xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

يکشنبه ، 16 آبان 89

 

فرستنده : www.rudarru.net


عکس / صيد ماهي در محمود آباد



درخواست فوری برنامه نظارت برای آزادی نسرین ستوده

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر با ابراز نگرانی از وضعیت جسمی نسرین ستوده، ضمن محکوم کردن بازداشت خودسرانه و اذیت و آزارهای قضایی این وکیل دادگستری، این اقدامات را تنها به دلیل فعالیت های حقوق بشری وی عنوان نموده و از مقامات جمهوری اسلامی خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط وی گردید.

برنامه نظارت بر حمایت از مدافعان حقوق بشر، به عنوان برنامه ای مشترک از "فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر" و "سازمان جهانی مبارزه با شکنجه، ازسوی جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران مطلع شده که خانم نسرین ستوده، وکیل برجسته حقوق بشر و سرشناس در زمینه دفاع از نوجوانان محکوم به اعدام، زندانیان عقیدتی، فعالان حقوق بشر و کودکان قربانی آزارجنسی، به شکلی خودسرانه دستگیر و بازداشت شده است.

با توجه به اطلاعات به دست آمده، خانم نسرین ستوده روز ۹ آبان ۱۳۸۹ (۳۱ اکتبر ۲۰۱۰) در اعتراض به بازداشت خود و بدرفتاری در زمان حبس اش در زندان اوین اقدام به اعتصاب غذای خشک کرد.

خانم ستوده از تاریخ ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ (۴ سپتامبر ۲۰۱۰) در زندان بسر می برد و از آن تاریخ امکان ارتباط با وکیل مدافع خود را نداشته است. داشتن ملاقات با بستگان نیز برای او بسیار محدود بوده است.

در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۸۹ (۴ نوامبر ۲۰۱۰) دو فرزند کوچک او، ۳ ساله و ۱۱ ساله، و همچنین مادر و خواهرش امکان ملاقات با وی را برای اولین بار پیدا کردند و وضعیت سلامتی او را بسیار وخیم و نگران کننده گزارش کرده اند. براساس گزارش های به دست آمده، وزن او به شدت کاهش یافته، رنگ پوست اش تیره شده و حتی قوای لازم برای به آغوش کشیدن فرزندانش را نداشته. همسر خانم ستوده امکان ملاقات با او را نیافته است.

برنامه نظارت مراتب نگرانی عمیق خود را در مورد شرایط جسمانی خانم ستوده اعلام می دارد و از دولتمردان جمهوری اسلامی می خواهد که از انجام هرگونه مداوای پزشکی برای بهبود وضعیت او در زمان حبس اش دریغ نکنند.

برنامه نظارت همچنین حبس خودسرانه و اذیت و آزارهای قضایی را که در قبال او انجام شده به شدت محکوم می کند. به نظر می رسد که این اقدامات صرفاً به دلیل فعالیت های حقوق بشری وی صورت گرفته و به همین دلیل از دولتمردان جمهوری اسلامی می خواهد که هرچه سریعتر و بدون هیچگونه قید و شرطی او را آزاد کنند.

برنامه نظارت خاطرنشان می سازد که این پرونده نیز بخشی از موج دستگیری ها و اذیت و آزارهایی است که در قبال شماری از وکلای حقوق بشر ایرانی صورت گرفته است، از جمله آقای محمد اولیایی فر؛ اعضای کانون مدافعان حقوق بشر، آقای محمدعلی دادخواه، آقای عبدالفتاح سلطانی و آقای محمد سیف زاده. برنامه نظارت روز ۱۳ آبان ۱۳۸۹ (۴ نوامبر ۲۰۱۰) مورد آقای سیف زاده را به گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه استقلال وکلا و قضات ارجاع داد. آقای سیف زاده روز ۸ آبان ۱۳۸۹ (۳۰ اکتبر ۲۰۱۰) پس از برگزاری دادگاهی مملو از بی قاعدگی و اشتباه قضایی به ۹ سال زندان و ۱۰ سال ممنوعیت از انجام وکالت محکوم شد.

خانم ستوده در ۱۳ شهریور ۱۳۸۹ (۴ سپتامبر ۲۰۱۰) پس از دریافت احضاریه از سوی دفتر دادستان انقلاب به جرم "تبلیغ برضد نظام" و "تبانی و تجمع به هدف اغتشاش برضد امنیت ملی" به دادگاه زندان اوین فراخوانده شد. خانم ستوده پس از بازپرسی دستگیر شد. این درحالی بود که وکیل او امکان حضور در زمان بازپرسی را پیدا نکرده بود. براساس گزارش ها، خانم ستوده تا به امروز در زندان اوین زندانی بوده است.

او چند روز قبل از دستگیری به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گزارش داده بود که چگونه دولتمردان با وضع مالیات برای وکلا شرایط کاری را برای آنها محدود و دشوار می سازند. او مورد خانم شیرین عبادی را مثال زد که متحمل پرداخت صدها هزار دلار مالیات به دلیل دریافت جایزه صلح نوبل شده است.

دفتر و منزل خانم ستوده روز ۶ شهریور ۱۳۸۹ (۲۸ اوت ۲۰۱۰) از سوی عوامل وزارت اطلاعات تفتیش و دارایی های او ضبط گردید.

این برنامه همچنین از همگان می خواهد تا هر چه سریعتر دولتمردان جمهوری اسلامی را از درخواست های زیر باخبر سازید:

۱. تحت هر شرایطی، سلامت روحی و جسمانی خانم نسرین ستوده و دیگر مدافعان حقوق بشر در ایران را تضمین کنند.

۲. هرچه سریعتر و بدون هیچ گونه قید و شرطی او را آزاد کنند، زیرا حبس او کاملاً خودسرانه است و صرفاً به دلیل فعالیت های حقوق بشری وی صورت گرفته است.

۳. در این مدت، اطمینان دهند که او در زمان حبس از مداوای پزشکی لازم برای بهبودی بهره مند خواهد شد.

۴. به هرگونه اقدام تهدیدآمیز و آزاردهنده، ازجمله در سطوح قضایی، در قبال تمامی مدافعان حقوق بشر در ایران پایان دهند.

۵. به اعلامیه مدافعان حقوق بشر، تصویب شده در مجمع کل سازمان ملل در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۷۷ (۹ دسامبر ۱۹۹۸)، احترام گذاشته و آن را رعایت کنند.

به ویژه ماده اول آن که می گوید: "هر شخصی به صورت فردی یا گروهی این حق را دارد که در سطوح ملی و یا بین المللی اقدام به حمایت از حقوق بشر کند و آزادی های اصلی را تحقق بخشد"؛

و همچنین ماده ۵ بند سوم که می گوید: "هر شخصی این حق را دارد که به صورت فردی یا گروهی در سطح ملی و بین المللی... با سازمان های غیردولتی و بین دولتی تماس برقرار کند"؛

و همچنین ماه نهم که می گوید: "هر شخصی این حق را دارد که به صورت فردی یا گروهی، در دفاع از حقوق بشر و آزادی های اساسی با دیگران از لحاظ حرفه ای همکاری کند و به کمک رسانی و همفکری در این زمینه اقدام نماید"؛

و همچنین ماده ۱۲ بند دوم که می گوید: "دولت باید کلیه تدابیر لازم را انجام دهد تا حمایت فردی و گروهی همه کس در برابر خشونت، تهدید، تعقیب، اقدامات تلافی جویانه، فشار، تبعیض های منفی شخصی و یا قانونی و هرگونه اقدام مستبدانه دیگری که به دنبال اقدامات مشروع و قانونی این اشخاص براساس این اعلامیه انجام شده، توسط مراجع ذیصلاح تضمین گردد".

۶. به طور کلی، تحت هر شرایطی اطمینان دهند که حقوق بشر و آزادی های اساسی مطابق با عهدنامه های بین المللی حقوق بشر و موازین بین المللی که ایران نیز متعاهد آنهاست رعایت خواهند شد.

رونوشت:

• رهبر انقلاب اسلامی، جناب آیت الله سیدعلی خامنه ای

• ریاست جمهوری، جناب آقای محمود احمدی نژاد

• ریاست دادگستری، جناب آیت الله صادق لاریجانی

• وزیر امور خارجه، جناب آقای منوچهر متکی

• نمایندگی دائمی جمهوری اسلامی ایران در ژنو، سوئیس

• سفارت ایران در بروکسل، بلژیک

لطفاً رونوشت این نامه را به دیگر نمایندگان دیپلماتیک جمهوری اسلامی در دیگر کشورها نیز ارسال نمایید.

پاریس – ژنو، ۱۴ آبان ۱۳۸۹ (۵ نوامبر ۲۰۱۰)

لطفاً در پاسخ خود ما را از هرگونه اقدام انجام شده درخصوص این درخواست ها مطلع نمایید. برنامه نظارت، برنامه مشترکی است از "فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر و "سازمان جهانی مبارزه با شکنجه که به حمایت از مدافعان حقوق بشر اختصاص داشته و هدف اصلی آن، پشتیبانی همه جانبه از این افراد در زمان نیاز می باشد.

برنامه نظارت، همچنین برنده جایزه حقوق بشر در سال ۱۹۹۸ از کشور فرانسه است.

حکم زندان برای دو فعال ملی مذهبی در اهواز

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: طبق حکم صادره توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب اهواز مسعود لدنی و پروین کهزادی، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی به ترتیب به دو سال و شش ماه حبس تعزیری محکوم شده اند. طی این حکم، محکومیت پروین کهزادی همسر مسعود لدنی، به علت شرایط اجتماعی و دارای اولاد بودن وی به مدت دو سال به حالت تعلیق درآمد.

به گزارش کلمه در حکم دادگاه آقای لدنی متهم شده "به راه اندازی جمعیت توسعه سیاسی فرهنگی خوزستان بر پایه عدم اعتقاد به ولایت فقیه و جدایی دین از حکومت با خط مشی براندازی نرم" شده است.

خانم کهزادی نیز متهم شده است با علم به این موارد به عضویت این تشکل درآمده است. همچنین در این حکم صریح شده به علت شرایط اجتماعی و دارای اولاد بودن خانم کهزادی حکم ایشان به مدت دو سال به حالت تعلیق درآمده است. پروین کهزادی همسر مسعود لدنی بوده و از فعالان جنبش زنان است.

پیش از این نیز در آستانه ٢٢خرداد ۸۹ تعدادی از اعضای جمعیت توسعه سیاسی فرهنگی خوزستان توسط ستاد خبری اهواز احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند. جمعیت توسعه فرهنگی سیاسی استان خوزستان بیش از ده سال سابقه فعالیت در استان خوزستان دارد.

بازداشت دو شهروند کرد به اتهام همکاری با احزاب اپوزیسیون

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: دو شهروند کرد به نام های محمد مجید زاده و بهروز تناسبی از سوی نيروهای امنيتی بازداشت شدند. گفته می شود این دو شهروند به همکاری با یکی از احزاب اپوزیسیون متهم گردیده اند.

به گزارش آژانس خبری موکریان، مجید زاده که اهل سقز می باشد حدود یک هفته پیش بازداشت و تناسبی که اهل سنندج می باشد حدود سه ماه پیش دستگير و روانه بازداشتگاه شده اند.

همچنین یک شهروند بوکانی به نام خالد پوراحمد که به اتهام همکاری با احزاب مخالف چندی پیش توسط نیروهای امنیتی در این شهر بازداشت شده بود روز گذشته با قرار وثیقه 50 میلیون تومانی از زندان آزادشد.

بیانیه آغازین شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر

شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با انتشار بیانیه ای فعالیت خود را در دوره جدید آغاز کرد. این شورا خود را نه یک گروه با عقاید، جهت‌گیری‌ها و روش‌های خاص، بلکه نماینده تمامی طیف‌های دانشجویی می‌دانند.

به گزارش دانشجو نیوز، شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، میگویند که " بسیار خرسندیم که دانشجویان با صبر و استقامت و با امید و نیرو، به کمک و یاری اساتید بزرگوار، برای رشد و پیشرفت همه جانبه تلاش می‌کنند و در این راه نه تنها امید بخش هم‌دانشگاهیان خود هستند بلکه همانند قلبی تپنده، نور و امید به آینده بهتر را در رگهای جامعه جاری می‌سازند."

متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

با آغاز سال تحصیلی، اعضای جدید هیئت رئیسه شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران) فعالیت خود را در دورة جدید شروع کردند و بر اساس رسالتی که بر دوش دارند، همچون دوره‌های گذشته با تمام توان در پی دفاع از جایگاه و حقوق دانشجویان هستند. چه خوش بود اگر شور و شوق آغاز سال تحصیلی نو، با اخبار خوش و رفتارهای پسندیده و در شان پلی تکنیک تهران همراه می‌شد. اما چقدر تلخ است که برخی سوء مدیریت‌ها، دانشجویان را از راه رشد و پیشرفت باز می‌دارد. اما بسیار خرسندیم که دانشجویان با صبر و استقامت و با امید و نیرو، به کمک و یاری اساتید بزرگوار، برای رشد و پیشرفت همه جانبه تلاش می‌کنند و در این راه نه تنها امید بخش هم‌دانشگاهیان خود هستند بلکه همانند قلبی تپنده، نور و امید به آینده بهتر را در رگهای جامعه جاری می‌سازند و در این راه بصیرت و درایت زیادی به کار گرفته‌اند. بی گمان، یاری خداوند یکتا، در این میان، یاری‌گر پلی تکنیک بوده است و خواهد بود. ما به عنوان فراگیرترین تشکل دانشجویی دانشگاه و به نمایندگی از کلیه دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برای رشد و پیشرفت خود و دانشگاه پرافتخارمان، علیرغم تمام کم لطفی‌ها و سوء رفتارها و مشکلات، دست یاری به سوی مدیریت دانشگاه دراز می‌کنیم. و در راستای اهداف مندرج در آیین نامه شوراهای صنفی- مصوب وزرات علوم- و بندهای 2 و 3 آن موارد زیر را به عنوان نقدی منصفانه و مصلحانه مطرح می‌کنیم. امید است که مدیریت دانشگاه حسن نیت خود را با رفع این مشکلات نشان دهد:

۱- در آغاز سال تحصیلی، شاهد تشکیل گروه جدیدی در هر دانشکده بودیم. با توجه به عدم وجود انتخابات در انتخاب اعضای این گروه‌ها و انتخاب سلیقه‌ای و بدون معیار اعضای آنها، مشخص نیست مشروعیت این افراد برای استفاده از امکانات و بودجة دانشکده‌ها از چه طریق حاصل می‌شود. نکتة عجیب دیگر این است که در شرح فعالیت این گروه‌ها بصورت کاملاً واضحی موازی‌کاری با فعالیت‌های شوراهای صنفی و انجمن‌های علمی وجود دارد و تمامی فعالیت‌های صنفی، فرهنگی و علمی را در حوزة کاری خود می‌دانند. با توجه به اشکالات و ابهامات اساسی موجود در شکل و محتوا، این گروه جدید، شوراهای صنفی نگرانی شدید خود از هدر رفتن بودجه‌های دانشجویی، موازی کاری و تضعیف شدید گروه‌های منتخب و اصیل دانشجویی به خصوص شوراهای صنفی و انجمن‌های علمی اعلام می‌دارد.

۲- در جریان ثبت‌نام ورودی‌های 89 دانشگاه بر خلاف سال‌های گذشته اتفاق تلخی افتاد. طبق روال جاری دانشگاه در هر سال، هر دانشکده نمایندگان شورای صنفی و انجمن علمی دانشکده را برای انجام کارهای روز ثبت‌نام به دانشگاه معرفی می‌کردند، امسال نیز همین روند تکرار شد، اما در روز آخر با دخالت مستقیم بخشی از مجموعه ی مدیریت دانشگاه اسامی نمایندگان شوراهای صنفی و انجمن‌های علمی حذف و لیستی از اسامی افرادی خاص جایگزین شد و تأسف برانگیزتر اینکه در روز ثبت‌نام و در گردهمایی ورودی‌های جدید در آمفی تئاتر مرکزی صحبت‌هایی در جهت تضعیف شوراهای صنفی و انجمن‌های علمی بیان شد.

۳- با ادامة این روند معاونت دانشجویی دستور غیرقانونی دیگری به منظور جلوگیری از برگزاری مراسم معارفه برای ورودی‌های جدید توسط شوراهای صنفی و انجمن‌های علمی داد و بعد از آن از برگزاری هر مراسم و برنامه‌ای به بهانة معارفه بودن با انواع تهدیدها وارعاب‌های کاملاً خلاف عرف از تهدید شوراهای صنفی و انجمن‌های علمی گرفته تا تهدید ریاست دانشکده‌ها، جلوگیری به عمل آورد. این در حالی است که طبق قوانین دانشگاهی مصوب وزارت علوم و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، شوراهای صنفی به عنوان یک تشکل کاملاً قانونی دارای این حق می‌باشند که خود را به افراد تحت‌الحمایة خود یعنی دانشجویان واحد دانشگاهی مربوطه معرفی کنند.

۴- متاسفانه اخبار تلخی از برخورد معاونت محترم دانشگاه در مواجهه با برنامه‌های خودجوش و کوچک دانشجویی خارج از حیطه تشکل‌ها و کاملاً شخصی به گوش رسید که متاسفانه بر خلاف واقعیت به تشکل‌های دانشجویی به خصوص شوراهای صنفی نسبت داده‌ شده اند.ادبیات به کار گرفته شده و تهدیدات صورت گرفته اساسا در مواجهه با دانشجویان پذیرفتنی نیست.

۵- مطابق قانون، تعلیق یا توقف فعالیت‌های شوراهای صنفی کاملاً در حیطة وظایف هیئت نظارت دانشگاه است و این حق قابل انتقال به غیر نیست و این حکم تنها در صورتی قابل صدور است که حداقل سه بار تخلف قانونی در همان دوره جاری شورای صنفی مدنظر رخ داده باشد. معاونت دانشجویی به عنوان دبیر جلسات هیئت نظارت (و نه به عنوان عضو دارای حق رأی) متاسفانه قانون را به دقت رعایت نکرده‌است. با توجه به این مورد، تعلیق شورای صنفی دانشکده مهندسی پلیمر را غیرقانونی می‌دانیم، و از مدیریت دانشگاه می‌خواهیم، در تصمیمات خود دقت بیشتری کند. چراکه رفتار خارج از قانون اصلا شایسته محیط دانشگاهی به خصوص پلی تکنیک تهران نیست.

۶- از دیگر موارد مهم و تاسف‌بار می‌توان به عدم ارائه مجوز برای برگزاری کلاس‌های آموزش نرم‌افزارهای تخصصی در دانشکده‌ها، کارگاه‌های آموزشی، اردوهای علمی و یک روزه و ... اشاره کرد. نگرانی جدیدی که در سال جاری متوجه فضای دانشجویی پلی تکنیک شده است، فعالیت علمی فوق برنامه است، ما به هیچ عنوان تضعیف و کارشکنی در سر راه فعالیت های انجمن‌های علمی را به صلاح دانشگاه نمی‌دانیم.

۷- همچون سال‌های گذشته برخورد‌های سلیقه‌ای در مورد پوشش دانشجویان غیر اصولی است. امیدواریم این برخورد‌ها در چارچوب قوانین معینی برای عموم دانشجویان و عرف آکادمیک باشد، در غیر این صورت هیچ سودی فراهم نخواهد شد.

۸- مهمترین و اساسی‌ترین مشکل، درد همیشگی دانشجوست. گویی هیچ اراده‌ای برای حل این مشکل بزرگ و حیاتی وجود ندارد. ای کاش می‌شد، تلاش‌های مدیریت دانشگاه از جمله ریاست دانشگاه را در حل این معزل ارزیابی کرد. صبر و تحمل دانشجویان در برابر مشکلات خوابگاه‌ها و سلف‌های پلی تکنیک قابل قیاس نیست. علیرغم تمام پیگیری‌ها و تلاش‌های انجام شده در ادوار گذشته، باز هم امسال شاهد تکرار مشکلات و کوتاهی در امر خوابگاه‌ها بودیم، باز هم با از دست دادن فرصت تعطیلی تابستان، همزمان با آغاز ترم جدید، تعمیرات خوابگاه‌ها نیز شروع شد و باعث بوجود آمدن بدترین شرایط ممکن برای دانشجویان خوابگاهی شد بطوریکه در هفته اول ترم جدید دانشجویان موفق به اسکان مناسب نشدند. وجود مشکلات تأسیساتی فراوان در خوابگاه‌ها اعم از خرابی آسانسورها، خرابی سرویس‌های بهداشتی، نبود آب گرم یا سرد در بعضی خوابگاه و ... شرایط موجود در خوابگاه‌ها را بدتر نیز کردند. با وجود گذشتن دو تا سه سال از صدور حکم تخریب برای بعضی از خوابگاه‌ها، همچنان از این خوابگاه‌ها در شرایط بسیار نامطلوبی استفاده می‌شود. شروع به رنگ کردن بعضی دیگر از خوابگاه نیز باعث اسکان بسیار فشرده دانشجویان در این خوابگاه‌ها شد. مشکلات سلف‌های غذاخوری نیز با جابجایی به مکان جدید، دو چندان شد. کیفیت پائین غذا، کمبود غذا، کمبود فضا و تجهیزات در سلف دختران، تهویه بسیار نامناسب و ... نمونه‌ای از این مشکلات می‌باشند. اخبار حاکی از کاهش بودجه اداره امور تغذیه دانشگاه است. لذا ما به عنوان نمایندگان دانشجویان، از مدیریت دانشگاه می‌خواهیم در مورد بودجه‌ها مربوط به امور تغذیه و اسکان دانشجویان شفاف سازی کند و در صورت کاهش علت را به اطلاع کلیه دانشجویان برسانند.

۹- شورای صنفی برای بیان مشکلات فوق از آغاز به کار خود، تلاش زیادی برای برگزاری جلسه با معاون محترم دانشجویی دانشگاه، جناب آقای دکتر آرزو صرف کرد. ولی متاسفیم که به دلایل نامعلوم و برخلاف آیین‌نامه و دستورالعمل اجرایی شوراهای صنفی، این جلسه برگزار نشد. علیرغم این کم لطفی بزرگ دانشگاه، بازهم از مسئولین دانشگاه می‌خواهیم به همکاری دانشجویان جواب مثبت دهند، و با نمایندگان واقعی آنها به گفت‌وگو بنشینند.

در پایان اعلام می‌داریم اعضای شوراهای صنفی دانشکده‌ها و شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر خود را نه یک گروه با عقاید، جهت‌گیری‌ها و روش‌های خاص، بلکه نماینده تمامی طیف‌های دانشجویی می‌دانند و هیچ چیز را برای خود بالاتر از رأی همین دانشجویان فهیم نمی‌دانند. ما خود را مجری ارادة دانشجویان برای پیگیری و احقاق حقوق تضییع شدة آنان می‌دانیم و در این راه از هیچگونه تلاشی فروگذار نخواهیم کرد. امید است دانشجویان عزیز نیز به مانند گذشته همراه ما بوده و با حمایت‌های خود، راه را برای ما و برای دست یافتن به حقوق خود هموار نمایند و بار دیگر ثابت کنیم که حق ستاندنی‌ست.

و من الله توفیق
شوراهای صنفی دانشکده‌ها و شورای صنفی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)

نازنين خسروانی در فهرست زندانيان زندان اوين نيست»

رادیو فردا : خانواده نازنين خسروانی، روزنامه‌نگاری که چهارشنبه گذشته در تهران دستگير شده، هنوز از محل نگهداری او بی‌خبر هستند و طبق گفته مسوولان زندان اوين، نام او در ميان فهرست ثبت‌شده زندانيان اوين وجود ندارد.

اعظم افشاریان، مادر نازنين خسروانی، به راديو فردا گفته است: «اکنون چهار روز از بازداشت نازنين می‌گذرد و ما اصلا از او هيچ خبری نداريم.»

نازنين خسروانی صبح چهارشنبه ۱۲ آبان ماه بعد از تفتيش منزلش در تهران و ضبط، کامپيوتر و وسايل شخصی اش توسط ماموران امنيتی دستگير و به مکان نامعلومی منتقل شد.

اعظم افشاریان می‌گويد:«ما امروز صبح به دادسری اوين مراجعه کرديم، پس از اين که ما را به بخش‌های مختلف فرستادند، اعلام کردند چنين اسمی در اين ليست این زندان نيست و نازنين هم تاکنونی با ما تماس نداشته است.»

اعظم افشاریان اضافه کرده است: «ماموران هنگام بازداشت نازنين گفتند که درباره محل نگهداری او اطلاع می‌دهند، اما از آن زمان، يعنی صبح روز چهارشنبه تاکنون هيچ اطلاعی نداريم.»

نازنين خسروانی سابقه همکاری با روزنامه های نوروز، بهار، دوران امروز، کارگزاران، سرمايه و خبرگزاری آفتاب را در کارنامه خود دارد.

تفتيش مجدد

اعظم افشاریان می‌گويد ماموران امنيتی روز پنجشنبه نیز برای بار دوم منزلشان را مورد بازرسی قرار داده‌اند.

مادر نازنين خسروانی می‌گويد: «روز پنجشنبه غروب به اسم اين که از کلانتری آمده‌اند زنگ منزل را زدند ولی چون ظاهرشان غير عادی بود من در را باز نکردم تا مامور پليس ۱۱۰ آمد و با حضور اين مامور و کنترل حکم آنها ، آنگاه وارد خانه شدند. گفتند حکم داريم که خانه را بگرديم و دنبال يک لپ تاپ و کامپيوتر بودند. همه جا را گشتند و چيزی را پيدا نکردند.»

اعظم افشاریان می گويد نازنين طی هفت ماه گذشته هيچ گونه فعاليت مطبوعاتی نداشته است و ابراز اميدواری می‌کند هرچه زودتر فرزندش آزاد شود.

در جريان حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري ايران تعداد زيادی از روزنامه‌نگاران بازداشت شدند که برخی از آنان به زندان‌های بلندمدت محکوم شده‌اند.

ابوالفضل قدیانی خطاب به قاضی پرونده اش:احمدی نژاد دروغگو و ریاکار است

کلمه : دادگاه ابوالفضل قدیانی، عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی برگزار شد. این دادگاه به ریاست قاضی مقیسه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب برگزار شد .

به گزارش کلمه، در ابتدای برگزاری دادگاه وی به عدم برگزاری دادگاه علنی و حضور هیئت منصفه اعتراض کرد و از قاضی خواست قوانین را در جایی که اسمش را دادگاه گذاشته، رعایت کند .

این فعال سیاسی عدم برگزاری دادگاه علنی را نشانی از بی قانونی دستگاه قضایی دانست .

در ادامه دادگاه نیز قدیانی به وقوع تقلب در انتخابات ریاست جمهوری اشاره کرد و گفت : «کودتای انتخاباتی نشانه ای از زوال جمهوریت و اسلامیت نظام است که مردم ایران به آن رای دادند .

قدیانی همچنین در این دادگاه و در حضور قاضی مقیسه،رییس شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب « محمود احمدی نژاد ، رییس دولت دهم را ریاکار و دروغگو خواند و دلایل خود را در این باره به دادگاه توضیح داد .»

ادامه دادگاه ، این فعال سیاسی تبدیل به جدال لفظی میان او و قاضی مقیسه شد.

قدیانی گفته است که به زودی متن کامل دفاعیاتش را منتشر خواهد کرد .

قدیانی هفتم دی ماه سال گذشته طی مراجعه نیروهای اطلاعاتی به منزلش ، به اتهام توهین به رییس جمهور دستگیر و روانه زندان اوین شد.

آمار رسمی دولت از هفت ماه گذشته: واردات، دو برابر صادرات

مهر :آمار رسمی اعلام شده از سوی دولت در خصوص واردات و صادرات هفت ماه گذشته از سال ۸۹ نشان می‌دهد که ارزش واردات کشور در این مدت تقریبا دو برابر صادرات بوده است.

معاون وزیر اقتصاد دولت احمدی نژاد در این باره به مهر گفته است: در ۷ ماهه سال ۸۹، ۲۶ میلیون و ۹۶۸ هزار تن انواع کالا به ارزش ۳۴ میلیارد و ۴۸۶ میلیون دلار وارد شد که این میزان نسبت مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۴/۲۳ درصد و از حیث وزن ۶۱ صدم درصد افزایش داشت.

این در حالی است که به گفته این مقام دولتی، صادرات غیر نفتی در ۷ ماه مورد اشاره، به ۱۷ میلیارد و ۴۴۷ میلیون دلار رسیده است، یعنی چیزی در حدود نصف میزان واردات در همین دوره.

ناگفته نماند که این رقم صادرات نیز با احتساب میعانات گازی به دست آمده و بدون آن، میزان صادرات غیر نفتی در این مدت ۱۴ میلیارد و ۶۵۲ میلیون دلار بوده است.

جالب اینجاست که معاون وزیر اقتصاد، این حجم بالای واردات را که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۴/۲۳ درصد افزایش داشته، نشانه موفقیت دولت و شکست تحریم می‌داند.

وی در عین حال اذعان می‌کند که بیشترین میزان واردات از کشورهای کره شمالی، چین، ترکیه، آلمان و امارات متحده عربی صورت گرفته و افغانستان، هند، امارات متحده عربی، عراق و چین نیز عمده‌ترین خریداران کالاهای ایران در مدت یاد شده بوده‌اند.

اعتراض کارگران معادن شرق گلستان به تعویق ده ماهه حقوق خود

مهر : در ادامه روند عدم پرداخت حقوق کارگران کارخانجات و واحدهای تولیدی، کارگران معادن روستاهای رودبار و قشلاق مینودشت واقع در شرق گلستان عنوان می کنند که در ۱۰ ماه گذشته حقوقشان پرداخت نشده است.

به گزارش مهر، به اظهار برخی کارگران مسئولان این معادن بجای پرداخت حق الزحمه کارگران به سرمایه گذاری در بخشهای غیر از هدف اولیه در جاهای دیگر پرداخته اند.

این درحالی است که مسئولان صنایع و معادن گلستان از این قضیه اظهار بی اطلاعی می کنند.

همچنین برخی کارگران زغال سنگ البرز شرقی در هفته های اخیر چند روز به دلیل پرداخت نشدن حقوق ماه های گذشته، سرکارشان حاضر نشدند.

پرداخت نشدن حقوق کارگران معادن شرق گلستان درحالی است که برخی مسئولان مرتبط نظیر متولیان صنایع و معادن نیز از این قضیه ابراز بی اطلاعی می کنند.

علاوه بر این کار در معدن با مشکلات مخاطرات زیادی رو به رو است و پرداخت نشدن حقوق خستگی را بر تن کارگران محروم نشانده است.

گلستان ۲۱ معدن فعال دارد و در نیمه نخست سال جاری بیش از ۱۷۹ هزار تن مواد معدنی استخراج شده است که بیشتر آن مربوط به زغال سنگ بوده است.

محرومیت های جنسی پسران، بازار زنان خیابانی را گرم کرده است

دکتر امان قرایی استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار شفاف با اشاره به افزایش زنان خیابانی در جامعه گفت: افزایش زنان خیابانی عوامل متعددی دارد و از یک سو می توان به بالا رفتن خط فقر و تامین مایحتاج زندگی، بالا رفتن طلاق و بی سر و سامانی، بحران معنویت و کمرنگ شدن هنجارهای دینی و باورهای مدنی و معنوی و از سوی دیگر داغ بودن بازار کسب و کار زنان خیابانی است.
وی ادامه داد: به دلیل محرومیت های جنسی که برای پسران وجود دارد بازار زنان خیابانی مهیاتر است و در کل تامین نیاز جنسی در پسران و نیاز زنان به مایحتاج زندگی سبب افزایش زنان خیابانی شده است.
آسیب شناس اجتماعی به افزایش طلاق و کاهش ازدواج در کشور اشاره کرد و اظهار داشت : چنانچه ازدواج بالا نرود و تشکیل خانواده صورت نگیرد و طلاق همچنان افزایش پیدا کند و زنان بی سرپرست در جامعه افزایش یابند به تبع این مسایل افزایش زنان خیابانی را به دنبال خواهد داشت.
قرایی با بیان اینکه برخورد قانونی و امنیتی جهت بازگردانند زنان خیابانی به زندگی طبیعی موثر نیست تصریح کرد: نمی توان با زنان خیابانی برخورد قانونی کرد و زمانی که زنی نمی تواند مایحتاج زندگی اش را تامین کند تنها کالای او همین است.
وی یاد آور شد: زمانی که تورم بالا می رود و وضع اقتصادی بد می شود و سرپرستی برای زنان وجود ندارد چه کار باید کرد؟ قانون یا نیروی انتظامی کار نمی توانند کند و نیروی انتظامی در این خصوص اعلام کرده که ما می توانیم ۀنها را جمع کنیم اما جایی برای آن ها نداریم.
کارشناس مسایل اجتماعی با بیان اینکه فقر و فحشا رابطه متقابلی با هم دارند تاکید کرد: فحشا از ابتدای تاریخ به دلیل تامین مالی بوده است و زنان به دلیل درماندگی، طلاق، بی سرپرستی و وجود بازار کار به این کار روی می آورند و اینچنین فحشا بالا می رود.
قرایی خاطرنشان کرد: خود فروشی آزار جنسی است و هیج زنی راضی نیست فاحشه شود اما به دلیل نیاز و تامین مایحتاج خود به این کار روی می آورند.
وی با تاکید بر اینکه چون جامعه شرایط را مساعد کرده زنان خیابانی زیاد می شوند اظهار داشت: در جامعه با افزایش فقر و بیکاری و بی کسی و بی سرپرستی،زنان حیابانی افزایش پیدا می کنند و جامعه اینگونه شرایط را جهت افزایش زنان خیابانی مساعد کرده است.
استاد جامعه شناسی با بیان اینکه سن فحشا پایین آمده است گفت: سن فحشا در کشور از ۱۲ سالگی به بعد است و سن فحشا ۱۰ سال پایین آمده است در صورتی که پیش از این سن زنان خیابانی ۱۸_۳۰ سال بود اما در حال حاضر میانگین و متوسط این سن به ۱۸ سال رسیده است.
قرایی در ادامه تصریح کرد: محرومیت های جنسی و دختران فراری( که به دلیل بد سرپرستی و رفتار نادرست خانواده مخصوصا پدر که بیش از ۵۰ درصد در فرار دختران موثر است)فقر و آرزو های مادی و همچنین بحران معنویت و ارزش ها و هنجار های دینی در گرایش زنان به فحشا و کاهش سن زنان خیابانی موثر است.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون علل گرایش دانشجویان به فحشا خاطرنشان کرد: دانشجویان به دلیل تامین نیاز های اقتصادی و مخارج دانشگاه و زندگی و به دلیل اینکه برخی از این خانواده های دانشجویان شهرستانی توان مالی ندارند و همچین به دلیل بحران معنویت به این کار روی می آورند.

اگر قرار باشد عفو بخواهم، باید از مردم ایران عفو بخواهم

دانشجونیوز: محمد نوری‌‌زاد، نویسنده و فیلم‌ساز زندانی که به دلیل نگارش چندین نامه انتقادی به رهبر جمهوری اسلامی در زندان به سر می‌برد، در نامه‌ای از زندان، اشاره به درخواست زندانبانان از زندانی‌ها مبنی بر نوشتن “عفونامه” کرده است.

وی در بخشی از این نامه مینویسد: "ای همه ایرانیان، از این که به اسم دین، از دیوار اعتماد شما بالا رفتم، بالا رفتیم، و به اسم دین، ذخایر شما را به باد دادم، به باد دادیم، و به اسم دین، موجبات نفرت شما را از دین فراهم کردم، فراهم کردیم، از شما پوزش می طلبم. من این نوشته را از دو قدمی مرگ برای شما می نویسم. مرگی که فراتر از تمایل من، مرا تعقیب می کند."

به گزارش سایت رسمی محمد نوری زاد، متن کامل این نامه به شرح زیر است:

در بند ۳۵۰ زندان اوین که بودم، هر روز، نگاهم ازچهره ای به چهره ای دیگر می لغزید. از یک استاد کارآمد دانشگاه به یک دانشجوی برتر دانشگاه. از یک پیر شریف و هوشمند به جوانی نابغه و دردمند. در بند ۳۵۰ زندان اوین، این نگاه ها بود که در هم می پیچید و با هم سخن می گفت و این سکوت بود که با همان نگاه های پر معنا به زانو در می آمد. عجب روزگاری است این روزها ! آن که در زندان است، فورانی از خوبی ها با اوست ، و آن که زندان بان است، چاره ای جز شرمساری ندارد. و چه پیچاپیچی است در ۳۵۰٫ رقص شایستگی ها، و رقص شرمساری ها ! و این تاریخ است که شرمساران این روزگار ما را در هیبت طلبکاران و مدعیان و اسلحه به دستان، به سینه خود الصاق می کند. من می پرسم: راستی، ما را فردایی نیز هست!نیست؟ تو بگو: چه باک! اسلحه ای که امروز در دست من است، فردا نیز خواهد بود. و من، از همین سکوت سلول خود فریاد می زنم: ای من فدای آنانی که اگر چشمشان نمی بیند، گوششان، صدای گامهای اضمحلال را می شنود.

در بند ۳۵۰ زندان اوین، حدودا یکصد و پنجاه نفر زندانی سیاسی، نشسته اند و روز ها را از پی هم به سیخ می کشند. من معتقدم بر شانه هر یک ساعت از عمر اینان، غرامت سنگینی حمل می شود. باز پرداخت این غرامت های بیشمار، خواه ناخواه، به عرصه انسانی مردمان ایران، و به ساحت پروردگاری خدای متعال ارجاع داده می شود. این روزها، زندانبانان بند ۳۵۰، با تلسکوپ های فعال و سراسیمه خود، چشم به راه یک یا چند تقاضا نامه اند که درآنها چیزی به اسم «عفو» و لابد با چاشنی «رأفت اسلامی»، گنجانده شده باشد. من با اطمینان می گویم: به دلیل همان غرامت های سرگردان، چشم انتظاری زندانبانان ما، راه به جایی نخواهد برد. چرا که در بند ۳۵۰، یک برگ تقاضا نامه عفو، ۳۵۰ میلیون، نه، ۳۵۰ میلیارد، و ای بسا بیشتر ارزش دارد اما چرا هیچ زندانی سیاسی دست به قلم نمی شود؟ من معتقدم ملات خوشبختی بشر، چیزی جزعقل نیست. ملاتی که_ شرمنده ام _ در کانون حاکمیت ما، کمتر به کار گرفته می شود. ای عجب، حاکمان ما در یک قدمی خوشبختی ایستاده اند و بر سر خویش می زنند.آیا یک نفر از یکصد و پنجاه نفر زندانیان بند ۳۵۰، روی برگه ای خواهد نوشت: العفو، مرا ببخشیایید؟
این روزها، زندانبانان بند ۳۵۰، با تلسکوپ های فعال و سراسیمه خود، چشم به راه یک یا چند تقاضا نامه اند که درآنها چیزی به اسم «عفو» و لابد با چاشنی «رأفت اسلامی»، گنجانده شده باشد. من با اطمینان می گویم: به دلیل همان غرامت های سرگردان، چشم انتظاری زندانبانان ما، راه به جایی نخواهد برد.

من که این استعداد را در آن یکصد و پنجاه نفر ندیدم! هرگز !!!

در بند ۳۵۰ زندان اوین، یکصدو پنجاه جوان و پیر به جرم اقدام علیه امنیت ملی، زندانی اند. من با اطمینان و از سر صدق می گویم که امنیت ملی ما در جاهای دیگر و توسط کسان دیگرآسیب دیده و می بیند. این افراد را می توان در کنار آقای احمدی نژاد و هم با خود ایشان دید، و هم در مجلس سست، و هم در دستگاه قضایی که چیزی به اسم شوخی را در قامت قضاوت به مردم قالب می کند.

به این می اندیشم که اژده های موجود در اسطوره های کهن آریایی، که سه کله و سه پوزه و شش چشم دارد، اکنون سر برآورده است. نه از صف اشقیا، که از صف دوست و نه از باب استعاره ای که راه به طعنه و مطایبه می برد. بلکه در حوزه حقیقتی مطلوب. این اژده ها، بر خلاف نام نامبارکش و صورت هیولاگونش، این بار چهره ای خواستنی دارد. با هر سری که از او_به تیغ جفا_ می برند و قطع می کنند، سری دیگر، و سرهایی دیگر می روید و بر می آید. این اژده ها، چه می تواند باشد جز قلم؟و جز حق؟ و معصومیت تاریخی به تاراج رفته ایرانیان؟ این اژده ها، مردی است، مردانگی است. و : خون های به ناحق ریخته شده مردمان ایران این روزگار.
«شمع» از دیربازتاریخ، در دسترس بشر بوده است. یک وسیله کمک آموزشی مدام. چیزی که در سکوت مستمر خود، با انسان ها سخن می گفته است. این که : نور بیفشان، گرچه به نابودی خودت بیانجامد. و باز اینکه : نورافشاندن و راه نمایاندن، به آب شدن منجر می شود.

من در بند ۳۵۰، یکصد و پنجاه مشعل دیدم. مشعل های مشتعل. مشعل هایی که شب و روز می سوزنند و آب می شوند و راه تاریخی ما را نشان ما می دهند. مشعل هایی که به هر کجای تاریخ اسطورگی سرزمین ما می تابند و گنجینه ای ازخردمندی ها و هوشمندی ها برمی آورند. که اگر مارهای شانه ضحاک، نشان از حرص و آز او دارند، مغز جوانان ایرانی_که به تغزیه ماران شانه ضحاک برده می شدند_ حکایت از به تخت نشینی آز، به جای خرد دارد. امروز اما،این اسطورگی، دوباره سر برآورده و جان گرفته و به دگردیسی بایسته خویش پای نهاده است. و آن، برآمدن از دل مرگ، و شکفتن از پهنه ی پژمردگی، و درخشیدن از متن تاریکی، و جوشش از وادی بهشت، و بر فرازآمدن از قعرعمق، و پایداری و پیروزی از خیمره شکست های ظاهری است. و چه چشم اندازی است : رقص پیروزی.
و اما من از همین زندان اوین، و شب ها و روزهای بلاتکلیفی اش می خواهم تقاضای عفو کنم. با این حیرت، که زندانبانان، برگه ی تقاضانامه ی مرا به هیچ نیز نمی خرند.
چرا که مخاطب این تقاضانامه من، آنان نیستند،بلکه شما مردمید. معتقدم هیچ شرمی نافذتر و برنده تر از شرم پوزش نیست. همه شما یک سو، و من، یک سو. شما پرخاشگر، ومن، سر به زیر و خاموش. شما طلبکار و مدعی، و من مقروض و بی کس. شما دور تا دور، و من در میانه. عجب عرصه ای!رقصی چنین میانه میدانم آرزوست. رقص پوزش!

گزیده ای از متن تقاضانامه عفو من. تقاضانامه عفو ما:

ای همه ایرانیان، از این که امروزه در جهان، آوازه نیکی با شما نیست، شرمنده ام. شرمنده ایم. مرا و ما را ببخشایید. از این که من، ما، زندگی شما را با ریا و تزویر و دروغ و بی عدالتی آلوده ام، آلوده ایم، شرمگینم، شرمگینیم. مرا، و ما را عفو کنید. العفو. العفو. العفو. ای همه ایرانیان، از این که به اسم دین، از دیوار اعتماد شما بالا رفتم، بالا رفتیم، و به اسم دین، ذخایر شما را به باد دادم، به باد دادیم، و به اسم دین، موجبات نفرت شما را از دین فراهم کردم، فراهم کردیم، از شما پوزش می طلبم. من این نوشته را از دو قدمی مرگ برای شما می نویسم. مرگی که فراتر از تمایل من، مرا تعقیب می کند. از اینکه من، ما، جلوی چشم جهان عقل، با شما بی عقلی کردیم، پشیمانیم. مرگ برای ما، و زندگی برای شما. رقص مرگ برای من، برای ما، و رقص زندگی برای شما. دنیا و آینده به کامتان.

مسكن گران مى شود

افزايش كار مزد معاملات ؛
مسكن گران مى شود

روزنامه ابرار: معاون وزير مسكن و شهرسازى با اعلام اينكه مشاوران املاك سود انتظارى مناسبى را به دست مى آورند، گفت: افزايش نرخ كارمزد معاملات مسكن منجر به افزايش قيمت مسكن مى شود. ابوالفضل صومعلو درباره افزايش نرخ كارمزد معاملات مسكن به ۲ درصد گفت: ساماندهى نرخ كارمزد معاملات مسكن و نظارت لازم براى جلوگيرى از نرخهاى سليقه اى مورد تاييد وزارت مسكن وشهرسازى است اما اين وزارتخانه با افزايش نرخ به ۲ درصد موافق نيست. وى افزود: افزايش اين نرخ، هزينه اى را در نهايت به بخش مسكن كه خريداران و فروشندگان هستند، انتقال مى دهد و منجر به تاثيرپذيرى قيمتها بدون هيچگونه كاركرد مثبت بر فعاليت توليدى بخش مسكن مى شود. معاون وزير مسكن و شهرسازى تصريح كرد: هرچند در نگاه اول تاثير مستقيم افزايش كارمزد مشاوران املاك قابل توجه به نظر نمى رسد، اما كارمزد مزبور بايد با توجه به شرايط خاص اقتصادى، اجتماعى هر كشور و همچنين كاركرد مشاورين املاك در كشور مربوطه تعيين شود. صومعلو بابيان اينكه تعداد مشاورين املاك در كشور ما بيشتر از نرم جهانى است، گفت: اين صنف با نرخهاى موجود نيز سود انتظارى مناسبى به دست مى آورد و هرگونه افزايش در نرخ كارمزد منجر به رشد بيشتر مشاوران املاك در كشور مى شود.
وى خاطر نشان كرد: با توجه به قابليت تحريك بالاى اين تقاضا در كشور، تاثيرات غير مستقيم افزايش نرخ كارمزد معاملات مسكن قابل توجه خواهد بود چون با افزايش نرخ، ضمن بالا رفتن انگيزه مشاورين املاك براى معاملات مسكن، برتقاضاى سوداگرانه بخش افزوده مى شود. به گزارش مهر ، معاون امورساختمان و مسكن وزارت مسكن وشهرسازى در خصوص پيشنهاد وزارت مسكن و شهرسازى براى ساماندهى اين موضوع گفت: ساماندهى و تعيين نرخ كارمزد مشاورين املاك به معناى يكسان سازى اين نرخ نيست و پيشنهاد مى شود كارشناسانى از وزارت بازرگانى وزارت مسكن وشهرسازى واتحاديه مشاورين املاك با ارزيابى ابعاد مختلف موضوع و هم افزايى در اين خصوص به نتيجه درستى برسند. اتحاديه كشورى مشاوران املاك اخيرا در پيشنهادى به وزارت بازرگانى افزايش نرخ كارمزد املاك از معاملات مسكن از ۰‎/۵ درصد فعلى به دو درصد را خواستار شده است.

سوختن 5 سرنشین خودرو بر اثر تصادف در کردستان

آژانس خبری موکریان
سرویس اجتماعی

شب گذشته براثر برخورد شديد سواري پژو با يك دستگاه كاميون ده تن كه از بوكان به سوي سقز در حال حركت بود،، پنج سرنشين خودرو پژو پارس بعد از تصادف و آتش گرفتن خودرو در ميان شعله هاي آتش سوختند

به گفته منابع آگاه ، این حادثه رانندگی که در جاده بوکان – سقز روی داد موجب واژگون شدن كاميون و شكستگي دست و پاي يكي از سرنشينان آن شد.

کارشناسان علت اين حادثه را تخطي از سرعت مجازتوسط سواري پژو و انحراف به چپ آن اعلام نموده اند.

گفتنی است اين تصادف باعث به وجود آمدن ترافيك در دو طرف جاده شد و به مدت 4 ساعت صدها خودرو در ترافيك ده كيلومتري گرفتار شدند.

ديپلمه‌ها 156هزار، دكترها 261هزار تومان در ماه

آموزش‌و‌پرورش حقوق نيروهاي حق‌التدريس را اعلام كرد:
ديپلمه‌ها 156هزار، دكترها 261هزار تومان در ماه

معاونت برنامه‌ریزی و توسعه مدیریت وزارت آموزش و پرورش با ارسال بخش‌نامه‌ای جزئیات نحوه پرداخت حق‌الزحمه حق‌التدریس ساعتی نيروهاي حق‌التدريس آزاد و آموزشياران نبمه وقت نهضت سوادآموزي را اعلام كردكه بر اين اساس كمترين ميزان حقوق مربوط به نيروهاي ديپلمه با 156 هزار تومان و بيشترين ميزان حقوق مربوط به نيروهاي دكترا با 261 هزار تومان در ماه است.

به گزارش ایلنا، در این بخش‌نامه که به تمامی سازمان‌ها و مراکزآموزشی سراسر کشور ابلاغ شده است، جزئیات نحوه پرداخت حق‌الزحمه نیروهای حق‌التدریس اعلام شده است.

در ابن بخش نامه آمده است: "پيرو دستور العمل شماره 710.35-88/9/30 و با توجه به افزايش ضريب حقوق كاركنان موضوع بخشنامه شماره 20710-19/389 نرخ حق التدريس ساعتي آزاد و آموزشياران نيمه وقت نهضت سواد آموزي از تاريخ اول فروردين 89 به شرح ذيل قابل پرداخت است و نرخ حق‌التدريس براي نيروهاي حق‌التدريس براي نيروهاي تمام وقت و غير تمام وقت داراي مدرك تحصيلي كمتر از ديپلم به ترتيب 25058ريال و 23532 ريال تعيين مي‌گردد."

بر اساس این بخشنامه حق‌التدریس ساعتی نيروهاي حق‌التدريس آزاد و آموزشياران نبمه وقت نهضت سوادآموزي با رعایت مقررات مربوطه حداکثر تا 60 ساعت در ماه به شرح زیر محاسبه می‌شود:

" مجموع امتیازات شغلی و شاغل ضرب‌در ضریب ریالی سال تقسیم بر 100 مساوی است با مبلغ هر ساعت حق‌التدریس" براساس اين گزارش نرخ هر ساعت حق‌التدریس برای نیروهای با مدرک دیپلم 26012(دو هزار و ششصد تومان)، فوق دیپلم 30400(سه هزار و چهل تومان)، لیسانس 34344(سه هزار و چهارصدو سي تومان)، فوق لیسانس 38923 (سه هزارو هشتصدونود تومان)و دکترا 43502(چهار هزاروسيصد‌وپنجاه تومان) هزار است.

با محاسبه‌ي ساده بر اساس دستورالعمل بالا می‌توان دریافت که ميزان حقوق دریافتی نیروهای حق‌التدریس به ترتيب مربوط به نیروهای دیپلمه با 156 هزار تومان، فوق ديپلم با 182 هزار تومان، ليسانس با 206 هزار تومان، فوق ليسانس 233 هزار تومان و دكتري 261 هزار تومان است.

همچنين اين در حالي كه اين ميزان حقوق بر اساس 60 ساعت فعاليت در ماه محاسبه شده است، كه در واقع به اكثر نيروهاي حق‌التدريس در مدارس 60 ساعت كار در كلاس در ماه تعلق نمي‌گيرد.

۷ درصد توليد ناخالص داخلى كشور را تصادفات از بين مى برد

روزنامه ابرار اقتصادی: رئيس كل بيمه مركزى، علت اصلى عدم رضايتمندى مردم از خدمات بيمه اى را، عوامل خارج از صنعت بيمه توصيف كرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رسانى صنعت بيمه، فرشباف ماهريان در اين باره گفت: علت اصلى نارضايتى ها، عدم كاهش تصادفات و مصدومان است زيرا حمايت از حقوق بيمه گذاران و جلب نظر آنها يكى از وظايف اصلى بيمه مركزى است كه با دقت و به طور مداوم انجام مى شود ولى ميزان خسارت ها پايين نيامده است.
وى افزود: شركت هاى بيمه براى جبران خسارت منبعى جز حق بيمه دريافتى از مردم ندارند و با اين وصف، عوارض خاصى را به وزارت بهداشت و درمان و نيروى انتظامى پرداخت مى كنند تا حوادث و تصادفات و خسارت هاى ناشى از آن كاهش يابد.
فرشباف ماهريان خاطرنشان كرد: در بحث بيمه شخص ثالث كه دولت تعرفه ها را تعيين مى كند، تعرفه ها بر اساس مصالح اجتماعى تعيين مى شود و به بازار اقتصادى توجه نمى شود.
وى با بيان اين كه رشته شخص ثالث صددرصد زيان ده است ياداور شد: آمار سالانه تصادفات كشور حاكى از ۲۳ هزار كشته، ۲۸۰ هزار مصدوم است و با وجود همه تلاش ها در ۲ سال گذشته اين آمار تغيير قابل توجهى نداشته است.رئيس شوراى عالى بيمه تاكيد كرد: خسارات ناشى از تصادفات، ۷ درصد توليد ناخالص داخل كشور را از بين مى برد و خسارت ها به حدى است كه مى توان آن را با آثار ناشى از جنگ مقايسه كرد. فرشباف ماهريان با اشاره به ضعف هاى موجود در فرهنگ بيمه، اظهار داشت: هم اكنون ۱۵ درصد خودروهاى سوارى و بيش از ۵۰ درصد موتور سيكلت ها فاقد بيمه نامه هستند و اين در حالى است كه براى تشويق مردم، حق بيمه موتور سيكلت ۴۰ درصد كاهش يافته است.

صعود طلا به تهران رسيد

دنياي‌اقتصاد- همان‌گونه كه «دنياي‌اقتصاد» پيش‌بيني كرده بود ديروز صعود تاريخي طلا در بازار جهاني به بازار تهران رسيد و سكه طرح جديد با بيش از 8 هزار تومان افزايش با نرخ 346 هزار تومان به فروش رفت. اين صعود پس از آن رخ‌داد كه در پايان معاملات هفتگي بازار جهاني، نرخ هر اونس طلا در مرز 1400 دلار بسته شد كه ركوردي تاريخي و بي‌سابقه در اين بازار محسوب مي‌شود. صعود تاريخي بازار جهاني طلا پس از انتشار خبر طرح جديد فدرال رزرو براي تزريق 600 ميليارد دلار پول به اقتصاد آمريكا اتفاق افتاد.

سکه 8 هزار تومان گران شد
مسعود رضا طاهری- قیمت سکه 8 هزار تومان افزایش یافت. به دنبال افزایش قیمت جهانی طلا تا سطح 1395 دلار، قیمت سکه بهار آزادی با 8 هزار تومان افزایش به نرخ 346 هزار تومان فروخته شد.
بهای هر قطعه سکه طرح قدیم نیز6 هزار تومان گران شد و 366 هزار تومان به خریداران آن عرضه شد. نیم سکه و ربع سکه هم در بازار روز گذشته با افزایش 3 هزار تومان و 2 هزار تومان به ترتیب 174 هزار تومان و 88 هزار تومان فروخته شدند.
بازار ارز دیروز تغییر چندانی را در قیمت‌ها به خود ندید. البته قیمت یورو دولتی با 5 تومان افزایش به نرخ 1470 تومان در صرافی‌ها عرضه شد، اما یورو آزاد کماکان 1500 تومان است.دلار دولتی نیز به نرخ 1045 تومان و دلار آزاد به نرخ 1070 تومان در بین دلالان دست به دست مي‌شود.
قیمت جهانی هر اونس طلا دیروز در پایان معاملات هفتگی پس از کسب رکورد تاریخی 20/1398 دلار در سطح 1/1394 دلار بسته شد.تصویب تزریق 600 میلیارد دلار به اقتصاد در بانک مرکزی آمریکا هیجان جدیدی به بازار‌های مالی و پولی وارد کرده است .دلار تا 42/1 به ازای هر یورو تضعیف شده بود که بیشترین حد طی چند ماهه اخیر بوده است. البته یورو و پوند هر دو مجددا در مقابل دلار تا حدودی تضعیف شده‌است. در عین حال برخی از تحلیل گران از ناکارآمد بودن تصمیم فدرال رزرو سخن گفته‌اند و برخی نیز رقم 600 میلیارد دلار را در مقایسه با رقم 2/1 تریلیون دلاری بار قبل ناکافی می‌دانند. برخی نیز از احتمال افزایش تورم سخن گفته‌اند. .بازگشایی مجدد بازار‌ها از روز دوشنبه تحلیل‌های بهتری برای مدیریت هیجان وارد آمده از این طریق به دست خواهد داد.

تعطيلی 80 درصد کارگاه های نساجی و کفش اصفهان

روزنامه قدس: ارزاني و مشتري پسندي کفش و منسوجاتي که قاچاقچيان به اصفهان مي آورند، با سابقه ترين کارگاه ها و صنايع استان اصفهان را به تعطيلي کشانده است.

اقتصاد ايران که در آستانه يک جراحي بزرگ است، از داد و ستدهاي پنهان و قاچاق با حجم حدود 20 ميليارد دلار رنج مي برد. ميزان قاچاق يا اقتصاد زيرزميني که به گفته معاون برنامه ريزي و اموراقتصادي وزارت بازرگاني در سالهاي اخير با افزايش همراه بوده ، تاکنون 30 درصد توليد داخلي را تعطيل کرده، اما اقدامات انجام شده براي مقابله با آن راه به جايي نبرده است .

محمود دودانگه مهمترين و مؤثرترين راهکار براي مقابله با پديده قاچاق را کنترل دقيق مبادي ورود و خروج کالا مي داند و مي گويد وزارت بازرگاني براي رسيدن به اين هدف در يکي از محورهاي هفت گانه طرح تحول اقتصادي، اصلاح نظام توزيع کالا و خدمات را مد نظر قرار داده است .

خسارتهاي اصفهان بيشتر است

اما محمدرضا جان نثاري دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان بر اين باور است که ضربه اي که پديده قاچاق به صنايع و توليدکنندگان اصفهاني وارد کرده در برخي زمينه ها همچون نساجي و کفش بيشتر است.
وي با اشاره به وجود 35 درصد کارخانجات نساجي کشور در اصفهان، مي گويد: در حال حاضر اين صنعت با مشکلات جدي و پيچيده اي رو به رو شده که يکي از دلايل مهم آن قاچاق مي باشد.
به گفته جان نثاري، دومين ضربه بزرگ و اصلي قاچاق به کارگاه هاي بومي اصفهان، مربوط به توليد کنندگان کفش است و چون توليد اين دو کالا در اصفهان بيشتر بوده ، آسيب ها و خساراتهاي قاچاق هم بيشتر خودنمايي کرده است.

مشکل فرهنگي است، نه اقتصادي

دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان، لباس و پوشاک ، کفش ، تلفن همراه ، برنج ، لوازم آرايشي و بهداشتي ، مشروبات الکلي و دستگاه هاي دريافت کننده ماهواره را مهمترين کالاهاي قاچاق کشف شده معرفي کرد و ادامه داد: در سه ماهه نخست امسال 81 هزار و 97 پرونده قاچاق لوازم آرايشي و بهداشتي تشکيل شده و بر همين اساس مبارزه با کالاهاي قاچاق در حوزه آرايشي و بهداشتي در اولويت کميسيون قرار گرفته است.
وي اظهار مي دارد: با وجود برخوردها ، کالاهاي قاچاق به وفور در بازار خريد و فروش و يافت مي شود؛ چون منابع اصلي مبارزه با قاچاق فرهنگ جامعه است، نه اقتصاد!

جان نثاري مي گويد: فرودگاه، مرزهاي زميني، ارتباطات گوناگوني مانند پست و شرکتهاي باربري همه و همه تحت کنترل و نظارت هستند، اما با وجود اين راه هاي فرعي فراواني نيز وجود دارد که کنترل آنها هيچ جاي دنيا ممکن نيست.

انتقال کالاهاي قاچاق از استاني به استان ديگر

دبير کميسيون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان با بيان اينکه بيشترين کشفيات قاچاق را کالاهاي بي کيفيت تشکيل مي دهند، ادامه مي دهد: اصفهان به عنوان راه گذر شمال به جنوب کشور شناخته مي شود، جمعيت 4/5 ميليوني استان نيز بازار مناسبي براي مصرف کالاهاي قاچاق فراهم کرده و علاوه بر آن قيمت پايين محصولات قاچاق باعث شده بازار مناسبي براي خريد بخش کم درآمد جامعه ايجاد شود.
وي، کاهش درآمدهاي دولتي ، پيامدهاي شديد و تخريب کننده اقتصاد و فرهنگ را از جمله مهمترين خسارتهايي دانست که قاچاق کالا به دنبال داشته است و مي افزايد: براي توقف اين خسارتها لازم است عزم ملي را تقويت کرده و همه مردم و دستگاههاي دولتي بدانند مصرف اين نوع کالاها چه ضربه اي به توليد داخل و اشتغال جوانان وارد مي کند .
جان نثاري، مرحله بعد را در نظر گرفتن مجموعه استانها با هم و در کنار يکديگر بيان کرده و مي گويد: بلافاصله پس از آنکه کميسيون مبارزه با قاچاق ورود و توزيع کالايي را با سخت گيري کنترل مي کند، قاچاقچيان بار خود را به استان ديگري منتقل و عرضه مي کنند که هماهنگي استانها با يکديگر موجب ضعيف شدن باندهاي فساد و قاچاق مي شود.
قاچاق و واردات 70 درصد مواد اوليه نساجي

از سويي به گفته دبير انجمن صنفي کارفرمايان استان اصفهان، حدود 70 درصد نياز کارگاه ها و کارخانجات استان به محصولات نساجي از طريق قاچاق و واردات تامين مي شود که اين موضوع هر سال ميلياردها دلار به اقتصاد ملي ضربه مي زند. 70 درصد کارگاه هاي کفش تعطيل شده اندهمچنين رئيس اتحاديه توليد کنندگان کفش اصفهان ورود بي رويه کفش هاي ارزان چيني و قاچاق را موجب تعطيلي بسياري از کارگاه هاي استان مي داند و مي گويد: اين روند طي چند سال گذشته تعداد کارگاههاي فعال کفش در اصفهان را از 1000 به 300 واحد رسانده است.به گفته محمد نايب پور با تعطيلي بيش از 500 واحد توليد کننده کفش در شهر اصفهان 2500 نفر از افرادي که در اين کارگاه ها مشغول به فعاليت بودند، شغل خود را از دست داده اند.

راه مقابله کار پليسي نيست

نماينده اصفهان در مجلس شوراي اسلامي نيز در گفتگو با خبرنگار ما اعلام کرد: راه مبارزه با ورود قاچاق از جمله قاچاق طلاي ساخته شده به کشور، کارهاي پليسي نيست، بلکه بايد با فرهنگ سازي و تقويت توليدکنندگان داخلي، راه را براي رقابت با آنان هموار کرد.دکتر محمدکريم شهرزاد با بيان اينکه ايران کشوري داراي مرزهاي طولاني و صعب العبور است، اظهار داشت: در دو سال اخير تلاشهاي زيادي براي بستن مرزها و مجهز کردن آنها به سامانه هاي جديد و پيشرفته کنترل انجام شده، و حتي از صندوق ذخيره ارزي نيز براي اين منظور مصرف شده، ولي با روشهاي سنتي نمي توان با قاچاق کالا مقابله کرد.

دستگيری اعضای چند گروه موسيقی رپ در تهران

ایلنا: پليس تهران بزرگ عصر روز گذشته از دستگيري اعضاي دو مرکز تهيه و توزيع موسيقي‌هاي زيرزميني در تهران خبر داد.

رييس پليس تهران بزرگ در تشريح اين خبر گفت: «با انجام اقدامات اطلاعاتي ماموران پليس امنيت عمومي تهران بزرگ، چندين تن از اعضاي گروه‌هاي موسيقي زيرزميني که در زمينه انتشار و تکثير موزيک‌هاي مبتذل فعاليت مي‌کردند، شناسايي و دستگير شدند.»

سردار حسين ساجدي‌نيا، افزود: «اين گروه‌ها، موسيقي‌هاي نامتعارف خود را براي استفاده شبکه‌هاي مجازي و ماهواره‌اي معاند توليد کرده و براي پخش در اختيار آنها قرار مي‌دادند.»

او در ادامه گفت: «اين افراد به منظور گمراه کردن ماموران پليس، از محل هاي مخروبه، متروکه استفاده کرده و براي استتار محل ها، اقدام به شکستن شيشه پنجره ها و نصب پرده هاي کثيف و پاره بر روي آنها مي کردند.»

اين مقام انتظامي با اشاره به اينكه با انجام تحقيقات، مشخص شد که تعدادي دختر و پسر جوان با تيپ‌هاي نامتعارف، به همراه آلات و ادوات موسيقي غربي، به صورت روزانه در اين محل ها تردد دارند، اظهار داشت: «پس از مشخص شدن موضوع، هماهنگي هاي لازم با مقام قضايي و دادسراي ناحيه 21 تهران انجام شده و ماموران با حکم ورود، محل مذکور را مورد بازرسي قرار داده و متهمان حاضر در محل را دستگير کردند.»

رييس پليس پايتخت عنوان کرد: «در اين رابطه چند نفر دستگير و تعدادي آلات موسيقي غربي و نيز چندين بطري مشروب الکلي نيز از محل هاي آنها به دست آمده است.»

فرمانده انتظامي تهران بزرگ با اشاره به اين موضوع که طبق اظهار متهمان، گروه هاي مذکور با نام هاي مختلف فعاليت مي کردند، گفت: «اين گروه ها به صورت زيرزميني، اقدام به ضبط و اجراي کليپ هاي صوتي و تصويري کرده و با تزئين و مهيا کردن نورپردازي، پس از انتقال به روي CD و يا DVD اقدام به انتشار اين آهنگ هاي غير مجاز زيرزميني از طريق ماهواره و شبکه هاي مجازي مي کردند.»

ساجدي‌نيا با اعلام اين مطلب که در حال حاضر تلاش و پيگيري براي دستگيري ديگر متهمان پرونده، خصوصا يک زن که رد پاي وي در توليداتشان نمايان است، گفت: «دستور قضايي براي دستگيري تمامي متهمان پرونده صادر شده و پليس تهران بزرگ تمام تلاش خود را براي دستگيري اين افراد به کار مي بندد.»

اين در حالي است که گروه هاي مذکور به احتمال زياد از گروه هاي RAP هستند که با آرم و علايم مختلف و منحرف فعاليت مي کنند.

وي گفت: «اين گروه ها از پيش پا افتاده ترين، ساده ترين و خياباني ترين کلمات و جملات استفاده مي کنند، بدون اينکه از حيث ادبي بتوان از آن استفاده کرد و مهمتر اينکه هيچ الزامي براي رعايت قوانين، شئونات، اخلاقيات و جملات ادبي ندارند.»

رييس پليس تهران بزرگ با اشاره به نوع فعاليت هاي گروه هاي موسيقي (رپ) و نحوه مطالب عنوان شده در موسيقي هايشان، ادامه داد: «افراد دستگير شده، از گروه هاي منحرف اخلاقي مي باشند؛ که خود را فارغ از تمامي مسايل زندگي دانسته و در پي آسايش مفرط و بي حد و اندازه هستند.»

رييس پليس تهران بزرگ از تهديداتي که اين گروه هاي منحرف براي جوانان دارند، نام برده و عنوان داشت: «ترويج بد زباني، به کار بردن کلمات رکيک، شکستن قبح اعمال ننگين غربي، عادي کردن رفتارهاي غلط براي جوانان، باز کردن راه براي نفوذ ساير رفتارهاي ناهنجار و مبتذل، دورشدن جوانان از فرهنگ اسلامي، تشويش اذهان جوانان و کمرنگ شدن حرمت موسيقي فاخر، عادي جلوه دادن روابط ناسالم ميان دختران و پسران جوان، سياه نمايي اوضاع جامعه، تشويق جوانان عليه ديگران و فضيلت دانستن بي خيالي نسبت به قوم و مذهب و ملت از جمله مواردي است که اين گروه هاي منحرف در ذهن جوانان القا مي کنند.»

وي لزوم حرکت به سوي موسيقي فاخر ايراني را راهکاري دانست براي مقابله با ايجاد گروه هاي منحرف موسيقي در کشور و از سازمان ها، نهادها و ارگان هاي ذيصلاح خواست که با ايجاد شرايط مساعد فرهنگي، علاوه بر جلوگيري از اينگونه کجروي هاي اجتماعي، از کنار گرايش جوانان به اين نوع موسيقي ها به سادگي عبور نکنند.

شیرازی‌ها برای نان یارانه‌ای صف می‌کشند

تا پایان سال 30 درصد نانوایی‌های شیراز دیگر آرد یارانه‌ای دریافت نخواهند کرد.

همشهری آنلاین: «کمی سیاهدانه و کنجد روی نان پاشیده و قیمت آن را 3 برابر کرده است...» این را مشتری پیر یکی از نانوایی‌های تافتون مرکز شهر شیراز می‌گوید. وقتی می‌پرسی چرا از نانوایی چهارراه بعدی که همین نان را با قیمت سابق می‌فروشد، نمی‌خری؟ به پاهای خمیده خود اشاره می‌کند.

پیرمرد 2 نکته دیگر را یاد آوری می‌کند: یکی اضافه‌شدن کرایه تاکسی رفت و برگشت تا نانوایی بعدی و دیگری ناتوانی برای ایستادن طولانی مدت در صف طویل نان ارزان. برای گرفتن چند قرص نان حداقل باید نیم ساعت در صف نان ارزان ایستاد. گاهی هم ساعت پخت به پایان می‌رسد و حاصل استقامتی نیم ساعته، بازگشت به خانه با دست‌های خالی است.

یک مشتری پر سر و صدای نانوایی می‌گوید: «از وقتی نانوایی‌های بربری 250 تومانی در شیراز شروع به کار کردند و اسم نانشان را گذاشتند نان صنعتی، بقیه نانوایی‌ها هم فکر می‌کنند که باید مثل آنها نان خود را گران کنند.»

کند و کاو در مصوبات و بخشنامه‌ها چنین می‌نماید که آیین‌نامه اجرایی بند الف تبصره ۱۵ قانون بودجه کشور در سال 86 مقرر کرده بود که واحدهای تولید نان صنعتی به شکل انبوه را بخش خصوصی، تعاونی و بخش عمومی غیردولتی با اولویت شرکت‌هایی که‌ از تجمیع واحدهای نان سنتی تشکیل می‌شوند، احداث کنند.

منظور از نانوایی‌های صنعتی در همین آیین‌نامه واحدهایی است با ظرفیت حداقل ۲۰تن آرد در روز، دارای دستگاه‌های خودکار و برخوردار از توانایی تولید انواع نان مسطح، نیمه حجیم و حجیم و قابل بسته‌بندی و نیز برخورداری از توان عرضه نان. هدف از اجرای این طرح نیز بهبود کیفیت، کاهش ضایعات، کاهش هزینه تولید، جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت نان و تامین بهداشت و سلامت مردم عنوان شده است.

بر این اساس شهپری، رئیس سازمان صنایع و معادن استان فارس نیز چندی پیش در مصاحبه‌ای اعلام کرد «مدل اقتصادی در قانون هدفمند کردن یارانه‌ها از تولید نان صنعتی حمایت می‌کند».

تا چند سال پیش فقط در 2یا3 نقطه شیراز نان بربری صنعتی پخت می‌شد و آن هم با نرخی بسیار ارزان، تا این‌که نانوایی‌های «آزادپز» و فانتزی به پخت بربری روی آوردند. این نان‌ها که در کنار نان‌های باگت، همبرگری، شیرمال، پیراشکی و... عرضه می‌شد، به قیمت چندبرابر بیشتر از بربری روی پیشخوان مغازه‌های عرضه نان فانتزی خودنمایی می‌کرد. مردم به مزاح از برابر شدن قیمت بربری با قیمت کیک در قنادی‌ها سخن می‌گفتند. اما از چند وقت پیش علاوه بر فروشگاه‌های عرضه نان فانتزی، در گوشه و کنار شیراز، نانوایی‌های بربری نیز به پخت نان با آرد آزاد و با قیمت 250 تومان روی آورده‌اند. اکنون یکی از این نانوایی‌ها در عادل‌آباد، یکی در فلکه فرودگاه و دیگری در دروازه کازرون به چشم می‌خورد و به همین ترتیب در حال افزایش است.

یکی از کسبه دروازه کازرون می‌گوید: «از وقتی نانوایی بربری آزادپز در نزدیکی محل کار ما باز شده، با اینکه نانش گران است گاهی از آن خرید می‌کنم. چون فرصت ایستادن در صف اعصاب خردکن نانوایی‌های آن طرف بازار را ندارم.»

به گفته کشتکار، بیشتر مغازه‌داران نزدیک به نانوایی‌ جدید، نان خود را مانند او هرچند وقت یک بار از آنجا تهیه می‌کنند.
از کنار نانوایی آزادپز دروازه کازرون که می‌گذری، می‌بینی تعدادی از نان‌ها ی بربری را به میخ‌ها آویخته‌اند که نشان از فراغت شاطر و خلوتی نانوایی دارد، اما همزمان 50 متر آن‌سوتر درست وسط بازار میوه و صیفی مشتریان یک نانوایی تافتون باسابقه، چنان ازدحامی ایجاد کرده‌اند که به آسانی قابل شمارش نیستند.

ترازو دار یکباره داد می‌زند: «دیگر کسی توی صف نایستد. خمیر تمام شده است». 20 متر پایین‌تر، یک نانوایی سنگکی سنتی و یک تافتونی دیگر در فاصله کمی از هم قرار گرفته‌اند که آنها هم کم و بیش مشتریان خود را دارند.

در خیابان مجاور، به تازگی یک نانوایی بربری ماشینی جای نانوایی قدیمی را گرفته است. یکی، دو ماهی می‌شود که پارچه‌ای با مضمون «این مغازه به‌دلیل تخلف بهداشتی تا اطلاع ثانوی تعطیل است.» از سر در این نانوایی برداشته شده است و مشتریان معدودش را راه می‌اندازد.

سر چهارراه بعدی، یک نانوایی تافتونی که تا قبل از مهر ماه جلوی پیشخوان آن جای سوزن انداختن نبود، اکنون به زحمت چند مشتری در هر ساعت دارد. به گفته خانم جهانزاد که خانه او در همان محل قرار دارد، دلیل از رونق افتادن این نانوایی آن است که از ابتدای مهرماه قیمت نان آن از 38 تومان به 100 تومان افزایش پیدا کرده است.» بازرس اداره شکایات نان سازمان بازرگانی شیراز درباره این‌ نانوایی‌ها می‌گوید: «افزایش قیمت نان این نانوایی‌ها با اجازه و در جهت اجرای قانون خصوصی‌سازی بوده است.»

محمد ضیائی تاکید می‌کند: «این نانوایی‌ها از اول مهر قیمت نان‌شان را گران کرده‌اند، چون از آن به بعد با آرد آزاد نان می‌پزند.» وی در پاسخ به این پرسش که چند نانوایی در شیراز از اول مهر نان آزاد می‌فروشند، شماره تلفن مسئولی را در اداره غله شیراز می‌دهد و می‌گوید: «این سؤال را از اداره غله بپرسید.»

کارشناس آرد و نان اداره غله شیراز نیز در این باره به همشهری می‌گوید: «طبق بخشنامه قرار است در مهر و آبان امسال 50 نانوایی در شیراز که قبلا آرد یارانه‌ای می‌گرفتند، نان خود را به‌صورت آزاد بفروشند. »

شهریار صفری تعداد نانوایی‌های یارانه‌ای شیراز را حدود500 واحد اعلام می کند و می‌افزاید: «مهر ماه جاری 27 نانوایی در شیراز تبدیل به آزادپزشدند و 23 نانوایی دیگر در آبان ماه آزادپز می‌شوند.» همچنین در بیست‌ویکمین نشست کار گروه سلامت و امنیت غذایی فارس، در آخرین روز شهریورماه امسال مقرر شد تا پایان سال 30 درصد نانوایی‌های شهرستان شیراز شامل 250 نانوایی و همچنین 10 درصد نانوایی‌های شهرستان‌های دیگر استان فارس به‌صورت آزادپز به کار خود ادامه دهند.

مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 3 کشور، آزادپز کردن مراکز پخت نان را برای افزایش کیفیت آن می‌داند.
غفار رضوی‌پور تاکید می‌کند: «تنها راه حل مشکل قدیمی کیفیت نان در شیراز، آزادپز کردن مراکز پخت است.» وی می‌افزاید: «تاکنون 96 مجوز تاسیس نان صنعتی در استان فارس صادر شده که در این میان تنها یک مجوز به مرحله اجرا رسیده است در حالی که توسعه نان صنعتی اشتغالزایی فراوان به همراه خواهد داشت و از سوی دیگر پاسخگوی سلایق گوناگون است.»

اظهارنظر مقام‌های مسئول دفاع از آزادپز کردن نانوایی‌ها در حالی مطرح می‌شود که برای بسیاری از شهروندان نه یک انتخاب، بلکه تصمیمی اجباری است.

علی شهبازی، یکی از کسبه شیراز، به همشهری می‌گوید: «من کسی را سراغ دارم که به‌دلیل عائله زیاد و در آمد کم روزی 2 هزار تومان نان یارانه‌ای می‌خرد که نمی‌دانم اگر بخواهد نان را گران‌تر از این بخرد چه به روزش می‌آید! این قبیل افراد کم نیستند.»

مسئولان راه و ترابری در تصادف جان سپردند

خبرگزاری ایسکانیوز: معاون عملیات پلیس راه کشور گفت: روز گذشته در اثر برخورد کامیون بنز با سواری زانتیا مدیرکل راه و ترابری استان مازندران و رئیس اداره راه بابل جان سپردند.
سرهنگ پرویز البرزی معاون عملیات پلیس راه کشور در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز" با اشاره به حوادث جاده ای طی 24 ساعت گذشته گفت: دیروز دو تصادف سنگین در استان های مازندران و قزوین به وقوع پیوست که بر اثر آن 4 نفر کشته و سه نفر مجروح شدند.
معاون عملیات پلیس راه کشور اظهار داشت: ساعت 22 و 30 دقیقه روز گذشته در استان مازندران محور فرعی روستای کله بر بر اثر برخورد کامیون بنز با سواری زانتیا دو نفر کشته و یک نفر مجروح شدند که متاسفانه دو نفر کشته شدگان این حادثه مرگبار مدیر کل راه و ترابری استان مازندران و رئیس اداره راه بابل بودند.
وی با اشاره به علت تصادف گفت: عدم رعایت حق تقدم از ناحیه کامیون بنز باعث این تصادف شده است.
البرزی ادامه داد: تصادف مرگبار دیگری نیز ساعت 20 روز گذشته در استان قزوین محور فرعی بوئین زهرا بر اثر برخورد دو دستگاه موتورسیکلت رخ داد که دو نفر کشته و یک نفر مجروح به جای گذاشت که علت تصادف نیز انحراف به چپ یکی از موتورسیکلت ها بوده است.
وی همچنین در مورد آمار تصادفات بیان کرد: در 24 ساعت گذشته 28 درصد تصادفات از نوع واژگونی و 16 درصد نیز بر اثر برخورد دو وسیله نقلیه با عابر پیاده بوده است.
البرزی در پایان بیشترین و مهمترین علت وقوع تصادفات در 24 ساعت گذشته را عدم توجه به جلو، انحراف به چپ و تخطی از سرعت مطمئنه برشمرد

بازار تهران در فهرست آثار در معرض خطر قرار گرفت

ایلنا: دبیر شورای فنی سازمان میراث فرهنگی گفت: با ثبت بازار تهران در فهرست آثار در معرض خطر، همه ارگانهای ذیربط در حوزه کاری این مجموعه تاریخی، متوجه خطرات و تهدیدهای جبران‌ناپذیر بازار خواهند شد.

عبدالحسین کفیری گفت: موضوع رسیدگی به وضعیت بازار تهران به عنوان محور ارزشمند تاریخی این شهر پس از بررسی توسط کارگروهی از سوی سازمان میراث فرهنگی استان تهران به‌صورت گزارش ارائه و در نتیجه این بازار در فهرست آثار در معرض خطر قرار گرفت.

وی با اشاره به مشکلات متعدد بازار که حیات تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی این محور ارزشمند را در معرض خطر قرار داده است خاطر نشان کرد: ثبت بازار تهران در فهرست آثار در معرض خطر در واقع با هدف جلب توجه گسترده همه سازمانها، ارگانها و نهادهای ذیربط در حوزه بازار به مشکلات و آسیبهای موجود و تلاش برای رفع آنها انجام شد.

به گفته کیفری با وجود استقبال بازاریها از اجرای این طرح، بسیاری نیز به دنبال تحقق منافع شخصی و سود تجاری خود با حفظ وضعیت بحرانی موجود در بازار هستند.

پرداخت دستمزد کارگران با فرمول حداکثر حداقل ها

خبرگزاری مهر: با وجود اینکه ماده 41 قانون کار پرداخت حداقل دستمزد سالیانه تعیین شده در شورای عالی کار را وظیفه کارفرمایان و عواقب نپرداختن آن را نیز متوجه خود آنها می‌داند، برخی با توسل به شیوه‌های مختلف از این مسئولیت شانه خالی می‌کنند و از حداقل دستمزد نیز حداکثر می‌کاهند.

با توجه به اینکه موضوع مربوط به میزان حداقل دستمزد سالیانه کارگران تا چه اندازه در تامین معیشت و هزینه های زندگی مشمولان قانون کار تاثیر گذار است و ارقام تعیین شده با خط فقر چقدر فاصله دارد، مسئله دیگری نیز در بازار کار ایران در بحث دستمزدها وجود دارد و آن هم نپرداختن حداقل دستمزد تعیین شده شورای عالی کار (303 هزار تومان در سال 89) و یا به کارگیری ترفندهایی برای کاهش این میزان حداقلی است.
دستمزد زیر خط حداقل

برخی کارفرمایان به دلایل واهی از جمله نوپا بودن بنگاه و یا واحد تولیدی، پایین بودن ظرفیت تولید، بحران های مالی، وعده پرداخت و مسائلی از این دست به جای تلاش در کمک به نیروی کار برای تامین معیشت و هزینه های زندگی، سعی در کاهش پرداخت دستمزد به آنان حتی کمتر از مصوبه شورای عالی کار دارند!

برخی کارفرمایان به بهانه نوپا بودن بنگاه و واحد تولیدی، مبنای حداکثر پرداخت دستمزد به نیروهای خود را مصوبه شورای عالی کار قرار می دهند به شرط انجام کار شبانه، کمک به بخشهای مختلف از انبار تا خط تولید در صورت لزوم، کم شدن سهم بیمه کارگر از همان حداقل دستمزد و مسائلی از این دست که در نهایت رقمی کمتر از 280 هزار تومان در ماه عاید کارگر می‌شود که باید گفت در این مورد نیز پرداختها با تاخیر صورت می گیرد.

این موضوع در خصوص دستمزدهای کارگران روزمزد نیز وجود دارد به نحوی که شرایط تعیین شده شورای عالی کار در زمینه پرداخت حداقلهای روزانه نیز رعایت نمی شود، هرچند نمی توان و نباید از تلاشهای کارفرمایان بسیاری که تلاش دارند تا علاوه بر تامین شرایط تعیین شده در قانون کار و مصوبات شورای عالی کار، امکانات و مزایای بهتری برای نیروی تحت پوشش خود فراهم کنند گذشت و آن را بیان نکرد.

رعایت حداقلها در بنگاهها چه وضعیتی دارد؟

البته اینکه وزارت کار به عنوان دستگاه مستقیم مسئول اجرای قانون کار کشور در خصوص رعایت حداقلها در بنگاههای اقتصادی کشور بررسی ها و یا بازرسی هایی را انجام می دهد و یا خیر، اطلاعات دقیقی در دست نیست؛ بنابراین به صورت رسمی و روشن مشخص نیست که چه بخشی از بنگاهها، از چه صنفی و چرا سعی در عدم رعایت حداقلهای تصریح شده در قانون کار را دارند؟ و آیا این مسائل فقط ریشه مالی دارد و یا به سوء استفاده برخی افراد از نامتعادل بودن عرضه و تقاضای نیروی کار هم برمی گردد؟

هرچند قانون برای پایین بودن سطح دستمزد افراد در بنگاهها و زیرپا گذاشتن مصوبات شورای عالی کار پیش بینی کرده است که نیروی کار می تواند به هیئت های حل اختلاف مراجعه کند تا از این طریق بتواند احقاق حق کند ولی به دلیل آنچه که از آن ترس نیروی کار از اخراج و از دست دادن شغل نام برده می شود، در 90 درصد موارد نیروی کار از این اقدام صرف نظر می کند.

موانع احقاق حق کارگر

در واقع می توان گفت تمام و یا بیش از 95 درصد افرادی که با کارفرمایان خود بر سر رعایت نکردن دستمزدها و یا کوتاهی در رعایت حق و حقوق به هیئت های حل اختلاف مراجعه می کنند، درست زمانی این کار را انجام می دهند که یا از آن بنگاه اخراج شده اند و یا خود درخواست قطع همکاری را مطرح کرده اند؛ در غیر اینصورت نیز همکاری آنها به خودی خود قطع خواهد شد.

در این خصوص، تبصره 1 ماده 41 قانون کار به صراحت و روشنی اعلام می کند که کارفرمایان موظفند در ازای انجام کار در ساعات تعیین شده قانونی به هیچ کارگری کمتر از حداقل مزد تعیین شده جدید (در هر سال) پرداخت نکنند و در صورت تخلف، ضامن تادیه مابه التفاوت مزد پرداخت شده و حداقل مزد جدید هستند.


برخی کارفرمایان خود دلیل مشکل اند

اولیاء علی بیگی در گفتگو با مهر به مشکلات نقدینگی بنگاهها و واحدهای تولیدی در مواردی که منجر به خروج از اجرای قانون کار و رعایت حقوق نیروی کار می شود اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون سراغ داریم برخی کارفرمایان برای استفاده از تسهیلات هرچند وقت یکبار بدون دلیل مشکلاتی را ایجاد می کنند و علیرغم توان پرداخت حق و حقوق کارگران، از انجام وظایف خود سر باز می زنند.

نایب رئیس کانون عالی شوراهای اسلامی کار کشور در ادامه با بیان اینکه سوال اینجاست چرا کارگاهی که از فروش و نقدینگی مناسبی نیز برخوردار است 5 ماه می گذرد و حقوق کارگر خود را نمی پردازد؟ به نظر می رسد اینها همه بهانه هایی است که اینگونه کارفرمایان برای استفاده از امکانات و تسهیلات به کار می برند، متاسفانه اگر نظارت دقیقی در این بخش صورت نگیرد ما شاهد انحرافات بیشتری خواهیم بود.

وی خاطر نشان کرد: البته از سویی دیگر نیز باید به مسئله مهم لزوم پایداری بنگاههای اقتصادی نیز توجه شود تا با دستمزدهای بالا و غیرقابل اجرا، کارفرما مجبور به تعدیل نیرو نشود.

دستکاری در روش پرداخت دستمزدها

شایان ذکر است در شرایط فعلی هرچه برخی بنگاههای بزرگ و معتبر تلاش می کنند تا قراردادهای همکاری با نیروی کار را در فواصل زمانی کوتاه و به صورت مقطعی منعقد کنند، بنگاههای کوچک و خرد تلاش می کنند تا بدون قرارداد و به صورت توافق شفاهی و یا قراردادی خارج از چارچوب تعیین شده قانون کار، در پرداخت دستمزدها به صورت حداکثر حداقلها(بیشترین میزانی که بتوان از حداقل دستمزد کسر کرد) نیز دستکاری کنند که تاکید می شود این مسئله مشمول همه بنگاهها نمی شود.
متاسفانه موضوع مربوط به عدم رعایت شرایط حداقلی در پرداخت دستمزدها از سوی کارفرمایان متخلف، تابع استفاده از روشهایی است که نیروی کار نتواند به راحتی احقاق حق کند به نحوی که از روشهای شایع می توان به امضا گرفتن از افراد مبنی بر تسویه مطالبات تا آخرین مرحله از همکاری و یا ماه به ماه و یا هر شش ماه یکبار اشاره کرد.

استفاده از این روشها و کمک گرفتن از مشاورینی که به قانون کار تسلط دارند برای نپرداختن حق و حقوق قانونی کارگران نیز روشی دیگر است که برخی کارفرمایان به کار می برند، به نحوی که با تنظیم قراردادهای کاری و تعیین شرایط یکجانبه به نفع خود، سعی می شود از تلاش احتمالی کارگر برای احقاق حق جلوگیری بعمل آید.

300 روز کار بدون مزد در معادن مینودشت

سایت آفتاب: در ادامه عدم پرداخت حقوق کارگران کارخانجات و واحدهای تولیدی، کارگران معادن روستاهای رودبار و قشلاق مینودشت واقع در شرق گلستان عنوان می کنند که در 10 ماه گذشته حقوقشان پرداخت نشده است.

به اظهار برخی کارگران مسئولان این معادن بجای پرداخت حق الزحمه کارگران به سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیر از هدف اولیه در جاهای دیگر پرداخته‌اند.

این درحالیست مسئولان صنایع و معادن گلستان از این قضیه اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند همچنین برخی کارگران زغال سنگ البرز شرقی در هفته های اخیر چند روز به دلیل پرداخت نشدن حقوق ماه‌های گذشته، سرکارشان حاضر نشدند.

پرداخت نشدن حقوق کارگران معادن شرق گلستان درحالیست که برخی مسئولان مرتبط نظیر متولیان صنایع و معادن نیز از این قضیه چندان اطلاع مناسبی ندارند.

علاوه براین کار در معدن با مشکلات مخاطرات زیادی روبروست و پرداخت نشدن حقوق خستگی را بر تن کارگران محروم نشانده است.

گلستان 21 معدن فعال دارد و در نیمه نخست سال جاری بیش از 179 هزار تن مواد معدنی استخراج شده است که بیشتر آن مربوط به زغال سنگ بوده است.

وکلای دربند؛ بیانیه "کمیته بین المللی وکلای مدافع حقوق بشر"

بیانیه "کمیته بین المللی وکلای مدافع حقوق بشر" پیرامون وضعیت نسرین ستوده و محمد اولیایی فر

خبرگزاری هرانا: بی تردید دفاع از حقوق اصحاب دعوا، به ویژه متهمین پرونده های کیفری که فاقد ابزارهای لازم دفاع بوده، یکی از ارکان اصلی و اساسی تحقق عدالت است. چنین دفاعی در برابر دستگاه های تعقیب و سرکوب دولتی محقق نمی شود، مگر آن که وکلای مدافع قادر باشند آزادانه از حقوق موکلین خود پشتیبانی کنند.

وکلای مدافع به منظور استقرار عدالت، آزادی های فردی و حقوق بشر است که به دفاع از حقوق موکلین خود می پردازند. به همین منظور است که ساختارهای سیاسی- قضایی آزاد و توسعه یافته، به گونه ای طرح ریزی می شوند که وکلای مدافع بتوانند در آن از مصونیت های حرفه ای لازم برخوردار شوند.

بیش از سه دهه از عمر حاکمیت جمهوری اسلامی در ایران می گذرد، رژیمی سیاسی که از همان نخستین سال های قدرت یابی خود با توسل به سیاست های سرکوب و ارعاب در پی حذف تمامی نیروهای دگراندیش و فعالین اجتماعی ایران بوده است. شکنجه و حلق آویز کردن هزاران تن از زندانیان سیاسی و غیر سیاسی، سنگسار و قصاص زنان و مردانی که هیچ گاه از حداقل ها ی یک نظام دادرسی منصفانه بهره مند نبوده اند، اعدام و حبس جوانان و نوجوانانی که در کودکی مرتکب جرم شده اند، سرکوب گسترده و سازمان یافته جنبش های مستقل دانشجویی، کارگری، روزنامه نگاران و زنان و نیز اقلیت های قومی، مذهبی و جنسی همگی گویای خفقان و اختناق طاقت فرسایی است که تک تک آزادی خواهان ایرانی به نوعی در طول این سال ها آن را تجربه کرده اند.

در این میان برخی از وکلای مدافع نیز بودند که در کنار و هم راه با سایر فعالین و کنش گران جامعه مدنی ایران، در برابر این سیاست های خشن و غیر انسانی و نقض فاحش و مستمر حقوق بشر ایستاده، مقاومت کرده اند و شجاعانه به دفاع از حقوق موکلین خود پرداخته اند. انسان های عدالت خواهی که هرکجا که نظام قضایی وابسته و ضوابط ناعادلانه و غیر منصفانه دادرسی آن، فرصت و مفری برایشان فراهم می ساخت، بدون کوچک ترین چشم داشتی به یاری قربانیان این سیاست های سرکوب گرایانه شتافتند. روشن است که در طول این سال ها نیز بسیاری از آن ها هم به مانند موکلین خود تهدید، بازداشت و به زندان های طولانی مدت محکوم شدند.

از آخرین این موارد، بازداشت و زندانی کردن دو تن از کوشا ترین و شریف ترین وکلای مدافع است. "محمد اولیایی فر" اینک بیش از هفت ماه است که در بند 350 زندان اوین نگهداری می شود و اخیرا به زندان رجایی شهر که محل نگهداری مجرمان خطرناک است منتقل شده و به رغم وضعیت جسمی نگران کننده و بیماری حاداش حتی به او اجازه مرخصی درمانی هم داده نمی شود . "نسرین ستوده" نیز از 13 شهریور ماه گذشته در بازداشت غیر قانونی به سر می برد و از روز یک شنبه هفته ی پیش، برای بار دوم دست به اعتصاب غذا زده است.

"کمیته بین المللی وکلای مدافع حقوق بشر" ضمن اعلام موجودیت خود و محکومیت روند شرم آور سرکوب و بازداشت وکلای مدافع، خواستار آزادی هر چه سریع تر محمد اولیایی فر و نسرین ستوده بوده و از تمامی مجامع بین المللی می خواهد تا اجازه ندهند دستگاه های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی، بیش از این وکلای دادگستری را صرفاً به سبب دفاع از حقوق موکلین خود مورد ظلم و آزار قرار دهند.

بازداشت و آغاز دوران محكوميت شهروند بهايی

خبرگزاری هرانا - سیامک ایقایی شهروند بهایی صبح شنبه 15 آبان بازداشت و برای گذراندن 3 سال حبس خود به زندان سمنان منتقل شد.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" سيامك ايقاني شهروند بهايي ساكن سمنان كه طبق حكم دادگاه انقلاب سمنان و تجديد نظر اين استان به اتهام تبليغ عليه نظام و تبليغ بهائيت به 3 سال حبس تعزيري محكوم شده بود صبح روز شنبه 15 آبان ماه 89 پس از احضار به دايره اجراي احكام شهر مذكور در همان مكان ، بازداشت و براي گذراندن دوران محكوميت به زندان سمنان منتقل گرديد .

قابل ذكر است نامبرده در ارديبهشت ماه سال گذشته نيز مدتي در بازداشت بوده است.

همچنين با انتقال سيامك ايقاني به زندان سمنان تعداد زندانيان مرد بهايي در اين شهر به 3 نفر مي رسد يادآوري مي شود سه زن بهايي اهل سمنان نيز در حال سپري كردن دوران محكوميت خود به شكل تبعيد در زندان اوين تهران هستند .

آمار عجیب سرماخوردگی در ایران

آخرین نیوز :عضو کمیته علمی کشوری پیشگیری از آنفلوانزا با اشاره به اینکه به طور متوسط یک فرد بین ۵ تا ۸ بار در سال دچار سرماخوردگی شود، گفت: «بیشترین سرماخوردگی در ۲تا ۳ سال اول زندگی اتفاق می‌افتد.»

دکتر مسعود مردانی به مهر گفت: افراد سرماخورده از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیکها در درمان سرماخوردگی جدا خودداری کنند و برای جلوگیری از عوارض بعدی به پزشک متخصص مراجعه و با تجویز صحیح آنتی‌بیوتیک مصرف کنند.

استاد دانشگاه شهیدبهشتی با اشاره به اینکه بیش از ۲۰۰ نوع ویروس می‌تواند باعث علایم سرماخوردگی شود اظهار داشت: «علایم شایع سرماخوردگی آب ‌ریزش بینی، عطسه، گرفتگی بینی، سرفه و تب مختصر است که عمده‌ترین راه انتقال آن از طریق افشانه‌ها یا ریزقطره‌های دستگاه تنفسی است که از راه سرفه و عطسه فرد مبتلا، به دیگران منتقل می‌شود.»

به گفته وی، این بیماری به صورت غیرمستقیم هم انتقال می‌یابد که انتقال عمدتا از راه تماس دست فرد آلوده به این ویروس به فرد دیگر است.

مردانی، اواخر آذر و دی ماه را بیشترین موارد سرماخورگی اعلام کرد و گفت، به طور متوسط یک فرد می‌تواند بین ۵ تا ۸ بار در سال دچار سرماخوردگی شود.

وی گفت: «بیشترین سرماخوردگی در ۲ تا ۳ سال اول زندگی اتفاق می‌افتد و هرچه سن بالاتر می‌رود از علائم و عوارض این بیماری کاسته می‌شود.»

مردانی گفت، سرماخوردگی برخلاف بیماری‌های باکتریایی دیگر دستگاه تنفس، چون عامل ویروسی دارد، نیاز به درمان با آنتی‌بیوتیک ندارد و بدون درمان با آنتی‌بیوتیک و با مصرف قرص‌های سرماخوردگی که موجب کمتر شدن ترشحات بینی می‌شود همچنین استفاده از شربتهای ضدسرفه، خوردن مایعات فراوان و با یک استراحت چند روزه در منزل بهبود می‌یابد.

وی تأکید کرد که سرماخوردگی در برخی مواقع، منجر به عوارض چرکی به صورت عفونت در گوش میانی، سینوس‌ها، غده‌های لنفاوی و در نهایت ریه‌ها می‌شود که می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

به گفته این استاد دانشگاه، مصرف ویتامین C و استفاده از میوه‌ها به ویژه مرکبات می‌تواند در بهبود سرماخوردگی موثر باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که چه کارهایی انجام دهیم تا سرما نخوریم افزود: «اگر خودمان یا یکی از اعضای خانواده دچار سرماخوردگی است، باید بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کنیم و در مواقع سرفه و عطسه از دستمال کاغذی یک بار مصرف استفاده و بعد از مصرف دستمال کاغذی استفاده شده را در سطل زباله دردار بیندازیم و سپس دستها را با آب و صابون بشوییم. همچنین از بوسیدن و دست دادن با فرد سرماخورده پرهیز کنیم.»

فشارها برای تخریب باغ اکولوژیک نوشهر

شمال نیوز: مهر نوشت: عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در حالی از افزایش فشار برای از سرگیری عملیات راهسازی در اولین باغ اکولوژیک خاورمیانه در نوشهر خبر می دهد که رئیس سازمان جنگلها و مراتع، نامه وزیر جهاد و کشاورزی به وزیر کشور در اعتراض به تخریب 9 هکتار از این باغ را دلیل توقف عملیات عنوان می کند.

محمد درویش با اشاره به تخریب 70 هکتاری صورت گرفته در اولین و قدیمی ترین باغ اکولوژیک ایران و خاورمیانه به دلیل گذر جاده کمربندی از دل این باغ تاکید کرد: با مجوز فرمانداری نوشهر نیروهای سازمان بنادر و کشتیرانی روز هشتم آبان به جای اینکه از کنار این باغ پژوهشی و با ارزش عبور کنند به باور خود کم هزینه ترین شیوه را نتخاب کرده اند.

همچنین علی سلاجقه رئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیز داری کشور با اشاره به نامه وزیر جهاد کشاورزی به وزیر کشور مبنی بر توقف عملیات احداث جاده در باغ گیاه شناسی نوشهر گفت: این نامه نشان می دهد که ما مخالف همچنین اقدامی هستیم و قطعا با رایزنیهای متعدد مانع از ادامه تخریب در این باغ اکولوژیک خواهیم شد.

درویش در ادامه اضافه کرد: این باغ ارزش بسیار زیاد علمی و اقتصادی دارد و درختان آن ثبت ملی شده اند و حتی سرمایه ملی محسوب می شوند و مهمتر اینکه جزو میراث ملی ما در اسناد سازمان میرات فرهنگی به ثبت رسیده ولی متاسفانه با نگاهی غیر کارشناسی مسیری که می توانست از کنار باغ عبور کند منجر به تخریب 50 هزار درخت و درختچه با ارزش شده است

درویش اضافه کرد: دادستان نوشهر جلوی کار را با درخواست وزیر جهاد کشاورزی و دستگاههای ناظر و کارشناس گرفته ولی متاسفانه فشارها برای تخریب مجدد در حال افزایش است در حالی که راهسازان می توانند با صرف هزینه کمتری خانه های کنار باغ اکولوژیک را بخرند و جاده کمربندی را از آن مسیر عبور دهند و هشت هکتار تخریب زمین باغ را به یازده هکتار افزایش دهند.

وی با اشاره به اینکه قدمت و سن برخی از درختان این باغ حتی به 90 سال هم می رسد گفت: این باغ 54 سال پیش به عنوان اولین باغ پژوهشی و اکولوژیک در ایران و حتی خاورمیانه پایه گذاری شد و بسیار زیبا و جذاب است و نوعی خزانه پژوهشی کشور و موزه ملی تلقی می شود.

بررسی اسناد فرمانداری نوشهر نشان می‌دهد که اداره بنادر و دریانوردی نوشهر، یکروز پس از تخریب بخشی از باغ گیاهشناسی نوشهر در جلسه شورای تامین شهرستان خواستار صدور مجوز قانونی حاضر شده است.

با این حال برخی رسانه ها تاکید کرده اند، برخی اسناد در فرمانداری نوشهر حکایت از آن دارد که یکروز پس از هشتم آبان‌ماه جاری که اداره بنادر و دریانوری نوشهر اقدام به تصرف بخشی از باغ گیاهشناسی کرده بود "شورای تامین" شهرستان نوشهر تشکیل جلسه داد و در آن جلسه به اداره بنادر و دریانوری اجازه ورود به حریم باغ گیاهشناسی را داده است.

قتل یک پزشک دیگر در پایتخت

سایت عصر ایران: مسئول اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، از کشته شدن یک پزشک با سلاح گرم خبر داد.

به گزارش واحد مرکزی خبر، صابریان گفت: این حادثه، پیش از ظهر امروز در شهرک گلستان روی داده است.

مسئول اطلاع رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ افزود: جزئیات بیشتر با تکمیل پرونده و بررسی های کارشناسی اعلام می شود.

جایگاه رفیع و پُست مهم

روزی ملا نصر الدین برای تعمیر بام خانه خود مجبور شد، مصالح ساختمانی را بر پشت الاغ بگذارد و به بالای پشت بام ببرد.

الاغ هم به سختی از پله ها بالا رفت. ملا مصالح ساختمانی را از دوش الاغ برداشت و سپس الاغ را بطرف پایین هدایت كرد. ملا نمی دانست كه خر از پله بالا می رود، ولی به هیچ وجه از پله پایین نمی آید. هر كاری كرد الاغ از پله پایین نیآمد. ملا الاغ را رها كرد و به خانه آمد كه استراحت كند.

در همین موقع دید الاغ دارد روی پشت بام بالا و پایین می پرد. وقتی كه دوباره به پشت بام رفت ، می خواست الاغ را آرام كند كه دید الاغ به هیچ وجه آرام نمی شود. برگشت ... بعد از مدتی متوجه شد كه سقف اتاق خراب شده و پاهای الاغ از سقف چوبی آویزان شده، بالاخره الاغ از سقف به زمین افتاد و مرد.
بعد ملا نصرالدین گفت :

لعنت بر من كه نمی دانستم اگر خر به جایگاه رفیع و پُست مهمی برسد
هم آنجا را خراب می كند و هم خودش را هلاک میکند

بالای صفحه

... بیشتر