xalvat@yahoo.com        m.ilbeigi@yahoo.fr         

"آگاهی نامهء " دیگران (مجموعه ای از اخبار روز)

آنچه که در اینجا می آید - و سعی میشود که روزانه بیاید - ، فرستاده های دوستان  از طریق ایمیل می باشد . من تنها تکثيرکننده ام و قصد تنها اطلاع رسانی است ونه جانبگیری.

جمعه ،  28 آبان 89

فرستنده : اوتانِس

www.rudarru.net

عکس / آتش سوزی در جنگل های گلستان
 

خطر سنگسار همچنان سکینه را تهدید می کند

ایسنا: رئيس دادگستري آذربايجان شرقي گفت: حكم سنگسار سكينه محمدي ‌آشتياني در صورت تاييد نهايي لازم‌الاجرا‌ست.

حجت‌الاسلام مالك اژدر شريفي گفت: سكينه محمدي ‌آشتياني هم‌اكنون در زندان تبريز به سر مي‌برد و در سلامت كامل است و پرونده وي در تهران مراحل قانوني را طي مي‌كند و اگر احياناً تاييد نهايي شد و دستور اجراي حكم صادر شد، حكم سنگسار اجرا مي‌شود.

وي اظهار داشت: قباحت خيانت به همسر در تمام دنيا جا افتاده و آشتياني نيز به واسطه خيانت به همسر محكوم به سنگسار شده است.

رئيس كل دادگستري آذربايجان شرقي ادامه داد: چون مجازات اين محكوم سنگين است مراحل رسيدگي نيز سنگين خواهد بود و نمي‌توان حكم وي را فوراً اجرا كرد، دستگاه قضا بايد اطمينان خاطر كامل داشته باشد سپس اقدام به اجراي حكم كند.

وي با اشاره به گذشته اين پرونده خاطرنشان كرد: پرونده اين مجرم در زمان صدور حكم‌ در شرف اجرا بود كه به خاطر نبود امكانات در زندان تبريز متوقف شد و پس از ارجاع موضوع به رئيس قوه قضائيه وقت، ايشان دستور رسيدگي مجدد به پرونده داد و با تغيير رياست قوه نيز در حال رسيدگي مجدد است.

رئيس كل دادگستري آذربايجان شرقي اظهار داشت: هنوز دستوري براي اجراي حكم آشتياني از تهران صادر نشده و رسانه‌هاي غربي با انتشار اخبار كذب در خصوص اين پرونده درصدد ضربه زدن به نظام مقدس اسلامي هستند.

وي يادآور شد: كساني كه شايعاتي را در مورد پرونده سكينه آشتياني پراكنده مي‌كنند خبري براي رسانه‌هاي خود پيدا نمي‌كنند و از خود خبرهاي جعلي مي‌سازند.

رئيس كل دادگستري آذربايجان شرقي اظهار داشت: متاسفانه اين رسانه‌ها با انتشار مداركي مانند عكس و فيلم اقدام به ساختن مستندات جعلي در ارتباط با پرونده مي‌كنند تا چهره نظام را در بين افكار عمومي جهان آشفته نشان دهند.

قطعنامه؛ کنترل وضعیت حقوق بشر هر سه ماه یکبار

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل طی قطعنامه ای نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرده است. شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل میگوید این قطعنامه اعتماد به نفس مردم ایران را افزایش خواهد داد.

دویچه‌وله: خانم عبادی! مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ای علیه ایران صادر کرده و نقض حقوق بشر در ایران را محکوم کرده است. اهمیت این قطعنامه تا چه میزان است؟

شیرین عبادی: کمیته‌ی سوم سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای علیه ایران دایر بر نقض حقوق بشر صادر کرد که معمولا همیشه مصوبات این کمیته به تصویب مجمع عمومی هم می‌رسد. یعنی در مجمع عمومی فقط این تصمیم را به صورت رسمی اعلام می‌کنند و در حقیقت باید گفت که محکومیت ایران از الان محرز شده است. اهمیت این تصمیم از این بابت است که یکبار دیگر و برای هشتمین بار دولت ایران به نقض حقوق بشر در داخل کشور متهم شده است و ادعای افرادی که در زندان هستند و کسانی که بیگناه اعدام شدند، در یک مجمع بین‌المللی به اثبات رسیده است. این گونه محکومیت‌ها در روابط ایران با سایر ملل بسیار تأثیر خواهد گذاشت. یکی از این تأثیرها در مورد مسئله‌ی انرژی هسته‌ای است. یعنی وقتی دولتی هشت سال مداوم، متهم به نقض حقوق بشر می‌شود و به قطعنامه‌هایی که علیه‌ا‌ش صادر شده توجه نمی‌کند، دنیا هم می‌گوید من چه طور به حرف تو اعتماد کنم که قصد استفاده‌ی صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای داری!

آیا مورد مشابهی قبلاً بوده، این که کشوری همان طور که شما هم گفتید، هشت بار توسط سازمان ملل محکوم به نقض حقوق بشر شود ؟

بله، موارد معدودی بوده است، مثل کره شمالی و همچنین برمه که امسال این دو کشور نیز قطعنامه گرفتند. ما شاهد بودیم که کره شمالی چه گونه رفتار کرد و متأسفانه به نظر می‌رسد که دولت ایران هم می‌خواهد از کره شمالی پیروی کند. همچنین شاهد بودیم که در برمه چه اتفاقی افتاد. نظامیان انتخابات را قبول نکردند، کودتا کردند و پانزده سال رئیس حزبی را که برنده شده بود در زندان یا در حبس خانگی گذاشتند و به افکارعمومی بی‌اعتنا بودند. اما بالاخره علیرغم حمایت‌های بی‌دریغ کشور چین مجبور شدند تن به خواسته‌های بین‌المللی دهند. انتخاباتی برپا کردند، هرچند کاملاً آزاد نبود، اما بالاخره مجبور شدند خانم "آنگسانسوچی" را هم آزاد کنند. این گونه شواهد نشان می‌دهد که دولت‌ها بالاخره مجبور خواهند شد که حرف مردم را قبول کنند.

سایت‌های دولتی ایران، ازجمله سایت خبرآنلاین، اعلام کردهاند که ۱۱۲ کشور با قطعنامه‌ی محکومیت ایران مخالفت کرده‌اند. اگر این طور باشد، پس اصلاً چه طور این قطعنامه تصویب شده است؟

این هم یکی از عجایب خبررسانی‌های حکومت ایران است. سازمان ملل متحد تعداد اعضایش به ۲۰۰ عضو نمی‌رسد و تصمیمات بایستی با اکثریت آراء گرفته شود. یکی نیست که به آقایان خبررسان حکومت ایران بگوید، اگر ۱۱۲ کشور مخالف بوده‌اند، پس این قطعنامه چه گونه تصویب شده است؟ دولت ایران آرای ممتنع را به حساب مخالف می‌گذارد. اکثریت، موافق محکومیت ایران بودند و در این کمیته، دولت ایران هیچ دفاعی برای این که نقض حقوق بشر کرده، نداشته است. کاملاً مدارک مستند بوده و فقط دولت ایران درخواست کرده بود که این پرونده در این کمیته و در مجمع عمومی مطرح نشود، بلکه در شورای حقوق بشر مطرح شود که راجع به این مسئله تعدادی کشورها موافق بودند که بایستی در آنجا به پرونده‌ی نقض حقوق بشر ایران رسیدگی شود. ولی اکثریت کشورها رأی گرفتند و براین اعتقاد بودند که علاوه بر شورای حقوق بشر که به نقض مکرر و مستمر ایران رسیدگی خواهد کرد، مجمع عمومی هم باید رسیدگی کند و این قطعنامه را بدهد.

در حال حاضر تعدادی از سازمان‌ها و نهادهای خارج از کشور در پی این هستند که علیه ایران به دادگاه‌های بین‌المللی شکایت کنند. تصویب این قطعنامه، چه قدر می‌تواند به این روند کمک کند؟

من بارها گفته‌ام، دادگاه‌های بین‌المللی شیوه‌ی خاص خودشان را دارند. یعنی حکومت ایران چون به اساسنامه‌ی آی.سی.سی (دادگاه بین‌المللی کیفری) ملحق نشده است، بنابراین ایرانی‌ها نمی‌توانند به آن شکایت کنند و ارجاع پرونده فقط از طریق شورای امنیت است. در شورای امنیت با توجه به اطاعت بدون و قید شرط ایران از کشور چین و این که چین منافع بسیار سرشار و به نظر من غیرمشروع در ایران دارد، امکان این که ما بتوانیم موافقت چین را بگیریم ضعیف است. ولیکن این قطعنامه‌ها در حقیقت می‌شود گفت که پله‌های اجماع جهانی علیه دولت ایران را می‌سازد تا این که بالاخره چین هم مجبور شود قبول کند، چنانچه در مورد سودان ما دیدیم. حامی بزرگ سودان و عمرالبشیر، رئیس‌جمهور این کشور، چین بود. اما وقتی تشت رسوایی عمرالبشیر از بام افتاد، آنچنان صدا کرد که حتی حامی او هم نتوانست رأی منفی دهد و وتو کند و پرونده رفت دست آی.سی.سی.

پس معتقد هستید که این قطعنامه‌ها می‌توانند راه را برای محکومیت بین‌المللی دولت ایران و پیگیری بین‌المللی نقض حقوق بشر در ایران هموار کنند، درست است؟

می‌تواند پله‌های اولیه را بسازد و از ویژگی‌های قطعنامه‌ی جدید این است که هر سه ماه یک‌بار دبیرکل سازمان ملل متحد باید گزارشی از وضع حقوق بشر در ایران تهیه کند و به مجمع عمومی گزارش دهد. در سال‌های قبل، هر سال این گزارش تهیه می‌شد. اما چون وضعیت حقوق بشر در ایران رو به وخامت است، بنابراین امسال دولت‌ها تصمیم گرفتند که هر سه ماه یک‌بار این گزارش تهیه شود.

به نظر شما از نظر سیاسی برای مردم داخل ایران چه نتیجه‌ای می‌تواند در بر داشته باشد؟

این قطعنامه‌ها اعتماد به نفس مردم را افزایش خواهد داد و آنها متوجه می‌شوند که در جهان تنها نیستند. آنها متوجه میشوند که اگر بچه‌هایشان کشته شدند و یا به زندان افتاده‌اند، اما دنیا در مقابل این گونه اعمال بی‌تفاوت نبوده است.

و فکر می‌کنید آیا بر روابط تجاری ایران با سایر کشورها، به‌خصوص با بخش خصوصی کشورهای غربی، می‌تواند تأثیرگذار باشد؟

طبیعتاً بدون تأثیر هم نیست، خصوصاً این که قطعنامه‌هایی در زمینه‌ی محدودیت برای تجارت با ایران در شورای امنیت هم صادر شده و بسیاری از شرکت‌های خصوصی اساساً علاقه ندارند که با کشورهایی که در نقض حقوق بشر نشاندار و سرشناس هستند، معامله کنند. اینها در تجارت هم به‌هرحال تأثیرگذار خواهد بود

حامیان مادران عزادار ایران در لوس آنجلس

با نزدیک شدن ۱۶ آذر روز دانشجو در ایران دولت بربری ایران بار دیگر نوک حمله خود را به سمت دانشجویان نشانه گرفته است. در چند روز اخیر دستگیری‌های گسترده‌ای در سطح تهران و سایر شهرستان‌ها صورت گرفته است. رژیم ایران مثل همیشه فکر می‌‌کند که با پاک کردن صورت مسئله آن را حل کرده است. رژیم با به بند کشیدن جوانان ایران سعی‌ در مهار کردن جنبش دانشجویی و اعتراضات مردمی دارد. اکثر دستگیر شده گان قبلا هم تجربه زندان و زندانی شدن را داشته اند.

رژیم همچنین شهلا جاهد را بعد از ۸ سال زندان به حکم قصاص به اعدام محکوم کرد. این در حالی‌ است که ابهامات بسیاری در پرونده او وجود دارد و به او امکان دفاع درست از خود داده نشده است. اکنون که به دلیل فشار‌های بین المللی رژیم از سنگسار خانم سکینه آشتیانی فعلأ صرفنظر کرده است، تصمیم به قربانی کردن شهلا گرفته است.

ما بار دیگر همچون گذشته روز شنبه ۲۰ نوامبر سال ۲۰۱۰ در کنار اسکله سانتا مونیکا در تقاطع خیابان‌های اوشن و کلرادو جمع شده و خواهان آزادی همه زندانیان سیاسی، لغو حکم اعدام و مجازات عاملان و آمران جنایت‌های ۳۱ سال گذشته رژیم خواهیم شد. با حضور خود به ما کمک کنید تا فریاد دادخواهی این عزیزان را به گوش جهانیان برسانیم.

حامیان مادران عزادار ایران در لوس آنجلس

تایید حکم زندان یکی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: روز دوشنبه مورخ بیست و چهارم آبان ماه، افشین ندیمی از فعالین کارگری شهرستان کامیارن و یکی از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری با احضار به شعبه دوم دادگاه انقلاب اسلامی شهر سنندج، به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق نوشتن مقاله»، به چهار ماه زندان تعزیری محکوم شد.

به گزارش سایت کمیته هماهنگی، افشین ندیمی که از طرف اداره اطلاعات کامیاران به عضویت در کومله و اقدام علیه امنیت ملی از طریق نوشتن مقاله متهم شده بود، با مراجعه به دادگاه انقلاب سنندج از اتهام عضویت در کومه له تبرئه، اما به دلیل دفاع از مقالات و نظرات خود برای پرونده ی اقدام علیه امنیت ملی از طریق نوشتن مقاله به 4 چهار ماه حبس تعزیری محکوم گردید.

اولین تماس تلفنی زینب بحرینی از زندان

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: زینب بحرینی، مسئول شاخه جوانان ستاد انتخاباتی میرحسین موسوی در استان فارس، که اخیرا بازداشت شده، پس از حدود 1 هفته، طی تماسی از زندان عادل آباد شیراز، با خانواده اش گفت‌وگوی تلفنی کرد.

به گزارش جرس، این دانشجوی کارشناسی ارشد که از روز ٢٣ آبان ماه امسال در بازداشت به سر می‌برد، روز گذشته به صورت تلفنی با مادر و همسرش صحبت کرد و در این تماس تلفنی روحیه بحرینی بالا توصیف شده است.

پرونده زینب بحرینی به دادگاه انقلاب ارسال شده و منابع خبری گزارش داده‌اند که وی پس از انتخابات ریاست جمهوری فعالیت سیاسی نداشته است و هنوز دلیل بازداشت وی مشخص نیست.

انتقال به زندان رجایی شهر و تعیین وثیقه برای آزادی همایون جابری، فعال کارگری

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مقامات قضایی برای آزادی همایون جابری، عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، که روز هجدهم آبان ماه در کرج بازداشت شده بود، سی میلیون تومان وثیقه تعیین کرده‌اند. خانواده این فعال کارگری اعلام کرده‌اند که این وثیقه خارج از توان ایشان بوده و نمی‌توانند این مبلغ را پرداخت کنند.

آقای جابری که در حال حاضر در بند چهار زندان رجایی‌شهر کرج زندانی است، هنگامی که با همسر غلامرضا غلام‌حسینی، عضو بازداشت شده سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران، به اداره اطلاعات شهر کرج رفته بود تا جویای وضعیت این فعال کارگری شود، بازداشت شده بود.

غلامرضا غلام‌حسینی که چند روز قبل از آن در کرج و همراه با ضرب شتم بازداشت شده بود، هم اکنون در بند هشت زندان رجایی‌شهر زندانی است.

در حال حاضر، علاوه برغلام‌حسینی و جابری، منصور اسانلو، ابراهیم مددی و رضا شهابی، سه عضو هیئت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران زندانی هستند.

کمیته حمایت از روزنامه نگاران: طرح اتهام جاسوسی، روشی برای خاموش کردن رسانه ها

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: کمیته حمایت از روزنامه نگاران روز چهارشنبه با انتشار مطلبی، با ابراز نگرانی از وضعیت دو خبرنگار بازداشت شده آلمانی در ایران، خواستار رفع اتهام و آزادی فوری این دو تبعه آلمانی گردید. به گفته این کمیته، استفاده از اتهاماتی همچون جاسوسی، تنها دستآویزی است برای خاموش کردن رسانه های داخلی و بین المللی.

بنا بر گزارش های بین المللی، مقامات جمهوری اسلامی روز سه شنبه اعلام کردند که دو خبرنگار روزنامه "بيلد ام زونتاگ" به جاسوسی متهم شده اند. این دو در مهرماه سال جاری، هنگام مصاحبه با پسر سکینه محمدی آشتیانی زن محکوم به سنگسار دستگیر شدند. کمیته حمایت از روزنامه نگاران نسبت به وضعیت ایشان هشدار داده و مقامات جمهوری اسلامی را به رفع اتهام و آزادی فوری ایشان فرا می خواند.

روز سه شنبه، مالک اژدر شریفی، رئیس دادگستری استان آذربایجان شرقی اعلام کرد که این دو خبرنگار متهم به جاسوسی می باشند. خبرگزاری نیمه رسمی فارس به نقل از آقای شریفی نوشت: «جرم جاسوسی دو تبعه آلمانی که با هدف جو سازی و جاسوسی در ایران حاضر شده بودند محرز و ثابت شده است.» جاسوسی در ایران مجازات حبس طویل المدت و حتی اعدام را در پی دارد.

رویترز گزارش داد که تلویزیون دولتی ایران روز دوشنبه مصاحبه ای را پخش نمود که در آن دو خبرنگار آلمانی گفته بودند که "آنها فریب یک فعال سیاسی ایرانی مقیم آلمان را خورده اند که ایشان را به انجام این مصاحبه ترغیب نموده است."

محمد عبدالدایم هماهنگ کننده خاورمیانه و شمال آفریقای کمیته حمایت از روزنامه نگاران گفت: «اتهامات ضد دولتی جدی و بجا، مانند جاسوسی، به روش مرسومی تبدیل شده است که مقامات جمهوری اسلامی از آن در راستای ساکت کردن رسانه های داخلی و بین المللی استفاده می کنند.» وی ادامه داد: «ما دولت جمهوری اسلامی را به رفع اتهام از ایشان و آزادی فوری این دو گزارشگر و ده ها نفر دیگر که به خاطر شغلشان زندانی شده اند فرا می خوانیم.»

دو خبرنگار آلمانی، که اسامی ایشان اعلام نشده، روز هجدهم مهرماه و هنگام مصاحبه با پسر سکینه محمدی آشتیانی، زنی که به جرم زنای محصنه به سنگسار محکوم شده است بازداشت گردیدند. بنا به گزارش های خبری، ایشان با ویزای توریستی وارد ایران شده و در ابتدا متهم به فعالیت غیرقانونی شدند. به گزارش رویترز، روزنامه آلمانی زبان "بيلد ام زونتاگ" بدون افشای نام این دو روزنامه نگار، تائید نمود که این دو روزنامه نگار بعنوان خبرنگار برای این روزنامه فعالیت می نموده اند. والتر مایر، سردبیر روزنامه "بيلد ام زونتاگ" نیز طی بیانیه ای گفت: «بیش از یک ماه است که ما نگران دو گزارشگر "بيلد ام زونتاگ" که در ایران بازداشت شده اند هستیم». آقای مایر همچنین گفت که تمام تلاش خود را برای آزادی این دو روزنامه نگار و همکار زندانی در ایران خواهد کرد.

یک روز پس از بازداشت این دو خبرنگار، غلامحسین محسنی اژه ای سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی خبرنگار بودن این دو را رد کرد. در گزارشی که تلویزیون دولتی ایران، پرس تی وی، پخش نمود، محسنی اژه ای اظهار داشت: «مشخص شده که این دو نفر، خبرنگار نیستند و یا مدرک خبرنگاری در دست نداشتند و به عنوان توریست وارد کشور شده بودند.»

شایان ذکر است که دوم آذرماه، کمیته حمایت از روزنامه نگاران جایزۀ امسال آزادی مطبوعات را به محمد داوری روزنامه نگار و سردبیر بازداشت شده وبسایت سحام‌نیوز اهدا خواهد کرد. محمد داوری هم اکنون در حال سپری کردن حکم پنج سال زندان خود به اتهام "اقدام به تبانی علیه نظام"، و یکی از ده ها روزنامه نگار زندانی به بهانه های مشابه در ایران می باشد.

مادر نازنین خسروانی: نگرانم برای نازنین اتفاقی افتاده باشد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: مادر نازنین خسروانی، روزنامه نگار زندانی که صبح روز چهارشنبه دوازدهم آبان ماه، پس از تفتیش منزل و ضبط وسایل شخصی اش، توسط ماموران امنیتی و بدون ارائه هیچگونه حکمی بازداشت شده بود، با ابراز نگرانی از وضعیت فرزندش گفت: «کاش نازنین یک تماس کوتاه می گرفت تا حداقل من کمی خاطرم از بابت سلامتیش جمع شود.»

وی با اظهار نگرانی از وضعیت سلامتی فرزندش روز گذشته به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «از آنجا که فاصله تماس نازنین طولانی شده است نگرانم که برای او در زندان اتفاقی افتاده باشد و به همین دلیل بقیه هم به من جواب درستی نمی دهند. امروز (پنج شنبه) که روز ملاقاتی زندانیان بند ۲۰۹ اوین بود من هم به زندان مراجعه کردم اما گفتند که نازنین ممنوع الملاقات است، خواهش کردم که اگر ممکن است با بازپرس یا بازجو نازنین تماس بگیرند تا من فقط از سلامتی دخترم و اینکه قرص های قلبش را می خورد مطمئن شوم چون واقعا نگران وضع جسمی دخترم هستم اما آنها گفتند که هیچ خبری نمی توانیم بدهیم. برگرد خانه تا خبرت کنیم.»

مادر این روزنامه نگار و زندانی عقیدتی ادامه داد: «امیدوار بودم که نازنین عید قربان به خانه زنگ بزند چون شنیده بودم به برخی از زندانیان در اعیاد مذهبی اجازه تماس با خانواده داده می شود و من از شب قبل تا پایان روز عید قربان منتظر و امیدوار کنار تلفن نشسته بود تا نازنینم زنگ بزند. اما خبری نشد.»

اعظم افشاریان درخصوص تلاش های روزهای گذشته اش برای پیگیری وضعیت دخترش گفت: «هفته گذشته دو بار به دادستانی مراجعه کردم که گفتند نیا تا دو سه هفته دیگر. اما که نمی توانیم قبول کنیم به همین دلیل روز بعد به دادگاه انقلاب مراجعه کردم، گفتند پرونده نازنین هنوز به اینجا نیامده و شما باید هنوز به اوین مراجعه کنید، به اوین برگشتم اما گفتند که هنوز چیزی مشخص و نیست هر وقت مشخص شد ما خبرت می کنیم . من بین اوین و دادگاه انقلاب روزهایم می گذرد.»

مادر نازنین خسروانی با اظهار اینکه روزهایش بین اوین و دادگاه انقلاب بدون نتیجه می گذرد، گفت: «کاش نازنین یک تماس کوتاه می گرفت تا حداقل من کمی خاطرم از بابت سلامتیش جمع شود.»

نازنین خسروانی، روزنامه نگار روزنامه های اصلاح طلبی مانند جمهوریت، سرمایه، کارگزاران و نوروز بوده است اما پس ازجریان انتخابات ۸۸ در هیچ روزنامه ای فعالیت نداشته است. به همین دلیل مادر این روزنامه نگار معتقد است که باید به سرعت این سوء تفاهم رفع و نازنین از زندان آزاد شود.

اعتصاب غذای چهار زندانی زندان سقز

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: چهار زندانی عادی محبوس در زندان سقز، در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده و عدم اعطای مرخصی و رای باز دست به اعتصاب غذا زدند.

براساس گزارش آژانس خبری موکریان در سقز، جبار رضا، شفیع قاضی زاده (سمکو)، فوادجعفری و جعفر فرجی از جمله اعتصاب كنندگان هستند.

گفته می شود این افراد در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده وعدم اعطای مرخصی و رای باز از مورخه 25 آبان ماه سال جاری دست به اعتصاب زده اند.

سه عضو سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه به شش ماه زندان محکوم شدند

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: گزارش ها از ايران حاکيست که سه عضو سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه روز چهارشنبه از سوی دادگاه تجديد نظر شهر اهواز به شش ماه زندان محکوم شدند. به گزارش رادیو فردا، اتهام اين سه کارگر سنديکای کارگران نيشکر هفت تپه که بهروز نيکوفرد، عليرضا سعيدی و بهروز ملازاده نام دارند، توهين به رهبری بوده است.

همچنين رضا رخشان، رئيس هيئت مديره سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه، پس از نوشتن مقاله ای به خاطر دومين سالگرد راه اندازی اين تشکل کارگری تحت فشارهای امنيتی و قضايی قرار گرفته است.


بر اساس اين گزارش ها، دادگاه تجديد نظر اهواز به آقای رخشان گفته است که در حکم تبرئه وی در پرونده رهبران سنديکای کارگران شرکت نيشکر هفت تپه تجديد نظر خواهد شد و او بايد در انتظار صدور حکم دو سال زندان باشد.

آخرین خبرها از وضعیت کارگران زندانی سندیکای کارگران شرکت واحد

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: بر اساس اخبار منتشره، غلامرضا غلام حسینی از اعضای سندیکای شرکت واحد تهران، پس از ضرب و شتم در بازجویی اکنون در بند 8 زندان رجایی شهر کرج و بدون اعلام هیچ گونه اتهامی و در شرایط غیر انسانی محبوس می باشد. رضا شهابی کارگر شرکت واحد، نیز کماکان در وضعیت بلاتکلیفی در بند امنیتی 209 زندان اوین بسر می برد.

به گزارش وبسایت کمیته هماهنگی، هم چنین همایون جابری به دلیل همراهی کردن خانواده غلام حسینی در رفت و آمدشان به مراجع انتظامی و قضایی، توسط مامورین امنیتی دستگیر شد و در بند 4 زندان رجایی شهر کرج بسر می برد و مقام های قضایی برای آزادی وی وثیقه ی 30 میلیون تومانی صادر کرده اند. جابری و خانواده اش اعلام نموده اند که تهیه ی این وثیقه از عهده ی آنها خارج است.

این در حالی است که رضا شهابی کارگر شرکت واحد، کماکان در وضعیت بلاتکلیفی در بند امنیتی 209 زندان اوین بسر می برد. او علاوه بر ناراحتی های کمر و گردن و کتف، دچار ناراحتی های عفونی در لثه و دهان شده و مقام های زندان از نظر درمانی به او توجهی ندارند.

لازم به یادآوری است که پیشتر دادیاری ویژه امنیت برای آزادی رضا وثیقه ی 60 میلیون تومانی صادر کرده بود که خانواده ی وی تودیع وثیقه نمودند، اما او آزاد نشد. شهابی در تماس با خانواده اعلام کرده است که درست در روز 19 مهرماه که خانواده ی وی را برای تودیع وثیقه 60 میلیون تومانی خبر کرده بودند، در اثر اعتراض بازجو به کم بودن مبلغ وثیقه، ابلاغیه ی لزوم تودیع وثیقه ی 100 میلیون تومانی به طور کتبی به اطلاع اش رسیده است.

از سوی دیگر دادیاری ویژه ی امنیت در اوین اعلام کرده که مدت هاست پرونده ی رضا شهابی را به دادگاه انقلاب در خیابان معلم ارسال کرده، در حالی که دادگاه انقلاب از وجود چنین پرونده ای، اعلام بی خبری می کند. به نظر می رسد این اقدام ها در راستای سرگردان نمودن رضا و خانواده اش و اعمال فشار بیشتر بر او و قبول اتهامات واهی است.

بر اساس گفته ی خانواده ی رضا شهابی، او نیاز فوری به درمان دارد. با این وجود، رضا از روحیه ی بسیار بالایی برخوردار بوده و خواستار پیگیری خانواده، وکیل اش و کارگران و فعالان کارگری برای فشار هرچه بیشتر بر مقامات قضایی و امنیتی برای آزادی فوری خود شده است.

اعطای جایزه جهانی آزادی بیان به محمد داوری سردبیر سحام‌نیوز

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی: کمیته بین المللی دفاع از روزنامه نگاران ، جایزۀ امسال آزادی مطبوعات را به چهار روزنامه نگاری می دهد که برای دفاع از آزادی بیان و قلم، بازداشت شدند، و دراین میان محمد داوری، روزنامه نگار و سردبیر بازداشت شده وب‌سایت سحام‌نیوز نیز، جزو چهار برنده این جایزه می باشد، که هم اکنون در زندان اوین محبوس است.

به گزارش بی بی سی، کمیته جهانی حمایت از خبرنگاران جایزه بین المللی آزادی مطبوعاتِ امسال را، همچنین به نادره عیسایوا از روسیه، داویت کبه ده از اتیوپی و لورنو مارکز از ونزوئلا اعطا کرد، که آنها نیز چون محمد داوری، زندگی و امنیت خود را دچار مخاطره کرده اند تا واقعیات را بیان کنند؛ لذا شایستۀ دریافت جایزه آزادی مطبوعات شناخته شده اند. این جایزه طی روزهای اخیر اعطا خواهد شد.

به گزارش سایت آن سازمان بین المللی، جوئل سایمون، مدیر کمیته حمایت از خبرنگاران می گوید “برندگان جایزه آزادی مطبوعات در سال ۲۰۱۰، همه به دلیل فعالیت روزنامه نگاری خود با زندان، شکنجه و خشونت روبرو شده اند. هریک هم به شکل موثری در زندگی مدنی جامعه خود موثر بوده اند و خطاها و نادرستی ها را برملا کرده و با فساد مبارزه کرده و نظر انتقادانه خود به حاکمیت را حفظ کرده اند.”

لازم به ذکر است محمود داوری، معلم ۳۶ ساله و سردبیر سایت سحام نیوز (ارگان خبری حزب اعتماد ملی)، که از ۱۷ شهریور ماه سال گذشته در بازداشت به سر می‌برد، در فاش کردن شکنجه ها و تجاوزهای بازداشتگاه کهریزک نقشی مهم داشت.

داوری به اتهام “اقدام به تبانی علیه نظام” به پنج سال زندان محکوم شده و در زندان به سر می برد. مادر وی چندی پیش در نامه ای به دبیرکل سازمان ملل از شکنجه پسرش در زندان خبر داده بود.

داوری که معلم و از مجروحان جنگ ایران و عراق بوده و از ناحیه پا و چشم دچار معلولیت جنگی می باشد، طی ماههای زندان – که هشت ماه آن سلول انفرادی بوده- از داشتن مرخصی نیز محروم بوده است.

دو شهروند کرد به دار آویخته شدند.

کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی/ناصح فریدی: به گزارش منابع خبری کردی دو تن از شهروندان کرد،از اهالی منطقه مرگور به اتهام همکاری با احزاب کرد به دار آویخته شدند.

یادداشت یک کارگر زندانی از بند ۳۵۰ اوین در باره کودکان کار

کلمه :این نوشته ی کوتاه را بهنام ابراهیم زاده کارگر زندانی و فعال حقوق کودکان از بند ۳۵۰ زندان اوین نوشته و به بیرون ارسال کرده است . بهنام که نتوانسته دغدغه های خود را فراموش کند، در کنج زندان نیز به کودکان کار و خیابان می اندیشد . او به عنوان عضو انجمن کودکان کار و خیابان، بارها پای درد دل کودکان کار نشسته است. ابراهیم زاده که ۲۲ خرداد ماه امسال بازداشت شده، همچنان در بلاتکلیفی کامل به سر می برد و برگزاری دادگاه این فعال مدنی نیز بارها به تعویق افتاده است.

به گزارش کلمه، متن یادداشت بهنام ابراهیم زاده به این شرح است :

کودکان کار فقط آنهایی نیستند که در چهار راه ها گل و فال می فروشند یا در زباله دانها دنبال اشیای ارزشمند می گردند و یا اسپند دود کنان از میان ماشینها رد می شوند . بعضی ها در کارگاه های سیاه و نمور و بعضی در خانه ها میخ صاف می کنند و برای هر کیلو مبلغ کمی دریافت می کنند . بعضی ها هم در کارگاه هایی در شرایط بسیار نامناسب شغلی کیف تعمیر می کنند .عروسک سر هم یا گلدوزی می کنند.

کودکان کار با خانواده هایی که عموما مشاغل کاذب دارند در حومه شهرهای بزرگ زندگی می کنند و وقت تحصیل و کودکی شان توسط خانواده هایشان گرفته می شود . آنها بیشترشان یا بی سوادند یا هیچ مهارتی ندارند ،موضوعی که آنها را در معرض خطرات زیادی قرار می دهد .آنها بارها و بارها به همین دلایل طعمه قاچاقچیان شده اند و در کیف یا عروسک هایشان مواد مخدر جاسازی شده است .

مهری دختری ده ساله است . او را بارها در انجمن کودکان کار و خیابان دیده بودم .او به همراه سه خواهرش دردهای مادرشان را شنیدند و تصمیم گرفتند که از کودکی کار کنند تا کمک خرجش باشند . آنها کارشان را در کارگاه لباس دوزی آغاز کردند اما مهری بارها برایم تعریف کرد که کارگاه محیط سالمی ندارد و بعضی سرکار گرها و صاحب کارها شیشه و تریاک مصرف می کردند و حرکاتی نا به جا از آنها سر می زد .

مهری می گفت : «از ما می خواستند برای شان مواد جابه جا کنیم، آنها مواد را توی عروسکها می گذاشتند و به ما می گفتند به جای کار زیاد و پول کم در کارگاه، عروسک برای مان جابه جا کنید و پول زیاد بگیرید .او برایم تعریف می کرد که این آدمها خودشان به راحتی پول در می آورند و لازم نیست خیلی زحمت بکشند .»

این نمونه کوچکی از خطراتی است که مهری ها را تهدید می کند نمی دانم چرا این روزها در گوشه تاریک بند ۳۵۰ نیز تصویر مهری و خواهر و بردارانش و …از جلوی چشمانم دور نمی شود .آنها این روزها در نبود انجمن کودکان کار و خیابان چه می کنند؟ آیا کسی هست تا تا درد دلشان را بشنود و نکته ای به آنها بیاموزد ؟آنها این روزها چگونه روزگار می گذارانند ؟

بهنام ابراهیم زاده

پاییز ۸۹- بند ۳۵۰ زندان اوین
 

اعتصاب غذای چهار زندانی محبوس در زندان سقز

آژانس خبری موکریان : چهار زندانی عادی محبوس در زندان سقز دست به اعتصاب غذا زدند.
براساس گزارش خبرنگار آژانس خبری موکریان در سقز ، جبار رضا ، شفیع قاضی زاده (سمکو) ، فوادجعفری و جعفر فرجی از جمله اعتصاب كنندگان هستند.
گفته می شود این افراد در اعتراض به عدم رسیدگی به پرونده وعدم اعطای مرخصی و رای باز از مورخه 25 آبان ماه سال جاری دست به اعتصاب زده اند.

محدودیت‌های امنیتی برای برگزاری مراسم سالگرد آیت‌الله منتظری در استان اصفهان

جرس : در آستانه فرا رسیدن سالگرد درگذشت مرحوم آیت الله منتظری، و در راستای آماده سازی نیروهای امنیتی برای جلوگیری از هرگونه مراسم سالگرد برای آن مرحوم، اداره اطلاعات شهرهای اصفهان، نجف آباد و خمینی شهر، افراد ذی نفوذ و طرفدار آن مرحوم اعم از روحانیون، معتمدین محلی و هیئت های امنای مساجد را احضار و مورد بازجویی و تهدید شدید قرار داده اند.

به گزارش جرس، آقایان محمود صلواتی، محمد مقدس و احمد عابدینی که از فضلا و شاگردان آن مرحوم هستند، از جمله احضار و تهدید شدگان هستند که توسط اداره اطلاعات و دادگاه ویژه روحانیت اصفهان احضار و به اتهامات نامشخصی چون “اقدام علیه امنیت ملی” مورد بازجویی قرار گرفته و ضمن بازجویی در مورد سالگرد آن مرحوم تهدید شده اند.

در همین راستا در خمینی شهر نیز پس از یک تهدید ضمنی تلفنی توسط معاون اداره اطلاعات آن شهرستان با آقای سعیدیانفر که از روحانیون موجه و از شاگردان آیت الله منتظری بوده است، عده ای از افراد مبارز و معتمد آن شهرستان احضار و مورد بازجویی و تهدید قرار گرفتند.
این گزارش حاکی است، حجه الاسلام قیصری از فضلا و شاگردان مرحوم آیت الله منتظری، حدود یکسال است که بدون محاکمه، توسط دادگاه ویژه روحانیت اصفهان از نجف آباد به قم تبعید شده است. این روحانی فعال که مورد توجه جوانان و روشنفکران شهر نجف آباد می باشد، چند روز گذشته توسط دادگاه اجازه یافت به مدت یک هفته از تبعید گاه خود به نجف آباد برود و مجددا به تبعیدگاه باز گردد.
یادآوری می شود اخیرا ائمه جماعت شهرستان نجف آباد طی نامه ای از مسئولان مربوطه خواستار بازگشت آقای قیصری به نجف آباد و ادامه تبلیغات مذهبی در حسینیه اعظم نجف آباد شده بودند.
هنوز از زمان و مکان و جزئیات مراسم سالگرد مرحوم آیت الله منتظری، خبری منتشر نشده است.
این مرجع تقلید حامی جنبش سبز، ٢٩ آذرماه ٨٨ دارفانی را وداع گفت.

دیدارفعالان سیاسی با پرستوفروهر در سالگرد قتل داریوش و پروانه

خبرگزاری هرانا - روز گذشته سخنگو و اعضای جبهه ملی ایران در سالگرد دشنه آجین شدن داریوش و پروانه فروهر با حضور در "خانه آزادی" (منزل مسکونی آن مبارزان دیرپای ملی) به دیدار پرستوفروهر رفته ،ضمن ابراز همدلی و همدردی با پرستو آن داریوش و پروانه را گرامی داشتند.
در این دیدار دکتر داودباوند،سخنگوی جبهه ملی ایران با درود به روان آن جانباختگان قتلهای زنجیره ای پاییز 77 به بررسی ابعاد حقوقی و تاریخی پدیده قتل سیاسی در تاریخ معاصر ایران و بویژه مقطع پس از انقلاب پرداخت.
مهندس کوروش زعیم نیزبا بیان خاطراتی از شهید فروهر یاد و نام وی و پروانه را یادی ارجمند برای ایرانیان آزادیخواه دانست و گفت: تا زمانیکه ابعاد قتلهای زنجیره ای کاملا برای افکار عمومی روشن نشود و حاکمیت به شکلی صمیمانه از کرده خویش ابراز پشیمانی نکند، بخشش این جنایت امکان ناپذیر خواهد بود.
مه لقا اردلان، همسر مرحوم اردلان نیز با ذکر خاطراتی از مبارزات مشترک داریوش فروهر و علی اردلان از واپسین روزهای حیات پروانه گفت و اینکه دو روز پیش از وقوع آن اتفاق شوم پروانه میهمان ایشان بوده است که پیروز دوانی (دیگر مفقود قتلهای زنجیره ای نیز حاضر میشود.) و در این حال پروانه میگوید: همین روزهاست که به سراغ این جوان و شاید هم به سراغ ما بیایند!
پیمان عارف نیز اظهار داشت: در سالهای اخیر شاهد برخورد به شدت سختگیرانه حاکمیت در قبال برگزاری سالگرد برای داریوش و پروانه هستیم. سوال اینجاست که اگر موضع حاکمیت همان است که رهبری نظام در نماز عیدفطر سال 77 گفتند و داریوش فروهر را دشمنی نجیب دانستند ،حال سوال این است که آیا حاکمیت نیز با این "دشمن نجیب" از موضع نجابت برخورد کرده و اگر نه با زنده آن شادروان، لااقل با مرده و جسم به خاک سپرده وی برخوردی از سر نجابت داشته است؟ این چه دشمن نجیبی است که آقایان حتی اجازه برگزاری سالگرد را هم برایش نمیدهند؟ آیا آقایان خدای ناکرده میخواهند به صدزبان بگویند که خود نجابت از دست داده اند؟!
بانوان سمیرا جمشیدی و ضیایی نیز از سوی سازمان زنان جبهه ملی ایران مراتب همدردی و همدلی خویش با پرستو فروهر را ابراز داشتند.
در این دیدار همچنین محمد کریمی و اکبر فهیمی از سوی سازمان دانش آموختگان جبهه ملی حضور داشتند.

استمداد پدر محمدرضا حدادی از مردم

دويچه وله : محمدرضا حدادی، نوجوانی که به خاطر دریافت ۱۵ میلیون تومان پول حاضر شد ارتکاب یک قتل را بر عهده بگیرد، اینک در انتظار ۷۰۰ هزار تومان برای انجام عمل جراحی کلیه در بیمارستان زندان به سر می‌برد.

پدر محمدرضا حدادی به دویچه‌وله گفت: «پریروز با محمدرضا ملاقات کردم. وضع خوبی ندارد. کلیه‌اش کار نمی‌کند. زندان گفت ۶۰ هزار تومان به حساب بریزید تا عملش بکنیم. حالا که پول را به حساب ریخته‌ایم می‌گویند باید به بیمارستان برود. بیمارستان هم می‌گوید ۷۰۰ هزار تومان بدهید تا عملش کنیم، من هم توانش را ندارم. می‌خواهم مردم یک کمکی به من بکنند تا بتوانم بچه‌ام را عمل کنم.»

آقای حدادی گفت، توان جسمی و مالی اینکه از کازرون تا شیراز را برای ملاقات پسرش برود ندارد و از نوروز تا به حال نتوانسته بوده با وی ملاقات کند. وی درباره پرونده پسرش گفت: «حکم او قصاص بوده ولی اولیای دم محبت کرده‌اند و گفته‌اند فعلا در زندان بماند تا ببینیم چه کار می‌توانیم برایش انجام دهیم. اولیای دم محبت کردند و خیلی از لطفشان ممنونم.»

معصومه طهماسبی، وکیل محمدرضا حدادی، قبلا به دویچه‌وله گفته بود: «دو نفر از زندانیان شاهد بودند که دو متهم دیگر این پرونده با وعده‌ی دادن ۱۵ میلیون تومان پول، از محمدرضا خواسته‌اند که قتل را بر عهده بگیرد. محمد هم به خاطر وضع نامناسب معیشتی خانواده‌اش این شرط را قبول می‌کند، با این امید که این پول را می‌گیرد و سروسامانی به خانواده‌اش می‌دهد. ولی بعد آنها منکر می‌شوند و محمد هم هرچه می‌گوید که در چه شرایطی این قتل را قبول کرده دیگر مورد قبول قرار نمی‌گیرد.»

محمدرضا حدادی در حال حاضر ۲۳ سال دارد. وی از ۱۵ سالگی در زندان به سر می‌برد.

ممنوعیت موقتی صید ماهی خاویاری؛ تنها دستاورد اجلاس خزر

مردمک: اجلاس سران کشورهای ساحلی دریای خزر با امضای یک تفاهم‌نامه همکاری امنیتی میان روسای جمهوری این حوزه پایان گرفت و تعیین رژیم حقوقی خزر و تقسیم منابع انرژی آن حل‌نشده باقی ماند.

روسای جمهوری آذربایجان، ایران، قزاقستان، روسیه و ترکمنستان که کشورهای ساحلی خزر را تشکیل می‌دهند، روز پنج‌شنبه 18 نوامبر (27 آبان) در باکو پایتخت آذربایجان در سومین نشست سران خزر، این تفاهم‌نامه همکاری امنیتی را با محوریت ممنوعیت صید ماهی استروژن (ماهی خاویاری) امضا کردند.

براساس بخشی از این تفاهم‌نامه، قرار شد صید ماهی خاویاری از دریای خزر برای مدت پنج سال ممنوع شود مشروط بر آن که کارشناسان درمدت سه ماه راه اجرای این موضوع مورد توافق را بررسی و نظر خود را اعلام کنند.

پیش از این کنوانسیون جهانی تجارت گونه‌های جانوری و گیاهی در معرض خطر انقراض، وابسته به سازمان ملل متحد، در نشست سال 2006، تجارت جهانی خاویار را به علت در معرض انقراض بودن نسل ماهی خاویار ممنوع اعلام کرده بود.

دریای خزر زیستگاه تقریبا تمام ماهی‌های استروژن جهان به عنوان یکی از قدیمی‌ترین گونه‌های ماهی است و تخم این ماهی که خاویار شناخته می‌شود، یکی از گران‌ترین خوراکی‌ها در دنیا است.

صندوق حیات وحش جهان که دیده‌بان بین‌المللی محیط‌زیست است هشدار داده که جمعیت تمام گونه‌های استروژن دریای خزر در چند دهه گذشته حدود 70 درصد کم شده است.

روسیه در سال 2008 طرح ممنوعیت صید ماهی خاویاری را اعلام کرد؛ طرحی که ایران نیز با آن موافق بود اما قزاقستان که سود سرشاری از تجارت خاویار به‌دست آورده است با این طرح مخالف کرد.

استقبال روسیه از پیشنهاد ایران

در اجلاس سران کشورهای ساحلی خزر، دیمتری مدودف، رئیس‌جمهوری روسیه از پیشنهاد رئیس‌جمهوری ایران برای بیرون کردن «بازیگران خارجی» از این حوزه استقبال کرد.

مدودف همکاری برای حفظ امنیت دریای خزر را وظیفه تمام کشورهای ساحلی منطقه دانست و گفت: اگر این همکاری نباشد کشورهایی که ارتباطی با دریای خزر ندارند و فقط می‌خواهند مشکلات اقتصادی و سیاسی خود را در این‌جا حل کنند، وارد میدان خواهند شد.

محمود احمدی‌‌نژاد در این اجلاس «بازیگران خارجی» را عاملی برای تهدید ثبات و امنیت در دریای خزر خواند و گفت: مبارزه هماهنگ با این عاملان تهدید و امنیت و جلوگیری از ورود آنها از مهمترین عناصر حفظ امنیت و صلح در این دریا و کشورهای ساحلی منطقه است.

آقای احمدی‌نژاد در این اجلاس، خواستار ادامه نشست‌های پنج‌جانبه خزر شد و تاکید کرد که تدوین کامل رژیم حقوق دریای خزر سال آینده نهایی شود.

وضعیت رژیم حقوقی دریای خزر

تعیین وضعیت حقوقی خزر و تقسیم منابع نفت و گاز آن میان پنج کشور ساحلی، موضع‌هایی است که از دیرباز به عنوان اصلی‌ترین موضوع مورد اختلاف میان این کشورها بوده که همچنان نیز باقی‌مانده است.

قربان قلی بردی محمداف، رئيس‌جمهوری ترکمنستان، در اجلاس سران خزر گفته است که تعیین رژیم حقوقی دریای خزر باید براساس قوانین بین‌المللی انجام شود و نباید جنبه سیاسی به آن داد.

الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان، نیز در این اجلاس ابراز امیدواری کرده است که توافق میان آذربایجان، قزاقستان و روسیه درمورد تعیین حدود سهم هر کشور، مبنای توافق برسر رژیم حقوقی دریای خزر در آینده باشد.

روسیه، قزاقستان و آذربایجان با تعیین حدود و مرزبندی منابع بستر بخش شمالی خزر موافقت کرده‌اند؛ ایران پیشنهاد داده است که دریای خزر به پنج قسمت مساوی میان کشورهای ساحلی تقسیم شود اما آذربایجان، میزبان سومین اجلاس سران خزر مخالف این پیشنهاد ایران است و می‌گوید که مبنای تقسیم براساس طول ساحلی هر کشور انجام شود.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به خبرگزاری روسی اینترفکس گفته است که روسیه تمام تلاش‌های خود را سرعت می‌بخشد تا به یک توافق‌ برای تعیین وضعیت حقوقی دریای خزر دست یابد.

ذخایر نفت و گاز دریای خزر که گفته می‌شود سومین ذخایر نفت و گاز جهان است موضوع اختلاف میان این کشورهای حاشیه خزر بوده است.

حقوق و وظایف کشورهای ساحلی از جمله «مبانی رژیم حقوقی قبلی»، «ضرورت تکمیل رژیم حقوقی جدید»، «تعریف و تعیین مناطق دریایی»، «شیوه‌های تقسیم بستر و زیر بستر دریا»، «تعیین نوع اعمال حاکمیت، حقوق حاکمه و صلاحیت توسط کشورهای ساحلی»، «ماهیگیری»، «حفاظت از محیط زیست دریا»، «وضعیت نظامی»، «ممنوعیت حضور نیروهای مسلح ثالث در فضا، آب و بستر دریا» و « آزادی ترانزیت به آب‌های آزاد از طریق آبراه‌های روسیه» مفاد کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر است.

مذاکرات رژیم حقوقی دریای خزر از سال 1991 همزمان با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و استقلال سه جمهوری در همسایگی خزر آغاز شد. پیش از آن، دریاچه خزر متعلق به ایران و شوروی سابق بود.

بیست‌وهفتمین نشست کارگروه کشورهای حاشیه دریای خزر در نيمه آبان‌ماه امسال با حضور نمايندگان ويژه رئيس‌جمهوری و معاونان‌ وزير امور خارجه پنج كشور ساحلی دريای خزر در تهران برگزار شد اما تعیین رژيم حقوقی دريای خزر به جایی نرسید.

عدم رسیدگی پزشکی به مشاالله حائری، زندانی سیاسی

برگزاری هرانا - مشاالله حائری زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج در وضعیت بد جسمی به سر میبرد و مسئولین زندان به وضعیت وی توجه ای نمیکنند.
بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" ماشاالله حائری زندانی سیاسی 53 ساله محبوس در زندان رجایی شهر به علت خونریزی داخلی و مشکل حاد قلبی احتیاج به پزشک متخصص و داروهای مخصوص دارد. این در حالی است که مسئولین زندان از رساندن داروهای مخصوص او توسط خانواده اش جلوگیری میکنند.
وی به جرم عضویت در یک گروه معاند نظام بازداشت و توسط دادگاه انقلاب به 15 سال زندان محکوم شد.

رییس پیشین سيا: اگر اعمال گزینه نظامی لازم شود، هدف نباید فقط تأسیسات اتمی ایران باشد

صدای آمریکا :در هفته جاری صدای آمریکا گزارشی را از نشست گروههای طرفدار و مشوّق تعامل با دولت جمهوری اسلامی در ارتباط با اهداف اتمی ايران، پخش کرد.
روز چهارشنبه در نشست دیگری در «کلوپ ملی مطبوعات» در واشنگتن تحت عنوان «امنیت ملی، آزادی و ایران،» شرکت کنندگان با ابراز نظرات شخصی خود خواهان اقدام جدی آمریکا و غرب برای مقابله با جمهوری اسلامی ايران شدند.

آقای «جیمز وولزی،» رییس پیشین سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا – «سيا» -- در نشست کلوپ ملی مطبوعات در واشنگتن با انتقاد از سالها سیاست تعامل دولت آمریکا با ایران و بی ثمری آن آغاز سخن کرد و گفت نتایج تعامل با جمهوری اسلامی اکنون نزدیک شدن ایران به دستیابی به سلاح اتمی و تیرگی چهره منطقه وجهان است .

آقای وولزی با اشاره به نارضایی عمیق ایرانیان گفت اعضای پاسداران و بسیج در موقعیت قدرت نه تنها به تجاوز و قتل در خیابانهای ایران می پردازند بلکه قسمت اعظم اقتصاد و انرژی را در اختیار دارند و نیروهای آنها در کشورهای همسایه به کشتن آمریکاییان و دیگرانمی پردازند و به مسلح ساختن گروههای تروریستی ادامه می دهند.

رییس پیشین «سیا» گفت: «اگر اعمال گزینه نظامی لازم شود، هدف نباید فقط تأسیسات اتمی ایران باشد بلکه هدف باید نابودی ساختار پاسداران و بسیج نیز باشد و در عین حال از صدمات و خسارات به مردم ایران پرهیز گردد.»

آقای وولزی در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا در مورد تأثیر تحریمها و تنش میان محمود احمدی نژاد و آيت الله سيد علی خامنه ای نیز چنین گفت: «ممکن ست گزارش تنش میان خامنه ای و احمدی نژاد صحیح باشد ولی ابدا بمعنای کاهش سرعت برنامه دستیابی ایران به سلاح اتمی نیست.»
خانم «میشل بِکمن،» نماینده جدید کنگره از حزب «تی» از جنبش مردم ایران حمایت کرد و دولت پرزیدنت اوباما را در رویکرد آن نسبت به حوادث پس از انتخابات ایران مورد نکوهش قرار داد. خانم «بکمن» گفت: «زمانی که زنان و مردان ایرانی در جنبش خود علیه سرکوبی حکومت بی صبرانه نیاز به حمایت دنیای آزاد داشتند، این فرصت از دست رفت و بجای آن دولت آمریکا به همان کسانی که فرمان شکنجه مردم ایران را صادر کردند، پیشنهاد تعامل کرد.»

سخنران دیگر نشست چهارشنبه کلوپ ملی مطبوعات با نام مستعار «رضا کهلیلی،» خود را عضو فراری سپاه پاسداران معرفی کرد و به گفته خود پس از مشاهده جنایات پاسداران و رژیم علیه مردم به خدمت سازمان «سیا» در آمده است.

آقای کهلیلی از هدف صدور و گسترش شبکه تروریسم و تفسیر واعظان حکومت ایران از اسلام سخن گفت و سقوط رژیم را به آسانی امکان پذیر، توصیف کرد. عضو فراری سپاه پاسداران گفت: «شکاف میان سران حکومت از هر زمان دیگر عمیق تر است و پاسداران و بسیج که حافظ رژیم بوده اند در سراشیبی نزول قرار دارند و سقوط آنها به آسانی امکان پذیر است.»

توقیف بیش از یک صد کیلو گرم هروئین در یک محموله ارسالی از جمهوری اسلامی در نیجریه

رادیو فرانسه : مقامات گمرک "نیجریه" درلاگوس اعلام داشتند که مامورین این کشور یک محموله بزرگ هروئین شامل یک صدو سی کیلو گرم هروئین با غلظت بالا را که از جمهوری اسلامی ایران حمل شده بود کشف و ضبط کرده ند. به گفته یک مقام مسئول گمرک در لاگوس، این مقدار هروئین خالص با کشتی به نام (مونته نگرو. ام.و) ازایران حمل شده بود که توسط گاردهای مرزی این کشورشناسائی شده و توقیف گردید. به گفته این مقام مسئول، درحال حاضرحدود ده بسته هروئین هریک به وزن یازده کیلوو دویست گرم و چندین بسته کوچکتر هریک به وزن یک کیلوو دویست گرم از جاسازی ها به دست آمده است. گمرک نیجریه همزمان با این گزارش ها با انتشاربیانیه ای در لاگوس اعلام داشت که این یک صدو سی کیلو گرم هروئین خالص در کانتی نرهای کالای تجاری از جمهوری اسلامی ایران راهی مناطق آب های نیجریه گردیده است. دولت ایران هنوز به این گزارش واکنشی نشان نداده است.

لطف الله نظرزاده کارگر ریخته گری ایران خودرو بعد از اخراج از کار خودکشی کرد

افق روشن: مدتی قبل پنجاه نفر از کارگران پیمانی که سوابق کاری بالایی داشتند از کار برکنار می شوند. کارگرانی که دارای سوابق کاری تا هجده سال بودند به این عمل مدیریت کارخانه اعتراض می کنند. مدیریت می گوید فعلاً شما بروید منزل هاتان برای برگشت به کار به شما تلفن می زنیم. بعد از مدتی به اکثریت کارگران جهت بازگشت به کار تلفن می شود. در این میان به لطف الله نظرزاده تلفن نمی شود. طبق گفته کارگرانی که جلو اعلامیه فوت او در کارخانه جمع شده بودند وی پس از اطلاع از عدم امکان بازگشت به کار خود به کارخانه می رود و علت اخراج خود را جویا می شود. وی به اعتراض می گوید تا آنجایی که من می دانم به بیشتر همکارانم تلفن کرده اید که به کار برگردند، دلیل اش چیست که من بایستی اخراج شوم؟ در جواب به وی می گویند که سابقه کارش کم بوده است. لطف الله نظرزاده با اندوه به خانه بازمی گردد... . وی فردای آن روز- ٢۴ آبان - خودکشی می کند.

60 میلیارد بشکه آب نیاز دریاچه ارومیه

فارس: مديركل حفاظت از محيط زيست آذربايجان غربي با اشاره به افزايش 70 سانتي‌متري آب درياچه اروميه در سه ماه نخست امسال، گفت: حق‌آبه آذربايجان غربي، كردستان و آذربايجان شرقي تا سه ماه آينده اجرايي مي‌شود.

حسن عبا‌س‌نژاد اظهار داشت: از فروردين تا خردادماه سال جاري شاهد بارش در سه استان آذربايجان غربي، كردستان و آذربايجان شرقي بوديم كه بر اين اساس در سه ماه نخست سال جاري آب درياچه اروميه 70 سانتي‌متر بالا آمده است كه در صورت افزايش بارش، درياچه اروميه نجات مي‌يابد.

وي با بيان اينكه در سال 75 ميزان بارش استان 700 ميلي‌متر بود، تصريح كرد: در سال 75 با پيشروي آب درياچه اروميه مواجه بوديم كه در اين سال روستاهاي اطراف درياچه زير آب رفتند.

عباس‌نژاد با اشاره به بحران درياچه اروميه، خاطرنشان كرد: 30 درصد عوامل انسان‌ساز در بحران موثر هستند اما مشكل اصلي در بحران درياچه اروميه كاهش نزولات آسماني است.

وي اعلام كرد: ظرفيت سدها در سطح حوزه درياچه اروميه يك ميليارد و 700 ميليون مترمكعب در سطح حوزه آبخيز است كه در آينده اين ميزان به 4 ميليارد مترمكعب مي‌رسد.

اين مقام مسئول با بيان اينكه براي بهبود وضعيت درياچه اروميه از آب سدها نيز استفاده خواهيم كرد، اعلام كرد: برخي سدها كاربري شرب دارند كه استفاده از آب اين سدها مقرون به صرفه نيست.
عباس‌نژاد گفت: در حال حاضر در مقايسه با سال 75 در حدود 15 هزار ميليارد مترمكعب آب براي رسيدن به حد نرمال نياز است كه اين ميزان آب شامل 60 ميليارد بشكه آب مي‌شود.

وي اظهار داشت: در شرايط نرمال 34 ميليارد مترمكعب آب در كل درياچه بايد وجود داشته باشد كه از اين ميزان 20 ميليارد مترمكعب خشك شده است.

اين مقام مسئول تصريح كرد: در حال حاضر چهار جزيره به كبودان، اسپير و آرزو به هم پيوسته‌اند و وضعيت جزاير درياچه اروميه نيز بحراني است.

عباس‌نژاد با اشاره به حق‌آبه هر استان براي درياچه اروميه، گفت: حق‌آ‌به هر استان مشخص شده است و تا سه ماه آينده اجرايي مي‌شود.

دستگیری یکی ازورزشکاران شهر سقز

آژانس خبری موکریان : بنا به خبرهاي رسيده از سقز یکی ازورزشکاران این شهربه نام نادر مجیدیان توسط نیروهای امنیتی دستگیر شد.
گفته می شود نادر مجیدیان که به عنوان یکی ازورزشکاران سابق در رشته کشتی فرنگی در سقز شناخته شده است روز چهارشنبه هفته گذشته 19 آبان ماه سال جاری بازداشت شده است .
تا لحظه تنظیم خبر از علت بازداشت و اتهام احتمالی و محل نگهداری این شهروند اطلاعی در دست نیست .
همچنین بر اساس خبری که از پاوه به آژانس خبری موکریان رسیده محمد غیاث نادرزاده از اعضای هیات موسس کانون زاگرس دانشگاه تبریز که چندی پیش در پاوه بازداشت شده بود با قرار وثیقه 20 میلیونی آزاد گردید .
گفته می شود این فعال دانشجویی دانشگاه تبریز به همکاری با احزاب مخالف متهم شده بود.

رئيس دادگستري آذربايجان شرقي: حكم سنگسار سكينه محمدي ‌آشتياني در صورت تاييد نهايي لازم‌الاجرا‌ست

خبرگزاري فارس: رئيس دادگستري آذربايجان شرقي گفت: هنوز دستوري براي اجراي حكم سكينه محمدي آشتياني از تهران صادر نشده است.

به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز به نقل از روابط عمومي دادگستري آذربايجان شرقي، حجت‌الاسلام مالك اژدر شريفي گفت: حكم سنگسار سكينه محمدي ‌آشتياني در صورت تاييد نهايي لازم‌الاجرا‌ست.
وي اظهار داشت: قباحت خيانت به همسر در تمام دنيا جا افتاده و آشتياني نيز به واسطه خيانت به همسر محكوم به سنگسار شده است.
محمدي افزود: پرونده وي هم‌اكنون در تهران مراحل قانوني را طي مي‌كند و اگر احياناً تاييد نهايي شد و دستور اجراي حكم صادر شد حكم اجرا مي‌شود.
رئيس كل دادگستري آذربايجان شرقي ادامه داد: چون مجازات اين محكوم سنگين است مراحل رسيدگي نيز سنگين خواهد بود و نمي‌توان حكم وي را فوراً اجرا كرد، دستگاه قضا بايد اطمينان خاطر كامل داشته باشد سپس اقدام به اجراي حكم كند.

حجت‌الاسلام شريفي عنوان كرد: پرونده محمدي آشتياني هم‌اكنون در حال رسيدگي مجدد در تهران است.

وي با اشاره به گذشته اين پرونده خاطرنشان كرد: پرونده اين مجرم در زمان صدور حكم‌ در شرف اجرا بود كه به خاطر نبود امكانات در زندان تبريز متوقف شد و پس از ارجاع موضوع به رئيس قوه قضائيه وقت، ايشان دستور رسيدگي مجدد به پرونده داد و با تغيير رياست قوه نيز در حال رسيدگي مجدد است.

رئيس كل دادگستري آذربايجان شرقي اظهار داشت: هنوز دستوري براي اجراي حكم آشتياني از تهران صادر نشده و رسانه‌هاي غربي با انتشار اخبار كذب در خصوص اين پرونده درصدد ضربه زدن به نظام مقدس اسلامي هستند.

وي يادآور شد: كساني كه شايعاتي را در مورد پرونده سكينه آشتياني پراكنده مي‌كنند خبري براي رسانه‌هاي خود پيدا نمي‌كنند و از خود خبرهاي جعلي مي‌سازند.

رئيس كل دادگستري آذربايجان شرقي اظهار داشت: متاسفانه اين رسانه‌ها با انتشار مداركي مانند عكس و فيلم اقدام به ساختن مستندات جعلي در ارتباط با پرونده مي‌كنند تا چهره نظام را در بين افكار عمومي جهان آشفته نشان دهند.

به گفته وي سكينه محمدي ‌آشتياني هم‌اكنون در زندان تبريز به سر مي‌برد و در سلامت كامل است.

جلوگیری از واریز یارانه ها به حساب زندانیان سیاسی و خانواه هایشان

تحول سبز: در حالی که مبلغ یارانه های نقدی که به حساب سرپرست خانواده ها ریخته شده، هنوز قابل برداشت نیست و این موضوع برای مردم در هاله ابهام قرار دارد، دولت از واریز همین وجه نیز به حساب خانواده زندانیان سیاسی جلوگیری کرده است.

به گزارش خبرنگار تحول سبز، دولت برای جلوگیری از واریز یارانه های نقدی به حساب زندانیان سیاسی، از ثبت نام کسانی که پیش از این به عنوان زندانی سیاسی بازداشت بوده اند در طرح هدفمندی یارانه ها برای دریافت یارانه نقدی جلوگیری کرده و از طرفی، زندانیانی که خانواده هایشان از طرف آنها ثبت نام کرده اند نیز پس مراجعه به بانک متوجه شده اند که مبلغی به حسابشان واریز نشده است.

به این ترتیب دولت در اقدامی غیرقانونی با تصور ایجاد فشار به زندانیان سیاسی و خانواده هایشان از واریزمبلغ یارانه های نقدی به حساب خانواده آنها جلوگیری کرده است.

45 درصد زوج‌هاي ايراني از زندگي خود راضي نيستند

ایلنا: رئيس موسسه مطالعات و تحقيقات اجتماعي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران معتقد است در ایران میزان طلاق عاطفی بسیار بیشتر از کشورهای غربی است . او می گوید: چون در جامعه ما از یک طرف طلاق یک امر مکروه و ناخوشایند است و از طرف دیگر موانع عرفی، عملی و اجتماعی فراوانی برای طلاق در کشور وجود دارد، خانواده‌های ناراضی خیلی تن به طلاق نمی‌دهند اما در جوامعی که طلاق، امکانات بیشتری یا موانع کمتری دارد، نسبت طلاق عملی به طلاق عاطفی بیشتر است.

سید ضیاء هاشمی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا گفت: بر اساس تخمین‌هایی که در رابطه با طلاق عاطفی در ایران وجود دارد، بیش از دو برابر طلاق واقعی و قانونی در کشور طلاق عاطفی اتفاق می‌افتد و این یعنی در کنار حدود 14 درصد طلاق قانونی در ایران، حدود 30 درصد طلاق عاطفی هم داریم که اگر طلاق قانونی وطلاق عاطفی را با هم جمع جبری کنیم یعنی طلاق عاطفی و طلاق قانونی در ایران چیزی حدود 45 درصد است و به عبارت دیگر 45 درصد از خانواده‌های ما از زندگی خود راضی نیستند.

او در پاسخ به این سوال که وضعیت طلاق عاطفی در کشورهای دیگر به چه شکل است، گفت: هر چه امکان عملی طلاق بیشتر فراهم شود، خود به خود از میزان طلاق عاطفی کاسته می‌شود، به عبارت دیگر چون در جامعه ما از یک طرف طلاق یک امر مکروه و ناخوشایند است و از طرف دیگر موانع عرفی، عملی و اجتماعی فراوانی برای طلاق در کشور وجود دارد، طلاق امری دشوارو پیچیده است و با موانع بسیار همراه است، در نتیجه میزان طلاق عملی به نسبت میزان نارضایتی از خانواده کمتر می‌شود، اما در جوامعی که طلاق امکانات بیشتری دارد و یا موانع کمتری دارد ، نسبت طلاق عملی به طلاق عاطفی بیشتر است.
رئيس موسسه مطالعات و تحقيقات اجتماعي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران افزود: بنابراین وقتی در کشوری مانند فلاند 50 درصد ازدواج‌ها منجر به طلاق می‌شود ، دیگر خیلی جایی برای طلاق عاطفی نمی‌ماند ، چون افراد یا از زندگی‌شان راضی هستند یا ناراضی ، اگر راضی هستند به زندگی خود ادامه می‌دهند و اگر ناراضی، طلاق می‌گیرند ، البته باز هم نمی‌توان گفت، میزان طلاق عاطفی در این کشورها صفر است، اما میزان آن طبعا بسیارکمتر از ایران است.

هاشمی در پاسخ به این سوال که با توجه به آمار حدود 45 درصدی طلاق قانونی و عاطفی در ایران می‌توان این‌گونه استدلال است که میزان طلاق در ایران با کشورهای غربی تفاوت چشمگیری ندارد و فقط در ایران به خاطر موانع موجود یک سری از طلاق‌ها پنهان است؟ گفت: خیر،نمی‌توان این چنین استدلال کرد ، چون نهاد خانواده در ایران کماکان خیلی مهم است و عوامل پیوند دهنده زوجین در ایران بیشتر از جوامع توسعه یافته غربی است، مثلا هنوز در ایران نگاه دینی نسبت به خانواده وجود دارد و پیوند ازدواج به عنوان یک پیوند مقدس در نظر گرفته می‌شود.

او ادامه داد: هنوز در ایران توصیه‌های اخلاقی و دینی باعث تقویت نهاد خانواده است اما درکشورهای غربی، اهمیت نهاد خانواده کاهش پیدا کرده است ، پس نمی‌توان گفت که میزان اهمیت خانواده در ایران و کشورهای غربی یکسان است .

رئيس موسسه مطالعات و تحقيقات اجتماعي دانشكده علوم اجتماعي دانشگاه تهران توضیح داد: وقتی ما می‌گوییم در فنلاند حدود 50 درصد طلاق اتفاق می‌افتد ، معنی‌اش البته این نیست که در آنجا هر کسی که از زندگی‌اش نارضایتی دارد طلاق می‌گیرد، در آن کشورها هم بالاخره یک سری زندگی را تحمل می‌کنند ولی میزان‌اش از ایران بسیار کمتر است، پس اگر بخواهیم یک جمع جبری کنیم، می‌توانیم بگوییم در ایران کماکان خانواده یک نهاد بسیار مهم است، البته در غرب هم هنوز خانواده نهاد مهمی است ولی اهمیت آن به پای اهمیت نهاد خانواده در ایران نمی‌رسد.

به گزارش ایلنا، در نشست «طلاق، بحران يا راه‌حل؟» که چندی پیش در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، اساتید شرکت کننده در این نشست برروی یک مساله توافق داشتند و آن اینکه طلاق عاطفی تاثیرات بسیار بدتری نسبت به طلاق واقعی دارد و می‌تواند منجر به بی‌وفایی از دو بعد جنسی و عاطفی شود كه اين بسيار خطرناك است. همچنین ‏‌فرزندان خانواده‌هاي طلاق از خانواده‌هاي متشنج وضعيت بهتري دارند.

ابعاد گسترده‌ کودک‌ آزاری هنوز پنهان است

خبرگزاری هرانا - عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اعلام اینکه هنوز ابعاد گسترده‌ای از موارد کودک‌آزاری در کشور پنهان مانده گفت: آمار و ارقام‌ فعلی در مورد کودک‌آزاری در خانواده‌ها، مدارس، مکان‌های آموزشی و کارگاه‌ها غیرواقعی بوده و قابل استناد نیست.

به گزارش ایلنا، داریوش قنبری با اعلام اینکه گزارش‌های متعددی در مورد وقوع کودک‌آزاری در مراکز آموزشی، مدارس، خانواده‌ها و غیره به کمیسیون اجتماعی و آموزشی مجلس گزارش داده می‌شود، نسبت به افزایش خشونت در برابر کودکان ابراز نگرانی کرد و ادامه داد: متاسفانه در بسیاری از خانواده‌ها تربیت کودک با تنبیه و خشونت همراه شده و کتک زدن نوعی ابزار تربیتی تلقی می‌شود. نماینده ایلام با اشاره به اینکه تنبیه و خشونت بر روی کودکان ریشه در بسیاری از ذهنیت‌های غلط دارد افزود: در عین حال در بسیاری از مناطق کشور نیز علاوه بر خانواده‌ها مدارس هم به اعمال رفتارهای خشن رو آورده و بسیاری از معلم‌ها مبادرت به رفتارهای مخرب در برابر کودکان کرده و به بهانه درس نخواندن و انجام ندادن تکالیف روزانه دانش‌آموزان را تنبیه می‌کنند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: ممکن است در یک خانواده به دلیل ضعف آگاهی و فرهنگ از رفتارهای خشونت‌آمیز در برابر کودک استفاده شود اما چنین شیوه‌هایی در مدارس و مکان‌های آموزشی غیرقابل توجیه است چرا که جز رواج و اشاعه رفتارهای خشن در میان کودکان ونوجوانان اثرات دیگری ندارد.

قنبری با اعلام اینکه هنوز ابعاد گسترده‌ای از موارد کودک‌آزاری در کشور پنهان مانده است ادامه داد: متاسفانه رویکرد همیشگی «چهار دیواری اختیاری» همچنان در درون خانواده‌های ایرانی وجود دارد و به همین دلیل نمی‌توان در مورد اتفاقات ناگواری که اغلب در منازل و در قبال کودکان رخ می‌دهد اطلاعات بدست آورد به همین دلیل آمار و ارقام‌ فعلی در مورد کودک‌آزاری توسط پدر و مادر یا ناپدری و نامادری و حتی اقوام نزدیک کودکان غیر واقعی بوده و قابل استناد نیست. به گفته این نماینده مجلس، آمارهای فعلی و موجود حکایت از افزایش میزان کودک‌آزاری در چهارچوب خانواده را داشته اما متاسفانه رسانه‌ها به‌ خصوص رسانه‌ ملی کمتر به این معضل پرداخته و در واقع آن را مخفی نگاه داشته است.

قنبری با اشاره به نقش رسانه‌ها در ارائه آموزش‌های عمومی به مردم یادآور شد به عنوان نمونه اخبار مربوط به تنبیه بدنی یک معلم در یکی از شهرستان‌ها که به فوت دانش‌آموز منجر شد، در رسانه‌ ملی منعکس نشد و سایر موارد نیز به اطلاع افکار عمومی نمی‌رسد درحالی که رسانه ملی و سایر مطبوعات و رسانه‌ها که جزو صنایع فرهنگی به حساب می‌آیند باید این اخبار را پوشش داده و در کنار آن با تحلیل حادثه، رهکارهایی را توسط کارشناسان ارائه دهند تا مردم و خانواده‌ها با شیوه‌های فرزندپروری اشنا شوند.

او با این عنوان که باید حمایت‌های قانونی ویژه‌ای در قبال کودکان آزار دیده تدوین شود گفت: لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان که در این زمینه جامع‌تر بوده و منافع کودکان آزار دیده را در نظر دارد هنوز در صحن علنی مجلس مطرح نشده و در کمیسیون اجتماعی درحال بررسی است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به بخشنامه‌هایی که در مورد جلوگیری از تنبیه کودکان توسط معلمان وجود دارد خاطرنشان کرد: با وجود بخشنامه‌های متعدد در این زمینه متاسفانه این بخشنامه‌ها چندان جدی گرفته نمی‌شوند و موارد زیادی از تنبیه‌های روانی وبدنی روی دانش‌آموزان که توسط معلمان صورت می‌گیرد به مجلس و کمیسیون‌های مربوطه گزارش داده می‌شود.

تغییر نیمی از روئسای دانشگاه‌ های تهران

سایت آفتاب: با تغییر روسای 6 دانشگاه از سوی وزیر علوم، نیمی از دانشگاه‌های تهرانی فعالیت‌های خود را با مدیریت جدید ادامه می‌دهند که همگی در انتظار تایید حکم خود از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.

به گزارش فارس، کامران دانشجو وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با توجه به اختیارات قانونی خود، روسای برخی دانشگاه‌های کشور را تغییر داد که از میان 12 دانشگاه مطرح تهران،‌ 4 رئیس ابقاء شده، 6 رئیس تغییر کردند و روسای 2 دانشگاه نیز بر اساس احکام قبلی هم‌چنان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند.

بر اساس آئین‌نامه مدیریت دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی، رئیس هر دانشگاه یا موسسه آموزش عالی، بر حسب مورد از جانب وزیر علوم یا وزیر بهداشت به شورای عالی انقلاب فرهنگی پیشنهاد خواهد شد و پس از تائید شورا با حکم وزیر به مدت 4 سال به اجرای وظایف خود خواهد پرداخت که تمدید این مدت نیز بلامانع است.

بر پایه این گزارش، از میان 12 دانشگاه تهران، تنها حکم انتصاب فرهاد رهبر رئیس دانشگا‌ه‌ تهران و احمد شعبانی رئیس دانشگاه شهید بهشتی به ترتیب در سال‌های 86 و 87 به تایید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است و روسای دیگر همچنان در انتظار تایید حکم ریاست خود از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی هستند.

تغییر "شیخ‌الرئیس" پس از 13 سال

بی‌شک مهم‌ترین تغییر روسای دانشگاه‌ها در تهران به دانشگاه صنعتی شریف اختصاص داشت که طی آن سعید سهراب‌پور که سال‌ها به عنوان مدیری باسابقه و تحت عنوان "شیخ الرئیس" دانشگاه‌های دولتی ایران شناخته می‌شد، جای خود را به معاون پژوهشی این دانشگاه داد.

سهراب‌پور که برای اولین بار حکم ریاستش بر دانشگاه صنعتی شریف در آخرین روزهای سال 76 از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد تأیید قرار گرفته بود با تمدیدهای دوباره این شورا 13 سال به کار خود در این دانشگاه ادامه داد تا سرانجام کرسی ریاست را در 26 مرداد 89 به رضا روستا آزاد سپرد.

سوم خرداد؛ آزادی "فرهاد" با حکم برادر

در حالی که از ابتدای وزارت کامران دانشجو زمزمه استعفای فرهاد دانشجو برادر وزیر علوم از ریاست دانشگاه تربیت‌مدرس به گوش می‌رسید، سوم خردادماه با قبول استعفای فرهاد دانشجو از سوی وزیر علوم، وی جای خود را به بیژن رنجبر داد.

کامران دانشجو در مراسم تودیع و معارفه برادرش، درباره استعفای فرهاد دانشجو از سمت ریاست دانشگاه تربیت مدرس گفت: از قبل از وزارت بنده، فرهاد دانشجو استعفا داده بودند و طی صحبتی که با یکدیگر داشتیم قرار بود به مراقبت بیشتر پدر و مادرمان بپردازند.

وی افزود: پس از وزارت بنده از ایشان خواستم بماند، چرا که رفتن وی در آن زمان برداشت‌های غلطی را ممکن بود به جا بگذارد، ایشان ماندند تا یکی 2ماه پیش که مجدد درخواست خود را با توجه به وضعیت پدر و مادرمان مطرح کردند. پدر و مادرمان نیازمند مراقبت بیشتری هستند و این مسئولیت را ایشان پذیرفته‌اند.

براساس این گزارش، رنجبر رئیس جدید دانشگاه تربیت‌مدرس که جایگزین برادر وزیر علوم در دانشگاه تربیت مدرس شده است، کارشناسی شیمی خود را در شهریور 1367در اصفهان و کارشناسی ارشد تهران بیوشیمی (I.B.B.) را در شهریور 1370 کسب کرد. وی دکتری تخصصی انستیتو فیزیک و تکنولوژی مسکو را در شهریور 1376 از انستیتو بیولوژی ملکولی انگلهارت-مسکو بیوفیزیک دریافت کرد.

تغییر رئیس 6 دانشگاه تهرانی در 8 ماه

در کنار تغییر روسای 2 دانشگاه‌ تربیت مدرس و صنعتی شریف، نیمه مرداد 89 سید محمدتقی بطحایی رئیس سابق دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز کرسی ریاست این دانشگاه را به مجید قاسمی واگذار کرد، قاسمی دانشیار دانشکده مکانیک همین دانشگاه بود و پیش از این به عنوان مشاور عالی سازمان فضایی کشور مشغول به فعالیت بود که اکنون با حکم وزیر علوم به عنوان سرپرست جدید دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی معرفی شده است.

بر اساس این گزارش، ششمین روز از ششمین ماه سال نیز با برگزاری مراسم معارفه سرپرست جدید و تودیع رئیس سابق دانشگاه هنر با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم همراه بود تا سعید کشن‌فلاح نیز با حکم وزیر علوم جایگزین عباسعلی ایزدی در ریاست دانشگاه هنر تهران شود.

یکی دیگر از این تغییرات به دانشگاه تربیت معلم اختصاص داشت تا زهرا حجازی‌زاده در بهمن ماه 88 به عنوان رئیس جدید این دانشگاه جایگزین عبدالجواد طاهری‌زاده شود که مراسم معارفه وی نیز با حضور حسین نادری‌منش معاون آموزشی وزیر علوم، فرهادی معاون استاندار تهران و فرماندار کرج و شریعتمداری عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دانشگاه تربیت معلم در کرج برگزار شد.

همچنین علی‌اکبر افضلیان هم که پیش از این مشاور معاونت تحقیقات و منابع انسانی وزارت نیرو، مدیر گروه برنامه‌ریزی صنعت، رئیس موسسه آموزش عالی علمی-کاربردی صنعت آب و برق، رئیس گروه مهندسی کامپیوتر و کنترل دانشگاه صنعت آب‌وبرق، عضو کمیته هماهنگی و اجرائی فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات وزارت نیرو، معاون آموزشی دانشکده صنعت آب‌وبرق، مدیر امور آموزشی دانشکده صنعت آب‌وبرق بود، به عنوان رئیس جدید دانشگاه شهید عباسپور (صنعت آب و برق) معرفی شد تا اردیبهشت ماه 89 پایان رسمی ریاست نیک‌روش در این دانشگاه باشد.

بدین ترتیب بازه زمان 8 ماهه بهمن 88 تا شهریور 89 با تغییر روسای 6 دانشگاه‌ تربیت مدرس، صنعتی شریف، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، هنر، تربیت معلم و شهید عباسپور (صنعت آب و برق) در تهران همراه شد.

تمدید حکم 4 رئیس در دانشگاه‌های تهران

در این بین که روسای برخی دانشگاه‌های تهرانی بعد از یک یا چندین دوره ریاست بر دانشگاه‌های مختلف، کرسی ریاست خود را به گزینه‌های جدید و تازه‌ نفس دادند، 4 دانشگاه تهرانی هم با تمدید دوره و ابقای روسای خود به فعالیت ادامه دادند.

در همین زمینه محبوبه مباشری رئیس دانشگاه الزهرا(س)، علیرضا رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، صدرالدین شریعتی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی و محمدسعید جبل‌عاملی رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برای یک دوره جدید به عنوان رئیس دانشگاه‌های مذکور منصوب شدند.

یادآور می‌شود که حکم پیشین رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اردیبهشت 84، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در اسفند 84، رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران در شهریور 85 و رئیس دانشگاه الزهرا(س) نیز در دی ماه 85 به تائید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده بود.

تداوم ریاست دانشگاه‌های تهران و شهید بهشتی

بر اساس این گزارش، فرصت 4 ساله مندرج در احکام روسای دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران هنوز به انتهای خود نرسیده و فرهاد رهبر که از بهمن 86 و احمد شعبانی که از تیر 87 به عنوان روسای دانشگاه‌های تهران و شهید بهشتی منصوب شده‌اند، همچنان در سمت خود مشغول به فعالیت هستند.

بنابر تاریخ صدور تایید ریاست روسای دانشگاه‌های تهران و شهید بهشتی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی، اکنون یک سال از دوره ریاست فرهاد رهبر در دانشگاه‌ تهران و 2 سال از زمان ریاست احمد شعبانی در دانشگاه شهید بهشتی باقی مانده است.

بازداشت یک وکیل مرتبط با پسر رفسنجانی

سایت حکومتی مشرق نیوز: یکی از وکلای با سابقه که ماموریت یافته بود از محتوای پرونده مهدی هاشمی اخباری را جمع آوری و به خارج کشور منتقل کند، دستگیر شد.

این وکیل ضمن برقراری ارتباط با برخی قضات و وکلا ،درصدد جمع آوری اسناد و مدارک پرونده مهدی هاشمی برآمده بود که توسط نیروهای امنیتی شناسایی و دستگیر شد.

وکیل دستگیر شده در سال های اخیر وکالت پرونده های مهم مفاسد مالی و همچنین برخی چهره های اصلاح طلب همچون شهردار اسبق تهران را برعهده داشته است.

وی در جریان وکالت چند پرونده به دلیل رانت خواری و سو استفاده از موقعیت شغلی به زندان نیز افتاده است.

این وکیل با وجود محکومیت های متعدد هنوز پرونده وکالت دارد.

ارائه درس دفاع مقدس در دانشگاهها

خبرگزاری مهر: مدیر کل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: درس دو واحدی آشنایی با دفاع مقدس از ترم آینده در تمامی دانشگاههای کشور برای دانشجویان دوره کارشناسی تدریس می شود و هر دانشجویی در هر رشته تحصیلی می تواند این درس را مانند سایر دروس عمومی انتخاب کند.

ابوالفضل حسنی در گفتگو با مهر افزود: پیش از این تنها چند دانشگاه برای تدریس این درس اعلام آمادگی کرده بودند که هم اکنون با تصویب نهایی تمامی دانشگاهها باید نسبت به ارائه این درس به دانشجویان اقدام کنند.

وی اظهار داشت: دروس اختیاری دیگری نیز به جز آشنایی با دفاع مقدس در شورای عالی برنامه ریزی در دست بررسی است که پس از تأیید توسط وزیر علوم به دانشگاهها ابلاغ می شود.

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی گفت: درس آشنایی با دفاع مقدس یک درس دو واحدی اختیاری در مجموعه دروس معارف اسلامی در گرایش انقلاب اسلامی است و هر دانشجویی در هر رشته تحصیلی می تواند این درس را مانند سایر دروس عمومی انتخاب کند.

پیش از این دانشگاههای شهید باهنر کرمان، شهید بهشتی، شهید چمران اهواز، تربیت دبیر شهید رجایی و یزد متقاضی اجرای این درس بودند.

گسترش فقر و بیکاری؛ "کلیه فروشی زیر قیمت"

روزنامه حکومتی قدس در مطلبی تحت عنوان "کلیه فروشی زیر قیمت" نوشت: با گسترش فقر و بیکاری در و دیوار مناطق اطراف بیمارستان هاشمی‌ نژاد تهران از آگهی فروش فوری و زیر قیمت کلیه پر شده است. کافی است تا هر رهگذری این روزها با صحنه عجیب و در عین حال اسفباری مواجه شود. در بررسی این آگهی‌ ها می‌توان مواردی را مشاهده کرد که بر روی آن نوشته شده کلیه فروشی، زیر قیمت، فروش کلیه، فوری، فوری. بی ‌تردید علت بروز چنین پدیده ‌ای فقر و بیکاری است، وگرنه چطور ممکن است که یک جوان ۲۰ساله حاضر بشود کلیه ‌اش را در قبال تنها چند میلیون تومان بفروشد. اهداکنندگان کلیه، اغلب آنها بین ۲۰ تا ۴۰سال سن دارند و برای مواردی چون تامین اجاره عقب افتاده، بدهکاری، آزادی پدر از زندان، تامین پول عروسی و به‌ طور کلی به‌ خاطر مشکلات ناشی از فقر و بیکاری کلیه خودشان را می ‌فروشند.

حمله سازمان یافته به بهائیان در شهرستان نور مازندران

نشریه اینترنتی ای بهاء

در 12 آبان در شهرستان نور اداره اطلاعات نور و چالوس و ساری به ضیافت بهائیان نور در منزل جناب آقای رزی یورش برده و ضمن بازداشت آقایان محمود رزی و جمال چوپانی از تمام بهائیان حاضردر ضیافت توسط فرم پرسشنامه از پیش آماده شده مشخصات فردی و خانوادگی و حتی مشخصات فرم بدن و رنگ مو و رنگ چشم وفرم بینی و آدرس تمام بستگان درجه یک را جویا شدند و در 15 آبان مجددا به منزل دو تن از بهائیان نور خانواده جناب شهنازی و جناب تائید رفته و تمام کتب بهائی و سی دی و کیس و رسیور ماهواره و عکس های بهائی را جمع آوری کرده و بردند اما نکته مهم حکم صادره شامل اتهامات جدیدی بود که ظاهرا اداره اطلاعات تمایل دارد بر روی آن آزمایش نماید و آن ورود کتاب بهائی از خارج از کشور و استخراج منابع از اینترنت و تکثیر آن هم اضافه بر اتهامات قبلی درج شده است

ايران جايگاه خود را در تجارت جهاني گياهان دارويي از دست داد

روزنامه خراسان: مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي با انتشار جديدترين نتايج بررسي روند توليد، تجارت و صادرات گياهان دارويي اعلام کرد که ايران در تجارت بين المللي گياهان دارويي هم چنان روند نزولي را طي مي کند؛ به طوري که سهم ايران در تجارت جهاني گياهان دارويي در حال حاضر به ۲درصد هم نمي رسد و اين موضوع حاکي از ناتواني ايران در فروش گياهان دارويي در بازارهاي جهاني است.اين در حالي است که ذخاير ژنتيکي منحصر به فردي از گونه هاي مختلف گياهان دارويي در کشور وجود دارد اما بهره برداري نکردن مناسب از ظرفيت ها باعث شده است در چند سال اخير، ضمن افت ميزان توليد، کشورمان اين عرصه را به رقباي ديگر واگذار کند.

به گفته دکتر پيمان يوسفي آذري، عضو موسسه تحقيقات جنگل ها و مراتع، ايران با وجود برخورداري از بيش از ۸ هزار گونه گياهي که هزار گونه آن را گياهان دارويي تشکيل مي دهد، متاسفانه در عرصه تجارت گياهان دارويي در جهان سهم بسيار ناچيزي دارد. در حالي که هم اکنون تراز تجاري گياهان دارويي در جهان سالانه حدود ۱۵۰ ميليارد دلار تخمين زده مي شود، تراز تجاري ايران به زحمت به ۱۰ ميليون دلار مي رسد. از طرفي درصد بالايي از حجم صادرات گياهان دارويي ايران مربوط به زعفران است که بيشتر جايگاه صنعتي دارد، بنابراين نمي توان آن را در فهرست گياهان دارويي صادراتي جاي داد.وي اضافه کرد: البته اگر بخواهيم آن بخش از گياهان دارويي را که به صورت فله اي به خارج از کشور صادر مي شود، نيز به شمار آوريم، اندکي آمار تراز تجاري ما افزايش پيدا مي کند.وي تصريح مي کند: ايران همواره خاستگاه اصلي اغلب گونه هاي گياهي از نظر قدمت و تنوع در جهان به شمار مي رفته است اما متاسفانه ضعف هاي متعدد ما باعث شده است برخي کشورهاي اروپايي و آسيايي که هيچ گاه از جايگاه بالايي در اين عرصه برخوردار نبوده اند، امروز با توجه ويژه به گياهان دارويي، برخي گياهان دارويي را به نام خود ثبت کنند و به راحتي گوي سبقت را در اين عرصه از ايران بربايند.وي با بيان اين که بخش عمده اي از گياهان دارويي در ايران به صورت طبيعي مي رويد، اضافه کرد، يکي از ضعف هاي جدي ما بي توجهي به کشت صنعتي گياهان دارويي است و متاسفانه در حال حاضر درصد قابل توجهي از گياهان دارويي مورد نياز را از طبيعت برداشت مي کنيم.هم چنين براساس گزارش دفتر مطالعات زيربنايي مرکز پژوهش هاي مجلس، طي سال هاي اخير، گرايش عمومي جامعه جهاني به استفاده از داروهاي با منشاء گياهي روند صعودي داشته است و علت اصلي آن نيز آثار مخرب و جانبي داروهاي شيميايي و آلودگي هاي زيست محيطي اين داروها بوده است. اين در حالي است که متاسفانه با وجود تنوع اقليمي ايران و به تبع آن پوشش متنوع گياهي و هم چنين با وجود ذخاير ژنتيکي منحصر به فرد در هر منطقه از کشور و وجود پيشينه طب سنتي اسلامي غني و نيروي انساني متخصص در اين زمينه، ايران به دليل بهره برداري نکردن از ظرفيت هاي موجود هنوز فاقد جايگاه مناسب در بازارهاي جهاني است.در گزارش مرکز پژوهش هاي مجلس آمده است: کشور ما مانند ۵۰ سال گذشته بيشتر در زمينه توليد عرقيات گياهي فعاليت دارد و تنها طي دهه گذشته در توليد حدود ۱۷۰ نوع داروي گياهي سرمايه گذاري کرده که آن ها هم در بازار داخلي به فروش مي رسد.هر چند رتبه ايران در زمينه توليد گياهان دارويي در طول سال هاي ۱۳۶۵ تا ۱۳۸۴ همواره در ميان ۱۰ کشور نخست و در ارزش صادرات اين محصولات در طي اين سال ها جزو ۵ کشور اول دنيا بوده است، اما در چند سال اخير ضمن افت ميزان توليد، حضور ايران در تجارت بين المللي اين گياهان قابل قبول نبوده و متاسفانه کشور ما اين عرصه را به رقباي ديگر واگذار کرده است.همچنين با اين سطح توليد و با توجه به سرانه مصرف گياهان دارويي در ايران نه تنها اين مقدار توليد تامين کننده نياز داخلي نيست، بلکه امکان صادرات آن نيز بسيار ناچيز است. ناچيز بودن صادرات گياهان دارويي به ميزان ۱۷۵۸۱تن با ارزش ۷۴ ميليون دلار در سال ۱۳۸۷ حاکي از ناتواني ايران در فروش گياهان دارويي در بازارهاي جهاني است. به گزارش مهر، مرکز پژوهش ها در بخش ديگري از گزارش مفصل خود استاندارد نبودن و کنترل نشدن کيفي و کمي داروهاي گياهي، ضعف در فناوري و تهيه داروهاي گياهي به دليل ناآگاهي زارعان از اصول صحيح کشت و بهره برداري، خشک کردن، سيستم بسته بندي، انبارداري و انبار سازي، ضعف در اطلاع رساني و نبود صنايع تبديلي در مناطق مختلف رويش گياهان، مشخص نبودن متولي خاص و دلسوز و ناهماهنگي دستگاه هاي مسئول را از دلايل رکود توليد، فرآوري و تجارت گياهان دارويي در ايران دانست و افزود: وزارت جهاد کشاورزي به عنوان مهم ترين نهاد سياست گذار در اين زمينه به همراه ساير متوليان امر وظيفه دارند با اتخاذ سياست هاي راهبردي در مديريت گياهان دارويي ايران به منظور کاربرد روش هاي علمي و صحيح در کاشت، داشت ، برداشت و بهره برداري صنعتي و اقتصادي از گياهان با هدف افزايش توليد و صادرات اين محصولات تمهيدات لازم را بينديشند.

خريدار خانه مصادره ای با جسد صاحبخانه قبلی روبرو شد

ایرنا: مردي كه يك خانه مصادره اي را از بانكي در فلوريداي آمريكا خريده بود هنگام ورود به خانه جديد با جسد زني در يك خودروي پارك شده در گاراژ خانه روبرو شد كه بعدها معلوم شد جسد صاحبخانه قبلي بوده است.
اندرو والترز، كلانتر منطقه بريوارد در ايالت فلوريدا به خبرنگاران گفته كه هنوز روشن نيست چه مدت از مرگ زن گذشته است.
به گزارش رسانه هاي آمريكايي، در تحقيقاتي كه اداره پليس محلي به عمل آورده معلوم شده است كه زن مذكور پس از مصادره خانه اش مدتها از انظار پنهان بوده و كسي از سرنوشت او اطلاعي در دست نداشته است.
مقامات پليس همچنين گفته اند كه خانه اين زن كه مدتها پيش به مصادره موسسه ولز فارگو كه يكي از مسسات مالي غول پيكر آمريكايي است در آمده بود روز چهارشنبه به خريدار تازه اي فروخته شده و خريدار نيز روز جمعه براي ديدن شرايط خانه وارد آن شده و در گاراژ خانه با جسد زن مذكور در درون يك خودرو روبرو شده است.
بحران بي سابقه اقتصادي در آمريكا كه بزرگترين ضربات را در طول سه سال گذشته بر بازار مسكن اين كشور وارد آورده تاكنون سبب شده تا ميليونها دستگاه خانه مسكوني به دليل ناتواني صاحبان آنها ازپرداخت اقساط ماهانه به مصادره بانكها و موسسات مالي مختلف در ايد.

بی خبری از سرنوشت زندانی سیاسی در رجايی شهر

خبرگزاری هرانا - خانواده محمد علی منصوری، زندانی سیاسی محبوس در زندان رجایی شهر کرج پس از انتقال این زندانی به انفرادی بیش از یک ماه است که از وی بیخبر هستند و مسئولین زندان هیچ پاسخی به این خانواده نمیدهند.

بنا به اطلاع گزارشگران خبرگزاری حقوق بشر ایران "هرانا" مسئولین زندان رجایی شهر کرج به خانواده این زندانی گفته اند برای ملاقات با این زندانی باید 21 روز دیگر مراجعه کنند اما با گذشت بیش از یک ماه همچنان خانواده این زندانی در بی خبری مطلق به سر میبرند.

محمد علی منصوری زندانی سیاسی 50 ساله که در سال 86 بازداشت و توسط دادگاه انقلاب به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و عضویت در یک گروه معاند نظام به 18 سال زندان محکوم شد.

نظام آموزشی كشور، تنبيه را نهادينه كرده است

دانش‌آموزان در استان‌ها و شهرهاي مختلف تنبيه را پذيرفته‌اند و فكر مي‌كنند كه در برابر سرپيچي كردن از دستورات معلم يا پدر و مادر و انجام ندادن تكاليف مدرسه بايد تنبيه شوند و اين مساله به عرف تبديل شده است.

ایلنا: عضو هيات مديره انجمن حمايت از حقوق كودكان گفت: با وجود آنكه در مدارس تنبيه عليه كودكان در حد مرگ اعمال مي‌شود اما هنوز اراده‌اي براي جلوگيري از خشونت‌هاي اين چنيني در مدارس وجود ندارد.
ثريا عزيز پناه در گفت‌وگو با خبرنگار ايلنا با اشاره به كودك آزاري و اعمال خشونت بر روي دانش‌آموزان تاكيد كرد: متاسفانه دانش‌آموزان در استان‌ها و شهرهاي مختلف تنبيه را پذيرفته‌اند و فكر مي‌كنند كه در برابر سرپيچي كردن از دستورات معلم يا پدر و مادر و انجام ندادن تكاليف مدرسه بايد تنبيه شوند و اين مساله در ميان كودكان و نوجوانان به عرف تبديل شده است.
او افزود: وقتي نظام آموزش كشور تنبيه را تبليغ مي‌كند و در اغلب موارد با وجود داشتن بخش‌نامه و دستورالعمل‌هاي متعدد به تنبيه كودكان دامن مي‌زنند و به بخش‌نامه‌ها عمل نمي‌كند، دانش‌آموزان در معرض خشونت قرار گرفته و به مرور زمان تنبيه را مي‌پذيرند.
عضو هيات مديره انجمن حمايت از حقوق كودكان ادامه داد: ظاهرا بنا بر اظهارات مسوولان آموزش و پرورش و تصميم‌گيران، قرار بر اين بوده كه نظام تعليم و تربيت كشور از هر گونه تنبيه به دور باشد اما با گزارشات متعددي كه به انجمن حمايت از كودكان و صداي‌ يارا مي‌رسد، مشخص است كه ساز و كار اجرايي مشخص براي پيشگيري از تنبيه كودكان در مدارس وجود ندارد.
عزيز پناه با اشاره به اظهارات اخير وزير آموزش و پرورش كه در مورد تنبيه بدني يك دانش‌آموز توسط معلم و فوت آن كودك، اعلام كرده بود كه «در مورد تنبيه كودكان در مدارس نمي‌توان برنامه‌ريزي كرد؛ فقط مي‌توان ابراز تاثر كرد» يادآور شد: اظهارات اين چنيني وزير آموزش و پرورش به رفع موانع كمكي نمي‌كند بلكه دست‌ها را براي تنبيه كودكان و دانش‌آموزان باز مي‌گذارد.
او ادامه داد: اگر چه شايد بنا به هزار دليل فرهنگي نتوان جلوي حوادث اين چنيني را گرفت اما اظهار نظرهاي بعدي متوليان اين امر چوب لاي زخم گذاشتن است و نگرش اين چنيني با رعايت حقوق كودك و عمل به كنوانسيون حمايت از حقوق كودكان فاصله زيادي دارد.
اين معاون حقوق كودك با طرح اين سوال كه جاي خالي سيستم آموزشي كجاست كه يك دانش‌آموز به دليل تنبيه بدني معلم به استقبال مرگ مي‌رود يادآور شد: تنبيه عليه كودكان در حد مرگ اعمال مي‌شود در حاليكه هيچ اراده‌اي براي جلوگيري از آن وجود ندارد.

ایدز در ایران مانند آتشفشان خاموشی است که بزودی فعال می‌شود

هشدار رئیس مرکز تحقیقات ایدز وزارت بهداشت؛
ایدز در ایران مانند آتشفشان خاموشی است که به‌زودی فعال می‌شود

بیش از 90 درصد موارد جدید ابتلا به ایدز در ایران از طریق تماس جنسی و به‌خصوص در شهرهای بزرگ ودرگروه سنی 25 تا30 سال است.

سایت آفتاب: به گزارش واحد مرکزی خبر، رئیس مرکز تحقیقات ایدز وزارت بهداشت با اعلام این مطلب گفت: اگر آگاهی‌رسانی درباره این بیماری بین مردم افزایش نیابد به‌زودی شاهد انفجار این بیماری در جامعه ایران خواهیم بود زیرا بیماری ایدز در ایران اکنون مانند آتشفشان خاموشی است که به زودی باید منتظر فعال شدن آن باشیم.

دكتر مینو محرز افزود: در یک‌سال گذشته تقریباً تمام موارد جدید ابتلا به ویروس ایدز که توسط مراکز مختلف از جمله بیمارستان امام خمینی و کلینیک‌های مختلف شناسایی شده است، از طریق تماس جنسی بوده‌اند و بررسی‌های ما در مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز نشان می‌دهد، همین روند در اکثر نقاط کشور وجود دارد.

وی گفت:شاید نتوان به صراحت گفت 100درصد موارد از این طریق است چون ممکن است موارد محدودی هم باشد که از طریق اعتیاد تزریقی مبتلا شده باشند که عمده این افراد از سال‌های قبل مبتلا شده‌اند و اکنون شناسایی می‌شوند.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با تغییر الگوی انتقال ایدز به روش جنسی رفته‌رفته تعداد زنان مبتلا به ویروس ایدز نیز در کشور در حال افزایش است البته هنوز مانند کشورهایی که به نسبت 50-50 مبتلایان زن و مرد رسیده‌اند نرسیده‌ایم اما هم اکنون حدود 30 درصد مبتلایان جدید به ویروس ایدز، زنان هستند.

وی افزود: البته یکی از علل پایین بودن آمار اعلامی ابتلا به ویروس ایدز در بین زنان بی‌اطلاعی آنان از احتمال انتقال این بیماری از طریق تماس جنسی و مراجعه نکردن آنها برای آزمایش است به همین علت آمار واقعی باید بیش از این میزان باشد.

نارضایتی پرستاران از اضافه کار اجباری

خبرگزاری مهر: رئیس شورای عالی نظام پرستاری با تاکید بر اینکه کمبود نیروی پرستاری را نمی توان منکر شد تصریح کرد: متاسفانه اغلب پرستاران اضافه کار اجباری انجام می دهند.

شمس الدین شمس در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: به رغم افزایش تعداد تختهای بیمارستانی نسبت پرستار به تخت کاهش یافته است. به طوری که تعداد تخت یک بیمارستان از 240 به 300 تا 400 تخت افزایش یافته اما نیروی پرستاری آن اضافه نشده است.

وی با تاکید بر اینکه هم اکنون تختهای بیمارستانی در کشور بر اساس نیاز بیماران و مردم به میزان 1.5 تا 2 برابر تعداد تختهای مصوب در چارتهای بیمارستانی افزایش داشته است، افزود: دولت باید با وجود افزایش بخشها و تعداد تختهای بیمارستانی آمار و ارقام واقعی از بیمارستانهای کشور و تعداد نیروی پرستاری شاغل در آن را محاسبه و اعلام کند.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به قانون ارتقای بهره وری نیروی بالینی نظام سلامت که هدف آن کاهش ساعت کار پرستاران است گفت: با اجرای این قانون فرصت بیشتری برای استراحت پرستار فراهم شده و موجب ارتقای کیفی خدمات بالینی می شود.

شمس با انتقاد از اضافه کار اجباری که بسیاری از پرستاران انجام می دهند، افزود: زمانی که حوزه سلامت حاکمیتی است باید وضعیت موجود را بر اساس استانداردها بررسی کنیم. دولت می تواند از تعداد نیروهای سایر بخشها کم کند و به بخش سلامت بیفزاید.

يادگاری نويسی روی آثار تاريخی؛ زائيده ذهن مريض جامعه

يادگاري‌نويسي روي آثار تاريخي در چارچوب پديده‌اي جاي مي‌گيرد که امروزه تحت عنوان ونداليسم از آن ياد مي‌کنند. ونداليسم به معناي تخريب کنترل نشده آثار فرهنگي با ارزش يا اموال عمومي است که يک ناهنجاري اجتماعي به حساب مي‌آيد. حال سوال اينجاست که عامل يادگاري‌نويسي بر پيکره آثار تاريخي، يک ناهنجاري‌هاي رواني است يا علل ديگري دارد.

خبرگزاري ميراث فرهنگي ـ گروه ميراث فرهنگي ـ در حالي که در عموم کشورهاي توريست‌پذير رقم قابل توجهي از درآمد دولت از طريق گردشگري داخلي و خارجي و بازديد آنها از بناها و آثار تاريخي تامين مي شود، اما درايران نه تنها شاهد اين رقم نيستيم بلکه به دليل عدم ارزش‌گذاري و اهميت ندادن به ميراث فرهنگي با برخوردهايي از قبيل کنده کاري و ياديگاري نويسي در مهمترين آثار تاريخي خود نيز مواجه‌ايم.

به گزارش سی اچ ان اگر از آثار و بناهاي تاريخي و باستاني حتي براي يکبار هم ديدن کرده باشيد قطعا با يادگاري‌ها و تاريخ‌هاي متفاوت مواجه شده‌ايد. پديده‌اي که امروزه تحت عنوان ونداليسم از آن نام مي برند. در واقع ونداليسم به معناي تخريب کنترل نشده اشيا و آثار فرهنگي باارزش يا اموال عمومي است که يک ناهنجاري اجتماعي به حساب مي‌آيد و دلايل متعددي براي آن عنوان مي کنند. در اين ميان سوالي که پيش مي آيد اينست که آيا تعداد زيادي از افراد که روي آثار تاريخي و باستاني يادگاري مي نويسند دچار ناهنجاري رواني هستند و يا اينکه علت‌هاي ديگري را شامل مي‌شود اين پرسشي است که جامعه‌شناسان و روان‌شناسان بايد به آن پاسخ دهند.

آموزش در تمامي سطوح؛ از مدرسه تا جامعه
محمود استيفا جامعه‌شناس و پژوهشگر در اين رابطه به سی اچ ان گفت: افرادي که از آثار باستاني ديدن مي‌کنند در واقع چند دسته هستند. يک دسته کساني که باشناخت کافي و مطالعه از اين امکان بازديد مي‌کنند و دسته کساني که به صورت گذري و بدون آگاهي تنها به اين منظور که اگر روزي روزگاري آشنايي گذرش به آن مکان افتاد اسم آنها را ببيند سفر مي‌کنند، در واقع با اين حرکت مي‌خواهند تنها ردپايي از خود به جا بگذارند.

وي نقش آموزش در جامعه را از طريق مجراي صحيح بسيار مهم دانست و افزود: «چرا که آموزش از طريق مدرسه و معلمان کفايت نمي‌کند بسياري از دانش آموزان عمل پدر و مادر را در خانواده حجت مي‌دانند. در واقع عدم آگاهي افراد نشات گرفته از عدم آموزش صحيح است.

وي يادآور شد: «سواي دانش‌آموزان که بايد به صورت دوره‌اي و در روزهاي معين و به صورت گروه‌هاي کوچک در موزه‌ها حتي بايد داشتن فاصله صحيح از آثار را ياد بگيرند، بزرگسالان هم بايد از آموزش برخوردار شوند چرا که بعد آموزشي ما در ارتباط با آثار فرهنگي و باستاني بسيار پايين است و اين وظيفه متوليان و مسئولين امر در حوزه ميراث فرهنگي است که بايد بخش اطلاع رساني را جدي بگيرند.

استيفا کنترل صحيح و در اختيار گذاشتن امکانات از سوي متوليان را تنها راهکار ممکن دانست و تصريح کرد: «موزه‌ها با اعلام آمادگي و کنترل صحيح و در اختيار گذاشتن امکانات مي‌توانند اين امکان را ايجاد کنند تا دانش‌آموزاني که به صورت گروهي بازديد مي‌کنند آموزش را در آن‌ها نهادينه کنند. در اين ميان حتي نگهباني که از بناها حفاظت مي‌کند و موزه داري که در موزه ها تاريخ را تشريح مي‌کند بايد به گونه اي اطلاعات و آموزش را انتقال دهد تا باعث جذب بازديد کننده شود به طوري که بکار بردن واژه‌ها و القاي صحيح آنها و پرهيز از دستورات منفي در بعد رفتاري مخاطبان بسيار تاثير گذار است.

همچنين "عليرضا شايان‌مهر" جامعه‌شناس و استاد دانشگاه، هويت ملي و جمعي را در بروز اين رفتار مهم مي‌داند و به سی اچ ان مي‌گويد: «بازشناسي هويت‌هاي ملي و جمعي در ميراث فرهنگي بسيار مهم است که در اين زمينه کار چنداني انجام نشده است. کساني که روي آثار تاريخي يادگاري مي‌نويسند در واقع با مقوله ميراث فرهنگي و ملي آشنا نيستند و ارزش آنها را نمي‌دانند به طوري که زماني که با اين دسته ميراث برخورد مي‌کنند به صورت فردي برخورد مي‌کنند و شخصيت خود را بروز مي‌دهند.

وي ادامه داد: «فرد عضوي از جامعه است و جايگاه آن در فعاليت‌هاي اجتماعي مشخص است. به طوري که با فعاليت‌هاي جمعي و ارزش‌هاي فرهنگي کاملا آشناست و مي‌داند که در مقابل اثري قرار گرفته که متعلق به جامعه است. اما فردي که فارغ ازجمع است به محض اينکه با آثار تاريخي مواجه مي‌شود مي‌خواهد به نوعي خود را در جمع بازشناسي و معنا کند.

نصبت تابلوي يادگاري براي يادگاري نويسان
بسياري از کارشناسان و جامعه‌شناسان و همچنين روان‌شناسان براين عقيده‌اند که با نصب تابلوهاي بزرگ در کنار بنا و آثار باستاني مي‌توانند از يادگاري‌نويسي و کنده‌کاري جلوگيري کرد.
هميچنين گنجينه‌اي از نظرات خواهد بود که چه تعداد مراجعه کننده با چه اهدافي به آن مکان رفته‌اند و البته يک روش آمار از بازديد کنندگان، چرا که دراين ايران آمارهاي داده شده هيچ گاه از صحت برخوردار نبوده است.

«حميد رضا قنبري»، روانشناس و استاد دانشگاه نيز قسمت عمده‌اي واکنش افراد در برخورد با آثار تاريخي را مسائل رواني و بروز ناخودآگاه افراد در موقعيت هاي مختلف عنوان کرد و گفت: «حکاکي کردن و نوشتن يادگاري روي آثار تاريخي در واقع به جنبه رواني افراد باز مي‌گردد؛ چرا که در ناخودآگاه جمعي بشر کندن آثار وجود دارد.»
وي مي‌گويد: «اين دسته از افراد به دليل نداشتن آموزش در مواجه با آثار خودش را جزء بزرگتري از آن اثر قرار مي‌دهند و با کاهش تنش و هيجان در واقع خودش را جزء آن اثر ثبت و امضا مي‌کند. البته هستند کساني که با آموزش مناسب وقتي با آثار تاريخي و باستاني برخورد مي‌کنند به جاي نوشتن يادگاري عکس مي‌گيرند و در وبلاگشان ثبت مي‌کنند.»

وي افزود: «افرادي که از اعتماد به نفس و عزت نفس کمتري برخوردارند با اينگونه واکنش‌ها چسبندگي رواني ايجاد مي‌کنند تا کمتري خود را بپوشانند. در واقع آثار و بناهاي باستاني يکي از راه‌هايي است براي افرادي که نيازهاي دروني آنها ارضا نشده و به محض برخورد با اين آثار بروز داده مي‌شود.»

وي در پاسخ به اين پرسش که واکنش اين افراد در کشورهاي ديگر به چه صورت است به خبرنگار سی اچ ان گفت: «همين افراد اگر در کشورهاي ديگر بروند همين واکنش را انجام مي‌دهند و فقط نمادهاي آن فرق مي کند. ممکن است به جاي نوشتن اسم خود و درج تاريخ بنويسد خليج هميشه فارس.»

قنبري فرهنگسازي را ازجمله راهکار مناسب دانست و افزود: «فرهنگسازي تنها نبايد جنبه آموزشي داشته باشد بلکه بايد به پرورش هم منجر شود. آموزش تنها زماني عميق و نهادينه خواهد شد که رشد پرورشي پيدا کند. در اين ميان متوليان ميراث فرهنگي به عنوان کارگذار فرهنگي در اماکني که تخريب‌پذيري آن بيشتر است با نصب ديوار نمادين مي‌توانند از اين اتفاق جلوگيري کنند به اين ترتيب اگر به جاي تابلوي يادگاري ننويسيد يا دست نزنيد تابلويي قرار دهند تا مردم حضور خود را ثبت کنند.

وي همچنين يکي از راهکارهاي حفظ و نگهداري از ميراث فرهنگي و باستاني را نقش کتاب‌هاي تاريخي دانست و گفت: «با اضافه کردن بخشي با عنوان آموزش‌هاي حفظ و نگهداري از ميراث فرهنگي در کتاب هاي تاريخ دانش آموزان مي توان دانش آموزان را با اين مقوله آشنا کرد همچنين نوع پيام بسيار مهم است. به جاي استفاده از جملات بازدارنده و دستوري از جمله هايي استفاده شود که غيرمستقيم و خبري باشد.

تخریب نقش برجسته و دو گوردخمه در خوزستان با مواد منفجره

خبرگزاری مهر: تنها نقش برجسته شناخته شده باغملک و گوردخمه ای منسوب به "رودنو" به دلیل قرار گرفتن در منطقه ای دور از دسترس با مواد منفجره، بیل و کلنگ تخریب شده است.

سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان به خبرنگار مهر گفت: تخریب تنها نقش برجسته شناخته شده باغملک که در کنار یک گور دخمه واقع شده است، توسط عشایر ساکن در باغملک به انجمن دوستداران میراث فرهنگی خوزستان اطلاع داده شد. پس از آن با حضور در محل مشاهده کردیم که در کنار دو گور دخمه و نقش برجسته که به نظر می رسد جزو معدود گور دخمه های کشور باشد نقش برجسته ای از پیکره انسان وجود دارد.

مجتبی گهستونی افزود: حفاران غیر مجاز به تصور اینکه در کنار نقش برجسته و گوردخمه "رودنو" گنجینه ای نهفته است اقدام به سوراخ کردن یکی از گور دخمه های موجود، حفاری با بیل و کلنگ و مواد منفجره کردند که اکنون آثار این تخریب ها بر بدنه کوه موجود است.

وی با اعلام اینکه به نظر می رسد این تخریب ها امسال انجام شده بیان کرد: دو گور دخمه به فاصله سه متر از یکدیگر قرار دارند به طوری که بالای یکی از گوردخمه های بزرگ تر نقش برجسته انسانی وجود دارد که لباسی شبیه کاهنان پوشیده و دستی به کمر دارد و دست دیگرش را از آرنج به بالا برده و شی را نگه داشته است.

وی افزود: وجود این گوردخمه ها برای سازمان میراث فرهنگی خوزستان محرز است اما تا کنون برای شناسایی و ثبت آن اقدامی انجام نشده است. بنابراین به نظر می رسد با توجه به اینکه در خوزستان قرار گرفتن گوردخمه در کنار نقش برجسته امری نادر است به ثبت رسیدن این محوطه می تواند از تجاوز بیشتر حفاران غیر مجاز جلوگیری کند.

دبیر انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان اظهار داشت: از داخل دو گور دخمه یک محوطه کوهستانی که رودخانه و چشمه ای خشک شده از وسط آن عبور می کند قابل مشاهده است.

گهستونی با بیان اینکه پوشش گیاهی کنار، بلوط، کلخنگ و بنه این منطقه را به اقامتگاه عشایر تبدیل کرده گفت: با توجه به موقعیت نقش برجسته و دو گوردخمه به نظر می رسد که این گور دخمه کاربرد تدفینی داشته باشند و قدمت آنها به دوره هخامنشان برگردد. چرا که در دوره مادها و هخامنشیان تدفین بقایای مردگان در گوردخمه ها انجام می شد.

لیست جدید از تغییر قیمتها در بازار

شمال نیوز: اگرچه به نظر می‌رسد در هفته جاری اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در کشور کلید خورد، اما هم اکنون بازار روند منطقی و آرام خود را سپری می‌کند و قیمت بسیاری از کالاها در وضعیت آرامش به سر می‌برد.

به گزارش مهر، حدود 15 روز قبل بود که با واریز یارانه ها نقدی به حساب مردم در مناطق مختلف کشور و همزمانی آن با روند صعودی قیمت مواد اولیه در بازارهای جهانی، تولیدکنندگان در برخی رسته ها اقدام به افزایش قیمت کرده و روند رو به رشدی را برای قیمتها در بازار رقم زدند.

در این میان، توافقات دولت با تولیدکنندگان، مصوبه کارگروه کنترل بازار مبنی بر ممنوعیت افزایش قیمت و در نهایت اولتیماتوم 48 ساعته وزارت بازرگانی به برخی متخلفان، منجر به بازگشت قیمتها به حالت قبل شد و در حال حاضر بازاری آرام و مبتنی بر عرضه و تقاضا در کشور شکل گرفته است.

گزارش میدانی از سطح بازار حاکی از آن است که همکاری میان تولیدکنندگان و مراکز عرضه کننده کالا از جمله میادین میوه و تره بار و فروشگاه‌های زنجیره ای با دولت به خوبی شکل گرفته و به صورت خودجوش، تخفیف‌هایی بر چند قلم کالای اساسی مورد نیاز مردم اعمال شده است.

همچنین 88 شرکت و 17 انجمن صنفی، در نامه های رسمی به سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرده اند که علیرغم افزایش قیمت مواد اولیه زیرمجموعه های خود، دستور داده اند که قیمتها به حالت قبلی برگردد و افزایشی نداشته باشد.

در همین حال، قیمت هر حلب 5 کیلویی روغن 10200 تومان، شکر 900 گرمی 1300 تومان، قند بسته بندی 5 کیلویی 6750 تومان، رب 1700 تومان، برنج پاکستانی 1750 تومان، برنج طارم 2500 تومان، برنج خزر 1650 تومان، برنج دم سیاه صدری 2250 تومان، برنج هاشمی 2500 تومان و برنج وارداتی 1950 تومان عرضه می شود.

در بخش میوه و تره بار نیز، هر کیلوگرم نارنگی 750 تومان، کیوی 800 تومان، لیموشیرین 920 تومان، انگور 980 تومان، سیب 670 تومان،خیار 870 تومان، انار 1100 تومان، گلابی 1350 تومان عرضه می شود.

از سوی دیگر، اگرچه قیمت تره بار نیز در هفته های گذشته اندکی افزایش داشت، اما هم اکنون در بازار قیمتها کاهش یافته است؛ البته بخشی از این افزایش قیمت به دلیل تغییر فصل و تامین بخش عمده ای از نیاز کشور از شهرهای جنوبی است که به دلیل بالابودن کرایه حمل نسبت به شهرهای شمالی کشور است.

بر این اساس، قیمت هر کیلوگرم گوجه 590 تومان، لیموترش 920 تومان، کاهو 470 تومان، گل کلم 250 تومان، کلم سفید 300 تومان، کرفس 280 تومان، چغندر 250 تومان، شلغم 250 تومان، لوبیا سبز 590 تومان، پیاز 370 تومان، سیب زمینی 450 تومان و هویج 290 تومان عرضه می شود.

در بخش اقلام پروتئینی نیز قیمت به ثبات رسیده و اندکی نسبت به هفته گذشته کاهش داشته است. بر این اساس، قیمت هر کیلوگرم ران گوسفندی 15980 تومان، سردست گوسفندی 13880 تومان، ران گوساله 12100 تومان، مخلوط گوساله 9950 تومان، قلوه گاه 7500 تومان و چرخکرده 8000 تومان است.

هر شانه تخم مرغ نیز به قیمت 3360 تومان عرضه می شود. هر بسته پنیر نیز 2850 تومان و کره 50 گرمی نیز 350 تومان عرضه می شود. قیمت حبوبات نیز در بازار نسبت به هفته های گذشته ثابت بوده و البته به دلیل تخفیف در نظر گرفته شده از سوی برخی فروشگاه‌های زنجیره ای، برخی اقلام در سطح بازار نیز به میزان اندکی کاهش داشته است.

هر بسته 900 گرمی لوبیا چیتی 2250 تومان، لوبیا سفید 1750 تومان، لوبیا قرمز 1750 تومان، نخودلوبیا 1550 تومان، عدس 1950 تومان، ماش 2450 تومان، لپه 1600 تومان، نخود 1550 تومان و دال عدس 1950 تومان عرضه می شود.

دستاوردهای نخستین روز نشست سران ناتو

رادیو آلمان: سران کشورهای عضو ناتو، در نخستین روز نشست خود در لیسبون، با ایجاد یک سپر دفاع موشکی موافقت کردند. از روسیه نیز برای همکاری در این زمینه دعوت شده است. این نشست از هم اکنون «رویدادی تاریخی» خوانده می‌شود.

آنچه سران ۲۸ کشور عضو ناتو می‌خواهند امروز شنبه (۲۰ نوامبر) در دومین روز نشست لیسبون به تصویب برسانند، به معنای ورود به عصری تازه در حیات پیمان آتلانتیک شمالی است. قرار است با روسیه که در دوره‌ی جنگ سرد دشمن ناتو به شمار می‌رفت، همکاری تازه‌ای آغاز شود.

«از ونکوور تا ولادی‌وستک»

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، از هم اکنون نشست لیسبون را «تاریخی» می‌نامد. توافق کشورهای عضو ناتو برای تعیین استراتژی تازه‌ای مبنی بر ساختن سپر دفاع موشکی، خود به تنهایی نقطه‌ی عطفی به شمار می‌رود.

مرکل آرزو کرد که روسیه در همکاری تنگاتنگ با ساختن سپر دفاع موشکی برای اروپا موافقت کند. دمیتری مدودیف، رئیس‌جمهوری روسیه، امروز برای شرکت در دومین روز نشست سران ناتو به لیسبون پرواز می‌کند. سران ناتو امروز به مدودیف رسما پیشنهاد همکاری خواهند داد.

اگر امروز میان ناتو و مسکو توافق حاصل شود، می‌توان عصر یخبندان میان آن‌ها را پایان یافته تلقی کرد. مناسبات میان ناتو و مسکو، پس از حمله‌ی نظامی روسیه به گرجستان در سال ۲۰۰۸ رو به سردی نهاد.

ولی اکنون در لیسبون خوشبینی حاکم است. بسیاری از دیپلمات‌ها و نظامیان از هم اکنون از یک «سیستم امنیتی تازه از ونکوور تا ولادی‌وستک» سخن می‌گویند.

گیدو وستروله، وزیر امور خارجه‌ی آلمان نیز از نزدیکی ناتو و روسیه ابراز خوشحالی کرد و گفت، دعوت ناتو از روسیه برای ایجاد سیستم امنیتی مشترک، پیشامدی تاریخی است.

ستایش از توافقات

باراک اوباما، رئيس‌جمهوری آمریکا، از توافق حاصل شده در لیسبون برای ایجاد سپر دفاع موشکی ستایش کرد. وی گفت: «ما برای نخستین بار در مورد ساختن پدافندی موشکی توافق کردیم که آنقدر نیرومند است که می‌تواند از همه‌ی مردم کشورهای عضو ناتو در اروپا محافظت کند.»

این سپر دفاعی بویژه علیه ایران است. ولی به خواست ترکیه، نام ایران در متن ناتو قید نشده است.

اوباما گفت: «برای همه‌ی متحدان ما نقشی در نظر گرفته شده است.»

نخستین روز نشست، همچنین بر سر استراتژی تازه‌ای برای مقابله با خطرات تازه‌ی ناشی از تروریسم بین‌المللی و حملات اینترنتی توافق کرد. این استراتژی تازه، گونه‌ای قانون اساسی برای پیمان آتلانتیک شمالی است و جانشین سندی می‌شود که ۱۱ سال پیش به تصویب رسیده بود.

ولی ناتو در سند تازه نیز کماکان به وظیفه‌ی دفاع از اعضای خود وفادار مانده است: اصلی که طبق آن، حمله‌ی نظامی به هر کشور عضو ناتو، حمله‌ی نظامی به همه‌ی کشورهای عضو محسوب می‌شود.

خانم آنگلا مرکل گفت که این توافقات «در تاریخ ثبت خواهد شد». وی افزون بر آن خواستار برداشتن گام‌های تازه‌ای در راستای رسیدن به جهانی عاری از جنگ‌افزار اتمی شد. استراتژی تازه در این زمینه ایجاب می‌کند که ناتو زمینه‌های دستیابی به چنین هدفی را فراهم کند.

از سوی دیگر، آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو، خاطر نشان ساخت: «مادامی که سلاح‌های اتمی در جهان وجود دارد، ناتو نیز پیمانی هسته‌ای باقی خواهد ماند.»

یکی دیگر از موضوعات کانونی که در دومین روز نشست سران ناتو در لیسبون مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، مساله‌ی خروج گام به گام نیروهای ناتو از افغانستان است. قرار است این روند در سال ۲۰۱۱ آغاز شود و در سال ۲۰۱۴ پایان یابد.

به گفته‌ی اوباما، «افغانی‌ها به پاخواهند خاست و امور را خود در دست خواهند گرفت، ولی آن‌ها تنها نخواهند بود».

سونامی سرطان در دهه‌های آینده ایران را فراخواهد گرفت

شهرزادنیوز:
دکتر منوچهر دوایی، عضو فرهنگستان علوم پزشکي ايران، با اظهار این مساله که تعداد مبتلایان به سرطان در برخی از نقاط جهان از جمله ایران بطور روزافزونی افزایش پیدا کرده است، افزود در دهه‌های آینده سرطان بصورت انفجاری و به شکل سونامی افزایش پیدا خواهد کرد.

وی که در همايش انجمن سرطان سخن می‌گفت، افزود: با رفع عوامل ریسک‌زا و توجه به سیاست‌های تغذیه‌ و رفتاری کلان می‌توان جلوی رشد سرطان را گرفت.

روز گذشته نیز قائم مقام سازمان پزشکی اعلام کرد که سالانه 80 هزار تن به بیماران سرطانی کشور افزوده می‌شوند. به گفته‌ی وی نیمی از بیماران سرطانی به دلیل تشخیص دیرهنگام بیماری، جان خود را از دست می‌دهند

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

 بخش فارسی صدای آمریکا از منافع آخوند ها دفاع می کند
کنت تیمرمن، واشنگتن تایمز
برگردان از فرهنگ ایران

هر روز که می گذرد حکومت ایران به ساختن بمب اتم نزدیک تر می شود، چیزی که کسی مایل به پذیرفتن آن نیست ولی آمریکا وظیفه اخلاقی دارد که همه امکاناتش را برای جلوگیری از اجرای برنامه های تسلیحات اتمی ایران بکار برد، پیش از آن که ما یا متحدان ما ناگزیر به عملیلت نظامی علیه این کشور شوند.
تاکنون آمریکا از امکاناتی که در اختیار دارد برای تغییر واقعی رژیم در ایران استفاده نکرده است. بودجه صدای آمریکا در سال 2006 افزایش یافت و شمار کارمندان بخش فارسی آن چهار برابر شدند، بی آنکه در کیفیت برنامه های آن بهبودی حاصل شود. بدتر از آن هنگامی که هدف تبلیغ و گسترش فرهنگ دموکراسی و تاثیر گذاری روی مردم است، ما به اندازه پولی که خرج کرده ایم به دست نمی آوریم.
نمونه های بسیاری دیده شده است، بخش فارسی صدای آمریکا کار راخراب تر می کند و آمریکا را یک قدرت بی مسئولیت نشان می دهد که توجهی به مبارزات مردم ایران برای دست یافتن به آزادی ندارد.

چند نمونه بارز
فیلم آماتوری که با یک تلفن همراه از کشته شدن ندا آقا سلطان، زن جوان بیست و شش ساله در تظاهرات پس از انتخابات در ژوئن 2009 برداشته شد و افکار عمومی جهان را در برابر خشونت یک رژیم به هیجان آورد، سه روز بعد به نمایش گذاشته شد. مهم تر از آن در هنگامه انتخابات و تظاهرات سال گذشته مدیران بخش فارسی از برنامه سازان و مجریان خواستند که اخبار سیاسی را پوشش ندهند و از گفتگو با مخالفین رژیم خودداری کنند و تاًکید کردند که وظیفه بخش فارسی صدای آمریکا این نیست که آنتن را در اختیار مخالفین رژیم قرار بدهد.
صدای آمریکا بر خلاف سال های پیش بجای پخش سخنرانی پرزیدنت اوباما یا محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران در سپتامبر گذشته در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، یک برنامه در باره فیلم (BORAT) پخش کرد، در حالی که احمدی نژاد در سخنان خود آمریکا را به جای قربانی واقعه یازدهم سپتامبر مسئول این واقعه قلمداد کرد.
نتیجه ای که بخش فارسی از این کار به دست آورد این بود، هنگامی که آقای اوباما برای نخستین بار در نظر داشت با یک رسانه فارسی زبان که در ایران پخش می شود گفتگو کند بی بی سی را انتخاب نمود.
کاخ سفید می دانست که مدیران صدای آمریکا نمی خواهند بپذیرند با توجه صرف هزینه های میلیونی مالیات دهندگان آمریکایی، بخش فارسی صدای آمریکا اعتبار خود را از دست داده است ودیگر به عنوان یک « منبع مطمئن» شناخته نمی شود.
مدیریت بد، فساد و باند بازی در بخش فارسی صدای آمریکا به صورت مزمن درآمده است، تعداد زیادی شکایت علیه مدیریت، توسط کارمندان و گزارش های دولتی و نتیجه یک بازرسی در مارس 2009 از سوی بازرسان دولت، مدیریت بخش فارسی را متهم به کنترل محتوای برنامه ها و فشار بر زیر دستان و جایگزینی برنامه ها با برنامه های موافق رژیم کرده است.
در بازرسی مشخص شد که برنامه سازان ناچارند محتوای برنامه ها را به تاً یید مدیرانی که بر برنامه ها نظارت دارند برسانند ، کسانی که به زبان فارسی و امور ایران آشنایی ندارند و باید اختلاف نظر کارمندان را حل کنند.
سیّد علی سجادی سردبیر بخش فارسی صدای آمریکا فرزند سیّد جعفر سجادی، یکی از روحانیون سرشناس ایران است. سجادی از پخش برنامه هایی که باعث دردسر رژیم شود جلوگیری می کند و از کسانی دعوت می کند که نظرات ضد آمریکایی دارند. پدرسجادی در دانشگاه تهران دروس اسلامی تدریس می کند و یکی از کسان مورد اعتماد آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب است.
سیّد علی سجادی سردبیربخش فارسی صدای آمریکا، در ماه آوریل گذشته درگفتگویی در برنامه « پارازیت» در باره پدرش پنهانکاری کرد و با گستاخی گفت: « پدرم یک روحانی است و به کسی ربطی ندارد».

به دلیل برخورد نامناسب و نخوت، آقای سجادی باید برود.
گروه سرپرستانی که به تازگی از سوی دولت آمریکا تعیین شده اند تاًیید می کنند که تاکنون چند گردهمایی برای حل مشکلات برنامه های فارسی صدای آمریکا تشکیل داده اند ولی مشکل آن اندازه عمیق، ریشه دار و کهنه شده است که هیچ چیزی کمتر از یک بازسازی کامل برنامه های فارسی وریشه کن کردن ماًمورین تهران کافی به نظر نمی رسد.
گذشته از این مسئولین باید هدف برنامه ها را تعیین نمایند و قدرت ما را در برابر تهران نشان دهند.من گما ن می کنم که صدای آمریکا باید به ماًموریت اصلی خود، همانا ارزش ها ی آمریکایی که مشعل دار آزادی و دفاع از خلق های سرکوب شده است بپردازد و این کار را با مردم ایران آغاز کند.
اگر تغییری در صدای آمریکا انجا م نشود بهتر آن است که برنامه ای نداشته باشد، چون ضرر کمتری دارد.

کنت تیمرمن، رئیس و مدیر اجرایی بنیاد دموکراسی برای ایران.
27 آبان- 18 نوامبر 2010

www.farhangiran.com

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

فرستنده : م.ز.ش.

اهل دانشگاهم - سهراب سپهري


اهل دانشگاهم
رشته ام علافي‌ست
جيب‌هايم خالي‌ست
پدري دارم
حسرتش يک شب خواب!
دوستاني همه از دم ناباب
و خدايي که مرا کرده جواب
اهل دانشگاهم
قبله ام استاد است
جانمازم نمره!
خوب مي‌فهمم سهم آينده من بي‌کاريست
من نمي‌دانم که چرا مي‌گويند
مرد تاجر خوب است و مهندس بيکار
و چرا در وسط سفره ما مدرک نيست
چشم ها را بايد شست
جور ديگر بايد ديد
بايد از مردم دانا ترسيد!
بايد از قيمت دانش ناليد!
وبه آن‌ها فهماند
که من اينجا فهم را فهميدم
من به گور پدر علم و هنر خنديدم!
 

بالای صفحه

... بیشتر