و فعال بودن دهها فرقه و گروه اسلامی مختلف در آن، به دارالاسلام كردستان معروف است.

تعیین خط فقر خیلی هم ساده است!

کافی است مسئولان به جای سنگر گرفتن در پس استدلال‌هایی که کسی را قانع نمی‌کند، آمار مهندسی شده‌ی خودشان از تعداد بیکاران، کودکان از تحصیل بازمانده، زنان تن‌فروش، توزیع‌کنندگان خرده پای مواد مخدر را بخوانند و نگاهی به دور و برشان بیاندارند، آن گاه به راحتی می‌توانند بفهمند خط فقر کجاست.

شهرزادنیوز: میزان "خط فقر" در ایران به یک معما تبدیل شده است. دولت سال‌هاست که از اعلام خط فقر، که پایه‌ی تعیین حداقل دستمزد است، خودداری می‌کند. استدلال دولت چیست؟

احمدی‌نژاد سال پیش در پاسخ به سوال یک خبرنگار گفت: "خط فقر از این سرکاری‌هاست؛ خط فقر یک چیز نوسانی است، بستگی دارد شما خط فقر را چه چیز تعریف کنید، می‌شود خط فقر".

پیش از او عبدالرضا مصری، وزیر وقت رفاه، گفته بود خط فقر محرمانه است و تنها به "مراجع رسمی" اعلام می‌شود. او افزوده بود: "این ‌که به مردم بگوییم اگر ۳۰۰ هزار تومان حقوق بگیرید، فقیر هستید، به‌جز آن‌که از نظر روانی برای آن‌ها ایجاد مساله می‌کند، چه فایده‌ای دارد؟"

تازه‌ترین اظهار نظر مربوط به صادق محصولی، وزیر فعلی رفاه و تامین اجتماعی، است که روز 22 آبان اعلام کرد: "برای كشورما نمی‌شود خط فقر تعریف كرد چون كشور ما بزرگ است و بخش شهری و روستایی و تنوع فصل دارد". محصولی در ادامه افزود: " اگرتعریف مثلا یك دلاری خط فقر را به كار ببریم برای خانواده‌ای 4 نفره ماهانه 120 هزار تومان می‌شود كه البته این برای كشور ما مناسب نیست"(1).

در پس هر پنهان‌کاری چیزی وجود دارد که پنهانکاران از علنی شدن آن هراسانند. وقتی اطلاعات از مردم پنهان می‌شود، چیزی برای پنهان کردن وجود دارد. اما اشکال این جاست: دولت می‌خواهد چیزی را پنهان کند که قابل پنهان کردن نیست. چگونه می‌شود چیزی را که همه می‌دانند، می‌بینند و لمس می‌کنند پنهان کرد؟

بر پایه‌ی آمار و اظهار نظرهای رسمی، اوایل سال جاری 40 میلیون تن از مردم ایران زیر خط فقر به سر می‌بردند. در خردادماه امسال، عادل آذر، رئیس مرکز آمار ایران، در این رابطه گفت که بیش از 10 میلیون تن از جمعیت ایران زیر خط فقر مطلق و بیش از 30 میلیون زیر خط فقر نسبی بسر می‌برند(2). با توجه به گسترش بیکاری و بالارفتن نرخ تورم در سال جاری، روشن می‌شود که فقر در ایران نه تنها نسبت به چندماه گذشته کاهش نیافته بلکه افزایش نیز داشته است.

در حالی که آخرین اظهارنظر دولتی در مورد "سرکاری"، محرمانه و یا غیر قابل محاسبه بودن خط فقر در ایران انتشار می‌یابد، اقشار مختلف مردم در زندگی واقعی و روزمره با فقر دست و پنجه نرم می‌کنند.

فروش کلیه برای سیر کردن شکم

فیلم ده دقیقه‌ای "بدن فروشی مردان و زنان ایرانی" که در یوتیوب قرار داده شده است(3) ابعاد فروش کلیه در ایران را نشان می‌دهد. این فیلم مستندی است از مراجعه‌ی زنان و مردان به "انجمن حمایت ار بیماران کلیوی" در تهران که مهرماه امسال ساخته شده است. فیلم با این مجادله آغاز می‌شود: "آقا کله پاچه که نمی‌خوایم بفروشیم". اشاره‌ی مرد به بهای نازلی است که برای کلیه‌اش به او پرداخت خواهد شد.

دوربین چند تا از داوطلبان فروش کلیه را ثبت کرده است. همه‌ی آن‌ها می‌خواهند کلیه‌شان را بفروشند تا مشکلات مالی‌شان را حل کنند: دو پسر جوان، زن سی و هفت ساله‌ای که برای فروش کلیه آمده اما سنش بالاتر از سن مجاز (23 تا 34 سال) است، و موفق نمی‌شود مسئول گیشه را راضی کند، مهرداد 23 ساله که وقتی متوجه شد همسرش تصمیم گرفته کلیه‌اش را بفروشد خود پیشقدم شد، مرد جوان متاهلی که پس از دو سال کار قراردادی در مترو حالا بیکار شده و قرض بالا آورده است، و سهیلا.

سهیلا 27 ساله، دختر زیبارویی است که شاغل است و باید هزینه‌ی زندگی دو خواهر کوچکترش را هم تامین کند. او در توضیح علت روی‌آوردن به فروش کلیه می‌گوید:

برای گرفتن وام به جاهای مختلفی رفتم که همه‌شان جوابشان منفی بود. اما جاهایی هم که جواب مثبت می‌دادند، قصد سوء استفاده از من را داشتند. نمی‌خواهم اسم بیاورم، اما در جاهای دولتی می‌گفتند: تو احتیاج به کمک نداری، با این قیافه‌ات می‌تونی یکماهه همه‌ی قرضهاتو بدی.

در این جا رو به خبرنگار می‌گوید: شما می‌فهمید که منظورم چیه؟ و ادامه می‌دهد: دیگه واقعا از نگاه‌هاشون حالم به هم می‌خورد. رفتم سراغ کسانی که پول نزول می‌دن و ازشون پول قرض گرفتم. الآن هم اگر تا دو هفته دیگر پولشون رو پس ندم، کارم به زندان می‌کشد. راه دیگه‌ای نداشتم. احساس خوبی ندارم. شاید اگر یکی از عزیزانم، حتی یک دوست و یا یک هموطن در شرایطی قرار می‌گرفت که همینطوری می‌خواستم کلیه‌ام را هدیه کنم، مطمئنم که خیلی خوشحال بودم. غمی که الان تو وجودمه رو نداشتم.

دوربین سپس او را که اشک در چشمانش حلقه بسته روی تخت عمل بیمارستان نشان می‌دهد. در این حال یک زن چادری بالای سر او می‌آید و به او می‌گوید یک سازمان خیریه هزینه‌ی عمل جراحی درآوردن کلیه‌ی او را تقبل کرده است.

انجمن حمایت از بیماران کلیوی 137 شعبه دارد که فیلم مربوط به یکی از شعبات آن و سهیلا یکی از بیشمار مراجعه‌کنندگان به این مرکز است. خرید و فروش کلیه هم در ایران مانند سایر امور، یک بازار رسمی و یک بازار غیر رسمی دارد. در فیلم توضیح داده شده که افرادی که با مراجعه به مراکز رسمی، به فروش کلیه اقدام می‌کنند، نسبت به سال قبل بنحو قابل توجهی افزایش یافته است.

کافی است مسئولان به جای سنگر گرفتن در پس استدلال‌هایی که کسی را قانع نمی‌کند، آماری را که خودشان پس از مهندسی از تعداد بیکاران، کودکان از تحصیل بازمانده، زنان تن‌فروش، توزیع‌کنندگان خرده پای مواد مخدر منتشر می‌کنند، بخوانند و نگاهی به دور و برشان بیاندارند، آن گاه به راحتی می‌توانند بفهمند خط فقر کجاست.

معیار تعیین خط فقر آن مبلغی از درآمد است که یک فرد با کمتر از آن نتواند هزینه‌ی مایحتاج اولیه‌ی زندگی شامل خوراک، مسکن، آموزش، بهداشت و درمان را برای خود و خانواده‌اش تامین کند. افرادی که قادر به تامین یکی یا بیشتر از احتیاجات اولیه‌ی زندگی خود نیستند در هر کجای جهان که باشند، به درجات مختلف زیر خط فقر قرار دارند. البته در کشورهای مختلف خط فقر متفاوت است. به همین دلیل، خط فقر در ایران که دولت سالانه ده‌ها میلیارد دلار از فروش نفت و سایر منابع طبیعی درآمد دارد، نمی‌تواند معادل یک یا دو دلار درآمد روزانه و همپایه‌ی فقیرترین کشورهای آسیا و آفریقا محاسبه شود.

پانوشت‌ها
1- ایلنا، 22 آبان 1389
2- جهان اقتصاد، 8 خرداد 1389

افزایش مالیات بر ارزش افزوده و فشار مضاعف بر مردم

افزایش ۵ درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده و فشار مضاعف بر مردم

سایت کلمه: علی‎رغم نگرانی برخی نمایندگان در خصوص تبعات افزایش فشارهای اقتصادی بر مردم، مجلس تصویب کرد که با اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده، نرخ این مالیات را از سال اول برنامه پنجم سالانه یک واحد درصد اضافه کند به گونه‌ای که در پایان برنامه نرخ آن به ۸ درصد برسد.

خبرگزاری مهر گزارش داد که دولت خواستار افزایش این رقم تا ده درصد بود.

خبرآنلاین نیز گزارش داده است: نمایندگانی چون علیرضا محجوب و نادر قاضی پور نگران بودند که با اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده همزمان با هدفمند کردن یارانه‏ها در طول برنامه پنجم، فشار مضاعفی به مردم وارد شود.

این مصوبه در برنامه پنجم، مربوط به فصلی با عنوان «کاهش وابستگی به نفت» است که بر اساس ماده ۱۱۰ آن، ‌دولت مکلف شد با اجرای کامل قانون مالیات بر ارزش افزوده، نرخ این مالیات را از سال اول برنامه پنجم، سالانه یک واحد درصد اضافه کند؛ به گونه‌ای که در پایان برنامه پنجم نرخ آن به ۸ درصد برسد.

سهم شهرداری ها و دهیاری ها از نرخ مزبور ۳ درصد (به عنوان عوارض) و سهم دولت ۵ درصد تعیین شده است.

خبرگزاری مهر همچنین گزارش داده که بر اساس یکی از تبصره های افزوده شده به این بند از ماده ۱۱۰ برقراری هر گونه تخفیف، ترجیح و یا معافیت مالیاتی و حقوقی ورودی علاوه بر آنچه که در قوانین مربوطه تصویب شده است برای اشخاص حقیقی و حقوقی طی سالهای اجرای برنامه ممنوع است.

نمایندگان همچنین در بند دیگری مقرر کردند اعتبارات هزینه دولت سالانه حداکثر ۲ درصد کمتر از نرخ تورم افزایش یابد.

ابتدایی‌ترین حقوق زندانیان در ایران رعایت نمی‌شود

سایت پارلمان نیوز: سخنگوی فراکسیون خط امام مجلس از اظهار نگرانی شدید جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی و بازداشت شدگان حوادث پس از انتخابات از وضعیت جسمی این افراد در دیدار با اعضای این فراکسیون خبر داد و گفت: متاسفانه ابتدایی ترین حقوق زندانیان در ایران رعایت نمی شود.

داریوش قنبری در گفت‌و‌گو با پارلمان نیوز از دیدار جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی با اعضای این فراکسیون خبر داد و گفت: روز گذشته جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی و بازداشت شدگان پس از انتخابات از طیف های مختلف روزنامه نگاران، دانشجویان، وکلا و فعالان سیاسی در ملاقاتی که با اعضای فراکسیون خط امام داشتند، به بیان نگرانی های خود از وضعیت بازداشت شدگان شان پرداختند.

نماینده ایلام، مهران، ایوان، شیروان و چرداول در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یکی از نگرانی های خانواده بازداشت شدگان، نداشتن اجازه ملاقات با افراد بازداشت شده است، گفت: متاسفانه حقوق زندانیان به خوبی رعایت نمی شود و فشار های روانی زیادی به شکل غیر رسمی به زندانیان وارد می شود و حتی به بسیاری از زندانیان که مشکلات جسمی دارند، اجازه مداوا داده نمی شود که این موارد موجب نگرانی است.

عضو شورای مرکزی فراکسیون خط امام با بیان اینکه خانواده بازداشت شدگان در این ملاقات خواستار تعیین تکلیف وضعیت بستگان خود شدند، گفت: با اینکه بیش از یک سال از انتخابات خرداد سال ۸۸ می گذرد، اما هنوز حکمی برای بسیاری از بازداشت شدگان صادر نشده است و درخواست خانواده های این زندانیان از فراکسیون خط امام این بود که وضعیت زندانیان را به اطلاع مراجع قانونی برسانند و پیگیر حل مسائل و مشکلات آنها باشند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه بسیاری از زندانیان نمی دانند که جرمشان چیست، تصریح کرد: یکی از ابتدایی ترین حقوق متهم، آگاه بودن از جرمش است که متاسفانه در ایران رعایت نمی شود.

وی خاطر نشان کرد: این افراد، حتی اگر مجرم باشند، دارای حقوق هستند، چه برسد به اینکه تنها متهم بوده و هنوز هیچ جرمی علیه آنها صادر نشده است.

زلزله 4.2 ريشتری كردستان را لرزاند

خبرگزاری فارس: زلزله‌اي به بزرگاي 4.2 ريشتر صبح امروز منطقه دهگلان كردستان را لرزاند.

زلزله‌اي به بزرگاي 4.2 ريشتر در ساعت 6 و 3 دقيقه صبح امروزريال سه شنبه 25 آبان 1389 استان كردستان را لرزاند.

اين زمين‌لرزه در موقعيت جغرافيايي 35.45 درجه شمالي و 47.62 درجه شرقي و در عمق 2 كيلومتري رخ داده است.

اين زلزله در فاصله 26 كيلومتري دهگلان، 26 كيلومتري سريش آباد استان كردستان و 30 كيلومتري بابرشاني اين استان اتفاق افتاده است.

سردادن شعار مرگ بر دیکتاتور در سیاهچالهای رژیم

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی سیاسی مصطفی اسکندری از بند 3 به سلولهای انفرادی بند 5 زندان گوهردشت کرج منتقل شد.
زندانی سیاسی مصطفی اسکندری بیش از یک هفته است که از بند 3 به سلولهای انفرادی بند 5 زندان گوهردشت منتقل شده است.انتقال این زندانی به دستور گرامی مدیر داخلۀ زندان صورت گرفته است. گرامی بارها او را تهدید به انتقال به سلولهای انفرادی و شکنجه غیر انسانی و حتی قتل توسط باندهای مافیایی زندان نموده بود که در بیانیه های این زندانی پیش از این ذکر شده بود.
زندانی سیاسی مصطفی اسکندری در یکی از بدترین سلولهای انفرادی سالن 23 بند 5 زندان گوهردشت قرار داده شده است پاسداربندها با او رفتاری وحشیانه وغیر انسانی دارند.او را از امکانات اولیه مانند استفاده از حمام محروم کرده اند و استفاده از سرویسهای بهداشتی رابه 3 بار در روز محدود کرده اند. وضعیت غذایی سلولهای انفرادی به لحاظ کیفی غیر قابل استفاده می باشد و به لحاظ کمی در حد زنده ماندن می باشد.فشارها و اذیت وآزارها را در این سلولها از یک ماه پیش شدت بخشیده اند.
آقای اسکندری در اعتراض به این شرایط قرون وسطایی و ضد بشری در سلول انفرادی خود همراه با سایر زندانیان محبوس در آنجا اقدام به سر دادن شعارهایی مانند؛ مرگ بر دیکتاتور و مرگ بر احمدی نژاد و غیره نمودند که پاسداربندها و مسئولین زندان را به وحشت انداختند. روشن زاده یکی از آخوندهای که به عنوان قاضی ناظر بر زندان است او را تهدید کرد که اگر به شعار دادن و تحریک سایر زندانیان بپردازد حکم محاربه و مفسد فی ارض برای او صادر خواهد کرد ولی آقای اسکندری و سایر زندانیان به تهدیدات این فرد گوش فرا ندادند و بر شدت شعارهای خود افزودند.
لازم به یادآوری است زندانی سیاسی مصطفی اسکندری و همسرش خانم کبری زاغه دوست در جریان مراسم چهلمین روز شهادت ندا آقا سلطان در بهشت زهرا دستگیر شدند آقای اسکندری نزدیگ به 7 ماه در سلولهای انفرادی بند 209 و 240 زندانی بود و سپس به زندان گوهردشت کرج تبعید گردید.آقای اسکندری از زمان دستگیری تاکنون نتوانسته با همسرش تماس تلفنی یا ملاقت داشته باشد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، انتقال زندانیان سیاسی به سلولهای انفرادی و تحت شکنجه جسمی و روحی قرار دادن آنها و سلب امکانات اولیه انسانی از آنها را محکو می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفتن تصمیمات لازم اجرا است.

25 آبان 1389 برابر با 16 نوامبر 2010
گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل

ثبت 354 طلاق در هر 24 ساعت

روزنامه ابتکار: آخرين آمارهاي سازمان ثبت احوال کشور نشان مي‌دهد که در 6 ماه نخست امسال در هر شبانه روز به طور متوسط 354 واقعه طلاق ثبت شده است که نشان از افزايش چشمگير اين واقعه در کشور دارد.
به گزارش مهر، آمارهاي ماهيانه، فصلي و ساليانه سازمان ثبت احوال کشور از روند نگران کننده کاهش پديده ازدواج و افزايش طلاق در کشور خبر مي‌دهد. اعدادي که در ازدواج روند نزولي پيدا مي‌کنند و در طلاق گويي از نردبان زندگي‌هاي شکننده شهري بالا مي‌روند.طبق آخرين آمار رسمي سازمان ثبت احوال، ميزان طلاق در 6 ماه نخست سال جاري در کل کشور 65هزار و 505 واقعه بوده که نسبت به مدت مشابه در سال قبل 6.2 درصد افزايش داشته است. اين در حالي است که ازدواج در کشور طي 6 ماه گذشته تنها 3.2 درصد افزايش داشته که دربرابر جمعيت بالاي جوانان در سن ازدواج آمار پاييني است.همچنين بررسي و مقايسه روند طلاق و ازدواج شهري و روستايي نشان مي‌دهد که همچنان ميزان ازدواج در روستاها نسبت به شهرها بيشتر و طلاق در آنجا کمتر است اما با اين حال طي شش ماه اخير ميزان طلاق در روستاها نيز با افزايش کمي روبرو بوده است.از 481 هزار و 148 ازدواج در شش ماه نخست سال جاري، 332 هزار مورد شهري و 149 هزار واقعه روستايي است و در 65 هزار و 505 طلاق در کشور 55 هزار مورد شهري و 9 هزار واقعه مربوط به روستاها است.براساس اعلام سازمان ثبت احوال، بيشترين ازدواج و طلاق با 63 هزار مورد ازدواج و 18 هزار طلاق مربوط به پايتخت نشينان تهراني و کمترين ازدواج با 3 هزار و 398 مورد مربوط به استان سمنان و کمترين طلاق با 191 مورد مربوط به مردم ايلام است.
بيشترين و کمترين ازدواج و طلاق
استان خراسان رضوي با 41 هزار و 275، سيستان و بلوچستان 38 هزار و 221 و خوزستان با 30 هزار و 661 واقعه ازدواج به ترتيب بيشترين ميزان ازدواج را در نيمه نخست امسال داشته اند.همچنين استان ايلام با سه هزار و 630، بوشهر 6 هزار و يزد هفت هزار واقعه ازدواج به ترتيب کمترين ميزان ازدواج‌ها را طي اين مدت داشته اند.پس از استان تهران که بيشترين طلاق را در کشور به خود اختصاص داده، استان خراسان رضوي با 6 هزار و 685 و اصفهان با سه هزار و 907 مورد و فارس با 3 هزار و 685 طلاق به ترتيب بيشترين ميزان طلاق را بين استانهاي کل کشور دارند.در واقع استان تهران با تفاوت بيش از 11 هزار مورد طلاق با استان خراسان رضوي بيشترين آمار طلاق را در کشور دارد.براساس آمار سازمان ثبت احوال، استان يزد با 539، چهارمحال و بختياري با 396 و خراسان جنوبي با 379 کمترين ميزان طلاق را در کشور دارند.

۵ سال انتظار، ۲ بار کلنگ زني و پيشرفت صفر پروژه راه آهن مشهد-گرگان

روزنامه خراسان: پنج سال است که مردم ۳ استان شمال شرقي کشور چشم انتظار آغاز عمليات اجرايي خط آهن مشهد- بجنورد- گرگان هستند، پروژه اي که ۳ بار در هر يک از استان هاي خراسان رضوي، خراسان شمالي و گلستان به عنوان مصوبه مهم سفر دوره هاي اول، دوم و سوم رئيس جمهوري اعلام شده است، پروژه اي که ۳ بار طي سال هاي اخير کلنگ زني شده است اما تا به امروز پيشرفت فيزيکي آن در حد صفر است.

سابقه کار
مقدمات خط آهن شمال کشور با تصويب قانون در سال ۱۳۰۴ در مجلس آغاز شد و براساس اين قانون از هر ۳ کيلوگرم قند و شکر که به ايران وارد مي شد ۲ ريال و از هر کيلوگرم چاي ۶ ريال براي هزينه ساخت راه آهن سراسري دريافت شد. عمليات اجرايي آن ۱۱ سال به طول انجاميد و در سال ۱۳۱۷ با اتصال خط شمال و جنوب پايان يافت.

آخرين ايستگاه راه آهن شمال سال ۱۳۳۵ در بندر گز گشايش يافت. سال ها بعد براي تکميل راه آهن شمال- جنوب و شرق - غرب ايران ساخت

راه آهن گرگان- مشهد، گرگان- اينچه برون و ساري به عنوان طرح هاي توسعه راه آهن شمال ايران مطرح و مطالعات آن انجام شد.

اولين خبر رسمي درباره اجرايي شدن ساخت راه آهن مشهد- گرگان را «علي عسکري» نماينده مردم مشهد در دوره هفتم مجلس در سال ۸۵ اعلام کرد. او گفته بود «اعتبار و بودجه پروژه راه آهن مشهد- گرگان در برنامه بودجه سال ۸۶ تامين شده و طبق وعده وزارت راه، عمليات اجرايي آن از سال آينده(۸۶) آغاز خواهد شد.» به گفته وي براساس توافق دولت و مجلس در سال قبل از آن (۸۴) مطالعات اوليه اين پروژه پايان پذيرفته و کاملا داراي توجيه فني و اقتصادي است.

مدير کل وقت راه و ترابري استان گلستان هم اواخر سال ۸۵ اعلام کرد «با اختصاص يافتن اعتبار به طرح راه آهن گرگان- مشهد در بودجه سال ۸۶، اين طرح ملي عملياتي مي شود.»

به گزارش ايسنا« جوان شورابي» گفته بود اين خط يکي از بزرگ ترين پروژه هاي راه آهن کشور خواهد بود که مطالعات اوليه آن انجام شده است.

۱۷ آبان ماه ۸۶ هم در استانداري خراسان رضوي طي مراسمي با حضور استانداران خراسان رضوي، خراسان شمالي و گلستان و نمايندگان وزارت راه و ترابري، وزارت امور خارجه و کنسرسيوم مشترک ايران، آلمان و اتريش قرارداد ساخت راه آهن مشهد- بجنورد- گرگان امضا شد.

آن روز «محمدي زاده» استاندار وقت خراسان رضوي به ايرنا گفت: مطالعات مقدماتي اين پروژه توسط گروه مهندسان مشاور به اتمام رسيده و اينک در مراحل انجام مرحله يک مي باشد. وي گفته بود براي اجراي اين طرح 1.8 ميليارد يورو اعتبار به صورت فاينانس کامل مورد نياز است و ۸۵ درصد آن را کنسرسيوم مشترک و ۱۵ درصد را وزارت راه تامين مي کند.گزارش «ايسنا» هم حاکي است آن روز «عطاپور» مدير کل سرمايه گذاري وزارت راه و ترابري نيز در اين مراسم از ثمردهي انتظارات ۳ ساله و امضا شدن اين قرارداد ابراز خرسندي کرد و اتصال کريدور شمال و شمال شرق کشور، انتقال فناوري، ارتقاي ظرفيت ها، مهندسي ارزشي، مهندسي زمان و استفاده از فناوري روز را از مزيت هاي اين طرح خواند.

معاون وقت امور عمراني استانداري خراسان شمالي هم در خبري که خبرگزاري جمهوري اسلامي در ۲۲ آذرماه ۸۶ مخابره کرد از موافقت کميسيون ماده ۳۲ کشور با ساخت راه آهن مشهد- بجنورد- گرگان خبر داده بود.

در اين خبر هم اعلام شده بود عمليات اجرايي طرح از سال آينده(۸۷) شروع خواهد شد و در اين راستا وزارت راه براي تسريع در ساخت با ۴ پيمانکار قرارداد بسته است.

خرداد ۸۷ هم استاندار وقت گلستان از نشست خود با رئيس جمهور به اتفاق وزير راه و استانداران خراسان رضوي و شمالي خبر داده بود.

به گزارش «ايران» محمودزاده گفته بود: خط راه آهن گرگان- مشهد از سال آينده(۸۸) اجرايي مي شود و رئيس جمهور بر اجراي سريع تر اين مصوبه تاکيد دارند.

دي ماه ۸۷ «طالب زاده» معاون عمراني وقت استانداري خراسان شمالي و مسئول پي گيري مصوبات سفررئيس جمهور به اين استان در گفت و گو با خبرگزاري «فارس» با بيان اين که مطالعات اين طرح در سفر دور اول مصوب شده بود اعلام کرد: در سفر دوم رئيس جمهور به خراسان شمالي اجراي اين طرح ملي نهايي شد! البته او خاطرنشان کرده بود که «هم اکنون اين طرح براي اجرا در انتظار مجوز کميسيون ماده ۳۲ است » پيش از اين هم استاندار وقت خراسان شمالي از اجراي بخشي از اين پروژه تا قبل از پايان سال (۸۷) خبر داده بود.

اجرايي شد يا نشد؟
بعد از فراز و نشيب هاي بسيار، ۱۳ آذرماه ۸۸ ساخت راه آهن گرگان- مشهد به طور رسمي در مراسمي با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي و وزير راه و ترابري در شهرستان گنبدکاووس استان گلستان آغاز شد.

آن روز آن طور که واحد مرکزي خبر گزارش داد وزير راه اعلام کرد: در صورت مشارکت بخش خصوصي در کشور يا جذب سرمايه گذار خارجي اين خط آهن در مدت ۶ سال و با بودجه دولتي ۱۰ ساله به پايان مي رسد.

هم چنين اعلام شد«هيئت دولت در جريان ۲ سفر به استان گلستان ۲۷۷ مصوبه داشت و راه آهن گرگان به مشهد از جمله مصوباتي است که تاکنون عملياتي نشده است. امروز حدود يک سال از آن روز مي گذرد و باز هم بايد بنويسيم که اين پروژه هنوز اجرايي نشده و روي کاغذ مانده است.

مشخصات فني پروژه
راه آهن گرگان- مشهد داراي ۵۶۰ کيلومتر طول است که ۱۷۰ کيلومتر آن در استان گلستان قرار دارد.

بيشترين طول اين راه آهن که حدود ۳۰۰ کيلومتر است در حوزه استان خراسان شمالي قرار گرفته و در طول مسير آن بيش از ۲۰ ايستگاه راه آهن پيش بيني شده است. يک تونل 2.8 کيلومتري درمرتفع ترين قسمت مسير و ۴ تونل کوچک تر به طول ۲۵۰ تا ۹۰۰ متر و پل هاي متعدد از ويژگي هاي ديگر اين مسير ريلي است که براساس توافق اوليه قرار بود در ۶ مرحله و به مدت ۶۰ ماه با مبلغ يک ميليارد و ۸۰۰ ميليون يورو احداث شود.

اين خط آهن که ۳ استان را به هم مرتبط مي کند در چارچوب فناوري اروپاي غربي و استفاده از طراحي هاي نوين و تجهيزات مدرن مطابق با استانداردهاي بين المللي احداث و از طريق آن سالانه 1.5 ميليون مسافر و ۲ ميليون تن کالا جا به جا خواهد شد.

توجيه اقتصادي
اما اين راه آهن چه اهميت و توجيه اقتصادي دارد؟

«ثروتي» نماينده مردم بجنورد در مجلس شوراي اسلامي در اين باره به ما مي گويد: در استان خراسان شمالي ما ۲ ميليون تن بار و جا به جايي ۴ ميليون مسافر را در طول سال شاهد هستيم که اين ظرفيت مي تواند توسط راه آهن پوشش داده شود، از طرفي اگر تعداد زائراني را هم که از مسير اين استان به مشهد مقدس مي روند در نظر بگيريم در سال ۱۰ ميليون نفر خواهد شد که احداث خط آهن را از توجيه اقتصادي برخوردار مي کند. از طرفي به نظر مي رسد اتصال بندر اميرآباد مازندران به چابهار در جنوب کشور تنها با ساخت راه آهن مشهد، بجنورد، گرگان، امکان پذير است.

وي با توجه به در حال احداث بودن راه آهن سراسري چابهار- مشهد و لزوم اتصال آن در آينده به اروپا و احياي جاده قديم ابريشم مي گويد: تسريع در ساخت راه آهن مذکور که در طرح توسعه محور شرق کشور هم با عنوان چابهار- مشهد- بجنورد مطرح شده است مي تواند با اتصال به مرز پرسه سو، ايران را از اين منطقه هم به ريل ترکمنستان متصل کند.

يک کارشناس حمل و نقل نيز در گفت و گو با ما، توسعه خطوط ريلي را در راستاي توسعه و تحول اقتصادي ضروري و موثر مي داند و مي گويد: يکي از زيرساخت هاي اصولي براي توسعه پايدار و توسعه حيات اقتصادي جوامع، داشتن راه هاي ارتباطي اعم از جاده اي، ريلي، هوايي و دريايي است.

«مجردي» با اعلام اين که راه آهن گرگان - بجنورد - مشهد از با صرفه ترين خطوط راه آهن کشور است، مي گويد: اين راه آهن در آينده مي تواند موجب اتصال کشورمان به ترکيه و اروپا از طريق آذربايجان و اتصال به چين از کنار خزر و قزاقستان و همچنين اتصال به خليج فارس و درياي عمان و کشورهاي عربي از طريق بندرعباس و چابهار شود.

به گفته وي علاوه بر آن که اين پروژه در حمل و نقل ايمن صدها هزار زائر حرم مطهر رضوي و مسافران استان هاي شمالي کشور موثر است مي تواند سبب رونق اقتصادي، اشتغال زايي و آباداني مسير اجراي اين طرح در ۳ استان کشور شود.

وي مدعي است اتصال راه آهن تهران - گرگان به شرق گلستان و در ادامه تا مشهدمقدس از آرزوهاي ديرينه مردم است و در تامين سلامت زائران هم نقش موثري دارد. ادامه خطوط راه آهن باعث مي شود که علاوه بر تامين امنيت مسافران و گردشگران شاهد رونق بخش کشاورزي و اقتصادي و حمل و نقل راحت تر توليدات منطقه و حتي استفاده از آن به عنوان مسير انتقال کالاهاي خارجي شمال - جنوب باشيم.

نارضايتي از روند اجرا
با وجود اين در حالي که معاون اول رئيس جمهور به تازگي اعلام کرده است: « خط راه آ هن مشهد - بجنورد - گرگان، چين را به اروپا پيوند مي دهد» اختصاص اعتبار براي تسريع در اجرايي شدن آن ضروري است.

دکتر «رحيمي» در سفر اخير دولت به خراسان شمالي اعلام کرده بود: « تصميم داريم با تکميل اين خط آهن، جاده ابريشم را از طريق ريلي احيا کنيم و چين را از مسير ايران به اروپا پيوند زنيم.»

اگرچه صاحب نظران، نمايندگان مجلس و مسئولان در استان هاي خراسان شمالي، رضوي و گلستان احداث راه آهن مشهد - بجنورد - گرگان را پروژه اي حياتي براي اين ۳ استان و حتي محور شرق کشور ارزيابي مي کنند و وزير راه و ترابري هم مدعي است: «عمليات ساخت راه آهن مشهد - بجنورد - گرگان، اهميت آن براي اين وزارت از بزرگراه خرم آباد - پل زال بيشتر است».

به گزارش «مهر»، حميد بهبهاني هفته گذشته در شوراي اداري آشخانه گفته بود تاکنون يک سرمايه گذار خارجي آمادگي خود را براي اجراي پروژه راه آهن مشهد - بجنورد - گرگان اعلام کرده است و در صورت توافق به طور قطع اين پروژه با سرعت هرچه بيشتر اجرايي مي شود.

به گفته وي، وزارت راه و ترابري به دنبال جذب سرمايه گذار خارجي يا داخلي براي اين طرح ملي است که خط آهن شمال را به جنوب ارتباط مي دهد.

وزير راه و ترابري تيرماه ۸۸ نيز در بجنورد اعلام کرده بود: بهترين راهکار براي تسريع در آغاز عمليات اجرايي راه آهن مشهد - بجنورد - گرگان، سرمايه گذاري خارجي است.

وي با اشاره به تصويب اعتبار بيش از يک ميليارد يورويي سرمايه گذاري خارجي براي اجراي اين طرح در هيئت دولت گفته بود: وزارت راه وترابري براي اجراي اين طرح در مرحله نخست با سرمايه گذار اتريشي به توافق نهايي رسيد اما بنا به عللي اين قرارداد لغو شد و هم اکنون با سرمايه گذار ديگري رايزني شده و در صورت توافق اجراي آن آغاز خواهد شد.

نماينده ديگر مردم بجنورد، مانه و سملقان، گرمه و جاجرم در مجلس نيز مي گويد: روند اجراي پروژه راه آهن ملي گرگان - بجنورد - مشهد مطلوب نيست.

«محمدمهدي شهرياري» در گفت وگو با فارس مي افزايد: بارها موضوع اين پروژه خط آهن که در سفرهاي دور اول و دوم رئيس جمهوري نيز به تصويب رسيده، در جلسات متعدد و مصاحبه ها و همچنين کميسيون ها توسط مقامات استان هاي خراسان شمالي، رضوي و گلستان و مسئولان وزارت راه مطرح شده است.

به گفته وي با وجود اين که کلنگ اين پروژه اواخر سال گذشته توسط رياست مجلس و وزير راه به زمين زده شد و مردم را نسبت به اجراي آن اميدوار کرد، ليکن تاکنون اقدام جدي براي ساخت اين پروژه انجام نشده است.

شهرياري مي افزايد: براي شروع اين پروژه بزرگ صرفا ۲۰ ميليارد ريال اعتبار براي سال جاري پيش بيني شده که اين ميزان اعتبار براي اجراي پروژه عظيمي چون راه آهن گرگان - بجنورد - مشهد کافي نيست.

در اين راستا از وزارت راه و ترابري و دولت انتظار مي رود تا اعتبار پيش بيني شده براي اجراي اين خط آهن در سال آينده افزايش چشمگيري يابد.

عضو کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي مي گويد: اجراي سريع تر اين پروژه يقينا يکي از مهم ترين زيرساخت هاي توسعه در استان هاي ياد شده به ويژه خراسان شمالي را فراهم مي کند.

«موسي الرضا ثروتي» نايب رئيس دوم کميسيون برنامه و بودجه مجلس شوراي اسلامي هم مدعي است با وجود ۲ نوبت کلنگ زني پروژه ملي خط آهن مشهد - بجنورد - گرگان، با حضور مسئولان در شهرهاي مشهد و گرگان متاسفانه اين طرح هنوز اجرايي نشده است.

به گفته وي، هفته گذشته درمصوبات سفر سوم رئيس جمهور به خراسان شمالي هم بر سرعت گرفتن اين پروژه تاکيد شد و قرار است کار به پيمانکار واگذار شود.

وي با اعلام اين که اعتبار موردنياز براي احداث راه آهن مشهد - بجنورد - گرگان ۱۸۰۰ ميليارد تومان است ولي در بودجه امسال تنها ۷ ميليارد تومان به اين پروژه اختصاص يافته است، مي گويد: با اين مبالغ اندک پروژه به جايي نخواهد رسيد پس بايد تامين کننده مالي (فاينانسور) در پروژه حضور پيدا کند.

وي مي افزايد: به تازگي قرار شد يک شرکت با همکاري شرکت چيني سی ام سی کار اين پروژه را انجام دهد که مراحل اوليه کار انجام شده و قرار است اعتبارات فاينانس نيز جذب شود.

دستور جدي رئيس جمهور
«احمدرضا عفتي» معاون هماهنگي امور عمراني استاندار خراسان شمالي هم در پي گيري اين موضوع به ما مي گويد: اهميت راه آهن مشهد - بجنورد - گرگان بر کسي پوشيده نيست و در جلسه اخير هيئت دولت که در مرکز استان خراسان شمالي برگزار شد، دکتر «احمدي نژاد» به وزير راه و ترابري دستور اکيد داد که کار اين پروژه شروع شود و دکتر «بهبهاني» هم موضوع اعتبار پروژه را مطرح کرد که رئيس جمهور قول مساعد داد.

وي مي افزايد: الان هم (صبح روز سه شنبه. 18 /8 ) در وزارت راه و ترابري پي گير موضوع هستم که به ما اعلام شد وزير راه روز يک شنبه در جلسه اي با معاونان اين وزارت خانه دستور رئيس جمهور را ابلاغ کرده و به معاون توسعه وزارت راه اعلام شده است که پروژه خط آهن مشهد - بجنورد - گرگان از اولويت هاي کشور است و دوستان در وزارت راه هم به تکاپو افتاده و قول داده اند که عمليات اجرايي پروژه به زودي آغاز شود.

«عفتي» با اعلام اين خبر خوش که طبق دستور رئيس جمهور پروژه راه آهن در خراسان شمالي اجرايي مي شود، مي افزايد: احداث راه آهن مشهد - بجنورد - گرگان به طول ۵۷۰ کيلومتر تاثير به سزايي در منطقه دارد و استان هاي شمال غرب را به شمال شرق هم متصل مي کند.

معاون استاندار خراسان شمالي با اعلام اين که همه مسئولان در سطح ملي، وزارت راه و استان هاي منطقه بايد مشارکت داشته باشند، از رسانه ها به ويژه روزنامه خراسان خواست با تبيين آثار مثبت اين پروژه زمينه تسريع در اجراي آن را فراهم کنند.

در خور اشاره است، پي گيري يک هفته اي براي دريافت اطلاعات از مسئولان وزارت راه و ترابري و شرکت ساخت و توسعه راه ها و راه آهن کشور به نتيجه نرسيد.

تکذيب ادعای کاهش قيمت 42 قلم دارو

روزنامه مردمسالاری: معاون غذا و داروي وزارت بهداشت با رد برخي مباحث مطرح شده مبني بر کاهش قيمت 42 قلم داروي توليد داخل کشور، گفت: اين در حالي است که برنامه ريزي ها براي روند کاهش قيمت داروهاي وارداتي ادامه دارد.
به گزارش ايسنا، دکتر احمد شيباني در حاشيه ديدار با وزير رفاه، جمعيت و امور زنان پاکستان، گفت: کميسيون کاهش قيمت دارو هنوز موضوعي در مورد کاهش قيمت 42 قلم دارو را به ما اعلام نکرده است. در سال جاري تنها قيمت 3 تا 4 قلم داروي توليد داخل کاهش يافته است.
وي گفت: براي افزايش قيمت دارو در کشور برنامه اي نداريم. اما براي کاهش قيمت داروهاي وارداتي برنامه ريزي دقيقي صورت گرفته است; به طوري که قيمت داروهاي وارداتي نسبت به سال گذشته بسيار ارزان تر شده و اين روند همچنان ادامه خواهد داشت. در مورد داروهاي توليد داخل نيز تنها 3 تا 4 قلم دارو کاهش قيمت داشته است.
شيباني ادامه داد: داروهاي وارداتي به گونه اي مديريت مي شوند که با قيمتي بسيار ارزان تر در اختيار بيماران قرار گيرد و همچنين پس از مدتي زمينه توليد آنها در داخل کشور فراهم شود.

زنان سرپرست خانوار در پیچ و تاب مشکلات

سایت جهان نیوز: چشمهایش از اشک پر شده و دستش را بر شکمش فشار می دهد. مثانه اش را به دلیل افتادگی درآورده اند و چرک بر روی رده های جراحی روی پوستش دمبله کرده است. کیسه ای کدر از کنار تخت بی رنگش آویزان است که تا نیمه از ادرار پر شده و با لوله ای همرنگ خود جایی به پهلوی چپش وصل شده است.

"مدینه"، زنی تنها و سرخورده را با کوهی از غم و اندوه، در گوشه ایی از یکی از بیمارستان های دولتی یافتم. جایی که به دلیل عدم دارا بودن امکانات خاص برای بیمه درمانی او، رسیدگی چندانی به وضعیت وخیم او نمی شد.

"مدینه" با وجود بیماری مثانه سرپرست یک خانواده چهارنفره است و از آن دست زنانی است که به گفته نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس «از هیچ حمایتی برخوردار نیستند.»

آمار ها چه می گویند!
طبق آخرین سرشماری در سال 85 تعداد زنان سرپرست خانوار و بی سرپرست یک میلیون و 641 هزار نفر برآورد شده است. این میزان به علاوه زنانی است که از سوی مسئولان ناشناخته مانده و یا به گونه ای آسیب دیده اجتماعی هستند. با گذشت 4 سال از سرشماری و با درنظر گرفتن این مساله که هر سال 60 هزار زن بی سرپرست یا بدسرپرست می شوند می توان تعداد این زنان را تا 2 میلیون نفر تخمین زد. با این حساب آیا خدماتی که از سوی این ارگانها به این زنان ارائه می شود کافی است؟ و یا اینکه برای بهبود وضعیت زندگی آنها در شهرها و روستاها اعتبارات خاصی باید درنظر گرفته شود؟

مساله اینست : بیمه زنان سرپرست خانوار!
یکی از مواردی که می توان در خصوص زنان سرپرست خانوار بدان اشاره کرد بحث سرانه درمان زنانی است که تحت پوشش سازمانهای حمایتی قرار دارند.

به گفته مسئولان زنانی که تحت حمایت ارگان های دولتی هستند همگی تحت پوشش بیمه درمانند و زنان روستایی و عشایر سرپرست خانوار از بیمه خدمات اجتماعی برخوردارند.

مدیر کل مرکز امور زنان و خانواده سازمان بهزیستی کشور دراینباره می گوید: هزینه های درمان زنان سرپرست خانوار به طور کامل از سوی سازمان های حمایتی پرداخت می شود. این در حالیست که وی به سرانه درمان 6 هزار و 700 تومانی زنان سرپرست خانوار در کلینیک های کشور اشاره می کند و در اینجاست که باز پرسش مطرح شده اینست که با این سرانه کم آیا می توان تمام هزینه های درمان زنی مریض را پرداخت؟

محمد‌رضا رضايي كوچكي، زنان خانه‌دار متقاضی بیمه را به دو گروه زنان سرپرست خانوار و زنان بد سرپرست تقسيم می کند و اعتقاد دارد که‌ سعي كميسيون بهداشت و درمان مجلس بر اين است كه با توجه به اعتبار مالي،‌ اين طرح اجرايي شود.

مخبر كميسيون بهداشت و درمان مجلس می گوید: دولت براي تحت پوشش قرار دادن 70 ميليون نفر جمعيت ايران نياز به اعتبارات مالي گسترده‌اي دارد و به دليل كمبود بودجه در اين زمينه بايد قدم به قدم به سوي پوشش بيمه همگاني پيش رفت تا در چند سال آينده همه 70 ميليون نفر جمعيت ايران تحت پوشش بيمه قرار گيرند.

رضايي كوچكي با بیان اینکه دولت بايد به زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست توجه بيشتري داشته باشد می افزاید: برخي از نمايندگان مجلس كه در كميسيون بهداشت و درمان فعاليت مي‌كنند‌، اطلاعات زنان بي‌سرپرست و بدسرپرست را جمع‌آوري مي‌كنند تا در زمينه مسائل مالي و بيمه‌ اين افراد اقدامات لازم صورت گيرد.

مخبر كميسيون بهداشت و درمان مجلس بر ایجاد هماهنگي‌هاي لازم با وزارت رفاه در اين خصوص تاکید و عنوان کرد كه تا پايان سال 90 زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست بيمه می شوند.

زنان سرپرست خانوار و مشکلات آنان
با این‌که بسیاری از مسئولان در اظهارنظرهای مختلفی که در این باره می‌کنند بر اضافه‌شدن مستمری ماهانه زنان سرپرست خانوار و یا بیمه آنان تاکید می‌کنند، اما نباید شرایط اجتماعی و فرهنگی‌ای که بر مشکلات این زنان می‌افزاید از نظر دور داشت.

محمدحسین پناهی با اشاره به آمار طلاق و در نتیجه آمار زنان سرپرست خانوار در کشور، می گوید: «در حال حاضر 9 درصد از سرپرست‌های خانوار در کشور زن است که این آمار با روند افزایشی تحصیلات در زنان،‌ افزایش یافته است.»

مدیر گروه مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبائی با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار به زنانی می‌گویند که به همراه فرزندانشان و معمولاً بدون حضور معنوی و یا با همسری که کارایی ندارد،‌ زندگی می‌کنند ادامه می دهد: «تأمین معاش و مشکلات مالی تنها یکی از مشکلاتی است که این افراد با آن‌ها روبه‌رو هستند. بیشتر زنان سرپرست خانوار که سواد هم ندارند،‌ به خاطر جو و فرهنگ حاکم بر جامعه نمی‌توانند به‌تنهایی زندگی کنند و با والدین خود و یا بستگانشان زندگی می‌کنند. چگونگی پذیرش زنان سرپرست خانوار در جامعه و تربیت فرزندان بدون حضور پدر و یا بدون دخالت پدری که فقط جمسش در خانه است،‌ از مشکلات مهم و اساسی این زنان است.»

مدیر گروه مطالعات زنان دانشگاه علامه طباطبائی تأکید می کند: «‌اکثر این زنان به دلیل پیدایش برخی مشکلات ترجیح می‌دهند در هر مکانی کار نکنند و این امر یکی دیگر از مشکلات این زنان است.»

هزار و یک مشکل!
بی شک زمان زیادی از ارائه خدمات و تسهیلات به زنان بی سرپرست و آسیب دیده جامعه می گذرد. در این میان سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی(ره) از جمله دستگاه هایی هستند که قسمت اعظم فعالیتشان مربوط به زنان بی سرپرست و سرپرست خانوارها است.

این نهادها با پرداخت مستمری، کارآفرینی، تشکیل گروه های همیار، پرداخت وام های تسهیلاتی، تحت حمایت قرار دادن فرزندان و دانشجویان این خانواده ها و ... قسمتی از بار زندگی آنها را به دوش می کشند. همچنین مشارکت بخش های خصوصی هم در قالب موسسات خیریه یا مراکز حمایتی زنان عضو دیگری از این مجموعه های یاری دهنده هستند.

اما با درنظرگرفتن جمعیت گروه هدف یا زنان بی سرپرست و آسیب دیده، آیا این خدمات برای زندگی زنی که از سطح پایین تحصیلات برخوردار بوده و از نظر مالی تامین نیست، در جامعه امروز کافی است یا برای حل این مساله راهکارهای دیگری باید اندیشیده شود؟

آتش‌سوزی و تنبیه بدنی دانش آموزان را توجیه نکنید

روزنامه آرمان: ‌وزیر آموزش و پرورش گفته است که برای جلوگیری از تنبیه بدنی دانش آموزان و آتش سوزی در مدارس نمی‌شود برنامه ریزی کرد ، هرچند که این اتفاق‌ها باعث تاثر شدید او می‌شود. حاجی بابایی گفته است که "معلمان ما با شیوه‌های جدید، نوین، موثق و با عشق کار می‌کنند اما به هرحال در هر کشوری ممکن است اتفاقی بیفتد"‌.

در خصوص اظهارات وزیر نکاتی را باید متذکر شد: با رعایت استانداردهای سازمان نوسازی و تجهیز مدارس می‌توان ضریب ایمنی مدارس را بالا برد و از وقوع این گونه حوادث پیشگیری کرد. در حادثه آتش سوزی شبانه روزی چاه بهرام که 97 دانش آموز را در خوابگاهی با مساحت 48 متر جا داده بودند ، اگر ساختمان خوابگاه از نظر مساحت استاندارد بود، اگر سیم‌های برق پوسیده نبودند، اگر فیوز برق سالم بود و به‌موقع برق را قطع می‌کرد، اگر سرپرست مجتمع یا معاون او به عنوان کشیک شب حضور داشتند ، اگر کپسول آتش نشانی در دسترس بود و دانش آموزان آموزش لازم برای این گونه حوادث دیده بودند‌... آتش سوزی رخ نمی‌داد و اگر هم رخ می‌داد قابل کنترل بود و به مرگ یک دانش آموز و مصدوم شدن تعداد زیادی منجر نمی‌شد.در سال 85 اگر در مدرسه درودزن مرودشت به جای والور از بخاری استاندارد استفاده می‌شد ، قطعا بخاری واژگون نمی‌شد و 8 دانش آموز در آتش نمی‌سوختند. در خصوص حادثه دوم، عمل تنبیه بدنی توسط معلمان با هیچ توجیهی پذیرفتنی نیست. این گفته وزیر که "معلمان با شیوه‌های جدید، نوین، موثق و با عشق کار می‌کنند" به نوعی برای بدست آوردن دل معلمان است. شیوه‌های جدید آموزشی و تربیتی را کجا به معلمان آموزش داده اید ؟ این 40 هزار نفری که جدیدا از طریق آزمون آزاد استخدام شدند کجا و چگونه آموزش معلمی دیدند؟یکی از معیارهای معلمی، داشتن صبر و حوصله است ، کسی که در مقابل خطای دانش آموز بردباری و خونسردی خود را از دست می‌دهد و عصبانی می‌شود و به دانش آموز حمله می‌کند به درد کار معلمی نمی‌خورد‌. آیا در معیارهای تعیین صلاحیت و گزینش معلمان در کنار پرسش‌های مختلف، تست روانشناسی وجود دارد؟ اگر معلمی آنگونه که وزیر بارها گفته، یک کار تخصصی است، باید این تخصص به او آموزش داده شود. کدامیک از معلمان ما آموزش ویژه برای اخذ تخصص در کار معلمی دیده اند؟آقای وزیر بهتر بود در این مصاحبه مطابق مقررات و آیین نامه انضباطی، یادآور می‌شد که تنبیه بدنی مطلقا و با هر توجیهی ممنوع است. این شیوه کج دار و مریز برخی معلمان را تشویق می‌کند که با این دستاویز که همه جا چنین اتفاقی می‌افتد به تنبیه دانش آموز دست بزنند و تازه وقتی در مقابل میز قاضی قرار گرفتند می‌فهمند که وزارتخانه کاری نمی‌‌تواند در این زمینه انجام دهد. یکی از مسائل مهمی که وزیر پرداختن به مسائلی مانند بهبود استانداردهای ایمنی و آموزشی در مدارس است.

بازگشت روزنامه نگار زن به زندان اوین

سایت سحام نیوز: به گزارش «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» این روزنامه نگار زندانی در روز ۶ آبان و در پی تلاش خانواده جهت تودیع وثیقه به مدت سه روز به مرخصی استعلاجی آمد. وی در طول این مدت هر ۳ روز یک بار در حالی که حضور خودش برای تمدید مرخصی در دادستانی الزامی بود مرخصی خود را تمدید می کرد.

حکم دادگاه بدوی هنگامه شهیدی از ۶ سال و سه ماه و یک روز با تخفیف در مورد اهانت به ریاست جمهوری به شش سال و پرداخت پنجاه هزار تومان وجه نقد تبدیل شده است.

پیش از این هنگامه شهیدی در روز سه شنبه ۹ تیر ۱۳۸۸ و در پی دستگیری‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری ایران بازداشت شده بود.

اخاذی از مردم به بهانه هدفمندكردن يارانه‌ها

ایسنا: مامور قلابي بيمه كه به بهانه هدفمندكردن يارانه‌ها از مردم اخاذي مي‌كرد، توسط پليس دستگير شد.

سرهنگ اكبري كنعان، فرمانده انتظامي شهرستان ابهر درباره اين خبر گفت: فردي با مركز فوريتهاي پليسي تماس گرفته و عنوان كرد كه فردي در خيابان با مراجعه به در منازل و معرفي خود به عنوان مامور بيمه درباه هدفمندكردن يارانه‌ها مبالغي از مردم دريافت مي‌كند.

اكبري كنعان اظهار داشت: با اطلاع پليس از موضوع، ماموران به محل اعلامي اعزام و فردي را در اين ارتباط مشاهده، دستگير و به كلانتري منتقل كردند.

وي خاطر نشان كرد: متهم در بازجويي عنوان كرد كه براي فرد ديگري كار مي‌كند و آدرس و نشاني از وي ندارد.

اكبري كنعان افزود: متهم در ادامه بازجويي‌ها اعتراف كرد در اين اقدام از هر خانه مبلغ پنج هزار تومان دريافت و رسيده داده و مبلغ 56 هزار تومان اخاذي كرده است.

فرمانده انتظامي شهرستان ابهر گفت: در بازرسي از وي يك كارت جعلي به نام فردي ديگر كشف كه عكس اين متهم بر روي آن الصاق شده بود كه پرونده تشكيل و موضوع تحت رسيدگي است.

قتل نوجوان اعدامی در یکی از زندانهای رژیم

روزنامه حکومتی ایران: پسري كه در جريان درگيري خياباني دست به جنايت زده و در يك قدمي مرگ قرار داشت به دست هم سلولي‌اش كشته شد.

محمد - 26 ساله - روز 13 فروردين 87 در يك درگيري خياباني پسري به نام محسن - 26 ساله - را با ضربه‌هاي كارد از پا درآورد.

وي پس از دستگيري و محاكمه در شعبه 113 دادگاه كيفري استان تهران - به رياست قاضي همتيار - با درخواست اولياي دم به قصاص - اعدام - محكوم شد.

همزمان با تأييد قطعي حكم، پسر اعدامي در انتظار اعدام بود كه نيمه شب شنبه - 22 آبان - وي به دست يك محكوم اعدامي در سلولش به قتل رسيد.

اعترافات هولناک عاملان قتل يک زن

روزنامه خراسان: در پي قتل زن جواني در تيرماه سال جاري و کشف جسد متلاشي شده یک زن در ارتفاعات «برف ريز» کارآگاهان مبارزه با جرايم جنايي پليس آگاهي تحقيقات ويژه اي را در اين باره آغاز کردند.

پليس با توجه به کشف خودروي شخصي مقتول و بررسي موشکافانه سرنخ هاي موجود، مرد ۴۰ ساله اي را به عنوان مظنون دستگير کردند.

اين فرد در بازجويي هاي پليسي به صراحت به ارتکاب قتل با همدستي فردي به نام مهدي که در شهرستان اسلام شهر زندگي مي کند، اعتراف کرد.

محمد در بازجويي هاي پليسي مدعی شد: «مقتول دوست همسرم بود و بعد از آن که آزاد شدم و به تبريز رفتم، مدام به من زنگ مي زد و ابراز علاقه مي کرد و از اختلافات شديد خود با همسرش مي ناليد و حتي از من خواست تا شوهرش را به قتل برسانيم. از دست مزاحمت هاي او خسته شده بودم و براي همين هم نقشه قتل خودش را کشيدم تا راحت شوم. من براي عملي کردن نقشه ام با دوست دوران زندانم تماس گرفتم و او که به مواد مخدر اعتياد دارد قبول کرد که کمکم کند».

محمد ادامه داد: «ما به نيشابور آمديم و دوبار با مقتول قرار ملاقات گذاشتيم تا اين که در آن روز لعنتي او با خودرو شخصي پرايدش دنبال مان آمد و در ارتفاعات برف ريز توقف کرديم. مهدي طبق نقشه، تکه سنگي را از پشت به سر مقتول کوبيد و سپس او را به داخل رودخانه اي که در محل بود برديم و با اسلحه شکاري که همراه داشتيم به سرش شليک کرديم. من و مهدي پس از سرقت طلاهاي مقتول فرار کرديم و مهدي به شهر خودش رفت؛ من هم به تبريز رفتم و اسلحه را به داخل درياچه اروميه انداختم».

مهدي متهم ديگر اين پرونده جنايي که ۳۵ سال سن دارد اعترافات محمد همدست خود را دربازجويي هاي پليسي تاييد کرد.

بیخبری مطلق از آیت الله بروجردی و 6 تن از هوادارانش

خبرگزاری هرانا - از روز شنبه 22 آبان ماه که آیت الله بروجردی به مکان نامعلومی انتقال داده شد، تاکنون هیچگونه اطلاعی از ایشان در دست نیست و تلاشهای خانواده برای کسب اطلاعاتی در مورد سلامتی ایشان یا برقراری تماس تلفنی با وی نتیجه بخش نبوده و مسئولین دادگاه ویژه روحانیت پاسخ شفافی برای رفع نگرانی این خانواده رنجدیده ارائه نداده اند.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" این روحانی دگر اندیش که صرفا بخاطر عقایدش پنجمین سال محکومیت بی وقفه را در بندهای انفرادی و عمومی زندانهای حکومت جمهوری اسلامی سپری می کند، (بدون حتی یک ساعت مرخصی) در اثر بدرفتاری ها و شرایط ناگوار زندان، دچار بیماریهای صعب العلاج و خطرناکی گردیده است.

گفتنی است خانم اکرم ولی دوست همسر آقای بروجردی، در اثر این حوادث و همچنین فشارهای اخیر وزارت اطلاعات، در روز پنجشنبه 20 آبان 89 برای چندمین بار دچار حمله قلبی گردیده و هم اکنون در بیمارستان بستری می باشد.

همچنین بعد از گذشت 8 روز از بازداشت 6 تن از هواداران آیت الله بروجردی میگذرد و در این مدت خانواده های این بازداشتیان موفق به دیدار و یا تماس تلفنی با این زندانیان نشده اند.

منابع غیر رسمی خبر از نگهداری و شکنجه این زندانیان در بند 209 زندان اوین داده اند.

انتقال و قطع تماس تلفنی آیت الله بروجردی به دنبال دستگیری طرفدارانش، این نگرانی را قوت می بخشد که انگیزه مقامات دادگاه ویژه روحانیت از دستگیری و شکنجه این افراد، تحت فشار گذاشتن آقای بروجردی و متعاقب آن سازش و تسلیم ایشان در مقابل خواسته های آنان می باشد.

رژیم درصدد انبار کردن حداقل ۲ میلیون بشکه نفت در...

سایت بالاترین: به گزارش "گلف تایمز"، جمهوری اسلامی در صدد انبار کردن حداقل ۲ میلیون بشکه نفت خام در محلی در جنوب آسیا است.

این منبع نوشت: برخی منابع فاش کردند جمهوری اسلامی در تلاش است حداقل ۲ میلیون بشکه نفت خاماش را در کشوری در جنوب آسیا انبار و ذخیره کند اما بهدلیل تحریمهای اخیر بهراحتی نمیتواند این اقدام را عملی سازد. آنچنان که گزارش شده جمهوری اسلامی در ماه گذشته با یک شرکت سنگاپوری وارد مذاکره شدهاست تا بلکه بتوانند رضایت آنها برای انبار کردن حدود ۲ میلیون بشکه نفت خام در یک مخزن زیرزمینی در آن کشور را بدست آورد. با این وجود تاکنون بر سر این عمل توافقی حاصل نشدهاست. در پی اعمال تحریمهای انجامشده علیه جمهوری اسلامی، این رژیم با بحران فروش نفت خام روبر شدهاست، بهخصوص در شرق آسیا. انبار کردن نفت خام در آن منطقه این امکان را به جمهوری اسلامی میدهد که در صورت افزایش تقاضا ارائه آن را با سهولت و سرعت بیشتری انجام دهد، خصوصا در مقایسه با مواردی که قرار است نفت خام با تانکرهای نفتکش از خاورمیانه به محلهای دیگر صادر شود. در پی تصویب تحریمهای جدید علیه جمهوری اسلامی بسیاری از شرکتهای بزرگ نفتی حاضر به ادامه همکاری با این رژیم نیستند از جمله این کمپانیها، شرکت نفتی ریلاینس است که برای سال ۲۰۱۰ قراردادهایش با جمهوری اسلامی را تمدید نکردهاست.

صنعت چرم در آستانه تعطیلی قرار دارد

سایت آفتاب: مدیر عامل شرکت تعاونی چرم سازان رضوی از وضعیت صنعت چرم در خراسان رضوی ابراز نگرانی کرد.

به گزارش فارس، هادی ایزدپرست مدیر عامل شرکت تعاونی چرم‌سازان رضوی با اشاره به قاچاق پوست در فصول مختلف سال از شرق به پاکستان و از غرب به ترکیه اظهار داشت: هر ساله 22 میلیون راس دام در کشور کشتار می‌شود که اگر پوست این حیوانات قاچاق نشود مطمئنا ارز آوری بیشتری را در زمینه تولید و صادرات چرم خواهیم داشت.

وی با تاکید بر اینکه قاچاق چرم و تعرفه اندک واردات منسوجات چرمی منجر به تعطیلی این صنعت در کشور می‌شود، ‌گفت: مشهد قطب چرم سبک کشور و تبریز وتهران نیز قطب چرم سنگین کشور است.

وی می‌افزاید: سال گذشته 20 میلیون دلار منسوجات چرمی از مشهد و 8 میلیون دلار نیز از تبریز و تهران به خارج از کشور صادر شده است.

وی همچنین با بیان اینکه واقعی نبودن نرخ ارز، تولید را برای تولیدکننده مقرون به صرفه نمی‌کند، افزود: توجه به این نکته ضروری است که نرخ ارز سال پیش 750 تومان و امسال یک‌هزار تومان است که این موضوع نشان دهنده رشد 25 درصدی آن است. با این شرایط و با این قیمت، تولید کننده‌ قادر نیست تولید کند پس مجبور می‌شود که یک سری از کالاهایی که در پروسه تولید است را ارزان نگه دارد که به ضرر کشور است تا بتواند در مقابل تورم سود کند و تولیدش مقرون به صرفه شود.

مدیر عامل شرکت تعاونی چرم سازان رضوی با اشاره به نقش دولت در حمایت از تولیدکننده داخلی، اضافه کرد: نرخ ارز واقعی بالای 2 هزار تومان است که با ثابت و مصنوعی نگه‌داشتن نرخ ارز باعث شده که تولید کننده کم‌کم از صحنه رقابت محو شود، به عبارتی با شرایط موجود بهشتی برای واردکننده کالای وارداتی و جهنمی برای صادرکننده ایجاد شده است.

ایزدپرست افزود: بیگانه بودن با مد روز و به روز نکردن تولیدات با ذائقه مردم نیز دیگر مشکل سد راه تولیدکنند‌گان چرم است.

وی همچنین از راه‌اندازی رشته چرم در تنکابن خبر داده و گفت: با توجه به جایگاه مشهد در تولید چرم، نهادینه کردن این رشته تحصیلی را در این شهرستان خواستاریم.

جعفر پناهی: از شیوه کیهان پیروی نکنیم

سایت سحام نیوز: جعفر پناهی فیلمساز برجسته ایرانی که رنج زندان جمهوری اسلامی را هم کشیده است در یادداشتی در صفحه فیسبوک خود به رایج شدن ادبیات کیهانی در خارج از کشور هشدار داد.

متن یادداشت جعفر پناهی به شرح زیر است:

جامعه‌ی ما زخم خورده است. معلوم نیست این زخم‌های عمیقی که بر تن و جان مردم ما نشسته است کی التیام پیدا می‌کند و این چرک‌ها و زهرها کی از جان و زبانِ ما بیرون می‌رود.

دیده ام در این فضای مجازی گاهی کسانی به هم نیش می زنند، نیشی که قلب را می سوزاند و واقعیت را هم قلب می کند.

شنیده ام در این یکی دو روز نام و یاد ندا آقا سلطان را کسانی که رندانه نام از یک فیلم و یک بازیگر به میدان انداخته اند، دوباره زنده کردند. ندا سمبل آزادی خواهی یک ملت صلح خواهِ بی سلاح بود، چه رایی به صندق انداخته باشد چه چون جمعی دیگر بی اعتماد به صندوق آرا بوده باشد،

خوانده ام که مسیح علی نژاد نیز همانند همکارانِ دیگر دور از ایران اش، گاهی حتی از سکوتِ آدم های درون ایران خبر رسانی کرده تا به زعم خویش مخاطب را تلنگری زند که در این سکوت، خبری نهفته است.

اما اگر خانواده ای این شیوه روزنامه نگار را نقدی ظریف در صفحه مجازی خود نوشت این حقِ آن خانواده عزیز است. آیا رسم و مروت رسانه ای این است که به نام همدلی با یک خانواده داغ دیده اما به واقع قدرتمند بر دامنه این زبان تلخی ها اضافه کنیم؟

راه و رسم نقد ما دانسته یا ندانسته شبیه همان راه و رسمی است که از کیهان و رجانیوز و وطن امروز می بینیم و از آن می نالیم. این پرخاشگری ها و بی پروا اتهام زدن ها و دهان باز کردن و خادم را خائن کردن راه ما نیست.

اجازه بدهید از وارونه سازی دست برداریم. از کاه کوه ساختن کار شایستگان نیست. گره ها را با دست باز کنیم کور نکنیم. یک مساله ساده را به یک جنجال تبدیل نکنیم. اینها هیچکدام نه روزنامه نگاری است نه تمرین دموکراسی.

وظیفه‌ی ما در میانه این بحث ها که همیشه بوده و همیشه هم خواهد بود آیا این است که از حبّ ذاتِ خود بگوییم یا از تفاوت‌های سلیقه‌ی سیاسی‌مان یا این‌که مرهمی باشیم بر زخمی؟ یا صدایی باشیم برای ناتوانی؟ هر چه هست، یک نکته مثل روز روشن است: هر چه باشیم و هر چه بکنیم نمی‌توانیم و نباید صدای ستم و بیداد باشیم. یا خود ستم و بیداد آغاز کنیم.

بیانیه دانشجویان معترض دانشگاه تربیت معلم کرج

خبرگزاری هرانا - پس از دو سال سرکوب فعالین و ایجاد خفقان در دانشگاه تربیت معلم کرج که در پی تحصن و اعتصاب غذای گسترده دانشجویان این دانشگاه از طرف حراست دانشگاه و وزارت اطلاعات صورت گرفت، در هفته اخیر بار دیگر شاهد اعتراض دانشجویان و فعالین این دانشگاه به وضع موجود دانشگاه به خصوص اقدامات امنیتی جدید در سطح دانشگاه بودیم.

فعالین دانشگاه در بیانیه ای و با لحنی قاطع، اقدامات صورت گرفته را مضحک و کثیف دانستند، که هدفی جز اشغال کردن ذهن دانشجویان، آزار وجهت دادن به آن ندارد.

موضوعات مطرح شده در این بیانیه شامل:

- فضای ارعاب و سرکوب موجود در جامعه و وضعیت معیشتی وخیم مردم

- اقدامات سرکوبگرانه صورت گرفته در مورد مساله تفکیک جنسیتی (جدایی اتوبوس ها، جدایی فضاهای سبزو پارک ها و حتی در دانشگاه ها) و نیز برخوردهای مستقیم حراست دانشگاه ها.

- مشکلات صنفی دانشگاه و مساله شورای صنفی که بعد از تحصن سال 87 هیچ انتخابات و نماینده ای از طرف دانشگاه ندارد.

دانشجویان در بیانیه شدیداللحن خود نسبت به موارد فوق رئیس دانشگاه را این گونه خطاب دادند:

"سرکار خانم حجازی زاده! هر روز که می گذرد بیشتر پی به آن می بریم که حرکات شما همگی پوپولیستی و عوام فریبانه اند و بسیار شبیه به آنچه که رئیس دولت انجام می دهد و به همین دلیل است که امروز قدیمی ترین دانشگاه ایران با سیاست های شما به این وضع دچار شده است".

دانشجویان معترض هم چنین جو خفقان در دانشگاه و جامعه را ناشی از اقدامات حکومت دیکتاتوری دانستند و مساله تفکیک جنسیتی را نیز شرم آور و توهین به دانشجو و مسئله حجاب را نیز نهایت تحجر اعلام نمودند.

در پی این بیانیه و فعالیت های جنبی دانشجویان معترض به موازات آن، مساله تفکیک جنسیتی و اقدامات صورت گرفته در جهت اعمال آن متوقف گردیده و به وضعیت قبل بازگشت. انتخابات شورای صنفی نیز همین ماه برگزار خواهد شد. هم چنین رئیس دانشگاه از سوی دانشگاه موظف به حضور در جلسه پرسش و پاسخی شد که از سوی دانشجویان ترتیب داده است. مجموعه این اعتراضات و اقدامات دانشجویان تربیت معلم کرج، پیروزی هایی برای جنبش دانشجویی است که در مقابل سرکوب و فشارهای پیاپی مقاومت می کند.

حضور گارد ویژه برای ممانعت از برگزاری مراسم مذهبی

خبرگزاری هرانا - پلیس امنیت و گارد ویژه امروز از ساعات اولیه صبح در مقابل حسینیه ارشاد برای ممانعت از برگزاری مراسم معنوی دعای عرفه حضور یافت.

به گزارش جرس، تا زمان ارسال این خبر همچنان پلیس ضد شورش ( که لباس های مشکی برتن دارند) و ماموران لباس شخصی هنوز در مقابل حسینیه ارشاد حضور دارند و با هر گونه گفت و گوی دو نفره و ایستادن مردم در خیابان و کوچه های اطراف حسینیه ارشاد برخورد می کنند.

پیش از این نیز گفته شده بود که مراجع رسمی با برگزاری مراسم معنوی دعای عرفه بعد از ظهر روز عرفه در حسینیه ارشاد تهران مخالفت کرده اند.

این در حالیست که این مراسم که در سالیان گذشته به یک سنت در حسینیه ارشاد تبدیل شده، حتی در سال ۸۸ و با وجود محدودیت‌های گسترده اجتماعی سال گذشته نیز متوقف نشده بود، امسال نیز سه شنبه ۲۵ آبان ماه قرار بود برگزار شود، اما آنطور که صفحه حسینیه ارشاد در سایت فیس‌بوک اعلام کرده، این مراسم به دلیل آنچه اعلام مراجع رسمی توصیف شده، برگزار نخواهد شد.

انتقاد دولت از کنار گذاشتن رییس جمهور از ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی ایران

راديو فردا:
به دنبال کنار گذاشته شدن رئیس جمهور اسلامی ایران از سمت ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی و تغییر ترکیب این مجمع از سوی مجلس شورای اسلامی، این مصوبه مورد انتقاد مقام های دولتی و برخی از نمایندگان قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری‌ها، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس بانک مرکزی و چند تن از نمایندگان مجلس روز دوشنبه، ۲۴ آبان، تصمیم مجلس مبنی بر کنار گذاشتن محمود احمدی‌نژاد از ریاست مجمع عمومی و ایجاد تغییرات گسترده در ترکیب این مجمع را مورد انتقاد قرار داده و برخی نیز از امکان ارجاع این مصوبه به کمیسیون تلفیق مجلس به منظور بازنگری خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر، شمس‌الدین حسینی، سخنگوی اقتصادی دولت، روز دوشنبه با اشاره به احتمال بازنگری مصوبه اخیر مجلس مبنی بر تغییر ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی گفت: مجمع عمومی این بانک نباید از شاکله حاکمیتی خارج شود.

روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی بر اساس پیشنهاد محمدرضا باهنر، نماینده اصولگرا و رئیس کمیسیون تلفیق مجلس، با ۱۰۶ رأی موافق، ۸۵ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع، رییس جمهور را از تصدی ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی منع کرد و ترکیب این مجمع را نیز تغییر داد.

آقای حسینی در اعتراض به تغییر ترکیب این مجمع گفت: مجمع بانک مرکزی مجمع صاحبان سهام است و سهام بانک مرکزی در تمام دنیا متعلق به دولت است و طبیعی است که مجمع صاحبان سهام کماکان باید مجمع دولتی باشد.

به موجب مصوبه مجلس، در ترکیب مجمع عمومی مرکزی تغییراتی حاصل شده است و از جمله هفت اقتصاددان به این ترکیب اضافه شده‌اند.

محمود بهمنی، رئیس بانک مرکزی، این تصمیم مجلس را موجب خدشه‌دار شدن استقلال بانک مرکزی عنوان کرده است.

وی به خبرگزاری مهر گفته است: اگر روزی احساس کنم که استقلال بانک مرکزی خدشه‌دار شده است، همان روز استعفا خواهم داد.

آقای بهمنی افزود: یکی از شاخصه‌های مهم و مسائل اصلی استقلال، استقلال خود مدیریت سازمان مربوطه است... اگر کاری را که به نفع نظام است نتوانم انجام دهم، کناره‌گیری خواهم کرد.

اسدالله بادامچیان، نماینده تهران و عضو کمیسیون سیاست‌ داخلی و امور شوراهای کشور نیز روز دوشنبه به خبرگزاری دانشجویان ایران،‌ ایسنا، گفته است که مسئله نظام بانکی و پولی و سیاست‌های اجرایی آن را نمی‌توان به دست یک بخش خصوصی سپرد.

وی از بررسی موضوع بازگرداندن ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی به محمود احمدی‌نژاد در کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد و گفت: این مصوبه نباید نه کاملا دولتی باشد و نه این که رئیس جمهور از ریاست مجمع عمومی بانک مرکزی کنار گذاشته شود.

ارسلان فتحی پور، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در گفت‌و‌گو با ایرنا، این مصوبه را خلاف اصول قانون اساسی دانست و گفت که مطمئنا شورای نگهبان با این مصوبه به شدت مخالفت خواهد کرد.

همچنین احد خیری، دیگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با غیر ‌قانونی خواندن این مصوبه گفته است: متأسفانه مجلس با این اقدام اختیارات بالاترین مقام اجرایی کشور را محدود کرده است.

تغییرات صورت گرفته در ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی
تا کنون ترکیب مجمع عمومی بانک مرکزی از پنج نفر؛ رییس جمهور به عنوان ریاست مجمع، وزیر امور اقتصاد و دارایی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، وزیر بازرگانی و یکی از وزرا به انتخاب هیئت وزیران تشکیل می‌شد.

این در حالی است که در مصوبه جدید مجلس تعداد اعضای این مجمع به ۱۱ نفر افزایش یافته و ترکیب آن نیز تغییر کرده است.

بنابر مصوبه مجلس، وزیر امور اقتصادی و دارایی، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور، دادستان کل کشور، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و هفت اقتصاددان با حداقل ۱۵ سال سابقه در ترکیب این مجمع جای خواهند گرفت.

به موجب این مصوبه، اعضای مجمع عمومی بانک مرکزی، از میان خود فردی را به عنوان رئیس مجمع انتخاب خواهند کرد.

همچنین در این مصوبه آمده است که در دوره اول فعالیت مجمع، رئیس جمهوری، به انتخاب خود هفت اقتصاددان را به مجلس معرفی می‌کند که تأیید این هفت نفر منوط به رأی اکثریت مجلس است.

رئیس جمهوری می‌تواند هر دو سال یکبار، تنها یک نفر از هفت اقتصاددان را با رأی اعتماد مجلس تغییر دهد.

علاوه بر این، رئیس کل بانک مرکزی و قائم مقام وی توسط اعضای مجمع بانک تعیین و با حکم رئیس مجمع عمومی و تنفیذ رئیس جمهور برای مدت هفت سال عهده دار این سمت‌ها خواهند بود.

این در حالی است که تا پیش از این، انتصاب رئیس بانک مرکزی به پیشنهاد رئیس
جمهوری و پس از تأیید مجمع عمومی بانک مرکزی، با حکم ریاست جمهوری صورت می‌گرفت و قائم مقام بانک مرکزی نیز از سوی رئیس کل بانک مرکزی
پیشنهاد می‌شد که پس از تأیید مجمع عمومی، رئیس جمهوری حکم انتصاب وی را صادر می کرد

نبرد قادسيه و تغيير مسير تاريخ ايرانيان

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:
نبرد قادسيه ميان اعراب مسلمان و ايران 16 نوامبر 636 ميلادي آغاز شد و تا نيمروز 19 نوامبر بطول انجاميد.

اين نبرد به شكست نيروهاي ايران انجاميد و متعاقب آن، اعراب تيسفون را تصرف كردند و سپس به تعقيب يزدگرد سوم شاه وقت كه از تيسفون عقب نشيني كرده بود پرداختند و در دو جنگ ديگر، جلولا و نهاوند، نيز او را شكست و به خراسان فراري دادند كه در مرو ترور شد.

اعراب سپس ايران را شهر به شهر به تصرف درآوردند. در پي سقوط تيسفون بود كه اعراب از جزيرةالعرب به بين النهرين (عراق امروز) مهاجرت كردند و شهرهاي كوفه و بصره را ساختند.

پيش از نبرد قادسيه، تنها منطقه "حيره" در عراق عرب نشين بود.
(شرح جنگ قادسيه در تاريخ طبري به تفصيل آمده است)

روزي که سنگبنشته هاي ايران باستان خوانده شدند

مهمترين رويدادهاي ايران و جهان:

16 نوامبر 1846 را روزي نوشته اند كه سر هنري راولينسون موفق به خواندن خطوط ميخي سنگنبشته داريوش بزرگ در بيستون شد و آن را ترجمه كرد. اين سنگنبشته مربوط به سال 519 پيش از ميلاد (2 هزار و 528 سال پيش) است كه حدود جغرافيايي ايران در آن مشخص شده و سند مالكيت ميهن ما بشمار مي رود - تنها كشور جهان كه چنين سندي را دارد.

راولينسون از دهه 1830 تلاش خود را براي خواندن كتيبه هاي (خط ميخي) ايران باستان آغاز كرده بود. وي كه بر زبان فارسي مسلط بود قبلا آتاشه نظامي انگلستان در ايران بود و مطالعه تاريخ ايرانيان وي را علاقه مند به تحقیق درباره ايران باستان و خواندن سنگنبشته های آن عهد كرده بود.

پيش از او، گروتنفند آلماني دست به چنين تلاشي زده بود ولي موفق به خواندن كامل متون نشده بود و معناي برخي از كلمات را حدس زده بود. راولينسون متوجه شده بود كه كتيبه ها به سه خط نوشته شده اند و از متن ساده تر و كوتاهتر آغاز كرده بود.

در اين متن، وي به كلماتي برخورد كرده بود كه در كتيبه هاي ميخي تخت جمشيد و نقاط ديگر ايران وجود داشت و حدس زده بود كه نام هاي خاص هستند و با يافتن حروف مشترك كلماتي چون داريوش، هيشتاسب (نام پدر داريوش)، آريامازس، خشايارشا، پارسو (واو مفتوح = پارسوا)، هخامنشي و ... موفق به خواندن سنگنبشه ها شد كه اوج تمدن، مديريت و دانش ايران باستان را به جهانيان بازتاب داد.

آرزوي داريوش در يك كتيبه اش اين بوده است كه اهورامزدا (خداي بزرگ) ايران را از دروغ و خشكسالي بركناردارد که نشانه ناسيوناليست بودن اوست.

شرح ساتراپي هاي ايران و انتشار مخفیانه آنها (به صورت شبنامه) در منطقه فرارود که کمونیستهای حاکم سرگرم زدودن تفکر ملی گرایی در آن منطقه بودند سند بپاخيزي مسلحانه تاجيكها (پارس ها) بر ضد استالين در دهه 1930 قرارگرفته بود كه خواهان پيوستن به افغانستان و ایران شده بودند و پدر احمدشاه مسعود از سران اين قيام بود كه بعدا به افغانستان پناهنده و در هرات به او سمت ریاست پلیس داده شد.

در كتيبه بيستون، منطقه فرارود يك ساتراپي ايران قلمداد شده است كه توده های تاجيك منطقه تا به امروز از زبان پارسي و فرهنگ ايراني پاسداري كرده اند.

راولينسون كه سالها عمر خود را صرف كشف حروف و خواندن كتيبه هاي ايران باستان كرد در سال 1810 در چادلينگتون انگلستان به دنيا آمده بود و در سال 1895 درگذشت

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : بهروز

در لينک بالا به روی نام شهر های گوناگون کليک کنيد و از آن شهر ها ديدن نمائید بدون اينکه اتاق خودتان را ترک کرده باشيد.

 

دیدنی - تاریخ چای کاری در گیلان :
 

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : ن.پ .

بابـِل، بابـُل و يك جعبه شكلات

محمد قائد


پس از چهار دهه، سطرهايی روی استوانه‌ای گـِلی ديگر بار در ايران است. سفر ِ نوشتۀ كم‌مانند در
 سال 50  توجه چندانی برنينگيخت. افكار عمومی به بهره‌برداری حكومت از روزگار باستان با بدگمانی می‌نگريست و ترجيح می‌داد بی‌اعتنا بماند. امروز جور ديگری فكر می‌كند.

در مهر همان سال، نمونه‌ای شبيه‌سازی‌شده از استوانه همراه با متنی به انگليسی از جانب هيئت نمايندگی ايران به سازمان ملل اهدا شد. دبير كل وقت، اوتانت، طی بيانيه‌ای رسمی هديه را از جانب سازمان پذيرفت و استوانه را همراه دو ترجمۀ انگليسی و فرانسه در مقرّ سازمان به نمايش دائم گذاشتند.

استوانه از گل پخته است (از جنس ظروف سفالی) و در قرن نوزدهم در بقايای شهر باستانی بابـِل، در عراق كنونی كه بخشی از مملكت عثمانی بود، به دست آمد. بخشی از آن كه زير خاك از بدنۀ اصلی كنده شده بود بعدها پيدا شد اما يك تكه همچنان مفقود است. نوشته‌های خط ميخی اَكدی را (به فتح الف و تشديدی روی كاف كه گاه به دال منتقل می‌كنند) چند باستانشناس ترجمه كرده‌اند و به تحليل پيام، سبك زبان، اشارات، و لحن خطاب پرداخته‌اند. آنان معتقدند نه منشور است، نه قانون، نه فرمان؛ يكی از بسيار متونی است حاوی جملاتی رايج كه در شالودۀ بناها می‌گذاشتند.

امروزه هم در پی ِ ساختمانها لوح می‌گذارند. اگر استوانۀ زير يكی از بناهای شهر بابـِل پس از اين همه قرن به دست می‌آيد و موضوعی مهم می‌شود، شايد زمانی لوح مدفون در شالودۀ ساختمانی امروزی هم نام حاكمانی فراموش‌شده را سر زبان بيندازد. اگر نفع فوری نداشته باشد ضرری هم ندارد كه آدم در لژ تاريخ، و بلكه جادوانگی، جا رزرو كند.

برخی روايتها از نوشتۀ روی استوانه كه طی اين سالها ارائه شده بيشتر حالت برداشت آزاد و دلبخواهی دارد تا ترجمۀ دقيق آكادميك. ناظرانی گمان می‌كنند اين به‌اصطلاح
 ترجمه‌ها ادامۀ متنی است كه دولت ايران به سازمان ملل داد. اما در چهارده سطری كه به‌عنوان سند اداری در سازمان ملل ثبت شده است چنين چيزهايی ديده نمی‌شود.

از جمله افزوده‌ها، نام اهورامزدا، اعلام دستمزد عادلانه، حق خودمختاری ملل و حق پناهندگی است كه سبب شده ايرانيهايی استوانه را نخستين
منشور  حقوق بشر بدانند. بيانيۀ سال 1971 سازمان ملل ”فرمان كورش“ را در گيومه می‌گذارد و می‌افزايد ”ايران آن را نخستين اعلاميۀ حقوق بشر تلقی می‌كند.“ يعنی از هر دو ادعا فاصله می‌گيرد.

از همه عجيب‌تر، ادعای الغای بردگی در به‌اصطلاح ترجمه‌هايی است كه، به نيت بازتاب‌دادن طرز فكر معاصر، زيادی به‌روز شده‌اند. اينكه خيال كنيم مردمان روزگار پيش عيناً مثل ما فكر می‌كردند روی ديگر سكه‌ای است كه می‌گويد ما موظفيم مثل اجدادمان فكر كنيم.

در اصل متن حرفی از اهورامزدا نيست. با بدگويی از پادشاه شكست‌خوردۀ بابل شروع می‌شود، به ستايش مردوك، خدای بابليان، می‌پردازد و با شرح تبار كورش و عظمت او ادامه می‌يابد. بخش پايانی ِ نوشته كه هنوز به دست نيامده است گمان می‌رود ادامۀ نويد بازسازی و بهسازی ديوار بلند شهر و دروازه‌های آن باشد كه در جهان قديم شهره بود و، به روايت هرودوت، در يورش سپاه كورش آسيب ديد. بابـِل، گهوارۀ تمدن و می‌توان گفت مهمترين شهر تمام تاريخ، پس از دو قرن به دست اسكندر افتاد اما 150 سال بعد پارتها و سپسساسانيان بر آن مسلط شدند.

داستان الغای بردگی شاخ‌وبرگ‌‌ دادن به وعدۀ بازگشت كسانی است كه متن می‌گويد حكمران مغلوب برای بيگاری به زور به بابل آورده بود. حكايت رهايی و بازگشت يهوديان از بابل به اورشليم در تورات آمده اما اساطير ادبی و قصّه‌های متون دينی را، هرچند ممكن است بازتاب واقعيت باشد، نبايد قاطی تاريخ كرد.

اين تصوّر كه حكمرانان روزگار باستان می‌توانستند حق تعيين سرنوشت برای اقوام و حق پناهندگی برای افراد قائل باشند و در روزگار برده‌داری، دستمزد عادلانه تعيين كنند نه ستايش كورش است و نه بزرگداشت امپراتوری پارس. فقط نشان می‌دهد ايرانيهای معاصر، در عين رندی ِ مفرط، به‌عنوان يك جامعه تا چه حد دنبال مشغوليات‌ ذهنی و بازی و آويزان‌شدن به هر مضمون و ادعايی‌اند كه بتواند احساس دردناك ناكامی و بی‌كفايتی‌شان را تسكين دهد.

مفاهيمی مانند حقوق بشر و آزادی ايمان يا بی‌ايمانی و تعيين پايۀ دستمزد نتيجۀ تلاشهای آدمها در جوامع متعدد و تقابل نيروهای متضاد اجتماعی است تحت شرايطی‌ كه چنان افكاری بپروراند و فكر، به نوبۀ خود، بتواند بر شرايط اجتماعی اثر بگذارد. آزادی يعنی برآيند بـُردار نيروهای متقابل و سرجمع خواستهای متضاد، نه ميل يا عقيده‌ای كه كسی روی لوح بنويسد يا بر سنگ حك كند. بشر زمانی دراز رنجها برده و فكر و تلاش كرده تا توانسته است چنين مفاهيمی را مدوّن كند و به عنوان روش زندگی جا بيندارد. اين ادعا كه تمام اينها از روز ازل وجود داشته و فقط هم نزد ايرانيها وجود داشته، يعنی مدّعی توی باغ نيست.

وقتی حتی در موزۀ ملی ‌ايران شيئی تقريباً استوانه‌ را،‌ با قدری تسامح،
لوح  می‌نامند اين پرسش پيدا می‌شود كه دقيقاً دربارۀ چه چيزی حرف می‌زنيم. و وقتی با اطمينان می‌گوييم منشور حقوق بشر است، پرسشها و ترديدها بيشتر می‌شود كه منشور اساساً يعنی ‌چه، حقوق بشر چيست، چه زمانی مدوّن شد و چرا در هزارۀ سوم هنوز بر سر آن توافقی همگانی وجود ندارد. در وبلاگی به ”لوح كورش در تخت جمشيد“ باليده‌اند و نظردهنده‌ای به ”تيكه سنگ“ اشاره كرده‌ است.

در ايران، اشخاصی كه احتمالاً بابـِل را جايی ‌طرفهای بابـُل ِ خودمان می‌دانند زيرلبی حرف از پس‌ندادن استوانه زده‌اند و گفته‌اند حقاً مال ايران است. در واقعيت تاريخی، ايران ِ امروزی بخشی از قلمرو حكومتهای ميان بين‌النهرين تا ماوراء‌النهر و هند بود، نه برعكس. اگر در حد حرف بماند چندان مهم نيست اشخاص بدون اطلاع يا مشورت با اهل بخيه نظر بدهند، اما در جايی كه مجسمۀ برنزی را از پايۀ سيمانی جدا و سربه‌نيست می‌كنند، اگر ريختند اين تكه سفال را برداشتند بردند نابود كردند چه؟

صاحبان استوانه  می‌دانند با كی طرفند. در جامعه‌ای با مردمی بددل كه بی‌تأمل در حسن نيّت ديگران ترديد می‌كنند اما كمتر قادرند يا حوصله دارند دنبالۀ منطقی شك خويش را بگيرند و به تحقيق  و استدلال بپردازند، اين پرسش هم مطرح شده كه اصل است يا كپی. سال 1961 استوانه را حرارت دادند تا محكم شود، قدری ترميم كردند و روكش محافظ زدند (و نمونه‌های بيشتری برای ارسال به مراكز علمی و دانشگاهها ساختند). از اين رو، تشخيص جنس كار با نگاه، يا حتی لمس، برای بينندۀ غيرمتخصص آسان نيست. اما اگر تكه‌ای گـِل ‌پختۀ آسيب‌پذير را در قوطی بگذارند و به جايی پيش‌بينی‌ناپذير بفرستند بايد در صلاحيت آنها برای نگهداری ميراثهای فرهنگ بشر شك كرد.

درهرحال، در برابر تلقيات عجيب و تلـّون مزاج مردم ايران، ملاط شیء پشت شيشه واقعاً اهميتی ندارد. سال 50 همين قدر كه خواهر دوقلوی شاه نمونۀ استوانه را به سازمان ملل ‌برد كافی بود خلايق جدی نگيرند. امروز هم كه جدّی می‌گيرند سطحی و بازيگوشانه برخورد می‌كنند. مطبوعات ايران به درج خبر و لاف‌وگزاف هميشگی اكتفا كرده‌اند. شايد هم مطالبی به‌دردخور در اين باره در راه باشد.

در سايتها و وبلاگها وضع بهتر نيست. متن جعلی را تكرار می‌كنند و به همان اندازه كه مسلـّم می‌دانند نخستين اعلاميۀ حقوق بشر در ايران صادر شده باشد، بديهی می‌بينند كسانی بتوانند خطی مربوط به زبانی باستانی را بخوانند. ايرانیهای
نياكان‌ستا  حتی از هموطنانی كه متن را امانتدارانه به فارسی امروزی  برگردانده‌اند يادی نمی‌كنند. اين اغتشاش فكری به منزلت مردم ايران نمی‌افزايد.

محققی هلندی  كه متن استوانه و بسياری آثار باستانی اين سرزمين را عالمانه كاويده است تعهد می‌كند يك جعبه شكلات به كسی‌ بدهد كه بتواند پيدا كند متن جعلی را چه كسی سرهم كرد. اجرای اين وعده يعنی فرستادن هزاران جعبه شكلات  برای ايرانيانی ميهندوست كه بين بينواقعيت مستند و خيالات و جعليات فرق نمی‌گذارند.

بسياری ايرانيها از اينكه ميراث فرهنگی‌شان را با برچسب ”هنر اسلامی ِ آسيای ميانه“ به حراج بگذارند عميقاً می‌رنجند. حق هم دارند. گرچه چرخش اوضاع و انزوای‌ روزافزون ايران به سود رنجيده‌خاطران نيست، قدعلم‌كردن در برابر كم‌انصافی‌ها مؤثر هست اما وقت و نيرو می‌بَرَد.


فصلنامۀ ‌ سفر، شمارۀ بيست‌وپنجم.

بالای صفحه

... بیشتر