xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr          

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

چهارشنبه ، 29 دی 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس؛ شعارنویسی در تهران: تف بر جمهوری اعدام
شعار نویسی در نازی آباد تهران در جواب اعدام هموطنان کرد



 

عکس؛ کلاه ایمنی در بازدید ائمه جماعات از مترو


کاهش ساعات ادارات دولتی تهران+سند

تابتاک: در پی انتشار خبری مبنی بر تغییر و بعبارتی کاهش ساعات اداری کارمندان ادارت و نهادهای دولتی پایتخت، معاون عمرانی استاندار تهران آن را از اساس تکذیب کرد، اما خبرگزاری ایسنا برای اثبات خبر خودش، سند منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار «تابناک» اجتماعی، گرچه انتشار خبر، تکذیب توسط مسئولین مروبطه و در نهایت تایید خبر با انتشار سند برای اولین بار نیست که در دستگاه های اجرایی و دولتی روی می دهد و امری بسیار سابقه دار است، امروز خبرگزاری ایسنا خبری مبنی بر کاهش ساعات اداری ادارات و نهادهای دولتی پایخت منتشر کرد که این خبر بلافاصله از سوی معاون عمرانی استاندار تهران به کلی تکذیب گردید اما خبرگزاری ایسنا با انتشار نامه و بخشنامه دستور کاهش ساعت اداری، تکذیب جناب معاون را تکذیب کرد آن هم با سند!

بنابراین گزارش، در پی انتشار «در پي قرارگيري شاخص كيفيت هواي تهران در شرايط «ناسالم»، معاونت عمراني استانداري تهران اعلام كرد كليه ادارات و سازمان‌ها و دستگاه‌هاي دولتي مستقر در شهر تهران از امروز تا اطلاع ثانوي علاوه بر دستورالعمل قبلي در پايان ساعت كاري يك ساعت زودتر يعني در ساعت 14:30 تعطيل خواهند شد.

بر اساس اين اطلاعيه كه با موضوع كاهش ساعت كار براي پيشگيري از ورود به شرايط «اضطرار» شهر تهران و به استناد صورت جلسه 27 دي ماه و بر اساس بندهاي 6 و 7 قانون نحوه جلوگيري از آلودگي هوا، آلودگي زيست محيطي و جلوگيري از بار ترافيك عصرگاهي صادر شده است، كليه دستگاه‌هاي اجرايي، سازمان‌ها و نهادهاي انقلاب اسلامي مستقر در شهر تهران تا اطلاع ثانوي علاوه بر دستورالعمل قبلي براي كاهش ساعت كار عصرگاهي (15:30)، يك ساعت ديگر نيز زودتر تعطيل خواهند شد.»، معاون عمرانی استاندار تهران با تکذیب خبر کاهش ساعت کار ادارات دولتی پایتخت به دلیل قرار گرفتن شاخص کیفیت هوای تهران در شرایط «ناسالم» گفت: در این مورد با هیچ رسانه ای مصاحبه نکرده ام.

در پی اخبار برخی رسانه ها به نقل از محمد رضا محمودی معاون استاندار تهران مبنی بر قرار گرفتن شاخص کیفیت هوای تهران در شرایط «ناسالم» و اینکه تمامی ادارات و سازمانها و دستگاههای دولتی مستقر در شهر تهران از روز چهارشنبه تا اطلاع ثانوی علاوه بر دستورالعمل قبلی در پایان ساعت کاری یک ساعت زودتر یعنی در ساعت 14:30 تعطیل می شوند وی در گفتگو با خبرنگار مهر این خبر را تکذیب کرد.

پس از انتشار این تکذیبیه معاون استاندار، خبرگزاری ایسنا، با انشتار نامه معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهوري، تکذیب معاون استاندار را تکذیب کرد.



معاونت توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهوري اعلام كرد: ساعات كار كليه دستگاه‌هاي اجرايي مستقر در كلانشهر تهران تا اطلاع ثانوي يك ساعت ديگر كاهش مي‌يابد.

در بخشنامه‌اي كه روز چهارشنبه 29 دي ماه سال جاري به امضاي لطف‌الله فروزنه دهكردي، معاون توسعه مديريت و سرمايه انساني رييس‌جمهوري به كليه دستگاه‌هاي اجرايي مستقر در شهر تهران ابلاغ شده آمده است: «با توجه به تصميمات مورخ 27/10/1389 كميته كاهش آلودگي و مواقع اضطراري هواي تهران پيرو بخشنامه شماره 49031/200 مورخ 27/9/1389، به منظور دستيابي به نتايج كامل مورد انتظار در كاهش آلودگي هوا و تضمين زندگي توام با آرامش و سلامت شهروندان عزيز ساكن شهر تهران، ساعات كار كليه دستگاه‌هاي اجرايي مستقر در كلانشهر تهران تا اطلاع ثانوي يك ساعت ديگر كاهش مي‌يابد.

بديهي است اين بخشنامه شامل بانك‌ها، مراكز نظامي، انتظامي و همچنين مراكز آموزشي، بهداشتي و درماني نخواهد بود.»








وزارت فرهنگ کانادا: فیلم "ایرانیوم" را به نمایش بگذارید






به نوشته روزنامه کانادايی نشنال پست، دولت کانادا در یک نامه رسمی دیپلماتیک به رژیم تهران، نسبت به اقدامات تهدید آمیز این رژیم برای جلوگیری از نمایش یک فیلم در "کتابخانه و آرشیو کانادا" هشدار داده است.

روز گذشته اعلام شد عوامل رژیم تهران در کانادا تلاش کرده اند با اقدامات تهدیدآمیز خود از نمایش فیلم "ایرانیوم" که یک فیلم مستند انتقادی در رابطه با برنامه اتمی جمهوری اسلامی است، جلوگیری کنند.

نشنال پست نوشت، دولت کانادا در نامه رسمی خود به رژیم تهران اعلام کرده کانادا یک کشور آزاد است و آزادی بیان یکی از ارزشهای بنیادین در این کشور بشمار می رود که بر سر آن معامله نخواهد کرد.

همزمان وزیر فرهنگ کانادا به "کتابخانه و آرشیو کانادا" ابلاغ کرده که فیلم "ایرانیوم" را به نمایش بگذارد.

این مقام کانادايی گفت، فیلم "ایرانیوم" در کتابخانه و آرشیو کانادا به نمایش گذاشته خواهد شد. ما در مقابل فشار و تهدید، سر خم نخواهیم کرد. ما در مقابل آنهايی که می خواهند با تهدید و ارعاب، سانسور ایجاد کنند، عقب نخواهیم نشست.

به نوشته نشنال پست، وزیر فرهنگ کانادا همچنین ‌خواهان تحقیقات در مورد تهدیدهای بعمل آمده علیه این کتابخانه شده است.

از سوی دیگر وزیر مهاجرت کانادا نیز اقدامات تهدیدآمیز رژیم تهران را محکوم کرده و آن را یک عمل شنیع توصیف کرده است.





هشت ماه محرومیت فرزندان عبدالله مومنی از دیدار حضوری با پدر: «دادستان جواب ما را نمی دهد»

فاطمه آدینه وند، همسر عبدالله مومنی، زندانی عقیدتی و سخنگوی اسبق دفتر تحکیم وحدت با اظهار اینکه هشت ماه است بچه هایش از دیدن پدرشان به صورت حضوری محروم بوده اند و تنها ماهی یکبار پشت شیشه او را می بینند به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که دیگر هیچ انتظاری از مسوولان ندارد.

فاطمه آدینه وند درباره درخواست های خود برای ملاقات حضوری با همسرش به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: « بارها درخواست نوشتم ، آخر وقتی به دادستانی و یا هرجای دیگری برای پیگیری می رویم به جز سرباز جلوی در شخص دیگری را نمی بینیم یعنی به ما اجازه دیدن و حرف زدن داده نمی شود، فقط می توانیم درخواست های خود را به صورت کتبی بنویسیم و تحویل سرباز دهیم که حالا آیا خوانده شود و یا نه. من در آخرین نامه ام از دادستانی پرسیدم که علت ندادن ملاقات حضوری به من و بچه هایم پس از هشت ماه چیست که جوابم را نداده اند.»

فاطمه آدینه وند درباره علت ندادن ملاقات حضوری به آنها گفت: « احتمال می دهم به دلیل نوشتن نامه های همسرم باشد به دلیل اینکه درست پس از نامه ها ملاقات حضوری ما قطع شد.» همسر عبدالله مومنی با بیان اینکه حال جسمی مومنی در زندان خوب است، گفت: «اما حال روحیش خیلی خوب نیست،در زندان آدم کسل می شود ولی باز هم خوب است که با دوستانش در یک بند هستند.»

فاطمه آدینه وند درخصوص اینکه الان هوای زندان سرد است و آیا از او لباس گرم برای همسرش قبول کرده اند، گفت: « لباس گرم را اوایل آبان ماه به مسولان زندان تحویل دادم که آنها نیز خدا را شکر به دستش رسانده اند. اما درباره چیزهای دیگر سخت می گیرند مثلا چند بار دیوان حافظ و گلستان سعدی برایش بردم که قبول نکردند و فقط چند کتاب زبان را از من گرفتند.

همسرعبدالله مومنی درخصوص درخواستش از مسولان قضایی و کشوری گفت: «من هیچ درخواستی ندارم چون اینها اصلا به درخواست ما رسیدگی نمی کنند. فکر هم نمی کنم به این آسانی تلفن های بند را وصل کنند یا ملاقات حضوری بدهند. چه بگویم! بچه های من مدرسه می روند و فقط یکبار در ماه می توانند پدرشان را از پشت شیشه ببینند ، تلفن ها را هم قطع کردند که حداقل می شد صدای پدرشان را بشنوند وقتی این وضعیت برای بچه ها به وجود می آید دیگر چه انتظاری می توان داشت!من دیگرهیچ انتظاری ندارم.»

عبدالله مومنی شب ۳۰ خرداد ۱۳۸۸ پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران در ساختمان ستاد شهروند آزاد در میدان ونک تهران که ریاست ستاد شهروند آزاد (حامیان کروبی) را بر عهده داشت بازداشت شد.او و سازمان ادوار تحکیم در این انتخابات از حامیان کاندیداتوری مهدی کروبی بودند. او چندین ماه پس از دوران بازجویی خود نامه های افشاگرانه ای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی ایران درباره شکنجه شدن های خود توسط بازجویانش نوشت.

منبع: کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران




بازداشت 10 ساعته یک درویش گنابادی در شهرستان درود

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: روز گذشته ماموران امنیتی با مراجعه به منزل جمشید لک از دراویش گنابادی شهرستان درود، ضمن بازرسی و تفتیش منزل، وی را بازداشت و با انتقال به بازداشتگاه اطلاعات درود، بعد از ساعت ها بازجویی آزاد کردند.

به گزارش سایت مجذوبان نور، ماموران امنیتی اعزامی از شهرستان خرم آباد و نیروی انتظامی درود، در ساعت 10 صبح روز چهارشنبه 29 دی ماه به منزل این درویش گنابادی وارد شده و پس از ضرب و شتم شدید وی در مقابل دیدگان خانواده اش، او را به بازداشتگاه اطلاعات درود انتقال و مورد بازجویی قرار داده و پس از 10 ساعت آزاد کردند.

بر اساس این گزارش، ماموران ضمن بازرسی و تفتیش منزل آقای لک کلیه اقلام فرهنگی از قبیل کتب عرفانی، سی دی و حتی مدارک شخصی وی را ضبط و با خود بردند.

پیرو دستگیری جمشید لک، جمعی از دراویش طریقت گنابادی منطقه، جهت آزادی برادر هم کیش خود، درصدد تجمع در مقابل اداره اطلاعات شهرستان درود بودند که پس از آزادی این درویش، متفرق شدند.

لازم به یا دآوری است که در سال 1384 این درویش گنابادی به اتهام نشر اکاذیب و افترا و توهین به ماموران دولت در واقعه تخریب حسینیه قم، تحت پیگرد قضایی قرار گرفته و پس از 11 روز بازداشت در زندان درود ، نهایتا به 74 ضربه شلاق محکوم شد و حکم صادره در مورد وی به اجرا درآمد.




حکم اعدام جعفر کاظمی در اجرای احکام

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: به گفته رودابه اکبری همسر جعفر کاظمی زندانی سیاسی محکوم به اعدام، حکم اعدام آقای کاظمی که به اتهام محارب و ارتباط با سازمان مجاهدین خلق صادر گردیده است، به دایره اجرای احکام رسیده، ولی هنوز تصمیمی برای ان گرفته نشده است.

به گزارش کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران، جعفرکاظمی به همسرش گفته در زندان خبری در مورد اینکه آیا حکم به زودی اجرا خواهد شد یا نه ندارد که که هنگام اعدام زندانی را به صورت ناگهانی به زندان انفرادی می برند و فردا صبح آن اعدام می کنند. همسر آقای کاظمی همچنین گفت وزارت اطلاعات ۱۲ مورد اتهام به همسرش زده اما به گفته وی وزارت اطلاعات هیچ مدرکی ارائه نکرده است.

رودابه اکبری، همسر جعفر کاظمی با اظهار اینکه حکم اعدام همسرش ناعادلانه است و با درخواست کمک از سازمان های حقوق بشری برای نجات جان همسرش گفت: «آخرین بار دوشنبه هفته گذشته آقای کاظمی را ملاقات کردم وقتی به او گفتم که مرتب خبرنگاران و فعالان حقوق بشری به من زنگ می زنند و می گویند که وضعیت شما بحرانی است، شما چه فکر می کنی، گفت ما اینجا چیزی را حس نمی کنیم و تا لحظه آخر متوجه نمی شویم، چون یک روز صدا می زنند، یک شب در انفرادی نگه می دارند و فردا صبح هم اعدام می کنند. فقط به من می گفت توکلت با خدا باشد.

رودابه اکبری روحیه همسرش را در آخرین ملاقاتشان در روز دوشنبه هفته گذشته خوب توصیف کرد اما گفت چند ماهی ست که او از درد سیاتیک رنج می برد، همچنین او در خصوص آخرین تلاش های خود برای توقف حکم اعدام نیز گفت: «دو هفته پیش وقتی از ملاقاتی برمی گشتم، به اجرای احکام رفتم که مسول آنجا به من جواب نداد اما سربازی که جلوی در ایستاده بود به من گفت صبر کن الان زنگ می زنم و می پرسم، پس از تماسش گفت حکم به اجرای احکام آمده اما هنوز تصمیمی درباره اش گرفته نشده است. حالا می دانم حکم به دایره اجرای احکام آمده چون تا یکماه پیش که سر زده بودم هنوز نرسیده بود و من امیدوار بودم اتفاقی می افتد و چیزی تغییر می کند. حالا نمی دانم واقعا چه اتفاقی می افتد.»

همسر جعفر کاظمی با اشاره به اینکه رفتن به شهر اشرف دلیلی برای اعدام کسی نمی شود، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «تنها چیزی که می دانم این است که حکم همسرم ناعادلانه است، چون رفتن به شهر اشرف حکمش اعدام نیست و حتی تبلیغ علیه نظام نیز تا دو سال قبل مطمئنم که حکمش چند سال زندان بود، تا دو سال پیش هرکس به این جرم دستگیر می شد نهایتا چند سال حکم زندان می گرفت اما بعد انتخابات موضع ها به شدت تغییر کرد و دیگر حکمی می دهند که اصلا مناسب با جرم نیست.»

رودابه اکبری گفت: «من خاضانه واقعا خاضانه از همه سازمان های حقوق بشری و مردم انسان دوست چه داخل و چه خارج از ایران می خواهم که به دادم برسند چون من هر جای رفتم جوابی نگرفتم. یک هفته هر روز به دادستانی رفتم، از صبح می رفتم و تا زمان تعطیلی این ارگان می نشستم ولی نتوانستم دادستانی را ببینم چون می گفتند دادستانی ملاقات مردمی ندارد. می نشستم در راهرو تا مگر وقتی دادستان از اتاق کارش بیرون می آید ک به خانه اش برود او را ببینم که نشد.»

رودابه اکبری با اظهار اینکه آیا همسرش اتهام ها را پذیرفته و دفاعیاتش به چه شکل بوده است، گفت: «۱۲ مورد وزارت اطلاعات به او اتهام زد که هیچکدام را البته همسرم نپذیرفت و خواست تا برای اثبات اتهامشان مدرک نشان دهند. آقای کاظمی مسول نشر و انتشارات دانشگاه امیرکبیر بود که به او اتهام زدند هماهنگی تظاهرات دانشجویان با او بوده است، همچنین اتهام زدند که او کمک مالی به دانشجویان می کرده و سی نفر را به اشرف فرستاده و همین طور با افراد گروه ارتباط و رفت و آمدهای مشکوک دارد در حالیکه تمام این ارتباط ها خانوادگی بوده و چیزی خارج از این محدوده را هم شامل نمی شده است.»

همسر این زندانی همچنین درباره ارتباط پسرش با سازمان مجاهدین خلق و بودن او در اشرف نیز گفت: « پسر من دو سال پیش با تصمیم شخصی به اشرف رفت اما به ما می گویند که شما پسرتان را خودتان به اشرف بردید و با این کار در مقابل ما ایستاده اید. راستش را بخواهید من قلبا از ماندن پسرم در اشرف راضی نیستم و می خواستم که کنار خودمان باشد ولی این تصمیم را خودش گرفت. نمی دانم تصمیمش درست بوده یا غلط، فقط امیدوارم یک روز شرایط به گونه ای باشد که بتواند به کشورش برگردد.»

رودابه اکبری درخصوص اتهام های دیگر همسرش گفت: «پس از رفتن پسرم به دلیل وضعیت روحی من که می خواستم صدای پسرم را چند وقت یکبار بشنوم. پسرم خط تلفنی گرفت که فقط او همی می توانست با ما تماس بگیرد تا من با او حرف بزنم همین خط تلفن برای آقای کاظمی جرم و شده است. هیچ چیز دیگر را نتوانستند پیدا کنند، به منزل مادرش و ما آمدند و همه جا را گشتند اما چیزی پیدا نکردند که ارتباط او با مجاهدین را نشان دهد.»

همسر این زندانی درباره فعالیت همسرش با سازمان مجاهدین با اشاره به اینکه او فقط فیلم های را از صحنه های درخیابان تهیه می کرده و به شخص دیگری می داده تا او برای سازمان در اشرف بفرستد، گفت: «به غیر از این هیچ کار دیگری نکرده که جرمش اعدام باشد. همسر من به خدا صبح می رفت سرکار و شب به خانه برگشت. من مطمئنم کار دیگری نمی کرده است و قبول کنید وقتی بچه تان به اشرف برود آنجا از شما انتظاراتی دارند و آقای کاظمی انتظارت آنها را در همین حد برآورده می کرد. اما پس از انتخابات هر کس ساز خودش را می زند و اصلا به این چیزها توجهی ندارند.»

رودابه اکبری گفت: «پس از انتخابات هرکسی ساز خودش را می زند، راستش من اصلا تعلق خاطری به آن طرف ندارم اما درکشور خودمم حقم دارد ضایع می شود من به مسولان هم گفته ام که حتی باید به من جایزه هم بدهند که همسر و پسر کوچکم را نگذاشتم که به آن سمت بروند. من متاسفانه تا به حال موفق به دیدار لاریجانی، رییس قوه قضاییه و دادستان نشدم. چرا می خواهند حرف های من را از سایت ها بشنوند، اگر حرف من را می شنیدند من مگر دیوانه بودم که با سایت ها حرف بزنم ولی متاسفانه گوش ها کرشده و نمی خواهند چیزی بشنوند.»

جعفر کاظمی در ۲۷ شهریور در یکی از تجمع‌های اعتراضی پس از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت شد. در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ او به اتهام «محاربه از طریق همکاری و ارتباط با منافقین» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به اعدام محکوم شد. ۱۶ دی ماه نیز دادگاه تجدید نظر ۳۶ تهران حکم اعدام را تایید کرد.




محکومیت سعید حائری به دو سال حبس تعزیری از سوی دادگاه تجدیدنظر

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم دو سال زندان و 74 ضربه شلاق سعید حائری، فعال سیاسی مدنی که در جریان مراسم خاکسپاری آیت الله منتظری و به همراه کوهیار گودرزی و شیوانظرآهاری بازداشت شده بود در دادگاه تجدید نظر تائید شد.

به گزارش کمیته گزارشگران حقوق بشر، پیش‌تر، شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب وی را به اتهام «اخلال در نظم عمومی» و «اجتماع و تبانی» به دو سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.

سعيد حائری روز ۲۰ اسفند ۸۸ با توديع وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی پس از تحمل ۸۰ روز حبس آزاد شد. وی در ۲۹ آذرماه به همراه شيوا نظرآهاری و کوهيار گودرزی بازداشت شده بود.

سعید حائری دانشجوی فلسفه دانشگاه آزاد واحد تهران شمال و سردبیر انجمن علمی فلسفه این دانشگاه است. وی در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری عضو کمیته دفاع از حقوق شهروندی ستاد مرکزی مهدی کروبی بود.




حکم اعدام فرح واضحان، از بازداشت شدگان وقایع سال گذشته لغو شد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: حکم اعدام فرح (المیرا) واضحان، از دستگیر شدگان حوادث پس از عاشورای سال گذشته در دیوان عالی کشور لغو گردید و پرونده وی به شعبه 28 دادگاه انقلاب، به ریاست قاضی مقیسه ای ارسال شد.

به گزارش رهانا، فرح واضحان در دادگاه بدوی در شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی به اعدام محکوم شده بود. اتهام فرح واضحان شرکت در اعتراض‌های خیابانی و «محاربه از طریق همکاری با سازمان مجاهدین» اعلام شده است.

قرار است طی روزهای آینده با بررسی مجدد پرونده وی در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب رای جدید صادر شود.

بنا بر اطلاع رهانا، وضعیت جسمانی این زندانی بسیار وخیم است، وی پیش از بازداشت در حال انجام شیمی‌ درمانی بوده وو هم‌اکنون غده‌ای در پای او وجود دارد که وضعیت جسمی او را بدتر کرده است به طوری که تحمل حبس برای او غیرممکن شده است.

فرح (المیرا) واضحان با این وجود و با وجود ناراحتی در ناحیه‌ی قلب در تاریخ ۱۶ آبان ماه همراه با بهاره هدایت و مهدیه گلرو، عاطفه نبوی و دیگر زندانیان سیاسی زن در زندان اوین به بند متادن زندان اوین منتقل شده و در این بند به سر می‌برد. این بند که محل نگهداری مجرمان خطرناک از جمله معتادین به مواد مخدر است سالنی در بسته در حدود ۳۰ الی ۳۵ متر است که زندانیان در آن از هوای آزاد در طول روز کم‌تر از یک ساعت می‌توانند استفاده کنند. همچنین استفاده از کتاب و کتاب‌خانه و حق استفاده از تلفن مانند دیگر زندانیان برای زندانیان محبوس در این بند میسر نیست، همچنین زندانیان محبوس در این بند تنها به صورت کابینی می‌توانند خانواده خود را ملاقات کرده و از ملاقات حضوری ممنوع‌ هستند.

وی سال‌ها خارج از کشور زندگی می‌کرده است و به خاطر دختر ١٩ ساله‌اش به ایران بازگشته است.

با این که حکم اعدام واضحان در دیوان عالی کشور لغو شده است، اما با وجود داشتن بیماری سخت بودن وی در زندان نوعی اعدام تدریجی است. وی در شهریور ماه نیز به علت وضعیت وخیمی جسمی به خاطر بیماری قلبی به بیمارستانی خارج از زندان منتقل شده بود.




انتقال حجت عربی دانشجوی ستاره دار دانشگاه نفت آبادن به بازداشتگاه اطلاعات این شهر

حجت عربی دانشجوی محروم از تحصیل و ستاره دار دانشگاه نفت آبادان ، پس از بازداشت در هفته گذشته به بازداشتگاه اطلاعات این شهر منتقل شده است.

به گزارش دانشجونیوز، این عضو شورای مركزی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه نفت آبادان كه از روز بیست و سوم بهمن ماه بازداشت شده است ، روز دوشنبه گذشته با خانواده اش تماس گرفت و از بازداشت و نگهداری اش در بازداشتگاه اطلاعات آبادان خبر داد.

پیش از این نیز مسئولین كمیته انضباطی دانشگاه آبادان در اقدامی غیرقانونی، حكم اخراج این فعال دانشجویی از دانشگاه و محرومیت وی از تحصیل برای سه سال را صادر نمودند. این حكم در حالی از سوی كمیته انضباطی دانشگاه آبادان صادر شده است كه طبق آیین نامه پر اشكال كمیته انضباطی دانشگاه ها نیز صدور چنین حكمی در صلاحیت كمیته انضباطی دانشگاه نمی باشد. در آیین نامه كمیته انضباطی دانشگاه ها و مراكز آموزش عالی صدور حكم اخراج از دانشگاه فقط برای كسانی در نظر گرفته شده كه در محیط دانشگاه اقدام به قتل نمایند و یا دست به مبارزه مسلحانه بزنند. در این صورت نیز تنها كمیته مركزی انضباطی مستقر در وزارت علوم صلاحیت صدور چنین حكمی را دارا میباشد.

شایان ذكر است حجت عربی به اتهام های مضحكی همانند " فعالیت در فیس بوك " و " بحث در كلاس درس انقلاب" به محرومیت از استفاده از امكانات رفاهی دانشگاه، اخراج از خوابگاه، اخراج از دانشگاه و محرومیت از تحصیل در دانشگاه های كشور به مدت سه سال، محكوم شده است.

حجت عربی پیش از این نیز به مدت یك ترم از تحصیل محروم شده بود و بعد از پایان محرومیتش برای ادامه تحصیل به دانشگاه بازگشته بود. این عضو انجمن اسلامی دانشگاه آبادان، در كنكور كارشناسی ارشد سال ۸٩ نیز از دریافت كارنامه اولیه محروم و ستاره دار شده بود.




با اعدام ده نفر دیگر؛ ۶۸ اعدام در یک ماه در ایران

دانشجو نیوز: بامداد امروز (چهارشنبه)، قوه قضاییه ایران از اجرای احکام اعدام ده نفر از محکومان جرایم مواد مخدر در تهران خبر دارد.

پایگاه اطلاع رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران با انتشار اطلاعیه ای که حاوی اسامی ده نفر و اتهام های آنان در ارتباط با حمل، نگهداری، مصرف و یا فروش مقادیری هروئین، تریاک، حشیش و کراک است، اعلام کرد که برخی از متهمان، علاوه بر اعدام، به مجازات های شلاق و جریمه نقدی هم محکوم شده اند.

دادسرای تهران در اطلاعیه خود گفته است که جلسات رسیدگی به اتهام های این افراد "با حضور نمایندگان دادستان و وکلای آنان" در شعب مختلف دادگاه های انقلاب اسلامی تهران برگزار شد اما به زمان برگزاری محاکمات اشاره ای نکرده است.
گفتنی است با اعدام این ده نفر، شمار اعدام‌هایی که در یک‌ ماه گذشته از سوی خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی اعلام شده‌ است به بیش از ۵۰ نفر رسید.

این در حالی است که با استناد به آمار ارائه شده از سوی کمپین بین‌المللی حقوق بشر، که تا پیش از اعدام‌های روز چهارشنبه، از اعدام ۵۸ نفر در ایران خبر داده بود، در یک ماه گذشته ۶۸ نفر در ایران اعدام شده‌اند. کمپین بین‌المللی حقوق بشر همچنین پیش از اعدام های امروز اعلام کرده بود که از آغاز سال نو ميلادی در ايران تا روز دوشنبه ۲۷ دی‌ماه جاری به‌طور ميانگين هر هشت ساعت يک نفر اعدام شده است.

ایران، با جمعیتی حدود هفتاد میلیون نفر، از لحاظ شمار اعدام ها در جهان در رده دوم بعد از جمهوری خلق چین، با بیش از یک میلیارد و سیصد میلیون جمعیت قرار دارد و در نتیجه، به نسبت جمعیت، دارای بالاترین تعداد صدور و اجرای احکام در جهان است که انتقاد بعضی نهادهای مدافع حقوق بشر را در پی داشته است.




ورود زنان به سینما ممنوع شد؛ تماشای فوتبال فقط برای آقایان

خبر آنلاين: پردیس‌های سینمایی از پذیرش خانم‌های تماشاگر مسابقات فوتبال منع شدند.

پخش مسابقات فوتبال که با نمایش مسابقات جام جهانی 2010 در پردیس‌های سینمایی تهران از جمله ملت و آزادی آغاز شده بود این روزها با نمایش مسابقات جام ملت‌های آسیا ادامه پیدا کرده است.

طرح نمایش مسابقات فوتبال در سالن سینما که به استبقال گسترده مخاطبان سینما و فوتبال روبه‌رو شده بود، به دستور اداره اماکن با تغییراتی روبه‌رو شده است.

اداره اماکن در تازه‌ترین دستور برای پخش مسابقات فوتبال جام ملت​های آسیا ورورد زنان را به سالن سینما ممنوع کرده تا به این ترتیب ممنوعیت تماشای فوتبال که برای زنان در ورزشگاه‌ها اعمال می​شد، به سالن​های سینما هم راه یابد.

این تصمیم بعد از بازی فوتبال ایران و امارات اتخاذ شد. علاقمندان به تماشای فوتبال این بازی را عصر روز چهار شنبه در سه پردیس سینمایی ملت، زندگی و آزادی دیدند.

به این ترتیب در بازی آینده تیم ملی ایران که روز شنبه دوم بهمن مقابل کره جنوبی خواهد بود، پردیس‌های سینمایی امکان پذیرش تماشاگران زن را نخواهند داشت.




حقوق کارگران سنگ پاسارگاد، دو ماه عقب افتاده است

دبیر اجرایی خانه کارگر تاکستان از عقب افتادن دو ماهه حقوق کارگران سنگ پاسارگاد خبر داد.
علی‌اصغر طاهرخانی به ایلنا با اشاره به خصوصی بودن سنگ پاسارگاد افزود: کارگران این واحد ۲ ماه حقوق معوقه از کارفرمایشان طلب دارند.
وی با اشاره به اشتغال حدود ۹۰کارگر در سنگ پاسارگاد تصریح کرد: این واحد تولید‌کننده سنگ است که تمام محصولاتش هم صادر می‌شود.
او با بیان اینکه کارفرما قصد عدم همکاری با کارگران را ندارد، گفت: به گفته کارفرما صادرات شرکت به مشکلاتی برخورد کرده است و علت تعویق در حقوق کارگران سنگ پاسارگاد هم همین است.



درگیری در زندان گوهردشت کرج

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" یورش و حشیانۀ گارد زندان و پاسداربندها به سالن جوانان و درگیری شدید بین جوانان و نیروهای سرکوبگر مستقر در زندان گوهردشت کرج که تا به حال منجر به انتقال 14 نفر از آنها به سلولهای انفرادی گردیده است.
روز پنجشنبه 30 دی ماه در سالن 7 بند 3 زندان گوهردشت که اخیرا تعداد زیادی از جوانان سالن 12 بند4 را به این بند منتقل کرده بودند و آنها را در راهرو بند در سرمای شدید و شرایط غیر انسانی قرار داده بودند بصورت دست جمعی اقدام به اعتراض نمودند که با یورش وحشیانۀ پاسداربندها مواجه شدند.
جوانان زندانی معترض به مقابله با پاسداربندها برخواستند و درگیری شدیدی بین آنها روی داد. در پی این درگیریها گارد زندان به کمک پاسداربندها شتافت و به جوانان زندانی یورش بردند و آنها را وحشیانه مورد ضرب و جرح قرار دادند جوانان زندانی به دفاع از خود برخواستند و با پاسداربندها و گاردیها در گیری شدند و هم اکنون درگیری شدید در سالن 7 بند 3 زندان گوهردشت ادامه دارد.
در این درگیری بیش از 14 نفر از جوانان زندانی توسط پاسداربندها و گاردیهای زندان به سلولها انفرادی منتقل شدند که اسامی 2 نفر از آنها زندنانیان فرشید قهرمانی و حسین رنجبر می باشد.گرامی مدیر داخلی زندان این 2 زندانی را وحشیانه با باتون مورد ضرب و شتم قرار می داد.خطر جدی قتل شکنجه وحشیانۀ جسمی،جنسی و روحی این زندانیان را تهدید می کند
هم اکنون درگیریها و اعتراضات جوانان در بند 3 زندان گوهردشت کرج ادامه دارد.




ناله‌های سوزناک مادران از سرمای سخت زمستان در 25 کیلومتری مخزن گاز

ایلنا: ناله‌های سوزناک مادران و پدران پیر و از کارافتاده شهیدان روستاهای دیل، آرو، مارین، آب ریگون، اسپر و .... در سوز سرمای زمستان سال‌هاست دل هر رهگذری را به درد می‌آورد.

به گزارش عینی خبرنگار از این روستاها، اهالی و ساکنان روستاهای نام‌برده که در 25 کیلومتری مخزن گاز ایران یعنی شهرستان گچساران قرار دارند همواره آرزو دارند زمستانی را با داشتن نعمت گاز به سر ببرند. آرزوی که تا کنون برآورده نشده است!!

جالب آنکه این روستاها که بالغ بر 5 تا 6 هزار نفر جمعیت دارند میان دو شهرستان "چرام و گچساران" واقع شده‌اند که امکان گاز‌رسانی به این روستاها از هر دو شهرستان وجود دارد و مسیر هم آنچنان صعب‌العبور نیست که مشکلات ویژه‌ای را برای این مهم ایجاد نماید. جاده مناسبی که این دوشهرستان را به هم وصل می‌کند و از میان این روستاها عبور می‌کند می‌تواند نشانه‌ای بر این ادعای ما باشد که مسیر خیلی سخت نیست اگر همت مضاعف باشد و کار مضاعف.

این روستاها بالای 100 شهید به انقلاب اسلامی و نظام مقدس تقدیم کرده‌اند که خانواده‌های آنان به خصوص مادران و پدران پیر آنها حاضر نشده‌اند قبور فرزندان خود را رها کرده و در کنار سایر فرزندان یا اقوام خود در آسایش بیشتر در شهرزندگی کنند!!

آنها سختی‌های زندگی در این روستاها را تحمل کرده‌اند و تحمل می‌کنند اما به قول خودشان حاضر نیستند مزار عزیزشان را تنها بگذارند!! آنها اینگونه احساس می‌کنند که گویی با فرزند شهیدشان زندگی می‌کنند چرا که هر غروب پنج‌شنبه حرف یک هفته‌ای خود را با سنگ قبر شهیدشان بازگو می‌کنند.

این روستاها اگر چه در نظام مقدس جمهوری اسلامی از بسیاری از امکانات رفاهی برخوردار شده‌اند و به گفته خودشان همواره شاکر این نظام بوده و هستند اما تاکید دارند که مسئولان شرکت گاز استان فکری به حال گازرسانی به روستاهای آنها هم بکنند.

آنها به خبرنگار، گفته‌اند هرگز دوست ندارند سرمای زمستان را با گرمای هیزم‌های درختان کوه خامی گچساران تحمل نمایند اما گویا چاره‌ای نیست!! باید جنگل بسوزد تا ما نمیریم!!

اهالی روستای زیبای مارین که به ماسوله جنوب کشور مشهور شده است و سرمای کوه سفید پوش خامی گچساران را به خوبی احساس می‌کند معتقدند با این شیوه کنونی استفاده از جنگل‌های زیبای خامی تا چند سال آینده نه از تاک نشانی خواهد ماند و نه از تاکستان!! منظور آنها این است که اگر مسئولان شرکت گاز استان فکر جدی برای گازکشی به روستای 110 خانواری مارین نکنند آنها مجبورند با هیزم‌های درختان خامی به جنگ سرمای خامی بروند تا بتوانند ادامه حیات دهند و این شیوه یعنی نابودی جنگل و سپس مرگ تدریجی خود انسان‌هایی که در آنجا زندگی می‌کنند چرا که دیگر حتی درختی باقی نخواهد ماند که هیزمی داشته باشد و آنگاه سرما کش خواهیم شد البته اگر تا آنوقت زنده باشیم اما شک نداریم که این اتفاق برای آیندگان ما خواهد افتاد اگر رویکرد مدیران آینده همین شیوه مدیران فعلی باشد!!

پیرزن روستای مارین که شدیدا سرفه می‌کند ملتمسانه می‌خواهد که حرف‌هایش را به گوش شنوایی برسانیم البته اگر گوش شنوایی دید و زیر لب ادامه می‌دهد: کاش شهیدم زنده بود تا مرا پیش دکتر می‌برد!!

روستاهای گناوه، دیل، آرو، اسپر، آب ریگون، مارین و از همه مهمتر درختان کوهستان و منطقه حفاظت شده خامی چشم انتظار مسئولان شرکت گاز استان هستند تا تمام تلاش خود را به کار گیرند تا آسایش و رفاه را برای آنها به ارمغان ببرند.

اشک‌های مادران شهیدان در سوز سرمای مارین پاسخی جز شرمندگی برای کاهلان این راه و خدمت به آنها چه خواهد داشت؟؟




کودکان خياباني، سرما و بي‌اطلاعي مسئولان

ایلنا: سرماي هوا در زمستان و حضور چشمگيرتر کودکان در سطح خيابان هاي شهر باعث مي شود تا افکار عمومي به اين پديده حساس تر شود و شايد به همين دليل است که همه ساله در اين فصل مسئولين حوزه هاي حمايتي و اجتماعي سعي دارند در سخنان و مصاحبه هايشان نيم نگاهي - فقط در حد حرف و شعار - به اين پديده داشته باشند .

از جمله اظهارنظر‌ها در زمینه کودکان کار و خیابان اخیرا از سوی فائزه عظيم‌زاده اردبيلي عنوان شده است که گویا قرار است به عنوان نماینده قوه قضائیه در کنفرانس بین المللی حقوق کودک در ژنو حضور بهم رساند
وی در گفت‌و‌گو با يكي از خبرگزاري‌ها با ارئه تعريفي از كودكان خياباني،چنين نتیجه گیری کرده است که ایران کمترین تعداد کودکان کاروخیابان در دنیا را دارا است .

وی همچنين ادامه داده : علت اين امر آن است كه خانواده‌هاي ايراني به دنبال تأمين نياز فرزندان خود بوده و پدر و مادر حتي با وجود مشكلات عديده در زندگي در راستاي رفع نياز كودكان مي‌كوشند تا زندگي متعادلي را براي آنها فراهم آورند. این ادعا در حالی از سوی یک مسئول قوه قضائیه عنوان می شود که در سخنانش به هیچ وجه یک تحلیل آماری ارائه نداده است . وي بر بر اساس اساس اعلام نماینده قوه قضائیه در کنفرانش بین المللی حقوق کودکان، مسئله كودكان خياباني هنوز در ايران ريشه‌كن نشده و هنوز شاهد مواردي از كودكان هستيم كه مورد سرقت قرار گرفته و يا در اختيار افراد سودجو قرار گرفته و آنان را مورد استثمار كاري قرار مي‌دهند.
این مسئول در قوه قضائیه در پایان به پیشنهادی اشاره می کند که قرار است وظیفه ساماندهی کودکان خیابانی به شهرداری ها سپرده شود و اين به بدان معناست كه شهرداري‌ها بتوانند با ساماندهي فضايي آرام، مكان و غذاي گرمي را براي آنان مهيا كنند تا وضعيت سرپرستي آنان به وسيله دادگاه اطفال مورد رسيدگي قرار گيرد.
آنچه در این گفتگو پیداست گویا منظور این مسئول قضائی ایران از کودکان خیابانی همان " کودکان در خیابان " است . کودکانی که ارتباط آنها با خانواده هایشان گسسته شده و یا فاقد سرپرست بوده و برای امرار معاش و زندگی در خیابانها به سر می‌برند. اما آمار ها و تحقیقات نشان می دهد تنها 5 تا10 درصد از کودکان کار و خیابان ایران چنین شرایطی را دارا هستند و مابقی کودکان کار و خیابان ایران کودکانی هستند که به عنوان نان آور خانواده‌ها و یا کمک والدین خود در کسب درآمد مطرح بوده و به همین دلیل تحلیل کسی که قرار است به عنوان نماینده کودکان ایران در یکی از مهمترین نشست های جهانی حمایت از کودکان حضور بهم رساند از اساس اشتباه است و از اینها گذشته اگر تعداد 1800000 کودک کار و خیابان و آمار 5 میلیونی کودکان خارج از چرخه تحصیل برای این مسئول و سایر مسئولین دولتی و قضایی بی اهمیت تلقی می‌شود برای بسیاری از دوستداران حقوق کودک به عنوان فاجعه ای انسانی مطرح است و این بدان معناست که تصمیم سازان و متولیان امور کودکان نتوانسته‌اند برای میلیونها کودک ایرانی شرایط تحصیل فراهم کنند و نیز اگر میلیونها کودک برای گذران زندگی و به منظور دستیابی به حداقل های ممکن، در سن کودکی به جای پرداختن به بازی ها و شادی‌های کودکانه و به جای نشستن در کلاس درس به اشتغال جانفرسا تن می‌دهند این از ناتوانی کسانی است که سالهاست بر ساماندهی کودکان خیابانی و اختصاص بودجه های میلیاردی در این زمینه تاکید دارند، اما حضور پر شمار کودکان در سطح خيابان هاي شهر هاي کوچک و بزرگ و نيز حضور پنهان کودکان در کارگاههاي کوچک و بزرگ خود حکايت از عدم موفقيت انواع و اقسام طرح هاي ساماندهي است .
يادداشت: علی‌اکبر اسماعیل‌پور




اعلام اعتصاب غذای سه زندانی سیاسی در زندان مرکزی زنجان

در ادامه موج جدید اعتراضات به اجرای حکم اعدام حسین خضری سه زندانی سیاسی کرد دیگر در زندان مرکزی زنجان دست به اعتصاب غذا زدند.

بنا به اطلاع گزارشگران ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران "هرانا"، سه زندانی سیاسی کرد زندان مرکزی زنجان به نامهای محمود بوداق ، ارجان قریل و یاشار قره از سه روز پیش با اعلام اینکه " اعدام نمی تواند ما را از ادامه راه مبارزه آزادی بازدارد" به چندین زندانی سیاسی دیگر معترض به اجرای حکم اعدام حسین خضری پیوستند.

شایان ذکر است، پس از انتشار خبر اجرای حکم اعدام حسین خضری تعدادی از زندانیان سیاسی در زندان مرکزی ارومیه به نامهای حبیب الله گلپیری پور ، احمد تموئی ، حسین میرزایی ، فضایی یامان، جهانگیر بادوزاده ، علی احمد سلیمان ، عبدالله حسینی، صفی علی احمد و محمد امین عبدالهی در زندان مرکزی ارومیه دست به اعتصاب غذا زدند.

زندانی سیاسی کرد حبیب الله گلپیری پور به سبب اعتصاب خشک سلامت وی رو به وخامت رفته است و علی احمد سلمیان ، جهانگیر بادوزاده و محمد امین عبدالهی نیز پس از پیوستن به اعتصاب غذا به سلولهای اداره اطلاعات شهر ارومیه منتقل شده اند.




دو همجنسگرا در خطر سنگسار در ایران

رادیو فرانسه: سازمان های دفاع از حقوق بشر و یک نشریۀ سوئیسی مدافع حقوق همجنسگرایان با عنوان "٣٦٠" به نقل از یک نشریۀ محلی کرد خبر داده اند که جمهوری اسلامی ایران قصد دارد دو جوان همجنسگرای کرد را فردا جمعه سنگسار کند. این دو جوان متهم اند که از صحنه های رابطۀ جنسی خود فیلم گرفته اند و با مونتاژ تصاویر آیت الله خامنه ای و محمود احمدی نژاد رهبران جمهوری اسلامی را مورد تمسخر قرار داده اند. نشریۀ سوئیسی تصریح کرده است که این دو جوان بیست و بیست و یک ساله هستند و ساکن پیرانشهر و از آنان با اسامی ایوب و مصلح یاد شده است. منابع محلی گفته اند که مقامات این دو جوان را متهم به تجاوز نیز کرده اند که معمولاً بهانه ایست در جمهوری اسلامی برای اعدام همجنسگرایان. سازمان های حقوق بشر در ماه های اخیر هشدار داده اند که دهها همجنسگرای ایران در خطر اعدام قرار دارند. رییس جمهوری اسلامی ایران امروز بار دیگر اعلام کرد که در ایران همجنسگرا وجود ندارد. البته، محمود احمدی نژاد در سخنانش از لفظ "همجنس باز" استفاده کرده بود.




محکومیت فعال ستاد مهدی کروبی به دو سال حبس تعزیری

کمیته گزارشگران حقوق بشر: سعید حائری، فعال سیاسی - مدنی، از سوی دادگاه تجدیدنظر به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

پیش‌تر، شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب وی را به اتهام «اخلال در نظم عمومی» و «اجتماع و تبانی» به دو سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.

سعيد حائری روز ۲۰ اسفند ۸۸ با توديع وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی پس از تحمل ۸۰ روز حبس آزاد شد. وی در ۲۹ آذرماه به همراه شيوا نظرآهاری و کوهيار گودرزی بازداشت شده بود.

سعید حائری دانشجوی فلسفه دانشگاه آزاد واحد تهران شمال و سردبیر انجمن علمی فلسفه این دانشگاه است. وی در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری عضو کمیته دفاع از حقوق شهروندی ستاد مرکزی مهدی کروبی بود.




افزايش دور از انتظار مبلغ قبوض گاز مشهد

افزايش دور از انتظار مبلغ قبوض گاز مشهد قبل از اعمال هدفمندي يارانه ها

روزنامه خراسان: در روزهاي گذشته قبوض جديد گاز بين مشترکين در شهر مشهد توزيع شد. برخي از شهروندان مدعي هستند رقم مندرج در کادر «مبلغ قابل پرداخت» بيش از ميزان مصرف و انتظار آن ها به نسبت دوره هاي قبل بوده است. شهروندي با ارسال پيامک به سامانه ۲۰۰۰۹۹۹مي نويسد: «... قبض قبلي گاز منزلم ۲۹هزار ريال برآورد شده بود ولي با کمال حيرت قبض فعلي ۲۹۰هزار ريال محاسبه شده است.درحالي که تنها ۸روز از طول دوره اين قبوض مشمول ايام پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها مي شود، شهروندان در تماس هاي مکرر خود با روزنامه خواستار پي گيري علت افزايش دور از انتظار گاز بهاي اين دوره شدند. مدير روابط عمومي شرکت گاز خراسان رضوي در پاسخ به اين سوال با تاييد افزايش هزينه گاز مصرفي برخي مشترکان به خراسان مي گويد: براساس تعرفه مصرف مشترکان خانگي در قالب طرح ويژه جرايم مشترکان پرمصرف ما از ۸۹.۵.۱۵ اين تعرفه را محاسبه و قبوض مشترکان را ارسال کرده ايم.«نفتي» مي افزايد: در اين تعرفه که قبل از آغاز طرح هدفمندي يارانه ها اعمال شده نرخ ها با تفکيک شهرهاي اقليم ۲ و ۳ و دهک هاي مصرف کننده ده گانه محاسبه شده و ۷ماه ابتداي سال يک ضريب و ۵ماه پايان سال نيز يک ضريب و يک قيمت جداگانه دارد. به گفته وي در اين قبوض تعرفه مشترکان خانگي پرمصرف در قبوض عمل شده و کساني که الگوي مصرف را رعايت کرده اند افزايش هزينه اي نداشته اند. وي با اعلام اين که از 89.9.28هم با تعرفه هدفمندي يارانه ها قبوض محاسبه شده است مي گويد: مشترکاني که ميانگين مصرف روزانه آنها کمتر از ۷مترمکعب مي باشد نگران افزايش هزينه ها نباشند ولي اگر روزانه اين ميزان ۳مترمکعب افزايش يابد به صورت پلکاني هزينه بيشتري را بايد پرداخت کنند.ولي گفته هاي «نفتي» کاملا دليل اين گراني ها را روشن نمي کند. بنابراين سعي مي کنيم با ديگر مقام هاي مسئول در اين خصوص وارد صحبت شويم ولي موفق نمي شويم تا آن که يک مقام آگاه در شرکت گاز استان خراسان رضوي جزئيات بيشتري را شرح مي دهد. وي مي گويد: از مورخ 89.5.15 نرخ هاي جديد اعمال شد. يعني در واقع شهر مشهد از منطقه سرد ۲ به منطقه سرد ۳ منتقل شد. با اين جا به جايي، قطعا مشهد به سردي قبل در نظر گرفته نشده بنابراين ميزان مجاز مصرف گاز نيز براي اين شهر کاهش يافته و مصرف بيش از سقف تعيين شده براساس جدول مربوطه به عنوان جريمه حساب شده و خواهد شد.

وي توضيح مي دهد: با سردشدن هوا، ناگهان مصرف گاز شهروندان افزايش يافت و بسياري از آنان بي اطلاع از اين تحولات بيش از حد مجاز جديد گاز مصرف کردند و اکنون مشمول جريمه شده و مبالغ بالايي را در قبوض خود مي بينند. از وي مي پرسيم، شنيده ها حاکي از آن است که افزايش قيمت هاي پيش از طرح هدفمندي يارانه ها باطل است؟ وي مي گويد: ما هم شنيده ايم ولي هنوز دستورالعملي در اين خصوص به دستمان نرسيده است. از توضيحات اين گونه برداشت مي شود با تغيير اقليم براي شهر مشهد الگوي مصرف براي شهروندان اين شهر کاهش يافته است در نتيجه ضريب افزايش قيمت محاسبه گاز بها براي افرادي که بيش از الگوي جديد و کمتر از الگوي قديم مصرف کرده اند، افزايش يافته است و به عبارت ديگر مبلغ قبوض گاز آن ها اضافه شده است اما همچنان اين سوال باقي مي ماند که آيا براي اين تصميم که باعث افزايش قيمت گاز قبل از هدفمندي يارانه ها شده است مجوز قانوني وجود داشته است؟ در صورت نبود مجوز از ستاد هدفمندي يارانه ها آيا تصميمات غير هماهنگ با دولت به اجراي بسيار مناسب قانون هدفمندي يارانه ها لطمه نمي زند؟ و اصولا دليل تغيير اقليم مشهد چه بوده است؟ اين ها سوالاتي است که در انتظار پاسخ مسئولان و درج آن براي تنوير افکار عمومي مي مانيم.




تونس؛ آزادی همه زندانیان سیاسی/آغاز دورانی نو

‌رئیس جمهور موقت تونس در نخستین نطق خود خطاب به ملت تونس وعده‌ی یک دوران جدید سیاسی را داد. همچنین اعلام شد تمامی زندانیان سیاسی در تونس آزاد شده‌اند. همزمان خبرگزاریها از دستگیری ۳۳ تن دیگر از اعضای خانواده‌ی زین‌العابدین بن‌علی خبر دادند.

به گزارش رادیو آلمان، زین‌العابدین بن علی، رئیس جمهور فراری تونس هر روز در تنگنای بیشتری قرار می‌گیرد. دولت سوئیس حساب‌های بانکی وی را مسدود کرده و اتحادیه‌ی اروپا نیز قصد اقدام مشابهی را دارد. تونسی‌ها هم می‌خواهند بن علی را دادگاهی کنند.

از سوی دیگر رئیس جمهور موقت تونس در نخستین نطق تلویزیونی خود خطاب به ملت گفت: «من شخصا خود را موظف می‌دانم که دولت موقت رابطه‌ی خود را با گذشته به طور مطلق قطع کند.» فواد مبزع وعده داد، تمام تلاش خود را به کار ببندد تا کشور بتواند این شرایط دشوار گذار را با موفقیت پشت سر بگذارد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، رئیس پیشین مجلس تونس افزود که وی تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا تمام «امیدهای به حق قیام و انقلاب مردم برای آزادی و کسب شأن انسانی تحقق یابند».

آزادی زندانیان سیاسی

با توجه به قدرت سیاسی بلامنازع "حزب تجمع دمکراتیک قانون اساسی" متعلق به دیکتاتور پیشین، آقای مبزع وعده‌ی جدایی احزاب از دولت را داد. وی گفت که آزادی مطبوعات را تضمین می‌کند و استقلال قوه‌ی قضاییه را به رسمیت خواهد شناخت. او افزود که مسئولان خشونت‌ها در چند روز گذشته دستگیر شده‌اند.

وزیر جدید در امور عمران و توسعه‌ی تونس نیز اعلام کرد که تمامی زندانیان سیاسی کشور آزاد شده‌اند. نجیب شبّی به خبرگزاری رویترز گفت که از اعضای حزب اسلامی "النهضه" نیز دیگر کسی در زندان به سر نمی‌برد.

دستگیری ۳۳ عضو خاندان بن علی و همسرش

در این میان علیه زین‌العابدین بن‌علی پرونده‌ای در دادگاه در حال رسیدگی است. این دادگاه قرار است این اتهام را بررسی کند که بن علی ۷۴ ساله و اعضای خانواده‌اش به طور غیرقانونی ثروت‌اندوزی کرده و این ثروت را به خارج از کشور انتقال داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بیش از ۳۳ نفر از اعضای خاندان بن علی و همسرش لیلی طرابلسی دستگیر شده‌اند. این افراد در شاخه‌های گوناگون اقتصادی فعال بوده و بسیاری حوزه‌های سودآور را در انحصار خود داشته‌اند.

داماد بن علی یکی از مشهورترین تاجران و فعالان اقتصادی است. وی که هنوز زیر ۳۵ سال است دارای یک امپراتوری اقتصادی است که از نهادهای رسانه‌ای گرفته تا بانکی و مخابرات و شبکه موبایل و نمایندگی خودروهای ساخت اروپا را در بر می‌گیرد.

ادامه‌ی تظاهرات برای انحلال دولت موقت

با خروج سه وزیر نیروهای اپوزیسیون و اتحادیه‌های کارگری از دولت موقت، مردم معترض به خیابان‌‌ها ریختند. اپوزیسیون می‌گوید که حامیان پیشین بن‌علی مهم‌ترین وزارتخانه‌ها را در اختیار خود دارد و حزب حاکم پیشین هنوز جناح قدرتمند در دولت موقت است.

در روز چهارشنبه مردم خشمگین با پلیس درگیر شدند. آنها خواستار انحلال دولت موقت و پیگرد علیه عاملان دولت پیشین هستند.

بر اساس ارزیابی‌های سازمان ملل، در ناآرامی‌های تونس حدود ۱۰۰ نفر کشته شده‌اند. دولت تونس این رقم را ۷۸ نفر اعلام کرده است. به گفته‌ی خانم ناوی پیلای، کمیسر حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، قرار است طی روزها‌ی آینده کارشناسان سازمان ملل به تونس سفر کنند تا از نزدیک وضعیت را مورد بررسی قرار دهند.



بی خبری از وضعیت یک فعال سیاسی

خبرگزاری هرانا - بیش از یک ماه و نیم از بازداشت دوباره وحید طلایی، عضو کمیته پیگیری حقوقی ستاد میر حسین موسوی می گذرد اما همچنان از او خبری در دست نیست و خانواده وی کاملا از او بی خبرند .

به گزارش خبرنگار کلمه، این در حالی است که همسر این فعال اجتماعی نیزباردار است و افزایش نگرانی ها برایش بسیار خطرناک است .

وحید طلایی در اردیبهشت ماه امسال هم برای حدود دو هفته بازداشت شده بود، این باز نیز همچون دوره قبل ماموران با مراجعه به منزلش وی را بازداشت و به زندان اوین منتقل کرده اند. به نظر می رسد دور جدیدی از فشارها بر فعالان ستادهای انتخاباتی میرحسین موسوی به صورت بازداشت یا احضار آنها آغاز شده است. وی بار گذشته ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۳۸۹ بازداشت و دوم خردادماه از زندان آزاد شد .




شش میلیون تن روغن سرطان زا در ایران

خبرگزاری مهر: مدیرعامل خانه صنعت و معدن استان اصفهان گفت: در حال حاضر در کشور 6 میلیون تن روغن آسکارل سرطان‌زا و خطرناک در کشور وجود دارد.

عبدالوهاب سهل‌آبادی بعدازظهر چهارشنبه در نشست راهبردی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه سال‌های سال است که ترانسفرماتورهای که در ایران وجود دارد روغنی به نام آسکارل را تولید می‌کند، بیان داشت: این ماده بسیار خطرنک و سرطان‌زا است.

وی تاکید کرد: تاکنون هیچ اقدامی به منظور منهدم کردن آن نشده است و این روغن تاثیرات منفی بسیاری برای آلودگی هوای اصفهان دارد.




رشد ۳۰۰ درصدی اجرای حکم اعدام در ایران

خبرگزاری هرانا - به گزارش واحد آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران طی دی ماه سالجاری ۷۹ نفر در زندان‌های ایران و یا در ملا عام اعدام شدند و برای ۲۶ نفر نیز حکم اعدام صادر شده است.

بنا بر این گزارش اعدام‌ها در این ماه نسبت به ماه مشابه در سال گذشته بیش از ۳۰۰ درصد رشد داشته است. به طوری که طبق آمار به طور متوسط هر ۹ ساعت یک نفر در دی ماه اعدام شده است.

علی صارمی و علی اکبر سیادت در تهران، حسین خضری در ارومیه، محمود براهوئی، شهرام ناروئی، ظهور احمد عاصف دوست و جهانبخش براهوئی در زاهدان از جمله زندانیان سیاسی و امنیتی بودند که به اتهام محاربه و افساد فی الارض اعدام شده اند.

اجرای فله‌ای حکم اعدام در این ماه از نکات بارز بوده است که اعتراض بسیاری از نهاد‌های حقوق بشری را در پی داشته است؛ در طی دی ماه بیشترین اجرای حکم به ترتیب ۲۰ نفر در استان خوزستان، ۱۱ نفر در استان تهران، ۱۰ نفر استان البرز، ۸ نفر در استان قم، ۷ نفر در استان کرمانشاه، ۷ نفر در استان لرستان، ۵ نفر در استان سیستان و بلوچستان، ۴ نفر در استان اصفهان، ۲ نفر در استان آذربایجان غربی، ۲ نفر در استان مرکزی بوده است و در استانهای کرمان، مازندران و خرسان شمالی نیز یک نفر اعدام شدند.

شایان ذکر است آمار ارائه شده تنها آمار رسمی اعلام شده از سوی دستگاه قضایی به همراه اطلاع گزارشگران مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران بوده است.




تجمع کارکنان برق تهران مقابل ساختمان مدیریت

خبرگزاری هرانا -به دنبال‌ کسر مبالغ اضافه کار، حق شیفت وسایر مزایای رفاهی و انگیزشی از شمول پرداخت حق بیمه، روز سه‌شنبه ۲٨ دی، کارکنان صنعت برق در مقابل ساختمان مدیریت برق منطقه‌ای تهران تجمع‌کردند.

این‌کارکنان تاکیدکردند که این اقدام برق منطقه‌ای تهران از طرفی به منزله‌گزارش خلاف واقع به سازمان تامین اجتماعی در خصوص میزان حقوق دریافتی پرسنل است و از طرف دیگر کاهش حقوق همکاران را در ایام بازنشستگی در پی دارد.

به گزارش ایلنا، یکی از تجمع‌کنندگان گفت: ما به صورت شبانه‌روز درکنار ولتاژ فشار قوی قرارداریم و این موضوع مشکلات و بیماری‌های عدیده‌ای را برای همکاران ایجادکرده است.

آن‌ها تصریح کردند: هزینه‌های ناشی از این بیماری‌ها از سویی وکاهش حقوق پرسنل در ایام بازنشستگی با توجه به نرخ تورم جفا درحق کسانی است که به مدت ٣۰ سال و در بد‌ترین شرایط جنگ تحمیلی سیستم برق کشور را به صورت پایدار نگهداری نمودند.

یکی از پرسنل که خود را عضو سندیکای کارگران صنعت آب و برق معرفی نمود، گفت: این اقدام برق منطقه‌ای برخلاف روح حاکم بر بند «ز» ماده ۱۰ قانون کارمی‌باشد.

وی ادامه داد: ٣۰ سال است که به صورت مستمر از کل دریافتی همکاران سهم ۲۷ درصد بیمه کسر می‌شود. اما اکنون که در هنگام بازنشستگی قرار دارند این اقدام برق منطقه‌ای تهران کاهش حقوق کارکنان در ایام بازنشستگی را در پی دارد.




محکومیت یک فعال سیاسی - مدنی به دوسال حبس

کمیته گزارشگران حقوق بشر - سعید حائری، فعال سیاسی - مدنی، از سوی دادگاه تجدیدنظر به دو سال حبس تعزیری محکوم شد.

پیش‌تر، شعبه‌ی ۲۶ دادگاه انقلاب وی را به اتهام «اخلال در نظم عمومی» و «اجتماع و تبانی» به دو سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق محکوم کرده بود.

سعيد حائری روز ۲۰ اسفند ۸۸ با توديع وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی پس از تحمل ۸۰ روز حبس آزاد شد. وی در ۲۹ آذرماه به همراه شيوا نظرآهاری و کوهيار گودرزی بازداشت شده بود.

سعید حائری دانشجوی فلسفه دانشگاه آزاد واحد تهران شمال و سردبیر انجمن علمی فلسفه این دانشگاه است. وی در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری عضو کمیته دفاع از حقوق شهروندی ستاد مرکزی مهدی کروبی بود.


 

بالای صفحه

... بیشتر